galba 06.02.07, 07:41 To nie lenie, to nieudacznicy. Wystarczy spojrzeć na facjatę posła Drzewieckiego lub Koseckiego i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraglesi67 Jednych i drugich należy.... 06.02.07, 07:48 ..przegonić na cztery wiatry Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Durń, ty popaprańcu razem ze swoimi szefami.PO nie 06.02.07, 08:12 jest oczywiście partią nieomylnych geniuszy ale dla was to i tak nieosiągalne szczyty rozsądku. Jedyni mądrzejsi u was to podebrani Platformie (jak Gilowska czy Religa). a reszta to posłuszne durnie albo przewalacze. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Durń, ty popaprańcu razem ze swoimi szefami.P 06.02.07, 08:38 login.gazeta1 napisała: > jest oczywiście partią nieomylnych geniuszy ale dla was to i tak nieosiągalne s > zczyty rozsądku. Jedyni mądrzejsi u was to podebrani Platformie (jak Gilowska c > zy Religa). a reszta to posłuszne durnie albo przewalacze. *************************************** Zastanawiam się, skąd to zdenerwowanie Dorna? Odpowiedz Link Zgłoś
fresno11 +++++ PiS jak NSDAP... 06.02.07, 08:52 Juz dopytuja czlonkow PiSu o czystosc rodziny, przyjaciol... Do siodmego pokolenia teczki musza byc czyste. Jak w III Rzeszy...... Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: +++++ PiS jak NSDAP... 06.02.07, 09:00 PiS akurat jest u władzy, ale PO też jest "fajna". Niektórzy jeszcze pamiętają Jarucką... Wszyscy siebie warci. Koalicja jaka jest, każdy widzi, opozycja zachowuje się jak klub wzajemnej adoracji, SLD przeprasza, że istnieje, PSL milczy, PO wykonuje jakieś niezrozumiałe gesty. Jedynie profesor Senyszyn i poseł Gadzinowski mają w sobie trochę ikry, całą resztę spowija marazm. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Rzekł przedstawiciel pracowitych fachowców :D:D:D 06.02.07, 09:25 O bogowie! Ależ oni są pocieszni! :D:D:D:D Jarek tak z taczką lata, że załadować nie zdążą, ... cholera, nie potrafię podać nazwisk innych szefów resortów ... pewnie tak pracują! :D:D:D A Fotyga i Prazio to tak pracują, że nie mają czasu na spotkania zagraniczne jak Weimar czy Dawos! :D:D:D:D Zwłaszcza Prezio, który ciągle musi ganiać po kapcie dla żony do Sopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tiaaaa, pracowici i bystrzaki niesamowite, che,che 06.02.07, 09:31 Wiecej wysiłku i inteligencji jest w szkołach specjalnych niz w PIS-ie Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu To juz tylko PiSowi opluwanie pozostało? 06.02.07, 10:13 nie spodziewałem sie że tak szybko. Im szybciej ta partia małych, zakompleksionych frustratów zniknie, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dino kaczodzioby??????????? KaczymenGeLe?????? 06.02.07, 10:51 Wielogłowy KaczymenGeLe. Kto to jest w naszym narodzie KaczymenGeLe? To gospodarcze i ekonomiczne ciele! To ten co za Buzka hamulcowym w AWueSie będąc, cierpiał za władzą siedząc na sedesie. Ten co utorował drogę rządom Millera. Ten co krzyczał ,że pan Be schładza i zabiera! Wszystko tak kombinował ten KaczymenGeLe, by Polska przy komuchach albo przy kościele! Miał program, Be ma odejść z tymi reformami, krzyczał z wrogami Polski, razem z komuchami. Próżno pan Be ostrzegał potrzebne reformy, percepcją KaczymenGeLe nie osiąga normy. Normą jest służyć ludziom gospodarki rozwojem, oszołom chce władzy, wejść w salon w butach z gnojem. Zwidami jak Kwachu głuchy na ostrzeżenie, że przez podpis młodzież naraża na cierpienie. Traumę emigracji, przecięcie narodu żył, niech Polska krwawi, byle tuman u władzy był! Jak zaleczyć ranę, już u schyłku komuny znalazły sposób na bum światlejsze rozumy, lecz wszaka, rydzola, buraka KaczymenGeLe fałszem, zdradą usadził na młodzieży ciele. Won trzy razy piętnaście, pokazał pluszaka, niech rośnie łżekołtun, zahoduj rydzowszaka! KaczymenGeLe, układ nazikatolicji co ma opium kościoła i siłę policji! Wyrabia raporty, zbiera oszczercze haki, to oszołoma władzy jadowite znaki. Nasz towar eksportowy, młodzi kanonicy. Pusto jest na biochemii, ucichli fizycy. On ma pełną lodówkę, pokaże pajaca. Chleje w Ogrodzie Saskim, ale ty masz kaca! Chleje za swoje zdrowie razem z tym burakiem, wchłania rydzomoheroinę wydzielaną wszakiem! Prof. Leszek Balcerowicz ostrzegał, młodzież będzie bez pracy, jak nie będzie reform i co Kwaśniewski nie podpisał, a hamulcowi nie podjęli? Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: facjata galby też nie jest piękna 06.02.07, 11:03 www.galba.net.pl/blog/_WebPages/ja.html Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Dorn powiedzial prawde o POstkomuchach 06.02.07, 13:20 Niestety, w tej opinii niewiele mozna zmienic. Wine ponosi sam fuhrer Donald Klamliwy. Ryba psuje sie od glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Dorn powiedzial prawde o POstkomuchach 06.02.07, 14:30 W opinii Pisuarów rzeczywiście niewiele można zmienić, głuche to to na prawde, ślepe na fakty, i mimo iż się starzeje- cały czas w bajki wierzy. A bajki PIS i spółka opowiada dobre, a to o złym Donaldzie-brzydkim kaczątku (dlatego koalicji POPIS być nie mogło), a to o podłej Gronkiewicz, co to ogląda lusta w bufecie, o koniu trojańskim pełnym agentów, a to żydzim smoku...SAme straszne rzeczy! Ale wszystko się dobrze w tych bajkach kończy, świat ratuje dwóch takich co ukradli...a nie, nie, ja wcale nie piszę o Maksymiuku i Łyżwie... Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio Dornowi sperma całkiem uderzyła do głowy 06.02.07, 15:51 Dornowi sperma całkiem uderzyła do głowy odkąd rzuciła go seksualna rekordzistka Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Dornowi sperma całkiem uderzyła do głowy-czyja? 07.02.07, 07:51 cimokio napisał: > Dornowi sperma całkiem uderzyła do głowy odkąd rzuciła go seksualna > rekordzistka Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: To juz tylko PiSowi opluwanie pozostało? 06.02.07, 13:07 milet_z_sedesu napisał: > nie spodziewałem sie że tak szybko. Im szybciej ta partia małych, > zakompleksionych frustratów zniknie, tym lepiej. Nie zniknie, dopóki nie zniknie jej elektorat: małe, zakompleksione ludziki, którzy byli nieudacznikami w PRL, w III RP i pozostaną nimi w IV RP. Tacy, jak ze starej piosenki studenckiej z lat 60-tych: "Przeżyliśmy i sanację, Przeżyjemy demokrację. Źle było, źle będzie W naszym kraju i wszędzie, Oprócz nas są wszyscy w błędzie. Przeżyliśmy potop szwedzki, Przeżyliśmy i sowiecki. Źle było, źle będzie, itd". Jest jeszcze kilka zwrotek, ale nie mają związku z obecną sytuacją w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re Zdorniał do reszty?! 06.02.07, 12:13 Debilizm pisiorów coraz większy. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: +++++ PiS jak NSDAP... 09.02.07, 21:00 kontonaspam napisał: > PiS akurat jest u władzy, ale PO też jest "fajna". > Niektórzy jeszcze pamiętają Jarucką... ona akurat była z sld, nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Re: Durń, ty popaprańcu razem ze swoimi szefami.P 06.02.07, 09:12 > Zastanawiam się, skąd to zdenerwowanie Dorna? > Frustracja, spowodowana brakiem kadr w PiS. Zauważ, że Dorn wyzywa PO od leni i stwierdza, że PO ma tylko fasadę. Ale czy ktoś słyszał o jakimś działaniu Dorna?? To samo Kaczyńscy, Marcinkiewicz, Macierewicz...sama demagogia i fasadowy populizm. Już nie mówię o Gosiewskim, bo ten akurat rozstawia perony i lotniska... ;) A PO przedstawiło, poprzez niesfornego Rokitę, skrupulatnie przygotowany program działania. Więc teraz jest jasne, że przedstawiciele typu Dorna, muszą jakiś kontratak przygotować. Nie zdziwiłbym się jakby do akcji wszedł Kurski. Nikt tak jak Kurski nie potrafi stosować czarnego PR. W ten sposób strasząc społeczeństwo jakimiś dziadami wermachtowymi i lodówkami (w których, notabene, za ich kadencji nie przybywa), odwracają uwagę od ważnych spraw... Wypowiedź Dorna to zapowiedź kolejnego ataku PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 a politycy PiS to i lenie, i ignoranci. Na dodatek 06.02.07, 08:40 zupełnie pozbawieni kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie obrażaj leni i kultury. Lenie to ludzie zdolni 06.02.07, 09:43 tylko maja inne spojrzenie na czas. PIS-u nie ma co charakteryzować, ot żądne władzy chłopki roztropki, dlatego otaczaja sie szambobroną, sa im wzajemnie potrzebni.Jednym potrzebna ochrona a drugim ktos do czarnej roboty, na kim czasem mozna pojeździć. Nie wiem tylko kto kogo w d... ostatecznie kopnie? Ani porządnej roboty, ani rozsądnych pomysłów, tylko nienawiśc, zajadłość, żądza władzy i wiara we własna nieomylność. Z perspektywy czasu widać ze PO uniknęła losu UW, kiedy ta weszła w koalicje z AWS, gdzie te "orły" z PIS-u także były, a potem krzyczeli ze to wina rózowych by zamaskowac swoja nieudaczność i odpowiedzialność, teraz muszą pracowac na własny rachunek, i jak pokazuja sa niewiele warci. Przynajmniej u mnie i moich znajomych ludzie o tej orientacji roboty nie znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Durń, ty popaprańcu razem ze swoimi szefami.P 06.02.07, 12:10 Lepsi już lenie niż kanalie z Pis. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Tusk to partacz! 06.02.07, 14:21 Wreszcie ktos glosno to powiedzial, ze PO to banda leniuchow i nieudacznikow budujacych swoj kapital na krytykowaniu innych i powtarzaniu "to łoni". Tusk wykonczyl taka fajna partie, partacz. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Durń, ty popaprańcu razem ze swoimi szefami.P 07.02.07, 04:38 login.gazeta1 napisała: > jest oczywiście partią nieomylnych geniuszy ale dla was to i tak nieosiągalne > szczyty rozsądku. Jedyni mądrzejsi u was to podebrani Platformie (jak > Gilowska czy Religa). a reszta to posłuszne durnie albo przewalacze. HAHAHA Masz rację - to jest oczywiste, że PO nie jest partią nieomylnych geniuszy... Ci co cokolwiek robią to dla PO nieosiągalne szczyty rozsądku. Jedyni mądrzejsi u nich to ci co puścili Tuska w trąbę i wyszli z Platformy (jak Gilowska czy Religa). a reszta to posłuszne durnie albo przewalacze. Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Re: Dorn już całkiem zdurniał 06.02.07, 09:58 maruda.r napisał: > Rzadko zgadzam się z Dornem, ale tym razem ma rację. Tusk jest zerem absolutnym jeżeli chodzi o politykę. Schetyna nadaje się bardziej na ojca chrzestnego mafii, a takie Niesiołowskie, Komorowskie, Bufetowe, Śpiewaki to do magla, a nie do polityki. Jeżeli chodzi o lewicę , to jej nie ma, bo ci którzy ja jakoby tworzą już dawno się sprywatyzowali i stali się krwiożerczymi kapitalistami z gębą pełną frazesów o wrażliwości społecznej. Bardzo mi przykro, ale na tle tej hałastry to nawet Samoobrona wydaje się konkretniejsza i mniej załgana. Tak naprawdę to partiami politycznymi sensu stricto jest PIS i LPR, no może w pewnym stopniu PSL, ale ci za bardzo są zainteresowani sobą, a mniej państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n atak na Dorna to obrzydliwy przejaw antysemityzmu! 06.02.07, 10:17 więc uważaj na co co piszesz bo cie GW zabanuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Dorn już całkiem zdurniał 07.02.07, 06:15 Jak duren,moze zdurniec.U tych karlowatych pyszalkow rozom zastapily nienawisc do wlasnego kraju,nie mowiac o narodzie bo ten to zawsze mieli blisko ich serca tzn???? zgadnijcie Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Dorn już całkiem zdurniał-on taki od urodzenia 07.02.07, 07:49 maruda.r napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Dornowatemu już całkiem odbiło 06.02.07, 07:43 Widocznie dorównuje w głupocie Maciarewiczowi. Aż dziw, że ma w tej mierze tak dobre wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Dorn upublicznia swoje frustracje 06.02.07, 07:55 Cóz, niełatwo być zakompleksionym nieudacznikiem, z zerowym poczuciem własnej wartości Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 06.02.07, 08:46 milet_z_sedesu napisał: > Cóz, niełatwo być zakompleksionym nieudacznikiem, z zerowym poczuciem własnej > wartości ********************************** Najwidoczniej sprawy wewnętrzne go przerosły. Gostek myślał, że obejmując ten resort będzie mógł się zajmować szwindlami i intrygami pałacowymi, a cała reszta będzie działa się sama. A tu dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 06.02.07, 08:51 To prawda. Widać Dorn równa do poziomu koalicjantów. Jak się już nie ma nic do powiedzenia to zaczyna się obrażanie. W dzieciństwie znałem takich prostaczków. Gdy już nie mieli argumentów to obrażali czyjeś matki. Od razu było wiadmo że mamy do czynienia z chamami i prostackim, niewychowanym plebsem z którego nigdy nic nie będzie i nie warto im poświęcać ani sekundy więcej z naszego cennego i wartościwego życia. Bydło niech się pluska we własnym łajnie, nie dajmy się do niego wciągnąć jak Dorn. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 07.02.07, 05:02 megasceptyk napisał: > To prawda. Widać Dorn równa do poziomu koalicjantów. Ależ nie, zaledwie do poziomu PO. > Jak się już nie ma nic do powiedzenia to zaczyna się obrażanie. To PO obraża się za prawdę? > W dzieciństwie znałem takich prostaczków. > Gdy już nie mieli argumentów to obrażali czyjeś matki. Od razu było wiadmo że > mamy do czynienia z chamami i prostackim, niewychowanym plebsem z którego nigdy > nic nie będzie i nie warto im poświęcać ani sekundy więcej z naszego cennego i > wartościwego życia. Bydło niech się pluska we własnym łajnie, nie dajmy się do > niego wciągnąć jak Dorn. Współczuję Ci dzieciństwa, widać te chamy i prostaki musiały Cię mocno skrzywić skoro teraz do nich przystajesz. PO od 15 miesięcy niczym innym się nie zajmuje poza obrażaniem PiS. Chyba, że twój uraz jest głębszy i chamstwa takiego plebsu jak Schetyna, Komorowski, Niesiołowski czy Śpiewak już nie zauważasz... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 09.02.07, 19:30 Czep się swojego ogona. Akurat jesteś ładnym przykładem złośliwego dupka. Nie ma czego współczuć, prostaczków spotyka się na co dzień, taka anomalia jak zła pogoda i kałuże, po prostu omijam. W PO nic ciekawego nie widzę więc nie wiem czemu mnie akurat do tej partii zapisałeś. Chyba ci się wydaje że świat się kręci wokół PO i PISu. Chłopie, mój świat się nawet nie kręci wokół Polski więc nie sprowadzaj mnie do swojego poziomu bo czuję się jak w cyrku. Dla mnie ważne jest czy polityk umie się kulturalnie zachować. Ten Niesiołowski którego wymieniłes to chyba jakiś nie wart mojego czasu bubek, słabo go kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 09.02.07, 21:53 Wziąłem Cię za pro-PO anty-PiS szczekacza, których pełno na tym forum. Twoje porównanie Dorna do łobuza tyranizującego młodsze dzieci przypomina bowiem ich ton wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 10.02.07, 12:17 Ludzie maja prawo mieć swoje zdanie i trzeba to uszanować tak samo jak pozwalać im popełniać własne błędy kiedy chcą. Braku kultury jednak nic nie usprawiedliwia, czasem kogoś ponoszą nerwy ale niektórzy określony styl utrzymują stale. Takich mam w nosie, obrażanie innych bierze się z bezsilności, jest stratą energii. Mi też się to zdaża ale każdy ma swoją granicę chamstwa i podłości wynikającą z inteligencji danej osoby. Po tym co człowiek pisze od razu widać kim jest. Ty też jesteś szczekaczką tylko ze strony PiSu. Co czynie że jesteś identyczny z tymi z którymi sie obszczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 10.02.07, 16:04 megasceptyk napisał: > Braku kultury jednak nic nie usprawiedliwia, czasem kogoś ponoszą nerwy ale > niektórzy określony styl utrzymują stale. Ty najwyraźniej mówisz tu o sobie... > Takich mam w nosie, obrażanie innych bierze się z bezsilności, jest stratą > energii. Mi też się to zdaża ale każdy ma swoją granicę chamstwa i podłości > wynikającą z inteligencji danej osoby. Po tym co człowiek pisze od razu widać > kim jest Dorn powiedział, że to lenie, co moim zdaniem jest zaledwie obserwacją. Ty zaś mówisz o bydle i łajnie - co jest celowym obrażaniem. Porównaj sobie. > Ty też jesteś szczekaczką tylko ze strony PiSu. Co czynie że jesteś > identyczny z tymi z którymi sie obszczekujesz. Na pewno nie jestem taki jak Ty - ja nie piszę o łajnie i bydle. Masz rację, że "Po tym co człowiek pisze od razu widać kim jest". Lepiej więc przeczytaj jeszcze raz swoje wypowiedzi i skieruj ten wytykający palec w swoją stronę. Dojrzyj jaki jest Twój styl i granica chamstwa i podłości. Czy coś usprawiedliwia Twój brak kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 11.02.07, 11:52 Pisałem że i mi się zdarza zostać sprowadzonym do poziomu rozmówców, nie jestem święty. Ty natomiast obłudniku na świętego i nieomylnego pozujesz. Ja się jeszcze mogę zmienić bo jestem bardzo młody i otwarty. Ty zaś mozesz juz tylko walić głową w mur bo świat się nie zwolni żebyś za nim nadążył. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 11.02.07, 21:32 megasceptyk, Jest bardzo prawdopodobne, że jestem młodszy od Ciebie. Jak wcześniej napisałem ja nie zniżam się do Twojego poziomu, co wcale nie znaczy, że pozuję na świętego, nieomylnego, etc. Natomiast uważam, że nielogiczne jest to co zaprezentowałeś w swoich wypowiedziach: krytykowanie czyjejś wypowiedzi jako obraźliwą używając dużo bardziej niewybrednych słów. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 11.02.07, 18:22 Zauważyłem coś jeszcze, stosujesz taktykę łapania za słówka. To jest bardzo słaba jakość dyskusji ale odpowiem w tym samym tonie żeby ci unaocznić jak infantylnie taki styl wygląda. Napisałeś, że według ciebie Dorn zaobserwował lenii. Zatem ja mogę powiedzieć, ze zaobserwowałem bydlęta. Co w tym złego? Ja mam pretensje do poziomu i jakości dyskusji polityków. Rozumiem racje lewicy i prawicy i są one równe sobie. Kto tego nie rozumie ten w ogóle nie pojmuje demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 11.02.07, 21:18 megasceptyk napisał: > Napisałeś, że według ciebie Dorn zaobserwował lenii. Za tem ja mogę > powiedzieć, ze zaobserwowałem bydlęta. Co w tym złego? Udajesz głupka? Twoja wypowiedź miała dużo mocniejszy ton i była celowo obraźliwa - choćby sam dobór słów. A co w tym złego? - "wyjmij belkę ze swego oka ...". Ja Cię nie łapię za słowa - zacytowałm Ci Twoje wypowiedzi abyś mógł się przyjżeć najpierw sobie. > Rozumiem racje lewicy i prawicy i są one równe sobie. Kto tego nie rozumie ten w ogóle nie pojmuje demokracji. Demokracja polega na tym, że kążdy ma prawo głosu, a nie że racje są równe. Takie założenie jest błędne, wszystko zależy przecież od tematu i okoliczności. Mógłbym tu powiedzieć, że kto tego nie rozumie ten w ogóle nie potrafi myśleć logicznie. Chciałeś chyba powiedzieć, że te racje są równoprawne, tzn że każdy ma prawo do przedstawiania swoich racji. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 12.02.07, 08:33 Otóż racje są równe, dlaczego czyjeś zdanie ma być ważniejsze? Nie jest. Ktoś może nie mieć racji ale to nie oznacza, że nie można się z nim liczyć. Po to jest ta gra polityczna, żeby przekonywać. Nikt tu nie chce sprzedać Polski Rosjanom ani Amerykanom. Ty jednak tak uważasz. Ja atakuję niekompetencję, brak wiedzy i brak kultury. Ty atakujesz ludzi za ich poglądy więc nie odwracaj kota ogonem. Czytałem niejedną z twoich obrzydliwych wypowiedzi. Masz swój krąg wielbicieli to w nim próbuj udawać głupka. Ostatecznie rację będzie miał ten z nas, którego wnuki będą najlepiej sytuowane. Ja zaczynam od zera ale mam potencjał żeby tworzyć i pracować. Ty reprezentujesz typ wściekłej hieny kąsającej po kostkach. Marnujesz energię życiowa i nawet tego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 13.02.07, 06:43 megasceptyk napisał: > Otóż racje są równe, dlaczego czyjeś zdanie ma być ważniejsze? Nie jest. Racja, podobnie jak prawda, jest tylko jedna. Jeli obie strony mają rację, to albo mówią to samo, albo mówią o dwóch różnych rzeczach. > Ktoś może nie mieć racji ale to nie oznacza, że nie można się z nim liczyć. > Po to jest ta gra polityczna, żeby przekonywać. Aha, więc ty pisząc 'racje' masz też na myśli 'argumenty'. Jeśli tak, to w tym miejscu nie ma dyskusji. Prosiłbym tylko o większą precyzję wypowiedzi. > Nikt tu nie chce sprzedać Polski Rosjanom ani Amerykanom. Ty jednak tak uważasz. Po pierwsze co to ma do rzeczy? Po drugie to miało już miejsce: poczytaj sobie jak PZPR przejęło władzę w Polsce - patrz pierwsze powojenne wybory i referendum, a także o tzw "zdradzie zachodu". Po trzecie, nigdy nie twierdziłem, że obecnie ktoś ma zamiar historię powtórzyć, więc nie wiem skąd ta wypowiedź? > Ja atakuję niekompetencję, brak wiedzy i brak kultury. {Pochwalam!} > Ty atakujesz ludzi za ich poglądy więc nie odwracaj kota ogonem. Przecież ja Tobie właśnie wytykam brak wiedzy i brak kultury, jak również brak logiki. To Ty odwracasz kota ogonem. > Czytałem niejedną z twoich obrzydliwych wypowiedzi. Obrzydliwych?, ja nie używam wulgaryzmów tak swobodnie jak Ty. Moje wypowiedzi są przeważnie rzeczowe, czasem są kąśliwe aby wytknąć komuś chamstwo. > Masz swój krąg wielbicieli to w nim próbuj udawać głupka. Ostatecznie rację > będzie miał ten z nas, którego wnuki będą najlepiej sytuowane. Ja zaczynam od > zera ale mam potencjał żeby tworzyć i pracować. Nie wiem o żadnym kręgu wielbcieli, głupka jak wykazałem poprzednio to Ty udajesz, a co ma do rzeczy Twój potencjał? Pracuj, byle uczciwie. > Ty reprezentujesz typ wściekłej hieny kąsającej po kostkach. Marnujesz > energię życiowa i nawet tego nie widzisz. Ależ ja jestem bardzo spokojny, to chyba Ciebie ponoszą emocje, bo każda kolejna z Twoich wypowiedzi jest bardziej wściekła i kąśliwa. Naprawdę, przyjrzyj się najpierw sobie, bo przypisujesz mi swoje własne wady. Jeśli chcesz mieć ostatnie zdanie to proszę bardzo wpisz je poniżej. Ja kończę już dyskusję bo odbiegliśmy od tematu i chyba tylko my dwaj już tutaj dyskutujemy. Jeśli życzysz sobie kontynuować wymianę opnii to możesz pisać na jankos71@gazeta.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn upublicznia swoje frustracje 07.02.07, 05:10 milet_z_sedesu napisał: > Cóz, niełatwo być zakompleksionym nieudacznikiem, z zerowym poczuciem własnej > wartości Brawo milet_z_sedesu!, pierwszy krok to przyznać sie do problemu! Trzymaj tak dalej, to za kilka lat Ci się poprawi! (albo i nie...) Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: "Pyk - i PO może pęknąć" 06.02.07, 21:54 Rozumiem, że tylko wspaniałomyślności PiS-u zawdzięczamy, że nie robi tego "pyk" ?... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: "Pyk - i PO może pęknąć" 07.02.07, 05:16 pisuarro napisał: > Rozumiem, że tylko wspaniałomyślności PiS-u zawdzięczamy, że nie robi > tego "pyk" ?... LOL - I wyborców, ale to może się zmienić... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 07:45 galba napisał: > To nie lenie, to nieudacznicy. Wystarczy spojrzeć na facjatę posła > Drzewieckiego lub Koseckiego i wszystko jasne. HAHAHA! PiSu pod wzgledem facjat nikt nie przebije :-) Nawet Samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Durń udacznik - hehe, promotor wojewÓdy 06.02.07, 08:25 Odwoływał też nad wyraz skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn: Politycy PO to lenie 07.02.07, 05:36 Haha, przebijam: Kalisz! Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Gabinet Leni 06.02.07, 07:45 Postawa Platformy jest jasna. Anty-PiS i nic więcej. Brak programu, brak inicjatyw ustawodawczych lub śladów jakiejś współpracy dla dobra kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Gabinet Leni 06.02.07, 07:47 norton2005 napisała: > Postawa Platformy jest jasna. Anty-PiS i nic więcej. Brak programu, brak > inicjatyw ustawodawczych lub śladów jakiejś współpracy dla dobra kraju. Postawa PiS tez jest jasna. Antyubekizm, prokatolizm i nic wiecej., brak programu, brak inicjatyw ustawodawczych (nie liczac bicia piany oczywiscie) lub sladow dzialania dla dobra kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Gabinet Leni 06.02.07, 09:13 I zero działań "Opozycji", żeby się temu skutecznie przeciwstawić. Piszę to jako wyborca PO zarówno w parlamentarnych jak i prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Zauważ zwolenników PiS 06.02.07, 09:18 Jak Dorn powiedział, że PO to lenie, to wszyscy zwolennicy PiS (może nawet ich sztabowcy, kto wie) już zaczynają powtarzać na forum, że PO to lenie. Zero własnego zdania, tylko ciągle powtarzają po swoich "złotoustych" i "nad-moralnych" politykach. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Zauważ zwolenników PiS 07.02.07, 04:02 chudymisio, Nie łudź się, że uda Ci się odwrócić kota ogonem. Dorn tylko stwierdził fakt, który wszyscy widzą. Ja od dawna już piszę na tym forum, że POwcy zamiast coś pożytecznego robić "siedzą ma rękach". Jedyne co przez ostatnie 15 miesięcy zrobili (poza pluciem na PiS), to stworzyli, we dwudziestu, jakiś raport, który gdyby Rokita się nie wyrwał, leżałby jeszcze trzy miesiace w szufladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Gabinet Leni 07.02.07, 04:19 old.european napisał: > Postawa PiS tez jest jasna. Antyubekizm, prokatolizm - Czy to jest zarzut? Na marginesie: Pisze się 'prokatolicyzm'. Jak mienisz się starym europejczykiem, to chociaż bądz wykształconym europejczykiem, inaczej będziesz tylko starym... > i nic wiecej. brak programu, brak inicjatyw ustawodawczych (nie liczac bicia > piany oczywiscie) lub sladow dzialania dla dobra kraju. To jest oczywiście nieprawda i demagogia. Program jest, na piśmie, i co wiecej jest realizowany. Ten sam program, z którym PiS startował do wyborów. Jest też expose premiera, możesz sobie przecztać, albo nawet obejrzeć, które też jest realizowane. Natomiast PO dopiero wtedy przedstawiło swój program gdy J. Kaczynski wytknął im, już po wyborach, że go nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dranie z PiSu 06.02.07, 14:11 wrojoz napisał: > Tanie dranie nieslychanie O nie! Wręcz przeciwnie: BARDZO KOSZTOWNE DRANIE, wystarczy rozejrzeć się dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 07:46 galba napisał: <bzdury> Oho, naczelny komentator IV RP komentujacy wtedy, gdy znane jest oficjalne stanowisko Jarusia. Nie masz poczucia ze jestes wyjatkowo selektywny w wyrazaniu swoich opinii oraz ze Twoje opinie sa wyjatkowo zmienne i zalezne od stanowiska wodza Twojej partii? Tak z ciekawosci pytam, chociaz zapewne odpowiedz mnie nie zadowoli. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Znaj Pana... 06.02.07, 07:50 A co mi tam, zniżę się i odpowiem. > Oho, naczelny komentator IV RP komentujacy wtedy, gdy znane jest oficjalne > stanowisko Jarusia. Ooo... Robiłeś jakieś badania? Może doktorat z Galby? > Nie masz poczucia ze jestes wyjatkowo selektywny w wyrazani > u swoich opinii Nie. > oraz ze Twoje opinie sa wyjatkowo zmienne i zalezne Nie. > od stanowiska wodza Twojej partii? Nie należę do żadnej partii. > Tak z ciekawosci pytam, chociaz zapewne odpowiedz mnie nie > zadowoli. I co, zadowoliła? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r His master's voice 06.02.07, 08:50 galba napisał: > Ooo... Robiłeś jakieś badania? Może doktorat z Galby? ******************************************* Co najwyżej licencjat. Nie ma potrzeby się wysilać z badaniami, skoro gołym okiem widać, że powtarzasz tylko oficjalny bełkot Kaczyńskiego. "His master's voice". Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu *****PiS to partia mściwych frustratów***** 06.02.07, 07:51 o niskim poczuciu własnej wartości. Nic im w zyciu sie nie udało i tersaz odgrywają się za porażki. Stąd też złosliwości w stosunku do ludzi sukcesu, fachowców. Cóż PiS jest dokładnym odzwierciedleniem swojego elektoratu, ludzi małych, zawistnych, leniwych, kierujących sie zasadą: nieważne żeby mnie było lepiej, najwazniejsze zeby innym było gorzej. I wtedy są szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: *****PiS to partia mściwych frustratów***** 07.02.07, 06:34 milet_z_sedesu napisał: > Stąd też złosliwości w stosunku do ludzi sukcesu, fachowców. Tak jest, fachowców od złodziejstwa i zakłamywania historii. > Cóż PiS jest dokładnym odzwierciedleniem swojego elektoratu,... Ludzi, którzy chcą sprawiedliwości i oczekują pociągnięcia do odpowiedzialnści morderców i złodziei. Ludzi, którzy domagają się prawdy o swej historii i chcą porządku w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 07:52 Persona non grata Komentarz · „Dziennik Polski” (Kraków) · 6 lutego 2007 | www.michalkiewicz.pl Gazety donoszą, że wkrótce ma przybyć do Polski pan Izrael Singer ze Światowego Kongresu Żydów, by z polskimi władzami negocjować zakres rekompensat dla... ano właśnie, dla kogo? Projekt ustawy o rekompensatach przewiduje odszkodowania w wysokości 15% dla dawnych właścicieli, którzy utracili swoją własność w związku z wojną i powojennym nacjonalizacjom. 15%, to oczywiście niewiele i dawni właściciele woleliby 20% i właśnie na ten temat mają się toczyć rozmowy. Czy jednak Światowy Kongres Żydów jest prawnym pełnomocnikiem dawnych właścicieli? Jeśli nie, to na jakiej zasadzie polskie władze państwowe mają z nim prowadzić negocjacje? Żydzi albo są obywatelami Izraela, albo obywatelami państw, w których mieszkają. Dlatego ewentualnym partnerem dla polskich władz państwowych w rozmowach dotyczących interesów swoich obywateli, powinny być przedstawiciele odnośnych państw. Polski rząd, ani polski prezydent nie powinni prowadzić żadnych negocjacji z podmiotami, których reprezentatywność jest wątpliwa i które w związku z tym nie mogą zaciągać wobec Polski żadnych zobowiązań. W tej sytuacji to tylko Polska tak naprawdę jest stroną zobowiązaną. Polski rząd ani prezydent nie powinni prowadzić negocjacji zwłaszcza z panem Izraelem Singerem, który w kwietniu 1996 roku ośmielił się grozić Polsce, że jeśli nie zadośćuczyni żydowskim roszczeniom majątkowym, to „będzie upokarzana na arenie międzynarodowej”. Odrobina narodowej godności nikomu by nie zaszkodziła. Stanisław Michalkiewicz www.michalkiewicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 07:53 A "politycy" PiS to pracowici nieudacznicy. Na ten przykład Pan Dorn robi krzyk koło siebie, a może przyjrzałby się bezpieczeństwu na drogach i na ulicach. Dzień w dzień przewrócone cięzarówki na drogach, moda na wjazd na skrzyżowanie przy czerwonym świetle oraz parkowanie byle jak i byle gdzie nawet na przejściach dla pieszych. Policja pozamykana na swych posterunkach, na mieście coraz mniej widoczna. To są osiągniecia wielkiego Dorna - zajmij się Pan pracą zamiast samouwielbieniem, bo pękniesz Pan równie szybko ten pański balon PO. Demagogią daleko nie zajdziecie, no ale o czym ja mówię i do kogo....? He,he... Odpowiedz Link Zgłoś
mishuggah Re: Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 07:54 nie wiem galba jaki jest związek wyglądu z kompetencjami, ale jakoś mnie nie dziwi, że do tego się odnosisz... skoro do niczego innego nie można się przyczepić... Odpowiedz Link Zgłoś
alan.ski Re: Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 07:58 galba napisał: > To nie lenie, to nieudacznicy. Wystarczy spojrzeć na facjatę posła > Drzewieckiego lub Koseckiego i wszystko jasne. > To jest ta zachwycająca sztuka polemiki w wykonaniu kaczych liżykuprów. Galba skoro już wyszedłeś z mysiej dziury (a gdybyś miał trochę wstydu to powinieneś tam pozostać) spójrz w lustro, to może wstrząsające przeżycie! Odpowiedz Link Zgłoś
w.antoni Re: Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 08:00 Znalazł się krytyk PO. PiSowcy odpowiadają wszelkim normom, tak w wyglądzie, jak kompetencji i pracowitości. Miotają się jak stonka po oprysku, nie mając na nic koncepcji w sprawach rządzenia. Szczególnie resort MSWiA jest na pokaz z jego supermilicjantem (oczywiście z Gorzowa), krytykiem PO w artykule L. Dornem. Minister skarbu, to pracuś na pokaz, o min. Fotydze szkoda fatygi mówić. O "zapracowanym" Prezydencie też trudno zapomnieć. Na koniec rodzynek (oczywiście z Gorzowa) p. Marcinkiewicz. Ten mógłby być nawet Prymasem. Przecież chodzi do kościoła. Wygląd też trudno krytykować, bo wystarczy spojrzeć na "górę lodową" PiS. Powstaje "ministerstwo śmiesznych kroków". Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Re: Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 09:37 > spojrzeć na "górę lodową" PiS. Powstaje "ministerstwo śmiesznych kroków". Głupich. Głupich kroków. Zupełnie nieśmiesznych. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczynski glowny klamca Polski ? 06.02.07, 10:47 I ma Kaczynski do pomocy : Dorna, Gosiewskiego, Kuchcinskiego, Zawisze, Kurskiego, Cymanskiego. Czego mozna od takich ludzi wymagac.? Nic a nic.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 08:01 I mówi to naczelny obibok kraju nadwiślańskiego! Najwierniejszy z wiernych kamaryli psiorkowatej, zamiatający pod dywan przekręty swych kolesi partyjnych,współrealizator państwa policyjno- autorytarnego, wierny policyjny oberburek nie widzący nic zdrożnego w przekształcaniu policjantów w wozaków i kelnerów. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 08:11 Czytałem ten wywiad i Dorn mnie uspokoił. Oprócz swojej mantry na temat platformy (wszystkie pisiorki odrabiają to jak pańszczyznę zgodnie z instrukcją) zawarł rzeczywistą analizę sytuacji. W skrócie: Rokita to facet, który waży tyle co trzy szable czyli nic, platforma jest jedyną siłą polityczną mogącą spieprzyć szeroko zakrojone plany Katschorenhausu. Szacuneczek, panie policjancie od wieśmaków. Ty wykonasz rozkazy Kaczyńskich łącznie z wylizaniem im dupy, ale czy twoi policjanci również? Mam powazne wątpliwości. Nawet twój wódz mówił, że mało kto chce dać gardło za fanaberie Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
speed666 [...] 06.02.07, 08:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos szef Tusk sluzy za przyklad 06.02.07, 08:12 kazdy zorientowany w polityce ostatnich conajmniej kilkunastu, lat wie jak tworczy w swoim parlamentowaniu jest Tusk. Niesiolowski, to bylby szef :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela lenie 06.02.07, 08:14 a moze tak do pracy zabralibyscie sie, a nie wypisywac tu bzdury w czasie urzedowania... bez powazania Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos co za q$@#%^ :))))))))) 06.02.07, 08:33 na jakiej podstawie twierdzisz ze pisze w czasie urzadowania??? Skaz mozesz wiedziec co w danym momencie robie, gdzie pracuje, z czyjego komputera korzystam? Nie masz nic do powiedzenie na temat, to s....... Jak slychac, tez nie przesylam powazania :))))))))))))))) Bez odzewu. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr PO i PIS to dwie mutacje tego samego nowotworu 06.02.07, 08:17 Więc trudno się dziwić wzdęciu w PO, skoro to polityczni kuzynkowie rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 08:28 Galba!!! Macie wicepremiera przestepce, mieliscie wojewode przestepce, caluj mnie w dupe z ta Twoj sprawiedliwoscia, Niech Kaczorek przeprosi wachowskiego bo jest zobligowany prawomocnym wyrokiem NIEZAWISLEGO sadu. Mam na was zyg estetyczny:( Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Dorn: Politycy PO to lenie 07.02.07, 06:48 > Niech Kaczorek przeprosi wachowskiego bo jest zobligowany prawomocnym wyrokiem NIEZAWISLEGO sadu Po pierwsze sprawa jest w toku, a nawet w zawieszeniu, a po drugie wszystko wskazuje na to, że Kaczyński w swojej wypowiedzi o Wachowskim mówił prawdę. Poco miałby więc teraz przepraszać?, żeby potem odwoływać? Co do niezawisłości sądów - to jest to jeszcze dyskusyjne. Zbyt dużo było ostatnio przypadków, że sędziowie mieli swój interes w sprawie - co łamie zasadę bezstronności. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Dorn: Politycy PO to lenie 06.02.07, 08:29 nadety balon - dobre porownanie. w kazdym razie pusty pojemnik. Odpowiedz Link Zgłoś
klara93 Co 30 sekund w tym kraju 06.02.07, 08:32 jest popełniane przestępstwo w krakowskiej policji działa mafia.Niech Dorn weźmie sobie do pisu Marysie a Marysia rozwali pis w dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 na miescie mowia ze i szpitale psychiatryczne sa 06.02.07, 08:36 nie dotowane i wypuscily pacjentow na przymusowe urlopy??? ale to chyba widac i czuc... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Niewątpliwie Dorn ma rację 06.02.07, 08:37 Gdyby Tusk był mniej nadęty i umiał dobrac sobie ludzi m.in. od marketingu politycznego (a może miał dobrych doradców tylko nie słuchał ich rad) to PO wygrałaby wybory w 2005r. Ale że jest nadętym bufonem i nieudacznikiem to przegrał... Rokita jest inteligentniejszy - powinien odejść i założyć z Płażyńskim prawdziwą konserwatywno-liberalną partię. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Galba,popatrz na zdjęcia koalicjantów z Samoobory 06.02.07, 08:39 przed zaśnięciem a potem kpij z posłów PO! Proponuję prawy profil Danuty Hojarskiej, przy porannych wzwodach zerknij na zdjęcie Renaty a na defekację popatrz na portret doktora h.c Leppera..pójdzie od razu... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Dorn: Politycy PO to lenie. Agreed. 06.02.07, 08:45 "Wykrzyczenie własnej frustracji nie wymaga wysiłku. Ja mam wrażenie, że PO jest stabilna, ale za fasadą z wrzaskliwego protestu widać inercyjne trwanie. Na lewicy coś się dzieje - kłótnie programowe, organizacyjne zmiany. A PO to nadęty balon. Pyk - i może pęknąć" - mówi Dorn. A ja się z Dornem zgadzam. PO to zgraja pasywnych polityków, którym zależy tylko i wyłącznie na przetrwaniu do następnych wyborów. Słyszeliście ostatnio o jakichkolwiek wnioskach "Opozycji"? Bo ja nie. Mimo całej mojej niechęci (eufemizm) do PiS, nie odmówię Kaczyńskiemu skuteczności, nawet jeżeli ta skuteczność przejawia się w realizowaniu partykularnych interesów swoich i swojej partii. PO natomiast nie jest w stanie przeforsować żadnego swojego pomysłu, może też dlatego, że żadnego nie ma ... Nie dziwię się, że PiS nimi gardzi, co okazuje na każdym kroku, i nie znajduje w PO godnego siebie przeciwnika. Polityka to nie jest zajęcie dla siuśmajtków. Btw, jak tam proces przeciwko Jackowi Kurskiemu po niesłusznym oskarżeniu Tuska w aferze billboardowej? Już siedzi? Odpowiedz Link Zgłoś