megasceptyk Pomysł jak zwykle - KRETYŃski ! 17.10.06, 11:15 Słabo mi od tych osłów w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia404 Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 11:17 Pani Sowińska powinna z racji pelnionej FUNKCJI zajmować się DZIECIMI a nie ich rodzicami ,dlaczego nie interesuje sie głodnymi i biedymi dziecimi z ubogich polskich miast ,wiosek i ulicy bo co bo nie może czy nie chce .A szuka poklasku gdzie ?? Nie takiego żecznika by chciały mieć dzieci i nie takich problemów Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.rabarbar Świetnie! Stworzyć centralny rejestr puszczalskich 17.10.06, 11:23 Bękartom pochodzącym z "mieliniarskich" związków wpisywać w odpowiednią rubrykę pochodzenie do dowodów. Ustanowić nagrody dla "życzliwych" sąsiadów powiadamiających stosowne urzędy o tych, którzy nie dopełnili obowiązku rejestracji. Listę niemoralnych związków przesyłać do parafii, tak by ksiądz mógł z ambony amoralne jednostki napiętnować. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 toz to cicha legalizacja zwiazkow homoseksualnych! 17.10.06, 11:25 Juz widze te tlumy par homoseksualnych walacych do rejestracji do urzedu w strojach slubnych i z orkiestra! Rejestruja sie jako para, maja na to urzedowy papier i ... co tam dalej chca. No no, nie spodziewalem sie tego po rzadzie Kaczynskiego. Chociaz gdy tak sie blizej zastanowic ... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 RPD: Pary mieszkające razem do rejestracji 17.10.06, 11:25 i po zarejestrowaniu zarejestrowani powinni nosić dobrze widoczne tablice rejestracyjne (np. w formie "gwiazdki") Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl znaczki 17.10.06, 11:30 O, dobre, dobre... a jak się zarejestruje para homoseksualna, to na lewy cyc bezwarunkowo różowy trójkącik! Heja. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
piotrusp "Za nielegalny związek z nią... 17.10.06, 11:29 ...następnych parę kratek" To grozi nam w realu! Jasne głosujmy na koalicję :/ lepiej nie będzie, będzie śmieszniej a tylko czekać aż spod łóżka wylezie biskup ;) Odpowiedz Link Zgłoś
micga21 ... a spod łóżka wylazł biskup 17.10.06, 11:33 Muniek Staszczyk w piosence przepowiedział przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: ... a spod łóżka wylazł biskup 17.10.06, 11:40 chyba takie jest poniekąd powołanie artystów (przynajmniej niektórych) - wieszczyć --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
norbert76 Pani Ewo Sowińska !!!! 17.10.06, 12:03 Szanowna Pani Ewo Sowińska! Mojemu koledze z pracy szykuje się w najbliższy weekend porządne bzykanie. Podejrzewam, że to może być "wolny związek krótkotrwały, bez żadnych zobowiązań". Jestem pewien, znając tego drania, że nie obejdzie się bez "kontynuacji" i aż boję się pomyśleć, że może mieć miejsce anarchia!!!! No i jaka "demoralizacja" - przecież on się tym wszystkim chwali nam, kolegom!! Szanowna Pani, gdzie ja zatem mogę go zadenuncjować?? Pani Ewo, proszę o pomoc!!! Zakończmy ten niecny proceder i sprowadźmy na tego łotra jakąś dotkliwą karę w postaci grzywny labo przymusowych robót. Niech mu się nie wydaje, że nadal żyje w tej platformiano - SLDowskiej III RP!!! Pani Ewo, dziękuję z góry za pomoc! I przepraszam za te emocje, ale jestem całym sercem za Panią, a na dodatek właśnie wjechałem na stację we Włoszczowej i też tym jestem podekscytowany. Pozdrawiam Pani Ewo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Panie Norbercie! Brávo! 17.10.06, 13:13 "Panie Norbercie!!! Pana emocjonalny list bardzo mnie wzruszyl i podniecil, czuje, ze pan Czuje,ze zalezy mi jedynie na dobru tzw. czlowieka......." Norbercie, piekny list, ubawil mnie, ale nie mam tyle polotu, zeby w tej chwili odpisac.... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Pani Ewo Sowińska !!!! 17.10.06, 14:11 norbert76 napisał : >Szanowna Pani, gdzie ja zatem mogę go zadenuncjować??< ja też mam tego typu problemy, dlatego uważam, że powinno powstać MPD (Ministerstwo Powszechnej Denuncjacji) z Panem Ministrem Jackiem Kurskim i mocno rozbudowaną siecią "Punktów Donosów" (poczynając od "Kółek Podwórkowych") ps stacja we Włoszczowej miałaby sens, gdyby tam można było tylko wysiadać (ZAKAZ WSIADANIA !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
daavid No i dobrze 17.10.06, 11:56 nie możemy pozwolić na niemoralne związki w naszej katolickiej Polsce. A najlepiej do paki zamknąć wszystkich. Będzie porządek i prawo i sprawiedliwość. Ja widzę to tak: rejestracja związku = automatyczne założenie pasa cnoty. Jak się bezbożnicy zdecydują na ślub wtedy dopiero należy pas zdjąć i poinstruować iż dla dobra Polski należy płodzić dużo dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 czyżby Tusk rok temu miał przecieki od Lesiaka 17.10.06, 11:57 i czym prędzej zawarł związek małżeński. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Rejestracja = milosc??? 17.10.06, 12:08 Ta pani jest lekko stuknieta. To jeszcze delikatne okreslenie. Zgadzam sie z faktem, ze pary zyjace razem powinny byc traktowane jako zwiazek jezeli chodzi o placenie podatkow! Ale milosc i opieka nad dzieckiem??? To jakis horror, czy tego uczy sie czlowiek przy pomocy przepisow prawnych?? Zylam z facetem bez slubu przez piec lat, mielismy razem dziecko i byl najlepszym z ojcow. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Rejestracja = milosc??? 17.10.06, 12:21 To akurat jest ostatni argument, jaki mógłby zostać przyswojony przez 'umysł' katola. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Rejestracja = milosc??? 17.10.06, 12:34 uriel.blog.pl napisał: > To akurat jest ostatni argument, jaki mógłby zostać przyswojony przez 'umysł' > katola. Ale oprocz katolikow jest mnostwo innych, normalnych ludzi. Przynajmniej taka jest moja nadzieja :); Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl kraj katolicki 17.10.06, 12:41 Bodaj czy nie 97% społeczeństwa deklaruje wyznanie katolickie. To, co napisałem, po części wynika z Katechizmu KK (w przeciwieństwie do znakomitej większości katolików zapoznałem się z tym dokumentem), po części z obserwacji. Bo - jakby nie patrzył - polski katolicyzm to: 1) konformizm 2) hipokryzja 3) chora konstrukcja społeczna 4) odrobina mitologii, w całości zresztą splagiatowana (ale akurat to jest ogólnochrześcijańskie) --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Kraj katolicki-chory kraj! 17.10.06, 12:53 uriel.blog.pl napisał: > Bodaj czy nie 97% społeczeństwa deklaruje wyznanie katolickie. To, co napisałem > , > po części wynika z Katechizmu KK (w przeciwieństwie do znakomitej większości > katolików zapoznałem się z tym dokumentem), po części z obserwacji. > > Bo - jakby nie patrzył - polski katolicyzm to: > > 1) konformizm > 2) hipokryzja > 3) chora konstrukcja społeczna > 4) odrobina mitologii, w całości zresztą splagiatowana (ale akurat to jest > ogólnochrześcijańskie) Zgadzam sie w zupelnosci, takze z ta deklaracja wyznaniowa 97 % Polakow, choc czujacych sie katolikami to moze tylko polowa z nich, ale to tez potwierdza hipoteze o hipkryzji i konformizmie chociazby. > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: kraj katolicki 03.11.06, 11:57 uriel.blog.pl napisał: > Bo - jakby nie patrzył - polski katolicyzm to: > > 1) konformizm > 2) hipokryzja > 3) chora konstrukcja społeczna > 4) odrobina mitologii, w całości zresztą splagiatowana (ale akurat to jest > ogólnochrześcijańskie) Uzasadnij to. Odpowiedz Link Zgłoś
janptak Re: Rejestracja = milosc??? 17.10.06, 19:05 ginusia napisała: > Ta pani jest lekko stuknieta. To jeszcze delikatne okreslenie. > Zgadzam sie z faktem, ze pary zyjace razem powinny byc traktowane jako zwiazek > jezeli chodzi o placenie podatkow! Ale milosc i opieka nad dzieckiem??? To > jakis horror, czy tego uczy sie czlowiek przy pomocy przepisow prawnych?? > Zylam z facetem bez slubu przez piec lat, mielismy razem dziecko i byl > najlepszym z ojcow. Pozwole sobie nie zgodzic sie z ta niezwykle krzywdzaca stuknietych opinia. Ta pani jest mocno p..rdolnieta a nie "lekko stuknieta". Odpowiedz Link Zgłoś
oskan1 Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 12:20 Urzędnicy przed nominacją powinni przechodzić obsrwację w szpitalu psychiatrycznym (posłowie też} Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.melon Pomysł prosty i skuteczny - każda baba po osiągnię 17.10.06, 12:23 ciu płodności miałaby zakładany pas cnoty. Klucz deponowany byłby w Centralnym Biurze Pilnowania Moralności Narodu. Każde wydanie klucza odbywało by się za pisemnym podaniem opatrzonym stosownym znaczkiem skarbowym. Podanie oczywiście składane musiałoby być odpowiednio wcześniej i opatrzone stosownym uzasadnieniem. Za nieuprawnione zdjęcie pasa lub podrobienie klucza kara publicznej chłosty. Wreszcie skończyło by się to pokomusze rozpasanie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Nawiedzona, moherowa baba, bez profesjonalnego.. 17.10.06, 12:28 Nie tylko, ze nawiedzona, ale zasiadajaca na stolku ůkolesiow" bez niezbednej wiedzy, o profesjonalizmie chyba nawet nie czytala i nie wie, o co chodzi. Najwazniesze, ze przysiegala "Tak mi dopomoz..." Gdyby przyjrzala sie rzeczywistosci, a takze statystykom, dowiedzialaby sie, ze to zwiazki trwale "na sile" sa nastepstwem tego o czym pisze, tylko w odniesieniu do krotkowtrwalych. "To właśnie wolne związki krótkotrwałe, bez żadnych zobowiązań są następstwem uzależnień, kontynuacją, a czasem także przyczyną przemocy, anarchii, demoralizacji, a nade wszystko tragedii najmłodszych" - pisze rzecznik. Poza tym Orwel, Big Brother - maxkontrola wszystkiego. Bodajbz Bog dal calemu PISowi szybki odpoczynek, bo zmaltretuja kraj, z ktorego pochodze. Odpowiedz Link Zgłoś
nexen Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 12:48 Buhahah. No lol! Poprosze jeszcze o rejestracje związku pasty ze szczoteczka, kolacji ze śniadaniem i podobnych. Bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
reagan1 Re: Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 12:50 Jak to polscy urzędnicy potrafią skorelować skutek z przyczyną. Jestem pod wrażeniem. Może wprwadzić Intymną Policję? Odpowiedz Link Zgłoś
teo331 Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 13:48 To mamy kolejną nawiedzoną!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
puma11 Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 14:18 Głupotę można zarzucić tylko osobie której to nie dotyczy więc pominę to słowo.Czytałam o tym pomyśle na kilku stronach i po wypowiedzi P. Ewy zwykle występuje formułka "lekarz z długoletnim stażem"czy to wyr. ma być gwarantem dobrego pomysłu.Nie chce się wierzyć że osoba wykształcona może przedstawić tak kretyńską propozycję.A i mam pytanie do Ewci:co decyduje o tym że dwie osoby różnej płci są uznane za parę????Nie wspomnę już o koleżenstwie, wspólnie mieszkających znajomych, mieszkaniach studenckich, parach tej samej płci mój Boże toż to dopiero pomysł.A urzędnik???-a jak żle umotywuję to co??- grzywna , kara,wiezienie. Ps- Ewciu 11 pielgrzymek na Jasną Górę- Wszystkie w parach- zarejesrtowanych???? Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Kara za bicie dzieci - LPR do wiezienia 17.10.06, 14:37 NAJLEPIEJ WPROWADZIC KARE ZA BICIE DZIECI PIERWSZY DO PIERDLA POJDZIE GIERTYCH Odpowiedz Link Zgłoś
gosiekkk Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 15:11 "To właśnie wolne związki krótkotrwałe, bez żadnych zobowiązań są następstwem uzależnień, kontynuacją, a czasem także przyczyną przemocy, anarchii, demoralizacji, a nade wszystko tragedii najmłodszych" - pisze rzecznik. Nie! To dulszczyzna, hipokryzja, glupota - zarowno ta "katolicko-malzenska", jak i "wolnozwiazkowa". Slubek w kosciolku nie gwarantuje, ze taka parka nie utworzy razem patologicznego ukladu... Odpowiedz Link Zgłoś
billy-the-kid Re: Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 16:09 gosiekkk napisała: > "To właśnie wolne związki krótkotrwałe, bez żadnych zobowiązań są następstwem > uzależnień, kontynuacją, a czasem także przyczyną przemocy, anarchii, > demoralizacji, a nade wszystko tragedii najmłodszych" - pisze rzecznik. > > Nie! To dulszczyzna, hipokryzja, glupota - zarowno ta "katolicko-malzenska", ja > k > i "wolnozwiazkowa". Slubek w kosciolku nie gwarantuje, ze taka parka nie utworz > y > razem patologicznego ukladu.. O tym co gwarantuje ślubek w kościółku a czego nie gwarantuje decydujemy my z bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.niemiec Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 15:41 Czyżby LPR chciało wprowadzić rejestrowane związki partnerskie? Zgodnie z tym projektem, będzie to oznaczało rejestrowanie związków homoseksualnych również. Ciekawie się dzieje w Państwie Polskim, skoro przeciwnicy homoseksualizmu nagle zmieniają front. Odpowiedz Link Zgłoś
pussy-cat Jakiego rodzaju pary?? 17.10.06, 16:34 Czy jeśli jestem lesbijką i mieszkam z gejem, prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe czy też mamy sie rejestrować? A potem wyrejestrować jako "niezgodność charakterów"? Czy jakie umotywowanie? A potem dla tych "zarejestrowanych" wprowadzą przepis że muszą się rozmnożyć skoro razem mieszkają, a jak nie to podatek ;) Czy jak się z kimś mieszka to już się kwalifikuje do rejestracji? "Para mieszkająca razem" też mi definicja... Odpowiedz Link Zgłoś
markmig Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 18:04 Być może pochodzi z rodziny inteligenckiej, ale samae jej daleko do inteligencji. Jej IQ oceniłbym na jakieś 40 Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 18:16 Zdesperowane moherówny konkubentki ju nie wiedzą co wymyślić żeby usidlić faceta, więć tłuka bzdury.Prawda jest jedna-facet nie chce się żenić to znaczy ,ż enie zależy mu na związku,ale do kasy trza się jakoś dobrać więc wydumali to.Ah moherówny mohereówny , zero klasy! Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Ich antydemokratyczna mentalność wyłazi wszędzie - 17.10.06, 18:43 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Na kocią łapę? - za wiedzą urzędu 17.10.06, 18:48 Te dwa semestry w Akademii poj...y pani doktor (?) zupełnie w głowie (jeżeli to co ta pani ma na karku mozna nazwać głową). Ale od pani poseł z LPR (kiedyś) można wymagać aby myślała? Odpowiedz Link Zgłoś