snow21 07.10.06, 20:24 Jażeli czekiści tak bali się pojedyńczej kobiety że ją zamordowali to jakie "imperium" chcą oni stworzyć ?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewswr Re: Strzałka: Politkowska zdawała sobie sprawę z 07.10.06, 20:28 snow21 napisał: > Jażeli czekiści tak bali się pojedyńczej kobiety że ją zamordowali to jakie > "imperium" chcą oni stworzyć ?!!!!! Czekisci??? Politkowska pisała od lat. Napisała książki krytykujące Putina wprost. Może uwierała, ale nic ponad to. Od lat uważano ją za oszołomke. Zresztą , sama zawiniła, wielokrotnie nagłosniając plotki (ciekawe, kto te plotki jej podsuwał?). Ja osobiscie dziwie sie , że Kreml nie przydzielił jej dyskretnej ochrony. Teraz to idzie na konto Kremla. Ostatnia rzecz jakiej Putin&Co potrzebuje to jej smierc. Może o to chodziło, by teraz Putina uwikłac w mord? Niedawno zabito w Kazachstanie opozycyjnego polityka, odrazu zwalono na Nazarbajewa. Nazarbajew stał sie potulny w stosunku do wiadomo kogo. I co? I nic, jest "dobrym" włądcą i sojusznikiem wiadomo kogo. W przypadku Gongadze podobna sztuczka. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Przerażające morderstwo 07.10.06, 20:37 bije - oprócz rodziny, to najważniejsze, oczywiście - w rosyjskie wł-dze. W Putina. No właśnie... TYLE lat pisała różne rzeczy, otrzymywała nagrody i nagle dzisiaj... Współczuję rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Przerażające morderstwo 07.10.06, 21:50 czlowiek_ksiazka napisała: > > bije - oprócz rodziny, to najważniejsze, oczywiście - w rosyjskie wł-dze. W > Putina. No właśnie... TYLE lat pisała różne rzeczy, otrzymywała nagrody i nagle > > dzisiaj... Współczuję rodzinie. Akurat dzisiaj Putin ma urodziny. Ktos sie bardzo postaral. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Cywilizowani 07.10.06, 21:59 ludzie w momencie smierci kogos o tej smierci mowia i staraja sie ja uszanowac. A nie o urodzinach wladcy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Cywilizowani 07.10.06, 22:05 Ale pan to jusz wie kto zabil. Co tu mowic... Moze to ktos z waszych sie postaral? Zeby cos sprowokowac? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Cywilizowani 07.10.06, 22:08 Skad mam wiedziec? Wiem jak sie cywilizowani ludzie zachowuja w momencie smierci. Nie mowia o urodzinach wladcy. Co tu duzo mowic... PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czy myślenie w obliczu tragedii jest hańbą???? 08.10.06, 01:04 polski_francuz napisał: > ludzie w momencie smierci kogos o tej smierci mowia i staraja sie ja >uszanowac. A nie o urodzinach wladcy. Tu nie chodziło, jak przypuszczam, o brak szacunku wobec śmierci, lecz o widzenie tego tragicznego przecież wydarzenia w szerszej perspektywie. Poszerzenie horyzontu myślowego nie powinno chyba nikogo obrażać. Nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Czy myślenie w obliczu tragedii jest hańbą??? 08.10.06, 09:36 Myslenie nigdy nie jest hanba. Mnie sie tylko takie postepowanie niepodoba: ginie czlowiek a jakis pan sie wzrusza, ze moze to pogorszyc humor wladcy w dzien urodzin. Pamietasz, ze kiedys Lafontaine napadal na dziennikarzy i sie wsciekal iz sa 4- ta, niekonstytucyjna wladza. Ale czy sie Lafontaine cieszy, jak dwoch takich morduja w Afganistanie? Pozdro PF P.S.Milo ci znowu moc czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czy myślenie w obliczu tragedii jest hańbą??? 08.10.06, 10:03 Ja mam wrażenie, że on sugerował, iż Putin mógł dostać "prezent" urodzinowy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czy myślenie w obliczu tragedii jest hańbą??? 08.10.06, 10:19 tez pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tmp1 Prezent czy "prezent" urodzinowy dla Putina 08.10.06, 16:54 eva15 napisała: > Ja mam wrażenie, że on sugerował, iż Putin mógł dostać "prezent" urodzinowy. Moim zdeniem cudzysłów jest w tym zdaniu niepotrzebny. Tytuł w GW: "Na śmierci Politkowskiej zależało Kremlowi?" mówi sam za siebie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3671578.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Prezent czy "prezent" urodzinowy dla Putina 08.10.06, 21:47 O, to ty po tytułach w gazecie rozpoznajesz, kto jest mordercą? Dobre, szybkie i tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wstyd 07.10.06, 21:31 tyle mozna powiedziec. Sa ludzie symbole. Walesy Jaruzelski nie zastrzelil po stanie wojennym. Putin jest o wiele mniejszej klasy. Ot szpionczyk i tyle. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wstyd 07.10.06, 21:53 Nie upilnowal. Byla symbolem. I gdyby byl normalnym czlowiekiem a nie szpionczykiem by zrozumial, ze jest ona dla jego rezymu swiadectwem moralnosci. Jak Walesa byl dla Jaruzela po 81 roku. Czy Pan rozumie moej argumenty? PF Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Wstyd 07.10.06, 22:07 Nie rozumiem. Tez nie rozumiem ze kim byla. Dla kogo? Dla nas? Czy dla was? Sa u nas ludzie ktorych uwazamy jakos takos za moralnie autorytety. Ale nie Politkowska. Ale o niej sie pisac nie chce. Bo dobrego nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wstyd 07.10.06, 22:09 My, prosze Pana, mamy w Polsce takie powiedzenie: "O zmarlych albo dobrze albo wcale"... PF Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Nie żartuj! 07.10.06, 22:10 Kto się do tego powiedzenia u nas stosuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie żartuj! 07.10.06, 22:13 Na przyklad? Mnie do glowy praychodzi przyklad Milosza. Niezbyt go lubiono ale pochowano z honorami. Mysle, ze sie Polacy stosuje do tego powiedzenia. PF Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Nie żartuj! 07.10.06, 22:15 Większość postaci historycznych - dawno temu już zmarłych, jest POWSZECHNIE opluwanych. W zależności od koloru politycznego: czerwoni Piłsudskiego, czarni wszystkich lewicowców, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Jesli mowa o Miloszu, to polscy naziole pluli mu 07.10.06, 22:17 w Krakowie na trumne, o ile jeszcze pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie żartuj! 07.10.06, 22:25 No coz, mysle ze to powiedzenie stosuje sie glownie do tych co WLASNIE zmarli. Potem historia sie za waznych zmarlych bierze. I sie, jak piszesz, nie cacka. PF Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Nie żartuj! 07.10.06, 22:41 A co ja o nej jako czlowieku niedobrze napisalem? To ze ja zabito na urodziny Putina? Mi sie wydaje ze to wlasnie i bylo zrobione specjalnie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Nie żartuj! 07.10.06, 22:42 A jak gina zolnierze Rosji na Kaukazie to widac po GW i jej forum jak "dobrze albo nic" dziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie żartuj! 08.10.06, 09:39 Dlaczego gina? Z takich samych powodow jak zolierzy rosyjscy w Polsce w 1831 i w 1863 roku. Polacy widza walke Czeczencow jako walke wyzwolencza. Tylko mi nie tlumacz roznic miedzy Czeczenia i Polska. Wiem, za bardzo rozne. Tylko Rosja sie malo zmienila... PF Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka w imieniu Polaków 08.10.06, 11:52 A kto tobie, francuski Polaku, pozwolił i dał pełnomocnictwa w imieniu całego narodu przemawiać: "Polacy widza walke Czeczencow jako walke wyzwolencza." Ktoś tam widzi jako walkę, a ktoś jako porachunki mafijne. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: w imieniu Polaków 08.10.06, 14:29 Mowiec Polacy mysle wiekszosc Polakow. A ty, kto ze tak sprawdzasz, starszy kontroler? PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wstyd - może i tak. Ale czyj??????? 08.10.06, 01:22 polski_francuz napisał: > My, prosze Pana, mamy w Polsce takie powiedzenie: "O zmarlych albo dobrze >albo wcale"... Przecież kacap/Denis ANI JEDNEGO złego słowa o zmarłej NIE mówi.... Doprawdy nie zrozumiałeś, że on jedynie ci sugeruje, iż Rosjanie, jeśli pozwolisz, chcą mieć prawo do własnej oceny? On nieśmiało zaznacza, że zmarła nie była dla swego (?) narodu TYM moralnym autorytetem, za jaki ty (i inni) ją uważasz... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Alez evo, prawda jest tylko jedna...polska. A 08.10.06, 02:50 Putin swinia, bo los Polski i Polakow znacznie mniej go obchodzi nizli Rosja i Rosjanie. No, jak tak mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Wstyd 07.10.06, 22:22 kacap_z_moskwy napisał: > Nie rozumiem. Tez nie rozumiem ze kim byla. Dla kogo? Dla nas? Czy dla was? Sa > u nas ludzie ktorych uwazamy jakos takos za moralnie autorytety. Ale nie > Politkowska. Ale o niej sie pisac nie chce. Bo dobrego nic nie mam. polski francuz ma rację, można ją było lubic lub nie, ale była sławma, no i krytykowała Putina. Ktos musiał zdawac sobie sprawę, że jej smierc zostanie wykorzystana do ataków na władze Rosji. Może warto ją było chronic? Komus tam chyba na Kremlu płaca za myslenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Wstyd 07.10.06, 22:26 O tym i pisze. Do samej dzienikarki nic nie mam. Jako czlowieka jej szkoda. Jako poglade ktore glosila - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynapa Re: Strzałka: Politkowska zdawała sobie sprawę z 08.10.06, 12:05 zastanawiałam się jeszcze wczoraj kiedy na tym forum odezwą się dyżurne kanalie. Okazuje się, że już w drugim poście, czujni jak czekiści! Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka tyle pytań i wątpliwości, a kobiety - szkoda! 07.10.06, 20:35 Cześć pamięci dziennikarza. Morderstwo dziennikarza - ZAWSZE podłe i parszywe. "To nie pierwsze zabójstwo dziennikarza w Rosji" - Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: tyle pytań i wątpliwości, a kobiety - szkoda! 07.10.06, 21:05 Czesc czlowiek_ksiazka . miesiąc w miesiąc jeździła na Kaukaz (...) Owocem tych podróży były > dziesiątki reportaży, publikowanych w +Nowej Gazietie+, w których opisywała > zbrodnie, jakich armia rosyjska dopuszcza się na ludności cywilnej" przywoziła takze mnóstwo plotek i legend. czlowiek_ksiazka napisał: - Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka jaki "zarzut"?? 07.10.06, 21:16 Przecież napisałem, że mi przykro z powodu jej śmierci. O martywch - albo dobrze, albo w ogóle się nie mówi. O wszystkich martwych, również tych, którzy dziś zginęli w innych miejscach kuli ziemskiej... To nie jest zarzut. Chciałbym poczytać coś Politkowskiej nie o Rosji. To mi jest potrzebne. Interesuje mnie czy coś pisała. Jeśli nie, to nie, ale myślę, że tak, a sam nie mogę znaleźć. Te wtrącenie "z USA" mnie zaszokowało. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: jaki "zarzut"?? 07.10.06, 21:33 A ja napisałem - Sorry. I powtórzę. Ona pisała o Czeczenii, to był jej konik. Miała blizko, nie trzeba wiz, nie było też bariery językowej. Więc po co jej Irak? Miała, nawet wsród kolegów z redakcji, opinię osoby lekko stukniętej, ale uczciwej i szczerej. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka to jest zarzut: 07.10.06, 21:43 "Nie wiem, czy jeśli w przypadku Politowskiej okaże się, że - podobnie jak w przypadku Gongadzego - z jej śmiercią miały coś wspólnego władze, ta śmierć zdoła poruszyć Rosjan. Biorąc pod uwagę popularność prezydenta Putina i nienawiść przeciętnych Rosjan do Czeczenów, to raczej nie. Ale mimo to chcę wierzyć, że śmierć Politowskiej nie była próżną ofiarą." Red. Wojciechowskiego z artykułu obok. Wali politycznie w Putina wykorzystując śmierć koleżanki. Coś bardziej plugawego i ohydnego trudno sobie - przeciętnemu człowiekowi - wyobrazić. W Czeczenii sytuacja już od dawno nie przypomina tej z jelcynowskich lat, GazWyborcza nawet o tym pisała. Jakikolwiek zawirowania wokół niej - na NIEkorzyść stabilności, wciąż kruchej. Tak, tak - red. Wojciechowski to właściwy i obiektywny oceniacz poziomu "przeciętnej nienawiści" Rosjan do Czeczenów. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka poziom, pewien "poziom" 07.10.06, 21:50 "Redaktor" Wojciechowski pisze, że ze śmiercią Gong-dzego miały coś wspólnego rządzący. Od dłuższego czasu na Ukrainie rządzi demokratyczny i prawowierny Juszczenko: czy kogoś skazano z powodu zamordowania ukraińskiego dziennikarza? Zarzuty oficjalnie potwierdzono? "Śledztwo w sprawie porwania i zamordowania pięć lat temu Georgija Gongadzego idzie szybko do przodu." Pisał "redaktor" Wacław w lutym 2005 r. W styczniu tego roku Wacław pisał: "Nigdy nie poznamy chyba nazwisko tego, kto pięć i pół roku temu zlecił im dokonanie okrutnego morderstwa". Jak nie poznamy, to po co "redaktor" Wojciechowski bełkocze?? W marcu tego roku GazWyborcza pisała: "Materiały dowodowe w sprawie o zabójstwo Georgija Gongdzego stanowią tajemnicę państwową". Wow, tajemnicę - w neoliberalnej demokracji Juszczenki??? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: poziom, pewien "poziom" 07.10.06, 22:04 Mnie osobisce bardzo obrazilo jak wojczechowski wydal - ze rosjanie "nienawidza czeczenow". Nic dodac. Lajdakem jest poprostu. Manipulatorem. Politkowska nie tak dawno opowiadala w "Echo Moskwy" jaki to porzadek jest w Iraku. Jak szanuja tam mejscowych... Po zwyczestwe Kadyrowa i jego tejpu Politkowska prawe przestala jezdzic do Czeczni. Bo o czym pisac. O terorystach nie pisala. Bo sa "dobre". A wojny jusz nie ma. Co by miala wymyslac? Z ta Dubrowka, to troche zakrecili. Nie pisala ze strona rosyjska jest odpowiedzialna. Tylko ze odpowiedziec musza za nieprzygotowany do szturmu aparat medyczny i nieudolnosc wlad (tutaj jusz mejskich) w szybkej ewakuacji. O odpowiedzialnych to pisza w GW. Ona oczywisce probowala obelic tych draniow terroristycznych. Ale - kto ja czytal? Wczoraj w Groznym otwarto najwiekszy na polnocnym kaukazie airport. I pirwszy rejs regularny Moskwa - Grozny sie odbyl. Tez wczoraj przy tlumie widzow odtworzono ogromny centrum handlowy w Groznym. Dla Moskwy to nic. Ale dla meszkanca Groznego wielki krok. Zycie wraca w swoje normalne kola. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: poziom, pewien "poziom" 07.10.06, 22:09 Czytałem, że północna część Czeczenii została już praktycznie odbudowana. Wraca życie - do niej. Teraz piszesz o lotnisku i mall'u. Słyszałem i czytałem, że Politkovskaya pisała ostatnio o mafii, sporo. Podobniez pisała bezkompromisowo. Była ceniona, BARDZO - na Zachodzie. Zobacz: www.indexonline.org/en/indexindex/articles/2003/1/politkovskaya- wins-osce-media-prize.shtml Tak to pewnie jest - w swoim kraju prorokiem być ciężko. Cześć jej pamięci. Jak i innych ludzi zamordowanych czy zmarłych z głodu dzisiejszego dnia - o których NIKT nie pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: poziom, pewien "poziom" 07.10.06, 22:39 Tu jest bardzo powazny problem - kto co i jak widzi. Mozna byc bardzo popularnym w Rosji, a nie byc na Zachodzie. I na odwrot. Mi sie wydaje ze byc na Zachodzie - latwej. Wystarczy czagle krytykowac wszystko co jest nezgodne z wygoda Zachodu. Bardzo prosto to pisze. Szkoda swoj talant (талант, nie wiem jak po-polsku, przepraszam) wykorzystywala jakos niezrozumiale. Nie chce pisac tu o Czeczni, bo jednak nie wszystko OK i z naszej strony. I duzo tego jest. Ale i nie jest tak jak wydawala to Politkowska. Szkoda, bo robila to, chyba bedac jedna z nielicznych osob, bezinteresownie. W czesu Nord-Ost na nia wskazali sami bandyci. Jak i na lekarza Roszala. Bo ona om opowiadala co sie dzieje z innej strony. Sama sie tym chwalila. Ta zdrade tlumaczyla checia "ocalenia" ludzi. Ja tego nie rozumiem. I ze mna chyba 99,99% obywateli Rosji. Moze dlatego, z tych swych krokow, stala na tyle marginalna osoba, jak Nowodworska, ze poprostu ja jusz nie zauwarzali. Ludzi. Nie pisze o wladzy. A na Zachodzie, naodwrot. Mysleli ze jest waleczna dzienikarka! A poprostu nikomu jusz nie byla potrzebna. Nik ja nie czytal. Mysle ze bardzo ja to bolalo. Tak bywa u aktorow, dzienikarzy, muzykow... I bardzo mnie boli, ze ktos robi polityke takimi sprawami. Szkoda ja. I szkoda ze ci, co sa chyba odpowiedzialni, dalej beda w swych londynskich (albo amerykanskich, ale sie uwarza ze to berezowski) kwaterach spokojnie spac. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 idą ciężkie dwa lata - tiażełyje czasy 08.10.06, 00:56 Zbliża się czas wyborów w Rosji. Najpierw bodaj do Dumy, później prezydenckich. Nie z dalekiej Syberii a z dalekiego Zachodu nadciąga mroźne powietrze, bo idzie czas nowej szansy, nowego rozdania (kart). Wielu odrywa z niecierpliwością kartki z kalendarza. Tak więc im bliżej wyborów, tym bardziej będzie widać jakie "podejrzane towarzystwo" Rosją rządzi, i jak bardzo trzeba z tym skończyć. Swiatu potrzebni są szczerzy demokraci pokroju pajaca z Gruzji. Dla Rsoji jest być może jedna tylko metoda, by skończyć złą passę - zmienić konstytucję, stworzyć fakty dokonane likwidując ograniczenie do 2. kadencji, czekającym odebrać nadzieję i uciąć dyskusję, spekulacje i inne działania. W przeciwnym razie w ciągu najbliższego 1,5 roku sytuacja w Rosji może ulegać destabilizacji, a ilość przeróżnych wypadków rosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
galba.galba Re: likwidując ograniczenie do 2. kadencji 08.10.06, 02:46 Po co się obcyndalać ? Najlepiej za jednym zamachem uchwalić dożywocie i dziedziczność tronu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: likwidując ograniczenie do 2. kadencji 08.10.06, 10:23 Bo tak wypada w demokracji. W USA rządził papcio, rządzi syn, partia i "wyborcy" przemyśliwują, czy nie wystawić brata (Jeba), by wszystko dalej zostało w rodzinie. Mimo to wybory wypada urządzać. Odpowiedz Link Zgłoś
galba.galba Re: rządził papcio, rządzi syn 09.10.06, 03:41 Byłaś w śpiączce całe 8 lat? Współczuję... Poza tym - wiesz, my w tych żałosnych demokracjach cholernie jesteśmy przywiązani właśnie do takich detali...("...drobiazgów parę się uchowa: kultura, sztuka, wolność słowa..."), a kadencyjność władzy (nawet jeśli wydaje się komuś pozorna) to po prostu elementarz i już. Nu, ale jeśli komu bliższa jest kufajka i walonki to po co na siłę udaje fracuzskowo mesje, a ?... P.S. Byłbym zapomniał - w demokracji "wypada" też nie strzelać do dziennikarzy (taki drobiazg). Jeśli zaś porównujesz (w innym poście) smierć Politkowskiej do zabójstw dziennikarzy w Afganistanie czy Iraku to w pełni się z Toba zgadzam; demokracja w Rosji jest zapewne na tym samym etapie co w w/w krajach ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: rządził papcio, rządzi syn 09.10.06, 13:06 Ale Bush tu niedawno powiedzial na spotkaniu z Putinem o wspanialej demokracji w Iraku. Moze wiec i u nas jest taka, jak Pan o tym pisze :) > zabójstw dziennikarzy w Afganistanie czy Iraku to w pełni się z Toba zgadzam; > demokracja w Rosji jest zapewne na tym samym etapie co w w/w krajach ;P I w koncu dodam, ze u nas jet owele wiecej wolnosci w mediach niz w Polsce. Gdzie inne zdanie glosza kilka gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
galba.galba Re: demokracja jak w Iraku 15.10.06, 01:04 No cóż - jeśli zadowala Was, Rosjan, to porównanie... > I w koncu dodam, ze u nas jest o wiele wiecej wolnosci w mediach niz w Polsce. > Gdzie inne zdanie glosza kilka gazet. Póki co - jakoś nie mam ochoty na zamianę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: to jest zarzut: 07.10.06, 21:55 no to teraz mogą "pluc" na Putina do woli, maja okazję. A niedługo wybory prezydentskie w Rosji..., a ten cholerny Putin ma tak wysokie poparcie..., no i ma (mają) następcę...., który prawdopodopodobnie wygra z poparciem Putina, który ma tak wysokie poparcie.... Więc gnojki bedą próbowac zniszczyc reputację Putina. Pamiętam te płonne nadzieje na "pomaranczową rewolucję" w Rosji, może sk...lom teraz sie uda? ps. sprawdz pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Do twarzy ci z tym nickiem, evo:) /nt 07.10.06, 22:05 ewswr to eva ??? haha !!!!! chłopie wyluzuj! chociaż, mam byc chyba dumny i dowartosciowany, co? jak tu eva 15 zawita, to ją(czyli siebie) przywitam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Do twarzy ci z tym nickiem, evo:) /nt 08.10.06, 00:37 Witm, witam, wcześniej nie mogłam. Nasza Gabcia fałszywie diagnozuje, ale już nie pluje a to postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Do twarzy ci z tym nickiem, evo:) /nt 08.10.06, 00:39 Droga Gabrielo, vel kropekuk, vel malinka etc... Ja jeszcze nigdy nie zmieniłam nicka. Wiem, że trudno ci w to uwierzyć, ale w moim przypadku naprawdą tak jest. Miło, że nie krzyczycz, lecz dykutujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Daj spokoj evo braun - znow masz urojenia. I to 08.10.06, 00:46 wraz z nazistka Frau_blada. Coscie wy dzisiaj razem cpaly? madmansnotes.blogspot.com/2006/10/many-thanks-to-my-poles.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Daj spokoj evo braun - znow masz urojenia. I 08.10.06, 00:58 Przykro mi, że się pomyliłam Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: to jest zarzut: 07.10.06, 23:13 Bez przesady. Może zwyczajnie daje wyraz swoim przekonaniom i jako dziennikarz, mający w pamięci doświadczenia PRL-u, solidaryzuje się zawsze z dziennikarzem, który występuje przeciwko władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: to jest zarzut: 07.10.06, 23:21 Ale to już zadaleko zaszło. Słowa "Kreml", "Moskwa", Rosja" działają na nich jak plachta na byka. Może Rosjanie muszą zburzyc Kreml, zaorac Plac Czerwony i rozwiązac Rosję? Wtedy wiecznie opozycyjni dziennikarze wreszcie sie uspokoją? Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: to jest zarzut: 07.10.06, 23:36 Nie tylko to za daleko zaszło. Widzisz przecież, ile nienawiści jest w postach z "obu" stron. A nieprzemyślane i zdecydowanie zbyt ostre zarzuty, kierowane w strone dziennikarzy, dla niektórych osób stały się znakiem firmowym. > Może Rosjanie muszą zburzyc Kreml Może wystarczyłoby PKiN? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka zapamiętam 07.10.06, 23:48 sobie twoje twierdzenie: "solidaryzuje się zawsze z dziennikarzem, który występuje przeciwko włądzy" Jak tylko jakiś dzienniakrz coś nie tak o Iraku, Stanach, etc. napisze, to zobaczę czy się Wojciechowski zmobilizuje! Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: zapamiętam 08.10.06, 00:00 Jeżeli koniecznie chcesz zapamiętać - nie pomijaj fragmentu o przekonaniach. To ważne w tym kontekście. Co masz na myśli, pisząc o "Iraku, Stanach, etc."? Tekst cytowany skopiowałem i wkleiłem. Dzięki temu zyskałem kilka sekund i nie zrobiłem literówki. Polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Ale dla"przesladowanej"rosyjskiej Zydowki to chyba 07.10.06, 21:22 wielki wyczyn? Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: tyle pytań i wątpliwości, a kobiety - szkoda! 07.10.06, 21:23 Czytam własnie , jak to "obroncy praw człowieka" w Rosji sugrują, że jej smierc to zemsta "układu" za jej sledstwo w sprawie Nord-OST. Może o to zleceniodawcom zabójstwa chodziło?? Jak mawiał klasyk:"Kłamcie! kłamcie ..." Już Terry Davis z Rady Europy apeluje o rozwikłanie sprawy morderstwa. Wszystkich na Kremlu teraz obsmarują. Mają przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 [...] 07.10.06, 22:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: CZlowiek nieprzecietny w patrzeniu na GOWNO 07.10.06, 22:54 Kobieta----------------drobna i nadzwyczaj inteligentna! putin ze swoja gownoprawdopodobna polityka zasranego, nijakiego mocarstwa! Prywatnie ZYCZE temu h..owi, zeby ROSLY nastepne pokolenia Szamilow Basajewow!!! Za.., CHORA rosja, potrafi TYLKO STRZELAC, WYSADZAC, CIEMIEZYC, NIE _______________________________MYSLEC!!!!!!!!!!!!!!!!! putin, niech cie SZLAG H..U TRAFI, z nienadzka!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: CZlowiek nieprzecietny w patrzeniu na GOWNO 07.10.06, 23:08 putin moze i ch.j nie ma takich ambicji zeby sie podobac gownianym rusofobam ruscy go poperaja(60-70%) kaczynski ma 30-40% bo bardrziej zalezy mu na opinii usa i zydow niz polakow i kto jest mezem stanu? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 [...] 07.10.06, 23:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: CZlowiek nieprzecietny w patrzeniu na GOWNO 07.10.06, 23:17 weź sie opanuj. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: CZlowiek nieprzecietny w patrzeniu na GOWNO 07.10.06, 23:19 jestem jak najbardzej opanowany! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Be cos tam, watek wyzej tys rasistowsko przeciw 07.10.06, 23:56 Muslimom pokroju Basajewa, wahabickim:) Za kurka na dachu robisz i z wiatrem sie krecisz, zmieniajac poglady jak rekawiczki? Co za szmata! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Kacap_z moskwy--------------------------- - 07.10.06, 23:24 Pie.. jak zdychaja ruskie z moscaw! Masz horyzonty??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Predzej Polak zamarznie, nim Ruski schudnie:) 07.10.06, 23:57 Jeszcze wspomnisz te slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Chopaki------co bazgrzecie o opanowaniu! 07.10.06, 23:29 Jestem jak lod----opanowana, tyle ze Wam brak JAJ! Ciche, szare, nijakie, zasrane-PRZYZWOLENIE na CHAMSTWO, SILE, NIESPRAWIEDLIWOSC czy UCIEMIEZENIE, nie sprawi, ze kilku debili z forum zasnie smacznie, glaskajac sie po fiutach! Ta KOBIETA byla GLOSEM!! I jestem kurewnie OPANOWANA, synki! Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Chopaki------co bazgrzecie o opanowaniu! 07.10.06, 23:33 Co to za histeria? Dobrze sie czujesz? wysłac ci parę groszy np. na piwo?? może na leki? Głosie ty nasz opanowany sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re:Ewswr--------masz po pierwsze, debilne pseudo. 07.10.06, 23:38 Po drugie, nie potrzebuje srodkow, zeby OLAC tak MERYTORYCZNE pierdniecie intelektualne, skarbie, jak twoj glos. Dobranoc, synku! Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Właśnie zajrzałem na stronę www.pravda.ru... 07.10.06, 23:45 Właśnie zajrzałem na stronę www.pravda.ru, bo byłem ciekaw, co Rosjanie mają o tym do powiedzenia, a tu pierwszej stronie zupełnie inny news z Czeczenii: "Premier Czeczenii Ramzan Kadyrow dostał na urodziny Ferrari za 450 000 $". Pozostawiam bez komentarza. english.pravda.ru/russia/politics/06-10-2006/84910-ferrari-0 Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka a rian.ru na pierwszej stronie informuje 07.10.06, 23:53 I globalrus. I lenta.ru, etc.etc.etc.etc. Pozostawiam. Niech komentują. www.rian.ru/society/media/20061008/54609676.html www.globalrus.ru/comments/783187/ www.lenta.ru/news/2006/10/08/article/ Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Bo nie trzeba bylo szukac pod Czeczenia, tylko pod 07.10.06, 23:59 Moskwa - tu kobiete zastrzelili. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 W stepowym kraju - stepowe obyczaje 08.10.06, 00:05 Tam nadal jedynym argumentem jest demonstracja sily... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Kremlowi usuniecie babci sie nie oplacalo; juz nie 08.10.06, 00:09 teraz - teraz Kreml nie musial jej buzi zamykac. Moze ja stuknal ktos z Ruskich w rozgrywkach o "tron" kremlowski, moze mafie ruskie czy czeczenskie, bo za duzo wiedziala, a moze dobrze ubrana zamozna starsza pania stuknal jakis moskiewski bandzior - czasem i takie rzeczy sie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka w demokracji - demokracja 08.10.06, 00:11 Co innego demokratyczne doliny - Irak, Afganistan. Tam argument stanowi przekonanie i moralna racja. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: w demokracji - demokracja 08.10.06, 00:44 czlowiek_ksiazka napisała: > > Co innego demokratyczne doliny - Irak, Afganistan. > Tam argument stanowi przekonanie i moralna racja. Ale kreml ma inne ambicje, niz byc postrzeganym, jako kraj pelen dolin, gdzie sie strzela do politykow i dziennikarzy. Wiec porownania Moskwy z Bagdadem raczej o kant de. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: W stepowym kraju - stepowe obyczaje 08.10.06, 11:18 Tylko kobiety zal!Bali sie prawdy ktora pisala o Czeczeni!Ale u nich to normalne-zabijaja poslow (Starowojtowa),dziennikarzy ,prezesow bankow.Zlapali jakiegos sprawce tych morderstw?Jakiegos lumpa znajda i wmowia opini publicznej ze to on!Wot straszny kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Przyganiał kocioł...;-) 08.10.06, 17:00 Oczywiście Dębskiego czy Sekułę(a wczesniej był prezez NIK Pańko(dziwny wypadek samochodowy) oraz odkrywca FOZZ Falzman) stuknięto na księżycu! Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Bo nie trzeba bylo szukac pod Czeczenia, tylk 08.10.06, 00:11 lze_elita.74 napisał: > Moskwa - tu kobiete zastrzelili. Nie szukałem pod Czeczenią. Wszedłem na główną stronę angielskiej wersji Prawdy ( english.pravda.ru/). Historia o Ferrari ciągle jest newsem dnia w dziale "Rosja". Ok, w innych serwisach Politkowska jest na pierwszej stronie, a wiadomość o Ferrari jest z piątku więc najwyraźniej Prawda ma w weekend wolne. Tak czy inaczej głupio to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Bo nie trzeba bylo szukac pod Czeczenia, tylk 08.10.06, 00:57 w rosyjskich gazetach internetowych chyba Politkowska jeszcze zyje bo nigdzie w nich nie znalazlem ze nie - w odroznienie od gazet gdziekolwiek indziej, gdzie jest pod niusami a. world (najdalej 2, 4 poz.) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Strzałka: Politkowska zdawała sobie sprawę z za.. 08.10.06, 01:12 poczytalem sobie troche tego wysokich lotow kremlofilstwa i jako, ze mi tu na zachodzie latwiej, pojde sobie poczytac Mistrza i Malgorzate ... hmm ... pisac Czeczenii to zdrada .... a pie.....e sie! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Amerykanie cie wzieli w kamasze? Wspolczuje - 08.10.06, 02:24 - "zielona karta" nie jest warta ludzkiej krwi:) -- madmansnotes.blogspot.com/ www.ss-totenkopf.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Gruzinska prowokacja, rutkowskiego przy tym nie 08.10.06, 07:45 razem z telewizja sensacyjna z Polski, no coz, w tym roku zginelo juz prwie 80 dziennikarzy na swiecie, okolicznosci w jakich zgineli, powody, sa owiane tajemnica, czy totalnym brakiem zaintereswania ta sprawa. Takie to ryzyko zawodu. Ten wypadek w Moskwie, no coz, "morderca wyslany od Putina", to jakis idiota, strzela w bialy dzien do baby z siatkami, w windzie zostawia pistolet, strzela kontrolnie w glowe, oczywiscie media zaraz maja winnego, kgb, fsb, caly rzad i cala demokratyczna Rosje. Slepe kocie dziecko wie, ze gdy jakis rezym chce usunac przeciwnika, facio poprotu znika na zawsze, bez akcji polskiego rutdkowskiego. Gruzini w Rosji przezywaja ciezkie chwile, jakos trzeba bylo odwrocic uwage opinii publicznej o mordach na opozycji w Gruzji,jakos trzeba bylo wlaczyc opinie publiczna w sprawy rosyjsko-gruzinskie, no coz, najlepsza metoda jest jakis spektakularny mord, okrutny, na czlowieku w miare znanym przede wszystkim w usa. I tak sie stalo, prowokacja antyrosyjska szyta grubymi nicmi, sprawca nie bedzie nigdy wykryty, zostal ju wywieziony, do gruzji, do usa - czort wie. Zbrodnia polityczna na dziennikarce nie zostanie zapewne nigdy wykryta, za to bedzie odpowiedzialny osobiscie Putin, zapaomna gdy Rosja zniesie sankcje wobec gruzinskiego pajaca. A tu pierwszy ktory rzucil kamieniem, jakby inaczej polski gruzin: wiadomosci.onet.pl/1414913,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
docentverba pluralizm po rosyjsku 08.10.06, 11:15 masz inne zdanie czlowieku niz wlast?no to kulka w leb.Ale u nas pluralizm,wybierz,nagan,czy mauzer? Niedawno ktorys z ruskich propagandziorow,nie pamietam czy czlowiek z ksiazka,czy kacap,a moze wasyl mial w stopce napis mniej wiecej takiej tresci;a moze w Rosji jest pluralizm,bo v-ce prezes Banku Centralnego ma inne zdanie? Ten v-ce prezes,co niedawno go zastrzelili na meczu Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Tez tak mysle; nb. podobne teksty zaczynaja sie 08.10.06, 11:25 pokazywac w UK - Putinowi zabojstwo by sie nie oplacalo, Czeczenia juz nie jest problemem, babe mozna bylo stuknac pare razy duzo wczesniej, by jej dzioba zamknac. Jesli jakis zwiazek z Czeczenia - to prywatna akcja jakiegos obsmarowanego przez kobiete ruskiego wojskowego psychopaty, ktorego "skrzywdzila". Okolicznosci zabojstwa moga tez wskazywac na spanikowanego kryminalnego bandyte. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Tez tak mysle; nb. podobne teksty zaczynaja s 08.10.06, 12:27 To prawda. A moze prawdziwy jest watek "mafijny". Ale czy zgadzasz sie rowniez z tym: "prowokacja antyrosyjska szyta grubymi nicmi, sprawca nie bedzie nigdy wykryty, zostal ju wywieziony, do gruzji, do usa - czort wie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Moze byc mafijny (przeciez zaczela ryc temat), 08.10.06, 14:10 moze byc walka frakcji partyjnych o kremlowski tron; moze byc Gruzin - bo im sie oplaca, moze byc kazdy, ale akurat NIE Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Moze byc mafijny (przeciez zaczela ryc temat) 08.10.06, 14:56 Zasadniczo z Toba sie zgadzam. Nie jestem zwiazany z rosyjskim systemem sprawiedliwosci, wiec bede nikogo oskarzal. Moglbym ewentualnie z dystansu sie zastanowic. W moich rozwazaniach nie pomijalbym jednak Putina, chociaz rzeczywiscie on byl chyba ostatnia osoba zainteresowana taka smiercia Poltkowskiej. Moge Putina nie lubic ale nigdy nie uznam go za idiote :) Natomiast ewentualne korzysci wyciagniete przez Gruzinow uwazam za znikome. Natomiast Wasyl odpowiedzialnoscia wprost obarcza ich. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Zaden Rosjanin nie bedzie strzelal do kobiety 08.10.06, 13:03 a obcy niech nie poganiaja sledztwa, niech nie poganiaja wladz. Rosja to nie Polska Kaczynskiego, gdzie cala europejska bolszewia juz wystawia winnych i wyroki. Pospiech nie jest wskazany, bo akurat moze sie szybko okazac, ze na zasadzie "lapaj zlodzieja", zodziejem jest ten co najglosniej krzyczy. A ten krzyk jakby calkiem zorganizowany. Rosja to nie usa ,gdzie kulka usuwa sie prezydentow, senatorow, to nie unia, gdzie truje sie przeciwnikw politycznych. A wiec znajaoma histeria okreslonych mediow i tak nie przesloni faktu, ze typowo azjatyckiej zbrodnii-zemsty na Rosjance dokonal terrorysta czeczenski, lub gruziski. Rosjani nie ponizy sie do strzelana do wlasnej kobiety., to jest bardzie w stylu demokracji amerykansko -unijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
docentverba a kto zastrzelil Starowojtowa? 08.10.06, 13:56 marsjanie? wasylzly napisał:Rosjani nie > ponizy sie do strzelana do wlasnej kobiety., to jest bardzie w stylu demokracji > amerykansko -unijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
docentverba Re: Kto? Czukcza:) /nt 08.10.06, 14:14 a zbrodni w Katyniu,Miednoje i Charkowie kto dokonal? Odpowiedz Link Zgłoś
galba.galba Poczekaj parę dni - już niedługo okaże się pewnie, 09.10.06, 03:48 ...że za WSZYSTKIE zbrodnie stalinowskie odpowiadają Gruzini... Kiedy odpowiednio zręcznie sprzeda się szerokim masom tę wersję, wdzięczny naród podaruje Władimirowi Władimirowiczowi nie tylko trzecią, ale i czwartą, i piątą kadencję... I ból z głowy ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Poczekaj parę dni - już niedługo okaże się pe 09.10.06, 06:48 Niestety te głosy już słychać. Stalin i Beria narzucili przecież swoją wolę milionom... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
galba.galba Re: Stalin i Beria narzucili swoją wolę milionom 09.10.06, 08:12 We dwóch ? Ech, co by nie mówić - zdolny naród ci Gruzini ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Poczekaj parę dni - już niedługo okaże się pe 09.10.06, 13:16 No przeczez czagle twerdzicze ze to tylko rosjanie w sssr wszystko robili. czy nie? Gruzini stalin, berija, ordzenikidze sa rosjanami? wlasnie pierwszy dwaj sa naibardzej w naszej historji okrutni. Sa rosjanami? Gdzie tu logika? A gruzini to sa wogule nie w sssr? tak sie stalo, ze WSZYSTKIE narody sssr sobie zrobili jedyna historje. Wszystcy brali udzial we wszystkim. Ale wlasnie tylko gruzini maga do tych czas chwaliczsie swymi narodowymi bochaterami - stalinem i berja. Zna Pan panstwo na swiece gdzie sa ulice i palace imenia tych dwoch zasrancow? JA znam. Tbilisi, Kutaisi, Batumi, Gori... Praktyczne wszystkie gruzinskie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Poczekaj parę dni - już niedługo okaże się pe 09.10.06, 14:29 Ja nie twierdze, ze Rosjanie robili wszystko. Twierdze, ze byli dominujaca sila. Stalin byl Gruzinem ale czy po gruzinsku rozmawial z kims poza Beria? Z zalozenia nie podobaja mi sie rowniez twierdzenia niektorych Niemcow ("my tylko wykonywalismy rozkazy", "to Hitler byl zly"). Ale Niemcy zostali (przynajmniej czesciowo) rozliczeni. Zbrodni sowieckich nie rozliczyl nikt (glowa Berii tego nie zmienia :) Zeby bylo jasne - do wspolczesnych Rosjan nie mam zalu za sowieckie zbrodnie. Troche mi natomiast brakuje odrobiny zadumy i czegos w rodzaju "listu biskupow". Jako narod (byc moze za bardzo) zyjemy historia... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Kto? Czukcza:) /nt 09.10.06, 13:11 Morze zaczne pan od losu sowieckich jecow u Pilsodskiego! A potem porazmawiamy o sowietskich zbrodniach pod przewodnitstwem stalina i innych "rosjan". Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Kto? Czukcza:) /nt 09.10.06, 14:21 Nie zamierzam rzecz jasna chwalic tego, ze jakikolwiek jeniec zginal. Z winy mojego kraju stalo sie bardzo zle. Ale roznica polega na tym, ze bolszewickim jencom raczej nikt w tyl glowy nie strzelal. Umierali, bo panstwo nie mialo srodkow, zeby ich utrzymac. A sytuacja tego panstwa byla dramatyczna. Natomiast ci, ktorzy po wyjsciu z obozow postanowili pozostac w "panskiej" Polsce w 1944/45 zostali zlikwidowani przez swoich... sowietow. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Strzałka: Politkowska zdawała sobie sprawę z 08.10.06, 12:32 Siedzę i się dziwię Choć mówiłem, że już nigdy mnie nic nie zdziwi Jak daleki jest świat od normalności Gdy tacy ludzie decydują w ogólności Właściwie to jednak nie jest ich wina Tylko urzędu i stanowiska Niezależne od nikogo prawo oligarchii Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi O nią się martwi! Ja, jeśli ukradnę, to idę do więzienia Wy możecie nawet zabić, nic to nie zmienia Nie czynicie tego własnymi rękami Zastępują was oprawcy przez was naganiani... Odpowiedz Link Zgłoś
docentverba majac na uwadze prowokacje jako... 08.10.06, 14:21 jeden z instrumentow rosyjskiej polityki,oraz wypowiedzi wasyla,kacapa,lze elity i innych rosyjskich agentow na temat tropu gruzinskiego.100%pewnosci,ze Politkowska zastrzelili sami Rosjanie.Sledztwo"wykaze" trop gruzinski i bedzie preteks do rozpetania anty-gruzinskiej histerii.Ma to usprawiedliwiac rosyjskie zamiary napasci militarnej na Gruzje. Odpowiedz Link Zgłoś
brusli1 Nie ma co dyskutować :) 08.10.06, 19:34 Świat może się oburzać ile chce. A Putin i reszta KaGieBistów śmieją się do rozpuku bo mają te protesty w d... No co? Może ktoś przestanie kupować gaz i ropę? Póki będzie zapotrzebowanie na surowce póty Putin i reszta bandytów mogą sobie nawet w Czeczenii, Gruzji a nawet gdzie tylko chcą, postawić obozy koncentracyje i zaprosić wszystkie stacje telewizyjne żeby pofilmowały :) Tam u władzy zawsze była dzicz i tyle... Jutro się dowiemy że to było samobójstwo - i też się oburzymy :) Świeć Panie nad jej duszą... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 politykowska majac takie nazwisko nie powinna 09.10.06, 01:47 sie mieszac do polityki. pogib poet niewolnik czesti ???. czy co ?. ona na rosjanke nie bardzo wyglada !! szkoda ze jeje nie ma ale pchala sie w zle miejsca wiec ryzykowala. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur nie zapominajmy że u nas 09.10.06, 07:52 Papała zginął pod domem i do dzisiaj niewiele wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś