Dodaj do ulubionych

Lustrowanie chorych na parkinsona

21.04.07, 07:47
Typowa GW-manipulacja. Takie jest prawo! Czy jeśli ktoś ma Parkinsona i ubiega się o wizę do USA, nie musi wypełniać DS-2056???

Powiem brutalnie: złożenie oświadczenia lustracyjnego jest stokroć prostsze od wydania 1 numeru gazety, nawet najbardziej szlachetnej.

Ale Pani Funkjconariusz zapunktowała w Centrali, brawo.
Obserwuj wątek
    • mark.parker [...] 21.04.07, 08:24
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • sumienie.lk Pana Twardaka pisiorki niech w d... pocałują! 21.04.07, 08:40
        Niech w końcu Kaczyński przestanie pleść bzdury o "fałszywkach" w swojej teczce
        i podda się normalnej procedurze lustracyjnej! Jak ją przebrnie, to wówczas
        pogadamy o tym jak to on jadł kupioną w "Konsumach" na Nowym Świecie szyneczkę
        za tatusiowe pieniążki zarobione w Wyższej Szkole Nauk Społecznych podczas, gdy
        w marcu 2968 roku tacy jak ja brali na grzbiet pałowanie na ścieżkach zdrowia
        MO.
        • palestina1 Re: Pana Twardaka pisiorki niech w d... pocałują! 21.04.07, 08:43
          Prowadził między innymi kursy marsikzmu na Politechnice Warszawskiej, kształcące
          głównie tzw. natolińczyków czyli najbardziej twardogłowych członków PZPR.
          • sumienie.lk Re: Pana Twardaka pisiorki niech w d... pocałują! 21.04.07, 08:49
            A teraz Lech i Jarosław Kaczyńscy chcą w oczach społeczeństwa uchodzić za
            takich prawych i sprawiedliwych, że aż strach pomyśleć... Koń by się uśmiał z
            zakłamania tych, pożal się Boże, polityków. I tylko Polski mi żal. Bo pod
            rządami tak wątpliwej miary politykierów ostro idziemy na dno moralne.
            • palestina1 Re: Pana Twardaka pisiorki niech w d... pocałują! 21.04.07, 08:58
              Wqrwieni bo nawet bezpieka ich olewała i tego przeżyć nie mogą.
              W Polsce pierwszy lepszy komunista wyłazi na ulicę mówi ze jest od dzisiaj
              prawicowcem i ciemnota wyje z zachwytu.
              • dan3iger Czy JA też muszę się lustrować ? 21.04.07, 11:59
                Napiszę czasem trochę bzdur na portalu GW. Podejrzewam że piszę więcej niż pan
                Twardak, jest też szansa że czyta mnie więcej osób niż jego gazetę, zwłaszcza
                jeśli napiszę coś jako PIERWSZY w wątku. Czy w związku z tym muysze się
                zilustrować? Czekam na wezwanie Kaczorzego Państwka, z przyjemnością napiszę w
                odpowiedzi że pan premier z panem prezydentem mogą mnie pocałować :) Zgadnijcie
                w co :)
                • a.k.traper spokojnie, niedługo zlustruje sie doktoraty 21.04.07, 21:02
                  Te z cytatami Lenina tez sie unieważni, pensyjki obetnie no i chyba reszte tez
                  trzeba bedzie sprawdzić łącznie z udziałem w pochodach pierwszomajowych i
                  czynach społecznych.
            • stara_twojej_starej [...] 21.04.07, 10:37
            • man_sapiens Re: Pana Twardaka pisiorki niech w d... pocałują! 21.04.07, 12:37
              Ależ Kaczyńscy tylko kontynuują niedokończone dzieło SB!
              1. Składanie oświadczenia lustracyjnego jest dla tych, którzy w latach stanu
              wojennego byli prześladowani (tak jak "Młoda Lekarka") upokarzające. I to cieszy
              SBków, że ich próby zatrucia życia takim ludziom są przez PiS kontynuowane.
              2. Zmuszanie ludzi do składania jakichkolwiek oświadczeń nie służyło SB do
              zbierania informacji. Wiedzieli oni, że większość tych "rewelacji" to zmyślenia,
              a cóż to były za rewelacje, że ktoś nie lubi komuny albo jest pijakiem. Głównym
              celem zmuszania do takich podpisów było upokorzenie i zastraszenie niepokornych.
              I dokładnie taki sam skutek mają obecne oświadczenia.

PiS wiernie realizuje testament SB.
              • polska_baba Masz rację: Lustracja to kontynuacja szykan SB 21.04.07, 12:54
                Przecież ubecy nie byli tacy głupi, żeby wierzyć, że jak ktoś podpisze lojalkę,
                to od razu pokocha komunę. Zmuszanie ludzi do podpisywania takich kwitów było
                sposobem na upokorzenie niepokornych, a Kaczyńscy kontynuują to działanie.
              • sal11 Kurde, trafiłeś w sedno sprawy. 21.04.07, 14:12

.
    • mark.parker Re: Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 08:26
      wojakszwejk napisał:

> Typowa GW-manipulacja. Takie jest prawo!

>
      > Ale Pani Funkjconariusz zapunktowała w Centrali, brawo.

To nie jest prawo, tylko widzimisię kurduplowatych kretynów Lojalki i Leninowca.
      A jedyni funkcjonariusze w dzisiejszej Polsce to hitlerki z pisuaru -
      obszczymordy i zdrajcy.
    • s-k-i-n Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 08:30
      dobre!
    • palestina1 Re: Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 08:30
      jesteś zwykły pisowski gnojek
      • pierot6 To wymyślił prezydent...Inteligentny inaczej! 21.04.07, 08:37
        • palestina1 Wiem 21.04.07, 08:41
          tyle że jego debilne kundle szczekają
          • stara_twojej_starej [...] 21.04.07, 10:40
    • paskudek1 Re: Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 08:42
      kwintesencja tego "prawa" jest wypowiedź pana z IPN, kt.óry twierdzi, że oni nawet NIE ZNAJĄ LISTY OSÓB które powinny, w swietle ustawy złozyc oświadczenie. Czyli maja scigać, ale nie wiadomo kogo :) ot, polskie piekiełko. Mam wrażenie, ze obecny Sejm nie jest w stanie stworzyc jednego aktu prawnego, który by zawierał więcej niz DWA paragrafy tak, żeby to było spójne samo w sobie oraz z reszta aktów prawnych oraz prawem międzynarodowym.
    • presentation1 ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 08:53
      Czy jezeli chory to nie kablowal?A jezeli kablowal?
      Sytuacja prof. Jana Miodka. Ten medialnie znany językoznawca nawoływał jeszcze niedawno na łamach "Gazety Wyborczej" do oporu środowiska naukowego wobec lustracji. Natomiast wczoraj wobec zarzutu ze strony publicysty Polskiego Radia Wrocław, że współpracował z politycznymi służbami PRL, przyznał, iż kontaktował
      się kilkakrotnie z milicją w związku z jego wyjazdem na stypendium zagraniczne.
      Autorytek moralny?Namawia innych do bojkotu lustracji bo po prostu chcial ukryc swoja przeszlosc.Wracam do chorego na Parkinsona.Przeciez gdy pracowal jako gornik nie byl wtedy chory?
      • maaac Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:09
        > Natomiast wczoraj wobec zarzutu ze strony publicysty Polskiego Radia Wro
        > cław, że współpracował z politycznymi służbami PRL, przyznał, iż kontaktował
        > się kilkakrotnie z milicją w związku z jego wyjazdem na stypendium
        zagraniczne.
        > Autorytek moralny?Namawia innych do bojkotu lustracji bo po prostu chcial
        ukryc
        > swoja przeszlosc.

