Dodaj do ulubionych

PiS ws. referendum: Giertych tęskni za mediami

05.01.07, 18:00
Nr. 1...Typ zwycięzcy! Pierwszy! Jak zawsze!
Obserwuj wątek
    • pirulo Re: PiS ws. referendum: Giertych tęskni za mediam 05.01.07, 18:06
      Rozpiszmy za to referendum "czy jesteś za wysłaniem Giertycha, Gosiewskiego i
      Dorna na Sybir, gdzie zostaną zostawieni nago z materiałami do szycia. Za
      zadanie mieliby uszyć sobie mundurki szkolne. Wszystko było by transmitowane na
      żywo. SMSmi typowali byśmy kto pierwszy zostanie zjedzony przez niedzwiedźia."!
      • krychola Przy ich zdolnościach to predej z głodu i zimna 05.01.07, 20:07
        zgineli by zanim jakiś niedźwiedź ich znalazłby!
        • krasnov Re: Giertych tęskni za dziennikarzami… :P 05.01.07, 21:11
          No bo dziennikarze mają takie duże, te, no… mikrofony! :P
          • kot9999 Mowie wam, kartofle cos tu znow kombinuja 05.01.07, 21:42
            Mowie wam, kartofle cos tu znow kombinuja
      • adamb44 Re: PiS ws. referendum: Giertych tęskni za mediam 05.01.07, 21:48
        niedżwiedzie nie jedzą byle czego...
    • rakieter [...] 05.01.07, 18:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • monster1972 i kto teraz przytuli romusia&wojtusia? 05.01.07, 18:09
      biedny romuś...

i co by tu teraz wymyslić, zeby jakos medialnie istniec, prawda?

przeciez w sondazach kato-naonaziole mają takie poparcie, jak wojtuś w. po 3
      piwach, zamawianych w wiadomy wszypolakom sposób

fajnie, ze diabli biorą ligę patologicznych rodzin i szambooborę

sam pis, od biedy mozna jakos zniesc, ale tych "kur*wolicjntów" to juz
      naprawde nie da sie...

;-)

i jeszcze tylko mała prosba do pisu: jak najmniej kuchcinskiego, kurskiego i
      gosiewskiego

pzrecież w tej partii (wbrew pozorom) jest naprawde wielu fajnych ludzi

• wahlrich odnosnie kuchcinskiego:) 05.01.07, 19:08
        wywiad srednio wyksztalconego, posla zawodowego kuchcinskiego dla radia zet-
        rozmowa z monika olejnik. niezly kabaret:)
        Monika Olejnik: Panie przewodniczący, gdyby Marek Belka zaproponował Leszkowi
        Millerowi posadę w banku, co by na to powiedział PiS.

Marek Kuchciński: Gdyby Marek Belka zaproponował Leszkowi Millerowi?

M.O.: Tak, Marek Belka, tak.

M.K.: Myślę, że byśmy krytykowali i dość mocno takie postępowanie z kilku
        względów, między innymi z tego względu, że pan Miller chyba nie jest
        przygotowany do tego typu stanowisk.

M.O.: A jak jest przygotowany Kazimierz Marcinkiewicz, który nie ma żadnego
        doświadczenia w bankowości, żadnego stażu, jak jest przygotowany?

M.K.: Nie, jest ekonomistą.

M.O.: Nie, jest fizykiem, jest z wykształcenia fizykiem.

M.K.: No to jest rzeczywiście, ja powiem tak, że osobiście uważam, że Kazimierz
        Marcinkiewicz w odróżnieniu do Leszka Millera jest poradzi sobie jako prezes banku.

M.O.: Nie wiadomo, może Miller też by sobie poradził?

M.K.: Jest, byłby dobrym kandydatem, bo oficjalnie nie wiemy czy jest kandydatem.

M.O.: Ale kto nie jest oficjalnie kandydatem?

M.K.: Na prezesa Banku PKO.

M.O.: To jest, to są nieprawdziwe informacje?

M.K.: A czy pani słyszała jakiś oficjalny komunikat.

M.O.: To pan mi powinien powiedzieć, słuchaczom Radia ZET czy to jest oficjalne,
        czy nieoficjalne?

M.K.: Ja mogę powtórzyć tylko informacje, które w kuluarach naszego życia
        politycznego są rozpowszechniane.

M.O.: No nie, ja rozmawiam z Markiem Kuchcińskim, szefem klubu PiS, w jakich
        kuluarach?

M.K.: Ale ja nie mogę oficjalnie potwierdzić tej informacji.

M.O.: Czyli, jak to pan nie może potwierdzić?

M.K.: Choćby dlatego, że w gruncie rzeczy z przyzwoitości naszego życia, do
        przyzwoitości naszego życia należy to, że sam zainteresowany powinien pierwszy
        ogłosić czy jest, czy przyjmuje...

M.O.: No dobrze, ale nie czarujmy się, no proszę powiedzieć jaki staż ma w
        bankowości Kazimierz Marcinkiewicz, panie przewodniczący.

M.K.: Tego nie wiem, tego nie wiem, to jest uczciwa moja odpowiedź. Natomiast
        wydaje się, że...

M.O.: Odpowiedź prosta – nie ma żadnego.

M.K.: Tego też nie wiem.

M.O.: No, ja prześledziłam życiorys pana Kazimierza Marcinkiewicza. Ja panu
        przeczytam coś takiego: „Kandydat PiS na urząd premiera, Kazimierz Marcinkiewicz
        przypomniał, że Prawo i Sprawiedliwość przygotowało regulamin nadzoru nad
        spółkami Skarbu Państwa, który zawiera między innymi propozycję konkursów na
        stanowiska zarządu”.

M.K.: Tak, z tym, że myślę, że tutaj mogą być pewne precedensy i wyjątki. Do
        takich wyjątków można zaliczyć na pewno osoby, które są osobami zasłużonymi, czy
        też na przykład były premierami i zapisały się dobrze w swojej pracy.

M.O.: Ja nie przypominam sobie żeby szukano pracy dla Jerzego Buzka, nie
        przypominam sobie żeby szukano pracy dla Tadeusza Mazowieckiego, i można tak
        mnożyć i mnożyć. Aleksander Kwaśniewski cieszył się dużą popularnością, jak
        kończył prezydenturę, czy szukaliśmy dla niego posad?

M.K.: Ale pani redaktor, mówimy o pewnych innych okolicznościach.

M.O.: Ale jakie są teraz okoliczności, proszę powiedzieć.

M.K.: Choćby takie, że te sytuacje dzieją się w czasie teraźniejszym.

M.O.: Ale ja nie mówię o tym, co się działo w XVIII wieku.

M.K.: A o panu Buzku, panu Kwaśniewskim, to jest już czas przeszły, to jest
        kilka czy kilkanaście lat temu.

M.O.: No dobrze czyli kiedyś było tak, że Staszek się miał sprawdzić i Staszek
        się sprawdził, pamięta pan Staszka co się sprawdzał?

M.K.: Nie, nie wiem o co pani chodzi.

M.O.: Staszek Dobrzyński, sprawdzał się w PTE, to był działacz PSL, Wiesław
        Kaczmarek mu zaproponował posadę, pamięta pan?

M.K.: Ale to, proszę pani, jednak ja myślę, że to nie powinniśmy porównywać
        tamtych wydarzeń do obecnej sytuacji, no choćby z tego względu, że jeżeli jest
        tak - chyba, że sondaże mylą się i podają nieprawdę, że Kazimierz Marcinkiewicz
        jest najbardziej popularnym politykiem w Polsce, to można spodziewać się, że ci
        Polacy, którzy uważają, że - on właściwie już przebija Aleksandra
        Kwaśniewskiego, gdy ten był prezydentem Polski – zgodziliby się żeby ich lokaty
        pieniężne w banku były pod pieczą właśnie takiej osoby, do której większość w
        Polsce ma zaufanie.

M.O.: Rozumiem, czyli to jest ta kwalifikacja, czyli ta popularność marketingowa
        jest właśnie tym najważniejszym punktem.

M.K.: Jeżeli mówimy o Kazimierz Marcinkiewicz myślę, że jego jednym z
        najważniejszych atutów jest to, że okazał się bardzo dobrym menadżerem,
        generalnie rzecz biorąc jako szef rządu.

M.O.: No ale wielu było szefów rządu, ale - dobrym menadżerem - musiał odejść,
        bo zastąpił go inny menadżer.

M.K.: Ja myślę, że tutaj nawet chyba nie powinniśmy porównywać go ani,
        Kazimierza Marcinkiewicza do Leszka Millera.

M.O.: Nie, nie, ja mówię o innych, nie tylko Leszek Miller był premierem w ciągu
        tych 17 lat. Pan mówi, że dobrym menadżerem, ale dobry menadżer musiał odejść,
        zastąpił go inny menadżer, czyli Jarosław Kaczyński.

M.K.: Szef partii, Jarosław Kaczyński jako szef partii, to była sytuacja
        politycznie, która politycznie wymagała zmiany.

M.O.: No dobrze, zresztą wszystko w rękach rady nadzorczej, zobaczymy co rada
        nadzorcza zrobi w sprawie Kazimierza Marcinkiewicza, prawda.

M.K.: No więc właśnie, to zastrzeżenie i oczywiście opinia wiążąca w gruncie
        rzeczy, Komisji Nadzoru Finansowego. Więc jeżeli ta zgodzi się, to chyba nasze
        spekulacje będą, czy nasze opinie będą tutaj już bezprzedmiotowe.

M.O.: No tak, ale wszystko jest i tak w rękach rządu, więc i tak możemy być
        spokojni. Czy Lidia Bagińska powinna się wycofać, proszę powiedzieć, kandydatka
        na sędziego Trybunału.

M.K.: No tak, to jest kolejne trudne pytanie.

M.O.: Przypomnę słuchaczom, że uwiarygodniła sfałszowany weksel.

M.K.: No więc jeżeli potwierdzą się zarzuty, które od paru dni pojawiają się w
        prasie, to myślę, że to stanie się poważnym problemem i dla Sejmu, i dla pana
        prezydenta.

M.O.: Ale już jest problemem, dlatego że prezydent musiał odwołać ślubowanie
        sędziów Trybunału, właśnie ze względu na panią Bagińską. Czy Prawo i
        Sprawiedliwość namówi Samoobronę, żeby Samoobrona namówiła panią Bagińską żeby
        jednak zrezygnowała i ułatwiła życie.

M.K.: Wczoraj w tej sprawie poprosiłem szefów klubów koalicyjnych, szefa klubu
        parlamentarnego Ligi Polskich Rodzin i Samoobrony o konsultację, rozmawialiśmy.
        Przedstawiciel Samoobrony bronił pani Bagińskiej twierdząc, że uwagi i zarzuty
        są bezpodstawne i jest to jakaś próba podważenia pani Bagińskiej. Poczekajmy na
        udowodnienie, czy dodatkowe sprawdzenia, czy te informacje, które pojawiają się
        w prasie...

M.O.: Ale panie przewodniczący, no to jest jakiś problem, przecież powinni być
        sędziowie Trybunału i nie uważa pan, że powinna po prostu zrezygnować?

M.K.: Jeżeli potwierdzą się zarzuty to uważam tak, że powinna zrezygnować i to
        błyskawicznie.

M.O.: Wydaje mi się, że PiS już nie ma żadnego wpływu na Samoobronę, a tam się
        tyle niedobrych rzeczy dzieje.

M.K.: W jakim sensie, na sprawy wewnętrzne Samoobrony to oczywiście trudno nam
        ingerować w tamte wewnętrzne sprawy. Natomiast na relacje i współpracę w ramach
        koalicji i także pewien wizerunek, także obyczajowy, jaki koalicja prezentuje
        opinii publicznej w Polsce i zagranicą, no tutaj musimy mieć wpływ.

M.O.: No właśnie i jaki wizerunek jest, po ostatnich rewelacjach, że Stanisław
        Łyżwiński straci immunitet.

M.K.: Nie ukrywam, że sytuacja jest trudna, że sytuacja jest trudna. W przypadku
        pana Łyżwińskiego to jest nasze zdanie jednoznaczne, zresztą Samoobrony także.
        Ja może pójdę dalej, sądzę, że w tej sytuacji, gdy już jest zapowiedź
        prokuratora, że wystąpił o uchylenie immunitetu, pan Łyżwiński powinien sam
        zrezygnować z immunitetu. Jeżeli potwierdzą się te zarzuty mu stawiane, to
        myślę, że powinien złożyć mandat poselski.

M.O.: A nie czuje pan d
        • zyzionow Mistrzostwo swiata! 05.01.07, 19:36
          ale mysle, ze pan Kuchcinski jest mocno niedoceniany, naprawde pieknie belkocze...
        • krychola Za tym wywiadem stoi układ! Przecież sam z siebie 05.01.07, 20:14
          p. Kuchciński takich bzdur by nie wygadywał!
        • niestaly_czytelnik Pani MO (nomen omen) zdradza objawy sklerozy. 05.01.07, 21:13
          Były minister obrony z PSL nazywa się DobrzAński a nie DobrzYński, więc jeżeli
          chce pani traktować innych ex-quathedra, to powinna być pani lepiej
          przygotowana się do audycji.

Z tego co widać "Staszek" sprawdził się jako prezes Polskich Sieci
          Elektroenergetycznych (mówię to jako przeciwnik lewicy), więc chyba nie ma nic
          złego w tym, że "Kazio" zostanie prezesem PKO - ma wyższe kwalifikacje
          od "Staszka" jako były premier i wieloletni przewodniczący sejmowej Komisji
          Skarbu Państwa. Tym bardziej, że inny były premier - J.K. Bielecki został
          prezesem innego banku - PeKaO SA, a prawniczka H.G.-Waltz - prezesem NBP. Jakoś
          nie było wtedy takiej nagonki. Na tym tle obecne zachowanie mediów wieje
          hipokryzją jak huragan. A już totalną kompromitacją nagonkarzy był wczorajszy
          występ niejakiej Pasło-Wiśniewskiej (PO) w TVP1 - stwierdziłą ona w odpowiedzi
          na te przypadki, że "wtedy to były pionierskie czasy". Przecież logika mówi, że
          w "pionierskich czasach" trzeba lepszych fachowców, niż w "niepionierskich",
          czyż nie?

już na pewno lepiej, niż niejaki Stypułkowski jako prezes PZU
          • yarpenowska Re: Pani MO (nomen omen) zdradza objawy sklerozy. 05.01.07, 21:28
            Więc genialny manager JK, który zastąpił doskonałego managera KM musi zostać co
            najmniej prymasem ... jeśli dobrze rozumiem Twój tok myslenia. Każde inne
            stanowisko będzie dla niego obrazą.
          • marek123481 a Pani MO zootechnik jest dziennikarzem... 05.01.07, 22:34
            i jej to widocznie nie przeszkadza...
    • cziriklo Garsc pomyslow na referenda Giertycha 05.01.07, 18:15
      Mysle, ze nalezaloby w Polsce rozpisac caly cykl plebiscytow, na ktore w drodze
      demokratycznego glosowania moglibusmy wypowiedziec swoje zdanie:
      a. Czy nalezy oferowac prace za seks?
      b. Czy nalezy wprowadzic powszechny obowiazek hailowania w szkolach?
      c. Czy organizacja Mlodziezy Wszechpolskiej powinna zastapic harcerstwo?
      d. Cyz Jacek Kuron byl zdrajca interesow Polski, jak co poniektorzy poslowie PO?
      e. Czy czlowiek, kltory wyglada jak kon, tez pochodzi od malpy?
      f. Czy Jezus powinien byc konstytucyjna Glowa IV RP?
      g. Jesli tak, to co w tej sytuacji zrobic z inna Glowa, zwana wsrod prostegoo
      ludu pieszczotliwie Kartoflem Mniejszym?
      h. Czy do qrvy-nedzy potrzebny jest nam minister Giertych?
      • fregata53 Re: Garsc pomyslow na referenda Giertycha 05.01.07, 18:19
        Kiedys mi brzydko powiedziala ukochana
        "Dlaczego ty nie przypominasz mi Romana?"
        (jak w starej piosence o Leninie)
      • giovanna8 Re: Garsc pomyslow na referenda Giertycha 05.01.07, 19:33
        Hahaha! Popłakałam się ze śmiechu :-)
        • krychola Ale jest to śmiech z ministra! I yo sdukacji. 05.01.07, 20:17
          Może powinien Romek pójść do kabaretu wtedy wszyscy uczciwie by śmieli się z
          jego pomysłu. Poprostu pomylił zawody

> Hahaha! Popłakałam się ze śmiechu :-)
        • krychola i to edukacji 05.01.07, 20:18
          miało być
    • pies_na_lewizne Giertych tęskni za N I E K T O R Y M I mediami 05.01.07, 18:46
      GazWyb podal:

> Gosiewski: Giertych ma prawo tęsknić za dziennikarzami

> Minister Gosiewski zauważył, że lider LPR zna stanowisko PiS w sprawie
      > referendum. Na pytanie dlaczego w takim razie wicepremier promuje ten pomysł
      > Przemysław Gosiewski odparł, że - tak jak każdy minister - Roman Giertych ma
      > prawo tęsknić za dziennikarzami.

Alez ten minister Gosiewski jakis taki brutalny.
      Moze i Giertych teskni za dziennikarzami... ale jezeli juz to innymi nic ci z
      Gazety Wyborczej, ktorzy sie na niego uwzieli :)!

ja mysle ze pomysl z referendum byl dobry ale niepotrzebnie chcial dolaczyc
      kwestie pobytu naszego wojska w Iraku. Tych spraw nie rzwiazuje sie na
      podstawie referendow, o tym decyduje minister obrony z prezydentem i premierem.

A co jakby mialaby byc jakas wojna, to tez by chcial przeprowadzic jakies male
      referendum zanim bysmy sie zaczeli bronic? Albo przynajmniej badania opinii
      publicznej?

Bez przesady.

Przebil wyzej niz karty w reku pozwalaly i wszystko przegral.

Jak to sie w kartach nazywa ;)?
      • popelina2005 Gosiewski, jego żony i Giertych...jeden miot ! 05.01.07, 19:37
    • monte-everesto PiS ws. referendum: Giertych tęskni za mediami 05.01.07, 19:50
      Kubly szarego ciala. Nabierzcie wreszcie rozsadku i skumajcie sie z tymi,
      ktorzy chca dla Polski jak najlepiej.
      Dajcie kopa tym zboczencom seksualnym z samoobrony i tym zboczencom z samej
      trzeciej ligi polskiej dupologii.
      Lepper do kicia, Giertych na bezrobocie. Dlaczego nie?
      Kopa w dupe, temu, kto dziala na szkode Polakow.
      Niech zyje wolny wyborca.
      • niestaly_czytelnik Re: PiS ws. referendum: Giertych tęskni za mediam 05.01.07, 20:47

monte-everesto napisał:

> Kopa w dupe, temu, kto dziala na szkode Polakow.

Ale jeszcze trzeba uściślić, że chodzi o niektórych Polaków. Rzeczywiście,
        obecny Rząd działa na niekorzyść Polaków, którzy dopuszczali się demoralizacji
        młodzieży, łamania prawa i wielkich defraudacji w poprzednim 17-leciu. Sama
        sprawiedliwość wymaga, aby było to w końcu uporządkowane, więc czemu kopa w
        dupa - może lepiej jakieś podziękowanie za to?

> Niech zyje wolny wyborca.

Z kontekstu wynika, że wolny od rozumu. Mylę się?
    • adamb44 PiS ws. referendum: Giertych tęskni za mediami 05.01.07, 21:46
      Oczywiście że pis nie pozwoli na referendum, bo wtedy prezydesnt musiałby
      zabrać wojska do domu. A to jest jak na razie najlepszy rodzaj lizania butów
      buszowi. Kiedy pis zacznie myśleć wreszcie o kraju, a nie o sobie i swoich
      stosunkach m-narodowych, które jakie są wszyscy wiedzą. poza tym referendum
      byłoby okazją do zwalenia giertycha, który miał się podać do dymisji - ja by
      poświęcił ten program dla dymisji naszego ME.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka