poglodzio 16.04.07, 14:55 coć tak czuje że podobnie jak Liga Polska to nowe ugrupowanie zostanie wchłonięte przez Ligę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burek_polny Partia Wrzodow i Syfiarzy ... ? 16.04.07, 14:56 Partia Wrzodow i Syfiarzy ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi "'...przywrocenia ... wlasciwej pozycji ..." 16.04.07, 15:31 "..przywrocenia ... wlasciwej pozycji narodowi polskiemu..." Cel bardzo szlachetny pod warunkiem, ze Wrzodakowi chodzi o pozycje misjonarska, popierana z zamilowaniem przez kler wszelkiej masci. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nsdap? 16.04.07, 16:09 narodowo socjalistyczna durnowata anty partia? Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: nsdap? - nieee: to będzie WND, czyli... 16.04.07, 17:07 Wrzód Na D...emokracji Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: "'...przywrocenia ... wlasciwej pozycji ..." 16.04.07, 16:09 wroxi napisał: > "..przywrocenia ... wlasciwej pozycji narodowi polskiemu..." > Cel bardzo szlachetny pod warunkiem, ze Wrzodakowi chodzi > o pozycje misjonarska, popierana z zamilowaniem przez kler > wszelkiej masci. bynajmniej. jemu chodzi jedynie o kase! no i oczywiscie, by rozpie*** cala gospodarke - zaczal w Ursusie, teraz reszta kraju. wrzodak - Ty sie lepiej schowaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: "'...przywrocenia ... wlasciwej pozycji ..." 16.04.07, 16:32 Bynajmniej, ci zdrajcy na pasku Watykanu uważają, że "właściwa pozycja narodu polskiego" to taka na kolanach... Odpowiedz Link Zgłoś
rombillko Re: Partia Wrzodow i Syfiarzy ... ? 16.04.07, 17:12 TRAKTORZYSTA CHCE TWORZYC NOWE UGRUPOWANE ABY SWOJA D... DALEJ PRZETRZYMAC TAJ MU TAM DOBRZE "DO ROBOTY " Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: burek_polny 05.06.07, 15:35 burek_polny napisał: > Partia Wrzodow i Syfiarzy ... ? Ot, odezwal sie prawdziwy czerwony burek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 a swistak siedzi i zawija je w te sreberka 16.04.07, 14:57 Nastepni czuja, ze czas sie do mateczki Polki dobrac i ugryzc troche dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Wow, toż to news!! 16.04.07, 15:03 "Wrzodak zaznaczył, że mimo iż do rejestracji partii potrzebnych jest tysiąc podpisów obywateli, ma nadzieję zebrać trzy razy więcej." Boże, aż 3 tysiące!!!!!! Niewiarygodny wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Wow, toż to news!! 16.04.07, 15:09 ja tez sie podpiszę!! Niech założy 4 partie, po co sie ograniczac do jednej???? Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Wrzodakosolidarnościopisoelpeer 16.04.07, 15:02 Ale się pchają do korytka, nie popuszczą, tylko ciągle nowe partyjki, ciągle przetasowania itd, itp. Dobrze, że wyjechałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Wrzododupki? Moze z ta nazwa sprobuja? 16.04.07, 15:05 Calkiem do tej "elyty" politykow pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: gratulacje! A poza tym najtansze kanapy sa w 16.04.07, 15:18 raczej ta partia zmiesci sie na siedzeniu ciagnika ,ursusa zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: gratulacje! A poza tym najtansze kanapy sa w 16.04.07, 16:11 Ursus z tym bucem nie chce miec nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Zygmunt Wrzodak tworzy nowe ugrupowanie 16.04.07, 15:18 Co to za partia, która wśród założycieli ma tylko 3000 kretynów. Nie jednoczy nawet wszystkich pensjonariuszy oddziałów dla psychicznie chorych, o chamach nie mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
fxmt Re: Zygmunt Wrzodak tworzy nowe ugrupowanie 16.04.07, 15:25 Czy ktokolwiek z dziennikarzy relacjonujących to doniosłe wydarzenie zadał pytanie dotyczące wysoce niepokojących faktów, a mianowicie kto i w jaki spoosób odebtrał narodowi polskiemu godność i należne mu miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
poster012 Partia techników mechaników 16.04.07, 15:29 A gdzie to zaplecze intelektualne? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jesli on taki mechanik jak polityk to bedzie bezro 16.04.07, 18:10 botny. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Zygmunt Wrzodak tworzy nowe ugrupowanie 17.04.07, 21:15 mnie to ugrupowanie wrzodaka tak interesule jak ostatnia "homilia"zlodzieja ztorunia.facet o mentalnosci straganiarza koniecznie chce byc wodzem!napewno znajdzie chetnych kilku skoltunionych katooszolomskich przyglupow ktorzy zmieszcza sie na tej jego kanapie!smiesznosci w tym katolandzie nie ma konca!moze to idobrze troche humoru przeciez nie zaszkodzi!czekam teraz na wystapienie tego pana w /panstwowej/telewizji z referatem programowym w stylu -"co sobota caly narod u spowiedzi i komunii swietej"!pielgrzymki przynajmniej raz w roku do sanktuarium zlodzieja w toruniu!wszelkie datki tylko na konto radya marya.uff!dosyc! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Różowe hieny polityczne z części KOR, żerujące na 16.04.07, 15:31 Minione 20 lat dowodnie wykazało, że różowe hieny polityczne z części KOR, żerujące na Robotnikach, Kościele i Ojczyźnie, miały tylko jeden cel - dorwać się po naszych grzbietach do władzy. Kuroń, Michnik i towarzysze zapiekli w swej zoologicznej nienawiści do polskości cynicznie rozgrywali nasze nieszczęście, krew i naiwność. Deklarowali faryzeuszowską pomoc, by podstępnie wkupić się w nasze, polskie, katolickie i robotnicze środowisko. Wszystko po to, by za naszymi plecami dogadać się ze swoimi ideowymi pobratymcami - z komunistami. (...) Po pozornym upadku komunizmu, a raczej po dokonanym w Magdalence podziale władzy pomiędzy czerwoną a różową nomenklaturę, lewicową część tzw. opozycji demokratycznej, staro-nowi rządcy Polski rozpoczęli - pod nowymi już demokratycznymi, europejskimi hasłami - kolejną fazę walki z katolicyzmem i polskością. Z wartościami, które w całej historii Państwa i Narodu Polskiego były nierozerwalne, wręcz tożsame. Dlatego dzisiaj jako Kościół i Naród stanęliśmy wobec śmiertelnie groźnych wyzwań i niebezpieczeństw. Bezbożna, szatańska masoneria szerzy demoralizację i nihilizm. ("Tygodnik Solidarność" 26 lipca 1996) Krotko mowiac, czas pokazal ze Z. Wrzodak mial racje i dlatego zycze mu w przedsiewzeiciu politycznym sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Jesus loves you. Everyone else thinks you're ... 16.04.07, 15:36 Jesus loves you. Everyone else thinks you're an asshole. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Różowe hieny polityczne z części KOR, żerujące na 16.04.07, 15:43 Drugie przykazanie sobie snobie przypomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:48 Drugie przykazanie cytuje z bibli tysiaclecia (katolicka )Nie bedziesz czynil zadnej rzezby ani zadnego obrazu tego co jest na niebie wysoko ani tego co jest na ziemi nisko,ani tego co jest w wodach i pod ziemia.Nie bedziesz oddawal im poklonu i nie bedziesz im sluzyl() Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:36 A ja zycze ci duuuzo zdrowia (zwlaszcza psychicznego), spokoju, dobrej opieki zyczliwych sanitariuszy, no i przede wszystkim niewpadania w kolejna schizofrenie i manie przesladowcza... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:40 Nie mam manii przesladowczej w odroznieniu od zapieklego wroga Wrzodaka, ktory ciaga polemistow po sadach. Perły i plewy Rafał A. Ziemkiewicz Bluzg salonowy Dobrze jest czasem paroma słowami prawdy wkurzyć jakiegoś świętoszka, żeby zobaczyć, jak mu spada maska. Rafał Ziemkiewicz Redaktor Pacewicz doznał ataku furii, że zlitowałem się nad jego naiwnością, i bluznął w stylu zaiste godnym salonów "Gazety Wyborczej". Nazywa mnie chamem, burakiem, oszczercą, paszkwilantem i członkiem redakcji pisma paszkwilowego, a przy okazji jako kolejny członek swej redakcji publicznie kłamie, jakobym za rzekome oszczerstwa "musiał przepraszać Adama Michnika". Otóż, prawda jest taka, że dałem się przekonać czcigodnemu seniorowi naszego środowiska, który podjął się mediacji, do polubownego zakończenia tego żenującego sporu poprzez publiczne oświadczenie, czego w moim tekście nie było, i przeprosiny za wieloznaczność użytego sformułowania. Nie przewidziałem, że Adam Michnik niemal nazajutrz rzuci swoją dziennikarską sforę do rozpowszechniania z gruntu fałszywej interpretacji ugody, którą ja naiwnie uznałem za akt dobrej woli. Cóż, przeceniłem jego zdolność honorową - by raz jeszcze odwołać się do Boziewicza. Ja Pacewicza do sądu pozywać nie myślę, bo, dając ten popis salonowych manier, powiedział czytelnikom coś o sobie, a nie o mnie. Ale też i o swoim towarzystwie. Clou jego bluzgów stanowi bowiem apel do redakcji "pisma paszkwilanckiego", żeby wreszcie przestała mnie drukować. Rozumiem, że Pacewicz mile wspomina czasy, gdy na żądanie "Wyborczej" wyrzucano z innych gazet krnąbrnych publicystów - ale "te se ne vrati". Obnaża jednak, co dla jego środowiska znaczy redakcja: karny zastęp wiernych żołnierzy wojny ideologicznej, w którym własne poglądy są po prostu nie do pomyślenia. W tym zastępie, byle trzymać linię, jest miejsce nawet dla osób o tak nieposzlakowanej opinii jak Maleszka, ale Roman Graczyk, skoro zwątpił w dogmat o lustracji, wyleciał natychmiast. I to właśnie chłopcy od Michnika zwykli pouczać wszystkich dokoła o "dziennikarskiej niezależności". Ale czyż michnikowszczyzna mogłaby istnieć bez obłudy? Tekst jest odpowiedzią na felieton Kodeks Ziemkiewicza autorstwa Piotra Pacewicza opublikowany 12 kwietnia w "Gazecie Wyborczej" Wirtualne męczeństwo - felieton Rafała Ziemkiewicza z 10 kwietnia Rafał Ziemkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:45 Najbardziej podoba mi sie ta "bezbozna, szatanska masoneria szerzaca nihilizm" :-)))))) junkier, ty ze swoimi cytatami jestes tak glupi, ze az smieszny. Zreszta bez cytatow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:47 Coraz wiekszej ilosci wyksztalciuchow puszczaja nerwy i zamiast argumentow uzywaja zwyczajnych, ordynarnych inwektyw, czemu akurat nie ma sie co dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:55 junkier napisał: > Coraz wiekszej ilosci wyksztalciuchow puszczaja nerwy i zamiast argumentow > uzywaja zwyczajnych, ordynarnych inwektyw, czemu akurat nie ma sie co dziwic. Juz Ci tlumaczylem junkier - slowo "wyksztalciuchy" nie istnieje :D Podobnie jak dziesiatki innych tworow stworzonych za komuny. Tyle, ze teraz w imie walki z komuna te twory tworza inni, nienazwani jeszcze totalitarni przywodcy. Zabola nas te rzady, oj zabola junkier. A Ty wciaz im wierzysz. Zrob dla wlasnej higieny psychicznej taki test: Napisz sobie na koszulce - "mozecie mnie Kaczynscy w dupe pocalowac" ...czyli zwyczajnie niegrzeczny, chamski ALE ZGODNY Z PRAWEM napis. Pochodz w tej koszulce kilka dni i zobaczymy, czy do Ciebie o piatej rano nie zapuka ORMO-BOR czy jakis inny nienazwany twor. Tak sie konczy pozwalanie rzadzacym na naginanie, czy wrecz lamanie prawa i SWOBOD. "LIBERALIZM GLUPCZE" powinien sobie duet KK napisac na scianie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:08 >>>"LIBERALIZM GLUPCZE" powinien sobie duet KK napisac na scianie. Tak, na tarczy do strzelania z wiatrowki:) Liberalizm - tak, ale nie kosmopolityczny lze-liberalizm vel demoliberalizm naglasniany dzis przez polskojezyczne media i persone takie jak olechowski. Jedyny prawdziwy liberalizm to liberalizm konserwatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:15 A co na to wszystko doktor Lubicz? Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:16 junkier napisał: > >>>"LIBERALIZM GLUPCZE" powinien sobie duet KK napisac na scianie. > > > Tak, na tarczy do strzelania z wiatrowki:) > > > Liberalizm - tak, ale nie kosmopolityczny lze-liberalizm vel demoliberalizm > naglasniany dzis przez polskojezyczne media i persone takie jak olechowski. > > Jedyny prawdziwy liberalizm to liberalizm konserwatywny. czyli ganiaj babe wkolo stodoly, ale do sklepu nie puszczaj bo sobie perfumy (fuj!) kupi zagraniczne. Babsko glupie. A juz za granice - nikogo nie puszczac. Ci co jada, bo sie swiata nie boja - Boga sie nie boja... Junkierrrrrrrrrrr L I B E R A L I Z M. Oswiata, Ekonomia! Wlasnie biore kredyt na 5.000 euro. Na rok. Zaplace 5.300 euro. Nie potrzebowalem ZADNEGO DOKUMENTU junkier. Zadnego! Wystarczyla historia konta - sa wplywy regularne, spoko. Przemysl to a ja chetnie sluze innymi przykladami, ale to po 27 kwietnia bo... WLASNIE JUTRO LECE DO POLSKI JEEEEEEEEE :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:19 I co boisz sie aresztowania na lotnisku? Czy sugerujesz ze w neieliberalnej Polsce nie ma kredytow, bo ja mowie ze sa. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:25 junkier napisał: > I co boisz sie aresztowania na lotnisku? Czy sugerujesz ze w neieliberalnej > Polsce nie ma kredytow, bo ja mowie ze sa. Sa. Sa. Sa. Inne w pi..du ale sa. Nie mam juz sily chlopie na Ciebie, twardy mozg masz... Odpowiedz Link Zgłoś
rombillko Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:17 ZERUJA NZ NAS DO NAPRAWY TRAKTOROW W URSUSIE Z CHLOTA DO ROBOTY" ZAPOMNIAL WOł JAK CIELECIEM BYL" Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:05 Ty zamiast argumentow uzywasz cytatow. Nie masz wlasnego zdania, wiec jestes nie do przegadania, bo kiedy zagraza ci porazka w merytorycznej dyskusji, chowasz sie za cytatami jak za tarcza, nawet jesli sa niena temat. A najchetniej cytujesz tego notorcznego lgarza Ziemkiewicza, ktory ostatnio wije sie jak piskorz, aby tylko kolejna sztuczka retoryczna wykazac, ze nie musial przepraszac za swoje klamstwa - kiedy musial. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:11 Ziemkiewicz nikogo za nic nie przepraszal. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:14 "publiczne oświadczenie, czego w moim tekście nie było, i przeprosiny za wieloznaczność użytego sformułowania." To cytat z twojego cytatuz RAZ. Przykro mi, junkier, ale ty nie rozumiesz nie tylko tego, co czytasz, ale i tego, co piszesz. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:16 I tak odpowiedzial temu pajacowi w wyczerpujacy i nokautujacy sposob: www.redhorse.pl/ksiazki.php?id=michnikowszczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
stary_junkier to prawda. Od dziecka mielismy z nim klopoty - 16.04.07, 17:36 zawsze byl we wszystkim opozniony. Tu w internecie troche sie wyzywa, bo co innego ma robic - do pracy sie nie nadaje. Prosze o wyrozumialosc dla jego uposledzenia. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Kolejny klon, buahaha! 16.04.07, 17:40 Kolejny klon, buahaha! Ilu was tam jeszcze, chyba do dzieseiciu wkrotce dobijecie! Skonczysz jak poprzednei klony, gamoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_junkier uspokoj sie, uspokoj ... juz cie usprawiedliwilem. 16.04.07, 17:49 Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:49 "zalatwimy cie, ruski agencie" - tow. Jaroslaw Kaczynski do Zygmunta Wrzodaka. F. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:52 Zdementowane zostaly te rewelacje, tyle w nich prawdy co w paszkwilach o J. Kurskim. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 15:57 > Zdementowane zostaly te rewelacje, tyle w nich prawdy co w paszkwilach o J. > Kurskim. Prezes swego czasu zdementowal tez pogloski o ew. koalicji z Samoobrona, lub o tym, ze ma zostac premierem gdy brat bedzie prezydentem... slowo prezesa tyle warte co pomowienia Kurskiego :))) F. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:09 Koalicja z Samoobrona jest, no i co, euro i benzyna kosztuja 6 zl jak zapowiadal D. Tusk w kampanii wyborczej przestrzegajac przed Lepperem? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:10 do konca kadencji jeszcze 2,5 roku wiec euro kosztowac moze nawet 7, 5 zl Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:11 Woebc tego kup euro, swietny interes zrobisz... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:19 za pensje kasjera z biedronki w kwocie 650 zl?? Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:17 junkier napisał: > Koalicja z Samoobrona jest, no i co, euro i benzyna kosztuja 6 zl jak > zapowiadal D. Tusk w kampanii wyborczej przestrzegajac przed Lepperem? > benzyna w Irlandii 1,1 euro :D Czyli 4 PLN, ale MINIMALNA PENSJA 360 euro/tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:21 Ale co ma za przeproszeniem irlandzka benzyna z pos. Z. Wrzodakiem wspolnego? Magazynio, chyba entuzjazm z faktu przyjazdu do naszego Ciemnogrodu zdolnosci kojarzeniowe neico oslabil... Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:27 junkier napisał: > Ale co ma za przeproszeniem irlandzka benzyna z pos. Z. Wrzodakiem wspolnego? > > Magazynio, chyba entuzjazm z faktu przyjazdu do naszego Ciemnogrodu zdolnosci > kojarzeniowe neico oslabil... Mam fajnych znajomych w Polsce. Nie pozwola na zupelny ciemnogrod. A benzyna i jej cena to sila ekonomii. Kto tanio transportuje, ten tanio buduje, zywi itd. Nauczysz sie, kiedys bedzie sie o tym w TV mowilo. Jak juz duchy pogonia KK. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:08 nic co o kurskim nie jest paszkwilem !! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:09 Jak to nic, a haniebny tekst z Newsweeka godzacy w godnosc J. Kurskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:21 junkier napisał: > Jak to nic, a haniebny tekst z Newsweeka godzacy w godnosc J. Kurskiego? "Wole miec tego s..k...syna ze soba niz przeciw mnie" - Lech/Jaroslaw Kaczynski o Kurskim. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:21 Cytat mocno watpliwy i niepotwierdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:27 Dla ciebie PAN J. Kurski! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:08 Kurski sam pozbawil sie wszelkiej godnosci, szmacac sie wielokrotnie w wyscigu po wladze. A co rozumiesz przez "cytat mocno watpliwy i niepotwierdzny"? To, ze twoj guru Ziemkiewicz o nim nie wspomnial? Bo by mu linie programowa zburzyl? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:13 To nei byl zaden cytat tylko wyssane z palca info. A J. Kurski jest znakomitym poslem i odwaznym antykomunista, budzi poploch w szeeregach postkomunistow i lzeliberalow, i to dobrze. Hanba jest zeby wybrzeze reprezentowala w parlamencie taka ......... (mozna wpisac dowolna obelge) jak senyszczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:16 narazie kurski to sejmowy blazen , ktory jest raczej przedmiotem kpin , nawet jego wlasny klub go non stop kara za to ze jako posel lekcewarzy sobie posiedzenia sejmu , wiec do tego jest to kiepski posel !! Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:23 kwa kwa kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:25 junkier napisał: Krotko mowiac, czas pokazal ze Z. Wrzodak mial racje i dlatego zycze mu w przedsiewzeiciu politycznym sukcesu. I ja mu zycze owocnego zakladania jak najwiekszej ilosci partii!!! A jak nie da rady to sam mu wstapie i rozlamie zeby mieli wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
sopel55 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 18:04 Junkier napisał - Krotko mowiac, czas pokazal ze Z. Wrzodak mial racje i dlatego zycze mu w przedsiewzeiciu politycznym sukcesu. Zanim zaczniesz życzyć mu sukcesu. Zapraszam abyś zobaczył program gospodarczy Wrzodaka w naturze. Miejsce - Warszawa Ursus, ul. Traktorzystów 1. Zobaczysz wrzodakowy "cud gospodarczy". Co poniektórzy powiadają, że zakład zmarł na chorobę wrzodową. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 18:10 Fabryka traktorow ponoc poprawila wyniki gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sopel55 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 18:20 Ale tylko dzięki temu, że Wrzodaka wywieźli do Rzeszowa. Zapraszam do zwiedzenia tego co się został po zakładach. Z ok. 14 000 robotników obecnie pracuje około 1500. Zastanów się nad tym "cudem gospodarczym". Zamówienie dla Stayera oraz włączenie w zespół Bumaru. Sprzedaż licencji na ciągnik do Afryki. Obecnie chyba największa produkcja ciągników Ursus jest w Indiach. W okresie rządów tego Jegomościa zakład chylił się ku upadkowi. Zapomniałem o jednym, syndykowi udało się dobrze sprzedać część terenów po starym zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 17.04.07, 21:34 junkier !ty znow ble!ble!znow widac ze u torunskiego zlodzieja na rekolekcjach "ladowales akumulatory!czego u ciebie nie ma ?!najwiecej zas jest "katolicyzmu i polskosci"!czego chcesz od michnika ze pisze prawde?a czego chcialbys od jacka kuronia?masz we lbie tylko "nierozerwalne" swietosci!dzieki tym wartosciom ktore ciagle podkreslarz jestesmy watykanskimi wasalami a czrna wladza robi co chce w tym kraju traktowana przez takich kompletnie skundlonych katooszolomow jak ty-jak nietykalne swiete krowy.juz nie chce mi sie nawet smiac ztwoich wyglupow.tylko plujesz i plujesz.mysle ze powinienes "zmienic radyo"-moze troche znormalniejesz!polski nie zagonisz do watykanu albo na "jasna gore"nigdy nie bedzie czarna jak sutanna!ten twoj "kosciol" nigdy nie byl zagrozony.zawsze kochal kazda wladze ajuz napewno taka ktora dawala mamone jak car rosyjski krol pruski lub cesarz habsburgow.wszedzie temu twojemu"kosciolowi bylo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 kolejny katotalib się obudził. łopuszański jeszcze 16.04.07, 15:40 i bedzie "świeta trójca" jurek, łopuszański, wrzodak ;-) ciekawe, ktory zostanie papieżem bo oni przecież są bardziej papiescy od papieża;) hehe Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Zygmunt Wrzodak tworzy nowe ugrupowanie 16.04.07, 15:44 junkier napisał: > Minione 20 lat dowodnie wykazało, że różowe hieny polityczne z części KOR, > żerujące na Robotnikach, Kościele i Ojczyźnie, miały tylko jeden cel - dorwać > się po naszych grzbietach do władzy. (...) A może poucz sie, chłopczyku, historii - na przyjkład spróbuj się dowiedzieć, co robili tacy bohaterowie jak pan Wrzodak, kiedy "różowe hieny" siedziały w więzieniu i dostawały po gebach za pomoc robotnikom z Ursusa... Ech, jak ja lubię tych bohaterów Późnego Urodzenia... Ale w jednym się zgadzamy: ja też życzę pabnu Wrzodakowi, żeby jego partyjka miała sie jak najlepiej. Jest szansa, że jeszcze troche oszołomstwa zamiast głosować na LPR zagłosuje na Wrzodaka - on raczej i tak do sejmu nie wejdzie, a LPR zamiast obecnych 3 proc. poparcia będzie miała 2 proc. Czyli szanse na ponowne wejście do parlamentu chłpców z LPR maleją. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Różowe hieny polityczne z części KOR, żerujące na 16.04.07, 16:15 Nie jestem biografem Wrzodaka wiec nei wiem w jakis szczegolowy co robil za komuny, wiem jednak ze byl dzialaczem Solidarnosci a po 1989 nalezal do poslow z orientacji jawnie antykomunistycznej i patriotyczno-narodowej. Jako jeden z pierwszych zdemaskowal czerwono-rozowy alians i przystapil do zdecydowanej kontrakcji wzgledem rozowej propagandy, do dzis pamietam te stekania w wybiorczej gdy wypowiedzial slynne slowa o 'rozowych hienach". Nb puuchatek nie bedziesz chyba wmawiac ze komune obalili ci ktorym w wiezieniu pozwolono czytac ksiazki? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a kto obalił komunę? kaczki? 16.04.07, 16:20 :-) robiły to bardzo sprytnie - pisały np. analizę dzieł lenina hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Różowe hieny polityczne z części KOR, żerujące na 16.04.07, 16:27 No z pewnoscia bracia Kaczynscy byli znaczacymi postaciami z obosu solidarnosciowego aczkolwiek w koncu lat 80-tych byli mniej znani niz np. Walesa czy Gwiazda. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:29 fakt kaczynscy w latach 80tych konczyli 17 czesc o dwoch takich co ukradli ksiezyc , a jeden z nich na chwile popadl w zachwyt nad dzielami towarzysza ulianowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:31 Bzdury opowiadasz. Kaczynscy juz w 1990 r. mieli gotowy pomysl na Polske ale przypomnij sobie kto, jaki antypolski element, najglosniej gardlowal przeciw programowi "przyspieszenia", kto tak zaciekle bronil komuchow i tego nedznego okraglostolowego 'kompromisu'. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:34 czyli juz w 1990 roku polska miala byc kolonia watykanu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:36 kolter napisał: > czyli juz w 1990 roku polska miala byc kolonia watykanu ?? uff upieklo nam sie. Dobrze, ze mamy Balcerowicza ktory sie nie dal zwariowac. Ale juz Go KK wysadzili w powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:36 Ten ponury katolicki mudzahedin jest chory i ma problemy z logicznym mysleniem. Jesli dla pana Wrzodaka katolicyzm jest tozsamy z polskoscia to niech wykresli z encyklopedii polowe polskich literatow, naukowcow i sportowcow, nie zapominawszy o Malyszu. A slowa typu 'antypolski' element to szczyt braku logiki. Czy wrzodopodobne typy nadaly sobie prawo decydowania o tym kto jest Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:47 Na miano prawdziwego Polska z pewnoscia nei zasluguja osoby, ktore godza w polski interes i racje stany i/lub wysluguja sie antypolskim silom. Natomiast polowe nauliwcow, literatow i kogo tam jeszcze - jakzes to obliczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:50 masz Junkier na mysli tych co wiernie sluza watykanowi i jego niemieckiego przywodce ?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:51 Tobie wszystko sie z jednym kojarzy oblakancze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:54 jezeli do mnie kierujesz te slowa to wiedz ze niestety wy nacpani oplatkiem nie widzicie jaki wplyw na wasze zycie ma watykan , o tym ze jest to wplyw fatalny to wiedza nawet male dzieci , ale nie garstka nawiedzonych PIStrolli Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:52 junkier napisał: > Na miano prawdziwego Polska z pewnoscia nei zasluguja osoby, ktore godza w > polski interes i racje stany i/lub wysluguja sie antypolskim silom. > > Natomiast polowe nauliwcow, literatow i kogo tam jeszcze - jakzes to obliczyl? W polskim interesie jest jak najszybsze dogadanie sie z Niemcami i ZAPROSZENIE do Polski ich firm. Zreszta - sam zobaczysz co Irlandczycy zrobia z gownianej badz co badz Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:53 Glupis. Polski kapital sam sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:55 jaki kapital jest w polsce ?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:57 Ekonomiczny analfabeta po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:56 junkier napisał: > Glupis. Polski kapital sam sobie poradzi. tak tak, 27 lat wolnosci a my polepszylismy POLONEZA z kompletnego gowna do gowna z angielskim silnikiem. A Polacy bieduja. Albo emigruja. PORADZIMY sobie itd - to sa glupie glupie glupie hasla junkier. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:37 junkier napisał: > No z pewnoscia bracia Kaczynscy byli znaczacymi postaciami z obosu > solidarnosciowego aczkolwiek w koncu lat 80-tych byli mniej znani niz np. > Walesa czy Gwiazda. Gó.. prawda nie byli znani wogóle Tak się bowiem składa ,że przez ostatnie 3 dni do chwili podpisania tzw umowy społecznej byłem na sali BHP stoczni i jedyny kurdupel jakiego tam spotkałem był fotoreporter gazety z Finlandii . Na ten temat rozmawiałem z Wałąsą i otrzymałem odpowiedż ,że Kurduple zostali przez L.W. włączeni do jakiegoś podstolika przy okragłym stole ale i tam się nie wykazali. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:38 wicary napisał: > > >Tak się bowiem składa ,że przez ostatnie 3 > dni do chwili podpisania tzw umowy społecznej byłem na sali BHP stoczni i jedyn > y > kurdupel jakiego tam spotkałem był fotoreporter gazety z Finlandii . Na ten > temat rozmawiałem z Wałąsą i otrzymałem odpowiedż ,że Kurduple zostali przez > L.W. włączeni do jakiegoś podstolika przy okragłym stole ale i tam się nie > wykazali. ...respect Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:48 Dobrze zes to okreslil. Od 'wykazywania sie' przy okraglym stole i dobijania targu z komuchami byli inni. Kto - latwo poznac kto z okraglego stolu, tego wstydliwego wrecz etapu polskiej transformacji, usilowal uczynic niemal religie panstwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:51 Dzieki inteligencji ludzi siedzacych przy okraglym stole , dzis moze nawet tysiace matek nie placze nad mogilami swoich synow, ale to dla PISuarow zbyt trudne do zrozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:53 kolter napisał: > Dzieki inteligencji ludzi siedzacych przy okraglym stole , dzis moze nawet > tysiace matek nie placze nad mogilami swoich synow, ale to dla PISuarow zbyt > trudne do zrozumienia junkier by jeszcze dzisiaj postrzelal do komunistow z pistoletu, zabarykadowal sie - wiesz - Polak... Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 junkier, nie mecz nas juz. :-) idz na spacer 16.04.07, 16:55 a jeszcze Ci powiem, ze mnie ZUPELNIE NIE INTERESUJE OKRAGLY STOL. Zupelnie i calkowicie. JUTRO mnie interesuje. A PiSu nie. I to mnie wqrza i na to sie nie godze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:56 Nad soba zaplacz, za antychrzescijanskie bluznierstwa z calkowita pewnoscia zostaniesz potepiony. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 16:59 ja nie potepiam chrzescijan , ale katolikow a to dwie rozne rzeczy , a kto mnie potepi ?? watykanscy panowie, niech raczej to oni sie szykuja do spotkania ze stworca i znajda dobre tlumaczenie czemu to kiedys za byle co mordowali a dzis ukrywaja pedofili wsrod siebie !! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:03 Katolicy beda potepieni... oblakancze... Nazwisko Pio cos ci mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:07 Pio to katolicki palant ktory mial diabelskie stygmaty , bo napewno nie Bog w tak okrutny sposob doswiadcza swoje dzieci ,a wiedz ze Jezusowi nikt nie wbijal gwozdzie w dlonie ,ale w przeguby , tylko na katolickich obrazach to tak wyglada w rzeczywistosci gdyby Jezusowi wbito tak gwoszdie to zlecialby z krzyza w 2 sekundy Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:15 Ewangelia mowi wyraznie: "gwozdzie w dlonie Jego..." Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:17 ktora ewangelia?? i powiedz mi czy Jezus kazal srac z bolu swoim uczniom czy raczej radowac sie ?? takie stygmaty napewno nie pochodza od Boga bo Bog nie jest sadysta Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:24 Jakie wyznanie reprezentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:26 jako dziecko bylem katolikiem , ale od wielu lat moja noga nie stanela w kosciele watykanskim Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:29 Koscio rzymskokatolicki, nie watykanski. No wlasnie, okreslasz sie na "nie" ale pozytywnego programu nie masz, jestes bezwyznaniowcem albo ateista, nie wiem co gorsze. O bluznierstwach nie wspomne nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Różowe hieny polityczne z części KOR, żerując 16.04.07, 17:35 jak wskazuje historia sekty watykanskiej to zadne bluznierstwo nie jest mu obce zaczynajac od sfalszowania i usuniecia z dekalogu 2go przykazania,przyjecie w bluznierczy sposob tytulu ojca naleznemu tylko Bogu, stoworzenie tajnej polciji ktora mordowala przeciwnikow kosciola prawie 8 wiekow a do tego pius ix zaczal w bluznierczy sposob nauczac ze jest w niektorych kwestich nieomylny , o milionach ofiar wojen krzyzowych nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
stary_junkier kotler, prosze byc wyrozumialym. Jest troche 16.04.07, 17:46 ograniczony - nie da sie ukryc. Od dziecka mielismy z nim klopot. Z gory dziekuje stary junkier Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Junkier, a ty tak juz calkiem zdebilales czy tylko 16.04.07, 19:48 ci ostatnio wiosenne slonce przygrzalo? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: junkier 17.04.07, 00:18 junkier napisał: > Nad soba zaplacz, za antychrzescijanskie bluznierstwa z calkowita pewnoscia > zostaniesz potepiony. Pohamuj sie! Wydawanie takich sadow do Ciebie nie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkier 05.06.07, 12:43 wet3 napisał: > junkier napisał: > > > Nad soba zaplacz, za antychrzescijanskie bluznierstwa z calkowita pewnosc > ia > > zostaniesz potepiony. > > Pohamuj sie! Wydawanie takich sadow do Ciebie nie nalezy. Napisalem prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Nowy wrzód na ciele polskiego społeczeństwa? 16.04.07, 15:45 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Daj spokój Zyga, kto na to zagłosuje??? 16.04.07, 15:57 ...a ilu zaglosowalo na bagienko ktore jest??? Nie doceniasz powagi glupoty. Glupota nawet potrafi krzyczec, ze inteligencja jest zlem. Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Pięknie - tak trzymać! 16.04.07, 15:49 Im szybciej polska (pożal się Boże) prawica podzieli się na 35 638 000 partyjek i sitw, tym szybciej to oszołmstwo wypadnie za parlamentarną burtę. Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Re: Zygmunt Wrzodak tworzy nowe ugrupowanie 16.04.07, 15:50 patrzac na Wrzodaka twarz chce sie uciekac w las Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Najpierw rozliczyć "Ursus" 16.04.07, 15:56 Polska poniosła z tytułu działalności tego typa setki milionów strat. Zaczynał od układu z Baksikiem a skończył na spółce z ginekologem, potem w URSUSIE nie było już nic. Ile z tego trafiło do prywatnych kieszeni i czyich? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Boże, ilu łobuzów chce strzec mojej godności 16.04.07, 16:00 narodowej !? Lepper, Giertych, Rydzyk, Wrzodak - obroncy godności - jakie to wszystko smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 wrzodak won do Ursusa 16.04.07, 16:01 wrzodak, najbliższy tobie elektorat to załoga "URSUSA", problem w tym, że tam wejdziesz, ale już nie wyjdziesz, wyjedziesz na taczce, ty "polityku". Odpowiedz Link Zgłoś
diopsyd1 Re: wrzodak won do Ursusa 16.04.07, 16:07 Czekaj! Po tym jak Wrzodak rozlozyl Ursusa, to ten zaklad zdolal sie jakos podniesc... Tak zle zyczysz pracownikom? Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Proces wchlaniania i przylaczania sie 16.04.07, 16:11 Niech Pan Wrzodak wchlonie: 1. PIS 2. LPR 3. Samoobore (niech zadba o wchloniecie Sandry, Staacha, Andrewa, i tego dupka z wilkim brzdylem) Jak juz wchlonie, to niech Wrzodak bedzie ich liderem i niech pamieta: Kto nie z nimi to wrog. I tak jak Jareczek: Kto sie ze mna nie zgadza, jest przeciwko Polsce. A po zebraniu zalozycielskim niech wszyscy ida do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis4 Czy to zenit głupoty polityków ? 16.04.07, 16:21 Czy to zenit głupoty politykierów czy jest jeszcze jakaś rezerwa? Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Czy to zenit głupoty polityków ? 16.04.07, 16:29 chwd.pis4 napisał: > Czy to zenit głupoty politykierów czy jest jeszcze jakaś rezerwa? Co tydzien zadaje sobie takie pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis4 Re: Czy to zenit głupoty polityków ? 16.04.07, 16:40 Podejrzewam, że wielu z tych nierobów nie ma pożytecznego zajęcia. To śmierdzące lenie kombinujące jak omamić wyborców i załapać się na następną kadencję. Oni nie muszą każdego dnia walczyć o przetrwanie. Za swoje nieróbstwo są sowicie wynagradzani a właściwie sami sobie biorą ile chcą. Kiedy się skończy ta hucpa? Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 Re: Czy to zenit głupoty polityków ? 16.04.07, 16:41 chwd.pis4 napisał: > Podejrzewam, że wielu z tych nierobów nie ma pożytecznego zajęcia. To śmierdząc > e lenie kombinujące jak omamić wyborców i załapać się na następną kadencję. Oni > nie muszą każdego dnia walczyć o przetrwanie. Za swoje nieróbstwo są sowicie w > ynagradzani a właściwie sami sobie biorą ile chcą. Kiedy się skończy ta hucpa? To nie tak. Tak bylo za neokomuchow. Teraz ciezko pracuja. Serio. Ale nad glupotami i tym jak ograniczyc prawa Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Wpierw niech kupi kanape ! 16.04.07, 16:25 Bedzie na czym urzadzac zebrania ! Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Zygmunt Wrzodak tworzy nowe ugrupowanie 16.04.07, 16:30 Ten Wrzodak to ćwok niemyty i kto zechce do takiego wykształcióla przystąpić - NO może Kaczyńscy ( też ćwoki i wykształcióle) Na temat wykształcenia kurdupli .... podobno Lech skończył prawo a Jarek kończy sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Jako sekretarz programowy w LPR-rze zupelnie .... 16.04.07, 16:33 .. sie nie sprawdzil. Nie taka glowa jest potrzebna ! Tworzy jeszcze jedna partie protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
luna-sol Zygmunt Wrzodak tworzy nowe ugrupowanie 16.04.07, 16:37 Mam nazwę: Owrzodzenie Wszechpolskie Odpowiedz Link Zgłoś