Dodaj do ulubionych

Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życie

06.01.07, 17:49
Wstrząsające. Wprost wstrząsające. Nie wiem czy dojdę do siebie po tym niusie...
Obserwuj wątek
    • paalestrina2005 Kononowicz to jest to !!!!!!!!!! 06.01.07, 17:53
      on jest zawsze w odpowiednim miejscu, w odpowiedniej chwili, taki czlowiek na
      czasie:)
      • heyoza Lepszy taki news niż kolejny z Kaczorem w tle 06.01.07, 19:06
        • krasnov No to jutro konferencja Dorna i Giertycha w tej… 06.01.07, 20:57
          …sprawie. Nie można dopuścić takiej nazwy ulicy, przecież to zakłamuje historię i demoralizuje młodzież! Przecież to z fanów "Czterech pancernych" brali się później zomowcy…!
          • leszekzi Re: No to jutro konferencja Dorna i Giertycha w t 06.01.07, 23:16
            Widzę, że Panie i Panowie znowu nie są na bieżąco z aktualną wykładnią
            politycznej poprawności. "Czterej pancerni" są źli, ale nie ze względu na
            zakłamywanie historii relacji polsko-sowieckich! Są źli, ponieważ urwalają
            prymitywny, jednostronny stereotyp Niemców. Olgę Tokarczuk czytali???!!!
            • edek47 Ja ... ja, ach SO !!! 07.01.07, 07:57
              NIEMCY BYLI ZAWSZE ROZNORODNI, Jeden 'PRACOWAL' w GESTAPO, drugi w SS, trzeci
              byl 'odstrzalowym' w Wehrmachcie,czwarty byl topicielem w U-BOTACH, a
              piaty 'latal' w LUFTWAFFE!!!!!!!!!!!!!
    • stefanharper Psy to tam chodzą i stawiają miny. 06.01.07, 18:01
      Takie przeciwczołgowe.
      • middoo Psy? Tam swinia dzien dobry przez okno mowi... 06.01.07, 22:42
        jw
    • chyba_normalny Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 18:03
      no to po imprezie - nowi -nawiedzeni- radni już coś wymyślą aby tylko zmienić
      nazwę ulicy na bardziej "poprawną ideologicznie" - moja propozycja - ul.Wielgusowa
      • araya Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 18:16
        A moja - ul. Gosiewska
        ;-)
    • bemeta W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 06.01.07, 18:22
      W Toruniu tez jest, a moze juz nie, byla tez Rudego, Gustlika, Marusi itd. I
      ten post jest jak najbardziej serio.
      • wujek.andrzejek Re: W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 06.01.07, 20:31
        Jest jest. Jest i Czterech Pancernych, Gustlika, Marusi.... Osiedle Bielawy .
        • genepis Re: W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 06.01.07, 20:33
          A gdzie w Toruniu jest osiedle Bielawy? Pytam serio
          • eryk.wiking Re: W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 06.01.07, 21:02
            Jadąc na Olsztyn. NIe mylić z Bielanami.
          • jjjnjankowski Re: W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 07.01.07, 04:12
            a jezeli garbaty jest glupi?
    • jami8 Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 18:26
      Dawajcie więcej takich informacji.

Marzy mi się gazeta, może być raz na miesiąc (na początek), w której nie byłoby
      ani słowa o lustracji, politykach, katastrofach.

Przecież mówiąc głównie o tym, co jest źle - każda gazeta staje się "wybiórcza"

• kapitan.kirk Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 18:40
      W Krakowie też była taka ulica, na przedmieściu Skotniki, jednak na fali jednej
      z pierwszych rewolucji moralnych (początek lat 90.) przemianowano ją na ul.
      Kontradmirała Józefa Unruga - no cóż, zawszeć to jakiś awans, bo pancerni o ile
      pamiętam to najdalej do porucznika doszli ;-)
      Pzdr
      • tiwan Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 19:32
        W Katowicach, na Piotrowicach też kiedyś była ul. Czterech Pancernych (obecnie Szurleja) - boczna od Kostki Napierskiego.
      • jjjnjankowski Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 04:16
        kapitan kirk nie byl komandorem? no to koenig gora!
    • pocalujta_wujta I bardzo dobrze! 06.01.07, 18:59
      Wystarczy tych pompatycznych pomnikow w Polsce. Sa ulice Misia Uszatka to moga byc i "Czterech
      Pancernych". Latwo zapamietac i weselej sie zyje. A co to "Klonowa" czy "Kasztanowa" sa lepsze?
      Proponuje nzwy od nowych zainteresowan i osiagniec naszej cywilizacji np. "Komputerowa" czy
      "Internetowa". Pospolite ale jak przyswajalne. I tak sie nie da uczyc historii z nazw ulic a nie daj Boze
      jeszcze komus historia sie nie podoba... to trzeba bedzie nazwe ulicy zmieniac np. z 1-Maja na 3-Maja...
      to tak dla obnizenia kosztow.
    • campero To dla rozladowania napiecia po sprawie Greya 06.01.07, 19:01
    • valwit.net nie jedyna! w Toruniu też jest 06.01.07, 19:11
      jest ulica Pancernych, Gustlika, Honoratki, Rudego i szarika. Jak ktoś nie wierzy:

miasto.torun.pl/torun.pl_plan/plan_n.php
      i wybierzcie ulice Pancernych. reszta jest obok i widać od razu
      • patman W świętym mieście moherów taka profanacja? 06.01.07, 19:56
        Niech tylko ojciec dyrektor się o tym dowie, to od razu każe to "naprawić".
        Co do pana Kanonowicza - niezłe nazwisko jak na czołgistę (z ang. cannon - działo).
        • slayer33 ciekawe co na to policja 06.01.07, 21:06
          u mnie parę lat temu ulice pozmieniały nazwy
          kiedy jaśnie pan władza podczas legitymowania mnie i mojego kolegi usłyszał, że
          ten mieszka na ulicy Kolorowej (nie miał dowodu, lekko ekhm nietrzeźwy a
          pytanie/krzyk gliny brzmiało "No to na jakiej ulicy koleszko mieszkasz?!"
          odp. "Eee, na Kolorowej!") oberwał po nogach tomfą :)
    • gek_ko Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życie 06.01.07, 21:24
      Co to znaczy: "...serial w opinii niektórych historyków zakłamuje historię,
      tworząc sielankowy obraz współdziałania Armii Czerwonej i Ludowego Wojska
      Polskiego."? Czy są jacyś historycy, którzy twierdzą, że ten serial oddaje
      realia historyczne? Nie sądzę. Nie przeszkadza mi przy tym bynajmniej to, że
      ulica jest Czterech Pancernych. Dużo ludzi się na tym serialu wychowało.
    • zat4ra Ten kraj bedzie normalny dopiero za kilkadziesiat 06.01.07, 21:46
      lat. Kiedy wymra pokolenia wychowane w zaklamanej, komunistycznej
      Polsce Ludowej. Moze wtedy prawda i przyzwoitosc beda wazniejsze od
      "sympatycznych" i cieplych klamstw dajacych poczucie bezpieczenstwa.
      • ele.gancki Re: Ten kraj bedzie normalny dopiero za kilkadzie 06.01.07, 22:00
        > Kiedy wymra pokolenia wychowane w zaklamanej, komunistycznej
        > Polsce Ludowej
        To wtedy będą czasy, gdy się będzie liczyć kasa, kasa i markowe przedmioty, a
        nie żadna prawda (pieniądze to prawda) i przyzwoitość (a co to znaczy?)
        • pyda A Kraków (jeszcze ) ma 06.01.07, 22:17
          ul. Czechosłowacką
          oś XX lecia
          oś XXX lecia...
      • jjjnjankowski Re: Ten kraj bedzie normalny dopiero za kilkadzie 07.01.07, 04:22
        zat4ra napisał: Ten kraj bedzie normalny dopiero za kilkadziesiat lat. Kiedy wymra pokolenia wychowane w zaklamanej, komunistycznej Polsce Ludowej. Moze wtedy prawda i przyzwoitosc beda wazniejsze od "sympatycznych" i cieplych klamstw dajacych poczucie bezpieczenstwa.

z toba polska normalna nie bedzie nigdy a ja zeby ci obrzydzic ojczyzne do reszty zamierzam zyc dlugo
    • bazyliszek4 Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życie 07.01.07, 00:43
      chyba, że pracujesz w TVP. wtedy z takim adresem w dowodzie masz przesr...
    • feminista Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 01:22
      Super, nazwa jest ok, mój kolega mieszka przy ul. Obi-Wana Kenobi

Codziennie Coś Nowego
      Blog Męskiego Feministy
      --------------------------
      ccn.blox.pl
      • feminista Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 01:25
        Ulica Obi Wana Kenobiego

images.google.pl/imgres?
        imgurl=starwars.wikia.com/images/thumb/7/7c/Kenobi_Street.jpg/250px-
        Kenobi_Street.jpg&imgrefurl=starwars.wikia.com/wiki/Obi-
        Wan_Kenobi_Street&h=188&w=250&sz=15&hl=pl&start=1&tbnid=1ZThR_9yfZe1NM:&tbnh=83&
        tbnw=111&prev=/images%3Fq%3Dulica%2BObi%2BWan%2BKenobi%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%
        26lr%3D%26sa%3DX

Codziennie Coś Nowego
        Blog Męskiego Feministy
        ccn.blox.pl
        • feminista Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 01:28
          Tu lepiej, bo i uchwała jest: www.starwars.pl/ulica_kenobiego.php

Codziennie Coś Nowego
          Blog Męskiego Feministy
          ccn.blox.pl
      • zigzaur Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 12:23
        W Bielsku-Białej była kiedyś (a może nadal jest?) ulica
        Gerszona Dua-Bogena
    • przemyslaw_stasila Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 01:23
      aLE CZąG PEWNIE UKRADNą.
    • zigzaur W Krynicy Morskiej jest ulica 07.01.07, 12:19
      "Teleekspresu".

A jeszcze można wymyślić ulice:
      "Linii specjalnej"
      "Radzimy rolnikom"
      "Najsłabszego ogniwa"
      "Milionerów"
      "Dziennika Telewizyjnego"
      oraz
      "Reklam"
    • jacek.69 Sam bym chciał mieć taki adres. 07.01.07, 16:11
      O wiele przyjemniej mieszkać przy ulicy Czerwonego Kapturka lub Wilka i Zająca
      niż przy np. Dmowskiego, Traugutta czy Waryńskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka