Gość: Bełkot IP: 193.201.167.* 03.08.06, 10:11 Kupiłem Hondę Transalp 600V. Muszę wymienić opony. Co powiecie o Metzeler Enduro 4 lub Enduro 3 Sahara na nich podobno trochę off-road można pojeździć. Tourance to chyba raczej tylko na asfald? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nyorker Re: Opony do Honda Transalp 600V IP: 70.19.14.* 03.08.06, 21:59 mialem sahary (3). mimo, ze to semi-klocki, to niewiele gorsze od tourance na asfalcie (skoro obie sa od metza, to mozna zalozyc, ze obie oparte sa na tych samych komponentach i roznia sie jedynie rzezba) i daja komfort kontroli w zlozeniu. woda tez nie robi im wielkiej roznicy. ale 'off-road' to lekkie nieporozumienie. to opony drogowe. droga moze miec rozna nawierzchnie (asfalt, szutr), ale pozostaje droga. jazda w piachu to juz kompletne nieszczescie. na 'off-road' bez porownania lepsze sa karoo, chociaz to tez opony dualsportowe. duzo gorsze za to na twarda nawierzchnie (zdaje mi sie, ze to twardsza mieszanka), bo to juz niemal kompletne klocki. mialem kiedys taka na przedzie i dostawalem wibracji na kierownicy. sahary zachowywaly sie niemal jak zwykle drogowki. wspomnialem o wodzie. glowy za to uciac nie dam, ale zdawalo mi sie kiedys, ze przy 70mph hydroplanowalem. Odpowiedz Link Zgłoś