Dodaj do ulubionych

Z konstytucji Czeczenii znika zapis o suwerenności

19.03.07, 11:12
Z polskiej też zniknie. Za rządów tych.. pajaców w końcu i do tego dojdzie..
Obserwuj wątek
    • hohlik3 wprowadzanie przejzystosci 19.03.07, 11:30
      niedlugo ma zniknac buriacki ao, ktory zostanie wchloniety do kraju zabajkalskiego oraz prawdopodobnie adygea do kraju stawropolskiego

ps
      wczoraj w wywiadzie pytana buriatow odwiedzjacych chiny czy chcialiby przylaczenia, ci jednoglosnie mowili ze nie bo czuja sie rosjanami i sa wdzieczni Rosji ze zachowanie ich kultury
      • seroo1 Jesteśmy rusofobami i to bez podstaw ??? 19.03.07, 11:51
        Przecież Rosja to tak przemiły, pokojowo nastawiony do całeeeeego świata,
        demokratyczny kraj. I o co tym Polakom chodzi????
      • snow21 W Czeczeni nie ma juz prawieRosjan (poza siłownika 19.03.07, 11:57
        • snow21 tak jak Serbów w Kosowie i Niemców w Polsce !!!!!! 19.03.07, 11:58
    • bloody_rabbit Jedna dobra zmiana, wiele złych 19.03.07, 13:26
      Dobrze, że ten zapis o suwerenności zniknie: to były tylko mrzonki, Czeczenia
      nie wybije się na niepodległość a dalsza walka "wbrew wszystkiemu" groziłaby
      zagładą narodu czeczeńskiego.

Inne zmiany są złe, bo ograniczają możliwość demokratycznej kontroli władzy
      przez obywateli.
      • grabarz Re: Jedna dobra zmiana, wiele złych 19.03.07, 17:34
        Uważasz, że to rozwiąże problem?
    • hohlik3 Czeczenia jest w Rosji wiec pisac w dzial Rosja 19.03.07, 16:10
      albo zeby bylo sprawiedliwie to piszcie o kurdystanie, kabardyno-balkari, dagestanie, adzari, abchazji oseti(calej), azeby sprawiedliwe to rowniez regionow autonomicznych Rosji jak Komi itd
      • grabarz Re: Czeczenia jest w Rosji wiec pisac w dzial Ros 19.03.07, 17:36
        Zająłeś się wymiarem sprawiedliwości? ;)
        • hohlik3 Re: Czeczenia jest w Rosji wiec pisac w dzial Ros 19.03.07, 21:03
          jak najbardziej
          bo wkurza mnie to ciagle piepszenie o wybijanie sie Czeczeni na niepodleglosc
          chca niepodleglosci to przeprowadzic referendum(referendum bylo i nie chca)
          sa republika w ramach federacji jak i Polska jest republika
          teraz troche inaczej
          co powiesz o statusie kosowa i tego czego chce onz?
          bo moim zdaniem jesli dojdzie do ederwania to baedziemy swiadkiem podobego w Gruzji i Moładawi
          • grabarz Re: Czeczenia jest w Rosji wiec pisac w dzial Ros 19.03.07, 21:45
            Każdego coś wkurza. Mnie np. gadanie o wędkarstwie.
            Dlatego nie czytam czasopisma "Wędkarstwo Moje Hobby".
            A już na pewno nie uczestniczę w dyskusjach na jego forum... :)

Wyniki referendum są raczej wątpliwe choćby z uwagi na udział
            w nim żołnierzy rosyjskich.

A jeśli chodzi o Kosowo... Temat rzeka i niekoniecznie do dyskusji
            w tym miejscu. Spróbuję jednak w kilku słowach wymienić różnice
            pomiędzy Kosowem a Czeczenią. Kosowo jest ziemią rdzennie serbską
            i "podbite" (etnicznie) zostało przez Albańczyków. W dalszym ciągu
            cześciowo jest jednak zamieszkane przez Serbów. Dla pozostałych jest
            bliskim symbolem historycznej państwowości.
    • misza36 Re: Z konstytucji Czeczenii znika zapis o suweren 19.03.07, 21:09
      przeciez czeczenia byla juz de faz=cto nie podlegla od poczatku lat 90 do konca
      rosjanie sie nie wtracali chodz formalnie dalej byla czescia rosjai stala sie
      zaglebiem bandytyzmu mafii, islamistow i nie wiadomo czego jeszcze dzis byloby
      podobnie . Niepodlegla czeczenia to zwyciestwo radykalnego islamu na kaukazie
      tym samym upadek rosji bo jak rosja straci kaukaz to upadnie i bedziecie miec
      te wsciekle bestie u swoich granic. A tak pozatym to sami czeczency
      zaprowadzaja u siebie porzadek glownymi silami w republice sa dwie dywizje gru
      zlozone z bylych wojownikow partyzanckich ktorzy przeszli na strone rzadowa w
      odbudowe republiki pompuje sie ogromne sroski nie dawno otwarto lotnisko
      • grabarz Re: Z konstytucji Czeczenii znika zapis o suweren 19.03.07, 21:34
        Najbardziej to sie Rosjanie "nie wtracali" atakujac Czeczenie w 1994 roku.
        Bo wczesniej "nie wtracali sie", zbrojac opozycje...
        Dlaczego Rosja mialaby upasc bez Kaukazu?
        • hohlik3 Re: Z konstytucji Czeczenii znika zapis o suweren 20.03.07, 16:09
          hmm, rybki lubie, wole jednak bezkrawe lowy nurkujac, polecam!!
          co do czeczeni, bylbym nawet za gdyby zaluzmy za 5 lat przeprowadzic kolejne referendum
          podkerslalem juz kiedys ze ich "bunczucznosc" w najwiejszym stopniu wynika z ich tradycji klanowej, wplyw islamu jest dosc mocno przeceniany
          Mam pytanko , czy wiesz ile zyje czeczencow w pozostalej czesci Rosji i jak zyja??
          oderwnie czeczeni niestety nic dobrego ine wrozy temu krajowi(mowa o gospodarce i rozwoju spoleczenstwa)

wracajac separatystycznych republik, czy w Abchazji gruzini i ormianie to nie ludnosc naplywowa?z tego co wiem to tak.
          Jestem pewny ze po odlaczeniu kosowa, w slad pujda naddniestze i abchazja przylacajac sie do Rosji
          Mam nawet pewne podejrzenia ze moze to dotyczyc i bialorusi, choc po ostatnim spotkaniu Nursultana Nazarbajewa z Wladimirem Putinem jestem bardziej przekonany o unii ktora bedzie oparta na zasadach UE czyli najpier ekonomia puzniej zjednoczenie

ps
          Na wakacje wybieram sie do Rosji i mam wybor miedzy krajem stawro[polskim a zabajkalem, jesli stawropol to napewno nie omieszkam odwiedzic Groznyy, wtedy zdam osobiscie relacje ;)
          • jk2007 jezeli zabajkale - to polecam Transsib 20.03.07, 16:19
            w Grozny samolotem - piekne kaukazkie krajobrazy
            • hohlik3 Re: jezeli zabajkale - to polecam Transsib 20.03.07, 20:05
              :)
              preferuje bardziej surwiwalowo
              jesli zabajkale to napewno gory, gorace zrodla, klasztory buddyjskie, moze spotkanie z misiami i napewno z burundukami(pewnie komarami tez;)
              jesli stawropolski to miejsowosc adler, soczi moze krasnaya polana, jak starczy sil i kasy na republiki to pewnie i Grozny
              • jk2007 adler, soczi - krasnodarski kraj 21.03.07, 09:14
                • hohlik3 Re: adler, soczi - krasnodarski kraj 21.03.07, 11:45
                  sorry zapedzilem sie, do znajomego co mieszka w stawropolskim(Ipatowo) a odpoczywac w kurortach;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka