mppmpp 100 lat! ...i do pracy tak się buduje dobrobyt 30.11.06, 15:51 i dobre samopoczucie.... ale swoją prace trzeba lubić! :) Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: 100 lat! ...i do pracy tak się buduje dobroby 30.11.06, 15:55 Prowadził konie, które napędzały maszynę do młócenia zboża. To sie nazywa kierat, jakby ktos byl ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Kierat... 30.11.06, 16:00 tak dla ścisłości kierat był źródłem napędu nie tylko dla młockarni ale także dla pomp i innych urządzeń. To po prostu przekładnia zębata z której napęd wyprowadzony jest wałem do podłączonego urządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: 100 lat! ...i do pracy tak się buduje dobroby 30.11.06, 17:02 Stoczteroletni mężczyzna chce zająć się zawodowo pisarstwem PO pszczelarstwie. Chylę czoła... :) Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Ale mają wiek emerytalny 30.11.06, 15:58 skoro ten pan jeszcze nie jest na emeryturze :). To jest sposób na znalezienie kasy w polskim ZUS - emeryturka po stu latach zycia albo 90 latach pracy i system emerytalny kwitnie :). Ci którzy dotrwaliby do ememrytury mieliby kasy że hej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dama-kanaliowa Re: czyzby ZUS- 30.11.06, 16:17 -sponsorowal ten artykul i cos sie za tym niedobrego kryje? Ten pan prosze wycieczki nie pracuje, on ma hobbi i duuuzo radosci w starosci i fajna emeryturke. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Nic z tego. Waldo cię nie zechce, on ma żonę 30.11.06, 16:24 zdzisiomisio napisała: > A seks? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkodan Re: 100 lat! ...i do pracy 30.11.06, 17:59 > A seks? Przecież napisali. 5 razy. B_I_O Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 W USA i UK ludzie pracuja 10 lat dluzej niz w PL 30.11.06, 18:09 W Londynie stale spotykam 70-letnich pracownikow.A nawet 75-letnich.W USA zwykle w mniejszych miastach widzialem dziesiatki matuzalemow.Trzymali sie krzepko.Jaki to straszny dysonans w stosunku do Polski,pelnej 30- i 40- letnich "rencistow",wojskowych "na emeryturze" w wieku 35- 45,policjantow "emerytow" 35-letnich... Juz nie mowie o prawie milionie lewych rencistow,ktorzy kupili sobie na jakies wymyslone schorzenie/w krzyzu mnie strzyka/ dozywotnie kilkaset zlotych z naszych podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: W USA i UK ludzie pracuja 10 lat dluzej niz w 30.11.06, 18:16 dobrze, że o tym wspominasz.Dodajmy jeszcze górników. Polska to kraj cwaniaków, leni i darmozjadów. Tu pracuje jedynie 51% ludności w wieku produkcyjnym! Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura U naszych "pracodawców" by nie pożył... 30.11.06, 18:39 musiałby mieć 20 lat,trzy fakultety i 20.letnie doświadczenie zawodowe,znajomość 5 języków...wtedy przyjęliby go na okres próbny za 800 zł:- )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
martino Wspaniały facet, to jest prawdziwa Ameryka 30.11.06, 20:40 Dzięki takim ludziom Ameryka jest wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
azulceleste Gratulacje! Jest Pan dla mnie wzorem :-) 28.12.06, 13:23 Optymizm, jeszcze raz optymizm i jasna wizja swojego miejsca na tej Ziemi... A nie: tu mnie boli, tam mnie strzyka, co za pogoda, przez nią (???) nic nie zrobiłam/em, jestem z stara/y, w tym kraju się nie da a Anglicy? Niemcy/Holendrzy są be itd... Właśnie robię pozytywny przegląd ostatniego roku i wyznaczam cele na kolejne latka...Artykuł jak najbardziej na miejcu :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: Gratulacje! Jest Pan dla mnie wzorem :-) 28.12.06, 17:02 he he z takim zgredem pewnie nikt niechciałby przebywać bo ino rabotać i rabotać Odpowiedz Link Zgłoś