Dodaj do ulubionych

PO wybrała Marcinkiewicza

20.11.06, 07:20
Zmiana taktyki propagandowej - pokazywanie sufitowych sondaży nie działa więc
teraz "salon" będzie straszył i mobilizował lewicę (PO, SLD) wizją tego,
że "prawie już przegraliśmy".
Obserwuj wątek
    • regeregerege [...] 20.11.06, 07:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • koloratura1 Re: Niech premier z Krakowa dalej popiera PiS 20.11.06, 09:19
        Moze być jeszcze gorzej, po poparciu, jakiego Rokita udzieli w Krakowie
        kandydatowi PiSu.
        Nie wiem, czy się wygłupił, czy dla niego (dla całej Platformy?) ważniejsze
        jest, żeby w Krakowie nie wygrał kandydat lewicy, czy żeby w Warszawie
        kandydatka Platformy pokonała Macinkiewicza.
        • centrolew Re: Niech premier z Krakowa dalej popiera PiS 20.11.06, 10:11
          > Nie wiem, czy się wygłupił, czy dla niego (dla całej Platformy?) ważniejsze
          > jest, żeby w Krakowie nie wygrał kandydat lewicy, czy żeby w Warszawie
          > kandydatka Platformy pokonała Macinkiewicza.

Sprawy osobiste - 4 lata temu Rokita nie dostał się nawet do II tury w Krakowie.
          Przegrał z Majchrowskim i ma do niego o to żal.
          • gmsaxz Marcinkiewicz zrobi przeprawę promową przez Wisłę 20.11.06, 10:25
            Marcinkiewicz pewnie zrobi przeprawę promową przez Wisłę dla swoich zwolenników.
            Trzeba być kompletnym głupolem żeby w tym zatkanym mieście głosować na PiS czyli
            sprawców kryzysu komunikacyjnego w Warszawie
            • stasi1 Jeszcze kilka lat temu Warszawiacy jednak 20.11.06, 12:20
              masowo głosowali na PiS! W poprzednich wyborach do parlamentu sam Kaczyński
              dostał tyle głosów że zapewnił wejście trzem swoim ludziom którzy mieli bardzo
              mizerne poparcie(w trójke poniżej 2 tys głosów w Warszawie!)

gmsaxz napisał:

> Marcinkiewicz pewnie zrobi przeprawę promową przez Wisłę dla swoich
              zwolenników
              > .
              > Trzeba być kompletnym głupolem żeby w tym zatkanym mieście głosować na PiS
              czyl
              > i
              > sprawców kryzysu komunikacyjnego w Warszawie
              • tales1 P. Pacewicz jako "statystyk" i jako "rachmistrz"? 20.11.06, 13:31
                I. Piotr jako "statystyk" ("wielki znawca od procentów"):

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,3736149.html
                PS
                Tylko przeczytajcie uważnie, bardzo uważnie, a się ... zadumacie (a ze
                zdumienia opadną wam szczeny)! Zwłaszcza nad sformułowaniami typu:

1. "Wbrew procentowym pozorom PiS zebrał teraz w wyborach do sejmików więcej
                głosów niż rok temu do Sejmu." ("Wbrew procentowym pozorom...?)

2. "Nie porównujemy procentów poparcia, lecz liczby głosujących na poszczególne
                partie. Procenty zamazują nieco porównania, bo frekwencja w wyborach się
                zmienia" ("Procenty zamazują nieco porównania..."?

GW od jakiegoś czasu przestała lubić "procenty"? Co teraz z OBOPem i CBOSem?

II. Piotr jako "rachmistrz" ("wielki znawca od liczb"):

1. "Policzmy [...] Na pozór sprawa oczywista: antypisowski elektorat
                centrolewicy odrzuci kandydata PiS".

2. "...z wyborczych rachunków wynika...".

3. "Przełóżmy tamte proporcje na warszawskie realia..."

4. "Dodajmy tę podzieloną schedę po Borowskim do zwoleników z I tury:
                Gronkiewicz-Waltz dostałaby w sumie w II turze 313,5 tys. głosów, Kazimierz
                Marcinkiewicz 299 tys. Różnica 14,5 tys. głosów to tyle co nic przy 700 tys.
                głosujących. Remis, czyli loteria wyborcza".

5. UWAGA - WNIOSEK: "Można więc oczekiwać niższej frekwencji niż w I turze i
                zwycięstwa Marcinkiewicza".

Zpowyższego wynika, że GW przestała ufać procentom, a zaczęła ufać...liczbom!!!
                Jakaż cudowna i naukowa przemiana przemiana:
                od KREACJONIZMU do EWOLUCJONIZMU!!!
                Brawo GW, brawo!! - znacznie zdrowiej i znacznie mądrzej! Gratuluję i
                pozdrawiam Piotra P! (Zawsze go lubiłem, nawet jak "bajdurzył" w TV)

• czlon_pisu .... PO to nieskuteczna partia, a Tusk szczegolnie 20.11.06, 14:40
                  PO nie potrafi sklecic chocby jednej skutecznej koalicji aby wygrac.
                  Wybrzydzali na Samoobrone, na LPR, na Borowskiego, wlasciwie na kazdego (bo i
                  PiS im za cienki).
                  Dziwie sie ze oni jeszcze w ogole istniejo na scenie polit.
                  Napewno znikno jak Unia Demokr. / Unia Wolnosci. Coraz bardziej mam wrazenie
                  ze to partia nieudacznikow.
              • tales1 P. Pacewicz jako "statystyk" i jako "rachmistrz"? 20.11.06, 13:34
                I. Piotr jako "statystyk" ("wielki znawca od procentów"):

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,3736149.htmlPS
                Tylko przeczytajcie uważnie, bardzo uważnie, a się ... zadumacie (a ze
                zdumienia opadną wam szczeny)! Zwłaszcza nad sformułowaniami typu:

1. "Wbrew procentowym pozorom PiS zebrał teraz w wyborach do sejmików więcej
                głosów niż rok temu do Sejmu." ("Wbrew procentowym pozorom...?)

2. "Nie porównujemy procentów poparcia, lecz liczby głosujących na poszczególne
                partie. Procenty zamazują nieco porównania, bo frekwencja w wyborach się
                zmienia" ("Procenty zamazują nieco porównania..."?

GW od jakiegoś czasu przestała lubić "procenty"? Co teraz z OBOPem i CBOSem?

II. Piotr jako "rachmistrz" ("wielki znawca od liczb") w w/w artykule:
                www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3744003.html
                1. "Policzmy [...] Na pozór sprawa oczywista: antypisowski elektorat
                centrolewicy odrzuci kandydata PiS".

2. "...z wyborczych rachunków wynika...".

3. "Przełóżmy tamte proporcje na warszawskie realia..."

4. "Dodajmy tę podzieloną schedę po Borowskim do zwoleników z I tury:
                Gronkiewicz-Waltz dostałaby w sumie w II turze 313,5 tys. głosów, Kazimierz
                Marcinkiewicz 299 tys. Różnica 14,5 tys. głosów to tyle co nic przy 700 tys.
                głosujących. Remis, czyli loteria wyborcza".

5. UWAGA - WNIOSEK: "Można więc oczekiwać niższej frekwencji niż w I turze i
                zwycięstwa Marcinkiewicza".

Zpowyższego wynika, że GW przestała ufać procentom, a zaczęła ufać...liczbom!!!
                Jakaż cudowna i naukowa przemiana przemiana:
                od KREACJONIZMU do EWOLUCJONIZMU!!!
                Brawo GW, brawo!! - znacznie zdrowiej i znacznie mądrzej! Gratuluję i
                pozdrawiam Piotra P! (Zawsze go lubiłem, nawet jak "bajdurzył" w TV)

• sothis666 Co za duby smalone?! 20.11.06, 15:41
                  "Przełóżmy tamte proporcje na warszawskie realia..."

Tylko że "tamte proporcje", panie "rachmistrz-statystyk" dotyczą KRAJU a NIE Warszawy (a to chyba nieco inny profil wyborczy, czyż nie?) to raz, a dwa: kiedy to sie dzialo, w czasie tego roku chyba zdarzyło się parę rzeczy wspływających na opinie wyborców? Bedzie mi tu w bialy dzien budował 'analogie' na liczbach z sufitu za to z dokł do 0.1%, LOL.
                  Wniosek: cały artykulik można sobie w (z przeproszenim) zanadrze włożyć, bo nic z niego nie wynika poza tym że p.Pacewicz wziął kasę a może pisał na zlecenie.
                  Jego wola, ale żeby zaraz robić z czytelników idiotów?

Kolezanka ucząca w szkole (3kl LO) opowiadala mi jak w klasie w ktorej polowa byla zagrozona z matmy a druga z polskiego zapytano co po LO. "Dziennikarstwo, dziennikarstwo!!" odezwał sie chór głosów. Ona im na to żeby myśleli realnie, ale nie miala racji. Dzieci są mądre i nawet jesli niczego nie umieją, dobrze wiedzą gdzie z tym pójść:)
        • buizdyczak Re: Niech premier z Krakowa dalej popiera PiS 20.11.06, 15:47
          Przesympatyczna /razem/ Koloraturo 1.Czy aby na prawdę wierzysz,że "syn diabła"
          się wygłupił ?Platforma w moim skromnym mniemaniu to nieudany zlepek
          indywidualistów, z których każdy ma"cholerne" parcie na władze.Niestety ilość
          tych,czy takich miejsc jest ograniczona.I wtedy występują sytuacje takie jak w
          Krakowie.Były już pierepałki np.z Panią Zytą Gilowską,podjazdówki Rokity do
          Tuska i vice-versa /nie poprawiaj,że myslnik !/.Obu dość często wadzi
          Komorowski.Ostatnio mocna zaczyna stawać się pozycja eurodep Klicha.W
          tej "Ojczyznie" PO nie jest NIĄ zainteresowane.Pani Hania GW też gra własną
          symfonię.Natomiast PiS jaki jest każdy widzi.To brat z bratem,potem
          przerwa,potem znowu nic,potem przerwa i potem sami maratończycy z
          Gosiewskim,Dornem,moherowym synusiem tworzący okropny scisk w drzwiach
          wejsciowych /do władzy /Na tym tle może nie błyszczy ale jako tako swieci pan
          Kazimierz Marcinkiewicz.To,że nie jest rodowitym warszawiakiem nie ma żadnego
          znaczenia !Mysle,że władza i soda jeszcze Mu na tyle nie odbiła,by był gorszy
          od tych"rodowitych" co pozostawili Wwę w takim stanie w jakim jest w tej
          chwili.Jesli Masz inne zdanie to Twoje prawo.Ja mam takie co nie znaczy,że ono
          obowiązuje.Vulgo.
      • gallux Re: Niech premier z Krakowa dalej popiera PiSdzie 20.11.06, 09:50
        skocz mi na buta
        i zrób andruta:-)
    • krzysztof3 "lewicowe PO" brzmi jak inteligentny galbiarz 20.11.06, 08:44
      równie niedorzecznie
      • mt7 Ciekawe, czy ten Galba myśli, że kogoś przekona, 20.11.06, 11:34
        czy przyświecają mu bardziej osobiste cele. Namawiałam jednego jegomościa o
        fanatycznie przeciwnych Galbie poglądach do założenia Lewego Prostego. W sumie
        wszyscy go znają i raczej traktują, jak nieszkodliwego maniaka.
        • mirmat1 POstKomunisci myśla, ze mysla 20.11.06, 20:46
          mt7 napisała:

> czy przyświecają mu bardziej osobiste cele. Namawiałam jednego jegomościa o
          > fanatycznie przeciwnych Galbie poglądach do założenia Lewego Prostego.
          Mirmat: trzeba bylo zawolac Frasyniuka !
          > W sumie wszyscy go znają i raczej traktują, jak nieszkodliwego maniaka.
          M: Wszyscy to znaczy KTO ???? Ile was? Raz!
          • mt7 Re mirmat1: Nas, nie raz. Galba dał się poznać na 21.11.06, 23:00
            różnych forach i stał się poniekąd pewnym satyrycznym wizerukiem. Wyciągam
            wnioski z tego, co czytam i to wszystko.
            Galba mnie nic kompletnie nie obchodzi. Obchodzi mnie natomiast jaki wizerunek
            Polaków wynika z tych wpisów.
    • cinek08 Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 08:47
      Gejbla jak zwykle uskuteczniasz swoją żałosną propagandę w stylu PRL. Jesteś
      żałosny. Nowy prawy prosty?? A co starą stronkę zamknęli ci za pedofilię;). A
      tak na poważnie piszesz o układzie a może rozejżyj się jakie elementy w pisie
      kandyduja. Proponuję weź na tapetę Kędzierzyn-Koźle i osobę która kandydowała z
      pierwszego miejsca na liście bodajże w radzie gminy. Podpowiem ci. Ta osoba
      była pierwszą partyjną, potem zakładała w zakładzie solidarnośc, miała taką
      władzę, że nie piastując żadnego kierownczego stanowiska ludzie w wyniku JEJ
      decyzji tracili pracę za zwykłą krytykę, miała świetne układy z dyrektorem
      tejże firmy który ma teraz na karku prokuratora w kilku sprawach między innymi
      w sprawie wyprowadzenia z firmy niezłej sumki. Stosując logikę bonzo kurduplo
      (jarosław k) należy stwierdzić że ona jest w układzie. Ponadto należy zwrócić
      uwagę na koneksje rodzinne bo np. jej (chyba) zięciu również kandydował do rady
      miasta. A jego żona dostała w tejże firmie pracę. Wię wybacz ale najpierw
      szukaj układów u swoich a potem gejbla czepiaj się innych.
    • puuchatek Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 08:57
      galba napisał:

> Zmiana taktyki propagandowej (...)

Galba, jaki Ty jesteś NIEPRAWDOPODOBNIE głupi... :-D

A swoją drogą - jakaż banalnie metoda propagandowa "kłamać, kłamać, kłamać - coś z tego na pewno zostanie".

"Prawicowi" publicyści i politruki w rodzaju Galby upracie wymieniają jednym tchem PO i SLD, co ma stworzyć u czytelników (bo ciemny lud wszystko kupi) taką prostą asocjację łączącą te dwie partie. Podczas gdy preawda jest taka, że właśnie PO NIE WCHODZI w ukłądy z SLD, a jedyną faktycznie istniejącą zbitką jest połączenie PiS-LPR-Samoobrona.

Czyli - jak będę dostatecznie głośno krzyczał, że mój przeciwnik ma zabłococne buty, to może ktoś w to uwierzy i [rzestanie zwracać uwagę na to, że ja wlazłem po kostki w g....

Oj Galba, Galba - kiedyś pisałeś nawet w miarę do rzeczy - a nawet jak się z Twoimi poglądami nie zgadzałem, to szanowałem Twoją samodzielność myślenia. Dziś jesteś już tylko żałosny, bezmyślnie powtarzając propagandowe slogany i zmieniając poglądy jak kurek na kościele w zależności od tego, w którą stronę Kaczyńscy akurat dmuchają...
    • zielonka99922 PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 09:52
      PO udowodniła że brak jej całkowicie zdolnościdyplomatycznych.Po poparciu przez
      Rokitę PIS w Krakowie nie mogą liczyć na zwycieęztwo w Warszawie.Pani Waltz
      dała wspaniałą radę Marcinkiewiczowi że może rządzić bez rady.To wszystko
      wskazuje na to że nietylko PIS niema pojęcia o rządzeniu.
    • gregory701 PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 10:18
      To co zrobił jan M.Rokita w Krakowie w głowie sie nie mieści .Oczywiscie nie
      tak inteligentnych " do obrzydliwosci " jak sam Autor swego oświadczenia w
      ktorym popiera kandydata PIS-u na prezudenta Krakowa. W`Przekroku z dnia
      15.XII.2005 roku w wywidzei z Piotrem Najsztubem to wlaśnie Rokita mówił " : "
      Nie jestem człowiekiem dla którego partia jest ojczyzna. Patyjnośc nie nalezy
      do mojej natury .Przynaleznośc do partii traktuje jedynie jako pewnego rodzaju
      wehikul pozwalajacy na to zeby cos dobrzego zrobić we własnym kraju , kreowac
      rzeczywistość .NIE JESTEM ENTUZJASTA PARTII POLISTYCZNYCH ". Ten sam Rokita ,
      diabel wcielonya , odmawia prawa ludziom ,których wiek aktywny przypadal na
      lata 1956 - 1989 naq działanie w PZPR . odrzuca bez sensu dokonania tego
      pokolenia II R.P.\i pokolenia " dzieci wojny " ,które chyba - do cholery
      jasnej - w warunkach takich jakie były coś w Polsce zrobiły . To jest jednak
      rozhisteryzowany facet .
    • mat25 Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 10:26
      PO pokona się sama swoją własną głupotą.
      • kaprale_to_zupaki Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 12:58
        Mat. Masz calkowita racje. Z calym szacunkiem dla PO, ale teraz przerypali na
        wlasne zyczenie. 1/4-yntelygent krakowski, ktory sam niewie co chce i gbur
        kaszubski sami wykopali grob sobie. Jak dobrze ze glupota nie boli.
    • acmilansubotic Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 10:31
      galba napisał:

> Zmiana taktyki propagandowej - pokazywanie sufitowych sondaży nie działa więc
      > teraz "salon" będzie straszył i mobilizował lewicę (PO, SLD) wizją tego,
      > że "prawie już przegraliśmy".

najśmieszniejsze że myślą że tych gier nie widać
    • mr_flash Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 10:33
      Jak wygra Marcinkiewicz to Ci co na niego głosowali sami sobie będą winni. W
      PiSie nie ma miejsca na samodzielność. No chyba z jednym wyjątkiem. Dwaj
      bracia. Ale oni jakoś nie mogą sie za dużo pochwalić tym co zrobili w Warszawie
      • aa9916 Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 10:52
        Przegladajac posty utwierdza mnie polskie przyslowie ,ze"Polak przed szkoda i
        po szkodzie glupi".Moi drodzy mnie jest obojetne z jakiej partii czlowiek
        kandyduje. Najlepiej aby byl bezpartyjny.Dla mnie istotnym jest aby czlowiek
        ktorego wybralem byl uczciwy, kompetentny,dazyl do zaspokojenia dobtra ogolu a
        nie jednostek.Kiedys czlowiek ktory wiele przeszedl powiedzial"niech rzadzi
        zyd,diabel czy murzyn byle ludziom bylo dobrze. W obecnym czasie widze ze do
        wladzy rwa sie ludzie ktorzy dla KASY zrobia wszystko.Rozwiazac wszystkie
        partie i stworzyc blok ludzi uczciwych ktorzy wyprowadza polityke z blota.
    • nieomylny prośba do galby o komentarz sondażu 20.11.06, 10:33
      Skoro nawiązałeś do "sufitowych" sondaży może raczysz nam maluczkim wytłumaczyć
      skąd się wziął taki sondaż ?

www.pis.org.pl/article.php?id=5600
    • e.gajowa PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 10:35
      Jak GW zaczyna z tej beczki, to Pan Marcinkiewicz powinien przyspieszyć, bo to
      dlań grożne.
    • zdzisiek66 Piękny cytat z Wprost 20.11.06, 10:47
      Borowski nie udziela nikomu popracia, bo nie może się zdecydować na kogo
      zagłosować. Na gamoni czy na krasnoludków ;)
    • okinox Pacewicz, stuknij się w głowę... 20.11.06, 10:50
      Bush wygrał ostatnie wybory o KILKASET głosów (na kilkadziesiąt MILIONÓW
      głosujących) a dla ciebie 14.500 to NIC na 700.000 ????!!! O jakim remisie
      bredisz? Remis jest wtedy, gdy wyniki są IDENTYCZNE ale jeśli różnica wynosi
      choć 1 głos to już nie jest remis! BTW: czemu miał służyć artykuł
      pt. "Cokolwiek PO zrobi, to i tak przegra"?
      • cloak_and_dagger Re: Pacewicz, stuknij się w głowę... 20.11.06, 12:22
        Właśnie bardzo wiele wskazuje na to, że Bush nie wygrał żadnych wyborów.

Polecam artykuł Roberta F. Kennedy'ego Juniora

www.rollingstone.com/news/story/10432334/was_the_2004_election_stolen
      • stasi1 z tym stukaniem to trochę przesadziułeś! 20.11.06, 12:28
        Ta różnica wynika tylko z jakiejś metodologi obliczeń. Nawet nie wiadomo czy
        jest prawdziwa więc nawet może się okazać że nie bedzie różnicy 14.500 tylko -
        14000. Więc nic dziwnego że autor stwierdził że jest w sumie remis. A co będzie
        to dopiero wybory pokażą.

okinox napisał:

> Bush wygrał ostatnie wybory o KILKASET głosów (na kilkadziesiąt MILIONÓW
        > głosujących) a dla ciebie 14.500 to NIC na 700.000 ????!!! O jakim remisie
        > bredisz? Remis jest wtedy, gdy wyniki są IDENTYCZNE ale jeśli różnica wynosi
        > choć 1 głos to już nie jest remis! BTW: czemu miał służyć artykuł
        > pt. "Cokolwiek PO zrobi, to i tak przegra"?
      • sir_fred Pacewicz, uwzględnij jeszcze jedno 20.11.06, 13:35
        Wielu wyborcom PO nie podoba się kandydatura pani HGW. By to pokazać, głosowali
        w I turze na Borowskiego, Fydrycha, Korwina, albo nie głosowali w ogóle. HDW
        miała mniejsze poparcie niż PO. Po tej demonstracji jednak, w decydującej
        rozgrywce dadzą swoje głosy HGW. Nie byłoby tak, gdyby PO zamiast wyboru między
        ZChN a ZChN zafundowała coś innego - innymi słowy nie wystawiła akurat HGW.
    • martolaj Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 11:30
      problem jest w tym, że nawet GW jest w rozkroku. którego konia poprzeć. a to
      wszytsko dzięki kampanii i "postawie" marcinkiewicza.

postawa:tu; zmyła kandydata która pozwoli mu wybrać wybory, powodującą
      tzw. "wypadnięcie z szufladki".

dziwi mnie to ze publicyści lapią się na postawie marcinkiewicza. ten jego
      dystans toc to pomysł na wygrana, całkowicie uzgodniony.
    • agg no tak ale jakby Borowski poparł Walc 20.11.06, 11:31
      to wtedy PiS grzmiałby że PO układa sie z komunistami i znowóz nie wiadomo czy
      cześc wyborców PO nie zrezygnowała by z głosowania
      • ob.laden Re: no tak ale jakby Borowski poparł Walc 20.11.06, 12:00
        agg napisał:

> to wtedy PiS grzmiałby że PO układa sie z komunistami i znowóz nie wiadomo czy
        > cześc wyborców PO nie zrezygnowała by z głosowania
        każda decyzja ma swoje konsekwencje. Masz o to żal do świata?
        PiS poparł Ojciec T. i do dziś jest to podstawowa broń propagandowa
        przeciwników. BTW moim zdaniem skuteczność apelu MB do wyborców to
        wróżenie z fusów albo i gorzej. Tuska przecież poparł mgr. Goleń
        • agg Re: no tak ale jakby Borowski poparł Walc 20.11.06, 13:22
          > agg napisał:
          >
          > > to wtedy PiS grzmiałby że PO układa sie z komunistami i znowóz nie wiadom
          > o czy
          > > cześc wyborców PO nie zrezygnowała by z głosowania
          > każda decyzja ma swoje konsekwencje. Masz o to żal do świata?

Ja nie mam, GW ma.

> PiS poparł Ojciec T. i do dziś jest to podstawowa broń propagandowa
          > przeciwników. BTW moim zdaniem skuteczność apelu MB do wyborców to
          > wróżenie z fusów albo i gorzej. Tuska przecież poparł mgr. Goleń

Dla mnie bez zbaczenia kogo kto poparł tylko jaki ma elektorat i czego chce
          elektrat od swojej władzy. Elektrat PiS i SLd moze oczekiwać tylko zasiłków
          inne sprawy ich nie interesują pomimo całej otoczki propagandowej.
    • mt7 Przecież każdy ma jakiś swój rozum. Co kogo obchod 20.11.06, 11:37
      zi, co politycy gadają. Jak większość zagłosuje, tak będzie. Emocje i apele nic
      tu nie pomogą.
    • ted1951 wybrac Marcinkiewicza??? 20.11.06, 11:42

Jeszcze raz pozwalam sobie zaapelowac na tym forum!
      Warszawiacy! Rodacy! Czy wy kompletnie rozum potraciliscie??? Czy facet
      spoza Warszawy moze byc dobrym prezydentem Warszawy??? Dlaczego on nie
      kandyduje na prezydenta swojego miasta??? To jasne - taki dostal
      odgornie "prikaz" od swej "jedynie slusznej partii czystego dobra" oraz jej
      wodzow - nieomylnych blizniakow: my Ciekaziu odwolamy z premiera, bo ty Kaziu
      bedziesz kandydowal na prezydenta Warszawy i juz! Przeciez na wysokim stolku w
      Stolicy musi siedziec jedynie sluszny, "swoj czlowiek" czystego dobra....!!!
      Kandydatka miala byc boska Zyta ale przestala byc "jedyniue sluszna" wiec
      trzeba bylo pospiesznie znalezc "kogos" odpowiedniego i znaleziono a przy tej
      okazji upieczono jeszcze druga pieczen: no bo wreszcie premierem "z wyzszej
      koniecznosci" zostal brat blizniak Prezydenta RP czyli ten ktory logicznie
      rozumujac powinien byc nim od poczatku ale sie strasznie "przejmowal", ze to
      nie wypada aby premier polskiego rzadu byl bratem blizniakiem Prezydenta RP!
      Teraz juz moze bo cel jest szczytny: Marcinkiewicz zostanie prezydentem
      Warszawy!!!
      Czy wy, warszawiacy, wszyscy warszawscy wyborcy do tego dopuscicie???
      Ted1951, Polak zza granicy.
      • niestaly_czytelnik Głosujcie na Marcinkiewicza! 20.11.06, 15:49
        > Warszawiacy! Rodacy! Czy wy kompletnie rozum potraciliscie??? Czy facet
        > spoza Warszawy moze byc dobrym prezydentem Warszawy??? Dlaczego on nie
        > kandyduje na prezydenta swojego miasta???

Kazik może nie urodził się w Warszawie, ale za to jest z Polski. Ty jesteś zza
        granicy, więc jakie masz prawo do wypowiadania się w ten sposób?
        • ted1951 Re: Głosujcie na Marcinkiewicza - w zyciu nie!!! 20.11.06, 15:55

Niestaly czytelniku! Moj drogi mylisz sie co do mojej osoby! Ja jestem z
          Polski, tam sie urodzilem, jestem Polakiem, Polska to moja Ojczyzna a Rodzice
          wychowali mnie w duchu patriotyzmu i dlatego wlasnie mam prawo zaprezentowac
          swoj apel do warszawiakow - z pobudek czysto patriotycznych! Ted1951
    • ob.laden Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 11:51
      GW do końca będzie propagować "wielką" kolicję
      z SLD. Były wybory w 2005 Tuska poparło SLD i g...
      z tego wyszło. I teraz te popracie Borowskiego też
      nic by nie dało. Bo niby dlaczego miałby poprzeć
      HGW? Żeby na złość zrobić braciom K?

Ci co głosowali na MB nie kierują się w swojej masie
      chęcią budowy koalicji z ludźmi typu Tusk czy Rokita,
      do których czują taką samą niechęć jak do PiSu (tzw.
      Solidaruchy). BTW wśród aktywu SLD dominuje teza,
      że koalicja z UW, SDPl, UP etc to była pomyłka.
      Dali im trochę miejsc na listach a w zamian dostali
      wielkie g.... Się okazało, że liczy się tylko elektorat SLD
      a reszta to jest na poziomie zwolenników Leszka Bubla...
      • stasi1 u mnie na demokratów głosowało 3%na PiS35% 20.11.06, 12:34
        (piszę oczywiscie o lokalu wyborczym).Więc tak źle chyba nie było z tego
        związku?

ob.laden napisał:

> GW do końca będzie propagować "wielką" kolicję
        > z SLD. Były wybory w 2005 Tuska poparło SLD i g...
        > z tego wyszło. I teraz te popracie Borowskiego też
        > nic by nie dało. Bo niby dlaczego miałby poprzeć
        > HGW? Żeby na złość zrobić braciom K?
        >
        > Ci co głosowali na MB nie kierują się w swojej masie
        > chęcią budowy koalicji z ludźmi typu Tusk czy Rokita,
        > do których czują taką samą niechęć jak do PiSu (tzw.
        > Solidaruchy). BTW wśród aktywu SLD dominuje teza,
        > że koalicja z UW, SDPl, UP etc to była pomyłka.
        > Dali im trochę miejsc na listach a w zamian dostali
        > wielkie g.... Się okazało, że liczy się tylko elektorat SLD
        > a reszta to jest na poziomie zwolenników Leszka Bubla...
      • stasi1 u mnie na demokratów głosowało 3%na PiS35% 20.11.06, 12:36
        (piszę oczywiscie o lokalu wyborczym).Więc tak źle chyba nie było z tego
        związku?

BTW wśród aktywu SLD dominuje teza,
        > że koalicja z UW, SDPl, UP etc to była pomyłka.
        > Dali im trochę miejsc na listach a w zamian dostali
        > wielkie g.... Się okazało, że liczy się tylko elektorat SLD
        > a reszta to jest na poziomie zwolenników Leszka Bubla...
        • ob.laden Re: u mnie na demokratów głosowało 3%na PiS35% 20.11.06, 13:00
          stasi1 napisał:

> (piszę oczywiscie o lokalu wyborczym).Więc tak źle chyba nie było z tego
          > związku?
          >
          nie było źle 1) wg ciebie 2) w twoim lokalu,
          nijak z tego nie da się wyciągnąć żadnych dalej
          idących wniosków...

a w skali kraju SLD + UW + UP +... dostało mniej głosów
          w tych wyborach niż w poprzednich (parlamentarnych),
          licząc wynik partii, wtedy startujących osobno;
          • stasi1 Re: u mnie na demokratów głosowało 3%na PiS35% 24.11.06, 14:15
            ob.laden napisał:

> stasi1 napisał:
            >
            > > (piszę oczywiscie o lokalu wyborczym).Więc tak źle chyba nie było z tego
            > > związku?
            > >
            > nie było źle 1) wg ciebie 2) w twoim lokalu,
            > nijak z tego nie da się wyciągnąć żadnych dalej
            > idących wniosków...
            >
            > a w skali kraju SLD + UW + UP +... dostało mniej głosów
            > w tych wyborach niż w poprzednich (parlamentarnych),
            > licząc wynik partii, wtedy startujących osobno;

Rzeczywiście w moi nie było źle W WYBORACH PARLAMENTARNYCH w moim lokalu
            demokraci mieli )% mnie nie było więc nie głosowałem. A co do skali kraju to
            wyszedł im wynik kiepski dlatego że PiS majstrowało czy ordynacji wyborczej w
            czasie trwania już kampani. Ale licząc same głosy to tych głosów było więcej
            niż w parlamentarnych
      • yeellow Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:48
        mylisz sie, wielu wyborcow SLD nie poparlo Tuska i nie poszlo do wyborow, w
        rewaznu za "sprawe Jaruckiej". I w sporej mierze dlatego Tusk przegral.
        A teraz czeka ich powtorka z rozrywki...
    • marekjurek_u_pinocheta I dodatkowo to pierd....Rokita pieprzy od rzeczy. 20.11.06, 12:05
      Jesli Hanka przegra to tylko dzięki tej łysej pale. Biedny idiota.
    • loppe PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 12:42
      Red. Pacewiczowi to łatwo tak mówić, a ci z PO pewnie he he trzęśli się że red.
      Stasiński znowu napisze ostry wstępniak o korupcji politycznej jak tylko wejdą w
      układ z Borowskim
    • moher75 Pacewicz czy ty jesteś idiotą ? 20.11.06, 12:47
      ...czy tylko idiotę udajesz ?

Naprawdę uważasz, że ciemny lud czeka kogo poprze Borowski ?
      Wyjrzyj czasami poza swój zakłamany sprzedajny światek - do zwykłych uczciwych
      ludzi... skończysz może pisać takie brednie.
      Na Borowskiego głosowali Ci którzy mają dosyć wojny PO-PIS / w dupie
      mają "poparcie" tego czy innego wyjadacza salonowego...

Hiena nad czym ubolewam ma niestety duże szanse wygrać - scena polityczna
      zbytnio się spolaryzowała - Lewakowanie Platformy skutkuje poszerzeniem
      antyPISowskiego elektoratu o elektorat lewicowy który wybierając mniejsze zło
      poprze Platformersów...
      Swoją drogą zwycięstwo Hieny to murowana porażka PO (o ile dotrwa) w wyborach
      parlamentarnych za 3 lata.
      • sir_fred Re: Pacewicz czy ty jesteś idiotą ? 20.11.06, 13:38
        moher75 napisał:

> Swoją drogą zwycięstwo Hieny to murowana porażka PO (o ile dotrwa) w wyborach
        > parlamentarnych za 3 lata.

Dlaczego?
    • basia POgroził paluchem Tusk 20.11.06, 12:48

Rokicie, pokazał gdzie jego miejsce.
    • venus99 Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:08
      PO i Tusk osobiście winni byc ukarani za swoją głupote przegraną HGW.
      i tyle.
    • teresatytanowal1 PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:34
      Bardzo mi smutno że PO wybrała Marcinkiewicza, uważam iż nie będzie on dobrym
      Prezydentem Warszawy. Drażni mnie jego zachowanie /pajac/, buta i przynależność
      do PiS. Jestem wyborcą Centrolewicy /ponad 100 000 głosów w stolicy/ i po
      ogłoszeniu wyników wyborów natychmiast podjęłam decyzję, że poprę Hannę
      Walkiewicz-Walc.Z osłupieniem usłyszałam deklarację, tak PO jak i Pani Hani, o
      braku możliwości utworzenia koalicji z Centrolewem. Wobec takiego obrotu sprawy
      zostaję w domu i bardzo szerokie spektrum wyborców właśnie lewicy. Trudno i
      smutno.
      • pizza nie kochają was ani Kaziu ani Hania 20.11.06, 13:38
        pytanie kogo bardziej nie lubicie - zostanie w domu to ukłon dla pisu -
        gratuluję pomysłu - tylko potem nie sadźcie się że władza nie ta...
        • yeellow Re: nie kochają was ani Kaziu ani Hania 20.11.06, 13:50
          niby dlaczego nie? Dobry kandydat odpadl, teraz wiadomo juz, ze wladza bedzie
          zla, niezaleznie od tego kto wygra :)
          Ale pojsc zamierzam, moze skresle oba nazwiska, jeszcze sie nie zdecydowalem.
      • teresatytanowal1 Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:40
        Przepraszam, przekręciłam nazwisko Pani Hanny Gronkiewich-Walc. Wynika to z
        tego że jestem trochę zdenerwowana. Pozdrawiam
      • loppe Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:44
        już rączki na korupcję polityczną zacieraliście, ale korupcyjna propozycja od
        PO nie nadeszła! Tusk trzyma wysoki profil etyczny!

ps. to pisanie że PO wybiera Marcinkiwicza, gdy PO wybiera Waltz (i nie wybiera
        Borowskiego i lewicy) to jawny szntaż i manipulacja, żałsone
        • yeellow Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:51
          PO wybiera mrzonki o samodzielnym rzadzeniu. Ale to sie nie zdarzy. Rzadzic
          samodzelnie moga w swoim gabinecie cieni. Jezeli tego nie rozumieja, beda
          wiecznie przegrywac.
      • sir_fred Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:45
        Czyli wybierzesz Marcinkiewicza. Ty, a nie jacyś Oni. Widocznie przywileje
        koalicjanta i władza dla lewicy są dla Ciebie ważniejsze niż zmniejszenie
        zakresu władzy PiS.
        • loppe Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:46
          a o sumieniu słyszałeś i głosowaniu tylko na kandydata do którego mamy
          przekonanie? bo ja z tego powodu nie głosowałem w finale wyborów prezydenckich -
          nie miałem przekonania do żadnego
          • sir_fred Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 13:54
            Oczywiście, przy czym sumienie w tym wypadku odezwało się dopiero PO odrzuceniu
            przez Tuska pomysłu koalicji z lewicą. Obawiam się, że ktoś tu pomylił sumienie
            z czymś zupełnie innym ...

Ja np. zagłosuję na HGW jako na mniejsze zło. I wcale mnie sumienie z tego
            powodu nie gryzie. Tylko czuję żal.
      • wj_2000 Re: PO wybrała Marcinkiewicza 20.11.06, 16:30
        teresatytanowal1 napisała:
        > Wobec takiego obrotu sprawy
        > zostaję w domu i bardzo szerokie spektrum wyborców właśnie lewicy. Trudno i
        > smutno.

Jestem jednym z tych co głosowali na Borowskiego. Na zdrowy rozum poparłbym
        HGW, GDYBY rzeczywiście PO zrobiło jakiś krok ku uznaniu LiD
        za partię, która nie jest trędowata.
        Po tym co wyczyniają zdecydowałem się wręcz pojść i poprzeć Marcinkiewicza.

Może jak PO po raz trzeci przegra w rezultacie swej fobii antyLiD-owskiej (czy
        też anty SLD-owskiej), to za jakiś czas dojdzie w Polsce do normalności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka