sumienie.lk 06.10.06, 07:50 nowe znaczenie skrótu WSS - Wojskowe Służby Specjalne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowytor4 Kilka tysięcy ułaskawień Bolka dobrze się w to 06.10.06, 07:52 wpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 DLATEgO stąd wyjechało 2000000 ludzi 06.10.06, 08:08 to się w głowie nie mieści Odpowiedz Link Zgłoś
roger45 PIS pogonił WSI, ale pisu nie lubicie, prawda ? 06.10.06, 08:18 wolicie jaskiernie od ziobro i millera od strasznego kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Bo nie byli fantastami w przeciwieństwie do obecne 06.10.06, 08:19 ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 06.10.06, 09:25 Krotka pamiec albo niewiedza, loginmel-u. Toc SLD podrecznikowo zaslynelo z niespelnionych obietnic, za to wzbogacilo kulture polityczna o niezliczone afery i zlodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zen83 No i WSI to była banda przestępców, ale powywalać 06.10.06, 11:02 No i WSI to była banda przestępców, ale powywalać ludzi z tego urzędu było trudno. Reforma byłaby za mało efektowna, za mało widoczna. Tak PIS się może pochwalić. Stworzyli coś "nowego" z takimi samymi zadaniami co stare. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Obietnicami sypią wszystkie parte i żadna ich nie 06.10.06, 11:05 dotrzymuje.Łącznie z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Całe WSI współpracowało z mafią czy kilku oficerów 06.10.06, 14:27 ??? A świadek koronny MASA przestał być wiarygodny. On jest wykorzystywany przez kolejne ekipy rządzące. Gdy trzeba powiedzieć, że Mazur wydał wyrok na Papałę, to Masa mówi: "to Mazur wydał wyrok na Papałę" Gdy trzeba powiedzieć, że WSI wspópracowało z mafią, Masa mówi: "WSI współpracowało z mafią Pruszkowską". A jak takie rzeczy opowiada świadek koronny to trzeba w to wierzyć. Zresztą ustawa o świadku koronnym NIE PRZEWIDUJE tego by świadek koronny kłamał. Inna rzecz, o której nikt nie mówi, to fakt, że gdyby Masa nie mówił tego co mu każą, już dawno przestał by być świadkiem koronnym. Teraz to on jest tylko papużką i powtarza do kamery to co mu reżyser napisał w scenariuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Całe WSI współpracowało z mafią czy kilku ofi 06.10.06, 15:03 co za nieznajomosc zagadnienia. Twoj rozumek wielkosci orzecha nie pojmie jak taki system dziala, totez rezygnuje z udzielania wyjasnien. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Za to twój rozumek jest wielkości rodzynka 06.10.06, 16:05 Typowe dla PIS-owej propagandy. Obrzucić kogoś pomówieniami, na pytania nie udzielamy odpowiedzi bo "działanie układu jest zbyt skomplikowane aby to wyjasnić" Kozaczek też ma rozumek wielkości rodzynka? Czy żąda faktów? Autor: kozaczek3 Data: 06.10.06, 09:35 -------------------------------------------------------------------------------- "Wojskowi sprzedali też ludziom "Pruszkowa" rakiety przeciwpancerne." Dlaczego tyle zaniechań w tym temacie. Panie Maciarewicz, albo składa pan zawiadomienie do prokuratury, albo pan zdementuje te bzdury. Nie ma WSI. Można teraz jak burą sukę zj***ć. Nikt się prawnie w ich obronie nie odezwie. Sama WSI też się nie odwoła. Bo coś czego nie ma nie może wstąpić na drogę prawną Bicie piany przedwyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 06.10.06, 11:31 towarzysz.dyrektor,na wierzbie może urosnąć gruszka to pewne.Ale obiecanych 3 mil.mieszkań to napewno nieda się wybudować wciągu 4 lat,nawet gdyby cały PIS srał diamętami. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 06.10.06, 11:33 towarzysz.dyrektor napisał: > Krotka pamiec albo niewiedza, loginmel-u. Toc SLD podrecznikowo zaslynelo z > niespelnionych obietnic, za to wzbogacilo kulture polityczna o niezliczone > afery i zlodziejstwo Nie wierzyłem w obietnice SLD, ale nadal uważam, że to lepsza partia niż PiS. A co do obietnic, to kto pie..ł o 3 mln mieszkań,,hmmm?? Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 06.10.06, 13:50 m_16 napisał: > > Nie wierzyłem w obietnice SLD, ale nadal uważam, że to lepsza partia niż PiS. A > > co do obietnic, to kto pie..ł o 3 mln mieszkań,,hmmm?? Jasne, że SLD jest lepszą partią. Jest najlepszą. Najlepiej kradnie, najlepiej oszukuje, najwięcej ma posłów w więzieniach. Miała najlepszego prezydenta, który najlepiej pił na zagranicznych wypadach. Wogóle, to nie rozumiem, co ludzie chcą od tych bardzo uczciwych, a tam naj naj najuczciwszych polityków i przewspaniałej partii jaką jest Sojusz Lewych Dochodów. Wstyd mi za ludzi, którzy oczerniają tę wspaniałą partię. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 06.10.06, 14:11 te komputer,najlepiej by było gdyby wstydził się każdy za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 06.10.06, 14:20 janma46 napisał: > te komputer,najlepiej by było gdyby wstydził się każdy za siebie. Byłoby fajnie, ale to bezwstydnicy i muszę się za nich wstydzić. Ktoś musi, to może ja. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 13.10.06, 20:52 te_komputer napisał: > m_16 napisał: > > > > > Nie wierzyłem w obietnice SLD, ale nadal uważam, że to lepsza partia niż > PiS. > A > > > > co do obietnic, to kto pie..ł o 3 mln mieszkań,,hmmm?? > > Jasne, że SLD jest lepszą partią. > Jest najlepszą. > Najlepiej kradnie, najlepiej oszukuje, najwięcej ma posłów w więzieniach. > Miała najlepszego prezydenta, który najlepiej pił na zagranicznych wypadach. > Wogóle, to nie rozumiem, co ludzie chcą od tych bardzo uczciwych, a tam naj naj > > najuczciwszych polityków i przewspaniałej partii jaką jest Sojusz Lewych > Dochodów. > Wstyd mi za ludzi, którzy oczerniają tę wspaniałą partię. > ;) Nie twierdziłem, że jest najuczciwsza. Wiem, że to złodzieje. Wolę jednak ich (złodziei) niż oszołomów. A pojedyncza kompromitacja Kwacha, tylko przyświadcza jak dobrym był prezydentem. Zresztą afery z udziałem PiSu już mamy. Może nie gospodarcze, ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wimsey Re: Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 14.10.06, 21:44 m_16, no nie, zwykle się z Tobą zgadzam, ale z lepszością SLD toś przegiął. W CZYM SLD dokładnie miałoby być lepsze?! To nie jest ani lewica ani prawica, tylko po prostu banda spadochroniarzy po miękkim lądowaniu. O nader, nad wyraz wręcz obrzydliwych życiorysach, powiązaniach, metodach. Błe. Naprawdę, nie wszystko, co nie jest kaczką, jest od razu fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
wimsey Re: Misiu, a Millera gruszki na wierzbie to co ? 14.10.06, 21:48 O tfu! Właśnie dotarła do mnie treść drugiego posta, o Kwasie. Bracie! Ty chyba żarty sobie stroisz, bo nie wierzę, że tak na serio! Jak byś sam kontuzję goleni prawej właśnie miał. JAK DOBRYM BYŁ PREZYDENTEM ?!! No powtórzę pytanie: jak dobrym dokładnie? Czego dokonał? Nawet Putin go nie polubił, biedactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Zapominasz że też jestem wyborcą i żyję w tym 06.10.06, 09:34 kraju.Mój głos wam niepotrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Misiu, ty mnie nie interesujesz. Zyj gdzie chcesz, 06.10.06, 09:36 glosuj, na kogo chcesz, tylko nie wygaduj i powielaj bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Nie czytasz,nie słuchasz?Wiesz lepiej! 06.10.06, 10:02 Ponieważ obecna władza jest właśnie taka dlatego mówię "dość" Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Misiu, Ty i 20 milionow. Megalomania. 06.10.06, 10:05 Podobają mi się te Waszmości krótkie a treściwe wpisy, Towarzyszu_Dyrektorze. Świadczą, w każdym razie, o sporej inteligencji... :) GM114 Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Misiu drogi 06.10.06, 10:44 lubie jak tak ciepło do mnie mówisz, ale nie wciskaj mi kitu że każdy kto krytykuje formę rządów Jarosława Kaczyńskiego jest: a. żydem b. ubekiem c. pomiotem WSI d. wyborcą SLD itd itd. świat jest na tyle barwny, że jeszcze znajdzie się miejsce na obiektywną ocenę. do usłyszenia, misiu. Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: Misiu drogi 06.10.06, 14:09 p.o.box.77 napisał: > lubie jak tak ciepło do mnie mówisz, ale nie wciskaj mi kitu że każdy kto > krytykuje formę rządów Jarosława Kaczyńskiego jest: > > a. żydem > b. ubekiem > c. pomiotem WSI > d. wyborcą SLD > itd itd. > > świat jest na tyle barwny, że jeszcze znajdzie się miejsce na obiektywną ocenę. > > do usłyszenia, misiu. rolnikiem, szewcem, murarzem, tramwajarzem, urzszulą s., ślusarzem i.t.d. Ludzie mają w du... polityków i chcą uczciwości od nich, co powinno spowodować lepszą jakość rządzenia i traktowania obywateli podmiotowo. Jeżeli są afery, to politycy są w oczach wielu zdyskwalifikowani. PiS oferował uczciwość i ludzie zagłosowali. Chcą uczciwych rządów bez afer (łapówkarstwo, kradzież, tolerowanie przstępstw). Jeżeli spełniają te warunki, to mają szansę rządzić, ale są tacy, którzy tylko tak mówili i przez 16 lat nic nie zrobili, a wręcz przeciwnie, bo byli sprawcami złych zjawisk. Jezeli SLD byłoby uczciwe, to nadalby rządziło, ale sami kradli i pozwalali innym z innych opcji politycznych na ten sam proceder. Dlatego teraz dziwnym zbiegiem okoliczności SLD do spółki z PO występują przciw PiSowi, bo kończą się dobre czasy i jeszcze można posiedzieć parę latek. Kicha i tyle. Zbyt wielu ma w tym interes żeby nie rządził PiS. Ale to chyba dobrze, ze niedługo PiS przestania rządzić, bo wrócą stare dobre czasy, że za kradzież bułki w sklepie posadzi się ludzi do więzień, a aferzyści wyjdą na wolność i wesoła ferajna na Wiejskiej wróci do sterów i nadal będzie miała w du... obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Misiu drogi 31.10.06, 14:07 to przez analogię: jeżeli PiS przestanie rządzić to znaczy że zawiedli społeczeństwo, czyli oszukiwali, zwodzili i nic ludziom nie dali... ani że liberalne lewactwo przejmie władzę, po prostu PiS tak jak wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Twojej afirmacji, misiu, nikt nie oczekuje. 06.10.06, 11:35 Twojeg PPP (pisowskiego prawicowe pieprzenie) też nie jest przez nikogo oczekiwane. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor m_16. Lubisz gadac. PPP=Purchasing Power Parity 06.10.06, 11:44 nowy misiu. Poczytasz, przejrzysz, przestaniesz pieprzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: m_16. Lubisz gadac. PPP=Purchasing Power Pari 13.10.06, 20:48 towarzysz.dyrektor napisał: > nowy misiu. Poczytasz, przejrzysz, przestaniesz pieprzyc. Znam i to rozwinięcie tego skrótu, podobnie jak i to: Pariser–Parr–Pople method. Jakbyś był mądry to byś wiedział, że ma on wiele znaczeń dodałem tylko kolejne. A naczytałem się już dość by mić własne zdanie. Chyba że mam może zacząć czytać "Nasz Dziennik" albo inny "Mein Kampf"? Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re:Ciekawe co się tego potwierdzi.Bo wg mnie nic 06.10.06, 11:26 "ŻW" lubi czasem przydzwonic z czyms dziwnym, nie do konca sprawdzonym... a "Masa" chyba wlasnie urzadza sobie smiechy z obecnej sytuacji :) Zeznawal juz kilka lat temu i dopiero teraz wyszedl watek WSI? OK, moze dlatego ze byly likwidowane. A merytorycznie: nic nikomu do tego co robia sluzby specjalne. Jesli sprzedaja bron gangsterom ktorzy przy uzyciu tej broni wzajemnie sie wykoncza - to dobrze! Jesli jest okazja zrobienia biznesu z syria, tylko nie wypada tego robic oficjalnie i mozna posluzyc sie gangsterami - to tez dobrze! Sluzby specjalne to nie jest organizacja poslugujaca sie legalnymi metodami, i jest to swiatowy standard jak mi sie wydaje. Nawet jesli wszystkie te doniesienia sa prawdziwe to nie ma w tym zadnego skandalu! Odpowiedz Link Zgłoś
nicolson1949 Ziobro mówił że ujawni te akta lecz sie wystraszył 06.10.06, 10:48 ! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Wyjechalo 2mln, tylko nie wiadomo, ilu wrocilo 06.10.06, 15:01 przez tyle lat wyjezdzali, w chicago ponad mln. Polakow, NYc jakies 400tys, a tu sie obudzila opozycja i pieprzy o eksodusie z powodu PISu...buchahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 A układu ani śladu 06.10.06, 09:50 Oszołomstwo i tyle. Nie było i nie ma w tym kraju układu. Nigdy nie było tu sowietów i nigdy nie maczali paluchow agenci z Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: A układu ani śladu 06.10.06, 10:16 Lekarstwo specjalne dla Sz.Pana: piosenka Jana Kaczmarka "Oj naiwny". Oj naiwny naiwny naiwny, Jak dziecko we mgle, Jak Goliat na pchle, Mól w otchłani wód, Który liczy wciąż na cód. Oj naiwny naiwny naiwny, Dziecko w kwiecie sił. Choć w intencjach To w zasadzie pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: A układu ani śladu 06.10.06, 11:12 gm114 napisał: > Lekarstwo specjalne dla Sz.Pana: piosenka Jana Kaczmarka "Oj naiwny". > > Oj naiwny naiwny naiwny, > Jak dziecko we mgle, > Jak Goliat na pchle, > Mól w otchłani wód, > Który liczy wciąż na cód. > Oj naiwny naiwny naiwny, > Dziecko w kwiecie sił. > Choć w intencjach > To w zasadzie pozytywny. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kielcenoca WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 07:54 Teraz pora przewietrzyć nasz wspólny dom . Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 11:21 Wlasnie sie wietrzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 No i mamy kolejną aferę. Rozgonić WSI !!!!!!!!!!!! 06.10.06, 07:56 Brawo Macierewicz !!!!!!!!!!!!!!!!!! Może i czasami jest za ostry, ale do likwidacji WSI nadaje się świetnie. Bo do tego potrzebny jest buldożer a nie mięczak. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: No i mamy kolejną aferę. Rozgonić WSI !!!!!!! 06.10.06, 08:36 Drogi Panie, miły, jak się zdaje, z Pana Człowiek, ale niczego Pan nie zrozumiał. Tyle tu, na tym forum już o tym pisałem. WSI nie zostały zlikwidowane. WSI istnieją nadal. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 08:02 "Ja też wchodziłem na teren jednostki. Specjaliści uczyli nas strzelać. A później wojsko zbierało łuski i latało nam po piwo" - mówi Jarosław S. Jak dla mnie - największa sensacja z czasów III RP jak do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 08:40 "jak dla mnie - najwieksza sensacja z czasów IIIRP jak do tej pory". Hm... nie czyta Pan cudzych postów. Ja o tej sensacji pisuję tu na tym forum od kilku lat. Reakcją jest pusty śmiech albo niedowiarstwo. Jaka tam sensacja. A to dopiero na dobry początek. Jeżeli ten rząd przetrwa - dowie się Sz.Pan "lepszych" sensacji... Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Prawdziwa prawda! 06.10.06, 11:20 Dodzy uczestnicy forum, jeszcze sie wszyscy przekonacie, ze to co sie teraz dzieje, ta pseudolikwidacja WSI i cale rzady obecnej ekipy to scenariusz starannie wyrezyserowany wlasnie przez sluzby specjalne, ktore stworzyly WSI jako wlasny kamuflaz. Podobnie jak rzady poprzednich ekip - od upadku komunizmuTe gleboko zakonspirowane srodowiska od dawna nadaja ton wydarzeniom w naszym kraju, i rzekome "zmiany" obiecane przez PiS przed wyborami to kolejna intryga tychze sluzb , sluzaca temu zeby posiac jeszcze wiecej chaosu w naszej drogiej Ojczyznie! ------------ kazde oskarzenie o spisek jest obosieczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 11:39 gm114,Urban pisał o tych sensacjach w 92r.Teraz te sensacje są dla plebsu z PISU Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper I co jeszcze wymysli ten nieudaczny "gangster"? 06.10.06, 08:03 Wszystko co by mu dawało potwierdzenie megalomaństwa. To krewny Macierewicza? Szkoda że go jeszcze nie załatwili, płacimy wszyscy za te karykature człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 08:05 Gangsterskie organizacje istnialy juz za Gierka. MO cz SB wiedzialo o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 08:09 jacy oficerowie WSI? to byli członkowie mafi pracujacy w WSI i powinni odpowiadac jak mafiozi z tym ze kary w gornych granicach kodeksowych widełek Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 08:48 Ależ, Drogi Panie. W jednym Pańskim zdaniu zawarł Sz.Pan mnóstwo sprzeczności i niedokładności. Ergo - mafia w Polsce istnieje od zakończenia II wojny światowej, a jej organizacja rozpoczęła się jeszcze przed wyzwoleniem spod okupacji niemieckiej. Secundo - Gierek, MO i SB, to również przybudówki mafii, chociaż niekoniecznie miały "wzajemna" tego świadomość. To curiosum wynika z technik operacyjnych "tajniaków". Polecam na poczatek "Zniewolony umysł" Czesława Miłosza, który ten mechanizm własciwie opisuje w swojej ksiazce. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 08:07 "Masa" za zlozenie zeznan zgodnych z zyczeniami psiorkowatych zapewne skorzysta ze specjalnego zlagodzenia kary. Juz monsieur Zero sie o to postara a usluzni prokuratorzy i sedziowie z okrzykiem "Rozkaz" wykonaja stosowne polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 08:57 Niczego Pan nie rozumie. 1) Masa ma szanse przeżyć tylko w więzieniu i za żadne skarby nie zechce dobrowolnie stamtąd wyjść. Natomiast sypie po to, aby w końcu mogło dojść kiedyś do takiego wyczyszczenia tej stajni Augiasza, aby wreszcie mógł wyjść. 2) Prokuratorzy i sedziowie są w ogromnej liczbie zwolennikami PRL-u i dyspozycyjnymi "układu". Dlatego prokuratury i sądy działaja tak jak działają. 3) Natomiast na tym forum jest dostatek tych, co dobrze wiedzą o co chodzi i rżną przygłupa. Zaprawdę SB-eków ci u nas dostatek... Odpowiedz Link Zgłoś
los_kielos Re: WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 09:56 Za to Pan rozumie wszystko..... Spotkały się dwie wiejskie baby przy studni i rozmawiają o nowej kolekcji Gucciego .... Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Wszyscy jesteśmy z WSI 06.10.06, 08:08 10:03 Fakt: WSI Porywało dzieci i przerabiało je na Macę 11:15 Superexpress: WSI odpowiedzialne za katastrofę w Czarnobylu 12:23 TVP1 Efekt cieplarniany tajną bronią WSI Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Danusiu, nie wierzę! 06.10.06, 08:11 WSI na pewno było dobre i chorego kolegę odwiedzało, i staruszki pzrez ulicę przeprowadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Mów za siebie ... 06.10.06, 09:01 Ależ Drogi Panie! Pan, ja i jeszcze kilka osób to niewiele. A reszta? Ten "forumowicz" trafił w sedno. SB-eków ci u nas dostatek. Na tym forum szczególnie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Mów za siebie ... 06.10.06, 10:10 palestrina2005 napisał: > Agencie Ja tylko odnoszę się do tej paranoi. Nikt z nas nie jest uczciwy jeśli Macierewicz tego nie potwierdzi. Każdy z nas jest agentem jeśli on tak powie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja50 Re: Wszyscy jesteśmy z WSI 06.10.06, 10:58 Super! A tego gościa co spadł z dachu Wassermana tez zepchnelo WSI!!! el_p napisał: > 10:03 Fakt: WSI Porywało dzieci i przerabiało je na Macę > > 11:15 Superexpress: WSI odpowiedzialne za katastrofę w Czarnobylu > > 12:23 TVP1 Efekt cieplarniany tajną bronią WSI Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Errata: zE wsi. Bo swiat to jedna globalna wioska. 06.10.06, 11:12 Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Masa zawsze na czasie...Trzeba haka na Piwnikównę 06.10.06, 08:14 (skądinąd cymbała), proszę: "Piwnik brała futra w prezencie od mafii...". I co? I nic. Na Wachowskiego? Proszę bardzo:" Wachowski pływał z harcerzami i toną kokainy". I co? I nic. Teraz te WSI. Przypomniało mu sie po latach...Na marginesie: Pruszków zlikwidowano za Millera. Rywina skazano za Millera. Starachowickich skazano za Millera. Jaką aferę wykryto za Kaczyńskich? Żadnej. Może już nie ma co wykrywać? Chciałbym... Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Tez tak sadze. 06.10.06, 11:29 @towarzysz.dyrektor: Ja juz wiem kto pisze scenariusz, Misiu. Ty, Misiu. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel No właśnie! Tak jak 20 kilka milinonów 06.10.06, 09:41 Polaków nie interesuje PiS Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 A lewactwo..... 06.10.06, 08:26 gotowe poprzec najgorszy gatunek bandytyzmu zeby tylko dokopac wladzy.Z drugiej strony lewactwo moze liczyc na glosy w wyborach od tych co zapuszkowal PiS.Dla nich kazdy glos wazny. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Za niedlugo dowiemy sie, ze WSI organizowalo.... 06.10.06, 08:31 zamachy z Arabami na Nowy Jork. Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 Nikt normalny nie likwiduje slużb specjalnych !!!! 06.10.06, 08:35 To co się w tym kraju wyprawia to jakieś kuriozum, które udowadnia że prawica nie potrafi rządzić tylko wszystko rozwalać. Banda nawiedzonych nieudaczników !! Można z tąd wyjechać. Ale można też zostać. I głosować. I rządać od nowych rządzących rozliczenia tej bandy. I powsadzać ich na mocy nowego prawa w klatki żeby każdy mógł im napluć w ryj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Nikt normalny nie likwiduje slużb specjalnych 06.10.06, 09:07 Nic a nic Pan nie zrozumiał. Nikt nie likwiduje w Polsce służb specjalnych . Na odwrót, tworzy się je właśnie, z tych samych powodów, o jakich Pan myśli. Natomiast jeżeli chodzi o "WSI", to skad Pan wie, że są likwidowane? Z GW? Ależ, to tylko taka "kontrolowana kaczka dziennikarska". Nikt nie likwiduje WSI, co więcej, nie ma w Polsce żadnej siły, która by je zlikwidowała. Pańska panika jest zatem nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Nie przedkladasz takowych, wiec dyskusji brak. 06.10.06, 09:38 Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Misiu, nie sprowokujesz. Szkoda sliny, zmarnowany 06.10.06, 09:51 czas. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Złogi wosku usuwamy bagietką. Sluch jak nowy. 06.10.06, 12:06 PS. Przedtem sciagamy sluchawki MP3. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Dowody znajdziemy? 06.10.06, 08:57 To kto będzie głosował przeciw PiS jak nikt nie siedzi? Wiem jeszcze ci działający agenci i przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
awz3 Pozamykać mafiozów z WSI !!!!!!!! 06.10.06, 08:34 Zabrać im emeryturki !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Może najpierw udowodnić i skazać. 06.10.06, 09:12 Tylko kto ma ich skazać, koledzy z tego samego "układu"? :)) Wolne żarty. Proszę Pana, w tym tempie rozliczania, Morelowi i Wolińskiej i setkom tysięcy takich samych, wiekszych lub mniejszych zbrodniarzy, do końca życia nikt nie odbierze kominowych uposażeń (płaconych ze wspólnych podatków Polaków) a ich ofiary bedą do końca życia żyć w nędzy. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Przecież ministrem jest teraz Ziobro.Więc o co 06.10.06, 09:24 chodzi?On też z "układu"? Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Przecież ministrem jest teraz Ziobro.Więc o c 06.10.06, 09:53 Drogi Panie, gdybyśmy żyli w porządnej monarchii, mieli króla a JE prokurator generalny Ziobro byłby królewskim ministrem, toby był kimś w rodzaju ministra Richelieu i... Sz. Pan miałby zupełną rację. Ale my żyjemy w systemie zwanym "demokracją", który w wielkim skrócie polega na tym, że tracać mnóstwo siły i pieniędzy, w pocie czoła, staramy się przezwyciężać trudności nieznane w innych systemach. Co może zrobić P. Ziobro? Hm... w "demokracji" może zapewne to samo zrobić, co w kabarecie Dudek pewien interesant w dialogu pan majstra i pomocnika Jasia: "Jasiu, powiedz panu, co mi pan może zrobić! - Pan może panu majstrowi skoczyć! - Jasiu! a powiedz panu, gdzie on mi może skoczyć! - tam gdzie może pana majstra w **** pocałować!! Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel To co! Monarchia i Lech I? A potem to już będzie 06.10.06, 10:10 minister sprawiedliwości mógł rozliczać?A teraz kto mu broni?Szary ukad?A może w imię prawa i sprawiedliwości. Richelieu był pierwszym ministrem czyli premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: To co! Monarchia i Lech I? A potem to już będ 06.10.06, 10:29 Teraz mamy demokrację a w niej system prawny- osławione "państwo prawa" jak w swoim czasie oświadczył był nieśmiertelny niewatpliwy największy w świecie autorytet moralny, czyli p. Tadeusz Mazowiecki. W państwie prawa decydują sądy. No a tam mamy naszych ulubionych przyjaciół królika... Tymczasem poplecznicy JE Ziobry nie mają, jak dotąd, nawet sejmowej wiekszości. W demokracji, tacy ludzie jak Sz.Pan, jeżeli są tylko statystami niezainteresowanymi w oczyszczeniu państwa z "tajemnic" i "przekrętów", to działają jak balast. Curiosum polega na tym, że Sz.Pan żąda robienia porządków od osób, którym Pan i wielu innych statystów nie daje niezbędnych możliwości, by je robili... Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Re: To co! Monarchia i Lech I? A potem to już będ 06.10.06, 10:49 Jest ministrem sprawiedliwości ma prawo wszczynać śledztwa.I wszczął tam gdzie to było wygodne a nie tam gdzie jest sprawiedliwość. PiS ma w tej chwili władzę jakiej nie miał dotychczas żaden rząd i balansując na granicy prawa zmienia struktury państwa wg swoich założeń.To co mu jeszcze przeszkadza w robieniu porządków?Trybunał konstytucyjny i NBP? A potem to już wsystkich rozliczy?Byleby nie zapomniał o swoich.Bo jak dotychczas skutecznie ich chroni. Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Może najpierw udowodnić i skazać. 06.10.06, 11:34 m114 napisał: > setkom tysięcy > takich samych, wiekszych lub mniejszych zbrodniarzy, do końca życia nikt nie > odbierze kominowych uposażeń (płaconych ze wspólnych podatków Polaków) a ich > ofiary bedą do końca życia żyć w nędzy. I tyle. bardziej mnie martwi ilosc pieniedzy (płaconych ze wspolnych skladek Polakow) bezlitosnie przejadanych przez ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Buhahahaahahahaha :) 06.10.06, 09:21 "Zaproponowali handel dużą ilością broni, czołgów i helikopterów. Wtedy właśnie +Kiełbasa+ oddał ten deal "Pershingowi". Buhahahahaha :).Jasne :).Szkoda ze jeszcze nie zaoferowali swistaka i promu kosmicznego.Czy nikt nie widzi ze gosc mowi to co jest potrzebne i politycznie poprawne? Ale mi sie humor poprawil. ----------------------------------------- "W bezsensie sens jest jedynym awansem" ----------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Buhahahaahahahaha :) 06.10.06, 10:43 to se przypomnij tych kilku biednych kolesi z Polski, którzy siedzieli w pierdlu amerykańskim za nielegalny handel bronią z pństwami objętymi embargiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rehab22 Re: Buhahahaahahahaha :) 06.10.06, 11:32 c.rayback napisał: > "Zaproponowali handel dużą ilością broni, czołgów i helikopterów. Wtedy właśni > e > +Kiełbasa+ oddał ten deal "Pershingowi". > > Buhahahahaha :).Jasne :).Szkoda ze jeszcze nie zaoferowali swistaka i promu > kosmicznego.Czy nikt nie widzi ze gosc mowi to co jest potrzebne i politycznie > poprawne? > > Ale mi sie humor poprawil. Właśnie miałem o tym napisać. Dodam tylko, że przedziwnym trafem "skruszony" mafiozo nagle przypomniał sobie o handlu bronią przez WSI. Podobnie jest przy wszystkich akcjach sługusów ministra Zero. Zawsze przypadkiem przy aresztowaniach znajdują się kamery telewizyjne. Szum wielki i nie słyszałem o żadnym akcie oskarzenia. Kisiel sparafrazował powiedzonko: Tonący BRZYDKO się chwyta!!! To właśnie widzimy w wykonaniu Kartofli. Zadaję sobie pytanie: Co jeszcze muszą wywinąć Kartofle aby ta farsa się skończyła? Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Odgrzewane kotlety 06.10.06, 09:22 Znowu Masa, Kiełbasa, Pershing. Dość już tych bajeczek dla grzecznych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Gdzie te procesy sądowe?gdzie akty oskarżenia? 06.10.06, 09:35 "Wojskowi sprzedali też ludziom "Pruszkowa" rakiety przeciwpancerne." Dlaczego tyle zaniechań w tym temacie. Panie Maciarewicz, albo składa pan zawiadomienie do prokuratury, albo pan zdementuje te bzdury. Nie ma WSI. Można teraz jak burą sukę zj***ć. Nikt się prawnie w ich obronie nie odezwie. Sama WSI też się nie odwoła. Bo coś czego nie ma nie może wstąpić na drogę prawną Bicie piany przedwyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Weźmiecie się do konkretnej roboty 06.10.06, 09:41 czy czekacie aż ludzie na taczkach was wywiozą Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest dlaczego to dopiero teraz wyszło na jaw ? 06.10.06, 10:18 dlaczego przez tyle lat nikt nie tykał WSI ??? Czy naprawdę dla poprzednich rządów wszystko było cacy ? A co z dziennikarzami ? Dlaczego nikt wcześniej nie wpadł na trop takich afer ? Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: dlaczego to dopiero teraz wyszło na jaw ? 06.10.06, 10:49 a co ty byś ryzykował gdybyś był dziennikarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Nieprawda. O aferach z WSI glosno bylo od dawna. 06.10.06, 11:02 Prasa pare lat temu trabila o przekretach w WSI. Nie bylo politycznej woli (zgadnij, kto byl wowczas u wladzy ?) do uporania sie z aferami i agentura GRU w WSI. No ale jesli resortem sprawiedliwosci zawiadowala taka kanalia jak Jaskiernia a potem nieudolna Piwnikowa, to trudno sie dziwic, ze zamieciono pod dywan. Juz prawie rozeszlo sie po kosciach, a tu taka przykra niespodzianka. Kak zalko, tawariszczi. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 I co jeszcze te wojskowe służby robiły? 06.10.06, 10:23 Jak grupa obywateli (hm!) polskich kradła samochody, stwierdzenie Polacy kradną uważane było za nadużycie. W każdej grupie zjadują się różni ludzie - już mi się gadać o oczywistościach nie chce. Jak się szuka winnych, to się zawsze znajdzie. A jak się namnoży oskarżeń i podejrzeń, gawiedż się ucieszy, miną cztery lata, będzie kilka procesów, skażą lub nie parę osób, ale układ był, ogarnął całą Polskę, mało świat cały. Po czterech latach: mocny był, potrzebujemy następnych czterech itp. itd. Nie bronię tu nikogo, nienawidzę tylko tego języka podejrzeń i szczucia, ogłupiania ludzi, chętnych do przyjęcia spiskowej teorii dziejów, która łatwo usprawiedliwia własny brak odpowiedzialności za los. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor NATO na to jak na lato, czeka ... 06.10.06, 11:19 az ktos beknie za to. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny To dlaczego Izrael nie chcial deportowac Gasiorows 06.10.06, 14:36 To dlaczego Izrael nie chcial deportowac Gasiorowskiego i Bagsika? Czyzby zydowskie panstwo chronilo zydowskich przestepcow nawet wtedy gdy dzialaja na szkode Izraela? Ciekawe ilu zydow zostalo z tej broni zabitych przez Hezbollahow. ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cytat z zydowskiej Tory: kto pod kim dolki kopie sam w nie wpada. Drugi cytat z Tory: slomke widzisz w oku Polaka a slupa wysokiego napiecia nie widzisz w swoim Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: stwierdzenie Polacy kradną = naduzycie (mt7) 06.10.06, 14:40 Natomiast oskarzenie wszystkich Polakow o antysemityzm wyssany z mlekiem matki jest politycznie poprawne ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Teraz rozumiem dlaczego Chrystus nie przepadal za Faryzeuszami ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
awe To wszystko za czasów sojuszu Kwacho-Michnikoweg 06.10.06, 10:45 dlatego się tak boją PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: To wszystko za czasów sojuszu Kwacho-Michniko 06.10.06, 11:11 awe napisał: > dlatego się tak boją PiSu Na każdym forum wpisujesz to samo. Nic więcej nie nauczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
maja50 Skoro to były tajne służby... 06.10.06, 10:56 to dowiemy sie tyle ile one same zechca nam "sprzedać",albo tyle ile przekaża nam-oczywiscie nie charytatywnie-politycy, scisle selekcjonujac korzystne dla nich archiwalia. Myśle, ze nikt z czytelników, którzy nie siedza u wladzy nie powinien oceniac dzialan o ktorych nic nie wie. Nie chce bronic nikogo ale mam dosc manipulacji: byly mafioza nagle zaczal sypac, niby wyz wywiadu a zamazywal dane flamastrem, mamy zle stosunki z rosja a podobno dzialali na korzysc Rosji przeciwko Polsce, itd. To nie jest konsekwentne, ale jak powiedział Kurski: "to sie kupy nie trzyma ale ciemny lud to kupi". Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 11:04 a te rakiety p-panc to z czego się wystrzeliwuje, i dlaczego ich obsługę musi tlumaczyć aż pułkownik-naukowiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Pierwsza prawda o WSI choć niezupełna 06.10.06, 11:14 Broń sprzedawali ludzie z WSI a nie WSI. Tu jest przeklamanie. To tak jakby zarzucić bankowi okradanie klientów gdy okaże się, że jakiś pracownik okradł kilka osób. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 11:14 Podobno, nie tak dawno, jak to niebawem ujawni prześwietny Pan Minister Macierewicz, widziano na bazarze, koło Żelaznej Bramy, niejakiego Tuska sprzedającego granaty. I to na wagę, taką w dodatku nielegalną, bo ręczną. Kupował ten trefny towarek pewien Masa-Kiełbasa?! Opowiadał o tym wydarzeniu pan, którego nazwiska nie można ujawnić, o jest ono ściśle tajne specjalnego przeznaczenia. Natomiast inicjały tego pana to podobno J.K.! A ten tajemniczy pan, zajmuje się wyłącznie sprawami specjalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: widziano ...... kolo Zelaznej Bramy ;-)))))))) 06.10.06, 14:22 czy to byly nowoczesne granaty czy przestarzale pozostalosci z Wermachtu? ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz7 WSI sprzedawały broń mafii pruszkowskiej 06.10.06, 11:21 Chyba już prawie wszystko powiedziano o SB a przede wszystkim o WSI - rozumiem że można nie lubieć "Kaczorów z ich PiS-em, ale czas wreście przejrzeć na oczy i zastanowić się dlaczego dopiero po 16 latach, nikt nic nie zrobił w sprawie antypństwoej działalności służb specjalnych, dlaczego tak długo tolerowano agenturalny wpływ grup biznesowo-politycznych na życie III RP??? Można nie lubieć PiS, ale to właśnie ta partia, mniej lub bardziej ułomnie, z błedami ale zaczęła zwalczać konsekwecje mafijno-biznesowe służb spacjalnych w gospodarce, mediach i polityce. Niestety muszę przyznać, choć nie przepadam za Kaczorami, że dzisiejsza próba obalenia rządu "Pisuarów", jest skutkiem naruszenia interesów grup biznesowo-politycznych tzw. "układu" oraz próbą przywrówcenia starego porządku III RP, czyli rządów mafijno-politycznych, korporacyjnych, czy tez innych grup interesu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś