Dodaj do ulubionych

Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz n...

12.04.07, 17:53
Front Obrony Przestępców...
Obserwuj wątek
    • loozerowicz Re: Pozimom jak TK za Safiana 12.04.07, 18:08
      A wg. mnie policja z całym do niej szacunkiem czasem nadużywa władzy i nie
      jestem przekonany, że ci policjanci są bez winy.
      Uważam, że prawo powinno obowiązywać wszystkich i jeśli policja dostałaby wolną
      rękę to wracamy do PRL'u, a tego nie chciałbym.
      Np. jeśli chodzi o drogówkę dla czego najczęściej ustawiają się w miejscu gdzie
      są pewni, że wlepią mandat, do czego to ma służyć ? Wątpię, że chodzi im o
      bezpieczeństwo na drogach.
      • zielone_warzywko Nareszcie 12.04.07, 18:19
        Nareszcie ktoś zajął sie problemem polskiej policji!
        Brawo!
        Gratuluję panu rozsądku i zimnej krwi - o swoje prawa należy zabiegać.
        Popełnienie wykroczenia - złamanie prawa itd w żadnym stopniu nie może ciągnąć
        za sobą TAKIEGO traktowania.
        Jeszcze wiele lat upłynie, aż Polska stanie się krajem cywilizowanym.
        Ehhh
        • raven40p Re: Nareszcie 12.04.07, 18:41
          jezeli zachowanie policji jest jednym z miernikow cywilizacji to niewiele jest
          krajow na swiecie, ktore spelniaja to kryterium.
          w wielu krajach policja naduzywa swoich uprawnien, robi to jednak rzadziej i
          bardziej wyrafinowanie. ale wpadki zdarzaja sie wszedzie gdyz jak wiadomo
          policjanci nie sa to ludzie najlotniejsi a czesto nie lepsi od przestepcow,
          ktorych scigaja.
          • seroo1 Te 10 tys. Euro i tak wróci do budżetu... 12.04.07, 22:31
            Bo menel to wszystko przepije - Vat, akcyza, podatek lokalny za handel
            alkoholem a marżę sklepikarz i tak wyda na coś, więc i Vat od tego co kupi też
            wróci. A następnym razem więcej profesjonalizmu
            • poszeklu Pod nocnym sklepem teraz juz mozna spokojnie wypic 13.04.07, 15:37
              O to walczyla Unia Europejska.
              Jeszcze jedna wolnosc obywatelska zostala wywalczona.
              ... Boj to jest nasz ostatni,
              Krwawy skoanczy sie trud,
              Gdy Zwiazek nasz bratni,
              Ogarnie ludzki rod!

Uuuurrrra!!!!
              Towarzysze, do dna!!!!!!!!
          • pyzz Re: Nareszcie 12.04.07, 23:16
            > jezeli zachowanie policji jest jednym z miernikow cywilizacji to niewiele jest
            > krajow na swiecie, ktore spelniaja to kryterium.
            Moim zdaniem miernikiem tu jest nie samo nadużywanie uprawnień, tyle skala tego
            zjawiska oraz traktowanie go przez społeczeństwo i wymiar sprawiedliwości. W
            Państwach cywilizowanych bycie policjantem, politykiem, czy inną osobą ZAUFANIA
            PUBLICZNEGO jest w razie udowodnienia okolicznością OBCIĄŻAJĄCĄ, ponieważ są to
            osoby, które powinny być nieskazitelne. W Polsce, na Ukrainie, w Rosji, w Iraku,
            Iranie i innych krajach, które w najlepszym razie próbują wyjść z zamordyzmu,
            osoby takie są traktowane dużo łagodniej.
            • nati nie wierze, ze sam sie nie okaleczyl 12.04.07, 23:42
              jak jest naprawde wszyscy wiemy: rozni debile skacza do policji (slynne chwdp) i
              rozni policjanci naduzywaja swojej wladzy.
              bylam swiadkiem zatrzymania pewnych zlodziejaszkow przez policje. jeden z nich
              wyrwal dziewczynie na ulicy komorke. mial pecha, bo akurat przejezdzal obok
              radiowoz. gdy stalo sie jasne, ze nie uciekna, jeden z nich zaczal walic glowa w
              slup, polozony na ziemie, walil glowa w chodnik!!! pozniej skladalam na
              komisariacie wyjasnienia na korzysc jednego z policjantow - to nie on pobil tego
              chloptasia, chloptas sam sie okaleczyl i to ostro.
              nie wiadomo jak bylo w tej konkretnie sprawie, ale jakos wierzyc mi sie nie chce
              w niewinnosc zatrzymanego.
              • remik.bz Trybunał w Strassburgu zgłupiał 13.04.07, 08:56
                Nie rozumiem , facet łamał prawo , był zagrożeniem dla statystycznego Polaka-
                szaraka . Policja (za nasze podatki ) zlikwidowała to zagrożenie. Jeśli facet
                został poturbowany - to sam sobie jest winien. Nie powinien łamać prawa.
                A Strasburg jeszcze go broni!!! Czyli działa przeciwko zwykłym , uczciwym
                ludziom.Niepojete.
                W mojej dzielnicy niedawno został złapany na goracym uczynku włamywacz (mlody
                chłopak) do domku naszego sasiada. W kilka osób zatrzymaliśmy go ( był napity)
                i zawiadomilismy policje. Po przyjeździe policji chłopak się rzucał , atakował
                nas i policjantów , był wulgarny i agresywny. Policjant mu przyłożył ( i
                dobrze).
                No i zaczęły się problemy. Okazało się ,że chłoptaś ma bogatego tatusia ,
                cwanego adwokata i koniecznie chciał komuś odpłacić za swoją "krzywdę" .
                Najlepiej policjantowi.
                My sąsiedzi stanęliśmy "murem" za poliocjantem. Ale trzeba było się ciągle
                zwalniac z pracy, zostawiać interesy , aby bronic tego , który nas obronił.
                To paranoja. Facet się włamał , rozrabiał, dostał od policjanta - sam sobie
                winien. Nad czym tu dyskutowac ?
                • jhbsk Re: Trybunał w Strassburgu zgłupiał 13.04.07, 10:00
                  policji nie wolno łamać prawa. I menelstwo zatrzymanego nie jest żadnym
                  usprawiedliwieniem.
              • pyzz Re: nie wierze, ze sam sie nie okaleczyl 13.04.07, 11:21
                > radiowoz. gdy stalo sie jasne, ze nie uciekna, jeden z nich zaczal walic glowa
                > w
                > slup, polozony na ziemie, walil glowa w chodnik!!! pozniej skladalam na
                > komisariacie wyjasnienia na korzysc jednego z policjantow - to nie on pobil teg
                > o
                > chloptasia, chloptas sam sie okaleczyl i to ostro.
                Zdarzają się i takie sytuacje. Ale to zbyt ważna sprawa, aby każdego co ma
                poważne obrażenia z góry przypisywać do kategorii "na pewno się sam okaleczył".
                Niestety, ale Policjanci katujący zatrzymanych nie tylko istnieją, ale nie są
                rzadkością.
                Gdyby w sprawie o pobicie przez policjanta przeprowadzono RZETELNE śledztwo,
                może byłoby wiadomo, co się stało. Tymczasem sprawie ukręcono łeb zakładając z
                góry, że jak sprawcą jest policjant, to ofiara jest winna (jak za PRL). Ale TEN
                fakt obciąża już nie policjantów, tylko wszystkich, którzy go kryli. Właściwie,
                to powinni odpowiadać za współudział!

