aardvaark 06.01.07, 17:49 Wstrząsające. Wprost wstrząsające. Nie wiem czy dojdę do siebie po tym niusie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paalestrina2005 Kononowicz to jest to !!!!!!!!!! 06.01.07, 17:53 on jest zawsze w odpowiednim miejscu, w odpowiedniej chwili, taki czlowiek na czasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov No to jutro konferencja Dorna i Giertycha w tej… 06.01.07, 20:57 …sprawie. Nie można dopuścić takiej nazwy ulicy, przecież to zakłamuje historię i demoralizuje młodzież! Przecież to z fanów "Czterech pancernych" brali się później zomowcy…! __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: No to jutro konferencja Dorna i Giertycha w t 06.01.07, 23:16 Widzę, że Panie i Panowie znowu nie są na bieżąco z aktualną wykładnią politycznej poprawności. "Czterej pancerni" są źli, ale nie ze względu na zakłamywanie historii relacji polsko-sowieckich! Są źli, ponieważ urwalają prymitywny, jednostronny stereotyp Niemców. Olgę Tokarczuk czytali???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ja ... ja, ach SO !!! 07.01.07, 07:57 NIEMCY BYLI ZAWSZE ROZNORODNI, Jeden 'PRACOWAL' w GESTAPO, drugi w SS, trzeci byl 'odstrzalowym' w Wehrmachcie,czwarty byl topicielem w U-BOTACH, a piaty 'latal' w LUFTWAFFE!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefanharper Psy to tam chodzą i stawiają miny. 06.01.07, 18:01 Takie przeciwczołgowe. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba_normalny Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 18:03 no to po imprezie - nowi -nawiedzeni- radni już coś wymyślą aby tylko zmienić nazwę ulicy na bardziej "poprawną ideologicznie" - moja propozycja - ul.Wielgusowa Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 18:16 A moja - ul. Gosiewska ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 06.01.07, 18:22 W Toruniu tez jest, a moze juz nie, byla tez Rudego, Gustlika, Marusi itd. I ten post jest jak najbardziej serio. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.andrzejek Re: W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 06.01.07, 20:31 Jest jest. Jest i Czterech Pancernych, Gustlika, Marusi.... Osiedle Bielawy . Odpowiedz Link Zgłoś
genepis Re: W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 06.01.07, 20:33 A gdzie w Toruniu jest osiedle Bielawy? Pytam serio Odpowiedz Link Zgłoś
eryk.wiking Re: W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 06.01.07, 21:02 Jadąc na Olsztyn. NIe mylić z Bielanami. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: W Toruniu tez jest (no kiedys byla...) 07.01.07, 04:12 a jezeli garbaty jest glupi? Odpowiedz Link Zgłoś
jami8 Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 18:26 Dawajcie więcej takich informacji. Marzy mi się gazeta, może być raz na miesiąc (na początek), w której nie byłoby ani słowa o lustracji, politykach, katastrofach. Przecież mówiąc głównie o tym, co jest źle - każda gazeta staje się "wybiórcza" Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 18:40 W Krakowie też była taka ulica, na przedmieściu Skotniki, jednak na fali jednej z pierwszych rewolucji moralnych (początek lat 90.) przemianowano ją na ul. Kontradmirała Józefa Unruga - no cóż, zawszeć to jakiś awans, bo pancerni o ile pamiętam to najdalej do porucznika doszli ;-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tiwan Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 06.01.07, 19:32 W Katowicach, na Piotrowicach też kiedyś była ul. Czterech Pancernych (obecnie Szurleja) - boczna od Kostki Napierskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 04:16 kapitan kirk nie byl komandorem? no to koenig gora! Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta I bardzo dobrze! 06.01.07, 18:59 Wystarczy tych pompatycznych pomnikow w Polsce. Sa ulice Misia Uszatka to moga byc i "Czterech Pancernych". Latwo zapamietac i weselej sie zyje. A co to "Klonowa" czy "Kasztanowa" sa lepsze? Proponuje nzwy od nowych zainteresowan i osiagniec naszej cywilizacji np. "Komputerowa" czy "Internetowa". Pospolite ale jak przyswajalne. I tak sie nie da uczyc historii z nazw ulic a nie daj Boze jeszcze komus historia sie nie podoba... to trzeba bedzie nazwe ulicy zmieniac np. z 1-Maja na 3-Maja... to tak dla obnizenia kosztow. Odpowiedz Link Zgłoś
valwit.net nie jedyna! w Toruniu też jest 06.01.07, 19:11 jest ulica Pancernych, Gustlika, Honoratki, Rudego i szarika. Jak ktoś nie wierzy: miasto.torun.pl/torun.pl_plan/plan_n.php i wybierzcie ulice Pancernych. reszta jest obok i widać od razu Odpowiedz Link Zgłoś
patman W świętym mieście moherów taka profanacja? 06.01.07, 19:56 Niech tylko ojciec dyrektor się o tym dowie, to od razu każe to "naprawić". Co do pana Kanonowicza - niezłe nazwisko jak na czołgistę (z ang. cannon - działo). Odpowiedz Link Zgłoś
slayer33 ciekawe co na to policja 06.01.07, 21:06 u mnie parę lat temu ulice pozmieniały nazwy kiedy jaśnie pan władza podczas legitymowania mnie i mojego kolegi usłyszał, że ten mieszka na ulicy Kolorowej (nie miał dowodu, lekko ekhm nietrzeźwy a pytanie/krzyk gliny brzmiało "No to na jakiej ulicy koleszko mieszkasz?!" odp. "Eee, na Kolorowej!") oberwał po nogach tomfą :) Odpowiedz Link Zgłoś
gek_ko Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życie 06.01.07, 21:24 Co to znaczy: "...serial w opinii niektórych historyków zakłamuje historię, tworząc sielankowy obraz współdziałania Armii Czerwonej i Ludowego Wojska Polskiego."? Czy są jacyś historycy, którzy twierdzą, że ten serial oddaje realia historyczne? Nie sądzę. Nie przeszkadza mi przy tym bynajmniej to, że ulica jest Czterech Pancernych. Dużo ludzi się na tym serialu wychowało. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Ten kraj bedzie normalny dopiero za kilkadziesiat 06.01.07, 21:46 lat. Kiedy wymra pokolenia wychowane w zaklamanej, komunistycznej Polsce Ludowej. Moze wtedy prawda i przyzwoitosc beda wazniejsze od "sympatycznych" i cieplych klamstw dajacych poczucie bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ele.gancki Re: Ten kraj bedzie normalny dopiero za kilkadzie 06.01.07, 22:00 > Kiedy wymra pokolenia wychowane w zaklamanej, komunistycznej > Polsce Ludowej To wtedy będą czasy, gdy się będzie liczyć kasa, kasa i markowe przedmioty, a nie żadna prawda (pieniądze to prawda) i przyzwoitość (a co to znaczy?) Odpowiedz Link Zgłoś
pyda A Kraków (jeszcze ) ma 06.01.07, 22:17 ul. Czechosłowacką oś XX lecia oś XXX lecia... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Ten kraj bedzie normalny dopiero za kilkadzie 07.01.07, 04:22 zat4ra napisał: Ten kraj bedzie normalny dopiero za kilkadziesiat lat. Kiedy wymra pokolenia wychowane w zaklamanej, komunistycznej Polsce Ludowej. Moze wtedy prawda i przyzwoitosc beda wazniejsze od "sympatycznych" i cieplych klamstw dajacych poczucie bezpieczenstwa. z toba polska normalna nie bedzie nigdy a ja zeby ci obrzydzic ojczyzne do reszty zamierzam zyc dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życie 07.01.07, 00:43 chyba, że pracujesz w TVP. wtedy z takim adresem w dowodzie masz przesr... Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 01:22 Super, nazwa jest ok, mój kolega mieszka przy ul. Obi-Wana Kenobi Codziennie Coś Nowego Blog Męskiego Feministy -------------------------- ccn.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 01:25 Ulica Obi Wana Kenobiego images.google.pl/imgres? imgurl=starwars.wikia.com/images/thumb/7/7c/Kenobi_Street.jpg/250px- Kenobi_Street.jpg&imgrefurl=starwars.wikia.com/wiki/Obi- Wan_Kenobi_Street&h=188&w=250&sz=15&hl=pl&start=1&tbnid=1ZThR_9yfZe1NM:&tbnh=83& tbnw=111&prev=/images%3Fq%3Dulica%2BObi%2BWan%2BKenobi%26svnum%3D10%26hl%3Dpl% 26lr%3D%26sa%3DX Codziennie Coś Nowego Blog Męskiego Feministy -------------------------- ccn.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 01:28 Tu lepiej, bo i uchwała jest: www.starwars.pl/ulica_kenobiego.php Codziennie Coś Nowego Blog Męskiego Feministy -------------------------- ccn.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 12:23 W Bielsku-Białej była kiedyś (a może nadal jest?) ulica Gerszona Dua-Bogena Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw_stasila Re: Adres przy "Czterech Pancernych" ułatwia życi 07.01.07, 01:23 aLE CZąG PEWNIE UKRADNą. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur W Krynicy Morskiej jest ulica 07.01.07, 12:19 "Teleekspresu". A jeszcze można wymyślić ulice: "Linii specjalnej" "Radzimy rolnikom" "Najsłabszego ogniwa" "Milionerów" "Dziennika Telewizyjnego" oraz "Reklam" Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Sam bym chciał mieć taki adres. 07.01.07, 16:11 O wiele przyjemniej mieszkać przy ulicy Czerwonego Kapturka lub Wilka i Zająca niż przy np. Dmowskiego, Traugutta czy Waryńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś