antyprawak 19.03.07, 11:12 Z polskiej też zniknie. Za rządów tych.. pajaców w końcu i do tego dojdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hohlik3 wprowadzanie przejzystosci 19.03.07, 11:30 niedlugo ma zniknac buriacki ao, ktory zostanie wchloniety do kraju zabajkalskiego oraz prawdopodobnie adygea do kraju stawropolskiego ps wczoraj w wywiadzie pytana buriatow odwiedzjacych chiny czy chcialiby przylaczenia, ci jednoglosnie mowili ze nie bo czuja sie rosjanami i sa wdzieczni Rosji ze zachowanie ich kultury Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Jesteśmy rusofobami i to bez podstaw ??? 19.03.07, 11:51 Przecież Rosja to tak przemiły, pokojowo nastawiony do całeeeeego świata, demokratyczny kraj. I o co tym Polakom chodzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Jedna dobra zmiana, wiele złych 19.03.07, 13:26 Dobrze, że ten zapis o suwerenności zniknie: to były tylko mrzonki, Czeczenia nie wybije się na niepodległość a dalsza walka "wbrew wszystkiemu" groziłaby zagładą narodu czeczeńskiego. Inne zmiany są złe, bo ograniczają możliwość demokratycznej kontroli władzy przez obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Jedna dobra zmiana, wiele złych 19.03.07, 17:34 Uważasz, że to rozwiąże problem? Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Czeczenia jest w Rosji wiec pisac w dzial Rosja 19.03.07, 16:10 albo zeby bylo sprawiedliwie to piszcie o kurdystanie, kabardyno-balkari, dagestanie, adzari, abchazji oseti(calej), azeby sprawiedliwe to rowniez regionow autonomicznych Rosji jak Komi itd Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Czeczenia jest w Rosji wiec pisac w dzial Ros 19.03.07, 17:36 Zająłeś się wymiarem sprawiedliwości? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Czeczenia jest w Rosji wiec pisac w dzial Ros 19.03.07, 21:03 jak najbardziej bo wkurza mnie to ciagle piepszenie o wybijanie sie Czeczeni na niepodleglosc chca niepodleglosci to przeprowadzic referendum(referendum bylo i nie chca) sa republika w ramach federacji jak i Polska jest republika teraz troche inaczej co powiesz o statusie kosowa i tego czego chce onz? bo moim zdaniem jesli dojdzie do ederwania to baedziemy swiadkiem podobego w Gruzji i Moładawi Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Czeczenia jest w Rosji wiec pisac w dzial Ros 19.03.07, 21:45 Każdego coś wkurza. Mnie np. gadanie o wędkarstwie. Dlatego nie czytam czasopisma "Wędkarstwo Moje Hobby". A już na pewno nie uczestniczę w dyskusjach na jego forum... :) Wyniki referendum są raczej wątpliwe choćby z uwagi na udział w nim żołnierzy rosyjskich. A jeśli chodzi o Kosowo... Temat rzeka i niekoniecznie do dyskusji w tym miejscu. Spróbuję jednak w kilku słowach wymienić różnice pomiędzy Kosowem a Czeczenią. Kosowo jest ziemią rdzennie serbską i "podbite" (etnicznie) zostało przez Albańczyków. W dalszym ciągu cześciowo jest jednak zamieszkane przez Serbów. Dla pozostałych jest bliskim symbolem historycznej państwowości. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Z konstytucji Czeczenii znika zapis o suweren 19.03.07, 21:09 przeciez czeczenia byla juz de faz=cto nie podlegla od poczatku lat 90 do konca rosjanie sie nie wtracali chodz formalnie dalej byla czescia rosjai stala sie zaglebiem bandytyzmu mafii, islamistow i nie wiadomo czego jeszcze dzis byloby podobnie . Niepodlegla czeczenia to zwyciestwo radykalnego islamu na kaukazie tym samym upadek rosji bo jak rosja straci kaukaz to upadnie i bedziecie miec te wsciekle bestie u swoich granic. A tak pozatym to sami czeczency zaprowadzaja u siebie porzadek glownymi silami w republice sa dwie dywizje gru zlozone z bylych wojownikow partyzanckich ktorzy przeszli na strone rzadowa w odbudowe republiki pompuje sie ogromne sroski nie dawno otwarto lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Z konstytucji Czeczenii znika zapis o suweren 19.03.07, 21:34 Najbardziej to sie Rosjanie "nie wtracali" atakujac Czeczenie w 1994 roku. Bo wczesniej "nie wtracali sie", zbrojac opozycje... Dlaczego Rosja mialaby upasc bez Kaukazu? Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Z konstytucji Czeczenii znika zapis o suweren 20.03.07, 16:09 hmm, rybki lubie, wole jednak bezkrawe lowy nurkujac, polecam!! co do czeczeni, bylbym nawet za gdyby zaluzmy za 5 lat przeprowadzic kolejne referendum podkerslalem juz kiedys ze ich "bunczucznosc" w najwiejszym stopniu wynika z ich tradycji klanowej, wplyw islamu jest dosc mocno przeceniany Mam pytanko , czy wiesz ile zyje czeczencow w pozostalej czesci Rosji i jak zyja?? oderwnie czeczeni niestety nic dobrego ine wrozy temu krajowi(mowa o gospodarce i rozwoju spoleczenstwa) wracajac separatystycznych republik, czy w Abchazji gruzini i ormianie to nie ludnosc naplywowa?z tego co wiem to tak. Jestem pewny ze po odlaczeniu kosowa, w slad pujda naddniestze i abchazja przylacajac sie do Rosji Mam nawet pewne podejrzenia ze moze to dotyczyc i bialorusi, choc po ostatnim spotkaniu Nursultana Nazarbajewa z Wladimirem Putinem jestem bardziej przekonany o unii ktora bedzie oparta na zasadach UE czyli najpier ekonomia puzniej zjednoczenie ps Na wakacje wybieram sie do Rosji i mam wybor miedzy krajem stawro[polskim a zabajkalem, jesli stawropol to napewno nie omieszkam odwiedzic Groznyy, wtedy zdam osobiscie relacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 jezeli zabajkale - to polecam Transsib 20.03.07, 16:19 w Grozny samolotem - piekne kaukazkie krajobrazy Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: jezeli zabajkale - to polecam Transsib 20.03.07, 20:05 :) preferuje bardziej surwiwalowo jesli zabajkale to napewno gory, gorace zrodla, klasztory buddyjskie, moze spotkanie z misiami i napewno z burundukami(pewnie komarami tez;) jesli stawropolski to miejsowosc adler, soczi moze krasnaya polana, jak starczy sil i kasy na republiki to pewnie i Grozny Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: adler, soczi - krasnodarski kraj 21.03.07, 11:45 sorry zapedzilem sie, do znajomego co mieszka w stawropolskim(Ipatowo) a odpoczywac w kurortach;) Odpowiedz Link Zgłoś