Dodaj do ulubionych

Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do p...

28.03.07, 07:20
gazeta tanczy jak jej uklad zagra
do wczoraj jeszcze "polowa polakow" chciala radka na prezydenta
teraz adas chce powrotu magistra komucha

gazeto, gazeto, zapominasz w natloku tematow
o wpleceniu watku antysemityzmu

a fe!
Obserwuj wątek
    • a.k.traper Jednak w tzw. IV RP jest tęsknota za PRL 28.03.07, 07:22
      To oznaka że albo nie wyciagneli wniosków z całej sytuacji albo głosuja
      przeciw ferajnie Kaczyńskich.
      • king-dong chcemy Kwaśniewskiego w więzieniu!!!!! 28.03.07, 07:24
        • rtg Re: chcemy Kwaśniewskiego w więzieniu!!!!! 28.03.07, 08:19

Chcemy to znaczy kto? Mów za siebie. Ja chcę Kaczyńskich z ferajną w więzieniu
          i kończy sie to na chciejstwie. Ale co sie odwlecze to....
          • antylewactwo Żydorcza mości Kwachowi legowisko 28.03.07, 08:42
            • lewar121 PiS = Prezio Idzie Siedzieć :-) 28.03.07, 08:58
              Panie preziu kwaskowy. Powyżej rozszyfrowałem skrót rządzącej partii specjalnie
              dla pana. Mam nadzieję, że teraz pan o tym nie zapomni.
              A sondaż jest bzdurą. Wystarczy przecztać komentarze na tym forum gdzie trudno
              przypuzczać, że królują zwolennicy PiS.
              To se ne wrati panie preziu Kwaskowy :))
              • kwachu.wylegitymizuj.majuntek G_r_u_p_a__Trzymająca__Ł_ż_e_-_s_ o_n_d_a_ż_e_ !!! 28.03.07, 13:06
                www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682
                Grupa trzymająca sondaże - str.14
                Piotr Lisiewicz

Sondaże mogą zniszczyć lub wylansować kandydata na prezydenta, zdymisjonować
                ministra, a nawet skasować niewygodny telewizyjny program. Tymczasem w polskich
                sondażowniach rządzą ludzie z powołanego przez Wojciecha Jaruzelskiego w stanie
                wojennym „mundurowego” CBOS, który był orężem generalskiej junty. Dziś zasiadają
                we władzach OBOP, Pentora, PBS i IPSOS. Stworzyli też od podstaw GfK Polonia.
                Publikujemy dziś dziennikarski raport, który pokazuje, jak działa patologiczny
                układ,
                na który składają się wzajemne powiązania sondażowni, mediów oraz medialnych
                ekspertów. Mechanizm, który czyni z polskiej demokracji zabawkę w rękach
                postkomunistycznej oligarchii.
                .....................
            • znajomy_jennifer_lopez Rzeczpospolita to też "Żydorcza"? Co widzicie w 28.03.07, 09:23
              lodówce? Radze iśc do lekarza...
          • jankos71 Re: chcemy Kwaśniewskiego w więzieniu!!!!! 07.04.07, 05:46
            rtg napisał:

> Chcemy to znaczy kto? Mów za siebie. Ja chcę Kaczyńskich z ferajną w więzieniu
            > i kończy sie to na chciejstwie. Ale co sie odwlecze to....

A za co Kaczyńscy mieliyby siedzieć? Samo chciejstwo nie wystarczy. Za to Kwach
            juz sobie sporo naskrobał - trzeba by mu chyba szykować miejsce na Rakowieckiej.
      • n0_str0m0 e tam....... 28.03.07, 07:26
        wyborowa jak zwykle baja opinie jak
        ezop
      • teich1 to GW tęskni do Prezia a nie 4 RP. 28.03.07, 08:23
        Nalezy pamiętać,że w peanach na cześć Kwaska to GW prześcigała się z Trybuną. A
        może nie tak? Czy ktokolwiek pamięta jakikolwiek krytyczny artykuł o
        Kwaśniewskim i jego dworze za czasów jego prezydentury?
        • loza_szydercza Re: to GW tęskni do Prezia a nie 4 RP. 28.03.07, 08:27
          Czy ktokolwiek pamięta jakikolwiek krytyczny artykuł o
          > Kwaśniewskim i jego dworze za czasów jego prezydentury?

Nawet po tym jak nachlany jak dzwon wystepowal publicznie, GW pisala, ze to nie
          alkohol, ale chory golen byl :))))
          Po to Michnik dostal GW, zeby Kwacha za raczke prowadzic.
          • king-dong GWno tęskini za goownem 29.03.07, 07:28
      • jacek.sygula LOL !!! nową partię założy ze starymi kumplami !!! 28.03.07, 08:45
        opamiętajcie się ludzie !

komuna się dzięki Waszym złudnym tęsknotom za latami 70 XX wieku tak wypasła

Lenin miał niezłe idee, które w praktyce okazały się utopiami !!!

a Krągłolicy Okrągłozdaniowiec na pewno kombinował ze swoimi "czerwonymi
        pajączkami"
        • jacek.sygula Krągłolicy Okrągłozdaniowiec + starzy kumple =GTW 28.03.07, 08:48
          dajcie spokój "niewykształciuchy" - to już grali, "główny temat" już
          się "przejadł" :):):)
      • geralt9 Ukrasc pierwszy milion 28.03.07, 10:17
        Dla wiekszosci mlodych wyksztalconych najwazniejsze zeby ten pierwszy milion
        byl, jesli trzeba go ukrasc to trzeba, a Kwas przeciez mowi zeby wybrac
        przyszlosc, poprze go TVN i Gazeta i jest ok, kradnijmy i nie ogladajmy sie
        wstecz, po co nam sie babrac w poszukiwaniu prawdy gdy latwiej zyc dniem dzisiejszym
        • pszeszczep666 Re: Ukrasc pierwszy milion 28.03.07, 15:00
          > Dla wiekszosci mlodych wyksztalconych najwazniejsze zeby ten pierwszy milion
          > byl, jesli trzeba go ukrasc to trzeba,

wniosek: precz z młodymi i wykształconymi

odpowiedż: spieprzaj niedouczony dziadu
          • geralt9 Re: Ukrasc pierwszy milion 29.03.07, 11:11
            pszeszczep666 napisał:

> > Dla wiekszosci mlodych wyksztalconych najwazniejsze zeby ten pierwszy mil
            > ion
            > > byl, jesli trzeba go ukrasc to trzeba,
            >
            > wniosek: precz z młodymi i wykształconymi
            >
            > odpowiedż: spieprzaj niedouczony dziadu

Tak, dokładnie takie wniosek...
      • xanaxy Re: Jednak w tzw. IV RP jest tęsknota za PRL 28.03.07, 21:00
        Doswiadczenie uczy, ze doswiadczenie nigdy, nikogo, nieczego nie nauczylo!
        Pasuje?
    • wadomin1 Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 07:26
      Jezeli chodzi co o Wyborcza to musze cie zmartwic i uswiadomic, ze brakuje ci umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, sondarz byl przeprowadzony dla Rzeczpospolitej. Tez sie dziwie skad ta durnota Polakow sie bierze, nie przepadam za Kaczorami, ale jak patrze na kwacha to widze przestepce.
      • wadomin1 Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 07:27
        Oczywiscie mialo byc sondaz:)
    • grisza14 Panu Kwasniewskiemu juz dziekujemy 28.03.07, 07:28
      GW musi szukac nowych twarzy.Szmajdzinski, Zemke, Miller.To sa jeszcze
      niezuzyte oblicza SLD.No wreszcie moze byc i Jozio z Voglem.Ale Preziowi juz
      dziekujemy.
      • n0_str0m0 spirytusowa obrona ukladu 28.03.07, 07:34
        oto co na ten temat ma do powiedzenia geralt
      • rtg Re: Panu Kwasniewskiemu juz dziekujemy 28.03.07, 08:29
        grisza14 napisał:

> GW musi szukac nowych twarzy.Szmajdzinski, Zemke, Miller.To sa jeszcze
        > niezuzyte oblicza SLD.No wreszcie moze byc i Jozio z Voglem.Ale Preziowi juz
        > dziekujemy.
        "Dziękujemy" tzn kto?????? Podaj listę dziękujących zawsze się przyda. Obecnemu
        Preziowi do Kwasniewskiego wiele brakuje: rozumu (pomimo ze jest "dobrze
        wykształconym prawnikiem" z doktoratem zrobionym na dziełach Lenina ), ogłady
        towarzyskiej, umiejętności rozmawiania z ludźmi o odmiennych poglądach.. itp
        itd. Myslenie nie boli rób to czsem grisza14.
    • palestrina2005 Pewnie znowu "sondaż telefoniczny" Wyborczej Haha 28.03.07, 07:31
      Załosne...

Pamientam te sondaze pod Cimoszewicza że ma ponad 40% poparcia jeśli łaskawie
      zgodzi się kandydowac. Potem nagle zrobiło się z tego 18%...

Tak wyglądają te "sondaże" dla lewicy... Załosne...
      • voqo Ktoś jeszcze wierzy Gfk Polonia? 28.03.07, 08:23
        Gfk Polonia to ta "sondażownia", która na tydzień przed wyborami prorokowała
        ponad 60% zwycięstwo dla Tuska... a którą współtworzą dawni prominenci partii i
        służb. Ktoś im jeszcze wierzy? Chyba tylko gw-fanatycy.
      • popelina2005 palestrina2005... ty żałosny patafianie ! 28.03.07, 08:33
        to sondaz Rzeczpospolitej!
        • xanaxy Re: palestrina2005... ty żałosny patafianie ! 28.03.07, 21:09
          popelina2005 napisał:

> to sondaz Rzeczpospolitej!
          No to co ? Ze " Rzepa". Ludzie - wszedzie sa uklady! I beda i byly. A WY???
          Tacy nieskalani? Przyzwoitych jest mniej, niz tych z IQ powyzej 125!!!
    • wlodwoz Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do p.. 28.03.07, 07:32
      Mamy już dość oszołomów Kaczyńskich i ich kryminalnych "popieraczy"!!! Czas na
      polityków inteligentnych, obytych w świecie, rozumiejących ten świat. KACZYŃSKI
      (obaj) MUSI ODEJŚĆ!!!!! Won oszołomy z polityki!!! Wasze miejsce na mamusinych
      obiadkach przy oglądaniu rydzykowych dyrdymałów!
      • ddyzma5 Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 07:41
        Kto lansuje kryminalistów i oszustów na stanowiska publiczne, niech się nie
        dziwi iż korupcja dominuje w polityce.
        Poza tym 500 badanych osób to jest nic, taki wynik nie może mieć żadnej
        wypowiedzi.
        To tylko materiał do spekulacji, a może próba oczyszczenia Kwaśniewskiego ?
        Miejsce oszustów jest gdzie indziej jak w życiu publicznym.

• trasat Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 08:33
          Panowie. Korupcję polityczną w IIIRP zapoczątkowało Porozumienie Centrum. Czy
          pamiętacie Telegraf, Spółkę Srebrna, przejete gazety, zarzad dzelb=nicy Wola w
          Warszawie.A działania Glapńskiego? To on rozdawał licencje na handel ropą.
          • rtg Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 08:41
            trasat napisał:

> Panowie. Korupcję polityczną w IIIRP zapoczątkowało Porozumienie Centrum. Czy
            > pamiętacie Telegraf, Spółkę Srebrna, przejete gazety, zarzad dzelb=nicy Wola
            w
            > Warszawie.A działania Glapńskiego? To on rozdawał licencje na handel ropą.

on był twórca mafii paliwowej.
        • rtg Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 08:39
          ddyzma5 napisał:

> Kto lansuje kryminalistów i oszustów na stanowiska publiczne, niech się nie
          > dziwi iż korupcja dominuje w polityce.
          dokładnie tak jest teraz koalicja z samoobroną - partią kryminalistów i z
          neofaszystami
          > Poza tym 500 badanych osób to jest nic, taki wynik nie może mieć żadnej
          > wypowiedzi.
          jak nie masz pojęcia o badaniach statystycznych i o ich metodologii to nie
          pisz dyrdymałów na forum. Próbka 500 osób też jest reprezentatywna w
          odpowiednim przyjetym przedziale ufnoiści.
          > To tylko materiał do spekulacji, a może próba oczyszczenia Kwaśniewskiego ?
          > Miejsce oszustów jest gdzie indziej jak w życiu publicznym.
          >
          myślę, że to miejsce jest w radiu z ryjem i TV-sram którego słuchsz z pełną
          aprobatą przekretów finansowych zaradnych braciszków pod wodzą ojca kolaboranta.
          • ddyzma5 Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 11:18
            rtg napisał:

>
            > jak nie masz pojęcia o badaniach statystycznych i o ich metodologii to nie
            > pisz dyrdymałów na forum. Próbka 500 osób też jest reprezentatywna w
            > odpowiednim przyjetym przedziale ufnoiści.
            >
            Nie wiem gdzie Ty miałeś do czynienia ze statystyką, ja miałem podczas studiów
            na zachodzie.
            Znam dobrze statystykę , jak również różne chwyty statystyczne prowadzące do
            oczekiwanych wyników.
            Niesolidna statystyka, jest jednym z narzędzi do manipulacji społeczeństwem.
            A wyniki statystyczne , nierzadko przeprowadzone solidnie , doczekują się
            takiej interpretacji przez polityków iż włosy dęba stają.
            >
            >
            > myślę, że to miejsce jest w radiu z ryjem i TV-sram którego słuchsz z pełną
            > aprobatą przekretów finansowych zaradnych braciszków pod wodzą ojca
            kolaboranta
            > .
            Człowieku, ja nie żyję w Polsce od 27 lat. I nie mam nawet możliwości słuchać
            radia.
            A co do TV , to mam możliwość oglądać tylko TV Polonia.
            A więc Twoje interpretacje są nie uzasadnione.
      • malford Niby racja, ale kto to rozumie? 28.03.07, 07:55
        Każdy normalny człowiek (czytaj: mniejszość w Polsce) ma dość "Kaczyńskich i
        ich kryminalnych popieraczy". Mówiąc ściślej, jest to pogląd wykształciuchów i
        łże-elit. Zdrowy, moherowy korzeń narodu jest przeciwnego zdania i póki co ma
        większość. Ja należę do pierwszej grupy. Dwukrotnie głosowałem na
        Kwaśniewskiego w wyborach i uważam go za największego zdrajcę własnej formacji.
        Ten facet wysiadł z pociągu "liberalna Polska" na przystanku "prywata". Bez
        żenady sprzedał się bushowsko-rumsfeldowskim ludobójcom, wsadzając w bagno
        nasze wojsko. Ukuł miano "kompromisu" dla faszystowskiej ustawy antyaborcyjnej,
        miał za nic prawa kobiet, wazelinował się na każdym kroku Kościołowi. Jeżeli
        Kwaśniewski ma być przywódcą odrodzonej lewicy, to jej honorowym patronem
        powinien zostać Paul Wolfowitz. I to z kilku powodów. Kiedyś przyjaźniłem się z
        dziewczyną, związaną rodzinnie z kancelarią prezydenta Kwasa. Czasem z dużą
        przykrością musiała spełniać obowiązki towarzyskie, bywając w tej kancelarii u
        boku męża na różnych poijawkach. Podczas jednej z nich została zaproszona do
        stolika, przy którym rej wodził Marek Ungier. Po chwili ze zdumieniem
        stwierdziła, że całe towarzystwo śpiewa piosenki po ... hebrajsku. Lekko
        zawstydzona przeprosiła, że nie zna tego języka (chyba jako jedyna) i nie może
        współuczestniczyć. Naturalnie śpiewanie po hebrajsku nie jest w Polsce
        zabronione (a raczej odwrotnie), ale ta historia przybliża nieco tło
        działalności pana prezia. Tęskniący za powrotem pana A.K. chyba nie bardzo
        wiedzą o kim mowa. To tyle.
        • trasat Re: Niby racja, ale kto to rozumie? 28.03.07, 08:37
          Po co Pisze Pan takie antyzydowskie prowokacje. Przecież to nieprawda. W Polsce
          prawie nikt nie zna hebrajskiego. A już napewno nie Ungier i jego koledzy.Po co
          takie bajdurzenie
          • malford Gwarantuję, że to prawda 28.03.07, 12:56
            Bardzo przeprawszam, ale moje informacje są całkowicie pewne. Dlaczego to ma
            być prowokacja? Gdybym napisał resztę ciekawostek z tego źródła, to by dopiero
            było ciekawe, ale jeszcze mi życie miłe. Kiedy Macierewicz zapytał na
            posiedzeniu komisji sejmowej pana Ungiera, czy zna Lejba Fogelbauma, pan U.
            stanowczo zaprzeczył. Dopiero fotografia przywróciła mu pamięć. Pozdrawiam.
      • bdx65 "Inteligent" Kwaśniewski 28.03.07, 08:43
        wlodwoz napisał:

> Mamy już dość oszołomów Kaczyńskich i ich kryminalnych "popieraczy"!!! Czas na
        > polityków inteligentnych, obytych w świecie, rozumiejących ten świat.

takich jak np. Mr Kwaś
      • xanaxy Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 21:16
        wlodwoz napisał:

> Mamy już dość oszołomów Kaczyńskich i ich kryminalnych "popieraczy"!!! Czas na
        > polityków inteligentnych, obytych w świecie, rozumiejących ten świat.
        KACZYŃSKI
        > (obaj) MUSI ODEJŚĆ!!!!! Won oszołomy z polityki!!! Wasze miejsce na mamusinych
        > obiadkach przy oglądaniu rydzykowych dyrdymałów!
        Dosc to mamy Kwasa ze sr.wykszt i pijanego i Siwca i Millera i Oleksego i s.p.
        Sekuly i Goliszewskiego i Naumana i Lapinskiego i Balickiego i Gosiewskiego i
        Tuska i Ewy Milewicz i PAN- u / w calosci/ i Reykowskiego i Melibrudy i MSW I
        policji i strazy miejskiej i wojska/ na uslugach/ i Leppera/ czerwony byl
        zawsze/ i niedorozwojow pt radio Maryja i mochery i LPR i Czrzasty i Ta-
        Jakubowska i Nalecz i ...UWAGA!!! P. Rektor UW .Niech natychmiast sie zlustruje.
    • buszek3 czy A.Michnik i korporacja Gieremka to polowa ... 28.03.07, 07:42
      Polakow ? Wplywy maja ogromne bo zagarneli wiele wladzy, ale to zdecydowanie
      mniej niz polowa...
    • antekguma1 Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 28.03.07, 08:05
      > do wczoraj jeszcze "polowa polakow" chciala radka na prezydenta

co najmniej połowa polaków to oszołomy i niedorozwoje, co im ksiądz powie to
      swiete.
    • alex-alexander Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do p.. 28.03.07, 08:09
      Cala Lewica powinna sie zjednoczyc z Kwachem na czele.
    • co.ty.powiesz Ja wierzę w ten sondaż 28.03.07, 08:12
      Mam tylko jedno pytanie: gdzie był przeprowadzany?
      Jeśli na Czerskiej i w okolicach, to dziwię się, że tak mało popiera Prezia, bo
      przecież jest on guru GW.
      Jeżeli na Krakowskim Przedmieściu i w okolicach, to wynika jak najbardziej
      prawidłowy, bo setki profesorków, którzy karierę zrobili między innymi dzięki
      donoszeniu na kolegów służbom bezpieczeństwa, trzęsie teraz portkami z obawy,
      że zostanie odkryte ich prawdziwe oblicze - tacy bardzo chętnie powitaliby
      magistra na stolcu prezydenckim.
      Wierzę więc w rzetelność sondażu, pod warunkiem, że był przeprowadzany we
      wskazanych miejscach.
      • loza_szydercza Dokladnie 28.03.07, 08:20
        Falszowanie sondazy nie ma nic wspolnego z machlojkami z samymi liczbami.

Moznaby 100 przypadkowych osob zapytac ktora stocznia trojmiejska jest lepsza
        (Gdynia czy Gdansk), ale czy wyniku sondazu beda wiarygodne, jesli przeprowadzi
        sie go pod brama Stoczni Gdynia?

W chwili obecnej, gorszy od Kwacha bylby juz tylko Giertych :-/
        • gulcia77 Re: Dokladnie 28.03.07, 08:29
          Problem z polską sceną polityczną polega głównie na tym, że nie ma wśród kogo
          wybrać reprezentantów narodu. Lewica prawie w całej rozciągłości to bagienko
          sięgające korzeniami końca lat 40tych XX wieku, a prawica głosi poglądy z
          którymi ja po prostu nie mogę się zgodzić,zwłaszcza w wydaniu braci Kaczyńskich,
          LPRu i SO! PO ubiera się na siłę w płaszczyk liberalny, a tak naprawdę dużo im
          bliżej do PiS niż się przeciętnemu obywatelowi wydaje. Kwaśniewski ma swoje
          gorące grono zwolenników (w dużym stopniu dzięki małżonce) dlatego sądzę, ze
          sondaż jest wiarygodny. Czy to dobre dla Polski? To juz zostawiam bez komentarza...
          • loza_szydercza Re: Dokladnie 28.03.07, 08:36
            Co do Tuska mam akurat inne zdanie. PO jest tak umiarkowane, ze do Pisu mu dalej
            niz do Sld.
            Druga sprawa to, ze faktem jest, ze z Kwachem kojarzy sie duzo pozytywnych
            rzeczy: Nato, UE i przedewszystkim SPOKOJ. Zarowno polityka jak i afery byly za
            rzadow Sld- ze tak powiem- niejawne dla wielu srednio zainteresowanych ludzi.
            • gulcia77 Re: Dokladnie 28.03.07, 08:45
              Choć głosowałam na PO, to nie bardzo jestem z tego zadowolona. W zasadzie cieszę
              się, że nie doszło do koalicji PO-PiS (co w prywatnych rozmowach prorokowałam w
              czasie wyborów), ale trochę w PO za dużo politykierstwa a za mało polityki.
              Nadmierne ambicje rodzą żądzę władzy, co widać jak na dłoni u braterstwa
              Kaczyńskich, a to jest niebezpieczne dla całokształtu...
              • loza_szydercza Re: Dokladnie 28.03.07, 08:53
                Z kolei ja nie moge podarowac braku tej koalicji. Jak pieknie mogloby byc w
                Polsce, gdyby ta koalicja powstala. Giertych i Lepper byliby tam gdzie ich
                miejsce na scenie politycznej- na dnie, a Po skutecznie chlodziloby katolskie
                zapedy Pisu wypinajac sie na sekte Rydzykowa. Dla Polski takie rozwiazanie
                byloby najlepsze.
                • gulcia77 Re: Dokladnie 28.03.07, 08:59
                  Ja mam trochę dalej posuniętą wizję świata, czyli idealnie byłoby stworzyć taki
                  front, w którym Państwo miałoby prawdziwą szansę stać się świeckie, czyli
                  "miłościwie" nam panujący KK do kościoła, a wara od polityki. Kwach miał
                  niestety brzydki zwyczaj podlizywania się i czarnym i czerwonym...
                  • loza_szydercza Re: Dokladnie 28.03.07, 09:04
                    gulcia77 napisała:

> Ja mam trochę dalej posuniętą wizję świata, czyli idealnie byłoby stworzyć taki
                    > front, w którym Państwo miałoby prawdziwą szansę stać się świeckie, czyli
                    > "miłościwie" nam panujący KK do kościoła, a wara od polityki. Kwach miał
                    > niestety brzydki zwyczaj podlizywania się i czarnym i czerwonym...

Tja, wizja a trudny wybor z tego co mamy w chwili obecnej... :-) Kierowalem sie
                    raczej mozliwosciami, jakie mamy teraz i tutaj. Bo lewicy niestety nie mamy
                    wcale. Samo szambo.

Z drugiej strony kto bylby na tyle odwazny, zeby raz na zawsze odciac wplywy
                    kosciola od polityki? Ciekawe jakie poparcie mialby Kwach, gdyby oswiadczyl, ze
                    ma zamiar opodatkowac kosciol i rozwiazac R.Maryja :)))
                    To chyba bylby jedyny argument, ktory za Sld by przemawial :)
                    • gulcia77 Re: Dokladnie 28.03.07, 09:13
                      Jeśli chodzi o lewicę to ewentualnie widziałabym ją skupioną w okolicach Marka
                      Borowskiego, pod warunkiem, ze odciąłby się od kolesi z SLD. Na jego korzyść w
                      obecnej Polsce przemawiają przynajmniej 2 rzeczy: klasa, która jest bardzo
                      deficytowym towarem i fakt, ze z aferek poprzedniej ekipy wyszedł stosunkowo
                      mało upaskudzony. Natomiast zastanawiam się nad tym, czy powstanie partii
                      zdecydowanie antyklerykalnej (albo ostatecznie takie zorientowanie się PO) nie
                      zaktywizowałoby przypadkiem martwego elektoratu. Bo jak na razie to największym
                      problemem polskiej demokracji jest to, że jedyny sprawny i obowiązkowy elektorat
                      jest po stronie LPR PiS i Twierdzy Toruńskiej ojdyra
                    • gulcia77 Re: Dokladnie 28.03.07, 09:13
                      Jeśli chodzi o lewicę to ewentualnie widziałabym ją skupioną w okolicach Marka
                      Borowskiego, pod warunkiem, ze odciąłby się od kolesi z SLD. Na jego korzyść w
                      obecnej Polsce przemawiają przynajmniej 2 rzeczy: klasa, która jest bardzo
                      deficytowym towarem i fakt, ze z aferek poprzedniej ekipy wyszedł stosunkowo
                      mało upaskudzony. Natomiast zastanawiam się nad tym, czy powstanie partii
                      zdecydowanie antyklerykalnej (albo ostatecznie takie zorientowanie się PO) nie
                      zaktywizowałoby przypadkiem martwego elektoratu. Bo jak na razie to największym
                      problemem polskiej demokracji jest to, że jedyny sprawny i obowiązkowy elektorat
                      jest po stronie LPR PiS i Twierdzy Toruńskiej ojdyra!
                      • loza_szydercza Re: Dokladnie 28.03.07, 09:23
                        Tja, marzenia. Definitywnie odciac nie potrafil odciac sie nawet sam Kwach.
                        Zreszta czy ktos taki mialby realne szanse? Jak spojrzec w niedziele przez
                        okno... TLUMY w kierunku kosciola, ulice wrecz nieprzejezdne i dawaj cale renty
                        i wyplaty na tace, a numer konta Rydza na pamiec po kazdej zdrowasce... :-/
                        Opodatkowanie wcale by ich nie zabolalo. Najwyzej ksieza przesiedliby sie z
                        Mercow i Audic do Matizow :)
          • xanaxy Re: Dokladnie 28.03.07, 21:22
            gulcia77 napisała:

> Problem z polską sceną polityczną polega głównie na tym, że nie ma wśród kogo
            > wybrać reprezentantów narodu. Lewica prawie w całej rozciągłości to bagienko
            > sięgające korzeniami końca lat 40tych XX wieku, a prawica głosi poglądy z
            > którymi ja po prostu nie mogę się zgodzić,zwłaszcza w wydaniu braci
            Kaczyńskich
            > ,Wystarczy napisac - dzieki zonie, nie malzonce, bo tak nie
            mowia ...inteligenci. Nadal jestesmy w mniejszosci prosze pana! Mam gdzies
            bezmozgowie! Moge?
            > LPRu i SO! PO ubiera się na siłę w płaszczyk liberalny, a tak naprawdę dużo im
            > bliżej do PiS niż się przeciętnemu obywatelowi wydaje. Kwaśniewski ma swoje
            > gorące grono zwolenników (w dużym stopniu dzięki małżonce) dlatego sądzę, ze
            > sondaż jest wiarygodny. Czy to dobre dla Polski? To juz zostawiam bez
            komentarz
            > a...
    • galba Realna siła GW 28.03.07, 08:20
      "Ciekawe, że aż 7 proc. badanych odpowiada, że w ogóle nie słyszało o tej
      sprawie."

Te 7 % to czytelnicy GW.
      • co.ty.powiesz Re: Realna siła GW 28.03.07, 08:29
        galba napisał:

> Te 7 % to czytelnicy GW.

Jak rzadko z Tobą się zgadzam, tak tutaj popieram w 100%: czytając w tych
        dniach tylko GW można byłoby dojść do wniosku, że najważniejszą sprawą obecnie
        w Polsce jest aborcja i wyniesienie Kwaśniewskiego na ołtarze (katolicy to
        nazywają beatyfikacją lub kanonizacją). O wieczornym posiłku pana G. i O.
        gazeta informuje gdzieś na 8 stronie i w opisie afery za największą sensację
        uważa to, że tego dnia pan Oleksy miał brudne buty...
    • polska.europa.swiat Gazeto! 28.03.07, 08:24
      A ja daje gest Kozakiewicza knurowi i gazecie i tyle.
      Gazeta to frustrat i tyle .
      Leje cieplym moczem na wasze "sąndaże" .
    • halfliner 8-smy pasażer zrób sobie sondaż - mózgu. 28.03.07, 08:25
      rydze się zalęgły
    • taziuta To jest sondaż Rzeczpospolitej!... :-) 28.03.07, 08:27
      n0_str0m0 napisała:

> gazeta tanczy jak jej uklad zagra

Cosik kiepsko ze skupieniem? Tyle literek na raz?!
      No chyba, że ta gazeta to Rzeczpospolita, wtedy sorki! :-)

A co do meritum, to PiS podważa dorobek ostatnich 17 lat, zaś Kwaśniewski go
      uosabia. Czyli im więcej państwa zawłaszczą dzisiaj kaczki, tym więcej
      sympatyków jutro zdobędzie Kwaśniewski! :-)
      Nie musi nic robić, poza zorganizowaniem nowej partii.. Acha, i jeszcze
      powinien postawić na liberalizm światopoglądowy! Fanatycy religijni mają wiele
      partii, które się tłoczą, żeby zdobić ich głosy. O normalnego człowieka w
      Polsce nikt nie zabiega…
      • loza_szydercza Re: To jest sondaż Rzeczpospolitej!... :-) 28.03.07, 08:30
        taziuta napisał:
        Fanatycy religijni mają wiele
        > partii, które się tłoczą, żeby zdobić ich głosy. O normalnego człowieka w
        > Polsce nikt nie zabiega…

To akurat fakt, ale alternatywa nie jest Kwach, tylko Tusk.

W jednym Kwach ma racje (no moze w paru sprawach wiecej). Mianowicie u Lisa
        powiedzial, ze Tusk powinien przestac udawac prawice i przyznac sie, ze tenduje
        w kierunku centrum bardziej, niz obecnie sie kreuje.
        • taziuta Re: To jest sondaż Rzeczpospolitej!... :-) 28.03.07, 08:43
          loza_szydercza napisał:

> taziuta napisał:
          > Fanatycy religijni mają wiele
          > > partii, które się tłoczą, żeby zdobić ich głosy. O normalnego człowieka w
          >
          > > Polsce nikt nie zabiega…
          >
          > To akurat fakt, ale alternatywa nie jest Kwach, tylko Tusk.

Tusk zabiega o katolików, ja mówię o normalnych ludziach! :-)
          • loza_szydercza Re: To jest sondaż Rzeczpospolitej!... :-) 28.03.07, 08:48
            taziuta napisał:

> Tusk zabiega o katolików, ja mówię o normalnych ludziach! :-)

No nie, bez przesady :-) Tez jestem ateista. Tusk zabiega raczej o elektorat
            Pis-u. Stoi rozkrakiem miedzy Pis a Sld- ot co.
            • bdx65 Komorowski na prezydenta!!!!!!!! 28.03.07, 08:50
              przystojny i nazwisko ładnie brzmi - historycznie!
              • co.ty.powiesz Niech nas Pan Bóg chroni przed nim!!! 28.03.07, 08:52
                Jednego Piskorskiego przeżyliśmy, jego klona - chyba by się już nie udało!
            • taziuta Re: To jest sondaż Rzeczpospolitej!... :-) 28.03.07, 11:21
              loza_szydercza napisał:

> taziuta napisał:
              >
              > > Tusk zabiega o katolików, ja mówię o normalnych ludziach! :-)
              >
              > No nie, bez przesady :-) Tez jestem ateista. Tusk zabiega raczej o elektorat
              > Pis-u. Stoi rozkrakiem miedzy Pis a Sld- ot co.

Nikt nie zabiega o elektorat opowiadający się za liberalizacją ustawy
              antyaborcyjnej, czy za wyprowadzeniem nauki religii ze szkoły, itp. ...
              Nasi politycy to jakieś dupki. Stwiają tylko na konserwę! :-(
      • co.ty.powiesz Liberalizm światopoglądowy 28.03.07, 08:37
        taziuta napisał:

> Acha, i jeszcze
        > powinien postawić na liberalizm światopoglądowy!

Ale przecież Prezio już postawił! W projekcie nowej partii opisano nawet sposób
        uroczystego (w dni świąteczne) sposobu witania się jej członków: najpierw trzy
        chwiejne (coś w stylu bolesnej goleni) kroki do przodu, potem gest pokazujący
        jak to ręka rękę myje, pad na kolana i ucałowanie ziemi (równocześnie należy
        wydobyć z siebie hihot), a na koniec, po powstaniu, należy odwrócić się tyłem i
        pokazać ewentualnym widzom gest Kozakiewicza. Trochę to skomplikowane, ale
        Prezio wraz z otoczeniem ma już doświadczenie. A reszta kandydatów do partii
        podobno już ćwiczy pod batutą Herr Tuska...
        • taziuta Re: Liberalizm światopoglądowy 28.03.07, 08:42
          co.ty.powiesz napisała:

> taziuta napisał:
          >
          > > Acha, i jeszcze
          > > powinien postawić na liberalizm światopoglądowy!
          >
          > Ale przecież Prezio już postawił!

Co Ty powiesz?!...
          • co.ty.powiesz Re: Liberalizm światopoglądowy 28.03.07, 08:53
            taziuta napisał:

> Co Ty powiesz?!...

Dokładnie to, co powyżej. Przepraszam, jeśli za wcześnie wyjawiłam tę
            tajemnicę...
      • wet3 Re: taziuta 07.04.07, 01:16
        taziuta napisał:

> ... A co do meritum, to PiS podważa dorobek ostatnich 17 lat, zaś Kwaśniewski
        go
        > uosabia. Czyli im więcej państwa zawłaszczą dzisiaj kaczki, tym więcej
        > sympatyków jutro zdobędzie Kwaśniewski! :-)
        > Nie musi nic robić, poza zorganizowaniem nowej partii.. Acha, i jeszcze
        > powinien postawić na liberalizm światopoglądowy! Fanatycy religijni mają
        wiele
        > partii, które się tłoczą, żeby zdobić ich głosy. O normalnego człowieka w
        > Polsce nikt nie zabiega…

Hmmm, dorobek 17 lat???! A ja jestem przekonany, ze PiS probuje, chociaz idzie
        mu to dosc niesmialo, obalic sitwe okraglosotolowa, ktora rozwalala i okradala
        nasz kraj przez ostatnich 16 lat!
    • allspice Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do p.. 28.03.07, 08:29
      Tęsknota Palaków za b.prezydentem świadczy o tym,że tak naprawdę nie
      zaakceptowaliśmy rządów pp Kaczyńskich:(
      • popelina2005 A komuchów z PISokomuny, trafił szlag!...jak miło 28.03.07, 08:31
        • mirmat1 Na co choruja homonazisci lewicy ? 06.04.07, 20:41
          No bo jak dlugo mozna sie onanizowac wynikami "sondazu" CBOS-u ? Przynajmniej
          klace wyjacej z radosci na "sondaze" programu "Co z tym Lisem" placa.
      • wet3 Re: Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do 07.04.07, 16:10
        allspice napisała:

> Tęsknota Palaków za b.prezydentem świadczy o tym,że tak naprawdę nie
        > zaakceptowaliśmy rządów pp Kaczyńskich:(

Chyna tak nie jest, bo nie mowi sie nam prawdy. Problem polega na tym, ze tym
        sondazom oraz mediom nie wierze. Jeden z forumowiczow podal link do art. "Jak
        sie kuchci sondaze" (CBOS:Samoobrona i LPR poza Sejmem, halfliner
        06.04.07.23:55).
    • roman.k Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do p.. 28.03.07, 08:30
      nic dodać nic ująć polacy to durny naród
    • czyt1 Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do p.. 28.03.07, 08:34
      Ja NIE CHCĘ! Już wystarczy tego, co się za jego prezydentury narobiło. Więcej -
      broń nas Boże.
    • remik.bz Magister Kwach podobny do "połowy" Polaków ? 28.03.07, 08:35
      No cóż być może nawet to prawda z tym poparciem.
      Teoretycznie polowie Polaków Kwach może imponować swoim sprytem i
      cwaniactwem , bo te cechy to dla nich zyciowe priorytety.
      Kwachu jest swój chłop, rozumie kombinatorów.
      Facet nie ma wyższego wykształcenia , ale oficjalnie twieredził ,że ma. I
      podskoczył mu kto ? Wielu nie ma magisterium a dyplom zawsze mozna na bazarze
      kupić.
      Facet lubi wypic. No wiadomo ,ze każdy normalny lubi wypic. Prezydent polowy
      Polaków powinien chlać.
      Facet nie szanuje grobów polskich zolnierzy. No i dobrze . Dziś trzeba robic
      kasę a nie łazić po cmentarzach.
      Ma "nie wiadomo skąd majatek"- to dobrze. Ma łeb na karku , umie nieźle
      zakombinować. Tylko głupek uczy się i pracuje , mądry człowiek kombinuje.
      Nie szanuje największego Polaka w naszej historii? No i dobrze. Najwazniejsze w
      zyciu to napic się , zjeść , zgarnąć kasę , pokopulowac, zerwać laskę na
      wypasioną fure -a nie te sprawy o których mówił ksiądz z Wadowic.
    • bs75 Sondaż: Polacy chcą powrotu Kwaśniewskiego do p.. 28.03.07, 08:38
      niestety jak sie spojrzy na dzialanie nowych polskich kartofelkow to tez jestem
      za powrotem Kwacha. Ale ja jest ten no wykształciuch i łżeelita
    • pies_na_lewizne Ja nie mam opinii nt. powrotu Kwaśniewskiego 28.03.07, 08:39
      Ja nie mam opinii nt. powrotu Kwaśniewskiego.

Zyjemy w demokratycznym panstwie prawa. PZPR/SdRP/SLD/LiD jeszcze nie zostaly
      ogloszone oraganizacjami zbrodniczymi, o ile mi wiadomo Kwasniewski nie ma za
      soba wyrokow sadowych.... a wiec dlaczego mialby do polityki nie wracac? Jak
      chece niech wraca, jego sprawa, tu jest prawdziwa demokracja a nie
      socjalistyczna.

Natomiast mam bardzo ostra opinie co do zarzutow postawionych Kwasniewskiemu i
      reszcie tej lewwackiej kliki przez J. Oleksego: prokuratura powinna pilnie te
      sprawy zbadac i jesli sa podstawy do postawienia zarzutow to nalezy koniecznie
      to uczynic. W obecnej Polsce przestrzeganie prawa obowiazuje kazdego i nie moze
      byc swietych krow, czy moze w tym przypadku okreslenie 'swietych (czerwonych)
      swin' bardsziej byloby na miejscu.
    • cybulski.t sondażu "Rzeczpospolitej" ... 28.03.07, 08:42
      Czytać się najpierw nauczyć zamiast :)
    • ukos Kiedyś bohaterem Polaków był Mały Rycerz 28.03.07, 08:44
      A idolem polskojęzycznych Sowietów jest mały krętacz.
    • konrad.ludwik02 Miałby sondaż ten być reprezentatywny, ... 28.03.07, 08:44
      ... należałoby zwątpić w inteligencję (i pamięć!) narodu polskiego! Absolutny
      bezideowiec znowu Prezydentem RP? Czy naprawdę jedyną alternatywą dla braci
      Kaczyńskich jest właśnie on?
      • gulcia77 Re: Miałby sondaż ten być reprezentatywny, ... 28.03.07, 08:53
        A kogo widzisz na to miejsce w miejsce Kaczyńskich (którzy są dramatem tego
        Państwa)? Odpowiedź konkretna z uzasadnieniem, proszę...
    • loza_szydercza To tez ciekawe... 28.03.07, 08:59
      Tu artykul w Rzepie:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/pierwsza_strona_070328/pierwsza_strona_a_4.html

Zwracam uwage na koncowke "Za korzystny uznają jego powrót częściej osoby z
      wykształceniem średnim (56 proc. tej grupy) niż badani po studiach. Aż 53 proc.
      osób z wyższym wykształceniem korzyści tych raczej lub zdecydowanie nie widzi"

A GW twierdzi zawsze, ze jest odwrotnie.
    • herkus-monte Szuja znow chce na stolek 28.03.07, 09:07
      ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka