Dodaj do ulubionych

Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws. ...

23.10.06, 16:25
I co dalej nasz wielki panie prezydencie.
Obserwuj wątek
    • nickfromdublin Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws. ... 23.10.06, 16:30
      Nie chcialbym wychwalac poprzedniego prezydenta, ale liczylem, ze kolejny
      bedzie od niego lepszy.
      Kwasniewski przyzwyczail nas, ze Prezydent RP nie miesza sie w biezaca gre
      polityczna, stoi ponad tym. Teraz juz wiem, dlaczego wiekszosc Polakow
      obawiala sie blizniakow..

Pozdrawiam
      P. Mikolaj Lisowski

P.s.
      Ciekawe, czy cenzura dalej dziala. A moze pojde do wiezienia:
      Kaczki na czarnine.
      • empirio Dzielny szeryf 23.10.06, 16:34
        No proszę, nasz prezydent był dzielnym szeryfem. Ale przypadkowe społeczństwo jakoś nie chce tego docenić.
        • mooomin jak byłeś mały też Cie naciskano 23.10.06, 16:34
          na głowę
          • reset10 Re: jak byłeś mały też Cie naciskano 23.10.06, 17:00
            Naciskano, aż poddał się....:) Bo inaczej dlaczego wcześniej nie rozwikłano
            przestępstwa?
            • krasnov Oj, jak biedactwo mocno naciskano… 23.10.06, 17:54
              Ale biedactwo nie powie KTO naciskał, bo musiałby się liczyć z odpowiedzialnością za słowa i dostaniem po buzi za kłamstwa. Ile jeszcze ludzie będą się nabierać na tę politykę insynuacji i plecenia bzdurek?
              • almagus Re:Kurnik za Papałą, za Ziobro Kryże, żadne zmiany 23.10.06, 17:58
                Wystawia się naiwnych jak Piwnik , a za ich przykrywką robi się co chce!
                Wystawione prawko i sprawiedliwość, jakie mozolne zabiegi stosował ten nasz
                prezydent.
                • plmlp Srali, pierdziali...teraz się przypomniało kartofl 23.10.06, 18:01
                  owi wzdętemu...A kto naciskał, panie bajkopisarzu?
                  • cyberdemokracja Prezio teraz sobie przypomniał? Skleroza odpuściła 23.10.06, 18:10
                    na 3 min.? Jak to się stało, że nigdy wcześniej tego nasz Prawy i Sprawiedliwy
                    prezio tego nie ujawniał? Może zaraz sobie przypomni, że szantażowano go aby
                    przestał węszyś w sprawie zabójstwa Kennedy'ego? PiSiaki są już żenujące,z tym
                    stale rozrastającym się spiskiem i dodawaniem nowych wątków. Ale społeczeńtwo
                    to oceni - już niedługo...
                    • kuznica23 Hans Klos pierwszy agent III RP 23.10.06, 18:15
                      • plmlp Z innej beczki: obejrzałem wywiad z Gudzowatym i 23.10.06, 22:01
                        przeraziłem się siłą ruskiej agentury w Polsce. Do tego J&S, Lepper znikający co i raz na szkoleniach moskiewskich, Rydzyk wzywajacy do wspólnoty z Rosją, Liga Pachołków Rosji...
                        • plmlp Musze jednak przyznać Kartoflom:paranoicy i gamoni 23.10.06, 22:23
                          e niezdolni do rządzenia, ale nie ruscy agenci.
                          • galapagos-real Naciskał Her Tuske z Marią Rakietą ?!!!!!!!!!!! 24.10.06, 00:33
                            to na pewno Hertuske !
                            tylko on może być
                            tak nachalnie upierdliwy :)

Hr Tuske do pomocy wziął
                            maglowo-intrygancką Marię R. !
                            • mirmat1 Dlatego nigdy wiecej POPiS-u 24.10.06, 03:30
                              Trzy razy Kaczynscy doswiadczyli czym pachnie wspolpraca z "rozowymi"
                              POstKomunistami w stylu Olechowskiego, Balcerowicza, Tuska czy Rokity.
                              Przy "Okraglym Stole" pito wode z komunistycznymi zbrodniazami. W pzekrecie AWS-
                              UW Blacerowicz rozwalil nam gospodarke a rok temu Rokita za wiekszosc stokow
                              obiecywal poparcie pod warunkiem, ze bedzie mial wplyw na resorty silowe. Ufff,
                              juz lepiej szukac wiekszosci z warcholem Lepperem niz z POstkomunistycznymi
                              zdrajcami
                              • katrina_bush Dlaczego Kaczka nie zeznala tego juz w 1998 roku ? 24.10.06, 18:14
                                Dlaczego Kaczka nie zeznala tego juz w 1998 roku ?

A dopiero teraz !!!

Halo ! O co tu chodzi ?!
                    • darr.darek ... oto obraz LEWACkiego oGŁUPienia !!! 23.10.06, 19:24
                      jeden przez drugiego, bidny lewicowiec tworzy śtraśne łobelgi na kaczory, bo mu
                      tak Miller, Rokita i Majewski kazali.
                      Jeden z trugim bidny lewak nie zastanowi się, że żył w gansterskim układzie
                      czerwonej hołoty, gdzie jeszcze 10 lat temu człowiek przgotowany był, że w
                      każdej chwili bandyci mogą przyjść: z ofertą haraczu, porwać dziecko,
                      maltretować dla wyrwania kasy. Te same czerwone szmaty, gdy dwóch maltretowanych
                      ludzi z Warszawy zabiło dwóch swoich prześladowców-bandytów, przyklaskiwały, aby
                      tych biednych ludzi ukarać najsurowiej (faktycznie maltretowani ludzie zostali
                      ukarani za zabójstwo w obronie własnej i własnych rodzin, 2-kroć surowiej niż
                      zwykły zbrodniarz). Bo przecie w II PRL czerwony polityk i bandyta to były dwa
                      bratanki i nie mogłoe być tak, że jakiś socjalistyczny niewolnik mógł zabić
                      towarzysza-bandytę.
                      Większośc tych lewicowych durni z forum nawet nie pamięta czasów sprzed 10-ciu
                      lat, bo jeden z drugim sikał wtedy w pościel. On powtarza co mu Majewski mówi o
                      "braku wolności" pod prawicą, choć w czasach, gdy rządziły czerwone sszamty,
                      satyryk wojciech Cejrowski został wyrzucony z tv z programem "WC kwadrans", bo
                      wg czerwonych szmat program miał zbyt dużą oglądalnośc a Cejrowski odważałsię
                      kpić z "wartości lewicy".

Oj, wy młodzi, czerwoni durnie. Lenin miał na takich okreslenie - "pożyteczni
                      durnie", po przyczynieniu się do zwycięstwa bolszewików, pierwsi poszli do łagrów.

• ginger123 Re: ...wszystko lepsze od PIS-U 23.10.06, 19:29
                        I OBSKURANTYZMU PISOWCOW.NIENAWISCI I GRY,NIEUDOLNOSCI I KORUPCJI JAKA TERAZ
                        PANUJE,DZIELENIA LUDZI I OBRAZANIA.NIE MAM NIC WSPOLNEGO Z KOMUCHAMI I NIGDY
                        NIE MIALAM,TO CO SIE DZIEJE TERAZ TO KOMPLETNA DENGRENGOLADA PANSTWA!
                      • plmlp Koleś...cóś z tobą nie tak..PRL to nie II RP tylko 23.10.06, 19:32
                        Polska międzywojenna, więc nie myl, nieuku. Oczym w ogóle piszesz? Millera znam nie szanuję i nie lubię, Rokitę znam i szanuję ale kto to ten Majewski znowu!?
                        • plmlp aaaa...już kapuję.Szymon Majewski. Przecież on 23.10.06, 19:34
                          nikomu nic nie każe tylko leje na PiS(s, checheche)...
                          • darr.darek skończ szkołę i zrozum co to jest LEWACtwo 23.10.06, 19:52
                            plmlp napisał:
                            > aaaa...już kapuję.Szymon Majewski. Przecież o
                            > nikomu nic nie każe tylko leje na PiS(s, checheche)...

naprawdę jesteś aż tak mało inteligentny, że nie rozumiesz o czym napisałem ?

Dziś dziesiątki Majewskich może się śmiać z prawicy (prawdziwa prawica to i tak
                            jedynie UPR), dziesiątki pożal się Boże "satyryków" plecie w swoich programach
                            satyrycznych o kaczym ciemnogrodzie i zamykaniu "wolnomyslicieli".
                            I mnie to się PODOBA !!!
                            Bo widzisz, młody lewicowcu, ja pamiętam rządy lewicy z PRL, gdy cenzurą objęte
                            było dokładnie wszystko, a dom mogli ci przeszukac podejrzewając ukrywanie
                            kołowrotka-powielacza do klapania ulotek (gdzie tam mowa o komuterach,
                            drukarkach i Internecie - do dziś odbijałbyś ulotki "drukarenką przedszkolaka").
                            Ja pamiętam rządy lewicowych szmat w II PRL, gdy Korwin-Mikke i UPR dostali
                            zakaz całkowitej publikacji w mediach (okazuje się, że to sowieckie słuzby
                            informacyjne były tak dobre dla lewactwa za moje podatki), Wojciecha
                            Cejrowskiego wyrzucono z TV za wyśmiewanie "lewicowych wartości" i lewicowe
                            szmaty otwarcie przyznały, że jego program "WC kwadrans" miał zbyt wysoką
                            oglądalność, propagując wartości wrogie lewicy.

Zaczynasz pojmować co to jest ograniczanie wolności. Poczytaj trochę o
                            lewicowych szmatach - to zrozumiesz. "Wielkie osiągnięcia lewicy" jak zniesienia
                            kary śmierci dla zbrodniarzy, to gó..no a nie osiągnięcia - bolszewicy w
                            Sowietach dwukrotnie znosili karę śmierci dla morderców, co nie przeszkadzało im
                            zabijać milionów przeciwników politycznych.

• smierc666 Re: skończ szkołę i zrozum co to jest LEWACtwo 23.10.06, 20:09
                              darr.darek napisał:

> Zaczynasz pojmować co to jest ograniczanie wolności. Poczytaj trochę o
                              > lewicowych szmatach - to zrozumiesz. "Wielkie osiągnięcia lewicy" jak zniesieni
                              Ee i o paru prawicowych smrodkach by sie cos napisalo:)
                              Wiec nie dramatyzuj.
                              Lewica nie jest tu tylko winna, a PRL to byl falsyfikat lewicy jak rydzyk jest
                              falsyfikatem kosciola
                            • ginger123 Re: skończ szkołę i zrozum co to jest LEWACtwo 23.10.06, 20:13
                              zupelnie jak Polska Kaczynskich,Wassermmannow,Gosiewskich z peronami zupelnie
                              ja w filmie Bareji,Cymanskich,wrednych Zawisza,sepleniacych KUCHCINSKICH-
                              KLAMCZUCHOW,I PEWNYCH DURNOWATYCH MINISTROW OD ROLEK,NIEKOMPETENTNYCH
                              Jasinskich,ministrow OZI,TVP JAK BYLA RZADOWA TAKA JEST,CENZURA JAKA BYLA TAKA
                              JEST! nie chce sie juz wyrazac jak to sie nazywa
                            • europa130 Re: skończ szkołę i zrozum co to jest LEWACtwo 23.10.06, 20:28
                              darr.darek widze ze ze starosci odebralo ci calkowicie zdolnosc logicznego
                              myslenia ,i nie nazywaj nikogo szmata bo sam nia jestes ,a ta twoja prawica to
                              jedno wielkie smierdzace szambo ,w ktorym ty szmaciarzu sie paplasz ,byc moze
                              juz nie dlugo bo pewnie biala juz czeka na ciebie.Wysokich lotow szmato.
                            • trasat Re: skończ szkołę i zrozum co to jest LEWACtwo 23.10.06, 20:46
                              Gdy była cenzura to byli bohaterami, bo nie mogli głosić swoich poglądów. Gdy
                              tai UPR zaczął swobodnie wyrażać swoje poglądy, to wywołało to drwinę i
                              wesołość.Tylko ludzie niewykształceni mogą poważnie traktować ekonomiczne i
                              polityczne poglądy tej grupki.
                              • maxlowe11 Re: skończ szkołę i zrozum co to jest LEWACtwo 23.10.06, 23:19

Gdybys trasat byl uczony ekonomii poltycznej, to bylbys sam zdolny
                                miec poglady ekonomiczne, ot co!
                            • erg_samowzbudnik Re: skończ szkołę i zrozum co to jest LEWACtwo 23.10.06, 23:05
                              Bo widzisz, młody lewicowcu, ja pamiętam rządy lewicy z PRL, gdy cenzurą objęte
                              było dokładnie wszystko, a dom mogli ci przeszukac podejrzewając ukrywanie
                              kołowrotka-powielacza do klapania ulotek (gdzie tam mowa o komuterach,
                              drukarkach i Internecie - do dziś odbijałbyś ulotki "drukarenką przedszkolaka").
                              Ja pamiętam rządy lewicowych szmat w II PRL, gdy Korwin-Mikke i UPR dostali
                              zakaz całkowitej publikacji w mediach (okazuje się, że to sowieckie słuzby
                              informacyjne były tak dobre dla lewactwa za moje podatki), Wojciecha
                              Cejrowskiego wyrzucono z TV za wyśmiewanie "lewicowych wartości" i lewicowe
                              szmaty otwarcie przyznały, że jego program "WC kwadrans" miał zbyt wysoką
                              oglądalność, propagując wartości wrogie lewicy.

Teraz synku nie trzeba cenzury bo nawet pierd..ąć nie możesz żeby ktos o tym
                              nie wiedział . nie muszą wchodzić do twojego domu bo sam im dokładnie mówisz
                              wszystko . Jesteś onumerowany na wszelkie sposoby : NIP , Pesel , Nr dowodu
                              osobistego , Regon a teraz niedalekiej przyszłości chip w łeb z GPS-em i nawet
                              w kiblu cie namierzą . I gdzie jest ta twoja wolność , ta demokracja.Zaraz
                              powiesz jak twoi idole ,że ten co nie ma nic na sumieniu nie ma sie czego
                              obawiać . A moze ja nie chce zeby pisowskie petaki zaglądały mi pod kołdrę.
                              Może mam ochote pójść na ryby i nie chce zeby mi szef dzwonił . Teraz nowa
                              moda .Smycz do komórki , jakby sama komórka nie była smyczą nad smyczą . Chodzi
                              człowiek na własne zyczenie uwiazany jak pies i jeszcze mu wmawiaja ze to dla
                              jego dobra.Wieć nie pieprz juz o tej komunie której nie było do znudzenia. Bo
                              ja ja wspominam bardzo dobrze . Byłem młody zdrowy i g... mnie obchodziły
                              jakies pier..oły.
                      • pantanal facet, mysle ze nie mieszkasz w Polsce 23.10.06, 19:34
                        bo bys takich farmazonow nie pisal:
                        d
                        arr.darek napisał:
                        > Jeden z trugim bidny lewak nie zastanowi się, że żył w gansterskim układzie
                        > czerwonej hołoty, gdzie jeszcze 10 lat temu człowiek przgotowany był, że w
                        > każdej chwili bandyci mogą przyjść: z ofertą haraczu, porwać dziecko,
                        > maltretować dla wyrwania kasy.
                        • darr.darek Re: facet, mysle ze nie mieszkasz w Polsce 23.10.06, 19:56
                          pantanal napisał:
                          >bo bys takich farmazonow nie pisal:
                          > darr.darek napisał:
                          > > Jeden z trugim bidny lewak nie zastanowi się, że żył w gansterskim układz
                          > > czerwonej hołoty, gdzie jeszcze 10 lat temu człowiek przgotowany był, że
                          > > każdej chwili bandyci mogą przyjść: z ofertą haraczu, porwać dziecko,
                          > > maltretować dla wyrwania kasy.

Mieszkam od kilku dziesiątków lat i wiem ile się zmieniało, jak się zmieniało i
                          kiedy się zmieniało.
                          Poczułbyś lewicowe pały na ścieżce zdrowia, to przestałbyś pieprzyć o
                          dzisiejszym braku wolności. Papale też się zdawało, że państwo "nowoczesnej"
                          lewicy to nie to samo co państwo bolszewickiej lewicy - teraz wącha kwiatki od
                          spodu.

• europa130 Re: facet, mysle ze nie mieszkasz w Polsce 23.10.06, 20:32
                            >ciebie tez to niedlugo czeka ,prawicowa scierwo.
                      • lwowiak5 Re: ... oto obraz LEWACkiego oGŁUPienia !!! 23.10.06, 19:35
                        darr.darek,jak tobie podobał się Cejrowski to widać kim ty jesteś.
                        • darr.darek Re: ... oto obraz LEWACkiego oGŁUPienia !!! 23.10.06, 20:04
                          lwowiak5 napisał:
                          > darr.darek,jak tobie podobał się Cejrowski to widać kim ty jesteś.

Gdybyś nie był ogłupionym lewicowcem, wiedziałbyś, że porównanie satyryków
                          Cejrowskiego i Majewskiego (ten pierwszy działa w najlepsze w "niewolnej IV RP",
                          tamten wywalony przez czerwone szmaty za to, że śmiałnaigrywać się z lewicowych
                          wartości; prawdziwie lewicowi Bugaj i Jaruga mają prawo pojawiać się gdzie chcą,
                          prawdziwie prawicowy Korwin-mikke miał zakaz publikacji w TV itd.) działa tylko
                          na korzyść tego pierwszego. Poczytaj - Cejrowski ma swoją stronę www.

Różnica między prawicą a lewicą jednak jest taka, że ja chcę aby były programy
                          Majewskiego, sam je czasem oglądam i śmieję się z dobrych żartów. Z kolei,
                          rzadzące lewicowe szmaty tępiły wszystko, co tylko było anty-lewicowe i nie było
                          "ideowo słuszne".

• smierc666 Re: ... oto obraz LEWACkiego oGŁUPienia !!! 23.10.06, 20:13
                            darr.darek napisał:

> Różnica między prawicą a lewicą jednak jest taka, że ja chcę aby były programy
                            > Majewskiego, sam je czasem oglądam i śmieję się z dobrych żartów. Z kolei,
                            > rzadzące lewicowe szmaty tępiły wszystko, co tylko było anty-lewicowe i nie >
                            > był o "ideowo słuszne".
                            Ale przeginasz.
                            Zobacz co sie dzieje w TVP w programach publicystycznych i w niedziele.
                            Otworz oczy czlowieku!! toz to radio maryja sie robi i gazeta polska
                            • darr.darek Re: ... oto obraz LEWACkiego oGŁUPienia !!! 23.10.06, 20:30
                              smierc666 napisał:
                              > darr.darek napisał:
                              > > Różnica między prawicą a lewicą jednak jest taka, że ja chcę aby były progra
                              > > Majewskiego, sam je czasem oglądam i śmieję się z dobrych żartów. Z kolei
                              > > rzadzące lewicowe szmaty tępiły wszystko, co tylko było anty-lewicowe i nie
                              > > był o "ideowo słuszne".
                              >Ale przeginasz.
                              >Zobacz co sie dzieje w TVP w programach publicystycznych i w niedziele.
                              >Otworz oczy czlowieku!! toz to radio maryja sie robi i gazeta polska

Tak ? A ja wczoraj włączyłem TV i widziałem nędzny program satyryczny, gdzie
                              dwóch "satyrków" przebranych za "moherowe babcie" wygłupiało się próbując (z
                              marnym powodzeniem) porwać widownię jaki to teraz moherowy kaczystan w tej
                              Polsce. Wali mnie to, jeśli ktoś chce za to płacić (byle nie z mojego haraczu) -
                              może to lecieć na okrągło w jakims tam programie TV.

Już widzę, jak TV w czasch czerwonych szmat udostępniłaby program dla
                              Cejrowskiego lub Korwina-Mikke, aby ponabijali się lewicowych wierzeń. Po
                              pierwszych 20-tu minutach nabijania się Korwina-Mikke z lewicowej ochrony dla
                              zbrodniarzy i bandytów i lewicowej wyrozumiałości dla wylegiwania się bandytów
                              na pryczy za pieniądze podatników, lewicowe szmaty wyłączałyby elektryczność w
                              miastach, aby ludzie nie usłyszeli treści wrogich lewicy. Po następnych 20-tu
                              minutach nabijania się z lewicowych wierzeń jak to kapitalizm i szowinistyczne
                              męskie świnie dyskryminują kobiety i feministki, wpadłoby do TV uzbrojone
                              komando od sowieckich służb informacyjnych.

Drażni, że ktoś oprócz lewicy może mieć coś do powiedzenia w TV ?

• europa130 Re: ... oto obraz LEWACkiego oGŁUPienia !!! 23.10.06, 20:38
                                Jak lubisz sluchac belkotu tego twojego idola Korwina Mike to sobie sluchaj
                                SZMATO prawicowa.
                          • europa130 Re: ... oto obraz LEWACkiego oGŁUPienia !!! 23.10.06, 20:35
                            to samo powielaja teraz te twoje prawicowe ochlapy ,tylko w jeszcze gorszym
                            wydaniu ,niedostrzegasz tego bos slepy jak kret ,a tak w nawiasie (SZMATA )
                          • pio.no Re: ... oto obraz LEWACkiego oGŁUPienia !!! 24.10.06, 00:16
                            Tyle,że dzisiejszy Cejrowski to jednak trochę inna figura jest... w
                            międzyczasie zaczął mienić się antropologiem (którym nie jest) i choć
                            specjaliści od Ameryki południowej - w wymiarze tak etnicznym, co politycznym -
                            kpią czasem z tych jego uproszeń i twierdzeń "pod publikę" to jednak jego pasja
                            podróźnicza i popularyzatorska jest szczera i chyba mu pomogła. Myślę, że
                            Cejrowski jako - broń boże - nie cynik ani dwulicowiec ( wartości!!) w czasach
                            pampersich był zatem zgodnie z głoszonymi poglądami leciwym prawiczkiem,
                            któremu wiadome płyny fiziologiczne cisnęły na przysadkę. W
                            międzyczasie "sparzył się", poznał kwiecie to i nabrał refleksyjności... Życie.
            • arius5 Czyli Kaczor tez byl w to zamieszany ? 23.10.06, 18:44
              Kto by pomyslal, swiety pan Kaczynski, wzor wszelkich cnot.
              Taka sama szumowina, jak komuchy.
              • katrina_bush Kaczka powinna to powiedziec juz w 1998 roku !!! 23.10.06, 20:31
                Kaczka powinna to powiedziec juz w 1998 roku !!!

Konkretnie kto naciskal ?!

A PiS wiedzial - ale nie powiedzial.
        • atomm A kto naciskal?? 23.10.06, 16:35
          Przciez uczciwy obywaltel od razu powinien powiedziec kto naciskal...
          • empirio Ale tylko uczciwy 23.10.06, 16:37
            atomm napisał:

> Przciez uczciwy obywaltel od razu powinien powiedziec kto naciskal...

To typowy styl L.K. - stworzyć atmosferę zagrożenia, rzucić niewyraźne sugestie i samemu się wywyższyć. Na niektórych to działa.
            • lmblmb Kaczyński zmyśla, bajkopisarz. 23.10.06, 16:47
              empirio napisał:

> atomm napisał:
              >
              > > Przciez uczciwy obywaltel od razu powinien powiedziec kto naciskal...
              >
              > To typowy styl L.K. - stworzyć atmosferę zagrożenia, rzucić niewyraźne
              > sugestie i samemu się wywyższyć. Na niektórych to działa.

Przecież te historie to jego wymysł. Czy ktoś trzeci jest je w stanie sprawdzić?
              Nie, więc LK może do woli zmyślać.

Panie Kaczyński, a śrutu pan nie chcesz?
              • maciejtakitam Piszczcie piszczcie...wychodzi wsyztsko na lawe 23.10.06, 17:05
                brzydze sie tym forum i nie wiem po co to czytam...co najgorsze bardziej niz
                pis brzydze sie takimi lodzmi jak na forum, jak IIIRP i jej przekretami
                ktore "demokratyczne" media probuja zatuszowac...ehhh k. nie wracam. czyta se
                takiego i drugiego to poprostu widac... komuna zrobila wielka krzywde temu
                narodowi...
                • aleksandra991 Re: Piszczcie piszczcie...wychodzi wsyztsko na la 23.10.06, 17:29
                  A któż ci każe czytać, a tym bardziej pisać? Poczekaj jeszcze trochę, będziesz
                  się wyżywał w opozycji, byc może na forum TRWAM lub RM
                • kralik111 Re: Piszczcie piszczcie...wychodzi wsyztsko na la 23.10.06, 17:48
                  maciejtakitam napisał:

> brzydze sie tym forum i nie wiem po co to czytam...co najgorsze bardziej niz
                  > pis brzydze sie takimi lodzmi jak na forum, jak IIIRP i jej przekretami
                  > ktore "demokratyczne" media probuja zatuszowac...ehhh k. nie wracam. czyta se
                  > takiego i drugiego to poprostu widac... komuna zrobila wielka krzywde temu
                  > narodowi...

A to forum brzydzi sie toba, jaki wiec tego mral...?
                  ;)))))
                • katrina_bush Kaczka ! Powiedz kto naciskal a nie lej wody ! 23.10.06, 19:48
                  Od 1998 roku jest prowadzone dochodzenie.

Kaczka ! Powiedz kto naciskal a nie lej wody !

Gdzie konkrety ?!
                • europa130 Re: Piszczcie piszczcie...wychodzi wsyztsko na la 23.10.06, 20:42
                  maciejtakitam napisał:

> brzydze sie tym forum i nie wiem po co to czytam...co najgorsze bardziej niz
                  > pis brzydze sie takimi lodzmi jak na forum, jak IIIRP i jej przekretami
                  > ktore "demokratyczne" media probuja zatuszowac...ehhh k. nie wracam. czyta se
                  > takiego i drugiego to poprostu widac... komuna zrobila wielka krzywde temu
                  > narodowi...
                  >a jeszcze wieksza krzywde uczyni 4RP boze odpusc im bo nie wiedza co czynia.
          • nurnii nie wiesz kto? łżeelity i wykształciuchy... 23.10.06, 17:07
            • mirmat1 POstKomunisci wiedza ale dalej lgaja 24.10.06, 03:43
              Im sie wciaz wydaje, ze maja monopol medialny kiedy zostalo im tylko TVN-WSI i
              PO-lsat. TVP daje juz bardziej obiektywny obraz przedstawiajac debaty miedzy
              czerwonymi, rozowymi i patriotami. A to wystarczy by Narod zrozumial prawde.
          • fajka2 Re: A kto naciskal?? 23.10.06, 18:04
            Na ministra naciskali, a minister nic, rączki przed siebie i ani mru mru.Teraz
            sobie przypomniał palant jeden.
          • buj_w_chutach Pewnie sam naciskał, 23.10.06, 19:43
            na usłuznych prokuratorów. A teraz odwraca kota (Jarka) ogonem, bo sie wystraszył.
        • lwowiak5 Re: Dzielny szeryf 23.10.06, 17:08
          Kiedy był swieży ślad należało podiąć czynności nie czekać tyle lat aby
          zdążyli pozacierać wszelkie ślady,Kaczynski jest winny zaniechania:powinien
          ponieść karę.
          • ginger123 Re: Dzielny szeryf 23.10.06, 17:17
            no wlasnie nie zrobil absolutnie nic ,ateraz robi z siebie bohatera !
            latwo jest sie wziac za sprawe jak sie ma do dyspozycyjnych i swoich ludzi!
            a przedtem leb w piasek i morde w kubel!
        • dorjac1 Re: Dzielny szeryf 24.10.06, 02:31
          empirio napisał:

> No proszę, nasz prezydent był dzielnym szeryfem. Ale przypadkowe społeczństwo
          j
          > akoś nie chce tego docenić.
          Ale dlaczego wtedy o tym nikomu o tym nie powiedzial . Bał się szeryf? Zataił
          szeryf? To chyba nie wchodzi -he, he -w rachubę!
      • bryzunia Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 18:20
        nickfromdublin napisał:

> Nie chcialbym wychwalac poprzedniego prezydenta, ale liczylem, ze kolejny
        > bedzie od niego lepszy.
        > Kwasniewski przyzwyczail nas, ze Prezydent RP nie miesza sie w biezaca gre
        > polityczna, stoi ponad tym. Teraz juz wiem, dlaczego wiekszosc Polakow
        > obawiala sie blizniakow..

Twój idol Kwaśniewski nie mieszał się w biężącą gre polityczną bo był bardzo
        zajęty świętowaniem i otrzymywaniem prezentów m.innymi od przyjaciela Lwa
        Rywina. Dlatego jego działalność publiczna miała charakter reprezentacyjny a
        prywatna nie do końca jest poznana bo księga gości do pałacu zaginęła.
        • pantanal analfabeta jakisiś, czy co? 23.10.06, 19:36
          bryzunia napisała:

> nickfromdublin napisał:
          >
          > > Nie chcialbym wychwalac poprzedniego prezydenta, ale liczylem, ze kolejny
          >
          > > bedzie od niego lepszy.
          > > Kwasniewski przyzwyczail nas, ze Prezydent RP nie miesza sie w biezaca gr
          > e
          > > polityczna, stoi ponad tym. Teraz juz wiem, dlaczego wiekszosc Polakow
          > > obawiala sie blizniakow..
          >
          > Twój idol Kwaśniewski nie mieszał się w biężącą gre polityczną bo był bardzo
          > zajęty świętowaniem i otrzymywaniem prezentów m.innymi od przyjaciela Lwa
          > Rywina. Dlatego jego działalność publiczna miała charakter reprezentacyjny a
          > prywatna nie do końca jest poznana bo księga gości do pałacu zaginęła.
        • europa130 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 20:50
          masz okazje durniu znalezc ta ksiege i sie do niej wpisac ,jak potrafisz,jak
          nie do szkoly a sio pastuchu.
      • europa130 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 20:15
        Naciskano,naciskano i w gacie sie zesrano ,maly ludziku coraz bardziej
        prymitywny i zalosny .
      • kap0 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 22:14
        nickzdublina jestes zwyklym biednym idiota
        • nickfromdublin Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 24.10.06, 10:47
          Przykro mi, ze obelga to wszystko, na co Cie stac..

Pozdrawiam
          Mikolaj
    • tamaya Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 16:36
      Odnoszę przykre wrażenie, że jedynymi czystymi, krystalicznymi, świetlanymi ...
      prawymi i sprawiedliwymi są Bracia Jaśnie Nam Panujący Kaczyńscy. To tylko z
      ich ust wypływa jedyna prawda, że lojalka (jako jedyny dokument w Polsce) jest
      fałszywką, tylko oni nie mieli nic wspólnego z Telegrafem, FOZZem, SKOKami...
      Tylko oni zawsze chcieli odkrywać prawdę i tylko prawdę. Reszta Polaków to UB-
      cy, układ, ZOMO i Bóg wie co jeszcze.
      • fajka2 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 18:07
        skoro Panowie K. nie moga zmienić narodu, to najwyższy czas aby Naród zmnuienił
        Panów K.
        • kuznica23 Układ scalony to jest 23.10.06, 18:10
          i dlatego trzyma się mocno.
        • bardzosztywny Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 18:51
          do fajka2:naród wybrał już rok temu i myślę że teraz też by wybrał tak samo
          tyle że większą ilością głosów bo na tym (łAJDACKIM ZRESZTą) forum głos
          zabierają głownie wynajęci poplecznicy adasia
          • r306 Nastepny nawiedzony..... 23.10.06, 18:52
            PS
            Jak oceniam jakis lokal jako lajdacki, to sie do niego nie pcham....
          • ginger123 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 18:55
            bardzosztywny napisał:

> do fajka2:naród wybrał już rok temu i myślę że teraz też by wybrał tak samo
            > tyle że większą ilością głosów bo na tym (łAJDACKIM ZRESZTą) forum głos
            > zabierają głownie wynajęci poplecznicy adasia

jak sie tobie nie podoba to forum robalu i lajdaku oraz obskurancie i pis--
            dzielcu to von sluchac glupka rydzyka i rm !
          • kralik111 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 19:00
            bardzosztywny napisał:

Muruj PiSdeczke PiSi prowokatorze...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • pantanal głupi bardzo sztywny gó..arz 23.10.06, 19:39
            bardzosztywny napisał:

• europa130 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 20:54
            bardzo sztywny uwazaj bo ci tak zostanie,i nie bedziesz mogl calowac platfusa
            ojczulka rydzunia he he haha.
    • rozwado Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 16:37
      Minister sprawiedliwosci wiedzial ale nie powiedzial.

Kto mogl naciskac na niego w czasach Buzka. Cos sie kupy nie trzyma.
    • page62 kto, o Ostojo Sprawiedliwości, naciskał? nazwiska 23.10.06, 16:41
      bo takie twoje ględzenie i ogólnikowe insynuacje, to wiesz - do TV Trwam.
      konkretnie - kto naciskał??
      a może anonimowe listy to były? HEHEHE
      • ready4freddy Re: kto, o Ostojo Sprawiedliwości, naciskał? nazw 23.10.06, 17:21
        kto mogl naciskac w czasach Buzka? no wlasnie! czy przypadkiem "Baranina" nie
        byl kumplem AWSowskiego ministra od sportu, obecnie juz absolutnie eks?
        • ginger123 Re: kto, o Ostojo Sprawiedliwości, naciskał? nazw 23.10.06, 17:24
          ready4freddy napisał:

> kto mogl naciskac w czasach Buzka? no wlasnie! czy przypadkiem "Baranina" nie
          > byl kumplem AWSowskiego ministra od sportu, obecnie juz absolutnie eks?

Kazczynski powinien odpowiadac przed Trybunalem Stanu ,za to ,ze nic wtedy nie
          zrobil!
          • aleksandra991 Re: kto, o Ostojo Sprawiedliwości, naciskał? nazw 23.10.06, 17:27
            Wydaje się, ze pozostaje tylko leczenie psychiatryczne...
            • europa130 Re: kto, o Ostojo Sprawiedliwości, naciskał? nazw 23.10.06, 20:59
              aleksandra991 napisała:

> Wydaje się, ze pozostaje tylko leczenie psychiatryczne...
              >na oddziale zamknietym o zaostrzonym rygorze.
    • jjjupiter Kaczucha zamieszany w zabojstwo 23.10.06, 16:42
      trzymajcie mnie
    • lol76 [...] 23.10.06, 16:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • genekgenek Trzeba we wszystkim co się da ... 23.10.06, 17:28
        Trzeba we wszystkim co się da gnoić Kaczyńskich! Jeśli nawet oni zrobią coś
        dobrego to i tak wykorzystaja w niecnych celach. Zresztą zło, które czynią
        sprawia, iz jeśli w czymś mają rację czyni tę rację obrzydliwą.
      • genekgenek Re: budva... 23.10.06, 17:31
        Więcej powiem. Z nimi trzeba uważać! Już prawie wmówili społeczeństwu, że rząd
        Olszewskiego był czymś wspaniałym a jego obalenie to dramat całego narodu. Oni
        tak moga wszystkim manipulować i wciskać kit gdzie się da.
        To potworki, które nas zniszczą!
        • kuznica23 Re: budva... 23.10.06, 17:39
          Jeżeli był be przez całe 7 lat, to dlaczego najwspanialszy rząd Olszewskiego go
          nie wywalił, dlaczego Jarek z Lechem minister u Wałęsy nic nie zrobił. Jedynym
          wytłumaczeniem jest fakt, że tkwią w układzie , a te gadki to parawan służący
          wrogim siłą.
      • fajka2 Re: budva... 23.10.06, 18:13
        A co oni za przeproszeniem wyciągnęli? Proces jakiś jest? Przez rok nikogo nie
        dopadli. Jedyne co robią to chlapią bez sensu na lewo i prawo. Zdrówko.
    • filips90 a kto naciskał???? pewnie pan Tusk, a może brat??? 23.10.06, 16:48
      kolejna genialna wypowiedź Pana Prezydenta
      • behemot68 Re: a kto naciskał???? pewnie pan Tusk, a może br 23.10.06, 18:19
        Dlaczego on sobie o wszystkim przypomina dopiero po latach (vide werbowanie przez UOP) Nie mam szacunku do tzw. służb, ale mam coś dziwne wrażenie, że nawet najgłupszy uopek nie poszedłby go zwerbować.
        • kuznica23 już wszystko jasne 23.10.06, 18:28
          To żona naciskała go by wyjechał na Mazury, do ośrodka. To był ten nacisk w
          sprawie Mazura
    • w.szczur Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws. .. 23.10.06, 16:49
      Kto w tamtych czasach mógł naciskać na naszego bohaterskiego ministra
      sprawiedliwości:
      - prezydent, chyba nie bo byłby szum na całą Polskę
      - premier, też nie przecież minister bohatersko sprzeciwił się zo co został
      odwołany
      - czyżby był to ktoś spoza formalnej władzy, czyżby był to ktoś z Torunia
      - pozostaje jeszcze rodzina !
      • asia_25 Berecik już wtedy uciskał ?? 23.10.06, 17:20
        Nierozumiem... jesli Urzednik Państwowy nie wypełnia swoich obowiązków do końca
        dążąc do wyjasnienia sprawy, niezaleznie do "jakichś" nacisków to jest to chyba
        zaniechanie i podlega to karze... czy moze sie mylę ??
        • ready4freddy Re: Berecik już wtedy uciskał ?? 23.10.06, 20:50
          pewnie dzialal w stanie wyzszej koniecznosci - naciskal go tak straszliwy uklad,
          ze jakakolwiek proba przeciwstawienia sie bylaby tragiczna we skutkach. a
          przeciez nie mogl pozbawic potomnosci tak cennej postaci!
    • bicz_na_kaczki ...a Kaczor siedział i zawijał je w te sreberka :P 23.10.06, 16:51
    • haen1950 Cały smakowity kaczorek 23.10.06, 16:52
      Wiem, ale nie powiem.
    • rzeczywistosc4rp Czekam na pochwalne wycie galby 23.10.06, 16:53
      i jego sztabu kłamców,hehehehehehe.Naciskali pewnie też żeby w pracy
      magisterskiej wychwalał leninowskie poglądy.
      • behemot68 Re: Czekam na pochwalne wycie galby 23.10.06, 18:21
        Galba jest pewnie na zebraniu w PISuarze! Pobiera wytyczne. Ot funkcjonariusz. Nie śledziłem ostatnio forum, czy galba już pogodził się z jolą_z_dywit??
        • europa130 Re: Czekam na pochwalne wycie galby 23.10.06, 21:13
          behemot68 napisał:

> Galba jest pewnie na zebraniu w PISuarze! Pobiera wytyczne. Ot
          funkcjonariusz.
          > Nie śledziłem ostatnio forum, czy galba już pogodził się z jolą_z_dywit??
          >oni sa caly czas na forum ,tylko zmienili nicki chamy .
      • adam_l27 żałosne 23.10.06, 18:55
        stwierdzić w swojej pracy że Lenin w kwestii prawa pracy miał jakąś rację to
        jeszcze nie znaczy go wychwalać - nadużywasz języka z równą śmiałością co twoi
        oponenci..
        • kralik111 Re: żałosne 23.10.06, 19:07
          adam_l27 napisał:

> stwierdzić w swojej pracy że Lenin w kwestii prawa pracy miał jakąś rację to
          > jeszcze nie znaczy go wychwalać - nadużywasz języka z równą śmiałością co twoi
          > oponenci..

Ale on oparl cala swoja prace na Leninie, wiec nikt tutaj nie naduzywa jezyka,
          zwlaszcza, ze jeszcze nikt kaczynskich tutaj nie nazwal zlodziejami czy
          bandytami,(przypomne, ze brat prezydeta, czyli premier nazwal narod ZOMOWCAMI),
          ale to tylko kwestia czasu drogi PiSmienny kolego...;)))
    • maciek9940 Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws. .. 23.10.06, 16:55
      Oczywiście należy dokończyć kilka śledztw ślimaczących się latami.

Ale to nie znaczy, że te kacze wypierdki i PISdzielce mają nam zbudować
      policyjne państwo, wrogie całej Europie, z oszołomami rządzącymi wywiadem czy
      edukacją, zajmujące się tylko lustracją przeciwników politycznych, bez pojęcia
      o gospodarce i rzeczywistych potrzebach normalnych ludzi !!!!!!!!!
    • chaos1024k Dlaczego prezydent komunikuje to z Budapesztu? 23.10.06, 16:56
      Dlaczego prezydent komunikuje to z Budapesztu? Czy dlatego, ze tam nie ma łże-
      mediów?

Czy prezydenci innych panstw podczas wizyt w Polsce komentuja wewnetrzne,
      niemalze intymne, sprawy swoich krajow?
    • funia81 Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws. .. 23.10.06, 16:57
      Klamie czy konfabuluje? Oto jest pytanie...
    • lol76 hej jjupiter 23.10.06, 17:00
      Wtedy nie bylo szans na rozwiazanie tej sprawy. Postraj sie to zrozumiec.
      Uwierz mi - ja nienawidze PiS!!! Natomiast jak slysze teraz ze jeden z drugim
      probuja robic cokolwiek (lacznie z idiotycznymi komentarzami na tym forum) co
      utrudniloby wsadzenie do paki wszystkich tych, ktorzy byli wmieszani w to
      obrzydliwe przestepstwo to szlag mnie trafia.
      Krytykuj PiS ale wyciagajac konstruktywne wnioski. Dochodzi do tego (czytajac
      fora na GW) ze PiS i Kaczysncy sa nawet winni sytuacji pilki noiznej w tym
      kraju - totalny absurd. Czy Blair jest odpowiedzialnby za to ze angole dostali
      wpierdziel od Chorwacji??? To bylby numer roku gdyby ktos w UK tak powiedzial!!!
      Ta sprawa mnie szczegolnie intersuje, poniewaz w jej kontekscie wypadamy jak
      skorumpowany kraj tzreciego swiata gdzie ginir jedna z czolowych postaci w
      kraju i nagle okazuje sie ze nie mozna zamknac ludzi za to odpowiedzialnych.
      Totalna paranoja.
      Uwazam ze PiS jest teraz w sytuacji kiedy ta okropna sprawa moze byc wreszcie
      zakonczona. I piperzenie tutaj w stylu postow powyzej jest po prostu glupie.
      Ok - nie cierp Kaczysnkich, krytykuj ich ile wlezie ale popieraj ich w tej
      sparwie na milosc boska!!!
      Pozdrawiam.
      • weather2 Re: hej jjupiter 23.10.06, 17:19
        Szansa była zawsze. Skoro były naciski, trzeba je było ujawnić . Skoro możliwe
        było skazanie Sobotki i innych, skoro możliwa była komisja ds. Rywina , to i
        prowadzenie tego śledztwa było możliwe. Zauważ również , że Kaczyński nie
        poprzestaje na sugestii nt . nacisków, on od razu wykorzystuje to propagandowo -
        w III RP nie można było, a w IV można, wtedy szefem kadr był SB-ek, a teraz
        jest to niemożliwe itd. Dla porządnego człowieka powinien liczyć się nagi fakt -
        zabito szefa policji w państwie, zaatakowano je w czułym punkcie i ten atak
        powinien być surowo ukarany, żeby pokazać siłę państwa. Zamiast tego prezydent
        po raz kolejny serwuje popis partyjniactwa. Hańba.
      • r306 A czy ktos sie sprzeciwia rozwiazaniu sprawy??? 23.10.06, 17:20
        Panie kochany! No cos pan? Na glowe pan upadl?
        Nikt tu nie twierdzi, ze sledztwo nalezy zamknac!!! Kazdy, uczciwy obywatel
        tego grajdola, bedzie sie cieszyl, gdy morderca - wszystko jedno - Papaly czy
        Kowalskiego - bdzie zlapany i ukarany - bo to jest absolut - a z absolutem sie
        nie dyskutuje.

Problem, ktory zostal podniesiony w tych kilku postach dotyczy "metod" - a te,
        ktorymi posluguja sie Kaczyńscy - zarowno w tej jak i innych sprawach -
        zmierzaja do jednego - przy jednym ogniu upiec wiele pieczeni - w tym zasiac
        strach i usprawiedliwic wlasne dzialania stojace czesto na skraju lub juz poza
        prawem.
        Slowa Kaczynskiego w Budapeszcie swiadcza dobietnie o tym, ze jako minister
        sprawiedliwosci DOKONAL ZANIECHANIA OBOWIAZKOW SLUZBOWYCH. A co probuja
        Kaczynscy uzyskac a Ty nie dostrzegasz? Ano, ze winien byl uklad - a nie oni.
        Czyli bycie ministrem sprawiedliwosci, funkcjonowanie w "prawicowym" rzadzie
        AWS - to za malo zeby sprawy takie wyjasniac?
        Co jest wiec potrzebne PiSowi, aby byc skutecznym? Ano jedno - wladza absolutna.
        A ja nie mam najmniejszego zamiaru zwalczac cholery dzuma..... Wiec wypowiedz
        Kaczynskiego pozostaje wypowiedzia KARYGODNA!
      • ready4freddy Re: hej jjupiter 23.10.06, 17:22
        ale dlaczego nie bylo szans? przeciez Kaczynski byl ministrem sprawiedliwosci??
        • marek99az1 Re: hej jjupiter 23.10.06, 18:25
          ready4freddy napisał:

> ale dlaczego nie bylo szans? przeciez Kaczynski byl ministrem
          sprawiedliwosci??

Co z tego, że był ministrem sprawiedliwości? Przecież miał co innego na głowie.
          Miał ważne zadanie wyznaczone przez brata. Tworzył swój wizerunek i warunki do
          stworzenia PiS. Stało się to niedługo potem. Przypomnijcie sobie co wyczyniał,
          by zostać zdymisjonowanym - ten element był niezbędny aby stworzyć wizerunek
          niezłomnego człowieka, którego chwilowo pokonał wszechobecny układ. To co się
          dzieje teraz miało początek wtedy. Nie ważna jest Ojczyzna, ważne są maniakalne
          plany polityczne braci. Nie tylko sprawa Papały została wówczas zaniedbana
          przez Lecha Kaczyńskiego.
          • ready4freddy Re: hej jjupiter 23.10.06, 20:47
            swoja droga te kacze uniki maja swoj glebszy sens. za cztery lata kaczkodany
            beda znow opowiadac, ze jak dotad byli poza polityka, nie sa w nic wmieszani i
            ogolnie rzecz biorac sa nowa, swieza krwia. jak widac, calkiem spora czesc
            wyborcow im wierzy.
        • nessuno [...] 23.10.06, 20:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • piobe Re: hej jjupiter 23.10.06, 17:47
        lol76 napisał:

>
        > Krytykuj PiS ale wyciagajac konstruktywne wnioski. Dochodzi do tego (czytajac
        > fora na GW) ze PiS i Kaczysncy sa nawet winni sytuacji pilki noiznej w tym
        > kraju - totalny absurd.

pewnie, że tak! winne jest PO...
      • fajka2 Re: hej jjupiter 23.10.06, 18:15
        Co? Minister Sprawiedliwości sprawy nie mógł rozwiązać? Bo co? To może inni
        ministrowie też nic nie mogli, więc się nie czepiajmy.
    • gapulek Panie Prezydencie dlaczego Pan milczał?! 23.10.06, 17:06
      Obowiazkiem kazdego obywatela w takiej sytuacji jest zawiadomienie o
      popelnieniu przestepstwa ,a zwlaszcza jesli taka wiedze posiada minister
      sprawiedliwosci.Przerazenie mnie ogarnia na brak reakcji pana Prezydenta.
    • weather2 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 17:07
      To już tylko pozostaje wydusić z siebie informację , kto naciskał. Nazwiska,
      daty, fakty, a nie bajki o IV Rzeczpospolitej. Panie prezydencie, może będzie
      pan te nazwiska wyduszał krócej niż 4 lata, jakie upłynęły od opisywanych
      faktów. Może gdyby powiedział pan o tym 4 lata temu, śledztwo nie trwałoby tak
      długo.
      • s77777 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 22:51
        Na mnie naciskano abym szedł w 2005 na wybory nie poszedłem bo nie miałem na
        kogo głosowa. Nie myliłem się nic a nic.

Jestem uczciwy,nie karany,mam wyższe wykształcenie,w miarę inteligentny - PO
        PROSTU NIE JESTEM POLITYKIEM !
        • genyo Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 23:11
          s77777 napisała:

> Na mnie naciskano abym szedł w 2005 na wybory nie poszedłem bo nie miałem na
          > kogo głosowa. Nie myliłem się nic a nic.
          >
          >
          >
          > Jestem uczciwy,nie karany,mam wyższe wykształcenie,w miarę inteligentny - PO
          > PROSTU NIE JESTEM POLITYKIEM !

takich niemylacych sie bylo wiecej, dlatego mamy PiS. I znow bedziemy mieli,
          jesli nie pojdziesz na wybory.
    • dr.szwajcner A co tam slychac u Czekalskiego Panie Prezydenci? 23.10.06, 17:10
      "W czerwcu 2001 roku, cztery miesiące przed wyborami parlamentarnymi, w
      których miał otwierać listę kandydatów UW do Sejmu, Czekalski został
      aresztowany pod zarzutem przyjęcia łapówki za ułatwienie inwestorom budowy
      centrum handlowego M1. Po dwóch tygodniach został zwolniony za kaucją oraz
      poręczeniami osobistymi m.in. Marka Edelmana, Tadeusza Mazowieckiego i Jacka
      Kuronia. W 2002 Czekalski został sądownie ukarany grzywną za jazdę pod wpływem
      alkoholu. Proces w sprawie rzekomego przyjęcia łapówki do dzisiaj toczy się
      przed sądem pierwszej instancji (sierpień 2006).
      "

Przypominam, Panie Prezydeniecie ze z aresztownia Czekalskiego
      zrobiles Pan widowisko na miare hucpy z O. J. Simpsonwm..
      Moim skromnym zdaniem byla to proba generalna przed tym co
      dzieje sie ostatni, z Wasaczem, Jakubowska, Rutkowskim i innymi.
    • aleksandra991 Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws. .. 23.10.06, 17:22
      No i cóż? Naciskano i pan się ugiął? Fe! Podobno pan jest prawy i sprawiedliwy,
      a ponadto niczego sie nie boi! Powoli, powoli, ale wychodzi szydło z worka!
    • premier_hiacynt_wielki Dlaczego nie doniosles o tym fakcie?? Czemu przemi 23.10.06, 17:25
      lczales ???

Nagle Kacozrenko sobie przypomina... coz za pamiec... fragmentaryczna
    • freelancer_1 A On odmówił i został bohaterem... 23.10.06, 17:29
      ... a jak jeszcze wyśledzi resztę układów i rzuci na kolana Moskwę i Berlin wdzięczny naród wystawi mu
      pomnik wysokości 170 cm ;-))))
      • aleksandra991 Re: A On odmówił i został bohaterem... 23.10.06, 17:30
        Ejże, chyba nie ma 170 cm...
      • fajka2 Re: A On odmówił i został bohaterem... 23.10.06, 18:17
        dlaczego taki duży? (ten pomnik) No chyba, że z cokołem.
      • kralik111 Re: A On odmówił i został bohaterem... 23.10.06, 19:34
        freelancer_1 napisał:

> ... a jak jeszcze wyśledzi resztę układów i rzuci na kolana Moskwę i Berlin
        wdz
        > ięczny naród wystawi mu
        > pomnik wysokości 170 cm ;-))))

To ten pomnik bedzie o jakies 3 glowy wyzszy od niego!!!
      • europa130 Re: A On odmówił i został bohaterem... 23.10.06, 21:24
        freelancer_1 napisał:

> ... a jak jeszcze wyśledzi resztę układów i rzuci na kolana Moskwę i Berlin
        wdz
        > ięczny naród wystawi mu
        > pomnik wysokości 170 cm ;-))))
        >przepraszam 168 plus berecik z antenka.
    • kerry1 Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws. .. 23.10.06, 17:29
      Wiekszosc wyzszych stanowisk w Policji Panstwowej w Polsce miedzwojennej
      obsadzona byla przez bylych funkcjonariuszy antypolskiej carskiej ochrany. I nie
      bylo powodow do wypominania im, ze wczesniej sluzyli wrogowi. Sluzba
      Bezpieczenstwa sluzyla legalnemu polskiemu Panstwu, Polskiej Rzeczy[pospolitej
      Ludowej, bo tylko takie panstwo polskie istnialo. Panstwo to powstalo i
      funkcjonowalo zgodnie z ustaleniami miedzynarodowymi iu bylo czlonkiem
      Organizacji Narodow Zjednoczonych. Wiec argument, ze Kurnik byl zly, bo
      wczesniej pracowal w SB, jest argumentem tylko dla ptasich możdżkow, a nie dla
      myslacych ludzi. Nie dajcie sie zwariowac.
      • kobalt80 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 19:51
        kerry1 napisał:

> Wiekszosc wyzszych stanowisk w Policji Panstwowej w Polsce miedzwojennej
        > obsadzona byla przez bylych funkcjonariuszy antypolskiej carskiej ochrany. I
        ni
        > e
        > bylo powodow do wypominania im, ze wczesniej sluzyli wrogowi. Sluzba
        > Bezpieczenstwa sluzyla legalnemu polskiemu Panstwu, Polskiej Rzeczy[pospolitej
        > Ludowej, bo tylko takie panstwo polskie istnialo. Panstwo to powstalo i
        > funkcjonowalo zgodnie z ustaleniami miedzynarodowymi iu bylo czlonkiem
        > Organizacji Narodow Zjednoczonych. Wiec argument, ze Kurnik byl zly, bo
        > wczesniej pracowal w SB, jest argumentem tylko dla ptasich możdżkow, a nie dla

Taki tekst mógłby napisać były funkcjonariusz UB lub SB tudzież jego pomiot
        ślepo wpatrzony w poglądy przodka albo bardzo młody nie obdarzony przez naturę
        intelektem gó..arz. Otóż Polska przed wojną była krajem wolnym i sama
        decydowała o swoim ustroju politycznym władza wyłaniana była w wolnych
        demokratycznych wyborach tymczasem zarządców PRLu przywieziono na czołgach z
        Moskwy i tak ich wyszkolono aby nie dopuścić do powstania żadnej realnej
        opozycji.Nie byliśmy krajem wolnym ani demokratycznym. W okresie powojennym
        pierwsze wybory zorganizowano w 1947 r. w celu wyłonienia członków Sejmu
        Ustawodawczego. Ich wyniki sfałszowano, oddając władzę w ręce komunistów. W PRL-
        u ordynacja wyborcza "bez skreśleń" stwarzała jedynie pozory demokracji,
        preferując wyłącznie kandydatów PZPR. Wybory odbywały się regularnie,
        regularnie również były fałszowane. Powstał system w którym władzę sprawowała
        jedna przodująca siła narodu Polska Zjednoczona Partia Robotnicza a na straży
        bezpieczeństwa jej przywódców postawiono odpowiednie służby UB póżniej SB oraz
        WSI, które bezwzględnie zwalczały ludzi i poglady odbiegające od lini parti
        stosując wobec nich więzienie , tortury i karę śmierci. Na straży takiego
        właśnie tworu stali tacy ludzie jak m.in p.Kurnik a więc ludzie którzy nie
        tylko nie czuli co to jest demokracja ale wręcz demokracja stanowiła dla nich
        zagrożenie bo mogła ich wysadzić z ciepłych gabinetów i pozbawić wpływów. Na
        całym swiecie istnieją funkcjonariusze służący państwu ale mentalność tych
        ukształtowanych w państwie totalitarnym jest zagrożeniem dla demokracji gdyż
        oni ukształtowali swoje poglądy w oparciu w oparciu o bezwzględną siłę nie
        liczącą się ani z godnością ani wolnością człowieka bo te pojęcia u nich się
        nigdy nie ukształtowały. Cały Twój tekst jest adresowany tylko dla ptasich
        móżdżków nie znającch najnowszej historii Polski i ciesz się , że możesz
        dzisjaj w wolnym kraju wypisywać nawet takie bzdury bo 40 lat temu już by ktoś
        cię zaprosił na kilku dniową rozmowę aby się dowiedzieć co ty chciałeś przez to
        wyrazić.
        • kralik111 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 20:06
          kobalt80 napisał:

> kerry1 napisał:

> > Wiekszosc wyzszych stanowisk w Policji Panstwowej w Polsce miedzwojennej
          > > obsadzona byla przez bylych funkcjonariuszy antypolskiej carskiej ochrany
          . I
          > ni
          > > e
          > > bylo powodow do wypominania im, ze wczesniej sluzyli wrogowi. Sluzba
          > > Bezpieczenstwa sluzyla legalnemu polskiemu Panstwu, Polskiej Rzeczy[pospo
          > litej
          > > Ludowej, bo tylko takie panstwo polskie istnialo. Panstwo to powstalo i
          > > funkcjonowalo zgodnie z ustaleniami miedzynarodowymi iu bylo czlonkiem
          > > Organizacji Narodow Zjednoczonych. Wiec argument, ze Kurnik byl zly, bo
          > > wczesniej pracowal w SB, jest argumentem tylko dla ptasich możdżkow, a ni
          > e dla
          >
          >
          > Taki tekst mógłby napisać były funkcjonariusz UB lub SB tudzież jego pomiot
          > ślepo wpatrzony w poglądy przodka albo bardzo młody nie obdarzony przez
          naturę
          > intelektem gó..arz. Otóż Polska przed wojną była krajem wolnym i sama
          > decydowała o swoim ustroju politycznym władza wyłaniana była w wolnych
          > demokratycznych wyborach tymczasem zarządców PRLu przywieziono na czołgach z
          > Moskwy i tak ich wyszkolono aby nie dopuścić do powstania żadnej realnej
          > opozycji.Nie byliśmy krajem wolnym ani demokratycznym. W okresie powojennym
          > pierwsze wybory zorganizowano w 1947 r. w celu wyłonienia członków Sejmu
          > Ustawodawczego. Ich wyniki sfałszowano, oddając władzę w ręce komunistów. W
          PRL
          > -
          > u ordynacja wyborcza "bez skreśleń" stwarzała jedynie pozory demokracji,
          > preferując wyłącznie kandydatów PZPR. Wybory odbywały się regularnie,
          > regularnie również były fałszowane. Powstał system w którym władzę sprawowała
          > jedna przodująca siła narodu Polska Zjednoczona Partia Robotnicza a na straży
          > bezpieczeństwa jej przywódców postawiono odpowiednie służby UB póżniej SB
          oraz
          > WSI, które bezwzględnie zwalczały ludzi i poglady odbiegające od lini parti
          > stosując wobec nich więzienie , tortury i karę śmierci. Na straży takiego
          > właśnie tworu stali tacy ludzie jak m.in p.Kurnik a więc ludzie którzy nie
          > tylko nie czuli co to jest demokracja ale wręcz demokracja stanowiła dla nich
          > zagrożenie bo mogła ich wysadzić z ciepłych gabinetów i pozbawić wpływów. Na
          > całym swiecie istnieją funkcjonariusze służący państwu ale mentalność tych
          > ukształtowanych w państwie totalitarnym jest zagrożeniem dla demokracji gdyż
          > oni ukształtowali swoje poglądy w oparciu w oparciu o bezwzględną siłę nie
          > liczącą się ani z godnością ani wolnością człowieka bo te pojęcia u nich się
          > nigdy nie ukształtowały. Cały Twój tekst jest adresowany tylko dla ptasich
          > móżdżków nie znającch najnowszej historii Polski i ciesz się , że możesz
          > dzisjaj w wolnym kraju wypisywać nawet takie bzdury bo 40 lat temu już by
          ktoś
          > cię zaprosił na kilku dniową rozmowę aby się dowiedzieć co ty chciałeś przez
          to
          >
          > wyrazić.

Na strazy tego ustroju rowniez stali tacy ludzie jak j.kaczynski ktorzy byli
          tajnymi agetami SB, czy ci sie to podoba czy nie, ci ludzie (kaczynscy) mianuja
          na szefow policji bylych oficerow SB (Czestochowa), ktorzy w stanie wojennym
          wslawili sie wyjatkowo brutalnymi metodami tortur na opozycjonistach
          Solidarnosciowych.
          • kobalt80 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 20:41
            kralik111 napisał:
            > tajnymi agetami SB, czy ci sie to podoba czy nie, ci ludzie (kaczynscy)
            mianuja

Z takimi andronami nie da się polemizować to są już trwałe uszkodzenia
            centralnego układu nerwowego
            • kralik111 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 20:55
              kobalt80 napisał:

> kralik111 napisał:
              > Na strazy tego ustroju rowniez stali tacy ludzie jak j.kaczynski ktorzy byli
              > > tajnymi agetami SB, czy ci sie to podoba czy nie, ci ludzie (kaczynscy)
              > mianuja
              >
              > Z takimi andronami nie da się polemizować to są już trwałe uszkodzenia
              > centralnego układu nerwowego

Skad ten samokrytycyzm u wielbiciela "prawdy" PiSiej...??? ;))))))))))))

Nie wierzysz, sprawdz, no chyba, ze wiesz, wiec nie masz co sprawdzac, dlatego
              ublizasz jak kaczynscy, co PiSdzioch ? ;))))))))))))))))))))))))))))
            • europa130 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 21:30
              kobalt80 napisał:

> kralik111 napisał:
              > > tajnymi agetami SB, czy ci sie to podoba czy nie, ci ludzie (kaczynscy)
              > mianuja
              >
              > Z takimi andronami nie da się polemizować to są już trwałe uszkodzenia
              > centralnego układu nerwowego
              >dobre stwierdzenie ,idz sie leczyc i modl sie by nie wrocila komuna bo
              bedziesz wisiec.
          • bryzunia Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 20:49
            kralik111 napisał:
            > tajnymi agetami SB, czy ci sie to podoba czy nie, ci ludzie (kaczynscy

Możesz to udowodnić gn...ku bo jak nie to jest to pomówienie i można cię
            odnaleźć i postawić przed sądem. Zanim coś spłodzi twój móżdżek poradż się
            kogoś mądrzejszego zanim naciśniesz wyslij
            • kralik111 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 20:58
              bryzunia napisała:

> kralik111 napisał:
              > > tajnymi agetami SB, czy ci sie to podoba czy nie, ci ludzie (kaczynscy
              >
              > Możesz to udowodnić gn...ku bo jak nie to jest to pomówienie i można cię
              > odnaleźć i postawić przed sądem. Zanim coś spłodzi twój móżdżek poradż się
              > kogoś mądrzejszego zanim naciśniesz wyslij

Bryzunie PiSdeczko glupiutka, ja ci mam gowniaro udowadniac? j.kaczynski sam to
              udowodnil ujawniajac zawartosc swojej teczki, w ktorej byla przez niego
              wlasnorecznie podpisana lojalka, a co do mianowania esbekow na stanowiska
              policji polecam archiwum GW albo poprostu google, wiec nie PiSdziel mi tu
              wiecej bura..S...;)))
              • 1410_tenrok poniewaz nie wierze w bzdury o fałszowaniu teczek 23.10.06, 21:56
                i zaluje, że w Polsce nie było tak, jak na Normanenstrasse w Berlinie, to masz
                tu sposob, w jaki naciskano na Kaczorka. Powiedziano mu - mały zmiataj, bo
                pokazemy teczunie (no moze nie az tak, poniewaz są to dystyngowani ludzie w
                spodniach sztuczkowych......).
              • bryzunia Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 22:17
                kralik111 napisał
                Bryzunie PiSdeczko glupiutka, ja ci mam gowniaro udowadniac? j.kaczynski sam to
                >
                > udowodnil ujawniajac zawartosc swojej teczki, w ktorej byla przez niego
                > wlasnorecznie podpisana lojalka, a co do mianowania esbekow na stanowiska
                > policji polecam archiwum GW albo poprostu google, wiec nie PiSdziel mi tu
                > wiecej bura..S...;)))

Twoja wiedza jest więc wirtualna oparta o archiwum GW a ja z kolei wiem ,że
                nickiem kralik111 posługuje się były funkcjonariusz SB o inicjałach WT, który
                nie przeszedł weryfikacji , popadł w alkoholizm i przebywał 10 miesięcy w
                zakładzie psychiatrycznym w Tworkach. Obecnie przebywa na rencie i przestał
                zażywać lekarstwa.
                • kralik111 Re: Prezydent: Naciskano, bym umorzył śledztwo ws 23.10.06, 22:33
                  Glupia jestes PiSdunia i tyle, o tym, ze kaczynski podpisal lojalke wiedza
                  wszyscy Polacy z wyjatkiem ciebie, sama przyzaj o czym to swiadczy jak nie o
                  nieokielznanej PiSdziej glupocie PiSdeczki z PiSS...?
                  A reszte swoich inwektyw na poziomie dziecka 6 letniego zachowaj dla takich jak
                  ty, czyli glupcow na ktorych takie gowniarstwo robi wrazenie slodka
                  PiS....eczko...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • bryzunia Re: kralik111 24.10.06, 19:34
                    PiSdeczka przyjrzała się penisikowi kralikowi111 i odkryła, że od 26.05. do
                    23.10 spłodził 1553 postów czyli ejakulował ponad 15 postów dziennie co plasuje
                    go w czołowce etatowych propagandzistów GW. Skoro więc tak długo ślęczysz przed
                    komputerem musisz mieć problemy z erekcją i stąd takie protekcjonalne
                    traktowanie dziewczyny.
    • piotrus508 Prezydent popelnil przestepstwo 23.10.06, 17:30
      Wedlug zapisow kodeksu postepowania karnego materialy w postepowaniu
      przygotowawczym sa materialami niejawnymi. Dlaczego prezydent RP jako osoba
      ktora nie powinna miec prawa do ich wgladu ma do nich dostep. To jest
      przestepstwo. Ujawniono materialy postepowania przygotowawczego osobie
      nieuprawnionej. Prezydent jest przestepca!!!
      • europa130 Re: Prezydent popelnil przestepstwo 23.10.06, 21:33
        piotrus508 napisał:

> Wedlug zapisow kodeksu postepowania karnego materialy w postepowaniu
        > przygotowawczym sa materialami niejawnymi. Dlaczego prezydent RP jako osoba
        > ktora nie powinna miec prawa do ich wgladu ma do nich dostep. To jest
        > przestepstwo. Ujawniono materialy postepowania przygotowawczego osobie
        > nieuprawnionej. Prezydent jest przestepca!!!
        >i to jest cale PiS!!!!!!!!!!!
    • chirlider Dlaczego ONI tak boją się służb specjalnych?? 23.10.06, 17:32
      Dyskredytują i niszczą wszystko i wszystkich co w jakikolwiek sposób miało lub
      mogło mieć kontakt z jakimikolwiek służbami specjalnymi (WSI, UOP, SB, UB....
      wsio ryba).
      Służby specjalne winne są według NICH wszelkiemu złu (morderstwa,
      prześladowania, przemyt narkotyków i inne mafijne sytuacje).

Skąd ta ICH nienawiść i strach??
      • kerry1 Re: Dlaczego ONI tak boją się służb specjalnych?? 23.10.06, 18:13
        Oni boja sie sluzb specjalnych, bo przynajmniej jeden z nich byl tajnym
        wspolpracownikiem Sluzby Bezpieczenstwa, z czego dla normalnego czlowieka wynika
        wielki ch...Dla zakompleksionych osobnikow jest to problem psychiatryczny, chyba
        ze sa politykami klasy poza wyborem, czyli pokurczonymi kundlami.
      • menuet1 Re: Dlaczego ONI tak boją się służb specjalnych?? 23.10.06, 21:16
        bo tylko tam sa jeszcze ślady ich telegrafowej, fozzowej działalności . To
        wszystko nalezy zamazac ....nic innego nie jest wazne !
      • fajka2 Re: Dlaczego ONI tak boją się służb specjalnych?? 23.10.06, 22:39
        Bo mają haka na mamuśkę, Balbinka (pseudo)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka