Dodaj do ulubionych

Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni

08.03.12, 17:12
Czy ten zawód został już zderegulowany przez ministra Gowina?
Obserwuj wątek
    • lechujarek_wolski Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 17:33
      Deregulacji nie można poddać zawodu, który nie jest formalnie zarejestrowany w Min. Praca :)
      • alebyk Najlepiej jak ks. egzorcysta dmucha swoją parafian 10.03.12, 12:26
        kę :-D Ale to akurat historia z Krakowa...
        • era_matolkiewicza Zwymiotowała psem?Tego i Goździkowa by nie wymyśli 10.03.12, 13:27
          ła.
          • face42 Re: Zwymiotowała psem?To możliwe, 10.03.12, 20:01
            niektórzy puszczają też bąki...
            • tmp0003 wymiotowanie psem to jeszcze nic... 11.03.12, 12:01
              w gazeta.pl opętani przez szatana redaktorzy wysrywają teksty prosto do internetA
          • khair.el.budar Re: Zwymiotowała psem?Tego i Goździkowa by nie wy 11.03.12, 08:54
            W związku z tym pieskiem, nurtuje mnie pytanie - co po tych wszystkich egzorcyzmach z nim naprawdę zrobiono i czy pieska zaszczepiono? I czy była to suka czy pies?
            • rosomak67 Re: Zwymiotowała psem?Tego i Goździkowa by nie wy 11.03.12, 20:16
              No to teraz już jestem pewna , że Rico "kaboom" z Pingwinów z Madagaskaru jest opętany. Widziałam jak zwymiotował: dynamit, piłę łańcuchową, gwoździe itp przedmioty, a świadkami tego byli: Skipper, Szeregowy, Kowalski i król Julian. Egzorcyści będą mieli dużo pracy.
      • fajnytoster Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 19:21
        Thank you, thank you, thank you! You've saved us again, Captain Obvious!
    • wnec2005 Walka 08.03.12, 17:51
      Prawdę mówiąc, egzorcystów w diecezji jest więcej - bo Chrystus daje moc wypędzania złych duchów wszystkim biskupom.

Jeno patrzec jak zaplona stosy. Amen.
      • lumpior Kiedy zajmą sie Rydzykiem? 08.03.12, 17:56
        On moze "wydalić" cale ZOO.
        • antropoid Re: Kiedy zajmą sie Rydzykiem? 09.03.12, 20:50
          lumpior napisał:

> On moze "wydalić" cale ZOO.

Żebyś wiedział - i to z gatunkami, które już dawno temu wyginęły...
          • koloratura1 Re: Kiedy zajmą sie Rydzykiem? 10.03.12, 07:34
            antropoid napisał:

> lumpior napisał:
            >
            > > On moze "wydalić" cale ZOO.
            >
            >
            > Żebyś wiedział - i to z gatunkami, które już dawno temu wyginęły...

Doskonale!
            Ja chcę na własne oczy zobaczyć dinozaury.
            • stefaniszyn Re: Kiedy zajmą sie Rydzykiem? 10.03.12, 12:03
              Dinozaur czyli smok wawelski Giertycha seniora.
              • almagus Re: Polacy nie gęsi, pogonimy pierwsi. 10.03.12, 12:14
                Na skinienie cierpienie i na Ziemi wniebowstąpienie.

Pobożny ból zamiejscowy.
                Wsparty modlitwą jedynego.
                O duszę ścinanej głowy.
                Ciała z chuci palonego.

Zlecony dobry uczynek.
                Ratunek ładu bożego.
                Jednostka tylko przyczynek.
                Do zbawienia wiecznego.

Niepokorne nazbyt słowa.
                Obrazą uczuć wierzących.
                Zbawienna tortur odnowa.
                Na tych przez boga wyklętych.

Pobożny ból zamiejscowy.
                Spowiedź oczyści sumienie.
                Ból boży pozaustrojowy.
                Nie jego przecież cierpienie.

Jego jest dobry uczynek.
                Jego jest boża opatrzność.
                Przecież on boży też synek.
                Armii boga więc baczność.

Egzorcyzm się szerzy na młodzieży jako skutek katechezy.

2012-03-10 almagus
                almagus.blox.pl/html
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11318822,Benedykt_XVI__Malzenstwa_homoseksualne_i_seks_przedmalzenski.html
                Benedykt XVI: Małżeństwa homoseksualne i seks przedmałżeński trzeba potępiać
                jb, PAP
                10.03.2012 , aktualizacja: 10.03.2012 08:55
                • alebyk Egzorcyści powinni przechodzić badania psychiatryc 10.03.12, 12:23
                  zne obowiązkowo!
              • koloratura1 Re: Kiedy zajmą sie Rydzykiem? 10.03.12, 12:25
                stefaniszyn napisał:

> Dinozaur czyli smok wawelski Giertycha seniora.

Tak, pamiętam...
                Co nie zmienia faktu, że ja chcę zobaczyć dinozaura!
            • antropoid Re: Kiedy zajmą sie Rydzykiem? 10.03.12, 13:06
              koloratura1 napisała:

> Doskonale!
              > Ja chcę na własne oczy zobaczyć dinozaury.

Oglądaj TV Trwam (w ogłupieniu).
              • koloratura1 Re: Kiedy zajmą sie Rydzykiem? 10.03.12, 13:57
                antropoid napisał:

> koloratura1 napisała:
                >
                > > Doskonale!
                > > Ja chcę na własne oczy zobaczyć dinozaury.

> Oglądaj TV Trwam (w ogłupieniu).

Ale ja chcę - żywe i prawdziwe, a nie - filmy o dinozaurach.

Poza tym - TV Trwam nie oglądam; nie mam tego czegoś, czym handluje (handlował) Rydzyk.
                • antobojar MożeTusk zgłosi ich do uzdrowienia €waluty i współ 11.03.12, 05:56
                  .. współdecydowania o kierunkach rozwoju Unii Europejskiej..?
    • tadek-1 [...] 08.03.12, 18:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ubiquitousghost88 Ex A.Stróż Wojska Polskiego Flacha rzyga pomysłami 08.03.12, 18:34
      ...Było go do Afgana posłać, żeby kozy z Talibanów powyganiał...
      • costa3500 Re: Ex A.Stróż Wojska Polskiego Flacha rzyga pomy 12.03.12, 07:05

Zastanawiam się ile utrzymanie takiego pianego bydlaka kosztuje podatników
    • kadykianus Dziś rano wyrzygałem lalkę Barbie. Uciekła, bitch! 08.03.12, 18:35
      A mówiąc poważnie, to jedna z najbardziej zdegenerowanych form wiary.
      Kosciół ryje brzuchem w gó...e i mówi, że sie nie przejmuje. To dobrze.
    • tyberium11 Toczy się bezwzględna walka między złem a Bogiem 08.03.12, 18:45
      super, i jak tu nie wierzyć w Boga skoro taka bezwzględna walka się toczy?
      • burlasino Re: Toczy się bezwzględna walka między złem a Bog 08.03.12, 21:46
        tyberium11 napisał:
        > super, i jak tu nie wierzyć w Boga skoro taka bezwzględna walka się toczy?

W takim razie ten Bóg musiał jakoś przysłabnąć, bo gdyby był wszechmocny, to już dawno byłoby po walce.
        A tak nieco poważniej; istnienie szatana jest sprzeczne z elementarną logiką, bo jeśli Bóg miałby być stwórcą wszechrzeczy, to musiałby również stworzyć szatana. Ciekawe po co? Żeby mieć z kim walczyć, bo inaczej nuda?
        • tyberium11 Re: Toczy się bezwzględna walka między złem a Bog 09.03.12, 12:15
          są takie koncepcje wg których to bóg jest szatanem, w połowie. W dawno zapomnianym paciorku do bozi jest tekst: "i nie wódź nas na pokuszenie". Więc to bozia wodzi na pokuszenie, to bozia jest szatanem w swojej czarnej, nie rozświetlonej części. To bozia sama ze sobą tak walczy. Odzwierciedleniem tej wewnętrznej walki odbywającej się w bozi jest człowiek, który też jest rozdarty między złem a dobrem w sobie.
          • kolter Re: Toczy się bezwzględna walka między złem a Bog 09.03.12, 13:21
            tyberium11 napisał:

> są takie koncepcje wg których to bóg jest szatanem, w połowie. W dawno zapomnia
            > nym paciorku do bozi jest tekst: "i nie wódź nas na pokuszenie". Więc to bozia
            > wodzi na pokuszenie, to bozia jest szatanem w swojej czarnej, nie rozświetlonej
            > części. To bozia sama ze sobą tak walczy. Odzwierciedleniem tej wewnętrznej wa
            > lki odbywającej się w bozi jest człowiek, który też jest rozdarty między złem a
            > dobrem w sobie.

To kiepskie tłumaczenie słów Jezusa z ew Mateusza .
            • petramark Re: Toczy się bezwzględna walka między złem a Bog 10.03.12, 13:02
              Dobra, nie trzymajmy się słówek. Złapmy za całą opowieść z Księgi Rodzaju, jak Jahwe kazał Abrahamowi złożyć syna Izaaka w ofierze (a potem z tego się wycofał, mówiąc, że to tylko próba). Czy to nie wyczerpuje terminu "wodzenia na pokuszenie"? Czy nie sam Najwyższy to robił?
              • kolter Re: Toczy się bezwzględna walka między złem a Bog 10.03.12, 13:26
                petramark napisał:

> Dobra, nie trzymajmy się słówek. Złapmy za całą opowieść z Księgi Rodzaju, jak
                > Jahwe kazał Abrahamowi złożyć syna Izaaka w ofierze (a potem z tego się wycofał
                > , mówiąc, że to tylko próba). Czy to nie wyczerpuje terminu "wodzenia na pokusz
                > enie"? Czy nie sam Najwyższy to robił?

Nie wodził go a ino wydał mu rozkaz .
              • koloratura1 Re: Toczy się bezwzględna walka między złem a Bog 10.03.12, 14:19
                petramark napisał:

> Jahwe kazał Abrahamowi złożyć syna Izaaka w ofierze (a potem z tego się wycofał,
                > mówiąc, że to tylko próba). Czy to nie wyczerpuje terminu "wodzenia na pokuszenie"?
                > Czy nie sam Najwyższy to robił?

Dla mnie to jest - przede wszystkim - podły wygłup.
              • burlasino Re: Toczy się bezwzględna walka między złem a Bog 11.03.12, 12:52
                petramark napisał:
                > Dobra, nie trzymajmy się słówek. Złapmy za całą opowieść z Księgi Rodzaju, jak
                > Jahwe kazał Abrahamowi złożyć syna Izaaka w ofierze (a potem z tego się wycofał
                > , mówiąc, że to tylko próba). Czy to nie wyczerpuje terminu "wodzenia na pokusz
                > enie"?

Owszem, wyczerpuje, ale cierpliwość. Ludzie od prawieków wypisują przeróżne pierdoły, jakie tylko ślina im na język przyniesie. Cóż więc za różnica co tam w tej Księdze Rodzaju nawypisywał jakiś starożytny bajarz ludowy?
        • koloratura1 Ostrożnie! 10.03.12, 07:43
          burlasino napisał:

> istnienie szatana jest sprzeczne z elementarną logiką, bo
          > o jeśli Bóg miałby być stwórcą wszechrzeczy, to musiałby również stworzyć szata na.
          >Ciekawe po co? Żeby mieć z kim walczyć, bo inaczej nuda?

Ty nie bądź taki mędrek!
          Jeden już taki był, co to chciał wszystko wiedzieć: Adam miał na imię.
          I co mu z tego przyszło? - Źle skończył, a z nim my wszyscy...
          • bullet-proof Re: Ostrożnie! 10.03.12, 12:29
            „w Biblii jest napisane, że nie można sobie przedstawiać Boga. Właściwie dlaczego nie? Dlaczego Bóg może widzieć wszystkie nasze słabości, czytać bez przeszkód w naszych myślach, karać nas za to i prześladować, a jego słabości muszą być ukryte? Czyżby nie miał słabości? Jeżeli Bóg jest miłością, jak się uczyłam, to mógłby się spokojnie ujawnić. Uczylibyśmy się od niego miłości. Ukrywa się sam, czy też ukrywają Go ci, którzy wyobrazili Go sobie na wzór swoich ojców i przekazali nam jego obraz? Bo Biblia daje przecież całkiem wyraźny obraz Boga, wystarczy się tylko dobrze przyjrzeć. Ten obraz wyłania się z jego czynów, jest to obraz drażliwego, obrażającego się, wychowującego, autorytarnego ojca. Biblia mówi o wszechmocnej potędze Boga, ale boskie czyny, które opisuje, przeczą tej właściwości. Bo ktoś, kto posiada wszechmoc, nie jest zależny od posłuszeństwa swoich dzieci, nie boi się ich bożków i nie musi z tego powodu prześladować swojego ludu. Ale być może teolodzy nie są w stanie stworzyć idealnego obrazu prawdziwej dobroci i wszechmocy, który byłby przeciwieństwem rzeczywistości ich ojców, dopóki nie przejrzą tejże rzeczywistości. I tak stwarzają sobie obraz Boga według znanego modelu. Ich Bóg jest jak ich ojcowie: niepewny, autorytarny, żądny władzy, mściwy, egocentryczny. Być może można by było sobie wyobrazić inne, także antropomorficzne obrazy Boga, gdyby miało się inne dzieciństwo". - cytat z Alice Miller "Mury milczenia"
            • koloratura1 Re: Ostrożnie! 10.03.12, 14:03
              bullet-proof napisała:

> „w Biblii jest napisane, że nie można sobie przedstawiać Boga. Właściwie
              > dlaczego nie? (...)

Tylko czemu mnie pytasz? - Nie mam pojęcia...

A w ogóle - to się z Tobą zgadzam.
            • protoplex Re: Ostrożnie! 10.03.12, 14:30
              I słusznie, mam podobne spostrzeżenia.
            • burlasino Re: Ostrożnie! 11.03.12, 13:12
              Twoje spostrzezenia, bullet-proof, są jak najbardziej słuszne. Tyle, że jeśli odrzucimy obraz Boga małostkowego, mściwego i egoistycznego, a przyjmiemy, że jest on nieskończenie dobry i miłujący, to takioe cechy pozostają w rażącej sprzeczności z "produktem" tego Boga - obserwowalnym światem pełnym brutalności, okrucieństwa i niesprawiedliwości.
              Bóg, aby stworzyć Wszechświat, musi być WSZECHMOCNY i DOSKONAŁY czyli nie posiadać żadnych ograniczeń i żadnych wad, móc wszystko i niczego nie musieć. Po cóż więc miałby tworzyć cokolwiek, w tym człowieka, istotę słabą, ułomną i śmiertelną, rzuconą w otmęty okrutnego świata, gdzie czekają go klęski żywiołowe, choroby, cierpienia i śmierć, często straszliwa i upodlająca. Taki Bóg musiałby być sadystą, ale taka cecha jest sprzeczna z doskonałością, która z kolei jest konieczna aby Bóg móg być bogiem.
          • szczery.usmiech.grabarza Re: Ostrożnie! 10.03.12, 13:24
            koloratura1 napisała:

> Ty nie bądź taki mędrek!
            > Jeden już taki był, co to chciał wszystko wiedzieć: Adam miał na imię.
            > I co mu z tego przyszło? - Źle skończył, a z nim my wszyscy...

koloratura1 jest pier-dol-niety he, he, he
            ...ze tez takie katolickie pojebusy chodz jeszcze po ziemi... :)))
            • koloratura1 Re: Ostrożnie! 10.03.12, 14:14
              szczery.usmiech.grabarza napisał:

> koloratura1 napisała:
              >
              > > Ty nie bądź taki mędrek!
              > > Jeden już taki był, co to chciał wszystko wiedzieć: Adam miał na imię.
              > > I co mu z tego przyszło? - Źle skończył, a z nim my wszyscy...
              >
              > koloratura1 jest pier-dol-niety he, he, he

Żeś cham, to mnie nie zaskakuje; w końcu - na Forum - to co drugi taki.

> ...ze tez takie katolickie pojebusy chodz jeszcze po ziemi... :)))

Ale że nie słyszałeś o czymś takim jak sarkazm, ironia...

Jedyne, co by Cię mogło usprawiedliwiać, to fakt, że przed Tobą wciąż jeszcze - parę lat gimnazjum i całe liceum...
              Może Ci to kiedyś zdołają wytłumaczyć na lekcjach polskiego.

O ile nie jesteś z gatunku unteachables...
          • ju-li1 Re: Ostrożnie! 11.03.12, 14:18
            koloratura1 napisała:
            > Ty nie bądź taki mędrek!
            > Jeden już taki był, co to chciał wszystko wiedzieć: Adam miał na imię.
            > I co mu z tego przyszło? - Źle skończył, a z nim my wszyscy...

Koloraturo, też bym zjadła z tego drzewa. Lubię wiedzieć ;)
            Pozdro!
    • tyberium11 Wyrzygałem hamburgera z McDonalds 08.03.12, 18:46
      Wyrzygałem hamburgera z McDonalds, czy to znaczy, że jestem opętany?
      • robert6_666666 Re: Wyrzygałem hamburgera z McDonalds 08.03.12, 21:09
        to zalezy jakim jezykiem zaczal do ciebie mowic...
        • tanczacy.z.myslami Re: Wyrzygałem hamburgera z McDonalds 09.03.12, 10:57
          robert6_666666 napisał:

> to zalezy jakim jezykiem zaczal do ciebie mowic...

Nieważne jakim. Już sam fakt, że hamburger zacząłby mówić,sugeruje potrzebę przysłania lekarza specjalisty (do konsumenta, nie do hamburgera) :)
      • efczer Re: Wyrzygałem hamburgera z McDonalds 08.03.12, 22:01
        obawiam się ,że taki jednorazowy " zryw" nie wystarczy do przysłania ekipy egzorcystów,
        bardzo mnie rozbawił ten komentarz,ale mam nadzieję,że nie jest to objaw opętania
      • koloratura1 Re: Wyrzygałem hamburgera z McDonalds 10.03.12, 07:46
        tyberium11 napisał:

> Wyrzygałem hamburgera z McDonalds, czy to znaczy, że jestem opętany?

Jeśli ten hamburger nie zaczął biegać po sali, to raczej nie.
    • beata072 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 18:51
      Idę popaczyć w lustro. Muszę sprawdzić czy mam "oczy w górze czy na dole" ;)
      • ubiquitousghost88 Popacz, popacz, ale toto na dole to nie oko... 08.03.12, 20:50
        beata072 napisała:

> Idę popaczyć w lustro. Muszę sprawdzić czy mam "oczy w górze czy na dole" ;)
      • efczer Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 22:04
        a jeżeli moje oczy są w środku? to......co?
        • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:31
          To musisz się zgłosić do egzorcysty, żeby wymyślił specjalnie dla ciebie nowy rodzaj diabła. A w ogóle, to przez was muszę się od nowa malować.
      • ksiadzpe_do_fil Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 23:35
        Zeby sie obronic od tych czarnych szubrawcow trzeba miec oczy na plecach.
        • blobl Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 09:27
          AAAAAA..... popłakałam się ze śmiechu!!!
    • white_lake Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 20:51
      osłupiałam po przeczytaniu tego tekstu
      • protoplex Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 14:35
        Mnie to tylko zastanawia jedna rzecz. Dlaczego zawsze są opowieści, a nigdy nie ma materiału nakręconego chociażby telefonem komórkowym. Dlaczego musimy dawać wiarę słowom, a nie obrazowi. Żyjemy w epoce kamer w każdym telefonie komórkowym. Jeden klik i już można by uwiecznić tego zwymiotowanego pieska dla potomności, a tu nic tylko opowieści, opowieści, opowieści.
    • ronczek Doda 08.03.12, 20:58
      Rabczewska miała jednak sporo racji w kwestii autorstwa Biblii. To o skorpionach i wężach to niezła rzecz. Nie, nie czytałem wcześniej, dajta spokój...
    • anna22290 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 21:13
      to powinno byc karane i zabronione prawnie sekta znecajaca sie nad ludzmi
      • koloratura1 Gdzie był/jest TOZ? 10.03.12, 07:51
        anna22290 napisała:

> to powinno byc karane i zabronione prawnie sekta znecajaca sie nad ludzmi

Pal sześć ludzi, ale co z pieskiem?
    • 33qq Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 21:19
      To jednak wiara dla kretynów, a Cejrowski się wyśmiewał z Buddystów

:D
      • sammler Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:32
        33qq napisał:

> To jednak wiara dla kretynów, a Cejrowski się wyśmiewał z Buddystów
        >
        > :D

Cejrowski wyśmiewa się ze wszystkiego, co jest mu obce...

S.
        • 33qq Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:42
          Czego nie ogarnia, to fakt, rzecz w tym, że w tym kraju(a zapewne nie tylko tu) są miliony podobnie zakompleksionych ludzi
    • nollet [...] 08.03.12, 21:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sakral Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 21:27

ja od dłuższego czasu kocham abp.Józefa Michalika

w ostatnim liście (link)

Jego Ekscelencja napisała:

"Widzimy,jak planowo atakowany jest dziś Kościół
      przez różne środowiska libertyńskie,ateistyczne i masońskie"

i moja modlitwa zadziałała jak nigdy

w liście nic nie napisał o
      rządzie światowym i spisku żydowskim

a mój biskup miejsca mówi,że jestem dobrym
      chłopakiem i katolikiem
      • tanczacy.z.myslami Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 10:59
        sakral napisał:

> ja od dłuższego czasu kocham abp.Józefa Michalika

Z wzajemnością?
    • ksiadzpe_do_fil A Rydzyk wysikany. 08.03.12, 21:43
      Jesli jest prawda powiedzenie ...."jesli Bog chce kogos ukarac, to zabiera mu rozum", to chyba zaczne wierzyc w Boga.
      Kosciol ima sie juz najnizszych sztuczek, aby otumanic prostych ludzi. Jak mozna wierzyc w te wszystkie blazenady rozpowszechniane przez instytucje koscielne? To juz jest kpina. Jak moga te farbowane, odziane w purpure stare lisy, tak sie naigrywac z ludzi?
      ..... "Trojmiejski egzorcysta (czytaj kanciarz): - Opetana kobieta zwymiotowala malutkiego pieska" .... itd. Tego nawet Harry Houdini by nie potrafil. Moze racza odpowiedziec na moje pytanie: ktora to opetana kobieta zwymiotowala Rydzyka?, bo slyszalem, ze jego, to cyganka wysikala w rowie, w co latwiej jest mi uwierzyc.
      Ludzie, ludziska, opamietajcie sie i pogoncie tych oszolomow do jasnej cholery zanim zrobia wam do konca "swiecona" wode z mozgow. Amen!
    • tomaszkalota U jakiego dilera oni kupują to mszalne wino? 08.03.12, 21:45
      Adresik chciałbym
    • starblast Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 21:47
      Nie dziwię się, że studentka opiera się przed pójściem do kaplicy z trzema księżmi. Jenna Jameson dałaby im radę ;)).

"Opętana kobieta zwymiotowała malutkiego pieska, który zaczął biegać po sali" - nie musiała jeść w chińskiej knajpie ;)).
      • critto Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 13:59
        no:) I teraz do końca życia będą ją męczyły duchy niecnie schwytanych i zamordowanych piesków. Zgroza! :)

A powaznie - ech, szanuję przekonania katolickie i rozmaite praktyki duchowe (także szamańskie itd) ale te brednie o "materializacji gwoździ" to już za wiele. Na początku lat 90x był w Polsce wysyp tzw. sekt, tam też opowiadano różne niesamowite rzeczy - jedni twierdzili, że pochodzą z układu gwiazdy Wega, inni że potrafią lewitować, materializować różne przedmioty, leczyć lub zabijać na odległość, że znają jakąś świetną metodę odchudzania, gdy po przyłożeniu kryształu do brzucha masowo wycieka z niego tłuszcz, itd.
        Poza tym "energia orgonowa", rozmaite widzenia UFO (które jak najbardziej może istnieć, jeżeli istnieją inne cywilizacje, tyle że te opowieści są bajkami), itp.
        Jeżeli Kościół katolicki zniża się do takiego poziomu, to jego kondycja jest naprawdę kiepska.
        • koloratura1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 08:01
          critto napisał:

> no:) I teraz do końca życia będą ją męczyły duchy niecnie schwytanych
          > i zamordowanych piesków. Zgroza! :)

Jaka zgroza?
          Dobrze jej tak! Skoro chwytała i mordowała pieski.
    • funiaextra Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 21:54
      Po prostu zatkalo mnie!!!!! Co za ciemnota... Mysle, ze to nawet nie ziolo, to cos znacznie twardszego. ..
      • tacx Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 12:42
        > Po prostu zatkalo mnie!!!!! Co za ciemnota... Mysle, ze to nawet nie ziolo, to
        > cos znacznie twardszego. ..

Ciemnota to masa która udaje ze nie ma problemu i drwii z poważnego problemu. Głodzia uważam za bezczelnego kleche który dawno powinien zostać odesłany w kościelny niebyt. Niemniej jednak problem jest. polecam poszukac obie historii jana suligi o jego perypetiach z tzw opętaniem. Człowiek niewierzący, bawiący się tarotem i okultyzmem sam przyznał że został opętany. Co wiecej jego dzieci widziały dokładnie to samo co on. W wielu przypadkach mamy do czynienia z sakrofobią i zespołem Tourette'a ale one wszystkiego nie tłumaczą. Żaden egzorcysta czy ksiądz nie będzie zajmował się wariatem który przyjdzie do niego i poprosi o egzorcyzmy z prostej przyczyny - najpierw poprosi o papier od psychiatry a dopiero później zacznie z nim wywiad. Pomijam juz to że osoba "opętana" nigdy sama z własnej woli do kościoła nie wejdzie a to ze wzgl na sakrofobię a to ze wzgl na "opętanie" jeśli takowe istnieje.
        osoby które uznaje się za opętane mają własności jasnowidzenia i to czy jest to właściwosć duchowa czy właściwość niezbadanego ludzkiego umysły to zupełnie inna sprawa. Fakt jest faktem - egzorcyści spotykają się podczas ezgorcyzmów z tym że osoby egzorcyzmowane dokładnie znają historię życia egzorcysty a czasem nawet dostają ataku agresji na widok osoby o której nie wiedzą ze jest ksiedzem. I to nie są wypominki jakichś klechow z Pierdziszewa Dolnego tylko wykształconych ludzi działających w Londynie, glastonbury, Chicago czy w Nowym Jorku. Ludzie których trudno nazwać zapyziałymi radiomaryjnymi klechami.
        jest to problem po prostu i należy o nim dyskutowac. ja tu czytam tylko drwiny.. Do czasu jak w najbliższym otoczeniu nie pojawi się takie zjawisko. Obojętnie czy ono jest chorobą czy rzeczywistym opętaniem.
        • distepfano Powrót Świętej Inkwizycji. 10.03.12, 12:51
          Czy teraz będą palić w krematoriach, a może z doświadczeń kamolki do nóg i do wody będą dowody.
        • burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 13:30
          Misiu drogi, problem polega na tym, że te wszystkie sensacyjne opowieści, które przytaczasz, jak i inne, jeszcze bardziej niezwykłe relacje, nie mają rzetelnego potwierdzenia w wiarygodnym materiale dowodowym. Ilekroć bowiem próbuje się doprowadzić do eksperymentu przeprowadzonego w warunkach naukowej ścisłości i dyscypliny, okazuje się, że "duchy" nagle rejterują lub "nie zgadzają się" na współpracę. Tak było m.in. z wyginaniem łyżek i widelców (telekineza), "bezkrwawymi operacjami" dalekowschodnich znachorów i wieloma innymi cudami-niewidami.
          Nie znaczy to bynajmniej, że ludzkość wszystko juz wie i rozumie; owszem, zdarzają się zjawiska i zdarzenia, które trudno wytłumaczyć na gruncie obecnej wiedzy. Niemniej, aby zabierać się za naukową analizę takiego zdarzenia czy zjawiska, musi ono być wiarygodnie udokumentowane, a tego zwykle w "opowieściach dziwnej treści" brakuje.
        • critto Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 01.04.12, 00:21
          wiesz, ja tam nie odrzucam w czambuł duchowości i obrzędów, wręcz przeciwnie.
          Ale jak można traktować poważnie kogoś, kto opowiada takie BREDNIE o materializowaniu gwoździ czy wymiotowaniu ŻYWYM małym pieskiem? Przecież to jest żenada, dosłownie jak sekciarze z lat 1990-tych albo jak małe dziecko. Nawet szamani, którzy wierzą w czary itd, takich głupot nie opowiadają, a gdyby nawet coś takiego mówili, miałoby to znaczenie wyłącznie przenośne (np. gwoździe jako tkwiące w człowieku lęki, mały piesek jako lęk przed psami (kynofobia?), itd), albo odnoszące się do świata duchowego, a nie materialnego. Jeśli człowiek, który opowiada takie rzeczy jest wykształcony, to tym gorzej dla niego - bo widać, że mimo przeczytanych lub nawet napisanych ksiąg, nadal pozostał ciemny jak przysłowiowa tabaka w rogu.

Egzorcyzm jako rodzaj kulturowej psychoterapii dla kogoś, kto wierzy w moc Kościoła katolickiego i chrześcijańskiego Boga - TAK, jak najbardziej. Ale bredniom zdecydowane STOP. Kapłan, który takowe mówi czy powtarza, ośmiesza swoją wiarę i siebie samego.
    • burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 21:59
      Z tym szatanem to oczywista bzdura, sam jednak problem "opętanych" niewątpliwie istnieje. Pośród licznych zaburzeń psychicznych, jakie nękają ludzkość, część ma podłoże lub choćby tło religijne i manifestuje się poprzez rozmaite asocjacje "biblijne", w tym "zniewolenie przez szatana", "diabelskie podszepty" itp. W takich przypadkach niewykluczone, że zwykła, standardowa psychoterapia może być nieskuteczna i dopiero przydanie jej jakiegoś "elementu boskości" czyli np. wprowadzenie do "walki z szatanem" religijnego "mundurowego" może wywrzeć odpowiednie wrażenie na pacjencie i zaowocować poprawą jego stanu psychicznego.
      • tanczacy.z.myslami Lekarze zamienią białe fartuchy na sutanny? 09.03.12, 11:01
        burlasino napisał:

> niewykluczone, że zwykła, standardowa psychoterapia może być
        > nieskuteczna i dopiero przydanie jej jakiegoś "elementu boskości" czyli np.
        > wprowadzenie do "walki z szatanem" religijnego "mundurowego" może wywrzeć
        > odpowiednie wrażenie na pacjencie i zaowocować poprawą jego stanu psychicznego.

Czyli trzeba przebrać psychiatrę czy psychoterapeutę w sutannę?!
        • burlasino Re: Lekarze zamienią białe fartuchy na sutanny? 09.03.12, 11:16
          Być może i dodatkowo wyszkolić go w odprawianiu magicznych rytuałów. :)
      • ziggiz Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 16:15
        Problem z "mundurowym" jest taki ze to nie jest kwestia sutanny. Przebierańcy nie wystarczają. Podobnież jak symbole inne niż chrzecijanskie. Jednym z testow jest kropienie woda - zwykla i swiecona - reakcja jest tylko na swiecona ...
        • burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 13:32
          Taaaaaaaa, oczywiście ....... :-))
    • jotkajot49 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 22:08
      "Trójmiejski egzorcysta: - Opętana kobieta zwymiotowała malutkiego pieska,
      który zaczął biegać po sali"

Jaka rasa? ...bo Hipek bardzo chce mieć łyżwa. No, ostatecznie może być sweter. Albo bulgot? Albo taki mały, biały dupelek... Słuchaj, tylko broń Boże jajnik!
      "Sęk" kabaret DUDEK

• gupek-wioskowy Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 22:17
      jakież to bałbochwalcze.... Bóg nie daje rady wygonić szatana, Chrystus nie daje rady a egzorcysta daje....
      ileż w tym sadyzmu, narcyzmu i szaleństwa..... i co na to psychiatria?

W Niemczech jest to zabronione od kiedy egzorcysta z rodzicami zamordowali dziewczynę cierpiącą na padaczkę halucynogenną...
    • nerwus0 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 22:17
      A może posłać egzorcystów do Torunia. Jest tam taki
      opętany przez szatana i mamonę.
      • critto Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 01.04.12, 00:14
        "Rydz grillowany w ogniu piekielnym,
        Rydz polewany sosem moherowym" jak to śpiewa Żywiołak... :)
    • sedaluk Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 22:27
      Jak nie ma innej mozliwosci i wypedzanie takiego zlego ducha skutkuje-to jest to jakas mozliwosc.
      W Afryce u murzynow jest to znana i praktykowana metoda.
      Niedawno czytalem o takim andyjskim chlopie z Ameryki Pld.Jego ojcec wypedzal demony i on
      tez wypedza-nie umie pisac ani czytac ale zna mowe demonow. Np. jak zona przestaje meza kochac
      to bierze on ja do takiego i po zacietej walce z demonem i zaplaceniu taryfy wszystko jest juz dobrze
    • jozwa51 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 22:30
      Mieszkancom trojmiasta gratuluje takiego DUDSZPASTERZA.kazdy zasluguje na to na co zasluzyl.
      • sakral Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 22:47

abp Głódź w 2014 roku może
        zostać przewodniczącym
        Konferencji Episkopatu Polski
      • martin.slenderlink To Rychu ściągnął klątwę na Trójmiasto 09.03.12, 00:12
        To wszystko przez Rycha Tymańskiego. Nagrał tego swojego P.O.L.O.V.I.R.U.S.A, gdzie śpiewał o czarnej mewie białą goniącej, chłopcach z Chylonii, o gościu, co wszystko na Trygława zrzucał, bo sam się wstydził swojej osobowości nekrofilistycznej i jeszcze jakieś durne gadki wrzucał. Teraz całe Trójmiasto będzie pokutować. Do tego jeszcze buddysta.

Rychu, to przez Ciebie, jak to przeczytasz, to daj znać, idź do jakiegoś biskupa i powiedz, że już czarne mewy nie latają, że to był żart.
      • kotek.filemon Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 09:21
        jozwa51 napisał:

> Mieszkancom trojmiasta gratuluje takiego DUDSZPASTERZA.kazdy zasluguje na to na
        > co zasluzyl.

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Flaszka robi niesamowicie dobrą robotę przy dziele de-ewangelizacji Pomorza Gdańskiego. Mieli szansę go wysłać na synekurę do jakiejś głębokiej Wolski, gdzie księdza dobrodzieja wciąż po łapach obśliniają, ale zaryzykowali i był to spory błąd. Flaszka stawia nowe kościoły (w porozumieniu z Budyniem, dzięki o platformo za 1% wartości wykupu działeczki dla katabasów) i rozbudowuje pałace, ale za parę lat trzeba będzie przerabiać na centra handlowe. Zaraza zawleczona na te tereny przez niejakiego Wojciecha powoli ustępuje...
        • panuelo.beauty Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 12:04
          kocurro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka