Dodaj do ulubionych

Rokita mówi, PO milczy

21.11.06, 07:29
tusk to zakała prawicy
Obserwuj wątek
    • malford Rokita pokazał prawdziwe oblicze 21.11.06, 07:52
      Rokita to pierwszy inkwizytor lustracji i religijny fundamentalista. Od dawna
      mnie zadziwiało, dlaczego jeszcze nie wstąpił do PiS-u, z którym de facto nic
      go nie dzieli (oprócz błogosławieństwa o. Dyrektora). Poparcie przez Rokitę
      Terleckiego może najwyżej Terleckiemu zaszkodzić, bo w Krakowie Rokita wcale
      nie jest uwielbiany. Już tęsknę za corocznym moim spotkaniem z p. Marusarzową w
      Zakopanem. Jak ta Góralka z dziada pradziada zacznie kląć na Rokitę, to nawet
      pies ucieka na pole. Chwała Majchrowskiemu za słowa prawdy o bandycie Bushu
      sprzed dwóch lat. Hańba organizatorom jasełek na cześć ludobójcy. Niech żyje
      Majchrowski!
      • jazg1 Rokita pokazał prawdziwe, dobre oblicze 21.11.06, 10:20
        Rokita nie poszedł na szemrane politykierstwo Tuska i jego kliki, jakichś
        palikotów i schetynów. Majchrowski źle rządził w Krakowie, ośmieszał to miasto,
        (np. afera z Bushem) i nie nadaje się na prezydenta tego grodu. Palikot ze
        Schetyną niech sobie mieszają we Wrocławiu i niech się odwalą od Krakowa.
    • rejtann Ręce Precz od Janka! Klika TUSK-Schetyna likwidują 21.11.06, 08:11
      Ręce Precz od JANKA! Klika TUSK-Schetyna likwidują resztki opozycjiw PO.
      "Jan Rokita, po tym jak z grupą parlamentarzystów PO poparł kandydata PiS w
      Krakowie, stracił szansę na objęcie funkcji szefa klubu." - skandal!
      • grazka58 Re: Ręce Precz od Janka! Klika TUSK-Schetyna likw 21.11.06, 08:32
        Brawo Rokita.Majchrowski do domu.
      • 12.2a1 Re: Ręce Precz od Janka! Klika TUSK-Schetyna likw 21.11.06, 08:43
        Marysia to kompletny idiota ! poparcie PiSexu kala człowieka ,a już Terleckiego
        Juniora w szczególności
      • kotek.filemon Re: Ręce Precz od Janka! Klika TUSK-Schetyna likw 21.11.06, 10:55
        > Ręce Precz od JANKA! Klika TUSK-Schetyna likwidują resztki opozycjiw PO.

Czy płaczesz tak samo nad brakiem opozycji w PiS-sie?
    • london22 Rokita wśród cwaniaków 21.11.06, 09:07
      Zawsze sie dziwiłem co taki porządny człowiek jak Rokita robi wśród tych cwaniaków z PO. Ten jego gest poparcia świadczy o tym, że zalezy mu na dobru Krakowa bez względu na układy polityczne. Szacunek
    • puuchatek Re: Rokita mówi, PO milczy 21.11.06, 09:22
      80662270a napisał:

> tusk to zakała prawicy

Może i zakała, ale przynajmniej prawicowa - a nie taki lewak, jak PiS-LPR-Samoobnrona ;-)
    • amdrzej11 Rokita mówi, PO milczy 21.11.06, 09:24
      A GW - polskiej prasy...
    • jaslon Tchórz Tusk! 21.11.06, 09:36
      "..jego partia może współpracować z każdym - i z lewa, i z prawa"

Władza ponad wszystko. Dlatego komuchy tak dobrze prosperują, żerują na braku
      zasad post-solidarnościowych elit(?).
      Ja wiem, że władza nie śmierdzi (na pewno jeszcze mniej niż pieniądze), ale
      najpierw trzeba gó.. wymieść z domu. Potem może "i z lewa, i z prawa"???
      • sir_fred Re: Tchórz Tusk! 21.11.06, 10:35
        To co, wymiatamy sędziego Kryże? Ministra Wassermana, ministra Jasińskiego?
        • jaslon Rywina można zamknąć, GTW ruszyć się nie da :( 21.11.06, 12:43
          Nie chodzi o represje wobec pojedynczych ludzi, i w szczególności nie o
          represje polityczne. Chodzi o środowisko wzajemnego wsparcia komuchów, SB-ków i
          reszty szpionów.
          • sir_fred Re: Rywina można zamknąć, GTW ruszyć się nie da : 22.11.06, 10:01
            Tak jasne. Zamiast prywatyzować i tworzyć dobre prawo, zmniejszając pole do
            działania dla różnych układów, trzeba szukać wroga i urządzać medialne cyrki z
            Macierewiczem. Gorzej, jeśli w układ wchodzą koalicjanci - niestety znów muszę o
            pojedynczych ludziach - Maksymiuk i jego działalność w Pro Civili bodajże. Tego
            PiS nie ruszy. Nie ruszy Kotlinowskiego i jego układu w pewnym wielkopolskim
            banku. PiS już jest w układach - nowych, ale co to Kowalskiego obchodzi czy z
            ubekiem czy z kimś innym. Efekty są te same: korupcja, wzajemne chronienie dup,
            stanowiska dla swoich ...
      • 12.2a1 Re: Tchórz Tusk! 21.11.06, 10:53
        czy to z lewa i z prawa to samoobrona i lpr??
    • jazg1 Dlaczego poświęcać Kraków dla HGW? 21.11.06, 10:16
      Hanna Gronkiewicz-Wakltz w Warszawie to jedno, a zarządzanie w Krakowie to
      drugie. Dlaczego Kraków ma być poświęcany dla rządów HGW w Warszawie? Czy PO ma
      być stadem baranów, beczących na jedną nutę nadaną przez przewodnika stada?
      Inne interesy i problemy ma Kraków, a inne Warszawa, jeszcze zaś inne pozostałe
      miasta. PO nie powinna poświęcać dla HGW reszty Polski. Majchrowski był złym
      prezydentem, popierający go Szczypiński pracował w uczelni Majchrowskiego i
      zarabiał u niego, więc już dlatego powinien się powstrzymać od popierania
      Majchrowskiego. Komorowski i Palikot powinni sobie przypomnieć o czymś takim
      jak przyzwoitość i uczciwość i powinni zaprzestać uprawiania szemranej polityki.
    • jazg1 Tusk ma rację i powinien zamilknąć 21.11.06, 10:22
      Bo w tej sprawie pieprzy jakby go pogięło.
    • koloratura1 Rokita mówi, PO milczy 21.11.06, 10:30
      Palikot: "Ludzie, którzy głosują na PO, do końca nie wiedzą, czy jesteśmy
      alternatywą dla PiS."

Oj, chyba już wiedzą: nie jesteście.

Gorzej, że sami przywódcy - przynajmnie niektórzy - tego nie wiedzą, ale
      wystarczy, że sobie z tego zdadzą sprawę, a będzie po Platformie, niestety.
      Część działaczy przejdzie do PiSu, część do Demokratów, a pozostali albo zajmą
      się czymś innym, albo założą kolejną partię.
      Może nawet zdążą przed najbliższymi wyborami parlamentarnymi.
    • iedsupo Przynajmniej są w PO jakieś różnice poglądów... 21.11.06, 10:34
      ...a nie: wszyscy wpatrzeni w usta wodza ;)
      • koloratura1 Re: Przynajmniej są w PO jakieś różnice poglądów. 21.11.06, 10:51
        iedsupo napisał:

> ...a nie: wszyscy wpatrzeni w usta wodza ;)

Na pewno nie ma gorszej rzeczy, niż gdy "wszyscy [są] wpatrzeni w usta wodza".

Z drugiej strony - różnice poglądów nie mogą być zbyt duże i nie - w kwestiach
        zasadniczych. Bo wtedy pojawia się pytanie, czy ci ludzie faktycznie powinni być
        w jednej partii.

Ale czy, np., "samowolne" poparcie jakiegoś kandydata jest taką kwestią? - Ja
        nie wiem...

(I może właśnie dlatego, że tylu takich rzeczy nie wiem, nigdy nie należałam do
        żadnej partii.)
        • iedsupo Re: Przynajmniej są w PO jakieś różnice poglądów. 21.11.06, 14:38
          koloratura1 napisała:

> Na pewno nie ma gorszej rzeczy, niż gdy "wszyscy [są] wpatrzeni w usta wodza".
          >
          > Z drugiej strony - różnice poglądów nie mogą być zbyt duże i nie - w kwestiach
          > zasadniczych. Bo wtedy pojawia się pytanie, czy ci ludzie faktycznie powinni
          > być w jednej partii.

Być może. Niewykluczone, że Jaś z Donaldem powiedzą sobie farewell bo dzielą ich
          zbyt duże różnice... A jednak - dla mnie - to jest przede wszystkim oznaka
          normalności, ożywczy powiew na tle skostniałej, wodzowskiej machiny PiS.
          Wiadomo, że sposób rządzenia partią przekłada się na sposób myślenia o państwie,
          bo to dwie pokrewene dziedziny. Jedyne, co w tym zakresie PiS ma do
          zaoferowania, to skrajna centralizacja decyzji oraz dławienie wszelkiej
          dyskusji. Na szczęście w PO obowiązuje inny model, który - jak widać -
          uwzględnia mechanizmy demokracji.

> Ale czy, np., "samowolne" poparcie jakiegoś kandydata jest taką kwestią? - Ja
          > nie wiem...
          >
          > (I może właśnie dlatego, że tylu takich rzeczy nie wiem, nigdy nie należałam
          > do żadnej partii.)

Ja też nie należę, ale tak się zastanawiam, czy z faktu przynależenia do jakiejś
          partii ma od razu wynikać niewzruszone przekonanie o jedynie słuszności
          wyznawanych poglądów ? Czy jak ktoś zostaje politykiem, to może sobie myśleć, że
          ma monopol na rację ? Wydaje mi się, że takie rozumienie działalności
          politycznej jest bardzo anachroniczne, a przy tym szkodliwe dla państwa. W
          systemie demokratycznym, politycy pownni przede wszystkim dbać o zachowanie
          pluralizmu, a walka polityczna powinna być narzędziem służącym osiąganiu tego
          nadrzędnego celu.

Obóz, który obecnie w Polsce rządzi ma zasady demokracji w głębokim poważaniu,
          ale przynajmniej ich następcy (oby ta zmiana przyszła szybko) rokują w tej
          kwestii jakąś nadzieję.
          • marek10004 przodkowie Komorowskiego przewracaja sie w grobie 21.11.06, 17:10
            Ten cyniczny lalus jest zakala dla tego zasluzonego dla Polski nazwiska.
            Na sam widok tego zlosliwego polinteligenta nomalnemu czlowiekowi zbiera sie na
            odruch wymiotny. Ostanie jego wypowiedz:
            " Pan Ryszard Kalisz ku mojej radosci powiedzial, iz poprze kontrkandydata
            K. Marcinkiewicza.."
            Doprawdy; czy prawicowy (podobno) polityk powinien piac z zachwytu gdy
            zatwardzialy, skorumpowany "komuch" go popiera? Ten sam Kalisz, ktory do
            dzisiaj wszem i wobec glosi, ze Sobotka, Dlugosz i inni byli calkowicie
            niewinni.
            • malleus1111 Re: przodkowie Komorowskiego przewracaja sie w gr 21.11.06, 17:26
              Wyjatkowo debilny i niesmaczny komentarz, ale czego to dla pisowskich pieniedzy
              nie robi agentura pisu.
              • marek10004 Re: do malleusa 21.11.06, 17:37
                Coz za potok madrych argumentow. Epitety, ktorymi mnie obrzucasz radzilbym
                uzywac w gronie rodzinnym. Oni sie juz pewnie przyzwyczaili do twoich
                wulgaryzmow.
                • malleus1111 Re: do malleusa 21.11.06, 19:49
                  Epitety dotycza komentarza nie osoby. Nienawidze grzechu, kochajac grzesznika.
                  Skad to, koteczku? A ktore to z moich slow nalezy do wulgaryzmow????
                  A czy byc agentem PiSu to powod do wstydu? I pobieranie placy za prace?
                  • marek10004 Re: do malleusa 21.11.06, 20:13
                    Koteczku??? Czy ty przypadkiem nie jestes zoofilem?
                    No prosze do czegoz to frustracje moze doprowadzic? Widac to bardzo wyraznie
                    rowniez z twoich innych postow.
                    Nie jestem platnym agenetem PiS. To ze ktos popiera PiS i jednoczesnie jest
                    innego zdania niz ty, nie upowaznia cie jeszcze do tak dziwacznych wnioskow.
                    Ale jak rozumiem wyciaganie wnioskow to nie jest twoja najsilniejsza strona.
                    Proponuje pare kropelek relanium i pare glebszych oddechow.
                    • malleus1111 Re: do malleusa 21.11.06, 20:42
                      No prosze, jakie asocjacje. OK, mozna byc tez bezplatnym agentem PiS. Zawsze
                      myslalem, ze akceptowac niedorzecznosci mozna tylko dzieki prawdziwie glebokim
                      uczuciom, albo dla pieniedzy (z wrodzonej uprzejmosci nie dopuszczam nawet
                      mozliwosci, ze z powodu totalnej ignorancji i poczucia wykluczenia). Rozumiem,
                      ze recepta na poprawe samopoczucia sprawdzona na samym sobie. OK. Nawet nie
                      wiedzialem, ze relanium to kropelki. Ale pewnie wiesz lepiej.
                      P.S. Zwrot "koteczku" zapozyczony od Kisiela (Stefana Kisielewskiego) Polecam.
                      • marek10004 Re: do malleusa 21.11.06, 21:03
                        No coz, widze ze rzeczywiscie nie masz zupelnie nic ciekawego do powiedzenia.
                        Rozmowa z toba jest raczej strata czasu.
                        Nie radzilbym ci powolywac sie na Niesiolowskiego. Ten czlowiek potrzebuje cala
                        butelke relanium. A wlasciwie i to nawet za malo.
                        Tez sobie znalazles idola od "zlotych mysli".
                        • malleus1111 Re: do malleusa 21.11.06, 21:18
                          A jednak, jakies nauki z tej wymiany beda. Po pierwsze Kisielewski, a nie
                          Niesiolowski.
                          Po drugie, zwrot "Koteczku", tez zreszta zapozyczony przez Kisiela, trudno uznac
                          za "zlota mysl", bo mysli nie zawiera w sobie zadnej, najwyzej sugeruje
                          pozytywne nastawienie do innej osoby ludzkiej.
                          A Kisielewskiego czytac warto, nawet niektore powiesci.
    • babette663 Rokita mówi, PO milczy 21.11.06, 18:51

80662270a napisał:

> tusk to zakała prawicy
      -------------------------

jak pomyslec ze nowonarodzone kotki toba w wodzie, a takie "cos"80662270a
      pozwolili urodzic
    • linbrethil Re: Rokita mówi, PO milczy 21.11.06, 19:43
      moim zdaniem Tusk popełnił błąd. To co zrobił Rokita mógłby wykorzystać na swoją
      korzyść gdyby chciał. Ja planowałam głosować na panią Hannę, ale teraz mam
      wątpliwości. I cieszę się, że Tusk nie został prezydentem. Głowa państwa powinna
      umieć obracać różne wydarzenia na swoją korzyść (Kaczyńscy, chociaż ich nie
      lubię potrafią to w większym stopniu).
      Nie wiem jaka jest sytuacja w Krakowie, nic mi nie mówią nazwiska kandydatów na
      prezydentów tego miasta. Uważam natomiast, że interes Krakowa jest ważniejszy
      niż interes PO. Tusk całą sytuację tylko rozdmuchał i nagłośnił swoim
      zachowaniem. Nie wiem, czy uważa, że to poprawi jego sytuację? Jeśli nie zgadza
      się z Rokitą to chyba powinien z nim porozmawiać w cztery oczy i dojść do jakiś
      wniosków i dopiero potem wypowiadać się na ten temat jeżeli już musi. I zamiast
      podkreślać 'nieposłuszeństwo' mógłby położyć główny nacisk na 'dobro Krakowa'.
      Przynajmniej gdyby tak zrobił miałabym więcej sympatii do PO...
    • awz3 Wielkie otwarcie PO na SLD 2 !!! 21.11.06, 19:48
      Komorowski do Tuska Lewą marsz !!!!!!!!!!!!!
    • awz3 Niech żyje sojusz PO-SLD Niech żyje, niech żyje !! 21.11.06, 19:50
      100 lat, 100 lat !!!!!!!!!!!!!!!
      • malleus1111 Niech zyje 21.11.06, 19:53
        Pierwszy sekretarz Polskiej Zjednoczonej Partii Narodu i Socjalizmu tow.
        Kaczynski niech zyje. Niech zyje. Niech zyje.
    • spieprzaj_dziadu1 Rokita mówi, PO milczy 21.11.06, 21:43
      Na tydzień przed wyborami - w lokalnej TV, Janek powiedział, że sprawę POPiSu
      należy głęboko zakopać, a to, że to nie wyszło jest już teraz tylko tematem dla
      historyków. Kilka dni po wyborach, Janek zaprzeczył samemu sobie.
      Czy chciał udowodnić J. Kaczyńskiemu, że jednak tak naprawdę to on jest O.K. ?
      Po co ? Janek nie musi nic udowadniać.
      PO jest samodzielnym bytem politycznym. Pokonała ostatnio PiS i nie może się
      bać swojego zwycięstwa. PO nie jest młodszym bratem PiSa i nie musi przejmować
      się tym, co się J.Kaczyńskiemu podoba, a co nie.
      W każdym razie wist w Krakowie był zupełnie bez sensu. Myślę, że bardzo utrudni
      to zaś zwycięstwo HGW w W-wie. A J.Kaczyński i tak Rokity nie przeprosił i nie
      powiedział, że się pomylił.
      Panie Janku - więcej wiary w siebie. Koalicje należy zawierać, tak jak będą one
      merytorycznie wygodne - tylko nie dla stołków. I to jest sposób na ewentualny
      POPiS, jeśli faktycznie Pan jeszcze o tym myśli. Posłać PiS na "oślą ławkę", bo
      na to zasłużyli. Jak się ukorzą dopiero można z nimi ewentualnie rozmawiać.
      Trzeba im wbić do głowy, że nie są przewodnią siłą narodu.
      PiS nie monopolu na spadek po "S". Jezeli go miał, to go stracił paktując z
      A.Lepperem.
      • drogibronislaw Nie żyje sojusz liberalno-aferalno-komuszy! 21.11.06, 22:13
        Wiwat PO-SLD i wszystkie kliki pookrągłostołowe! Wita Tusk!, wiwat Lesiak!,
        wiwat Bolek!, wiwat Mietek!, bo kto nie z Mieciem, tego zmieciem!
    • adrem63 Re: Rokita mówi, PO milczy 21.11.06, 22:04
      Jan Rokita pokazał, że stać go na odrębne zdanie jeśli uważa, że tak każe
      przyzwoitość i rozum.
      Chylę czoła!
      • meerkat1 Hehe! :-))) 21.11.06, 22:07
        Wp Komorowski:

"Pan Ryszard Kalisz ku mojej radosci powiedzial, iz poprze kontrkandydata
        K. Marcinkiewicza.."

Bajka dla kierowcow o Kaliszu: "SZYBKO MIJAJ KALISZ!"
    • drogibronislaw Z Tuska taka prawica, jak z Maleszki opozycjonista 21.11.06, 22:09
      j.w.
      • babette663 Re: Z Tuska taka prawica, jak z Maleszki opozycjo 21.11.06, 22:37

A ty tego Maleszke znasz?jak on wyglada??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka