ritzy Mam dla Was wyjscie 17.01.07, 22:35 Przeniescie sie do jednego miasta, nazwijcie je Stalinogrod, na nazwy ulic i placow poszukajcie patronow wsrod komunistow i podobnych bandytow i zyjcie sobie w tym swoim czerwonym miasteczku, raczac sie obficie piwem. Nauczcie sie korzystac z demokracji. Bo tak, to tylko gadacie po proznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Mam dla Was wyjscie 18.01.07, 06:57 :) Pomyłka - ci co nie umieją stosować demokracji mogli by nazwać swoje miasto Kaczogrodem. O nazwach ulic decydowały, decydują i powinny decydować w sposób demokratyczny wybrane władze gmin. Totalitarna i antydemokratyczna władza z PiS chce im tą możliwość odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski premier jest wariatem 18.01.07, 02:47 Kolejne wielkie osiagniecie premiera, bedziemy pierwszym demokratycznym (jeszcze?) krajem, w ktorym premier bedzie decydowal o nazwie wylotowej z Mieszkowic na Moryn. Premier jest wariatem. To niedobrze. Lepiej jest, gdy krol jest wariatem. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus A tanie państwo coraz tańsze.... 18.01.07, 03:06 Jak się nie umie kierowac krajem, to sie sobie wymysla zajęcie i wrogów. Proponuje zmianę nazwy ulicy Wiejskiej w Warszawie na Buraczaną, a Belweder powinen stać przy ulicy Kaczej Sraczki Dyplomatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 Czy ttylko ? 18.01.07, 03:38 "W Łodzi bardzo skuteczna akcja zmian nazewnictwa ulic miała miejsce na początku lat 90., gdy rządził ZCHN z KPN. Została tylko ul. Czerwona....." Czyżby więc internetowe mapy miast były nieaktualne?.bo np w Łodzi/2007 rok/,znajdziemy ulicę Hanki Sawickiej,Szenwalda i prawdopodobnie wielu innych idoli okresu PRL-u? Odpowiedz Link Zgłoś
pitur Ciekawe czemu PiS nie zmieniał nazw ulic... 18.01.07, 11:41 kiedy miał większość w Radzie Warszawy (www.goniec.int.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
pitur Re: Ciekawe czemu PiS nie zmieniał nazw ulic... 18.01.07, 11:42 Poprawka linku: www.goniec.int.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom gdyby to nic nie kosztowało.... 18.01.07, 13:03 gdyby dało się zmienić nazwy ulic bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów to byłabym za pomysłem PiS. Ale się nie da. Mój sprzeciw nie jest ideologiczny lecz pragmatyczny. Nie jest to sprawa na tyle ważna, żeby wydawać na nią pieniądze, których brakuje na bez porównania istotniejsze cele np. budowę autostrad. poza tym przypuszczam, że w wielu przypadkach ludzie nawet nie wiedzą (i nie czują potrzeby dowiedzenia się) kim był patron ich ulicy (jeśli nie jest to osoba tak znana jak Jan Paweł II czy Piłsudski) wiec nie gorszy ich to, że mieszkają pod "komunistycznym" adresem Odpowiedz Link Zgłoś