1zorro 14.04.07, 07:17 Gdyby rodzice mieli wieksza swiadomosc seksualna...To by sie moze taki Lepper i Giertych nie urodzil. A tak : masz babo placek! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jankbh Obrońcy naturalnego prawa 14.04.07, 08:51 Wojujacy katolicy szermuja haslem naturalnego prawa nie biorac pod uwage, ze sam kosciól jest pelen sprzecznosci i wynaturzony. Najbardziej naturalny instynkt seksualny jest najwiekszym wrogiem kosciola: tysiace ludzi utrzymywanych jest na sile w celibacie, co stwarza nie tylko problemy emocjonalne, ale i jest magnesem dla róznych zboczenców, znajdujacych w kosciele idealne srodowisko. Zamiast seksu osobom gleboko wierzacym proponuje sie wirtualny erotyzm z bóstwami. Zapewne naturalnym jest umrzec przy porodzie czy z choroby zakaznej, ale kosciól zabraniajac prezerwatyw i innych srodków antykoncepcyjnych zapomina powiedziec, ze w wielu naturalnych spolecznosciach srednia wieku nie przekraczala trzydziestu lat. Kosciól zupelnie nie bierze pod uwage, ze zakaz stosowania antykoncepcji w naturalny sposób powoduje wzrost zapotrzebowania na aborcje. Kosciól zapomina tez powiedziec, ze osobniki z ciezkimi schorzeniami genetycznymi w naturalnym srodowisku umieraly jezeli nie zaraz po porodzie, to bardzo szybko, bo nie byly w stanie samodzielnie utrzymac sie przy zyciu. Takie sprzecznosci i falsze mozna wyliczac bez konca. Sadze, ze kosciól ma powazne problemy i powinien spróbowac je jak najszybciej rozwiazac, a nie propagowac chora mentalnosc jako kulturowy standard. Sa i inne modele: w protestanckiej Danii ponad 80 procent mezczyzn jest pozytywna w sprawie karmienia piersia w miejscach publicznych, a w Polsce bedzie sie budowac altanki (zapewne by ukryc ten wstydliwy proceder), które szybko stana sie ostoja dla wszelkiego menelstwa, prostytucji i zboczenców. Odpowiedz Link Zgłoś
darek1704 Katolicki zaścianek Europy 14.04.07, 09:26 Waże aby Polska była katolicka z wysokimi podatkami z wysokimi kosztami pracy z wysokim bezrobociem z pieniędzmi z ZUS-u na świątynię opatrzności bożej z matką boską trybunalską patronką połamanego sejmu. W jakim kraju my żyjemy??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 14.04.07, 09:29 To naprawdę nie jest spór - w obronie życia, lub przeciw. Za współczesnym holocaustem lub protest wobec niego. Już tyle lat (ich dzisiątków) minęło, gdy pojawiły się terminy "świadomego macierzyństwa, rodzicielstwa"... Ja sam mam dwoje już dziś dorosłych (kończących studia) dzieci, mądrą i śliczną córkę, syna też o wiedzy większej niż moja, nie mającego klopotów z dziewczynami, choć jeszcze nie planującego, iż teraz-zaraz zostanie ojcem. To chyba lepszy wynik, niż panów Kaczyńskich, wraz z niektórymi swoimi posłami i zaprzyjaźnionymi biskupami uczących mnie, jak dzieci robić... Gdyby każdy seks z żoną miał słuzyć tylko prokreacji - zamiast dwójki dzieci, miaqłbym ich setki. Przed ślubem kochałem wiele dziewczyn (moim rodzicom mówiąc iż slub w przeciwieństwie do mojego brata wolę wziąć z moją OSTATNIĄ dziewczyna,nie zaś PIERWSZĄ). Gdybym przestrzegał obecnie narzucanych zasad - dziś miałbym parę tysięcy dzieci - co najmniej. Nigdy w życiu jednak nie korzystałem z usług prostytutek - choć nimi nie gardzę - bywało, iż z takimi dziewczynami całe dni, całe noce przegadałem. I każda historia była inna, ale chyba potrafiłem je zrozumieć. Jako ateista mając wobec nich bardziej chyba chrześcijański stosunek, ani jako pierwszy, ani ostatni nie rzucając kamieniem... Nie tylko dziś nie jest wybór między "poczętym życiem" a morderstwem - lecz prawem do świadomego wyboru, edukacji seksualnej, dostępem do śrosków antykoncepcyjnych itd. Albo BEZPRAWIEM, redukującym kobiety do macicy a mężczyzn do wytrysku plemników. Ja nie chcę, by moje wnuki pojawiały się "niechcący", "przez nieuwagę" - chcę by moje dzieci swoje dzieci pragnęły i kochały jak ja je pragnąłem i kochałem. Jeśli przed tą decyzją "zmarnuje się" paręset jajeczek i parę milionów plemników - dla mnie nie jest to morderstwo. Badania naukowe wykazują, ile razy w ciągu roku kobieta ma owulację, ile plemników produkuje mężczyzna - jeśli państwo Kaczyńscy (on, ona, on) zostaną skazanie za lenistwo - dopiero wtedy pozwolę, by państwo oceniało "prawidłowość gospodarowania" macicą mojej żony - i córki Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 14.04.07, 11:01 > Gdyby każdy seks z żoną miał słuzyć tylko prokreacji - zamiast dwójki dzieci, > miaqłbym ich setki. Przed ślubem kochałem wiele dziewczyn (moim rodzicom mówiąc > > iż slub w przeciwieństwie do mojego brata wolę wziąć z moją OSTATNIĄ > dziewczyna,nie zaś PIERWSZĄ). Gdybym przestrzegał obecnie narzucanych zasad - > dziś miałbym parę tysięcy dzieci - co najmniej. Wybacz ale to są brednie. Mam nadzieję, że nie muszę ci tego tłumaczyć. > Nie tylko dziś nie jest wybór między "poczętym życiem" a morderstwem - lecz Wytłumacz to córce Pani Alicji Tysiąc, najlepiej trzymając dzieciaka za rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 06:16 darciatko napisał: > Wytłumacz to córce Pani Alicji Tysiąc, najlepiej trzymając dzieciaka za rękę. ****************************************** Masz coś do powiedzenia córce Alicji Tysiąc? A co? Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 10:29 > Masz coś do powiedzenia córce Alicji Tysiąc? A co? Nieczytaty jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 10:47 darciatko napisał: > > Masz coś do powiedzenia córce Alicji Tysiąc? A co? > > Nieczytaty jesteś? *************************************** Ponawiam pytanie: co masz do powiedzenia córce Alicji Tysiąc? Bo nie napisałeś. Wciąż masz szanse. Spróbuj! Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 11:07 Zapewne i tak nie zrozumiesz. Wczytaj się w posty powyżej. Elaboratu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 21:13 zapewne: "droga dziewczynko, przez to chore panstwo twoja mamusia oslepla." Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 21:24 lesbijka, twoja obecnosc w temacie aborcji to smiech z pogrzebu Odpowiedz Link Zgłoś
aike Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 00:02 Podobnie jak twoja. Ile dzieci już urodziłeś? Ile ciąż spowodowało pogorszenie twojego stanu zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 00:10 Moja zona urodzila rok po roku trzy coreczki, Najmlodsza ma 3-miesiace. Obecnie na prosbe zony pracyjemy nad 4 dzieckiem. Zona wyglada kwitnaco, jest okazem zdrowia i nie przybylo jej ani kilograma. Ciaza to nie pasmo nieszczesc ani dopust bozy. Przestancie pieprzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
aike Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 00:22 I nie załapałeś. Chodziło mi o to, że lesbijka ma takie samo prawo głosu na tym forum, jak mężczyzna. Jeśli nawet 99% ciąż to nie pasmo nieszczęść, pozostaje 1%, który może zabić. Nie przebiegiem, a samym zaistnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Odpowiedzialność, Obowiązek, Poświęcenie 16.04.07, 03:05 jkn.com/View?j=795262.327518018565 jkn.com/View?j=795505.815957335486 Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Są tacy ludzie 16.04.07, 10:57 ale są i inni. Nie wymagaj heroizmu od wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Re: Są tacy ludzie 16.04.07, 13:03 obraza.uczuc.religijnych napisał: > ale są i inni. Nie wymagaj heroizmu od wszystkich. To nie jest heroizm. To po prostu dorośnięcie do pewnych wartości, które stanowią o twoim człowieczeństwie. Kwintesencja życia. Nikt nie powiedział, że życie musi być miłe, łatwe i przyjemne. Jesteśmy po prostu odpowiedzialni za to co robimy i musimy z tego powodu ponosić pewne (miłe lub nie) konsekwencje. Niestety poprzeczka jest ustawiona wysoko, ale to nas nie zobowiązuje do jej ignorowania. Czasami trzeba, zachować się jak trzeba (polecam: www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=2586)! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nikt też nie powiedział 16.04.07, 14:10 że zycie musi być niemiłe, trudne i nieprzyjemne. A traktowanie ciąży jako kary za brak odpowiedziałności to dopiero brak człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Nikt też nie powiedział 16.04.07, 14:19 Kolego Obraza, Moja zona powiedziala mi, ze ciaza to ukoronowanie jej kobiecosci, spelnienie w macierzynstwie i piekne, unikalne doswiadczenie pelnego czlowieczenstwa. Ja jako ojciec moge dodac , ze dzieci wniosly w nasze zycie radosc,sens i cel. Wszystko wydaje sie bardziej optymistyczne , szczesliwsze i latwiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To wspaniale 16.04.07, 14:56 Tylko dlaczego tzw. nie wiadomo dlaczego "obrońcy życia" traktują ciążę jako karę? Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Re: Nikt też nie powiedział 16.04.07, 16:23 obraza.uczuc.religijnych napisał: > że zycie musi być niemiłe, trudne i nieprzyjemne. A traktowanie ciąży jako kary > > za brak odpowiedziałności to dopiero brak człowieczeństwa. A kto powiedział, że to jest kara. To jest konsekwencja dania drugiej osobie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Są tacy ludzie 17.04.07, 03:01 obraza.uczuc.religijnych napisał: > ale są i inni. Nie wymagaj heroizmu od wszystkich. Heroizm? Wygląda raczej na to, że liczyła na cud, albo potraktowała informacje o zagrożeniu jako przesadzone (wszak antyaborcjoniści twierdzą, ze lekarza przeważnie wyolbrzymiają zagrożenie i z reguły okazuje się, że jeśli straszone przez owych lekarzy kobiety zdecydują sie podjąć ryzyko, to wychodzą z tego bez szwanku). Świadczy o tym fakt, że wybrawszy smierć teraz usiłuje ratować życie. Ciekawe, że KRK, który pozuje na wielkiego obrońcę życia nie kwapi się ze sfinansowaniem jej leczenia, tylko musza wyżebrać niezbędne środki. Odpowiedz Link Zgłoś
danutaessen leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 09:49 jest tyle dzieci w domu dziecka chorych ktore ma milosc czekaja a ty czwarte Boga sie nie boisz? no napisz dlaczego nie zadoptujesz chociazby jednego.Jak stac ci na czwarte doktorem jestes tu i w usa to kase masz i moze jeszcze moglbys sam leczyc!Lecz niestety za slowami musza isc czyny a ty tylko ludzi obrarzaz i katolikiem sie nazywasz.A juz Pan Jezus powiedzial jak was uderza w policzek nadstaw drugi.A ty tylko ludziom policzki rozdajesz bo maja inne zdanie jak ty wstyd katoliku wstyd wes jeszcze krzyz i rzucaj kamieniami w immie Jesusa.Uwazaj bo bluznisz i do piekla pojdziesz.Katolik walczy miloscia i przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 12:18 Danuta, Na forum Nauka jest temat o przeszczepie maciy. Przeczytaj sobie list czytelniczki o nicku Kinia. To jet typowy przyklad kobiet, ktore sa zrozpaczone bo dziecka nie moga miec a bardzo by chcialy. Takich kobiet jest wiecej niz potencjalnych dzieci do adopcji. Dalczego moja zdrowa zona mialaby tym kobietom zmniejszac szanse na zaadoptowanie dziecka ? Odpowiedz Link Zgłoś
danutaessen Re: leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 16:02 nie tego wytlumaczenia nie przyjmuje jak twierdzisz ze jest mniej dzieci do adopcji jak ludzi ktorzy ich chca to ja sie pytam dlaczego polski dzieci biora rodziny w kanadzie holandi irlandi dlaczego.Ty nie bedziesz takiego dziecka adoptowac juz z tego powodu ze to dziecko jest chore jast dzieckiem pijaczki lub prostytutki.Wiec popatrz na program Kochaj mnie i popatrz jak dzieci zebrza o milosc.Piszesz ze wasze dzieci wniosly w wasze zycie tyle radosc i optymnizmu,a co wniesie ci takie chore dziecko cierpienie bol niemoznosc.Wiec nie tlumacz sie poprostu nie chcez bo twoje slowa puste sa bez czynu.Ja nie jestem za aborcja jestem za prawem do aborcji bo nie chce zeby ktos taki jak ty ktory udaje katolika decydowal czy ja mam umrzec przy nastepnej ciazy czy moje dziecko.Jak wytlumaczysz to dzieciom ktorych matka umarla z powodu nie chcianej ciazy .Czy wesniesz takie sierotki na wychowanie nie napewno nie zrobisz sobie czwarte bo to bedzie twoja krew. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 16:24 Danuta , a ty uparcie rzniesz glupa. Bo sa tu dwa tematy: 1) Aborcja terapeutyczna - bardzo rzadki wypadek kiedy kontynuacja ciazy zagrazala by zyciu matki. Tak , takiej aborcji mozna dokonac ale NIE ZABIJAC plodu. Plod 5-cio miesieczny nalezy umiescic w inkubatorze i oddac dziecko matce jezeli sobie zyczy i kocha dziecko. 2) Aborcja jako antykoncepcja. Przy obecnej dostepnosci srodkow antykoncepcyjnych ZABIJANIE plodow poniewaz kobieta nie chce dziecka to obrzydliwe barbarzynstwo. Ale tez jest wyjscie. Dokonajmy aborcji w 5 lub 6 miesiacu ciazy. Umiescmy plod w inkubarorze i plod pod opieke panstwa i do adopcji. Dlaczego ty tak lubisz zabijac wyrodna babo ? CZy to sie wiazy z twoim szwabskim pochodzeniem? Szwaby to zawsze byl i bedzie narod mordercow. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 20:19 Nie mydlij oczu SS-manko Odpowiedz Link Zgłoś
danutaessen Re: leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 21:06 tobie tlumaczyc sie nie bede nie jestes tego wart. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 21:33 Ale ty chłopie mądry jesteś. Wszystko takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 21:39 Pagyo, w "tych" sprawach decyduje moja zona. Odpowiedz Link Zgłoś
twspam do opiekuna forum 16.04.07, 21:56 Proszę o pozostawianie wszystkich tekstów autorstwa leonard3. Obecnie wycinane są jego najbardziej idiotyczne teksty co może stworzyć błędne wrażenie, że ich autor jest tylko debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: do opiekuna forum 16.04.07, 23:12 Twspam, trzymaj sie meritum dyskusji. Dlaczego chcesz zabijac plody PO-ABORCYJNE ? Przeciez to jest medyczny fakt , od ktorego nie uciekniesz. Terapeutyczna aborcja tak. Morderstwo plodu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
twspam Re: do opiekuna forum 16.04.07, 23:33 leonard3 napisał: > Twspam, trzymaj sie meritum dyskusji. Dlaczego chcesz zabijac plody > PO-ABORCYJNE ? Przeciez to jest medyczny fakt , od ktorego nie uciekniesz. > Terapeutyczna aborcja tak. Morderstwo plodu nie. leonard3, Podane przez ciebie tematy, są meritum dyskusji tylko *niektórych* uczestników tego forum. Ja siebie do tej grupy nie zaliczam. Twoje pytanie-twierdzenie o tym, że ja chcę kogolwiek zabijać jest zupełnie bezpodstawne. Nic ci na ten temat nie jest wiadomo. Twoje kolejne twierdzenie o medycznym fakcie, od którego ja nie ucieknę jest dla mnie, niestety, niezrozumiałe. Z twojego testu nie wynika co ma być owym medycznym faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: do opiekuna forum 17.04.07, 00:06 Oj dajcie sobie spokoj z dyskusjami z Leonardem. Kiedys probowalam, ale zaostalam poinformowana o 4-miesiecznych plodach w inkubatorze (sic!), o tym jak Leonard mordowal "malpy z kalasznikami" w Wietnamie i Afryce, a pozniej o tym ze ma trzy coreczki, plus dwoch chlopcow (w tym jedno z Somalijka, a drugie z Chinka). Czy naprawde uwazacie, ze to partner do jakiejkolwiek dyskusji?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: do opiekuna forum 17.04.07, 00:09 Ze nie wspomne o 48c czlonku i dwoch doktoratach;))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
genusf Re: do opiekuna forum 17.04.07, 00:13 bromba_bez_glusia napisała: > Ze nie wspomne o 48c czlonku i dwoch doktoratach;))))))))))))))))))) Te 48 zostało wyjaśnione. To nie było cm tylko IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: do opiekuna forum 17.04.07, 00:16 Jego czlonek ma takie IQ? Tak tylko pytam, bo u Leonarda wszystko jest mozliwe;) Odpowiedz Link Zgłoś
dv69 Re: do opiekuna forum 17.04.07, 00:22 leonard3 nowy bog jego sluchajmy bo jak nie to na nas klatwe rzuci. Bojcie sie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
genusf Re: do opiekuna forum 17.04.07, 00:26 bromba_bez_glusia napisała: > Jego czlonek ma takie IQ? Tak tylko pytam, bo u Leonarda wszystko jest mozliwe; > ) To wynik mutacji. Półkule mózgowe umiejscowione są w tym rejonie. Dwie rozprawy doktorskie traktują o tym fenomenie. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: leonard3 po co ci czwarte dziecko ... 16.04.07, 16:37 Wiesz Danuta , przeczytalem jeszcze raz twoj list i zwymiotowalem. Bo przebija z niego takie gestapowskie okrucienstwo. Tak sie wzruszasz Danuta nad potrzeba milosci dzieci w sierocincu i w tym samym poscie mowisz ,ze te same dzieci w wieku 6- miesiecy powinny byc zabite w aborcji. Autentyczna historia z obozu koncentracyjnego. SS-man oficer "o zlotym sercu" widzi mloda kobiete Sophie z dwoma coreczkami na reku w kolejce do gazu. Wspanialomyslnie oferuje matce ,ze moze jej i jednemu dziecku darowac zycie. Drugie zas dziecko musi umrzec w gazie "bo jest plan do wykonania". Sophie MUSIALA WYBRAC jedno swoje dziecko do zycia a drugie do smierci. Sophie ze swoja wybrana coreczka przezyla i mieszkala w Nowym Jorku kilka lat po wojnie i umarla w straszliwych cierpieniach szalenstwa i utraty zmyslow z rozpaczy. Ciesz sie polsko-szwabska sadystko. Odpowiedz Link Zgłoś
danutaessen Re: leonard3 katoliku z krzyzem rzuc kamieniem... 16.04.07, 20:13 i nadal nie potrafisz mi powiedziec dlaczego nie zadoptujesz dziecka nawet takiego z inkubarora .Jak urodzisz dziecko chociaz jedno bedziesz mial wtedy prawo glosu.Ale widocznie przepadasz za patryjarchatem i najwidoczniej podoba ci sie arabski styl zacia lub wiary gdzie kobiety sa zabijane za to ze maja wlasne zdanie.Wstydz sie katoliku wstydz to moje ostatnie slowa z ludzmi takimi jak ty nie warto dyskutowac,szkoda czasu. A i jeszcze zdrowego i wspanialego czwartego dziecka zycze.I uwazaj zeby cos nie zmacilo twojego. ograniczonego swiatu . a tak do twojej wiadomosci.Pochodze ze starej polskiej rodziny ktora wpolowie wyginela z rak gestapo i Oswiecimiu. I tylko z takiego powodu ze w niemczech doszedl do wladzy czlowiek twojego pokroju.Ktory ludzi z innym zdaniem gazowal. Boze zachowaj od takich katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 21:30 To ty przestań pieprzyć. Dla niektórych to może być dopust. Tu akurat tego nie doświadczyłeś i oby tak dalej. Ale niektórzy inni doświadczają Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 21:38 Pagyo, przy takim podejsciu , to mozesz powiedziec , ze twoje zycie to dopust Bozy. Wpolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 21:51 Ja też mam 3 dzieci. Nie uważam życia za doust Boży i uwazam aborcję za tragedię. Ale jest mnóstwo całkiem realnych sytuacji, nowotwór, chore serce, czy chociażby zniszczona siatkówka pani Tysiąc. Ja też uszanowałbym każdą decyzję mojej żony. Bo to jej życie - jedyne. Są bohaterki, dla których posiadanie dziecka (być może to ich pierwsze) jest w takiej sytuacji wartością nadrzędną - OK. Ale nikt nie ma prawa potępiać kobiet które w takij sytuacji decyduja się na przerwanie ciąży. W takich dytuacjach jestem za WYBOREM tych kobiet. Piszesz z pozycji człowieka który chyba nigdy przed takim dylemnatem nie stanął. I bardzo dobrze. Ale wybacz - nie oceniaj tak surowo kobiet który ch takie nieszczęście dotknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 23:05 Pagyo, dlaczego zlosliwie falszujesz moje intencje? To nie moze byc przypadek - to celowa manipulacja. Przeciez ja JESTEM ZA ABORCJA terapeutyczna. Jezeli ciazy nie mozna kontynuowac ,nalezy dokonac terapeutycznej aborcji. Ale BEZ MORDOWANIA PLODU. Plod 5-cio miesieczny mozna umiescic w inkubatorze i utrzymac DZIECKO PRZY ZYCIU. Dlaczego jestes cyniczna hiena i nie chcesz zrozumiec prostego faktu medycyny , ZE NIE MUSIMY ZABIJAC plodow po aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
aalaaskaa Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 23:02 leonard3: to ty już przestań pieprzyć, bo rozprzestrzeniasz tak parszywe geny, że gatunek ludzki się degeneruje. Czy twoja żona czytała to, co tu (w różnych miejscach) powypisywałeś i jeszcze z tobą sypia? Pozwala ci się zbliżać do tej trójki już spłodzonych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 23:08 aaalaska. co jest takiego niezrozumialego w medycznym fakcie, ze nie musimy zabijac plodow POABORCYJNYCH ? Wie tak naprawde o aborcje nie chodzi- chodzi o zadze mordu na plodzie. No przyznaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
aalaaskaa Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 23:32 leonard3 napisał: > aaalaska. co jest takiego niezrozumialego w medycznym fakcie, ze nie musimy > zabijac plodow POABORCYJNYCH ? > Wie tak naprawde o aborcje nie chodzi- chodzi o zadze mordu na plodzie. > No przyznaj sie. Zmieniasz temat. Mnie akurat chodziło o to, że ktoś tak agresywny i ziejący nienawiścią, jak ty, nie powinien mieć kontaktu z żadnymi dziećmi. Nawet jeśli sam je spłodził. A fakt, że płodzisz kolejne, przeraża mnie, bo spór o to czy o rozwoju osobowości dziecka decydują geny, czy wychowanie, wciąż pozostaje nierozstrzygnięty, więc możliwe, że już sprowadziłeś na świat 3 potwory i produkujesz kolejne. Ja się boję. Nie zamierzam z tobą więcej dyskutować, więc tylko poradzę (wątpiąc, że posłuchasz), żebyś przemyślał dwie sprawy (umiesz myśleć?): 1. Nikt (NIKT!) na świecie nie domaga się nakazu aborcji, a więc siewcami zamieszania są ci, którzy domagają się zakazu aborcji - to oni (wy) są (jesteście) stroną agresywną. 2. Naturalną reakcją ciężarnej kobiety jest chęć urodzenia dziecka, zatem fakt, że rozważa możliwość dokonania aborcji jest DRAMATEM. Nie wiem jakim trzeba być palantem, żeby patrzeć na kobiety i widzieć osoby, które marzą o zachodzeniu w kolejne ciąże po to, żeby dokonać aborcji. Poproś kogoś, kto się dyskusją z tobą nie brzydzi, żeby ci wytłumaczył felieton, pod którym dyskutujemy, bo najwyraźniej go nie zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
irka.w Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 17.04.07, 02:19 Masz troje malutkich dzieci? Rok po roku? to znaczy że najstarsza ma 2 - 2,5 roku? I ty siedzisz godzinami przy komputerze i tworzysz na najróżniejsze tematy? Rusz no tyłek i idź pomóż swojej żonie! Naczynia umyj. Ugotuj coś. POBAW SIĘ Z DZIEĆMI! Zrób coś pożytecznego. Jeżeli potrafisz coś poza rozmnażaniem się. Odpowiedz Link Zgłoś
jwbj po prostu Ty i Twoja żona macie wyjatkowego farta. 26.04.07, 14:58 Interesuje mnie tez np jakosc opieki nad dziecmi. Na ciąży się wszystko nie konczy ale dopiero zaczyna. Rozumiem, ze dzici były wcale lub zbyt krótko karmione piersią, co niesie niepowetowane szkody. W przeciwnym wypadku niemożliwe byloby tak szybkie zajście w ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 W czym nielegalna aborcja jest lepsza od legalnej? 14.04.07, 10:00 Że katolicy, z nieżyjacym Wojtyłą na czele, chcą jej bronić za wszelka cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: W czym nielegalna aborcja jest lepsza od lega 14.04.07, 11:07 Odpowiadam: Można na niej więcej zarobić. Pierwszy skrobacz Małopolski, tow. prof. dr Rudolf Klimek zwietrzywszy w latach 90-tych złoty interes stał się gorliwym "obrońcą życia poczętego" i rozmaite ZChN-owskie pajace z Krakowa i nie tylko pokazywały się z nim i macały przed kamerami zapadając równocześnie na zbiorową amnezję. Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_kaska Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 14.04.07, 12:31 słuchajcie dalej Giertychów i temu podobnych to będą sie z was śmiać na świecie. W żadnym daleko posuniętym kraju nie ma u sterów władzy prawicowej. w mojej szkole nawet nauczycielki opowiadają sie za aborcją. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 14.04.07, 16:18 USA? Kanada? Co to zreszta znaczy " posuniety" kraj? Postepowy? Jak Kuba i Korea Pln? Gdyby polityke, mlody czlowieku, budowano myslac czy sie z nas beda smiac na swiecie byloby naprawde kiepsko. I kto sie niby bedzie smiac lewacko-laickie media? I kij im w oko! Twoich "nauczycielek"- zwolenniczek aborcji mi szkoda. Zreszta masz tendencje do uogolniania wiec pewnie mozna je policzyc na palcach jednej reki. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 06:19 cortez_i_pizarro napisał: > Gdyby polityke, mlody czlowieku, budowano myslac czy sie z nas beda smiac na > swiecie byloby naprawde kiepsko. ***************************************** Na Kubie właśnie tak budowano. Bez zawracania sobie głowy opinią publiczną. I to jest wzór do naśladowania? Odpowiedz Link Zgłoś
darek1704 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 16:07 Za dwa lata KATOLAND odejdzie w zapomnienie a po Giertychu zostanie wspomnienie - stary człowieku. Może znajdzie się odważny człowiek w tym kraju aby dsunąć KLER i ich gorących popleczników od Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krusia78 Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 14.04.07, 13:40 Szkoda gadać, powiem tak: "jaki pan, taki kram" Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 Wiemy ale nie chcemy. 14.04.07, 15:48 Cytat:"A przecież wiemy, jak ograniczyć przerywanie ciąży. Tak jak we Francji: przez system edukacji seksualnej w szkołach, placówkach medycznych, ośrodkach pomocy społecznej, poradniach dla młodzieży i dla kobiet. Jak w Szwecji i Holandii: przez antykoncepcję dostępną i tanią, szczególnie dla studentów i osób ubogich." Wiedzieć to jedno a chcieć to zastosować to drugie.Tzw obrńcy życia też to doskonale wiedzą,tyle, że im wcale nie zależy na tych nienarodzonych dzieciach, czy jak chcą inni-płodach.Im zależy na zdobywaniu poparcia politycznego wśród ,jak to określił Jacek Kurski,ciemnego ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
boderek Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 14.04.07, 16:10 bardzo mądrze napisany artykuł nic dodac, nic ująć "czemu ci, którzy najgorliwiej zwalczają aborcję, tak wiele robią na jej rzecz?" No właśnie, czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Kilka uwag 14.04.07, 16:14 1. Ciekawe, ze najglosniej krzyczacy na rzecz aborcji jednoczesnie najglosniej protestuja w obronie zabijanych malych fok. 2. Od kiedy to obrona zycia jest postawa ekstremalna, a zgoda na morderstwo jest postawa umiarkowana i cywilizowana? 3. Po polsku mowi sie "dlaczego", a nie "czemu". Madralo! Odpowiedz Link Zgłoś
eksterminator_debili No wlasnie - dlaczego? Mimo wszystko - trafiony! 14.04.07, 17:19 Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Nauczyc gowniarza to chodzi i powtarza 15.04.07, 16:27 zaczynasz byc chlopcze irytujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Re: Kilka uwag 14.04.07, 23:28 cortez_i_pizarro napisał: > 2. Od kiedy to obrona zycia jest postawa ekstremalna, a zgoda na morderstwo > jest postawa umiarkowana i cywilizowana? No właśnie. Dlaczego ci zwyrodnialcy z LPR chcą wpisać do Konstytucji obowiązek mordowania kobiet w imię rzekomej wyższości zygoty? Dlaczego skazują na samobójstwa i choroby psychiczne zgwałcone kobiety, które mogłyby jeszcze jakoś wyjść na prostą dzięki usunięciu ciąży? Dlaczego żaden z polityków LPR, przynajmniej tych znanych, nie adoptował chociażby jednego upośledzonego lub kalekiego dziecka, jesli tak bardzo ich los leży im na sercu? A jeśli nawet przyjąć za prawdziwą teorię papieża Piusa IX (bo św. Tomasz i Augustyn twierdzili inaczej), że zygota jest człowiekiem, to dlaczego Giertych i spółka nie chcą poświęcić czasu, energii i państwowych pieniędzy na ratowanie tych - lekko licząc - kilkudziesięciu tysięcy płodów usuwanych nielegalnie, natomiast tak bardzo im zależy, aby upokorzyć i sprowadzić do roli przedmiotu kobiety, które i tak przeżywają dramaty? To zachowania typowe dla mężczyzn, którzy mają problemy z seksem lub zostali skrzywdzeni bądź upokorzeni przez kobiety. Ze swoimi kłopotami powinni jednak udać się do odpowiednich specjalistów. Zbiorowa zemsta na płci przeciwnej naprawdę im nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Kilka uwag 15.04.07, 00:43 Tez sie zastanawialem, co mezczyzn, deklarujacych przynaleznosc do religii gloszacej milosc, pcha ku nienawisci do kobiet, skad sie bierze to perwersyjne pragnienie ich zdominowania i upokorzenia? Zgadzam sie, ze chodzi tu o seks, a raczej o problemy z nim. I tez o problemy ze soba samym - wydaje mi sie, ze wielu nieudaczników próbuje prostowac swoje zycie starajac sie dorównac ich autorytarnym ojcom: niepewni swej meskosci, nie mogac konkurowac o matke, kompensuja to mszczac sie na obcych kobietach (na obcych, bo przeciez nie na dominujacej matce - ta dla nich jest Madonna i niepokalana). Przynaleznosc do konserwatywnego kosciola katolickiego pozwala im nie tylko kamuflowac ich problemy, ale paradoksalnie ulatwia tez publiczne realizowanie ich perwersji. Do dzisiejszego parlamentu mam pretensje nie o to, ze jego czlonkowie maja problemy seksulane i osobowosciowe, ale o to, ze czynia z tych problemów najwazniejsze zagadnienie dla narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
irka.w Re: Kilka uwag 15.04.07, 02:31 3. Po polsku mowi sie "dlaczego", a nie "czemu". I pewno dlatego Norwid napisał: DLACZEGO cieniu odjeżdżasz ręce załamawszy na pancerz? Coś z tą twoją znajomością języka polskiego jest niw w porządku. Z całą resztą prawdopodobnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
raven38 Re: Kilka uwag 15.04.07, 07:51 cortez_i_pizarro napisał: > 1. Ciekawe, ze najglosniej krzyczacy na rzecz aborcji jednoczesnie najglosniej > protestuja w obronie zabijanych malych fok. > 2. Od kiedy to obrona zycia jest postawa ekstremalna, a zgoda na morderstwo > jest postawa umiarkowana i cywilizowana? > 3. Po polsku mowi sie "dlaczego", a nie "czemu". Madralo! Po polsku mówi się "czemu" i "dlaczego" nieuku,a czym się różną młode foczki od setek tysięcy zabijanych dziennie młodych cieląt,z których skóry robi się buty i inną galanterię a ty zażerasz się cielęcinką, nie wspomnę już o milionach kurczaczków, prosiaczków itd Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kilka uwag 15.04.07, 11:02 cortez_i_pizarro napisał: > 1. Ciekawe, ze najglosniej krzyczacy na rzecz aborcji jednoczesnie najglosniej > protestuja w obronie zabijanych malych fok. > 2. Od kiedy to obrona zycia jest postawa ekstremalna, a zgoda na morderstwo > jest postawa umiarkowana i cywilizowana? > 3. Po polsku mowi sie "dlaczego", a nie "czemu". Madralo! ****************************************** Ciekawe, że najgłośniej o ochronie życia krzyczą ci, którzy wysyłają ludzi na wojny, mordują w celach śmierci czy tysiącami mordują inne żywe stworzenia. Czy ten wrzask w obronie życia jest li tylko hipokryzją, czy też chodzi o to, by materiał do mordowania za szybko się nie wyczerpał? Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Wstyd... 15.04.07, 16:30 To wstyd,ze tacy Niegolewski czy Kozietulski nalezeli do tego samego narodu co ty. A moze jednak nie?... Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina Re: Kilka uwag 15.04.07, 20:08 > 1. Ciekawe, ze najglosniej krzyczacy na rzecz aborcji jednoczesnie najglosniej > protestuja w obronie zabijanych malych fok. Bo krzyczenie glosne wszem i wobec zeby nie zabijac malych fok palami konczy preceder zabijania fok. A krzyczenie zeby zdelegalizowac aborcje zwieksza ich liczbe... > 2. Od kiedy to obrona zycia jest postawa ekstremalna, a zgoda na morderstwo > jest postawa umiarkowana i cywilizowana? Obrona czyjego zycia? Kobiety czy potencjalnego noworodka? Przeciez zaostrzenia prawa w obronie 'nienarodzonych' w Polsce bedzie oznaczalo legalne morderstwo na wielu kobietach. Twoimi rekami. > 3. Po polsku mowi sie "dlaczego", a nie "czemu". Madralo! Jezyk jest od tego zeby go wykrzywiac. Skup sie na informacji przekazywanej a nie na jej formie. Jedyna nie do przyjecia postawa w dyskusji to obrazanie dysputanta wykrzyknikami typu "madralo"... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Ludzi ma być dużo, mają być biedni, wielodzietni, 14.04.07, 16:53 kobiety umordowane zyciem codziennym, najlepiej opieką nad niepełnosprawnymi. Bo tylko wtedy panowanie Koscioła Katolickiego bedzie niezagrożone, nikt nie bedzie miał dośc siły, aby zwrócic uwagę na kłamstwa księży, a ich byle słowo bedzie odebrane z wdziecznością. Ale jak długo ma być tak jak kosciołowi wygodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
tredve94 Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 14.04.07, 17:02 "A przecież wiemy, jak ograniczyć przerywanie ciąży. Tak jak we Francji: przez system edukacji seksualnej w szkołach, placówkach medycznych, ośrodkach pomocy społecznej, poradniach dla młodzieży i dla kobiet. Jak w Szwecji i Holandii: przez antykoncepcję dostępną i tanią, szczególnie dla studentów i osób ubogich." Znalazłem takie stanowisko Koscioła z 1991 r.: "Człowiek ma prawo do świadomego i odpowiedzialnego kształtowania swego rodzicielstwa, a sfera życia seksualnego jest darem ofiarowanym ludziom przez Stwórcę. Jako niedopuszczalne uznawane jest stosowanie aborcji jako środka zapobiegania ciązy. Kościół zdecydowanie wypowiada się przeciwko stosowaniu środków wczesnoporonnych. Natomiast dyskusję na temat "dozwolonych" czy "niedozwolonych" środków i metod zapobiegawczych uważa za bezprzedmiotową, gdyż nie ma ona biblijnego uzasadnienia. Kościół nie wnosi zastrzeżeń do stosowania we współżyciu małżeńskim środków zapobiegawczych (za wyjątkiem wczesnoporonnych) w celu dopełnienia świadomego rodzicielstwa w planowaniu rodziny oraz dla ochrony zdrowia kobiety." Tylko, że to nie jest stanowisko Kościoła Rzymsko Katolickiego tylko KEA. I to chyba powoduje dlaczego jest jak jest. Holandia czy Szwecja to inna bajka, inna świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 06:31 Najlepszy numer w tym artykule jaki autor przytoczyl, jak dla mie jest ten, ze niektore kobiety maja obawy, ze lekarze beda dbac o plod bardziej niz o nie same . Jak to sie ma do aborcji? Aborcja przeciez nastepuje do pewnego (krotkiego) okresu ciazy. Niedbajac o matke jednoczesnie oznacza niedbanie o plod -czy tego te kobiet pojac nie moga??? Mozna czasem zaniedbac dbanie o matke ze strony lekarzy przy PORODZIE ale nigdy sie jej niezaniedbuje podczas ABORCJI. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 20:16 > Jak to sie ma do aborcji? Aborcja przeciez nastepuje do pewnego > (krotkiego) okresu ciazy. Wiekszosc aborcji ciaz ktore zagrazaja zyciu kobiety odbywaja sie w drugim trimestrze. Wyobraz sobie sytuacje w ktorej kobieta duzo wymiotuje w czasie pierwszych trzech miesiecy. Lekarz w Holandii wysyla ja na badania i okazuje sie ze ma ona nowotwor na mozgu ktory trzeba natychmiast leczyc inaczej umrze. Lekarz w Polsce mowi jej ze z badaniami poczekamy az urodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 20:58 Kobieto alexamino, po co ta demagogia? Obecnie mozna utrzymac przy zyciu plod 5-cio miesieczny. To jezeli nowotwor wykryto w 4 miesiacy ciazy to nie ma ZADNEGO powodu zeby nie poczekac 30 dni i zrobic terapeutyczna aborcje i utrzymac dziecko przy zyciu. Aly ty cholernie lubisz zabijac. Tylko jak zatluczesz plod na smierc to bedziesz szczesliwa jako sadystyczna morderczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
aike Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 23:59 30 dni to może być za długo. Stopień zaawansowania choroby i umiejscowienie guza jest tu istotne i czasem 30 dni może oznaczać dla kobiety życie lub śmierć. Jeżeli kobieta chce się poświęcić, droga wolna, ale nie sankcjonujmy prawnie takiego heroizmu. Poza tym ciekawi mnie, czy radził byś małżonce taką decyzje, wiedząc, że może nie będzie jej dla tego dziecka, o ile ono przeżyje i nie będzie upośledzone? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 00:05 Znam przyklady takiego heroizmu. Osoba ta donosila ciaze do 9 miesiaca. Jest obecnie beatyfikowana. Ja zonie nic bym nie doradzal, ale wiem co by ona zrobila, bo ona to ze mna dyskutowala. Zgadnij. Ps. Pozatem jezeli nowotwor jest tak agresywny , ze podwaja sie w 30 dni to i tak szanse przezycia kobiety sa 0 Odpowiedz Link Zgłoś
genusf Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 00:12 leonard3 napisał: > Ja zonie nic bym nie doradzal Dlaczego "doradzasz" innym? Odpowiedz Link Zgłoś
aike Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 00:16 Nie każda kobieta chce być święta. Nie każda urodziłaby za wszelką cenę. Dlatego prawo nie powinno takich rzeczy nakazywać. Jeżeli są wątpliwości, prawo powinno zapewniać większą możliwość wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 03:30 > Wyobraz sobie sytuacje w ktorej kobieta duzo wymiotuje w czasie pierwszych > trzech miesiecy. Lekarz w Holandii wysyla ja na badania i okazuje sie ze ma ona > nowotwor na mozgu ktory trzeba natychmiast leczyc inaczej umrze. Lekarz w Polsc > e > mowi jej ze z badaniami poczekamy az urodzi... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60731443&a=60811838 Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Aborcja - sprzeciw 15.04.07, 11:59 Po wojnach na górze - czas na wojnę sumień. Można i tak. Jedna mała uwaga, byleby bez hipokryzji ze strony tzw. "obrońców". "Ciemny ludek" nie wszystko kupi ... . Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 [...] 15.04.07, 12:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
basstard79 Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 12:38 Ciekawe jest to, że ci tzw. "obrońcy życia" (ale najwyraźniej tylko poczętego - już narodzone ma dla nich znaczenie marginalne) ani słowem nie zająknęli sie na temat np. sytuacji dzieci w domach dziecka, gdzie norma żywieniowa wynosi średnio ok. 5zł dziennie. Żaden z nich też nie wspomniał choćby o darmowej pomocy lekarskiej i psychologicznej dla zgwałconych kobiet, które zaszły w ciążę, której nie wolno byłoby im usunąć. "Radźcie sobie same, mamy was gdzieś - jesteście tylko przyrządami do rodzenia. Macie urodzić za wszelką cenę, ale jakiejkolwiek pomocy się nie spodziewajcie." Zupełnym przerażeniem i obrzydzeniem napawa mnie pogląd niektórych ekstremistów z LPRu (a także zapewne z PiSu), że aborcja powinna być zakazana nawet, gdy zagrożone jest życie matki. Proszę, POWIEDZCIE TAKIM KOBIETOM, ŻE MAJĄ UMRZEĆ W MAJESTACIE PRAWA. POWIEDZCIE IM TO, PATRZĄC IM W OCZY. POWIEDZCIE TO ICH MĘŻOM, PARTNEROM (LUB PARTNERKOM) I RODZINOM. ICH DZIECIOM, JEŚLI TAKIE JUŻ MAJĄ. "Wasza mamusia musi umrzeć, ale cieszcie się, będziecie mieć braciszka/siostrzyczkę". Trzęsie mnie od myślenia o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 12:51 basstard, tak cie trzesie z ochoty do aborcji ? Chlopie , dla ciebie zamiescilem przepis na aborcje chalupnicza. Latwy i przyjemny. Potrzebna tylko lyzka stolowa i mlotek do rozbijania czaszki dziecka. Pomoz jakiej kobitce i walnij mlotkiem jej plod. Co do dzieci w sierocincach to sa dwa wyjscia: 1) Podwyzszyc im stawke zywieniowa z obecnych 5 do 6 zlotych. To bedzie kosztowalo tyle co jedna rzadowa Lancia. Za duzo. 2) O wiele jednak latwiej i przyjemniej bedzie dokonac na sierotach eutanazji- aborcji spoznionej. Bastaard (z ang. sku..syn) wez mloteczek i rozbij pare czaszeczek sierotkom. Odpowiedz Link Zgłoś
basstard79 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 13:01 Leonard, człowieku - naucz się czytać ze zrozumieniem!!! Nie pisałem tu o tym, że aborcja powinna zastąpić antykoncepcję, tylko o PRZYPADKACH GWAŁTU ORAZ ZAGROŻENIA ŻYCIA KOBIETY!!! Co byś powiedział kobiecie, która rodząc dziecko może sama umrzeć? Co byś powiedział jej rodzinie? Jestem zdecydowanie za używaniem antykoncepcji (chociaż pigułki kosztują nie 10, jak napisałeś, ale 40zł miesięcznie - wiem, gdyż sam kupuję je mojej Kobiecie - jednak to tylko marginalna uwaga, która nie zmienia postaci rzeczy). Ale po pierwsze, czasem i ona zawodzi, po drugie zaś, kobieta, która zostaje zgwałcona, nie musi przecież sama akurat antykoncepcji stosować (jeśli jest np. samotna), a i gwałciciel raczej nie używa prezerwatyw. Przeczytaj to, co napisałem JESZCZE RAZ. I zastanów się, jeśli jesteś do tego zdolny. A, i pytanie: masz propozycję dla ludzi, którzy w wieku 18 lat są wyrzucani z domu dziecka na ulicę? Tak z ciekawości pytam. A "bastard" znaczy po pierwsze "bękart", po drugie "drań". Nie zaś "sk....syn", jak raczyłeś zainsynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 13:23 Kolego draniu, 1) Proponowana peambula do Konstytucji Europejskej mowi ,ze nasza cywilizacja opiera sie na kulturze i etyce grecko-rzymskiej. Ta etyka stanowi, ze NOWE zycie ma pierwszenstwo przed starym zycie. Zycie dziecka wazniejsze od zycia matki. (stad nazwa cesarskie ciecie). 2) Aborcja terapeutyczna nie musi oznaczac MORDERSTWA. Mozna dokonac aborcji w 5 miesiacy ciazy i utrzymac plod przy zyciu w inkubatorze pod opieke panstwa 3) Co do "ciezkiego zycia" 18 letnich sierot. No to maja one perspektywy tak jak kazdy inny czlowiek - isc do pracy w unii europejskiej, pojsc na oficera zawodowego, podrozowac i brac sie z zyciem za bary. ZYC. ZYC , ZYC A tu taki sadystyczny "dran" tak beztrosko szafuje smiercia. Odpowiedz Link Zgłoś
basstard79 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 13:33 Nowe przed starym... Powiedz to kobiecie, która ma umrzeć. Powiedz to jej rodzinie. A w wyobraźni sam postaw się w takiej sytuacji - w sytuacji męża/faceta kobiety skazanej na śmierć. Bo w realu nawet Tobie tego nie życzę. Nie, nie i jeszcze raz nie. O ile jestem w stanie zrozumieć racje (wciąż jednak się z nimi nie zgadzając) przeciwników aborcji w przypadku np. gwałtu, to skazywanie na śmierć kobiety, która może umrzeć rodząc dziecko jest okrucieństwem w stosunku do niej i jej rodziny. Tutaj jakiekolwiek potyczki ideologiczne nie mają dla mnie racji bytu - tutaj powinna zdecydować KOBIETA do spółki ze swoją rodziną. Co do perspektyw nieszczęśników, którzy po ukończeniu osiemnastki trafiają z domu dziecka na ulicę - wiesz, żeby zdobyć pracę, trzeba mieć zameldowanie. Taki mały problemik. Nie wszystkim zaś na wojsko pozwoli zdrowie. Nie szafuję śmiercią. Nie jestem "draniem" (mój nick jest grą słów, dla Ciebie prawdopodobnie nieco zbyt skomplikowaną). Sadystą zaś jesteś Ty, drogi Leonardzie. Obyś nigdy nie musiał skonfrontować się ze skutkami swych bezwzględnych poglądów w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 20:54 > 1) Proponowana peambula do Konstytucji Europejskej mowi ,ze nasza cywilizacja > opiera sie na kulturze i etyce grecko-rzymskiej. Ta etyka stanowi, ze NOWE > zycie ma pierwszenstwo przed starym zycie. Zycie dziecka wazniejsze od zycia > matki. (stad nazwa cesarskie ciecie). Cesarskie ciecie za czasow rzymskich dokonywane bylo na kobietach ktore UMARLY w czasie porodu ZANIM sie dziecko urodzilo. Byl to akt ratowania plodu PO smierci matki. (Historia o tym ze Cezar urodzil sie z cesarskiego ciecia jest falszywa legenda - jego matka Aurelia zyla jeszcze pozniej 45 lat...) Jeden lekarz rzymski (Maimonides? chyba...) twierdzil ze potrafil dokonywac c-sekcji tak by kobieta przezyla... Generalnie byla to jednak akcja ratowania plodu po smierci kobiety i to w dodatku taka, ktora niewielu lekarzy znalo. Byly, owszem, przypadki usmiercania kobiet c-cieciem, czesto dyktowane swiadomoscia ze kobieta nie przezyje porodu tak czy inaczej wiec przynajmniej ratujmy jej dziecko, a czasami dyktowane morderczym postepowaniem mezczyzn, co szczegolnie czesto wydarzalo sie za czasow feudalnej Europy kiedy meski potomek rodu liczyl sie bardziej niz jego matka. Wybacz, ale zachodnia Europa nie lubi sie porownywac do siebie z okresu srednich wiekow i nie to miala namysli w preambule... Cesarskie ciecie weszlo do medycyny jako terapeutyczna metoda wraz z technologia, antybiotykami. Do XX wieku uwazano te procedure za barbarzynska. > 2) Aborcja terapeutyczna nie musi oznaczac MORDERSTWA. Mozna dokonac aborcji > w 5 miesiacy ciazy i utrzymac plod przy zyciu w inkubatorze pod opieke panstwa Udalo nam sie pare razy utrzymac prz zyciu 5 miesieczny plod. Zwykle to co wyrasta z takiego plodu, jesli wogole przezywa bo w wiekszosci wypadkow sie to po prostu nie udaje (dlatego za kazdym razem jak sie uda to prase zwoluja), to czlowiek z bardzo powaznym niedorozwojem fizycznym i psychicznym. Koszta utrzymania przy zyciu takiego plodu sa ogromne i nawet na Zachodzie tylko nieliczne szpitale sobie moga na to pozwolic. Koszta utrzymania takiego czlowieka przy zyciu sa rowniez b. wysokie. Poza tym 5-6 miesieczny plod w aborcji usuwa sie w kawalkach, inaczej trzebaby dokonac cesarskiego ciecia a ta procedura nawet dzisiaj nie jest do konca bezpieczna. Ile ty masz lat Leonard? Pytam, bo twoje sugestie brzmia bardzo dziecinnie... Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 [...] 15.04.07, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 03:49 > Nie pisałem tu o tym, że aborcja powinna zastąpić antykoncepcję, tylko o > PRZYPADKACH GWAŁTU www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=7930 Odpowiedz Link Zgłoś
darciatko Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 03:20 basstard79 napisał: > Zupełnym przerażeniem i obrzydzeniem napawa mnie pogląd niektórych ekstremistów > z LPRu (a także zapewne z PiSu), że aborcja powinna być zakazana nawet, gdy > zagrożone jest życie matki. Proszę, POWIEDZCIE TAKIM KOBIETOM, ŻE MAJĄ UMRZEĆ W > MAJESTACIE PRAWA. POWIEDZCIE IM TO, PATRZĄC IM W OCZY. POWIEDZCIE TO ICH MĘŻOM, > PARTNEROM (LUB PARTNERKOM) I RODZINOM. ICH DZIECIOM, JEŚLI TAKIE JUŻ MAJĄ. > "Wasza mamusia musi umrzeć, ale cieszcie się, będziecie mieć > braciszka/siostrzyczkę". > > Trzęsie mnie od myślenia o tym. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60731443&a=60811838 Odpowiedz Link Zgłoś
danutaessen Ja ma propozycje!!! 15.04.07, 21:03 kazdemu politykowi kazdemu mocherowi ,Giertychowi i pani Giertychowej wszystkim krzykaczom szczegolnie facetom bo to oni rodza.Przydzielic po jednym chorym dziecku takim ktorego nikt nie chce nikt nie kocha.Niech sie opiekuja finansuja niech wychowuja.A pozniej tak za rok albo dwa zapytamy co mysla na temat legalnej aborcji.Ja jestem kobieta mama dwojki wspanialychh dzieciakow katoliczka ale nie chce zeby ktos mieszal sie do mojego zycia. Czy usune lub zrodze. To wylacznie moja sprawa, sprawa mojego sumienia.A nie jakiegos starego bezzebnego dziada lub baby z Radia Maryja ktory z krzyzem na ulicy stoi ,lub p Giertycha czy Kaczynskich.I wszyscy zapominaja ze Bog czlowiekowi dal wolna wole. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 [...] 15.04.07, 21:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
danutaessen Re: Ja ma propozycje!!! 16.04.07, 00:29 leonard3 tylko ludzi obrazasz tak jak najwiekszy prostak i jeszcze na dodatek inteligenta w usa ksztalconego udajesz.Smiechu warte to co piszesz to juz nuda powtarzasz sie drogi doktorku! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Ja ma propozycje!!! 15.04.07, 21:26 danutaessen napisała: > kazdemu politykowi kazdemu mocherowi ,Giertychowi i pani Giertychowej wszystkim > > krzykaczom szczegolnie facetom bo to oni rodza.Przydzielic po jednym chorym > dziecku takim ktorego nikt nie chce nikt nie kocha.Niech sie opiekuja finansuja > > niech wychowuja.A pozniej tak za rok albo dwa zapytamy co mysla na temat > legalnej aborcji.Ja jestem kobieta mama dwojki wspanialychh dzieciakow > katoliczka ale nie chce zeby ktos mieszal sie do mojego zycia. Czy usune lub > zrodze. To wylacznie moja sprawa, sprawa mojego sumienia.A nie jakiegos starego > > bezzebnego dziada lub baby z Radia Maryja ktory z krzyzem na ulicy stoi ,lub p > Giertycha czy Kaczynskich.I wszyscy zapominaja ze Bog czlowiekowi dal wolna > wole. To ze mamy wolna wole, zapomnial rowniez JPII. Dokladnie jestem tego samego zdania co Ty, a najbardziej przerazaja mnie fanatycy religijni. To im zawdzieczamy zlo na tej pieknej Ziemi. Jeszcze daleka droga do zrozumienia wiary przez czlowieka. Wiara manipuluje sie w bardzo latwy sposob, jezeli wierzacy jej nie rozumieja. Sadze ze wielu ich nie rozumie, bo tak jest im latwiej i wygodniej, ale niech nie beda najwiekszymi hipokrytami w dziejach ludzkosci. Leniwi, do pracy nad soba !!! Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 [...] 15.04.07, 21:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ja ma propozycje!!! 15.04.07, 22:00 Wy, katolicy, myśli macie robaczywe i jest to fakt powszechnie znany. Ale co macie z tego,że się jeszcze z nimi tak publicznie obnosicie? Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 [...] 15.04.07, 23:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ja ma propozycje!!! 16.04.07, 12:12 Jak dotąd sądy (od czasu gdy są świeckie), za ateistyczne czyny, do skóry nam się nie dobierają, więc chyba przesadzasz. Z jakiego to paragrafu chciałbys nas ścigać? Odpowiedz Link Zgłoś
km1957 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 23:10 W tramwaju mlody czlowiek siedzi na miejscu dla inwalidow. Obok stoi starsza babcia i znaczaco stuka laska o podloge. Mlodzieniec: "Jakby se pani zalozyla gumke, to by tak nie stukalo!" Babcia: "Gdyby sobie twoj ojciec WTEDY zalozyl gumke, to ja teraz mialabym gdzie siedziec" Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 23:45 Dobrze napisany artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 23:48 Lepiej mieć państwo z rodzinami wielodzietnymi, niewykształconymi, ślepo zapatrzonymi w Kościół. Więcej katolików - więcej kasy dla KrK. Ciemną Masą lepiej się rządzi. Już to kiedyś przerabialiśmy, łącznie z kultem jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 15.04.07, 23:57 A ty seidr, analfabeta i jedynak. Podwojne nieszczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 16.04.07, 05:22 leonard3 napisał: > A ty seidr, analfabeta i jedynak. Podwojne nieszczescie. Leonard3, napisales, ze jestes Doktorem Medycyny z dyplomem University of New Jersey. Moglbys zdradzic, jakiej specjalnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
kub666 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 19.04.07, 04:40 leonard3 napisał: > A ty seidr, analfabeta i jedynak. Podwojne nieszczescie. A ty, leonard, faszysta, impotent i do tego jeszcze katolik. Świeta trójca nieszczęść. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 17.04.07, 01:10 Postep nauki wymusi na wszystkich, ktorzy bija polityczna piane z uzyciem tematu aborcji drastyczna zmiane pogladow. Faktem naukowym (ogladaliscie w TV) jest utrzymanie przy zyciu 1/4 kg plodu 5-cio miesiecznego. Dziewczynka wlasnie opuscila niedawno szpital w USA jako piekne , zdrowe dziecko. Wkrotce bedzie mozliwe utrzymanie przy zyciu plodow 4-ro miesiecznych. AMA przeprowadzi niedlugo kampanie informacyjna postulujaca rozdzielenie zabiegu terapeutycznej aborcji od zabijania plodu. To zalecenie do rzadow i parlamentow bedzie przelomem w prawnym podejsciu do aborcji i utrzymywaniu plodow przy zyciu. Obecnie postulaty AMA sa dyskutowane w Swiatowej Organizacji Zdrowia ONZ. Ja nie trace czasu na przekonywanie nikogo, chodzilo mi o zebranie extremalnych opinii zagorzalych zwolennikow aborcji z maryginalnego , ateistycznego forum w Europie Wschodniej. Dziekuje Panstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 17.04.07, 01:33 leonard3 napisał: > Ja nie trace czasu na przekonywanie nikogo, chodzilo mi o zebranie extremalnych > opinii zagorzalych zwolennikow aborcji z maryginalnego , ateistycznego forum > w Europie Wschodniej. Dziekuje Panstwu. Bylozby to, ze jestes doktorem psychologii? Odpowiedz Link Zgłoś
danutaessen Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 17.04.07, 10:29 nie wiedzialam ze obrazanie ludzi rzucanie wulgaryzmem nazywa sie teraz zbieraniem danych.Moze za dlugo poza granicami kraju zyje. Czlowieku opamietaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 17.04.07, 12:14 leonard3 napisał: > Faktem naukowym (ogladaliscie w TV) jest utrzymanie przy zyciu 1/4 kg plodu > 5-cio miesiecznego. Oj, leonard3, nie czytasz katolickiej literatury, więc może nie wiesz, że jednym z ostatnio głośnych cudów JPII jest utrzymanie przy życiu 23- tygodniowego dziecka o wadze 600g. Zamiast paść na kolana przed niebiańskim wydarzeniem, masz czelność głośno powątpiewać w ten cudowny dar Poprzedniego i chrzanisz coś o naukowym fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Obrońcy życia, przyjaciele aborcji 17.04.07, 02:12 Obrońcy życia, przyjaciele aborcji I - jakby wynikalo z postow - wrogowie leonarda3.... Odpowiedz Link Zgłoś
smilkyness O du...ie dookola Macieju... 17.04.07, 13:01 A ja bym chcial sie dowiedziec, kiedy wreszcie Polacy w kraju przestana o dupie gawedzic i nad dupa radzic, a dyskutowac zazarcie, a sie klocic, a sie wadzic. Nie mudzi sie wam ten temat zastepczo-dyzurny? Proponuje przeskoczyc ten zalosny etap w spolecznej dyskusji i zajac sie czyms wartym zainteresowania i istotnym. Gospodarka, edukacja i emigracja na przyklad. Aborcja byla, jest i bedzie - niezaleznie od kretynskich pogladow na te sprawe prawicy wszechpolskiej oraz idiotycznego prawa, narazajacego zdrowie i zycie kobiety na szwank. Odpowiedz Link Zgłoś