kluczyn 12.12.06, 10:11 Przed chwila w radio mowili, ze juz znalezli tego chlopca :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vox.populi.vox.dei 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos... 12.12.06, 10:12 Złoić skóre bachorowi a rodziców obciążyć kosztami poszukiwań! Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:20 chyba Ci gorzej ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mcgoo 12.12.06, 15:45 mcgoo napisał: > chyba Ci gorzej ? A ty pewnie wychowany byles bezkonfliktowo??! Odpowiedz Link Zgłoś
sop3 Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 13:53 Masz rację w 100%. Choć jestem już starym dziadem po 50-ce do dziś pamiętam jak tata tak mi w...l po samowolnym oddaleniu się od domu że do dziś pamiętam. A miałem wtedy 10lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos... 12.12.06, 10:13 Bogu dzieki. Ta noc musiala byc koszmarem dla rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastkojedyne Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:19 bardzo dobrze ze sie znalazl beiedaczek, zgubil sie pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anetta46 Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:34 jak można puścić dziecko nie wiedząc co robi ,przecież to maluch ,ja sobie nie wyobrażam puścić swoje dziecko mam w tym samym wieku bo wiem że nie jest na tyle odpowiedzialny by być bez opieki ,jeśli idzie sam to wyglądam przez okno czy wszystko jest w porządku a matka tego dziecka powinna się zastanowić ... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:03 maluch? siedmiolatek? Matka trochę bez pojęcia, bo przecież teraz krótkie dni, ale siedmiolatek to nie maluch. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:40 > Matka trochę bez pojęcia, bo przecież teraz krótkie dni, Jednak z pewnym pojęciem. Dziecko wyszło o 13, miało być o 16. Jeszcze jasno, matka zaraz po 16 dzwoniła po policję... Dobrze, że dziecko się znalazło! Odpowiedz Link Zgłoś
gigantwro A co Gazete los Michałka obchodzi???hehe 12.12.06, 11:56 co za cynizm..Bo jakos w tym samym czasie pogrywa sie i trakuje conajmiej przedmiotowo inne dziecko w tym kraju,-dziecko pani Anety K.Ale razwiedka widocznie ma swoje racje,priorytety... "Czytajcie dzien kolejny moje drogie dzietki ,o fikołkach pani K.,za pieniadze razwiedki,czytajcie pomału,z ufnoscią i równo... A zamachu na koalicyje parchom wyjdzie g...o" Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos... 12.12.06, 10:16 Cieszę się, że się odnalazł. Mam nadzieję, że wyżyje - jeśli spędził noc na dworze w takim chłodzie, na pewno to odchoruje. Oby jak najlżej. A rodzice są nieodpowiedzialni. Z drugiej strony - takiego siedmiolatka trudno upilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:19 cale szczescie - podziekowania dla poszukiwaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 10:20 Zadam pytanie,które napewno zada Michał: A gdzie pies? Odpowiedz Link Zgłoś
wimsey Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 13:21 Gdyby kogoś oprócz chłopca naprawdę obeszło zaginięcie psa, to nie byłoby pewnie kłopotu - na poszukiwanie pojechaliby dorośli. Ale co tam komu jakiś byle zwierzak... Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 10:21 BOGU DZIĘKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick szacunek dla wszystkich szukających 12.12.06, 10:30 współczuję rodzicom tych kilkunastu godzin , mój synek jest w podobnym wieku nie wiem jakbym zniósł ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Rodzice jak zwykle bez winy, a przy okazji, 12.12.06, 10:30 "Jak powiedział Bujarski, dziecko jest zaziębione, ale zdrowe." Czy można być zdrowym, będąc zaziębionym ? Odpowiedz Link Zgłoś
irmka Re: Rodzice jak zwykle bez winy, a przy okazji, 12.12.06, 10:31 Bardzo się cieszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: Rodzice jak zwykle bez winy, a przy okazji, 12.12.06, 11:06 a czymże jest zwykłe zaziębienie w obliczu całej tej tragedii (dobrze że szczęściwie zakończonej). Najważniejsze, że odnalazł się. Podziękowania dla ekipy poszukiwawczej. Co do rodziców: myślę, że po tej nocy będą go pilować jak oka w głowie. Na wsi niestety często dzieci wychowują się same i dochodzi do różnych wypadków. Dobrze, że tutaj skończyło się na strachu. Jest to lekcja dla innych, ale z doświadczenia wiem, że dzieci w tym wieku trudno utrzymać w jednym miejscu, a pomysły są nieograniczone. Odpowiedz Link Zgłoś
piecsiedem Ojcze dziękuję Ci za ocalone życie 12.12.06, 10:42 i niech zawsze będzie wola Twoja. ** Siedmiolatek który samotnie odjechał 9 km od domu na rowerze? Czy to żarty? Ja wiem że na wsi ludzie orają nosem żeby związać koniec z końcem i dziecko szwenda się godzinami po obejściu, wołane tylko na obiad i do pomocy, ale dziecko chyba ważniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Twoj ojciec go odnalazl ? Gratuluje. 12.12.06, 11:37 Fajnie jest miec takiego ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
malkaf 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 10:47 Dzieki Bogu! Juz widzialam oczyma wyobrazni kolejna tragedie. Co za szczescie, ze sie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
robertocarlos 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 10:54 A czy siedmioletni Michałek, który wyruszył w podróż na swoim rowerku znalazł pieska? Odpowiedz Link Zgłoś
macp1 Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 10:59 co wy wiecie o szukaniu kochanego psa. to było dla michała najważniejsze może słyszał jego szczekanie lub go widział z daleka i za nim pojechał ? co to jest 9 km a na wsi dzieciaki chowa się inaczej chociaż nietwierdze że lepiej i 7dmio latek to juz duży chłopak który sam doi krowy i prowadza je na pastwisko i jest w stanie zapanować nad stadem 10-15 krów a tym razem poprostu niezdążył przed zmrokiem i się zgubiłw mnie znanym terenie Odpowiedz Link Zgłoś
al_magra Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:00 Jest dla mnie nie do pomyślenia, iz przerwano akcje z powodu warunków atmosferycznych.Przeciez przy zaginieciu /dziecka!!!/ najważniejsza jest pierwsza doba.Policjanci do domu bo pada a dziecko niech zamarznie w lesie???? Straszne.Ciekawe gdyby zaginęło dziecko któregoś z posłów czy innych szanownych polityków.Pewnie cala armia po nocach szukałaby dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy99 Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:22 WRESZCIE KTOŚ TO ZAUWAŻYŁ! Toż normalny skandal - panowie policjanci się zmęczyli czy co? O ósmej to ja w pracy już połowę obowiązków miałam za sobą:( Też mam syna, 10 lat i nigdzie sam nie wychodzi (mieszkamy w Warszawie).Ze szkoły też wraca ze mną, nie sam... takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
cudawianki odnaleziony po całonocnych poszukiwaniach 12.12.06, 11:01 no jak po calonocnych, skoro sami mowicie, ze od 2.30 do 8 rano przerwa? a swoja droga, to wspaniale, ze sie znalazl! Odpowiedz Link Zgłoś
igornecik Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:01 A kim byl ten Michalek, ze go tylu policjantow, strazakow i innej wladzy szukalo? Mojej sasiadce ktoregos dnia tez zniknelo dziecko to dwoch strazakow go szukalo przez 3 godz. po czym przestali. dobrze, ze sie sam znalazl. A Michalokowi to dupe bym zloil i rodzicow obciazyl kosztami poszukiwan. 200 osob, helikoptery, prasa, radio, TV - dobrze, ze sytuacji kryzysowej nie wprowadzili. Rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kropisia Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:06 Nie wiem o jakiej porze roku zginelo dziecko Twojej sasiadki, ale zaginiecie dziecka o tej porze roku grozi wyziebieniem organizamu (hipotermia czy cos takiego) i smiercia. Dobrze, ze go znalezli. Wyjscie 7-latka z domu o 13 godzinie to nie jest nic niezywklego, wiec matka tutaj wcale nie jest winna. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 11:44 Dupe sobie sam zloj - a kosztami obciazaj swoich rodzicow od tego sa takie sluzby od sa takie sprzety jak helikoptery w takich sluzbach Jezeli nie do tego, to po co je wogole utrzymywac? Zrezygnujmy z takich sluzb. Skoro chcesz obciazac rodzicow, to przeciez wystarczy prywatna firma, nie potrzeba policji, strazakow itd... pieniadze mozna dac kazdemu kto bedzie sie anagazowal w akcje.( aha dolicz sobie czas na zebranie ekipy i wynegocjowanie stawek, a moze przetarg zorganizujesz? ) Idac dalej tropem Twojego geniuszu - zwyczajnie obciazmy sie sami kosztami zwiazanymi z utrzymaniem panstwa i zrezygnujmy z panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
telube 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych pos.. 12.12.06, 11:07 Chwala Policji, Strazy Pozarnej, Strazy Granicznej, Zandarmerii Wojskowej. Dziekujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest jak tu przeczytałem, że się znalazł to .... 12.12.06, 11:13 się przestraszyłem, że jednak się nie znalazł, na szczęście inne, bardziej wiarygodne portale to potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: jak tu przeczytałem, że się znalazł to .... 12.12.06, 11:43 the_rest napisał: > się przestraszyłem, że jednak się nie znalazł, na szczęście inne, bardziej > wiarygodne portale to potwierdzają. Jak ten portal nie jest wiarygodny, to po kiego grzyba go czytasz? Czy tylko po to, żeby przy każdej okazji zamanifestować woją niechęć? To trochę dziecinne, szczerze mówiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Dziecko potrafi się poświęcić dla swojego psa. 12.12.06, 11:28 Dorosłych stać na rzucenie trzymiesiecznym szczeniakiem o ścianę. (wczorajszy materiał z TVN). Przykre. PS. Czy chłopiec zdołał znaleźć swojego psa? Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Coś mi się nie zgadza 12.12.06, 12:12 Jak to możliwe że był wyziębiony skoro działo się to blisko miejscowości Wrząca ? Czyżby dał radę odejść (odjechać) wystarczająco daleko ? Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Coś mi się nie zgadza 12.12.06, 12:29 Wspaniale, że Michał się znalazł (nie wierzyłam w powodzenie akcji). Natomiast przeraża mnie niefrasobliwość matki - 7 letnie dziecko oznajmia, że wychodzi na trzy godziny (samo?, w zimie?, na szosę z rowerkiem?) - czy rodzice nie ponoszą prawnej odpowiedzialności za dziecko? Jakim cudem taki maluch ma prawo pałętać się bez opieki tyle godzin? Nie podejrzewam, żeby ten wypadek był dla kogokolwiek nauczką - sama przeprowadziłam się na wieś, a ludzie opiekę nad dziećmi traktują tu baaardzo swobodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog Michał a NIE "Michałek"! 12.12.06, 12:28 Na litosc boska! co to za moda na zdrobnienia! az sie niedobrzee robi! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Michał a NIE "Michałek"! 12.12.06, 12:38 co za szczescie,ze Mu sie nic nie stalo... uff ! Odpowiedz Link Zgłoś
mishuggah Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 12:35 Jakim cudem matka puściła 7 letniego dzieciaka samego rowerkiem... wychodzi na to, że wiedziała, że jedzie (miał wrócić ok. 16). Nieodpowiedzialna kobieta - skoro chłopak chciał szukać psa, to powinna była jechać z nim, a nie puszczać go samego na 3 godziny... Głupia baba!!! Pozbawiona wyobraźni... Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 12:58 Michałku! Życzę ci zdrowia i żeby ci się pies odnalazł Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: 7-letni Michałek odnaleziony po całonocnych p 12.12.06, 13:30 TVN24 informował, że dziecko jest lekko upośledzone, więc rodzice raczej się nie popisali. Nawet bystry siedmiolatek może się zgubić, bo jest po prostu małym dzieckiem, a co dopiero dziecko upośledzone. Nie powinien był sam szukać psa. Ja w każdym razie nie puściłabym samego na taką wyprawę nawet najinteligentniejszego siedmiolatka, ani nawet dziesięciolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
starucha_izergiel Po jakiemu jest ten artykuł? 13.12.06, 08:16 Bo chyba nie po polskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś