Dodaj do ulubionych

Macierewicz: Media opanowane przez WSI

05.10.06, 23:23
robi sie coraz ciekawiej. pytanie tylko ktore informacje sa prawdziwe a ktore
to bania. macierewicz moze i ma dobre checi - ale w profesjonalizm - watpie.
to nie jest gosc klasy rozkminiaczy z WSI. z calym szacunkiem -takich jak on
jedli na sniadanie
Obserwuj wątek
    • emenefix Macierewicz: Media opanowane przez WSI 05.10.06, 23:25
      Stawiam na Marszałka z Rzeczpospolitej ;)
      • zglosczeresniaka Macierewicz zaczął prowadzić bloga! 05.10.06, 23:51
        Niesamowite ma koleś poczucie humoru na czeresniaki.blox.pl
        • rzabba Re: Macierewicz zaczął prowadzić bloga! zglosczer 06.10.06, 00:12
          zglosczeresniaka napisała:

> Niesamowite ma koleś poczucie humoru ...
          ---
          ale tobie nie do smiechu?
          • znajomy_jennifer_lopez Ba! nie tylko gazety, na forum tez rządzi WSI!!! 06.10.06, 01:16
            A teraz quiz: Co Macierewicz widzi w lodówce? ;-)
            Odpowiedzi w jutrzejszym (Naszym) Dzienniku
            • andrzejkoniczny75 [...] 06.10.06, 01:32
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • atoprawda Re: ++++++ WSI-owe M_e_d_i_a_ Zlikwidować ++++ 06.10.06, 03:57
                andrzejkoniczny75 napisał:

> ....media w Polsce są w dużym stopniu opanowane przez ludzi
                > z dawnych WSI. Jak zaznaczył w TVP1, także media publiczne
                > zostały przez nich opanowane w pewnym stopniu....
                >
                > nie ma WSI więc
                > te wszystkie pozwalniane gady
                > będą ciagnęły do swego
                > (do TVNów, Polsatów, TVP1 itp. ) !!!
                >
                > należy więc
                > odpowiednią ustawą sejmową
                > zatopić im te ostatnie
                > platformy ratunkowe :)

nie potrzeba ustawą. Społeczeństwo może już tego dokonać wyłaczając i nie
                kupując. Prosze mnie poinformować o licytacjach interesuje się sprzętem
                medialnym. Kupie.
                • atoprawda medialne esbeki 06.10.06, 07:04
                  tu widzimy pana Tuska w akcji

video.google.com/videoplay?docid=2185058413755445485

a tu pana Wałesę

video.google.com/videoplay?docid=216725698588181980
                  zauważyłem że taki post szybko uspokaja wątek
                  weryfikuję to statystycznie. Proszę sobie nie przeszkadzać
                  • sceptyk40 Re: medialne esbeki 06.10.06, 08:09
                    Jak to dobrze, że mamy takie autorytety, które mówią nam, co jest prawdą a co
                    nie. Sami przecież nie potrafimy myśleć (?)
                    • kronopio77 Dowody, dowody! W przeciwnym razie Przeproś i Spie 06.10.06, 08:19
                      ...dalaj :)
                      • kronopio77 PiS - dyma wszystkich Polaków! 06.10.06, 08:20
                        aż (nie)miło...
                        • antykomuch2 Antoni! Tak trzymać. Doprowadź sprawy do końca! 06.10.06, 08:28
                          Masz poparcie wszystkich patriotów, wbrew ujadaniu całej agenturalnej sfory!
                          • almagus Re: Antoni! Kible dla SKW! 06.10.06, 09:57
                            Wasserprawo i Wassersprawiedliwość Wasserpolaczków, czyli
                            www.wasserkaczory.org.pl

To ich dzieło, należy ich wszystkich wywalić za używanie symboli nazistowskich
                            w kampanii wyborczej!
                            www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk
                            Tak u nich wygląda solidarność jak prawo i sprawiedliwość!
                            To ile jest tych wyroków do umorzenia, pyta minister?
                            Teraz czekać na zemstę nazikatolicji!

To robota wehrmachtu powiedzą!

Tajnym biurem dla nazikoalicji
                            jest ustęp z napisem dla opozycji!
                            Specjalny, bo przy dziurze tuż przy ścianie
                            specsłużby mają specjalne zadanie.

Dzisiaj Pajac i Ślimak wam doniesie.
                            że pokażą filmik z Renatką na sedesie.
                            Chociaż rozmowę szumem zagłusza woda,
                            widać, dziadkowi Taskowi robi loda.
                            Oczyścili mowę im w szkole medialnej,
                            w wodzie uświęconej i amoniakalnej.
                            Przeto czytajcie napisy uważnie,
                            co obce służby w kiblu robią odważnie.
                            Z napisów wyraźnie tylko się dowiecie,
                            kto pisze kaczory won i precz w klozecie!
                            Nie będzie tak jak przesłanie wrogów niesie,
                            że jak gó… ląduje Prawo i eS w sedesie!

Zajrzeli pod sedes, zajrzeli do mis, a tam miałem ojdyra i cały PiS!

To ostatnia niedziela.
                            To niedziela pierdziela.
                            Dzisiaj się rozstaniemy.
                            Dzisiaj cię olejemy!

• kapitan_s Re: Ba! nie tylko gazety, na forum tez rządzi WSI 06.10.06, 06:59
              A ja chciałem donieść, że w mediach są też krasnoludki i warto je "potraktować"
              azotoxem skurczybyków, bo występujacym politykom podpowiadaja różne tam skróty
              myślowe itp.z które potem trzeba przepraszać.
          • sumienie.lk Maciarewicza do Tworek... odpocznie se chłopina 06.10.06, 07:34
            Widać, że zmordowało go życie, więc i klepki się nieco poprzestawiały...
      • douglasmclloyd Re: Macierewicz: Media opanowane przez WSI 06.10.06, 01:10
        Ja na ojca dyrektora.
    • jww20 Macierewicz... 05.10.06, 23:28
      Jestem wstrząśnięty i zmieszany... Pytanie zasadnicze - komu to to służy??
      • yvesl Re: Macierewicz... 05.10.06, 23:32
        ww20 napisał:

> Jestem wstrząśnięty i zmieszany... Pytanie zasadnicze - komu to to służy??

Polakom, trzeba wiedziec kto jest kim...
        • emenefix Eh debile. Facet chce ujawnić rzeczy oczywiste 05.10.06, 23:47
          Czesto zastanawiam sie dlaczego wiecej jest jadu i plucia wobec OSOBY niz
          zainteresowania i chęci poznania FAKTÓW. <ale nie tych z TVN oczywiscie>
          Zgadzam sie z M.Crassusem. macierewicz ma szczytny cel. Z profesjonalizmem
          wykonania jest gorzej. No ale jak nie on to kto?
          • yvesl Re: Eh debile. Facet chce ujawnić rzeczy oczywist 05.10.06, 23:53
            emenefix napisał:

> Czesto zastanawiam sie dlaczego wiecej jest jadu i plucia wobec OSOBY niz
            > zainteresowania i chęci poznania FAKTÓW. <ale nie tych z TVN oczywiscie>
            > ;
            > Zgadzam sie z M.Crassusem. macierewicz ma szczytny cel. Z profesjonalizmem
            > wykonania jest gorzej. No ale jak nie on to kto?

Zgadzam się z kolega w 100 % Jakoś większość psoczy , ale czy ktos inny to zrobi?
          • taziuta Re: Eh debile. Facet chce ujawnić rzeczy oczywist 06.10.06, 04:27
            Jeśli to są takie oczywiste rzeczy, to co tu ujawniać?
            Chyba, że to są oczywiste urojenia we łbach poopaprańców z misją. Z misją
            podzielenia się z całym światem swoją "prawdą". :-)

Poddajesz w wątpliwość rzetelność Faktów TVN. Hmm, poza niszowymi mediami
            (wiarygodnymi dla ludzi o szczególnych upodobaniach, np. TV Trwam czy Radio
            Maryja), nie ma masowego medium bardziej wiarygodnego od TVN. Trzeba mieć
            polityczne klapki na oczach żeby tego nie zauważać...

emenefix napisał:

> Czesto zastanawiam sie dlaczego wiecej jest jadu i plucia wobec OSOBY niz
            > zainteresowania i chęci poznania FAKTÓW. <ale nie tych z TVN oczywiscie>
            > ;
            > Zgadzam sie z M.Crassusem. macierewicz ma szczytny cel. Z profesjonalizmem
            > wykonania jest gorzej. No ale jak nie on to kto?
          • maaac Re: Eh debile. Facet chce ujawnić rzeczy oczywist 06.10.06, 05:26
            Cel? Na razie zniszczył polski wywiad i kontrwywiad wojskowy. W sumie coś co
            pewnie jest nam niepotrzebne prawda? Lepiej liczyć na łaskę Bożą, że obcy
            szpiedzy sami będą się zgłaszać na Policję z donosem na siebie.

Jaki jeszcze ma cel? Wprowadzać zamieszanie i ferment w kraju. Nie żeby
            podawał kto i dlaczego, osoba i na nią dowody. Pan Macierewicz jest jedynie
            specjalistą w rzucaniu ogólnikowych oskarżeń, takich jak w wypadku ministrów
            zagranicznych. Na tyle ogólnikowych by potem móc się z tego rakiem wycofywać.

Dlaczego więc atak na osobę, a nie zainteresowanie się jego pracą? Ponieważ
            ten człowiek już w przypadku rządu Olszewskiego, słynnej "nocnej zmiany", "nocy
            długich teczek", udowodnił, że jego praca potrafi przynieść jedynie
            niesprawdzalne pomówienia służące walce politycznej jego patronów. Niestety nie
            ma to wiele wspólnego ani z prawdą ani z oczyszczaniem Polski :(((((((((((((
            • jankbh Re: Eh debile. Facet chce ujawnić rzeczy oczywist 06.10.06, 07:23
              maaac napisał:
              Nie żeby
              > podawał kto i dlaczego, osoba i na nią dowody.

A niby dlaczego nalezaloby ujawniac osoby? Dlaczego mialoby sie te osoby
              potepiac? Od kiedy wspólpraca z kontrwywiadem jest ujma dla honoru? Przeciez
              obywatelskim OBOWIAZKIEM kazdego jest pomoc panstwu w zwalczaniu wrogich sluzb.
              Nikt nie ma moralnego prawa odmówic takiej pomocy. Podawac dowody na co? Ze
              wspólpracowal? To powinien dostac odznaczenie panstwowe za zaslugi dla narodu
              polskiego, a nie spoleczne potepienie.
              Inna sprawa sa ewentualnie nielegalne lub szkodliwe dzialania sluzb - tymi
              powinny zajmowac sie panstwowe kontrole i prokurator, i z racji charakteru
              sluzb w miare dyskretnie. Natomiast niszczenie zdolnosci obronnych panstwa dla
              doraznej korzysci politycznej powinno byc karane jak najsurowiej i publicznie
              (sam bezposredni sprawca i jego polityczni mocodawcy).
            • pioskee Re: Eh debile. Facet chce ujawnić rzeczy oczywist 06.10.06, 08:00
              maaac - paplesz po swojemu czy powtarzasz tylko to, co ci powiedzieli?
              "Nocna zmiana" to zamach na rząd Olszewskiego, zorganizowany w nocy przez m.in.
              Wałęsę, Tuska (dokonywał "korupcji politycznej" proponując Pawlakowi fotel
              premiera), Mazowieckiego, Geremka i innych przerażonych możliwością ujawnienia
              SBeckich agentów. Oni uzgadniali otwartym tekstem, że nad materiałami SBckimi
              trzeba przejąć kontrolę, wyczyścic szuflady.
      • rzabba Re: Macierewicz... jww20 06.10.06, 00:18
        jww20 napisał:

----
        polsce. nie da sie przeprowadzic koniecznych reform bez oczyszczenia
        administracji z plywow skorumpowanych ludzi. nie da sie zbudowac dobrobytu
        narodu na klamstwie i zgniliznie moralnej.
        • maaac Re: Macierewicz... jww20 06.10.06, 05:31
          :) Patrz pewne taśmy ostatnio nagrane i dalsze konsekwencje ich istnienia. Jak
          zwykle winny okazał się nie ten co uczestniczył w "klamstwie i zgniliznie
          moralnej", a ten kto to ujawnił.

Oczekiwanie, że ktoś dokona "oczyszczenia administracji z plywow
          skorumpowanych ludzi" sam będąc skorumpowanym (do powyższego przykładu proszę
          dodać działania ministra Ziobro tak na przykład) jest sporą naiwnością.
          Poprzednie rządy wcale nie były lepsze, tyle że ten jest mistrzem z jednej
          strony w opowiadaniu jak chce "oczyszczać", a z drugiej w sposób beszczelny i
          jawnie na oczach wszystkich robieniu to co poprzednicy(tamci przynajmniej
          próbowali ukrywać).
      • jankbh Macierewicza w kaftan 06.10.06, 07:05
        jww20 napisał:

Komu to to sluzy? Mossad? Ruskie? hgw
        Sluzy to przede wszystkim niszczeniu polskiego wywiadu i kontrwywiadu
        wojskowego, pod jaka by nazwa nie wystepowaly. Jest to sabotaz i bezposrednie
        zagrozenie bezpieczenstwa panstwa. Jezeli politycy tego nie rozumieja, to
        nalezy ich w kaftan, a sluzby oddac fachowcom.
        To byloby najprostsze wyjscie. Trudniejsze, lecz nie pozbawione szans jest
        zgloszenie do prokuratury podejrzenia o dokonaniu przestepstwa przez
        Macierewicza, a prywatnie poszkodowane media powinny wystapic o wielomilionowe
        odszkodowania.
    • util Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:31
      Tego się nie da oglądać...

Równie dobrze mógłby sie tam wypowiadać Kliszko lub Bubel - taki sam bełkot.
      A Antek jednak minister...
      Co za wstyd...
      • yvesl Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:33
        util napisał:

> Tego się nie da oglądać...
        >
        > Równie dobrze mógłby sie tam wypowiadać Kliszko lub Bubel - taki sam bełkot.
        > A Antek jednak minister...
        > Co za wstyd...
        >
        Masz cos na sumieniu komuszku? Ja się nie boje...
        • wojtek_blankietowy Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:34
          yvesl napisał:
          > >
          > Masz cos na sumieniu komuszku? Ja się nie boje...

rozumiem ze sie nie boisz bo zniszczyles dowody twej agenturalnej pracy w SB,
          zniszczyles dowody niszczenia ludzi, szpiclu
          • 23k Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:38
            Widzę, że znakomicie uczycie się języka insynuacji i niedomówień od siebie. A
            może od niektórych polityków.

A propo: Czy GW napisała o Dukaczewskim, że był szkolony w GRU???
            Bo napewno napisała, że zastanawia się czy nie pozwać Macierewicza.
            Proszę moderatora fora, żeby mi ewentualnie przesłał ten link do artykułu.
          • yvesl Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:41
            wojtek_blankietowy napisał:

> yvesl napisał:
            > > >
            > > Masz cos na sumieniu komuszku? Ja się nie boje...
            >
            > rozumiem ze sie nie boisz bo zniszczyles dowody twej agenturalnej pracy w SB,
            > zniszczyles dowody niszczenia ludzi, szpiclu

Zakompleksiony kretynie... Bronisz sie pazurami, i tak cie rozliczymy lotrze.
            • europa130 Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:46
              Yvesl straszyc to mozesz twoja mamusie zbaranialy prawiczku .
              .
            • jww20 Re: Widzialem te maciaki... 05.10.06, 23:47
              yvesl napisał:
              > Zakompleksiony kretynie... Bronisz sie pazurami, i tak cie rozliczymy lotrze.

Ups... ktoś z kontrwywiadu zaczyna się produkować...

• wojtek_blankietowy Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:48
              yvesl napisał:

ha ha alez sie zdenerowowales
              boisz sie prawdy bo ona moze Cie oczernic
              ale mowie ci prawda wyjdzie na jaw i wsyztskie zle sprawy ktore uczyniles
              Narodowi agencie
              wole stokroc byc kretynem niz agentem tak jak ty, donoszacym na innych
              • yvesl Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:51
                wojtek_blankietowy napisał:

> yvesl napisał:
                > > Zakompleksiony kretynie... Bronisz sie pazurami, i tak cie rozliczymy lot
                > rze.
                >
                > ha ha alez sie zdenerowowales
                > boisz sie prawdy bo ona moze Cie oczernic
                > ale mowie ci prawda wyjdzie na jaw i wsyztskie zle sprawy ktore uczyniles
                > Narodowi agencie
                > wole stokroc byc kretynem niz agentem tak jak ty, donoszacym na innych

Hahaha, własnie czekam z utęsknieniem na rozliczanie, maze o tym od 30 lat...
                Gdybym jescze zobaczył kwacha na szubienicy , to mógłbym juz umierac...
            • noszfak Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 06.10.06, 00:36
              > > > Masz cos na sumieniu komuszku? Ja się nie boje...
              > >
              > > rozumiem ze sie nie boisz bo zniszczyles dowody twej agenturalnej pracy w
              > SB,
              > > zniszczyles dowody niszczenia ludzi, szpiclu
              >

Typowy przykład języka PIS. Nie chcesz nieustannego rozliczania? Pewnie masz cos
              na sumieniu. Ja nie mam, a mimo to męczą mnie już te pisiowe gierki. Może, dla
              odmiany, spojrzycie w przyszłość, by stworzyć obiecane miejsca pracy,
              mieszkania, zamiast nieustannie brnąć w przeszłość?
              • maaac Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 06.10.06, 05:35
                > Typowy przykład języka PIS. Nie chcesz nieustannego rozliczania? Pewnie masz
                co
                > s
                > na sumieniu. Ja nie mam, a mimo to męczą mnie już te pisiowe gierki. Może, dla
                > odmiany, spojrzycie w przyszłość, by stworzyć obiecane miejsca pracy,
                > mieszkania, zamiast nieustannie brnąć w przeszłość?
                To Ci się tylko wydaje że nic nie masz. Jak trzeba będzie to już PiS znajdzie
                odpowiednie dowody i papiery. Jak na Ciebie będzie trudno, to na żonę twojego
                wuja - czym Ciebie obciąży, bo wujek pare razy u was bywał...
              • a.k.traper Żeby tworzyc miejsca pracy, trzeba miec 06.10.06, 07:17
                o tym pojęcie, pokaz mi który z tego cudownego PIs-u stworzył miejsca pracy?
                Cały czas na państwowym etacie, bo to nieudacznicy. Gdyby na saharze handlowali
                piaskiem to po roku by zbankrutowali.Większość z nas przeszłości wstydzic sie
                nie musi, z jednym wyjatkiem, że te barany wywodza sie z tego samego ruchu
                społecznego i próbuja go zawłaszczyć.Nie uda się.
        • jww20 Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:37
          yvesl napisał:
          Masz cos na sumieniu komuszku? Ja się nie boje...

Obawiam się, że jedynie "komuchy" śpią dziś spokojnie.
          • yvesl Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:43
            jww20 napisał:

> yvesl napisał:
            >
            > Obawiam się, że jedynie "komuchy" śpią dziś spokojnie.

Jak by spali spokojnie to nie darliby ryja w niemogłosy aby ubezwlasnowolic PiS.
            Jak bedą w koalicji z PO to bedą spac spokojnie...
            • europa130 Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:48
              yvesl napisał:

> jww20 napisał:
              >
              > > yvesl napisał:
              > >
              > > Obawiam się, że jedynie "komuchy" śpią dziś spokojnie.
              >
              > Jak by spali spokojnie to nie darliby ryja w niemogłosy aby ubezwlasnowolic
              PiS
              > .
              > Jak bedą w koalicji z PO to bedą spac spokojnie...
              >kiedys koalicjanci i tak sie wezma za ryje i bedzie po chadziajach z prawa.
            • dzialkowiec27 Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 06.10.06, 06:21
              Na mój gust, to PiS powoli ubezwłasnowolni się samo.
              Mam pytanie: Co to znaczy "Mażę o tym od 30 lat?" Czy to coś od mazania,
              mazgajenia się, czy od zmazów nocnych? To by pasowało.
              A marzenia piszemy przez RZ, chyba że nowy minister PiS, po wywaleniu Giertycha
              narzuci inaczej.
              Kto to jest ten yvesi? Francuski agent FSB?
        • vinc0 Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:41
          yvesl napisał:

> util napisał:
          >
          > > Tego się nie da oglądać...
          > >
          > > Równie dobrze mógłby sie tam wypowiadać Kliszko lub Bubel - taki sam bełk
          > ot.
          > > A Antek jednak minister...
          > > Co za wstyd...
          > >

---

Nie masz się czego bać,jak się siedzi na ławeczce i delektuje tanim winem to
          można jedynie zaliczyć mandat.Do WSI takich dresów nie werbują (co ty im byś
          mógł powiedzieć?chyba gdzie można zakosić większą ilość złomu)
          • yvesl Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:45
            vinc0 napisał:

> yvesl napisał:
            >

> > >
            >
            > ---
            >
            > Nie masz się czego bać,jak się siedzi na ławeczce i delektuje tanim winem to
            > można jedynie zaliczyć mandat.Do WSI takich dresów nie werbują (co ty im byś
            > mógł powiedzieć?chyba gdzie można zakosić większą ilość złomu)

Szok, skąd te kompleksy, naprawdę niewiem...Czyzbyś znał to życie z autopsji...
            • europa130 Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 05.10.06, 23:49
              yvesl napisał:

> vinc0 napisał:
              >
              > > yvesl napisał:
              > >
              >
              > > > >
              > > > Masz cos na sumieniu komuszku? Ja się nie boje...
              > >
              > > ---
              > >
              > > Nie masz się czego bać,jak się siedzi na ławeczce i delektuje tanim winem
              > to
              > > można jedynie zaliczyć mandat.Do WSI takich dresów nie werbują (co ty im
              > byś
              > > mógł powiedzieć?chyba gdzie można zakosić większą ilość złomu)
              >
              > Szok, skąd te kompleksy, naprawdę niewiem...Czyzbyś znał to życie z
              autopsji...
              > nie to sie wyczowa z twoich komentarzy ,slabiutka wszo.
        • wiedmak Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... 06.10.06, 07:13
          Bos glupi to sie nie boisz donosicielu.
      • rzabba Re: Widzialem te majaki Macierewicza w tvp... util 06.10.06, 00:24
        util napisał:

> Tego się nie da oglądać...Równie dobrze mógłby sie tam wypowiadać Kliszko lub
        Bubel - taki sam bełkot.A Antek jednak minister...
        > Co za wstyd...
        ----
        wstydz sie raczej tego co piszesz. nie oceniaj ksiazki po okladce.
        moze tez mniej tv(n)?
        • util Aha, dla ciebie Antek jest wiarygodny? 06.10.06, 00:52
          To jakiego to ostatnio użył skrótu myślowego? Pamiętasz może? W cywilizowanym państwie taki człowiek wyrzucony byłby już dawno poza nawias życia publicznego.

A uchwałę Sejmu tak wykonywał, że z prof. Wiesława Chrzanowskiego zrobił agenta SB. I o czym tu dyskutować? Można tylko kiwać z politowaniem głową...
      • a.k.traper Decyzja moze byc tylko jedna 06.10.06, 07:11
        do uśpienia
      • antykomuch2 Agentura precz z forum! 06.10.06, 08:30
    • myslacyszaryczlowiek1 Dać AKowcom po 10-100 tys jednorazowej zapomogi 05.10.06, 23:38
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Dać AKowcom po 10-100 tys jednorazowej zap 05.10.06, 23:43
        A szczególnie tym którzy byli więzieni za czasów panowania rodziców: założycieli
        wybiórczej,Kwaśniewskiego, Borowskiego-Bermana,Cimoszewicza itd...
        • europa130 Re: Dać AKowcom po 10-100 tys jednorazowej zap 05.10.06, 23:52
          myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> A szczególnie tym którzy byli więzieni za czasów panowania rodziców:
          założycie
          > li
          > wybiórczej,Kwaśniewskiego, Borowskiego-Bermana,Cimoszewicza itd...
          >nie wiedzialem ze sa w polsce 30letni Akowcy ,coraz wiecej kombatantow,cholera
          jasna.
          • myslacyszaryczlowiek1 Re: Dać AKowcom po 10-100 tys jednorazowej zap 06.10.06, 00:14
            Idż dziecko do szkoły jak nie wiesz do czego służy dwukropek.
            • dyzurny.psychiatra typowy dowcip schozofrenika 06.10.06, 21:46
              > Idż dziecko do szkoły jak nie wiesz do czego służy dwukropek.
        • rmstemero bardziej chyba szary niz myslacy 05.10.06, 23:53

> A szczególnie tym którzy byli więzieni za czasów panowania rodziców: założycie
          > li
          > wybiórczej,Kwaśniewskiego, Borowskiego-Bermana,Cimoszewicza itd...

-------------------------------

To sobie musze zapamietac, obsikalem prawie sie ze smiechu. Najbardziej
          spodobali mi sie Cimoszewicz i ten drugi, no ten Itd co razem zakladali Gazete
          Wyborcza. Jakies nowe, niskazone elementarna wiedza roczniki nam tu przybywaja
          • myslacyszaryczlowiek1 Re: bardziej chyba szary niz myslacy 06.10.06, 00:15
            Idz dziecko do szkoły jak nie wiesz do czego służy dwukropek.
            • dyzurny.psychiatra po prostu chodzi o zanik szarych komorek 06.10.06, 21:46
      • europa130 Re: Dać AKowcom po 10-100 tys jednorazowej zap 05.10.06, 23:51
        >a ja bym im dal sosnowa trumienke (gratis)
        • yvesl Re: Dać AKowcom po 10-100 tys jednorazowej zap 05.10.06, 23:55
          europa130 napisała:

> >a ja bym im dal sosnowa trumienke (gratis)

Nic innego sie po Tobie gnido nie spodziewalem,ale jescze sie przeziębimy na
          Twoim pogrzebie...
    • makbrajd Re: Macierewicz: Media opanowane przez WSI 05.10.06, 23:42
      marcus_crassus napisał:

> robi sie coraz ciekawiej. pytanie tylko ktore informacje sa prawdziwe a ktore
      > to bania. macierewicz moze i ma dobre checi - ale w profesjonalizm - watpie.
      > to nie jest gosc klasy rozkminiaczy z WSI. z calym szacunkiem -takich jak on
      > jedli na sniadanie

uważam,że jest jednak zupełnie inaczej
      przy wszystkich mych zastrzeżeniach wobec Macierewicza i osobistej antypatii to jest to facet z poczuciem misji, a przy tym twardy zawodnik
      i o ile uwążam, zę w niszczeniu jest facet niezły:) dlatego jako likwidator byl człowikiem na właściwym miejscu o tyle jako szef kontrywwiadu nie sprawdzi się mym zdaniem
      no ale zoabczymy, pożyjemy (coby jaoś banalną puentą skończyć)
      • rzabba Re: Macierewicz: Media opanowane przez WSI mkbrajd 06.10.06, 00:34
        >..."wolnomysliciele tez czasami mysla,choc im wolniej to idzie..."
        -------
        jest tez takie powiedzenie: "wolniejszy przychodzi pierwszy na mete"
    • dr_avalanche Srutu tutu 05.10.06, 23:43
      Srali muchy, będzie wiosna... Tu niby układ trzyma wszystko w reku od 17 lat,
      WSI siedzą wszędzie, a przez te prawie dwie dekady nie wyczyścili swoich
      archiwów tak, żeby teraz Antek sie nier połapał co i jak? Palili dokumenty? Ale
      na tyle nieudolnie, że zostało masę dowodów na ich przestepczą działalność?
      Znaczy się tam dyletanci pracowali?. Mieli 17 lat na to żeby wszystko
      zatuszować, a Antek i tak znalazł w parę miesięcy na nich haki? I ja mam
      uwierzyć że tacy amatorzy opetali siecią powiązań cała Polskę?
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Srutu tutu 05.10.06, 23:47
        Nie masz pojęcia jak taka instytucja działa więc lepiej nie wypowiadaj naiwnych
        opinii. SB też nie zdążyło popalić swoich archiwów - bo to by było przestępstwem,
        każd dostęp do teczki odnotowany i itd...
        • europa130 Re: Srutu tutu 05.10.06, 23:55

> Nie masz pojęcia jak taka instytucja działa więc lepiej nie wypowiadaj
          naiwnyc
          > h
          > opinii. SB też nie zdążyło popalić swoich archiwów - bo to by było
          przestępstw
          > em,
          > każd dostęp do teczki odnotowany i itd...
          >brak ci chyba szarych komorek czytajac twoje wypowiedzi.
      • yvesl Re: Srutu tutu 05.10.06, 23:48
        dr_avalanche napisał:

> Srali muchy, będzie wiosna... Tu niby układ trzyma wszystko w reku od 17 lat,
        > WSI siedzą wszędzie, a przez te prawie dwie dekady nie wyczyścili swoich
        > archiwów tak, żeby teraz Antek sie nier połapał co i jak? Palili dokumenty? Ale
        > na tyle nieudolnie, że zostało masę dowodów na ich przestepczą działalność?
        > Znaczy się tam dyletanci pracowali?. Mieli 17 lat na to żeby wszystko
        > zatuszować, a Antek i tak znalazł w parę miesięcy na nich haki? I ja mam
        > uwierzyć że tacy amatorzy opetali siecią powiązań cała Polskę?

Siedemnascie lat to kombinowali, tuszuja od roku, mysleli,ze wygra PO. Więc po
        co mieliby tuszować.
        • europa130 Re: Srutu tutu 05.10.06, 23:56
          yvesl napisał:

> dr_avalanche napisał:
          >
          > > Srali muchy, będzie wiosna... Tu niby układ trzyma wszystko w reku od 17
          > lat,
          > > WSI siedzą wszędzie, a przez te prawie dwie dekady nie wyczyścili swoich
          > > archiwów tak, żeby teraz Antek sie nier połapał co i jak? Palili dokument
          > y? Ale
          > > na tyle nieudolnie, że zostało masę dowodów na ich przestepczą działalnoś
          > ć?
          > > Znaczy się tam dyletanci pracowali?. Mieli 17 lat na to żeby wszystko
          > > zatuszować, a Antek i tak znalazł w parę miesięcy na nich haki? I ja mam
          > > uwierzyć że tacy amatorzy opetali siecią powiązań cała Polskę?
          >
          > Siedemnascie lat to kombinowali, tuszuja od roku, mysleli,ze wygra PO. Więc po
          > co mieliby tuszować.
          > ty naprawde jestes genetyczny bubel ,ktoremu mozg slonce wypalilo.
        • jww20 Re: Srutu tutu 06.10.06, 00:10
          yvesl napisał:
          > Siedemnascie lat to kombinowali, tuszuja od roku, mysleli,ze wygra PO. Więc po
          > co mieliby tuszować.

Czyli PO jest w szarej sieci... Donalda zwerbował zapewne Wermacht który jest
          przybudówką GRU? W sumie racja, mają wspólną rurę.
      • michal.krupa Za Stalina winne było CIA za Kaczyńskich WSI 05.10.06, 23:51
        Ta sama technologia propagandy choć język Goebelsa.
        Najlepsze jest określenie "tajne służby Macierewicza".
        Słowo tajne i nazwisko Macierewicz wzajemnie się wykluczają.
        Komisja Orlenowska się kłania i Gazeta Polska też.
      • kum.z.antalowki Panie Macierewicz, WSI juz nie ma, nie wiesz pan? 05.10.06, 23:55

Jezeli teraz media są opanowane przez jakieś (czyjeś) służby - to jest to
        głownie pana zmartwienie, panie Macierewicz (jako szefa kontrwywiadu
        wojskowego), pana Marczuka (jako szefa wywiadu wojskowego) i pana
        Święczkowskiego jako szefa ABW. No i może panów Wassermana i Kaczyńskiego
        Jarosława, którzy maja piecze nad całością tajnych słuzb IV RP.
        Jeśli wycofacie legalnych agentów i wsadzicie do pierdla nielegalnych - to
        bedzie all clear w temacie infiltracji mediów.
        Róbta co chceta - piłka po waszej stronie boiska.
    • rmstemero Biedny, chory czlowiek 05.10.06, 23:48
      Istnieje niebezpieczenstwo ze oglupiani coraz to nowymi oskarzeniami i
      podejrzeniami powoli mozemy zatracic poczucie rzeczywistosci i zaczac bredzic
      polemicznie. Przypadki takie sa znane medycynie, swiat czlowieka chorego ma duza
      moc sugestywna. A zatem przypomnijmy fakty:

1. Antoni M. podpadl juz wielokrotnie za uzywanie oskarzen ktore pozniej okazaly
      sie albo goloslowne albo skrotem myslowym publicysty, ktory przed mikrofonem RM
      zapomnial ze jest ministrem.
      2. WSI nie bylo (wbrew temu co probuja nam wmowic noiektorzy obecnie) okupantem,
      najezdzca, obca instytucja narzucona przez zaborce lub okupanta. Powolane we
      wrzesniu 1991 przez sejm RP byly organizacja legalna i dzialajaca w oparciu o
      prawodawstwo RP. Czy dobrze czy zle to juiz inna sprawa.
      3. WSI istnialo i dzialalo rowniez gdy pan Maciarewicz byl ministrem spraw
      wewnetrznych. Mogl sie wowczas dowoli wypowiadac na temat nieprawidlowosci a
      moze nawet im zapobiec. Zamiast tego wybral awanturnictwo polityczne ktore
      doprowadzilo do upadku rzadu w ktorym byl ministrem.
      4. Sluzby tego rodzaju ma kazdy europejski kraj. Zaden europejski kraj nie wpadl
      jeszcze na pomysl aby dokonac sepuku walczac z wlasnymi sluzbami dzialajacymi w
      oparciu o aktualna konstytucje. Ale to tez inna sprawa.
      5. Rzucanie pomowien i podejrzen nie ma rangi dowodu. Skoro pan Maciarewicz ma
      dowody ze popelniono przestepstwo lub przestepstwa to powinien z nimi udac sie
      natychmiast do prokuratury. Fakt ze o przestepstwach nie zawiadamia, ogranicza
      sie do rzucania niejasnych podejrzen lub przypuszczen wskazuje raczej na to ze
      skonczy sie jak zwykle.
      4.
      • jww20 Re: Biedny, chory czlowiek 06.10.06, 00:01
        Wszystko fajnie, ale jak to wygląda, ze Szef Kontrywiadu puszcza przecieki w
        dniu nominacji i chlapie jęzorem co dwa dni... Komu zależy na zdyskredytowaniu
        służb specjalnych? Wszystko jest niejasne, tak jak finanse i powiązania Ojca
        Dyrektora.

Zaczynam bredzić...

• helmut.berlin Praktyczne pytanie 06.10.06, 00:25
        Ciekaw jestem o ilu osobach mowimy, dziesiatkach, setkach czy tysiacach?
        Poniewaz "dawne WSI" formalnie "nie istnieje" bo Macierewicz je zlikwidowal to
        mamy w najgorszym przypadku dziesiatki, setki albo tysiace pojedynczych
        przypadkow. Kazdej osobie trzeba bedzie cos udowodnic i to droga sadowa, procesy
        beda trwaly latami, a wyniki beda prawdopodobnie bardzo nikle. Dofatkowo, w
        przypadku tych wszystkich zatrudnionych w sektorze prywatnym sprawa bedzie
        jeszcze bardziej skomplikowana bo zaden sad nie moze skazac np. na "zwolnienie z
        pracy".
        • rmstemero Re: Praktyczne pytanie 06.10.06, 21:09
          Pytanie dobre. Sadte jednak ze owladniety mania przesladowcza pogromca demonow
          pytania tego sobie nie zadal. Ono sie dopiero pojawi i zwracanie uwagi na te
          problematyke prawdopodobnie przypisane knowaniom "wiadomych sluzb".
          • helmut.berlin nie tylko on 06.10.06, 21:33
            > Pytanie dobre. Sadte jednak ze owladniety mania przesladowcza pogromca demonow
            > pytania tego sobie nie zadal.

Wlasnie... Najwiekszy problem tej calej ekipy jest taki, ze nie potrafia myslec
            w kategoriach "wykonywalnosci". Jak sobie ktos normalny jakis cel wyznaczy to
            zastanowi sie kiedys, pozniej albo wczesniej, czy ten cel jest do zrealizowania.
            Dla przedsiebiorcy to sprawa zycia i smierci, bo zniszczy szybko firme.
            Tragiczne jest, ze ci tzw. "rzadzacy" poza pusta gadanina nic do konca nie
            potrafia doprowadzic. A chodzi tutaj o wiele wiecej jak o firme!

Spoleczenstwo powinno sie domagac od rzadu, przedstawienia konkretnego planu
            dzialania, nie tylko "co", ale takze "jak", "kiedy" i "za ile"!
    • tiszinskij a Macierewicz opanowany przez demony 05.10.06, 23:50
      • emektb Re: a Macierewicz opanowany przez demony 05.10.06, 23:55
        i ma wytrzeszcz:))
        • europa130 Re: a Macierewicz opanowany przez demony 06.10.06, 00:00
          emektb napisał:

> i ma wytrzeszcz:))
          >
          >macierewicz z facjata oparzonego goraca woda idioty.>czy znasz kawal o
          policjancie i zabie?
      • rzabba Re: a Macierewicz opanowany przez demony 06.10.06, 00:20
        takich ludzi teraz polsce potrzeba
        • wiktoriaka Re: a Macierewicz opanowany przez demony 06.10.06, 01:32
          rzabba napisał:

> takich ludzi teraz polsce potrzeba

A można zapytać do czego Polsce potrzeba takich ludzi?
          Jeszcze ani razu nie słyszałam, żeby udowodnił swoje szokujące stwierdzenia.
          Szkaluje pojedyńczych ludzi i całe środowiska, nie przedstawiając żadnych
          dokumentów, a zasłaniajac sie tajemnicą państwową. Cęsto podejrzewa się go o
          chorobę psychiczną, ale ja w to nie wierzę. On cynicznie działa na zamówienie
          partii politycznej. Kiedy potrzeba oczernić ministrów spraw zagranicznych, bo
          "odzyskanie ministerstwa" jest powszechnie krytykowane, Macierewicz bez wahania
          to robi. Nie spadł mu za to włos z głowy, co świadczy o działaniu w porozumieniu
          z premierem. Teraz jest zapotrzebowanie na oczernienie dziennikarzy, bo ci
          ośmielili się pokazać, że król jest nagi. No i Macierewicz swoimi metodami, to
          znaczy insynuacjami, aluzjami, kłamstwami znowu spełnia swoją rolę. Jednocześnie
          uważa, żeby nie wymienić konkretnego nazwiska, bo po co mu procesy o
          zniesławienie i bez nazwisk potrafi zasugerować co chce.
          Nie wiem dlaczego niektórzy posądzają go o głupotę, to jest zimna, cyniczna
          kalkulacja.
    • pis_to_pic Świstak też był w SB a później w UB 06.10.06, 00:05
      A teraz siedzi w układzie...

• jww20 ??? 06.10.06, 00:31
      Ciekawa sprawa z tym paleniem akt WSI w latach osiędziesiątych...
      minister-likwidator chyba się skrócił myślowo i wystąpi na kolejnej konferencji
      z zapałkami które będą stanowić dowód na brak akt, zapałki będą pewnie z Sianowa
      i będą powiązane z red. Sianeckim z TVN 24 - będącej przubudówką Wermachtu i GRU?
      • adam_l27 A jak kolega wytłumaczy wątek "pruszkowski" ? 06.10.06, 00:46
        Czy równie zabawnie ?
    • fleshless Czy jest na sali psychiatra? 06.10.06, 00:45
      Pewien gościu baaardzo źle się czuje...

;-/
    • m.malone Antonio! 06.10.06, 00:46
      Giertych opanowany przez WSI!!!!!
    • igraszka Jedyne niezależne media to Radio Maryja... 06.10.06, 00:55
      Jedyne niezależne i obiektywne media to Radio Maryja, TV Trwam, Nasz Dziennik,
      Gazeta Polska i Wszechpolak. Wszystko inne to makulatura i szmelc!
      Tylko media założone przez prawdziwych patriotów nie są skażone "układem",
      tylko prawdziwi patrioci to dostrzegają. Kto uważa inaczej, ten jest ZOMO!

Patryjotka z RM
    • douglasmclloyd Zamknąć tego szajbusa! 06.10.06, 01:09
      Wszędzie agenci, gdzie jeszcze ma agentów polski wywiad, zagraniczne służby
      czekają na informacje od szefa kontrwywiadu.
    • adam.2x Macierewicz opanowany przez szalenstwo 06.10.06, 01:24

Slucham wyowiedzi tego czlowieka i tylko jeden wniosek przychodzi mi na mysl.

Jesli rzadzacy musza wynajmowac takich ludzi to:

GOD SAVE POLAND
    • r0b0l wołać psychiatrę albo od razu kowala 06.10.06, 01:33
      dzielni Polacy, hop razem w przepaść, nie bójmy się samobójstwa. niech się śmieje świat a my pokażmy co to znaczy zabijać siebie i kraj z fasonem.
      W imie urojonych wartości i urojonych lęków

bydlęta bezrozumne co własną oborę rozwalacie...
    • sawawa1 Re: Macierewicz: Media opanowane przez WSI 06.10.06, 01:35
      macierewicz nie ma ani dobrych checi ani mozliwosci rozpoznania profesjonalizum,
      bo od dawna nic nie rozumie co sie dookola niego dzieje, it to jest wlasnie PiS.
    • typson pytanie brzmi 06.10.06, 01:41
      jaki prymitywny organizm był az tak prymitywny ze opanował szarą komórkę maciory?
      • douglasmclloyd Re: pytanie brzmi 06.10.06, 21:45
        typson napisał:

> jaki prymitywny organizm był az tak prymitywny ze opanował szarą komórkę macior
        > y?

Jakis jednokomorkowiec.
    • as200 Re: Macierewicz: Media opanowane przez WSI 06.10.06, 02:52
      Stara zasada - zeby rzadzic, trzeba dzielic.
      Konstytucja 3-go Maja upadla przez podzialy, sejmy zrywali polscy poslowie za
      pieniadze zagraniczne i magnackie ...
      A wiec i teraz ta tradycja jest mozliwa - w dobie przemoznej wladzy mediow nad
      umyslami najlepsza metoda kontroli jest dzielic przez media. No i mamy podzialy
      i nienawisc - mohery, rozowi, pisiory, kaczyland, czarna mafia .....
      Kto najbardziej dzieli Polakow uzywajac mediow ??
      Prawdopodobnie ojciec dyrektor (ale nie tylko). Skad on (i nie tylko on) ma na
      to wszystko pieniadze ?
      Pewnie od sponsorow.
      A skad sponsorzy maja pieniadze ? Od dobroczyncow.
      A skad dobroczyncy maja pieniadze ?
      Itd itp gdzies ten lancuch prowadzi ..
      Kiedys "studio2" ksztaltowalo atmosfere dla Polski Gierka .. Ci ludzie przeciez
      nie znikneli, ani nie wyemigrowali - bo po co ? Gdzies to wszystko siedzi.
      Problem w tym, ze "oni" to my.
      "Uklad" jest w nas, w naszym sposobie myslenia, w naszych gustach, pogladach,
      ideologiach, pragnieniach, podswiadomosci. "Oni" nas uksztaltowali, my dajemy
      "im" prace i pomysly, jestesmy "ich" gleba i pozywka.
      Przeciez gapimy sie w telewizory....
      Prawdopodobnie aby zmienic Polske trzeba zmienic wszystkich (prawie) Polakow,
      aby ilosc polactwa procentowo spadla.
    • wojtek2784 Czy WSI była legalna w RP , czy nie była ? 06.10.06, 03:52
      Panie Macierewicz , za wymienienie nazwiska pracownika wywiadu w każdym
      demokratycznym kraju byłby pan postawiony pod sąd.
      Jeżeli w kraju rządzonym przez prez. Kwaśniewskiego działało WSI , to znaczy że
      to była legalna organizacja. Czy WSI była organizacją przestępczą ?
      Od tego trzeba zacząć w normalnym , praworządnym kraju.
      Jeżeli Sejm , czy inna do tego powołana instytucja to orzeknie , to można
      zacząć pomiatać ludźmi z WSI. W każdym innym wypadku trzeba się nad tym
      poważnie zastanowić.
    • markusm1 Sekielski klamal: dzis Beger wyjasnia kto nagrywal 06.10.06, 04:20
      w SE wywiad

Nie czuła pani strachu, siedząc w pokoju z ministrem Lipińskim?
      - Pewnie, że odczuwałam strach. Ale nie mogłam dać się ponieść emocjom. Był
      taki moment, że kiedy ja siedziałam w pokoju z ministrem, to w łazience obok
      byli technik i dziennikarka! Nie zdążyli wyjść. Minister w każdej chwili mógł
      poprosić o skorzystanie z łazienki.

- I co by mu pani wtedy powiedziała?
      - Coś bym musiała wymyślić, żeby go do łazienki nie wpuścić.

- Nie mogła pani sama uruchomić sprzętu?
      - Za pierwszym razem sama uruchomiłam kamerę, ale popełniłam jakiś błąd i
      obrazu nie było. Dziennikarze obawiali się, że znów zrobię coś nie tak i
      postanowili sami przygotować sprzęt.

- Zachowała pani zimną krew i zagrała tak, że nawet Andrzej Lepper się nie
      zorientował, co pani przygotowuje.
      - Z panem premierem Lepperem widziałam się w piątek. Weszłam do niego wściekła,
      bo wcześniej całą noc byłam nachodzona a to przez byłych kolegów, którzy z
      Samoobrony odeszli, a to przez polityków PiS-u. Chciałam się wyżalić,
      poskarżyć. Zobaczyłam Andrzeja Leppera, gardło mi się ścisnęło, w oczach
      stanęły łzy i wyszłam. Nie mogłam się otworzyć. I kiedy zamknęłam drzwi,
      pomyślałam: "Przecież są jeszcze dziennikarze!". Poszłam do Maksymiuka i
      powiedziałam: "Poszukuję porządnych dziennikarzy". A on na to: "A oni poszukują
      ciebie". Przyszło do mnie trzech młodych dziennikarzy, zaufałam im.

- To nie Sekielski i Morozowski przyszli do pani?
      - Nie. Nie wiem, czy zaufałabym Sekielskiemu i Morozowskiemu.

• tenare Przekopiować bazę PESEL do katalogu SB-cy 06.10.06, 04:30
      I wtedy wszystkich będzie można nazwać ZOMOwcami, SBkami, ruskimi ałganowami,
      pederastami, lesbami, ciotami, dziadkami z wermahtu i ogólnie wrogami narodu
      polskiego.
    • dzialkowiec27 Re: Macierewicz: Media opanowane przez WSI 06.10.06, 06:09
      O profesjonalizmie świadczy skrót myślowy, według którego WSI istniało w latach
      80-tych i wtedy już paliło papiery. Wtedy, panie Macierewicz, to ktoś najwyżej
      zbierał na pana papiery, a nie palił. I dlatego się pan tak zachowuje, że
      niektórzy uwierzyli, że pan wariat. A kim pan jest i komu pan nieustannie
      wyświadcza przysługi, to widać gołym okiem.
      • souljazz Re: Macierewicz: Media opanowane przez WSI 06.10.06, 06:47

Dopoki o wladze chodzi, to wszystko co niewygodne, bedzie opanowane przez...
    • tsuranni któż inny mógł to wykryć jak nie Wielki Demaskator 06.10.06, 06:49
      Macierewicz, proszę Cię i błagam. Dla dobra Twojego i tego umęczonego kraju,
      wracaj skąd uciekłeś! Od miesiąca już nie brałeś lekarstw. Cały personel
      twojego ukochanego szpitala psychiatrycznego czeka z utęsknieniem! I nie będą
      Cię już więcej wiązać....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka