milet_z_sedesu 11.12.06, 09:17 Panie Bielan, Pan nie fantazjuj. Ale co można spodziewać się po wyznawcy spiskowej teorii dziejów i tzw "układu"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrancik Najlepszy dowod na to ze GW wspiera Lewice 11.12.06, 10:57 to afera Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 tepic knury niezaleznie od koloru pod jakim knurza 11.12.06, 11:02 hahah ahah! - popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Cała Polska liczyła na koniec tego "rządu" 11.12.06, 11:26 wiec to żaden zarzut panie Bielan. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: Cała Polska liczyła na koniec tego "rządu" 11.12.06, 11:34 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Każdy rozsądny działałby "na szkodę" tej koalicji 11.12.06, 11:40 Nie jest to żadna zbrodnia dążyć wszelkimi legalnymi środkami do obalenia tej władzy. Chyba każdy przyzwoity człowiek działałby na szkodę rządów PiS-u (tak jak niegdyś PZPR-u), gdyby miał taką możliwość. Po prostu - choć brzmi to skrajnie, ale skrajne wcale nie jest - "szkoda" tej antycywilizacyjnej partii to dobro dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
siano-paszkwil-z-tvn [...] 11.12.06, 12:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Otwarto biura aktywu partyjnego 11.12.06, 12:12 pracownicy z calego kraju za chwile wylegna na forum Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu [...] 11.12.06, 13:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Wykastrowac ojca plotek i pomowien Aaadaama Mihn 11.12.06, 13:45 Biedaku, tobie wycieli czesc mozgu i nawet o tym nie wiesz. Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity2 ====Każdy mądry człowiek na to liczy, brzydalu==== 11.12.06, 13:49 Czy Bielan jest nieślubnym synem Łyżwińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
galb_a Re: ====Każdy mądry człowiek na to liczy, brzydal 11.12.06, 13:50 Bielan i Kamiński. To bliźniaki Łyżwińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Zgadza się - ta koalicja to neo-targowica 11.12.06, 12:28 Zostaną odpowiednio ocenieni przez historię Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Tu się częściowo nie zgodzę 11.12.06, 13:05 idiotyzmy-kacze napisał: > Zostaną odpowiednio ocenieni przez historię Mam bowiem nadzieję, że zostaną ocenieni (osądzeni) dużo wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Tez liczylem na koniec tych partyjek 11.12.06, 11:38 niekonicznie zaraz rzadu, ale tych dwoch wice-dupkow powinni wykopac do gnoju, tam ich miejsce Szkoda, ze Kaczory dla wladzy skumali sie nawet ze zboczencami i kryminalistami Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 obecna 'Rzeczywistosc'? - chca to pisemko wznowic 11.12.06, 11:09 haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich - ehhh... te czasy niejakiego Moczara ( Mykoly Demko agenta nkwd )- guru tzw kumofaszyzmu made in pis + samobrona+ lpr... haha haha! Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 prawiczkowie moczarowcy kumofaszysci... heheh... 11.12.06, 11:10 haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich - nepoteria! Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 nie tylko gazetka - ja tez liczylem ze upadna! 11.12.06, 11:19 i licze nadal - ze zjedza ich: nieudolnosc, pieniastwo, chamstwo, warcholstwo ... no i oczywiscie porobstwo! ( nie liczac parobstwa ) haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 p. rzecznik czemu pan masz pijackie pyzy na buzce? 11.12.06, 11:50 od alkoholowej wlasnorecznie dokonywanej dzien po dniu LOBOTOMII? haha haha - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich... Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: p. rzecznik czemu pan masz pijackie pyzy na b 11.12.06, 13:00 Takie coś wychodzi też od całowania się z facetem o kłującym zaroście... Jaki on ładny... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Jak dzwonili to znaczy 11.12.06, 09:19 byli swiecie przekonani, ze Aneta mowi prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Dlatego PiS-owi blisko do Samoobrony. To ta sama 11.12.06, 09:39 mentalność, stosunek do prawa itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Dlatego PiS-owi blisko do Samoobrony. To ta s 11.12.06, 09:43 mamara napisał: > mentalność, stosunek do prawa itp. itd. Stosunek do prawa, jakby nie bylo, seksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Ciekawe kiedy zacznie gryźć zgniła wesz kurski 11.12.06, 09:45 Układ wszędzie, Głupcy wszedzie! Co to będzie? Co to będzie? --------------- www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Akcje Agory spadają! 11.12.06, 09:51 Wywalać wszystko co macie! Ratuj się kto może! Potem będzie żal, bo kasa poszła się paść! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Wyborcza przetrwa, cywilizacja zwycięży... 11.12.06, 11:23 ...pomimo huraganowego ataku demonów. Nie, nie jestem pracownikiem GW, ani nie należę do jej środowiska. Nie jestem też żadnym "ślepo zapatrzonym wyznawcą" Gazety (uważam za błąd jej wieloletni ewidentny prawoskręt). Wiem jednak, że inteligencja innych krajów wyzwolonych z komunizmu patrzy na Polskę z zazdrością, że mamy coś takiego jak Gazeta Wyborcza. Nawet nie wiecie jak ponuro mogłaby wyglądać wyglądać wymarzona przez Giertycha "Polska bez Wyborczej". Byłaby to właśnie "Polska Giertycha". Pewna pisarka ukraińska wskazywała mi na swój kraj, jako na przykład tego, czym jest polityka bez misji cywilizacyjnej prasy. Dlatego kupujmy akcje Agory. Oprócz tego, że to czysty zysk kupować akcje, kiedy są tanie (a Wyborcza nie padnie, wspomnicie moje słowa:), jest to również działanie patriotyczne płynące z odpowiedzialności za kraj. Prawdziwy sens patriotyzmu, postawy, której znaczenie chce nam dyktować katoprawica, jest bowiem właśnie - tym. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-reich-ranicki Re: Wyborcza przetrwa, cywilizacja zwycięży... 11.12.06, 11:28 W najnowszym wydaniu Bialystoker Zeitung jest informacja , że pod scianą płaczu można nabyc akcje Agory już po 5 srebrników . Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Wyborcza przetrwa, cywilizacja zwycięży... 11.12.06, 11:38 Gdybyś nie był głupi, zrobiłbyś dobry interes. Tak to antysemityzm sam jest dla siebie karą. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Akcje Agory spadają! 11.12.06, 11:26 a Tobie spadły barchany z tyłka, nie widzisz? bedzie wstyd na wsi jak cię chłopy zobaczą w brudnych reformach.. Odpowiedz Link Zgłoś
roger45 Re: Akcje Agory spadają! coraz bardziej 11.12.06, 11:29 chociaz prawdziwa wyprzedaz nastapi w ciagu kilku dni Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Kupujcie szybko, frajerzy!:) 11.12.06, 11:45 Bo już niedługo będą takie tanie. A zapewniam was, złośnicy, że Wyborcza przetrwa;) I znowu będziecie mieli za co nienawidzić Michnika, jak cena akcji wzrośnie trzykrotnie, a wam zysk przejdzie koło nosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Akcje rządu spadają! 11.12.06, 11:29 Skoro akcje Agory spadaja i należy się ich pozbyć to w takim razie pozbądźmy się tego rządu bo jego akcje tez spadają. I prezydenta też! Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Jak dzwonili to znaczy 11.12.06, 14:49 Może i byli, ale mnie zastanawia co innego - jednego dnia panowie L i Ł miotają się jak wściekłe psy, kolejnego nie ma do jednego z nich dostępu drugi zaś leje łzy, a następnego dzieją się "czary-mary" i obaj panowie są znów butni i pewni siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułem ... 11.12.06, 09:20 Z tej gęby aż bije uczciwośc i prawdomówność.... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Gdybym miał wybór 11.12.06, 10:18 komu powierzyć klucze do mieszkania, to wolałbym je dać Bielanowi, niż najbardziej uczciwemu w redakcji GW. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Gdybym miał wybór 11.12.06, 10:43 niestaly_czytelnik napisał: > komu powierzyć klucze do mieszkania, to wolałbym je dać Bielanowi, niż > najbardziej uczciwemu w redakcji GW. ********************************** W sumie racja. Szanse, żeby Bielan samodzielnie trafił do mieszkania i poradził sobie z kluczami są bliskie zera. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Modyfikacja przykładu specjalnie dla ciebie. 11.12.06, 11:04 Chłopie(?), jesteś żenujący - nie masz nic ciekawego do napisania, a pisać widzisz musisz - to jakiś niepokój manipulacyjny, A teraz modyfikacja przykładu (te przykłady to tylko ilustracja różnicy w postrzeganiu obu środowisk): Gdybym miał wybór komu powierzyć zarządzanie swoimi funduszami, to wolałbym to zlecić Bielanowi, niż najbardziej uczciwemu w redakcji GW. Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Modyfikacja przykładu specjalnie dla ciebie. 11.12.06, 11:36 Proponowałbym pójść dalej i zaufać, któremuś z wicepremierów. Zastanawiam się, czy jesteś bardziej głupi, czy bardziej naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Gdybym miał wybór 11.12.06, 11:07 maruda.r napisał: > W sumie racja. Szanse, żeby Bielan samodzielnie trafił do mieszkania i poradził > sobie z kluczami są bliskie zera. Ale poradził sobie w zrobieniu oszałamiającej kariery politycznej. Teraz powiedz, kim ty jesteś fajtłapo? Bo wydaje się, że wiecznie niezadowolonym z życia emerytem, który korzysta z komputera wnuka. Odpowiedz Link Zgłoś
parmalat Re: Gdybym miał wybór 11.12.06, 12:08 niestaly_czytelnik napisał: > Ale poradził sobie w zrobieniu oszałamiającej kariery politycznej. Lepper tez sobie poradzil (i to chyba nawet bardziej oszamialajaco). Jemu rowniez powiezylbys/-ylabys swoje fundusze? Zreszta powierzaj - to w koncu Twoja kasa i mozesz z nia robic co sie zywnie podoba (z wrzucaniem do pieca rowniez) Odpowiedz Link Zgłoś
garrett76 ależ po grzechu pierworodnym...wszystko, tego... 11.12.06, 09:25 może być! Takoż i grzech pychy. P.S. To jest spec od P.R. PIS'u? Żenada:/ Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Popieram- żenada wydawałoby się myslącego 11.12.06, 13:44 Bielana. Gazeta jest od podawania faktów bez względu na możliwe konsekwencje. Gdyby nie wolna prasa to mielibyśmy PRL. Tego P Bielan pragnie? Mozna dziękować GW za odwagę - w przeciwieństwie do wielu już sterowalnych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatlawca! 11.12.06, 09:25 Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac wreszcie antypolskiego szmatlawca! Z tego gadu-gadu neistety nic nie wynika, a KPP-owcy smieja sie w kulak i szykuja zapewne kolejne prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 09:31 oj junkier nie liczyłbym na Bielana. Przeciez widac,że to ukryty agent IV Międzynarodówki. Mówię ci, to spisek, nawet ten jego sprzeciw jest ukartowany. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 09:32 W państwie demokratycznym nie można zamknąć żadnej gazety a co najwyżej zażądać odszkodowania. Jeśli Bielan to niech przedstawi biling z rozmów telefonicznych w swoim telefonie wykazujący, że rzeczywiście rozmawiał z dziennikarzami a nie jedynie omamami swoje wybujałej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 09:39 zaciekawiony4 napisał: > W państwie demokratycznym nie można zamknąć żadnej gazety a co najwyżej zażądać > odszkodowania. *********************************** Junkier nie jest z państwa demokratycznego. Dlatego wiele rzeczy mu się myli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamara I kto teraz zaprzeczy, że to bolszewic mentalność? 11.12.06, 09:41 Tylko ideologia inna. Intelektualny i moralny bolszewizm został. Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Wszystko pozamykać, tylko nasze bedo mogły 11.12.06, 09:43 pisać i mówić. Jak kiedyś "Trybuna Ludu". To, że Łyżwińskiemu się to podoba, nie dziwi - bo był w SB, To, że Bielanowi - też przestaje dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik AGORA leci na GPW już ponad 3% 11.12.06, 09:54 Ratuj się kto może! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: AGORA leci na GPW już ponad 3% 11.12.06, 11:18 niestały SUPER PORóWNANIE. zgnoili kraj, a jak go teraz rząd reperuje i to chca go obaić, bo może sie udać.... To jest cała GW. Nic w kraju bez nas! To autokratyczne cechy osobowości. Makiawelistyczne osobowości w GW wioda prym, tyle, że szerzą cynizm i juz nawet nie widzą, ze są śmieszni. Pacewicz obrońca kobiet teraz sobie wymyśli wspieranie polskich sufrażystek. To facet, który na bieżąco tworzy sobie ideologię To niszczy nzsze życie publiczne Im słabsza Wyborcza, tym lepiej dla Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 10:30 Jestem z panstwa demokratycznego, bo RP jest poki co panstwem demokratycznym, natomiast z panstwa demokratycznego nie jest cala ta holota z KPP ktorej wydaje sie ze moga decydowac kto ma prawo zasiadac w sejmie a kto nie, kto ma prawo wypowiadac sie publicznie a kto nie, kto ma zostac odsuniety od funkcji rzadowych a kto nie. To juz nie smieszne, to wrecz groteskowe ze redaktorkowie jakiejs gazeciny przypisuja sobie prawo do ustawiania rzeczywistosci politycznej w kraju. To jest dopiero anty-demokratyczna granda! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 10:33 junkier napisał: > Jestem z panstwa demokratycznego, bo RP jest poki co panstwem demokratycznym, ********************************** Póki co. Ale jak zacznie być IV RP, to już przestanie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Panie Bielan, to ze boicie sie wszystkiego, 11.12.06, 11:40 nikomu nie ufacie, bierze sie z waszego toku myslenia, że pozbawia was władzy i rozliczą.Przykro mi, ale większość z nas wie co to jest demokracja i kontrola władzy.Jeżeli pokazecie, że potraficie wprowadzac odnowe moralna i rozwój gospodarczy to bedziecie chwaleni, w przeciwnym razie nawet gdy pomysle ze chce wam nakopac d...y bedzie dla was zaszczytem Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Akurat o państwo demokratyczne zerowy jest wkład 11.12.06, 12:02 przystawek, i gdyby ta koalicja zaczęła swój program wdrazać to uwierz mi że KPP by dostało drgawek z zazdrosci.Przypatrz sie obiektywnie tej chołocie która tak promujesz jako niby konserwatywny liberał, zrób rachunek sumienia, buchnij trzy razy w pierś i zamilknij.Albowiem to co piszesz jest wielkim chaosem powstałym w Twojej głowie wskutek wielu sprzecznych informacji, niemozliwych do weryfikacji przez ciebie.Tak prywatnie spytam, kto jest za liberalizmem gospodarczym i politycznym- Lepper, Giertych czy Kaczyński?Dla ułatwienia powiem że Lepper tak jezeli chodzi o branie kredytów i niespłacanie, Giertych poprzez liberalne rozdawanie zasiłków słuzącym niby wzrostowi degeneracyjnem, tfu, demograficznemu, a Kaczyński z tego co po cichu mówi to państwo najlepiej dba o obywateli. Zaden z liberałów których miałem okazje czytac takich smiałych teorii nie głosił, no chyba że liberałem był Lenin? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Akurat o państwo demokratyczne zerowy jest wk 11.12.06, 12:18 Kiedy napisalem ze popieram program Samoobrony? Poza tym, chyba nie trudno zrozumiec ze ugrupowania, ktore sa dosc odlegle moim pogladom sa jednak o lata swietle blizej od ugrupowan, z ktorymi zupelnie sie nie zgadzam i ktore uwazam za smiertelne zagrozenie dla Polski (SLD, SDKPiL Borowskiego no i rzecz jasna PeDe). Nastepna sprawa, popieram program rzadu PiS w warstwie glownie pozagospodarczej (chociaz w gospodarce nie jest zle poza wzrostem zadluzenia publicznego, to jest niedopuszczalne!). Liberalny program gospodarczy jaki popieram, tj. program UPR, cieszy sie w spoleczenstwie bardzo wstrzemiezliwym poparciem, nad czym ubolewam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Kładziesz waćpan głowe za cała koalicję 11.12.06, 13:28 Śmiertelne zagrożenie ze strony PD? Kpisz waćpan sobie, Cały PIS nie ma wiekszych osiagnięc dla polskiej demokracji, niepodległości i liberalizmu gospodarczego niż kilkudziesięciu ludzi z PD. Osobiscie ubolewam ze az tak sie zblizyli do SLD ale byc moze wyprzedzaja nas w mysleniu o te lata swietlne. Samoobrona i LPR maja program, nie rozśmieszaj mnie, nawet moralnego nie mają, podczepiaja się tam gdzie licza na pare głosów.Program UPR, który znam i ludzi z tego ugrupowania sporo, nie ma zwolenników i nie będzie miał bo jest zbyt radykalny i nie ma zaplecza społecznego, i nie widze szans jego realizacji w zadnej koalicji.Gardłujac za obecna koalicja nadstawia sie gardło także za koalicjantów drogi panie, dlatego nie popieram PD mimo sympatii dla wielu ludzi z tego kregu, SLD jest jak na razie dla mnie nie do przyjecia, za duze róznice, i w zakresie gospodarki i polityki społecznej. Ale napewno mam większe zaufanie niż do tych dwóch ugrupowań koalicyjnych, przynajmniej wiedza jakie grzechy popełnili i starają sie by je zmyć. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 10:27 I tu sie Zaciekawiony mylisz bo polskie prawo prasowe przewiduje cos takiego jak zawieszenie wydawania publikatora za trzykrotne klamstwa. A w przypadku gazeciny taka ilosc wyrabiana jest czasami na jednej stronie... Polecam zmanipulowany, skandaliczny "wywiad" z ks. Rydzykiem z ostatniego wydania weekendowego GW. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 10:33 junkier napisał: > I tu sie Zaciekawiony mylisz bo polskie prawo prasowe przewiduje cos takiego > jak zawieszenie wydawania publikatora za trzykrotne klamstwa. ************************************ Jeżeli już, to udowodnione i potwierdzone prawomocnym wyrokiem. A w sprawie niewolnictwa seksualnego Łyżwińskiego i Leppera nie ma nawet śladu kłamstwa Gazety. Wszak wszystko opiera się na wywiadzie. BTW Lepper początkowo zaprzeczał, że zna Anetę Krawczyk, choć zdjęcia opublikowane w Rzeczpospolitej wskazują, że znał i to doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 10:41 Bzdura Lepper nie zaprzeczal ze ja zna mowil tylko ze zna ja i co z tego. Jest pewna roznica. Poza tym to nie jakas gazecina jest od ferowania wyrokow, zarzadzania wyborow czy wzywania do konca koalicji. Zadaniem pismaka jest opisywanie rzeczywistosci a nie jej tworzenie, to elementarz. W demokratycznym panstwie jesli ktos chce miec wplyw na polityke niech zalozy partie, zglosi ja w wyborach, zdobedzie 51% glosow i niech rzadzi. Michnik tego nie zrobi bo wie ze w wyborach zdobedzie glosow mniej niz Lepper, tak mu Polacy ufaja... W kazdym razie proba pozakonstytucyjnego wplywania na formowanie rzadu powinna spotkac sie z radykalnym i brutalnym odporem. Mam nadzieje ze gdy opadnie dym i ta zalosna afera zostanie sprowadzona do wlasciwych proporcji J. KAczynski wyciagnie odpowiednie konsekwencje i przetraci zdradziecki kregoslup antypolskim i antypatriotycznym mediom. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 10:50 junkier napisał: > W demokratycznym panstwie jesli ktos chce miec wplyw na polityke niech zalozy > partie, zglosi ja w wyborach, zdobedzie 51% glosow i niech rzadzi. Michnik tego > > nie zrobi bo wie ze w wyborach zdobedzie glosow mniej niz Lepper, tak mu Polacy > > ufaja.. **************************************** Michnik całe życie był aktywnym politykiem. Sam rezygnował z czynnej polityki. Po co miałby teraz startować w wyborach? A gdyby nawet, to Gazeta ma większe poparcie, niż Lepper. Co do konsekwencji wyciąganych przez Kaczyńskiego w stosunku do Michnika - ma Kaczyński zachować się jak Gomułka z Moczarem? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:00 > Gazeta ma większe poparcie, niż Lepper. Nie wiem czy poparcie gazetowe mozna porownywac z poparciem medialnym. Proponowalbym porownanie okreslonych sil politycznych: politycznego ramienia GW, czyli PeDe, ktora uzyskala zdaje sie w ostatnich wyborach jakies tam 2%, z wynikiem Samoobrony ktora uzyskala ok. 8% glosow. Kto jest wiec bardziej wiarygodny w spoleczenstwie? Natomiast Kaczynski powinien wprowadzic w zycie m e c h a n i z m ktory raz na zawsze odbierze redaktorzynom roznych gazet ochote na uprawianie polityki. Chca ja opisywac - prosze bardzo. Ale jesli chca ja uprawiac - niech zglosza sie w wyborach i sprawdza wlasna wiarygodnosc i poparcie spoleczne dla swoich pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:02 junkier napisał: > > Gazeta ma większe poparcie, niż Lepper. > > Nie wiem czy poparcie gazetowe mozna porownywac z poparciem medialnym. ******************************* ??? > Natomiast Kaczynski powinien wprowadzic w zycie m e c h a n i z m ktory raz na > > zawsze odbierze redaktorzynom roznych gazet ochote na uprawianie polityki. ******************************** A co, mają pisać tylko o kwiatkach i pszczółkach? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:03 Gazety sa od opisywania polityki a nie jej tworzenia, w szczegolnosci przy pomocy klamstw, manipulacji, prowokacji i nagonek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:05 junkier napisał: > Gazety sa od opisywania polityki a nie jej tworzenia, w szczegolnosci przy > pomocy klamstw, manipulacji, prowokacji i nagonek!!! ****************************************** Więc Gazeta opisała politykę. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:10 A kto wzywal "Konczcie te koalicje", kto pisal zeby "dac koalicji czerwona kartke", "Wiadomosci Wedkarskie" czy "Pani Domu"? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:42 junkier napisał: > A kto wzywal "Konczcie te koalicje", kto pisal zeby "dac koalicji czerwona > kartke", "Wiadomosci Wedkarskie" czy "Pani Domu"? *************************************** Ja pisałem. Między innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:43 maruda.r napisał: > Ja pisałem. Między innymi. > I ja też. I miliony innych! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:44 No to poczekasz sobie pewnie jeszcze jakies 3 latka. Czas szybko leci, a wiadoma gazetka umili go z pewnoscia dostarczaniem kolejnych niusow wyssanych z palca tudziez uzyskanych od informatorow tak wiarygodnych jak ta Pani, szkoda tylko tych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:54 junkier napisał: > No to poczekasz sobie pewnie jeszcze jakies 3 latka. ************************************* Poczekam. Doczekałem się końca komunizmu, to waszego też doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:56 Tyle ze koniec komunizmu i postkomunizmu w Polsce nastapi wtedy gdy ostatecznie usmiercony zostanie patologiczny model polityczno-biznesowy zwany "III RP". Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 12:01 junkier napisał: > Tyle ze koniec komunizmu i postkomunizmu w Polsce nastapi wtedy gdy ostatecznie > > usmiercony zostanie patologiczny model polityczno-biznesowy zwany "III RP". ********************************************* Wtedy skończą się pieniądze. Będziecie biegać z gołymi dupami i wrzeszczeć, że wygraliście? Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 09:38 > Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac wreszcie antypolskiego szmatlawca! Mowisz jak aktywista PZPRu, ale tamte czasy sie skonczyly. Zacznij od definicji "antypolskie", co to oznacza dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 10:36 A co tu definiowac, zajrzyj sobie do tej gazeciny, jak masz czas, i przejrzyj po 20 numerow z akzdego roku i zobacz te antypolskie oskarzenia, o Jedwabne, o Kielce, o Bydgoszcz, o mordowanie komunistow Zydow i kogoolwiek, seignij sobie do artykuliku wydanego na rocznice Powstania Warszawskiego z 1995 r. kiedy wprost oskarzono Powstancow o... antysemityzm. Ale jesli masz ochote na sytetyczny material to siegnij sobie do tej ksiazki, dopiero wydana, pierwszorzedna lektura: www.redhorse.pl/ksiazki.php Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 10:54 junkier napisał: > A co tu definiowac, zajrzyj sobie do tej gazeciny, jak masz czas, i przejrzyj > po 20 numerow z akzdego roku i zobacz te antypolskie oskarzenia, o Jedwabne, o > Kielce, o Bydgoszcz, o mordowanie komunistow Zydow i kogoolwiek, seignij sobie > do artykuliku wydanego na rocznice Powstania Warszawskiego z 1995 r. kiedy > wprost oskarzono Powstancow o... antysemityzm. *********************************** I co jest antypolskiego w tym, że Gazeta pierze polskie brudy? Ma schlebiać polskim faszystom, żeby mogli sobie siegheilować bez stresów? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:01 Niech najpierw wypierze wlasne, KPP-owskie brudy. Nas, Polakow, zaden bekart okraglego stolu rozliczac nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:04 junkier napisał: > Niech najpierw wypierze wlasne, KPP-owskie brudy. Nas, Polakow, zaden bekart > okraglego stolu rozliczac nie bedzie. *********************************** Wy, faszyści, żadnymi Polakami nigdy nie byliście i nigdy nie będziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:09 Buahaha! Sami jestescie faszystami, kto nie z wami lewicowcami tego zamknac albo temu zamknac gebe! Ale niedoczekanie, okraglostolowy zamach na Polskosc nie powiodl sie stad te wasze konwulsje skutkujace coraz to bardziej wymyslnymi aferami wyssanymi z palca albo z ust platnych informatorow. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:43 unkier napisał: > Buahaha! Sami jestescie faszystami, kto nie z wami lewicowcami tego zamknac > albo temu zamknac gebe! ************************************ Dla mnie nie różnicie się od komuchów. Jesteście tym, co w PRL-u było najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:45 Jestesmy dokladnie anty PRL i anty - III RP, czyli PRL-bis. I to was boli. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:46 junkier napisał: > Jestesmy dokladnie anty PRL i anty - III RP, czyli PRL-bis. I to was boli. ************************************ Tylko wam się tak wydaje. Jesteście dziećmi Miecia Moczara. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:49 To zenujace, goloslowne i absurdalne oskarzenia i nie ma nwet sensu polemizowac z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:56 junkier napisał: > To zenujace, goloslowne i absurdalne oskarzenia i nie ma nwet sensu polemizowac > > z nimi. ************************************** Dlaczego absurdalne. Jesteście takimi samymi antysemitami, tak samo nienawidzicie Michnika i tak samo nienawidzicie wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:59 Bzdety, goloslowne oskarzenia i porownywanie Polskich patriotow z jakims komunistycznym ciemnyp typem MOczarskim, bzdety, bzdety i jeszcze raz bzdety. Chcesz sie dowiedziec dlaczego srodowiska prawicowe krytykuja Michnika? Tu sobie przeczytaj i nie powstarzaj klamstw o rzekomym antysemityzmie: www.redhorse.pl/ksiazki.php Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:48 Junkier, a "wy" to kto, ja za wielu nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:50 Zwolennicy IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 11:57 junkier napisał: > Zwolennicy IV RP. ********************************** To licho wam idzie, bo niedawno pisałeś o agonii IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Kto się w czym specjalizuje... 11.12.06, 13:52 Zajrzyj sobie dobry człowieku na stronę KPP (www.kompol.org) tej jakże "patriotycznie" nastawionej organizacji zwalczającej niepodległą Polskę, której spadkobierców w prostej linii można dostrzec w wielu polskich mediach. Konstytucja Polski i jej art. 13 wyraźnie zakazuje funkcjonowania takich organizacji, więc jeśli potępiasz "faszystów" którzy tak licznie się nad Wisłą rozmnożyli to i tych drugich mających swoją stronę internetową też powinieneś. Potem jeszcze spojrzyj w niebo dobry człowieku, czy aby nie widać tam amerykańskich samolotów zrzucających stonkę na pola polskich rolników, bo to pewnie było specjalnością Twoich przodków... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 12:45 > Ale jesli masz ochote na sytetyczny material to siegnij sobie do tej ksiazki, junkier, dostajesz jakis obryw od Ziemkiewicza? Co i rusz wciskasz reklamy tej ksiazczyny. RAZ tylez ma wspolnego z pierwszorzedna lektura, co Samoobrona z cywilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac szmatla 11.12.06, 12:49 Bzdura. To znakomita ksiazka demaskujaca bezlitosnie mechanizmy ktore doprowadzily do tego ze jakis rzekomy "antykomunista" zaprowadzil w Polsce na dlugie lata bezalternatywna dyktature politycznej poprawnosci politycznej, a oportunistyczna "yntelygencja", czytaj wyksztalciuchy, dyktaturze tej bezwolnie sie podporzadkowala. Dlatego RAZ tak pseudointeligentow RAZi... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułe 11.12.06, 09:29 usiluję odgadnąć,co stało się dzienikarzom GW, że chcieli zrobić z tego aferę i że wogóle zdecydowali się na zajęcie takim tematem.Ktoś ich o to prosił ?, pijani byli ?, przelatywało UFO i zaćmiło im rozum ? . Doprowadzono jedynie do publicznego badania w celu ustalenia ojcostwa.No i mówią o tym w wiadomoś- ciach,czyli wykreowali zdarzenie medialne. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułe 11.12.06, 09:38 maureen2 napisała: > wykreowali zdarzenie medialne. Dzieci nie biora sie z wydarzen medialnych Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułe 11.12.06, 09:32 junkier napisał: > Panie Bielan, zamiast gledzic zamknac wreszcie antypolskiego szmatlawca! (...) A jak zamknąć, przepraszam? Na kłódeczkę? Czasy bolszewickie kolega wspomina z rozmarzeniem, kiedy władze mogły zamykać niezależne od siebie gazety? A może koledze na Kubę tęskno, albo na Białoruś? Oto wizja "wolnego świata" w wykonaniu pajaców z LPR... A rewelacje pana Bielana... Aż szkoda komentować. Dziennikarz tworzący potencjalnie brzemienny w skutki tekst uderzający w jedną z partii tworzących koalicję rządową dzwoni do członka partii tworzącej tę koalicję i opowiada mu o swoich zamiarach... Żeby takie p...doły opowiadać, to trzeba albo nie mieć pojęcia o dziennikarstwie, albo liczyć na to, że "ciemny lud wszystko kupi". Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh A kogo GW ma popierac, kaczki??? 11.12.06, 09:34 Jasne, ze gazeta reprezentuje okreslone poglady polityczne, nie jest organem panstwowym i ma swoje sympatie. I zrozumiale, ze jej pragnieniem jest upadek aktualnego rzadu, o tym marza miliony Polaków. Material zostal solidnie przygotowany i dobrze udokumentowany - bylo sie czym chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r A białych myszek nie było? 11.12.06, 09:37 Rzecznik PiS ujawnił, że w niedzielę wieczorem, dzień przed opublikowaniem artykułu "Praca za seks w Samoobronie", dzwonili do niego dziennikarze "Gazety Wyborczej" ************************************** A nie przysłali DHL-em wiadra białych myszek i słoika węży? Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Po ujawnieniu agentury dziennikarskiej 11.12.06, 09:49 moralnosc Samoobrony bedzie GW wisiec i powiewac.Ucisnienie kobiet tez.O molestowaniu w roznych srodowiskach wie sie od dawna.Ja sobie przypominam pewnego niezyjacego juz polityka, ktory seks proponowal wszystkiemu, co wlosy mialo dluzsze od szczotki.I znany byl z tego w swoim srodowisku.Ale to byl ktos mily GW i w dodatku mial ciezkie dziecinstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Po ujawnieniu agentury dziennikarskiej 11.12.06, 09:55 grisza14 napisał: Ja sobie przypominam > pewnego niezyjacego juz polityka, ktory seks proponowal wszystkiemu, co wlosy > mialo dluzsze od szczotki. *************************************** Więc łysym nie proponował. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 I dopiero po tygodniu sobie przypomniał ???????? 11.12.06, 09:54 to prostacka łajza... Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 obecne przepisy zostały uchwalone w połowie lat 80 11.12.06, 09:54 Bielan "Wyjaśnia, że obecne przepisy zostały uchwalone w połowie lat 80-tych". Czytaj: są zbyt liberalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec.dyrektor Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułem .. 11.12.06, 10:02 chwalili się, bo myśleli, że już obalają rząd. już miekli rozdane stanowiska ministraialne, już wiedzili jakimi będą ministrami. ale nic z tego. zamknie się gazete i zrobi pożadek. --- Radio Maryla: Katowicki głos w twoim domu Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Nos się wam wydłuża, tow. Bielan 11.12.06, 10:07 Rzecznik PiS ujawnił, że w niedzielę wieczorem, dzień przed opublikowaniem artykułu "Praca za seks w Samoobronie", dzwonili do niego dziennikarze "Gazety Wyborczej" i informowali go o wywiadzie z Anetą Krawczyk. **************************************** Oj Bielan, Bielan. Taki stary, a taki durny. Artykuł był dostępny w sieci właśnie w niedzielę wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Nos się wam wydłuża, tow. Bielan 11.12.06, 10:18 maruda.r napisał: > > Rzecznik PiS ujawnił, że w niedzielę wieczorem, dzień przed opublikowaniem > artykułu "Praca za seks w Samoobronie", dzwonili do niego dziennikarze "Gazety > Wyborczej" i informowali go o wywiadzie z Anetą Krawczyk. > > **************************************** > > Oj Bielan, Bielan. Taki stary, a taki durny. Artykuł był dostępny w sieci > właśnie w niedzielę wieczorem. Pan Bielan z sieci nie korzysta. Bo sięc to bez wątpienia element układu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nos się wam wydłuża, tow. Bielan 11.12.06, 10:27 maciejslu napisał: > Pan Bielan z sieci nie korzysta. Bo sięc to bez wątpienia element układu ;-) *********************************** Być może w ogóle niczego nie czyta, stąd dziennikarze muszą go osobno zawiadamiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 p. Bielan ma rację 11.12.06, 10:33 GWno to nie jest normalna obiektywna gazeta, ale narzędzie walki politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: p. Bielan ma rację 11.12.06, 10:41 mg2005 napisał: > GWno to nie jest normalna obiektywna gazeta, ale narzędzie walki politycznej. *********************************** Chce sam rządzić? Michnik będzie prezydentem, Pacewicz premierem, a Stasiński MSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: p. Bielan ma rację, ma wiecej niz rację !!!!! 11.12.06, 12:34 maruda.r napisał: > mg2005 napisał: > > > GWno to nie jest normalna obiektywna gazeta, ale narzędzie walki politycz > nej. > > *********************************** > > Chce sam rządzić? Michnik będzie prezydentem, Pacewicz premierem, a Stasiński M > ... GW -"Gó.. Wyborcze" ani do dupy ucierania się nie nadaje...nie mówiac o "Mmchniczkach".... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 10:50 Niejaki specio od mediów powiedzial, ze nie można domagac się zamykania gazet w demokratycznym kraju. Nie wspomniał o tym o jaie treści chodzi. Jesli więc nie można, to czemu nie zaprotestuje gdy GW popiera zamykanie wydawnictw Bubla? Czyzby Bubel oczerniał kogoś? Może powinno sie to sprawdzić? A może GW oczerniała kogos? Może należy to sprawdzić? Co za chory układ! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 10:58 the.bill1 napisał: > Jesli więc nie można, to czemu nie zaprotestuje gdy GW popiera zamykanie > wydawnictw Bubla? Czyzby Bubel oczerniał kogoś? Może powinno sie to sprawdzić? ************************************ Bubel jest antysemitą, a to przestępstwo ścigane z urzędu. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:11 Zdefiniuj antysemityzm i pokaz konkretna treść antysemicką. Ostatnio Jimmy Carter został "antysemitą" za swoja ostatnia książkę. Trzeba zbadać czy słowa są zgodne z rzeczywistością, a nie z góry rozdawać epitety jak to robi WYborcza psując życie publiczne!. Czy nie widzisz, że owo anty to już wyświchtany epitet polityczny??? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:41 the.bill1 napisał: > Zdefiniuj antysemityzm i pokaz konkretna treść antysemicką. ************************************* Antysemityzm to rodzaj rasizmu. Taki sam, jak np. antypolonizm. Bubla aresztowała ABW, a nie GW. Więc pytanie o konkrety musisz skierować do ABW. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:47 Antysemityzm to rodzaj rasizmu. Taki sam, jak np. antypolonizm. > Bubla aresztowała ABW, a nie GW. Więc pytanie o konkrety musisz skierować do AB > W. I tu jest problem GW. Działańiapodejmuje się na podst. rozpoznania rzeczywistości, w których media pełnią b. ważna rolę. Dlatego zmiana prawa prasowego jest konieczna, bo inaczej grozi nam całkowity postmodernizm medialny --> oderwanie sie słowa od desygnatu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:59 the.bill1 napisał: > I tu jest problem GW. Działańiapodejmuje się na podst. rozpoznania > rzeczywistości, w których media pełnią b. ważna rolę. ************************************** Czy ma przez to rozumieć, że rządowa agencja robi to, co jej każe antyrządowa gazeta? Ciekawa koncepcja rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 12:08 > Czy ma przez to rozumieć, że rządowa agencja robi to, co jej każe antyrządowa > gazeta? Ciekawa koncepcja rzeczywistości. Gw chce wrócić do czasów, w których red. Michnik mówił: "połącz mnie z Bronkiem" (min Geremkiem - the.bill) i uzgadniali co zrobić w konkretnej sytuacji. Sam to słyszałem w warszawskiej redakcji na 3 piętrze. Bigała, rzucał ku..mi jak zwykle i opierdlalał ludzi - to normalne słownictwo w jego ustach krzycząc że "nie możecie mnie połączyć? to pożar w burdelu" To jest Michnik, to jest Wyborcza. A cała reszta to spektakl. Sądzę, że wiele osób z GW to widzi, ale siedzi cicho żyjąc mitem inteligenckiej odpowiedzialności za kraj, kiedy góra GW "wali po jajach" - ulubiony zwrot Michnika Polaków. itd itp. Bez Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maruda.r 11.12.06, 14:56 maruda.r napisał: > Bubel jest antysemitą, a to przestępstwo ścigane z urzędu. W czym problem? Nic glupszego nie mogles napisac??? Nie wiedzialem, ze pisanie prawdy jest antysemityzmem! No, ale jesli uwazasz, ze antysemita jest ten, kogo Zydzi nie lubia, to juz twoj problem! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:08 owszem Bubel oczernial kogos. skoro czytales to sam dobrze wiesz. chory jest kazdy kto porownuje nazistowskie gnidy do jakiejkolwiek innej osoby w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:13 Według Wyborczej chorym psychicznie był też Zbigniew Herbert, który mówił, że Michnik jest "intelektualnym oszustem". Widocznie ambicja pana Michnika jest taka, że robi psychicznie chorych z każdego, kto mu sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 A może zakazac konferencji w innym kraju? 11.12.06, 11:25 wiadomosci.onet.pl/1448211,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:45 the.bill1 napisał: > Według Wyborczej chorym psychicznie był też Zbigniew Herbert, **************************************** Podaj linka do tego artykułu. Jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:53 To było dawno. Jak w TVP2 pokazali film o Herbercie, gdzie nazwał Michnika intelektualnym oszustem, to GW wysmaliła artykuł, że to skutek choroby umysłowej na starość. poszperaj w necie Zbigniew Herbert: "Michnik jest manipulatorem. To jest czlowiek zlej woli, klamca, oszust intelektualny". www.polonia.org/herbertzb.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: the.bill1 11.12.06, 14:58 the.bill1 napisał: > To było dawno. Jak w TVP2 pokazali film o Herbercie, gdzie nazwał Michnika > intelektualnym oszustem, to GW wysmaliła artykuł, że to skutek choroby umysłowe > j > na starość. > > poszperaj w necie > Zbigniew Herbert: "Michnik jest manipulatorem. To jest czlowiek zlej > woli, klamca, oszust intelektualny". > www.polonia.org/herbertzb.htm Tracisz czas na dyskusje z tym czlowiekiem. On nalezy do betonu! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Zamknąć Bubla "OK" Zamknąc GW, to "BE"? 11.12.06, 11:54 Opinia Zbigniewa Herberta o Adamie Michniku - ze jest manipulatorem, czlowiekiem zlej woli, klamca i oszustem intelektualnym - nie zostala przez poete napisana, tylko wypowiedziana, i mozna ja uslyszec ogladajac film Jerzego Zalewskiego "Obywatel poeta". Rzecz wszakze w tym, iz ogladalo go dotychczas niewiele osób (tylko widownia kolaudacyjna TVP, czyli jurorzy oceniajacy, tudziez grono uczestników dwóch niewielkich publicznych pokazów, plus prywatny krag ludzi bliskich Zalewskiemu), a polska opinia publiczna jest juz od prawie roku chroniona przed ta antykomunistyczna i antymichnikowska "trucizna" staraniem cenzorów TVP wskrzeszajacych bujne lata PRL-owskich "knebli z ulicy Mysiej". www.polonia.org/herbertzb.htm Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Herbert o Michniku 11.12.06, 11:54 Opinia Zbigniewa Herberta o Adamie Michniku - ze jest manipulatorem, czlowiekiem zlej woli, klamca i oszustem intelektualnym - nie zostala przez poete napisana, tylko wypowiedziana, i mozna ja uslyszec ogladajac film Jerzego Zalewskiego "Obywatel poeta". Rzecz wszakze w tym, iz ogladalo go dotychczas niewiele osób (tylko widownia kolaudacyjna TVP, czyli jurorzy oceniajacy, tudziez grono uczestników dwóch niewielkich publicznych pokazów, plus prywatny krag ludzi bliskich Zalewskiemu), a polska opinia publiczna jest juz od prawie roku chroniona przed ta antykomunistyczna i antymichnikowska "trucizna" staraniem cenzorów TVP wskrzeszajacych bujne lata PRL-owskich "knebli z ulicy Mysiej". www.polonia.org/herbertzb.htm Odpowiedz Link Zgłoś
musialem Re: p. Bielan ma rację 11.12.06, 12:50 mg2005 napisał: > GWno to nie jest normalna obiektywna gazeta, ale narzędzie walki politycznej. Jesli tak i jesli to powod do jej zniszczenia i nienawidzenia to na tej samej podstawie wnosze o zamkniecie TV Trwam Naszego dziennika i Radia Maryja.... jedynym słusznym zródłem informacji niech zostana słupy na ktorych ktos bedzie przybjiał obwieszczenia miłosciwie nam Kwaczacych. Odpowiedz Link Zgłoś
roch12 Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułem .. 11.12.06, 10:46 PROPONUJE;Założyć kagańce publicystom/oprócz RM i ND/Zmienić nazwy PiS na NKWD i Kaczyński na STALIN,a pozostałą obsadę dobrać z koalicji i do końca kadencji będzie panowanie absolutne Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Adam Bielan jest zdania, że "Gazeta Wyborcza" życz 11.12.06, 10:51 Adam Bielan jest zdania, że "Gazeta Wyborcza" życzyłaby sobie, aby obecny gabinet przestał działać. ---------------- tego życzyłaby sobie cała myśląca polska!!! idźcie precz i nie musicie już przepraszać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Sekretarz Generalny PiS o mediach i GW 11.12.06, 10:54 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/brudzinski-czesc-dziennikarzy-siegnela-bruku,843374,2943ol (...)Joachim Brudziński: Z tego co wiem, to pan premier Lepper oczywiście zamierza złożyć taki wniosek do ABW. Natomiast czy był szykowany zamach stanu? Ja osobiście uważam, że nie. Natomiast pewnym jest, iż część dziennikarzy, a już na pewno jeden z dzienników, który do niedawna uchodził, albo chciał uchodzić za najbardziej opiniotwórczy, sięgnął bruku, jeżeli chodzi o kreowanie rzeczywistości.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Sekretarz Generalny PiS o mediach i GW 11.12.06, 11:00 the.bill1 napisał: Natomiast pewnym jest, iż część dziennikarzy, a ju > ż > na pewno jeden z dzienników, który do niedawna uchodził, albo chciał uchodzić z > a > najbardziej opiniotwórczy, sięgnął bruku, jeżeli chodzi o kreowanie > rzeczywistości.(...) *************************************** Owszem sięgnął bruka, a nawet rynsztoka. Ale co miał zrobić, gdy właśnie tam siedzi koalicyjna Samoobrona? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Samoobrona i SB 11.12.06, 11:10 jak pisali o aferach SLD to byli cacy, a jak teraz wyciagaja afery sojusznika PiS to Gazeta jest be? To moze trzeba bylo nie dawac wladzy SB-ekom i funkcjonariuszom WSI z Samoobrony? Odpowiedz Link Zgłoś
mal1950 Sądzę, że większość obywateli RP chciałaby upadku 11.12.06, 11:04 Sądzę, że większość obywateli RP chciałaby upadku tego skompromitowanego rządu. Czy to KARALNY ZAMACH STANU ??? Jeżeli tak, to proponuję wsadzić ponad 1/2 narodu lub jego przywódców do więzienia, jak ZA KOMUNY !!!! Czym się różni więc obecna władza od tamtej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Za mało prozaku,zwieksz dawke bo bedzie źle! 11.12.06, 11:15 Kiedy byłeś(aś) ostatnio u swojego lekarza prowadzącego w Przychodni Psychiatrycznej?Nie zaniedbój leczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gnoje Wygladasz mi na błazna ośle. 11.12.06, 11:21 Może byś powiedział(a) czym takim skompromitował się obecny rząd i kiedy tacy jak ty będą nas wsadzać do paki. Kiedy razem z takimi jak Iwiński (tym od klepania po dupie), Tuskami,Komorowskimi, Kwaśniewskimi, Stasińskimi, Pacewiczami i im podobną hołotą zbudujecie krainę wicznej szczęśliwosci. Jedną z rzeczy która kompromituje najbardziej jest głupota. Z twoich dwóch bodaj zdań bije ona jak młot. Odpowiedz Link Zgłoś
scubabe Re: Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułe 11.12.06, 11:06 A ja mam inną teorje, wszystko zostało wymyślone przez PiS tylko dlatego, że musi w jakiś sposób trzymać w garści Samoobrone, ostatecznie uchwalenie budżetu się zbliża i pewnie PiS niechciałby niespodzianek ze strony Samoobrony, a żeby zatuszować że to oni maczali w tym palce to zganiają na media bo najprościej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.zarebski Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułem .. 11.12.06, 11:08 do fantazji pana Bielana to za bardzo nie ma co sie ustosunkowywac. ale inna sprawa jest poparcie gazety dla jakis grup. wlasnie dlatego, ze gazeta jest prywatna spolka, to moze pisac sobie co chce. moze panowie pisowcy powinni zastanowic sie, jak uczynic media PUBLICZNE publicznymi, a nie stronniczymi. ale tam dla pisiorkow nie ma problemu, co za hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułe 11.12.06, 11:19 Tak masz racje.SLD-demokraci.pl-SD(k)P(i)L-PO to także spółka z.o.o. powołana pod inną nazwą w 1989 w Magdalence.Statut spółki jest wielu językach, po polsku też. Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism gazeta w. zesrała sie na miękko w tej sprawie 11.12.06, 11:20 a redaktor adam m. będzie te gówna własnoręcznie zeskrobywał. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek_u_pinocheta Bielan-łeb masz jakbyś go do ula wsadził, 11.12.06, 11:20 to pewnie wodogłowie po przyjmowaniu obrazu świata twojego ziomala Leppera z koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Bielan: Publicyści "GW" chwalili się artykułem .. 11.12.06, 11:22 GW prowadzi spiskową teorię dziejów. Najgorsze dziennikarskie śledztwo jakie odbyło się w aferze Rywina przeprowadził Michnik. Jak zeznawał przed komisją wyraźnie bronił kolegów Kwaśniewskiego i Millera, a także chwalił się, że Jaruzelski siepacz wolności odwiedzał jego gazetę. O czymś to świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Głupiś ty, Bielanie, i ciulowaty aż śmiech bierze 11.12.06, 11:23 Odpowiedz Link Zgłoś
normalkk Wyborcza straciła całkowicie w moich oczach... 11.12.06, 11:26 Juz na samym poczatku całej seksafery wkurzyło mnie na makasa, że poważna gazeta zajmuje sie takimi pierdołami. Teraz już nie ma co czytac nawet tej gazety bo artykuły jesli się maja do prawdy tak jak cała seksafera to lepiej poczytać bajki i Czerwonym Kapturku... Odpowiedz Link Zgłoś