> nie wiadomo jak bylo w tej konkretnie sprawie, ale jakos wierzyc mi sie nie chc
                > e
                > w niewinnosc zatrzymanego.
                Wiesz co? Tu NIKT nie mówił o niewinności zatrzymanego. Problem tylko w tym, że
                popełnił on wykroczenie, za które powinien dostać mandat! A ciężkie pobicie za
                piwo, to naprawdę JEST nieludzkie traktowanie

"nie wierze, ze sam sie nie okaleczyl"
                Czyli twierdzisz KATEGORYCZNIE, że policjant nic nie robił! Z góry! A zatrzymana
                nietrzeźwa studentka też się sama zgwałciła, żeby obciążyć policjanta? A trzej
                nastolatkowie też się złośliwie przyznali (po 17 godzinach przesłuchań) do
                zabójstwa, którego nie popełnili, żeby obciążyć biednych śledczych? A pewnie
                staruszek w pidżamie któremu wybito zęby też sam jest sobie winien, bo wyszedł
                na klatkę schodową, jak usłyszał na niej wrzaski antyterrorystów? Niestety takie
                rzeczy się zdarzają. Dlatego w cywilizowanych państwach policjantom się na ręce.
        • consens Re: Nareszcie 12.04.07, 21:16
          Jak można złamać sobie lewą rękę waląc głową w krawężnik?
          • rokets_w Re: Nareszcie 12.04.07, 21:26
            consens napisał:

> Jak można złamać sobie lewą rękę waląc głową w krawężnik?
            Głupi jestes najpierw rozwlił durny łeb a potem padając połamał rękę bo był tak
            pijany ze nawet nie wiedział co czyni
            a ja połamałem ręke w nadgarstku potykajac sie o nierównosc chodnika i tylko
            podparłem sie piescia i było w nadgarsku 12 połaman i pęknięć. I jak widzisz
            nie trzeba było policii z pałami.
            • consens Re: Nareszcie 12.04.07, 22:11
              rokets_w napisał:

> Głupi jestes najpierw rozwlił durny łeb a potem padając połamał rękę bo był tak
              >
              > pijany ze nawet nie wiedział co czyni
              > a ja połamałem ręke w nadgarstku potykajac sie o nierównosc chodnika i tylko
              > podparłem sie piescia i było w nadgarsku 12 połaman i pęknięć. I jak widzisz
              > nie trzeba było policii z pałami.

Może i jestem głupi, ale nie łamałem sobie rąk w nadgarstku... Sprawdź czy nie
              masz osteoporozy...;)
              • pyorunochron Przestepcami byli tu policjanci 12.04.07, 22:29
                • quosoo Re: Przestepcami byli tu policjanci 12.04.07, 22:32
                  W furii sam wielokrotnie uderzał głową w chodnik, aż złamał sobie rękę? Pewnie
                  uderzał tak rytmicznie, że układ kostny wpadł w rezonans mechaniczny...
              • maruda.r Re: Nareszcie 12.04.07, 22:46
                consens napisał:

> rokets_w napisał:
                >
                > > Głupi jestes najpierw rozwlił durny łeb a potem padając połamał rękę bo b
                > ył tak
                > >
                > > pijany ze nawet nie wiedział co czyni

Nie cuduj. Pijany praktycznie nie ma szans na złamanie ręki.

• rokets_w Re: Nareszcie 12.04.07, 21:20
          zielone_warzywko napisała: Nareszcie ktoś zajął sie problemem polskiej policji!
          Brawo!Gratuluję panu rozsądku i zimnej krwi - o swoje prawa należy zabiegać.
          Popełnienie wykroczenia - złamanie prawa itd w żadnym stopniu nie może ciągnąć
          za sobą TAKIEGO traktowania.Jeszcze wiele lat upłynie, aż Polska stanie się
          krajem cywilizowanym. Ehhh

To prawda,że policja czasem nadyżywa siły,nie tylk fizycznej ale wywiera presję
          na młoduch i niewinnych. To,że pili za sklepem-mała szkodliwość ale to,że
          niszczyli mienie jest naganne a co winni być ukarani i na dodatek zapłacić za
          zniszczenia.A druga sprawa nie wierzę, że aż tak go pokiereszowali-za komuny
          tak nie tłukli to dzisiaj tym bardziej.Jestem przekonany, że sam siebie tak
          okaleczył a idioci unijni jeszcze mu odszkodowanie zasądzil. Mysle ze polskie
          sadownictwo powinno jeszcze raz zając sie ta sprawa i dokopac idiotom z unii.

• carlfrost Re: Nareszcie 13.04.07, 14:39
            "a idioci unijni jeszcze mu odszkodowanie zasądzili"
            wyjaśnij mi ignorancie co ma wspólnego Trybynał w Strasburgu z Unią
            Europejską ?????
        • rokets_w Re: Nareszcie 12.04.07, 21:22
          zielone_warzywko napisała:

> Nareszcie ktoś zajął sie problemem polskiej policji!
          > Brawo!
          > Gratuluję panu rozsądku i zimnej krwi - o swoje prawa należy zabiegać.
          > Popełnienie wykroczenia - złamanie prawa itd w żadnym stopniu nie może ciągnąć
          > za sobą TAKIEGO traktowania.
          > Jeszcze wiele lat upłynie, aż Polska stanie się krajem cywilizowanym.
          > Ehhh

Myślę, że nie jesteś lepszy od tego ochlapusa co sam siebie pokaleczył.
          Widziałem nie jednego takiego wariata sam sie pokaleczył a na drugi dzien jak
          wytrzezwiał wszystkim opowiadał jak go pobili i pocieli nożami. Głupi jesteś i
          wiecej nic dodac i nic ując
          • maczor Re: Nareszcie 12.04.07, 21:58
            rokets_w napisał:
            > Myślę, że nie jesteś lepszy od tego ochlapusa co sam siebie pokaleczył.
            > Widziałem nie jednego takiego wariata sam sie pokaleczył a na drugi dzien jak
            > wytrzezwiał wszystkim opowiadał jak go pobili i pocieli nożami. Głupi jesteś i
            > wiecej nic dodac i nic ując

co to za policjant, który (we czterech?) nie jest w stanie szybko i sprawnie
            unieszkodliwić pijanego osobnika? chcesz nam wmówić, że sam sobie złamał żuchwę
            i rękę? na jaki drugi dzień przecież od razu go zawinęli...

zamiast wyzywać innych naucz się czytać ze zrozumieniem

policja TAK, terror policyjny NIE
          • consens Re: Nareszcie 12.04.07, 22:19
            rokets_w napisał
            >
            > Myślę, że nie jesteś lepszy od tego ochlapusa co sam siebie pokaleczył.
            > Widziałem nie jednego takiego wariata sam sie pokaleczył a na drugi dzien jak
            > wytrzezwiał wszystkim opowiadał jak go pobili i pocieli nożami. Głupi jesteś i
            > wiecej nic dodac i nic ując

Dlaczego wszystkich wyzywasz od głupich? Twoje ulubione słówko? Czy uważasz się
            za mądrzejszego od innych? To Cię rozczaruję.... nie widać tej mądrości :(
      • raven40p Re: Pozimom jak TK za Safiana 12.04.07, 18:37
        kazda przesada jest zla. tak to mialo miejsce w przypadku tego skarzacego
        goscia. policja nie byla bez winy. nie bylo konieczne lamanie mu nosa ani reki.
        uwazam, ze nie jest to zle, ze policji pokazano w ten sposob pewne granice co
        na pewno bedzie z korzyscia dla wszystkich ;)
        policja drogowa na calym swiecie ustawia sie tam gdzie sie spodziewa lamania
        przepisow. z reguly znaki ograniczajace sa stawiane w miejscach
        niebezpiecznych. na pewno policja idzie czesto na latwizne ale w sumie cieszmy
        sie, ze w ten sposob temperuja troche i tych niepoprawnych i niebezpiecznych
        kierowcow.
        • megasceptyk Zgadzam się z przedmówcą. Policja nadużywa siły. 12.04.07, 18:44
          Widziałem jak policjanci, żandarmi, sokiści biją pałkami i kopią ludzi. Tak się działo bardzo często zaraz po uzyskaniu niepodległości w 89. Stare nawyki, starzy uczą młodych, patologia się powtarza. Jak bić pałką żeby nie było śladów, jak zadawać ból. To są często i gęsto zwyrole i alkoholicy bijący żony i dzieci, bo policjantem jak i posłem, każdy może zostać.
          • maciejtakitam Re: Zgadzam się z przedmówcą. Policja nadużywa si 12.04.07, 18:52
            Widzialem na wlasne oczy jak na dolku oprawiali deska 12 letniego wystraszonego
            dzieciaka bo ukradl wozek z supermarketu... Super te niebieskie chlopaki...
            Nauczyli dzieciaka co nie??? Zygac sie chce jak pomysle o tych wsiowych
            wasatych gebach z policji ktorzy czuja sie silni. Rzeczywiscie to jest wyjscie
            z sytuacji, skatowac kogos
    • allspice Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz n.. 12.04.07, 18:20
      Sam uderzał o krawęznik i to kilka razy. Trudno w taka wersję uwierzyć.
      • wrojoz Bolszewizm kwitnie przy pomocy PiS. 12.04.07, 19:37
        Bo PiS to niemoty.
      • rokets_w Re: Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz 12.04.07, 21:43
        allspice napisała:

> Sam uderzał o krawęznik i to kilka razy. Trudno w taka wersję uwierzyć.
        A ja wierzę. Widziałem w swym życiu wiele. Widziałem jak bedąc pijanym ciol
        sobie rękę żyletką - robił tzw. sznyty, widziałem jak pijany stał przed scianą
        i walił łbem w scianę i sie jeszcze cieszył że ścianę rozwali, widziałem jak
        pod wpływem alkocholu rura walił sobie w noge i połamał ją, Widziałem jak
        pijany nożem cioł sobie brzuch. Więc nie mów, że to jest niemożliwe
        • consens Re: Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz 12.04.07, 22:30
          rokets_w napisał:

> A ja wierzę. Widziałem w swym życiu wiele. Widziałem jak bedąc pijanym ciol
          > sobie rękę żyletką - robił tzw. sznyty, widziałem jak pijany stał przed scianą
          > i walił łbem w scianę i sie jeszcze cieszył że ścianę rozwali, widziałem jak
          > pod wpływem alkocholu rura walił sobie w noge i połamał ją, Widziałem jak
          > pijany nożem cioł sobie brzuch. Więc nie mów, że to jest niemożliwe

żeby tyle tego dobrego zobaczyć, to trzeba, chyba, być policjantem....i taki
          wniosek z Twoich postów wyciągam.
        • rkb10 Re: Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz 12.04.07, 23:23
          rokets_w po twoich wypowiedziach widze ze jesteś policjantem a po pisowni że
          jesteś zwykłym krawężnikiem
          • 1group Re: Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz 12.04.07, 23:43
            Ci "trybunalscy" ze Srasburga powinni sobie tego bandziora wziąć do siebie.
            U nich wolno pod sklepami pić,rozrabiać,niszczyć i się samookaleczać ?
    • junkier Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczyncow 12.04.07, 18:20
      Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczyncow bo to sa podpory UE i
      jej 'systemu sprawiedliwosci'.

Pora wreszcie wypowiedziec umowe miedzynarodowa poddajaca Polske jurysdyjcji
      Trybunalu w Strasburgu, my z tym nihilistycznym systemem wartosci nie mam
      dokladnie nic wspolnego.
      • ladne_sny Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:29
        tia... jak tak dalej pojdzie nic nie bedziemy musilei nikomu wypowiadac, bo sami nas wywala i to na zbity
        pysk.
        • junkier Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:36
          Jestem za, wprowadzic kare smierci dla mordercow i z usmiechem na ustach
          podrzec statut Rady Europy, kolejnego lewackiego gremium zdominowanego przez
          ormowcow politpoprawnosci. Cackaja sie z przestepcami i mordercami a morduja
          bezbronne nienarodzone dzieci, co za hanba!
          • funny5 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:52
            junkier napisał:

co za hanba!
            ---
            Hanba to sa twoje wypowiedzi ciemniaku ze cza
          • michalng Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:54
            Junkier. Wyjedz stąd. Znajdź jakie miły kraik gdzie Policja nie przejmuje sie
            prawami człowieka i rządzi sympatyczna prawicowa junta. Na pewno coś znajdziesz
            w Ameryce południowej fajnego.
            • junkier Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:56
              Nie, ja bede bronil Polski przed lewicowymi oblakancami.
              • funny5 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:58
                junkier napisał:

> Nie, ja bede bronil Polski przed lewicowymi oblakancami.
                ------
                Oblakany rycerz sie znalazl
                • junkier Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:00
                  Program prawicowo-konserwatywny jest realizowany przez obecny rzad a blednymi
                  rucerzami sa neiudolni obroncy III RP, gniazda kompromittacji.
                  • funny5 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:02
                    junkier napisał:

> rucerzami sa neiudolni obroncy III RP, gniazda kompromittacji.
                    ------
                    Juz chyba najwyzsza pora na tabletki
                    • junkier Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:03
                      Co polecasz, LSD?
                      • funny5 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:06
                        junkier napisał:

> Co polecasz, LSD?
                        -------
                        Nie wiem jakich narkotykow uzywasz
                        • jenis3 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 21:07
                          Polecam SLD
                      • wykidajlo2 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 20:52
                        Ja polecam fenactil. Przywraca życzliwy uśmiech na twarzy, sprawia że sen staje
                        się głęboki i pełny. Odradzam używania w stanie delirium tremens.
                        • bibbi5 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 20:54
                          sam się lecz, ok?
              • 1410_tenrok I okazało sie! nie dosc, że Oberscharrfuehrer to 12.04.07, 18:59
                jeszcze bolszweik. I tacy chcą budować nową Polską. To idiotyzm jakis tovarisc
                junkier!"
              • michalng Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:10
                junkier napisał:

Wyjedz junkier. UE to nie jest dobre miejsce dla Ciebie. Lewactwo wszędzie nos
                wtyka a ty tylko nerwy tracisz.
              • pytajniak Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 21:53
                junkier napisał:

Dzięki ci junkier! Teraz będę mogła spać spokojnie, dzięki!
      • maciejtakitam Chyba nigdy nie miales do czynienia z Policja w PL 12.04.07, 18:32
        Chyba napewno...Watpie zebys wiedzial co to jest dolek albo co to jest jak twoj
        kumpel wraca z roboty na gazie i jest podobny do kogos I pozniej go znajduja
        na klatce z peknieta czaszka. Naprawde nic nie wiesz o zyciu. Proponuje
        warszawe noca...dobrze ci zrobi zaczadzony czlowieku...
        • junkier Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczyncow 12.04.07, 18:37
          Nie wchodze w konflikt z prawem karnym wiec nie mam do czynienia z policja.
          Policja nie jest od tego zeby ja lubic.
          • maciejtakitam Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:42
            Moj kumpel tez nie wchodzil w zaden konflikt tylko byl "podobny do kogos".
            Tak go skatowali ze przez tydzien nic nie widzial, Jedynym jego konfliktem bylo
            to ze szedl do domu i byl podobny do kogos.
            On wczesniej tez nie mial do czynienia z policja...

Mozesz zawsze powiedziec ze mial pecha...co nie
          • maciejtakitam Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:43
            Czy uwazasz ze Urzednik Panstwowy w majestacie prawa ma prawo walic glowa
            podejrzanego o kraweznik???
          • raven40p Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:46
            udowodniono jedynie, ze policja popelnila bledy w postepowaniu. nie znaczy to
            jednak, ze ktokolwiek we wladzach eu trzyma strone przestepcow.
            czesto widzi sie na firmach amerykanskich, ze w wielu ewidentnych przypadkach
            padaj nawet cale procesy o morderstwo, gdyz policja nie trzymala sie przepisow
            dotyczacych prowadzenia sledztwa, zabezpieczania dowodow itd. ale jest to
            niezbedne zeby zagwarantowac jej bezstronnosc a przede wszystkich zeby
            zagwarantowac honorowanie pewnych podstawowych swobod obywatelskich ;)
          • michalng Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:05
            Pamiętam jak kiedyś mój brat wracał z 2 kolegami ze szkoły. Przechodzili przez
            ulice w niedozwolonym miejscu. Zostali zatrzymani przez Policjantów i zaproszeni
            do radiowozu (transportera) celem pouczenia. Niestety pouczający policjant
            gestykulując uszkodził sobie zegarek (uderzył w kratę oddzielająca kabinę od
            "budy"). Wyprowadziło go to z równowagi czego efektem były sine od pały plecy i
            pośladki mojego brata i jego kolegów.
          • bloody_rabbit Read your Bible, son 12.04.07, 19:24
            > Nie wchodze w konflikt z prawem karnym wiec nie mam do czynienia z policja.

"Powiedział też do niektórych, co ufali sobie, że są sprawiedliwi, a innymi
            gardzili, tę przypowieść: «Dwóch ludzi przyszło do świątyni, żeby się modlić,
            jeden faryzeusz, a drugi celnik. Faryzeusz stanął i tak w duszy się modlił:
            "Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie, zdziercy, oszuści,
            cudzołożnicy, albo jak i ten celnik. Zachowuję post dwa razy w tygodniu, daję
            dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam". Natomiast celnik stał z daleka i nie
            śmiał nawet oczu wznieść ku niebu, lecz bił się w piersi i mówił: "Boże, miej
            litość dla mnie, grzesznika!" Powiadam wam: Ten odszedł do domu
            usprawiedliwiony, nie tamten."
      • pyzz Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:48
        > Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczyncow bo to sa podpory UE i
        > jej 'systemu sprawiedliwosci'.
        Bronią ludzi przed katowaniem. Polacy jednak to najwyraźniej podli ludzie
        uważający, że Pan Policjant ma prawo.
        Po prostu pogratulować. Kraj w którym ludzie nie widzą nic złego w rozstrzelaniu
        ludzi za to, że przestraszyli się broni w nich wycelowanej (Poznań), w tym, że
        wybija się zęby staruszkowi w pidżamie, ani w tym, że za upicie się (de facto)
        łamie się człowiekowi szczękę, nos, rękę i oczodół. Takiego działania Gestapo,
        NKWD ani ZOMO by się nie powstydziły. Hitlerowskie państwo!!
        Wstyd mi, że jestem w narodzie takich oprawców!
        • junkier Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:55
          Ale mordowanie niewinnych ludzi przez przestepcow-recydywistow, ktorych III RP
          zabronila karac smiercia to ci nie przeszkadza, o pijakow sie zamartiasz!
          • funny5 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:59
            junkier napisał:

, o pijkow sie zamartiasz
            ------
            Juz w klawisze nie trafiasz
            • junkier Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:01
              Finezyjna uwaga, madry z kontekstu sie domysli o co chodzi.
              • funny5 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:04
                junkier napisał:

> Finezyjna uwaga, madry z kontekstu sie domysli o co chodzi.
                -------
                Myslisz ze madrzy chca sie domyslac co autor belkotu mial na mysli?
                • junkier Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:09
                  Mowiac madry nie ciebie mialem na mysli.
                  • funny5 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:11
                    junkier napisał:

> Mowiac madry nie ciebie mialem na mysli.
                    ---------
                    To ty myslisz?
          • michalng Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 19:15
            junkier napisał:

> Ale mordowanie niewinnych ludzi przez przestepcow-recydywistow, ktorych III RP
            > zabronila karac smiercia to ci nie przeszkadza, o pijakow sie zamartiasz!

Pamietasz sprawe Grzegorza Przemyka ?
        • maciejtakitam Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 18:56
          Wez sie pyzz odp... od polakow bo takze nim jestem i wcale mi sie nie podoba
          jak policja potraktowala tego czlowieka nawet chocby na to zaslugiwal.
          • pyzz Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 23:47
            > Wez sie pyzz odp... od polakow bo takze nim jestem i wcale mi sie nie podoba
            > jak policja potraktowala tego czlowieka nawet chocby na to zaslugiwal.
            Czytasz tę dyskusję i widzisz, jak wielu Polaków POPIERA katowanie ludzi na
            posterunkach. Jakby byli mniejszością, to problem oprawców w mundurach byłby
            zwalczany tak przez prawo, jak przez sądy. Ale tak nie jest! Co i rusz, częściej
            pewnie niż raz na miesiąc wypływa kolejna sprawa i nikogo to nie obchodzi. Przy
            każdej takiej sprawie pojawia się co najmniej kilka różnych takich, którzy
            twierdzą, że ONI TEŻ zostali pobici, zamknięci bez powodu, upokorzeni, a jednak
            większość głosów jest, że "na pewno sam sobie pięć razy strzelił w głowę".
            Cieszę się, że są takie chwalebne wyjątki, jak Ty, ale w hitlerowskich Niemczech
            też było całkiem sporo Niemców, którzy bronili Żydów, a jednak reszta narodu
            pobudowała obozy koncentracyjne. To przejaskrawienie, zgoda, ale fakt, że są
            ludzie, którym się nie podobają policjanci-oprawcy nie zmienia prostego faktu,
            że tego typu rzeczy są od 17 lat na porządku dziennym i znajdują WYSTARCZAJĄCO
            duże poparcie, aby się swobodnie rozwijać.
            Niestety, jak jeden policjant pobije zatrzymanego, to jest to tylko czarna owca.
            Jednak jak się to dzieje z TAKĄ powtarzalnością, konsekwentną bezkarnością, jak
            w Polsce i jeszcze znajduje takie poparcie, to niestety obciąża to cały naród.
            Niektóre rzeczy trzeba powiedzieć wprost, nawet jak nie są miłe.
      • pierwszywprawo Żebyś wiedział 12.04.07, 18:57
        Nie chodzi o obronę "przestępców", bo zatrzymany przez policję nie jest
        przestępcą, co najwyżej podejrzanym. I też ma prawa, i każdy już skazany
        przestępca RÓWNIEŻ MA PRAWA, takie jak każdy inny człowiek, a policja nie jest
        od wykonywania samosądu. Pamiętaj, że Ciebie też może to spotkać. Policja nie
        jest od tego, żeby ludzie mieli się jej bać - policja jest od ochrony ludzi i ma
        im służyć, a nie pomiatać nimi. Zatrzymać, wylegitymować, zaaresztować jeśli
        trzeba, zakuć w kajdanki. Bo inaczej czym się będzie różnić policja od MO, Twoim
        zdaniem?
        • junkier Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczyncow 12.04.07, 18:59
          Policja powinna byc sensownie lagodna wobec ludzi, ktorzy szanuja prawo
          natomiast wzgledem przestepcow, bandytow i pijakow powinna byc bezwzglednie
          skuteczna, natomiast samopoczucie wyzej wymienionych naprawde mnie nie
          obchodzi, nikt nikogo do popelniania przestepstw ani do upijania sie na umor
          nie zmusza.
          • zygzag3 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 20:10
            Junkier!

To tylko Ci powiem bo nie mam ochoty sie wogole wypowiadac na twoje wypociny:
            jestes antychrystem i faszysta.
          • mk72 Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 21:54
            O tym, czy ktoś jest przestępcą, czy bandytą, rozstrzyga sąd. Do czasu
            zapadnięcia prawomocnego wyroku skazującego ktoś taki jest nie jest przestępcą.
            O tym powinna pamiętać też policja.
      • consens Re: Znowu bronia przestepcow, aborterow, zloczync 12.04.07, 22:35
        junkier napisał:

....
        > Pora wreszcie wypowiedziec umowe miedzynarodowa poddajaca Polske jurysdyjcji
        > Trybunalu w Strasburgu, my z tym nihilistycznym systemem wartosci nie mam
        > dokladnie nic wspolnego.

Wy, kolego, może i nie macie... Nie znaczy to jednak, że inni nie chcą go uznać
    • fioletdykta ktoś próbował złamać sobie rękę przy zatrzymaniu? 12.04.07, 18:22
      to jest bardzo proste...łamie sobie sam i już....albo wali głową o chodnik..
      prokuratura w Wołym minie , znamy ją...umarzają...trudno tam rozróżnić strony..
    • gieroy_asfalta Re: Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz 12.04.07, 18:23
      w tym wypadku pobili żula, ale dla zwykłych obywateli też potrafią byc
      agresywni i chamscy. Policja to taka żulia a rebours...
    • milena.rl a gdyby się to zdarzyło 12.04.07, 18:25
      30 lat temu?
    • tygrysio_misio Re: Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz 12.04.07, 18:25
      wielu policjantow to agresywni "maczo" bez szkoly...nie dziw,ze zeby sie
      dowartosciowac czesto uzywaja wladzy we wszelaki sposob

szkoda tylko,ze i sady i czesc spoleczenstwa daje im wolna reke do popelniania
      przestepst..miedzy innymi strzelania w plecy

a w wercja, ze ten czlowiek sam sie pobil jakos ciezko jest mi
      uwierzyc...agresywny byl i napadl na funkcjonariuszy nie robiac im ani jednego
      siniaka??

ale u nas to normalka,z e policjant moze zabic z premedytacja i nic mu sie za
      to nie stanie bo w obronie wlasnej...tak samo jak to ze pijacce daje sie prawo
      do wychowania dziecka w sprawach rozwodowych tylko temu ze jest kobieta

chory kraj
    • ladne_sny Re: Pozimom jak TK za Safiana 12.04.07, 18:29
      ... powiedzial polodebil
    • arius5 To picie wodki jest przestepstwem ? 12.04.07, 18:34
      Moze wreszcie dobiora sie do dupy bandytom w mundurach.
      Za dupe i do pudla gnojkow.
      • rokets_w Re: To picie wodki jest przestepstwem ? 12.04.07, 21:30
        arius5 napisał:

> Moze wreszcie dobiora sie do dupy bandytom w mundurach.
        > Za dupe i do pudla gnojkow.
        A może i ciebie trzeba by było wsiunie za dupę i do pudła na dołek
    • jewropejczyk Trybunał ds. obrony przestępców, meneli, bandytów 12.04.07, 18:35
      Oczywiście, dzieci nienarodzone mordować to dobrze, starców, chorych i
      niepełnosprawnych usuwać ze społeczeństwa to dobrze dla tego
      bolszewicko-nazistowskiego Trybunału tzw. Sprawiedliwości (ciekawe jakiej chyba
      bolszewickiej).

Uczciwych obywateli to jak najbardziej bandyci i menele mogą niepokoić, okradać,
      zabijać ... a spróbuj się bronic to już łobrońcy praw bandytów będą wyli od
      Warszawy po Luksemburg !

Ten wyrok to kolejny przykład czym jest tak naprawdę ideologia prawoczłowieczyzmu !
      • funny5 Re: Trybunał ds. obrony przestępców, meneli, band 12.04.07, 18:56
        Kolejny czytajacy bez zrozumienia
    • maciejtakitam No rzeczywiscie Policja spisala sie na medal 12.04.07, 18:38
      Zlamana reka, peknieta kosc zochwowa, zlamany nos....No i ci prokuratorzy...
      sam bil glowa w kraweznik. SUPER CHLOPAKI!!!
      Bylo go zakopac zywcem albo pradem go.no no pradem chama... narozrabial, trza
      go nauczyc. Jaja pod prad i po sprawie co??? panowie to nie Etiopia ani
      Czeczenia... Zyejmy w europie jaka by nie byla.
      Goscia powinni skuc i odstawic do wiezienia a pozniej powinien odbyc sie
      rzetelny sad i rok w pierdlu albo roboty publiczne...tak powinno byc.
      To co te psy zrobily to zwykle bandyctwo.
      • pyzz Re: No rzeczywiscie Policja spisala sie na medal 12.04.07, 18:58
        > Zlamana reka, peknieta kosc zochwowa, zlamany nos....No i ci prokuratorzy...
        > sam bil glowa w kraweznik. SUPER CHLOPAKI!!!
        Pewno z NKWD...

> panowie to nie Etiopia ani
        > Czeczenia... Zyejmy w europie jaka by nie byla.
        Tu się nie zgodzę. Jeżeli chodzi o traktowanie LUDZI, przez policjantów, to
        bliżej nam do Etiopi, czy hitlerowskich Niemiec, niż do demokratycznego państwa
        prawa.

Domagam się podania tych gestapowców z nazwiska imienia i ich zdjęć i adresów.
        • maciejtakitam Re: No rzeczywiscie Policja spisala sie na medal 12.04.07, 19:21
          swoimi argumentami duzo sie od gestapowcow nie roznisz. Oni z kolei rysowali
          gwiazdy dawida tam gdzie mieszkali mojzeszowi
          • pedrolot Re: No rzeczywiscie Policja spisala sie na medal 12.04.07, 19:55
            > swoimi argumentami duzo sie od gestapowcow nie roznisz. Oni z kolei rysowali
            > gwiazdy dawida tam gdzie mieszkali mojzeszowi
            To raczej SA, a nie GeStaPo...
          • pyzz Re: No rzeczywiscie Policja spisala sie na medal 12.04.07, 23:04
            > swoimi argumentami duzo sie od gestapowcow nie roznisz. Oni z kolei rysowali
            > gwiazdy dawida tam gdzie mieszkali mojzeszowi
            To chyba nie to samo. Ja nie postuluję stygmatyzowania policjantów wogóle, tylko
            tych bandytów, którzy katowali. Jest w prawie taka możliwość, jako dodatkowa
            kara, że odpowiada się również własnym nazwiskiem. Sądy w głośnych sprawach
            stosują to i nie widzę powodu, dla którego miałoby to obowiązywać wszystkich
            OPRÓCZ policjantów.
            Niestety, ale w Polsce policjanci nie odpowiadają za swoje czyny nawet w tak
            drastycznych przypadkach, jak w Poznaniu, gdzie NAWET gdyby dać wiarę wersji
            oskarżonych policjantów, to i tak powinni wylądować za kratkami.

Również nazwanie ich gestapowcami, jakkolwiek jest przejaskrawieniem jest o tyle
            uzasadnione, że stosowali typowo gestapowskie metody.
        • rokets_w Re: No rzeczywiscie Policja spisala sie na medal 12.04.07, 21:33
          pyzz napisał:

> > Zlamana reka, peknieta kosc zochwowa, zlamany nos....No i ci prokuratorzy
          > ...
          > > sam bil glowa w kraweznik. SUPER CHLOPAKI!!!
          > Pewno z NKWD...
          >
          > > panowie to nie Etiopia ani
          > > Czeczenia... Zyejmy w europie jaka by nie byla.
          > Tu się nie zgodzę. Jeżeli chodzi o traktowanie LUDZI, przez policjantów, to
          > bliżej nam do Etiopi, czy hitlerowskich Niemiec, niż do demokratycznego
          państwa
          > prawa.
          >
          > Domagam się podania tych gestapowców z nazwiska imienia i ich zdjęć i
          adresów.
          A ja sie domagam by ciebie odizolowac na wieki od normalnych ludzi. Jestes
          bandyta
      • rokets_w Re: No rzeczywiscie Policja spisala sie na medal 12.04.07, 21:32
        maciejtakitam napisał:

> Zlamana reka, peknieta kosc zochwowa, zlamany nos....No i ci prokuratorzy...
        > sam bil glowa w kraweznik. SUPER CHLOPAKI!!!
        > Bylo go zakopac zywcem albo pradem go.no no pradem chama... narozrabial, trza
        > go nauczyc. Jaja pod prad i po sprawie co??? panowie to nie Etiopia ani
        > Czeczenia... Zyejmy w europie jaka by nie byla.
        > Goscia powinni skuc i odstawic do wiezienia a pozniej powinien odbyc sie
        > rzetelny sad i rok w pierdlu albo roboty publiczne...tak powinno byc.
        > To co te psy zrobily to zwykle bandyctwo.
        I ty wierzysz ze go az tak pobili?

• perotin Zawsze przywalą, trzeba czy nie trzeba. 12.04.07, 18:40
      Ostatnio widziałem, jak gonili gościa, dorwali, skuli, a gdy leżał już skuty na ziemi, kopa dostał. Po prostu nie mogli sobie odmówić.
    • brynk Trybunał w Strasburgu- Bin-ladena na was ! 12.04.07, 18:54
      Ten "trybunał" to oszołomy . Przydało by się ich skuć w kajdany i pałą po łbie
      . Współczuję policjantom . Teraz wcale nie bede się dziwił ,gdy beda zwracać się
      do przestępcy : - czy szanowny pan chuligan, pijak, morderca, złodziej bedzie
      uprzejmy wejść do "radiowozu" ? Paranoja jak cholera. ŁUNIA EłROPEJSKA jeszcze
      nie raz wyjdzie nam nosem....
      • cookies3 Re: Trybunał w Strasburgu- Bin-ladena na was ! 12.04.07, 18:57
        Obys sam nie musiał do nich - w swojej sprawie -pisac .
      • pierwszywprawo Coś ci się popitoliło 12.04.07, 19:01
        Policja jest od zatrzymywania podejrzanych, nie od wymierzania kary. Ciebie też
        mogą kiedyś tak potraktować, choćby przez pomyłkę, bo będziesz odobny od
        jakiegoś poszukiwanego. Od wymierzania kary jest sąd, a w Polsce na szczęście
        nie ma kar cielesnych. Pobicie człowieka przez policję, NIEZALEŻNIE OD TEGO, czy
        jest pijanym kierowcą, czy mordercą, jest niedopuszczalne.

Odpowiedz mi na jedno pytanie, bo proponujesz "skuć w kajdany i pałą po łbie".
        Czy jak MO pałowała, to też było OK? Jeśli nie, to dlaczego?
      • funny5 Re: Trybunał w Strasburgu- Bin-ladena na was ! 12.04.07, 19:09
        Kolejny paranoik IV RP
    • wicary Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz n.. 12.04.07, 19:00
      OBYWATELU ! POMOZ POLICJI I ZASTRZEL SIE SAM
    • charlie11 10,000 euro - ile to flaszek? 12.04.07, 19:11
      to sie wreszcie chlop napije
      • allspice Re: 10,000 euro - ile to flaszek? 12.04.07, 19:13
        Chyba kupi sklep monopolowy:)
    • jacekwichowski Re: Pozimom jak TK za Safiana 12.04.07, 19:11
      Chyba nie wiesz człowieku co piszesz Oo
      Brawa dla tego pana! Potrzebujemy większej liczby takich obywateli.
      Sam zostałem kiedyś pobity przez policję. I co? I nic, wyszło na to, że sam się przewracałem.....
      Może wreszcie uda się zrobić porządek z samowolką psów
      • rokets_w Re: Pozimom jak TK za Safiana 12.04.07, 21:36
        jacekwichowski napisał:

> Chyba nie wiesz człowieku co piszesz Oo
        > Brawa dla tego pana! Potrzebujemy większej liczby takich obywateli.
        > Sam zostałem kiedyś pobity przez policję. I co? I nic, wyszło na to, że sam
        się
        > przewracałem.....
        > Może wreszcie uda się zrobić porządek z samowolką psów

A może z Tobą należało by zrobić porządek. Ja nie mam z policją problemu ani na
        spacerze ani podczas jazdy jakim kolwiek pojazdem.
        • pantanal Zamknij jadaczkę kretynie!!! 12.04.07, 21:52
          Nie pochwalam picia pod sklepem, ani demolowania mienia społecznego. Ale
          kretyństwa, które ty wypisujesz, wołają o pomstę do nieba!!!!
    • elisseo Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz n.. 12.04.07, 19:11
      świat zwariował
      to teraz byle pijaczyna będzie mógł robić taki cyrk?
      Wiadomo jak zachowuje się pijak jak ma wypite, a tu biedna ofiara.
      Wiadomo też,że policja jest różna, ale jakoś nie wierzę w maltretowanie pijaczka.
      Facet był cwany i dopioł swego.
    • sympatyczna205 Re: Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz 12.04.07, 19:13
      Taka jest prawda, że polica za duzo sobie pozwala, ciagle widze jak spisuja na
      ulicy przypadkowych ludzi nawet sie nie legitymujac bo cwaniaki uwazaja ze
      wszytsko im wolno. Co do pobicia tez wierze temu facetowi co pił pod sklepem ze
      go pobili. Taka codziennosc. Lubia się wyżyć na czlowieku szczegolnie gdy
      wiedza ze nic im nie zrobi bo niby taki "lump spod sklepu" i bardzo dobrze ze
      dostal odszkodowanie aby wiecej takich odwaznych ludzi.
    • panzerfaust100 To bylo za czasow krwiozerczej III RP 12.04.07, 19:14
      To byly bestialskie czasy krola Kwasniewskiego.
    • elisseo Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz n.. 12.04.07, 19:18
      Lepiej zajeliby sie naprawdę poważnymi sprawami.
      Co do policjantów-psycholi: należy degradować i przymusowo leczyć.
      Problem jednak w tym,że nikt sie nie ośmieli.
      Władza często deprawuje i ogłupia.
    • yurekbis Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz n.. 12.04.07, 19:19
      Gazeta Wyborcza nawet ze zwyklego przestepstwa robi afere na skale miedzynarodowa.
      Nawet tytul jest znamienny"Polska naruszyla zakaz....to Polska naruszyla zakaz a
      nie drobny pijaczek,ktory pod sklepem nachlal sie wodki i zaatakowal policjantow.
      Panowie pisarczyki troche obiektywizmu i nazywajcie wszystko po imieniu,nie
      starajcie sie byc politycznie poprawni za wszelka cene.
      Chuligan to jest chuligan,pijak to pijak a nie chuligan to czlowiek z trudna
      przeszloscia a pijak to uzalezniony i chory.
    • buhaj_z_rogiem No to teraz każdy żul będzie czuł się bezkarny 12.04.07, 19:21
      Młodzię pewnie nie pamięta, ale kiedyś milicjant przyłożył jednemu z drugim bananem po plerach i spokój był.
      I żaden wyrostek nie śmiał panu władzy szumieć.
      A teraz byle śmieć z bloku wyzywa policjanta od psów, a policjant boi się interweniować, żeby go rozmaici obrońcy praw człowieka nie zaczęli ciągać po sądach.
    • indris A ciemnogród nic nie rozumie 12.04.07, 19:26
      Dobrze, że Polska jest w Unii. Ciemnogród ma hamulce.
      • funny5 Re: A ciemnogród nic nie rozumie 12.04.07, 19:30
        Dokladnie tak
    • osobowe Trybunał w Strasburgu: Polska naruszyła zakaz n.. 12.04.07, 19:32
      Teraz za tą kasę to dopiero będą mogli sobie bibę urządzić!
      • za_morzem uderzyl nosem w piesc, poslizgnal sie na na mydle 12.04.07, 19:36
        nie oszukujmy sie, czesc polskiej policji ciagle zyje w mentalnosci prlu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka