obcy444 10.03.07, 10:37 Czy UE jest na tyle glupia, zeby finansowac takie idiotyzmy? Niech Polaczki finansuja swoje pomniki z wlasnych pieniedzy, a takze swoj obrzydliwy Kosciol. Tylko czy UE ma dosc charakteru i rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taglinda Re: Replika obozu 10.03.07, 12:52 jestem wstrząśnięty. Nie ma tam nikogo, kto powie głośno, że to jest NIESMACZNE? Cholera, strasznie słabe to słowo... Te wały żałosne szukają atrakcji turystycznej, więc zbudują obóz... Pewnie w sklepie z pamiątkami będzie można kupić dziecku zestaw pt. "pluton egzekucyjny" - karabin na gumkę dla strzelca, opaska na oczy i kawałek sznurka do związania rąk dla rozstrzeliwanego. A dla starych mini-makieta obozu z czerwonymi żaróweczkami na wieżyczkach strażniczych. Nie uciekam przed przeszłością i nie lekceważę jej. Jest głęboki sens w muzeum w Oświęcimiu. Nie wiem, czy kiedykolwiek zdecyduję się tam wejść. Tam zginęło tak bardzo wielu ludzi. nie wiem, czy mam prawo... Ale nie wolno BUDOWAć obozu. To nie jest Disneyland. Inaczej - śmierć nie może być motywem do Disneylandu. Jeśli ktoś tego nie rozumie, jest bydlakiem. Odpowiedz Link Zgłoś