Dodaj do ulubionych

Ławrow krytykuje tarczę antyrakietową

04.02.07, 12:09
poszczekal, poszczekal, a projekt i tak bedzie realizowany
kacapow strasznie boli, ze nie maja nic do powiedzenia w regionie europy srodkowej, malo tego, doskonale wiedza, ze wyscigu zbrojen, nie wygraja, i nie wytrzymaja, tak wiec juz przegrali, a te rozpaczliwe proby nastraszenia, sa jedyni zalosnym, czasem zabawnym spektaklem ;)
Obserwuj wątek
    • l.o.r.t.e.a A kacapstwo niech się nie wtrąca. 04.02.07, 12:32

• forresty Ławrow krytykuje tarczę antyrakietową 04.02.07, 12:53
      a ja krytykuję gazociąg i majstrowanie przy kurkach. I pewnie Ławrow ma to w d...ie
      • gekon1979 a jak to sie mawia, jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie 04.02.07, 13:08
        :D
    • romano33 Tarcza w Polsce nie jest potrzebna 04.02.07, 13:15
      Tylko idiota myśli, że będzie bronić polskie ziemie a nie amerykanskie. Jak
      bedzie pozwolenie na to to nastepnym krokiem bedzie wybudowanie duzej
      ameykanskiej bazy tak jak w Niemczech. Będzie ciezko wypedzic z Polski jankesów.
      Kiedy bedzie drugi Wałęsa, który kiedys wypedził Ruskich bo teraz jest potrzebny
      na wypedzenie USA ?
      • janek-007 Polsce jest potrzebna nie tylko tarcza ale i miecz 04.02.07, 18:21
        .
    • slavik222 A co mnie obchodzi jakiś Ławrow 04.02.07, 13:15
      Nowe technologie, nowe systemy.WSZYSTKO CO UNIEMOŻLIWY NASTĘPNY ROBIÓR POLSKI
      • pan_demonium Re: A co mnie obchodzi jakiś Ławrow 04.02.07, 13:37
        A ja myślę, że następny rozbiór jest możliwy, byle jankesy dostali swój kawałek
        z bazą.
        • wiessio1 tarcza w polsce 04.02.07, 15:21
          drodzy państwo powstańie obiektów tarczy antyrakietowej nie jest skierowane
          przeciwko rosji . Z prostego powodu tarcza jest w stanie wykryć i zniszczyć
          pojedncze nadlatujące obiekty np: dwie trzy rakiety a nie np 100 .dlatego tez
          rosjanie z punktu widzenia militarnego mają koło tyłka czy ta tarcza powstanie
          czy nie. ponieważ gdyby doszło do konfliktu jądrowego na wielką skale tarcza nie
          pomoże. Jest ona nam potrzebna z dwóch innych przyczyn .Po pierwsze zwiększy
          bezpieczeństwo polski poprzez samą jej obecność i niechodzi tu o terrorystów oni
          mają co wysadzać w iraku, hihihi ale kazde naruszenie eksterytorialnośćipolski
          będzie równoznaczne z naruszeniem eksterytorialnośći usa jakby niebyło jednego
          mocarstwa o zasięgu globalnym . po drugie obsługa kazdej jednostki wojskowej
          łączy się z pewnym wysiłkiem logistczno-organizacjnym. I na tym polu
          organizacjnym polscy przedsiębiorcy bendą mieli pole do popisu aby na współpracy
          z amerykanami dobrze zarobić powstanie przez to troche nowych miejsc pracy a
          srodki na utrzymanie baz płynące wprost za oceanu zostaną w polsce i dobrze :)
          zachęcam do zasięgniecia opinii na ten temat między innymi w artykółach prof gen
          kozieja :)
          • andrzejbj Re: tarcza w polsce 04.02.07, 19:22
            A ja zachęcam do konfrontacji ze słownikiem oraz powzięcia rzetelnych informacji, kto wg umów i żądań Amerykanów ma pokrywać koszty funkcjonowania bazy w Polsce.
            • wiessio1 Re: tarcza w polsce 04.02.07, 23:49
              andrzejbj napisał:

> A ja zachęcam do konfrontacji ze słownikiem oraz powzięcia rzetelnych informacj
              > i, kto wg umów i żądań Amerykanów ma pokrywać koszty funkcjonowania bazy w Pols
              > ce.
              panie andrzeju koszty z zainstalowania elementów tarczy rakietowej jak i
              utrzymwania eksterytorialnej bazy na terenie polski jest właśnie negocjowany ale
              nie ma mowy o tym aby polska pokrywała choćby nawet część tych kosztów popatrzmy
              na bazy w niemczech gdzie niemcy niechcą wypuścić amerykanów bo pośrednio lub
              bezpośrednio do obsługi baz w niemczech zangazowanych jest ok 100tyś niemców
              któzy z tego się utrzymują zaopatrując bazy usa .
              • phun PL - Bedzie atomowym kartofliskiem - 20 mln dead 06.02.07, 18:27
                Tyle zgninie w trakcie pierwszych minut wojny w PL. Rosjanie wiedza doskonale ze system obronny tarczy jest bezuzyteczny, doskonale wiedza ze ten system ma sluzyc tylko dzialaniom ofensywnym, i tu Rosjanie zwracaja na to uwage. Jakie sa tego konsekwencje ano bardzo proste To znaczy rozrost wydatkow na zbrojenia we wszelkiej postaci dla panstw biednych gdzie poziom zycia obywateli jest niski.
                Dla PL oznacza to dalsze ciecia w sferze budzetowej a wiec szkolnictwo i sluzba zdrowia, podnoszenie podatkow posrednich i bezposrednich. W koncu doprowadzi to do powaznego pekniecia. UE nie bedzie finasowac nam infrastruktury kiedy widzi ze srodki budzetowe ida na zbrojenia czyli obecnie Irak, Afganistan a w przyszlosci Tarcza.
                Rosjanie Bailorus i Ukraina beda sie zbroic, nie wiadomo jak zareaguja inni ale bedziemy mieli nowy niekontrolowany wyscig zbrojen na niewielkim obszarze geograficznym.
                Brawo mamy solidarne panstwo wszyscy finasuja armie.
      • kacap_z_moskwy Re: A co mnie obchodzi jakiś Ławrow 04.02.07, 17:40
        Przeczez jusz oddaliscze Ojczyzne amerykanam :)
        • borrka Spij spokojnie. 04.02.07, 19:45
          I nie boj sie o NASZA Ojczyzne.
          Wiem, ze po latach komunistycznego i nie tylko, prania mozgow, trudno Wam uwierzyc - wszystko lepsze, niz sojusze z Rosja.
        • slavik222 Re: A co mnie obchodzi jakiś Ławrow -kacapowi 04.02.07, 19:51
          Twoj Taus oddal komuchom i nie myslisz ,ze mozemy byc jak Szwajcaria-
          niepodlegli?
    • kij_w_mrowisko1 Re: Ławrow krytykuje tarczę antyrakietową 04.02.07, 16:09
      Kiedyś to Rosja robiła nam łaskę,
      a teraz to może co najwyżej zrobić laskę.
      • l.o.r.t.e.a Tylko się zabezpieczyć trzeba bo kaktus wyrośnie! 04.02.07, 16:10

• slowianska_dusza Broniąc USA bronimy siebie 05.02.07, 01:00
      Nawet jeżeli nie dostaniemy tych Patriotów, to nam się opłaca wesprzeć obronę
      USA, bo to jest nasz najlepszy przyjaciel i najsilniejsze państwo
      demokratyczne. Osłabienie USA odbiłoby się na nas błyskawicznie. Więc leży to w
      naszym interesie, żeby USA wzmocnić.
      A Rosjanami nie ma się co przejmować, bo stosunków z nimi już nic nie pogorszy,
      bo od nastania Putina, a jeszcze po "Pomarańczowej Rewolucji" są i tak na
      dnie. Gorzej już być nie może, a lepiej za tej ekipy na Kremlu nie będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka