moroux 20.09.06, 10:55 Proces w sprawie wytworu wyobraźni dwóch bliźniąt. Tego jeszcze nie było! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wdmochow Utajniono sprawy obyczajowe 20.09.06, 10:57 Czyżby dot. preferencji seksualnych JK? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Czy on jest krewnym T. Mazowieckiego? 20.09.06, 14:33 Z fotografii wydaje sie bliskim krewnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Czy on jest krewnym T. Mazowieckiego? 20.09.06, 15:37 Tak Antka szwagra kobity brat poszeklu napisał: > Z fotografii wydaje sie bliskim krewnym. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Czy on jest krewnym T. Mazowieckiego? 20.09.06, 20:17 zula2006 napisała: > Tak Antka szwagra kobity brat > > > > poszeklu napisał: > > > Z fotografii wydaje sie bliskim krewnym. Nie, do Antka Macierewicza na pewno niepodobny. Ale do Mazoweckiego bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Czolem cyniczne Gnomy. Czytelnicy GW!!! 20.09.06, 15:39 Jak sie macie w ciemnogrodzie swiatli czytelnicy? Ja wiem ze nienawidzicie tych "polskich" przywar: zawisci, pogardy, nietolerancji... tylko dlaczego je reprezentujecie. Ja rozumiem ze mozna kogos nielubiec, krytykowac ale kpic i cieszyc sie z tego powodu ze ktos byl inwigilowany w naszej uczciwej zaciekle bronionej IIIRP (gdzie trybunal konstytucyjny sie skompromitowal)...hmmmm ciekawe jak to bylo jakby to WAS teraz ktos podsluchiwal (napewno podniosly by sie krzyki o zamachu na wolnosc...ale z kim tu gadac... cyniczne nihilistyczne gnomy bez krzty wlasnego rozumu) Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Czolem cyniczne Gnomy. Czytelnicy GW!!! 20.09.06, 15:47 nie bój nie bój i tak ciebie podsłuchują maciejtakitam napisał: > Jak sie macie w ciemnogrodzie swiatli czytelnicy? Ja wiem ze nienawidzicie > tych "polskich" przywar: zawisci, pogardy, nietolerancji... tylko dlaczego je > reprezentujecie. Ja rozumiem ze mozna kogos nielubiec, krytykowac ale kpic i > cieszyc sie z tego powodu ze ktos byl inwigilowany w naszej uczciwej zaciekle > bronionej IIIRP (gdzie trybunal konstytucyjny sie skompromitowal)...hmmmm > ciekawe jak to bylo jakby to WAS teraz ktos podsluchiwal (napewno podniosly by > sie krzyki o zamachu na wolnosc...ale z kim tu gadac... cyniczne nihilistyczne > gnomy bez krzty wlasnego rozumu) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Jednak Dziennik sie nie myli...GW-Brukowiec 20.09.06, 18:15 "Pierwszy brukowiec w demokratycznej Polsce powstał w 1989 r. Nie wydał go Springer, lecz Agora.Ten brukowiec, nie zważając na prawdę ani dziennikarskie standardy, niszczył każdego, z kim było mu nie po drodze. Dziennikarze tej gazety nie przyjmowali do wiadomości, że informacja różni się od komentarza, że trzeba wysiuchać głosów obu stron, że przeciwnik ideowy to też człowiek, którego nie można dowolnie obrażać. Jako metodę przyjęto w tej gazecie styl pism brukowych - mobilizowanie emocji, złych emocji. A także poczucia zagrożenia (np. przed faszyzmem i państwem wyznaniowym), obrzydzenia (wobec prawicy), podejrzliwości (wobec niecnych zamiarów inaczej myślących). Przeciwników tu zawsze odrealniano, fałszowano ich wizerunki, wkładano im w usta tezy, którychnigdy nie wypowiedzieli. A kiedy wrogowie „Wyborczej” stawali się już dla jej czytelników tylko oszołomami, faszystami i antysemitami, traktowano ich na łamach jak mięso armatnie. Skrajnie fanatyczny Redaktor Naczelny sądził, że ma prawo niszczyć każdego, z Mm się nie zgadza.Otóż nie miał. Tak samo, jak nie mieli tego prawa Jerzy Urban czy Tadeusz Rydzyk. Dziś Adam Michnik jest więc jedną z ostatnich osób, które mogą rozliczać innych dziennikarzy z kultury i grzeczności" Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Jednak Dziennik sie nie myli...GW-Brukowiec 20.09.06, 20:08 Wg. Dziennika krytyka PIS to objaw "małpiego rozumu". Bardzo wyważona i rzetelna ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Jednak Dziennik sie nie myli...GW-Brukowiec 20.09.06, 20:22 wdmochow napisał: > Wg. Dziennika krytyka PIS to objaw "małpiego rozumu". Bardzo wyważona i > rzetelna ocena. Jest w tym duzo racji. Na przyklad pseudo-sondaze, ktore zachecaja do masowych wyjazdow z Polski mlodych ludzi. To z klamstwa zrobione, zatem, ani madre, ani ladne. Potem sie dziwia, ze mlody elektorat POpaprancow w wiekszosci wyjezdza. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Jednak Dziennik sie nie myli...GW-Brukowiec 21.09.06, 16:18 W jaki sposób sondaż może zachęcać do emigracji? Moim zdaniem decyzji o wyjeździe z kraju nikt nie podejmuje pod wpływem sondażu. To bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Tak trzymać! Wsadzić drania 20.09.06, 11:02 A my zaśpiewajmy hymn: fraglesi.wordpress.com/2006/09/20/zaktualizowany-hymn-pis/ Odpowiedz Link Zgłoś
galba Ooooo! 20.09.06, 11:03 To już nawet zaprzeczamy faktom? Przecież sam Jasio Rokita i paru innych z PO (gdy jeszcze chcieli budować IV RP) gromiło "największą aferę III RP"... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 a co z inwigilacją dziennikarzy? 20.09.06, 11:06 ministrem sprawiedliwości był wtedy LKaczyński!.. sprawa Lesiaka, to przykrywka dla afer w których uczestniczyli Kaczyńscy! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Glapiński- aferzysta...oskarżycielem posiłkowym! 20.09.06, 11:11 to już szczyt łajzostwa! Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Masz 100% racji. Kiedy Glapinski wykladal w 20.09.06, 12:52 Denver na UC wszyscy wiedzieli ze to kasjer Kaczynskich. Umoczny jest we wszytkie afery PC I PiS od poczatku. Teraz tez rozdaje karty i wyznacza ludzi do rzadu i spolek. Moze mysla ze ludzie juz zapomnieli? Pozdrowienia z Denver i z University Colorado. Ps: Gowno zawsze na wierzch wyplywa. Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Masz 100% racji. Kiedy Glapinski wykladal w 20.09.06, 13:00 Masz 100% racji. Kiedy Glapinski wykladal w Przeczytaj komentowany artykuł » janspruce 20.09.06, 12:52 + odpowiedz Denver na UC wszyscy wiedzieli ze to kasjer Kaczynskich. Widac oboje wykladaliscie tam.Glapinski z katedry a ty korytarze i sracze kafelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Masz racje star15 a zarobilem na tym 1560.000$ 20.09.06, 16:24 Ja dalej swiadcze im uslugi a Glapinskiego juz nie chca. Zlodzieje tylko w Polsce ciesza sie powazaniem. A Universty Colorado musi dbac o swoja reputacje. Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Masz racje star15 a zarobilem na tym 1560.000 20.09.06, 16:55 Cieszy mnie to.od poczatku wiedzialem,ze jestes porzadny facet i doskonaly fachowiec ! Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 A co z inwigilacją Leppera. Kaczor wie na 100%, że 20.09.06, 15:34 spotkał się z Tuskiem. zgodnik1 napisał: > ministrem sprawiedliwości był wtedy LKaczyński!.. sprawa Lesiaka, to > przykrywka dla afer w których uczestniczyli Kaczyńscy! Odpowiedz Link Zgłoś
przesmiewca2 Ooooooooooooooooo 20.09.06, 11:35 J.K. TW "Dwie lojalki" świadkiem? he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 jak brzmi druga lojalka,JKaczyńskiego? 20.09.06, 12:11 czy podpisywał na kolanachn ze łzami w oczętach? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada a jakie są fakty? 20.09.06, 12:52 najbardziej wstrząsające jest to, że JarKacz miał wypadek, gdy jego wóz pędził 160 km/h po naszych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: a jakie są fakty? 20.09.06, 13:08 Czemuż zatem papuga Lesiaka usiłowała zwaliś sprawę przez "przedawnienie". Miałżeby Lesiak zostać pozbawiony szansy wytoczenia argumentów o kocie, wyobraźni i łamaniu przepisów ruchu drogowego przez Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Ooooo! 20.09.06, 15:32 Uwaga uwaga nadchodzi! chciałoby się rzec. Z niecierpliwością czekałem kiedy na scenę polityczno- medialano-sądową wkroczą wielcy, mądrzy i wspaniali. I są gwiazdy Nocnej Zmiany (Prawy do Lewego), którym nie udało się zrobić rozpierduchy w 1992. Pojawili się z małym zapłonem - ale jeszcze pewnie o Parysach, Glapińskich i całej sitwie co to już lata temu machała listami agentów usłyszymy. Ciekawe czemu chłopaki się poukrywały i nie kwaczą jak im przyjaciel każe. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 11:21 Jacek Kuroń należał do prawicy w latach '90! Coś nowego. Całe życie człowiek się uczy. A Jarosław Kaczyński (JK) był w latach '90 łże-liberałem. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 11:23 Poza tym, cieciu, to Jacek Kuroń miał żonę (a nawet dwie) i syna. A Jarosław Kaczyński (JK) ma kota i być może dorobił się kociąt. Odpowiedz Link Zgłoś
7czester7 Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 11:41 Mam takie pytanie, a jak wygląda życie osobiste u p.Adama Michnika. Przecież to osoba publiczna. Autorytet moralny. Mamy chyba prawo wiedziec. No skoro ciagle sie slyszy ze Lech ma brzydka zone, Jaroslaw ma kota, to co ma Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 11:47 Z tego co wiem to żonę i dziecko. Zboczeniec! Ale obawiam się, że Jarosław K. ma nie tylko kota. I to jest zawarte w tej utajnionej częsci akt. Cbyba że Ziobro (Zero) przepuścił to przez niszczarkę. Jest specem w jej obsłudze! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam wdmochow. Slyszalem ze twoja matka to... 20.09.06, 15:48 a ojciec to... widze ze duzo sie nie roznisz od rodzimych politykow... jeszcze jedno pytanie? zakladasz do garnituru sandaly i skarpetki? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: wdmochow. Slyszalem ze twoja matka to... 20.09.06, 16:39 A co do upodobań seksualnych obecnego premiera mają moi rodzice i sposób ubierania? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: wdmochow. Slyszalem ze twoja matka to... 20.09.06, 16:46 poziom "faktu"... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: wdmochow. Slyszalem ze twoja matka to... 20.09.06, 16:51 Ty reprezentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: wdmochow - wydmuchany chyba 20.09.06, 18:13 nie ty... juz wiesz dlaczego. To takie "polskie" zagladac ludziom do sypialni.co nie? taka tolerancja i europejskie wartosci wsrod czytelnikow GW a wieje ciemnogrodem bardziej niz z RM...wdmoch tylko czeka jak piesek z wysunietym jezorem zeby sie dowiedziec czy JK jest gejem czy nie... tylko po co??? i tu jest cala tolerancja czytelnikow GW Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: wdmochow - wydmuchany chyba 20.09.06, 19:52 Mnie to nie interesuję, ale jeżeli to prawda to wolałbym wiedzieć. Prawda was wyzwoli! Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Odp... się od Michnika 20.09.06, 12:03 > Mam takie pytanie, a jak wygląda życie osobiste u p.Adama Michnika A ja mam takie pytanie: co to Ciebie gnojku obchodzi i jaki to ma zwiazek z tematem ? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Chciales chyba napisac "gojku" ? 20.09.06, 12:24 Przezabawne! A coś merytorycznie? W Radyju nie zapodali i nie wiesz co pisać. Bidula! Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Re: Chciales chyba napisac "gojku" ? 20.09.06, 12:29 To byla jak najbardziej merytoryczna reakcja na chamskie zachowanie przedmowcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Chciales chyba napisac "gojku" ? 20.09.06, 12:39 Moje? Wskaź proszę chamstwo w mojej wypowiedzi, o kulturalny przedstawicielu elektoratu PIS. Sam twój nick mówi za siebie. Ale co się spodziewać po kimś kto popiera PIS? Jak nie ma argumentów to się krzyczy "Bij Żyda". Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Klopoty ze zrozumieniem czytanego tekstu? 20.09.06, 13:01 Gdzie zarzucilem ci chamstwo? Pisalem o przedmowcy, ktorym w omawianym przykladzie nie byles. Znowu przyjmujesz swoje bledne zalozenia jako fakty. To samo dotyczy spekulacji na temat takich badz innych preferencji wyborczych rozmowcy. To poprostu niegrzeczne i tu faktycznie ocierasz sie o chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Klopoty ze zrozumieniem czytanego tekstu? 20.09.06, 13:05 Bardzo się cieszę. Moim zdaniem mój tekst o JK był nieco chamski, ale trudno żeby Pisowiec to wyłapał. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 komentarz a nie komentaż, komplety pisiorskie? 20.09.06, 15:39 ...dodajmy tajne? Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Chyba sie Klossa naogladales. 20.09.06, 18:02 Z racji calkowitego braku z twojej strony nie widze innej mozliwosci niz robic sobie z ciebie zarty:) Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Chyba sie Klossa naogladales :))))) 20.09.06, 18:02 Z racji calkowitego braku argumentow z twojej strony nie widze innej mozliwosci niz robic sobie z ciebie zarty:) Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Bez komentaza-Srulek 20.09.06, 15:42 Idz i się poducz polskiego i ortografii, merytoryczne gadanie zostaw na później Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Do srulka merytorycznie? Ubawiłeś mnie.... 20.09.06, 15:38 ...)) wdmochow napisał: > Przezabawne! > > A coś merytorycznie? > > W Radyju nie zapodali i nie wiesz co pisać. Bidula! Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Twoja blyskotliwos wprost olsniewa :))) 20.09.06, 18:30 Twoje posty sa jednym, wielkim swiadectwem dobrej zabawy w stylu DiscoPolo :) Odpowiedz Link Zgłoś
7czester7 Re: Odp... się od Michnika 20.09.06, 13:34 star15 Otóż ma związek ze wszystkim wątkami na tym forum. Nie wierzysz, sprawdź. Od pogody przez gospodarke i polityke po sport. Bo w każdej dyskusji jest wyśmiewanie się z tego, że J.Kaczyński nie ma żony, ale ma kota. Ja nie chcę sie wyśmiewać z życia osobistego Adama Michnika, nie czytam bulwaroych gazet, jego kłopoty mam gdzieś. Ale uważam, że powinna być równowaga, skoro wiemy tyle o jednej stronie sporu, co nam szkodzi dowiedzieć się o drugiej? Nie jestem gnojkiem, takie obelgi są na poziomie przedszkola, dlatego będę na takie "cóś" odpowiadał w tym stylu. Chyba twoja stara jest gnojkiem;) Widze, że to dla Ciebie strasznie drażlwiy temat, a wybuch Twojego chamstwa jest czymś spowodowany. Dlaczego nie oburzasz się jak GW grzebie w życiu Kaczynskich, a inni sie z tego nasmiewają? Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Odp... się od Michnika 20.09.06, 14:05 7 czester7 nic nam nie szkodzi dowiedziec sie o zyciu prywatnym Michnika. Nie jestem gnojkiem, takie obelgi są na poziomie przedszkola, dlatego będę na takie "cóś" odpowiadał w tym stylu. Chyba twoja stara jest gnojkiem;) A skad wiesz,ze moja "stara" jest gnojkiem.A moze zgadles,ze Go tak czasami nazywam.I co ? uwierzysz w moja preferencje ? A moze to jest powodem " wybuchu mojego chamstwa" ? Zreszta juz pisalem ,ze wole kota od tak koszmarnej brzydoty jak szwagierka JK. Odpowiedz Link Zgłoś
7czester7 Re: Odp... się od Michnika 20.09.06, 14:14 Ja tylko zacytowałem zabawę z przedszkola, kiedy tak dzieic odpowiadały, nie wiem. na. jestes glupi, a dzicecko mowilo:chyba twoja stara jest glupia, itd. Nie jest to osobiste, nie traktuj tego tak. Chcialem Ci tylko pokazac,ze takie chamskie zagrywki sa na poziomie przedszkola. Nie znasz mnie, a napisales, ze jestem gnojkiem. Tego nie rozumiem. A koszmarna brzydota zony prezydenta tez jest ciosem ponizej pasa. Nierozumiesz? Skoro wszyscy czepiaja sie jednej strony, dlaczego mam nie wiedziec, jaka jest druga strona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 7czester7..AMichnik, ma w d.... takich ćwoków , 20.09.06, 12:09 jak ty!.. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Histeria Michnika swiadczy o czyms zgola inny 20.09.06, 12:25 Jakieś przykłady histerii AM? Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Nie czytasz gazet? 20.09.06, 12:27 Np nazywanie draniami na lamach GW wszystkich majacych pytania co do przeszlosci Kuronia i jego "negocjacji" z SB. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Nie czytasz gazet? 20.09.06, 12:41 To nie histeria tylko wzburzenie na to, że opluwa się jego zmarłego przyjaciela. Ty też się obruszyłeś jak ruszyłem twojego guru Jarosława K. Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Re: Nie czytasz gazet? 20.09.06, 12:57 I na tym wlasnie polega roznica miedzy nami. Ja pisze o faktach ty natomiast przyjmujesz swoje urojenia za fakty. Kaczynski ani mnie ziebi ani grzeje zas ty juz zalozyles i sam sobie potwierdziles, ze to moj "guru". Masz przyszlosc w redakcji GW, oni lubia tworcze podejscie do faktow. PS Mozesz sobei tez darowac lzawe wyrzuty a propos Kuronia. Ludzie maja to do siebie, ze umieraja. I to jest jedyna roznica miedzy Kuroniem a swiniami, ktore nadal zyja. Jacek Kuron tak jak i Adam Michnik sa synami UBekow zydowskiego pochodzenia, z ktorych UB odpowiedzialna za zamordowanie miliona Polakow skladala sie w 90%. Jako nieodrodne dzieci swoich rodzicow, komunisci Kuron i Michnik walczyli w szeregach walterowcow z "zaplutym karlem reakcji" donoszac na UB na dzialaczy harcerstwa podziemnego. Zmiane, ale tylko pozorna, przyniosl rok 68, kiedy to rodzimi komunisci postanowili odebrac wladze rzadzacym do tej pory neipodzielnie komunistom pochodzenia zydowskiego. Od tej pory komunista Kuron i Michnik (ale i wielu innych jak np Geremek czy Litynski) staja sie "opozycja". Nowa linia nie dzieli jednak ideologii a narodowosci. Mamy wiec komunistow "swojskich" u wladzy oraz komunistow koszernych, zwanych pozniej "lewica laicka", w "opozycji. Przed rokiem 89, Kuron "negocjowal" z Kiszczakiem sklad reprezentacji "opozycji" przy okraglym stole, czyli poprostu donosil na czlonkow solidarnosci, ktorzy nie byli ani lewicowi ani laiccy. I tak oto, w roku 89 zasiedli zgodnie przy stole "opozycjonisci" spod sztandaru "lewicy laickiej" i przedstawiciele wladz, czyli poprostu lewica. Kolo sie zamknelo. Nie wszyscy dali sie nabrac na rzekome przekazanie wladzy i wielu domagalo sie natychmiastowej lustracji. Miedzy tymi swiatlymi ludzmi byl miedzy innymi Zbigniew Herbert, ktory po roku 90. ( w tym roku Michnik poznal zawartosc teczek w archiwach MSW) byl konsekwentnie niszczony przez Michnika i jego koszerna kamande. Obrzydliwe jest to, ze teraz ten sam Michnik, na lamach swojej GW posluguje sie wizerunkiem Herberta w celu zdyskredytowania lustracji i ratowania reputacji Kuronia, ktory byl zwyklym komunista i kapusiem. wdmochow napisał: > To nie histeria tylko wzburzenie na to, że opluwa się jego zmarłego > przyjaciela. Ty też się obruszyłeś jak ruszyłem twojego guru Jarosława K. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Nie czytasz gazet? 20.09.06, 13:04 Bla, bla, bla. Twórcze podejście do faktów to prezentujesz ty tymi wypocinami, co wklejasz. Zaczerpnąłeś od Michalkiewicza czy Łysiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Blysnij wiedza. Polemizuj. Nie szczekaj. 20.09.06, 13:06 Szczerze mówiąc muszę wracać do pracy, więc nie będą robijał twoich paranoicznych tez. Będę tylko wdzięczny za podanie źródeł twoich rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Prosze bardzo - pisarze o Zydach z UB 20.09.06, 13:09 Ciekawe czy przytaczane ponizej osoby tez uznasz za "oszolomow"? :))) Milej (i uwaznej - wiem, ze masz z tym klopoty) lektury, maly :) Maria Dąbrowska w zapiskach w swym dzienniku pisała pod datą 17 czerwca 1947 r.: "UB, sądownictwo są całkowicie w ręku Żydów. W ciągu tych przeszło dwu lat ani jeden Żyd nie miał procesu politycznego. Żydzi osądzają i na kaźń wydają Polaków". Niemal dziewięć lat później - 27 maja 1956 r. ta sama Dąbrowska pisała: "Ostatnimi tygodniami byłam w Nieborowie w towarzystwie samych Żydów oprócz Anny i Bogusia. Częste ich rozmowy o wzrastaniu antysemityzmu. Czemu dziś sami są częściowo winni - bo jak można było dać sobą obsadzić wszystkie 'kluczowe pozycje' życia Polski: prokuratury, wydawnictwa, ministerstwa, władze partii, redakcje, film, radio itp." Pod datą 18 października 1968 r. Kisielewski pisze: "Dwadzieścia lat temu powiedziałem Ważykowi, że to, co robią Żydzi, zemści się na nich srodze. Wprowadzili do Polski komunizm w okresie stalinowskim, kiedy mało kto chciał się tego podjąć z 'gojów' (...)". 4 listopada 1968 r. Kisielewski zapisał: "Po wojnie grupa przybyłych z Rosji Żydów-komunistów (Żydzi zawsze kochali komunizm) otrzymała pełnię władzy w UB, sądownictwie, wojsku, dlatego, że komunistów nie-Żydów prawie tu nie było, a jeśli byli, to Rosja się ich bała. Ci Żydzi robili terror, jak im Stalin kazał (...)". Józef M. Bocheński na łamach paryskiej "Kultury" (nr 7-8 z 1986 r.): "Jak wiadomo, władza leżała w dużej mierze w ich [Żydów] rękach po zajęciu Polski przez wojska sowieckie - w szczególności pewni Żydzi kierowali policją bezpieczeństwa. Otóż ta władza i ta policja jest odpowiedzialna za mord bardzo wielu spośród najlepszych Polaków. Polacy mają, moim zdaniem, znacznie większe prawo mówić o pogromie Polaków przez Żydów niż Żydzi o pogromach polskich" Miłosz mówiąc o żydowskich: "Oni zajęli wszystkie czołowe pozycje w Polsce i również w bardzo okrutnej policji bezpieczeństwa, ponieważ oni byli po prostu bardziej godni zaufania niż miejscowa ludność." Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Prosze bardzo - pisarze o Zydach z UB 20.09.06, 13:14 Nie widzę nic o Michniku, ani Kuroniu. Ale może przeoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek fakty ci nie pasuja - tym gorzej dla faktow:))) 20.09.06, 13:24 Odnosze wrazenie, ze niezauwazylbys faktu nawet gdybys sie o niego przewrocil. Sprostuj prosze jesli cos sie nie zgadza. Fakt: Michnik i Kuron byli "walterowcami". Fakt: Byli czlonkami PZPR Fakt: Laczy ich zydowskie pochodzenie Fakt: Do opozycji przeszli po 68 Fakt: Sami o sobie mowili jako o "lewicy laickiej" Fakt: Kuron prowadzil negocjacje z SB co osobiscie potwierdzi Lech Walesa a Michnik nie zdementowal. Odpowiedz Link Zgłoś
adi_100 Re: fakty ci nie pasuja - tym gorzej dla faktow:) 20.09.06, 15:56 > Fakt: Michnik i Kuron byli "walterowcami". jako czlowiek oczytany (przynajmniej w gazecie polskiej) jestes jak sadze w stanie wymienic jeszcze kilku walterowcow? Fakt: Byli czlonkami PZPR j.w. - czy moze ci podpowiedziec? > Fakt: Laczy ich zydowskie pochodzenie analogicznie - sluze pomoca jakby co > Fakt: Do opozycji przeszli po 68 poprosze o czolowych przedstawicieli rzeczywistej opozycji PRZED 68 rokiem > Fakt: Sami o sobie mowili jako o "lewicy laickiej" w owych czasach na palcach jednej reki mozna zliczyc tych, ktorzy dazyli do konfrontacyjnego wyzwolenia sie ze stalowych usciskow towarzyszy - wszyscy mieli w pamieci wegry, czechoslowacje. do tych nielicznych nalezal m.in. leszek moczulski - i co sie okazalo??? > Fakt: Kuron prowadzil negocjacje z SB co osobiscie potwierdzi Lech Walesa a Michnik nie zdementowal. w zasadzie pasuje moj powyzszy komentarz zreasumujmy co mianowicie wynika z twoich quasi dowodow?? przytaczasz cytaty z dziennika dabrowskiej, a czytales, synciu caly dziennik?? czy cie zmozylo i postawiles wylacznie na radiomaryjne opracowanie?? obawiam sie ze jednak tak, w innym przypadku nie cytowal bys czegos podobego. polecam, tak na marginesie. przytaczasz przyklady z kisielewskiego, a czy przypadkiem nie laczy go z kuroniem i michnikiem przynaleznosc do PZPR??? a moze przytoczysz inne jego cytaty slawiace ustroj, smakowite sa zwlaszcza te z lat 53-55?? otoz jestes klasycznym, moj chlopcze, przykladem wodomozgowego przedstawiciela mlodych gniewnych wszechpolakow. to nawet nie za bardzo twoja wina, o ile przyjmiemy zalozenie, ze hitlerjungowcy nie byli niczemu winni (historycznie). trzeba bylo byc niespelna rozumu, by 40 lat temu probowac wywolac rewolucje, ktora nichybnie we krwi utopilyby czolgi, mniejsza z tym, z jakim znakiem na pancerzu. trzeba byc prawdziwym gnojem, by z perspektywy swojego niemowlecego kojca oceniac ludzi pokroju kuronia, litynskiego, mazowieckiego. trzeba byc rewolucjonista-gawedziarzem, by teraz sie wymadrzac, oskarzac, oczerniac poslugujac sie cytatami wyrwanymi z kontekstu, uzywajac argumentow nie podpartych rzeczywistoscia z przed lat, trzeba byc zaiste tepym i zlym czlowiekiem, by pisac takie rzeczy o ludziach, ktorzy bedac, jak twierdzisz, rzeczywista wladza, przesiedzieli najlepsze lata swojego zycia w ubeckich wiezieniach. a spieprzales dziecinko kiedys przed zomowcami, a wiesz jak bola obite gumowymi palami plecy, a wiesz co to bibula, a wiesz co to niepokoj za najblizszymi, ktorzy wyszli do pracy i od tego czasu nikt ich nie widzial??? oto moje konkrety a ze zaplataly sie rowniez inwektywy, sam sobie jestes winien caluski olo Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Ale srulek i tak tego niestety nie zrozumie. 20.09.06, 16:13 Problem polega na tym, że wie bardzo mało choc jemu sie wydaje ze wie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
velda Re: fakty ci nie pasuja - tym gorzej dla faktow:) 20.09.06, 16:19 przytaczasz przyklady z kisielewskiego, a czy przypadkiem nie laczy go z kuroniem i michnikiem przynaleznosc do PZPR??? Nie,nie laczy -Michnik nigdy nie byl czlonkiem PZPR i Kisiel tez nie trzeba byc rewolucjonista-gawedziarzem, by teraz sie wymadrzac, oskarzac, > oczerniac poslugujac sie cytatami wyrwanymi z kontekstu, No ty tez jestes niezly gawedziarz i do tego taki powiatowy " zlotousty dyskutant" Jeden wart drugiego -obaj jestescie prymitywne wodoleje. Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek fakty ci nie pasuja - tym gorzej dla faktow:) 20.09.06, 18:44 Polemizuj, dyskutuj, pytaj - ale w zadnym przypadku nie szczekaj w stylu proponowanym przez idola kuronia i michnika - wladimira ilicza. Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Re: fakty ci nie pasuja - tym gorzej dla faktow:) 20.09.06, 17:54 Mowa o Kuroniu. Chcesz dowiedziec sie wiecej o ZMP i walterowcach povzytaj. Ponizej wiecej o Kuroniu i zaufaniu jakim darzyly go wladze komunistyczne. Lech Jeczmyk: Poznalem go, kiedy byl wybitnym dzialaczem ZMP i postrachem uczniow zoliborskich szkol. Bylem kiedys wzywany do niego ze wzgledu na jakies niepochlebne wypowiedzi o przewodniczacym ZMP w szole. Byl dosc grozny. Na Zoliborzu dosyc glosny byl inny incydent. Kuron chodzil po szkolach i namawial uczniow aby donosili na swoich rodzicow - czy ktos slucha BBC itp. Ojciec jednej z dziewczat, znany pisarz Stanislaw Strumph-Wojtkiewicz, kiedy uslyszal o tym, wzial laske i wybral sie do lokalu ZMP. Tam spytal sie ktory to Kuron i bez slowa zaczal go okladac laska. Ten widzac, ze to nie przelewki wyskoczyl przez okno. Wtedy okazalo sie, ze Jacus jest czlowiekiem zaufanym, wypadl mu bowiem z kieszeni pistolet. Trzeba przyznac, Kuron nie rozdmuchal tej sprawy, a konsekwencje mogly byc powazne. Kuroniowi zawdzieczam rowniez wybor studiow. Po maturze chcialem isc na anglistyke, ale ZMP wydalo mi taka opinie, ze rektor stwierdzil, ze moge tylko starac sie o przyjecie na rusycystyke, gdzie nikt nie chcial isc. Latem 1952 r. Kuron uczestniczy z ramienia ZMP w procesie podziemnej organizacji mlodziezowej. Rok pozniej organizacja kieruje go do Politechniki Warszawskiej, tam zostaje etatowym przewodniczacym Zarzadu Uczelnianego. W tym samym roku obejmuje stanowisko kierownika wydzialu propagandy Zarzadu Stolecznego ZMP. Po kilku miesiacach za niezlozenie samokrytyki pozbawiono go tych funkcji, zostaje rowniez wyrzucony z PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Nie czytasz gazet? 20.09.06, 13:03 wdmochow napisał: > To nie histeria tylko wzburzenie na to, że opluwa się jego zmarłego > przyjaciela. (...) Jak mozesz rozmawiac z kims, kto wybral sobie taki nik? On nie ma zadnych ograniczen w swojej pisaninie. Odpowiedz Link Zgłoś
7czester7 Re: 7czester7..AMichnik, ma w d.... takich ćwoków 20.09.06, 13:41 Chyba twoja stara jest ćwokiem ;););) Jezu, jak ja lubię tę zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
magz_pl Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 12:36 7czester7 napisał: > Mam takie pytanie, a jak wygląda życie osobiste u p.Adama Michnika. > Przecież to osoba publiczna. Autorytet moralny. Mamy chyba prawo wiedziec. > No skoro ciagle sie slyszy ze Lech ma brzydka zone, Jaroslaw ma kota, to co ma > Michnik? No właśnie a kiedy będą koszulki z Michnikiem ? My chcemy koszulki z Michnikiem też Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 A moze stringi z Michnikiem? 20.09.06, 13:42 wiadomo, ze fajnie sie wcinaj, no, w ...., wiec Michnik bylby w sam raz magz_pl napisał: > 7czester7 napisał: > > > Mam takie pytanie, a jak wygląda życie osobiste u p.Adama Michnika. > > Przecież to osoba publiczna. Autorytet moralny. Mamy chyba prawo wiedziec > . > > No skoro ciagle sie slyszy ze Lech ma brzydka zone, Jaroslaw ma kota, to > co ma > > Michnik? > > No właśnie a kiedy będą koszulki z Michnikiem ? My chcemy koszulki z Michnikiem > też Odpowiedz Link Zgłoś
magz_pl Re: A moze stringi z Michnikiem? 20.09.06, 18:43 Podobno wkrótce mają się pojawić też koszulki z Balcerowiczem chociaż jeszcze nie wiadomo czy to będą koszulki czy coś wiele bardziej poważnego w końcu wiadomo..Balcerowicz.. silesius.monachijski0 napisał: > wiadomo, ze fajnie sie wcinaj, no, w ...., wiec Michnik bylby w sam raz > > magz_pl napisał: > > > 7czester7 napisał: > > > > > Mam takie pytanie, a jak wygląda życie osobiste u p.Adama Michnika. > > > Przecież to osoba publiczna. Autorytet moralny. Mamy chyba prawo wi > edziec > > . > > > No skoro ciagle sie slyszy ze Lech ma brzydka zone, Jaroslaw ma kot > a, to > > co ma > > > Michnik? > > > > No właśnie a kiedy będą koszulki z Michnikiem ? My chcemy koszulki z > Michnikiem > > też Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Cokolwiek dyktuje wolny rynek 20.09.06, 18:47 Jesli koszulki z Balcerowiczem sie sprzedadza to nie wiem w czym widzisz problem? To socialisci spod sztandarow michnik, kuronia i innych starszych w ideologii dyktuja na co ma byc popyt w wymiarze ekonomicznym i moralnym - na szczescie nikt rozsadny nie bierze komunistow powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
magz_pl Re: Cokolwiek dyktuje wolny rynek 20.09.06, 19:04 No Balcerowicz też dyktuje od 15 lat.. Myślę że te koszulki będą dla tzw."elity" zwykli ludzie ich raczej nie kupią.. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 13:38 Michnik? rano flaszka, w poludnie flaszka, i wieczorm flaszka; a raz w roku wczasy odwykowe 7czester7 napisał: > Mam takie pytanie, a jak wygląda życie osobiste u p.Adama Michnika. > Przecież to osoba publiczna. Autorytet moralny. Mamy chyba prawo wiedziec. > No skoro ciagle sie slyszy ze Lech ma brzydka zone, Jaroslaw ma kota, to co ma > Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: klawiatura wszystko znosi 20.09.06, 12:56 pandada napisał: > kłamliwa szujo "galba" zawolal pieska a ten "r-s" przylecial i obszczekal. Tylko ani z sensem ani na temat. Dobrze, ze mamy prawo i sprawiedliwosc: www.bubbleblowers.com/pics/191_1.gif Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: A merytorycznie tez potrafisz? :)))) 20.09.06, 13:09 Gó..arzom nie odpowiada się merytorycznie - daje się im klapsa, żeby przestali się popisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: No to co jeszcze robisz na forum? 20.09.06, 13:55 Z fusow tez interpretujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: A merytorycznie tez potrafisz? :)))) 20.09.06, 13:10 www.octanecreative.com/ducttape/meritbadge/ Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Wlasnie tego dowiodles 20.09.06, 13:03 Czy oprocz chamskich odzywek godnych przedstawiciela "lewicy laickiej" jestes w stanie sklecic choc jedno merytoryczne zdanie. Sprobuj polemiki zamiast miotania inwektyw, maly. pandada napisał: > kłamliwa szujo Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Szlak bojowy tow. Kuronia 20.09.06, 12:55 he he he ,prowokator i dupek zoledny,wymyslil sobie wlasna historie.strasznie to topornie wypisales-ale troglodyci tu pisujacy ,uwierza ! koniecznie zmien nik na jakis bardziej adekwatny np srul annonim. Glupis ty smarku,oj glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Inwigilacja prawicy - ruszył proces b. oficera SB 20.09.06, 13:07 Zapewne jestem cholernie naiwny ,ale .......Ale przecież płk Lesiak był w SŁUŻBIE Urzędu Ochrony Państwa , po roku 1989 ,a więc , - jak się przynajmniej wydaje - po okresie PRL-u. Jeśli był na SŁUŻBIE to nie podejmował zadań jako AMATOR , ALE WYKONYWAŁ CZYJEŚ rozkazy . CZYJE - TO właśnie POWINIEN WYJAŚNIĆ PROCES LESIAKA. JEŻELI W PRZYSZŁOŚCI , DAJMY NA TO LEPPER DOJDZIE DO WŁADZY , TO BĘDZIE DOCHODZIĆ Z CZYJEGO POLECENIA BYŁ ŚLEDZONY w Poznaniu .Skoro on i Tusk zaprzeczają spotkaniu ,zaś Premier o tym fakcie wie NAPEWNO (!) TO MUSIAŁY ICH ŚLEDZIĆ SPECSŁUŻBY , BO I PO TO SĄ . Stara zasada : nie karze się bezwolnego miecza , ale ramię ,które dawało mu moc i kierunek działania .Polską się nie rządzi , Polske się śledzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Inwigilacja prawicy - ruszył proces b. oficer 20.09.06, 13:16 "...CZYJE - TO właśnie POWINIEN WYJASNIC PROCES LESIAKA" Proces Lesiaka toczy się przed sądem karnym, którego powinnością jest wydanie wyroku w rozpatrywanej sprawie. Sąd karny nie jest komisją śledczą. Z pewnością ustalenia sądu w procesie karnym Lesiaka mogłyby i powinny posłużyć do dalszych ustaleń na szerszym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
voytex Re: Inwigilacja prawicy - ruszył proces b. oficer 20.09.06, 15:25 gregory701 napisał: > Zapewne jestem cholernie naiwny ,ale .......Ale przecież płk Lesiak był w > SŁUŻBIE Urzędu Ochrony Państwa , po roku 1989 ,a więc , - jak się przynajmniej > > wydaje - po okresie PRL-u. Jeśli był na SŁUŻBIE to nie podejmował zadań jako > AMATOR , ALE WYKONYWAŁ CZYJEŚ rozkazy . CZYJE - TO właśnie POWINIEN WYJAŚNIĆ > PROCES LESIAKA. JEŻELI W PRZYSZŁOŚCI , DAJMY NA TO LEPPER DOJDZIE DO WŁADZY , > TO BĘDZIE DOCHODZIĆ Z CZYJEGO POLECENIA BYŁ ŚLEDZONY w Poznaniu .Skoro on i > Tusk zaprzeczają spotkaniu ,zaś Premier o tym fakcie wie NAPEWNO (!) TO MUSIAŁY > > ICH ŚLEDZIĆ SPECSŁUŻBY , BO I PO TO SĄ . Stara zasada : nie karze się > bezwolnego miecza , ale ramię ,które dawało mu moc i kierunek działania .Polską > > się nie rządzi , Polske się śledzi ! a dlaczego ty sie tak niepokoisz? ... to strach...ciebie tez dopadna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 13:10 no wlasnie: co za chamstwo, zeby wtracac sie do prferencji seksualnych Jacka Kronia; przeciez i tak wszyscy wiedza, ze najbardziej kochal...termos galba napisał: > > Czyżby dot. preferencji seksualnych JK? > > Ty, ty, ty... "nieświęty młodzianku"! > Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 13:13 Lepiej termos niż Ziobrę. Żona i syn Jacka Kuronia się nie liczą. Rozumiem, że twoja awersja do rodziny wynika z osobistych traumatycznych doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 13:32 A ktora zona? ta pierwsza czy ta druga? wdmochow napisał: > Lepiej termos niż Ziobrę. Żona i syn Jacka Kuronia się nie liczą. > > Rozumiem, że twoja awersja do rodziny wynika z osobistych traumatycznych > doświadczeń. > > Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Odp... się od Jacka Kuronia! 20.09.06, 16:43 Miał dwie. To grzech? Chyba dla prawowierngo katolika lepiej mieć dwie żony (jedna po drugiej)niż pedałem lub zoofilem (miłośnikiem kotów). Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_srulek Ucz sie slowek, "synu Seta". 20.09.06, 18:50 Zoofil to "milosnik" zwierzat - nie tylko kotow, kretynie. Wstyd mi, ze w ogole wdalem sie z prymitywem twojej proweniencji w dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Ucz sie slowek, "synu Seta". 20.09.06, 19:55 Twoim zdaniem zoofil po prostu lubi zwierzęta. A pedofil po prostu lub dzieci. Być nazwanym przez takiego debila jak ty "prymitywem" to prawdziwa nobilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Ucz sie slowek, "synu Seta". 20.09.06, 19:56 A co do Seta, to nie mam nikogo o tym imieniu w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Re: Szlak bojowy tow. Kuronia 20.09.06, 13:12 Co za , excuse le mot - CH.. !.On ma ciężkĄ chorobę zwana dzisiaj powszechnie PISUARITIS CHRONICA IN STADIO PREMORTALIS . CZy to wychowanek redaktora Michałkiewiwcza z Radia Ma Ryja ? . Odpowiedz Link Zgłoś
voytex Re: Szlak bojowy tow. Kuronia 20.09.06, 15:21 gregory701 napisał: > Co za , excuse le mot - CH.. !.On ma ciężkĄ chorobę zwana dzisiaj powszechnie > PISUARITIS CHRONICA IN STADIO PREMORTALIS . CZy to wychowanek redaktora > Michałkiewiwcza z Radia Ma Ryja ? . nie pij tyle,bo placza ci sie palce... Odpowiedz Link Zgłoś
delgadokrak lepiej emigracja 20.09.06, 13:20 praca w hiszpanii praca-w-hiszpanii.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: lepiej emigracja 20.09.06, 13:25 Oooo ! Kodeks karny wprowadził karę banicji ?! Przeoczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e bolek razem z bolszewikami i kolesiami... 20.09.06, 13:50 ...chcieli miec wszystko pod kontrola i polske jako folwark dla siebie...nawet nie tylko prawicw ale socjaliste ikonowicza szpiegowali... metodami bolszewickimi czytaj tymi samimi ludzmi...bo tez nie byl ...ich Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Szlak bojowy tow. Kuronia 20.09.06, 13:55 rabi_srulek napisał: > Jacek Kuron tak jak i Adam Michnik sa synami UBekow zydowskiego pochodzenia, z > ktorych UB... Zgadza się. Trzeba poznać utajnioną dotychczas historię Polski dziejow najnowszych aby zrozumieć dziesiejsze czasy. Mi babcia zawsze powtarzała ża rządzą żydzi i też jej nie wierzyłem. Ale po lekturze Naszego Dziennika parę spraw się wyjaśniło, jak chociażby zjednoczenie Gieremka, Bermana, i Kwaśniewskiego. Albo wielce znamienny widok Michnika i Kwaśniewskiego pod jednym parosolem na grobie Kuronia. Komunistycznym żydom nie w smak był siermiężny komunizm to wymyślili okrągły stół aby jawnie można było pławić się w luksusach (jak Urban). W moim mieście 70% dilerów samochodowych to byli prominenci byłego ustroju. Należy mieć nadzieję że zjednoczone dzieci komunistycznych zbrodniarzy wyniesionych na piedestał przez Stalina nie osiągną 5 % w wyborach. Wystarczy że ta banda cwaniaczków juz okradła parę razy Polaków, raz zaraz po wojnie, dwa wolny rynek Balcerowicza, próbują trzeci raz domagając się gigantycznych odszkodowań za to co zrobili rękoma swoich współbraci ( niech idą do Stalina). Mam nadzieję że moje podatki nie bedą przeznaczane na zakup manipulacyjnej wybiórczej przez instytucje państwowe i ten robiący wodę z mózgu Polakom organ komunistycznych oligarchów zniknie z rynku prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
voytex Re: Szlak bojowy tow. Kuronia 20.09.06, 15:19 Zgadzam sie z Toba w 100%, moja babcia i mama opowiedzialy mi tez duzo o tej niewygodnej dla rozowych prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 Inwigilacja prawicy - ruszył proces b. oficera SB 20.09.06, 15:29 Panie Janku, Pan sie trzyma!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Dla Parysa i Antka to przydałby się dobry psychiat 20.09.06, 15:33 tra. W przypadku Antka jedynym rozwiązaniem jest lobotomia, Parysa wyleczą elektrowstrząsy. moroux napisał: > Proces w sprawie wytworu wyobraźni dwóch bliźniąt. Tego jeszcze nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Dla Parysa i Antka to przydałby się dobry psy 20.09.06, 15:35 Jestem za. U Antka to nawet po oczach widać, że jakiś taki rozedrgany- lobotomia jest jak najbardziej na miejscu. arjuna1 napisał: > tra. W przypadku Antka jedynym rozwiązaniem jest lobotomia, Parysa wyleczą > elektrowstrząsy. > > moroux napisał: > > > Proces w sprawie wytworu wyobraźni dwóch bliźniąt. Tego jeszcze nie było! > Odpowiedz Link Zgłoś
magz_pl Re: Dla Parysa i Antka to przydałby się dobry psy 20.09.06, 18:30 Jaką terapię przewidujesz dla Tuska doktorze ? Martwimy się o niego coraz gorzej z nim.. arjuna1 napisał: > tra. W przypadku Antka jedynym rozwiązaniem jest lobotomia, Parysa wyleczą > elektrowstrząsy. Odpowiedz Link Zgłoś
adi_100 Re: Inwigilacja prawicy - ruszył proces b. oficer 20.09.06, 16:04 a sie wszyscy madrza i madrza panstwo, prosze panstwa nie biora podstawowego aspektu pod uwage pan pulkownik byl funkconariuszem funkcjonariusze, ktory przysiegal i ktory wykonywal rozkazy i ktory byl odpowiedzialny przed ojczyzna i ktorego obowiazkiem bylo dbac o interesy ojczyzny a to oznacza, ze kazdy, KAZDY, kto mogl byc zagrozeniem dlaniej, byl potencjalnym wrogiem i mniejsza o orientacje, polityczna czy seksualna, dzialalnosc na szkode jest wolna od takich interpretacji, jak i w przypadku kazdego innego przestepstwa czego dowodem znalezienie sie na liscie ikonowicza facet po prostu robil to za co mu placili, sral czy kaczory, parysy, macierewicze sa prawe czy lewe - stanowili potencjalne zagrozenie, nie nie, nie polityczne, tego nikt by nie bral powaznie, stanowili zagrozenie aferalne (vide telegraf, art b) i tak wyglada wlasnie prawo w IV RP ... myle sie gdzies? caluski olo Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Inwigilacja prawicy - ruszył proces b. oficer 20.09.06, 16:20 Nie mylisz się, masz rację. Cięzko sobie wyobrazić, żey pan pułkownik działał na własną rękę, tak jak cięzko sobie wyobrazić że funkcjonariusze z Krakowa sami sobie wymyślili potrzebę inwigilacji kogokolwiek (nieważne czy z prawa czy z lewa) Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Jak mial dzialac Pan polkownik skoro w kazda afere 20.09.06, 17:20 gospodarcza byli zamieszani politycy PC. Przypominam: Dobrzynski to ten co schodzil po schodach sejmu z teczka o zawartosci 200.000$ mdlal przed kamera ale teczki nie oddal zaslonil sie immunitetem. Szeremietiew dwa razy pozyczal bezzwrotnie pieniadze na kwote 400.000 zl od swojego lapowkarskiego asystenta ( pamietacie tych komandosow na promie i asystenta a czterema paszportami) O Glapinskim pisalem juz w innym poscie ale przypomne: afera Telegrafu, FOZZ-u, koncesje na paliwo i na koniec afera z Bankiem Budownictwa. Parysa to tylko na leczenie do Kobierzyna a nie do Fundacji Polsko Niemieckie Pojednanie bo tam koles przyznal sam sobie nienalezne ngrody w wys. ok. 300.000 zlotych( i do tej pory nie zwrocil czeka na przedawnienie). Macierewicz to szkoda nawet mowic od razu na oddzial zamkniety. Dodac jeszcze do tego Ikonowicza to nie ma kmu reki podac. Teraz to PiS jest czysty bo ma opanowane SKOK-i ale ile sie musieli chlopaki nakrasc zeby zostac uczciwymi - jak taka ferajna mial sie nie zajac UOP. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Jak mial dzialac Pan polkownik skoro w kazda 20.09.06, 17:33 Bajka UOPięknej królewnie z Lesiakiem w roli głównej. Prześliczna ! Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Jesli masz 15lat to mozesz tego nie pamietac. 20.09.06, 19:36 Jezeli masz wiecej i nie wiesz o czym pisze to jestes zaslepionym ignorantem od PIS-dzielcow. To juz raczj bajka o Brzydkich Kaczorach. Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 inwigilacja prawicy????? 20.09.06, 16:26 Postawmy sobie najpierw zasadnicze pytanie- czy PiS i jej sympatycy z początku lat 90tych, którzy teraz pojawią się w roli oskarżonych w sądzie, to prawica? Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: inwigilacja prawicy????? 20.09.06, 16:32 W roli oskarżonego to się pojawił Lesiak. Masz jeszcze jakieś "zasadnicze" pytanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Re: Inwigilacja prawicy - ruszył proces b. oficer 20.09.06, 20:02 Na pewno ujrzą swiatło dzienne różne sprawy,ale może nie wszystkie takie kabaretowe,jak sprawa Anastazji P. i jej pamiętnika.Dzisiaj wiemy,że to p.Marzena Domaros tak sprytnie podeszła wielu znakomitych naszych parlamentarzystów:))) Odpowiedz Link Zgłoś