Dodaj do ulubionych

Tusk: Potrzebna jest dobra zmiana

• pies_na_lewizne D.O.B.R.A Z.M.I.A.N.A - zmiana obywatelstwa 06.11.06, 00:32
      Panie Tusk, a czy przypadkiem zmiana obywatelstwa polskiego na obce nie
      bylaby "dobra zmiana" ?

Na takie obywatelstwo ktore nie byloby brzemieniem i ktore chetniej by Pan
      dzwigal.
      • zenutek Re: D.O.B.R.A Z.M.I.A.N.A - zmiana obywatelstwa 06.11.06, 00:48
        Psie na lewiznę - czytam Cię od początku tego tematu i dochodzę do wniosku, że
        piszesz na akord i do tego nie samodzielnie.... czyżby ktoś z boku podpowiadał
        Ci co masz pisać? Trudno wyczuć jakiś sens w Twych wywodach przeciwko PO...
        plujesz na wszystkie strony jadem, zacietrzewieniem i żenującymi epitetami.
        Można dojść do wniosku, że spora grupa podobnych do Ciebie specjalnie
        zadekowała się na forum gazety, gdyż nie bardzo może gdzie indziej wylać tyle z
        siebie żółci..... Zżera was już do szpiku kości złość, że coś jeszcze, w jakiś
        dziwny sposób, nie dało się PiSowi sponiewierać i zniszczyć.... Próbujcie
        dalej, szczyt już swoich możliwości osiągnęliście, obecnie to już tylko droga w
        dół.......
    • apoplaws Strasznie się pana Tuska PiS lęka 06.11.06, 00:33
      sądząc z ilości postów dyskredytujcych (w dużej części z jednego źródła - to
      fakt). Ja rozumiem, że można się bać Kaczyńskich, bo skupiają w swoich rękach
      władzę niemal absolutną w tym kraju. Ale D. Tuska ? Opozycjonistę ?
      Skoro jest tak "cienki" skąd ten strach ?
      • pies_na_lewizne puste hasla i tyle 06.11.06, 01:31
        apoplaws napisał:

> sądząc z ilości postów dyskredytujcych (w dużej części z jednego źródła - to
        > fakt). Ja rozumiem, że można się bać Kaczyńskich, bo skupiają w swoich rękach
        > władzę niemal absolutną w tym kraju. Ale D. Tuska ? Opozycjonistę ?
        > Skoro jest tak "cienki" skąd ten strach ?

Kpie sobie z jego hasla bo zeby cos takiego zalosnego wypocic to w glowie sie
        po prostu nie miesci!

Nie mozna z Tuskiem polemizowac bo on zadnego programu nie ma, tylko jakies
        ogolniki, a wlasciwie krytyka rzadu i tyle, zadnych swoich rozwiazan.

PO miala 18 miesiecy czasu na wymyslenie programu ale wolala caly ten czas
        spedzic na wojnie podjazdowej z koalicja. Teraz widac tego skutki.
        • apoplaws Re: puste hasla i tyle 06.11.06, 01:44
          Z czego sobie kpisz konkretnie: ze władza Kaczyńskich niemal absolutna, że
          postów dyskredytujących masa, ze powszechnie dwóch czy trzech osobników godzi w
          p. Tuska? No wyobrażam sobie, że może słowo "strach" ubodło.. Ale to
          narzucający wniosek z tego co powiedziano wcześniej - a "władzę niemal
          absolutną" można łacno rozpisac na podporządkowane publiczne środki przekazu
          (+szantaż prywatnych, bo mamy dość monotonny skład RRiTV, nieprawdaż?), na
          prokuratury wykonujące partjne zlecenia i masę innych rzeczy, o których pisać mi
          się nie chće bo idę spać.
          I sądzę, żeś waść oddelegowany PiS-owski paratczyk i i pod kilkoma nickami
          występujesz, ale to tylko taki domysł. Dobranoc.
          BTW:
          SKOŃCZMY Z PIS! Niech wybory samorządowe będą pierwszym krokiem by tą
          faszystowską zarazę wyeliminować!
          • pies_na_lewizne Re: puste hasla i tyle 06.11.06, 01:49
            Ja tez ide spac.
            Zycze dobrych snow. Moze sie jakis pomysl na Polske dla p. Tuska wysni?
            Przydalby mu sie. Nawet taki malu-malu-malusienki.
    • gandalf70 Potrzebna jest dobra zmiana-Tusk won!!! 06.11.06, 00:36
      Taka zmiana jest w porządeczku.
    • gandalf70 Łysiak wam znowu dowalił, salonowcy!!! 06.11.06, 00:40
      Tusk,Gronkowiec, Rokita, Schetyna - całą tę górę śmieci należy przemielić, bo
      tu już recykling nie pomoże!!!
      • apoplaws Kolego Kiepski, Łysiak, jak zawsze wysko mierzył 06.11.06, 00:50
        ze swoim plotkasrstwem: elity francuskie we "Franzuskiej ścieżce", masa ksiżażek
        o Napoleonie (choćby "empirowy pasjans"), wielkie malarstwo jak w MW, "Asfaltowy
        Saloon" o życiu codziennym współczesnego imperium... Dziś, w swojej nowej
        książce, również zajmuje się raczej pierwszą ligą.
        Jeżeli salon przeciwstawimy oborze, i przeniesiemy na reszte twórczości Łysiaka,
        to o oborze dotychczas książki nie napisał. Zawsze raczej interesowały go salony...
        • gandalf70 Re: Kolego Kiepski, Łysiak, jak zawsze wysko mier 06.11.06, 00:57
          I ja mam na to odpowiadać? Na ten bełkot pisany w języku suahili?
          Ten twój salon, który tak pieścisz to takie gó.. w jedwabnych ponczochach.
          • apoplaws Re: Kolego Kiepski, Łysiak, jak zawsze wysko mier 06.11.06, 01:00
            Nie musisz. Możesz oddać walkowerem...
        • gandalf70 Nie jestem twoim kolegą... 06.11.06, 01:01
          W oborze obowiązują podstawowe standardy kultury. W salonie nie nauczyli?
          • apoplaws Re: Nie jestem twoim kolegą... 06.11.06, 01:03
            Ale ja Twoim. To mi wystarczy.
            • gandalf70 Re: Nie jestem twoim kolegą... 06.11.06, 01:06
              Osoba nie rozumie? Nie wierzę. Reszta jest milczeniem.
              • apoplaws Re: Nie jestem twoim kolegą... 06.11.06, 01:14
                Rozumie doskonale, przynajmniej tak sądzi. W dawniejszych czasach zwracano się
                do siebie grzecznie i "kolega" (nb. etymologicznie chyba "współobradujący" czy
                coś podobnego), było formą na miejscu.
                Zasady z "obory" mimo, ze są mi z grubsza znane, budzą moją odrazę. Ale cóż, jak
                tam u kolegi w partii wolą... Ale ja potrzebuję odrobiny czasu, żeby się
                przedstawić.
          • taras.bulba Re: Nie jestem twoim kolegą... 06.11.06, 03:01
            gandalf70 napisał:

> W oborze obowiązują podstawowe standardy kultury. W salonie nie nauczyli?
            A Ciebie, kolego, nie uczyli, że dyskurs z krową lub z Q...nie ma sensu?
            • gandalf70 Re: Nie jestem twoim kolegą... 06.11.06, 20:19
              Uczyli, że nie należy się fraternizować ze wszystkimi, a zwłaszcza z Q...
              salonowymi.
    • s.k.i.n Potrzebna jest dobra zmiana ..w PO wymienić Tuska! 06.11.06, 00:42
    • gandalf70 Tusk: Polska to coś śmiesznego 06.11.06, 00:43
      Polecam teksty tego fiuta z początku lat 90tych. dla wszystkich przydupasów
      salonu.
    • gandalf70 Tusk, zamknij kłamliwą gębę 06.11.06, 00:43
      No właśnie!!!!!
    • gandalf70 Tuska na Michnika i PO utonie... 06.11.06, 00:46
      na wieki wieków amen. Daj Boże jak najszybciej.
      • zenutek Re: Tuska na Michnika i PO utonie... 06.11.06, 00:59
        Gandalf70 - czyżby z braku adwersarzy sam do siebie piszesz???? A może robisz
        to samo co "pies na lewiznę", piszesz pod cudze dyktando? Zamiast pisać sto
        postów od świtu do nocy, napis jeden-dwa, merytorycznie uzasadnione.... bo jak
        do tej pory to jedynie powtarzasz same frazesy, skądinąd znane już z biuletynu
        informacji prasowych PiSu.... Takie małe pisemko można codziennie otrzymać w
        biurze wyborczym PiSu, gdzie zawarte są pewne zwroty słowne, które zalecane są
        w danym dniu dla krzykaczy (coś na Twój kształt i podobieństwo), do powtarzania
        w kółko.... może ktoś uwierzy???? Niestety, ciemnota już zgrupowała się tylko w
        małym kręgu pewnej partii (nie wymienię jakiej.... sam się na pewno domyślisz),
        ale im nie musisz tego powtarzać na tym forum, oni tu nie zaglądają... Chyba
        jedynie w takim celu jak Twój, ale oni mają takie same instrukcje..... Tak więc
        zbędne są Twoje wywody..... Napisz choć jeden post merytorycznie uzasadniony,
        który skłoni innych do polemizowania z Tobą.... Inaczej sam niedługo
        pozostaniesz ze sobą.... coś na kształt wirtualnego bliźniaka.....
        • gandalf70 Re: Tuska na Michnika i PO utonie... 06.11.06, 01:03
          Argumencik prosimy jakiś, bo w stu zdaniach zero treści.
          • zenutek Re: Tuska na Michnika i PO utonie... 06.11.06, 01:23
            Argumentów jest wiele, trzeba umieć czytać nie tylko swoje wymądrzenia.... Ale,
            proszę bardzo.... policz ile jest wypowiedzi z Twoim nickiem w ostatnich
            dwudziestu postach.... a jaka treść merytoryczna, ho, ho?? Drugi argument,
            proszę... proste pytanie: na jakiej podstawie, i jakie masz argumenty do tak
            wściekle agresywnego ataku na Donalda Tuska? No chyba, że dostałeś jakieś
            instrukcje (vide: biuletyn informacji prasowych PiSu - instrukcja z dnia
            22.X.06 - cytaty prawie w całości zgodne z przytoczonymi przez Ciebie)...
            Jeszcze kilka argumentów??????
    • pies_na_lewizne Panie Tusk: dobra zmiana to zmiana plyty ;)! 06.11.06, 01:16
      Panie Tusk: dobra zmiana to zmiana plyty ;)!

Bo jak na razie, to Pan ciagle na te sama nute!
      • lucynkababa Re: żal mi Tuska- on taki biedny i smutny- schudł 06.11.06, 01:25
        I potrzebne było ci Donaldzie pchać się tam gdzie nie jesteś wcale potrzebny ?
        Teraz koledzy mają pretensje , że wielu obiecałeś posady za 50000 złotych na
        rękę miesięcznie, zapożyczyli się więc żeby zwyciężać w kampanii - atu klapa na
        całej linii. Nawet Hajka Gronkiewicz Walz - jakoś nie może zyskać uznania dla
        swojej urody i sexapilu i stolyca się na nia wypina. Pięknego Pawełka
        Piskorskiego co tyle pieniążków zainwestował w partię trzeba było ukryć w
        Brukseli. A taki byłby potrzebny - może stolyca by go wybrała, zeby mieć 3 mosty
        więcej i kolejny pałac kultury i nauki- on by to potrafił.
        Oj Donald , Donald - ty jedź na pielgrzymkę do Benedykta moze odczyni zły urok
        co cię biedaku prześladuje i przestaniesz seplenić chociał.
        • zenutek Re: żal mi Tuska- on taki biedny i smutny- schud 06.11.06, 01:56
          Lucynkababa - zastanawiające w Twoim poście jest jedno, czemu tak
          znienawidzonego Tuska wysyłasz na pielgrzymkę do Papieża Benedykta XVI??? A
          tak na marginesie: to nie Tusk i jego partia obsadza swoimi nieudacznikami
          rządowe posady. To nie Tusk i jego partia dopuszcza do rządu złodziei,
          gwałcicieli, aktywnych PZPR-owców, byłych UB-eków, etc.... To nie Tusk i jego
          partia, łamiąc wszelkie głoszone przez siebie hasła nastawiła się na
          zawłaszczenie sobie całego kraju, podporządkowanie sobie wszystkich i wkoło....
          A jeśli się nie udało do końca wszystkiego zdobyć, łamiąc wszelkie zasady
          moralne i dobre obyczaje pcha nasz kraj na dno przepaści, tylko dlatego, że
          właśnie Tusk, Rokita i inni politycy PO nie poddali się wściekłej,
          ambicjonalnej i histerycznej nagonce przywódców PiSu..... Czyżby PiS czuł
          jakieś zagrożenie ze strony PO??????
    • pies_na_lewizne Dobra zmiana: zmienic kurs Tratwy Obywatelskiej 06.11.06, 01:21
      Dobra zmiana to zmiana kursu dla Tratwy Obywatelskiej.

Kapitan Tusk i jego majtek Rokita powinni wyprowadzic ja na spokojniejsze, i
      PLYTSZE!, wody.

Bo wkrotce bedzie tonac.....
    • pies_na_lewizne Dobra Zmiana: PO na 0P (Zero Programu) 06.11.06, 01:32
      • zenutek Re: Dobra Zmiana: PO na 0P (Zero Programu) 06.11.06, 01:35
        Psie na lewiznę.... przeczytaj parę postów wyżej mój post odnoszący się do
        Gandalfa.... toczka w toczkę odnosi się także do Ciebie......
        • pies_na_lewizne Re: Dobra Zmiana: PO na 0P (Zero Programu) 06.11.06, 01:38
          zenutek .... przeczytaj parę postów wyżej mój post odnoszący się do
          apoplaws .... toczka w toczkę odnosi się także do Twoich zarzutow......
          • zenutek Re: Dobra Zmiana: PO na 0P (Zero Programu) 06.11.06, 02:02
            "Ja tez ide spac.
            Zycze dobrych snow. Moze sie jakis pomysl na Polske dla p. Tuska wysni?
            Przydalby mu sie. Nawet taki malu-malu-malusienki."

Czyżby o ten fragment chodziło???? W takim razie rozumiem, co tak bardzo spędza
            sen z powiek internautom zbliżonym do PiSu...... Zastanawia mnie tylko jedno...
            może to wytłumaczysz.... dlaczego, jeśli Tusk jest taki "malu-malu-malusienki",
            Ty poświęcasz mu prawie cały wieczór pisząc na forum????
            • pies_na_lewizne Re: Dobra Zmiana: PO na 0P (Zero Programu) 06.11.06, 08:50
              zenutek napisała:

> "Ja tez ide spac.
              > Zycze dobrych snow. Moze sie jakis pomysl na Polske dla p. Tuska wysni?
              > Przydalby mu sie. Nawet taki malu-malu-malusienki."
              >
              > Czyżby o ten fragment chodziło???? W takim razie rozumiem, co tak bardzo
              > spędza sen z powiek internautom zbliżonym do PiSu...... Zastanawia mnie
              > tylko jedno... może to wytłumaczysz.... dlaczego, jeśli Tusk jest taki
              > "malu-malu-malusienki", Ty poświęcasz mu prawie cały wieczór pisząc na
              > forum????

Zyczylem Ci aby Ci sie wysnil jakis POMYSŁ dla p. Tuska, nawet taki malu-malu-
              malusienki, bo on wystartowal do kampanii be ZADNEGO pomyslu.

Dlaczego poswiecilem tyle czasu temu tematowi?

Ano bo mnie to haslo "DOBRA ZMIANA" zamiast konkretnego programu NIESAMOWICIE
              ROZBAWILO, nawet jak probowalem zajac sie czyms innym to jednak dalej o tym
              myslalem i chichotalem sie bez opamietania.
              • zenutek Re: Dobra Zmiana: PO na 0P (Zero Programu) 06.11.06, 17:16
                Jeśli cytujesz czyjeś słowa skracaj cytaty.... dobra zasada..... A wracając do
                meritum sprawy: obecne wybory to wybory samorządowe i nikt nie jest w stanie
                (no chyba, że PiS) wymyśleć uniwersalnego programu dla wszystkich samorządów.
                Każdy region, każda gmina, każde miasto rządzi się swoimi prawami i ma swoje
                problemy... tak więc i program wyborczy powinien być dostosowany do takich
                potrzeb. Platforma takie programy ma, trzeba tylko odrobinę
                chęci i zainteresowania merytorycznego (a nie histerycznego szukania czegoś aby
                przywalić przeciwnikowi), aby znaleźć odpowiedni program przedstawiony przez
                kandydatów do okręgowych rad samorządowych. Ani Tusk, ani Kaczyński, ani nikt
                inny nie jest w stanie wymyśleć uniwersalnego programu dla wszystkich (no
                chyba, że takie hasła, jak: tanie państwo można zmienić na tani samorząd lub
                samorządem rządzą układy, których jeszcze nie rozbiliśmy, miliony mieszkań
                ewentualnie można zmienić na tysiące - hasła całkiem nośne... ale czy ktoś da
                się jeszcze na nie nabrać??). Zdajesz sobie chyba sprawę, że nie są to wybory
                parlamentarne, gdzie można oszukać nośnymi hasłami w perfidny sposób nie tylko
                konkurentów politycznych, ale co najgorsze swoich wyborców. Zainteresuj się
                programami wszystkich partii w swoim okręgu, będziesz miał lepszy pogląd na
                rzeczywistość i dopiero wtedy czas Twój nie będzie zmarnowany.... obecnie
                niestety jest i to w dużym stopniu.....
                • pies_na_lewizne Re: Dobra Zmiana: PO na 0P (Zero Programu) 06.11.06, 19:30
                  Ok, wobec tego nie zacytuje tym razem nic ;)

Mowisz ze nie mozna miec ogolnego programu dla wszystkich gmin bo potrzeby w
                  kazdej gminie sa inne...

Konkretne potrzeby i projekty moga byc inne, ale sa pewne zasady ktorymi sie te
                  zarzady powinny kierowac. I o tym Tusk powinien byl mowic, skoro mialo sie to
                  ukazac w krajowych mediach. zreszta on doskonale wiedzial ze bedzie to w
                  mediach ogolnopolskich i to haslo "Dobra Zmiana" bylo kierowane do wyborcow
                  calego kraju. Uwazam ze bylo trywialne i infantylne i jedynie osmieszylo
                  Platforme w oczach wyborcow.

A zastanawialas sie przypadkiem dlaczego Tusk wyskakuje z haslem "Dobra Zmiana"
                  a nie z innym?

Jesli nie to moze ja ci podpowiem dlaczego. Bo jego doradcy od propagandy
                  doszli do wniosku ze jego udzial w Nocnej Zmnianie w 1992 roku, jak i nieudana
                  proba nowej Nocnej Zmiany z tzw "tasmami prawdy" i zwiazane z tym ozywione
                  dyskusje na temat udzialu Tuska i Rokity w Nocnej Zmianie z 1992 roku...
                  pozostawily niedobre wrazenie w swiadomosci wyborcow.

Wiec fachowcy od propagandy wymyslili haselko "Dobra Zmiana" ktore mialoby
                  ZNEUTRALIZOWAC w swiadomosci wyborcow haslo "Nocna Zmiana".

Uwazam ze byl to bardzo NIEUDOLNY, powiedzialbym PRYMITYWNY, pomysl.

Bo haslo jest nijakie, nic nie znaczace, a poniewaz nawiazuje do hasla "NOCNA
                  ZMIANA", jedynie je UTRWALA w swiadomosci wyborcow. Czyli osiagneli efekt
                  przeciwny do zamierzonego!

Co za Cieniasy :)!
    • pies_na_lewizne Dobra Zmiana: Zamienic Tuska na Walese 06.11.06, 01:43
      Dobra Zmiana: Zamienic Tuska na Walese a Rokite na Wachowskiego.

Oni o wiele skuteczniej wzmacniali lewa noge.
    • maxlowe11 Re: Tusk: Potrzebna jest dobra zmiana 06.11.06, 02:53
      signal napisał:

> Jedyna nadzieja w Tusku i PO
      Jedyna nadzieja byla w w Millerze i SLD, nieprawdaz?
    • pies_na_lewizne 12-go dobra zmiana: PO = Partia Odsunietych 06.11.06, 08:53
      12-go nastapi dobra zmiana nazwy PO: Partia Odsunietych (od "wadzy")
    • pies_na_lewizne 12-go dobra zmiana: Partia Obrazonych na ... 06.11.06, 09:02
      12-go zajdzie Dobra Zmiana

Partia Obrazonych przemieni sie w Partie Odepchnietych.
    • pies_na_lewizne Ale K.O.N.K.R.E.T.N.I.E co to jest "dobra zmiana"? 06.11.06, 09:14
      A tak KONKRETNIE to co ma oznaczac ta "Dobra Zmiana".

Podejrzewam ze w rozumieniu liderow Platformy zadna zmiana nie bedzie
      wystraczajaco "dobra" dopoki Tusk nie wprowadzi sie do Palacu
      Namiestnikowskiego a Krakowiaczek Jeden nie zostanie premierem.

No ale do tego to juz potrzebna bylaby II-ga "Nocna Zmiana". Czy o taka zmiane
      p. Tuskowi chodzilo?
      • wet3 Dobra zniana wedlugTuska. 06.11.06, 14:52
        Rozumiem bole Tuska i jego pojecie dobrej zminy. Otoz owo pojecie nigdy nie
        kojarzy sie Tuskowi z dniem. Zawsze kojarzy sie z NOCA!!!
        • wet3 Re: Dobra zmiana wedlugTuska. (korekta) 06.11.06, 14:57
          wet3 napisał:

> Rozumiem bole Tuska i jego pojecie dobrej zmiany. Otoz owo pojecie nigdy nie
          > kojarzy sie Tuskowi z dniem. Zawsze kojarzy sie z NOCA!!!

Slepoty dostaje i przepuszczam bledy maszynowe. Przepraszam!
          • pies_na_lewizne Re: Dobra zmiana wedlugTuska. (korekta) 06.11.06, 19:37
            wet3 napisał:

> wet3 napisał:

> > Rozumiem bole Tuska i jego pojecie dobrej zmiany. Otoz owo pojecie nigdy
            > > nie kojarzy sie Tuskowi z dniem. Zawsze kojarzy sie z NOCA!!!

Krety swoja robote tez przeprowadzaja w calkowitej ciemnosci.
            Moj pies lubil je wykopywac.
            Mam nadzieje ze PiS wykopie tego kreta juz 12-go ;)
    • niedorobiony.premier.z.krakowa POpaprany, POgięty, POkemon 06.11.06, 22:47
      POrażka-POpłuczyny-POlucja-PO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka