hetmanwiechu 23.12.06, 07:22 Nasi potrafia - kurka wodna kombinowac i szyfrowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wartalski32 Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 23.12.06, 09:47 Kombatanckie bajdurzenie. Dobre przy ognisku. Ma przykryć fakt całkowitej infiltracji "Solidarności" przez SB. Pan inżynier układał szyfry i hasła, sądząc że pomaga podziemiu. Oj naiwny, naiwny.... Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 23.12.06, 09:54 I jeszcze jedno. Nie trzeba sie było tak trudzić z tym tangensem i wojną polsko-krzyżacką. Równie dobre byłoby hasło "kanarki pożarły bociana". Nie do złamania. Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 23.12.06, 12:14 War-ski 32 -przemądrzały dupek jesteś!!!! A co ty zrobiłeś??? Zazdrościsz???Pochwal się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 23.12.06, 12:34 > War-ski 32 -przemądrzały dupek jesteś!!!! A co ty zrobiłeś??? > Zazdrościsz???Pochwal się!!!! W tamtym czasie igraszki Pana inżyniera były NIELEGALNE. I tylko dlatego, że były to igraszki, Panu szyfrantowi groziła co najwyżej pała, choć mogłoby być też inaczej. A ja nie mam się czym pochwalić. Wszystko co robiłem w tamtym okresie było legalne. Nikt mnie nie pałował. Nikt mi więzieniem nie groził. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 23.12.06, 21:56 Na pewno wszystko robiłeś wtedy legalnie? Chodziłeś do kościoła? Słuchałeś Wolnej Europy? Narzekałeś na socjalizm? Posiadałeś dolary lub marki zachodnioniemieckie? Piłeś domowe wino? Kupowałeś na zapas (spekulacja)? Jeździłeś na zagraniczne wycieczki z towarem na handel? Na pewno ani razu? Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 24.12.06, 09:45 zigzaur napisał: > Na pewno wszystko robiłeś wtedy legalnie? > > Chodziłeś do kościoła? > Słuchałeś Wolnej Europy? > Narzekałeś na socjalizm? > Posiadałeś dolary lub marki zachodnioniemieckie? > Piłeś domowe wino? > Kupowałeś na zapas (spekulacja)? > Jeździłeś na zagraniczne wycieczki z towarem na handel? > > Na pewno ani razu? Chodzenie do kościoła było legalne. Słuchanie Wolnej Europy po 1956 roku było legalne. Narzekanie na socjalizm było legalne. Posiadanie dolarów i marek było legalne. Picie domowego wina było legalne. Kupowanie na zapas było legalne. Spekulacja nie. Albo wycieczka, albo handel. Nielegalne było i jest - walenie kamieniami w samochody policyjne lub milicyjne. Wszędzie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a tak na prawde to o co ci biega? 26.12.06, 22:52 ze byłes esbekiem albo komuchem? Mnie to wisi. A jezeli policja, albo milicja strzela i zabija bezbronnych walczących o wolnosc - należy do niej tez strzelac. W paru krajach o tej starej prawdzie zapomniano i powstała iii rzesza, dedeer, peerel, zsrr itd. Co sie wszedzie mniej lub bardziej zle konczyło. Demokracja polega na tym, że nawet bandyci z peerelu mogą swoje bajeczki opowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 1410_tenrok 30.12.06, 15:28 1410_tenrok napisał: > ze byłes esbekiem albo komuchem? Mnie to wisi. A jezeli policja, albo milicja > strzela i zabija bezbronnych walczących o wolnosc - należy do niej tez strzelac > . > W paru krajach o tej starej prawdzie zapomniano i powstała iii rzesza, dedeer, > peerel, zsrr itd. Co sie wszedzie mniej lub bardziej zle konczyło. > Demokracja polega na tym, że nawet bandyci z peerelu mogą swoje bajeczki > opowiadac. Potwierdza to stary komuch "1410" - naczelny dyzurny GW, ktory zawziecie walczyl o demokratyczna Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
ollo2005 Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 24.12.06, 09:58 Po co było szyfrowaać, skoro SB i WSW miały swoich agentów nawet w Brukseli? Na Liscie Macierewicza był przecież... Milewski: JERZY JAN MILEWSKI (sekretarz stanu w BBN) TW "Franciszek" Figuruje w księdze inwentarzowej wydz. III BEiA, w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP i kartotece ZSKO. Zarejestrowany przez wydz. III KW MO Gdańsk pod nr I-179. Nr archiwalny 21713/I, data archiwizacji 6.01.89. Miejsce złożenia akt BEiA W-wa. Akta archiwalne zachowane. Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 24.12.06, 10:26 ollo2005 napisała: > Po co było szyfrowaać, skoro SB i WSW miały swoich agentów nawet w Brukseli? Na > > Liscie Macierewicza był przecież... Milewski: > JERZY JAN MILEWSKI (sekretarz stanu w BBN) TW "Franciszek" > Figuruje w księdze inwentarzowej wydz. III BEiA, w kartotece > ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP i kartotece ZSKO. Zarejestrowany przez > wydz. III KW MO Gdańsk pod nr I-179. Nr archiwalny 21713/I, data archiwizacji > 6.01.89. Miejsce złożenia akt BEiA W-wa. Akta archiwalne zachowane. Oczywiscie, że masz rację. Czasami gry operacyjne służb specialnych są doskonałym materiałem na scenariusz filmu fabularnego. A tak do końca, nigdy się nie dowiemy kto grał jaką rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
alfabetagamma1 Re: TRS-80 w służbie "Solidarności" 27.12.06, 04:51 Panowie nie przesadzajcie.Wystarczy wiedziec co to jest tangens hiperboliczny i nie jest do tego potrzebny komputer.Jest to zakres wiedzy ze szkoly sredniej z rozszerzonym programem matematyki.Innymi slowy przestancie p........ Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Szyfr był raczej bezpieczny, ponieważ 23.12.06, 21:52 statystyczny ubek nie wiedział, co oznacza liczba 1410, jeszcze bardziej jest prawdopodobne, że nie wiedział, co to takiego tangens, a o tangensie hiperbolicznym to lepiej w ogóle nie wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: Szyfr był raczej bezpieczny, ponieważ 24.12.06, 09:40 zigzaur napisał: > statystyczny ubek nie wiedział, co oznacza liczba 1410, > jeszcze bardziej jest prawdopodobne, że nie wiedział, co to takiego tangens, > a o tangensie hiperbolicznym to lepiej w ogóle nie wspominać. Statystyczny i ubek i Polak nie wiedzieli. I nie musieli. Wiedzieli nie statystyczni i to wystarczyło. Wynik tych rozgrywek to 1989 rok. I chyba nie trzeba Ciebie przekonywać, kto był po stronie zwycięzców. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Szczesiak do smierci bedzie gloryfikowal "etos S" 24.12.06, 16:13 Pare dni w oblezonej stoczni i robota na cale zycie.Co rok,dwa,nowa ksiazka i nowi bohaterowie... Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: Szczesiak do smierci bedzie gloryfikowal "eto 24.12.06, 21:57 samozwaniec1 napisał: > Pare dni w oblezonej stoczni i robota na cale zycie.Co rok,dwa,nowa ksiazka i > nowi bohaterowie... Wydarzenia z sierpnia 1980 roku, które były niezmiernie ważne i stanowiły o polskiej solidarnościowej sile, zostały obecnie zkomercjalizowane przez ludzi widzacych przede wszystkim władzę. Tworzenie nowej historii i nowych mitów to podłoże pod manipulację mającą na celu UTRWALANIE NOWEJ WŁADZY. A więc harcują utrwalacze. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nudzicie panowie zawistni 26.12.06, 22:54 kiedy trzeba było walczyc z komuną - to albo zescie ją wspierali myslą, słowem i uczynkiem (co wowczas, jak najbardziej było legalne...), albo zescie jak niejaki Felicjan u Zapolskiej wedrwoali wokoł stołu na kopiec kościuszki. A teraz drzecie dzioby, zamiast cicho siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: nudzicie panowie zawistni 27.12.06, 02:41 mnie to juz powoli przestaja bawic odzywki takich jak "wartalski". Prawdopodobnie za caratu/kajzera/cysorza bylby trojlojalista a na legioniste patrzylby jak na raroga. Nie jestem milosnikiem GW ale podoba mi sie, ze wlasnie wyciagaja rozne historie bo obalenie komunizmu to jednak cos wiecej niz pare wielkich nazwisk bioracych w negocjacjach. Opor spoleczny przeciw wladzy komunistycznej zaczynal sie na terenie zakladu pracy, w sasiedztwie, na uczelni. I to nie jest tak, ze bohaterow przybywa tylko jest po prostu tak, ze nareszcie sie mowi o tym, kto cos zrobil czy w konspiracji czy podczas wprowadzania stanu wojennego. Dla takich "dupkow" jak wartalski chce przypomniec, ze kamienie pojawialy sie dopiero gdy ZOMO przyciskalo palami, woda czy gazem i flarami. Wartalski moze tez porozmawiac z ludzmi, ktorzy byli palowani wokol krzyza na placu -wowczas- Zwyciestwa w Warszawie a ktorzy podczas tego palowania kleczeli i modlili sie. Na pewno go tam nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: nudzicie panowie zawistni 27.12.06, 03:36 I pamietac trzeba ze zawsze mielismy szczescie do specow od szyfrow. Jakos tak sie zawsze ukladalo. A takie dobne dodatki do walkowanej w kolko historii stoczni sa bardzo cenne i warto je poznac. Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: nudzicie panowie zawistni 27.12.06, 11:01 kebej napisał: > mnie to juz powoli przestaja bawic odzywki takich jak "wartalski". > Prawdopodobnie za caratu/kajzera/cysorza bylby trojlojalista a na legioniste > patrzylby jak na raroga. > Nie jestem milosnikiem GW ale podoba mi sie, ze wlasnie wyciagaja rozne > historie bo obalenie komunizmu to jednak cos wiecej niz pare wielkich nazwisk > bioracych w negocjacjach. Opor spoleczny przeciw wladzy komunistycznej > zaczynal sie na terenie zakladu pracy, w sasiedztwie, na uczelni. I to nie jest > > tak, ze bohaterow przybywa tylko jest po prostu tak, ze nareszcie sie mowi o > tym, kto cos zrobil czy w konspiracji czy podczas wprowadzania stanu wojennego. > Dla takich "dupkow" jak wartalski chce przypomniec, ze kamienie pojawialy sie > dopiero gdy ZOMO przyciskalo palami, woda czy gazem i flarami. Wartalski moze > tez porozmawiac z ludzmi, ktorzy byli palowani wokol krzyza na placu -wowczas- > Zwyciestwa w Warszawie a ktorzy podczas tego palowania kleczeli i modlili sie. > > Na pewno go tam nie bylo 1.Nie było żadnego obalenia komunizmu. 2.Bohaterów przybywa bo i cena na bohaterstwo spadła. 3.Słowo "konspiracja" tak pasuje do "Tych" bohaterów jak siodło do krowy. 4.Kiedy ZOMO biło się z Solidarnością wrogowie Polski zacierali ręce z zadowolenia. 5.Nie było mnie tam. A to czy jestem dupkiem czy nie, nie zmieni POLSKIEJ HISTORII. I RP, II RP, PRL, III RP, IV RP - to tylko byty przejściowe. Najwazniejsza jest POLSKA, bo ona jest zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kurna olek "kiedy zomo biło sie z Solidarnoscia" 27.12.06, 12:46 to, jakby pochwalac Waffen SS!!!! Solidarnosc to związek, ktory powstał z protestu przeciw łajdactwu i oto, aby Polska była Polską!! A miedzy nami to zomo biło Polakow w imie moskiewskich interesow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: kurna olek "kiedy zomo biło sie z Solidarnosc 27.12.06, 13:45 1410_tenrok napisał: > to, jakby pochwalac Waffen SS!!!! > Solidarnosc to związek, ktory powstał z protestu przeciw łajdactwu i oto, aby > Polska była Polską!! > A miedzy nami to zomo biło Polakow w imie moskiewskich interesow!!! "Solidarność" z 1980 roku nie ma nic wspólnego z przemianami 1989 roku. Polacy bili się z Polakami w imię globalnych interesów wielkich mocarstw. Tej prawdy zakłamać się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie pitol gosciu! 27.12.06, 16:29 to bandyci z komuny bili naród. Dla mnie czerwoni z tamtych czasów nigdy nie byli Polakami tylko ppr - płatnymi pachołkami rosji. A truc o interesach obcych mocarstw to mozesz na zebraniach młodych komuchów - tam to ci nawet brac bic beda. Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: nie pitol gosciu! 27.12.06, 17:59 1410_tenrok napisał: > to bandyci z komuny bili naród. Dla mnie czerwoni z tamtych czasów nigdy nie > byli Polakami tylko ppr - płatnymi pachołkami rosji. > A truc o interesach obcych mocarstw to mozesz na zebraniach młodych komuchów - > tam to ci nawet brac bic beda. Dzisiaj ten "bity" naród w większości popiera stan wojenny. W sondażach na temat lat 70-tych, ten naród w 62 % popiera ówczesnych "komunistów". A z jakich czasów czerwoni byli wg. Ciebie Polakami. O interesach obcych mocarstw najwięcej mówi się w gronie konserwatywnych- liberałów. Tam wiedza o świecie łączy się z umiejętnością logicznego kojarzenia faktów historycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: nudzicie panowie zawistni 27.12.06, 20:56 to sie nie wcinaj jak cie tam nie bylo PS Konspiracja, podziemie itd jak najbardziej istnialo a co do gry obcych mocarstw - ostatni raz slyszalem takie gadki, kiedy bojowki SZSP rozbijaly wyklady TKN-u, Co do ceny bohaterstwa - na pewno potanialo dzisiaj, kiedy kazdy dupek moze wpisac kazda opinie na internecie. Jak sam napisales w niczym nie brales udzialu, nie dzialales, wiec nie oceniaj stopnia bohaterstwa innych: podpisales choc jeden list w obronie uwiezionych ? - jesli juz nie chciales brac udzialu w "zadymach" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: nudzicie panowie zawistni 28.12.06, 08:42 kebej napisał: > to sie nie wcinaj jak cie tam nie bylo > > PS Konspiracja, podziemie itd jak najbardziej istnialo a co do gry obcych > mocarstw - ostatni raz slyszalem takie gadki, kiedy bojowki SZSP rozbijaly > wyklady TKN-u, > Co do ceny bohaterstwa - na pewno potanialo dzisiaj, kiedy kazdy dupek moze > wpisac kazda opinie na internecie. > Jak sam napisales w niczym nie brales udzialu, nie dzialales, wiec nie oceniaj > stopnia bohaterstwa innych: podpisales choc jeden list w obronie uwiezionych ? > - > jesli juz nie chciales brac udzialu w "zadymach" ? 1.W konspiracji i podziemiu to był mój ojciec w latach 1942-1945.Wtedy groziła za to kulka a nie pała. 2.Jeżeli obecna sytuacja nie wynika z gry wielkich mocarstw, to z czego. Z skakania przez płoty? 3.Masz rację , to były zadymy. Dzisiaj też są. Nic dobrego z tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wartalski daj se siana z tym gadaniem 31.12.06, 02:01 liberlny konserwatysta??? Chyba komunoliberał. A tatus gdzie walczył ? W al lub gl, a moze w radzieckiej partyzance??? Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: wartalski daj se siana z tym gadaniem 31.12.06, 11:51 1410_tenrok napisał: > liberlny konserwatysta??? Chyba komunoliberał. A tatus gdzie walczył ? W al lub > > gl, a moze w radzieckiej partyzance??? Żołnierz wrześniowy, więzień sowiecki, więzień obozu niemieckiego, przymusowy robotnik w Rain Metall w Berlinie.Po ucieczce pieszej z Berlina do Krakowa partyzant w Armii Krajowej, Oddział Wiertło, pseudonim "Szybki". Po 1945 roku więzień UB. Po wyjściu z wiezienia pracował dka Polski, bez jednego dnia zwolnienia. Zmarł w 2005 roku , majac 89 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: nudzicie panowie zawistni 27.12.06, 10:49 1410_tenrok napisał: > kiedy trzeba było walczyc z komuną - to albo zescie ją wspierali myslą, słowem > i uczynkiem (co wowczas, jak najbardziej było legalne...), albo zescie jak > niejaki Felicjan u Zapolskiej wedrwoali wokoł stołu na kopiec kościuszki. A > teraz drzecie dzioby, zamiast cicho siedziec. Nie trzeba było walczyć z komuną, tylko walczyć o POLSKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok lata 1944-1989 ro bezkarne panoszenie sie w Polsce 27.12.06, 12:44 łajadctwa, ktore wzorem lat począwszy od 1700 roku, dzielnie popierało Rosje i jej interesy nad Wisłą. Najpierw był carat, a ostatnia wersja nazywała sie komuna. To panoszenie nigdy nie służyło interesom mojej ojczyzny. A ty wartalski lepiej milcz. Odpowiedz Link Zgłoś
wnuk.nerona Re: lata 1944-1989 ro bezkarne panoszenie sie w P 27.12.06, 13:05 1410_tenrok napisał: > łajadctwa, ktore wzorem lat począwszy od 1700 roku, dzielnie popierało Rosje i > jej interesy nad Wisłą. Najpierw był carat, a ostatnia wersja nazywała sie > komuna. To panoszenie nigdy nie służyło interesom mojej ojczyzny. A ty > wartalski lepiej milcz. Ot znaczi siem, ty nasz. nastayashchi Paliak. Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: lata 1944-1989 ro bezkarne panoszenie sie w P 27.12.06, 13:50 1410_tenrok napisał: > łajadctwa, ktore wzorem lat począwszy od 1700 roku, dzielnie popierało Rosje i > jej interesy nad Wisłą. Najpierw był carat, a ostatnia wersja nazywała sie > komuna. To panoszenie nigdy nie służyło interesom mojej ojczyzny. A ty > wartalski lepiej milcz. Przedostatnia wersja nazywała się komuna. Ostatnia to socjal-komuna europejska i też nie służy interesom naszej ojczyzny. Nie wiem czy lepiej będzie jak będę milczał? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok rzecz jest o szyfrach, a ty koles marzysz o zomo 27.12.06, 16:27 wiec milcz Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: rzecz jest o szyfrach, a ty koles marzysz o z 27.12.06, 17:52 1410_tenrok napisał: > wiec milcz To jest właśnie przejaw obecnej ""demo****ji"". Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no własnie i wreszcie wylazło 31.12.06, 02:04 demokracji nie lubimy. A co i o czym marzymy? O zamordyzmie???? Jak za wrony??? Oj wartalski, wartalski. kolejny wariat z wrocka. Michta i Wartalski - dwaj pomylency. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 11410_tenrok 29.12.06, 02:57 1410_tenrok napisał: > lata 1944-1989 ro bezkarne panoszenie sie w Polsce > łajadctwa, ktore wzorem lat począwszy od 1700 roku, dzielnie popierało Rosje i > jej interesy nad Wisłą. Najpierw był carat, a ostatnia wersja nazywała sie > komuna. To panoszenie nigdy nie służyło interesom mojej ojczyzny. A ty > wartalski lepiej milcz. Pomylies lata. Powinno byc "lata 1944-2005"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie nie pomyliłem, poniewaz obecnie u władzy 31.12.06, 02:02 są? no własnie kto? Szalency? Wariaci? Pseudomoralisci? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: nie nie pomyliłem, poniewaz obecnie u władzy 31.12.06, 14:22 1410_tenrok napisał: > są? no własnie kto? Szalency? Wariaci? Pseudomoralisci? The beauty is in the eye of the beholder! A kto wedlug ciebie byl u wladzy w latach od 1989 do konca 2005? Wedlug mnie byla to banda czerwonych zlodziei, ktorzy przemienili sie w byznesmenow w czasie zlodziejskiej prywatyzacji oszukanczej "transformacji" ustrojowej w krotej komuchy zapewnily sobie dalszych 16 lat panowania, kradziezy mienia publicznego sprzedawczykostwa oraz kompletnie antypolskiej polityki zagranicznej doprowadzajac kraj do ruiny!!! Skoro tak bardzo plujesz na Kaczorow, a rzady postkomuchow okraglostolowych od 1989 r. nazywasz demokracja to mam twoj calkowity obraz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wartalski32 31.12.06, 01:49 wartalski32 napisał: > Statystyczny i ubek i Polak nie wiedzieli. I nie musieli. Wiedzieli nie > statystyczni i to wystarczyło. Wynik tych rozgrywek to 1989 rok. I chyba nie > trzeba Ciebie przekonywać, kto był po stronie zwycięzców. Kazdy rozsadny wie, ze czerwona osmiornica miala i MA swoje macki wszedzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś