Dodaj do ulubionych

Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS o...

27.11.06, 14:34
Za chwilę koalicja PO-SLD. Już blisko...
Obserwuj wątek
    • junkier Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 14:39
      Komunistyczny antypolski element z czerwono-rozowej koalicji podnosi leb i
      bezwstydnie sieje zamet. A prawda jest jedna:

Gdy prześledzimy historię jakichś ostatnich 70 lat wstecz widzimy niezbicie że
      głównym elementem zagrażającym polskości, polskiemu charakterowi narodowemu,
      tradycji i gospodarce było nie kto inny jak bezbożna, odrażająca lewica w
      różnych odmianach, dla zasiania większego zamętu i zdezorientowania Polaków
      (SDKPiL, KPP, PPR, PZPR, SDrP, UP, SLD, SDPl, PeDe), przy bezwstydnej
      asystenturze ze strony antypolskich, zawsze gotowych godzić w Polkość mediów.
      • chateau Stokrotne dzięki :) 27.11.06, 14:48
        Chamstwo i prostackie myślenie w wykonaniu Twoim junkier i paru jeszcze innych
        orłów genetycznego patriotyzmu na tym forum skutecznie zraża do PiS tych
        nielicznych, którzy czasem są w stanie dojrzeć jakieś pozytywne aspekty.

--
        bój się Bloga
        • junkier Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 14:53
          Chamstwo mi zarzucasz? A w jakim miejscu? Tam gdzie o komuchach pisalem? Uzylem
          terminow odpowiadajacych opisywanej materii bo bycie komuchem lub postkomuchem
          samo w sobie jest obraza dla inteligencji i jakiegokolwiek poziomu.
          • emem5 Re: Ultraprawicowy antypolski element podnosi leb 27.11.06, 14:59
            "... bo bycie ultra prawicowcem
            samo w sobie jest obraza dla inteligencji i jakiegokolwiek poziomu"

Też nieźle brzmi. Czyż nie?
            Inteligencja nigdy nie popierała prawicy.
            • junkier Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:02
              Buhahaha! Alem sie usmial! A jaka to "yntelygencyja" was komuchow popiera? Te
              wyksztalciuchy z licencjatem czy absolwenci WUMLu? Nie utozsamiaj prosze
              czytelnikow wybiorczej z inteligencja bo to dla tejze inteligencji obraza.
              • ai14ra Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:13
                Wiesz co, junkier, to bardzo typowe dla PiSu, żeby z jednej strony coś ostro
                atakować, a z drugiej strony, jak się opłaca, radośnie wykorzystywać. W polityce
                to znaczy koalicja PiS z Samoobroną.

Na mniejszą skalę to junkier, który gardzi Wyborczą i jej czytelnikami, wyzywa
                (śladem swoich mistrzów) od wykształciuchów, ale na forum Wyborczej się udziela.

Ja jestem inteligentem, i jestem czytelnikiem Wyborczej. A obrażałyby mnie takie
                głupie teksty, czy to w wykonaniu Kaczorów & co, czy to w Twoim. Obrażałyby
                mnie, mówię, bo ja w odróżnieniu od polityków wyrosłem już z piaskownicy, i nie
                mam zwyczaju się obrażać. Zwłaszcza na, pardonnez moi, biednych, ciemnych,
                zaślepionych nienawiścią, bezkrytycznych klakierów.
                • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:22
                  Nie twierdze ze kazdy czytelnik tej gazeciny to wyksztalciuch ale sadzac po
                  ilosci komentarzy i wskazowek "co myslec o danej sprawie", jakie sa nachalnie
                  zapodawane przez panow redaktorow i niejednokrotnie zajmuja wiecej miejsca niz
                  sama wiadomosc (ktora tez obiektywna czesto nie jest) to nie maja wspomniani
                  panowie redaktorzy wysokiego mniemania o inteligencji tychze czytelnikow. Albo
                  po prostu natretnie ich ondoktrynuja, nie wiem co gorsze.
                  • dwa_kartofle Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:25
                    dziwi mniefakt twojej obecnośći na takim forum
                    ja jak czegoś nie lubię to tego unikam.
                    jesteś masochistą ???
                    • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:30
                      nie sadze zebym musial sie tlumaczyc. To forum polityczne, przynajmniej z
                      zalozenia, a nie miejsce na jakies osobiste wynurzenia.
                      • arek64 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:48
                        Oj Junkier, Junkier. Słabniecie dosłownie w oczach. Miotasz się, tracisz rezon
                        i kunszt wypowiedzi. Stajesz się coraz bardziej agresywny, bo zaczyna Ci
                        brakować argumentów merytorycznych. Koniec już bliski.
                      • lessconroy Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:29
                        przeciez te bzdety ktore walisz to sa wlasnie osobist (i osobliwe) wynurzenia...
                        dorosnij... prosze...

• milet_z_sedesu Junkier popluł się z wsciekłości 27.11.06, 16:53
                          Nie dyskutujcie z nim. Nie ma z kim.
                          • arek64 Re: Junkier popluł się z wsciekłości 27.11.06, 17:07
                            Z każdym można dyskutować. Nawet warto i należy. Człowiek zawsze dowiaduje się
                            czegoś nowego. Dzisiaj z Junkierem zaczęliśmy od zdań odmiennych o 180 stopni,
                            a skończyliśmy na wspólnym wniosku.

Kaczyński cały czas antagonizuje społeczeństwo. Tylko zapomniał, że zgoda
                            buduje, a niezgoda rujnuje.
                            • vitabravo Ta gorsza część społeczeństwa Wałszawy... 27.11.06, 21:46
                              ...dokonała obżydliwego wyboru. Ta lepsza pozostała w domach.
                          • katrina_bush A niech sie zapluje ! 27.11.06, 19:30
                            A niech sie zapluje !

To dziad.
                  • gregorp Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 19:20
                    > po prostu natretnie ich ondoktrynuja, nie wiem co gorsze.

Znowu wykazałeś się "ynteligencją"

indoktrynują gamoniu, indoktrynuja
              • plaszcz cel jest szczytny - odsunięcie oszołomów od władzy 27.11.06, 15:15
                piszę oszołomow bo akurat u władzy są destrukcyjne zacofane oszołomy, które zgrupowały się pod nazwą PIS.
                koalicja odsunęła by PIS od władzy ale nie wiadomo,
                jak zareagują w większości wyborcy PO, jeśli bylaby zgoda to czemu nie, w końcu cel jest szczytny!
                • aplus Ale z PiSem jest weselej a PO-SLD i tak nic nie 27.11.06, 15:28
                  zrobi
                • slaynes Re: cel jest szczytny - odsunięcie oszołomów od w 27.11.06, 18:00
                  nazwac kogos oszolomem i jazdaa prawda? Jeden z najbardziej znanych i
                  najstarszych sposobow na walke polityczna czyli w razie braku argumentow
                  osmieszyc... W niektorych przypadkach to az zalosne.
                  Zalosny jest fakt pouczania jednych przez drugich odnosnie wychowania, za
                  przeproszeniem z ta spamerska inteligencja a'la forum GW to ja nie chce miec nic
                  wspolnego - 10 postow i w jednym jakas tresc, bo reszta to smietnik typu
                  Kaczynski ta zafd@!@ kaczka, precz z Pisuarami i inne smieszne znaczki.

dziekuje papa i zegnam.
              • wbc Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:43
                junkier napisał:

> Buhahaha! Alem sie usmial! A jaka to "yntelygencyja" was komuchow popiera? Te
                > wyksztalciuchy z licencjatem czy absolwenci WUMLu? Nie utozsamiaj prosze
                > czytelnikow wybiorczej z inteligencja bo to dla tejze inteligencji obraza.
                Takie bzdury może pisać tylkozaślepiony zausznik Mniejszych.Histotrii uczyć się
                trzeba.Cytowanie i jeszcze nieudolne Dorna i Wasermana nie przynosi zaszczytu.
              • gregorp Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 19:17
                Sam sobie laurke wystawiłeś.

Skoro czytasz wyborczą to nie jesteś "ynteligentny" a tym
                bardziej "inteligentny"
              • kralik111 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 20:50
                junkier napisał:

> Buhahaha! Alem sie usmial! A jaka to "yntelygencyja" was komuchow popiera? Te
                > wyksztalciuchy z licencjatem czy absolwenci WUMLu? Nie utozsamiaj prosze
                > czytelnikow wybiorczej z inteligencja bo to dla tejze inteligencji obraza.

PiSrancza inteligecja to ta, ktora tytuly swoje zdobyla dzieki znajomosci prawa
                pracy napisanego przez Lenina..;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • dwa_kartofle chamom i warchołom stolica mówi N I E !!!! 27.11.06, 15:03
            • greg0.75 O wypraszam sobie 27.11.06, 19:24
              Aspiruje do przynależności do 'inteligencji' i mam popierałbym partie prawicowe (gdyby takowe były na polskiej scenie politycznej).
              (tępię natomiast zakłamanych bolszewizujących populistów w postaci miłościwie nam panującej koalicji)
              • junkier Re: O wypraszam sobie 28.11.06, 09:57
                Skoros taki inteligent to powinienes wiedziec ze zwalczajac obecny rzad
                dzialasz w jakiejs tam swojej mikroskali na rzecz komuchow ostrzacych juz sobie
                zeby na powrot do wladzy.
            • ingostar Re: Ultraprawicowy antypolski element podnosi leb 27.11.06, 20:10
              Polacy niestety mają krótką pamięc i znowu za to sami zapłacą.
          • chateau Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:02
            Udało Ci się popełnić tekst wyjątkowo obelżywy i debilny
            ale jednocześnie spójny.

Rzadka sztuka :)
            • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:05
              Jesli ktos nie jest komuchem ani postkomuchem i zostal o to pomowiony ma prawo
              czuc sie obrazony i rzadac satysfakcji.

Natomiast jesli komuch lub postkomuch zostal potraktowany werbalnie w
              odpowiedni, stosowny do swej nedznej kondycji sposob, to do nikogo nie moze
              miec pretencji o pare slow prawdy.

Niech wyrzeknie sie swych (post)komunistycznych pogladow i powroci do
              czlowieczenstwa.
              • chateau Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:08
                Zmień sobie nick na 'janczar', jesteś obrazą dla junkrów.
                • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:09
                  merytoryczna uwaga
                  • chateau Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:12
                    Zgadłeś, tylko nie wiem czy wiesz dlaczego?
              • emem5 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:20
                A co rozumiesz pod pojęciem (post)komunistycznych poglądów?
                • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:28
                  Konserwowanie patologii III RP i wyprzedawanie Polski.
              • szczamnapis jukier, pisopatrioto, nie kalecz języka i poznaj 27.11.06, 15:20
                zasadę pisania słowa "żądać". Masz gębę pełną patriotycznych frazesów, a łeb
                pusty jak stodoła na przednówku.
                • junkier Re: 27.11.06, 15:23
                  warchole zrobilem zwykla literowke nie mam najmniejszych problemow z ortografia
                  ani pisownia j. polskiego wiec nie rob burzy w szklance wody. Jakbysm mial
                  odrobine kultury to grzecznie zwrocilbys uwage.
                  • k_r Re: 27.11.06, 16:51
                    o zesz synku jak tobie zwrócić uwagę to zle jak ty zwracasz uwagę to dobrze???

TY oczekujesz kultury w stosunku do siebie?????
                    Najpierw sam ją zademonstruj. Kulturę ale taka przez duże K a nie taką jak wam
                    pis-dowcą się wydaje że mogła by być.
                    Poczytaj sobie o savoir vivre.
                    A potem mi odpowiedz
                    • junkier Re: 27.11.06, 17:00
                      Kulture mozna prezentowac wzgledem rownych sobie a nie wobec komuchow i
                      postkomuchow, to za duza laska w stosunku do nich.
                      • szczamnapis Re: 28.11.06, 16:25
                        laskę to ty możesz dalej robić, na zmianę kaczkom lub innym zakompleksionym
                        tłukom, prymitywie po szkołach podstawowych w Grójcu.
                  • maupa13 Re: 27.11.06, 17:19
                    junkier napisał:

> warchole zrobilem zwykla literowke nie mam najmniejszych problemow z
                    ortografia> ani pisownia j. polskiego wiec nie rob burzy w szklance wody.
                    Jakbysm mial > odrobine kultury to grzecznie zwrocilbys uwage.

Masz, masz, już pod innym wątkiem zwracałam uwagę..

I nick taki piękny, polsko się kojarzący...
                  • szczamnapis literówkę? prymitywie- ty nie robisz literówek, 28.11.06, 16:23
                    co najwyżej litrówki. "Jakbysm" - to jest literówka, ty jestes po prostu
                    pisopatriotą z pustym łbem. Pierdzę ogólnie w twoim kierunku.
                • helmut.berlin Re: jukier, pisopatrioto, nie kalecz języka i poz 27.11.06, 15:30
                  bo wedlug junkiera to slowo pochodzi chyba od "rzadu";)
              • arek64 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:41
                Junkier, Ty i cały PiS macie problem ze zrozumieniem pewnej oczywistości. Otóż
                wcale nie trzeba być komuchem, aby nie popierać PiSu. Otóż zrozum wreszcie, że
                wcale nie trzeba być komuchem, aby dostrzec zakłamanie, fałsz, prywatę i,
                ogólnie mówiąc, moheryzm PiSu. Wcale nie trzeba być komuchem, aby zauważyć, że
                ostatni rok w Polsce, to najgorszy rząd w dziejach III RP.

Poza tym PiS to partia propagująca socjalizm, więc o czym mówimy...
                • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:06
                  > wcale nie trzeba być komuchem, aby nie popierać PiSu.

Taak? Tylko jakies 75% opinii antyPiS jakie tu czytam konczy sie w ktoryms tam
                  momencie peanami pod adresem komuchow, postkomuchow albo rozowych zdrajcow.

> ostatni rok w Polsce, to najgorszy rząd w dziejach III RP.

Lgasz. Silny wzrost gospodarczy, przeciecie ukladow, zerwanie z zakletym
                  kregiem niemoznosci walki z agresja w szkolach i na ulicach, rozbijanie
                  postkomunistycznych ukladow, liberalizacja dostepu do wielu zawodow, etc. Za
                  komucha Belki placilbys drozej za internet, dlugo by wyliczac...
                  • arek64 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:20
                    > Lgasz. Silny wzrost gospodarczy

Prawda jest taka, że 5-procentowy wzrost gospodarczy pomimo rządów PiSu, a nie
                    dzięki nim. W krajach gdzie rządzą liberałowie wzrost jest na poziomie 10%. W
                    Polsce wzrost gospodarczy jest poniżej średniej dla wszystkich nowych członków
                    UE. I uważasz, że jest się czym chwalić? Że jesteśmy poniżej średniej? Czyż nie
                    powinniśmy być liderami jak kiedyś?

> > wcale nie trzeba być komuchem, aby nie popierać PiSu.
                    >
                    > Taak?

Tak. Wystarczy być kapitalistą. Wtedy nie popiera się komunizmu, a tym bardziej
                    PiSu. Niestety rację miał Niesiołowski, że Jarosław K. to drugie wcielenie
                    Władysława G. vel Wiesława, bo PiS to nowa twarz komunizmu.
                    • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:24
                      Rozwalasz mnie czlowieku. Kto tu niby jest liberalny i prokapitalistyczny w
                      Polsce, kto????? Wszedzie masz wiekszy lub mniejszy socjal. Jedna jedyna UPR i
                      Klub Zachowawczo-Monarchistyczny sa konserwatywno-liberalne, ale lewicowe gnidy
                      medialne odmawiaja popularyzacji ich pogladow bo wiadomo jak zabojcze bylyby
                      dla tego calego socjalnego monstrum III RP.
                      • arek64 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:37
                        > Rozwalasz mnie czlowieku. Kto tu niby jest liberalny i prokapitalistyczny w
                        > Polsce, kto?????

Ja. Mówiłem o sobie. Była to reakcja na wyzwanie mnie od komuchów. Nie jestem
                        komuchem, nienawidzę komunizmu. Z początku popierałem PiS. Ale gdy zobaczyłem o
                        co tak naprawdę chodzi prezesowi w dwóch osobach, na zawsze dziewica, to
                        znienawidziłem PiS tak samo jak komuchów. Bo dla mnie komuniści z II RP i z IV
                        RP to ta sama zaraza.
                        • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:39
                          A no to sorry. Mam tylko nadzieje ze nie zwrocisz sie w strone lewic(z)ny.
                          • arek64 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:46
                            > Mam tylko nadzieje ze nie zwrocisz sie w strone lewic(z)ny.

Nie grozi. Do dzisiaj potrafię nazywać siebie UPRowcem.
                            • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:49
                              UPR to jest to. Jedyna normalna partia w tym kraju.
                              • linfan Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 18:52
                                junkier napisał:

> UPR to jest to. Jedyna normalna partia w tym kraju.

do dzis pamietam pomysl JKM: 'przecz z unia! idzmy do nafty!'
                                oj tak - bardzo normalna i trzymajaca sie rzeczywistosci :]

ps. cenie JKM jako czlowieka i z wieloma jego pogladami sie zgadzam, ale jak on
                                czasem cos chlapnie... to tak jak Ty junkier - tyle, ze Ty robisz to przez caly
                                czas :)
                • andkist Arek przestań czytać GW 27.11.06, 21:38
                  Nie jestem ortodoksem PiS, mój program zbliżony jest do UPR p. Janusza Korwin
                  Mikke. Nie chcę nic za darmo, ale i nie chcę płacić po kilkadziesiąt tysięcy
                  złotych podatku miesięcznie.
                  Ten rok jest jednym z lepszych w historii naszego biednego okradanego przez
                  POstkomunę i lumpenajwajliberałów. Wystarczy popatrzeć na wzrastające obroty
                  przedsiębiorstw, wchodzący do Polski kapitał. A przecież już dawno wszystko
                  zostało "sprzedane". Juz nie liczą się układziki z budowniczymi tuneli i
                  mostów, inwestorzy wchodzą bo tu im pasuje. Mają i siłę roboczą i rynek zbytu.
                  Nowoczesne komputery, laptopy czy sprzęt AGD nie wyjeżdża w 100% w świat.
                  Znaczna jego część zostaje w Polsce. Czyli ludzie maja pieniądze. Że niby na
                  tacę nie dali i stąd się wzbogacili. POmyśl kolego, jeżeli masz czym i przestań
                  POwtarzać głupoty swoich guru z TVN i GW. Myślenie ma przyszłość, przetań
                  kojarzyć, zacznij myśleć. A jeżeli jesteś taki europejczyk i tu Ci źle to świat
                  otworem stoi. Świat bez katoli, moheru. Świat pełen swobody...
              • behemot68 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:48
                pozwól junkrze, że gdy przyjdzie co do czego to ja będę satysfakcji ŻĄDAŁ. Z tym, że na pewno nie od ciebie, bo jako cep bez matury zgodnie z kodeksem Boziewicza zdolności honorowej (jak i ortografii) nie posiadasz
                • junkier Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:53
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=52961507&a=52965083
          • irysiek55 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 16:12
            Nawet masz dosyć ciekawy i prawdziwie staropolski nick. Komunizm, młody
            człowieku, był całkiem interesującą ideą w początkach nowoczesnego przemysłu,
            kiedy nie istniał kodeks pracy, prawa pracownicze i tym podobne dziwactwa do
            których jesteś teraz przyzwyczajony.
          • mt7 Do chateau - wklejam sie tu,żeby przerwać ciąg 27.11.06, 18:22
            treść w następnym wpisie
          • lwowiak5 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 19:01
            junkier,jesteś zapiekłym bolszewikiem,tobie już nic nie pomoże,ty masz w sobie
            bardzo dużo zła człowieku,albo ktoś ciebie głupio zaprogramował.
        • mt7 Re: Stokrotne dzięki :) Szkoda do niego gadać! 27.11.06, 18:19
          Tacy ludzie tuczą się tym, że się ich zuważa. Skutecznie wypychają z tych
          normalnych ludzi, którzy by chcieli wymienić parę myśli z niekoniecznie
          jednomyślnymi. Wczoraj zobaczyłam ile plugastwa doczepia się na forum poza
          artykułami, wystatczy jeden prowokacyjny wpis i winogrono ujadających powiększa
          się nieustannie. Zauważyła, że dużo jesy wpisów bez polskiej czcionki, mogą
          więc pochodzić od prawdziwych emigrantów lecz także mogą być prowokacją, żeby
          sobie czy swoijej grupie zrobić radochę i pokazać, jacy ci Polacy są. W sumie
          intencje nie są najważniejsze tylko treść i język, którym się posługują. Nie
          będę więcej czytać bredni, bo można śmiertelnie znienawidzić innych tak ta
          nienawiść się udziela i zatruwa serce.
      • mooomin niech żyje asertywność 27.11.06, 14:49
        Kaczyńskie pokazał, że potrafi mówić nie. Nawet dla elementarnej kultury.
      • corradocatani A może zaplute karły reakcji? 27.11.06, 14:49
        Swoją drogą to sam się zaplułeś i zapieniłeś tworząc takie bzdury.
        • junkier Nie odkrecaj ogonem i nie zrownoj tych, ktorzy 27.11.06, 14:55
          Nie odkrecaj ogonem i nie zrownoj tych, ktorzy od komunizmu najwiecej
          ucierpieli, tzn. "karlow reakcji" z AK i NSZ, z bandyckim elementem ktory
          komunizm i postkomunizm w Polsce utrwalal. Nie klam jednym slowem
          • corradocatani Re: Nie odkrecaj ogonem i nie zrownoj tych, ktorz 27.11.06, 15:47
            Junkier, po tobie akurat nie oczekiwałem zrozumienia tekstu więc twój komentarz
            mnie nie dziwi. zdrówka życzę
          • jerzy30 junkier - najwieksza radość to klęska PiSiorów 27.11.06, 16:02
            i tego nie zmienisz !!!!!!!!!!!
      • barbara444 [...] 27.11.06, 14:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • funia81 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:22
        > Komunistyczny antypolski element z czerwono-rozowej koalicji podnosi leb i
        > bezwstydnie sieje zamet.

Zajebisty tekst, junkier. Wiedzialam, ze na ciebie mozna liczyc.
      • lambert77 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 15:23
        a samokrytyke już dzisiaj złożyłeś :)???
      • a.k.traper Masz na myśli członków tych organizacji czy tylko 27.11.06, 16:08
        organizacje? Bo z obserwacji wiem że rózni tam ludzie byli, nie znam PPR i
        starszych. co do PeDe to chciałbys miec tak piekna kartę jak wiekszośc z tych
        ludzi w walce o niepodległość Rzeczpospolitej Polskiej. To że potrafia
        rozmawiac z organizacjami, które były także ich gnębicielami, świadczy o ich
        wielkości. Wolałbys dostac do ręki karabin i wykonywać wyroki według własnego
        widzimisię, czy byłbys posłusznym wykonawca swoich idoli, tak jak teraz
        Macierewicz, Jurek, Kurski, Kuchciński, Cymański, Gosiewski? Kaczyński, z tego
        co widze lubi takich bezmyslnych ludzi miec pod ręką. zapytam, jestes pewny że
        bys zył długo? Bo ja wątpię, nie dzisiaj. Z tego co czytam, to Ci powiem w
        d...e byłeś g...o widziałeś.Mam wrażenie ze bawi Cię własna lekkomyslność i
        niedoinformowanie, tez chciałbys byc wielki? Zacznij mysleć samodzielnie.
        • junkier Re: Masz na myśli członków tych organizacji czy t 27.11.06, 16:19
          > Bo z obserwacji wiem że rózni tam ludzie byli, nie znam PPR i
          starszych.

Komunisci albo koniunkturalisci. Nie wiem co gorsze. PZPR powinna zostac
          uznana za organizacje zbrodnicza.

> co do PeDe to chciałbys miec tak piekna kartę jak wiekszośc z tych
          ludzi w walce o niepodległość Rzeczpospolitej Polskiej.

No jesli ta "walka" miala polegac na negocjowaniu z SB sposobow wykonczenia
          narodowo-patriotycznego odlamu opozycji komunistycznej to rzeczywiscie, tylko
          pozazdroscic. Dobrze ze sa historycy IPN ktorzy sprawdzaja jak wygladala ta
          rzekoma "walka o niepodleglosc" niektorych detych pseudoautorytetow III RP...

> To że potrafia rozmawiac z organizacjami, które były także ich gnębicielami,
          świadczy o ich wielkości.

Raczej o tym ze przy okraglym stole zapadl okreslony konsensus, a proby jego
          podwazania zaowocowaly naturalnym sprzymierzeniem strony zainteresowanych
          utrzymaniem status quo. Zadnego heroizmu tu nie widze, przeciwnie.
          • a.k.traper nie odpowiedziałes na dalszą część 27.11.06, 16:42
            z tego co piszesz wnioskuje ze i swoich najblizszych bys poświęcił nawet nie
            znajac ich motywów i sytuacji.Przykro mi, nie ma z Toba rzeczowej dyskusji,
            piszesz w zaslepieniu, bez znajomosci prawdziwych faktów, powtarzasz te bzdury
            za kazdym razem. Bardzo łatwo ci nazywac tych ludzi, moze popytasz jakie mieli
            niekiedy mozliwosci by nakarmic rodzinę?Ja nie musze pytac historyków z IPN, ja
            byłem swiadkiem tych wydarzeń i łamania ludzi, jestem także posiadaczem
            zaszczytnego dzisiaj miana "wróg ustroju socjalistycznego".Uwierz mi że okragły
            stół to na ówczesne czasy było prawdziwe zwycięstwo, a nie żaden
            partykuralizm.Nie bierzesz pod uwage tamtejszej sytucji gospodarczej ani
            politycznej, oporu aparatczyków z PZPR i służb specjalnych. Nie wiesz jaka była
            sytuacja u sasiadów. Najprościej zapytaj J. Kaczyńskiego, on wtedy kręcił sie
            wśród tych jak to nazywasz pozal sie boze patriotów i sprzedawczyków.Naprawde
            warto nabrac dystansu i oceniać sprawiedliwie. Ja moge i chcę, Ty nie chcesz i
            nie potrafisz.Pozdrawiam
            • junkier Re: nie odpowiedziałes na dalszą część 27.11.06, 16:48
              Tyle ze prawdziwym testem na dobra wiare i chce zerwania z komunna i poskomuna
              nie byl rok 1989, bo wtedy wylo rzeczywiscie wiele osob zdezorientowanych, ale
              lata 1991-1993 kiedy J. Kaczynski rzucil haslo "przyspieszenia" czytaj zerwania
              ustalen okraglostolowych wymuszonych presja komunistycznego aparatu bezprawia,
              i budowy panstwa wolnego od wplywow agentury i komuny. Ale ktos mu w tym
              przeszkodzil - Mr Walesa, a ktos inny robil wszystko zeby patriotyczna prawica
              polska uchodzila za zadnych krwi awanturnikow i oszolomow (wiadoma gazetka
              wowczas majaca quasi-monopol informacyjny).
              • a.k.traper Masz rację Lech W. się wtedy zagubił, powinien 27.11.06, 17:24
                tych panów na kopach wywalic juz wczesniej.Wtedy J.Kaczyński nie miał nic do
                powiedzenia oprócz ządzy władzy co mu pozostało do dziś.Zapytaj tych panów
                od "przyspieszenia" kto i dlaczego kazał Wałęsie kandydowć( Nie chcę ale
                muszę), dlaczego tak brzydko potraktował swoich doradców i przyjaciół
                sprawdzonych w ciężkich chwilach? Kto by nam wtedy pomógł gdybysmy rozpętali
                zawieruchę, która byłaby na rękę co niektórym naszym "przyjaciołom".Mam prosbę
                nie powtarzaj kłamliwych i nierealnych hasełek ROP( to jest ta patriotyczna
                prawica?)Nie rozśmieszaj mnie.Przesledź historie i dziękuj opatrznosci że stało
                sie tak a nie inaczej.Prawdziwy test zerwania z tamym systemem i mentalnoscią
                ciagle trwa i nie przebiega na płaszczyźnie PIS, PO, SLD i kilka innych
                ugrupowań, tylko na zywym organiźmie społecznym któremu jest obojetna prawica i
                lewica a bliski zoładek, wykształcenie dzieci normalna praca, godziwe zarobki i
                elementarna uczciwość. Nas uczy tego nauka koscioła, ale ta etyka nie jest obca
                tez ludzim niewierzącym, inaczej wierzącym i poszukujacym.Co chcesz im
                udowodnic i zaproponować, walke miedzy sobą? W imie czego? Teczek, donosicieli?
                Wśród nas jest ich trochę, często nierejestrowanych, także teraz, gdy donosza
                nie słuzbom tylko pracodawcom lub komu innemu, chcesz pokazac własnie kraj
                awanturników w imię, no właśnie w imie czego?Weźmiesz na siebie te
                odpowiedzialność? a może będziesz zachwycony gdy beda Cie aresztowac mimo
                twoich pogladów, ale za to popartych fałszywym donosem? Czy tez wolałbys
                patrzec w oczy rozwydrzonego tłumu zadnego krwi, niewazne czyjej, byleby tylko
                zabawa była. Naprawde pomyśl zanim cokolwiek powiesz, bo nie tędy droga naszego
                narodu.
                • junkier Re: Masz rację Lech W. się wtedy zagubił, powinie 27.11.06, 17:29
                  No to sie roznimy... Ale widocznie tak byc musi. Heja!
      • geralt9 Program lewicy - odsunac prawice od wladzy 27.11.06, 16:41
        Program lewicy - odsunac prawice od wladzy, a ludzie to kupuja, smutne.
      • ninie Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 19:47
        jestes zwyklym, wrednym idiota, mlody starcze
      • kralik111 Re: Komunistyczny antypolski element podnosi leb 27.11.06, 20:03
        junkier napisał:

> Komunistyczny antypolski element z czerwono-rozowej koalicji podnosi leb i
        > bezwstydnie sieje zamet. A prawda jest jedna:
        >
        > Gdy prześledzimy historię jakichś ostatnich 70 lat wstecz widzimy niezbicie
        że
        > głównym elementem zagrażającym polskości, polskiemu charakterowi narodowemu,
        > tradycji i gospodarce było nie kto inny jak bezbożna, odrażająca lewica w
        > różnych odmianach, dla zasiania większego zamętu i zdezorientowania Polaków
        > (SDKPiL, KPP, PPR, PZPR, SDrP, UP, SLD, SDPl, PeDe), przy bezwstydnej
        > asystenturze ze strony antypolskich, zawsze gotowych godzić w Polkość mediów.

Ales sie splul PiSrancu, nie pamietasz juz, ze taka sama koalicje tworzy PiS z
        SLD w Lodzi?
        Nie pamietasz juz junkier PiSrancu o parlametarnej koalicji SLD-PiS w
        poprzeeniej kadencji sejmu, nie pamietasz juz PiSrancu o obecnej koalicji z
        betonem PZPR i zlodziejami w jednej osobie Samoobrona???
        Jak juz wczesniej napisalem, ty jak i cale PiS to przegrancy, zasrancy, czyli
        PiSrancy :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • tadeusz_ja Potrzebny psychiatra dla Junkiera 27.11.06, 20:24
        od zaraz.Widze że teoria spiskowa ma się dobrze Junkier!
    • atomm Jak narazie jest tylko PIS - SO - LPR... hehehe.. 27.11.06, 14:40
      pomowmy o faktach a nie o wymyslach...
    • cortez_i_pizarro koalicja rozowych zlodzieji z czerwonymi bandytami 27.11.06, 14:43
      I czy o to dziadek Tuska walczyl na froncie wschodnim?

A tak powaznie - jesli do takiej koalicji dojdzie to chyba nikt nie bedzie
      wahac sie z nazwywaniem PO banda zdrajcow, sprzedawczykow i politycznego szamba.
      • kika113 POwcy ale wy sie dajecie robić w szmaty ! 27.11.06, 14:50
        Tusk obiecywał POPiS ale się obraził, Hania udawała cnotkę ale po ciemku z
        komuchami się ...., a teraz już jawnie złodziej ze złodziejem. Ale Tusk Nocną
        Zmianę juz dawno z komuchami zrobił, więc dlaczego tak mu slepo wierzycie?
        • miranda333 Re: POwcy ale wy sie dajecie robić w szmaty ! 27.11.06, 14:56
          Politykom nigdy sie nie ufa,tylko trzeba ich kontrolować,i tych niby
          sprawiedliwych i tych niby złodziei.Demokracja taką szansę nam daje.
          • kika113 Re: POwcy ale wy sie dajecie robić w szmaty ! 27.11.06, 15:03
            To czemu nikt do tej pory przed PiSem tego nie zrobił. Bo wszyscy kradli, a
            państwo się pogrążało.
            • wicary Re: POwcy ale wy sie dajecie robić w szmaty ! 27.11.06, 15:13
              kika113 napisała:

> To czemu nikt do tej pory przed PiSem tego nie zrobił. Bo wszyscy kradli, a
              > państwo się pogrążało.
              Ale pytanie pozostaje bez odpowiedzi co lepsze złodziej czy idiota PiSdzielec
      • cynik.pl Re: koalicja rozowych zlodzieji z czerwonymi band 27.11.06, 14:51
        cortez_i_pizarro napisał:

> I czy o to dziadek Tuska walczyl na froncie wschodnim?

Wraz z Josephem Ratzingerem (obecnie niejakim papieżem Benedyktem 16).
        Poza tym, jak na froncie wschodnim, to chyba dobrze bo bolszekiów tłukł.

> A tak powaznie - jesli do takiej koalicji dojdzie to chyba nikt nie bedzie
        > wahac sie z nazwywaniem PO banda zdrajcow, sprzedawczykow i politycznego
        > szamba

Przecież na szczeblu sejmowym istniała już koalicja SLD z PSL. Dlaczego PSL nie
        nazwiesz zdrajcami i sprzedawczykami? A co z LPR - robili wszystko, żeby
        zaszkodzić Polsce poprzez blokadę akcesji do UE? Utrata korzyści związana z nie
        wejściem do UE bardzo szybciutko przekroczyłaby wszelkie eseldowskie afery.

• cortez_i_pizarro Re: koalicja rozowych zlodzieji z czerwonymi band 27.11.06, 14:58
          O to mi wlasnie chodzili: gefraiter Sepp Tusk zostaje odznaczony zelaznym
          krzyzem z liscmi debowymi za ostrzelanie przedszkola przy komitecie obwodowym
          WKPb w Minsku, a wnuczek mu bawi sie w konszachty z bolszewikami. Co to za
          porzadki?

PSL to przefarbowane ZSL. Ma sie tak do mikolajczykowego PSL jak SZSP
          Kwasniewskiego do Szarych Szeregow Marciniaka.

Sprzedawanie sie za korzysci materialne (tylko to bylo w twoim poscie) Uni
          Europejskiej to zwyczajne ku...stwo. Chwala wiec LPR za jasna i bezkompromisowa
          pozycje w tej sprawie.
          • chateau Re: koalicja rozowych zlodzieji z czerwonymi band 27.11.06, 15:06
            Los bywa złośliwy, pamiętaj. Możesz mieć wnuczka transseksualistę np. :)
          • ai14ra Re: koalicja rozowych zlodzieji z czerwonymi band 27.11.06, 17:41
            Jaką bezkompromisowość masz na myśli? Usadzanie tatusia Romka na lukratywnej
            posadce w Brukseli, czy kupowanie przez Młodzież Wszechpolską alkoholu na koszt
            Unii?
      • ekig Re: koalicja rozowych zlodzieji z czerwonymi band 27.11.06, 15:26
        Jak w takim razie nazwać kumanie się PiSu z Samoobroną? Partią politycznej
        kloaki?też ładnie!Wybór między SLD a Samoobroną to jak wybór między trądem a
        dzumą.Kazda z opcji to bagno!ale dla dobra polskiej "racji" stanu te "biedne
        mizerotki" chętnie sie dla nas pobrudza!! "Dzieki" wam za to!!!
        cortez_i_pizarro napisał:

> I czy o to dziadek Tuska walczyl na froncie wschodnim?
        >
        > A tak powaznie - jesli do takiej koalicji dojdzie to chyba nikt nie bedzie
        > wahac sie z nazwywaniem PO banda zdrajcow, sprzedawczykow i politycznego
        szamba
        > .
    • yanuss Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS o.. 27.11.06, 14:45
      Zauwazcie, tu bardzo wazny jest jezyk. Juz nie SLD, postkomunisci ale Lewica i
      Demokraci. Chodzi o to by ciemnota myslala, ze to sa jacys nowi, inni politycy a
      nie stare komuchy przefarbowane na socjaldemokratow. Widac, ze cel jest jeden,
      odsunac PiS. Nie chodzi o zaden pozytywny program, jedynie dorwac sie znow do
      wladzy. Zalosne to politykierstwo, ktore za nic ma samorzadnosc, najwazniejsze
      bysmy my byli przy korycie. PO weszla w ten brudny sojusz. Tego brudu latwo sie
      nie zmywa.
      • miranda333 Re: Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS 27.11.06, 15:08
        yanuss napisał:
        >ciemnota niech siedzi w domu i nie glosuje,bo w szkode wchodzi!
        > Zauwazcie, tu bardzo wazny jest jezyk. Juz nie SLD, postkomunisci ale Lewica i
        > Demokraci. Chodzi o to by ciemnota myslala, ze to sa jacys nowi, inni
        politycy
        > a
        > nie stare komuchy przefarbowane na socjaldemokratow. Widac, ze cel jest jeden,
        > odsunac PiS. Nie chodzi o zaden pozytywny program, jedynie dorwac sie znow do
        > wladzy. Zalosne to politykierstwo, ktore za nic ma samorzadnosc, najwazniejsze
        > bysmy my byli przy korycie. PO weszla w ten brudny sojusz. Tego brudu latwo
        sie
        > nie zmywa.
    • signal odsunąć PiS na zawsze 27.11.06, 14:46
      to gorsi bolszewicy niż komuniści
      • cortez_i_pizarro czyzbys sie czegos bal? 27.11.06, 14:53
        Mam nadzieje, ze PiS bedzie rzadzil w Polsce dlugo i skutecznie. Czas odgnoic
        te stajnie Augiasza.

Poczekajmy jakie smakolyki wyjda najaw w wyniku uslawy lustracyjnej.
        • miranda333 Re: czyzbys sie czegos bal? 27.11.06, 15:12
          >oj naiwny,naiwny jak dziecko we mgle.My lewicowcy jesteśmy czyści jak łzy! A
          ty się bać musisz.
        • malleus1111 Re: czyzbys sie czegos bal? 27.11.06, 15:14
          Nie boj sie, to juz poczatek szybkiego konca PiSu. Z nowej ustawy wyjdzie, ze
          Macierewicz donosil na kolegow w marcu 1968, a odkryte ostatnio materialy na
          rodzine Kaczynskich tez bardzo interesujace, i to nie tylko pod wzgledem
          obyczajowym.
          • wicary Re: czyzbys sie czegos bal? 27.11.06, 15:16
            malleus1111 napisał:

> Nie boj sie, to juz poczatek szybkiego konca PiSu. Z nowej ustawy wyjdzie, ze
            > Macierewicz donosil na kolegow w marcu 1968, a odkryte ostatnio materialy na
            > rodzine Kaczynskich tez bardzo interesujace, i to nie tylko pod wzgledem
            > obyczajowym.
            A pro po może ktoś wie ile tam ma naprawdę Maria Kaczyńska ?
            • wicary Re: czyzbys sie czegos bal? 27.11.06, 15:17
              wicary napisał:

> malleus1111 napisał:
              >
              > > Nie boj sie, to juz poczatek szybkiego konca PiSu. Z nowej ustawy wyjdzie
              > , ze
              > > Macierewicz donosil na kolegow w marcu 1968, a odkryte ostatnio materialy
              > na
              > > rodzine Kaczynskich tez bardzo interesujace, i to nie tylko pod wzgledem
              > > obyczajowym.
              > A pro po może ktoś wie ile tam ma naprawdę Maria Kaczyńska ? poprawiam ile
              lat ma Maria Kaczyńska?
            • chirlider jakieś 6 lat 27.11.06, 15:49
              na mieście mówią że 6 lat od menża starsza ;)
      • psychol_ogia Re: odsunąć PiS na zawsze 27.11.06, 14:53
        Za to w Szczecinie kwitnie koalicja POPIS.
    • miranda333 Re: Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS 27.11.06, 14:49
      Kto ma władzę w Warszawie,ten ma Telewizję.Ogładać trzeba pilnie wildsteinową
      TV i patrzeć jak zmienia gwiazdy publicystyki i wiadomości swoje miny i
      opinie.Ubaw miałam już po wieczorze wyborczym.Załosne pajacyki!Premier musi
      rzeczywiście zmienić Prezesa TV,żeby wyjść na przeciw "Układowi"
    • zib11 Warszawa-miasto zdominowane przez czerwonych!!! 27.11.06, 14:53
      Do 1989 aby uzyskać meldunek w "stolicy"wystarczylo "tylko" poparcie PZPR, tak
      więc większość "rodowitych" to albo oportuniści współpracujacy z "pachołkami
      moskwy",albo ich potomstwo,zapewne wychowane na szczytnych i=deach marksa i
      engelsa.Z tej perspektywy niczym dziwnym nie jest to że to wlasnie przez
      warsiawkę do dziś nie nastąpiło rozliczenie się ze zbrodniczym systemem.
      Wasza wola kogo sobie wybieracie,chcecie bufetową i "uklad warszawski bis"
      życzę smacznego.
      Swoją drogą jak już(zapewne słusznie)plujecie na PIS za koalicję z jędrusiem
      czy romanem to nie zapominajcie o koalicji her tuskego z łapińskim(PEiR)-to co
      najmniej taki sam obciach.
      • cynik.pl Re: Warszawa-miasto zdominowane przez czerwonych! 27.11.06, 14:57
        zib11 napisał:

> Swoją drogą jak już(zapewne słusznie)plujecie na PIS za koalicję z jędrusiem
        > czy romanem to nie zapominajcie o koalicji her tuskego z łapińskim(PEiR)-to co
        > najmniej taki sam obciach.

Kto to jest "her tuske" - jakiś twój kuzynek z Vaterlandu? A koalicja z
        łże-emerytami i peselem (za peerlu ZSL - przystawka PZPR) to prosty skutek
        pomysłu z blokowaniem list. Jak PiS pozwolił blokować sie wszytskim ale tylko
        sobie, to nie niech poniesie konsekwencje.
        • zib11 Re: Warszawa-miasto zdominowane przez czerwonych! 27.11.06, 15:04
          Czlowieku(???) "blokuj" się nawet z biedroniem i jego kumplami,Twoja sprawa,nie
          narzekaj tylko później że boli cię d... bo kaczyńscy pozwolili się blokować.
          Jesli ty narzekasz że musieliscie się sk....ć z łapińskimi,to tak samo kaczysci
          musieli wziąć samoobronę,bo her tuske,z preziem z krakowa nie umieli przyjąć po
          męsku faktu że przegrali.
      • kika113 Bratać sie z komuchami 27.11.06, 15:00
        Pewnie gdyby Putin zachciał to by musieli otruć kogoś, tak są umoczeni w
        Moskwie. Dla mnie to niewybaczalne. A PO was oszukała, bo ukrywali to przed
        wami. Tusk was oszukał, szczekał na PiS a sam, nie mam słów.
        • szczamnapis nie wątpię, że brak ci słów. 27.11.06, 15:22
          Doskonale to widać.
      • maupa13 Re: Warszawa-miasto zdominowane przez czerwonych! 27.11.06, 17:13
        zib11 napisał:

> Do 1989 aby uzyskać meldunek w "stolicy"wystarczylo "tylko" poparcie PZPR,
        tak > więc większość "rodowitych" to albo oportuniści współpracujacy
        z "pachołkami > moskwy",albo ich potomstwo,zapewne wychowane na szczytnych
        i=deach marksa i > engelsa.Z tej perspektywy niczym dziwnym nie jest to że to
        wlasnie przez > warsiawkę do dziś nie nastąpiło rozliczenie się ze zbrodniczym
        systemem.> Wasza wola kogo sobie wybieracie,chcecie bufetową i "uklad
        warszawski bis" > życzę smacznego.
        > Swoją drogą jak już(zapewne słusznie)plujecie na PIS za koalicję z jędrusiem
        > czy romanem to nie zapominajcie o koalicji her tuskego z łapińskim(PEiR)-to
        co > najmniej taki sam obciach.

Czyli jestem 'czerwona z urodzenia' :))

"Taki sam obciach'? czyli przyznajesz, że koalicje PIS to obciach???

Cóż za odwaga, z roboty wywalą!
        • zib11 Re: Warszawa-miasto zdominowane przez czerwonych! 27.11.06, 19:00
          Nie,nie wywalą-sam siebie mogę wywalić.Koalicja z SO to jest obciach,choć
          niektórzy uwazają że cel uświeca środki.W przypadku popiaków(nie miałaś odwagi
          napisdać że bratanie się z łapińskim to obciach(może ciebie wywalił by her
          tuske?)jedynym celem jest dorwanie się za wszelką cenę do jakieś kasy.No ale
          teraz z idiotką bufetową kolesie z POLiDu poszaleją to ,co prawda nie "zlote
          jabłko" ale da się znowu wybudowac parę mostów i tuneli wzdłuż rzeki.
          Co do Twojego "pochodzenia" to za to jeszcze nie roztrzeliwują,i nie jest to
          też (jak widać)Twój najwiekszy problem.
    • warmajster 3xTAK dla koalicji PO-LiD! 27.11.06, 15:00
      Tylko PO ma program gospodarczy dla Polski TAK
      Tylko SLD udało się obniżyć podatki TAK
      Tylko taka koalicja jest w stanie odsunąć PIS od władzy TAK

a dla zwolenników najmniejszych z największych bliźniaków:
      PIS organizuje igrzyska i pali czarownice, zamiast uzdrawiać gospodarkę
      PIS podwyższyło podatki, a tani państwo zamieniło poaństwem solidarnym (z władzą, he, he)
      PIS rządzi z nacjonalistami (LPR) i przestępcami z rodowodem z SB (Samoobrona)
      • goryl.gazeta Re: 3xTAK dla koalicji PO-LiD! 27.11.06, 15:01
        a ja mam dosyć, wyjeżdżam....
      • kika113 Re: 3xTAK dla koalicji PO-LiD! 27.11.06, 15:01
        Jak uzdrowią jak bandy komuchów bokiem kradli wszystko, zastanów się.
        • warmajster Re: 3xTAK dla koalicji PO-LiD! 27.11.06, 15:15
          Patrzę na to co zrobił dla mnie PIS i jakoś nie mogę dopatrzeć się niczego oprócz obiecanek i poszukiwań układu. Nawet nie poparli własnego projektu podatkowego! Jakby tak dobrze policzyć kogo Wielcy Mali Bracia zaliczają do układu, to by wyszło jakieś 80% Polaków.
          To już nawet za komuny normą był ogół, a nie margines.
          • andkist Re: 3xTAK dla koalicji PO-LiD! 27.11.06, 21:04
            Warmajster aleś Ty POrąbany:)))))
            Zmień lekturę i kanał w TV. Ani Pejsata, ani TVN nie powie Ci całej prawdy. Oni
            hołdują zasadzie trzech prawd: leninowskiej, komsomołskiej i gó.....
            Ja mam taką propozycję, niech wszyscy europejczycy wyjada sobie do Europy, a tu
            niech zostaną Ci, dla których Godło, Hymn i Historia tego Narodu coś znaczą.
            Będzie fajnie i katolsko, a Wy POstkomuniści spod znaku mumii d..okratycznej
            róbcie sobie kariery nad Sekwaną i Tamizą.
            • helmut.berlin Re: 3xTAK dla koalicji PO-LiD! 27.11.06, 21:09
              > niech zostaną Ci, dla których Godło, Hymn i Historia tego Narodu coś znaczą.
              > Będzie fajnie i katolsko, a Wy POstkomuniści spod znaku mumii d..okratycznej
              > róbcie sobie kariery nad Sekwaną i Tamizą.

a zastanowiles sie nad tym, kto ten milion "pozostalych" sierot wyzywi?
              • andkist Re: 3xTAK dla koalicji PO-LiD! 27.11.06, 21:47
                Wiesz Kolego, jakoś od 17 lat żywię się i ja, i moja Rodzinka. A jeszcze
                podejrzewam, że dla wielu starczy tego haraczu co go noszę każdego 15, 20 i 25-
                ego dnia kolejnych miesięcy. Tak więc siedź sobie helmucie na kudamie czy innej
                sztrasse i nie martw się. Martw się raczej jak wyżywić tych lumpenliberalnych
                europejczyków, co to się do was zwalą.
                Damy radę.
      • twprezydent Re: 3xTAK dla koalicji PO-Ch..! 27.11.06, 15:03
        Najlepsza koalicja to twór niejakiego Majchrowskiego w Krakowie - SLD-LPR.
    • rosol4 Re: Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS 27.11.06, 15:03
      No i stare wraca za sprawa pseudo wykształcona inteligencja nowej generacji.
      Będziemy świadkami kolejnych afer i przetargów gabinetowych.
      Każdy, kto głosował na ten układ zapewne liczy ze sie na cos załapie.
      Kaczory nie do przyjęcia, bo ścigają aferzystów i złodziei.
      Chyba nigdy ten naród nie zmądrzeje.
      Nie ma, co liczyć na wymarcie, bo młody narybek przejął te same nawyki
      debilizmu i zawiści.
      Najważniejsze ze kaczorom dopieprzyliśmy, a jak urządzi nas układ wa-wski bis i
      ile za to zapłacimy to nieważne.
      • funia81 Re: Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS 27.11.06, 15:36
        > Każdy, kto głosował na ten układ zapewne liczy ze sie na cos załapie.

Tak, ja np. licze, ze zalapie sie na nowy most w W-wie.

> Kaczory nie do przyjęcia, bo ścigają aferzystów i złodziei.

Kaczory nie do przyjecia, bo nie maja innego pomyslu na korupcje jak biernosc.
        Nie wiem, moze na prowincji wam to odpowiada, ale Warszawa musi sie rozwijac.
        • gamon0 Re: Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS 27.11.06, 15:41
          Może załapiesz się na most wzdłuż Wisły... :)))
      • warmajster Re: Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS 27.11.06, 16:36
        > Kaczory nie do przyjęcia, bo ścigają aferzystów i złodziei.
        i kogo złapali? Dziadka Tuska? Lumpa ubliżającego największemu z najmniejszych prezydentów?
        Ten cały "układ" to wymysł braci po to, żeby zjednoczyć ludzi w strachu i nienawiści. "Patrzaj no jaki bogaty, pewnie nakradł!". A ledwie 50 lat temu Amerykanie zrzucali stonki na nasze ziemniaki. Zapytaj rodziców - oni to pamiętają. A dzisiaj "układ" niszczy 4RP.
      • maupa13 Re: Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS 27.11.06, 17:17
        rosol4 napisał:

> No i stare wraca za sprawa pseudo wykształcona inteligencja nowej generacji.

Ja w pracy dyplomowej ani doktorskiej Lenina nie cytowałam...
        to o takiej pseudointeligencji mówisz?

To może rzeczywiście, lepiej nie mieć magistra,jak niejaki AK, niż doktorat z
        Lenina, jak LK?
    • wicary Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS o.. 27.11.06, 15:04
      Szanownej Pani Hannie Gronkiewicz z okazji wygranej w wyborach,życzę aby mogła
      zorganizować na koszt miasta piękny pogrzeb przynajmniej jednemu kaczorkowi.
      • kika113 Re: Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS 27.11.06, 15:09
        Komuchu zamiast siedzieć łeb podnosisz, ludzie to mają pamięć, pokaz im w TVN
        kupę owinięta w ładny papierek i powiedz że fajna to uwierza.
    • pcat Profil wyborcy HGW. 27.11.06, 15:07
      Pochodzenie - Skierniewice. Wykształcenie - wyższe ekonomiczne
      (marketing&management na Politechnice Radomskiej). Służbowa Skoda Octavia,
      3-pokojowe mieszkanie na kredyt, inwestycje - 12 akcji PKN Orlen. Ostatnia
      przeczytana książka - "Kod da Vinci" Dana Browna. Obyty w świecie - urlopy w
      Chorwacji i Egipcie. Ulubione zajęcie - oglądanie TVN od 18h do 24. Ulubiony
      program - Szymon Majewski. Ulubiony kanało informacyjny - WSI24. Ulubiony drink
      - wódka Bols, Absolwent lub Sobieski. Kompleksy leczone agresywnym prowadzeniem
      samochodu oraz obrażaniem wyborców innych parti niż jedyna i słuszna Platforma
      Obywatelska.
      • jardo-g profil wyborcy Kazia 27.11.06, 15:16
        menel spod całodobowego.
        • pcat Re: profil wyborcy Kazia 27.11.06, 15:20
          Oho, trafiłem i zabolało, hehe.
          • jardo-g Re: profil wyborcy Kazia 27.11.06, 15:27
            ja też - co nie?
            • pcat Re: profil wyborcy Kazia 27.11.06, 15:39
              Tak, zaraz muszę wracać pod sklep wymuszać pieniądze od przechodniów.
              • kika113 Re: profil wyborcy Hani 27.11.06, 15:51
                Bezdomny z dworca Hubercik i kryminaliści
                • gamon0 Re: profil wyborcy Hani 27.11.06, 15:54
                  No i jeszcze towarzysze z POLiD, i warszawska ynteligencja... :)))
      • szczamnapis Profil wyborcy kazia 27.11.06, 15:29
        pochodzenie-Włoszczowa lub Piotrków,
        "wykstałcenie"-wyższa szkoła kultury medialnej ojca tadeusza,
        mieszkanie- jednoizbowe na Pradze, toaleta na zewnątrz, kuchnia wspólnba dla 6
        rodzin wielodzietnych,
        Przeczytana książka : "jak rozpoznać Żyda"
        Urlop spędza aktywnie w kraju na pieszych wycieczkach:Częstochowa, Kalwaria,
        ulubione zajęcie ogladanie TV TRWAM,
        Ulubiona radiostacja-wiadomo, audycja - rozmowy niedokończone,
        Ulubiony trunek-"Leśny Dzban",
        Kompleksy leczy miotając obelgi pod gabinetami ginekologów i pod adresem wyborcó
        w i członków innych niż pis i LPR partii.

• pcat Re: Profil wyborcy kazia 27.11.06, 15:40
          Ahh, kolejny trafiony zatopiony. Trochę się wściekłeś jak trafiłem, nie?
          • szczamnapis masz pecha, pustaku. Trafiłeś jak parkinsonik do 28.11.06, 16:19
            pisuaru, czyli całkiem obok. Platforma mi zwisa smętnym kalafiorem, jeżeli zas
            nie zrozumiałeś mojej intencji, to tylko wpasowujesz się w typowy obraz typowego
            pisuara, puchatku.
      • warmajster Re: Profil wyborcy HGW. 27.11.06, 15:53
        No i co w tym złego? Wyższe wykształcenie, ciężka praca za dobre pieniądze. Służbowy samochód. Zasłużony odpoczynek za granicą. TVN lub Polsat bo TVP od zawsze była tubą rządzących. Trochę humoru u Majewskiego. Drink to raczej Finlandia, G&T lub Campari orange.
        Ty pewnie o tym marzysz i wiesz, że nigdy do tego nie dojdziesz. Nie dlatego, że brak Ci umiejętności, tylko dlatego, że czekasz aż państwo Ci to wszystko da. No to czekaj dalej. Twoje składki na ZUS już dawno utonęły w tanim państwie solidarnym.
        • pcat Re: Profil wyborcy HGW. 27.11.06, 16:03
          Nic złego w ciężkiej pracy. Ale cóż to za człowiek sukcesu, który spłaci swoje
          mieszkanie za 30 lat? Cóż to za intelektualista, która ogląda Polsat i TVN (TVP
          również żenada)? Cóż to za znawca polityki, który nie wie co powiedział A.
          Gromyko w Wiedniu w 1986 (początek planowanego upadku komunizmu)? Cóż to za
          osobowość, którą śmieszy dowcip Majewskiego?
          A już tak prywatnie - popieram maksymalną wolność gospodarczą, walę państwo
          solidarne, a jeżdżę 500 SL (założyłem na zimę hardtop).
          • warmajster Re: Profil wyborcy HGW. 27.11.06, 17:25
            Pewnie, że to żaden sukces, ale od czegoś trzeba zacząć. Nie jest sztuką pójść w 5 osób do teatru i cieszyć się, że mamy takie kulturalne i wrażliwe społeczeństwo. Marzę o Polsce, gdzie 500SL nie robi oszałamiającego wrażenia, gdzie każdego stać na dom i kombi. Mój Passat został porysowany ze wszystkich stron i to wielokrotnie. Zawiść, lenistwo i roszczeniowość - oto czym Polska stoi.
            • gamon0 Re: Profil wyborcy HGW. 27.11.06, 17:28
              Ja też marzę o Polsce, w której wszyscy są zdrowi, bogaci, i szczęśliwi :)))
            • gamon0 Re: Profil wyborcy HGW. 27.11.06, 17:34
              I marzę o Polsce, gdzie każdy bedzie mial dach nad głową, ciepło w zimie,
              każdego dzieciaka będzie stać na zjedzenie śniadanie przed pójściem do szkoły,
              i o takich innch skromnych rzeczach...
            • pcat Re: Profil wyborcy HGW. 27.11.06, 17:38
              Zgadzam się z Tobą, że od czegoś trzeba zacząć, ale mam nadzieję, że młoda
              polska "inteligencja" nie poprzestanie na oglądaniu telewizji. I że przestanie
              wrzucać wszystkich inaczej myślących do worka z napisem "mohery i ciemnogród". A
              Merc jest z 1993 roku i kupiłem go za równowartość nowego Opla Corsy.
      • andkist Re: Profil wyborcy HGW. 27.11.06, 21:15
        Widzisz, udało Ci się. Ynteligienta zabolało, skrywał chłopek swój bagaż
        zdarzeń i co???? cały misterny plan w pi...
        Pcat, nie przejmuj się pieskami. Ja już 17 lat prowadzę własny biznes,
        dorobiłem się nie powiem, ale ciężka i uczciwą pracą. Jak spotykam kolegów z
        uczelni, z którymi spałem w trakcie strajków jesienią 1981, którzy "wybrali
        droę kariery", to im niezazdroszczę. Żal mi ich, bo ja się codziennie golę i
        patrzę na siebie w lustrze... A że jestem moher i katol bo głosuję na Polskę,
        nie na lumpenliberałów to już ich problem. Mam nadzieję, że kumając się z
        lewizną d..okratyczną szybko skończą na śmietniku historii. A tą ich prezydent
        przeżyjemy i nie mówmy HGW skąd ona jest, bo jest z Płocka:)))
        Pozdrawiam
      • cortez_i_pizarro znakomite !!! 27.11.06, 22:01
        Wyborca HGW wypisz, wymaluj.

Dodalbym tez codzienne czytanie GW i cytowanie garsciami Milewicz oraz
        Pacewicza.
    • gamon0 Towarzysze z POLiD przejęli Warszawę 27.11.06, 15:15
      No i udało się! Stolica czerwona! :)))
    • pw2221 cel odsunięcie "oszołomów" i powrót złodzieji ! ha 27.11.06, 15:19
      ha, ha, ...
    • ekig Borowski: Koalicja z PO pomogłaby odsunąć PiS o.. 27.11.06, 15:20
      co za ludzie!!!!!!! PiS się qrwi z Samoobroną a PO się zaczyna Qrwić z SLD!Jak
      kasa i stolek wchodzą w grę to z każdym można!a idee?ekskluzywny papier
      toaletowy, dobry na meetingi przedwyborcze, dla takich co się jeszcze łapią na
      tandetną propagandę!takic jest naszczęscie coraz mniej!!!
    • chic253 Re:komuchy z powrotem chca do koryta 27.11.06, 15:21
      nie dosc juz nakradli. przez 60 lat niszczyli polska gospodarke i kulture!!!
    • arzika no i co zdziala Walz ze słabym PO? 27.11.06, 15:27
      GW musi z kimś się zbratać, żeby przeforsować swoje ustawy. Z PIS nie chce. Z SLD nie chce, ale musi.
      Ludzie! - bedą znowu w W-wie kłótnie i afery. Marcinkiewicz przynajmniej wspierany przez PIS (choć w
      wyborach właśnie przez to stracił) mógłby przepchnąć swoje pomysły, a tak będziemy mieli spektakl
      wzajemnych złości i oskarżeń.
      • warmajster Re: no i co zdziala Walz ze słabym PO? 27.11.06, 15:34
        To Marcinkiewicz miał jakieś swoje pomysły? "Można udowodnić, że się jest niezależnym politykiem i jednocześnie wiernym politykiem. I za to dziękuję Panu Premierowi" - to atrakcyjny Kazimierz. Jako premier miał teoretycznie nieograniczone możliwości i co? Jakieś 30% planu (wg. własnych oszacowań PIS). Ciekawe jakie teraz Pacynka dostanie zadanie od Prezesa.
        • arzika Re: no i co zdziala Walz ze słabym PO? 27.11.06, 15:48
          no właśnie - "teoretycznie"
          Prawda jest taka, ale o tym się głośno nie mówi, że Kaczyńscy ostatnio byli coraz mniej zadowoleni z
          Marcinkiewicza. Był z nimi coraz bardziej skłócony. Chętnie nie podpisywaliby jego kandydatury na
          prezydenta miasta, ale nie mieli nikogo innego.
          • warmajster Re: no i co zdziala Walz ze słabym PO? 27.11.06, 16:01
            to tym bardziej nie powinien być prezydentem Warszawy. PO nie chce z nim współpracować, on nie chce współpracować z LiD, Kaczyńscy już go nie lubią. Niech go wyślą na placówkę dyplomatyczną (najlepiej gdzieś daleko). To jest człowiek bez poglądów, za to ze zdolnością zjednywania sympatii ludzi. Taka marionetka, zbyt niebezpieczna w rękach psychopatów.
    • seret2 Niejaki junkier, jeden z czołowych fekalistów tego 27.11.06, 15:27
      forum zamilkł o godzinie 14-55. Zapewne funkcjonuje przy służbowym komputerze
      do godz 15-00. Jak zje objadek będzie dalej nauczać.
      • seret2 Re: Niejaki junkier, ...... 27.11.06, 15:30
        Niestety, pomyliłem się, młody człowiek dalej bredzi.
      • pcat Re: Niejaki junkier, jeden z czołowych fekalistów 27.11.06, 15:46
        Wiem, że wy w Agorze pracujecie do 17h. Czy będę premie roczne? Chyba nie, bo
        kurs na łeb na szyję...
    • evident PiS dogorywa 27.11.06, 15:27
      kończy się era braciszków
      • palestrina2005 PO rozbite 27.11.06, 15:42
        Koalicja z SLD ich rozbije i wykończy...
        • helmut.berlin Re: PO rozbite 27.11.06, 15:44
          > Koalicja z SLD ich rozbije i wykończy...

Martwi cie to czy cieszy?
        • warmajster Re: PO rozbite 27.11.06, 16:42
          Koalicja PIS-Samoobrona-LPR nie rozbiła PIS, wręcz przeciwnie, wzmocniła kosztem koalicjantów. Tak samo będzie z PO, bo wyborcy nie mają innej alternatywy! I tak dojdziemy do biegunowej sceny politycznej z 1-2 małymi koalicjantami zawsze wchodzącymi w koalicję ze zwycięzcą.
          I dobrze, bo w historii 3RP jeszcze się nie zdarzyło by rządzący utrzymał się przy władzy.
          Good bye Lenin (tfu! Kaczor)
    • zg13 podobnie wspólne działania mafii pruszkowskiej 27.11.06, 15:29
      i wołomińskiej utrudniłyby życie policji.
      Na szczęście wcześniej czy później wszystkie czerwone kanalie trafią tam gdzie
      Pęczak, Jakubowska czy Długosz.
      • kika113 Obrazaliscie sie na nazwanie was POstkomuną 27.11.06, 15:32
        Ale sami widzicie teraz jak was w szmaty Tusk zrobił, zrobił z aws POstkomunę
        • zg13 Re: Obrazaliscie sie na nazwanie was POstkomuną 27.11.06, 15:37
          biedna mała istotko, Tusk to figurant tak jak i Hanka,
          za sznurki dalej pociąga esbecja, naczelny opój i przerobione na biznes WSI.
          Jak Tusk już nie będzie potrzebny to ta wydmuszka zniknie w kilka chwil...
          A PO to w dużym stopniu to rzeczywiście POstkomuna.
    • presentation1 Smieszne......................... ........ 27.11.06, 15:36
      Kim jest wlasciwie PO?Partia lewicowa?Co robi w niej wiec Niesiolowski -zaprzysierzony wrog lewactwa?Wiadomo jedno ze PO zalozyla agentura z Olechowskim na czele.Splynal z niej dosc szybko Plazynski , wyczuwajac co sie tam gra.Uwazam ze PO powinno sie rozwiazac,zreszta pisalem o tym wiele miesiecy temu.Najgorszego kaca powinni miec zwolennicy prawicy widzacy co wyrabia Tusk z lewica.Okazuje sie bowiem ze przywodcy PO gotowi sa nawet na sojusz z Jaruzelskim zeby dojsc do wladzy.Grunt to zdrowy kac.Czy ma go takze Niesiolowski?
      • funia81 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 15:37
        Uwazasz, ze PO powinna sie rozwiazac... Jak to dobrze, ze takie pojedyncze
        oszolomskie glosy nie maja wplywu na dzialania racjonalnie myslacych ludzi.
        • presentation1 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 15:41
          Przyszlosc PO jest na wlosku.Jak prawica moze programowo laczyc sie z postkomunistyczna lewica przeciw prawicy?Wiem ze lewica dokonywala przez kilkadziesiat lat cudow zeby utrzymac sie u wladzy ale skad do diabla te cudy w NIBY partii prawicowej.A moze to jednak agenturalna postkomuna?
          • chateau Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 15:50
            Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Najwidoczniej PiS nie jest partią
            prawicową, ale za to dokonuje cudów, żeby utrzymać się u władzy. To chyba partia
            mistyków, co? :)
            • presentation1 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 15:56
              Zagalopowales sie.Czy wedlug ciebie SLD i PO to prawica?Ladnie wam zamieszano w glowie.
              • szefunio1 Re: Smieszne......................... ....... 27.11.06, 19:36
                > Zagalopowales sie.Czy wedlug ciebie SLD i PO to prawica?

Z punktu widzenia poglądów na gospodarkę:
                PiS - lewica, SLD - centrum, PO - prawica
                (pod względem poglądów na gospodarkę PiS jest bardziej socjalistyczne niż SLD)

Z punktu widzenia poglądów społecznych:
                PiS - prawica, PO - centrum, SLD - lewica

Dlatego ludzie którzy nie lubią socjalizmu nie głosują ani na SLD (bo ma
                socjalistyczne poglądy społeczne) ani na PiS (bo na socjalistyczne poglądy
                gospodarcze).
                • helmut.berlin Re: Smieszne......................... ...... 27.11.06, 20:55
                  > Dlatego ludzie którzy nie lubią socjalizmu nie głosują ani na SLD (bo ma
                  > socjalistyczne poglądy społeczne)

a mozesz wyjasnic?
      • gamon0 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 15:39
        Żeby mieć kaca, trzeba mieć jaja. Chyba większości z PO ich brakuje :)))
        • presentation1 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 15:44
          Ze przywodcy PO tego nie maja widzi to i slepy.Co jednak z sympatykami.Z dnia na dzien swoje poglady zmienili z prawicowych na postkomunistyczne?
          • gamon0 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 15:48
            Podobno główym elektoratem PO są ludzie wykształceni.
            Kiedyś Warszawiak to był ktoś, gość. A dzisiaj...
            No cóż, warszawska ynteligencja... :)))
          • arek64 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 16:10
            Nie wiem jak możecie się wyśmiewać z PO (mi to wisi, możecie się śmiać do woli)
            będąc jednocześnie gorącymi zwolennikami PiSu.
            A PiS? Partia nazywająca się prawicową, a nie mającą nic wspólnego z prawicą.
            Wygrała wybory głosząc hasła socjalistyczne i populistyczne. Koalicję zawiązała
            z partią zbudowaną przez agenturę w oparciu o komunistycznych aparatczyków i
            wyrzutków prawa. Po objęciu władzy bez przerwy wybuchały afery z nowo
            mianowanymi ministrami, wiceministrami, prezesami państwowych spółek. I to ma
            być odnowa moralna?
            PiS zafundowało Polsce zastój gospodarczy, dając w zamian ściganie wydumanych
            przez prezesa układów. A te układy to po prostu ludzie, którzy kiedyś poznali
            się na braciach i ich olali, a teraz prezes w dwóch osobach, wykorzystuje dwa
            najważniejsze stanowiska w państwie do pomszczenia swoich zupełnie prywatnych
            krzywd, mając głeboko w nosie interes Polski, Polaków, przyszłości tego
            biednego kraju. A tacy klakierzy jak presentation1 i gamon0 mu tylko pomagają.
            Tylko ze on swoje prywatne krzywdy trochę pomści, a co Wy z tego będziecie mieć?
            • presentation1 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 16:14
              Zaden fakt a tylko smetne marzenia lewaka.Akurat jest odwrotnie niz piszesz wiec o czym mam dyskutowac?Bez celu
              • arek64 Re: Smieszne......................... ....... 27.11.06, 16:28
                > Zaden fakt a tylko smetne marzenia lewaka.Akurat jest odwrotnie
                > niz piszesz wiec o czym mam dyskutowac?Bez celu

Jak kapitalista i liberał może być lewakiem? I co jest odwrotnie w tym co
                napisałem? Że bezrozumnie klaszczecie prezesowi w dwóch osobach? Gdybyście
                tylko wyrwali się spod hipnozy RM i otworzyli oczy, to od razu zobaczylibyście
                całe zakłamanie Waszej ukochanej partii. Ale dopóki radio hipnotyzuje, dopóty
                zaślepiać będzie ok 25% społeczeństwa.
            • gamon0 Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 16:15
              Mówisz, że PiS zafundowało Polsce zastój gospodarczy?
              Interesujące... bardzo interesujące... :)))
              • arek64 Re: Smieszne......................... ....... 27.11.06, 16:24
                > Mówisz, że PiS zafundowało Polsce zastój gospodarczy?
                > Interesujące... bardzo interesujące... :)))

Takie są fakty. Gdy wszyscy naokoło pędzą z prędkością 10%, my chwalimy 5%.
                Jesteśmy hamulcowym wzrostu w nowych krajach członkowkich UE. Gdy cały świat
                galopuje, to te 5% jest po prostu zastojem. Jeżeli tylko potrafisz zrozumieć
                przenośnię.
                • presentation1 Re: Smieszne......................... ...... 27.11.06, 16:26
                  To UE pedzi z szybkoscia 1.5 procent.
                  • arek64 Re: Smieszne......................... ..... 27.11.06, 16:34
                    Tylko że to my musimy ich gonić. Ich wzrost 1,5% przy naszym 5% wcale nie
                    pozwala się do nich zbliżyć, bo jest liczony od 3 razy wyższego poziomu. Inni
                    ich gonią, my nie.

I jeszczee raz powtórzę. Nasz wzrost PKB jest poniżej średniej dla 10 nowych
                    członków UE. Jesteśmy w ogonie. I po co pisać, że inni maja 1,5%, skoro jest
                    tyle do zrobienia w kraju. Bez ogladania się na innych.
            • warmajster Re: Smieszne......................... ........ 27.11.06, 16:47
              Na pewno jesteś z układu. Dzisiaj o 5 rano wyrwie cię z łóżka nasza agentura w osobie głosu Kazimierza Marcinkiewicza nagranego na magnetofonie Kasprzak. Nie będzie ci do śmiechu. "yes yes yes", "yes yes yes", "yes yes yes"...
              • arek64 Re: Smieszne......................... ....... 27.11.06, 17:00
                Tak wiem, mam przerąbane.
    • pies_na_lewizne PO otworzyla przylbice a tam.. zauroczenie SLD! 27.11.06, 15:45
      PO otworzyla przylbice i okazalo sie ze... Platforma marzyla o ukladzie z
      Lewica i Demokratami!

A teraz Borowski juz otwarcie mowi o koalicji PO-LiD sluzacej do odsuniecia
      PISu od wladzy.

Przynajmniej teraz widac czarno na bialym ze Platformie zawsze bylo blizej do
      SLD niz do PiS. Forumowi zwolennicy PiSu zawsze to wiedzieli a forumowe
      Platfusy zawsze temu przeczyly... czy dalej temu przeczycie Platfuski ;)?
    • corradocatani Bezsilna wściekłość? 27.11.06, 15:46
      coś mi sie wydaje że parę osób na tym forum wyje i gryzie z bezsilnej
      wściekłości ze względu na wyniki wyborów. Kochani, wasz ukochany PiS powoli acz
      konsekwentnie odchodzi w przeszłość. A w zachowaniu resztek zdrowia
      psychicznego pomoże wam proste ćwiczenie: stajecie przed lustrem i
      mówicie "pomyliłem się głosując na PiS ale jestem człowiekiem honorowym i umiem
      przyznać się do błędu". Jeśli po czymś takim nie dostaniecie konwulsji i nie
      zejdziecie z tego świata to na pewno poczujecie sie znacznie lepiej, tak jak
      czują sie uczciwi ludzie.
      • presentation1 PiS.... 27.11.06, 15:52
        tych wyborow nie przegral.Statystycznie na PiS glosowalo wiecej niz w poprzednich wyborach.Trzeba wziasc sie za matematyke.Jestem zadowolony z takiej sytuacji.Co wiec z niej wynika np. w Warszawie.Otoz Marcinkiewicz zdobyl prawie 47 procent glosow przeciwko zjednoczonej lewicy,liberalow,Platformiy,pedalow i innych z tego spoleczenstwa.I mozna by pokazywac miasta po kolei.Otoz spojrzyj w przegranych miastach na wynik PiS.Jednej do niedawna niewielkiej partii.Przeciwko niej wystapily cale szumowiny RP
        • chirlider Re: PiS.... 27.11.06, 15:56
          no i co prezentacjon ??
          taki byłeś pewien wygranej pieknego kaziutka. widać kontakt z rzeczywistością
          słaby. z za granicy słabo widać. zajmij sie uprawianiem ogródka. Powodzenia.
          • presentation1 Re: PiS.... 27.11.06, 16:00
            Bylem pewien.Coz zdarzylo sie inaczej.Poparcie lewicy zrobilo swoje.Jednak wynik nie jest oszalamiajacy zwazajac na ilosc sil walczacych z PiS.Uwazam ze jezeli wygrala Ta Pani -gratulacje,czas w tej chwili na prace a nie na polityke.Wybory sie skonczyly.Odnosnie koalicji w Warszawie jest to problem PO.Problem ktory zawazy na przyszlosci tej partii.
            • chirlider Re: PiS.... 27.11.06, 16:03
              presentation1 napisał:

> Bylem pewien.Coz zdarzylo sie inaczej.Poparcie lewicy zrobilo swoje.Jednak
              wyni
              > k nie jest oszalamiajacy zwazajac na ilosc sil walczacych z PiS.Uwazam ze
              jezel
              > i wygrala Ta Pani -gratulacje,czas w tej chwili na prace a nie na
              polityke.Wybo
              > ry sie skonczyly.Odnosnie koalicji w Warszawie jest to problem PO.Problem
              ktory
              > zawazy na przyszlosci tej partii.

ojej, commerade prezentacjon zatroskany o losy PO. jakkolwiek wiecej troski o
              PiS, ponieważ:
              • presentation1 Re: PiS.... 27.11.06, 16:05
                Nie jestem zatroskany o los PO ale szkoda oszukanych sympatykow tej partii co sie przelozy na przyszlosc calej partii.
      • pies_na_lewizne Re: nie, wprost niepohamowana radosc! 27.11.06, 15:58
        corradocatani napisał:

> coś mi sie wydaje że parę osób na tym forum wyje i gryzie z bezsilnej
        > wściekłości ze względu na wyniki wyborów. Kochani, wasz ukochany PiS powoli
        > acz konsekwentnie odchodzi w przeszłość. A w zachowaniu resztek zdrowia
        > psychicznego pomoże wam proste ćwiczenie: stajecie przed lustrem i
        > mówicie "pomyliłem się głosując na PiS ale jestem człowiekiem honorowym i
        > umiem przyznać się do błędu". Jeśli po czymś takim nie dostaniecie konwulsji
        > i nie zejdziecie z tego świata to na pewno poczujecie sie znacznie lepiej,
        > tak jak czują sie uczciwi ludzie.

Alez wprost przeciwnie, PiS ma si swietnie! Natomiast dla wielu ludzi stalo sie
        wreszcie jasne ze chciaz PO nie mogla sie przez ostatnie 18 miesiecy zdobyc na
        koalicje z PiSem zawarla koalicje z SLD i PD w recordowym tempie w warszawie.

A wiec wszystko stalo sie jasne, nareszcie wiemy z kim Platformie po drodze!

Osobiscie jestem w swietnym humorze, i co jakis czas podnosze toasty na
        poczatek konca Platformy ;)!

I w nastepnych wyborach oczywiscie glosowalbym na PiS.

Zgodnie z Twoja rada patrze wlasnie w lustro, usmiechniety od ucha do ucha, i
        jedynie co z siebie moge wydobyc to "PiS to jest naprawde super partia"
        oraz "Platforma tonie!" ;)
        • helmut.berlin Re: nie, wprost niepohamowana radosc! 27.11.06, 16:07
          > I w nastepnych wyborach oczywiscie glosowalbym na PiS.

"Glosowalbys"? Nie jestes pewien, czy bedzie okazja?
    • pies_na_lewizne Nasz kraj w NATO a w stolicy..."Uklad Warszawski"! 27.11.06, 15:47
    • mordzinas Komuchy wynocha z Polski 27.11.06, 15:49
      Jesteście złodziejami , kłamcami i bezczelnymi szubrawcami.
      Won z Polski.
      Od końca 2 wojny światowej wasza zbrodnicza ograniazacja czyniła w
      Polsce tylko i wyłacznie zło.

Daltego wynocha łajdusy z PZPR-SLD-SDPL-PD. Won z Polski !!!!
      • corradocatani Zacznij się w takim razie pakować. 27.11.06, 15:50
      • chirlider mordzinas, nie tobie synku wyganiać 27.11.06, 15:53
        sie zapluł mordzinas, biedaczysko.
        dziwie sie że taki prawy i sprawiedliwy mordzinas z przestępcami na forum
        dyskutuje.
        schizofrenik jakiś, ani chybi ;)

mordzinas napisał:

> Jesteście złodziejami , kłamcami i bezczelnymi szubrawcami.
        > Won z Polski.
        > Od końca 2 wojny światowej wasza zbrodnicza ograniazacja czyniła w
        > Polsce tylko i wyłacznie zło.
        >
        > Daltego wynocha łajdusy z PZPR-SLD-SDPL-PD. Won z Polski !!!!
        • mordzinas Re: mordzinas, nie tobie synku wyganiać 27.11.06, 15:55
          chirlider napisał:

> sie zapluł mordzinas, biedaczysko.
          > dziwie sie że taki prawy i sprawiedliwy mordzinas z przestępcami na forum
          > dyskutuje.
          > schizofrenik jakiś, ani chybi ;)
          >
          >
          Czasem lubie pogadać z wami ubecy .
          • chirlider mordzinas a ub 27.11.06, 15:59
            często rozmawiałeś z ubekami? jak często ? podpisywałeś jakieś dokumenty ? a
            może jakieś prezenty dostawałeś ?
            przyznaj sie, będzie ci lżej ;)

mordzinas napisał:
            > Czasem lubie pogadać z wami ubecy .
      • pies_na_lewizne Re: Komuchy nie wyjezdzajcie z Polski! 27.11.06, 16:03
        mordzinas napisał:

> Jesteście złodziejami , kłamcami i bezczelnymi szubrawcami.
        > Won z Polski.
        > Od końca 2 wojny światowej wasza zbrodnicza ograniazacja czyniła w
        > Polsce tylko i wyłacznie zło.
        >
        > Daltego wynocha łajdusy z PZPR-SLD-SDPL-PD. Won z Polski !!!!

Co Ty gadasz, mordzinas, lepiej niech komuchy nie wyjezdzaja!
        Przeciez wiesz jak potem trudno bedzie ich sciagnac z powrotem.
        Bywa ze procedury ekstradycyjne ciagna sie MIESIACAMI a nawet i LATAMI ;)!
      • tadeusz_ja Mordzinas to forumowe "czuczelo" mówi won!! 27.11.06, 20:33
        Mordzinas a do lekarza to nie laska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka