kaczomowa 24.01.07, 22:09 No to Hania już leży i kwiczy. Z Beatą nie wygra :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
util Równie dobrze kandydatura Przemo Gosiewskiego... 24.01.07, 22:11 ...może być brana pod uwagę przy okazji wyborów prezydenckich w USA. Czy oni naprawde juz umysły postradali? Nudzi im się?! Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Kartofle skazaly Gilowska na zaglade? Jak Marcinki 24.01.07, 22:19 Kartofle skazaly Gilowska na zaglade? Jak Marcinkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
util Marcinkiewicz? A był taki premier nawet... 24.01.07, 22:24 kot9999 napisał: > Kartofle skazaly Gilowska na zaglade? Jak Marcinkiewicza Kaziu to jeszcze w dupsko dostanie na interwju w PKO BP. Sam się chyba nie spodziewa, jak zostanie zjechany. Był Kazik - i ni ma. Ot, taki tam epizod mitycznej IV RP... Więcej w podręcznikach historii Polski będzie o Kononowiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Marcinkiewicz? A był taki premier nawet... 24.01.07, 22:25 Gładki Kazio do pięt nie dorasta Kononowi. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Marcinkiewicz? A był taki premier nawet... 24.01.07, 22:30 ciumcia napisał: > Gładki Kazio do pięt nie dorasta Kononowi. No i ma szczęście, że ten drugi nie zażyczył sobie poprezesować w PKO BP. Gabinet zdobyłby w przedbiegach i Kazik ponownie zamęczałby Polskę swoimi żenującymi poszukiwaniami synekury. Bo PiSowcy jakos wstydu za bardzo nie odczuwają. Taki Kurski, Gosiewski, Kuchciński, Dorn, Kaczyński Jaro - same ostre chłopaki z przytępioną percepcją żenady. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Łapy Kaczyńskich precz od Warszawy! 24.01.07, 22:49 Tego miasta już nie dostaniecie, choćbyście nawet papieża tu wystawili. Przegranym będzie każdy, kto będzie chciał starać się o fotel prezydenta miasta z pisiorkowej listy. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Łapy Kaczyńskich precz od Warszawy! 24.01.07, 22:54 PO sie stacza: www.pbsdga.pl/x.php?x=496/Ranking-partii-styczen-2007-II.html W sumie nowe wybory teraz byłyby niezłym rozwiazaniem:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Stacza się 666 24.01.07, 23:04 Nie wierzysz sondażom szczególnie tym zlecanym przez wybiórczą, dziwne:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: Stacza się 666 24.01.07, 23:18 Gilowska się na to nie porwie na pewno... Ciekawy komentarz na temat: ciekawy artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
kapi46 Odzyskać Warszawę 24.01.07, 23:30 Mam pomysł na odzyskanie władzy w Warszawie przez PiS. Niech wystawią jako kandydata PiS Hannę Gronkiewicz - Waltz. Gwarantuje to utrzymanie nadal 100%- wej skuteczności przez Braci Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Odzyskać Warszawę 24.01.07, 23:33 Chciałbym zauważyć że bufetowa wygrała ledwo ledwo z Marcinkiewiczem, to z czego się cieszycie?? To już nie będą takie same wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Odzyskać Warszawę 24.01.07, 23:45 > Chciałbym zauważyć że bufetowa wygrała ledwo ledwo z Marcinkiewiczem, podobnie jak PiS z PO w wyborach parlamentarnych i Kaczyński z Tuskiem w prezydenckich ... prosze Cię bądź konsekwentny w pogladach pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Odzyskać Warszawę 24.01.07, 23:52 Ja jestem konsekwentny ale za to ty nie masz żadnych ale to podkreślam żadnych argumentów aby twierdzić że HGW z pewnością wygra następne wybory. No cóż niedawno taką samą pewność zapewne miałeś przed wyborami parlamentarnymi i prezydenckimi? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Odzyskać Warszawę 25.01.07, 00:00 wiesz .. miałem już nadzieję że podyskutujemy jak równi partnerzy .. na przeciwnych biegunach ale równi .. posługujący sie logiką nie emocjami bo tych zdecydownie za dużo w polityce ostatnio .. niestety zawiodłem się zatem więcej pisał nie będę .. przepraszam.. PS. gdzie napisałem że mam jakąkolwiek pewność co do jakichkolwiek wyników ... przytoczyłem tylko Twoje twiedzenia i starałem wykazać ich niekonsekwencję.. jako argument (nie wiem zresztą do czego) przedstawiłeś że HGW wygrała ledwwo ledwo.. oczywiście że tak było .. podobnie jak PiS w prezydenckich i parlamentarnych .. nie zgadzasz sie z tym? .. i o czym ma swiadczyć ten argument?.. że HGW nie jest prezydentem Warszawy? a Lech Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Odzyskać Warszawę 25.01.07, 00:04 Ale coś dialog ci nie wychodzi. No i jaką niekonsekwencję wykazałeś? Marne te twoje wypociny, nie chce nikogo obrażać ale pomyśl trochę zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Odzyskać Warszawę 25.01.07, 00:21 miałem nic nie pisać ale zapytam... czy forum jest dla dyskusji? tak? .. to dlaczego mnie obrażasz? ... mozesz się nie zgadzać ze mną OK na tym polega dyskusja.. z kim chcesz dyskutować? z kimś kto podziela Twoje poglądy? .. wybacz ale to nie dyskusja tylko towarzystwo wzajemnej adoracji.. wchodzisz tu aby dyskutować bo to forum dyskusyjne a nie obrażac ... to że Ciebie obrażają nie upoważnia Cię do traktowania tak wszystkich innych.. pozdrawiam i dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
esbol_z_las_vegas Inteligentna_Zgrabna_Polka_contra _C_i_a_ł_o_!:)))) 25.01.07, 03:00 Zakapiorna gruba bufetowa nie żadnych szans wygrać z Inteligentną Super-Polka Gilowską ! Odpowiedz Link Zgłoś
sirus_curse O czym wy wlasciwie dyskutujecie? 25.01.07, 05:39 Przeciez Gilowska ma TECZKE i w IV RP Lustracyjnej tak czy inaczej nie ma szans w zadnych demokratycznych wyborach. Przeciez nie popra jej ani lze-elity czy libertyni bo jest z PiSu, ani moher, bo mimo abolicji ze strony wodza dalej jest mocno podejrzana. Odpowiedz Link Zgłoś
pobialym Re: Okazuje się że to co najlepsze w PIS pochodzi 25.01.07, 07:42 K...za moje pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Nieśmieszne zabawy prawników z PiS kruczkami prawn 25.01.07, 09:52 ymi, niestety tak to bedzie wyglądać nadal - nie tworzy sie dobrego prawa a cwane prawo. żeby w odpowiednim momencie je "własciwie" zinterpretować musieli nawet "odbić" Trybunał Konstytucyjny A pani Hanna jak jest mocna to wygra i drugi raz z PiSem a narodowi socjaliści zbłażnią sie do reszty + wypracują sobie prawdziwego wroga (a nie przeciwnika, rywala, jak dotychczas). Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Plugawce fałszem o włos wygrały z uczciwymi 25.01.07, 00:06 Teraz gnidy sieją terror niemający nic wspólnego z prawem i sprawiedliwością i GRABIĄ naród Podatkami i nieuzasadnionymi PODATKAMI ograbiającymi Polaków. Przestępcy z wieloma wyrokami znaleźli azyl w tej mafii i ustanawiają "Prawo" które swą niesprawiedliwością i bezczelnością uderza w uczciwych a nie w przestępców. Żądamy nowych wyborów by Polacy mogli odsunąć uzurpatorów którzy kłamstwem i obłudą dostali się do władzy i rujnują teraz Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowa.nie.popusci Plugawce fałszem o włos wygrały z PIS-em !!!!!!!!! 25.01.07, 02:52 pazerne, pruskie PO-kemony dzięki potajemnym konsztachtom z bolszewią, Kwachami-Piajakami, Bermanani itp. i dzięki poparciu esbectwa zamieszkującego stolicę o włos wygrały z Polakiem Marcinkiewiczem ... Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Stacza się 666 24.01.07, 23:31 Ciekawy to by był jakby był napisany przez kogoś niezwiazanego z PO. Co miałby napisać narybek PO o swojej koleżance partyjnej:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Stacza się 666 24.01.07, 23:33 > Ciekawy to by był jakby był napisany przez kogoś niezwiazanego z PO I w ten oto sposób z zasady "niech będzie wysłuchana i druga strona!" zrobiła się "niech będzie wysłuchana tylko druga strona - nasza strona". Odpowiedz Link Zgłoś
lmark R 666 szaletowy z klozetu Plugastwa poniża Kobietę 24.01.07, 23:59 Plugawcu nie mogącym dorównać Kobiecie do której stóp konusie nigdy nie dorośniesz jak śmiesz wyzywać tą panią od Bufetowej. Szanowny zawód ale nigdy nią ta Pani nie była natomiast 666 jest plugawym koleżką nijakiego niegodziwca Ku..kiego który po nauczeniu się wiązania krawata z pół Winsorskim węzłem nie stał się Księciem a jest też plugawą szmatą , tubą niegodziwców z krainy Dobra Orwela. Polacy nie chcą szmat idącym pod nieswoimi sztandarami . Reprezentaci szaletowych nizin dorwali się do władzy i świrują na Kśięccy Prawa i Sprawiedliwości a ich czyny świadczą o Niesprawiedliwości i naginaniu prawa do swych plugawych niskich celów. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: R 666 szaletowy z klozetu Plugastwa poniża Ko 25.01.07, 00:10 To nie ja wymyśliłem ale mam na tyle szacunku do kobiet aby nie używać innego epitetu. A co ci się nie podoba w stwierdzeniu bufetowa, może lepiej kelnerka albo barmanka. Ja nie poniżam kobiet, w tym przypadku jest to tylko wyrażenie stosunku dla radosnej twórczości jaką uprawia ta Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark 6666q konus umysłowy odmóżdżony wypierdek PiS 25.01.07, 00:18 Bałwan na żołdzie Ku..kiego o umyśle szaletowego z PiS w dalszym Ciągu obraża Kobietę i przez odmóżdżoną makówkę nie jest w stanie tego pojąć i nie pojmie. Szkoda brać pod uwagę PiS Tworka z Tworek Hrabiego rodowego słynnego pacjenta z tej miejscowości. Wart PiS jego. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: 6666q konus umysłowy odmóżdżony wypierdek PiS 25.01.07, 00:20 Ziejecie towarzyszu nienawiścią, uważajcie aby wam się futerko nie przypaliło:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: 6666q konus umysłowy odmóżdżony wypierdek PiS 25.01.07, 01:23 6666q? Goofniasz w internecie to nadal goofniasz. Yurz taka jego PiS dzielna i dornowata paroda. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Stacza się 666 25.01.07, 00:00 Tu też jest ciekawy komentarz: lysakowski.wordpress.com/2007/01/22/profesorka-prawa/ Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Stacza się 666 25.01.07, 00:16 Komentarz, rzekłbym pryncypialny i autorytatywny. Dużo ciekawsze jest wszakże dyskusja pod nim. Oto p. Łysakowski nagle spuszcza z tonu, gubi zaprezentowaną na początku pewność siebie i zaczyna wyciągać paragrafy ukazujące, że sprawa nie jest wcale taka oczywista, po to by w końcu stwierdzić, że powinien rozstrzygnąć to sąd. Zupełnie cichcem gdzieś się gubi clou komentarza, że HGW już nie jest prezydentem Warszawy. Całości dopełnia zdanie "blog pisany ku rozrywce autora" - motywacja zrozumiała, ale po takiej deklaracji trudno traktować bloga poważnie. Jakkolwiek podoba mi się to, że autor potrafił przyznać rację i uznać argumenty oponentów. Tylko po co tak jednoznaczne (i chyba mało przemyślane) stwierdzenia na dzień dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:01 Kiedy się ten koszmarek rozpadnie? Raczej bliżej do tego niż dalej. Tylko co zrobią biedne sierotki po PO, chyba wzrosną obroty aptek:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:19 POpuszczasz w spodnie jak sie cieszysz? :) Kazde PO i cieknie... Skad sie tacy biora, no skad... Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:28 Wyznawców guru Donalda nie brakuje ale skąd oni się biorą, jak długo można słuchać kolesia który za wszelka cenę chce władzy. Nawet w takich liberalnych stanach zjednoczonych nikt nie hołubi przegranych, przegrywasz wybory tzn. jesteś słaby to do widzenia, proste ale nie dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:32 > przegrywasz wybory tzn. jesteś słaby to do widzenia, proste ale nie dla wszystk > ich. czy dotyczy to również wyborów Prezydenta Warszawy? ;-) tak się tylko pytam.. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:37 Nie sądzisz chyba że Marcinkiewicz znowu będzie kandydatem PISu? A dotyczy to wszystkich wyborów. Jak Donald dotrwa do następnych wyborów prezydencki to będzie miał marne szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:43 nie pytałem o Marcinkiewicza tylko o formację która Go w tych wyborach popierała... to będzie tak? ... wystawiamy kandydata .. przegrywa .. to wystawiamy następnego .. i do skutku? ... ja w przeciwieństwie do wielu Twoich adwersarzy nie będę Cię obrażał i wyzywał za to że jesteś zwolennikiem PiS-u .. ja prosze Cię tylko o konsekwencje w poglądach.. mnie nie podobają się rządy PiS-u ale rządzą z nadania Narodu i muszę się z tym pogodzić, pogódź się i Ty z wyrokiem wyborców w W-wie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:47 Tylko dlaczego Hania chce stać ponad prawem. Gdyby Marcinkiewicz wygrał wybory i znalazłby się w takiej sytuacji jak ona to jak myślisz kto pierwszy nawoływałby do przestrzegania prawa?? Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:53 odpowiedz sobie szczerze ... Ty? nie chcę bronić HGW.. o tym czy ma pozostać na stanowisku czy nie niech decyduje sąd.. bo prawo w Polsce to nie jedna (kiepsko napisana zresztą ustawa) to cały system prawny, ze wszystkimi przynależnymi do niego instytucjami ... nie podoba mi się jedynie ten jednostronny pośpiech (do władzy) w oczach niektórych (w tym J.Kaczyńskiego) polityków PiS... przyjemnie zaskoczyło mnie tutaj stanowisko M.Jurka :-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Rozłam w PO już bliski 25.01.07, 00:08 Szkoda, ze lechujarek nie byl taki ostry i konsekwenty w stosowaniu prawa, kiedy sam zle wypelnil PIT jako prezio wawy, skutkiem czego powinien byl zlozyc urzad i poddac sie karze. Wtedy tlumaczyl sie niejednoznacznoscia przepisow. Nie ma to jak katonarodowa ludzka zyczliwosc, psiakrew. Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Rozłam w PO już bliski 25.01.07, 00:15 widzisz .. to właśnie chcę naszemu Koledze wykazać.. że trzeba być konsekwentnym w pogladach.. albo mówimy że ludźmi kiepskiej reputacji rozmawiać nie będziemy i stosujemy się do tego albo tego nie mówimy... z jednym sie tylko z Tobą nie zgodzę ... z inwektywami którymi rzucasz.. typu katonarodowa... moge zrozumieć emocje ale klasę należy zachowywać zawsze.. to też rodzaj konsekwencji pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Rozłam w PO już bliski 25.01.07, 00:22 A no właśnie, czy ktoś z Was się orientuje, jakie konsekwencje poniósł w związku ze źle wypełnionym PIT-em? Z pewnościa się wywinął i sprawa przycichła. Ja w każdym razie dowiaduję się dopiero od Was. No, ale jak to się mówi - koszula bliższa ciału. Nikt autodonosów nie będzie składał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lmark 6666q konus umysłowy Prawo stworzone przez PiS 25.01.07, 00:12 Toż to nie ma nic wspólnego z prawem a zostało ustanowione przez PRZESTĘPCÓW z wieloma wyrokami sądowymi tylko w jednym celu by banda szubrawców w sposób niegodny i pod banalnym pozorem kruczka pseudoprawnego można było eliminować wszystkich którzy nie są w kaczej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Rozłam w PO już bliski 25.01.07, 00:15 Dotrwa, dotrwa. Bo ja zagłosuję. I jeszcze parę osób. I co, zabronisz? Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:35 6666q napisał: > Wyznawców guru Donalda nie brakuje ale skąd oni się biorą, jak długo można > słuchać kolesia który za wszelka cenę chce władzy. > Nawet w takich liberalnych stanach zjednoczonych nikt nie hołubi przegranych, > przegrywasz wybory tzn. jesteś słaby to do widzenia, proste ale nie dla wszystk > ich. Za wszelką cenę chce władzy? To kurduple biorac do rządu kryminalistów, komuchów i byłych TW oraz faszystów giertycha trzymają sie koryta za wszelką ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Re: Rozłam w PO już bliski 24.01.07, 23:43 Oni już mają władze a Donald nie, PIS chciało wcześniejszych wyborów ale PO nie chciała bo miała słabe wyniki, za to się uaktywnili jak sondaże się poprawiły na ich korzyść. No to co jest ważniejsze dobro Polski czy PO? W sumie to wolę SO i LPR od Sojuzu Lewizny Demagogicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Plugawe konusy kontratakują pod pozorem prawa 24.01.07, 23:37 io sprawiedliwości kaczej. Obmierzłe Polakom Pijawki i Samomafijne gnidy wysysające Narodowi polskiemu Krew i Pieniądze na igrzyska by plugawa zaraza opanowała wszystkie stanowiska jeżeli nie za pierwszym razem to za Nasze pieniądze do skutku czyli do zawłaszczenia władzy i stanowisk. Takiego jawnego plugastwa skrytego za fałszem prawa stanowionego przez przestępczą mafię jeszcze w historii narodu Polskiego nie było. Precz z przestępczą mafią wysysającą krew z Polskiego Narodu i pieniądze podatkami i przeznaczanie ich na NIECNE cele. Kiedy z rządu zostaną usunięte Przestępcze indywidua które mimo wielu prawomocnych wyroków grabią naród podatkami i nienależnymi płacami dla siebie oraz swoich świt oraz korumpują stanowiska dla swoich celów. Przestępcy którzy winni siedzieć w więzieniach okradają naród i tworzą "USTAWY" i "PRAWO" na podstawie którego oskarża się niewinnych i uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Łapy Kaczyńskich precz od Warszawy! 25.01.07, 00:00 ...a jak komisarza znowu chcecie bezprawnie wsadzić, to i butelki z benzyną się znajdą... W końcu wyszkoliło nas to muzeum Powstania przeciwko okupantom... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Dawno się tak nie uśmiałem: 24.01.07, 22:12 Tak na dobrą sprawę nie wiadomo za bardzo (przynajmniej PiSowcom, konstytucjonaliści jakoś inaczej się wypowiadają) jak wygląda status HGW i czy (a jeśli tak to kiedy) będą wybory a ci już chcą kandydata wybrać... Zresztą przy takim doborze nazwisk to za wielkich szans PiS mieć nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Gosiewki na prezydenta - ma krótkie rączki więc... 24.01.07, 22:51 się nada. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszawy? 24.01.07, 22:13 na razie to preztdentem jest HGW. A jeśli PiS bez wyrtoku sądu będzie próbował wetknąć jakieś namiestnika, to się wyjdzie na ulice z butelkami... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r "Beatyfikacja" Warszawy? 25.01.07, 00:12 jardo-g napisał: > na razie to preztdentem jest HGW. A jeśli PiS bez wyrtoku sądu będzie próbował > wetknąć jakieś namiestnika, to się wyjdzie na ulice z butelkami... ************************************* Powtórzę to, co napisałem wcześniej. PiS sonduje możliwości puszczając w eter plotki. Sprawa wygląda jednak źle dla PiS-u, bo średnio lubiana choć popularna Gronkiewicz-Walz wygrała z pisowskim maestro popularności - Marcinkiewiczem. Skoro nie Marcinkiewicz, to kto? Gilowska? Śmiechu warte. W tej chwili PiS może odzyskać Warszawę jedynie komisarycznie. Jednak i tu jest haczyk. Siłowe odzyskanie Warszawy będzie takim przekrętem, po którym PiS znajdzie się na dnie. Zdaje się, że Dorn z Kaczyńskim powinni dziś po otwarciu ust natychmiast zatkać je choćby skarpetą, byle nie pieprzyć bzdur. Ale cóż, tak to bywa: słowo skowronkiem wyleci, a wołem wróci. Wycofać będzie się trudno i trzeba zdać się na sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszawy? 24.01.07, 22:14 daj spokoj fantasto przecietny warszawiak na Gilowska patrzec nie moze z czystym sercem w koncu pojde na wybory-skresle i Zyte-za klamstwa i gruszki na wierzbie,i HGW- za glupote Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Wierzejski na prezydenta Warszawyyyy 24.01.07, 22:23 Jest trzecia droga - Wojciech Wierzejski!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: Wierzejski na prezydenta Warszawyyyy 24.01.07, 23:35 o tak to prawdziwy katolik on powinien prowadzic warszawska trzodke ku zbawieniu Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:28 nie będzie żadnych wyborów, HGW raczej wygra w sądzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinaas Gronkiewicz nie powinna już kandydować 24.01.07, 22:22 To chyba oczywiste ,ze gdyby doszło do kolejnych wyborów , to Gronkiewicz nie powinna już startować. Swoją niewątpliwą głupotą i arogancja wobec prawa naraziła podatników na wydawanie milionów złotych na organizację wyborów. To kompromituję Hanne Gronkiewicz Walz. Osoba ,która ma problemy z tak prostą czynnością jak terminowe złożenie oświadzcenia majątkowego - nie powinna zabierać się za kierowanie stolicą Polski. Pozatym Gronkiewicz opowiada za wywołanie nikomu niepotrzebnych problemów. Zachłysnęła się władzą pani HAnia - do tego stopnia ,ze zapowmiała o prawie ,które precież ustanowili jej partijni koledzy.... Smieszne ,zasłosne ,tragiczne. Pani Gronkiewicz jest skompromitowana całkowicie. Tylko ślepi wyznawcy pani HAni mogą twierdzić że nic się nie stało. Jeśli będą wybory to kandydatem PO powinien zostać ktoś inny. Gronkiewicz niech myśli jak spłacić z własnej kieszeni koszty dodtakowych wyborów - koszty własnej głupoty i buty. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Gronkiewicz nie powinna już kandydować 24.01.07, 22:29 nie miała obowiązku składać żadnego zeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gronkiewicz nie powinna już kandydować 24.01.07, 22:32 Hm... a z jakich przepisów to wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Gronkiewicz nie powinna już kandydować 24.01.07, 22:38 mąż prowadzi działalność poza Warszawą. W ustawie nie ma definicji co to oznacza prowadzić działalność gospodarczą na terenie danej gminy. Gdyby chodziło o miejsce zarejestrowania działalności, takie pojęcie użyte by było w ustawie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gronkiewicz nie powinna już kandydować 24.01.07, 22:46 To jest ustawa o bezpośrednim wyborze itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Gronkiewicz nie powinna już kandydować 24.01.07, 22:47 to jest ta wrześniowa (pisana na kolanie). Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Gronkiewicz nie powinna już kandydować 24.01.07, 22:43 Na razie jeszcze sąd się nie wypowiedział i może by pisuary dla przyzwoitości poczekały trochę? Rozumiem, że rączki swędzą do kolejnego chapnięcia niezłego kawałka władzy (ależ nienażarte towarzystwo), ale jeszcze nie są w ogródku. Proponuję, by pisuary uchwaliły prawo, że opozycji w ogóle nie wolno startować w żadnych wyborach, a tylko Świetlanym Siłom Naszej Przewodniej i Jedynej Partii Nieomylnej wolno. Sprawa będzie jasna. Poza tym nie martw sie o kasę drogi pisuarku - wyborów żadnych nie będzie i o to w tym wszystkim chodzi. Oczy możecie nimi mydlić moherkom. Będzie komisarz do końca kadencji - 2 lata można go utrzymywać na stołku zgodnie z prawem, a potem przy pomocy koalicyjnych przestępców zmieni się prawo i dalej będzie wolno. W końcu warszawiacy do komisarza przywykli. Wyborów za 3 lata też może nie być - paragraf się znajdzie, a jak nie, to się go napisze, stworzy, uchwali... To jest czytelna gra i niech pisuarki nie zwołuja plenum, nie udają, że sytuacja jest dla nich niewygodna. Żart... Najwyższy Strateg był dziś taki czerwony z podniecenia i radości na tę nieoczekiwaną gratkę, że myślałam, iż zawału dostanie albo choć ataku skakaniny, jak to kiedyś przydarzyło się w sejmie pewnemu Gabrielowi bodajże. Nic z tego.., Ma przecież rządzić do 91 roku życia. Taki Kim Ir Sen nasz kochany.... Słoneczko Tatr i nacudniejsza syrena Bałtyku. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz ale tu nie chodzi o Hienę tylko o wydymanie kaczek 24.01.07, 23:00 > Pani Gronkiewicz jest skompromitowana całkowicie. Tylko ślepi wyznawcy > pani HAni mogą twierdzić że nic się nie stało. nie wydaje mi się byś znalazł w Warszawie "ślepych wyznawców" HGW. To miasto jest po prostu antypisowskie . Ja też patrzeć na Hienę nie mogę ale jeśli będą wybory to pójdę, wyceluję ołówkiem w odpowiednią kratkę, mocno zacisnę oczy i oddam jej swój głos wyborczy. Chodzi o to by nie dać kaczorom asumptu do myślenia, że znowu naród udało im się wydymać. Nie można popierać pisowego kandydata bo to oznacza równocześnie popieranie promocji cwaniactwa. Ja cwaniaków nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Gronkiewicz nie powinna już kandydować-bzdura 25.01.07, 00:33 To że Przestępcy z wieloma wyrokami sądowymi ustanowili niejasne i kruczkowate prawo tylko po to by swoje chore aspiracje do władzy wszędzie ustanowić nawet tam gdzie Naród i wyborcy sobie tego nie życzą . Przecież ten głupi kruczek nie ma żadnego uzasadnienie a jeśli ktoś się opóżnił to daje mu się karę ale nie karę śmierci politycznej i zamordowanie woli wyborców pod pretekstem prawa bezprawia utkanego przez przestępczą organizację w niecnych celach. PiS doszedł do władzy pod fałszywymi sztandarami i jak ma odrobinę sumienia i uczciwości to dawno oddał by się pod osąd wyborczy narodu ale na to plugawców nie stać , Brzytwy będą się trzymali a władzy zdobytej fałszem 9i podstępem nie oddadzą chyba że Polacy wyjdą na ulicę i to też prędzej możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
color.one No jasne, zostawi po sobie burdel... 24.01.07, 22:22 w budzecie i finansach panstwa i skrzetnie umyje raczki. na jej miejsce przyjdzie kolejna marionetka kaczynskich i znowu cos namiesza, nagrzebie, powie - co zle to nie ja, i tak w kolko... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinaas Re: No jasne, zostawi po sobie burdel... 24.01.07, 22:25 color.one napisał: > w budzecie i finansach panstwa i skrzetnie umyje raczki. na jej miejsce > przyjdzie kolejna marionetka kaczynskich i znowu cos namiesza, nagrzebie, powie > - co zle to nie ja, i tak w kolko... Od Kaczyńskich wara. To jedni z nielicznych uczciwych ludzi ,którzy doszli do wałdzy po 2 wojnie światowej. Doucz się historii i mniej gazety Wybiórczej, TVN-u i reszty polskojęzycznych gadzinówek - a będzie dobrze. Zapewniam. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: No jasne, zostawi po sobie burdel... 24.01.07, 22:32 mordzinaas napisała: > Od Kaczyńskich wara. To jedni z nielicznych uczciwych ludzi ,którzy > doszli do wałdzy po 2 wojnie światowej. > Doucz się historii i mniej gazety Wybiórczej, TVN-u i reszty > polskojęzycznych gadzinówek - a będzie dobrze. Zapewniam. Przejrzyj na oczy matołku. Kłamliwa, zakompleksiona swołocz, która chce zawładnąć wszystkimi możliwymi stanowiskami w państwie, wpychając na nie miernoty bez kompetencji, pijaków i złodziei. Rządzą wraz z bandytami i siowłoczą z samoobrony i faszystowskimi śmieciami z lpr. Jezu, ile czasu straciłem? A jacy prawdomówni. Co ty na to: "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'. To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię". J. Kaczyński. Czerwiec 2003. Marzec 2005 rok / antena RMF FM RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne! Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3: "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju." Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD." Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." ..."Zapada decyzja, żeby z tym kimś rozmawiać. I on okazuje się oszustem. Tak było w tym wypadku. Ale trzeba z tego wyciągnąć wniosek, nigdy więcej nie wolno już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji. I chcę wam tutaj, w tym szczególnym miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym miejscu Polaków, przyrzec, że nigdy więcej już z takimi ludźmi rozmawiać nie będziemy". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: No jasne, zostawi po sobie burdel... 24.01.07, 22:39 A tu kolejne kwiatuszki z tego cyklu: www.pis.org.pl/article.php?id=3421 www.pis.org.pl/article.php?id=1015 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac No jasne "uczciwi" jak mało kto :( 24.01.07, 22:32 > Od Kaczyńskich wara. To jedni z nielicznych uczciwych ludzi ,którzy > doszli do wałdzy po 2 wojnie światowej. > Doucz się historii i mniej gazety Wybiórczej, TVN-u i reszty > polskojęzycznych gadzinówek - a będzie dobrze. Zapewniam. Nie będzie. Bo historia i GW idą w parze - twoje wiadomości zaś wbrew nim. Ufff trzeba zaczynać od nowa. Uczciwi? Taaak? To mam na początek 2 pytania: 1. Ile lat ma naprawde żona Pana Prezydenta? 2. Od kiedy Jarosław Kaczyński przestał być bratem L. Aleksandra Kaczyńskiego? A może stanowisko Premiera już się nazywa inaczej? Jak ustalimy że mamy doczynienia z kłamcami możemy pogadać o innych przywarach wyżej wymienionych braci.... Odpowiedz Link Zgłoś
gwisniew Re: No jasne, zostawi po sobie burdel... 24.01.07, 22:35 Może i rzeczywiście są uczciwi, ale dlaczego Jarek dziś kłamał? Oto artykuł ustawy o bezpośrednim wyborze wójta, burmistrza i prezydenta miasta: Art. 27. 1. Od uchwały rady gminy o wygaśnięciu mandatu wójta z przyczyn, o których mowa w art. 26 ust. 1 pkt 3 i 4, wójtowi, którego uchwała dotyczy, przysługuje odwołanie do właściwego sądu okręgowego w terminie 7 dni od dnia jej doręczenia. Przepisy art. 60 i art. 61 ustawy, o której mowa w art. 2 ust. 2, stosuje się odpowiednio. 2. Wygaśnięcie mandatu wójta następuje z dniem wydania przez sąd orzeczenia oddalającego odwołanie. Czy tak uczciwy człowiek może kłamać? Nie opieram swoich poglądów na poglądach innych ("GW, TVN-u i reszty"), ale na własnej ocenie faktów, a fakt jest taki, że najuczciwszy po 2 wojnie światowej premier publicznie dziś skłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: No jasne, zostawi po sobie burdel... 24.01.07, 22:45 Ja mam jeszcze pytanie dot. Art 26 ust 2. rzeczonej Ustawy. Czy uchwalenie wygaśnięcia mandatu jest obowiązkowe? Czy też Rada Gminy może uchwalić to, że mandat nie wygada ew. w ogóle olać sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: No jasne, zostawi po sobie burdel... 24.01.07, 23:37 uczciwi? .. ok ale co ja jako zwykły obywatel Polski Im zawdzięczam? kilka przykładów może? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:22 Trudno jest być warszawiakiem w tych "ciekawych czasach".Odczuwam niechęć do najbardziej demokratycznej formy uczestnictwa życiu społecznym jaką wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
zima_zaskoczyla_drogowcow Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:25 I dlatego trzeba namowic Konowicza zeby kandydowal. on zdobylby serca warszawiakow. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:26 Zastanawiam sie za co Bog tak pokaral polakow zsylajac na nich braci Kaczynskich ...!! Czy 30% polakow nagle osleplo i nie widzi co sie dzieje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:33 Sami sobie zgotowali ten los. Wybory były wolne, demokratyczne itp. Ale co mógł wybrać naród o mentalności niewolników? Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg zabierzcie stąd stolicę!!! 24.01.07, 22:39 Wrocławiem karłowaci aż tak się nie podniecają i efekty widać bez problemu. Ja tylko zwrócę uwagę na fakt że pojawił się wreszcie w W-wie wspólny bolet na kolej, także na WKD, powstaje związek komunikacyjny, podczas gdy Lech Aleksander Irasiad Kaczyński wspólny bilet zlikwidował po miesiącu swych jaśnie ościwconych rządów a później osobniki takie jak Urbański i Czapla (poprzednio PKS łomża, obecnie Rada Nadzorcza ORLEN) 4 lata symulowały że w tej sprawie coś robią. Irasiad raz zimą wsiadł do autobusu z termometrem, zadumał się nad losem ludu i rozkazał grzać w busach! Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:46 Kaczyńskimi nie musisz się przejmować. Właśnie poinformowałem jednego, że przestał być prezydentem, a drugiego, że już nie jest premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
zima_zaskoczyla_drogowcow Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:24 Romaszewski może nie wytrzymać napięcia nerwowego, do telewizji chyba go po to dają, żeby można bylo sie posmiac. On kandydować to może ale do kabaretu Pietrzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinaas Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:27 zima_zaskoczyla_drogowcow napisał: > Romaszewski może nie wytrzymać napięcia nerwowego, do telewizji chyba go po to > dają, żeby można bylo sie posmiac. On kandydować to może ale do kabaretu Pietrz > aka. Ty barani łbie. Szydzisz z Romaszewskiego.... Gdybyś cokolwiek wiedział otym człowieku. Gdybyś wiedział cokolwiek. Ale wiesz tyle co zjesz , wiec nie dziwota ,ze pleciesz bzdety aż głowa boli. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:30 Ty pisowski debilu co tu tutaj robisz !!! A poszedl w pizdu na fora RM i Naszego Dziennika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zima_zaskoczyla_drogowcow Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:30 > Ty barani łbie. Szydzisz z Romaszewskiego.... Gdybyś cokolwiek > wiedział otym człowieku. Gdybyś wiedział cokolwiek. > Ale wiesz tyle co zjesz , wiec nie dziwota ,ze pleciesz bzdety aż > głowa boli. za zaslugi to sie dostaje gablote w muzeum, ale nie u nas.jeszcze przez 20 lat beda ci sami ludzie ktorzy juz nic nie maja do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:38 Nawet najpiękniejsze karty w życiorysie nie muszą oznaczać tego, że człowiek od razu się nadaje na jakieś stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:40 Romaszewski? Czy to nie ten co został złapany na tym że rano "pyszczył" na hipermarkety w Senacie, a wieczorem złapano go jak tam robił zakupy? Czy jednak to był inny "prawicowiec"? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 22:42 Nie on jeden. Ostatnio gdzieś pisali że Romek MEN jadł w jakimś centrum handlowym potrawę o egzotycznej nazwie sushi ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 przezylismy komunistow,wytrzymamy i kaczystow 24.01.07, 22:29 te prowokacje skoncza sie bardzo niedobrze, ja to czuje........... Kto pod wiatr pluje na twarz zbiera Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
trybowski ___przecież NIE BĘDZIE wyborów teraz___ 24.01.07, 22:26 Gronkowiec będzie Walczyć ;) Jestem za HGW, choć to nie jest perfekcyjna kandydatka. Ale anyway mądra babka. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg niesamowite skecze w cyrku politycznym braci K.!!! 24.01.07, 22:32 tu naprawdę nie ma rutyny, nie grozi nuda. Już się wydaje że trudno będzie wymyślić nowy numer ale spokojnie. Spokojnie. Jarek całe lata obmyślał program. Za 3 lata takie będziemy już mieli za sobą Renię Beger jako abp warszawskiego, Kazia jako trenera reprezentacji skoczków, Andrzeja Leppera jako rektora Uniwersytetu Warszawskiego, Romana Giertycha jako ambasadora w Ułan Bator, Jana Marię Rokitę jako szefa koła PiS w Biłgoraju, Przemysław Edgar Gosiewski po raz czwarty zostanie premierem, Marek Jurek będzie ministrem finansów - no i każdy wzruszy ramionami i powie: a co w tym wszystkim dziwnego? To przecież IV RP. No i mam nadzieję że każdy będzie wreszcie milionerem a jedynym powodem niezadowolenia Jarka będzie fakt że banknot 100 000 złotych z jego skromną osobą pojawi się najpierw i na banknotach 200 000 i większe trzeba będzie jak niedawno na Białorusi drukować zajączki i sarenki by nie znieważyć majestatu. Odpowiedz Link Zgłoś
szpionprezesa Pan Premier niestety znowu mija się z prawdą 24.01.07, 22:34 Pan Premier niestety znowu mija się z prawdą i jak na prawnika kompromituje się nieznajomością przepisów. Aby stracić stanowisko wpierw musi być uchwała Rady. Poza tym przepisy są wzajemnie sprzeczne w dwóch ustawach i odmiennie regulują skutki niezłożenia w terminie oświadczenia co nadaje się do TK , który zapewne stwierdzi ich niekonstytucyjność ale o tym "świetnie wykształcony prawnik " nie musi wiedzieć hi hi. Panie Premierze a jak braciszek w 2003r. zataił w oświadczeniu dochody z diet to była to błędna interpretacja rubryki a teraz dwa dni spóźnienia to "wielkie" przestępstwo. Wstydź się Pan ! Jesteś Pan mały , nie tylko wzrostem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pan Premier niestety znowu mija się z prawdą 24.01.07, 22:37 W dodatku to ten sam premier, który jeszcze niedawno był władny zawiesić sejmową ustawę o tzw. "wecie wojewodów". Czyżby pozycja premiera słabła, skoro jeszcze niedawno zawieszał przepisy, a teraz musi ich przestrzegać? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Nie będzie zadnych wyborów 24.01.07, 22:39 I to nie dlatego, że HGW wygra w Sądzie, lecz dlatego, że PiS tak zmieni prawo (a potrafią, jak trzeba, zrobić to w jeden dzień), że komisarz będzie mógł rządzić do końca kadencji, czyli prawie 4 lata. Już raz w taki sposób zdobyli Warszawę na przeszło rok. A należały się przecież wybory, po tym jak L.K. został preziem "całego narodu". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nie będzie zadnych wyborów 24.01.07, 22:41 Wbrew pozorom miałoby to swoje plusy, choć raczej na zasadzie "im gorzej tym lepiej". Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Nie będzie zadnych wyborów 24.01.07, 22:46 jardo-g napisał: > to wtedy na ulice.... Nie liczyłbym, świadomość społeczna kuleje... Nawet w Warszawie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Nie będzie zadnych wyborów 24.01.07, 22:49 wyjdą - tak samo jak na grób Kuronia... Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Nie będzie zadnych wyborów 24.01.07, 22:59 jardo-g napisał: > wyjdą - tak samo jak na grób Kuronia... Tak, to był budujący widok. Ale mimo wszystko uważam, że gest solidarności z obrażanym, nieżyjącym autorytetem łatwiej przychodzi niz czynna akcja sprzeciwu wobec łamania czy naginania reguł np. prawa administracyjnego czy ustawy o samorzadności. Ktoś się w ogóle zastanawiał nad tym, że upoważnienia Kochnalskiego do sprawowania władzy w stolicy mają g*wnianą wartość? Reakcji obywateli nie odnotowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg teraz jest czas oszołomów 24.01.07, 23:04 na Węgrzech demonstracje nic nie dały... na Słowacji jest koalicja bardzo podobna do tej w IV Republice... w Czechach 7 miesięcy nie było rządu... a koniunktura i dotacje z UE sprawiają że lud się nie buntuje bo przynajmniej u nas został zahipnotyzowany niesamowitymi rentami po 100$ a komu się nie podobało to wyjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nie będzie zadnych wyborów 24.01.07, 23:14 Zawołajcie nas ze Śląska,będzie i przyjemnie i pożytecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Nie będzie zadnych wyborów 24.01.07, 22:48 Chyba odsnieżać ulice :DDD Bo Hania maja jakis problem również i z tym:) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie będzie zadnych wyborów 24.01.07, 22:46 Kaczyńscy wogóle zlikwidują samorządy. Bo wszakże "Polska nie jest federacją niezależnych gmin" jak stwierdził niedawno poseł PiS Karski www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3854487.html To jeszcze jeden "kroczek" na drodze do "odzyskania" wszystkiego co można "odzyskać". Odpowiedz Link Zgłoś
maac91 Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszawy? 24.01.07, 22:41 Mloda Polska: - moze to dlatego, ze jedyna rzecza jaka mam wspolna z polityka sa studia politologiczne, nadla nie rozumiem gdzie jest napisane, ze na stolkach, czy to prezydentow miast, ministerst, spolek panstwowych, czy banku narodowego maja siedziec ludzie z partii, ktora wlasnie wygrala w wyborach. Faktem jest, ze polityka to sztuka utrzymywania sie przy wladzy, ale u nas to juz sama sztuka dla sztuki. Dlaczego nie moze byc tak zeby na kazde stanowisko byly rozpisywane konkursy? No ale co by to bylo jakby taki konkurs wygral ktos z opozycji?! Ale wlasnie tak powinno byc, ze wygrywa i dostaje stanowisko ktos z wizja, kompetentny. Moze po jakims czasie zostalaby zaszczepiona kultura profesjonalizmu, gdzie partia rzadzaca umozliwia ludzia ktorzy w danej dziedzinie sa specjalistami podejmowac decyzje w sprawie przyszlosci naszego kraju. Mloda Polska - mlodzi laczcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gnoje Okonkursach na stanowiskka 25.01.07, 05:44 Zapewniam Cię, że jestem osobą kompetentną i wiem co piszę. Z konkursami to jest tak: 1. Najpierw sb, wsi i temu podobne instytucje poprzez wprowadzenie swoich ludzi zapewniły sobie kontrolę na komisjami egzaminacyjnymi przeprowadzającymi egzaminy mające na celu wyłonienie kandydatów na członków rad nadzorczych. 2. Te kontrolowane komisje zapewniły (np. podkładając w miejsce wypełnionych źle testów przyniesione z sobą gotowce) wybór opowiedniej grupy ludzi tzw. kandydatów na członków rad nadzorczych. 3. Z tej grupy wybrano odpowiednie rady nadzorcze. 4. Te rady nadzorcze przeprowadzają konkursy na członków zarządów jednoosobowych spółek skarbu państwa czyli firm państwowych. 5. Te zarządy realizują interesy swoich mocodawców. Dlatego jak słyszę, że konkursy są właściwą drogą do wyłaniania zarządów spółek to mnie szlag trafia. Jest to ewidentne wprowadzanie ludzi w błąd wykorzystując ich brak wiedzy. Celuje w tym a jakże platforma obywatelska. Uważam, że sprawą komisji egzaminacyjnych które przeprowadzały egzaminy i wyłaniały kandydatów do rad nadzowczych powinien jak najprędzej zająć się IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszawy? 24.01.07, 22:41 To juz chyba Waldemar "Major" Fydrych mialby wieksze szanse u Warszawiakow. Tylko musialyby go jakos PiSurwy przekupic, zeby zdradzil Gamoni i Krasnoludkow. Ale w tym jednym to oni sa dobrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
6666q Romaszewski kojarzy mi się z 24.01.07, 22:42 Hermaszewskim, kandydatura wzięta z kosmosu:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Bo w Wawie już jest lotnisko, dworzec dla IC oraz 24.01.07, 22:44 tzw. wysokie technologie :o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg czołowi kaczolodzy podejrzewają że jest w niełasce 24.01.07, 22:45 teraz na fali jest dyplomowany ogrodnik Qchciński Odpowiedz Link Zgłoś
stefanharper Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszawy? 24.01.07, 22:52 Jestem za. Popieram odsunięcie tej pani od Min Fin. Na nowym stanowisku poradzi sobie tak samo jak jej towarzysze, nowi prezesi NBP i PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
charybdis A pisząc serio - nikt rozumny nie miałby... 24.01.07, 22:53 ...zastrzeżeń, gdyby Kaczenko wysunął Zytę na stanowisko Prezesa NBP. Ma kwalifikacje i wiedzę w tym zakresie. Ale Jarek wolał swojego kumpla Skrzypka... Jego występy na Youtube. Śmieszne i smutne zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
janko.bzykant Łapanka, jak w okupację 24.01.07, 23:02 Łapanka, jak za Niemców. Jaja jakoweś, czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Łapanka, jak w okupację 25.01.07, 00:04 I jak za okupacji walczyć trzeba będzie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monopol A ministrem finansów zostanie Łyżwiński? 24.01.07, 23:09 To osoba bardzo kompetentna. Prawie jak Skrzypek. Odpowiedz Link Zgłoś
tuskowy_dziadek To i tak lepiej niż Schetyna-bulterier POpaprańców 24.01.07, 23:15 . Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Gnida kartoflana która niegodna lizać buty dziadka 25.01.07, 09:03 Pana Tuska który rozdarty przez podłe czasy wybrał godność i polskość a nie tak jak ukrywająca się gnida fałszu i obłudy opluwająca i wyszydzająca uczciwych ludzi bo sama nigdy nie była uczciwa i prezentuje sobą to czym cała cywilizacja pogardza. Wstyd i hańba że takie potworki są w polskim narodzie i szkalują uczciwych i prawych którymi nigdy nie będą bo są patologicznie skażeni tępotą umysłową i najniższymi instynktami. Moralność prawda sprawiedliwość są to tej hienie obce zna je tylko z fałszywych sztandarów mafii srajców i opluwających prawdziwych polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 sa smutni,smieszni,obrzysliwi ale nie ma na tym 24.01.07, 23:17 monopol napisał: > To osoba bardzo kompetentna. Prawie jak Skrzypek. > ****************************** forum ludzi szczesliwych, ba!!!nawet w calej Polsce to tylko jeden, jedyny czlowiek byl dzisiaj szczesliwy, zgadnijcie kto?????????????Dohtur Leppciu!!! a tak, bo nie mowia i nie pisza o nim wszystkie media, dal sie zapomniec, taki maaalutki Pikus Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: Dohtur Leppciu 24.01.07, 23:40 "Samoobrona stoi na gruncie przestrzegania prawa" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dohtur Leppciu 24.01.07, 23:46 Na takim gruncie to SO powinna _siedzieć_ a nie stać ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszawy? 24.01.07, 23:13 Następna do "udupienia" przez Jarka.Pewnie za bardzo mu wyrosła pod bokiem, Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 23:29 maria10344 napisała: > Następna do "udupienia" przez Jarka.Pewnie za bardzo mu wyrosła pod bokiem, Dokladnie, zmarnowal kariere Marcinkiewicza, Zyta odwalila robote, stawila czolo Koalicjantom, nigdy jej nie zapomnial skad przyszla. Jarus walczy z demonami, ale ja mysle ze te demony to sa jego demony z przeszlosci, a tak chaotycznie chcac budowac ta ich "IV Respublikie";), na chybcika, to on musi sie czegos bac, czego sie boi???co to za demony???? Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 23:32 > Dokladnie, zmarnowal kariere Marcinkiewicza Szczerze mówiąc nie wiem czy jest czego żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Konusy do Psychiatryka by ich leczył 25.01.07, 08:20 Te poczwarki rzekomej czwartej mają fobię wielkości Jak kogoś nie obalą do pozycji leżącej i nie .....skopią to czują się niedowartościowani i to jest to nowe prawo i IV RP w którym Generalinimuski mają zawsze racje by narzucać swą fobię Narodowi. Kaczyński Jaro przestał być premierem bo nie złożył oświadczenia o stanie majątkowym małżonki. ( Zgodnie z prawem Jarusia to że nie złożył jest prawdą a że nie ma żony to jego strata a wygrana tej kobiety)i Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
lmark autostraty PiSiowskie i zdrajców Narodu Polskiego 25.01.07, 08:51 Parszywe gnidy szukają źdźbła w oku innych a nie widzą i nie czują śmierdzących belek absurdu w swoich obłąkańczych oczach. Dla chorej manii wielkości każdego co ich przerasta podstępem i nieprawością prawa bezprawia doprowadzają do pozycji leżącej i pieprzą jacy są wielcy. Czy Małżonek ma odpowiadać za dorosłego współmałżonka i czy ma prawo go zmusić do określonej czynności to tak kwacz dupy wymyśliły. A jak małżonek się zaprze i działa na szkodę to może sądy pokraczne zajęły by się tym jegomościem i jego sądziły a nie wyborców którzy dokonali wyboru. Tylko bydlaki kartoflane nie szanują Narodu Polskiego i ich wyboru i uzurpują sobie stanowienie prawa wbrew wyraźnej woli Polaków. Spieprzajcie dziady ...bo jak Naród przyjdzie po zgniłki to będzie już za późno... i nic i nikt wam nie pomoże a odpłyniecie w niesławie i....smrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinaas Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszawy? 24.01.07, 23:37 Ogladam i słucham w mediach tkz "autorytety" co też mają do powiedzenia na temat sprawy Gronkiewicz i oczom swym pięknym nie wierzę. Otóz ci wszyscy zapraszani do telewizji socjolodzy , politolodzy i inni komentatorzy bełkoczą jak zwykle. Dla tych "autorytetów" medialnych - (pożal się Panie Boze) - dla nich problem ,który wywołała Gronkiewicz- jest przyczynkiem do kolejnych nienawistnych ataków na Prawo i Sprawiedliwosć. Dla politologów ,socjologów ,redaktorów- to Prawo i Sprawiedliwość jest głównym winnym zaistniałej sytuacji!!! .... Nie Gronkiewicz Walz ,która w sposób oczywisty nie dopełniła obowiązków - tylko tradycyjnie : Kaczyńscy i PiS.... I trwa nagonka. Premierowi Kaczyńskiemu wmawia się nieprawdopodonie podłe intencje. Gdy słucham po raz milonowy te brednie na jego temat ,gotów jestem prawie uwierzyć łajdakom ,którzy je rozpowszechniają. A to że PiS bedzie szukał kruczków prawnych żeby pogążyć kwokę z PO. A to że Kaczyńscy sa mściwi i krwiozerczy.... Ludojady. Po prostu ludojady. Tak plotą w mediach dyzurne "autorytety". Zaden z nich nie zdobedzie sie na słowa krytyki wobec lekcewazącej prawo bufetowej Waltz. Gdyby sprawa dotyczyła polityka PiS -to ci sami łajdacy prawili by o konieczności przestrzegania prawa. Dura lex -sed lex - mówiłby zapewne łajdak jeden z drugim. Ale że sprawa dotyczy Paltformy Obłudników -to nie ma sprawy. Są tylko podłe , zawzięte i krwiozercze Kaczory i wredny PiS który dybie na dziewice z Platformy.... Takie oto są nasze "autorytety." Tak wygladają polskojęzyczne media. "Wolne" , "Niezależne" , " obiektywne" - a jakaże inaczej.... A ćwierćinteligencja przed ekranami pochłania bezkrytycznie ten bełkot pseudofachowców od socjologi i politologii. I tak wkoło Macieju robią ludziom wodę z mózgu. Zamiast napiętnować prawdziwych winnych - oni mieszają z błotem ludzi prawych i uczciwych jakimi sa panowie Kaczyńscy. Trzeba naprawdę być człowiekim złej woli , zeby nie dostrzegać podłości i nikczemności mediów oraz tkz dyzurnych "autrytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 23:39 Żebym się nie popłakał ze wzruszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
szpionprezesa Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 23:48 Współczuję Ci zaślepiony głupcu.Poczytaj wpierw sprzeczne ze sobą ustawy , posłuchaj mądrzejszych od Ciebie konstytucjonalistów a potem się wypowiadaj. Na razie uprawiasz PISdowski bełkot. Za nic masz łamanie prawa przez PIS i szybkie nowelizacje prawa pod potrzeby PISduarów , nagminne uchylanie przez TK coraz to nowszych bubli prawnych stworzonych przez towarzyszy z PISdu i tak dalej i tak dalej. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 24.01.07, 23:49 Straszne! Niesłusznych politologów, socjologów, komentatorów, obserwatorów, konstytucjonalistów, prawników, masonów, cyklistów - od ręki trzeba aresztować. Na stacje TV nałożyć obowiązek zapraszania słusznych. A jeśli jaka nie posłucha - rozpędzić na 4 wiatry, zamknąć nadajniki. I już będzie IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
nieznajdzieszwpolsce nudzisz, jak Kaczynsky Bros... 25.01.07, 00:41 "specjalisto" od "bufetowych"... Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Duck Bros sa Ok - tym razem Hanka skrewila 25.01.07, 00:48 Hania dala tylka i nie da sie tu ukryc. jej tlumaczenia sa zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark mordzinas etatowa gnida PiS szubrawców 25.01.07, 00:43 Niby kobieta a faktycznie Gnida fałszu i Obłudy uwłaczająca Pani Prezydent Hanie Gronkiewicz a sama nadaje się tylko na kaczy wycior z ich fałszu i kłamstwa. Nawet nie można o wyciorze powiedzieć że jest kobietą bo to obraża tą lepszą połowę ludzkości, Skąd takie plugastwo - to dziecię Prawa i Sprawiedliwości. Polacy Nie chcą takiej "Sprawiedliwości" i takiego "Prawa " i takich Gnid. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszaw 25.01.07, 05:23 Jesteś bardziej pusty niż próżnia. Nawet nie będę komentować twego przykrego bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
world111 Gilowska kandydatką PiS na prezydenta Warszawy? 24.01.07, 23:42 No nie róbcie jaj kobieta sprawdza się na stanowisku a KACZORY jej w głowie mieszają i mamią cudami na kiju wezcie się do solidnej roboty wszyscy bo już się nie da słuchać tych Waszych idiotycznych obietnic a do tej pory to tylko kłótnie i przepychanki a kraj leży na łopatkach bo tylko utrudniacie i pyskujecie jak ja Was nie cierpie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Re: PiS jak faszysci precz, Haneczka wygrasz ! 25.01.07, 00:38 Jeszcze ci mleko z pod nosa kapie a juz piszesz jak stary SBek,po tatusiu to masz? Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Re: PiS jak faszysci precz, Haneczka wygrasz ! 25.01.07, 09:18 Podatki i Śmierdziele zakały polski i chorobliwe dziady działające na zgubę Polski Marodu Polskiego i Uczciwości przepadnijcie i znikajcie nim ludzie wyjdą na ulice i usuną wasz smród z Polski w której nie ma miejsca na waszą pokraczną zgniliznę moralną opierającą się o fałszywe wartości moralne i służalcze prawo bezrawia interpretowane przez obłudników sprawiedliwości a wykorzystywane do swych niskich ohydnych celów. Polacy obudźmy się z tego chocholego tańca kartoflanych obłąkańców i oczyśćmy Polskę z psycholi którzy stworzyli nowoprawo i uprawiają zbrodnię moralną na Polsce i narodzie dla swych niskich instynktów psychopatów. Odpowiedz Link Zgłoś