Dodaj do ulubionych

Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa"

30.01.07, 17:34
Chcialoby sie napisac, ze zamiast z budzetu panstwa mozna by dorzucic 10, 20 a
moze 50 zlotych do ceny ksiazki, zeby finansowac budowe Swiatyni Opatrznosci.
Po ilosci dzisiaj sprzedanych egzamplarzy w Polsce jest nieomal pewne, ze i
tak wszystkie egzemplarze zostalyby sprzedane. Mialoby to rowniez swoje
"komercjalne" uzasadnienie jako, ze osoba JPII i jej "historyczny spadek"
nalezy nie tylko do abp Dziwisza ale do wszystkich polskich katolikow.
Obserwuj wątek
    • the.gypsy Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 17:38
      bzdety i pierdoly. szkoda czasu.
      • srpnov To Pokolenie jp2 jeszcze się nie znudziło? 30.01.07, 18:13
        • znajomy_jennifer_lopez Będzie kasa na Świątynię Opatrzności Bożej 30.01.07, 19:24
          Książka kosztuje coś 30zł, produkcja, honoraria itp to max 5-10zł, zostaje więc min 20zł x 1 mln egz = 20 mln zł. Kiedy "ubogi sługa jp2" przekaże kwotę na Świątynie?
          • keradk Re: Będzie kasa na Świątynię Opatrzności Bożej 30.01.07, 21:56
            ty marny prowokarorze! zapominasz o kim mowisz. to nie jest jakis gowniany
            rydzyk, tylko prawdziwy sluga bozy.a ty widac u urbana nauki pobierales
          • lancut Re: Będzie kasa na Świątynię Opatrzności Bożej 31.01.07, 00:26
            A co ma placic ze swojego? Ty Polaczku plac, zawsze to robiles
            glupolu..............

> Książka kosztuje coś 30zł, produkcja, honoraria itp to max 5-10zł, zostaje
            więc
            > min 20zł x 1 mln egz = 20 mln zł. Kiedy "ubogi sługa jp2" przekaże kwotę na
            Św
            > iątynie?
      • koham.mihnika Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 31.01.07, 01:05
        od dzisiaj za pokute, synu/corko kupisz egzemplarz "Świadectwa".
        W ten sposob robi sie interes w KK.
        Zamiast swieczek na wigilie, zamiast kwiatow na Walentynki, zamiast baranka na
        Wieelkanoc - tylko "Świadectwa"!!!
        Alleluja i do przodu.
    • jodlo Świątynia Op. Bożej to praktycznie warszawska 30.01.07, 17:50
      inicjatywa. Jest to problem kard.Glempa, chce po sobie pomnik pozostawić. W
      reszcie kraju mało kogo,zdaje się, to obchodzi.
      • changchun Re: Świątynia Op. Bożej to praktycznie warszawska 30.01.07, 18:06
        no to pan Staszek troche zarobi na tej ksiazce. Ciekawe czy przekaze honorarium
        na swiatynie tzw. opatrznosci? osobiscie watpie.
      • zat4ra Re: Świątynia Op. Bożej to praktycznie warszawska 30.01.07, 19:28
        >W reszcie kraju mało kogo,zdaje się, to obchodzi

Mylisz sie. Wielu nie-warszawiakow bardzo obchodzi
        to ze ta potworkowa koalicja kradnie pieniadze
        z ZUS-u na cel budowy kolejnego kosciola.
        Jak by tych bylo w tym kraju za malo.
      • zdzichu_bhp Re: Świątynia Op. Bożej to praktycznie warszawska 31.01.07, 01:58
        my tu w wielkopolsce mamy wieksze problemy niz jakis tam kosciolek !! my mamy
        swinska gorke i nie ma co z nia zrobic a na SOB nie chca jej przyjac bo by nowka
        funkiel marmury zachlastaly !! w ogole kosciol nie dba o swoich braci mniejszych
        tylko o koscioly wiekszych ;)
    • zhk Ciekawostki na pewno są. A postać, której dotyczą 30.01.07, 18:08
      nie wymaga reklamy...
    • polihistor Czy to już aby nie było?? 30.01.07, 18:16
      en.wikipedia.org/wiki/Image:GoldCalf.jpg
    • kazik.k Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 18:37
      mnie nie interesuje ani ta ksiazka ani ''prawdy'' w niej zawarte.te sprzedane
      egzemplarze pewnie kupily zakony.co z pieniedzmi za te ksiazki?mam nadzieje ze
      pojda na swiatynie tej opatrznosci
      • ikar_29 Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 18:56
        ...niech was głowa o to nie boli co z pieniedzmi ze sprzedazy tej ksiazki.Bo
        ani one wasze ani nie wy bedziecie je wydawac.
        Co do "cielców", "szkoda czasu na czytanie" itp.nie widze uzasadnienia dla
        takich komentarzy...masz ochote - kupuj ksiazki nt.majsterkowania, dlubania w
        nosie, biografie Cindy Crawford...i co sie tam komu podoba a jesli nie- to
        nie. Osoby, ktore ksiazke S.Dziwisza zakupily, widocznie czuly taka potrzebe
        i moim zdaniem nalezy sie im szacunek taki sam jak do osoby, ktora kupila
        sobie komiks w kiosku ruchu.
        Co do swiatyni opatrznosci pretensje nalezaloby kierowac do obecnego rzadu -
        mam nadzieje, ze ktos ich kiedys za to rozliczy...

Ikar
        • erg_samowzbudnik Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 19:18
          ikar_29 napisał:

> ...niech was głowa o to nie boli co z pieniedzmi ze sprzedazy tej ksiazki.Bo
          > ani one wasze ani nie wy bedziecie je wydawac.
          > Co do "cielców", "szkoda czasu na czytanie" itp.nie widze uzasadnienia dla
          > takich komentarzy...masz ochote - kupuj ksiazki nt.majsterkowania, dlubania w
          > nosie,

Jednak ciekawi mnie kto za reklame w TVP 1 zapłacił.
          • isa.stern Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 20:09
            czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem..?!...;)

Książka "Świadectwo" ukazała się pod patronatem medialnym: Agory, TVP, radiowej
            Trójki i Polskiej Agencji Prasowej.
            • kolter Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 20:26
              a jaka czesc honorarium wpłynie do kasy telewizji publicznej , bo cały czas
              widze ze reklamują to dzieło kapciowego ??
        • isa.stern Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 20:10
          Ikar, mądry post
          pozdro
      • wwi Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 21:30
        Mylisz się, żadne zakony. W sieciach sprzedaży dystrybutorów prasy, książki
        rozeszły się w ciągu kilku godzin. A było tego naprawdę sporo. I co Cię
        obchodzi na co pójdą te pieniądze? Twoje są czy jak?
      • keradk Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 22:00
        bucow nie brakuje. oto kolejny co umie tylko pluc na lepszych od siebie.
        ciekawe co ty zrobiles dla innych?
    • ojciecswiety Po ile? 30.01.07, 18:48
      Ile za tę książkę?Bo nie wiem.
    • piwi77 Głód "wiedzy" o św. Kabotynie, in spe, nienasycony 30.01.07, 19:21
      A może znajdzie sie tam nawet przepis na niebiańskie kremówki?
    • kataryna721 Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 20:29
      Po prostu "NASZ PAPIESZ"

Co tu komentować wyborcza dziś sie dobrze sprzedawała, bo załączała
      nielubianego JP II.
      • kolter Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 20:31
        nie nasz , ale wasz nie moj papa !!
        • ars18 Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 22:52
          dlaczego nie twój? nie jesteś Polakiem? wstydzisz się tego co Polskie, czujesz
          się za to Europejczykiem?
          • piwi77 Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 23:06
            Mamy naprawdę wielkich Polaków, także w ostatnich czasach i Wojtyła z pewnością
            do nich nie należy, co, jak już kurz opadnie, będzie widoczne jak na dłoni.
    • losiu4 Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 20:32
      dobra, wybiórcza.... ludzie, kupujta :)

Pozdrawiam

Losiu
    • janjanek1 Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 20:44
      Może będzie lepiej"sprzedano"?
    • asd616 Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 21:01
      Słyszałem że Dziwisz stworzył niezłą "mitologie" :]
      • jola_dywity6 S____A____M____O____O____B____R__ __O___N___A 30.01.07, 21:11
        tak wszyscy sie smiali
        tak wszyscy szczekali
        a Dziwisz i Michnik
        wszystko sprzedali

i smieja sie teraz
        z Premiera jak z Kaczki
        a on im niedlugo
        pozamyka szczekaczki

pod koniec lutego
        czas bedzie lustracji
        oj bedzie sie dzialo...
        nie bedzie libacji
        • alterpars Re: S____A____M____O____O____B____R__ __O___N___A 31.01.07, 00:09
          A Pani to popiera zdaje sie wicepremiera przestepce.
          No chyba ze to dla zartow to rozumiem.
          Mysle ze dozylismy czasow kiedy chamstwo ze wsi sie doczlapalo w swoich
          zgnojonych gumiakach na salony a teraz nie moze pojac ze panuja tam nieco inne
          zwyczaje. A mozna przeciez bylo siedziec w swoim chelwie i nie przejmowac sie
          poziomem zalegajacego obornika....
    • sarmata Wszystkie szkoły i biblioteki TO nabyły 30.01.07, 21:06
      Normalni ludzie nie kupią dziwiszowych bajeczek o wspaniałym Karolu, z którym
      przeżył 40 lat. Po wpadkach z kryciem kapusi w sutannach musi troche odbudować
      swój autorytet korzystajac z legendy o świętym papieżu, ponoć największym
      pontyfikacie w historii. Ale głupota lansowana o dziwo przez Gazete Wyborczą.
      • keradk Re: Wszystkie szkoły i biblioteki TO nabyły 30.01.07, 22:02
        nastepny z dziedziny bucow lewusow. ach jak kluje w oczy ze ktos jest az tak
        lepszy od ciebie.
      • losiu4 Re: Wszystkie szkoły i biblioteki TO nabyły 31.01.07, 12:12
        sarmata napisał:

> Ale głupota lansowana o dziwo przez Gazete Wyborczą

i tu sie mylisz, to nie dziwo, to normalka w GW.

Pozdrawiam

Losiu
    • rudy_rudolf magnes na papieża 30.01.07, 21:23
      siła papieża jeszcze długo będzie przyciągać...pytanie: kto zarobi na tej książce?

fajne prezenty walentynkowe
      • adas313 Re: magnes na papieża 30.01.07, 21:57
        Wszyscy po trochu: wydawca, sprzedawcy, firmy transportowe...
    • agtom11 Ja tego nie kupje,!!! 30.01.07, 21:54
      Nawet gdyby mi ktos darmo wreczył to niby arcydzielo -to nawet do reki nie
      wezme ,bo mam juz dosyc indokryzacje na sile i robienia swietych na skale
      przemysłową.
      To co robi się na sile i za zywota stawia się pomiki to obluda doktryna
      polskiego kleru -nie koscióla tylko kleru,bo polski kosciól katolicki to ludzie
      a nie dostojniki -dostojnki koscielne robią kosciolowi tysiacletniemu
      krzywde,najwiecej krzywdy wyrzadzają dostojniki koscielne wysokiej rangi -
      poszczegolni biskupi ,arcy biskupi i ostatnio nasz :: ukochany:: papa.
      Pomniki ,nazwy ulic placów za zywota,/brak reakcji papieza na te fanaberie/ a
      teraz w krotkim czasie SWIETY na sile bo już.
      Opanujcie się bo juz czasy nieswiadomosci i zabobonow się skonczyla -LUDZIE
      obudzcie się,bo juz tych obudzonych jest nas duzo ,ale duzo jeszcze jest
      swiadomych i nieswiadomych CIEMNIAKÓW.
      • stemp10 A po co się budzić 30.01.07, 22:11
        żeby popatrzeć sobie na mordy polityków od siedmiu boleści? Wiadomo że Polacy
        nienawidzą wszystkiego co polskie. Gdyby JP2 był z USA to byłby wspaniały i
        cudowny bo z Ameryki. Nawet jak Amerykanie nie uznawaliby go za świętego to u
        nas by był
      • volverener Re: Ja tego nie kupje,!!! 30.01.07, 22:52
        Na rzetelnie napisana ksiazke o JP2 przyjdzie Polakom jeszcze dlugo poczekac,
        jak mi sie wydaje. Na razie ukazala sie niezla po polsku "Bez milosierdzia.
        Jana Pawla II wojna z ludzmi". Mozna ja nabyc w ksiegarni internetowej na
        stronie www.racjonalista.pl. Przebija z niej obraz JP2 jako cynicznego,
        zakompleksionego - zapewne na tle swojej seksualnosci i niemoznosci nawiazania
        wlasciwych normalnym mezczyznom stosunkow z kobietami - `czlowieka, ktory
        calkiem swiadomie przyczynia sie do niewyobrazalnych cierpien i skazywania na
        potworna smierc na AIDS, w imie chorej doktryny katolickiej, milionow ludzkich
        istnien w biednych panstwach, wlasnie katolickich. Powoli staje sie jasne ze
        byl to dewiant seksualny, nienawidzacy kobiet i kazdego kto mysli inaczej niz
        on i ta nienawisc pchala go do czynow tak potwornych jak zakazywanie wiernym
        uzywania srodkow mogacych uchronic ich od chorob i nieuniknionej smierci. Ten
        obraz JP2 przemawia do mnie o wiele bardziej niz wiernopoddancze popisy
        Dziwisza, ktory nigdy nie zdobedzie sie na odwage by napisac prawde o sobie i
        swoim idolu.
        Ta ksiazka to nie jest jeszcze duze, calosciowe ujecie pontyfikatu JP2, ale
        stanowi niezla odtrutke i wytchnienie dla ducha po zalewie miernej, pelnego
        unizonego belkotu literatury propapieskiej. Kosztuje to 20 zl, plus 9 za
        wysylke, realizuja zamowienie w kilka dni. Polecam i pozdrawiam.
        • netizen Nieracjonalne uprzedzenie 31.01.07, 01:08
          Celibat - odwieczny argument przeciwnikow Kosciola, ale juz nie taki argument
          przeciw innym wyznaniom. Moze zatem trzeba namawiac ksiezy do konwersji.
          AIDS i stosowanie srodkow antykoncepcyjnych - kolejne poparte jedynie
          przypuszczeniami oskarzenie. Wyniki badan na stosowanie prezerwatyw w UK byly
          szokujace. Ludzie kochaja sie bez zabezpieczen czesciej, niz w Afryce. Brak
          edukacji seksualnej w UK? No bez jaj.
          Poza tym z AIDS nigdy, ale to nigdy nie slyszalem z ust oskarzycieli Kosciola
          argument przeciwko producentom srodkow antykoncepcyjnych, ktorzy wykladaja gruba
          kase na reklame tychze, zamiast na pomoc w leczeniu. Jezeli Kosciol jest winny,
          to tym bardziej koncerny, ktore lobbuja za swoimi zyskami gdzie sie da. Mozna
          rowniez w Polsce zauwazyc naplyw srodkow, ktore w USA zostaly wycofane.
          Oczywiscie mozna dac wiare skrajnym opiniom, ale mozna poczytac wiecej i miec
          opinie wywazona.
        • ars18 Re: Ja tego nie kupje,!!! 31.01.07, 16:11
          Niezłe, płakałem ze śmiech jak to czytałem, jeżeli masz bloga podaj jego adres :DDDD
      • dorotahgw Re: Ja tego nie kupje,!!! 30.01.07, 23:59
        nie szczaj na nas, tak jak my nie szczamy na twoją ścianę....
        .
        .
        agtom11 napisał:

> Nawet gdyby mi ktos darmo wreczył to niby arcydzielo -to nawet do reki nie
        > wezme ,bo mam juz dosyc indokryzacje na sile i robienia swietych na skale
        > przemysłową.
    • jvenables14 Dobra, bez żartów, nie ma nic do KK, ale co 30.01.07, 22:18
      jest takiego ekstra w JP2? Prócz tego, że był showmenem i potrafił przyciagac
      tłumy (nic dziwnego w koncu byly aktor) i czasem robil jakieś smieszne rzeczy?
      Bo ja nie łapię tego kultu. Niby coś tam apelował o pokoj, chodzi do synagogi i
      meczetu, ale b16 też już tam zaszedł i też apeluje. No i niby obalał komunizm,a
      ale mi się raczej wydaje że ZSRR upadło, bo załamał się tamtejszy system
      gospodarczy i do wladzy doszli normalni ludzie jak Gorbaczow, a nie że papież
      apelował czy że Lechu Wałęsa skakał po bramie w stoczni. Zadałem to pytanie już
      kiedyś, ale odpowiedzi null jak zwykle.
      • netizen Slowo trafilo na zyzny grunt 31.01.07, 01:24
        To wszystko zalezy, gdzie trafi slowo i jakie to slowo jest. Mozna powiedziec,
        ze socrealizm w Polsce w koncu by sie rozlozyl, ale JP2 wspomogl ten proces.
        Pokrzepil, wspomogl slowem, a ludzie wzieli sprawy w swoje rece.
    • babaqba Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 22:21
      1europejczyk napisał:

> Chcialoby sie napisac, ze zamiast z budzetu panstwa mozna by dorzucic 10, 20 a
      > moze 50 zlotych do ceny ksiazki, zeby finansowac budowe Swiatyni Opatrznosci.
      > Po ilosci dzisiaj sprzedanych egzamplarzy w Polsce jest nieomal pewne, ze i
      > tak wszystkie egzemplarze zostalyby sprzedane. (...)

Wiesz... obawiam się, że i tak taki Struzik czy inny dupowłaz natychmiast zakupiłby tysiące
      egzemplarzy, by podarować je bibliotekom gminnym/szkolnym zamiast przydatnych pozycji.
    • piwi77 Idę o zakład, że lista lektur obowiązkowych w 30.01.07, 22:53
      szkole, powiększy się wkrótce o tę pozycję. Niestety.
    • volverener Katolikom nie polecam... 30.01.07, 22:58
      Na rzetelnie napisana ksiazke o JP2 przyjdzie Polakom jeszcze dlugo poczekac,
      jak mi sie wydaje. Na razie ukazala sie niezla po polsku "Bez milosierdzia.
      Jana Pawla II wojna z ludzmi". Mozna ja nabyc w ksiegarni internetowej na
      stronie www.racjonalista.pl. Przebija z niej obraz JP2 jako cynicznego,
      zakompleksionego - zapewne na tle swojej seksualnosci i niemoznosci nawiazania
      wlasciwych normalnym mezczyznom stosunkow z kobietami - `czlowieka, ktory
      calkiem swiadomie przyczynia sie do niewyobrazalnych cierpien i skazywania na
      potworna smierc na AIDS, w imie chorej doktryny katolickiej, milionow ludzkich
      istnien w biednych panstwach, wlasnie katolickich. Powoli staje sie jasne ze
      byl to dewiant seksualny, nienawidzacy kobiet i kazdego kto mysli inaczej niz
      on i ta nienawisc pchala go do czynow tak potwornych jak zakazywanie wiernym
      uzywania srodkow mogacych uchronic ich od chorob i nieuniknionej smierci. Ten
      obraz JP2 przemawia do mnie o wiele bardziej niz wiernopoddancze popisy
      Dziwisza, ktory nigdy nie zdobedzie sie na odwage by napisac prawde o sobie i
      swoim idolu.
      Ta ksiazka to nie jest jeszcze duze, calosciowe ujecie pontyfikatu JP2, ale
      stanowi niezla odtrutke i wytchnienie dla ducha po zalewie miernej, pelnego
      unizonego belkotu literatury propapieskiej. Kosztuje to 20 zl, plus 9 za
      wysylke, realizuja zamowienie w kilka dni. Polecam i pozdrawiam.
    • volverener Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 30.01.07, 22:59
      Zdaje sie ze GW niezle zainwestowala w to "arcydzielo", bo juz od dwoch dni
      intensywnie je reklamuje na swoich stronach. Ale co zrobic, biznes to biznes...
      • babette666 Na okladce nie pisze - MUSISZ kupic!!!!!! 30.01.07, 23:32

przeciez nikt tego jak niechce nie musi kupowac, mozesz czytac i to za darmo
        gowienko na stronie polonica.net tam cie naucza jak swojego mocniej i trafniej
        ugryzc - dobrej lektyury, szerego Ligi Polskich Rasistow i Weszpolakow czekaja
        z otwartymi ramionami.
        Wojtyla jest wielki i pozostanie, czy komus to sie podoba czy nie, nie trzeba
        byc Katolikiem by go szanowac i kochac

Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych
        eksperymentów zrezygnował.
    • wojtek_1974 sprzedano? czy wyprzedano? 30.01.07, 23:42
      dziwna maniera z tym wyprzedano...była wyprzedaż, rozumiem
      • alterpars to swiadczy tylko o tym kto zostal w kraju 31.01.07, 00:10
        ...reszta woli normalne zycie.
    • lancut Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 31.01.07, 00:24
      Ty jestes facet SICK! To znaczy ze jak np. ja cos napisze o JPII to to bedzie
      nalezalo do polskich katolikow? F...k you. Placic jak chceta poczytac. A
      swiatynie budowac z pieniedzy Kosciola. Jest tam ich wystarczajaco. Ostatnie 60
      lat to miliardy dolarow, ktorymi rzadzi kosciol w Polsce. Oj Polaczki
      Polaczki.....................
    • kozaczek3 Nie wyprzedano,tylko rozszedł się!! 31.01.07, 00:45
      Czyli trafił do puntów sprzedaży.
      Większość czytających i piszących komentarze zrozumiała to w ten sposób, że ten
      cały nakład zakupili klienci.
      A daj wam boże, niech tak się stanie.
      • atosatos1 Książkę zakupili :księża , zakonnice, klerycy, 31.01.07, 01:36
        owce ojca Rydzyka, studenci teologii i tych wszystkich pseudouczelni katolickich.
        Niektórzy po 2 egz. na prezenty dla znajomych.

A ile pieniędzy z honorarium i tantiem od sprzedazy przeznaczy S.Dziwisz na
        monumentalną światynię Opatrzności? Naród dał czy chciał, czy nie aż 40 000 000 zł.
    • milena.rl na pewno trafi do panteonu literatury 31.01.07, 16:55
      homoseksualnej..
      "kto z nim tam teraz jest, kto..". Misiaawe ;)
    • jurwal Re: Wyprzedano 250 tys. egzemplarzy "Świadectwa" 31.01.07, 19:53
      Żałosne jest zarabianie pieniędzy wysługując się ludźmi godnymi najwyższego
      szacunku. Wszystko na sprzedaż zamiast wskazywania wspaniałych przykładów,
      których tak bardzo brak w naszym życiu.
      Przy tym wyciąga się z naszej państwowej kasy 40 mln na następne dobro
      kościoła. Kościół się stacza i książka o naszym pięknym i wspaniałym polaku nic
      nie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka