kasus3 15.11.06, 09:03 Cywilizacja śmierci nadchodzi! Co za sens w ściganiu się o miałkość rzeczy materialnych? Depresja i brak sensu, to chyba największe zagrożenia XXI w wieku dlaszej głupoty konsumcjonizmu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lengon3 Pamiętaj, nie jesteś sama 15.11.06, 09:24 Nie wiem jak potoczą się dalej losy nastolatki z Gdanska? Oby już nigdy nie pomyslała nawet o takim rozwiązaniu.Tego życzę Jej z całego serca. Natomiast mamie i córce z Bochni strasznie zazdroszcze.Czego ? Ano własnie tego,że mama ma taką córkę,a córka taką mamę.W tej jak że szarej ponurej ,zachłannej rzeczywistosci,wzajemnej obojętnosci i nienawisci wszystkich z wszystkimi,gdzie dawno już zatracono to co nazywano kiedyś "uczuleniem"na zło i patologie,pokazały Panie,że może być inaczej ! Dlatego ,jeżeli słowo "DZIĘKUJE" coś znaczy,to stokrotne dzięki !!!!! Dzięki ,dzięki,dzięki wszystkim z Bochni i Gdanska ,że własnie w taki sposób zajeli się tą sprawą.I dlatego znowu chce się ŻYĆ 1. Odpowiedz Link Zgłoś
mgrzemow Re: Pamiętaj, nie jesteś sama 15.11.06, 10:31 Dokładnie. Piękne jest to, że wszystkim w tej historii się CHCIAŁO. Wstać w nocy, ruszyć d... Jeżeli ktokolwiek z nich zachował się regulaminowo (to nie moja sprawa proszę przyjść między 8 a 16) to ta dziewczyna by może nie żyła. To jest szczególnie dziwne jeśli chodzi o policję, która zazwyczaj ma wszystko głęboko gdzieś, a tu proszę - takie zaangażwowanie. Uważam, że nazwisko policjanta, który wykazał się wyobraźnią powinno być upublicznione - dobro trzeba chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
figo66 Re: Pamiętaj, nie jesteś sama 15.11.06, 11:38 Co będzie dalej??Czy ta hystoria naprawdę skończy się szczęśliwie?Czy ktoś o tym jeszczę napisze?... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny351 Re: Pamiętaj, nie jesteś sama 15.11.06, 19:17 No i tu się z Toba nie zgodzę,nie wiem skąd masz takie informacje,że policjantom się nie chce?Ale na pewno to nie jest prawda-wierz mi znam to z autopsji.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
tomalap Dzięki, że się Wam chciało... 15.11.06, 19:49 Jednym się chce, drugim się nie chce, tak jest wszędzie, pewnie w policji również... Tym bardziej warto dziękować tym wszystkim, którym się chciało. Nie mówię o specjalnych nagrodach, ale o dobrym słowie. No i czapki z głów... Odpowiedz Link Zgłoś
wiatr3 Re: Pamiętaj, nie jesteś sama 15.11.06, 23:48 a ja dziekuje...za to,ze jak ktos napisal "ze sie wszystkim chcialo ruszyc d..." ze mozna jedna spojrzec i WIDZIEC DRUGIEGO CZLOWIEKA,ze gdzies w tym balaganie sa dobrzy ludzie... macie racje,cywilizacja smierci nadchodzi...i trzeba duzo dobrych ludzi,ktorzy beda potrafili po prostu przytulic,podac reke...powiedziec,ze warto zrobic jeszcze kilka krokow...smutny ten swiat,opetany,choc taki piekny...smutny,bo nie widzimy siebie nawzajem... Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: Pamiętaj, nie jesteś sama 16.11.06, 00:33 Był taki czas w moim życiu kiedy racjonalnie i na zimno planowałam swoją śmierć.Chciałam to zrobić bezboleśnie i skutecznie.Powodem takich myśli był mój były mąż,a raczej to, że zniszczył mnie psychicznie.Chciałam przestać czuć cokolwiek i wiecej nie cierpieć.Ocaliła mnie moja córka, to dla niej postanowiłam zostać.Ale dzieki temu wiem co czuje i myśli samobójca,jak wielka jest pokusa takiego rozwiazania problemów. Rozwiodłam się ze swoim katem,odzyskałam spokój i mieszkanie,teraz mam dobre życie ,miłość,spokój.Wiem,że nigdy nie jest za póżno aby walczyć o lepszy los,o samą siebie,bo życie jest bezcenne. Bardzo smucą mnie takie wiadomości,zwłaszcza kiedy dotyczą nastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
bucniebuc No i rozlegnie się krzyk jaki to internet jest 16.11.06, 00:54 Jest niebezpieczny, ile to niebezpieczeństw w nim czycha! Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Ale akcja...no "Apollo 13" po prostu... ;) 16.11.06, 02:22 A co do szkodliwości internetu - gdyby nie sieć tej małej by już dziś nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Pamiętaj, nie jesteś sama 16.11.06, 02:48 A ja uwazam ze samobojstwo powinno byc przymusowe dla wszystkich ludzi ktorzy sie czuja nieszczesliwi. Ta planeta nie jest miejscem dla nich. Nie tylko nie ciesza ich proste zeczy jak wschod slonca i usmiech obcego przechodnia, to jeszcze zatruwaja zycie innym. Chwala samobojcom ! Niech wracaja do Ojca i Ducha i Syna ktorzy ich stwozyli. Niech wszyscy wyalienowai nieszczesliwcy ktorym sie wydaje ze sa pempkiem swiata ktory sie wokol nich kreci sie zabija. Niech uwolnia piekna Matke Ziemie od swoich nieszczesliwych ryjow i zgnilych az do kosci ideii ktore ich wychodowaly. Tak mowie JA ubu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiba2 Re: Pamiętaj, nie jesteś sama 16.11.06, 10:33 łubu dubu mądralinski.Wybierz się sam by "uwolnić piękną Matkę Ziemie"Tylko pamiętaj Z TAMTĄD SIĘ NIE WRACA !!!!!!!! Więc nie życz innym co Tobie niemiłe.Dixi ! Hough!Say! Odpowiedz Link Zgłoś
tomeqn1 Re: Pamiętaj, nie jesteś sama 16.11.06, 03:00 "Dochodzi północ, gdy podaje swój adres." Co to ma być? To policja nie potrafiła ustalić adresu zamieszkania tej dziewczyny na podstawie adresu IP? I gdzie tu profesjonalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielpiotr Gadu Gadu Życie 16.11.06, 08:49 Do tej pory byłem przeciwnikiem Gadu Gadu, irytowło mnie kiedy córka godzinami prowadziła tam dyskusje. Teraz nie odciągnę jej od komputera nawet w nocy. Gadu Gadu, policja w Bochni i w Gdańsku, 16-latka z Bochni i jej mama - największe uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś