stz 01.12.06, 00:24 Specgrupa pani Gargas do mokrej roboty przeprowadza kolejną operację :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
util Bronku, Giertych potrzebuje jeszcze dowodów... 01.12.06, 00:28 ... zaprzeczających teorii ewolucji. No co to dla ciebie... Taaak, tvp nie jest stronnicza, nieobiektywna i nudna. Nie, absloutnie nie. Czasem tylko mocno pracuje zeby wszelkie kacze paranoje dostały oparcie w telewizyjnych rewelacjach. Jak to napisał Orwell? "Once a whore..." Czy Bronek firmę chce puścić z torbami po przegranych procesach? Good luck. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Bronku, Giertych potrzebuje jeszcze dowodów.. 01.12.06, 00:37 util napisał: > Czasem tylko mocno pracuje zeby wszelkie kacze paranoje dostały oparcie w telewizyjnych rewelacjach. Parafrazujac: to co nie istnieje w telewizji nie istnieje wogole. Odpowiedz Link Zgłoś
util Bronek nie przewidział jednego... 01.12.06, 01:14 lahdaan napisał: > Parafrazujac: to co nie istnieje w telewizji nie istnieje wogole. Żeby zaistniało to, co pokazuje tv, musi jeszcze ktoś ją oglądać. A przy obecnej tendencji tvp, cóż... Coś czuję, że firma za Bronka skończy z długami. Tak poważnie, ktoś ogląda ichnią publicystykę? Odpowiedz Link Zgłoś
zer00 Miś z Okienka jeszcze kapował... 01.12.06, 01:17 ...i bodajże Ptyś z Balbiną. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Miś z Okienka jeszcze kapował... 01.12.06, 01:25 Taaak, a Pankracy służył w jednym oddziale z psem Cywilem. Ta rewelacja funkcjonuje już w środowisku jakiś czas. Co zrobić, takie czasy były... Odpowiedz Link Zgłoś
surfer6 TVP odkrywa Amerykę po raz drugi !!! 01.12.06, 05:46 O tym że dziennikarze w PRL współpracowali z SB i innymi instytucjami państwa totalitarnego jest oczywiste również dlatego że duża część dziennikarzy to po prostu dziwki sprzedające swoje usługi za pieniądze czyli tzw prostytutki. Aktualna ekipa TVP, na czele z jej prezesem, to nic innego jak prostytutki aktualnego układu politycznego. Najbardziej śmieszne jak jedna prostytutka myśli że obraża drugą prostytutkę nazywając ją ... prostytutką. Odpowiedz Link Zgłoś
borys_j [...] 01.12.06, 06:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Esbeckie szmaty dziennikarskie są nadal w GW 01.12.06, 07:17 Jak wy się cudownie czujecie na forum GW - różne pociotki moherów etc. Proponuję dyskusję w "Naszym Dzienniku". Co? Nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Esbeckie szmaty dziennikarskie są nadal w GW 01.12.06, 07:18 Dlaczego "zwłaszcza w GW i TVN"? A co z tymi,którzy pracują w mediach Rydzyka i Kaczorów? Im wolno wyprawiać i donosić? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 Borys... ty wracaj "Komsomolskij Trud" 01.12.06, 07:37 pisac a nie tu judzić.... :> Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Miś z Okienka jeszcze kapował... 01.12.06, 01:49 zer00 napisał: > ...i bodajże Ptyś z Balbiną. ***************************************** W IPN mają dokumenty, że Jacek donosił na Agatkę. Zaraz, zaraz, czy my się nie cofamy do czasów, gdy ekranizowano powieść "O dwóch takich, co ukradli teczkę"? Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Niestety chyba i Kapuściński 01.12.06, 01:30 Wcześniej Ernest Skalski. Klucz jest prosty, każdy dziennikarz w PRL jeśli chciał wyjeżdżać za granicę musiał współpracować z bezpiekką. Kapuściński wyjeżdżał często, na długo i w interesujące rejony. oczywiście, dziennikarz mógł ewentualnie raz wyjechać, na próbę - za friko. Potem musiał się decydować, albo kapuje albo nie podrużuje. Stąd bardzo wielu nie podróżowało, należy im się za to wielki szacunek, za odwagę i bezkompromisowość. Przy okazji należałoby jeszcze ujawnić ówczesnych ubeckich opekunów dziennikarzy, a jeśli żyją pozbawić ich tłustej emertyury. Odpowiedz Link Zgłoś
util To i Tony Halik. 01.12.06, 01:51 renifer_lopez napisała: > Wcześniej Ernest Skalski. Klucz jest prosty, każdy dziennikarz w PRL jeśli > chciał wyjeżdżać za granicę musiał współpracować z bezpiekką. A wiesz to z ... ? Tak ci sie wydaje, czy może źródło klucza podasz? Myślę, że istniały wtedy wyłącznie reżimowe lub quasi reżimowe redakcje i jeśli wysyłały kogoś zagranicę - a przecież robiły to jak redakcje na całym świecie - to nie zawsze za cenę współpracy z SB. Bo i po co? Do spotkań ze smutnymi panami dochodziło, bo dojść musiało, ale czy to znaczy, że osoba wzywana przez SB potem donosiła? Szpiegowała? Zdradzała przyjaciół? Tak to widzą ci, co spóźnili się na rewolucję, a chcą jeszcze wypiąć cyca po medal. Generalnie każdy, kto żył i działał w PRL jest z definicji podejrzany, a co tam! nawet winny - pan Bóg swoich rozpozna. ps. Czy film "O dwóch takich co ukradli księżyc" miał pokazy zagranicą? Ekipa na jakieś festiwale z nim jeździła? Ktoś wie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
margy util, pewnieś sam umoczony, że takie brednie wypis 01.12.06, 06:52 ujesz, nie? albo siedzisz, gdzieś w jakiejś redakcyjce Przeglądu lub regionalnej Wybiórczej i piszesz, co Ci stare ubeki-redaktory dyktują? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 Ciekawe czego o bronku sie dowiemy 01.12.06, 07:36 Sadzac po nazwisku wchodziły by w gre bardzo konkretne słuzby ?? Ciekwe tylko czy z bliskiego wschodu czy jeszcze bliższego wschodu ?? tylko co na to ojciec redaktor i wszechpolacy ?? A moze by tak najpierw magistra prezes łaskawie zrobił ?? bo chyba zazdrosc zżera ... Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Hej John 01.12.06, 08:23 Daniel Passent - "John", "Daniel" Krzysztof Teodor Toeplitz Irena Dziedzic, Andrzej Drawicz, Andrzej Nierychło Wojciech Giełżyński Grynberg się przyznał... Czekamyy na jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
irini TVP oskarża dziennikarzy o współpracę z SB 01.12.06, 00:29 No cóż, dla niektórych może byłoby lepiej, gdyby im uniemożliwić pracę w dziennikarstwie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mynard Re: TVP oskarża dziennikarzy o współpracę z SB 01.12.06, 00:37 Dokladnie! Zacząłbym od Anitki Gargas :] Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Czy A.Gargas współpracuje z Antkiem M... 01.12.06, 07:55 Kiedy ja zadałem pytanie, to nie otrzymałem odpowiedzi. Ludzie, którzy współpracowali z SB, niczym się nie róznią od dziesiejszych współpracowników Antka M. Nalezy odwrócić uwagę głupiego, durnego, narodu od codziennych problemów związanych z brakiem pracy, wzrostem cen, ograniczeniem wolności (patrz działania Dorna i Ziobry) Kto tego nie widzi, niech się podnieca pracą agentów w latach 40-50-60-70-80-90! Tylko nic z tego nie wynika! Gdyby agenci byli sprawni, to PIC nie miałby władzy. Mam prośbę do drogich internautów, aby zapoznali się z historią i dopiero potem wyrażali obraźliwe dla obywateli PRL komentarze!!! Mam Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Czy A.Gargas współpracuje z Antkiem M... 01.12.06, 09:33 > Gdyby agenci byli sprawni, to PIC nie miałby władzy. > Mam prośbę do drogich internautów, aby zapoznali się z historią i dopiero potem To masz krótką pamięć albo jesteś po prostu głupi. Że przez ostatnich kilkanaście lat doskonale ogłupiała niby wolna prasa naród to ci mało. Podać ci fakty? jak chociażby z pijanym Kwaśniewskim w Charkowie przy obecności kilkunastu ekip dziennikarskich. Pierwsza wiadomość ukazuje się po kilku dniach, a dziennikarka wylatuje z roboty i przez pół roku nie może znależć pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 A co TVP rolę prokuratury i sądu przejęło? 01.12.06, 00:37 Przy takim szefie, to może nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 po prostu TVP ujawnia prawdę! Nie pasuje, co? 01.12.06, 00:48 obłęd w oczach, a i w spodniach "pełno", tak? Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: Taką prawdę też Gomuła obwieszczał światu. 01.12.06, 00:52 Mnie taka "prawda" nie pasuje, a ponieważ to jest też mój kraj, będę go przed tym bronić. Od tego są sądy nie dworska telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Taaak? To czemu się boisz? Czuję twój strach! 01.12.06, 00:55 Maleszka? Lesław? To ty? Przestań już, to nic nie da! Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: Ty naprawdę jesteś głupi! Czujesz mój strach? 01.12.06, 01:00 Niczego dziecko nie rozumiesz i szkoda moich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Czemu mnie przezywasz?I nie jestem twoim dzieckiem 01.12.06, 01:17 Sowa orła nie zrodzi! Nie ma szans! Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Czemu mnie przezywasz?I nie jestem twoim dzie 01.12.06, 07:26 Za to kaczki robią to z łatwością, wręcz taśmowo. Te orły mają dziedziczne skłonności do kłamstwa i obrzucania błotem kogo popadnie. Doskonale nadają się na dziennikarzy reżimowej telewizji i parlamentarzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 :Poza tym spodni nie noszę, jestem E M E R Y T K Ą 01.12.06, 00:54 i nigdzie nie mam pełno. Polej sobie głowę wodą, to ochłoniesz! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Toś ty chyba "moherowa" emerytka-spodnie wykluczon 01.12.06, 00:58 e? A gdzie emancypacja? Z wiekiem się mądrzeje i wyrzuca z głowy bzdetne idee, co? PS Jak na starszą osobę, to jesteś witalna! O tej porze "walić" na forum - masz zdrowie! A może cierpisz na bezsenność ... ze strachu?! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: po prostu TVP ujawnia prawdę! Nie pasuje, co? 01.12.06, 00:58 Towarzyszu "tales1" nie podniecaj się takimi wiadomościami, bo także masz już obłęd w oczach a za chwilę pełno w spodniach jak dostaniesz szczytowania! Chyba że jesteś już w pościeli. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: po prostu TVP ujawnia prawdę! Nie pasuje, co? 01.12.06, 01:20 Od problemu lustracji do problemu...seksu? Odwracasz uwagę, co? Pytanie Leżąc w pościeli, nie można szczytować? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: po prostu TVP ujawnia prawdę! Nie pasuje, co? 01.12.06, 01:14 tales1 napisał: > obłęd w oczach, a i w spodniach "pełno", tak? U funkcjonariuszy kościelnych, którzy boją się bardziej lustracji niż ognia? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: po prostu TVP ujawnia prawdę! Nie pasuje, co? 01.12.06, 01:21 Pewnie też! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa od kiedy wiedzę należy zdobywać w prokuraturze? 01.12.06, 01:33 a co Ci ludzie majątajne życiorysy? dlaczego wiedzamabyć tylko dla nielicznych? mt7 napisała: > Przy takim szefie, to może nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: TVP oskarża dziennikarzy o współpracę z SB 01.12.06, 00:37 A czy ktoś spodziewał się po nich czegoś innego? Osobiście wydaje mi się, że dyrektor każdej szkoły obecnie także współpracuje, no bo w przeciwnym razie należałoby przypuszczać, że są to specjalnie wyselekcjonowane osobniki o najniższym ilorazie inteligencji w radzie pedagogicznej. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Pasjonujące... 01.12.06, 00:39 Może TVP zajęłaby się ciekawszymi sprawami - np. tym, że wiceszefem górniczej firmy zostaje jakiś polonista, a 10 mln zł idzie na durnowate stanowiska w ambasadach dla zaspokojenia ambicji Leppera. Reportaż o tym byłby ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Nowelizacja ustway lustracyjnej 01.12.06, 00:40 Ciekawe co teczki mowia o Gargas lub, "nie daj Dyrektorze", dzienikarzach TV Trwam, RM czy Naszego Dziennika? Odpowiedz Link Zgłoś
pipolo ohyda - audycja jak agitka za wczesnego gierka 01.12.06, 00:44 Myślałam, że czas się cofnął i mamy PRL - audycja w stylu "obywatelskiego donosu". Zamiast spraw w sądzie donosy na ekranach. Do kompletu brakuje plakatów z wrogami ludu w sklepach spożywczych i tzw. galeriach handlowych. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
inz.a.spoleczny Dziedzic była agentką wyjątkowo bezczelną,... 01.12.06, 00:44 ...bo wyciągała tajne informacje pod przykrywką programu "Tele-echo" i wywiadów ze swoimi gośćmi. Było to robione jawnie, na oczach wszystkich. Brawo PiS, coż za inteligencja i błyskotliowść! Dzięki dzielnym chłopcom z IPN-u i od ministra Macierewicza nareszcie wiemy, że ten kto przeprowadzał wywiady pracował dla wywiadu. Jak można było na to nie wpaść?! Jacy my byliśmy głupi i naiwni... Odpowiedz Link Zgłoś
bardzosztywny Re: Dziedzic była agentką wyjątkowo bezczelną,... 01.12.06, 09:31 do inz.a.społeczny:A o tym że była kochanką Cyrankiewicza(starego kurw..rza)nie piszesz?No może nie wiesz kto to był Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Teraz wiemy dlaczego "umoczeni" nienawidzą PiS! 01.12.06, 00:46 Proszę, proszę, kolejne "autorytety" często przywoływane przez GW padają jak muchy! A jaki wstyd! Teraz wiadomo: Który pismak wali mocniej w PiS, ten ma większe brudy za paznokciami (uszami) i nieczyste sumienie, he, he! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 No właśnie! Już są! Dziwisz się?Po to jest forum?! 01.12.06, 00:54 Chyba, że lubisz TW(S) - tym razem tylko ... Towarzystwo Wzajemnej (Adoracji) Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Teraz wiemy dlaczego "umoczeni" nienawidzą Pi 01.12.06, 07:04 tales1 napisał: > Proszę, proszę, kolejne "autorytety" często przywoływane przez GW padają jak > muchy! A jaki wstyd! > Teraz wiadomo: Który pismak wali mocniej w PiS, ten ma większe brudy za > paznokciami (uszami) i nieczyste sumienie, he, he! W PiS nie należy walić. PiS sam się już "uwalił". Gęby prezesa, jego brata prezydenta,Cymański,szef klubu parlamentarnego,jak on się tam nazywa,swiadczą o ich "enteligencji". Za trzy,no może cztery lata (kadencja prezydenta), spuścimy to g..wno do szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzosztywny Re: Teraz wiemy dlaczego "umoczeni" nienawidzą Pi 01.12.06, 09:34 do jot 10:jasne PIS sam się "uwalił" najwyższym poparciem w sondażach Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Nowa partia PTWCK naszym drogowskazem!!!!!!!!!! 01.12.06, 00:47 Partia Tajnych Współpracowników Czegokolwiek. Zgłoszenia pod adres Jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 nie rozmywaj kwestii,kozaczku! Włos się jeżyTobie? 01.12.06, 00:56 Jeży się pała? Czy pała się jeży? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: nie rozmywaj kwestii,kozaczku! Włos się jeżyT 01.12.06, 01:00 Problemy ze zrozumieniem prostego zdania? Pała... tępa, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 nie rozmywaj kwestii,kozaczku! Coś się jaży tales1 01.12.06, 01:08 Jeżeli nie rozumiesz. To zamień z powrotem pały! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: nie rozmywaj kwestii,kozaczku! Coś się jaży t 01.12.06, 01:25 To nie takie łatwe - może w twoim przypadku, gdzie jak ci nie wychodzi myślenie jedną pałą, to zamieniasz ją na "tę" drugą! Efekt ten sam, co? - "Niemyślenie", tudzież myślenie zbyt "dogłębne"? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 nie rozmywaj kwestii,kozaczku! Coś jaży tales1 01.12.06, 01:54 Skoro twoja kiepała jest taka wspaniała i na miejscu. To proszę wyjaśnij mi co to jest "physis" Zamieniałem swoje pały. Jedna wie! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: nie rozmywaj kwestii,kozaczku! Coś jaży tales 01.12.06, 02:00 Pewnie, że jedna wie! Moja! Zresztą, w erze internetu takie pytanko, to każdy trochę tylko kumaty nosem wciągnie! portalwiedzy.onet.pl/71274,,,,physis,haslo.html Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 nie rozmywaj kwestii,kozaczku! Coś jaży tales1 01.12.06, 02:09 To twój nick jest właściwy. A i kiepała też na miejscu i myśli. Masz rację mogłem trochę bardziej wysilić swoją pałę. Tę myślącą. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Może ktoś ma ten film w archiwum? 01.12.06, 02:29 Jeszcze na dobranoc. W 80 a może w 81, to tak dawno. Już nie pamiętam, czy to było na 11 listopada, czy na 15 sierpnia. Składaliśmy kwiaty pod pomnikiem Nike w Opolu. Było nas czterech może pięciu, coś mi się jarzy, że była tam jedna kobieta. UB-ek nagrywał nas kamerą. Wtedy komendante Milicji w Opolu był chyba Urantówka, ten ze Szczecina. Dzisiaj każdy twierdzi, że walczył z komuną. A dlaczego nas wtedy było tylko pięć osób. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Rano to się tu zapiekli. Na zdrowie! Chyba o to 01.12.06, 00:48 chodzi, żeby ciągle świeże ochłapy publice podrzucać. Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 "Zapiekli"?Ludzie wyrażą po prostu swą opinię! 01.12.06, 00:51 A że dla niektórych niewygodną? Cóż...chciało się być "autorytetem" medialnym, to teraz trzeba cierpieć! Ale niektórych może POcieszę: "moc w słabości się rodzi" - teraz zrozumiecie to ewangeliczne powiedzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 ReMoc się doskonali w słabości, nie rodzi. 01.12.06, 00:58 A to, kogo tzw. służby zapisały zupełnie mnie nie obchodzi. Zgroza polega na tym, że funkcjonariusze systemu śmieją się w kułak a ich ofiary są szarpane przez tzw. opozycję. GRATULACJE, skoro się z tym dobrze czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: ReMoc się doskonali w słabości, nie rodzi. 01.12.06, 01:15 Słusznie - doskonali, choć chyba w jakimś starszym tłumaczeniu było - rodzi się - nie upieram się. Masz rację - ofiary systemu są szarpane przez tzw. opozycję. A kto dzisiaj jest w opozycji? SLD, PSL i PO! Trafiłaś więc, rząd dobrze robi! Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Zapiekli"?Ludzie wyrażą po prostu swą opinię 01.12.06, 01:12 Tales z Miletu też ponoć przepowiediał zaćmienie Słońca, co w efekcie miało rozsławić szeroko jego imię. Jednak nikt, kto ma jakieś choćby elementarne pojęcie o astronomii, nie uwierzy, by można było przepowiedzieć dokładnie zaćmienie Słońca, mając fałszywy obraz budowy kosmosu. A co do ewangelicznych powiedzeń - jest ich tyle, że mogą być wykorzystywane na każdą nadażającą się okazję, np.: "Ale tych nieprzyjaciół moich, którzy nie chcieli, bym ja królował nad nimi, przyprowadźcie tutaj i zabijcie ich na moich oczach" (Łukasz 19,27) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: "Zapiekli"?Ludzie wyrażą po prostu swą opinię 01.12.06, 01:33 No patrz, a Egipcjanie nie wyznawali systemu heliocentrycznego, a przepowiadać zaćmienie słońca potrafili! Punkt odniesienia mieli inny, albo wyższą umiejętność abstrakcyjnego myślenia! Zresztą wszystko jest kwestią księżyca, nie? Toż to przypowieść (Łk 19,11-28) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: A kto oskarży dziennikarzy o współpracę z UOP 01.12.06, 01:01 Tylko ktoś o znakomitym poczuciu humoru może twierdzić, że takiej nie ma :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zziemipolskiejdowolski Re: TVP oskarża dziennikarzy o współpracę z SB 01.12.06, 01:18 Miesiąc temu obejrzałem Misję (hehe) Specjalną i mało nie puściłem pawia. Taką publicystykę widziałem ostatnio w 1982 roku. Szybko usunąłem więc TVP 1, 2 i 3 z telewizora, a jak się trafia jakaś ciekawa fabuła to sobie dostrajam. Przynajmniej mi się żadne Gargasy po domu nie szwędają, a i rzyganko mi nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Neonazi oskarżają dziennikarzy o współpracę z SB 01.12.06, 01:31 Od czasu gdy faszyści dorwali się do włádzy, komuniści stali się największym wrogiem. Wiele instytucji doskonale wpasowało się w ten Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa dlaczego tak cię drażni wiedza? 01.12.06, 01:31 dlaczego człowiek który żyje w demokratycznym kraju che aby cośprzed nim ukrywano? Dlaczego przeszłość ludzi działajacych publicznie zarabiajacych na moralizowaniu i ocenianiu postaw innych ma być tajna? Dlaczego uwazasz że coś ma być tajne? stz napisał: > Specgrupa pani Gargas do mokrej roboty przeprowadza kolejną operację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: dlaczego tak cię drażni wiedza? 01.12.06, 01:42 ciekawe jest to, iż nikt z programu p. Gargas nie rozmawiał np. z Giełżyńskim. Taki to obiektywny jest ten program...Co na to 'wzorzec zachowań w podobnych przypadkach'- bezstronny prezes radiokomitetu (teraz bez radio- )... Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: dlaczego tak cię drażni wiedza? 01.12.06, 01:44 Ale za to z zadatkiem konwersowali z ... Żakowskim! Minę niewyraźną miał taką jakąś, ale może mi się wydawało? Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: dlaczego tak cię drażni wiedza? 01.12.06, 01:53 chyba z powodu występu w szmacie ...czego nie rozumiem, ale cóż - każdy może mieć chwile słabości... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Wildstein był kumplem Maleszki 01.12.06, 01:58 Fragment CV Wildsteina z Wikipedii: Około roku 1976 został zatrzymany przez SB wraz ze swoimi bliskimi przyjaciółmi: Stanisławem Pyjasem i Lesławem Maleszką. Cała trójka była przesłuchiwana. Jednak tylko Maleszka zdradził funkcjonariuszom Służby Bezpieczeństwa szczegóły swojej i kolegów działalności. Przyznał się im do tego po wyjściu na wolność. Nie powiedział jedynie, że został również tajnym współpracownikiem SB. ****************************************** Interesujące jest również to, że Wildstein dostał legalny paszport w 1980, co zgodnie z doktryną TVP oznacza, że musiał kapować. A skoro był kumplem Maleszki, to niech teraz sam udowadnia, że nie donosił. To, że Maleszka się przyznał, nie oznacza wcale, że Bronek nie donosił. Stawiam 5:1, że jak Bronek znudzi się Kaczuchom, to takie papiery znajdą się w szafie Lesiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 taaa,i żeby odwrócić uwagę wyniósł z IPN listęTW? 01.12.06, 02:04 Głupiś, czy... turysta? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: taaa,i żeby odwrócić uwagę wyniósł z IPN list 01.12.06, 08:25 tales1 napisał: > Głupiś, czy... turysta? ************************************ Trzeźwy. Zazwyczaj to złodziej najgłośniej krzyczy: "Łapać złodzieja!" Odpowiedz Link Zgłoś
margy maruda.r to ubek??!! Czy agent wpływu??? 01.12.06, 06:58 Bo tylko ubecka szmata może takie brednie wypisywać. A może to sam Maleszka pisze, bo mu się nudzi w redakcji Gazety Wyborczej pisać ogony i pseudonimami się podpisywać?... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: maruda.r to ubek??!! Czy agent wpływu??? 01.12.06, 08:46 margy napisała: > Bo tylko ubecka szmata może takie brednie wypisywać. A może to sam Maleszka > pisze, bo mu się nudzi w redakcji Gazety Wyborczej pisać ogony i pseudonimami > się podpisywać?... ************************************** A dlaczego to Wildstein nie ma być ubecką szmatą? Jest na to jakiś dowód? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: maruda.r to ubek??!! Czy agent wpływu??? 01.12.06, 11:20 to Maleszka zmienił nazwisko i awansował ?? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Maruda, teraz mam pewność: jesteś byłym SBekiem 01.12.06, 07:36 Smród SBeka ciągnie się za każdym twoim postem ale tym ostatnim potwierdziłeś na 100% to, czego się można było domyślać. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r A ty wciąż jesteś esbekiem 01.12.06, 08:47 galba napisał: > Smród SBeka ciągnie się za każdym twoim postem ale tym ostatnim potwierdziłeś > na 100% to, czego się można było domyślać. *************************************** Ty wciąż pracujesz dla esbecji, to wie każdy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj oj galba.... 01.12.06, 09:11 zebyś ty mógł powachac co sie ciągnie za twoimi postami... Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon Polska politycznym pisuarem? 01.12.06, 02:05 Kto z mających "wadze" może nalać, to leje i ten, kto mówi, że "moje ziomale wadzy nie majom, ale i tak bendzie nasze", też "leje". Bo wszystko jedno kto "rzondzi" i ci, którzy rządzą i ci, którzy rządzą na osiedlu, czy wiosze "wadze majom"? Jak długo? O co w tym wszystkim chodzi? Może o tradycję, wysokość i nietradycyjny design mównicy. No bo urwa do narodu "cza" ryczeć w najlepszym czasie oglądalności. Naród wybaczy wszystko i głupotę, i perfidię i nawet pawia sfilmowanego na balandze. A ja kupiłam synowi pisuar i od wczoraj jesteśmy wyzwoleni. Spuszczamy wadze w kanał! Odpowiedz Link Zgłoś
nieowca Ja to traktuję serio, więc niech mówi za siebie 01.12.06, 03:59 Subotic, jak pamiętamy, też z początku wszystkiemu zaprzeczał, to normalna taktyka, dopóki już nie będą mogli zaprzeczać, wtedy zaczną, jak Subotic bagatelizować sprawę, że to były niewinne igraszki, że nic takiego nie powiedzieli, że czego w ogóle od nich chcą Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer No nareszcie! Po tylu latach oporu powoli zaczyna 01.12.06, 04:34 wychodzić na jaw charakter i motywy działania "elit" powstałych w PRL-u i wiszących do dziś u koryta. Lepiej późno niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiohill Jaki prezes, taka TVP 01.12.06, 06:26 Czego innego można się po niej spodziewać? Programowo osiągnęła dno, to próbuje tanimi chwytami zdobyć oglądalność. Może zajęła by się nadciągającym zagrożeniem faszystowskim, a nie "wyczynami" zniewolonych sprzed 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Jaki prezes, taka TVP 01.12.06, 10:23 Ale media ci wmówiły ten faszyzm. A to jest taktyka rodem z SBecji stalinowskiej. Jak ktoś w latach powojennych wypominał pochodzenie żydowskie SB, to od razu oskarżać o faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz A ty człowieczku uważasz,że .... 01.12.06, 06:56 nie mamy prawa wiedzieć, kto nami przez dziesięciolecia sterował? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A ty człowieczku uważasz,że .... 01.12.06, 09:27 wlodeusz napisał: > nie mamy prawa wiedzieć, kto nami przez dziesięciolecia sterował? **************************************** Czułeś się sterowany? Bezmyślny? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Po primo: jeżeli był członkiem "Naszej Partii" . 01.12.06, 07:26 ... nie wolno go było zaciągać na TW! Mógł być oczywiście KO czyli "kontaktem obywatelskim" wzgl. "operacyjnym", ale to raczej nie tyczy dziennikarzy ze świecznika, takich jak Toeplitz, Passent czy Giełżyński. Ale UB czy SB mogło uzależnić wydanie paszportu od złożenia sprawozdania po powrocie z zagranicy od praktycznie KAŻDEGO, i jak wiadomo - często to robiło! Czy dowiedzieli się przy tym czegoś sekretnego - to już zupełnie inna sprawa, wiemy jak było z "Delegatem", Ojcem Hejmo i wielu, wielu innymi. Odpowiedz Link Zgłoś