Mogę złożyć samokrytykę - tez jestem przeciw lustracji by ukryć moje i mojej
        rodziny współpracę z politycznymi służbami PRL. Tak Milicja raz mnie spisała
        jak siedziałem z kolegą w nocy na rynku i gadaliśmy "o życiu" (na trzeźwo,
        całkiem na trzeżwo). Nie mogłem odmówić - musiałem z nimi porozmawiać - "tak, o
        co chodzi", "proszę o to mój dowód", "dziękuje". Myśle że to mnie całkiem
        dyskwalifikuje z roli "autorytetu moralnego".
        Rodzina poszła jeszcze dalej na współpracę - jedno zaniosło znaleziony na
        ulicy dowód do komisariatu MO, drugie zeznawało w sprawie skradzionego jemu
        samochodu.
        • presentation1 Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:12
          Twoj problem-twoje sumienie.Czy kablowales rodzine,kumpli czy jeszcze innych.To twoj problem.Tylko nie dziw sie potem ze ludzie maja cie za gnide.
          • chirlider Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:21
            niektórzy kapusie i esbeckie gnidy pouciekały jak szczury ze strachu za
            granice. i udają tam zwykłych ludzi.

presentation1 napisał:

> Twoj problem-twoje sumienie.Czy kablowales rodzine,kumpli czy jeszcze
            innych.To
            > twoj problem.Tylko nie dziw sie potem ze ludzie maja cie za gnide.
            • presentation1 Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:23
              Jezeli pouciekali to ich problem.Jezeli nawet zyja gdzies na Zachodzie i nie podlegaja ustawie lustracyjnej to co mi do tego?
              • ready4freddy Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 13:22
                nie dosc, ze kapusta, to jeszcze glowa pusta. do ciebie mowil, baranku.
          • indianski Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:23
            przecie to ty jestes typowym kolaborantem . szczekajacy piesek pisowskiej
            katokomuny . zaloze sie ze kazdej "wladzy" bys tak nadskakiwal
          • maaac Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:26
            presentation1 napisał:
            > Twoj problem-twoje sumienie.Czy kablowales rodzine,kumpli czy jeszcze
            > innych.To twoj problem.Tylko nie dziw sie potem ze ludzie maja cie za gnide.

:) tak - kablowałem:
            W tych paru słowach:"tak, o co chodzi", "proszę o to mój dowód", "dziękuje";
            zrobiłem co mogłem by zaszkodzić jak największej ilości opozycjonistów w Polsce.

Rodzina też celowo doniosła, że ukradziono jej samochód - prawdopodobnie
            złodziej był opozycjonistą (tym prawdziwym broń Boże z KORu), a samochód był
            potrzebny do konspiracji. Porządny Polak sam znalazł by złodzieja i skuł mu
            buzię. Zaniesienie zgubionego dowodu osobistego też miał na celu zniszczenie
            jakiegoś człowieka - uczciwy Polak, nawet by poń się nie schylił, a nawet jeśli
            to by go szybciutko podarł - Wróg czuwa!!!
            • ned_pap Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 10:20
              > złodziej był opozycjonistą (tym prawdziwym broń Boże z KORu),

Zapomniałeś dodać, że złodziej pewnie był tak zaangażowanym opozyzjonistą, że w
              tym czasie aż pisał doktorat z komunistycznego prawa pracy, gęsto cytując
              Lenina, ewentualnie siedział u mamusi pod pierzyną.
          • koloratura1 Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 11:01
            presentation1 napisał:

> Twoj problem-twoje sumienie.Czy kablowales rodzine,kumpli czy jeszcze innych.To
            > twoj problem.Tylko nie dziw sie potem ze ludzie maja cie za gnide.

Ludzie, czy może niejaki presentation?
            • ready4freddy Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 13:24
              mie sie wydawa, wicie-rozumicie, ze tow. presentation skladal samokrytyke. tylko jakos tak niegramotnie, w drugiej osobie. moze jak sam do siebie mowi, to mu latwiej idzie?
        • man_sapiens Nie czepiajcie się presentation! To bohater! 21.04.07, 13:40
          Czy nie słyszeliście w latach 70tych i 80tych o tym facecie? Nikt nie znał jego
          nazwiska, słynny Zorro XX wieku. Zamaskowany napadał na SBków i sekretarzy
          wojewódzkich, zabierał im szynkę z konsumów i podsyłał ją siedzącym w więzieniu
          opozycjonistom. Pamiętacie te stosy bibuły i książek z zapisu, które codziennie
          znajdowaliście pod drzwiami? To on je drukował i przemycał. Miasta zaklejone
          plakatami, listy protestacyjne w obronie prześladowanych robotników. To on uczył
          was, na czym polega zło komunizmu. On uczył was na latającym uniwersytecie,
          organizował Solidarność w waszej pracy. Wielokrotnie aresztowany i skazywany w
          sfingowanych procesach, pomimo swoich ambicji naukowych musiał utrzymywać się
          pracując jako malarz kominów gdyż żadna uczelnia , instytut czy szkoła nie mogły
          go zatrudnić. Kilkakrotnie pobity przez tzw. nieznanych sprawców, nie załamał
          się. Jego żonę wyrzucono z uniwersytetu, z wilczym biletem i bez pracy
          wychowywali dwoje dzieci tylko dzięki datkom porządnych ludzi. Namawiany do
          pisania doktoratu na temat leninowskiej koncepcji prawa pracy nie zniżył się do
          takiego karierowiczostwa. W proteście przeciw powszechnej sowietyzacji nie
          nauczył się rosyjskiego, za to świetnie opanował francuski i angielski. Rodzice
          wyrzuceni z mieszkania do tzw. lokalu zastępczego, brat i siostra, genialni
          naukowcy, pod byle pretekstem wyrzuceni ze studiów, po ukończeniu wieczorowych
          musieli pracować we szkole zawodowej na zabitej deskami wsi.
          Nic dziwnego, że taki bohater nie może znieść, gdy takie gnidy jak Miodek nie
          zostały jeszcze zamknięte w więzieniu IVRP a na dodatek ośmielają się krytykować
          PiS - jedyną moralnie czystą partię i rząd z tak świetlanymi postaciami jak
          Kryże, Kornatowski, Wasserman, Putra i Lepper.
          Aha, jakby ktoś nie zajarzył, to jest kpina. I tak się składa, że ludzie z
          przeszłością zbliżoną choćby to tego fikcyjnego życiorysu protestują przeciw
          lustracji w aktualnym wykonaniu PiSu.
      • kiminohikari Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:14
        > że współpracował z politycznymi służbami PRL, przyznał, iż kontaktował
        > zagraniczne.

to, ze sie kontaktowal (albo z nim, bodajze epizod z 1984r) wcale nie oznacza, ze wspolpracowal (ipn wroclawski nie ma papierow na niego).
        jesli juz podciagasz kontakt (ten z lat 70tych wynika raczej z procedur obowiazujacych wtedy) pod wspolprace, to wcale sie miodkowi nie dziwie, ze byl przeciwko lustracji.
        tobie wydawanie wyrokow na ludzi przychodzi bardzo latwo.

> Autorytek moralny?Namawia innych do bojkotu lustracji bo po prostu chcial ukryc
        > swoja przeszlosc.

jestem ciekaw ilu ludzi - ktorzy za "komuny" chciali wyjechac z prl na zachod (bez znaczenia w jakim celu) ma taka "przeszlosc".
        dlaczego potepiasz miodka, a nie krytykujesz obecnosc kryze (czy jak on sie tam zwie) w rzadzie?
        dla mnie, jezeli juz mialbym kogos krytykowac i potepiac, to raczej kryze, niz miodka (jego wspolpraca z systemem jest zdecydowanie bardziej jednoznaczna i ewidentna).

> Wracam do chorego na Parkinsona.Przeciez gdy pracowal jako go
        > rnik nie byl wtedy chory?

no dobrze, a jesli jako gornik nie kablowal, a kablowali jego koledzy gornicy, to dlaczego w takim razie tylko on ma sie lustrowac? bo wydaje dzisiaj gazete (za to, ze wydaje taka gazete, to raczej od kaczora jakies odznaczenie powinien dostac za swoj wysilek, a nie byc zmuszany do lustrowania sie)?

tu wcale nie chodzi o to, czy facet byl wtedy chory, czy tez nie.
        • presentation1 Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:20
          .1.Kablowal i to na potege.Jego akta sa nie tylko cenne ale i wazne dlatego znajduja sie pod specjalna troska w W-wie.Przeciek?Moze nawet specjalnie.Zreszta pomoglbym podobnie.
          .2.Miodek jest skonczonym autorytetem.Co sie tyczy Kryze?Wielu z bylego PZPR normalnie funkcjonuje w Panstwie na kazdej stronie sceny politycznej(PO,SLD,PiS).Nikt nie ma prawa tym ludziom odmawiac ani karier ani szans na awansy.
          .3.Czy lustracja zaszkodzi choremu?A wypelnianie PiT tez szkodzi?
          • kiminohikari Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 09:33
            > .1.Kablowal i to na potege.Jego akta sa nie tylko cenne ale i wazne dlatego zna
            > jduja sie pod specjalna troska w W-wie.

a ty skad niby o tym wiesz? pracujesz w ipn w warszawie? widziales jego teczke (nie wspominam o czytaniu)?
            a co do przeciekow... daruj sobie. jesli juz pis wprowadzil lustracje, to niech sie odbywa po ludzku. najpierw (ewentualny) wyrok, a pozniej (ewentualne) podanie do wiadomosci publicznej dlaczego.

> .2.Miodek jest skonczonym autorytetem.Co sie tyczy Kryze?Wielu z bylego PZPR no
            > rmalnie funkcjonuje w Panstwie na kazdej stronie sceny politycznej(PO,SLD,PiS).

tak... tylko ze pis w pewnym sensie traktuje po i sld jako czesc "ukladu". poza tym - jesli mnie pamiec nie myli - jarek wypowiadal sie o sld jako organizacji przestepczej m.in. za to, ze wywodzi sie z pzpr.

wracam jeszcze do kryze. dlaczego on (mimo ewidentnej pracy dla systemu) jest ok, a miodek jest "skonczonym autorytetem"?
            jak na moj gust - szczegolnie w IVRP!!! - to kryze do konca swoich dni nie powinien piastowac zadnego stanowiska publicznego.

> .3.Czy lustracja zaszkodzi choremu?A wypelnianie PiT tez szkodzi?

ja sie pytalem o cos innego. jesli on nie kablowal (jako gornik), a teraz prowadzi gazete, to musi przechodzic lustracje, a jego kolega ze zmiany, ktory kablowal, a nie prowadzi gazety nie musi przechodzic lustracji, to jest to ok?

a pit... wybacz, ale jakos nie widze zadnego zwiazku miedzy pitem, a oswiadczeniem lustracyjnym.
      • kolargolo [...] 21.04.07, 09:37
      • koloratura1 Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 10:37
        presentation1 napisał:

>
        > Sytuacja prof. Jana Miodka. Ten medialnie znany językoznawca nawoływał jeszcze
        > niedawno na łamach "Gazety Wyborczej" do oporu środowiska naukowego wobec lust
        > racji. Natomiast wczoraj wobec zarzutu ze strony publicysty Polskiego Radia
        > Wrocław, że współpracował z politycznymi służbami PRL, przyznał, iż
        < kontaktował
        < zagraniczne.

Żeby coś robić w nauce, trzeba się kontaktować z jej przedstawicielami na
        zachodzie. Tak było kiedyś i tak jest teraz.
        A w latach 60, 70, 80, przed zagranicznym wyjazdem wymagany był wręcz RUTYNOWY
        kontakt z milicją.
        Na uczelniach tylko szatniarki takich kontaktów nie miewały.

> Autorytek moralny? Namawia innych do bojkotu lustracji bo po prostu chcial
        > ukryc swoja przeszlosc.

Pan Profesor nie ma nic do ukrywania.
        A ty i tobie podobni zrobicie lepiej, jeżeli nie będziecie sobie brudnych gęb
        wycierać nazwiskami osób takich jak p. Profesor.

• marek99az1 Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 10:55
        presentation1 napisał:

> Czy jezeli chory to nie kablowal?A jezeli kablowal?
        > Sytuacja prof. Jana Miodka. Ten medialnie znany językoznawca nawoływał jeszcze
        > niedawno na łamach "Gazety Wyborczej" do oporu środowiska naukowego wobec lust
        > racji. Natomiast wczoraj wobec zarzutu ze strony publicysty Polskiego Radia
        Wro
        > cław, że współpracował z politycznymi służbami PRL, przyznał, iż kontaktował
        zagraniczne.

Nie wiem ile masz lat. W czasach PRL każdy pracownik naukowy wyjeżdżający na
        stypendium, staż czy inny wyjazd służbowy musiał składać sprawozdanie. To było
        bardzo sformalizowane i bezwzględnie egzekwowane. Dopiero po 89 roku stało się
        jasne dla większości, że na uczelniach, PAN i innych delegujących instytucjach
        odpowiednia jednostka analizowała te sprawozdania i przekazywała niektóre do
        SB. Tak więc każdy, kto służbowo wyjeżdżał zagranicę w czasach PRL nie może być
        pewien, czy nie jest zarejestrowany jako "osobowe źródło informacji" (OZI).
        Jesteś znanym na forum bezkrytycznym wielbicielem PiS, demagogiem i kłamcą. A
        analizując twoje wypowiedzi także nikczemnym człowiekiem. Zwróć jednak uwagę na
        to, że prof. Miodek niejako "przerzucił się przed ręką". Powiedział o
        sprawozdaniu z pobytu na dwuletnim stypendium, które napisał (musiał) dla SB,
        podczas gdy nie ma na niego papierów w IPN. Dziennikarz mówi teraz o jakimś
        tajnym archiwum. Ciekawe. Czy to teraz będzie kolejne niesprawdzalne źródło
        przecieków na niewygodnych dla PiS ludzi? I żer dla ludzi o mentalności
        podobnej do twojej?
        • koloratura1 Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 11:13
          marek99az1 napisał:

>
          > to, że prof. Miodek niejako "przerzucił się przed ręką". Powiedział o
          > sprawozdaniu z pobytu na dwuletnim stypendium, które napisał (musiał) dla SB,
          > podczas gdy nie ma na niego papierów w IPN. Dziennikarz mówi teraz o jakimś
          > tajnym archiwum. Ciekawe. Czy to teraz będzie kolejne niesprawdzalne źródło
          > przecieków na niewygodnych dla PiS ludzi? I żer dla ludzi o mentalności
          > podobnej do twojej?

To Ty, Marku, nie wiesz, że TO właśnie jest głównym celem tej całej niby -
          lustracji: zebrać kwity na niewygodnych?

• marek99az1 Re: ....Chory a wydaje gazete? 21.04.07, 11:25
            koloratura1 napisała:

To Ty, Marku, nie wiesz, że TO właśnie jest głównym celem tej całej niby -
            > lustracji: zebrać kwity na niewygodnych?
            >
            Niestety wiem.
      • man_sapiens A jaką to przeszłość ma ukrywać prof. Miodek? 21.04.07, 12:41
        Siedziałeś w latach komunizmu pod spódnicą mamusi, a teraz obsmarowujesz innych.
        Opisz, proszę, swoją bohaterską walkę z SB, czekam na twoją presentation z
        napięciem.
    • abba15 [...] 21.04.07, 08:57
    • palestina1 Czerwony ubek Jasiński 21.04.07, 09:02
      jakoś tobie czerwieńcu nie przeszkadza albo Kryże komunistyczny prokurator.
      • kiminohikari jemu kryze nie przeszkadza... 21.04.07, 09:22
        wielki wodz jarek wybielil i zaakceptowal kryze,
        to on robi to samo i dalej z zapalem rewolucjonisty
        (mimo relatywizmu rzadzacych kaczek) bedzie wbijal
        w glebe miodka (bo milicja urzadzila sobie z nim rutynowy
        meeting przed wyjazdem z demoludow).

btw. zabawne jest, jak w kadej odpowiedzi na post dotyczacy
        kryze, chlopak napisal wiele, ale nie na temat (ani slowa
        na temat kryze)... taka jest moralnosc naszych rewolucjonistow
        i ich poplecznikow.
    • presentation1 Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 09:03
      Przedstawiając sprawozdanie z działalności funkcjonujących od 12 marca sądów 24-godzinnych, wiceminister powiedział, że jeszcze w marcu doprowadzono do nich w trybie przyspieszonym 4397 osób, a żaden wyrok uniewinniający nie zapadł. Jeżeli utrzymywałaby się ta tendencja, to w ciągu roku można by było załatwić w ten sposób około 85 tys. spraw. W ocenie Kryżego, byłby to wielki sukces przejawiający się w przyspieszeniu, usprawnieniu i znacznym potanieniu procesów sądowych.
      A jeszcze kilka dni temu GW zaatakowala 24 godzinne sady.Co krok to porazka lewych.To samo bedzie z lustracja.
      • presentation1 Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 09:10
        Duze symboliczne znaczenie dla wygrania przez Polske Euro 2012 mial znaczenie przyjazd Prezydenta Kaczynskiego do Cardiff.I znowu sukces.Poniewaz na lewicy i w PO sa nieudacznicy tylko z koalicji znajda sie w Komitecie przygotowujacym impreze.Och te Prawo i Sprawiedliwosc.Znowu beda sukcesy-budowa drog,stadionow,setek hoteli.Pasmo sukcesow
        • gacekemdk Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 09:59
          Gdzie te sukcesy barani łbie? Ja się nie zdziwię jak pisuary będą tera dążyć do
          wyborów. Wszak teraz nic nie robią, a zmuszeni będą budować. I potem będzie im
          trudno się obronić, bo nadużycia napewno będą przy takich wielkich inwestycjach.
          • koloratura1 Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 10:58
            gacekemdk napisał:

> Gdzie te sukcesy barani łbie? Ja się nie zdziwię jak pisuary będą teraz dążyć
            > do wyborów.

To chyba dla nich jedyne wyjście, a w dodatku Jurek im z nieba spadł: zawsze
            będzie można zwalić na niego winę za "rozpad koalicji".

< Wszak teraz nic nie robią, a zmuszeni będą budować.

Mam nadzieję, że sami zdają sobie sprawę z faktu, iż o budowaniu czegokolwiek to
            oni nie mają bladego pojęcia.
        • koloratura1 Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 10:51
          presentation1 napisał:

> Duze symboliczne znaczenie dla wygrania przez Polske Euro 2012 mial znaczenie
          > przyjazd Prezydenta Kaczynskiego do Cardiff.

Ktoś go tam zauważył? Niemożliwe!

< I znowu sukces.Poniewaz na lewicy i
          > w PO sa nieudacznicy tylko z koalicji znajda sie w Komitecie przygotowujacym
          > impreze.Och te Prawo i Sprawiedliwosc.Znowu beda sukcesy-budowa
          > drog,stadionow,setek hoteli.Pasmo sukcesow

Jedyna nadzieja, że ci "ustawiczni twórcy sukcesów" na dobrych parę lat przed
          imprezą odejdą w niebyt i uda się ponaprawiać wszystko to, co "geniusze" zdążą
          spiep...ć w tzw. międzyczasie...
        • ready4freddy Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 13:25
          jasne.. a jakby nie lobbing jednego wplywowego Ukrainca, to by se kaczki mogly pokopac za palacem pilke :)
      • palestina1 Kryże to komunistyczny prokurator 21.04.07, 09:10
        a sprawozdanie propagandowe działające na zasadzie propagandy komunistycznej
        wisi mi na kancie małego.
        Natomiast mogę stwierdzić że TY byłeś kapusiem ubeckim.
        • presentation1 Re: Kryże to komunistyczny prokurator 21.04.07, 09:15
          Wirtualnie mozesz wymyslac co chcesz i jak chcesz.Jak Trybuna Ludu i Wyborcza a wiec dwa twoje organy ktorych byles i jestes czlonkiem
          • palestina1 Czytaj bezmózgu 21.04.07, 09:20
            Jest on synem sędziego Romana Kryżego, odpowiedzialnego za wydawanie wyroków
            śmierci w procesach politycznych w okresie stalinowskim, a także w procesie w
            tzw. "aferze mięsnej" w 1964. Sam Andrzej Kryże również prowadził sprawy
            polityczne w latach 70. i 80.. W 1980 skazał na więzienie Andrzeja Czumę,
            Wojciecha Ziembińskiego, Bronisława Komorowskiego i Jana Józefa Janowskiego za
            zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości.
            Część środowiska prawniczego (m. in. były I prezes Sądu Najwyższego Adam
            Strzembosz) twierdzi, że Kryże jako przewodniczący Wydziału IV Sądu Okręgowego w
            Warszawie organizował usuwanie sędziów wydających łagodne wyroki wobec działaczy
            podziemnej opozycji. Faktem jest, że po objęciu przez Kryżego kierownictwa
            Wydziału część pracujących w nim sędziów opuściła Wydział, a orzecznictwo w
            stosunku do działaczy podziemnej opozycji uległo zaostrzeniu.
      • altintop6 Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 11:28
        Problem tylko w tym, że minister Kryże kłamie. A ty presentation1 dałeś mu się
        nabrać. 4397 spraw razy 439,20 zł wydatków za adwokata to daje kwotę milion
        931 tysięcy 162 złote. Dotychczas na osądzenie dokładnie takich samych spraw
        wydawano 4397 razy 5,50 (koszt listu poleconego) 24 tysiące 183,50 zł. Nie ma
        mowy o żadnej taniości, bo ci ludzie w życiu nie pokryją kosztów adwokata z
        urzędu - ściągalność wynosi nie więcej niż 15%.

Sądy 24 godzinne są klęską, powie ci to każdy prawnik. 80% skazanych to pijani
        rowerzyści, policja nie umie łapać i szybko doprowadzić do sądu nikogo innego.

Twój post jest więc pełnym obrazem twojej głupoty, presentation1
        • koloratura1 Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 11:32
          altintop6 napisał:

> Twój post jest więc pełnym obrazem twojej głupoty, presentation1

Dziwi Cię to?
        • presentation1 Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 11:55
          Powie ci to kazdy prawniczyna.W wielu krajach te sady dzialaja i to z pozytkiem.Zreszta co spodziewac sie po Stowarzyszeniu obroncow przestepcow?
          • dan3iger Presentation, leczysz się już ? 21.04.07, 12:02
            Czas najwyższy... w mózgu postępują Ci nieodwracalne zmiany.
            I takie debile jak ten presentation rządzą teraz Polską wraz z faszystami i
            złodziejami. Super.
          • altintop6 Re: Prawo i Sprawiedliwosc................... 21.04.07, 13:00
            Aleś mi merytorycznie odpowiedział, aż mi w pięty poszło.
            Działalność sądów 24 godzinnych w Polsce będzie jeszcze przedmiotem badania
            prokuratury i Trybunału Stanu jako niegospodarności i marnotrawnienia pieniędzy.
            Nie wiem jakich ja niby przestępców bronię. Ja nie rozumiem czemu mam płacić z
            moich podatków za obrońców dla pijanych rowerzystów - 439,20 zł za każdego
            pijaczka! Poza tym to ty presentation1 jesteś przecież wielokrotnym przestępcą,
            bo dopuszczasz się ciągłych zniesławień i pomówień tutaj na forum. Gdyby
            podsumować wszystkie wyroki jakie ci się za to należą to nie wyszedłbyś nigdy z
            kicia. Na twoje szczęscie wszyscy widzą, że nie jesteś całkiem zdrowy
            psychicznie i pewnie wybroniłbyś się przed skazaniem niepoczytalnością.
    • donkiczong Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 09:21
      No, nie ktoś tu chyba liczyc nie umie. 10 000 x 3,5zł to nie jest 350 000 tylko
      35 000!!!
    • pierot6 Elity PIS-u..To dawni działacze PZPR.... 21.04.07, 09:21
      komunistyczni zbrodnirze...KRYZE,JASINSKI,WASSERMAN,LEPER,AUMILLER,KORNATOWSKI,
      ZIOBRO i wielu innych. Co do Ziobry, to mowa o jego ojcu, który wychował syna
      w duchu bolszewizmu...
      • kiminohikari Re: Elity PIS-u..To dawni działacze PZPR.... 21.04.07, 09:45
        wazne jest tylko to, ze podobnie jak za komuny wykonuja
        poslusznie kazde polecenia zwierzchnikow (poza lepperem,
        ale on gra na swoj rachunek).
    • realista1000 [...] 21.04.07, 09:28
      • palestina1 Cześć czerwony diable 21.04.07, 09:37
        90% ubeckich kapusiów to obecni wyborcy PiSu liczący na to ze że im sie
        upiecze,nic z tego przyjdzie pora a oliwa wypłynie na wierzch tylko zapamietaj
        że twoi wodzowie oleją ich i ciebie z góry.
        • realista1000 [...] 21.04.07, 09:57
    • kiminohikari daj sobie spokoj pierot... 21.04.07, 09:37
      gosciu juz sobie odpowiednia teorie dobudowal
      i dla niego kryze, mimo swojej biografii, jest cool
      gosciem, ktory ma prawo funkcjonowac w "moralnie
      odrodzonej" IVRP. natomiast miodek to upadly autorytet
      (bo sie spotykal z milicja i niby teczka w warszawie lezy).
    • jasiek.pl Paranoja kompletna 21.04.07, 09:50
      wojakszwejk napisał:
      > Typowa GW-manipulacja... Czy jeśli ktoś ma Parkinsona i ubiega się o wizę do
      > USA, nie musi wypełniać DS-2056???

Nie podniecaj sie, nie manipuluj łaskawco! Ty nie czytasz, rząd nie czyta itp.
      Ja czytam bo mam matkę chorą na Parkinsona! Mnie gów..no obchodzi czy złożył
      oświadczenie czy nie. Czy np. rozmawiał w latach 70-tych z tzw. milicją
      polityczną Brauna, czy kochał tow. Gierka czy bardziej Ziętka!
    • r_mol A co za problem - złożyć oświadczenie? 21.04.07, 09:54
      Chyba że był kapusiem, wtedy rzeczywiście, he he he
      • chirlider Re: A co za problem - złożyć oświadczenie? 21.04.07, 10:05
        do 15 maja TK wytłumaczy tobie dlaczego to nie jest takie proste.
        prostactowo rządzących i ich popleczników jest przerażające....

r_mol napisał:

> Chyba że był kapusiem, wtedy rzeczywiście, he he he
        • r_mol Nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem rządu 21.04.07, 11:01
          Co więcej - uważam, że można było popierać socjalizm i pozostać porządnym
          człowiekiem. No ale trzeba widzieć różnicę między postawą np. Oskara Lange a
          postawą drobnego kapusia, który za pieniądze donosił SB ze kolega zdradza żonę
          czy czyta Sołżenicyna, a teraz, kiedy jego drobne świństewka wychodzą na
          wierzch, głośno krzyczy o demokracji i prawach człowieka.
          • chirlider Re: Nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem rządu 21.04.07, 11:19
            a co ma wspólnego to co piszesz z ewidentnym bublem legislacyjnym jakim jest
            ustawa lustracyjna a'la PiS?
            wypowiedzą sie na ten temat prawnicy z TK. chyba że ich też uważasz
            za "umoczonych" i "z układu".

r_mol napisał:

> Co więcej - uważam, że można było popierać socjalizm i pozostać porządnym
            > człowiekiem. No ale trzeba widzieć różnicę między postawą np. Oskara Lange a
            > postawą drobnego kapusia, który za pieniądze donosił SB ze kolega zdradza
            żonę
            > czy czyta Sołżenicyna, a teraz, kiedy jego drobne świństewka wychodzą na
            > wierzch, głośno krzyczy o demokracji i prawach człowieka.
            • r_mol Łętowska - gwiazda ekipy Jaruzelskiego 21.04.07, 11:22
              ikoną niezależnego sądownictwa, he he he...Ale zostawmy to. TK się wypowie,
              tymczasem prawo obowiązuje, a jeżeli TK zakwestionuje jakieś zapisy ustawy, to
              się ją poprawi.
              A panowie niechętni jawności ich drobnych świństewek i tak będą musieli się
              ujawnić he he...Jak w Niemczech czy Czechach.
              • kiminohikari Re: Łętowska - gwiazda ekipy Jaruzelskiego 21.04.07, 11:29
                > jeżeli TK zakwestionuje jakieś zapisy ustawy, to
                > się ją poprawi.

ale czemu ma sie cos ciagle poprawiac?
                moze choc raz pis napisalby jakas ustawe, ktora nie mialaby problemow?

> Jak w Niemczech czy Czechach.

w niemczech jakos to perfekcyjnie do konca nie wyszlo...
                • r_mol Byłoby idealnie gdyby TK nie mieszał 21.04.07, 11:34
                  no ale liczy się rezultat - a ten może być tylko jeden, z poprawkami czy bez,
                  prędzej czy później - kapusie będą ujawnieni. Tylko co wtedy zrobią GW i
                  Obłudnik Powszechny? Powinni już dzisiaj zacząć nabór nowych kadr :-)
                  • kiminohikari Re: Byłoby idealnie gdyby TK nie mieszał 21.04.07, 11:38
                    nie rozumiem, co znaczy "nie mieszal"?
                    ostatecznie taka jest rola TK.
                    bodajze SLD zlozylo wniosek w sprawie lustracji (wiecej niz kilkanascie punktow ustawy podano do TK), odpowiednio go umotywowalo. rola trybunalu jest zbadanie wniosku i zgodzenie sie z nim, lub nie. gdzie tu jest mieszanie?
                    • r_mol Daj spokój, TK to nie sąd powszechny 21.04.07, 11:40
                      wybór sędziów do TK jest polityczny, to i wyroki są polityczne.
                      • kiminohikari Re: Daj spokój, TK to nie sąd powszechny 21.04.07, 11:45
                        wiec o co ci chodzi?
                        jesli pis wsadzi swoich ludzi do trybunalu i trybunal bedzie wydawal orzeczenia zgodnie z wola jarka, to trybunal bedzie polityczny, czy tez nie bedzie polityczny?
                        a takze, jesli TK stwierdzi, ze ustawa lustracyjna jest zgodna z konstytucja, to czy bedzie to polityczna decyzja, czy tez nie bedzie?
                        • r_mol To zależy, ale nie to jest istotne 21.04.07, 11:49
                          Istotne jest to, że brak orzeczenia TK nie wstrzymuje obowiązywania ustawy.
                          Co więcej, z góry wiadomo, że ew. werdykt TK kwestionujący ustawę doprowadzi do
                          jej zmiany, ale i tak to nie polepszy sytuacji kapusiów, więc po co te wrzaski?
                  • ready4freddy Re: Byłoby idealnie gdyby TK nie mieszał 21.04.07, 13:27
                    a co, bedzie zakaz przyjmowania pozytywnie zlustrowanych do pracy? w prywatnych firmach? czy kaczkodany znacjonalizuja GW? na warstat mozeta skoczyc, kolego, na warstat.
              • chirlider mentalni pissbolszewicy 21.04.07, 11:32
                antycypujesz zatem umieszczenie umieszczenie ustawy lustracyjnej przez TK w
                śmietniku i żeby zracjonalizować sobie tą decyzję kwestionujesz niezależność
                skladu sędziowskiego ?
                coż to jak nie zwykłe bolszewictwo mentalne?

ciekawe co byś, przyjacielu, tu wypisywał o składzie sędziowskim gdyby wyrok
                był po-kaczej-myśli ?
                i czy nie można byłoby tego nazwać hipokryzją ?

r_mol napisał:

> ikoną niezależnego sądownictwa, he he he...Ale zostawmy to. TK się wypowie,
                > tymczasem prawo obowiązuje, a jeżeli TK zakwestionuje jakieś zapisy ustawy,
                to
                > się ją poprawi.
                > A panowie niechętni jawności ich drobnych świństewek i tak będą musieli się
                > ujawnić he he...Jak w Niemczech czy Czechach.
                • r_mol Gdyby PiS był "bolszewicki" 21.04.07, 11:37
                  to by taki Maleszka już dawno karczował las gdzieś w Bieszczadach. A wam dają
                  szansę na wyznanie winy i skruchę. No ale jak widać niektórzy muszą iść w
                  zaparte...
                  • chirlider Re: Gdyby PiS był "bolszewicki" 21.04.07, 11:45
                    r_mol napisał:
                    > to by taki Maleszka już dawno karczował las gdzieś w Bieszczadach.

śmiesznym siurkom z wydaje sie że są panami cudzych żyć ;)))

> A wam dają
                    > szansę na wyznanie winy i skruchę.

jakim nam ? do kogo piszesz ? jakiej winy ?

> No ale jak widać niektórzy muszą iść w
                    > zaparte...

piszesz o sobie, zapewne. wpierając wszystkim dookoła winę i przymus
                    rozliczania bez baczenia na FAKTY idziesz po prostu w zaparte. a może w
                    zaparcie ? tak czy inaczej współczuje.
                    • r_mol Rozumiem bezsilną złość agenciaków, he he 21.04.07, 11:47
                      ale ich popleczników nie rozumiem. Jak ktoś się sk... raz , to się sk...
                      jeszcze wiele razy i dobrze, aby wszyscy wiedzieli, co to za człowiek.
                      • chirlider Re: Rozumiem bezsilną złość agenciaków, he he 21.04.07, 11:57
                        rozumiem niemoc intelektualną takich małych ludzików, ktorzy nie potrafia sobie
                        inaczej wytłumaczyć otaczającej ich rzeczywistości jak przez spisek, układ czy
                        działania innych niecnych sił.
                        o pewnych ludziach z obecnej wierchuszki mieniących sie teraz największymi
                        antykomunistami (czy też ich tumanowatych poplecznikach)też można byłoby
                        napisać: raz ku.., zawsze ku... a że dokumenty sfałszowane? nawet mało
                        rozgarniete dzieci w to nie wierzą.

r_mol napisał:

> ale ich popleczników nie rozumiem. Jak ktoś się sk... raz , to się sk...
                        > jeszcze wiele razy i dobrze, aby wszyscy wiedzieli, co to za człowiek.
                        • r_mol A może by tak konkretnie? 21.04.07, 12:06
                          Bo to co robił np. Kryże, wiadomo. Wyjaśnił dlaczego, pokazał charakter i
                          odpowiedzialność. Można zrozumieć, można wybaczyć.
                          A taki np. Wielgus szedł w zaparte do końca. I gdyby nie IPN to mielibyśmy
                          arcybiskupa - płatnego kapusia SB.
                          Ten przykład pokazuje, jak bardzo lustracja jest niezbędna.
                          • chirlider Re: A może by tak konkretnie? 21.04.07, 12:13
                            śmieszą mnie ci pisshipokryci;))

co wyjaśnił kryże ? jak wyjaśnił to:
                            "...Jego nominacja wzbudziła wiele kontrowersji ze względu na przeszłość
                            sędziego. Jest on synem sędziego Romana Kryżego, odpowiedzialnego za wydawanie
                            wyroków śmierci w procesach politycznych w okresie stalinowskim, a także w
                            procesie w tzw. "aferze mięsnej" w 1964. Sam Andrzej Kryże również prowadził
                            sprawy polityczne w latach 70. i 80.. W 1980 skazał na więzienie Andrzeja
                            Czumę, Wojciecha Ziembińskiego, Bronisława Komorowskiego i Jana Józefa
                            Janowskiego za zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta
                            Niepodległości. Część środowiska prawniczego (m. in. były I prezes Sądu
                            Najwyższego Adam Strzembosz) twierdzi, że Kryże jako przewodniczący Wydziału IV
                            Sądu Okręgowego w Warszawie organizował usuwanie sędziów wydających łagodne
                            wyroki wobec działaczy podziemnej opozycji. Faktem jest, że po objęciu przez
                            Kryżego kierownictwa Wydziału część pracujących w nim sędziów opuściła Wydział,
                            a orzecznictwo w stosunku do działaczy podziemnej opozycji uległo
                            zaostrzeniu..."

w jaki sposób pokazał charakter i odpowiedzialność?

sam nic nie wyjaśniał. wyjaśnił za niego np. komorowski.

dno.

r_mol napisał:
                            > Bo to co robił np. Kryże, wiadomo. Wyjaśnił dlaczego, pokazał charakter i
                            > odpowiedzialność. Można zrozumieć, można wybaczyć.
                            • r_mol Widzę że przeciwnicy lustracji lustrują rodziców 21.04.07, 12:20
                              a innym wytykają bolszewizm. No, jakby tak zlustrować rodziców katolewicy...Ale
                              prawica taka nie jest. Nie bójcie się.
                              To co robił min. Kryże robił jawnie, zgodnie z obowiązującym prawem, można go
                              za to nie lubić a nawet nim pogardzać.
                              Tylko że skoro wiem co robił Kryże, to jako obywatel mam prawo wiedzieć co
                              robiła, w jaki sposób funkcjonowała w PRL każda inna osoba publiczna, w tym
                              dziennikarz. W końcu "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi", prawda?
                              • chirlider Re: Widzę że przeciwnicy lustracji lustrują rodzi 21.04.07, 12:49
                                zomowiec, który przeciągnął mi po plecach pałą (raz tylko ale bolało jak ****)
                                w 81 też robił to zgodnie z prawem ;))))

różne piss-siurki mogą sobie pisać takie czy podobne androny, zaklinać i
                                zakłamywać rzeczywistość, wycierając sobie gębe sztandarami prawa i
                                sprawiedliwości - wszystko na nic - pis i lustracja w jego wykonaniu staczają
                                sie po równi pochyłej na której końcu znajduje sie śmietnik historii.

r_mol napisał:
                                > To co robił min. Kryże robił jawnie, zgodnie z obowiązującym prawem, można go
                                > za to nie lubić a nawet nim pogardzać.
                                • r_mol He he...PO skręca w prawo aż miło 21.04.07, 13:06
                                  LiD od ostatnich wyborów stracił połowę poparcia, PSL jako partia nie istnieje.
                      • wykidajlo2 Re: Rozumiem bezsilną złość agenciaków, he he 21.04.07, 13:33
                        Wszystko jest względne i nic nie jest wieczne. Nie można wykluczyć, że za 20
                        lat dojdzie do władzy banda kolejnych oszołomów o innym kolorze podniebienia i
                        każe Tobie i Twoim rówieśnikom tłumaczyć się ze swojej przeszłości, uznając że
                        złe jest to, co Twoje pokolenie czyniło. I jak wtedy zaśpiewacie? Niestety,
                        jestem stary i już tego nie obejrzę. Za to całe watahy młodych, niesplamionych
                        niczym ujadać będą "PRECZ".
      • kropekuk1 Re: A co za problem - złożyć oświadczenie? 21.04.07, 10:36
        pewnie był i w swojej broszurce opisywał Parkinsona u obecnych wodzów IV RP.
    • kropekuk1 Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 10:02
      Co nowa ustawa, to wielki bubel. Głupota goni głupotę. Można mieć jedynie
      nadzieje, że wreszcie w tych główkach ludzi z PiS i im podobnych zabraknie
      miejsca na głupotę. Boje się jedynie, że wtedy zacznie się w ich mózgach
      zaczynać uwiąd starczy. Jak zwykle ludzikom z PiS i IPN zabrakło wyobraźni i
      lekko traktują sobie pieniądze jakie ja i inni płaca z podatków na ich głupie
      cyrkowe popisy. Sądy 24 godzinne nie dały efektu poza zżeraniem pieniedzy a
      teraz mają następna akcje wyrzucania w błoto następnych złotówek i to tylko po
      to aby jakaś osoba, która wydaje sobie broszurke pod tytułem "Mały szaradzista"
      mogła złożyć głupkowate oświadczenie. Pewnie to kara dla tej osoby, że nie
      zamieściła hasła - Jak się nazywa Największy Nieomylny Wódz IV RP.
    • tom1003 Re: Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 10:09
      dokładnie, typowe zagranie michnikowego szmatławca
    • strof Lustracja lustracją, ale arytmetyka prof. Hołdy... 21.04.07, 10:14
      "W całym województwie sądy wydadzą więc co najmniej 10 tys. postanowień o
      złożeniu oświadczenia. Wysłanie każdego to 3,5 zł. Czyli lekko licząc zapłacą
      350 tys. zł."

gratulujemy ;)
      • r202 Hołda może kiepsko liczy, 21.04.07, 10:29
        ale problem pozostaje:

3,5 zł x 10.000 x 16 województw = 560.000 zł

• kropekuk1 Re: Hołda może kiepsko liczy, 21.04.07, 10:34
          odszukaj sobie w internecie w statystyce ile jest zarejestrowanych w rejestrze
          sądowym wydawnictw i wykazana ilośc przemnóż przez 3,50 zł bo tyle kosztuje
          list polecony. Pan Hołda dawał przykład tylko z jednego województwa. W innych
          pipidókach może byc mniej. Nie zmienia to jednak skali głupoty w wydawaniu
          cudzych pieniędzy.
        • koloratura1 Re: Hołda może kiepsko liczy, 21.04.07, 11:22
          r202 napisał:

> ale problem pozostaje:
          >
          > 3,5 zł x 10.000 x 16 województw = 560.000 zł

Jaki tam problem, toż to warto wydać nawet więcej, żeby się wszyscy autorzy
          gazetek śćiennych zlustrowali! :)
          >
      • jb777 Arytmetyka prof. Hoł - a artemtyka rządzących ? 21.04.07, 11:31
        strof napisała:

> "W całym województwie sądy wydadzą więc co najmniej 10 tys. postanowień o
        > złożeniu oświadczenia. Wysłanie każdego to 3,5 zł. Czyli lekko licząc zapłacą
        > 350 tys. zł."

Nie wiadomo komu grattulować. Profesorowi, czy redaktorowi, czy erracie.

Tak się nie podniecaj czystmi literówkami. A jak już tak liczyć umiesz po
        policz ile jest sądów w polsce pomnóż to przez 35 tys i będzisz miał koszty
        tylko przesyłek (listów). A czas pracowników i ich wynagrodzenia, koperty i
        papier, inne zużycie materiłów i energii. Czy to za darmo - z naszych podatków.
        Więc się nie czepiaj artmetyce - bo rozrachunek i tak wychodzi tragiczny.

Jeżeli nie koszty się liczą w tej materii - bo jak widać się nie liczą - to
        pozostaje tylko cel polityczny.
        Najprościej było otworzyć archiwa - i już. Kto by się chciał w tym szambie
        taplać mógłby się taplać. Ale wydawanie durnych przepisów i narażanie Państwa
        na koszty - to służy tylko jednemu - współczesnemu zbieraniu haków na masową
        skalę. Ci co dla Kaczek się liczą muszą albo złozyć hołd lenny albo na
        podstawie często świstków wylecą z roboty lub zostaną zaszczuci.

PiS ma w dupie budżet i pieniadze podatników.
    • palestina1 Jak juz pisałem 21.04.07, 10:18
      PiSowska lustracja zrobiła z Polaków przestępców i to praktycznie z wszystkich
      (nie dotyczy kablarzy z PiSu)
      Dlaczego z wszystkich,bo wystarczy teraz zeby ktokolwiek podjął sie pracy w
      zastrzeżonym przez czerwonych z pisu zawodzie natychmiast musi poddać lustracji
      (nie dotyczy kablarzy z PiSu)
      Nie jestes przestępcą? to weź udowodnij że nim nie jestes.
      A teraz jeszcze doszedł miodzik w wykonaniu Ziobry który twierdzi że maleje
      ilość podsłuchów.
      Dzień dobry "wujku" stalinie.
      • realista1000 Pisać możesz ile chcesz-i tak nikogo nie przekonas 21.04.07, 10:23
        z - lustracja jest konieczna, by oczyścić ten kraj!
        Na nic twe wysiłki i antylustracyjna propaganda
        • koloratura1 Re: Pisać możesz ile chcesz-i tak nikogo nie prze 21.04.07, 11:24
          realista1000 napisała:

> z - lustracja jest konieczna, by oczyścić ten kraj!
          > Na nic twe wysiłki i antylustracyjna propaganda

Jego wysiłki to, rzeczywiście, na nic. Z Trybunałwm Konstytucyjnym będzie inaczej.
        • pe1 Re: Pisać możesz ile chcesz-i tak nikogo nie prze 21.04.07, 11:59
          czy do ciebie nie dociera ptasi móżdżku, że tu nikt nikogo nie chce przekonać,
          że lustracja jest niepotrzebna?
    • koloratura1 Re: Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 10:19
      wojakszwejk napisał:

> Typowa GW-manipulacja.

Możesz sprecyzować na czym ta "manipulacja" polega?

< Takie jest prawo!

Dokładnie: IDIOTYCZNE !
    • bolek1965 Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 10:34
      Ten gość nie tylko ma parkinsona ale jest zwyklym debilem. Redaguje gazetke a
      nie potrafi wypelnić oswiadczenia.
    • kiminohikari Re: No, chłopcy, ładnie tak obmawiać kogoś za ple 21.04.07, 10:35
      wlasnie sie zaczalem zastanawiac nad twoim przypadkiem.
      calkiem zabawna rzecz, piszesz : "znacie mnie lepiej ni ja SAM",
      a stoi : "realista1000 napisała:".

masz jakis problem ze swoja osobowoscia?
      • realista1000 Re: No, chłopcy, ładnie tak obmawiać kogoś za ple 21.04.07, 10:39
        no, widzisz, jeszcze jeden dowód na nierzetelność forum GW - zmieniają nam
        rodzaj, a niektórym przy okazji nawet i psychikę, tak by byli rodzaju ... nijakiego

PS
        Tak na poważnie: nie przywiązuj uwagi do końcówek -ał, -ała, wstawiane są
        automatycznie
        • kiminohikari Re: No, chłopcy, ładnie tak obmawiać kogoś za ple 21.04.07, 10:46
          > no, widzisz, jeszcze jeden dowód na nierzetelność forum GW

to raczej jest kwestia, co sobie wybierasz, jak zakladasz konto
          na wyborczej (wszystko pozniej jest wstawiane automatycznie przez
          skrypty na podstawie danych, ktore podales).

> zmieniają nam rodzaj, a niektórym przy okazji nawet i psychikę,
          > tak by byli rodzaju ... nijakiego

nie dodawaj zbednej ideologii.
    • stara_twojej_starej Re: Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 10:35
      kaczyńscy to śmiecie
    • pos3gacz Re: Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 10:36
      wojakszwejk napisał:
      Typowa GW-manipulacja. Takie jest prawo! Czy jeśli ktoś ma Parkinsona i ubiega
      > się o wizę do USA, nie musi wypełniać DS-2056???
      > Powiem brutalnie: złożenie oświadczenia lustracyjnego jest stokroć prostsze
      od
      > wydania 1 numeru gazety, nawet najbardziej szlachetnej.
      > Ale Pani Funkjconariusz zapunktowała w Centrali, brawo.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Panie WOJAK SZWEJK ale Szwejk ten od Haszka był po stokroć mądrzejszy od Pana,
      gdyż on posiadał chociaż ZDROWY ROZSĄDEK a Pan nie posiada żadnych pozytywnych
      cech osoby pod którą się Pan podszywa.Jesteś Pan skończonym idiotą,może to i
      przykre dla Pana,ale prawdziwe.
      • kiminohikari Re: Lustrowanie chorych na parkinsona 21.04.07, 10:38
        > gdyż on posiadał chociaż ZDROWY ROZSĄDEK a Pan nie posiada żadnych pozytywnych
        > cech osoby pod którą się Pan podszywa.Jesteś Pan skończonym idiotą,może to i
        > przykre dla Pana,ale prawdziwe.

szkoda, ze haszek zyl w czechach za czasow CK, a nie w polsce za IVRP. ^-^
        prawdziwy wojak mialby niezla jazde... ^-^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka