Dodaj do ulubionych

Dwie twarze szefa PiS

08.10.06, 03:40
Czy Jarosław Kurski bez demagogii nie potrafi ?
Kurski dobrze wie,że J. Kaczyński mieszkał w Warszawie,a L. Kaczyński był
internowany,i żaden z nich nie miał możliwości pojawić się,w grudniu 1981r.,w
stoczni gdańskiej.
Pytania o Wassermanna i Jasińskiego mają,jak rozumiem,sugerować,że w PiS nie
ma ludzi,którzy walczyli w stanie wojennym z reżimem. To już jest fałszowanie
historii.
Obserwuj wątek
    • rollingstone Re: Dwie twarze szefa PiS 08.10.06, 04:56
      W przeciwienstwie do swojego brata Jacka Jaroslaw nie jest demagogiem.

On stwierdza fakty. Jesli kaczynscy nie mogli byc jak twierdzisz w stoczni
      gadnskiej to nie pozostaje nic innego jak stwiedzic , ze Kaczynski klamal
      mowiac ze "my jestesmy tu co wtedy[...]" bo go tam wtedy nie bylo.

Innymi slowy Kaczynski jest wierutnym klamca i hipokryta.

• euqigart Re: Dwie twarze szefa PiS 08.10.06, 06:08
        rollingstone napisał:
        nie pozostaje nic innego jak stwiedzic , ze Kaczynski klamal
        > mowiac ze "my jestesmy tu co wtedy[...]" bo go tam wtedy nie bylo.
        >Innymi slowy Kaczynski jest wierutnym klamca i hipokryta.

Trzeba wiedzieć o czym się pisze. Kaczyński miał na myśli strajk
        z sierpnia 1988r,w którym brał udział. Oczywiście,udział w tym strajku nie
        upoważnia go do mówienia takich rzeczy,jakie mówił tydzień temu.
        • hlim Re: Dwie twarze szefa PiS 08.10.06, 10:34
          Ja nie chcę i nie muszę sie domyslać co chciał powiedzieć szef rządu. Ja słucham
          co on mówi i wyciągam wnioski. A powiedział to co powiedział.
    • altspringe Dwie twarze Jarosława Kurskiego 08.10.06, 06:42
      1/ niby dziennikarz (nieporadne analizowanie i wnioskowanie)
      2/ niby polityk (wykonawstwo - może nieświadome - zleceń politycznych)
      Jarosław Kurski to - jak inni młodsi z GW - osobnik wyhodowany przez specjaliste
      od grzebania w ludzkich umysłach Adama M. Właśnie tym pomieszaniem
      mentalno-umysłowym charakteryzuja się brojlery Adama M. (patrz: Czuchnowskie,
      Wrońskie itp. )
    • abba15 [...] 08.10.06, 09:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zgodnik1 w 80 r.,to Kaczyński stał tam,gdzie stało ZOMO ! 08.10.06, 10:14
        w stanie wojennym,siedział w norze i trząsł sie ze strachu!
      • sopel55 Re: Dwie twarze prezesa PiS 08.10.06, 10:58
        W jednym z wywiadów prezes PiS powiedział "We mnie jest samo dobro". Idąc Twoim
        tokiem rozumowania to prezes, albo jest święty, albo głupiec. Wybór należy do
        Ciebie.
        • zgodnik1 twarz prezia PIS-u, to twarz bolszewika! 08.10.06, 13:53
          nauki Lenina zrobiły swoje!
    • babette663 Dwie twarze szefa PiS 08.10.06, 19:02

• podpisany Re: zgadzam sie z babette663 08.10.06, 22:57
        Bardzo dokladnie okreslilas sytuacje w Polsce i to czego zyczysz swoim wnukom.
        Moje zyczenia sa identyczne.
        Obawiam sie, ze przy "wyskokach" naszego RODZINNEGO rzadu male mamy szanse aby
        te zyczenia sie spelnily.
        Dwaj przemili braciszkowie przez bardzo krotki okres czasu zdolali sklocic
        Polske z najblizszymi sasiadami, innymi krajami Europy i wladzami Uni
        Europejskiej. Ich brak elementarnej dyplomacji i podstawowego "domowego"
        wychowania (gdzie byla paniu Mamusia?)nie daje dobrej opinii o naszym narodzie.
        Gdziekolwiek sie rusze, slysze pytania: "jak tam polscy ksiezycowi
        braciszkowie?". Moja odpowiedzia jest ironiczny usmiech, nie robie komentarzy,
        bowiem wszyscy wiedza co sie w Polsce dzieje.
        Z przerazeniem patrze na doze nienawisci, ktora zapanowala w Polsce. Nawet w
        czasach stalinowskich nie bylismy tak manipulowani jak obecnie. Niby wolny kraj
        a cenzura, szpiegostwo, lustracje, posadzenia o klamstwo sa wszedzie.
        Niedlugo zaczniemy bac sie wlasnego cienia, wlasnie takaz bedzie "nasza"
        PiSowska Polska.
        Chcialbym wiçedziec, czy bracia Kaczynscy czytaja niektore nasze wypowiedzi.
        Wg mnie, zdecydowanie NIE, gdyby czytali - znalezliby troche oleju w glowie aby
        poprawic sytuacje.
        Zdecydowanie nie jestem partyzantem naszych ksiezycowych braciszkow.
        • babette663 Re: zgadzam sie z babette663 08.10.06, 23:26

• tales1 Autor ma 2 kompleksy: 1-nielubianego w swym środow 09.10.06, 13:25
      isku imienia i nazwiska! Biedak, wyładowujący swą frustrację w wierszówkach!
      • sam16 Re: Doskonala analiza. 09.10.06, 15:54
        Zgadzam sie w calej rozciaglosci.Nic dodac nic ujac.
        Bylem w Polsce w czasie wyborow i rozmawialem z ludzmi ktorzy glosowali na PiS.
        Ztego co pamietam ich oczekiwania byly zupelnie inne.
        Mam nadzieje ze wszyscy ci juz wiedza na kogo teraz glosowac.
    • maj16 Marsze partyjne 09.10.06, 20:29
      Cieszę się, że w końcu jest dziennikarz, który nie dziwi się, że politycy
      wyciągają ludzi na ulice. Byłam z synem na marszu, przejechaliśmy pół Polski,
      nie przywiózł nas żaden partyjny autokar. Wydałam pieniądze na bilety z własnej
      woli. Cieszyłam się, że syn ma okazję odbycia dobrej lekcji wychowania
      obywatelskiego, zresztą sam bardzo chciał uczestniczyć w manifestacji. Tym,
      którzy mieli zamiar przyjechać, nieustannie podcinano skrzydła. I robili to
      niestety również dziennikarze! Ile się nasłuchaliśmy o manipulowaniu nas przez
      polityków, że politycy robią sobie naszym kosztem kampanię, że będzie jatka,
      bitwa warszawska, żeby nie zabierać dzieci. No i okazało się, że nic się nie
      sprawdziło. Było radośnie, entuzjastycznie, nie czuło się fanatyzmu, mieliśmy
      poczucie, że jest nas bardzo dużo, że jest sporo rodzin z małymi dziećmi. Po
      powrocie do domu, z telewizora, radia i gazet dowiedziałam się, że manifestacja
      była niewypałem, że przyszło mało ludzi, że to śmiechu warte, że nie było
      entuzjazmu, że widowisko reżyserowane... Ręce opadają. Najlepiej siedzieć w
      domu i piec ciasta... Dlatego dziękuję panie Kurski za pochwałę partyjnych
      manifestacji.
    • leszek.sopot Jarek Kurski skłamał w tekście 10.10.06, 12:04
      Napisał:
      "Można nie lubić Donalda Tuska, ale pamiętam, że gdy ogłoszono stan wojenny, a
      w Stoczni Gdańskiej rozpoczął się strajk okupacyjny, nie było wielu chętnych,
      by się tam zjawić. Stoczniowców zostało ledwie kilkuset. Zakład zasiliła grupa
      studentów z Uniwersytetu Gdańskiego. I to właśnie Donald Tusk, a nie Jarosław
      Kaczyński dowodził obroną rozjechanej przez czołg stoczniowej bramy. A na
      jakiej nowohuckiej czy innej bramie stali tamtej nocy Zbigniew Wassermann czy
      Wojciech Jasiński, czy inni działacze PiS?"

Można popierać Donalda Tuska ale nie trzeba pisac kłamstw. Tuska nie było w
      stoczni, a studenci pilnowali pierwszą bramę, a nie tę rozjechaną przez czołg.
      Dodatkowo to nie studenci dowodzili obroną ale tylko oni zostali przy niej w
      momencie ataku zomo. Kurskiego ani Tuska wśród nich nie było. A wogóle Tusk nie
      był wtedy już studentem.
      Przykre jest, że dziennikarz GW posuwa się do nieprawdziwego tworzenia mitów,
      gdyż dzieje się to kosztem tych, którzy rzeczywiście wówczas ryzykowali wówczas
      swoim życiem.
    • lu_tzy Re: Dwie twarze szefa PiS 14.10.06, 14:58
      tylko_smutek napisał:

> Czy Jarosław Kurski bez demagogii nie potrafi ?
      > Kurski dobrze wie,że J. Kaczyński mieszkał w Warszawie,a L. Kaczyński był
      > internowany,i żaden z nich nie miał możliwości pojawić się,w grudniu 1981r.,w
      > stoczni gdańskiej.
      > Pytania o Wassermanna i Jasińskiego mają,jak rozumiem,sugerować,że w PiS nie
      > ma ludzi,którzy walczyli w stanie wojennym z reżimem. To już jest fałszowanie
      > historii.

Trudno uwierzyc, ze to takie trudne do zrozumienia.
      Kaczynski zorganizowal sobie partyjny wiec w miejscu bedacym symbolem pewnej tradycji (Okopy Swietej Trojcy :))) ktorej jedynymi obroncami oglasza siebie et consortes, i na tym wiecu odmawia czci i wiary tym, ktorzy te tradycje zbudowali
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka