spawacz.aluminiowy 27.10.06, 07:06 Sukcesem polskiego MSZ jest również zdjęcie Jarosława Kaczyńskiego z G. W. Bushem. Pominięcie tego wskazuje na brak obiektywizmu autorów artykułu. ____ Blog okrętowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arek83lbn Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 07:08 Płakać się chce i cięzko sie biernie przygladac temu co ci ludzie robią z naszym panstwem. Mam nadzieje, ze nowy rząd jakios to wszystko odkreci. arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 07:26 pewnie agentów z MSZ wyrzucają to płacz w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnosci 27.10.06, 07:28 sekretarki z kolka rolniczego to takie sa efekty. No ale tacy ludzie sa posluszni a kaczorom przeciez o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 07:33 Tu nie chodzi o to że to baba o mentalności kucharki. Fotyga to produkt PiS dokładnie dobrany na to stanowisko: BMW, a nadto tak beznadziejnie niekompetentna że dyplomwaci "z układu" sami rezygnują z pracy widząc poczynania pani minister. Ech, Fotyga to taki żeński odpowiednik ministra od morza. Powinni razem płynąć do Brukselii tym statkiem, a nuż... Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Ciemna masa - Jarek obsadza partyjnych figurantów 27.10.06, 09:21 na wysokich stanowiskach, nawet na prezydenta udało mu się partyjniaka wsadzić. Dzięki temu cała władza została skupiona w rękach jarosława. Nie ma miejsca na kreatywność, czy działania pożyteczne... Figuranci nie służą państwu, tylko interesowi Jareczka. Taki scentralizowany "UKŁAD"... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Liczę na ich deklarację działania dla dobra Pol 27.10.06, 09:25 Liczę na ich deklarację działania dla dobra Polski. Może ten prezydent złoży mandat! Mordercza kaczomoheroina. Kaczomoheroina z narodowej beczki. Dumam czy Śląsk i papież jest poniemiecki? W doniosłej dla narodu doktorskiej pracy udowodniłem wam za drodzy rodacy leninowski swój rodowód poradziecki, że jak Batiuszka jestem antyniemiecki. Udowadniam ludu i jak pies zajadle, wiszę Kaszubowi na aorcie przy gardle. Łagodnieję, bo przychodzi mi do głowy, że papież z aortą jest pojanopawłowy, ma boską władzę i światową ambonę też jednojajowy, więc da mi koronę! Przyjmę zakony, aby egzorcyzmami, rozliczyli układ razem z Rokitami! Przypuściłem atak na Rokity, Tuski, dążę po trupach do wadzy jak car ruski! Szczuję, szkaluję, pluję, zagryźć wy macie, my wadza jesteśmy mlask i podrze gacie. „Patrzcie Nelli suszy pranie na szpagacie. Wiszą POstkomuny, POpaprańców gacie. Popatrz jak wysoko Marek Burek skacze, Podrzegacze, podżegacze, podżegacze!” Polskie prawo tego zakazuje! To ich dzieło, należy cały PiS, wszystkich wywalić za używanie symboli nazistowskich w kampanii wyborczej! www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk Tak u nich wygląda solidarność jak prawo i sprawiedliwość! To ile jest tych wyroków do umorzenia, pyta minister? Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatic Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agentó 27.10.06, 09:50 więc płacz, strach i lament - bo konczą sie lukratywne pensujki i słodkie życie na koszt państwa Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agent 27.10.06, 10:53 diplomatic napisała: > więc płacz, strach i lament - bo konczą sie lukratywne pensujki i słodkie życie > na koszt państwa Pewnie:najlepiej zastapic ich obcymi agentami,a wszystkich polskich zwolnic i zlustrowac. Debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agent 27.10.06, 11:06 Przecież nie od dziś wiadomo że MSZ i Ministerstwo Finansów to gniazdo ludzi o korzeniach stalinowskich. Podejrzewam że 3/4 miało tatusia lub mamusię w aparacie władz komunistycznych w latach 50. Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agent 27.10.06, 11:16 takie jest właśnie patrzenie kurdupli na świat, jak autora, któremu komentuję. Proste pytania się nasuwają- kto to jest człowiek o korzeniach stalinowskich? czy ktoś, kogo rodzic pracował na wysokim stanowisku musi byc agentem sowieckim, czy nie może być dobrym fachowcem? Historia mówi, że wielcy dyplomaci w przeszłości reprezentowali różnych władców po kolei i ciągle mieli na uwadze rację stanu. Myślenie kurdupli, to myślenie żaby, która nie wie, że jest trzeci wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agent 27.10.06, 12:23 > kto to jest człowiek o korzeniach stalinowskich? > czy ktoś, kogo rodzic pracował na wysokim stanowisku musi byc agentem > sowieckim, czy nie może być dobrym fachowcem? Czy ktoś kto był wychowany przez rodzica który uczestniczył w zbrodniczym terrorze stalinowskim, który nie ma polskich korzeni ma reprezentować polski naród,ma dbać o jego interesy, czy może o interesy Izraela, USA, Rosji, a przede wszystkim o swoje własne. Przykłady - wysłanie wojsk do Iraku wbrew krajom europejskim za cenę obiecania stanowiska sekretarza ONZ. Czy zastanawiałeś się dlaczego tylu Polaków wyjeżdza z Polski, a z innych nawet biedniejszych krajów proporcjonalnie mniej. Bo ja mam własną teorię. Jesteśmy rządzeni przez obcych mentalnie i kulturowo ludzi. Przykład - Czy honorowy człowiek który ma zapewnione utrzymanie (emerytura prezydencka) łasił by się na na marny geszeft z obniżonym czynszem. To trzeba mieć we krwi. To trzeba mieć we krwi takie nienażarte dążenie do maksymalizacji korzyści - gdzie by tu jeszcze mozna by zachachmęcić np. mimo wysokiej pensji 40 tys zł kombinować jeszcze z fundacją żony - balcerek. To on żre te pieniądze? Albo chociażby w mediach że rządzą tym też obcy i poprzez żydowski ogląd świata przegrali. Przecież tu jest ich początek końca jak zaatakowali niszową stacyjkę Rydzyka za Judejczyków bo to ich uraziło, a nie że jakiś żydek szantażuje Polskę i chce 60 mld%. W "wolnych mediach trudno było coś takiego usłyszeć, i dzięki darmowej reklamie ciemny lud przejrzał na oczy. Dawniej wiadomości z Izraela były codziennie, a teraz raz w miesiącu. Czy ci naczelni mają jakąś centrale z dyspozycjami a może tą centralą są światowe agencje prasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agent 28.10.06, 01:02 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > Bo ja mam własną teorię. Jesteśmy > rządzeni przez obcych mentalnie i kulturowo ludzi. i całe szczęście.. gdybyśmy byli rządzeni przez nieobcych Ci kulturowo i mentalnie, bylibyśmy dziś Białorusią. bo ci "obcy" (Tobie obcy, nie mnie): 1. wyprowadzili z Polski sowieckie wojska 2. wprowadzili Polskę do NATO 3. wprowadzili Polskę do UE 4. wynegocjowali z sąsiadami traktaty graniczne (dzięki czemu za legalną granicę z Niemcami można uważać Odrę, nie Wartę) 5.... jeśli te wszystkie osiągnięcia polskiej polityki zagranicznej ostatnich 17 lat uważasz za dzieło wrogich agentów - hmm.. nie wiem, czy w ogóle zasługujesz na chwilę uwagi (mojej - nie jestem psychiatrą.. no chyba że jesteś rosyjskim patriotą..) Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agent 28.10.06, 12:51 To samo zrobiła cała Europa środkowa. A wiedząc co nie co o Czechosłowacji, Węgrzech, Bułgarii gdzie komunizm miał inną twarz a co drugi obywatel tych krajów współdziałał z bezpieką to te osiągnięcia dyplomacji wcale nie są takie świetne. A była np. szansa na początku przemian na umorzenie długów. A dlaczego było jednostronne otwarcie granic na towary z Uni. I jeszcze wiele można by postawić pytań dlaczego?, jak chociażby dlaczego aferzyści i zbrodniarze stalinowscy mają schronienie w Izraelu a przecież łączą nas tym krajem bardzo dobre stosunki dyplomatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agent 27.10.06, 12:39 Niech wymieniają. Z pomocą najwyższego. Tylko patrząc na ich udaczność w rządzeniu sądzę, że wśród nowych pracowników będzie również wielu agentów. Czyich? Kto to moze wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: muszą oczyścić MSZ z sabotujących pracę agent 28.10.06, 02:50 Teraz to gniazdo styropianowców i solidaruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 b---------z---------d----------u- --------r-------y 27.10.06, 11:52 Bzdury i propaganda ! Nawet nie warto tego komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: b---------z---------d----------u- --------r-- 28.10.06, 04:17 no i dobrze, rzadko przeklinam ale ci powiem jedno kretynko - spier.dalaj, jak tych banialukow co wypisujesz sie naczytam to niedobrze mi sie robi przez 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Wraca PRL 27.10.06, 07:56 Kopia PRL. Niekomeptentni, ale lojalni apartczycy na stanowiskach ministrów. Jeśli ktoś nie lubi "czerwonych" to na pewno nie lubi grupy trzymającej dziś władzę w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Wraca PRL 27.10.06, 08:03 Bo tak czerwonych, że już bordowych, nie było przy władzy od lat 50. To że mamy jeszcze jako taką przejrzystość i w miarę wolne media to tylko kwestia inercji. Kaczkom wolne media są solą w oku i zrobią z nimi "porządek" szantażując lub nawet nie przedłużając koncesji. Kaczyńscy wychowaki się na dziełach Lenina i Bucharina, dla nich to one stanowią oś polityki z którą się albo nie zgadzaja, albo z której czerpią wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Re: Wraca PRL 27.10.06, 08:16 Mnie najbardziej smuci to, że dużej części społeczeństwa najwyraźniej odpowiada ten neobolszewizm w wersji narodowo-katolickiej. Wielu ludzi nie chce demokracji, nie chce wolności. Chce silnej władzy, która "zrobi porządek" i od czasu do czasu rozda trochę pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Wraca PRL 27.10.06, 08:21 Niestety Polska to w połowie Azja (cały wschód głosował na PiS), a zatem mentalnosć którą wpoił im podczas zaborów Rusek. Myślenie roszczeniowe, czy się stoi czy się leży 1500 się należy, wszystko dobrze póki jest co do gara włożyć. Problem by został rozwiązany dopiero wtedy gdyby wschód przyłączyć do Białorusi - tam PiS ze swoim Narodem czułby się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Cały czas to powtarzam, PiS=Białoruś 27.10.06, 08:41 mentalnie i ideowo. Przyłaczyć wschodnią Polskę do Białorusi i wszyscy będą szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew nie obrażaj wschodu... 27.10.06, 09:02 ja nie głosowałem na karzełków, a więc nie używaj słowa "cały". Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: nie obrażaj wschodu... 27.10.06, 09:05 przepraszam, powiniem napisać większość... Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Pani Fotyga jest lekiem na braki kadrowe? 27.10.06, 08:26 To, co się dzieje w MSZcie oraz wyniki jego pracy nie mają natychmiastowego przełożenia na sytuację zwykłych ludzi w kraju. Konsekwencje zbiera się w następnych latach. Pani Fotyga oraz kierowany przez nią resort sprawiają wrażenie zdezorganizowanych, w rozsypce. Z zażenowaniem dowiedziałem się że ostatnio pomylono flagi podczas organizacji wizyty rosyjskiego ministra spraw zagranicznych. Rozumiem że bardzo trudno jest znaleźć dobrych ludzi do MSZ-tu. Może należy podnieść pensje i naprawdę się postarać kogoś znaleźć. Można ściągnąć kogoś z zagranicy, jest tylu specjalistów. ............................. Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Pani Fotyga jest lekiem na braki kadrowe? 27.10.06, 10:58 Zwykla odpowiedz:dali jej stanowisko za lojalnosc,a ona teraz naszym kosztem i za nasze pieniadze uczy sie zawodu! Nic dodac ,nic ujac. Takie opoznienia w decyzjach,to normalne zachowanie osoby niekompetentnej. Dostaje na biurko papiery,ktorych nigdy dotad nie widziala i znaczenia ktorych w wieksosci nie rozumie. Chcialbym taka za 10 lat miec przyjemnosc zlustrowac i rozliczyc - aaah,jaka frajda! Wtedy porownamy,kto lepiej rzadzil w PL. "Been there,done that!" Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac Mierny byle wierny 27.10.06, 08:59 Jestem zawodowym dyplomatą, ale po nominacji p. Fotygi przeniosłem się z resortu do korporacji. Żal mi ludzi, którzy nie mieli takiej możliwośći. W MSZ jest wiele osób (w tym młodych) świetnie przygotowanych i wszechstronnie wykształconych. Kierowanie nimi przez kogoś tak nieudolnego, to dla nich osobista porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
pamflecista Re: Wraca PRL 27.10.06, 10:07 No i masz racje. A dla Was Droga Mlodziezy male opowiadanko i to PRAWDZIWE. Przed laty do pewnej fabryki w duzym miescie przyjechalo kilku smutnych panow i... zapowiedzialo kierownikowi wydzialu, zeby przywolal , uwaga(!) RAMPOWEGO. To taki fizyczny, ktory przeladowywal towar z samochodow na taki pas tramsmisyjny, ktory to pas dowozil ten towar do wnetrza fabryki.Czlowiek stanal w gabinecie, gdzie zupelnie oslupialy dowiedzial sie, ze biora go do...sluzby dyplomatycznej??? Ale facet, choc byl czlowiekiem prostym, ale nie glupcem, niemal zakrzyknakl: alez ja przeciez NICZEGI NIE UMIEM! Myslicie, ze to zart? Nie to AUTENTYK! No coz, partia kazala, to sie w koncu zgodzil.Potem wyjechal do Warszawy, gdzie zaczeto nauke od poprawnego poslugiwania sie nozem i widelcem Nastepnie odpowiedniego do rangi dyplomatycznej goscia witania sie itd.itp.Prowadzil to m.in. hrabia Z.Dalej nie bede pisal, choc dalsze losy tego faceta byly niezmiernie interesujace. A co teraz? No wlasnie, sami sobie odpowiedzcie na to pytanie.Ja uwazam, w slad za moim przedmowca, ze historia, zgodnie z dialektyka marksistowska (wiecie cos na ten temat?) powtarza sie, tyle, ze na troche wyzszym szczeblu edukacji, ale o wiele za niskim, zeby byc dyplomata, a coz dopiero szefem dyplomacji. Gdzie sie podzial u licha ten biblijny Archaniol z ognisty mieczem, ktorym mial wyciac cale talatajstwo??? Odpowiedz Link Zgłoś
kamjoa1 Re: Wraca PRL 27.10.06, 11:59 zgadzam sie w zupelnosci. To zenada co sie dzieje. Przeciez MSZ reprezentuje nas na zewnatrz! a tu jakas baba ktora w swoim cv wpisuje ze dawala korepytecje! swietnie! i nikt jej niez zna, wszyscy sie z nas smieja, a ja sie wstydze. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 07:35 Co za brednie wypisuje GW, a gegacze za nia. Polska dyplomacja, oprocz min. Bartoszewskiego, rzadzili spadkobiercy KPP, tj. grupy komunistycznej wrogo nastawionej do Polski i Polakow i całkowicie podleglej Moskwie. Ich ramieniem zbrojnym była tzw. Służby specjalne. Jeden przykład działalności „naszych” ministrow. Jak to jest ze Niemcy w Polsce sa mniejszością narodowa? A Polacy w Niemczech maja fige. Nawet Hitler uznawal polska mniejszość narodowa. Kto podpisywal kolejne traktaty Polko-Niemieckie? Panowie Skubiszewski, Geremek, Cimoszewicz obłudnicy spadkobiercy komuny którzy już dawno przestali reprezentowac interesy narou polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kartagina11 Re: Idiota... 27.10.06, 08:17 steve69 napisał: > ... Napisz cos o sobie, sam podpis to troszke malo. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 07:49 todundliebe napisał: >Jak to jest ze Niemcy w Polsce sa mniejszością narodowa? A Polacy w > Niemczech maja fige. A tak to jest, ze Niemcy mieszkaja na tych ziemiach z dziada pradziada, a Polacy przybyli do Niemiec niekoniecznie zaproszeni, choc czesto sami jako dziady. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 08:13 Naprawde tak sadzisz ze w niemczech nie ma Polakow zamieszkalych tu od pokolen? Sluze przykladami. Organizacje polonijne sygnalizowaly ten problem tj. braku wzajemnosci w traktowaniu, wiele razy na roznych etapach w 1990 i 1991 gdy uklad byl podpisywany i 2001 po dzesieciu latach gdy byla okazja do renegocjacji, niestety nasze "Polskie" MZS bylo gluche. "Nasi" pozal sie Boze dyplomaci, oddali sie na sluzbe innym panom. Odpowiedz Link Zgłoś
eskel76 Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 12:40 To gdzie te przyklady??I co rozumiesz przez " od pokolen"??? Od 1990, jak napisales??? Problem w tym ze Niemcy zamieszkuja Slask Opolski od kilkuset lat, nieprzerwanie. Prosze wskaz mi jakikolwiek rejon Niemiec gdzie Polacy mieszkaja tak dlugo Prawa mniejszosc nabywa tylko ta grupa narodowosciowa ktora wystepuje na danych terenach etnicznie np. jak Polacy na Ukrainie Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke co za pokrętne myślenie 27.10.06, 07:57 Wg ciebie "czerwoni" nas przyłączyli do Unii bo byli całkowicie podlegli Moskwie? Zastanów się kto tak naprawdę służy interesom Moskwy. Pomyśl dlaczego Tadeusz Rydzyk ma tak dobry kontakt z ambasadą Rosyjską i jako jedyna rozgłośnia ma prawo stawiać nadajniki na terenie Rosji. Zastanów się dlaczego LPR i PiS dąży do osłabienia naszej pozycji w Unii - to właśnie się robi dla interesów Rosyjskich. Odpowiedz Link Zgłoś
publico_bono Cenna uwaga. 27.10.06, 08:30 Poważnie, ta interpretacja trzma się kupy i to obiema łapami. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: co za pokrętne myślenie 27.10.06, 09:39 vontomke napisał: > Wg ciebie "czerwoni" nas przyłączyli do Unii bo byli całkowicie podlegli > Moskwie? Przewerbowali się na Brukselę. Agent pozostanie agentem... > Zastanów się kto tak naprawdę służy interesom Moskwy. Pomyśl dlaczego > Tadeusz Rydzyk ma tak dobry kontakt z ambasadą Rosyjską i jako jedyna > rozgłośnia ma prawo stawiać nadajniki na terenie Rosji. Zastanów się dlaczego > LPR i PiS dąży do osłabienia naszej pozycji w Unii - to właśnie się robi dla > interesów Rosyjskich. To poważne zarzuty - a teraz je udowodnij... Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 skąd sie misiu urwales?:) 27.10.06, 11:17 Chyba wrociles z dalekiej zagranicy. Po pierwsze od prawie roku w RP nikt nie ma obowiazku udowadniania zarzutow. Po drugie facet ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
outsi Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 08:04 todundliebe napisał: >Jak to jest ze Niemcy w Polsce sa mniejszością narodowa? A Polacy w >Niemczech maja fige. Widzisz, w polityce zagranicznej nie zawsze można uzyskać symetryczne przywileje. To jest kompromis. A Polacy w Niemczech nie tylko mają figę (którą sobie kupują za zarobione euro), ale mają jeszcze pracę za którą dostają godziwe wynagrodzenie, dostają zaiłki na dzieci, kupują mieszkania i samochody, ogólnie rzecz biorąc całkiem normalnie sobie żyją. Za to Polacy w Polsce często nie mają nawet figi. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 08:26 Swieta zasada wzajemnosci w stosunlach miedzynarodowych. Piszesz o przywilejach, a naklady jakie Polska ponosi na nauczanie jezyka niemieckiego juz od przedszkoli, a co maja Polskie dzieci w niemczech, sadowy zakaz poslugiwania sie jezykiem polskim z jednym z rodzicow w malzenstwie mieszanym, a przedstawicielstwo w sejmie tym samym lobby niemieckie w Polsce. Mam dziesiatki szczegolowych przykladow razacej dysproporcji, mieli je rowniez nasi dotychczasowi Targowiczanie z MSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Masz uszkodzony mózg i wątrobę, rzuć denaturat 27.10.06, 08:52 i wodę kolońską i przerzuć się na Nałęczowiankę nierobie. Tak, tylko człowiek który nigdy uczciwie nie pracował może takie pierdoły wypisywać, nieuk i nieudacznik obrażony na cały świat. Wziąłbyś się do roboty to osiągnąłbyś spokój ducha i zadowolenie z życia. Może wtedy skończyłoby się majaczenie i zwidy magiczne połączone z depresją i manią prześladowczą. To wszystko brak słońca i witamin nornico komputerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kartagina11 Re: Masz uszkodzony mózg i wątrobę, rzuć denatura 27.10.06, 09:04 megasceptyk napisał: > i wodę kolońską i przerzuć się na Nałęczowiankę nierobie. Tak, tylko człowiek k > tóry nigdy uczciwie nie pracował może takie pierdoły wypisywać, nieuk i nieudac > znik obrażony na cały świat. Wziąłbyś się do roboty to osiągnąłbyś spokój ducha > i zadowolenie z życia. Może wtedy skończyłoby się majaczenie i zwidy magiczne > połączone z depresją i manią prześladowczą. To wszystko brak słońca i witamin n > ornico komputerowa. Do wsystkich, tak jakbys dostal biegunki jezykowej, uzywasz tych samych obrazliwych w Twoim jak mniemam odczuciu slow, ale ta reakcja i slowa swiadcza tylko o Twojej umyslowym kalectwie. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 09:26 todundliebe napisał: > Nawet Hitler uznawal polska mniejszość narodowa Boże, co za absurd! Polacy na Śląsku - gdy należał do Państwa Niemieckiego, BYLI mniejszością narodową. To fakt, a nie kwestia "uznawania". Gdy Śląsk włączono do Państwa Polskiego, żyjący tam Niemcy są mniejszością niemiecką w Polsce. I to też fakt, a nie kwestia uznaniowa. Gdy jakiś Polak pojedzie "za chlebem" do Hamburga, czy Koloni, a o swych dzieciach marzy by jak najszybciej zgubiły akcent i się integrowały z niemieckim otoczeniem, to on NIE JEST mniejszością polską. Jest co najwyżej "Polonią" w Niemczech. Podobnie jak nie zalicza się do mniejszości niemieckiej w Polsce (w prawnym rozumieniu tego określenia) Niemiec z Hamburga, który przyjechał do pracy do Warszawy, czy Wrocławia. Asymetria wynika więc z tego, że ziemie gdzie obie narodowości są "lokalne", niemal odwieczne, należą po II wojnie do Polski. To korzystna zmiana, z której powinniśmy się cieszyć, a nie martwić. Teza, że to sobie Niemcy "załatwiły" u durnych, sprzedajnych władców III RP jest tak głupia, że aż dech w piersi zatyka. Ja wprost nie mogę uwierzyć, że ktoś myśli tak naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 10:02 Polacy w Niemczech nie mieszkali tylko na Slasku, slizgasz sie po temacie ktorego nie znasz. Domy Polskie byly w Berlinie, Hanowerze, Essen, Dortmundzie i innch miastach. Do 1939 roku byla dwa Polskie Gimnazja, tj. jezyk polski byl jezykiem wykladowym, apsolwenci tych szkul jeszcze zyja, tu w niemczech, a wiec naleza do przedwojwnnej Poloni. Polacy mieli swoich przedstawiciei w lokalnych parlamentach. Nie mowimy tu o turystach, pracownikach sezonowych czy osobach pochodzenia niemieckiego ktorzy maza o asymilacji. Jezeli interesujesz sie tematem moge sluze pomoca. W Niemczech zyja Polacy ktorzy mieli wieksze prawa przed wojna jak teraz, pisze to z cala odpowiedzialnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
eskel76 Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 12:47 Zgodnie z Twoja logika za mniejszosc uwazana powinna byc kazda grupa Polakow za granica, zapewniam cie ze Polacy w UK tez maja "Domy Polskie" i gimnazja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 28.10.06, 00:49 todundliebe napisał: > Do 1939 roku byla dwa Polskie Gimnazja, tj. jezyk polski byl > jezykiem wykladowym Bytom i Kwidzyń - obydwa te miasta nie leżą już w Niemczech (od 61 lat) > apsolwenci tych szkul jeszcze zyja i znają polski lepiej od Ciebie - no comment.. > W Niemczech zyja Polacy ktorzy mieli wieksze prawa > przed wojna jak teraz, pisze to z cala odpowiedzialnoscia zacznij od ortografii. na odpowiedzialność przyjdzie czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta No coż z takim tekstem nie da się polemizować 27.10.06, 10:34 Jest to bełkot bez treści. Takie coś może napisać skończony kretyn. Połączył KPP, Skubiszewskiego, Geremka. Gratuluję logiki. A maturę zdał? Czy zawdzięcza amnestii wg WIELKIEGO IDIOTY. todundliebe napisał: > Co za brednie wypisuje GW, a gegacze za nia. Polska dyplomacja, oprocz min. > Bartoszewskiego, rzadzili spadkobiercy KPP, tj. grupy komunistycznej wrogo > nastawionej do Polski i Polakow i całkowicie podleglej Moskwie. Ich ramieniem > zbrojnym była tzw. Służby specjalne. Jeden przykład działalności „naszych > ” > ministrow. Jak to jest ze Niemcy w Polsce sa mniejszością narodowa? A Polacy w > Niemczech maja fige. Nawet Hitler uznawal polska mniejszość narodowa. Kto > podpisywal kolejne traktaty Polko-Niemieckie? Panowie Skubiszewski, Geremek, > Cimoszewicz obłudnicy spadkobiercy komuny którzy już dawno przestali > reprezentowac interesy narou polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: No coż z takim tekstem nie da się polemizować 27.10.06, 11:15 To nie jest bełkot. Byś trochę poznał skrzętnie skrywaną historię najnowszą Polski, to by ci się trochę rozjaśniło. Proponuję książki JR Nowaka. Popatrz jak gładko się skumali Gieremek i postkomuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 i wszystko na ten temat.. 28.10.06, 01:06 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > Proponuję książki JR Nowaka. no comment.. Odpowiedz Link Zgłoś
gintautas Re: i wszystko na ten temat.. 28.10.06, 10:17 a co robil prof.robercik do 1989,co pisal i komu sluzyl,biedny szary czlowieczku,do nato wciagal nas rowniez nowak-rowniez absolwent tej samej szkoly czerwonej elity-ale JERZY MARIA. Odpowiedz Link Zgłoś
kamjoa1 Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 12:01 sorry ale chyba cos z toba nie bardzo...czyzby kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Jak sie powoluje na ministra babe o mentalnos 27.10.06, 21:21 Polacy dlatego nie mają w Niemczech związku,który by ich reprezentowal,bo się wstydzą przyznać do swojej polskości widząc poziom i styl rządów Kaczynskich.a poza tym,aby powstała mniejszość narodowa na obcyżnie musi ona chciec powstać.Polacy w Niemczech nie są zainteresowani tą sprawa z przyczyn,o których wczweśniej pisałem.Rząd niemieki nie może na siłę stworzyc polskiej mniejszości narodowej jezeli przedstawiciele tej mniejszości nie wykazują takiej inicjatywy ani potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
dyltowiec Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 08:01 no właśnie a wiesz dzie agent? tam i tam i tu i tu i tu i jeszcze tu i jeszcze tu Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 09:00 To są jakieś teorie spiskowe. Jak wsiadasz do metra to też wszędzie widzisz agentów? www.funpics.pl/images.php?pid=1467 Odpowiedz Link Zgłoś
krzak_agrestu Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 10:16 a jak tam pani Jarucka? pewnie nadal na chorobowym, biedaczka :( Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 12:24 aron2004 napisał: > pewnie agentów z MSZ wyrzucają to płacz w mediach Pewnie w PiS sa sami glupcy, tacy jak ty, az plakac sie chce...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 agenci?? 28.10.06, 00:52 aron2004 napisał: > pewnie agentów z MSZ wyrzucają to płacz w mediach taaa.. agenci wprowadzili nas do NATO i UE, dzięki agentom podpisaliśmy traktaty graniczne z sąsiadami.. gdyby takie zera jak Fotyga siedziały (zamiast - jak twierdzisz - agentów) na stołku ministerialnym od 1989, Polska prawdopodobnie już by nie istniała. Odpowiedz Link Zgłoś
vanici czysta rozpacz 27.10.06, 09:24 Jak sobie przypomne powszechnie znienawidzonego Millera, ktory w gipsowym gorsecie jezdzil po Europie czy komplet naszym ministrow spraw zagranicznych, ktorzy przez te parenascie lat z klasa reprezentowali nasz kraj to sie tak zastanawiam: o co chodzi? Czemu ludzie, ktorzy tyle mowia o patriotyzmie i podkreslaja jak im dobro Polski lezy na sercu, de facto sabotuja nasza polityke zagraniczna. Przyznaje, ze jest to moje subiektywne wrazenie, ale jakos sie go nie moge pozbyc :(( no czysta rozpacz czlowieka ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz odpowiedzialne są głównie "elity" 27.10.06, 09:54 arek83lbn napisał: > Płakać się chce i cięzko sie biernie przygladac temu co ci ludzie robią z > naszym panstwem. Mam nadzieje, ze nowy rząd jakios to wszystko odkreci. "Koń jaki jest każdy widzi". Pytanie co dalej zrobić z tym wszystkim. Gołym okiem widać ,że PiS nie ma kadr. Natomiast "elity" zamiast współpracować z rządem ( bo tego wymaga polska racja stanu), działaj a wmyśl zasady :im gorzej tym lepiej. Jaskrawym przykładem tego działania był list byłych min strów MSZ. Odpowiedzialni ludzie po prostu wysłali by taki list do Prezydenta dyskretnie. A nieodpowiedzialni zrobili to co zrobili. Nie można równocześnie walczyć z rządem i Prezydentem wybranym w demokratycznych procedurach przez Naród ( art. 4 Konstytucji)do władzy, i reprezentowac interesy tego Narodu. Wyjście jest tylko jedno. Elity muszą uszanować decyzję Narodu , przełknąć gorzką pigułkę ( że ich nie wybrano) i po prostu wspomóc działania Rządu i Prezydenta na arenie międzynarodowej. Bo inaczej będziemy mieć taką patowa sytuację przez kolejne 3 lata. Ps: nie licz na nowy rząd Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: odpowiedzialne są głównie "elity" 27.10.06, 11:48 Jakie tam elity. Ludzie, ktorzy pisza szkodliwe dla Polski listy zeby tylko dopiec przeciwnikowi politycznemu, to zadne elity. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: odpowiedzialne są głównie "elity" 27.10.06, 12:26 klip-klap napisał: > Jakie tam elity. Ludzie, ktorzy pisza szkodliwe dla Polski listy zeby tylko > dopiec przeciwnikowi politycznemu, to zadne elity. Mam takiew samo zdanie. Dlatego slowo "elity"( bo oni się uważają za elity) dałem w cudzysłów Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja A "elity" prawicy lojalne wobec Kwasa były? 27.10.06, 13:41 > Natomiast "elity" zamiast współpracować z rządem > ( bo tego wymaga polska racja stanu), działaj a > wmyśl zasady :im gorzej tym lepiej. > Jaskrawym przykładem tego działania był list byłych > min strów MSZ. Odpowiedzialni ludzie po prostu > wysłali by taki list do Prezydenta dyskretnie. Jakoś nie przypominam sobie, żeby "elity" prawicy były dyskretne wobec potknięć Kwaśniewskiego, vide pijaństwo w Charkowie oraz minister Kalisz całujący ziemię. Wtedy to było jechanie po Kwasie na całego, żadne dyskretne liściki. A byli ministrowie MSZ mają prawo oceniać krytycznie działalność, a raczej kompletny bezwład MSZ pod obecnie nam panującą władzą. I ja jako obywatel mam prawo taką informację od nich otrzymać. WY mielibyście prawo ich krytykować, gdyby swój list wysłali na przykład za granicę a nie na użytek i do informacji polskich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja errata 27.10.06, 13:48 > minister Kalisz całujący ziemię miało być: Siwiec Odpowiedz Link Zgłoś
gintautas Re: odpowiedzialne są głównie "elity" 28.10.06, 10:32 powypieprzali nie tylko :agentow:,ale i ludzi zrodzin zwiazanych z msz rodzinnie jeszcze przed wojna,zlondynskim msz-tem,czyli prawdziwa elite,a ztrudnili paru "hrabiow"ktorzy cos tam kiedys o jeden egzemplarz za duzo podpisali,zreszta tez dla zgrywy, . a co do watku niemieckiego to przypomnijce,ze w ix wieku plemiona slowianskie z okolic hamburga palily paryz,a wic kordon niemiecko-slowianski lezy daleko na zachod od berlina i dziewina/przejsciowo magdeburg/.kijow zas jest vi-vii wiecznym osrodkiem polan zrejonu kruszwicy. Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 MSZ to kompletne z..o, kto naprawi obraz Polski .. 27.10.06, 17:36 jak mam mieszkac w takim kraju gdzie polityka zagraniczna jest wogóle nie prowadzona ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 07:30 Pocieszeniem jest to, że polscy pracownicy wyrabiają dobrą markę naszemu krajowi swą ciężką pracą i kwalifikacjami. Oni już są Europejczykami, i nic tego nie zmieni, nawet "azjatycka" polityka zagraniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
pionier630 Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 07:31 Jaka krótka ławka w PiS i koalicji? Rośnie przecież nowe pokolenie narodowców i wszechpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Świetna fotka - kadr z Muppet Show 27.10.06, 07:37 Co paraliżuje MSZ? Jak mówią nasi rozmówcy związani z ministerstwem, zabójcza jest kombinacja urzędniczego strachu przed zmianami personalnymi z polityczną podejrzliwością kierownictwa MSZ. ************************************ Po prostu partyjniactwo i nieudolność. Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek [...] 27.10.06, 07:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Twarz i tępe spojrzenie fotygi mówi wszystko 27.10.06, 10:13 Mogłaby straszyć dzieci w przedszkolach zarówno twarzą i merytorycznym bełkotem. Jak takie coś moze być szefem MSZ. Juz chyba lepszy byłby Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek [...] 27.10.06, 10:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Jasne ale chłopaki z LPR z nazistowskimi pozdr. 27.10.06, 11:26 ręką wyciagniętą w górę to tradycyjny polski patriotyczny gest. Jesteś zerem ukrywającym się pod wiele mówiącym nickiem (jak to mawiał klasyk). Odpowiedz Link Zgłoś
don.kon Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 07:41 "Również premier i prezydent są zadowoleni z pracy MSZ. Dowodem na to, że resort reaguje na nowe wyzwania, ma być program pomocy dla Polaków, którzy w ostatnich latach wyjechali za pracą, polegający m.in. na wzmocnieniu i otwarciu nowych placówek konsularnych." Faktycznie, wielkie osiagniecie. Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac... Zamiast robic wszystko zeby sciagnac ludzi z zagranicy do kraju to oni otwieraja nowe placowki konsularne, i chwala sie jak to bezrobocie spada w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke polityka historyczna zamiast zagranicznej 27.10.06, 07:44 Rząd polski zażądał od niemieckiego potępienia artykułu o Kaczyńskim. Berlin odmówił reakcji przy całym swym zatroskaniu o żołądek Kaczyńskiego. Nasz Talleyrand – minister Anna Fotyga – odwołała wobec tego sejmową debatę o stosunkach polsko-niemieckich i wyjechała na wieś obchodzić okupacyjne prześladowania ludności na szczeblu gminnym. Zamiast polityki zagranicznej – polityka historyczna. Niech ta rura Merkel, która chce pobierać płyny od Putina, poczuje pięść polskiego mocarstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
galba Może ktoś mi odpowie na pytanie... 27.10.06, 07:45 GW: "Już dawno Europa nie widziała jednak liczącej się inicjatywy polskiej dyplomacji." Kiedy Europa widziała jakąś liczącą się inicjatywę polskiej dyplomacji? Proszę o przykłady po 1939... Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Może ktoś mi odpowie na pytanie... 27.10.06, 07:52 - sfinalizowanie negocjacji akcesyjnych z UE - inicjatywa Nowego Aktu Politycznego NZ - Inicjatywa Krakowska i kilkanaście innych, do przeczytania na msz.gov.pl, wszystko za czasów "czerwonych". Odpowiedz Link Zgłoś
garrett76 cóż za błyskotliwa polemika w wydaniu Galby 27.10.06, 09:27 vontomke napisał: > - sfinalizowanie negocjacji akcesyjnych z UE > - inicjatywa Nowego Aktu Politycznego NZ > - Inicjatywa Krakowska ecce trollo, panie Michta. Rzucasz pan jakąś tezę, wkładasz trochę własnego (niestety) paranoicznego sosu wg. słowa kluczowych- _PO, Rokita, Tusk, układ_ +ostatnio nawet feministki (może akuratnie pomyliło się wczoraj ze stalinistkami(;)? I... podwijasz ogon. Gratuluję błyskotliwych, ciętych ripost. Zupełnie jak wujek Staszek. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Może ktoś mi odpowie na pytanie... 27.10.06, 07:53 galba napisał: > GW: "Już dawno Europa nie widziała jednak liczącej się inicjatywy polskiej > dyplomacji." > > Kiedy Europa widziała jakąś liczącą się inicjatywę polskiej dyplomacji? Proszę > o przykłady po 1939... Tak, tak, galba, a Stalin zezwolil na aborcje... twoja wiedza w kazdym temacie jest taka sama, zerowa mianowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
bzenon1 Re: Może ktoś mi odpowie na pytanie... 27.10.06, 08:16 Widocznie mody jesteś lub młoda nawet za PRL był słynny Plan Rapackiego,który zachód przyjął z uznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Galba prosilem Cię abyś nie zasmradzal tego forum 27.10.06, 08:03 Twoje miejsce jest w kruchcie Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 "Parowa", spadaj na Bahnhof Zoo! 27.10.06, 11:33 tadeusz_ja napisał: > Twoje miejsce jest w kruchcie Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: "Parowa", spadaj na Bahnhof Zoo! 27.10.06, 12:30 Sil, odnoszac sie do twoich "intelektualnych" wypowiedzi ponizej, powiedz nam sam, gdzie jest twoje miejsce??? ;))) =============================================================================== silesius.monachijski (Data: 29.03.06, 23:04) oceniam po czynach; napisalem list do kacelarii prezydenta RP; albo odbiora order wieprzowi jaruzelowi, albo koniec z poparciem dla PiS-u forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39327496&a=39373944 silesius.monachijski (Data: 29.03.06, 03:02) jezeli L. Kaczynski nie zareaguje na moj list, i podtrzyma decyzje o przyznaniu orderu dla tej oblesniej swini jaruzela, to koniec poarcia dla PiS-uz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39327496&a=39373974 Odpowiedz Link Zgłoś
gaius_octavius Galba, pisz sobie swój blog dalej ku czci PiS 27.10.06, 08:15 i wynieś się jak najdalej stąd i przestań publikować co Ci ślina na język przyniesie. Dla Ciebie polityka to tylko i wyłącznie walka z czerwonymi pod egidą czarnych. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Dajcie Galbie spokój, niech się sam ze sobą męczy. 27.10.06, 08:36 Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Daj spokój sobie z tym aminokwasem... 27.10.06, 10:23 Facet jest na poziomie rozwoju aminokwasa i szczytem osiągnięć będzie jeśli w ewolucji intelektualnej dojdzie do jednokomórkowca. gaius_octavius napisał: > i wynieś się jak najdalej stąd i przestań publikować co Ci ślina na język > przyniesie. Dla Ciebie polityka to tylko i wyłącznie walka z czerwonymi pod > egidą czarnych. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.bielicki Bezwład 27.10.06, 07:46 Jak długo jeszcze będzie trwać ten cyrk i PiS będzie niszczyć wszystko, czego dokonali poprzednicy? Nie wszystko było złe, ale bracia K. chyba uważają, że co nie ich, to nadaje się tylko do zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja [...] 27.10.06, 07:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adamx79 SZOK!!!Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 07:51 Lepszy minister z PiSu, niszczący dorobek wielu wybitnych osób, niź taki z agenturalną przeszłośćią...ups! Niepotrzebny skrót myślowy. Odpowiedz Link Zgłoś
darl przeciez ta baba to jest Marcinkiewicz przebrany 27.10.06, 07:54 przeciez ta baba to jest Marcinkiewicz przebrany Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Fotyga na sprzątaczkę 27.10.06, 08:02 Wrednie tej babie patrzy z oczu. Jak większości pisowców, zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 08:02 NIE TYLKO W MSZ. TO SA SKUTKI OBSADZANIA STANOWISK KOLESIAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
cagligostro Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 08:05 jaki kryzys?najwyrazniej zaczeto usuwac agentow i innych zasiedzialych komuszkow z msz i wyborcza robi z tego afere.kazde stanowiska panstwowe sa obsadzane kolesiami i jakos kiedy to byli kolesie od mazowieckiego czy millera jakos to starozakonnym nie przeszkadzalo a teraz nagle rwetes bo kumpli wydupczajaz msz. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 08:13 cagligostro napisał: > jaki kryzys?najwyrazniej zaczeto usuwac agentow i innych zasiedzialych > komuszkow z msz i wyborcza robi z tego afere.kazde stanowiska panstwowe sa > obsadzane kolesiami i jakos kiedy to byli kolesie od mazowieckiego czy millera > jakos to starozakonnym nie przeszkadzalo a teraz nagle rwetes bo kumpli > wydupczajaz msz Zapomniałeś dodać, że oni wszycy pochodzą od małpy i stoją po stronie ZOMO. Po prostu TRZEBA ich wyrzucić. Na ich miejsce przyjdą ci, którzy powstali z niczego i stoją tam, gdzie wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 08:16 cymber.gaj napisał: > cagligostro napisał: > > > jaki kryzys?najwyrazniej zaczeto usuwac agentow i innych zasiedzialych > > komuszkow z msz i wyborcza robi z tego afere.kazde stanowiska panstwowe s > a > > obsadzane kolesiami i jakos kiedy to byli kolesie od mazowieckiego czy mi > llera > > jakos to starozakonnym nie przeszkadzalo a teraz nagle rwetes bo kumpli > > wydupczajaz msz > > Zapomniałeś dodać, że oni wszycy pochodzą od małpy i stoją po stronie ZOMO. Po > prostu TRZEBA ich wyrzucić. Na ich miejsce przyjdą ci, którzy powstali z nicze > go i stoją tam, gdzie wtedy. oczywiście po 27, kiedy już nie będzie trzeba robić konkursów bo "swoi" by mogli mieć problemy z ich przejściem Odpowiedz Link Zgłoś
marcus81 Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 08:04 W Kopenhadze w ambasadzie jest wakat. Bardzo chętnie przyjmę posadę ambasadora jakby co:) Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Jestem ciekaw kto w MSZ opiekowal sie Klemba? 27.10.06, 08:11 Przeciez facet musi z czegos zyc, gdzies mieszka, cos zre i pije.Skad ma na to forse? Kto dostarczal mu co miesiac wyplate? Kiedy sprowadzimy go do kraju na rozmowe o FOZZ ?Czemu ostatnio, po rozwiazaniu WSI statki po calym swiecie " gubia " transporty kokainy? Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: Jestem ciekaw kto w MSZ opiekowal sie Klemba? 27.10.06, 09:28 Też zainteresowała mnie ta Kopenhaga. :-))) ....................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
politykowski Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 08:07 Biedny MSZ! Na Śląsku mają mniej kłopotów z kadrą - stanowisko prezesa WUG (ministra) obął kolejny pociotek Polaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Trzeba mieć nadzieję, że 27.10.06, 08:08 nie tylko MSZ jakoś przetrwa to co się dzieje, ale także IIIRP z róznumi jej wadami, bo w porównaniu z "IVRP" to niemal ideał. Pani Fotyga nadaje się co najwyżej na sekretarkę dyrektora PGRu. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 jakie jest obecnie stanowisko wybiorczej co do 27.10.06, 08:09 agenta Subotica ? bo nie wiem czy mam wierzyc w ten tekst o MSZ raczej calkiem prawdopodobne ze wybiorcza znowu lze jak bura suka Odpowiedz Link Zgłoś
bzenon1 Nawet za PRL tak złej opinni nie było. 27.10.06, 08:10 Jak pamiętam nawet za PRL Polska z przywódcami tak złej opinni na zachodzie nie miała i nie widziałem żeby była izolowana .Władze PRL raczej izolowały /utrudniały wszelkiego typu kontakty zagraniczne/Naród od zachodu.Odwilży było trochę za Gierka można było już wyjechać na zachód otrzymując przydział po dość niskiej cenie dewiz.Cóż z tego ,że teraz żadnych w zasadzie barier nie ma ,kiedy Polak na zachodzie czuje się źle ze względu na opinię /stereotypy/ podtrzymywane w XXI wieku przez zachowanie się Panów Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: Nawet za PRL tak złej opinni nie było. 27.10.06, 09:22 Za PRLu nikt tak naprawdę o Polsce na zachodzie nie słyszał, więc trudno by Polska miała złą opinię. Wogóle nie miała. ;-) Większość ludzi dalej nic nie wie. Znajoma Dunka pasjonowała się historią, ale nawet ona wiedziała niewiele. ......................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Kryzys to jast, ale w...GW i każdy to widzi! 27.10.06, 08:11 I w tym jest problem, że nie da się już tego ukryć, prawda panowie z GW? Tekściki coraz "cieńsze", o wydumanej i wyssanej z palca problematyce (w sam raz raczej dla tabloidów), która nie znajduje uznania wśród coraz większej liczby czytelników waszego "organu". Ale, cóż... czasy się zmieniają - rozejrzyjcie się, kochani, w poszukiwaniu nowej pracy, albo poproście p. Waltera z TVNu, by uruchomił jakiś dziennik ogólnopolski, w którym moglibyście się przynajmniej chwilowo (do czasu szybkiej plajty) zaczepić, i kontynuować swą "niezależną", "obiektywną" i "rzetelną" "pracę" dziennikarską, he, he! Takie "coś" na kształt ....TVNu, tylko na ... papierze! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kryzys to jast, ale w...GW i każdy to widzi! 27.10.06, 08:14 tales1 napisał: > Takie "coś" na kształt ....TVNu, tylko na ... papierze! ************************************* Jednak to czytasz. A Naszym Dziennikiem to wstyd się nawet podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelskijr Re: Kryzys to jast, ale w...GW i każdy to widzi! 27.10.06, 08:17 Tekst utrzymany w stylu mowy na zjezdzie pzpr-duzo gadania ale sensu nijak nie ma.gazeta powoluje sie na zrodla,fachowco i dyplomatow-a gdzie redakcjo nazwiska?ten tekst to kolejny dowod na to ze wyborcza jest zwykla tuba propoagandowa lewicy i broni teraz swoich ludzi ktorzy na cale szczescie z mszu wkrotce odejda.gdyby tak dla porownania podac jakie to inicjatywy podejmowano za rzadow sld,jacy to fachowcy wtedy byli w msz...zwykle pijaczyny i pociotki bylych komuchow..zalosne sa teksty wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke czerwony mocher 27.10.06, 08:30 Komunę to robi w MSZ właśnie Fotyga. A właściwie to Kaczyńscy i ich ludzie biorą z komunizmu to co najgorsze - partyjniactwo, bolszewizm i niekompetencję. Gazeta w odróżnieniu od mediów zreszonych wokół Lux Veritatis umożliwia wyrażenie opinii każemu, a np. w Radiu Maryja jest cenzura (kilkunastosekundowe opóźnienie i zrywanie pod pretekstem "niewyłączonego radia"). Popatrz na siebie mocherze czerwony zanim kogoś nazwiesz komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 dzidziuś Tomuś,naturalizowany wczoraj w Niemczech? 27.10.06, 08:46 Czym ty myślisz? Chyba nie tym aksamitnym kapelusikiem, który uciska ci główkę, a jego szerokie rondo przysłania ci ... horyzonty? Fotyga robi komunę? Ty nawet nie wiesz chyba, co to słowo oznacza? Boże czy wszyscy nasi rodacy, którzy naruralizują się w Niemczech są tacy tępi? Najgorsi są wojujący lewacy, bo niezbyt "toto" mądre! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dzidziuś Tomuś,naturalizowany wczoraj w Niemc 27.10.06, 12:32 tales1 napisał: > Czym ty myślisz? Chyba nie tym aksamitnym kapelusikiem, który uciska ci główkę, > > a jego szerokie rondo przysłania ci ... horyzonty? Fotyga robi komunę? Ty > nawet nie wiesz chyba, co to słowo oznacza? Boże czy wszyscy nasi rodacy, > którzy naruralizują się w Niemczech są tacy tępi? Najgorsi są wojujący lewacy, > bo niezbyt "toto" mądre! Czesc Tales ;) Tak gwoli scislosci, czy adresujesz to do rodakow takich jak fritz.fritz i silesius.monachijski0 ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
po_ile_stanowisko [...] 27.10.06, 08:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Kryzys to jast, ale w...GW i każdy to widzi! 27.10.06, 09:14 czy szanowny Pan miał okazję poznać Panią Minister w pracy? szkoda, bo to nauka na całe lata... Jest kryzys prosze Pana, dyplomacja to bardzo delikatna materia. Technika PiS niestety tu się niesprawdza i nigdy nie bądzie. A GW? dobrze że o tym piszą. Szkoda, że tak powierzchownie. Do usłyszenia za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kamjoa1 Re: Kryzys to jast, ale w...GW i każdy to widzi! 27.10.06, 12:05 W MSZ jest gorzej niz opisuje to artykul, ale nikt nie poda swojego nazwiska, bo ci ktorzy wiedza ze jest zle to sie pod tym nie podpisza, bo sie boja. Jest wielki kryzys, przez tyle czasu placowki nie obsadzone, kadry nnie ma, MSZ zajmuja sie osoby bez doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 08:21 Co za duren postawil babe na takie wysokie stanowisko? Ptrzeciez kazda baba mysli d..a i nic sie na to nie poradzi. Ta Fotyga czy jak tam jej jest bylaby dobra kierowniczka przedszkola a nie kierowniczka MSZ! Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: Czarna dziura w MSZ 27.10.06, 09:25 Niektórzy faceci z kolei myślą ku..sem. Zawsze gdy ktoś miesza życie prywatne z zawodowym, są z tego problemy. Bez względu na to czy jest kobietą czy mężczyzną. Akurat Fotyga nie radzi sobie na tym stanowisku, ale to nie dlatego, że jest kobietą. Po prostu się nie zna. ....................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Kasierka z Biedronki :) 27.10.06, 08:24 Tak to jest jak się obsadza stanowisko ministra takimi ludźmi. Szkoda, że ten rząd nie ma ministrów na poziomie Radka Sikorskiego, nie muszę się z nim zgadzać a facet ma pojęcie o robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh "Drżący o swa przyszłość"-dyplomaci.A niech drżą ! 27.10.06, 08:31 Czerwone i rózowe zwierzątka wiedza że sezon ochronny sie skończył i nie zdaża przed zima zmienic koloru sierści na ochronna-białą!! Niby spowoduje to"osłabienie" naszej dyplomacji.Wręcz przeciwnie. Nie mają innych zawodów poza "dyplomacja"? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jak komuchy to niech drżą... Dostali posadki za... 27.10.06, 08:34 "zasługi" w PZPR lub SLD lub też za politykę "grubej kreski" (Suchocka) to teraz niech drżą... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a ile tych komuchów jeszcze w tym kraju jest? 27.10.06, 10:51 Bo obawiam sie ze na cała kadencje nie wystarczy, kto następny? Bo o sprawach niepowaznych jak reprezentowanie Polski w swiecie, sprawy gospodarcze nie wspomnę.Tak tych komuchów siedzi mnóstwo: produkują, budują, sprzątają, kupuja, sprzedają, moze by tak zrobic czystke, moze by miejsca pracy były? Tylko kto by pracował? moze obozy pracy dla młodziezy trudnej i dorosłych nie myslących poprawnie?To juz niby było ale może w nowej wersji wyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 GW zamknęło forum pod artykułem z LPR 27.10.06, 08:33 Pewnie wkurzyli się że ich skrytykowałem. Napisałem ze krytykują LPR za używanie wizerunku papieża, a sami sprzedawali po śmierci Papieza wiele dodatków i reklamowali to w TV uzywając wizerunku papieża. Dwulicowość GW nie zna granic... Odpowiedz Link Zgłoś
po_ile_stanowisko to może pisz na Forum u Rydzyka...? 27.10.06, 08:37 ...u Rydzyka nie ma Forum...? no popatrz... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Juz odblokowali 27.10.06, 08:58 Moja interwencja przyniosła skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Megaloman jak Kaczynscy. Zablokowano bo napisał 27.10.06, 10:37 ...uuuffff. palestrina2005 napisał: > Moja interwencja przyniosła skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 palestrina2005.. to co tu jeszcze robisz ??? 27.10.06, 09:43 po co przyłazisz na forum GW, skoro takja krytykujesz!.. idż do Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: GW zamknęło forum pod artykułem z LPR 28.10.06, 04:29 palestrina2005 napisał: > Pewnie wkurzyli się że ich skrytykowałem. > Napisałem ze krytykują LPR za używanie wizerunku papieża, a sami sprzedawali po > > śmierci Papieza wiele dodatków i reklamowali to w TV uzywając wizerunku papieża > . > Dwulicowość GW nie zna granic.. napewno!!!!!!!!!!cala redakcja juz s.r.a. w gacie i jeszcze takie ze 3 artykuly z pod twojego piora i zamkna calkowicie i wydawnictwo i drukarnie, a zamkna??? zamkna..........jak mowia tak zrobia I D I O C T W A Odpowiedz Link Zgłoś
kartagina11 Re: Komuszki już nie są pod ochroną to nich drżą 27.10.06, 08:44 Jak donosza inne gazety, GW sie jakos ociaga, kolejna gwiazda rozowego salonu, autorytet moralny i ekspert od wszystkiego przy okazji dlugoletni ambasador p.Mroziewicz okazal sie konfidentem. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Komuszki już nie są pod ochroną to nich drżą 27.10.06, 08:48 Dla GW konfident MSZ to normalka, ujawnianie agentow to jest problem i kryzys. Nasi zatwierdzeni przez GW "bohaterowie" walcza o przetrwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta W twoim mózgu ostatni neuron walczy o przetrwanie 27.10.06, 10:18 ...)) todundliebe napisał: > Dla GW konfident MSZ to normalka, ujawnianie agentow to jest problem i kryzys. > Nasi zatwierdzeni przez GW "bohaterowie" walcza o przetrwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Rozszerz słownictwo. Proponuję elementarz.Znasz 27.10.06, 10:17 jedno słowo komuszki. Skąd biorą się takie tępe łby? Odpowiedz Link Zgłoś