Dodaj do ulubionych

7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos...

12.12.06, 10:11
Przed chwila w radio mowili, ze juz znalezli tego chlopca :)
Obserwuj wątek
    • vox.populi.vox.dei 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos... 12.12.06, 10:12
      Złoić skóre bachorowi a rodziców obciążyć kosztami poszukiwań!
      • mcgoo Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:20
        chyba Ci gorzej ?
        • wet3 Re: mcgoo 12.12.06, 15:45
          mcgoo napisał:

> chyba Ci gorzej ?

A ty pewnie wychowany byles bezkonfliktowo??!
      • sop3 Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 13:53
        Masz rację w 100%. Choć jestem już starym dziadem po 50-ce do dziś pamiętam jak
        tata tak mi w...l po samowolnym oddaleniu się od domu że do dziś pamiętam. A
        miałem wtedy 10lat.
    • bombay_saphire 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos... 12.12.06, 10:13
      Bogu dzieki. Ta noc musiala byc koszmarem dla rodzicow.
      • ciastkojedyne Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:19
        bardzo dobrze ze sie znalazl beiedaczek, zgubil sie pewnie.
      • anetta46 Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:34
        jak można puścić dziecko nie wiedząc co robi ,przecież to maluch ,ja sobie nie
        wyobrażam puścić swoje dziecko mam w tym samym wieku bo wiem że nie jest na tyle
        odpowiedzialny by być bez opieki ,jeśli idzie sam to wyglądam przez okno czy
        wszystko jest w porządku a matka tego dziecka powinna się zastanowić ...
        • alpepe Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:03
          maluch? siedmiolatek?
          Matka trochę bez pojęcia, bo przecież teraz krótkie dni, ale siedmiolatek to nie
          maluch.
          • nchyb Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:40
            > Matka trochę bez pojęcia, bo przecież teraz krótkie dni,
            Jednak z pewnym pojęciem. Dziecko wyszło o 13, miało być o 16. Jeszcze jasno,
            matka zaraz po 16 dzwoniła po policję...

Dobrze, że dziecko się znalazło!
      • gigantwro A co Gazete los Michałka obchodzi???hehe 12.12.06, 11:56
        co za cynizm..Bo jakos w tym samym czasie pogrywa sie i trakuje conajmiej
        przedmiotowo inne dziecko w tym kraju,-dziecko pani Anety K.Ale razwiedka
        widocznie ma swoje racje,priorytety...

"Czytajcie dzien kolejny moje drogie dzietki ,o fikołkach pani K.,za pieniadze
        razwiedki,czytajcie pomału,z ufnoscią i równo...
        A zamachu na koalicyje parchom wyjdzie g...o"

• elephant_tusk 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos... 12.12.06, 10:16
      Cieszę się, że się odnalazł. Mam nadzieję, że wyżyje - jeśli spędził noc na
      dworze w takim chłodzie, na pewno to odchoruje. Oby jak najlżej.

A rodzice są nieodpowiedzialni. Z drugiej strony - takiego siedmiolatka
      trudno upilnować.
    • mcgoo Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:19
      cale szczescie - podziekowania dla poszukiwaczy :)
    • jacqueline 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 10:20
      Zadam pytanie,które napewno zada Michał:
      A gdzie pies?
      • wimsey Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 13:21
        Gdyby kogoś oprócz chłopca naprawdę obeszło zaginięcie psa, to nie byłoby pewnie kłopotu - na poszukiwanie pojechaliby dorośli. Ale co tam komu jakiś byle zwierzak...
    • romek.gie 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 10:21
      BOGU DZIĘKI!!!
      • no_nick szacunek dla wszystkich szukających 12.12.06, 10:30
        współczuję rodzicom tych kilkunastu godzin , mój synek jest w podobnym wieku
        nie wiem jakbym zniósł ten czas.
    • lexgm Rodzice jak zwykle bez winy, a przy okazji, 12.12.06, 10:30
      "Jak powiedział Bujarski, dziecko jest zaziębione, ale zdrowe." Czy można być
      zdrowym, będąc zaziębionym ?
      • irmka Re: Rodzice jak zwykle bez winy, a przy okazji, 12.12.06, 10:31
        Bardzo się cieszę :)
      • sandra1301 Re: Rodzice jak zwykle bez winy, a przy okazji, 12.12.06, 11:06
        a czymże jest zwykłe zaziębienie w obliczu całej tej tragedii (dobrze że
        szczęściwie zakończonej). Najważniejsze, że odnalazł się. Podziękowania dla
        ekipy poszukiwawczej. Co do rodziców: myślę, że po tej nocy będą go pilować jak
        oka w głowie. Na wsi niestety często dzieci wychowują się same i dochodzi do
        różnych wypadków. Dobrze, że tutaj skończyło się na strachu. Jest to lekcja dla
        innych, ale z doświadczenia wiem, że dzieci w tym wieku trudno utrzymać w
        jednym miejscu, a pomysły są nieograniczone.
    • piecsiedem Ojcze dziękuję Ci za ocalone życie 12.12.06, 10:42
      i niech zawsze będzie wola Twoja.

**

Siedmiolatek który samotnie odjechał 9 km od domu na rowerze? Czy to żarty? Ja
      wiem że na wsi ludzie orają nosem żeby związać koniec z końcem i dziecko
      szwenda się godzinami po obejściu, wołane tylko na obiad i do pomocy, ale
      dziecko chyba ważniejsze?
      • arius5 Twoj ojciec go odnalazl ? Gratuluje. 12.12.06, 11:37
        Fajnie jest miec takiego ojca.
    • malkaf 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 10:47
      Dzieki Bogu! Juz widzialam oczyma wyobrazni kolejna tragedie. Co za szczescie,
      ze sie znalazl.
    • robertocarlos 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 10:54
      A czy siedmioletni Michałek, który wyruszył w podróż na swoim rowerku znalazł
      pieska?
    • macp1 Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:59
      co wy wiecie o szukaniu kochanego psa. to było dla michała najważniejsze może
      słyszał jego szczekanie lub go widział z daleka i za nim pojechał ?
      co to jest 9 km a na wsi dzieciaki chowa się inaczej chociaż nietwierdze że
      lepiej i 7dmio latek to juz duży chłopak który sam doi krowy i prowadza je na
      pastwisko i jest w stanie zapanować nad stadem 10-15 krów
      a tym razem poprostu niezdążył przed zmrokiem i się zgubiłw mnie znanym terenie
    • al_magra Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:00
      Jest dla mnie nie do pomyślenia, iz przerwano akcje z powodu warunków
      atmosferycznych.Przeciez przy zaginieciu /dziecka!!!/ najważniejsza jest
      pierwsza doba.Policjanci do domu bo pada a dziecko niech zamarznie w lesie????
      Straszne.Ciekawe gdyby zaginęło dziecko któregoś z posłów czy innych szanownych
      polityków.Pewnie cala armia po nocach szukałaby dziecka.
      • nowy99 Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:22
        WRESZCIE KTOŚ TO ZAUWAŻYŁ!
        Toż normalny skandal - panowie policjanci się zmęczyli czy co?
        O ósmej to ja w pracy już połowę obowiązków miałam za sobą:(
        Też mam syna, 10 lat i nigdzie sam nie wychodzi (mieszkamy w Warszawie).Ze
        szkoły też wraca ze mną, nie sam... takie czasy.
    • cudawianki odnaleziony po całonocnych poszukiwaniach 12.12.06, 11:01
      no jak po calonocnych, skoro sami mowicie, ze od 2.30 do 8 rano przerwa?

a swoja droga, to wspaniale, ze sie znalazl!
    • igornecik Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:01
      A kim byl ten Michalek, ze go tylu policjantow, strazakow i innej wladzy
      szukalo? Mojej sasiadce ktoregos dnia tez zniknelo dziecko to dwoch strazakow
      go szukalo przez 3 godz. po czym przestali. dobrze, ze sie sam znalazl.

A Michalokowi to dupe bym zloil i rodzicow obciazyl kosztami poszukiwan. 200
      osob, helikoptery, prasa, radio, TV - dobrze, ze sytuacji kryzysowej nie
      wprowadzili. Rece opadaja.
      • kropisia Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:06
        Nie wiem o jakiej porze roku zginelo dziecko Twojej sasiadki, ale zaginiecie
        dziecka o tej porze roku grozi wyziebieniem organizamu (hipotermia czy cos
        takiego) i smiercia. Dobrze, ze go znalezli. Wyjscie 7-latka z domu o 13
        godzinie to nie jest nic niezywklego, wiec matka tutaj wcale nie jest winna.
      • mcgoo Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:44
        Dupe sobie sam zloj - a kosztami obciazaj swoich rodzicow

od tego sa takie sluzby
        od sa takie sprzety jak helikoptery w takich sluzbach

Jezeli nie do tego, to po co je wogole utrzymywac?
        Zrezygnujmy z takich sluzb. Skoro chcesz obciazac rodzicow, to przeciez
        wystarczy prywatna firma, nie potrzeba policji, strazakow itd... pieniadze
        mozna dac kazdemu kto bedzie sie anagazowal w akcje.( aha dolicz sobie czas na
        zebranie ekipy i wynegocjowanie stawek, a moze przetarg zorganizujesz? )

Idac dalej tropem Twojego geniuszu - zwyczajnie obciazmy sie sami kosztami
        zwiazanymi z utrzymaniem panstwa i zrezygnujmy z panstwa.
    • telube 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 11:07
      Chwala Policji, Strazy Pozarnej, Strazy Granicznej, Zandarmerii Wojskowej.
      Dziekujemy!
    • the_rest jak tu przeczytałem, że się znalazł to .... 12.12.06, 11:13
      się przestraszyłem, że jednak się nie znalazł, na szczęście inne, bardziej
      wiarygodne portale to potwierdzają.
      • puuchatek Re: jak tu przeczytałem, że się znalazł to .... 12.12.06, 11:43
        the_rest napisał:

> się przestraszyłem, że jednak się nie znalazł, na szczęście inne, bardziej
        > wiarygodne portale to potwierdzają.

Jak ten portal nie jest wiarygodny, to po kiego grzyba go czytasz? Czy tylko po to, żeby przy każdej okazji zamanifestować woją niechęć? To trochę dziecinne, szczerze mówiąc...
    • travel_wawa Dziecko potrafi się poświęcić dla swojego psa. 12.12.06, 11:28
      Dorosłych stać na rzucenie trzymiesiecznym szczeniakiem o ścianę.
      (wczorajszy materiał z TVN).
      Przykre.

PS.
      Czy chłopiec zdołał znaleźć swojego psa?
    • fletniapana Coś mi się nie zgadza 12.12.06, 12:12
      Jak to możliwe że był wyziębiony skoro działo się to blisko miejscowości Wrząca
      ? Czyżby dał radę odejść (odjechać) wystarczająco daleko ?
      • trusiaa Re: Coś mi się nie zgadza 12.12.06, 12:29
        Wspaniale, że Michał się znalazł (nie wierzyłam w powodzenie akcji).
        Natomiast przeraża mnie niefrasobliwość matki - 7 letnie dziecko oznajmia, że
        wychodzi na trzy godziny (samo?, w zimie?, na szosę z rowerkiem?) - czy rodzice
        nie ponoszą prawnej odpowiedzialności za dziecko? Jakim cudem taki maluch ma
        prawo pałętać się bez opieki tyle godzin?
        Nie podejrzewam, żeby ten wypadek był dla kogokolwiek nauczką - sama
        przeprowadziłam się na wieś, a ludzie opiekę nad dziećmi traktują tu baaardzo
        swobodnie.
    • milseog Michał a NIE "Michałek"! 12.12.06, 12:28
      Na litosc boska! co to za moda na zdrobnienia! az sie niedobrzee robi!
      • anka1 Re: Michał a NIE "Michałek"! 12.12.06, 12:38
        co za szczescie,ze Mu sie nic nie stalo... uff !
    • mishuggah Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 12:35
      Jakim cudem matka puściła 7 letniego dzieciaka samego rowerkiem... wychodzi na
      to, że wiedziała, że jedzie (miał wrócić ok. 16).

Nieodpowiedzialna kobieta - skoro chłopak chciał szukać psa, to powinna była
      jechać z nim, a nie puszczać go samego na 3 godziny... Głupia baba!!! Pozbawiona
      wyobraźni...
    • jacqueline Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 12:58
      Michałku!
      Życzę ci zdrowia i żeby ci się pies odnalazł
    • pieskuba Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 13:30
      TVN24 informował, że dziecko jest lekko upośledzone, więc rodzice raczej się
      nie popisali. Nawet bystry siedmiolatek może się zgubić, bo jest po prostu
      małym dzieckiem, a co dopiero dziecko upośledzone. Nie powinien był sam szukać
      psa. Ja w każdym razie nie puściłabym samego na taką wyprawę nawet
      najinteligentniejszego siedmiolatka, ani nawet dziesięciolatka.
    • starucha_izergiel Po jakiemu jest ten artykuł? 13.12.06, 08:16
      Bo chyba nie po polskiemu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka