Dodaj do ulubionych

Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach?

09.11.06, 12:43
Zaprzeczenie Kaczyńskiego to najlepsze potwierdzenie

Dawniej mówiło się, że prawdziwa informacji to taka, której prawdziwości
zaprzeczyła agencja TASS. Teraz to samo należy stosować do informacji
zaprzeczonych przez Kaczyńskich et consortes.
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:46
      Artykuł o prezydenecie, zdjęcie premiera?
      • nikdaklik Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:50
        nie chce zeby z moich podatkow sponsorowano kler
        jestem wyksztalciuchem
        nie chce dluzej doplacac do rolnikow i gornikow
        chce przejechac sie normalna autostrada
        itp. itd.

a zdaniem prezydenta jestem nieudacznikiem (i pewnie czescia ukladu)
        nie wyglada na to zebym wrocil do kraju w najblizszym czasie
        • kontonaspam Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:54
          A czemu nikt nie pisze o tym, jak cipeło rodacy przywitali
          "swojego" prezydenta? Serdecznym tradycyjnym pozdrowieniom
          "spieprzaj dziadu" nie było końca.
          • krychola Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:03
            coś o protestach przeciwko Kaczorom w czasie tej wizytu to czytałem tylko nie
            wiem gdzie. A spieprzaj dziadu chyba gazety nie cytują, bo jak był wiec przeciw
            Kaczorom to też o tym nikt nie pisał tylko że było buczenia. Tak że nawet jeden
            PiSuar stwierdził że gazeta kłamie bo powinna dosłownie cytować to co ludzie
            krzyczeli, znaczy spieprzaj dziadu
            • plaszcz Ciągle go tłumaczą Że nie powiedzial co powiedział 09.11.06, 14:18
              czyli kaczyński prezydent albo nie wie co mówi albo dobrze wie co mowi tylko że nie powinien tak mowic i go pozniej tlumaczą, że co innego miał na myśli, a mi się wydaje że kaczyński dobrze wie co powiedział i powiedzial właśnie to co chciał powiedziać !
              • seroo1 Powiedział co powiedział.... 09.11.06, 14:26
                ...bo myślał, że myślał...
                Rozczochrane włoski (z lewa na prawo, potem z prawa na lewo, potem z tyłu na
                przód - i łysina zakryta) czesze mu pierwsza dama to i myśli nieuczesane ktoś
                musi wygładzać.
              • a.k.traper Skoro nieudacznicy rządza "nieudolni" uciekają 09.11.06, 14:34
                a reszta zyje sobie i czeka kiedy bedzie normalnie
                • lucusia3 Re: Skoro nieudacznicy rządza "nieudolni" uciekaj 09.11.06, 14:46
                  Nie przesadzajcie, znowu nie zrozumieliści skrótu myślowego.
                  • a.k.traper Zrozumieliśmy, oni zawsze na skróty, no jak inacze 09.11.06, 15:25
                    skoro sie niewiele potrafi?
                    • gagapapa Re: Zrozumieliśmy, oni zawsze na skróty, no jak i 09.11.06, 15:32
                      źle było przetłumaczone, GW jak zwykle robi sensacje, a tabun kokłków s.a w
                      galoty ze szczęścia:
                      fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/pomylili-im-sie-bracia-kaczynscy,815035,2943
                      • a.k.traper Co wcale nie zmienia mojej opinii o koalicji, 09.11.06, 16:04
                        partiach i ich członkach, dla mnie to mieszanina ludzi z przerosnieta ambicją,
                        krętaczy i ocięzale myslących. Ja odrózniam prezydenta od premiera, ale do tej
                        pory nie słyszałem jakiejs sensownej dla mnie wypowiedzi. Oczekiwałem czego
                        innego i jestem nimi zdegustowny.
          • nutapistolet Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:11
            hahahahahaha!!!!! ale tak serio: wybierzmy już nowego prezydenta, co? to już
            przestaje być śmieszne - a właściwie dawno przestało.
            • donkowalski do nielicznych na tym forum co znaja j. angielski: 09.11.06, 13:55
              chcialbym zwrocic uwage na sformulowanie "a number of people" znaczy pewni
              ludzie, niektorzy ludzie - not only from Poland but from a number of other
              countries"
              Cytat z Daily Mail: He told a Number Ten audience: "I believe there are a
              number of people - not only from Poland but from a number of other countries -
              who are feckless naturally, but they seek a better life and they go abroad.

"Currently, the UK has become a destination of choice for such individuals.
              Poland doesn't shirk responsibility for such individuals. We are aware that
              such a problem exists.

"We know that there are those who have succeeded in the UK and have jobs and
              are doing very well, thank you, especially considering the difference in wages
              between the UK and Poland.

"But these people are registered as unemployed in Poland, so they are living a
              fiction and raising unemployment figures in Poland while they are doing very
              nicely in the UK.

"This is something we would like to do without."

kolejny przyklad debilizmu wsrod dziennikarzy polkich? watpie, to jest raczej
              kolejny przyklad moskiewskiej szkoly dezinformacji i dezintegracji!
              • orion_kr Re: do nielicznych na tym forum co znaja j. angie 09.11.06, 14:05
                > "But these people are registered as unemployed in Poland, so they are living a
                > fiction and raising unemployment figures in Poland while they are doing very
                > nicely in the UK.

jasne i co miesiac wracaja do polski zeby sie podpisac w urzedzie pracy i pokazac gotowosc do pracy,
                owszem , takie myslenie to jest debilizm...
                • seroo1 Nieudolni wyjechali ???? 09.11.06, 14:21
                  G... prawda. Nieudolni zostali ( w tym ja) i muszą znosić ten PiSyf.
                  • plaszcz Nieudolni bali się wyjechać i zapisali się do PISu 09.11.06, 14:25
                    wystarczy spojrzeć na te śmieszne postacie :)
                    • seroo1 Re: Nieudolni bali się wyjechać i zapisali się do 09.11.06, 14:29
                      plaszcz napisał:

> wystarczy spojrzeć na te śmieszne postacie :)
                      ------------------------------------------------------------
                      Może i śmieszne, ale jak je widzę to mi się płakać chce !
                      Buuuuuu !!!!!
              • kulawiec I właśnie o "feckless" tu chodzi.. 09.11.06, 15:57
                Angole z pracy przychodzili do mnie i dziwili się jak to możliwe że nasz
                prezydent nas wyśmiewa a Blair nas broni... Chociaż on jeden dobrze wie ile
                przyniosły im nasze podatki.
              • pm7303 Re: do nielicznych na tym forum co znaja j. angie 09.11.06, 16:57
                No coz, albo cos u kolegi slabo z angielskim? Albo sie koledze 'pomieszalo'? Bo
                tekst tutaj przytoczony, mowi dokladnie o tym (chociaz niedokladnie tak jak-)
                gazeta napisala.
              • zap444 Re: do nielicznych na tym forum co znaja j. angie 10.11.06, 05:02
                To Lech K zna angielski? Bo jak nie to ja bym wolal przeczytac co dokladnie po
                polsku on powiedzial i czy to bylo tylko 'Lost in traslation'

ZAP
            • rosenkrantz666 Kaczyński poniżył publicznie 400tys. Polaków.... 09.11.06, 14:05
              ... do tego stopnia, że musiał ich bronić Blair.

Kaczyński opowiadał, że Polacy pracujący w UK są oszustami:
              "But these people are registered as unemployed in Poland, so they are living a
              fiction and raising unemployment figures in Poland while they are doing very
              nicely in the UK"
              czyli
              "Ci ludzie są zarejestrowani jako bezrobotni w Polsce, a więc żyją w fikcji i
              podnoszą statystyki bezrobocia w Polsce, jednocześnie świetnie sobie radząc w UK"

To Blair za Polakami sie ujął:
              "I have to say that the vast majority of Polish people who come to work here are
              working very hard. They are very well regarded."
              czyli
              "Muszą dodać, że ogromna większość Polaków, którzy przybyli tu pracować, pracuje
              bardzo ciężko. I są tu wysoko cenieni."

Czy po czymś takim ten ....piiiiiip..... Kaczyński nie powinien być usunięty ze
              stanowiska prezydenta Polski? Wyjeżdża za granicę, do kraju, który stworzył
              więcej miejsc pracy dla Polaków, niż ostatnie dwa polskie rządy, i tam pluje w
              twarz 400 tysiącom obywateli Polski!
              • seroo1 To go usuń :) 09.11.06, 14:32
                "Niewiele Ci mogę dać...", ale paczki będę Ci przysyłał codziennie!!!
              • niestaly_czytelnik Jakie 400 tysięcy? 09.11.06, 14:32
                Przecież ostatnia wersja, którą ochoczo łykaliście (jak to wykształciuchy), to
                2 mln na zmywaku. No jak to, to gdzie te 2 mln?
                • seroo1 Re: Jakie 400 tysięcy? 09.11.06, 14:37
                  2 mln. wyjechały z Polski, w tym 400 tys. do Wlk. Brytanii. Coś Ci z tą
                  złośliwością nie wyszło....
                  • niestaly_czytelnik Myślę, że z logiką słabo u sz. interlokutora 09.11.06, 14:42
                    seroo1 napisał:

> 2 mln. wyjechały z Polski, w tym 400 tys. do Wlk. Brytanii. Coś Ci z tą
                    > złośliwością nie wyszło....

Tak wiem. Ale też wiem, że do Anglii wyjechało najwięcej, a na pewno ponad 50%
                    wszystkich uciekinierów, więc ponawiam pytanie: GDZIE TE 2 MLN Gazety
                    wybiorczej???
                    • ada1979 Re: Myślę, że z logiką słabo u sz. interlokutora 09.11.06, 14:55
                      niestaly_czytelnik napisał:

> seroo1 napisał:
                      >
                      > > 2 mln. wyjechały z Polski, w tym 400 tys. do Wlk. Brytanii. Coś Ci z tą
                      > > złośliwością nie wyszło....
                      >
                      > Tak wiem. Ale też wiem, że do Anglii wyjechało najwięcej, a na pewno ponad
                      50%
                      > wszystkich uciekinierów, więc ponawiam pytanie: GDZIE TE 2 MLN Gazety
                      > wybiorczej???
                      >
                      no i widzisz jak niewiele wiesz?
                      najwiecej polakow na dzien dzisiejszy znajduje sie w irlandii:)
                      • niestaly_czytelnik Trzeba myśleć. 09.11.06, 15:18
                        > no i widzisz jak niewiele wiesz?
                        > najwiecej polakow na dzien dzisiejszy znajduje sie w irlandii:)

Rozumiem, że w Irlandii jest ponad milion uciekinierów z Polski, czyli ca. 1/4
                        wszystkich obywateli. No fajnie...
                        • niestaly_czytelnik To może zrobimy województwo irlandzkie? 09.11.06, 15:22
                          Może by cuś jakieś województwo irlandzkie utworzyć, skoro stanowimy tam 1/4
                          obywateli?
                        • iedsupo Re: Trzeba myśleć. 09.11.06, 15:35

> Rozumiem, że w Irlandii jest ponad milion uciekinierów z Polski, czyli ca.
                          > 1/4 wszystkich obywateli. No fajnie...

A może ten jeden raz spróbujesz zastosować swoje zalecenie ("trzeba myśleć") w
                          praktyce ? Bo póki co, to brakuje w twoich wywodach choćby śladów logicznego
                          myślenia... Dla rozruszania zastałych zwojów policz sobie, ile jest liczb
                          naturalnych większych niż 400 tyś, ale mniejszych niż 1 milion.
                          • niestaly_czytelnik Trzeba myśleć - powtarzam jesze raz. 09.11.06, 15:51
                            > Dla rozruszania zastałych zwojów policz sobie, ile jest liczb
                            > naturalnych większych niż 400 tyś, ale mniejszych niż 1 milion.

Dla rozruszania zwitka przewodzącego impulsy proponuję rozpatrzenie takiego
                            zagadnienia: dlaczego w przypadku np. ładowności samochodu nie podaje się
                            liczby 5687 kg, tylko 6 ton? Oznacza to, ze w pewnych przypadkach posługujemy
                            się zaokrągleniami. GW trąbiła miesiącami, że z Polski uciekło 2 mln ludzi.
                            Skoro kraje Wysp Brytyjskich są najczęstszymi celami wyjazdów, to wnioskuję, że
                            z tych 2 mln 3/4 (ostrożne szacunki) wyjechało właśnie tam. Jeżeli wiemy, że w
                            Wlk. Bryt. jest 400 tys., to wychodzi na to,że w Irlandii jest ponad 1 mln.
                            • iedsupo Re: Trzeba myśleć - powtarzam jesze raz. 09.11.06, 16:28

> Skoro kraje Wysp Brytyjskich są najczęstszymi celami wyjazdów, to wnioskuję,
                              > że z tych 2 mln 3/4 (ostrożne szacunki) wyjechało właśnie tam.

Jak z powyższego widać, wnioskowanie nie jest twoją najmocniejszą stroną. Ale
                              nigdy nie jest za późno na rozwój - nawet dla takich lampucerów jak ty - i
                              wierzę, że pewnego dnia wyjdzie ci jakiś logiczny wniosek. A póki co, nie
                              napinaj się zbytnio w temacie samodzielnego myślenia bo się przemęczysz, tylko
                              dalej rób to, co wychodzi ci najlepiej.
                            • 1410_tenrok hej niestały w mysleniu 09.11.06, 17:03
                              a masz jakies dowody???? Wnioskujesz, wnioskujesz. A co z faktami????
                              Sprawdz w urzedzie statystycznym, albo w MSWiA.
                              Dla ułatwienia dodami: 2 - 0,4= 1,6, nawet gdyby to było 1,5, albo 1,4. I
                              jeszcze jedno aktualnie roznych krajow jest około 180, wiec masz duzo do
                              roboty! Odmaszerowac, rach ciach, ciach!
                      • iedsupo Re: Myślę, że z logiką słabo u sz. interlokutora 09.11.06, 15:23
                        ada1979 napisała:

> no i widzisz jak niewiele wiesz?

A czegóż można się spodziewać po człowieku, który określenie "wykształciuch"
                        uważa za obraźliwy epitet ? Pod skrzydła porcelitowej władzy garnie się
                        wczelkiego rodzaju barachło mentalne - ludzie, którzy niewiele wiedzą i jeszcze
                        mniej potrafią. Dla nich każdy, kto używa swojego mózgu do myślenia to od
                        razu "wykształciuch"...
                        • niestaly_czytelnik Iesdupo! 09.11.06, 16:10
                          > A czegóż można się spodziewać po człowieku, który określenie "wykształciuch"
                          > uważa za obraźliwy epitet ?

Określenie "wykształciuch" jest obraźliwe i jako takie zostało wymyślone przez
                          Sołżenicyna. Widzę, że określenie to dosyć skutecznie ugodziło tych, do których
                          było skierowane.

> Pod skrzydła porcelitowej władzy garnie się
                          > wczelkiego rodzaju barachło mentalne - ludzie, którzy niewiele wiedzą i
                          jeszcze
                          >
                          > mniej potrafią.

Nie czuję się adresatem powyższych określeń. Mam wyższe wykszt. (techniczne!).
                          Do mycia naczyń nie zamierzam wyjeżdżać, mam tutaj pracę, a ponadto zdarza się
                          czasami dorobić na giełdzie. Wy, wykształciuchy uważacie, że praca jest jedynym
                          źródłem zdobywania pieniędzy i dlatego jeździcie do Anglii brudzić paznokcie
                          przy myciu naczyń. A tak wcale nie jest, wystarczy poczytać:

osiagacz.info/artykuly/niezaleznosc-finansowa/nie-szukaj-pracy-tylko-pieniedzy.html

No i kto jest barachłem mentalnym?
                          • iedsupo niekumaty_czytelniku... 09.11.06, 16:37
                            ...gdy nazwiesz mnie wykształciuchem, to ja się poczuję skomplementowany, bo
                            wiem, że w ten sposób dajesz tylko upust swojej frustracji, ty biedna,
                            porcelitowa poczwaro. I nic tu do rzeczy nie mają intencje Sołżenicyna. Ważne
                            jest to, jak bardzo malutki i głupiutki musisz się czuć, żeby kogoś tak nazywać.

A co do twojego rzekomego "wyższego wykszt. (techincznego!)", to pozwól że
                            zgadnę: operator koparki ręcznej ?
          • galeski Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 14:22
            Też bym go tak przywitał. Cholerny łgarz i świr
      • bs001 PIS zawsze mówi co innego niż myśli 09.11.06, 12:51
        standard
        • plaszcz Po co Kaczyński mówi, jak póżniej mówią co powiedz 09.11.06, 14:22
          powiedział, po co ten prezydent :)
      • bjornus Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:13
        A co za różnica?
      • zorro_zx Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 15:50
        Zweryfikować dyplomy Kaczyńskich. Ich wypowiedzi (szczególnie bełkot Jarosława)
        nafaszerowane błędami językowymi to wstyd i hańba dla Polski. A zdanie nawet
        wyjęte z kontekstu "znaczy co znaczy". Jest tym głupsze, im dłuższej wypowiedzi
        wymaga dla wyjaśnienia intencji mówiącego lub zdementowania.
    • the.bill1 Rzygowiny w GW, to norma widzę... 09.11.06, 12:47
      Nic dodać, wszystko ująć, będzie normalnie.

Im słabsza Wyborcza, tym lepiej dla Polski!
      • krychola Re: Rzygowiny w GW, to norma widzę... 09.11.06, 13:05
        the.bill1 napisał:

> Nic dodać, wszystko ująć, będzie normalnie.
        >
        > Im słabsza Wyborcza, tym lepiej dla Polski!

Cytujesz pewnie słowa komunistów! Też pewnie uważali w 89 roku że im słabsza
        Wyborcza tym lepiej dla Polski (a po cichu że lepiej dla nich)
      • huuump The.bill1 rzygowiny to ty masz zamiast mozgu cwoku 09.11.06, 14:15
        PiS zrobil ci taka papke z mozgu, ze twoje wypowiedzi to tylko puste haselka
        bez pokrycia. Jezeli uwazasz, ze Gazeta napisala kiedys cos nieprawdziwego i
        chcesz dalej "wylizywac" d..pe swojemu idolowi to pozwij Gazete do sadu. Moze
        wtedy Di Kaczorro Tutti Cappo pozwoli ci sie pocalowac w reku w gescie
        calkowitego poddanstwa.
    • palestrina2005 GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 12:48
      Cytuje jakieś zdania wyrwane z kontekstu i robi aferę.

Z tego co czytałem to Kaczyński protestował przeciwko tym co pracują w UK i
      pobierają w Polsce zasiłki dla bezrobotnych...
      • the.bill1 Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 12:49
        To jest własnie niszczenie publicznej dyskusji przez GW. Ta moralna hołota jest
        gotowa zniszczyć kraj, jak przy władzy sa ludzie, którzy nie myślą tak, jak
        autokraci z Wyborczej.
        • wdmochow Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 12:51
          Sprawdzcie sami co naplótł wasz idol. Jeżeli umiecie po angielsku:

\
          www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=415147&in_page_id=1770
          • the.bill1 Sugerujesz, ze jak ciołki w Brytanii napiszą coś 09.11.06, 12:53
            w stylu polskiej michnikowszczyny, to to jest prawda?
            Tak sa takie same Michniki jak w nadwiślańskim kraju.
            • wdmochow Re: Sugerujesz, ze jak ciołki w Brytanii napiszą 09.11.06, 12:54
              Tak, tak wszyscy są w Układzie! Krucjata przeciwko Polsce trwa!
              • the.bill1 Re: Sugerujesz, ze jak ciołki w Brytanii napiszą 09.11.06, 12:57
                wystarczy zerknąc na opcję polityczna gazety albo po prostu spytać kto jest
                czyim znajomym. W zglobalizowanym świecie, to nie jest żaden problem.
                • wdmochow Re: Sugerujesz, ze jak ciołki w Brytanii napiszą 09.11.06, 12:58
                  Spisek antykaczy ma zasięg ogólnoświatowy!
                  • the.bill1 Re: Sugerujesz, ze jak ciołki w Brytanii napiszą 09.11.06, 13:03
                    niekoniecznie. wystarczy, ze powiem, np. "George wkręć jedno słówko w tekst o
                    Polakach i pomiń zdanie - wiesz, bo się nie zmieściło w wierszówce" i sprawa
                    gotowa...
                    wielki mi problem.
                    GW robi tak nieustannie.
                    w Polsce Forum zamieszcza na ostatniej stronie opcje polityczną gazet, z których
                    artykułów korzysta.
                    • wdmochow Re: Sugerujesz, ze jak ciołki w Brytanii napiszą 09.11.06, 13:06
                      Tak to sobie tłumacz. Orwell nazwał to "dwójmyśleniem".
                    • lze_elita.073 Bill, jestes kretynem: sprawdz CO to jest Daily 09.11.06, 13:08
                      Mail:) Chocby w Wikipedii, a dopiero potem dziob rozdziawiaj...
                    • krychola Re: Sugerujesz, ze jak ciołki w Brytanii napiszą 09.11.06, 13:08
                      the.bill1 napisał:

> niekoniecznie. wystarczy, ze powiem, np. "George wkręć jedno słówko w tekst o
                      > Polakach i pomiń zdanie - wiesz, bo się nie zmieściło w wierszówce" i sprawa
                      > gotowa...
                      > wielki mi problem.
                      > GW robi tak nieustannie.
                      > w Polsce Forum zamieszcza na ostatniej stronie opcje polityczną gazet, z
                      któryc
                      > h
                      > artykułów korzysta.

To kto w końcu tak jedno zdanie nie za cytował?
                    • perro69 debil nr 1 09.11.06, 13:16
                      twój nick pasuje do sttanu twojej agrarnej umysłowości jak żaden inny! tak
                      trzymaj! walcz z układem i spiskami! jest super!
                • lze_elita.073 Daily Mail - gazeta konserwatywno-faszystowska 09.11.06, 13:06
                  od swojego zarania. Wspierajaca Mosleya i broniaca do upadlego Mussoliniego,
                  Hitlera:) O to ci chodzilo?
                  Ale TO SAMO napisal tez Financial Times:
                  www.ft.com/cms/s/9b9169d0-6ecf-11db-b5c4-0000779e2340.html
                  i The Herald:
                  www.theherald.co.uk/politics/73938.html
                  CZEMU ty na sile Kaczora i jego chamstwa wobec wlasnego narodu bronisz? Nietakt
                  byl tak duzy, ze Blairowi nie przyszlo nic innego niz POLAKOW BRONIC.
                  • oblesnik Re: Daily Mail - gazeta konserwatywno-faszystowsk 09.11.06, 13:26
                    Kartofel sie kompletnie zblamowal, bo przez swoja glupote podlozyl swinie
                    Blairowi, z ktorym chcialby budowac sojusz w przeciwwadze do Niemiec. Wskutek
                    chlapniecia o Polakach wyludzajacych zasilki Anglicy teraz czepiaja sie Blaira
                    za otwarcie rynku pracy dla Polakow. Majstersztyk, panie prezydencie!
                    • krystin3 Re: Daily Mail - gazeta konserwatywno-faszystowsk 09.11.06, 17:03
                      No nie obracaj kota ogonem, drogi "obleśniku" - TO AKURAT BLAIR POWIEDZIAŁ, ŻE
                      STATYSTYKI WSKAZUJĄ , IŻ POŁOWA BEZDOMNYCH I BEZROBOTNYCH W LONDYNIE POCHODZI Z
                      "EUROPY WSCHODNIEJ" !!! A interpretacja spotkania przez media zachodnie wyraźnie
                      pokazuje, że każdy chwyt dozwolony, byleby pokazać niechęć do Polaków.
                      Widok tych paru wrzeszczących dzieciaków (pokazanych w telewizji) też był
                      dla mnie żenujący - niech się wezmą najpierw za naukę, zanim zaczną wysuwać żądania.
                • pio.no Re: Sugerujesz, ze jak ciołki w Brytanii napiszą 09.11.06, 13:19

> wystarczy zerknąc na opcję polityczna gazety albo po prostu spytać kto jest
                  > czyim znajomym. W zglobalizowanym świecie, to nie jest żaden problem.

Bieda w tym, że w "zglobalizowanym świecie" nie tylko łatwiej zawrzeć
                  znajomości oraz je przejrzeć, lecz także łatwiej dokonać szeregu niewygodnych
                  odkryć, np. porównać jakość życia w większości miejsc świata, poczytać opinii z
                  różnych (!)źródeł, ocenić stopień zadowolenia społecznego oraz zwykłej
                  uprzejmości i tym podobnych niepatriotycznych bzdetów. Szkoda, że większość
                  Pisowskich kundli przerasta ten natłok i w swojej wizji świata odwołują się do
                  lekko tylko zmodyfikowanych ludowych rozwiązań. Po co uczyć się języków i
                  rozumieć świat. Lepiej znaleźć słowo wytrych np. "układ" lub do gamoństwa
                  dorobić ideologię (każdy Polak mówi tylko po Polsku - pamiętacie Dyzmę). A
                  skoro tylko pojawiają się problemY - a pojawiają się stale i stadnie, prawdziwe
                  i urojone - najlepiej w ustalaniu przyczyn dokonać "eksterytorializacji"
                  Sprawcy są na zewnątrz "polak prawdziwy" jest niepokalany niczym najświętsza
                  panienka. Z tej to właśnie prostackiej przyczyny owi błogosławieni - obcy
                  (obojętnie w której aktualnie modnej wersji, czy żydzi czy geje alias
                  pedalstwo, czy też po prostu "układ") zrobili dla tożsamości "polaka -
                  katolika" tyle, że powinni mieć pomniki większe niż ma je sam JPII. Powodzenia
                  w taplaniu w gó..e. Z boku wygląda to wprawdzie "śmieszno" ale też
                  niestety "straszno"
              • lze_elita.073 Bo te brytyjskie ciolki angielskiego nie znaja. 09.11.06, 13:03
                Tylko "prawdziwy Polak i katolik" byl w stanie wlasciwie slowo "FECKLESS"
                pojac...
            • lze_elita.073 "Michniki" w Daily Mail :))) I Financial Times, i 09.11.06, 13:02
              The Herald?
              Gdyby to bylo tylko w jawnie FASZYSTOWSKIM od czasow Mosleya Daily Mail, to
              moze mozna by bylo to zignorowac, ale jest wszedzie:
              www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=415147&in_page_id=1770
          • pio.no Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 13:02
            A po co mamy umieć, jak prezio też ni w ząb!
            To poruta, że prezydent i - co gorsza - profesor (choć podwórkowy tylko) nie
            potrafił gęby otwierać w obcym języku! I cieszył się na oczątku jak dziecko, że
            nigdy nie był w RFN! O publikacjach nie wspomnę, bo jest tego tyle, że każdy
            szanujący się młody doktor zarumieniłby się ze wstydu. Teraz wiadomo skąd się
            biorą wykształciuchy. Jaka profesura taka prezydentura. Tyle że dlaczego cała
            Polska ma cierpieć, skoro mógł tylko i bez tego badziewiasty UKSW.
            • palestrina2005 Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak fakt 09.11.06, 13:08
              Macie coraz niższe bezrobocie, niską inflację, rozpędzoną gospodarkę i
              możliwość pracy w wielu krajach UE.
              Co wam się jeszcze niepodoba, dlaczego krytykujecie PiS.

Wykorzystajcie sznsę jaką daje PiS.
              Znajdźcie pracę, weźcie kredyt i kupcie jedno z 3 mln mieszkań.
              A nie tylko biadolicie i marudzicie jak wam źle w Polsce pod rządami PiS...
              • wdmochow Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:11
                To co robią ci bezdomni Polacy w UK. Wracajcie! PIS wam da...

W mordę!
                • palestrina2005 Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:18
                  Jak ktoś nie jest odpowiednio przygotowany to nie powinien wyjeżdżać...

W Polsce nie zrobimy skoku na poziom UK w 5 minut, ale konsekwentna polityka
                  powinna dac rezultaty...
                  • wdmochow Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:21
                    Na pewno da! Do Białorusi jeszcze daleka droga, ale się staramy!
                    • palestrina2005 Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:23
                      Znowu michnikowy i SLDowski poulizm...

Tusk czy Rokita mówili zdaje się przed wyborami 2005, że w 2006 roku pod
                      rządami PiS euro będzie po 5 zł. I co ?????
                      • k_r Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:25
                        hoho przypominami sobnie co kto mówił przed wyborami ...???

no to powiedz słobneczko gdzie sa te 3 mln mieszkań o których pis wspominał ???
                        • palestrina2005 Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:39
                          Możesz wziąć kredyt i kupić jedno z nich nikt ci nie broni.
                          Ja wprowadziłem się właśnie do nowego mieszkanka, drugie (niestety mniejsze bo
                          zabrakło mi kasy) będę wynajmował.
                          A więc zostało jeszcze 2 999 998. Wybieraj co chcesz.
                  • aniko Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:28
                    Powiedz mi JAKA polityka? Rozdawnictwa socjalnego?
                    Tylko szybko rzeprowadzona reforma podatkow, umozliwiajaca rozwoj
                    przedsiebiorstw, ma szanse zagwarantowac nam osiagniecie poziomu europejskiego!
                    Dalczego Pis patrzy wstecz? Nas ratuje tylko ucieczka do przodu.
                    Nie jestem z ukladu ani zwolennikiem grubej kreski - okazala sie niezbyt
                    fortunnym wyborem, ale tracimy cenny czas wzrostu gospodarczego (ktory nie
                    potrwa wiecznie) a mowiac brutalnie "agenci szarej sieci" sami wymieraja.... to
                    juz ten wiek.
                  • pawka55 Palestrina20005:Gdzie jest ta konsekwentna... 09.11.06, 14:36
                    polityka PiSdzielcow? Podam tylko jeden przyklad. Jednym z zarzutow, ktore PiS
                    wysuwal przeciw rzadam SLD bylo zbiurokratyzowanie panstwa. Obiecywano ukrocic
                    te biurokracje i, miedzy innymi, ulatwic otwieranie prywatnych firm. Podaj mi
                    choc jedna drobna ustawe, ktora rzad PiS przeglosowal w celu zmiany tej
                    sytuacji? Na polu likwidacji biurokracji ma za to PiS wielkie zaslugi: nowe
                    urzedy, tysiace nowych urzednikow, synekury dla glupich, ale spolegliwych.
                    Wyglada na to Palestrina2005, ze rzeczywiscie urodzilas sie dwa lata temu i
                    twoje pojmowanie swiata odpowiada twemu wiekowi.

Polak z US
              • aniko Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:21
                Czy Cie pogielo? Dlaczego ktos nie bedacy zwolennikiem Pisu musi byc od razu
                nieudacznikiem, czlonkiem ukladu, komuchem etc???????
                Nie zycze sobie, by mowiono o mnie w ten sposob. Pracuje juz (dopiero?) 15 lat
                (czyli przez caly czas w tych okropnych, beznadziejnych, nic nie wartych 17lat).
                Mam dwa fakultety, dobrze zarabiam, nie daje lapowek, place gigantyczne ZUSy i
                podatki, z pomoca rodziny mam mieszkanie i NIECZEGO nie zawdzieczam Pisowi!
                Tylko i wylacznie sobie i ciezkiej pracy.
                a krytykujemy Pis, bo panstwo socjalne to nie jest to co nam jest teraz
                potrzebne? Wzrost gospodarczy nalezy jak najszybciej wykorzystac na reforme
                podatkow - TYLKO prezna gospodarka jest w stanie zapewnic naszemu krajowi
                rozwoj. Czy tego nikt nie rozumie????
                Jak sami prawnicy, humanisci etc pchaja sie do wladzy i buduja perony we
                Wloszczowej to powiedz mi gdzie tu rachunek ekonomiczny takiej inwestycji???
                czysty populizm i gra wyborcza.
                • palestrina2005 Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:26
                  Bezrobocie spadło więc moze czas pomyśleć o zmianie pracy na lepszą, lepiej
                  płatną ???
                  Wykorzystaj tą szansę, że się rozluźniło na rynku.

OK PiS powinien być bardziej liberalny ekonomicznie, ale kto bronił PO wejść w
                  koalicję. A to PiS musi rozwalać korupcję z SO.... i niestety godzić się na
                  pewne socjalne kompromisy, co mi też się nie podoba...
                  • aniko Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:33
                    palestrina2005 napisał:

> Bezrobocie spadło więc moze czas pomyśleć o zmianie pracy na lepszą, lepiej
                    > płatną ???
                    > Wykorzystaj tą szansę, że się rozluźniło na rynku.
                    >
                    > OK PiS powinien być bardziej liberalny ekonomicznie, ale kto bronił PO wejść
                    w
                    > koalicję. A to PiS musi rozwalać korupcję z SO.... i niestety godzić się na
                    > pewne socjalne kompromisy, co mi też się nie podoba...

To jak Ci sie nie podoba, to nie mow ze jest cacy, tylko mow co myslisz.
                    Oczywiscie to PO nie chciala... jakie to nudne!
                    Dlaczego z mojego postu wyciagasz wniosek, i sugerujesz zmiane pracy?
                    • palestrina2005 Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:42
                      Mam prawo wyciągać wnioski, to wolny kraj.
                      Z twojego posta wywnioskowałem że narzekasz i wolałbyś mieć lepiej płatną pracę
                      • aniko Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 14:13
                        palestrina2005 napisał:

> Mam prawo wyciągać wnioski, to wolny kraj.
                        > Z twojego posta wywnioskowałem że narzekasz i wolałbyś mieć lepiej płatną
                        pracę

Widzisz, ja widze tu problem z jakim stykamy sie na codzien - czytamy co
                        napisane ale kazdy rozumie to inaczej - napisane jak wol "mam dobra prace" -
                        czy to jest narzekanie na prace?
                        Ale krytyczna uwago wobec poczynan wladzy od razu uwazana jest za atak (czesto
                        personalny) i narzekanie, nieudacznictwo i etc.
                        Mam maly apel do zwolennikow obecnej wladzy: wiecej dystansu, jak powiedziales
                        to wolny kraj i kazdy ma prawo wyciagac nioski z obserwowanej rzeczywistosci.
              • perro69 Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:24
                Macie coraz niższe bezrobocie
                - bezrobotni wyjechali na wyspy to i siłą rzeczy spadło
                niską inflację
                - dzięki nbp a nie pis
                rozpędzoną gospodarkę
                - gospodarka rozpędzała się jak pisu jeszcze nie było w planach
                możliwość pracy w wielu krajach UE
                - co ma z tym wsplnego przeciwny UE pis?
                Znajdźcie pracę
                - za 800 pln/mc
                weźcie kredyt i kupcie jedno z 3 mln mieszkań
                - np 50 m.kw. za 300.000 pln w kredycie na 60 lat

masz jeszcze coś do powiedzenia mądralo????

• pio.no Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 13:30
                ROzumiem, że to ironia. Niezależnie czy tak jest czy nie, przedmówca uzmysłowił
                mi w jaki sposób PiS czuje satysfakcję w kwestii mieszkań. Otóż rozumowano
                następująco. Nie było i nie ma problemu w oddaniu tych mieszkań, jednak z
                oszacowanej puli oczekujących wyjechało 2 850 000 tysięcy "nieudaczników". W
                związku z tym udaczny rząd zmartwił się, że oczekujące na zasiedlenie
                mieszkania zarosną pajeczynom a ściany pokryją się grzybem i "oddał" na razie
                150 000. Ale jakby co to wiecie, że nie ma problemu.
                • star15 Re: Tylko Nieudacznicy krytykują PiS - to jednak 09.11.06, 14:55
                  oszacowanej puli oczekujących wyjechało 2 850 000 tysięcy "nieudaczników". W
                  związku z tym udaczny rząd zmartwił się, że oczekujące na zasiedlenie
                  mieszkania zarosną pajeczynom a ściany pokryją się grzybem i "oddał" na razie
                  150 000. Ale jakby co to wiecie, że nie ma problemu

Rzad buduje mieszkania w PL ? To znaczy ,ze musza byc tanie i dostepne !
                  To jak w Korei Pln....
        • anvill Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 14:27
          Głupcy zawsze będą tłumaczyć swoją głupotę przeciwnościami losu. Artykuł ukazał
          się w prasie brytyjskiej na którą z całą pewności GW ma ogromny wpływ i to ona
          decyduje co i jak piszą - stuk puk w pusty czerep.
          Ta informacja jest na wszystkich portalach - ale oczywiście GW jest winna. Jest
          tak albo jesteś bazgranicznie głupi albo trudno ci się przed samym sobą
          przyznać że oddając głos na Kaczyńskiego dałeś się nabrać na tanie sztuczki
          kolesia nie wiele bardziej inteligentnego niż ty. Przestań się oszukiwać z
          odwaga popatrz prawdzie w oczy i na kolanach do Częstochowy jako pokuta za
          spowadzenie tego nieszczęścia (K) na głowy Polaków :)
      • the.bill1 Każdy wolny człowiek powinien zobaczyc i poznać 09.11.06, 12:50
        www.davidicke.com/dvd/
        • prezertation1 the.debill... znowu przepustka z Tworek? 09.11.06, 12:58
      • agg Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 13:05
        pracują w Anglii i przyjeżdzają po zasilek do Polski?? Przecież to śmieszne.
      • lupus1 Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 13:08
        >
        > Z tego co czytałem to Kaczyński protestował przeciwko tym co pracują w UK i
        > pobierają w Polsce zasiłki dla bezrobotnych...

Nie rozśmieszj mnie. Po co Polak pracujący na wyspach ma brać zasiłek? Przecierz ten zasiłek to równawartość 8-10 godzin pracy fizycznej? Takimi pieniędzmi tam może się podetrzeć.
        • zztop3 Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 13:21
          Bezrobotni, to nie tylko zasiłek. Ciekawe ilu z tych bezrobotnych, którzy
          pracują w Anglii, wyrejestrowało się w urzędzie pracy i opłacają np. składke
          zdrowotną dla rodziny mieszkającej w Polsce?
          • sceptyk40 Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 14:58
            A to jest zabronione albo szkodliwe dla kraju ?
      • rosenkrantz666 Re: GW wszystko wytoczy przeciw Kaczyńskiemu 09.11.06, 13:57
        > Z tego co czytałem to Kaczyński protestował przeciwko tym co pracują w UK i
        > pobierają w Polsce zasiłki dla bezrobotnych...

Nie dość, że Kaczyński jest upośledzony językowo i musi tłumaczyć co mówił, bo
        jak mówił, to kto inny tłumaczył... Teraz jeszcze udowodnił, że jest też
        upośledzony obliczeniowo.

Czy ktoś zadał sobie pytanie ile wynosi zasiłek dla bezrobotnych w Polsce? I ile
        kosztowałoby pracującego w UK Polaka odebrać go co miesiąc (bezrobotny raz w
        miesiącu musi się meldować w UP)? Ludzie, myślcie, to nie boli. No chyba, że za
        pierwszym razem, jeśli się zdarzy po trzydziestce.

Zarobki w UK: od ok. 5 funtów na godzinę x 8 h = 40 funtów. Do tego podróż - ok
        100 funtów. Razem 140 funtów, czyli ... więcej, niż miesięczny zasiłek w Polsce.

O chamstwie, jakim jest poniżający dla Polaków pracujących w UK komentarz, który
        sugeruje, iż są w znacznej części oszustami - nawet nie wspomnę. Ot, kolejne
        kilka procent społeczeństwa, którym Kaczyński powiedział "Spieprzaj dziadu".
      • ada1979 Ha ha ha, to dopiero jest śmieszne!!! 09.11.06, 14:38
        Pracowac w GB i pobierac zasilek w Polsce!!! to Ci sie doprawdy udalo:)))
        Czy Ty w ogole masz pojecie, komu w Polsce przysluguje zasilek i jaki to %
        bezrobotnych?
        bez urazy, ale moze najpierw sie doucz:))
    • sp-adl Małe pokurcze bez języków 09.11.06, 12:48
      Ciekawe jak skończyli studia, chyba w moskwie. Ani be ani me a i po polsku
      ledwo ledwo .
      • anmanika Re: Małe pokurcze bez języków 09.11.06, 12:51
        To ci z Daily Mail też są z układu?
    • losiu4 Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:50
      sprawa jest prosta: dac nagranie. Co do innych wątków: faktycznie do GB
      pojechało mnostwo ludzi, którzy uwierzyli w miraż złapania złotego runa za
      nicnierobienie...

Pozdrawiam

Losiu
      • wdmochow Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:53
        Nagranie wypowiedzi Lecha "ciecia" K.:

Ble, ble, ble, mlask. Ble, ble, ble, mlask. Itd.
      • afrykan znak zapytania oznacza, że GW nie kłamie, 09.11.06, 13:05
        bo tylko pyta.
        Natomiast fakt, że dziś rano w PR 1 puszczali fragment wypowiedzi Kaczyńskiego,
        w którym NIE mówił o "nieudolnych" Polakach, umknął uwadze naszych dzielnych
        bojowników.
        Wyborcza kiedyś ogłosiła, że ma zasady. Łamie je chyba każdego dnia. Na
        szczęście można wybrać inną gazetę, inny dziennik.
        • wdmochow Re: znak zapytania oznacza, że GW nie kłamie, 09.11.06, 13:08
          W tym puszczonym przez "obiektywne" PR nie mówił, ale pewnie w innym mówił. Tak
          trudno to pojąć. Ech te PISuary!
        • losiu4 Re: znak zapytania oznacza, że GW nie kłamie, 09.11.06, 13:17
          masz namiary na tę wypowiedź?

Pozdrawiam

Losiu
    • junkier Antypolskie media znowu judza przeciw patriotom 09.11.06, 12:50
      Antypolskie media znowu judza przeciw patriotom z ugrupowan prawicowych i
      Prezydentowi Kaczynskiemu, ktory przy wszystkich zastrzeniach jakie mozna miec
      dla jego zbyt socjalnych pogladow na gospodarke, konsekwentnie opowiadal sie za
      zlamaniem karku komunistyczno-postkomunistycznym ukladom firmowanym przez
      obecny mariaz pod oszukancza nazwa "Lewica i Demokraci Razem" (przeciw Polsce).
      • wdmochow Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 12:51
        Z braku argumentów trochę bełkotu.
        • junkier Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 12:55
          Ten co ma argumenty sie odezwal, buhaha! Juz zakonczylismy konwersacje
          stwierdzajac calkowicie brak zblizenia pogladow (nie dziwota, mnie z
          kryptokomuchami i ich slugusami nie po drodze) wiec o co znowu chodzi?

- - - - - -
          CELEM WŁAŚCIWYM BYŁ MONOPOL - Antoni Zambrowski Wysłane czwartek, 9, listopada
          2006 przez Krzysztof Pawlak

Pragnę dołączyć swój podpis pod listem zbiorowym "W obronie prawa do pamięci i
          prawdy", a przeciwko autocenzurze narzucanej nam przez środowisko "Gazety
          Wyborczej". To środowisko usiłuje wylansować jako wspólnego bohatera
          zjednoczonej lewicy postkomunistycznej - od Partii Demokratów aż do SLD - Jacka
          Kuronia i umieścić jego wizerunek na wspólnym sztandarze tego obozu oraz na
          jego plakacie wyborczym. Jednocześnie tenże obóz chciałby zapewnić postaci
          Jacka Kuronia - mimo podjętej w ten sposób próby wykorzystania go jako
          narzędzia propagandy wyborczej w szrankach walki międzypartyjnej - absolutnie
          sprzeczny z tym status osoby sakralnej, coś na kształt Włodzimierza Lenina z
          czasów PRL. Jest to próba skazana z góry na niepowodzenie. Po pierwsze, żyjemy
          już od kilkunastu lat w warunkach pluralizmu politycznego i postacie na
          sztandarach narażone są i na ostrzał, i na obrzucanie błotem ze strony
          konkurencji politycznej. Po drugie, jak pamiętamy z dziejów opozycji
          antykomunistycznej w PRL, postać tow. Lenina mimo ochrony ze strony SB była
          narażona na złośliwe drwiny szerokiego ogółu nieuświadomionych obywateli, a
          nadto na zamachy radykalnych odłamów opozycji usiłujących już to spalić muzeum
          w Poroninie, już to wysadzić pomnik Lenina w Nowej Hucie. Teraz ten sam los
          dawni przyjaciele Jacka Kuronia szykują jego osobie, narażając w ten sposób
          jego najbliższych na bolesne odczucia.
          Przez wiele dziesięcioleci przyjaźniłem i współpracowałem z Jackiem Kuroniem i
          jego ideowymi przyjaciółmi. W tej współpracy było wiele zgrzytów nie przeze
          mnie zawinionych, wskutek czego już w czasach KOR-owskich znalazłem się w
          gronie jego prawicowych adwersarzy. Mimo to darzyłem go nadal sympatią,
          starając się w duchu Ewangelii oddzielić krytykę grzechów od osoby grzesznika.
          Wielokrotnie zdarzało mi się go krytykować również w czasach III RP. Czyniłem
          to za życia, czynię i po śmierci. Ostatnio Seweryn Blumsztajn poradził mi, bym
          nie pisał głupot o Jacku, na co mu odpowiedziałem, że nie piszę głupot, lecz
          samą prawdę. Argument, iż Jacek nie żyje, nie trafia mi do przekonania, gdyż
          Jacek Kuroń był i pozostaje osobą publiczną. Sewkowi Blumsztajnowi również
          zdarzało się krytykować osoby nie żyjące i nie zastanawiał się wtedy, jak to
          odbierają ich bliscy, w dodatku pozbawieni możliwości riposty w warunkach
          współdziałania czerwonej cenzury oraz różowego monopolu na treści publikowane w
          Biuletynie Informacyjnym KSS KOR.
          W jednym z ostatnich numerów "Głosu" ukazał się obszerny tekst prof. Jacka
          Bartyzela - dawnego przywódcy Ruchu Młodej Polski. Poddał on krytycznemu
          rozbiorowi dorobek ideowy Jacka Kuronia i jego formacji z pozycji prawicowych.
          Jest to naturalne, gdyż Jacek Bartyzel był przez całe swe życie człowiekiem
          prawicy. Ja mam zupełnie inny punkt widzenia na obóz Jacka Kuronia, ponieważ
          podjąłem z nim współpracę jako człowiek o poglądach autentycznie lewicowych.
          Pod wpływem doświadczeń życiowych ewoluowałem w prawo, w więzieniu nawróciłem
          się na wiarę katolicką, później zostałem działaczem katolickim zbierającym
          podpisy pod apelem do Sejmu PRL o mszę świętą w radiu i TVP, prowadziłem
          modlitwę internowanych przez kratę więzienną, pikietowałem sklepy monopolowe w
          ramach katolickiego Ruchu Otrzeźwienia Narodu. Mimo to przez wiele lat
          zgłaszałem Jackowi Kuroniowi pomysły odnośnie uruchomienia inicjatyw
          lewicowych - wszystkie konsekwentnie odrzucane przez niego. Miałem nawet taki
          pomysł, aby na wzór AK-owskiej akcji dywersji wśród Niemców podjąć akcję
          propagandową wśród komunistów i osób o poglądach lewicowych na rzecz opozycji
          niepodległościowej, i demokratycznej. Wszystko to spaliło na panewce wskutek
          obstrukcji ze strony Jacka Kuronia.
          Dlatego podzielając wiele ocen Jacka Bartyzela, sądzę, iż sedno tkwi nie tyle w
          lewicowych poglądach Jacka Kuronia, ile w jego dążeniu do władzy politycznej, a
          zatem do pozycji monopolistycznej w ruchu opozycyjnym, która by mu ten udział
          we władzy zapewniła. Dlatego też ucinał inicjatywy zarówno prawicowe,
          wzmacniające jego konkurentów na prawicy, jak i inicjatywy lewicowe,
          zagrażające jego monopolowi na lewym skrzydle opozycji antykomunistycznej.
          Od czasu "manifestu rewolucyjnego" oraz "Listu otwartego do PZPR" miał on
          określoną koncepcję co do swej roli dziejowej. W sierpniu 1980 roku oświadczył
          zdumionym dziennikarzom niemieckiej TV, że Lech Wałęsa - przewodniczący MKS w
          Gdańsku - to tylko porucznik w okopach, zaś sztab generalny polskiej rewolucji
          znajduje się w mieszkaniu Jacka Kuronia. Tak on widział swą rolę dziejową i tak
          planował rozwój wydarzeń w Polsce. Jeszcze w grudniu 1981 roku usiłował sklecić
          rząd koalicyjny ze swym udziałem, a gdy 13 grudnia obudził się z ręką w
          nocniku, z więzienia w Białołęce wezwał naród do powstania. Po "okrągłym stole"
          odrzucił propozycje Jana Józefa Lipskiego udziału w kierownictwie lewicowej
          PPS, w dążeniu, aby osiągnąć u boku Wałęsy zamierzone przywództwo w partii
          politycznej wyrastającej z masowego ruchu "Solidarności". On był też faktycznym
          podżegaczem wojny na górze, napuszczając premiera Tadeusza Mazowieckiego na
          Lecha Wałęsę i rozbijając w ten sposób jednolity solidarnościowy ruch
          społeczny. Później wysunął swą kandydaturę na prezydenta, przekonany, iż pokona
          wszystkich konkurentów, a gdy zajął zaszczytne, trzecie miejsce za Aleksandrem
          Kwaśniewskim i Lechem Wałęsą - odebrał to jako totalną porażkę. Dziś po śmierci
          jest kreowany na największą postać naszych dziejów najnowszych. Niemieckie
          przysłowie powiada wszelako, że przyroda sama się stara, aby drzewa nie rosły
          do nieba.

Antoni Zambrowski
          mazowsze.kraj.com.pl/116306266847058.shtml
          • eora What a feckless argument! (n/t) 09.11.06, 13:16
      • rymcymcym-i-tralala Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 13:09
        junkier napisał:

> Antypolskie media znowu judza przeciw patriotom z ugrupowan prawicowych i
        > Prezydentowi Kaczynskiemu, ktory przy wszystkich zastrzeniach jakie mozna
        miec
        > dla jego zbyt socjalnych pogladow na gospodarke, konsekwentnie opowiadal sie
        za
        >
        > zlamaniem karku komunistyczno-postkomunistycznym ukladom firmowanym przez
        > obecny mariaz pod oszukancza nazwa "Lewica i Demokraci Razem" (przeciw Polsce)
        > .

Junkier, ty się za późno, chłopie urodziłeś! Zrobiłbyś niezłą karierę za czasów
        stalinowskich, twoja retoryka - wypisz wymaluj - wpisuje się w ówczesną
        konwencję!
        • junkier Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 13:13
          Nie obrazaj mnie. Mam w 100% antykomunistryczne poglady i prosze mi tu z zadnym
          stralinizmem nie wyjezdzac, to potwarz!
          • maruda.r Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 13:25
            unkier napisał:

> Nie obrazaj mnie. Mam w 100% antykomunistryczne poglady i prosze mi tu z zadnym
            >
            > stralinizmem nie wyjezdzac, to potwarz!

Nie potwarz, ale narzucające się spostrzeżenie. Po prostu posługujesz się
            językiem komunizmu lat 50-60.

• junkier Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 13:32
              Bzdura, te czasy moi rodzice ledwie pamietaja.
              • wdmochow Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 13:36
                Ale celny argument. Wiadomomo, że wtedy nie było cię na świecie, ale doskonale
                czujesz i odtwarzasz klimat tamtych czasów.
                • maruda.r Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 14:51
                  wdmochow napisał:

> Ale celny argument. Wiadomomo, że wtedy nie było cię na świecie, ale doskonale
                  > czujesz i odtwarzasz klimat tamtych czasów.

Co ciekawe, nie zadał sobie (razem z rodzicami) większego trudu, by sprawdzić,
                  jak owe czasy wyglądały (w sieci jest dość materiałów), a jednak mówi tym
                  językiem, wystawiając się na śmieszność. Nie tylko on, zresztą.

Praktycznie cały kaczyzm to dialektyka marksistowsko-leninowska, werbalizowana w
                  dość specyficzny sposób: "zaplute karły reakcji", "ubekistan", "lep propagandy"
                  "szara sieć", "pełzająca kontrrewolucja", "układ". Niesiołowski porównał
                  Kaczyńskiego do Gomułki. W sumie nic odkrywczego, bo to skojarzenie jest
                  oczywiste. Przez język, właśnie.

• junkier Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 15:08
                    Znalaz sie "wielki jezykoznawca III RP". Chcesz to gadaj sobie o tym jezyku,
                    mnie interesueje meritum sprawy a nie jakies poboczne dywagacje.
                    • maruda.r Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 15:12
                      unkier napisał:

> Znalaz sie "wielki jezykoznawca III RP". Chcesz to gadaj sobie o tym jezyku,
                      > mnie interesueje meritum sprawy a nie jakies poboczne dywagacje.

W żadnym postów nie dało się zauważyć, żebyś poruszał meritum sprawy. A tym
                      postem potwierdzasz jedynie swoją śmieszność.

• gringo_w66 P o l o n o f o b ó w wyłapiemy! 09.11.06, 15:14
                      i nastapi export na zachodni brzeg Jordanu
                      • maruda.r Re: P o l o n o f o b ó w wyłapiemy! 09.11.06, 15:27
                        gringo_w66 napisał:

> i nastapi export na zachodni brzeg Jordanu

To z kolei język Gomułki z 1968.

• pio.no Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 13:38
            junkier napisał:

> Nie obrazaj mnie. Mam w 100% antykomunistryczne poglady i prosze mi tu z
            zadnym
            >
            > stralinizmem nie wyjezdzac, to potwarz!

Masz antykomunistyczne, a wówczas miałbyś być może komunistyczne. Ci, którzy
            sądzą, że z poglądami się rodzimy (genetyczni patrioci - sic!) to idioci
            niewarci trudu polemicznego.
          • lwowiak5 Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 14:11
            Racja junkier ty jesteś tylko zwykłym bolszewikiem.
      • aleksandra991 Re: Antypolskie media znowu judza przeciw patriot 09.11.06, 13:11
        Junkier - czy ty nie jesteś sam Jaruś? jeśli chodzi o judzenie, to mistrzami
        judzenia sa bliźniacy J i L. Ino czasem się nie dogadają i wychodzą jaja.
      • piss_on_pis ty śmieciarzu znowu na wolności?? 09.11.06, 14:01

• kokoten Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:51
      Oczywiście : co innego miał na myśli, a co innego powiedział. Coś mi to przypomina
      z nie tak odległej przeszłości. Jak dobrze, że mamy tłumaczy z polskiego na polski.
    • lukasz_kudelka Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:51
      jak powiedział pewien mieszkaniec kraju wlasnie przez Prezydenta
      odwiedzanego: "Wierzę tylko w informacje zdementowane" ;)
      Zdrowko
    • palestrina2005 A może wziąłbyś się do roboty zamiast biadolić 09.11.06, 12:54
      Krytykanci Kaczyńskiego tylko biadolą.
      Nie ma pracy (chociaz bezrobocie spada), nagonki na czerwonych, nie można brac
      łapówek itd.

Ludzie, zamiast biadolić weźcie się do roboty. Bezrobocie spada więc mozecie
      łatwiej znaleźć pracę, a jak jej nie znajdziecie możecie jechac do Anglii i tam
      popracować. Kaczyński nie da wam pracy ale macie lepsze warunki niż za SLD
      warunki żeby ją znaleźć.

Obiecał 3 mln mieszkań. I co chcecie je "dostać". Nie ma nic za darmo trzeba
      zarobić. Inflacja niska, kredyty tańsze, dzięki niższemu bezrobociu mozecie
      znaleźć lepiej płatną pracę.
      Ja właśnie wprowadziłem się do nowego mieszkanka w mojej ukochanej Warszawie, a
      drugie (oczywiście mniejsze) kupiłem pod wynajem.
      Wy też możecie mieć jedno z tych obiecanych 3 mln mieszkań - popracujcie i
      weźcie kredyt.
      Podsumowując - mniej marudzić więcej myśleć i pracować bo złej baletnicy to
      przeszkadza nawet ... Kaczyński.

• wdmochow Re: A może wziąłbyś się do roboty zamiast biadoli 09.11.06, 12:56
        Dość krytykantctwa! Do roboty!

Każdy kto wiernie służy PIS dostanie dobrą pracę, w której będzie mógł cały
        dzień siedzić na forum GW i za to kupi 2 mieszkania.
        • palestrina2005 Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:05
          i to co tobie zajmuje trzy godziny mi zajmuje godzinę.
          Pracować trzeba z głową...

Ty rozumiem nie pracujesz i jesteś bezrobotny. Powinieneś wykorzystać szansę i
          wyrwać się z grona Nieudaczników. PiS zapewnia Ci ku temu warunki - spadające
          bezrobocie to łatwiejsza możliwość znalezienia pracy.
          • wdmochow Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:10
            Bezrobotny nie jestem. PIS daje pracę? Tobie na pewno! Innym wątpie.
            • aniko Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:13
              Tak, oni zapominaja, ze to nie pis czy jakakolwiek wladza daje prace!
              Prace daje pracodawca, ktoremu rzad powinien stworzyc warunki do latwiejszego
              prowadzenia biznesu (nie tylko tanszych kosztow pracy, ale i przejrzystych
              podatkow i inteligentnych urzednikow wokol...)
              • palestrina2005 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:21
                Ja nie zapominam.
                Ale fakt faktem - warunki do znalezienia pracy są znacznie lepsze niż rok temu
                za SLD.
                Bezrobocie niższe, gospodarka pędzi... a więc łatwiej znaleźć robotę.
                Najlepszy przykład że polacy mogą już olać pracę w firmach źle traktujacych
                pracoiwników takich jak sieci supermarketów, które teraz nie mogą znaleźć ludzi
                do pracy.
                • iqcyco Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:36
                  Nie kompromituj się.
                  "Bezrobocie niższe, gospodarka pędzi... " taka zasluga w tym pisu jak boga
                  Jowisza i Saturna razem wziętych. Niestety to co robi teraz pis będzie widoczne
                  dopiero za jakiś czas, a że nie robi nic tak więc dobrze nie będzie.
              • losiu4 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:23
                aniko napisała:

> Tak, oni zapominaja, ze to nie pis czy jakakolwiek wladza daje prace!

owszem, dają albo odbierają (oczywista najczęściej pośrednio). Dowód: Balcerek
                i jego pomysł schładzania gospodarki. O "Jego" (jakich Jego, hehehe)
                wcześniejszych pomysłach przez litość nie wspomnę.

Pozdrawiam

Losiu
            • palestrina2005 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:16
              To masz duuużżżżżo czasu.
              Pewnie "wpisujesz" dla SLD...
              Skoro Ci źle i narzekasz to zmień robotę.
              Nie powiedziałem że PiS daje pracę, powiedziałem że PiS stwarza warunki m.in.
              poprzez zwalcznie korupcji do lepszego życia.
              Teraz mniejsze bezrobocie i łatwiej znaleźć pracę. A za SLD - tylko ludzie z
              Układami mieli dostęp do wysokich stanowisk.
              P.S. Ja dla PiSu nie muszę pracować. Zajmuję się marketingiem i PRem i jako
              fachowiec powiem Ci że podziwiam ludzi w PiS zajmujących się marketingiem
              politycznym. Mimo że jestem dobry w swoim fachu, w PiSie raczej bym się nie
              wykazał, bo niewiele tam do poprawy. Pole do popisu miałbym pracując np. w PO,
              bo oni to raczkują pod względem profesjonalnego marketingu.
              • wdmochow Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:19
                Duzo czasu nie mam. Pisez w przerwie na lunch. Za to ty piszesz cały czas.
                • palestrina2005 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:47
                  Bo jak już mówiłem efektywniej od Ciebie pracuję i jak chwilę popiszę to zaraz
                  jakiś fajny pomysł się w moim wolnym umyśle urodzi.
                  A marketing to głównie myślenie i kombinowanie...
                  • ozby paletrina - kolejny cienki cwaniaczek IVRP 09.11.06, 14:05
                    Palestrina, strasznie kiepski jesteś jak na PR-owca. Ja bym cię za chiny nie
                    zatrudnił. Nie widzisz błędów w PR-rze PiS-u? To znaczy , że masz problemy z
                    diagnozowaniem problemów i rozumieniem sytuacji. Chyba goście z PiS sami by się
                    zdziwili. Gdybyś był taki zdolny widziałbyś, że gorączkowo usiłują parę rzeczy
                    zmienić i odbić się od zaklętych dwudziestu kilku procent, które stopniowo się
                    osuwają. Ja widzę wiele błędów i zaręczam ci, że byłaby to dla nich wiedza
                    bardzo przydatna. Marketing i PR polega na umiejętnóści diagnozy sytuacji
                    koleś, a nie na sraczce „genialnych” pomysłów, jak ci się wydaje.

Zgrywasz speca a tak naprawdę jesteś cienkim, pyszałkowatym cwaniaczkiem. Jak
                    jesteś taki happy, może napisz książkę „Jak być szczęśliwym w IV RP?”.
                    Bestseler murowany.

Zamiast tracić czas na forum zabierze się na poważną pracę, bo z twoim
                    niewielkim talentem do widzenia, ani się spostrzeżesz a, ktoś cię wygryzie z
                    rynku i nawet pozytywne i przyjaźnie nastawione do całego świata Kaczorki, nie
                    pomogą ci w tym, byś ciągle był tak pozytywnie nastawiony do IVRP.
                    • palestrina2005 Re: paletrina - kolejny cienki cwaniaczek IVRP 09.11.06, 14:36
                      Hahaha
                      Dwadzieścia pare procent się odsuwają ???? na razie we wszystkich sondażach PiS
                      ma ponad 20% a w wyborach zawsze ma więcej niż w sondażach więc po roku rządów
                      mają niewiele gorszy wynik niż w zeszłym roku. Ja uważam że to bardzo dobrze.

Jeśli robią błędy to raczej wynikają one z koniecznych trudnych kompromisów z
                      SO i LPR i problemów związanych z rządzeniem - ale to już jest polityka.
                      W komunikowaniu ludziom tego co robią są znakomici. Pod tym względem w tej
                      chwili żadna inna partia im nie dorównuje.

Marketing i PR polega na umiejętnóści diagnozy sytuacji
                      > koleś, a nie na sraczce „genialnych” pomysłów, jak ci się wydaje.
                      Jak weźmiemy 4P to w produkcie PiS ma ograniczone mozliwości bo musi liczyć się
                      z koalicjantami.
                      Ale w komunikacji swoich działań i pomysłach (przyznaję że niektóre są
                      medialne) jest bardzo dobry.
                      A medialne pomysły to właśnie polityczny marketing. I tak jest na całym
                      świecie. W wyborach decyduje postrzegany przez wyborców wizerunek.
                      A reklamy PiS są proste, konkretne i dal każdego zrozumiałe. Reklamy PO -
                      ogólne nic nie mówiące. Ludzie mają większe problemy niż analiza programów
                      partii.
                      Tak jak już kiedyś pisałem czy sprzedajesz proszek czy partię polityczną zasady
                      są podobne - najważniejszy jest postrzegany przez klienta/wyborcę wizerunek.
                    • palestrina2005 P.S. Siła PRu PiS chociażby ostatnie sprawy 09.11.06, 15:29
                      Sprawa Beger - właściwie nie odbiła się na sondażach PiS.
                      To dzięki znakomitej kontrze PiSu.
                      Reklamówki PO - od razu odpowiedź PiS w dużo lepszym stylu niż PO.
                      Itp. itd.
                • ciech001 Wy nie rozumita! 09.11.06, 14:49
                  Wypowiedź Pana K. dotyczyła bardzo często eksponowanych ostatnio w reportażach
                  tzw. "bezdomnych". Przecież lepiej sie "nawalić" pod ciepłym niebem Albionu lub
                  Italii niż w skutej mrozem i restrykcyjnej Rzplitej ...!
                  A tak w ogóle - odczepta się od Niego!
              • pio.no Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 14:10
                1. Jak na PR to dość słaby jesteś, chyba że "trenujesz" ;)
                2. Rozumiem ze "trud" w zaresie PR to właśnie ten "chleb" niezwykle przydatny
                mieszkańcom miast i wsi. Zrozum dobrze - ja nie mam nic przeciwko takiej
                robocie (przeciwnie), ale chodzi o pewną konsekwencję i spóność z
                demagogicznymi hasłami, jakie PIS oferuje sfrustrowanym wiejskim i
                małomiasteczkowym masom. Czy jesteś pewien, że w ich wizji (solidarnej) nie
                jesteś archetypem pijawki? Skąd to nieuzasadnione poczucie wspólnego frontu,
                bałamutna wizja "poziomego układu solidarności"? Czy sądzisz, że wierny
                prowincjonalny elektorat rozumie Twoje lekceważenie w zakresie lichej roboty (
                o ile wogóle?) Jak sądzisz, z Gietrzwałdu uciekają do Londynu nieudacznicy, czy
                najbardziej obrotni? A Ty zamierzasz wynająć to drugie mieszkanie człowiekowi
                sukcesu, czy "nieudacznikowi" bez szans na własne? Dlaczego wynajem to nadal
                biznes, przecież stąd uciekają a nie przyjerzdżają? I budują dużo, jak za
                Gierka. Niestety, ta cholerna globalizacja pozwala nie tylko - jak zauważył
                wcześniej Twój ideowy kolega - szukać powiązania "lokalnego" układu
                z "globalnym" nadukładem ( nb. to ostatnie ma tradycję dłuższą, niż
                globalizacja, bywspomnieć np. Protokoły, lecz także ułatwia zestawianie
                światów, które dla rządzących powinny być izolowene. Jednak jest na to rada.
                Sfrustrowani z Gietrzwałdu, którzy nie podjęli jeszcze wyzwań
                pełnoprawnego "nieudacznictwa" czekają na socjal w ramach jak
                najoficjalnieszych politycznych tantiem. Będą dostawać swoja rybkę tak długo,
                póki konsekwencje skandalicznego gospodarowania krajem nas nie dopadną wraz z
                pogorszeniem cyklicznej ze swej natury koniunktury. Wówczas jednak i tak winna
                będzie Platworma, tym bardziej, że już będzie rządzić. PiS poczeka. Do nastęnej
                koniuktury ogólnoświatowej.
              • grzes1966 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 15:40
                Nie powiedziałem że PiS daje pracę, powiedziałem że PiS stwarza warunki m.in.
                > poprzez zwalcznie korupcji do lepszego życia.

Co to jest korupcja do lepszego życia specjolisto od PR?
                A za SLD - tylko ludzie z
                > Układami mieli dostęp do wysokich stanowisk.
                Vide po prezesa PKO BP, kto jest z SLD Lesio czy jego totumfacki?
          • wdmochow Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:17
            W urzędzie pracować nie trzeba. Szcególnie jak się tam siedzi z nadania
            politycznego!
          • wdmochow Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:32
            Czy zrównanie bezrobotnego z nieudacznikiem to oficjalny pogląd PIS?

palestrina2005 napisał:

> i to co tobie zajmuje trzy godziny mi zajmuje godzinę.
            > Pracować trzeba z głową...
            >
            > Ty rozumiem nie pracujesz i jesteś bezrobotny. Powinieneś wykorzystać szansę
            i
            > wyrwać się z grona Nieudaczników. PiS zapewnia Ci ku temu warunki - spadające
            > bezrobocie to łatwiejsza możliwość znalezienia pracy.
            • palestrina2005 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 13:50
              Zapytaj rzecznika PiS.

Kazdemu może się zdarzyć być bezrobotnym i ja wcale nie piszę że berobotni to
              nieudacznicy. Nawet nainteligentniejszy człowiek może być wywalony z roboty bo
              w robocie często jest jak w polityce...

Piszę o nieudacznikach czyli tych co krytykują za swoje niepowodzenia na forum
              PiS zamiast biorąc pod uwagę dobrą sytuację ekonomiczną w tej chwili w Polsce
              wykorzystać to zamiast marudzić. Szkoda energii na marudzenie gdy Polska tak
              szybko się rozwija.
              • wdmochow Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 14:00
                Prośba o 2 liczby:

- o ile (w tys.) spadło bezrobocie w ciągu ostatniego roku;

- wzrost PKB.

A poza tym to wzrost gospodarczy nie ma w ogóle źródeł w zdarzeniach przez
                11.2005. Bardzo ciekawy pogląd!
                • palestrina2005 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 14:42
                  Po co mnie pytasz o dane które są powszechnie dostępne ?????

Fakt, faktem jest lepiej...
                  PiS nie jest idealny (mógłby byc jak republikanie w USA i obniżać podatki) ale
                  dekomunizacja i walka z korupcją to duży sukces PiS.
                  A gospodarka jak na razie nie cierpi.
                  Jakoś nie wydaje mi się że koalicja PO-SLD będzie bardziej liberalna
                  gospodarczo, górnikom też nie podskoczą niestety.
                  • wdmochow Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 15:25
                    Dobrze powiedziane! "Jak na razie nie cierpi". Tylko jak długo to jeszcze to
                    potrwa?!
                    • palestrina2005 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 15:27
                      Widze że masz dłuuuugie przerwy na lunch....
                      Ja tylko kilka postów napiszę i zaraz kończe bo mam jeszcze trochę dzisiaj
                      rzeczy do zrobienia...
                      • wdmochow Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 15:34
                        Teraz mam telekonferencję, gdzie tylko słucham.
                        • palestrina2005 Re: Jestem po prostu efektywniejszy od ciebie 09.11.06, 15:54
                          Widocznie straszne nuuuuuuudy...

Cóż Dilbert się kłania...

Na razie, to już był ostatni post, bo nie chcę w robocie siedzieć do nocy...
      • aniko Re: A może wziąłbyś się do roboty zamiast biadoli 09.11.06, 13:10
        Tak, a te dwa mieszkania to kupiles dzieki oszczednosciom (a moze i tanim
        kredytom ) zarobionym w czasie ostatniego roku gdy rzadzi PiS i społka???
        Bo przeciez ostatnie 17 lat nic dobrego sie nie dzialo, ludzie ciezko nie
        pracowali tylko siedzieli w ukladzie i czerpali jakies wyimaginowane zyski.
        Dlaczego zwolennicy PiSu uwazaja wszystkich oponentow politycznych za nierobow,
        kretaczy i ludzi z ukladu?? My juz dawno pracujemy jak mroweczki, placimy
        podatki i ZUS i dziekujemy balcerowiczowi za mocna zlotowke, dzieki ktorej moze
        i Ty mozesz spokojnie splacac kredyt, nie bojac sie, ze galopujaca inflacja
        zezre oszczednosci, ktore starczaja tylko na odsetki.
    • piachulec Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:55
      No niestety.. Zadne wyrwanie z kontekstu, w tutejszej telewizji tez pokazali prezydenta wszystkich mocherow, komentarz byl jednoznaczny.

Prezydent nazwal emigrantow z Polski nieudacznikami, ktorzy wyjezdzaja z kraju pracowac w UK pobierajac jednoczesnie zasilek w Polsce. Dodal do tego, ze ma nadzieje, ze wroca jak nabiora troche kwalifikacji. Jak ktos tu nabierze kwalifikacji panie prezydencie to nic go nie zmusi do powrotu, chyba, ze miedzynarodowy list gonczy.

Jeszcze kilka takich wypowiedzi i nie tylko ci ludzie nie wroca do kraju ale tez reszta wyjedzie. Oby jak najpredzej.

FCUK THE DUCK.
      • prezertation1 mówił !!!.. wielu słyszało... 09.11.06, 12:57
    • jonnek Re: Kaczyński mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:56
      Dwie odrębne sprawy. Jedna, to że wielu nieudaczników wyjechało na Wyspy i
      szlifuje tam bruki. Ja im się nie dziwię, bo zawsze lepiej być biedkiem w
      bogatym kraju, niż w biednym. Nawet na śmietniku można więcej znaleźć.

Ale druga jest taka, że Kaczory jeżdżą i chlapią bez opamiętania jęzorami, ie
      myślac, że ktoś to wyłapie i zinterpretuje. Oni chyba myślą, że jak oni po
      angielsku ani dudu i powiedzą coś po polsku, to zostanie w rodzinie. A potem,
      jak się okazuje , że jednak nie, to oczywiście wina dziennikarzy.
      Małe, zawistne kartofle o ograniczonych horyzontach.
      • nutapistolet Re: Kaczyński mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:26
        >Małe, zawistne kartofle o ograniczonych horyzontach. ;]]

Jak na razie jest to najlepsze określenie tych panów, jakie poznałem.
        Nawet 'promując' tzw. wartości konserwatywne obrażają właściwy konserwatyzm
        swoim ograniczeniem. Choć z drugiej strony chyba gorsze jest ich polityczne
        wyrachowanie.

Polityka to zło, państwo to przemoc. Kaczory na Marsa... no, może za wyjątkiem
        Duffy'ego ;)
      • wariant_b Re: Kaczyński mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:51
        jonnek napisał:
        > Małe, zawistne kartofle o ograniczonych horyzontach.

Pole (widzenia) ograniczone z jednej strony przez buraki, z drugiej przez owies.
        Ale jakby nie wyrosły, najważniejsza część jest pod ziemią.
      • carlitos35 O ! ...: 09.11.06, 14:13
        jonnek napisał:

>"że Kaczory jeżdżą i chlapią bez opamiętania jęzorami, ie
        > myślac, że ktoś to wyłapie i zinterpretuje. Oni chyba myślą, że jak oni po
        > angielsku ani dudu i powiedzą coś po polsku, to zostanie w rodzinie. A potem,
        > jak się okazuje , że jednak nie, to oczywiście wina dziennikarzy.
        > Małe, zawistne kartofle o ograniczonych horyzontach. "
    • yashina Kaczyński mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 12:57
      Tak bo w ten sposob w kraju spada liczba bezrobotnych co tak PiS chetnie
      przypisuje sobie i rzadom Lecha K. Obluda i kpina ze Lechu bierze
      odpowiedzialnosc za ta sytuacje, Ha Ha. Zamiast tworzyc dogodne i godziwe
      zarobiki w kraju zeby powstrzymac emigracje mlodych i zdolnych to PiS trwoni
      kase na przystanki PKP(gosiewskiego prywata) i nie udolne programu rozwoju
      ekomomicznego.
    • lze_elita.073 Nie mowil: mowil o "nieodpowiedzialnych" i 09.11.06, 12:59
      "bezmyslnych"
      • wdmochow Re: Nie mowil: mowil o "nieodpowiedzialnych" i 09.11.06, 13:01
        Spisek obejmuje już co najmniej 3 tytuły!
      • tomalamas feckless = bezmyślny 09.11.06, 13:02
        • tomalamas ...chyba w innym slowniku 09.11.06, 13:02
          • eora Re: ...chyba w innym slowniku 09.11.06, 13:05
            Wielki slownik PWN-OXFORD

feckless /'feklis/ adj
            1. (irresponsible) nieodpowiedzialny
            2. (inept) nieudolny

dictionary.reference.com/browse/feckless
            • wariant_b Re: ...chyba w innym slowniku 09.11.06, 13:54
              Ciekawe, dlaczego było to pierwsze słowo, jakie przyszło na myśl tłumaczowi?
              • eora Re: ...chyba w innym slowniku 09.11.06, 13:55
                wariant_b napisał:

> Ciekawe, dlaczego było to pierwsze słowo, jakie przyszło na myśl tłumaczowi?

bo tlumacz jest zapewne z układu
                • lze_elita.073 "Nieudolnosc" to raczej doslowne tlumaczenie 09.11.06, 14:38
                  urobione od "feck" efektywnosc, wydolnosc, przydatnosc...Jakby nie bylo
                  poetycko to beda "Polacy diabla warci";)
        • the.bill1 a może mówił o fuck-less? :-)) 09.11.06, 13:06

• wdmochow Re: a może mówił o fuck-less? :-)) 09.11.06, 13:15
            To akurat powiedziałby o sobie (wystarczy popatrzeć na Mańkę) i o bracie.
      • eora nie jest wazne, co dokladnie powiedzial 09.11.06, 13:03
        wazne jest to, ze gospodarz zagrody nie jedzie do sasiada zeby sobie pobiadolic o wlasnych problemach, tylko sie bierze za rozwiazywanie tych problemow we wlasnej zagrodzie.
        • wdmochow Re: nie jest wazne, co dokladnie powiedzial 09.11.06, 13:33
          NIe wymagajmy od braki K. za wiele. Żeby coś naprawili? Rozwalić to owszem
          potrafią!

eora napisała:

> wazne jest to, ze gospodarz zagrody nie jedzie do sasiada zeby sobie
          pobiadolic
          > o wlasnych problemach, tylko sie bierze za rozwiazywanie tych problemow we
          wla
          > snej zagrodzie.
          • eora Re: nie jest wazne, co dokladnie powiedzial 09.11.06, 13:36
            wdmochow napisał:

> Rozwalić to owszem
            > potrafią!
            >

ale czy huk musi sie roznosic na caly swiat? ;)
    • radiomaryja1 kartofle zawsze potrzebują tłumaczy 09.11.06, 13:02
      gafa za gafą, obrażają wszystkich dookoła, a wazeliniarze i przydupasy potem starają się wszystko odkręcić...
      • wdmochow Re: kartofle zawsze potrzebują tłumaczy 09.11.06, 13:03
        Za to im płacą. I to dobrze! Plastelina coś o tym wie! 2 mieszkania w rok.
        Prawie jak Piskorski. WOW!
    • rmstemero Jego słowa zostały wyrwane z kontekstu 09.11.06, 13:03
      Jakiego kontekstu?
      • oitak Re: Jego słowa zostały wyrwane z kontekstu 09.11.06, 13:05
        a ja sobie wypraszam by mnie tak nazywac...obrazam sie .... ciekawe czy przeprosi ?
    • drinexile Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:04
      Co to za profesor z tego prezia? Bierze się za politykę i nie zna angielskiego?
      Wstyd na cały swiat.
    • presentation1 Nie oszukujmy sie.......... 09.11.06, 13:06
      Jezeli nawet Kaczynski tego nie powiedzial , jest to prawda.Wiekszosc ktorzy wyjezdzaja na zachod(wliczajac USA)to niedacznicy.W Polsce krzycza o braku mozliwosci a na zachodzie robia to co robia ,jezeli robia.Bo wielu konczy jako zebracy.Wielu zorientowalo sie ze mozliwosci biznesu sa wieksze w Polsce niz na calym zachodzie.Ale...PO wini za to PiS zamiast matolkom czyli sympatykom (swoim)wytlumaczyc ze zycie jest piekne wtedy gdy przed szukaniem szczescia ma sie juz pelne kieszenie.
      • presentation1 Znam chlopaka..... 09.11.06, 13:11
        z Warmii.Robi na umowa dzielo.Nie znam dokladnie jak to dziala.Ma brutto ponad 1200 euro na miesiac.Netto na reke ok.1000 euro.Zdazy wynajac studio za 400 euro.Zostaje mu 500.Pali papierosy.150 euro na miesiac(paczka 5 euro).jesc i wypic i zostaje mu....Ostatnio wyslal rodzinie 100 euro.......To tyle.
        • wdmochow Re: Znam chlopaka..... 09.11.06, 13:12
          Witamy nieudacznika z Francji. Jak tam spanie na ulicy?
          • presentation1 Re: Znam chlopaka..... 09.11.06, 13:15
            Slucha.Napewno nie zamienie sie na twoje luksusy.Mozesz tylko pozazdrscic.Ale...Nie winie cie.Jestes nieudacznikiem
      • agg Re: Nie oszukujmy sie.......... 09.11.06, 13:11
        jak można pisać takie idiotyzmy!!! I o co tutaj niby chodzi? Nie ma pracy wiec
        jadą. PiS sie cieszy bo młodzież nie jest podatna na propagadne radia maryja.
        Czym wiecej ich wyjedzie tym dla pisu lepiej. A czy powiedział czy nie to
        faktycznie bez znaczenia. Wazne jest ze pis robi co moze by wyjeżdzali z
        biletem w jedna strone. Ale oczywiscie wladza jest opanowana przez "partiotow"
        wiec partiotycznie daje kopa młodziezy.
        • presentation1 Re: Nie oszukujmy sie.......... 09.11.06, 13:12
          PiS mowi ze sie nie cieszy.To PO sie cieszy ze moze dolozyc PiSowi.
          • agg Re: Nie oszukujmy sie.......... 09.11.06, 13:23
            a co ma to tego PO człowieku??
            • eora Re: Nie oszukujmy sie.......... 09.11.06, 13:28
              agg napisał:

> a co ma to tego PO człowieku??

niektorym, niestety, glowki zatrzasnely sie na linii PIS <-> PO. jak sie nie zgadzasz z kursem obecnej wladzy, to NA 100% jestes zwolennikiem PO.. i tak do znudzenia <ziew>
              • agg Re: Nie oszukujmy sie.......... 09.11.06, 13:41
                jestem zwolennikiem wolnego rynku i z pisem nigdy nie było mi po drodze, nie
                zmienia to faktu że PiS celowo wypędza młodzież z Polski.
                • presentation1 Wolny rynek? 09.11.06, 13:44
                  Jego juz nie ma nigdzie nawet w USA.Bajdurzysz.
                  • agg Re: Wolny rynek? 09.11.06, 13:46
                    za to wiecej jest komuny szczegolnie w Polsce.
            • presentation1 Na otarcie lez..................... 09.11.06, 13:39
              Co ma do tego PO?To PO krytykuje za wyjazdy Polakow.A samo PO jest przeciw podnoszeniu plac w Polsce.Jest za obnizeniem podatkow najbogatszym.Biednemu obniza podatek o 20 zl a bogatemu o 5000 zl.To po pierwsze.Wyjezdzaja nieudacznicy.To Polakow najwiecej wala w poroze.Pracuja za darmo lub poldarmo.Nie pisze tego o wszystkich.Wielu ma przyzwoite zarobki i wspaniale.Mowimy jedbnak o niedacznikach.Cwaniacy pozostali w Polsce bo wiedza ze zachod nie da im takiej kasy bo tam nawet metr papieru toaletowego jest zapisany
              • agg Re: Na otarcie lez..................... 09.11.06, 13:43
                To sie czyta ja jakiś manifest PRZP. Obniż podatki źle? Czyli co więcej
                podatków? A podatki od tych co pracuja w Anglii?? Mają dopłacić? Tam płacą 22%
                tutaj 40%? U kogo ci wszyscy pracują? Czemu jest praca w Angli a w Polsce nie
                ma? Polska nie wyjdzie z bagna skoro ma takich "partiotów" komunistów.
                • presentation1 Re: Na otarcie lez..................... 09.11.06, 13:46
                  To ty piszesz manifest.Czy pomyslales o tych ktorym nie wyszlo?Sa ich dziesiatki tysiecy jak nie wiecej.Zyjesz iluzjami.Co do zarobkow w Polsce.Czy to panstwo placi czy prywatni przedsiebiorcy?Spytaj PO dlaczego nie chca placic.
                  • eora Re: Na otarcie lez..................... 09.11.06, 13:48
                    presentation1 napisał:

> Sa ich dziesiatk
                    > i tysiecy jak nie wiecej.

skad te dane? poprosze o zrodlo.

> Zyjesz iluzjami

jak wyzej.
                  • agg Re: Na otarcie lez..................... 09.11.06, 13:52
                    smieszne jest to że najpierw uważacie biznes za złodziei i kretaczy dowalacie
                    im podatków a potem płaczecie że mała praca. Moze niech biznesmeni z PiSu
                    wiecej płacą? Skoro płaca min w Anglii to 40% w Polsce to jak ma być tutaj
                    dobrze?
      • eora Re: Nie oszukujmy sie.......... 09.11.06, 13:11
        presentation1 napisał:

> jest to prawda.

jesli jest to prawda, to ja bardzo prosze o jakies rzeczowe argumenty, fakty, liczby, statystyki, bo na razie jedynie operujesz ogolnikami i uprzedzeniami, prowadzac nic innego jak slowna demagogie.
      • lze_elita.073 Nie pocieszaj sie: anastezjolodzy rzucaja prace 09.11.06, 13:12
        za grosze w Polsce i podejmuja ja na Wyspach z placa 20 krotnie wyzsza przy
        raptem 4 krotnie wyzszych kosztach zycia. Zaraz w Polsce nie pozostanie ni
        jeden - zycze operacji "na zywca" i radosci z pozbycia sie tych "nieudacnikow":)
        • aleksandra991 Re: Nie pocieszaj sie: anastezjolodzy rzucaja pra 09.11.06, 13:14
          Niestety, w szpitalu dla rządu anastezjolog będzie, zwlaszcza, gdy szlag będzie
          trafiał bliźniaki!
          • presentation1 Re: Nie pocieszaj sie: anastezjolodzy rzucaja pra 09.11.06, 13:18
            Twoja nienawisc do normalnosci jest zrozumiala.Pedal chroni pedala a zlodziej zlodzieja.W koncu bedziecie mieli kilkaset tysiecy twardego elektoratu na wybory.W wiezieniach.
      • maruda.r Re: Nie oszukujmy sie.......... 09.11.06, 13:55
        presentation1 napisał:

> Jezeli nawet Kaczynski tego nie powiedzial , jest to prawda.Wiekszosc ktorzy wy
        > jezdzaja na zachod(wliczajac USA)to niedacznicy.

Bzdury pleciesz. Do UK i Irlandii wyjechali ludzi wykształceni, zaradni i
        pomysłowi. To nie jest emigracja do Jackowa. Teraz w Polsce brakuje: murarzy,
        spawaczy, stolarzy, mechaników, operatorów maszyn.

• genyo Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:07
      pan prezydent przypisal narodowi swoje wlasne cechy. Zapamietamy przy wyborach.
    • aleksandra991 Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:08
      Znów: pyff... Może niech więcej nic nie mówi, ale szkoda, że nawet nie jest
      reprezentacyjny, to chociaż oglądałoby się go z mniejszym obrzydzeniem...
    • imprezagt Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 13:09
      Słowa Kaczyńskiego nie były takie jak przedstawione przez "Daily Mirror".

Komentującym proponuję zapoznać się z komentowaną wypowiedzią zanim cokolwiek
      napiszecie.

Bo akurat to co powiedział Prezydent na spotkaniu z Blairem było bardzo celne i
      sensowne. I w żadnym stopniu nie obraźliwe do Polaków.

P.S. GW nie wie że Prezydentem jest Lech a nie pokazany na zdjęciu Jarosław?
      • the.bill1 Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 13:10

Wyborcza kładzie sobie laske na Polaków i polskie władze.
        • agg Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 13:25
          media są "wolne" jak piszą dobrze o pisie i są ""wolne"" jak piszą źle o pisie
          albo podają po prostu ich wlasne poglady. ot moralnosc pisa.
      • wdmochow Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 13:13
        To była w "Daily Mail"! Dalszy komentrz zbędny!
      • todundliebe Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 13:15
        imprezagt napisał:

> Słowa Kaczyńskiego nie były takie jak przedstawione przez "Daily Mirror".
        >
        > Komentującym proponuję zapoznać się z komentowaną wypowiedzią zanim cokolwiek
        > napiszecie.
        >
        > Bo akurat to co powiedział Prezydent na spotkaniu z Blairem było bardzo celne i
        >
        > sensowne. I w żadnym stopniu nie obraźliwe do Polaków.
        >
        > P.S. GW nie wie że Prezydentem jest Lech a nie pokazany na zdjęciu Jarosław?

GW i jej fani wiedza ze jedynym bezpiecznym sposobem jest śpiewanie w chórze,
        bo skoro całe stado śpiewa tak samo, to nikt nie naraża się na ośmieszenie
        indywidualnie. Na tym m.in. ufundowana jest pozycja pana red. Adama Michnika i
        innych autorytetów moralnych. Jeśli tedy polskiego półinteligenta postraszyć,
        „co powiedzą w Paryżu lub Londynie”, to śpiewa z nut niczym pozytywka, a jeśli,
        dajmy na to, red. Michnikowi zepsuje się telefon – to nie wie, co myśli, nie wie
        Lech czy Jaroslaw, dopóki telefon się nie odblokuje.
        • eora Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 13:27
          todundliebe napisał:

> GW i jej fani wiedza ze jedynym bezpiecznym sposobem jest śpiewanie w chórze,
          > bo skoro całe stado śpiewa tak samo,

A dlaczego niby ma dolaczyc do choru Rydzyka, Naszego Dziennika, czy Gazety Polskiej i spiewac w ichniejszym tonie? Przeciez na tym pluralizm nie polega. Jak ci sie nie podoba GW, to nie czytaj! Nikt ci nie kaze.
          • todundliebe Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 13:54
            Sluchasz o.Rydzyka i czytasz "Nasz dziennik" to dobrze o Tobie swiadczy i wiesz
            ze tamte media informuja a "gazeta" kreuje, zawsze lewice laicka, stosuje
            relatywizm moralny tj. etyke, tolerancje, prawde selektywna. Czytam wszystko
            oprocz "Nie"
            • eora Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 14:01
              todundliebe napisał:

> wiesz ze tamte media informuja

tamte media nie informuja, tylko kreuja rzeczywistosc, ktora im pasuje (najwyrazniej tobie tez). juz sam fakt, ze w gazecie Nasz Dziennik pojawia sie recenzja filmu, ktorego recenzujacy nie widzial zakrawa na kompletny brak profesjonalizmu. Tak wlasnie kreuje sie rzeczywistosc w Naszym Dzienniku, opierajac sie glownie na domyslach i uprzedzeniach wmawia sie ludziom jakas tam "jedna jedyna sluszna prawde". Informacja polega na serwowaniu nie jednej prawdy (nie popartej zadnymi faktami), ale wielu prawd (opartych na roznych faktach). Nie moj problem, ze tego nie rozumiesz.
              • todundliebe Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 14:21
                Czy to GW ujawnila ze „wielki pisarz i Autorytet Moralny”, sp. Andrzej
                Szczypiorski, był tez agentem SB, nie A. Michnik ogłaszał, ze A. Szczypiorski
                jest Wielkim Pisarzem i Autorytetem Moralnym? Oglaszyl. No to 99 % szans na to,
                ze był agentem. Dotyczy to ks. Czajkowskiego red. Maleszke i innych. Bo
                środowisko GW i Adas to spasatiele ale „ludzi honoru” powiazani ze zladziejsko
                SB ckim układem jak pies z buda.
                Pokazuja Jarka pisza o Lechu, solidna gazetka.
                • eora Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 14:26

pommijajac caly belkot...

> solidna gazetka.

czy musisz sie posilkowac GW, zeby moc rozroznic premiera od prezydenta?

a Gazeta Polska wstawila zdjecie nie tego Milana Subotić'a co trzeba i do tego jeszcze przy artykule oskarzajacym o agenture. smiechu warte.
                  • todundliebe Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 14:59
                    Z zachowania się naczalstwa GW, widac ze wspomaga czerwono-rozowy
                    pookraglostolowy zlodziejski układ. Przez lata wydawało się, że osiągnęła
                    sukces, że "gruba kreska" na wieki przysłoni skundlenie wielu wpływowych osób.
                    Stosując notorycznie półprawdy i relatywizm , Michnik robi Polakom wodę z mózgu.
                    Fakt, iż jego wielbiciele nie pojmują, iż jest to klasyczne szachrajstwo typu
                    "trzy karty" lub "trzy lusterka", przejdzie do annałów głupoty zbiorowej. Ktos
                    niezorientowany może dojść do wniosku, że utrapieniem Polaków nie jest brak
                    roboty i forsy, lecz prywatna stacja w Toruniu oraz to, że naród sprzeniewierzył
                    się sondażom przedwyborczym. Nic tak przeciez nie boli jak prawda. I na koniec,
                    patrzac na dotychczasowe „dokonania” GW można śmiało powiedziec, ze jeśli kogos
                    ona zajadle atakuje, to ten ktos z pewnością jest prawym Polakiem i porządnym
                    człowiekiem.
                    • eora Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 15:04
                      todundliebe napisał:

> Michnik robi Polakom wodę z mózgu

judeopropaganda biblijna robi Polakom to samo juz od ponad 1000 lat.
                      • todundliebe Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 15:15
                        eora napisała:

> todundliebe napisał:
                        >
                        > > Michnik robi Polakom wodę z mózgu
                        >
                        > judeopropaganda biblijna robi Polakom to samo juz od ponad 1000 lat.
                        Czy to oznacza ze GW jeszcze przez 1000 lat bedzie stosowac sowiecka "inzynierie
                        dusz"?? Historia ludzkiego doświadczenia udowodnila, ze człowiek pozbawiony
                        mocnego uformowania moralnego i obyczajowego staje się barbarzynca. Wyrazna
                        koncepcja dobra, mocna metafizyka prawdy i piekna stanowia podstawy dobrego
                        wychowania. Jesteśmy dłużnikami dziedzictwaeuropejskiego,
                        judeo-chrześcijańskiego, narodowego i lokalnego. Eksperymenty z rodzina,
                        historia, moralnością czy kultura to przejaw pychy jak komunistyczne
                        eksperymenty ze społeczeństwem, gospodarka, edukacja.

• eora Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 15:25
                          > Jesteśmy dłużnikami
                          a badz sobie dluznikiem do konca zycia LOL oddaj krew za boga, ojczyzne i co tam jeszcze chcesz. poswiec swoja szabelke i do boju!

• todundliebe Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 15:29
                            eora napisała:

> > Jesteśmy dłużnikami
                            > a badz sobie dluznikiem do konca zycia LOL oddaj krew za boga, ojczyzne i co ta
                            > m jeszcze chcesz. poswiec swoja szabelke i do boju!
                            "Serce mądrego zwraca się ku prawej stronie, a głupca ku lewej" W.Lysiak

• presentation1 Re: Naiwna manipulacja "wolnych mediów". 09.11.06, 13:21
        Lewakow podnieca to ze inni manipuluja.A jezeli juz cos jest przeciwko polskiemu rzadowi to sie spuszcaja.Bo to sa lewackie Polacy?Taka sobie targowica.
    • perro69 kolejna kiszka 09.11.06, 13:11
      gdzie się nie pojawi to kicha za kichą ;))) no ale sam tego chciał i większość
      poles również...
      • sekalek Re: kolejna kiszka 09.11.06, 13:20
        www.joemonster.org/mg/albums/userpics/10001/projekt3_a11fe.jpg
    • edi54 Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:14

Ja mysle,ze ta garstka mlodych Polakow wyrazajacych dezaprobate wobec
      Kaczynskiego wyraza odczucia znacznej czesci polskiego spoleczenstwa,
      nie tylko mlodego pokolenia.Trudno byc dumnym z takiego Prezydenta.
      Bo chyba zaden Macierewicz czy Parys nie przypisza demonstrujacym
      pozostawania w sluzbie agenturalnej GRU.Choc po tych durniach wszystkiego
      mozna sie spodziewac.Boze, w czyje rece Narod zlozyl wladze????
      • aleksandra991 Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:16
        Właśnie! A może im tą władzę należałoby odebrać???
        • piachulec Re: Kaczyński nie mówił o "nieudolnych" Polakach? 09.11.06, 13:18
          www.youtube.com/watch?v=6-6i1X4KZCg&NR%5d
      • uriel.blog.pl kogo naród wybrał 09.11.06, 13:42
        Jaki naród, taka władza.
        Niestety :(

---
        milion idiotów nie może się mylić
    • piss_on_pis pewnie skrót myślowy lub nieuprawnione 09.11.06, 13:17
      nadużycie semantyczne zastosowane przez dziennikarzy.
      • eora Re: pewnie skrót myślowy lub nieuprawnione 09.11.06, 13:33
        piss_on_pis napisał:

> nadużycie semantyczne zastosowane przez dziennikarzy.

semantyczny pies Irasiad rasy feckless.
    • maruda.r Łopiński - tłumacz myśli prezydenta 09.11.06, 13:19

"Lech Kaczyński nie miał na myśli tego, że bezrobotni Polacy przyjeżdżają do W.
      Brytanii, by nadal nie pracować" - tłumaczył po wtorkowej konferencji rzecznik
      prasowy premiera Blaira. "Jego słowa zostały wyrwane z kontekstu" - dodał

To jest dowód na to, że Lech Kaczyński nie myśli lub nie potrafi zwerbalizować
      swoich myśli. Banalną przyczyną tych rozbieżności jest choroba Alzheimera lub
      efekty po wylewie.

Było nie było, fakt jest faktem, że Kaczyńscy nie potrafią już kontaktować się
      ze światem bez pomocy tłumacza.

• krystin3 Re: Łopiński - tłumacz myśli prezydenta 09.11.06, 17:16
        Akurat w tym wypadku Blair poprawia błąd merytoryczny tłumacza (ciekawe czy był
        to Polak czy Anglik) - myślenie nie boli, drogi marudo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka