Dodaj do ulubionych

Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 roku...

17.12.06, 08:01
Polska jest wolnym krajem, ale to nie zasluga kaczorow - w czasie jak byla
walka o WOLNA POLSKE, to kaczorek pisal pseudohabilitacje wychwalajac Lenina.
Przypomina mi sie powiedzenie - przykleilo sie g...o do lodki i krzyczy -
plyniemy!!!
Obserwuj wątek
    • cyndyndanda W tym czasie jak byla walka o wolna Polske, to kac 17.12.06, 08:04
      zorki dekowaly sie na zapleczu robiac pseudohabilitacje wychwalajaca Lenina.
      Przypomina mi sie powiedzenie - przylepilo sie g...o do lodki i krzyczy
      plyniemy!!!
      • nacap Re: W tym czasie jak byla walka o wolna Polske, t 17.12.06, 08:11
        zgodnie z tym co piszesz to w PRL towarzysze, czyli przewodnia sila narodu byla
        lodka a my gownem;
        czy tak???,
        teraz czuje sie Polakiem tak samo jak i wtedy, mam nadzieje, ze madrosci
        wystarczy nam na dluzszy okres czasu,

bez powazania
        • babusz Re: W tym czasie jak byla walka o wolna Polske, t 17.12.06, 08:15
          nacap napisał:

> zgodnie z tym co piszesz to w PRL towarzysze, czyli przewodnia sila narodu
          byla
          >
          > lodka a my gownem;
          > czy tak???,
          > teraz czuje sie Polakiem tak samo jak i wtedy, mam nadzieje, ze madrosci
          > wystarczy nam na dluzszy okres czasu,
          >
          > bez powazania

Ja zrozumailem, ze okretem byli gornicy i inni walczacy o wolnosc, a g...
          jest.. No lepiej zmilcze, bo to g... obrazliwe.
          • cyndyndanda Brawo....., taki byl sens mojej wypowiedzi. Gowno, 17.12.06, 08:22
            to nie Polacy, to niektorzy, ktorzy mienia sie wladcami Polski.
            • sumienie.lk Kaczyńscy porządzą i ta ofiara pójdzie na marne 17.12.06, 08:49
              Oni wszystko potrafią zaprzepaścić. W destrukcji są mistrzami.
        • fraglesi67 Mądre słowa! 17.12.06, 08:20
          Tak! Mądrości i cierpliwości trzeba nam dużo żeby... przetrwać "światłe" rządy
          braci K
      • agadom0 Re: W tym czasie jak byla walka o wolna Polske, t 17.12.06, 10:58
        Posłuchajcie mnie małpy i dziady czyli obywatelki i obywatele, jak nie
        przestaniecie ujadać to prezio zamknie dostęp i odzyska internet a wam
        pozostaną tam-tamy bo busz już mamy.
      • atibalo Re: W tym czasie jak byla walka o wolna Polske, t 17.12.06, 11:40
        Dobre z tą łódką . pozdrawiam.
      • cymber.gaj Re: W tym czasie jak byla walka o wolna Polske, t 17.12.06, 15:37
        - ...wolność i niepodległość to olbrzymie wartości, ale też są one "zadaniem do zagospodarowania".

Takim jak TVP, Polskie Radio, Trybunał Konstytucyjny itd.

...

- ...idąc niejednokrotnie krętą drogą...

Tak jest. I aby osiągnąć nasze cele, nie cofamy się przed żadnym łgarstwem czy pomówieniem. Jak szczerze, to szczerze.

• babusz Oj, poszla na marne, pan jestes prezydent.... 17.12.06, 08:13
      .
      • rakieter to ciec jest w czerwonym stroju.. majtki ma czerwo 17.12.06, 15:14
        ne
    • jankbh Klamczuszek 17.12.06, 08:25
      - Wydarzenia roku 1970 (...) to istotnie koniec marzeń o tym, że tamten system
      może być zreformowany. Opozycja demokratyczna nie ukształtowała się zaraz po
      Grudniu, ale zaczęła się kształtować kilka lat później, niewątpliwie także pod
      wpływem tego, wielkiego doświadczenia - powiedział Lech Kaczyński.

Wlasnie po roku 1970 nastapila reforma socjalizmu. Do wladzy doszla ekipa
      bardziej proeuropejska, z haslami narodowymi daleko bardziej idaca niz
      bialoczerwony zwis Leppera, otwarto droge do konsumpcji, rozpoczely sie
      nowoczesne inwestycje. Wielu ludzi dalo sie nabrac, tak jak dzis na klamliwe
      obietnice PiSu, ale wtedy Gierek mial zdecydowanie wieksze poparcie w
      spoleczenstwie niz Kaczynscy. Òwczesna reforma socjalizmu nie objela jednak
      demokratycznego systemu przekazywania wladzy nastepcom, stad i ta demokratyczna
      opozycja, w wiekszosci zlozona z tych, którzy nie zalapali sie wczesniej lub
      zostali odsunieci.
    • uznam4 Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 roku.. 17.12.06, 08:30
      Dla Kaczyńskiego nie poszła na marne. To doprowadziło go na najwyższe podium.
      ale co powiedzą inni biedni ludzie, którym przyszło żyć w gorszej biedzie niż
      za komuchów ??? Napewno widzą to w zupełnie innych kolorach . Prezydent
      przypisuje sobie naprawę Polski....??????? To groteska !!! A co myślą o tym
      ludzie tu piszący ???
    • gw_organ_ubekistanu4 Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honoru 17.12.06, 08:32
      honoru Judaszowego, honoru Maleszki, Czajkowskiego, Kuronia, skalskiego i tych
      zaprzancow ktorzy zdradzili Solidarnisc i dogadali sie z bandziorami przy
      Okrągłym stole. Jaruzela i wszystkich esbekow nalezy osądzić, przynajmniej moralnie.
      • 1zorro Kaczor, agdzie ty byles w 1970 i 1981???????????? 17.12.06, 08:34
        mam ci przypomniec "bohaterze"?
      • jankbh Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 08:40
        gw_organ_ubekistanu4 napisała:

> honoru Judaszowego, honoru Maleszki, Czajkowskiego, Kuronia, skalskiego i tych
        > zaprzancow ktorzy zdradzili Solidarnisc i dogadali sie z bandziorami przy
        > Okrągłym stole. Jaruzela i wszystkich esbekow nalezy osądzić, przynajmniej
        mora
        > lnie.

Chcialbym zwrócic uwage, ze wlasnie nazwales prezydenta i premiera zaprzancami,
        którzy zrobili z morderców ludzi honoru. Obaj Kaczynscy siedzieli przy okraglym
        stole. Sadzac po porze postu, to nie zrobiles tego po pijaku, wiec mozesz sie
        spodziewac, ze prokuratura bedzie Ciebie szukac teraz po calej Polsce, a moze i
        za granica.
        • magz_pl Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 10:20
          Kaczyńscy nie są i nigdynie byli beneficjentami okrągłego stołu.Od początku byli
          za lustracją i dekomunizacją.Bruderszaftów nie pili z esbecją w Magdalence jak
          Michnik i Bolek
          ignorancie nie znasz historii własnego kraju
          • maaac Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 12:35
            > Kaczyńscy nie są i nigdynie byli beneficjentami okrągłego stołu.Od początku
            byl
            > i
            > za lustracją i dekomunizacją.Bruderszaftów nie pili z esbecją w Magdalence jak
            > Michnik i Bolek
            > ignorancie nie znasz historii własnego kraju
            :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            Kacztrix czyli wersja alternatywna historii IIIRP opowiedziana przez zwolennika
            IVRP=PRLbis
            • magz_pl Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 13:46
              > Kacztrix czyli wersja alternatywna historii IIIRP opowiedziana przez zwolennika
              > IVRP=PRLbis

I ja mam na to odpowiadać? buahaha
              Twoje chore urojenia są już znane na forum.Merytorycznie jak zwykle nie masz nic
              do powiedzenia bo nawet nie znasz faktów.Bez odbioru pajacu
              • bykk Re: do 123złego 17.12.06, 13:57
                Czerwony pajacyju, alboś gó..arz, albo jesteś pogrobowcem PZPR!
                "... np. Norwegia jako kraj Unii Europejskiej..." wypowiedź Komorowskiegp
                Bronisława dla radia szmboTOK FM! Przejęzyczenie czy ignorancja, platfusie, hę?
                hej!
              • maaac Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 16:57
                Wybacz ale naprawdę trudno mi poznać 'fakty' z Kacztrixu. Zwłaszcza jak są
                sprzedawane jako jakaś 'merytoryczna' wypowiedź. Mogę merytorycznie rozmawiać z
                ludźmi, którzy coś merytorycznie piszą, ale jak ktoś opowiada ciągle te same
                bajki mające odbicie tylko w ułudach? :))))))))))))))))))))))))))))))
      • uznam4 Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 09:20
        .....Ludzie opamiętajcie się !!!!!! Co Wy tu wypisujecie !!! Tylko Wam noże
        dać ......!!!! Piszecie o innych , że to bandziory , a Wy sami ???? Wszyscy
        inni to przestępcy , tylko Solidarni są najlepsi, czy jak ? To chodzące
        anioły !!! To jest tragiczne, że Wy tak myślicie!!
        • killarney5 Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 09:55
          > To jest tragiczne, że Wy tak myślicie!!

Nie denerwuj się - tak myślą ci, którzy tak naprawdę nie myślą, ale wylewają swe
          frustracje i nienawiść na forum. Ja wiem, że nic nie jest czarno białe.
          Złudzenie, że Solidarność to "samo dobro", faktycznie miałam 25 lat temu - zanim
          ludzie ci doszli do władzy po 1989 roku. Potem mi przeszło... Choć czegoś
          takiego, jak
          komuna bis w wykonaniu PiS (przepraszam za rym :-) ) nawet ja się nie
          spodziewałma - sądziłam, ze w tym kraju nikt nie ośmieli się wrócić od
          Orwellowskich seansów nienawiści i zmieniania historii wstecz. Ale się niestety
          myliłam...
          • uznam4 Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 12:10
            Dla obecnych "pachołków" to co było przed nimi to KOMUNA ....a to co oni robią
            obecnie to DEMOKRACJA ! Proszę, niech mi ktoś wyjaśni różnicę, bo ja nie widzę
            różnicy.....tylko nowe gęby !
      • nibyniemka Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 10:37
        Zapomniales dodac, ze Kaczynscy rowniez byli przy pertraktacjach okraglego stolu,
      • apropag Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 13:19
        gw_organ_ubekistanu4 napisała:

> honoru Judaszowego, honoru Maleszki, Czajkowskiego, Kuronia, skalskiego i tych
        > zaprzancow ktorzy zdradzili Solidarnisc i dogadali sie z bandziorami przy
        > Okrągłym stole. Jaruzela i wszystkich esbekow nalezy osądzić, przynajmniej mora
        > lnie.
        Ile masz lat Organie. Gdzie zebrałeś takie rewelacyjne opinie? Przy Okrągłym
        stole zasiedli ludzie tacy jacy byli,
        którzy przeżyli to i owo .Historia pokazała ze były to marionetki ze sceny
        politycznej.Lub Inaczej powiedziawszy aktorzy teatru politycznego.
        Kogo chcesz sadzić? Z taka Moralnością Kargula?
        Poczytaj lepiej coś z Makuszyńskiego i pomyśl nieco.
        jeżeli myślenie Cie nie boli.
      • kochanek_dorna Re: Tylko Michnik zrobil z morderców ludzi honor 17.12.06, 14:35
        "Oczywiśie, że PiS, a może przede wszystkim guru tego ruchu, Kaczyński, mają
        silne korzenie socjalistyczne. Panowie K. socjalizmem przesiąknęli do tego
        samego stopnia, że nie tylko przyjmują te same założenia polityczne, nie tylko
        stosują tę samą retorykę, ale wprost twierdzą, że "partia wie lepiej, co jest
        dla narodu dobre".

Często odnoszę wrażenie, że walka panów Kaczyńskich z aparatem PZPR nie miała
        bynajmniej na celu obalenia systemu komunistycznego. Myślę, że oni po prostu
        sądzili, że po zwycięstwie nad PZPR, to oni staną się pierwszymi sekretarzami,
        to ich droga zostanie gremialnie uznana za jedynie słuszną.

Stąd straszne rozczarowanie Okrągłym Stołem, nieufność wobec mechanizmów
        demokracji, histeryczny lęk przed "liberałami" (proponuję zagłębić się w
        źródłosłów tego słowa)."

To cytat z forum Spoleczenstwo. W pelni oddaje prawde o malych, zawistnych
        kaczorkach.
    • arahat1 sadzac po slownictwie i zachowaniu obecnych . 17.12.06, 09:11
      przy dlugim urzadzeniu do karmy to ofiara poszla na marne...cofka do PRLbis
      ekspresowa...
    • dialog "Małpa ( komplement) w płaszczu" fruwa 17.12.06, 09:20
      po południu na Śląsku, wieczorem w Gdyni. Przmemęczy się biedaczek. Nie mógł
      wysłać do Gdyni jakiegoś sobowtóra?
      • rezydent.klamczynski Re: "Małpa ( komplement) w płaszczu" fruwa 17.12.06, 10:32
        Eeetam, od razu małpa. Co najwyżej necrosyrtes monachus.
    • anwb Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 roku.. 17.12.06, 09:30
      Mam wrazenie, ze ofiara gornikow i stoczniowcow poszla na stol imieninowy
      prezesa, Uroczystosci imieninowe trwaja od 13 grudnia.
      • anbowi Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 09:49
        Rozumiem potrzebę upamiętnienia ofiar i potwierdzenia, że walka o nowy kształt
        Polski trwała wiele lat, ale te egzekwia narodowe tylko zniechęcają i nużą.
        Wystarczyłby jeden dzień uznany za symbol.
    • seawolfie Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 09:50
      Jak była walka o wolną Polskę to ty pisałeś raporty do SB, a Lech Kaczynski
      uczył prawa pracy w Wolnych Zwiazkach Zawodowych, m. in. pewnego robotnika o
      pseudoninmie "Bolek", ktory zaskakujaco dla wszystkich został wybrany przywodcą
      strajku i tak już zostało, choc wszyscy przywodcy opozycji z Wybrzeza wiedzieli
      (ja wowczas nie, niestety), kto zacz.

Lech Kaczynski był tez wiceprzewodniczacym "Solidarności".

Aha, w swojej pracy o o prawie pracy na stronie 40 zacytowal Lenina. To tyle
      o "wychwalaniu". Ale ty i tak nie zrozumiesz rożnicy. Nie ten poziom.
      • killarney5 Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 10:02
        Jasne, Lech Kaczyński obalil komunę własnymi rękami, a ten tam jakiś Wałęsa,
        oczywiście agent SB, tylko udawał, że przewodzi ruchowi Solidarności, który
        zapoczątkował koniec komunizmu w Europie, a potem ZSRR. Tylko, że żyje jeszcze
        dość dużo osób, takich, jak ja, którzy dobrze pamiętają tamte czasy i role
        Wałęsy oraz Kaczyńskich i nie dadzą sobie wmówić żadnych hagiograficznych
        bajeczek o Wielkim Przywódcy - to nie Korea Północna czy Chiny, i nie z nami te
        numery.
      • 12.2a1 Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 10:20
        jeśli chodzi o poziomy - wytłumacz mi czemu tak zaslużeni opozycjonisci jak
        pirzaste kupry nie zostali internowani??
        • agadom0 Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 11:04
          Bo w tym czasie nie było okratowanych kurników.
      • maruda.r Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 14:11
        seawolfie napisał:

> Jak była walka o wolną Polskę to ty pisałeś raporty do SB, a Lech Kaczynski
        > uczył prawa pracy w Wolnych Zwiazkach Zawodowych,

Kaczyński woził się tylko, bo nie wiedział do której opcji ma przylgnąć na
        stałe. I jak niby miał uczyć prawa pracy, skoro do tej pory sam go nie zna?

• seawolfie Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 15:36
          "I jak niby miał uczyć prawa pracy, skoro do tej pory sam go nie zna?"

Widocznie mógł, skoro uczył. Chcesz dyskutować o faktach? Chyba nie odpowiada
          mi ten poziom. Szkoda mojego czasu.
          • kochanek_dorna Szkoda czasu hahahah!!! 17.12.06, 15:58
            Nie piernicz seawolfie - w pracy jestes!!

I prosze mi sie nie opierdzielac! COPY! PASTE COPY! PASTE!

Szczekac jak Kurduplo Dictatore nakazal! Bo znowu normy nie wyrobisz i po
            premii pojada...
    • seawolfie Dziękuję Prezydentowi 17.12.06, 09:58
      A przy okazji, dziękuje Prezydentowi za upamietnienie tej komunistycznej
      zbrodni w moim mieście.

Mam nadzieje, ze wreszcie zostana osądzeni mordercy, zwłaszcza ci zza biurka-
      Kociołek, Jaruzelski-"Wolski"...

Nigdy nie zapomnę widoku zabitago chłopaka niesionego na drzwiach Świętojańską,
      helikopterów ostrzeliwujących ludzi przed momi oknami, co oglądałem jako małe
      dziecko. Nigdy nie zapomnę i nigdy nie wybaczę, choćby milion Michników i
      michniokoidów wołały "oooodp.. sie od Generała!".
      • killarney5 Re: Dziękuję Prezydentowi 17.12.06, 10:08
        > Nigdy nie zapomnę i nigdy nie wybaczę, choćby milion Michników i
        > michniokoidów wołały "oooodp.. sie od Generała!".

Widzisz, ty oglądałeś 1970 jako małe dziecko - a ja jako studentka. Więc
        pamietam dobrze, że to Michnik walczył wtedy z komuną i siedział wielokrotnie
        więzieniach, a nie Kaczyńscy. Czyli on akurat miał prawo wybaczyc swoim
        prześladowcom.
        A "milionów Michników" nie ma - bo osób odważnych i umiejących spojrzeć na
        przeciwinika jak na człowieka jest mało.
        • magz_pl Re: Dziękuję Prezydentowi 17.12.06, 10:51
          Oto jak licencjonowany opozycjonista Michnik "walczył" z komuną:

(..)"Wbrew upowszechnianym często na Zachodzie legendom roli Michnika jako
          jednego z „bohaterów" „Solidarności" w latach 1980-1981, faktycznie odegrał
          niewielką rolę w ciągu 16 posierpniowych miesięcy. Same wydarzenia sierpniowe
          całkowicie go zaskoczyły. Akurat wyjechał w góry, by pisać esej o taktyce
          opozycji, gdy doszło do wybuchu strajków.

Napisany w tej sytuacji tekst nadawał się tylko na papier toaletowy.
          Zaniepokojony wraz z Kuroniem awanturniczą i nieodpowiedzialną, jak im się wtedy
          wydawało, ideą niezależnych i samorządnych związków zawodowych, którą wysunięto
          w Gdańsku, miał zamiar pojechać do stoczni i wytłumaczyć robotnikom, by się nie
          upierali przy takim żądaniu. Zanim zdążył dotrzeć do Gdańska, został aresztowany
          (por.: A. Krzemiński: Zadra, Polityka 20 V 1989 r.). W 1981 roku postawił na
          „złego konia" Andrzeja Gwiazdę, w opozycji do Wałęsy, i został faktycznie
          zepchnięty na margines wydarzeń. Nie wybrano go do żadnych władz „Solidarności".
          Raz tylko przelotnie zyskał szerszy poklask po błyskotliwym spacyfikowaniu zajść
          przed posterunkiem milicji w Otwocku. Z dzisiejszej perspektywy wręcz szokujący
          może wydawać się fakt, że Michnik, dziś zapełniający swymi tekstami i wywiadami
          całe płachty GW, w 1981 roku nie był jakoś autorem szczególnie pożądanym w
          prasie solidarnościowej. Uskarżał się po latach w rozmowie z ks. Tischnerem
          (Między Panem... op. cit., s. 376), że w 1981 roku: Nikt z redaktorów „ TySola "
          ani Mazowiecki, ani Cywiński, ani Kuczyński nie proponował mi napisania dla nich
          artykułu (...). Tadeusz Mazowiecki (...) nigdy nie zaproponował mi napisania
          artykułu do „ Tygodnika Solidarność ".

Ostatnie miesiące 1981 roku przeżywał w nastroju ogromnego rozczarowania. Nie
          mógł pogodzić się z faktem, że w „Solidarności" coraz bardziej dominował nurt
          patriotyczno-narodowy, tzw. prawdziwi Polacy, których później niejednokrotnie
          szkalował.

Michnik siedzi w więzieniu w warunkach o wiele dogodniejszych niż ogromna część
          innych postaci opozycji (opisywał to szczegółowo Rozpłochowski). I, o dziwo, z
          jego celi swobodnie wychodzą na świat kolejne listy, artykuły i książki, podczas
          gdy pozostali współwięźniowie nie mogą się doprosić nawet ołówka. Czy wszystko
          to dzieje się rzeczywiście przypadkowo, dzięki wyjątkowej zręczności Michnika,
          której nie umiał przeciwdziałać cały personel MSW, jak to przedstawiał sam
          Michnik?! A może było tak dlatego, że o wyjątkowym uprzywilejowaniu Michnika w
          więzieniu decydowały pewne wpływowe kręgi partyjne, te same, które tak zabiegały
          o poparcie zagranicznych Żydów dla WRONu (żydowski publicysta Abel Kainer pisał
          w 15 numerze podziemnej Krytyki z 1983r., że: WRON grata rolę wielkiej opiekunki
          Żydów).

www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm
        • seawolfie Re: Dziękuję Prezydentowi 17.12.06, 10:57
          O pobycie Michnika w więzieniu, pisaniu tam ksiązek, korzystaniu z bibliotek,
          gdy inni nie mogli dostać nawet ołowka, słynnej bójce z klawiszami przed
          kamerą i ustawionymi reflektorami (arcydzieło polskie kinematografii) można by
          długo i soczyście.

Wybaczać mogł w swoim imieniu i w swoim sumieniu (jesli je ma). Zmuszanie do
          wybaczania w imieniu zamordowanych, zamykanie im ust, nazywanie ich
          barbarzyncami to łajdactwo.
          • beatrix17 Re: Dziękuję Prezydentowi 17.12.06, 13:50
            seawolfie napisał:

> Wybaczać mogł w swoim imieniu i w swoim sumieniu (jesli je ma). Zmuszanie do
            > wybaczania w imieniu zamordowanych, zamykanie im ust, nazywanie ich
            > barbarzyncami to łajdactwo.

A na czym to zmuszanie polega wg Ciebie? Czujesz sie zmuszony wybaczyc? I jak
            Cie Adam Michnik do tego zmusil? Bo mnie nie zmusil, ani nawet nie czuje, zeby
            zmuszal. Czy napisanie tekstu w gazecie, ktorej jest naczelnym redaktorem to ma
            byc to zmuszanie? Mozna zastanawiac sie czy publiczne wyrazenie swojego
            osobistego przekonania na lamach gazety bylo potrzebne i czy bylo wlasciwe w
            tak drazliwej kwestii. I czy autor staral sie mowic nie tylko we wlasnym
            imnieniu. Bo jesli tylko we wlasnym - jego prawo.Ale przymusu na pewno nie
            stosowal.

• maruda.r Re: Dziękuję łże-prezydentowi 17.12.06, 14:13
            seawolfie napisał:

> O pobycie Michnika w więzieniu, pisaniu tam ksiązek, korzystaniu z bibliotek,
            > gdy inni nie mogli dostać nawet ołowka, słynnej bójce z klawiszami przed
            > kamerą i ustawionymi reflektorami (arcydzieło polskie kinematografii) można by
            >
            > długo i soczyście.

Zaraz jeszcze napiszesz, że to Michnik strzelał do robotników, obrońco komuchów.

• kralik111 Re: Dziękuję Prezydentowi 17.12.06, 13:33
        seawolfie napisał:

> A przy okazji, dziękuje Prezydentowi za upamietnienie tej komunistycznej
        > zbrodni w moim mieście.
        >
        > Mam nadzieje, ze wreszcie zostana osądzeni mordercy, zwłaszcza ci zza biurka-
        > Kociołek, Jaruzelski-"Wolski"...
        >
        > Nigdy nie zapomnę widoku zabitago chłopaka niesionego na drzwiach
        Świętojańską,
        >
        > helikopterów ostrzeliwujących ludzi przed momi oknami, co oglądałem jako małe
        > dziecko. Nigdy nie zapomnę i nigdy nie wybaczę, choćby milion Michników i
        > michniokoidów wołały "oooodp.. sie od Generała!".

Kiedys pisales, ze masz zaledwie trzydziesci pare lat, to kiedy klamales, wtedy
        czy teraz...???
        • maruda.r Re: Dziękuję Prezydentowi 17.12.06, 14:23
          kralik111 napisał:

> Kiedys pisales, ze masz zaledwie trzydziesci pare lat, to kiedy klamales, wtedy
          > czy teraz...???

Zawsze.

• seawolfie Re: Dziękuję Prezydentowi 17.12.06, 16:37
          Nie przypominam sobie, bym cie zaszczycał jakąlwiek dyskusją, trollu o 10
          nickach (kralik,wilmor,pierot,vitkabravo,tles1,zgodnik i parę innych), choc
          swego czasu zbierałem co bardziej wulgarne cytaty, których wspolnym
          mianownikiem było skrajne chamstwo, prostactwo i żenujący prymitywizm.
          Cytowałem ten zbiorek plugastw, gdy chciałem zdołowac jakiegoś SLDupka
          pokazując na jakim poziomie sa jego koledzy. Musiało byc to jednak bardzo dawno-
          wtedy mogłem i miec te trzydziesci pare lat, bo teraz ma 41. Z takimi z
          definicji nie rozmawiam i nie piszę tego przez złośliwość, po prostu tak jest-
          bo z głupcami dyskutuje tylko głupiec. Między innymi dlatego przeniosłem sie na
          strone Dziennika, gdzie jest troche świeższe powietrze. A tu zajrzałem, przez
          przypadek i juz tego żałuję.

Juz mnie tu nie ma- ide na pochód i apel poległych w Gdyni. Możecie sobie pluc
          dalej, komuszki
          • moherfucker1 POwiedzial najwiekszy komuch 17.12.06, 16:50
            ...i poszedl na pochod. Jak za starych dobrych czasow. nazwy sie zmieniaja
            (PZPR -->PiS), zmieniaja sie koledzy (Rosja, teraz KK), ale geby wciaz te same.
            jestescie komuchami, ktorych tak krytykujecie i nienawidzicie. Czy to naprawde
            tak trudno zauwazyc? na calym swiecie sie z tego smieja.
    • matrioszka25 PRL, prosze wroccie i zrobcie porzadek 17.12.06, 10:10
      mozna dlugo i cierpliwie wykazywac wyzszosc pogladow scisle lewicowych i komunistycznych, nad innymi ekstrementami polityki. Coz jest za podzial lewica, prawica, ktoz to ma racje, odwieczna i wiecznie sprawdzjaca sie w pragmatycznym zyciu? Dlaczego niektore mutanty podwazaja znakomita naukowa teoria Darwina? Czego sie boja? Ze naprawde rasista Drawin, odkryl nedze myslowa i niemalze genetycznie uwarunkowane sklonnosci prawicy do mordow, wojen, najwiekszych podlosci, jaki widzial ten swiat? Coz to sprawilo ze matka natura umiescila serce czlowieka po LEWEJ stronie, jakiz to byl wybor Stworcy dla LEWEJ polkuli mozgu, gdzie umieszczone sa mozliwoasci logicznego i abstrakcyjnego myslenia. Nalezy przyjac ze sa ta argumenty nie do odparcia i wyjasniaja dobitnie, kto dominuje cywilizacyjnie na tym swiecie, kto stoi wyzej na drabinie rozwoju ludzkosci i jest jej motorem napedowym.

Zaiste altruizm komunistyczny, jako najnowsza forma ustroju swiatowego, jest jedynym i nieunikniona pochodna rozwoju sytemow swiatowych, oparty o mozliwosc dobrowolnego dzielenia sie dorobkiem cywilizacyjnym i materialnym, z tymi na nizszych szczeblach omowianej drabiny.

I taka jest cywilizacjna misja wspolczesnej swiatowej LEWICY, temu nie zapobiegnie natretny i uciazliwy jazgot tych co zostali w tyle, oczywiscie wg. teorii Darwina.
      • seawolfie Re: PRL, prosze wroccie i zrobcie porzadek 17.12.06, 11:20
        Ha, ha, hi, hi, dawno sie tak nie uśmiałem!

"Ze naprawde rasista Drawin, odkryl nedze myslowa i niemalze genetyczn
        > ie uwarunkowane sklonnosci prawicy do mordow, wojen, najwiekszych podlosci,
        jak
        > i widzial ten swiat? "

To wspaniałe zdanie powinno się ryć w marmurze, śpiewać na akademiach, no może
        na razie recytować w kabarecie. Najlepiej wśród scenerii pól śmierci z
        Kambodży, mauzoleum Lenina, czy baraków Gułagu.
        • maruda.r Re: PRL, prosze wroccie i zrobcie porzadek 17.12.06, 14:42
          seawolfie napisał:

>
          > To wspaniałe zdanie powinno się ryć w marmurze, śpiewać na akademiach, no może
          > na razie recytować w kabarecie. Najlepiej wśród scenerii pól śmierci z
          > Kambodży, mauzoleum Lenina, czy baraków Gułagu.

Po co ryć, skoro wystarczy posłuchać Giertychów.

• v0id Gdynia - Nie dla idiotów 17.12.06, 10:19
      Kaczory precz z naszego miasta !
      • pierot6 Re: Gdynia - Nie dla idiotów 17.12.06, 10:26
        i kot Jarka też won !
    • wieszatiel_ukaz Wladza ludowa miala racje 17.12.06, 10:50
      wczoraj pokazywano film komunistycznego rezysera Kutza "Smierc jak kromka chleba" o wydarzeniach na Wujku, gdy wtedy jako czlonek
      PZPR cala moja sympatia byl po stronie robotnikow, bo PZPR bronila ich interesow, wczoraj zrozumialem jak sie mylilem, po 25 latach i po tym filmie, ze wladza ludowa miala racje. Gdy zobaczylem ta oglupiona czern prymitywnych, oglupionych ludzi, rzucajacych srubami i kilofami, w tych co im dawali prace i chleb, wiem ze stoje po drugiej stronie barykady. Wladza ludowa musi
      wrocic, aby ponowinie ratowac Polske, Polsce jest potrzebny stan wojenny, usuwajacy tych, ktorzy rujnuja nas dorobek, dorobek PRL,
      jedy<nego panstwa, gdzie panowal spokoj i porzedek, chleb i praca, miedzynrodowy szacunek i powazanie. PRL, wroc !!!!
      Dzsiaj gdy Kaczynski wypuszcza policje na demonstrantow, gdy tajne sluzby wewnetrzne sledza, pomawiaja, oskarzaja, nie ma moralnego prawa wypowiadac sie o tymtych czasach, on jest wiekszym grabarzem Polski, niz milicjant, broniacy ustroju wladzy ludowej.
    • makumba2000 Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 roku.. 17.12.06, 11:22
      Małpiszon w garniturze od vistuli nie ma prawa zabierać głosu w sprawie
      grudnia'70. W tamtych czasach wychwalał pod niebiosa politykę Lenina. Farbowany
      lis i chorągiewka - tyle.
      • renebenay Re: Dno... 17.12.06, 11:48
        W tamtych czasach wystarczylo zaliczyc 5-6 akademi pierwszomajowych i taki
        czlowieczek stawal sie doktorem albo docentem a po wypowiedziach wobec
        dziennikarki widac dosc dokladnie ze,takie glebokie ploretariackie wyslowienia
        nie chodza w parze z inteligencja.
        • seawolfie Re: Dno... 17.12.06, 12:00
          No widzisz, a twojemu Kwaśniewskiemu nie starczyło akademii nawet, by zostać
          magistrem, ;-)
          • maruda.r Re: Dno... 17.12.06, 14:36
            seawolfie napisał:

> No widzisz, a twojemu Kwaśniewskiemu nie starczyło akademii nawet, by zostać
            > magistrem, ;-)

Ti czy komuch Kwaśniewski miał magistra czy też nie, nie zmienia oceny stylu
            uzyskania doktoratu przez komucha Kaczyńskiego.

• seawolfie Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 11:59
        "W tamtych czasach wychwalał pod niebiosa politykę Lenina"

Jak to mówią, czego głupi nie dosłyszy, to zmyśli. Zacytował zdanie Lenina na
        40 stronie swojej pracy.
        • kochanek_dorna Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 12:12
          Jak to jest z wami komuchami mieniacymi sie prawica, ze co by sie nie stalo...

Wpadka dyplomatyczna kaczora (jedna za druga), seks afera w SO, faszysci w LPR,
          przekrety czlonkow partii (Netzl i jego niewyjasnione przelewy), szkalowanie
          opozycji (obywatel Kurski) i w koncu obraza obywateli kraju, ktorego jest sie
          reprezentantem ( spieprzaj dziadu, angielskie nieroby)...

To tylko maly wycinek tego co sie dzialo w ciagu ostatniego roku. Jedyne co
          potraficie powiedziec to, ze SLD tez kradli, a Kwasniewski ie spil w Charkowie.

Czy argument typu "a u was bija murzynow" nic wam nie mowi. Retoryka PRL ...
          Stare wraca.
        • maruda.r Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 14:37
          seawolfie napisał:

> "W tamtych czasach wychwalał pod niebiosa politykę Lenina"
          >
          > Jak to mówią, czego głupi nie dosłyszy, to zmyśli. Zacytował zdanie Lenina na
          > 40 stronie swojej pracy.

Inni w tym czasie nie cytowali, bo nie byli tak nasączeni wazeliną wobec PZPR,
          jak Kaczyński.

• vincent02 Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 roku.. 17.12.06, 12:15
      Pewnie ze nie poszly na marne,inaczej by Kaczory nie byly u wladzy!
      A my bysmy unkneli wszystkich gaf i afer!!!!
    • warcholstwo @ Kaczyńsk bez wstydu-BLOG o polityce 17.12.06, 12:20
      warcholstwo.bloog.pl pod tytułem POLITYCZNY PÓŁŚWIATEK zapraszam
      serdecznie Bartek
    • renebenay Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 roku.. 17.12.06, 12:24
      Oczywiscie ze,ma racje bo mlodsi koledzy stoczniowcow z nadmiaru wolnosci
      zmuszeni byli wyjechac za granice aby uczciwie pracowac i godnie zyc-chyba nic
      zlego nie napisalem.
      • uznam4 Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 12:33
        renebenay napisał:

> Oczywiscie ze,ma racje bo mlodsi koledzy stoczniowcow z nadmiaru wolnosci
        > zmuszeni byli wyjechac za granice aby uczciwie pracowac i godnie zyc-chyba nic
        > zlego nie napisalem.

Napisałeś prawdę o polskiej rzeczywistości....i o tej poniesionej ofierze !
        Kaczyński skorzystał z tej ofiary ....ho ho ! A co na to normalni ludzie tam
        żyjący ! Ale pewnie stoczniowcy powyjeżdżali na urlop.....bo jak kaczory
        przejęły władze, to Polacy pogłupieli z dobrobytu i zagranicznych urlopów im
        się zachciewa !!!!!!!!!
    • wicary Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 roku.. 17.12.06, 12:27
      Pewnie jak zwykle prezydent niektórych polaków podkreślił SWÓJ WYBITNY UDZIAŁ W
      TYCH WYDARZENIACH ( jak zwykle )
      • anbowi Re: Prezydent w Gdyni: Ofiara poległych w 1970 ro 17.12.06, 12:53
        Po to tak pilnie uczestniczy we wszelkich martyrolgicznych uroczystościach,
        czemu jeszcze nie należy do AK? Suski przewziął nasze słoneczko Karpat i
        Bałtyku.
    • rakieter Za to "moj" prezydent poszedl na marne... 17.12.06, 13:06
      nic nie zrobil dziad jeden
    • evito ty prostaku cyndyndanda 17.12.06, 13:17
      takich kretynskich wnioskow jakie ty wysuwasz to tylko moze byly komunista napisac . Propaganda komunistyczna z mozgu siano ci zrobila. o czego dokonuja Kaczynscy teraz powinno sie dokonac juz jak pierwszym w wolnej Polsce prezydentem zostal walesa , nie byloby tylu lat straconych.
      • kochanek_dorna Evito nie masz racji 17.12.06, 13:48
        Masz na mysli TKM do kwadratu, moze relatywizm moralny? Moze cenzury, ktora
        miala sie swietnie a Kaczynskim sie podoba. Bo gazety maja pisac dobrze o K.,
        albo wcale.

Jakie osiagniecia Kaczynskich masz na mysli mowiac o demokratyzacji Polski?
        Stworzenie policji politycznej - CBA (moze milicji)? Wymiatanie swoich
        oponentow teczkami UB (ich jakims dziwnym trafem zostaly sfalszowane i to dwa
        razy).

Zawlaszczanie panstwa i ograniczanie swobod obywatelskich, oto osiagniecia
        Kaczorkow.

Ostatni rok to najbardziej zalosny okres w historii Polski po obaleniu
        komunizmu.
      • delfina77 Re: ty prostaku cyndyndanda 17.12.06, 13:49
        Pisząc o tych dokonaniach masz na myśli marnowanie państwowych pieniędzy czy też
        współrządzenie z kryminalistami? Bo nie do końca zrozumiałam
    • obraza.uczuc.religijnych Znów te bogojczyźniane bzdety. 17.12.06, 13:55

• kilimandzaro5 Po tych poległych to już śladu nie ma na ziemi 17.12.06, 14:05
      Co ile się placowe na cmentarzu opłaca co 20 lat i to placowe musi rodzina
      opłacać a nie państwo niech oni nie kłamią w telewizji ideologia to tylko
      narkotyk ładnie to wyglada w telewizji te imprezki ale to jest tylko kicz nie
      mający odbicia w rzeczywistości rzeczywistość jest inna.
    • piwi77 Ofiary, takie jak te w Gdyni, zawsze są bez sensu 17.12.06, 14:09
      i niepotrzebne i prezydencka demagogia nic tu nie zmieni. A to, ze jesteśmy
      wolnym krajem, nie wynika w najmniejszym stopniu z tego, że w 1970 od kul
      milicji ginęli polscy stoczniowcy.
      • obraza.uczuc.religijnych Tym bardziej że o żadną wolność nie walczyli. 17.12.06, 14:10

• kakonek1 Re: Ofiary, takie jak te w Gdyni, zawsze są bez s 17.12.06, 15:16
        Gowno prawda.
        To wszystko ciag wydarzen przyczynowo skutkowych.
        I gdyby nie te bezsesowne ofiary tak wazne w naszej hiistori to
        w 81 roku bylo by krwawo i zginelo by duzo wicej ludzi.
        Kak
    • kilimandzaro5 Zawsze powstania robotnicze traktowano instrumenta 17.12.06, 14:21
      Zawsze powstania robotnicze traktowano instrumentalnie po to by wzmocnić władze
      nigdy do powstań robotników żadna władza nie podchodziła po ludzku i nie
      podchodzi.
      Dla PRL-u byli to amerykańscy szpiedzy i agenci, wywrotowcy itd.
      Dla III RP są to bohaterowie ale docenieni duchowo ale nie docenieni materialnie
      - rodzina takiego bohatera sama opłaca placowe na cmentarzu
      - ci co przeżyli nie mają dodatków kombatanckich pomimo że np żołnierze AK je
      dostali żołnierze AK byli cywilami i nawet nie mieli mundurów regularnej armi
      tak samo jak robotnicy
      - Jak taki co robotnik co przeżył prześladowania pójdzie do ZUS i powie że jest
      schorowany po przejściach to takiego człowieka wysmieją.

Wszystkie te uroczystości ku czci robotników to tylko czcze gadanie ładnie to
      wyglada ale to tylko pustosłowie.
      Państwa polskiego po prostu nie stać na zadość uczynienie materialne.
      Po za tym Polska w tej dobie narastających roszczeń materialnych nie chce się
      pokazywać jako bogaty wujek z ameryki.
      Mi się wydaje że ci ludzie z powstań robotniczych to zostaną docenieni za 20-
      cia 30-ci lat gdy z ponad połowa znich wymrze wtedy będzie sobie można łatwo i
      tanio kupić historie i ja docenić a potem opisywać to w ksiąszkach i wciskać za
      pół wieku nowej młodzieży kolejny kicz o dzielnych Polakach wojujących z
      czerwonym kolosem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka