Dodaj do ulubionych

Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod nas...

27.09.06, 20:22
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • adas313 Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod nas... 27.09.06, 20:22
      To nie było przemówienia prezesa Rady Ministrów, ale prezesa PiS.

PiS powinno zapłacić za płatny czas reklamowy.
      • memhos Bereza czeka!! 27.09.06, 20:33
        Kaczyński zapomniał o najlepszych wzorcach? Moze zamknac Lze-Politykow i
        reedukowac. A moze i ...
        • robert.borecki [...] 27.09.06, 20:36
          • samoplatfusek [...] 27.09.06, 20:41
            • plmlp Idziemy w bardzo dobrym kierunku ku przepaści... 27.09.06, 20:49
              .
              • samoplatfusek [...] 27.09.06, 20:54
                • muflonex Dno 27.09.06, 20:55
                  img295.imageshack.us/img295/2921/dnoer8.jpg
                  • jerzy-kowal56 [...] 27.09.06, 21:00
                    • ritterausleidenschaft witam dyzurnych ojca rydzyka 27.09.06, 21:01
                      • ludwikdorn Re: witam dyzurnych ojca rydzyka 27.09.06, 21:04
                        Ależ się namnożyło dupowłazów Kaczyńskiego. Ciekawe ile im zapłacił za te
                        komentarze. I ciekawe ilu z nich to parlamentarzyści PiS.
                        • charnel Re: witam dyzurnych ojca rydzyka 27.09.06, 21:07
                          Najlepsze to, że wszyscy KRZYCZĄ - NIE CZYTAMY GAZET!!!
                        • witek-kwitek881 [...] 27.09.06, 21:09
                          • ritterausleidenschaft drogi wiciu-kwiciu 27.09.06, 21:19
                            zycze tobie i twojej rodzinie pomimo twojej agresji do mnie
                            wszystkiego najlepszego.

poza tym mysle, ze ta (czyzby rydzykowa?) nienawisc do bliznich
                            musi byc bolesna, dlatego wspolczuje ci szczeze ...
                            • wet3 Re: ritter........ 28.09.06, 00:03
                              ritterausleidenschaft napisał:

> zycze tobie i twojej rodzinie pomimo twojej agresji do mnie
                              > wszystkiego najlepszego.
                              >
                              > poza tym mysle, ze ta (czyzby rydzykowa?) nienawisc do bliznich
                              > musi byc bolesna, dlatego wspolczuje ci szczeze ...

Tobie zycze tez wszystkiego najlepszego. Tymczasem pa, przepraszam - Heil
                              Hitler!
                              • ritterausleidenschaft oj ty biedny "wilgotny3" 28.09.06, 06:39
                                przypuszczam, ze ci sie mokro w spodenkach robi,
                                gdy sie samemu pozdrowiasz ... hehehe

BTW
                                na calym cywilizowanym swiecie takie pozdrawianie
                                jest prawnie i moralnie zabronione - w polskim forum - nie ...
              • almagus Re: Napluć na ekran jak wodzu chciał sieg haila 27.09.06, 20:55
                Napluć na ekran jak wodzu chciał sieg haila robic lub jak stali zakrzyknąć uraa
                na Trybunał Stanu i Bank Narodowy!
                Taki fałszywy pomiot chce, aby emeryt za swoje pieniadze mógł kuppić worek
                buraków!

Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą!

Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni!

Rosną buraki,
                wzlatują anioły,
                a napęd moherkowy !

Etyka, radio i telewizja,
                jedynej prawdy i wiary wizja.
                Moherowe stado tryka,
                owieczki Ojca Rydyka,
                żeby oddali się hosannie,
                rodakom beczą zarannie,
                całodobowo nachalnie
                beczą, beczą nienormalnie
                o liberałach, homolkach,
                komuchach no i o Bolkach.
                Beczą o polskojęzycznych,
                obywatelach plastycznych,
                co są chciwymi żydami,
                libertynami, masonami,
                takimi niby Polakami
                i zawsze udawanymi.
                Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii,
                owieczkami namaszczonymi
                do wskazywania kierunku,
                oceny twego wizerunku,
                jesteśmy my wybrani,
                aby ciebie do bani
                pouczyć jak żyć masz,
                tak aż staniesz się nasz!
                Czy ty Boga w sobie masz,
                czy ty nasze konto znasz?

Nowe wybory, więc czinownik z czynownikiem
                robi sobie i nam kampanię z męczennikiem.
                Skoro przykład męczeństwa idzie z góry,
                no od tego co to wanny, z gazem rury
                i przynosi to jemu, i nam efekty,
                więc co w tym złego Boże Święty?

Bóg jest w nich.
                Bóg jest ich.
                Bóg wskazuje wiele dróg.
                Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg.
                To nasz wspólnik , a nie wróg,
                no bo ukraść to nasz Bóg!

Podajmy sobie ręce my jądro narodu,
                my sól tej ziemi postraszymy zza grobu.

Patrzę i odnawiam oblicze tej ziemi,
                kocham Was, lecz kropię łzami swojemi.

Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady,
                dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły,
                obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!!

Hej sokoły ze stodoły...

Piszą szukamy złodzieji jak Maryji i wszystko jasne, że swój złodziej
                wiecznie dziewica, teraz i zawsze!

"Kiedy będzie lepiej ? Już jest Leppiej” i jest Gar z Tych, Kacza Zupa – taka
                burleska, będzie lepszy odbiór medialny rządu, gorzej z prawdą, ale ten ciemny
                moher się nie pozna.

Pieprzysz dziennikarzu! Idź do nieba. Spieprzaj bezradny Polaku! Zostanie
                więcej na kapliczki! Czekaj na mieszkanie! Zamknij gębę!
                W skrócie PiSzcz Polaku!

www.moheroweberety.net/go/images/gadzety/komorki_pani_hela_czeszeberet_120x160.gif

Rząd jak obuwie, Jacek i Placek, PiS dzielnie ma się jako lewy i prawy, czyli
                obu wie.
                Jakie to obuwie czy to są walonki, kapcie muzealne, czy trepy sakralne?
                Może bujaki i "bedzie Leppej", jak mówi scejbaty co liczy,
                że mu zęby odrosną, bo nie ma na dentystę.

Łomatko, aż mnie pogięło!

Przecież Bóg jest ich i jest z nimi, to do kogo mam się modlić?

W każdym pojeździe męczennik.
                Na plecach męczennik.
                Emeryt to nie męczennik, to klient złodzieja wiecznie dziewica, teraz i zawsze
                obieca zbawienie.

Nie zapomnę jak z relacji w Sejmie w TV trwam ojczulek namaszczał Cymańskiego i
                ewentualną koalicję z Lepperem i Giertychem.
                Kończyło się to słowami jak Bóg da..., czyli jedynie Bóg będzie odpowiedzialny
                za ten szowinizm, biedę co robią!
                Umacniają faszystów, już nauczyli ich brać władzę!
                Świnie, nie kapłani odnowy moralnej!

• telegraf1990 ile jeszcze nicków wymyślisz psycholu od R. ? 27.09.06, 20:57
              pod iloma jeszcze nickami sie ukryjesz ? robercie ? andrzeju ? itd

szkoda twojej propagandy bo twoj wodz dal mocno żopy
              krótko mowiac , gral , kiwal i w koncu dal sie okiwac

• ludwikdorn Głupi gadający kartofel 27.09.06, 21:08
                To co pokazał w telewizji ten gadający kartofel to już szczyt wszystkiego.
                Wciska kit, kłamie w żywe oczy, robi normalnie ze mnie frajera! Czy on ma mnie
                za kompletnego idiotę?! Bo jeśli tak to jutro jadę i osobiście daję mu w papę!!!
          • krasnov dziś orędzie, a jutro powtórka :P 27.09.06, 20:48
            Krótko gadał. Chyba za małą miał mównicę i mu się większa kartka nie mieściła. To chyba nie było na żywo? Wyglądało, jakby skokami ujęć chcieli zamaskować cięcia.

robert.borecki napisał:
            > PIS powinien spokojnie rozważyć
            > prawne środki pociągnięcia tych SB-ckich
            > prowokatorów do odpowiedzilaności !!!

O kurde, ja też skrytykowałem kiedyś buty premiera, chyba mam przechlapane…
            • fraglesi67 Drogie dzieci, kwa kwa kwa 27.09.06, 20:59
              “Sukcesy kwa kwa Polska kwa kwa Nieustający rozwój kwa kwa Nic się nie stało
              kwa kwa Jest normalnie kwa kwa Układ kontraatakuje kwa kwa Będziemy walczyć kwa
              kwa ….. ”
            • jola_z_dywit4 ******Jedynie Samoobrona jest uczciwa******** 27.09.06, 21:01
              Premier do dymisji.
              Układowcy Pis do sądu.
        • robert.borecki [...] 27.09.06, 21:14
          • przesmiewca2 Idź 27.09.06, 21:15
            do psychiatry
            • dlanod-ksut [...] 27.09.06, 21:17
            • are.1 "Będziemy bronić naszego porządku przed opinią pu" 27.09.06, 21:28
              Nie dosc ze Was oszukal, to jeszcze jak przyszlo im sie tlumaczyc to
              gadaja jakies populistyczne brednie - a polowa z Was dlaje murem za nimi.
              Dumny z Was jestem, nie ma co.

Druga sprawa to widac ze minister "sprwiedliwosci" utawia wyniki procesow
              karnych, tak jak mial ustawic te o weksle Samołoborny. I to dopiero na etapie
              apelacji, jak sprawa wycichnie. Jak on to przedwczoraj stwierdzil? "Uczylony
              jestem na podłość"?

wiadomosci.onet.pl/1,15,11,23458581,65250496,2506174,0,forum.html
              • adas313 Re: "Będziemy bronić naszego porządku przed opini 27.09.06, 22:29
                Dziękuję za przypomnienie tego zdania.

Obrazuje ono stosunek JK do demokracji.
          • ludwikdorn Masz jeszcze szansę... 27.09.06, 21:16
            a nie jednak już nie masz, sugeruję sepuku.
        • okazik Mały, chory człowieczek, na razie bez wąsa 27.09.06, 21:16
          Nienawiść do wszystkiego co nie jest nami, brak zdolności do samokrytyki, wysoka
          samoocena, poczucie misji i CELU, brak skrupułów, taki mały adolfik
          • samoplatfusek [...] 27.09.06, 21:31
            • lobotomia_story Re: ++++++Tusko-SB-cja chce do koryta - Szlaban 27.09.06, 21:32
              dureń
              • centrolew Odwracanie kota ogonem! 27.09.06, 21:35
                PiS cierpi na totalną paranoję - krzyczy, że winny jest układ i służby
                specjalne... no, nie układ, ale "szara sieć". Głupszego wytłumaczenia nie mogli
                wymyśleć. Moralne dno!
                • michal-jerzynski [...] 27.09.06, 21:44
                  • plmlp Idziemy żwawym krokiem kurdupla ku przepaści... 27.09.06, 22:01
                    .
                    • raven40p Do przepasci to szlismy przedtem 28.09.06, 01:31
                      Jezeli mam byc szczery wole z kurduplem, ktory naprawde co dla Polski robi niz
                      podszywanymi magistrami czy czerwonymi bonzami, ktorzy obiecuja wszystko ale
                      robia tylko dobrze dla siebie ;)
                      Wszyscy ci ktorzy tak glosno krzycza teraz maja zapewne cos do ukrycia lub
                      nieczyste sumienie i ze strachu zaczynaja sie pocic ;)
                      • aci52 Re: Do przepasci to szlismy przedtem 28.09.06, 07:16
                        Odstaw te pigułki, naprawdę Ci szkodzą...
                  • michal-jezynski [...] 27.09.06, 22:04
                    • robert.borecki [...] 27.09.06, 23:11
                      • kot9999 Facet z klasa jestes :-) wspolczuje ci 27.09.06, 23:17
                        Facet z klasa jestes :-) wspolczuje ci
                        • dlanod-ksut [...] 27.09.06, 23:22
                          • donkowalski pikieta 28.09.06, 00:46
                            Jutro (28IX06), pod Urzędem Rady Ministrów, na alejach Ujazdowskich 1-3.
                            godzina 18:00
                            Pikieta sprzeciwu wobec medialnej nagonce na obecny rząd oraz seansom
                            nienawiści wobec zwolenników odnowy życia publicznego w Polsce. Przynieście
                            transparenty – nie agresywne, ale dowcipne i budujące.
                      • znajomy_jennifer_lopez Michal vel Robert, nie masz rozdwojenia jażni? 27.09.06, 23:24
                        tak tylko pytam...
                • man35 Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a PO. 27.09.06, 21:46
                  Teraz, widząc tę sforę ujadających kundelków, wraz - niestety!!! - z Gazetą
                  Wyborczą, dochodzę do wniosku, że czyjeś interesy tu są w niebezpieczeństwie. I
                  na pewno nie Kaczyńskich czy Ziobry. Aha, informacja dla tych którzy lubią
                  przypisywać od razu etykietki typu "dureń" (jak w poprzednim poście):
                  ukończyłem studia dzienne na dobrym uniwersytecie, mam również dobrą pracę i
                  wysokie IQ (sprawdzone).
                  • wrezz Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 27.09.06, 21:49
                    > ukończyłem studia dzienne na dobrym uniwersytecie, mam również dobrą pracę i
                    > wysokie IQ (sprawdzone).

Dureń.
                  • nike_air_max Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 27.09.06, 22:03
                    Masz dobrą pracę to pewnie jesteś z układu.
                    Jeszcze się za ciebie PIS weźmie.
                    Studia pewnie skończyłeś za łapówki.
                    Teraz pracujesz w dużej firmie i kręcisz wałki.
                    A durniem możesz być niezależnie od
                    wysokości IQ. Adolf też miał wysokie.
                    I Doda.
                  • plmlp Ty durniu o beznadziejnym IQ i kiepskiej pracy! 27.09.06, 22:05
                    .
                  • hegemon72 mozesz sobie dupe wytrzyc tym certyfikatem IQ 27.09.06, 22:15
                    skoro ta sytuacja i zachowanie lipinskiego przekonuje cie do tego ze to oni maja racja i sa jedynymi sprawiedliwymi

glosowalem na PO ale tez sie czasem zastanawialem czy to rzeczywiscie niejest tak ze wszyscy sa zli a PiS dobry, bo jak sie zdejmie te gebe przypinana kaczkom i odsieje populizm niejako konieczny z ich wypowiedzi to czlowiek sie zastanawial a moze to oni maja racje

po tej propozycji zalatwienia funduszu na weksle samoobrony zludzen niemam
                    • z_b2 Re: mozesz sobie dupe wytrzyc tym certyfikatem IQ 27.09.06, 23:17
                      hegemon72 napisał:

> skoro ta sytuacja i zachowanie lipinskiego przekonuje cie do tego ze to oni maj
                      > a racja i sa jedynymi sprawiedliwymi
                      >
                      > glosowalem na PO ale tez sie czasem zastanawialem czy to rzeczywiscie niejest t
                      > ak ze wszyscy sa zli a PiS dobry, bo jak sie zdejmie te gebe przypinana kaczkom
                      > i odsieje populizm niejako konieczny z ich wypowiedzi to czlowiek sie zastanaw
                      > ial a moze to oni maja racje
                      >
                      > po tej propozycji zalatwienia funduszu na weksle samoobrony zludzen niemam

biedaku, dorastanie jest bolesne. Myslisz, ze PO jest lepsze, ze da ci mamusinego cycka? Ochlon
                  • bob_arctor Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 27.09.06, 22:21
                    Co nie oznacza automatycznie, że nie możesz być durniem.
                  • plazmodama oszolomy beda sie kurczowo trzymac wladzy 27.09.06, 22:23
                    za wszelka cene, tak dlugo jak tylko sie da
                    a w co panstwo wierzyli?
                    ze pan co nie pozwoli i chce zniszczyc nauczy sie jakiegos innego slowa?
                    co ma do rzeczy oredzie tak w ogole?
                    teraz bedzie przeciaganie sznurka miedzy druzynami a nam pozostaje czekac az
                    sznurek sie przerwie
                    po cichu
                    lub z krzykiem
                    bo to kraj demokratyczny i mamy mozliwosc wyboru

• majkelos13 Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 27.09.06, 22:29
                    dureń
                  • pietrekk Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 27.09.06, 22:43
                    dureń
                  • lwowiak5 Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 27.09.06, 22:50
                    man35,ukończyłes studia ale dalej jesteś iQtas.
                  • ingman Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 27.09.06, 22:52
                    man35 napisał:

Za PRL, czy za Łybackiej? Tak czy siak, w końcu Ci zabiorą dyplom...

Co do IQ - wow, to chyba czujeś się trochę niedowartościowany, skoro tak przy
                    wszystkich...
                  • siwy43 Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 27.09.06, 23:04
                    man35 napisał:

> Teraz, widząc tę sforę ujadających kundelków, wraz - niestety!!! - z Gazetą
                    > Wyborczą, dochodzę do wniosku, że czyjeś interesy tu są w niebezpieczeństwie. I
                    >
                    > na pewno nie Kaczyńskich czy Ziobry. Aha, informacja dla tych którzy lubią
                    > przypisywać od razu etykietki typu "dureń" (jak w poprzednim poście):

Hehehe.....Doda też ma wysokie IQ :):):)
                    • man35 Dziękuję za poparcie ;) Ponoć tylko szlachetna 27.09.06, 23:26
                      ryba płynie pod prąd. A tu na forum Gazety prawie wszyscy zwolennicy PO-SLD..
                  • znajomy_jennifer_lopez Czy umiesz odróżniać inteligencje od mądrości? 27.09.06, 23:39
                    man35 napisał:

> Teraz, widząc tę sforę ujadających kundelków, wraz - niestety!!! - z Gazetą
                    > Wyborczą, dochodzę do wniosku, że czyjeś interesy tu są w niebezpieczeństwie. I
                    >
                    > na pewno nie Kaczyńskich czy Ziobry. Aha, informacja dla tych którzy lubią
                    > przypisywać od razu etykietki typu "dureń" (jak w poprzednim poście):

No widzisz, studia, wymagająca praca, wysokie IQ a i tak mądrości życiowej może tyle co kot napłakał - ani na studiach (co to za wyznacznik? sam skonczyłem jedną z najbardziej prestiżowych uczelni w PL i widziałem niektórych "mądrych" co wkuwali całe ksiązki na pamięć, więc dyplom to dla mnie żaden wyznacznik, może dla Ciebie) ani wysokie IQ (oprócz "zwyklej" inteligencji, przydatnej np do rozwiażania zagadek czy zadań matematycznych logicznych itp, przydaje sie inteligencja emocjonalna i "życiowa" czyli po prostu "olej w głowie"). Możesz skończyć najtrudniejszy kierunek studiów a w życiu być durniem i mameją.
                    Nie mnie oceniac czy jestes mądry czy nie ale wiedz ze dyplom i przynależność do Mensy to NIE JEST certyfikat mądrości, sam znam wiele osób po studiach które są tępe jak stary bóbr.
                    • raven40p Re: Czy umiesz odróżniać inteligencje od mądrości 28.09.06, 01:38
                      Koles co ma ten wywod do rzeczy. Przeczytaj jeszcze raz co ten kolega napisal
                      moze ci sie uda, mimo twojej prestizowej uczelni, zrozumiec co on chcial
                      wlasciwie powiedziec.
                      Cos mu tam sugerujesz ale wlasciwie to ty robisz to co jemu zarzucasz.
                  • raven40p Re: Do dziś jeszcze wahałem się między PiS-em a P 28.09.06, 01:35
                    Swiete slowa. Gratuluje, dokladnie takie samo wrazenie odnosze i ja czytajac te
                    prymitywne teksty. Sprawdzone metody. Jezeli nie ma sie przekonujacych
                    argumentow natychmiast przechodzi sie do agresji.
                • hera9 Re: Odwracanie kota ogonem! 27.09.06, 22:33
                  przeciez sluzby zpecjalne pracuja dla pisu - prezydenta i premiera.
                  • stasi1 Re: Odwracanie kota ogonem! 27.09.06, 23:23
                    hera9 napisała:

> przeciez sluzby zpecjalne pracuja dla pisu - prezydenta i premiera.

Ale Macierewicz rozwiązał WSI więc się boją że też rozwiążą te służby więc
                    chcą wygryść Kaczki!
                • jola_z_dywit4 PIS czyli Przeprosić i Spie..ć 27.09.06, 23:10
                  Kaczyzm pod sąd!
                  • jola_z_dywit4 Re: PIS czyli Przeprosić i Spie(rdala).ć 27.09.06, 23:14
                    Kaczyzm precz !
                    • raven40p Re: PIS czyli Przeprosić i Spie(rdala).ć 28.09.06, 01:40
                      Oj Jola, Jola, gdzie Ty bylas jak rozum rozdawali.
            • swistak336 PiS powinno zapłacić za czas reklamowy. 27.09.06, 21:34
              Popieram pogląd, że to nie było przemówienie rządu, tylko kampania wyborcza PiS w czasie antenowym za darmo. Tylko kłamstwo i agitacja.
            • pendykmim Re: ++++++Tusko-SB-cja chce do koryta - Szlaban 27.09.06, 21:36
              NO NIEźLE CIę POGIEłO!
            • edi78 Re: ++++++Tusko-SB-cja chce do koryta - Szlaban 27.09.06, 21:49
              Hej koleś, czy ty nie jesteś przypadkiem jeszcze jednym bratem Kaczyńskich?
          • almagus Re: Mały, chory człowieczek, na razie bez wąsa 27.09.06, 21:39
            Napluć na ekran jak wodzu chciał sieg haila robic lub jak Stalin zakrzyknąć
            uraa na Trybunał Stanu i Bank Narodowy!
            Taki fałszywy pomiot chce, aby emeryt za swoje pieniadze mógł kupić worek
            buraków!
            Już 07,10,2006 podda się fermentacji tę nazikatolicką gnojowicę. Zobaczy się
            jak kryptopedały ojca deerektora z pałą jak ten dupowcisk poszeklu doskoczą ,
            aby pałować w imię boga penisa!
            Nie wierzycie , że to takie ścierwa, że Stalin i Hitler by ich nawet nie
            chciał, to papatrzcie jak go-wnem pokropią te maryjne fachury:

To według Pajca i Ślimaka, Rydzoszamanów:
            www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk
            a to kaszubskie:

Aniele stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój, daj rozwój i przed Kaczyńskim
            ratuj!
            A jaki to dobry anioł, choć taki markotny!
            Kaszubi mają lepsze kontakty z Bogiem niż Tadzio Maryja Deerektor!
            „Jak Pón Bóg stworzył swiat, téj wszëscë aniołowie mocno są cesze, le jeden
            anioł stojôł smutny w nórce i nic nie gôdôł, a béł aniół Kaszëbów. Tak go sę
            Pón Bóg spytôł: »cësz të jes taczi smutny, aniele?« A on rzekł: »Jakże jǒ ni
            móm bëc smutny, Boże. Calëczki swiat taj jes piękno stworzył, le Kaszëbë jes
            ostawił tak biedné: le piôseczk, a nic więcyj« Pón Bóg sę przezdrzôł na Kaszëbë
            i rzekł: » Po prôwdze, aniele, Mosz sę na co juscëc, ale zazdrzë le do skrzëni,
            czë tam jesz w nij co je«. Anioł podniosł wieko i jaż krzyknął z ucechë: »Jô,
            tu jesz je skopicą jęzor, błotków, lasów i gór. Jesz kawał modrégo morza i
            përznę dobryj zemi tu je!«. Pón Bóg sę usmiéchnął i rzekł: »Schwał, że terô tę
            skrzënię i wësëp z nij wszëstko, co w nij je, twoim Kaszëbóm«. Anioł zrobił
            tak, jak Pón Bóg kôzôł, I tak Kaszëbë taczki są piękné”.
            Nie dziwmy się, że wytłumaczenia, skąd tyle piękna nagromadziło się w jednej
            krainie,…”
            Donald Tusk - teksty, J. Baranowski - zdjęcia, Pojezierze Kaszubskie,
            Wydawnictwo Sport i Turystyka, Warszawa 1985.

G.W. „Donald Tusk? - Każdy, kto chciałby w kampanii stworzyć wrażenie, że
            istnieje konflikt religijny, zagrożenie dla wiary albo dla niewierzących,
            niepotrzebnie wzbudza fałszywe emocje. Dzisiaj potrzebna jest Polsce władza,
            która nie będzie wykluczała nikogo, będzie pilnowała skutecznie praw
            wierzących, ale też da żyć godnie tym ludziom, którzy maja inny pogląd na
            świat - powiedział kandydat PO.”
            Niestety Ojciec Rydzyk w Pacanowie wyraźnie zalecił wiernym na kogo głosować,
            mamy mistyczną demokrację, ale się pomylił, bo kaszubski anioł był prędzej i
            nie szkodzi jak on , a pomaga i czuwa!”

Kaszub ma swoją historię i dlatego jest Kaszubem.
            Niemiecki Kaszub
            Takie uproszczenie jest nieuprawnione, bo po PRL wszyscy jesteśmy ruskimi
            Polaczkami!

Jak z PZPR do Solidarności, tak z PiSu do PO!
            A ci co przejdą z LPR i Samoobrony, zostaną w PISie!
          • madryt3 Nocna zmiana... 27.09.06, 22:37
            Czy wy jesteście zdolni do samodzielnego myślenia, czy też wszyscy zeście się
            naćpali tej żałosnej propagandy antyPiS-owskiej. O, tak! Donald Tusk podczas"
            negocjacji" w noc obalania rządu Olszewskiego to się wykazał postawą moralną!
            Polecam "Nocną zmianę", instruktazowy film, jak prowadzić cywilizowane
            negocjacje polityczne. Ale rozumiem, że wtedy nie mieliśmy do czynienia
            z "korupcją polityczną", tylko najlepszymi standardami demokratycznej sztuki
            dyskursu publicznego.
          • z_b2 Re: Mały, chory człowieczek, na razie bez wąsa 27.09.06, 23:12
            Chlopie, ales to uchwycil, prawie jak Oriana Fallaci o Walesie, tylko ona dodala jeszcze prozny, no i ma
            wasa jak sie patrzy.
        • nicolson1949 ma w swoim ręku Inspiratorów Podłości Narodowej 27.09.06, 21:29
          !
        • nicolson1949 ma w swoim ręku służby mundurowe 27.09.06, 21:30
          !
        • nicolson1949 ma w swoim ręku waffen SS Wassermanna 27.09.06, 21:31
          !
        • nicolson1949 ma w swoim ręku waffen SS Macierewicza 27.09.06, 21:31
          !
        • nicolson1949 ma niezajmujące się korupcją CBA Kamińskiego 27.09.06, 21:32
          !
        • nicolson1949 ma dyspozycyjną prokuraturę Kaczmarka 27.09.06, 21:32
          !
        • nicolson1949 ma ministrów i wojewodów 27.09.06, 21:33
          !
        • nicolson1949 ma radio i telewizję publiczną 27.09.06, 21:33
          !
        • nicolson1949 ma w swoim ręku marionetkę Prezydenta RP 27.09.06, 21:34
          !
        • nicolson1949 kiedy zamach stanu, skoro nie chce oddać władzy? 27.09.06, 21:35
          !
          • raven40p Re: kiedy zamach stanu, skoro nie chce oddać wład 28.09.06, 01:48
            Koles zastanow sie co mowisz. Przypomnij sobie jak SLD rzadzila, jedyne co
            osiagneli to rozdanie majatku narodowego miedzy siebie, ktory przeciez do ludu
            nalezal.
            Dlaczego aktualny rzad mialby oddac wladze? Nie widze powodow. Te prowokacja
            Samoobrony (przypuszczam ze PO za tym rowniez stoi) nalezy najpierw z bliska
            obejrzec i dac szanse tez drugiej stronie przedstawienia swojej wersji.
            Juz wyszlo na jaw kilka pikantnych szczegolow na temat pani Berger co niejako
            relatywizuje bezinteresownosc jej intencji.
      • gagapapa Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 20:33
        adas313 napisał:

> To nie było przemówienia prezesa Rady Ministrów, ale prezesa PiS.
        >
        > PiS powinno zapłacić za płatny czas reklamowy
        tak się dziwnie składa, że prezesem rady ministrów jest przewodniczący PiS.
        Ech, namnożyło się czubków na tym forum:)
        • adas313 Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 20:34
          Jeśli wypowiada się w sprawach partyjnych, to niech występuje jako prezes partii.
        • ready4freddy Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 21:17
          czubkow jak czubkow, ale analfabetow funkcjonalnych i zwyczajnych gluptakow to z
          pewnoscia. swiecisz przykladem poniekad.
      • zooid kolejny MIŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 27.09.06, 20:34
        Ci, którzy poparli w wyborach PiS powinni być z tego dumni - a inni wwbijają nam
        szpilki, to nie ludzie!!! To wilki !!! - to mówiłem Ja JAROSłAW - premier
        drugiej kategorii !!!
      • przemjod _-raz zdobytej władzy, nie oddamy nigdy... 27.09.06, 20:36

• katrina_bush Za kogo Kaczki maja Polakow ? Za debili ? 27.09.06, 21:10
          Za kogo Kaczki maja Polakow ? Za debili ?

Komu one beda ten psycho-kit wciskac ?
        • a.k.traper Prezes PIS mówi o hipokryzji!!! 27.09.06, 21:20
          Czy on rozumie to słowo, może przesłucha swoje wypowiedzi?
      • spacz Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 21:39
        Bareja IV RP. I to na zywo!
      • mt7 Komentarz Kodeksu Karnego: 27.09.06, 22:52
        Kto udziela lub obiecuje udzielić korzyści majątkowej lub osobistej osobie
        pełniącej funkcje publiczną w związku z pełnieniem tej funkcji podlega karze
        pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat.

• adas313 Re: Komentarz Kodeksu Karnego: 27.09.06, 22:54
          Zechciałbyś podać który to paragraf?
          Z góry dzięki.
          • mt7 Re: Komentarz Kodeksu Karnego: 28.09.06, 00:03
            Art. 229. § 1. Kto udziela albo obiecuje udzielić korzyści majątkowej lub
            osobistej osobie pełniącej funkcję publiczną w związku z pełnieniem
            tej funkcji,
            podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
      • ignus Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 28.09.06, 00:13
        przykro mi bardzo, ale stwierdzam, ze zarowno premier jak i np. pan Gosiewski to
        szmaciarze bez zadnego honoru. na dodatek bronia sie metodami rodem z propagandy
        komunistycznej.
        po raz kolejny wstyd mi za ten kraj.
    • pawel_berlin ????????????? 27.09.06, 20:23
      buaaahahahahhaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czy ta klatka po misiu wiezionym przez Gucwinskich jest jeszcze wolna??????
      • m.izyda Re: ????????????? 27.09.06, 20:37
        Razem z misiem byłoby milej?

Razem z misiem byłoby milej...,,Wszystko śmierdzi potwornie.Jak na złość
        pseudoludzie twierdzą ,że pachnie, i to bardzo ładnie.,,Witkacy

• maciek_xx Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod nas... 27.09.06, 20:23
      Hhahahahah tyle mam do powiedzenia
    • zed123 Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 20:23
      Czy on, kur..a, nie jarzy co się dzieje wokół niego??????
      • helmut.berlin a skad ma wiedziec? zapomnieli mu powiedziec 27.09.06, 20:24
        • pawel_berlin zostaliśmy zaatakowani przez "sieć" 27.09.06, 20:28
          normalnie prad pier...... tego kolesia
          • fritz.fritz oj,zwei wasserpolacken zwalczaja PiS dla herr Tusk 27.09.06, 20:36
            Niemcy zawsze popieraja sily wrogie polskiej racji stanu i popieraja tych,
            ktorzy pomagaja im w podporzadkowaniu Polski.
            • pawel_berlin Re: oj,zwei wasserpolacken zwalczaja PiS dla herr 27.09.06, 20:41
              oczywiscie! Bo my nalezymy do "ukladu"...przepraszam do "sieci" jak to dzis
              pieknie ujal pna premier
              • obywatel.czwarty Re: oj,zwei wasserpolacken zwalczaja PiS dla herr 27.09.06, 20:48
                pawel_berlin napisał:

> oczywiscie! Bo my nalezymy do "ukladu"...przepraszam do "sieci" jak to dzis
                > pieknie ujal pna premier

Niemcy też należą do układu. Bush też, ale jarecki jeszcze tego nie skumał. Boję
                się, że mi jarek sieć www zlikwiduje.

• ritterausleidenschaft @pawel, daj spokoj 27.09.06, 20:54
                temu biednemu individuum z basel mozna tylko wspolczuc jego nienawisci
                i z buddyjskim spokojem tolerowac go jak kazde inne zywe stworzenie ;-)
                • pawel_berlin Re: @pawel, daj spokoj 27.09.06, 21:00
                  masz racje...jemu tez miejsce w spoleczenstwie sie nalezy....moze ta klatka po
                  misiu u gucwinskim bylaby dobra?
                  • ritterausleidenschaft niezly pomysl, tylko 27.09.06, 21:08
                    jak go tam zwabic - on nie wystawia nosa ze swojego bunkra w szwajcarii,
                    bo wszystkich dookola nienawidzi ... hehehe
                    • fritz.fritz eh, wasserpolacken, paskudny i nachalny odpad 27.09.06, 21:43
                      wedrowki "ludow", tzn. sie wysiedlonych katow niemieckich z Polski, nie walczy
                      o ich herr Tusk i jego slepo Proniemiecka Organizacje, PO.

Najsmiszniejsze jest to, ze wasserpolacken to zgermanizowani Polacy, ktorym
                      Niemcy zrobili wode z mozgu i sa w tej chwili bardziej niemieccy niz normalni
                      Niemcy, znajduja sie mentalnie gdzies w poblizu NPD, czasami nie wiadomo z
                      ktorej strony.
            • tadeusz_ja Do Fritza ! zmień tabletki, bo powtarzasz sie! 27.09.06, 20:42
              Jasne!
              • fritz.fritz 5 wasserpolacken dla herr Tusk. Cholera, czy ktos 27.09.06, 20:55
                ma DDT przeciwko szwabom?
                • charnel Cholera, czy 27.09.06, 21:00
                  Wielmożny Pan Kwa wybuduje nam kraj miodem płynący... 3mln mieszkań, 1mln
                  autostrad i podatki 0%, jedna wielka szczęśliwość. Tylko, że 2mln Polaków już
                  nie wytrzymała Jego Szczęśliwości i spie.... z tego kraju, również za zachodnią
                  granicę (??) i chwalą sobie np. ich drogi ! Normalnie, UKŁAD!!

Może w tym jest metoda- będziemy rządzić, aż wszyscy wyjadą i zostaną jedynie
                  oddani wyborcy!!
                • michal-jezynski [...] 27.09.06, 22:11
            • pawel_berlin dobranoc 27.09.06, 20:45
              Frycek! Powiedz wszystkim grzecznie dobranoc i wkoncu....spieprzaj dziadu!!!!

"Premier: Mamy powody do dumy"

Z sondażu przeprowadzonego przez SMG/KRC wynika, że za rozwiązaniem Sejmu jest
              63 procent ankietowanych. Przecinych jest 21, 7 procent. Badanie zostało
              przeprowadzone już po ujawnieniu nagrań z ukrytej kamery, na których
              prominentni politycy PiS proponują Renacie Beger stanowiska za przejście z
              Samoobrony do ich partii.

69 proc. Polaków negatywnie ocenia działalność rządu, dobre zdanie o gabinecie
              Jarosława Kaczyńskiego ma 23 proc.

Zadowolonych z pracy prezydenta Lecha Kaczyńskiego jest 33 proc. ankietowanych,
              przeciwne zdanie wyraża 56 proc. - wynika z wrześniowego sondażu TNS OBOP.

Jak podał TNS OBOP, od ostatniego miesiąca nastąpił zdecydowany wzrost
              negatywnych opinii o działaniach premiera Jarosława Kaczyńskiego. We wrześniu
              ponad połowa Polaków - 58 proc. - źle oceniła działania szefa rządu, co oznacza
              wzrost o 9 pkt proc.
            • gdzies_czyli_wewpolsce skoro Niemcy popierają to sie cieszą, że kolega 27.09.06, 21:15
              (he, he) Vowerweita jest takim sprytnym i sprawnym w staczaniu Polski w
              przepasc, co Milaczku.
              Ale on ma namietne usteczka, ten nasz wampirek, wrrrrrrrrr
            • michal-jezynski [...] 27.09.06, 22:10
          • ritterausleidenschaft Re: zostaliśmy zaatakowani przez "sieć" 27.09.06, 20:36
            po "ukladzie" rzad pis'u bedzie likwidowac "siec" ...

Rodacy, kupujcie swiece i nafte, bo niebawem
            zabraknie pradu ... hehehe
            • fritz.fritz przepraszam, drei wasserpolacken dla herr Tusk 27.09.06, 20:39
              ciekawe, zdaje sie ze przyzwoici nazisci nie chca miec nic wspolnego z
              wasserpolacken a nawet bija ich dotkliwie.
              • adas313 Re: przepraszam, drei wasserpolacken dla herr Tus 27.09.06, 20:41
                Przyzwoici naziści?
                Co to jest?
                • mario.osh to pewnie frycek o sobie i kumplach mówi 27.09.06, 20:43

• fritz.fritz I jeszcze jeden w-polacke; czy gdzies gniazdo sie 27.09.06, 20:57
                    otworzylo?
                    • mario.osh ... 27.09.06, 21:02
                      otwieraj następny kibel do wyczyszczenia w rajchu przygłupie, a nie marnuj
                      czasu na forum.
                      • kapitan_stopczyk Na głowy się pozamieniałeś.............??? 27.09.06, 21:33
                        ')
                        • mario.osh ale oo sho choodzi? 27.09.06, 23:21

• chateau Re: przepraszam, drei wasserpolacken dla herr Tus 27.09.06, 20:44
                  fritz.fritz w swoim mniemaniu?
      • pawel_berlin Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 20:25
        blablabla...UKLAD....blablabla.....JEST DOBRZE.....blablabla.....TO
        ONI......blablabla.....OCZYSCIC......
        • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:11
          pawel_berlin napisał:

> blablabla...UKLAD....blablabla.....JEST DOBRZE.....blablabla.....TO
          > ONI......blablabla.....OCZYSCIC......

Też mniej więcej tyle z tego zrozumiałem. I jeszcze między wierszami:

blablablabla... ciemniaki... blablabla... mamy was w dupie... blablabla... od
          żłoba nas nie oderwiecie...
        • brum2000 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 28.09.06, 07:53
          I jeszcze ten wybitny analityk sceny politycznej bez nazwiska, na którego się
          jaśnie panujący powołuje, przwidział ataki jesienią. Jak żywo propaganda jak za
          końca Hitlera "odnaleziono właśnie prognozy, które przewidziały wszystkie
          wcześniejsze porażki i zapowiadają one wielki sukces już wkrótce". Coś mi się
          wydaje, że ten analityk to ma inicjały J.K.
      • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 20:34
        Gdyby tego typu rozmowy, były przestępstwem to nie powstałaby nigdy koalicja.
        PiS próbuje przekonać prominentów z Samoobrony i oferuje stanowiska - czy to
        jest przestępstwo?:)
        Niestety zaślinieni z radości niemyślący samodzielnie wyborcy PO nie potrafią
        (nie chcą?) nawet przeczytać zapisu tych rozmów:)

• adas313 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 20:37
          Czym innym jest normalny podział władzy, czym innym kupno głosów, za:

- stołek w rządzie
          - miejsca na liście wyborczej
          - miejsca na liście wyborczej nie swojej partii (CUDO!)
          - "załatwienie" spraw sądowych
          - zabezpieczanie pieniędzy bandy karierowiczów z publicznej kasy.
          • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 20:48
            > Czym innym jest normalny podział władzy, czym innym kupno głosów, za:
            >
            > - stołek w rządzie

Czym się różni "normalny podział władzy" czyli dzielenie stanowisk pomiędzy
            przyszłych koalicjantów od "kupna głosów za stołek"?

> - miejsca na liście wyborczej nie swojej partii (CUDO!)

Jak to nie swojej? Przecież chodziło o opuszczenie SA i przyłączenie się do PiS

> - "załatwienie" spraw sądowych

RB: Ja powiedziałam o moich sprawach sądowych...
            AL: Ale jak pani sobie wyobraża te sprawy sądowe załatwić?
            • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 20:55
              nie publiczne pieniądze dla karierowiczów tylko zabezpieczenie pieniędzy do
              czasu "skutkowania apelacji"
              AL: Ja rozmawiałem dzisiaj z ministrem Ziobro na ten temat i on twierdzi, że z
              jego wiedzy którą teraz ma, po rozmowach z prawnikami w ministerstwie, Lepper
              może uruchomić te weksle, to może trwać kilka miesięcy, przy czym nie jest w
              stanie wejść na majątek, jeżeli posłowie od razu zareagują. To znaczy to będzie
              tak: on uruchamia weksle, jest zgłoszona nie wiem w jakiej formule prawnej
              skarga czy odwołanie posła, weksel jest zablokowany, trwa proces i ten proces
              jest wygrany. Według Ziobro ten proces jest wygrany. (...)

RB: Ja pomyślałam o takim czymś, że skoro są posłowie, którzy czekają na moją
              decyzję, to może państwo jesteście w stanie zabezpieczyć mnie w razie czego
              finansowo, a reszta przejdzie jak.... wie pan, gęsiego.

00:12:32

AL: Myśmy się dzisiaj zastanawiali nad tym czy nie uruchomić... Bo teoretycznie
              to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest
              to możliwe.

RB: No ale jak? W jaki sposób?

AL: No że Sejm... że komornik może odebrać do czasu jakby skutkowania tej
              apelacji posłów... że Sejm by jakby te pieniądze w jakiś, nie wiem jaki, nie
              jestem prawnikiem, prawny sposób zabezpieczył.

RB: Finansował by jakby, tak?

AL: Tak, bo myśmy też myśleli o tym żeby stworzyć jakiś fundusz, który do czasu
              kiedy ta sprawa nie będzie rozstrzygnięta mógł, że tak powiem, założyć za tych
              posłów, gdyby nie daj Boże tam wszedł komornik.
              • albrecht_kalb Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:06
                AL: Czyli co? Sekretarz stanu w ministerstwie rolnictwa, tak?

RB: I to natychmiast.

AL: Wie pani, to żaden problem, bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk, znaczy mnóstwo, to nie ma żadnego problemu z tym, a te pozostałe osoby?
                • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:09
                  no i co?
                  stanowisko Sekretarza stanu dla Beger, jeśli przeciągnie część posłów do PiS
                  lub LPR.
                  • charnel Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:13
                    To też ładnie wyjaśnisz??

AL: Ja rozmawiałem dzisiaj z ministrem Ziobro na ten temat i on twierdzi, że z
                    jego wiedzy którą teraz ma, po rozmowach z prawnikami w ministerstwie, Lepper
                    może uruchomić te weksle, to może trwać kilka miesięcy, przy czym nie jest w
                    stanie wejść na majątek, jeżeli posłowie od razu zareagują. To znaczy to będzie
                    tak: on uruchamia weksle, jest zgłoszona nie wiem w jakiej formule prawnej
                    skarga czy odwołanie posła, weksel jest zablokowany, trwa proces i ten proces
                    jest wygrany. Według Ziobro ten proces jest wygrany. (...)

P.S. Ziobro to ten od sprawiedliwości, jeśli nie pamiętasz...
                    • gagapapa [...] 27.09.06, 21:15
                      • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:18
                        tam jest tylko porada prawna, co zrobić by weksle nie zostały wyegzekwowane.
                        Ech, te dzieci...
                        • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:23
                          gagapapa napisał:

> tam jest tylko porada prawna, co zrobić by weksle nie zostały wyegzekwowane.
                          > Ech, te dzieci...

Biedny zaślepiony głupcze. Wychowałeś się na propagandzie i teraz wszystko
                          bierzesz dosłownie. A wystarczy trochę pomyśleć żeby zobaczyć co *tak naprawdę*
                          się stało, a nie w jaki sposób teraz będą się wykręcać PiSuary.
                          • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:24
                            to ty jesteś biedny, zaślepiony propagandą głupiec.
                            Przeczytałem zapis rozmowy, w przeciwieństwie do ciebie.
                            Na co ci to czytanie, jak i tak pewnie nic nie pojmiesz?
                            • charnel Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:25
                              O zrozumieniu zapomniałeś...
                              Tak tylko przypominam...
                              • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:30
                                niestety nie, czego dowodem są epitety i brak konkretów dyskutantów - wyraz
                                bezsilności.
                                • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:35
                                  gagapapa napisał:

> niestety nie, czego dowodem są epitety i brak konkretów dyskutantów - wyraz
                                  > bezsilności.

Na szczęście nie to będzie decydować przy urnie. A prognozy są wielce
                                  obiecujące: PO +6%, PiS -5%.
                                • offler drogi gagapapo jesli nie rozumiesz jaka jest 27.09.06, 21:35
                                  roznica miedzy formowaniem koalicji, a tym co zrobili czlonkowie PiSu to Ci
                                  wytlumacze.
                                  To tak jakbys kupil nowy telewizor od faceta na podworku, za polowe ceny, a nie
                                  w oficjalnym sklepie.
                                  • gagapapa Re: drogi gagapapo jesli nie rozumiesz jaka jest 27.09.06, 21:39
                                    nie tylko ja
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49330037&a=49340612
                                  • vice_versa Re: drogi gagapapo jesli nie rozumiesz jaka jest 28.09.06, 00:13
                                    offler napisał:

> roznica miedzy formowaniem koalicji, a tym co zrobili czlonkowie PiSu to Ci
                                    > wytlumacze.
                                    > To tak jakbys kupil nowy telewizor od faceta na podworku, za polowe ceny, a
                                    >nie w oficjalnym sklepie.

Znaczy 1.rentowniej i 2. bez gwarancji... o to chodziło? Bo chyba nie
                                    sugerujesz że PiS mógł tego sekretarza stanu ukraść, bo niby komu, samym sobie?
                            • ludwikdorn [...] 27.09.06, 21:29
                              • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:31
                                nic nie zacytowałem, tylko przeczytałem zapis rozmowy.
                                • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:33
                                  gagapapa napisał:

> nic nie zacytowałem, tylko przeczytałem zapis rozmowy.

To proponuję żebyś już więcej nic nie czytał. Bo to tak jakby głuchy próbował
                                  zrozumieć fenomen Mozarta, albo ślepy zachwycał się twórczością Van Gogha.
                                  • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:40
                                    no i znowu jakieś epitety i zero konkretów
                                    • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:43
                                      gagapapa napisał:

> no i znowu jakieś epitety i zero konkretów

Konkrety są w materiałach audiowizualnych. Żadnych komentarzy więcej nie
                                      potrzeba. Każdy inteligentny człowiek widzi z jakim szambem ma do czynienia.
                                      • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:48
                                        PO-SO-SLD - to jest przecież szambo, Lepper jeszcze jako koalicjant (!!)
                                        debatował z Tuskiem, do czego się nawet przyznawał
                                        • mles22 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:51
                                          wczoraj SO było OK, dzisiaj SO jest be - ciekawy swiatopogląd
                                          • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:53
                                            Wczoraj SO było be, dzisiaj jest o.k.
                                            Ciekawy światopogląd.
                                        • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:52
                                          gagapapa napisał:

> PO-SO-SLD - to jest przecież szambo, Lepper jeszcze jako koalicjant (!!)
                                          > debatował z Tuskiem, do czego się nawet przyznawał

SO może tak, ale największe szambo to w tej chwili PiS a zaraz za nimi LPR. Te
                                          partie kłamią na każdym kroku, a kiedy to wychodzi na jaw to oskarżają jakiś
                                          urojony układ o prowokację. Paranoja!

PiS < LPR < SO < PSL < PO < SLD
                                          • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:54
                                            to czemu PO kombinuje z koalicją z SO i SLD "do czasu wyborów"?
                                            • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:58
                                              gagapapa napisał:

> to czemu PO kombinuje z koalicją z SO i SLD "do czasu wyborów"?

Nie kombinuje żadnej koalicji, domaga się wcześniejszych wyborów i kropka. Patrz
                                              uważnie co się dzieje bo chyba masz wybiórczą percepcję.

A nawet gdyby kombinowali to co w tym złego? Przecież SO było do przełknięcia
                                              nawet przez takich moralistów jak PiS, pomimo że uważali ich za SBków. A SLD to
                                              w tej chwili najbardziej rozsądna partia w parlamencie.
                                              • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:01
                                                SLD zawsze potrafiło się dobrze prezentować w opozycji i udawać rozsądnych,
                                                dlatego tak często wracają do władzy i równie często wylatują z hukiem
                                                • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:03
                                                  gagapapa napisał:

> SLD zawsze potrafiło się dobrze prezentować w opozycji i udawać rozsądnych,
                                                  > dlatego tak często wracają do władzy i równie często wylatują z hukiem

To akurat prawda, dlatego nigdy nie należałem do ich elektoratu. Teraz zobaczymy
                                                  jak w opozycji potrafią się prezentować PiSuary.
                                                  • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:09
                                                    mam nadzieję, ze lepiej niż PO.
                                                  • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:27
                                                    gagapapa napisał:

> mam nadzieję, ze lepiej niż PO.

wątpię
                                                  • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 28.09.06, 00:54
                                                    nie może być gorszej opozycji od PO i SLD wspieranych przez "niezależne"
                                                    (hahaha) media
                                                  • sodalicjakaczynska Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:23
                                                    Jest dość duże prawdopodobieństwo, że niespecjalnie będą się musieli wysilać w
                                                    tym znajdowaniu nowej osobowości. Teraz mają gwarantowane miłosierne 15-20
                                                    procent od elektoratu. Skoro lubią kończyć jak SLD, czyli upajać się własną
                                                    gangreną przez pół roku, to niech sobie gniją. I raczej będą mieli problem z
                                                    progiem wyborczym. I da wreszcie miłosierny Bóg, że szlag ich trafi i będą się
                                                    sobie hulać po śmietniku historii, a nie po żadnej opozycji. Dzisiaj mieli
                                                    jeszcze szansę. Ale na szczęście już ją zaprzepaścili.
                                                  • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 28.09.06, 00:53
                                                    no i o to w tym wszystkim tak naprawdę chodzi - PO chce się dorwać do władzy
                                                    wszelkimi możliwymi środkami - prowokacjami, przekłamanioami itp.
                                                    A tym czasem - w ilu to partiach był Tusk i Rokita?
                                                    Ileż to razy społeczeństwo powiedziało im "koniec"?
                                                    Ale co czeka ich po objęciu władzy? - otóż czeka ich "Koniec".
                                                  • american.dream Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 28.09.06, 01:11
                                                    > Ale co czeka ich po objęciu władzy? - otóż czeka ich "Koniec".

Wielkim jasnowidzem jestes, ale nie zaskoczyles, ze nie chodzi tutaj o Tuska czy
                                                    Rokite. Chodzi o pozbycie sie PISu i Kaczorow.
                                                  • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 28.09.06, 01:44
                                                    a to też wiem, ale z jakiego powodu?
                                                    WSI?
                                                    Lustracja?
                            • wikal Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:47
                              gagapapa napisał:

> to ty jesteś biedny, zaślepiony propagandą głupiec.
                              > Przeczytałem zapis rozmowy, w przeciwieństwie do ciebie.
                              > Na co ci to czytanie, jak i tak pewnie nic nie pojmiesz?

Przeczytałeś, ale niczego nie zrozumiałeś. Nie chwal sie więc tym tak bardzo.
                              Każdy to czytał, każdy widział i każdy słyszał. Wnioski wyciąga już na własna
                              odpowiedzialność. Mogą być błędne, ale ty w ogóle żadnych wniosków nie
                              wyciągasz. Twój pan powiedział, że nic sie nie stało, drugi pan nawet głowy nie
                              wychylił z pałacu i nie zabełkotał. Pan powiedział, że tak ma być i już. Wierz
                              sobie w kaczory jak chcesz, twoja broszka.
                      • charnel Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:22

Jasne, Jarosław wiedział o układaniu się z Begerową i tego nie przerwał, Ziobro
                        będąc ministrem sprawiedliwości wypowiada się jakie sprawy można wygrać w
                        sądzie... Nie, no żadnych podejrzeń, czysty jak łza. Przecież nawet prawdziwym
                        prawnikiem nie jest.

Jejkuś, ludzie ślepi są. Ja pewnie na 100% oślepłem bo odnowy nie widzę!!
                        O mieszkaniach nie wspomnę
                        • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:29
                          Ziobro
                          >
                          > będąc ministrem sprawiedliwości wypowiada się jakie sprawy można wygrać w
                          > sądzie.
                          A zmieniła się śpiewka:)
                          Ziobro może w prywatnych rozmowach chyba udzielać poradn prawnych swoim kolegom
                          z partii, czy coś w tym jest złego lub nielegalnego?
                          Żenada

> Jejkuś, ludzie ślepi są. Ja pewnie na 100% oślepłem bo odnowy nie widzę!!
                          No tak, właściwie jedno czego można się w tej "aferze czepić to tego, że PiS
                          nie jest czysty jak łza
                          • charnel Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:38
                            Łza?!?! :)))

To rynsztok!!
                            A szedł do wyborów z hasłem odnowy moralnej i budowy IV RP, reform i walki z
                            układami – właśnie tworzy własny
                    • adas313 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:41
                      Min. Spr. zamiast łapać bandytów po prostu szuka prawnego zabezpieczenia dla
                      interesów własnej partii.
                  • iedsupo Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:36
                    gagapapa napisał:

> no i co?
                    > stanowisko Sekretarza stanu dla Beger, jeśli przeciągnie część posłów do PiS
                    > lub LPR.

No i to właśnie. Sam przyznajesz, że stołek byłby w nagrodę za przysporzenie
                    głosów. Czyżbyś nie wiedział, że od sekretarza stanu oczekuje się kompetencji
                    merytorycznych, których p. Begger nie posiada ? Ministerialna posada dla niej to
                    zwykła polityczna synekura, a jej oferowanie niczym nie różni się od wręczenia
                    korzyści majątkowej.
                    • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:39
                      iedsupo napisał:

> No i to właśnie. Sam przyznajesz, że stołek byłby w nagrodę za przysporzenie
                      > głosów. Czyżbyś nie wiedział, że od sekretarza stanu oczekuje się kompetencji
                      > merytorycznych, których p. Begger nie posiada ? Ministerialna posada dla niej t
                      > o
                      > zwykła polityczna synekura, a jej oferowanie niczym nie różni się od wręczenia
                      > korzyści majątkowej.

Właśnie że się różni. Bo za korzyść majątkową zapłaciłby tylko PiS, a za stołek
                      dla niekompetentnej osoby zapłacimy my wszyscy.
                      • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:46
                        ale jest też drugie dno - POrozumienie pom. SLD, PO i So w celu usuniecia rządu.
                        Co łączy te 3 partia, bo przecież nie program, że razem chcą obalic rząd?
                        • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:49
                          gagapapa napisał:

> ale jest też drugie dno - POrozumienie pom. SLD, PO i So w celu usuniecia rządu
                          > .
                          > Co łączy te 3 partia, bo przecież nie program, że razem chcą obalic rząd?

Nie widzisz różnicy? To ma być jednorazowe porozumienie mające na celu
                          rozwiązanie Sejmu i oddanie głosu społeczeństwu. Nie ma tutaj mowy o progranie,
                          tworzeniu koalicji ani podziale stanowisk.
                          • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:55
                            nie ma, ale...nagranych.
                            • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:59
                              gagapapa napisał:

> nie ma, ale...nagranych.

No tak, kolejna teoria spisku z cyklu "skoro nie ma dowodów to znaczy że zostały
                              zniszczone". Założę się, że należysz do tej grupy ankietowanych, którzy wierzą w
                              UFO i podwodne cywilizacje. Proponuję poważną terapię.
                              • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:02
                                oczywiście to będzie rząd bez stanowisk i ministrów.
                                żenada.
                              • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:02
                                ...i bez premiera oczywiście.
                                • ludwikdorn Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:04
                                  gagapapa napisał:

> ...i bez premiera oczywiście.

oby
                        • iedsupo Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:00
                          gagapapa napisał:

> ale jest też drugie dno - POrozumienie pom. SLD, PO i So w celu usuniecia rządu
                          > .
                          > Co łączy te 3 partia, bo przecież nie program, że razem chcą obalic rząd?

Mylisz skutek z przyczyną. Zbliżenie stanowisk CAŁEJ opozycji (a nawet i
                          koalicyjnego LPR, sądząc po ich komentarzu do orędzia) nastąpiło w rezultacie
                          agresywnej reakcji PiS na skandal korupcyjny z udziałem ministrów rządu RP.

Zamiast przyznać się do poważnej wpadki, pokajać przed narodem i poćwiartować
                          kozły ofiarne, PiS idzie w zaparte i twierdzi, że nic się nie stało. Sejmowa
                          większość patrzy na to z głębokim niesmakiem i stara się przeciwdziałać próbom
                          rozmywania odpowiedzialności. Występują razem w obronie wspólnych wartości,
                          które bliskie są większości Polaków, a które tak arogancko podeptał PiS. Ot i
                          cała tajemnica ich współpracy.
                          • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:11
                            przypuszczam, ze to zblizenie nastąpiło znacznie wcześniej. Lepper mówił o
                            rozmowach z Tuskiem jeszcze wtedy gdy był ministrem
                        • bogda35 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 23:57
                          nie zauważyłeś że ten rząd sam się obala-czy robi cos poza gadaniem wielkich
                          słów i urządzniem medialnych imprez w stylu aresztowania Wąsacza?.Nawet prostych
                          ustaw odblokowujących budownictwo przez rok nie byli w stanie zaproponować-nie
                          mówiąc o uchwaleniu!
                    • adas313 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:42
                      Poza tym Lipiński najwyraźniej obiecywał jej stołek bez konsultacji z premierem.
                      Krótko mówiąc łgał jak bura suka.

Zresztą czegóż innego można się spodziewać po PiSie niż obietnic bez pokrycia
                      i kłamstw?
              • ludwikdorn Do gapapapa... 27.09.06, 21:19
                Ty naprawdę wierzysz w to co mówisz? Trzeba mieć bardzo głęboko głowę we własnej
                (albo co gorsza właśnie cudzej) dupie, żeby takie farmazony sadzić.
              • adas313 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:40
                AL: Myśmy się dzisiaj zastanawiali nad tym czy nie uruchomić... Bo teoretycznie
                to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest
                to możliwe.

O to właśnie chodzi.

Co to jest, kasa zapomogowa, towarzystwo ubezpieczeniowe dla karierowiczów o
                mentalności prostytutki, czy Sejm - organ władzy ustawodawczej w RP?

Poza tym nie ma najmniejszej gwarancji, że ta kasa zostanie zwrócona.
            • adas313 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:36
              > Jak to nie swojej? Przecież chodziło o opuszczenie SA i przyłączenie się do PiS

Renaty Beger.
              Pozostałej piątce proponowano miejsca na listach... LPR.

> RB: Ja powiedziałam o moich sprawach sądowych...
              > AL: Ale jak pani sobie wyobraża te sprawy sądowe załatwić?

Przesłuchaj całej drugiej rozmowy. Padają tam mniej więcej takie słowa Lipińskiego:
              "Jeszcze nie drążyłem spraw sądowych po to by to nie wyszło do opinii publicznej".
              • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:09
                jeśli jest możliwe podołączanie posłów SO do każdej partii to świadczy to tylko
                o tej partii.
                Pamiętam zresztą jak wyglądały poprzednie wybory samorządowe i kto startował z
                listy SO - KAŻDY, kto zapłacił, zaden nie miał nawet programu i biografii na
                ulotce (no może nieliczni), tylko zdjęcie, numerek, ew. zawód i odezwa Leppera -
                na każdej ulotce SO ta sama.
                PiS faktycznie zagrał zatem jak Lepper, co nie jest dobre, ale w sytuacji
                jakiej się znaleźli innego rozwiązania chyba nie było.
                A teraz powiedz mi co sądzisz o tych różnistych aktorach, sportowcach itp
                startujących z list PD, SLD i PO?
                To też są kupione przecież "gęby".
                Znana gęba na plakacie - yumieszczona często na dalekim miejscu na liście ma
                przyciągnąć głosy i jest to stosdowane od dawna!
                • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:13
                  najlepszym przykładem był ten z Big Brathera, biegał od jednych do drugich, aż
                  się zabiegał
                • adas313 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 22:14
                  > jeśli jest możliwe podołączanie posłów SO do każdej partii to świadczy to tylko
                  > o tej partii.

SO jest jaka jest. Ale co to za zwyczaje proponwać komuś miejsca w cudzej partii?

> A teraz powiedz mi co sądzisz o tych różnistych aktorach, sportowcach itp
                  > startujących z list PD, SLD i PO?

Też mnie to wkurza. (aha, a Cugowski to z jakiej partii?).
        • pawel_berlin Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 20:37
          Z sondażu przeprowadzonego przez SMG/KRC wynika, że za rozwiązaniem Sejmu jest
          63 procent ankietowanych. Przecinych jest 21, 7 procent. Badanie zostało
          przeprowadzone już po ujawnieniu nagrań z ukrytej kamery, na których
          prominentni politycy PiS proponują Renacie Beger stanowiska za przejście z
          Samoobrony do ich partii.
        • kornwal84 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 20:38
          obiecanie załatwienia weksli pokrycia ich z kasy państwowej to nie
          przestępstwo?? "zaślinieni z radości niemyślący samodzielnie wyborcy PO nie potrafią
          > (nie chcą?) nawet przeczytać zapisu tych rozmów:)" ale na szczęście trzeźwo
          patrzaćy na świat, otwarci na wszystko wyborcy PiS potrafia przeczytac i wybrac
          to co im pasuje
          • myslacyszaryczlowiek1 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:49
            obiecanie załatwienia weksli pokrycia ich z kasy państwowej to nie
            > przestępstwo?? "zaślinieni z radości niemyślący samodzielnie wyborcy PO nie pot
            > rafią
            > > (nie chcą?) nawet p

A czy padło pokrycie weksli z kasy państwowej. Może chodziło o zrzutkę wśród
            posłów PISu
            na biednych z SA gdyby zaszła konieczność płacenia za weksle.
            • kornwal84 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 23:08
              > A czy padło pokrycie weksli z kasy państwowej. Może chodziło o zrzutkę wśród
              > posłów PISu
              Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Zrzutka wśród posłów PIS??:| Ja tego
              jakoś nie widzę, ale jeśli Ty potrafisz to gratuluję
          • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 21:52
            jeśeli jest taka możliwość prawna?
            Sam Lipiński tego nie jest pewny.
            Poza tym tam nie ma nic o spłaceniu weksli przez Sejm tylko zabezpieczeniu kwoty
            (?) do czasu zakończenia procesu, który zdaniem prawników z rządu będzie wygrany
        • bogda35 Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 27.09.06, 23:48
          czym się to różni?Rywin proponuje łapówkę za odpowiednią ilość głosów do
          uchwalenia jednej ustawy-Lipinski proponuje łapówkę za jeden głos plus
          ewentualnie jeszcze kilka do uchwalania wielu ustaw.Rywin siedzi- PiS twierdzi
          że jego łapówka to normalka i przyjety przez nich sposob sprawowania
          władzy-wreszcie słowa prawdy z ust pana premiero-prezesa! a co ma do tego
          PLATFORMA-która nie potrafiła nawet tego łajdactwa pokazać?Musiał dopiero
          łajdak trafić na łajdaka!
          • gagapapa Re: Czy ten kurdupel się czymś upalił????? 28.09.06, 01:01
            bzdury.
            Rywin, miłośniku lepperowych fanaberii, to proponował kasę za załatwienie
            przekrętu, ustawy, która ma być korzystna dla pewnej grupy biznesowej
      • raven40p On jarzy ale chyba ty nie ;) 28.09.06, 01:52
      • antek-bystry Nie jarzy, bo karmi kaczki w Łazienkach zamist 28.09.06, 07:28
        obserwować rzeczywistość
    • skubi6 Kara Boska 27.09.06, 20:25
      Pan Bóg postanowił Polskę pokarać i zesłał dwóch aniołów-mścicieli.
      • baltazar13 Re: Kara Boska 27.09.06, 20:28
        ktos tych kaczych kurdupli wybrał:(
        • gagapapa Ale poznikało POstów 27.09.06, 21:16
          a może by tak dopuścić tego Tuska? I tak koalicji większościowej po
          przedterminowych wyborach nie utworzy, całe zamieszanie spowoduje, ze nie
          zostaną uchwalone odpowiednie ustawy, przepadnie część funduszy unijnych, w
          dodatku rosnące odsetki wynikające z zadłużenia Polski dokonanego przez
          WSZYSTKIE rządy przez ost. 16 lat spowodują ciecia budzetowe co wreszcie
          doprowadzi do spadku popularności PO i stanie się z tym tworem to samo co z AWS.
          Tusk, Rokita i Gronkiewicz Walz są niezatapialni i wypłyną po kilku latach pod
          innymi szyldami (jak zwykle), ale przynajmniej przez te kilka lat nie będę
          musiał ich kłamliwych buziek oglądać.
          • ludwikdorn Re: Ale poznikało POstów 27.09.06, 21:41
            gagapapa napisał:

> a może by tak dopuścić tego Tuska? I tak koalicji większościowej po
            > przedterminowych wyborach nie utworzy, całe zamieszanie spowoduje, ze nie
            > zostaną uchwalone odpowiednie ustawy, przepadnie część funduszy unijnych, w
            > dodatku rosnące odsetki wynikające z zadłużenia Polski dokonanego przez
            > WSZYSTKIE rządy przez ost. 16 lat spowodują ciecia budzetowe co wreszcie
            > doprowadzi do spadku popularności PO i stanie się z tym tworem to samo co z AWS
            > .
            > Tusk, Rokita i Gronkiewicz Walz są niezatapialni i wypłyną po kilku latach pod
            > innymi szyldami (jak zwykle), ale przynajmniej przez te kilka lat nie będę
            > musiał ich kłamliwych buziek oglądać.

Każdy scenariusz jest lepszy niż dalsze rządy kartofli prowadzące do wariantu
            argentyńskiego.
      • a.k.traper Bóg nie karze 27.09.06, 21:15

Jest nieograniczenie miłosierny, ale ludzie są niemiłosiernie ograniczeni

• ex Władza! władza! władza! 27.09.06, 20:27
      to jedyne czego zakompleksione blizniaki chca, cokolwiek zrobia beda sie starali
      ja utrzymac, za wszelka cene.

spieprzaj dziadu
    • adas313 Normalna praktyka polityczna: 27.09.06, 20:27
      - prowadzenie negocjacji przy użyciu oszustw
      - obiecywane "załatwienia spraw sądowych"
      - gwarantowanie partyjnych weksli z publicznych pieniędzy.

Moralne państwo, ręce i nogi opadają.
      • piotr19763 Re: Normalna praktyka polityczna: 27.09.06, 23:04
        to jest sól IV RP
    • rusham Premier: Jesteśmy przekonani, bla bla bla bla bla 27.09.06, 20:27
      Co ten kaczy kuper pieprzy?spieprzaj dziaduuuuuuuuuuu......
    • wgruncierzeczywiscie Komunisci rowniez byli o tym przekonani... 27.09.06, 20:28
      spieprzaj dziadu!
      • alterpars To oredzie to kpina ze spoleczenstwa 27.09.06, 20:29
        skorumpowane rzady kurdupli.
    • bali2 Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 20:28
      nic dodać nic ująć - PISior
      • mio-min-mio Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 20:29
        Co za....
        Spieprzaj dziadu!!!!!
        :>
        ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
        gg 5935619
        Jesteśmy też tu: www.mamo-tato.pl/phpbb2/index.php
    • baca_bez_owiecek Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 20:29
      Spieprzać kartofle !
    • inkwizytornia Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 20:29
      Premier wspomniał też o "szarej sieci nieformalnych i formalnych środowisk",
      które starają się doprowadzić do kryzysu politycznego w kraju, do władzy układu.

No to "szaraczki" z PO, Samoobrony, PD (ś.p. UW) i SLD się teraz zaplują :P

Szare twarze, szarzy ludzie, szare cienie...
    • kruder76 Panie premierze, ale co dalej? 27.09.06, 20:29
      Pana rząd mniejszościowy za długo nie przetrwa. Jest jakiś pomysł co dalej?
      • adas313 Re: Panie premierze, ale co dalej? 27.09.06, 20:31
        Zadłużanie państwa:

biznes.onet.pl/0,1409713,wiadomosci.html
    • vontomke mąż stawu przemówił 27.09.06, 20:30
      Czy temu kartoflowi coś może popsuć dobre samopoczucie ? Jak te kłamliwe szuje
      odsunąć od władzy ?!?!?
      • sugarbox Re: mąż stawu przemówił 27.09.06, 20:32
        wyjdzmy na ulice!!!
    • fizol1301 Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod nas.. 27.09.06, 20:30
      Polakom gratulujemy PIS-u
    • monopol W kierunku Białorusi? 27.09.06, 20:30
      Świetny kierunek panie prezesie, świetny kierunek...
      • 1milosierny Jruzelski bis, myslalem ze oglasza stan wojenny 27.09.06, 20:34

gdzie jest psychiatra?

przeciez ten mamisynek jest naprawde chory...

doslownie Jaruzel,

Polska nie zboczy z drogi...
        • pawel_berlin Re: Jruzelski bis, myslalem ze oglasza stan wojen 27.09.06, 20:48
          "zdaniem Jarosława Kaczyńskiego, ci, którzy poparli w wyborach PiS powinni być
          z tego dumni"
      • alazka Brawo Premier i Rzad. 27.09.06, 20:38
        Brawo panie Premierze. Rozliczenie tej lewej bandy, nalezy doprowadzić do
        końca. Bez wzgledu na głupawkę PO, SLD i Samoobrony. Tej lewicowej zgnilizny,
        trapiacej nasza Ojczyzne od lat.
        Trzesą dupą ze strachu przed ich ostatecznym rozliczeniem z ich rzadów i
        spisków, tej kanalii i wrzoda puczystowskiego oszołoma z 2002 r. - Tuska,
        oszołoma Komorowskiego i innych nawiedzonych furiatów.

Wreszcie cała lewizna jest razem, z Lepperem. Tam było i jest zawsze wasze
        miejsce. Teraz razem z oszustką wyborcza -Beger, możecie budować wasze
        sfrustrowane majaki i marzenia o nowych wyborach, których bardzo chcecie,
        aktórych na szczęscie nie będzie.
        Rozliczanie komuny, wiec bedzie na szczęscie trwać nadal.
        • agusia552 Re: Brawo Premier i Rzad. I Gomułka też 27.09.06, 20:42
        • telegraf1990 Re: Kiedy ty się obuziłeś ? Kłamczyński 2 ? 27.09.06, 20:50
          > Brawo panie Premierze. Rozliczenie tej lewej bandy, nalezy doprowadzić do
          > końca. Bez wzgledu na głupawkę PO, SLD i Samoobrony. Tej lewicowej zgnilizny,
          > trapiacej nasza Ojczyzne od lat.
          > Trzesą dupą ze strachu przed ich ostatecznym rozliczeniem z ich rzadów i
          > spisków, tej kanalii i wrzoda puczystowskiego oszołoma z 2002 r. - Tuska,
          > oszołoma Komorowskiego i innych nawiedzonych furiatów.

jakoś do tej pory nikt nie chce wyjaśnić co sie stało z piniędzmi na stocznie ,
          co z FOZZ ? co z Telegrafami ? co z WielkoPolskim Bankiem Rolniczym ?

> Wreszcie cała lewizna jest razem, z Lepperem. Tam było i jest zawsze wasze
          > miejsce. Teraz razem z oszustką wyborcza -Beger, możecie budować wasze
          > sfrustrowane majaki i marzenia o nowych wyborach, których bardzo chcecie,
          > aktórych na szczęscie nie będzie.
          > Rozliczanie komuny, wiec bedzie na szczęscie trwać nadal.

jakos lustracja nadal nie ruszyla , idzie jakos niechetnie , teczka wodza
          mialabyc odrazu wyjasniona i nadal nic nie wiadomo , ale zabawa teczkami nadal trwa

co z rozliczeniem afer inwigilcji prawicy ? juz rok minal i zadna z tych spraw
          nie poszla do przodu

wszystko co mowi PIS to propaganda i puste slowa , pozatym najpierw byla super
          koalicja a teraz juz nie ?

(czat gazeta.pl): Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną?
          Jarosław Kaczyński: Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna. Ja
          jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa
          wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w
          nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie -
          Samoobrona i SLD.

* Źródło: wypowiedź na czacie portalu gazeta.pl, 22 marca 2004.

My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce
          uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce
          jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do
          czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju.

* Źródło: wypowiedź dla radiowej Trójki z dnia 16. lutego 2004.

• mles22 Re: Brawo Premier i Rzad. 27.09.06, 21:56
          alazka - przestań się kompromitować i kopiować wkółko ten sam post, czy nie
          możesz nic innego już wymeśleć, czy z ciebie jest takie dno że musisz powtarzać
          wkółko to samo jak jakaś papuga?
        • piotr19763 Re: Brawo Premier i Rzad. 27.09.06, 23:14
          a kolega z Tworek pisze? Skoro w IV RP macie tam internet to istotnie jest
          powód do radości.
        • tanhauser Re: Brawo Premier i Rzad. 28.09.06, 00:03
          Jezu, skąd się tacy ludzie biorą? Wyleźli po roku z piwnicy? To już nawet nie
          ma z kim polemizować, bo jak położysz się na ziemi, to i tak nie sięgniesz ich
          poziomu, trzeba by zakopać się w 5-metrowym mule.
          Krzyczcie sobie: wodzu prowadź, a w międzyczasie polecam lekturę "Roku 1984",
          to dzieło ponadczasowe...
    • precz_z_preczem Oj mamy się z pyszna... 27.09.06, 20:30
      ... z tymi bliźniakami :( Najgorzej, że oni mówią samą prawdę! Szkoda że jest
      tak tylko w ich mniemaniu...

Precz_z_preczem
      • dobreserduszko Jarek znasz bajkę o Tymitunie? 27.09.06, 20:31
        Jarek znasz bajkę o Tymitunie?
    • pivi Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod nas.. 27.09.06, 20:30
      3 minuty autoreklamy
      1 minuta o wrogach narodu
      30 sek o tym ze nie odejda od... koryta,
      ze wladzy nie oddzadza - obojetnie co narod bedzie mowil -
      bo narod to glupie ciele omamione przez jego wrogow
      i nie wie co dla niego dobre - ale oni wiedza
      i dla ochrony narodu dadza mu klapsa... takiego ojcowskiego.
      ZALOSC...

PiVi

• adas313 Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 20:31
        I bajdurzenie o "dobrym" budżecie.
    • gina.gina PiS przewodnia siła narodu 27.09.06, 20:30
      a gdzie jest Front Jedności Narodu,

no Inspekcja-Robotniczo Chłopska juz jest ............
    • piekny_romanek a ciemnota pewno to kupi 27.09.06, 20:30
      rece opadaja, prawie sprawiedliwi raz zdobytej wladzy nie oddza. Oni sa
      przyspawani do koryta. Pisdziochy godnie kontynuuja tradycje PZPR - "jesli
      fakty sa przeciw nam - TYM GORZEJ dla faktow!!!". No to czekamy na wystep
      prezia wszystkich pisdziochow. Pewno powtorzy te same brednie - uklad,
      oczyszczenie, mamy jaja, jestesmy najlepsi i tym podobne bzdety.
    • maaac Pocięte przemówienie. 27.09.06, 20:30
      Skąd tyle zmian ujęć? Montowali z kilkusekundowych kawałków?
    • mcqueen Re: Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod n 27.09.06, 20:31
      Jak tak ma wyglądać lepsza Polska... to panie Kaczyński
      JA WOLĘ POPRZEDNIĄ !!!
      NIKT W TWARZ MI NIE MÓWIŁ ŻE KORUPCJA I TARGOWICA TO NORMALNE !!!!

PIS - LUDZIE BEZ HONORU !!!!
    • invitrogen Tow. Lenin powiedzial, ze wladzy raz zdobytej.. 27.09.06, 20:31
      ..nie oddamy nigdy. Kaczory widac pilnei studiowaly dziela Wodza Rewolucji
    • sugarbox Premier: Jesteśmy przekonani, że Polska pod nas.. 27.09.06, 20:31
      Pewnikiem skoczył na grzybobranie...halucynogeny wysypały jak nigdy tej jesieni:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka