Dodaj do ulubionych

Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam odm...

10.05.07, 17:29

Obserwuj wątek
    • 123zly tylko nasr.. na ten kraj ! 10.05.07, 17:30

• mangold Dośc już tu gówna zmieszanego z błotem 10.05.07, 17:37

• jimmyjazz Kaczory stosują czysto bolszewickie metody 10.05.07, 18:33
          Ciekawe że tacy antykomuniści z takim upodobaniem stusują komunistyczne metody.

Co tam że facet odmówił współpracy - trzeba obrzucić błotem bo ma teczke i ma
          ionne zdanie niż PiS.
          • langston prof Stepien obrzucil blotem???:))) 10.05.07, 18:53
            .
            • iedsupo ty nie udajesz kretyna, prawda ? 10.05.07, 18:55
              • borow4 zwyczajny faszyzm atakuje 10.05.07, 19:03
                czas najwyzszy sie obudzic bo za chwile bedzie za pozno
                brakuje tylko obozow koncentracyjnych
                morderstwa polityczne juz sa , bojowki spotkac mozna na kazdym kroku i wszedzie
                • skubi6 Moja osobista radość: Stępień mówi to, co ja 10.05.07, 19:11
                  > Stępień zauważył, że peerelowską cenzurę i Urząd ds. wyznań wpisano do
                  > ustawowego katalogu organów bezpieczeństwa państwa, a Komitetu Centralnego
                  > PZPR, Milicji Obywatelskiej i ZOMO - nie wpisano.

W moim tekściku o siedmiu grzechach ustawy lustracyjnej jeden z grzechów, to
                  "wybiórczość" - dokładnie to, co powiedział przewodniczący Stępień.

Cały tekścik: www.skubi.net/lustracja.html
                  • swistak336 PiS powinien się ze wstydu spalić. 10.05.07, 19:13
                    Treść tego co ujawniono to laurka moralne dla sędziego. Odmówił współpracy z powodów moralnych, miał wrogi stosunek do SB.
                    • antyprawak Dajcie mi człowieka a znajdą na niego paragraf 10.05.07, 19:16
                      To są właśnie metody PIS komuny bis
                      • ivulspirit Kaczki przy korycie to parodia rządów 10.05.07, 19:31
                        Gdyby nie fakt, że to rzeczywistość, to można byłoby z tego nakręcić bijącą
                        rekordy oglądalności komedię.
                        • poszeklu Sedzia powinien byc bez zarzutow. Szczegolnie w TK 10.05.07, 19:44
                          Jesli sa jakies watpliwosci co do jego udzialu
                          w skompromitowanych sluzbach bezpieki, to jazda,
                          won z Trybunalu.
                          • pablozed Re: Sedzia powinien byc bez zarzutow. Szczegolnie 10.05.07, 19:57
                            poszeklu napisał:

> Jesli sa jakies watpliwosci co do jego udzialu
                            > w skompromitowanych sluzbach bezpieki, to jazda,
                            > won z Trybunalu.

Najważniejsze jest, żeby sędzia miał (jak każdy inny obywatel) świadectwo
                            "obywatelskości", czyli pozytywnego stosunku do Republiki. Jeśli go nie ma,
                            znaczy to, że jest wrogiem przemian tak bardzo oczekiwanych przez upodlony lud i
                            powinien zostać zgilotynowany. Nie takie głowy już spadały i sędziowie muszą być
                            świadomi, że na straży praworządności w tym kraju stoją nie jacyś tam sędziowie,
                            ale Komitet Ocalenia Publicznego i wyroki mają zapadać zgodnie z jego decyzjami.

Pomyliłem epoki?

Chyba jednak nie
                            • swistak336 Okazało się, że sędziowie byli nienaganni moralnie 10.05.07, 20:09
                              I co z tego? Zmieszano ich z błotem, zelżono, a do kogo dotarła ostateczna informacja pt. "Odmówił współpracy z SB z powodów moralnych", "Jako całkowicie nieprzydatny dla służb został wykreślony".
                              • pablozed Re: Okazało się, że sędziowie byli nienaganni mor 10.05.07, 20:16
                                swistak336 napisał:

> I co z tego? Zmieszano ich z błotem, zelżono, a do kogo dotarła ostateczna info
                                > rmacja pt. "Odmówił współpracy z SB z powodów moralnych", "Jako całkowicie niep
                                > rzydatny dla służb został wykreślony".

Moralna nienaganność jest niewystarczająca. Dla Republiki jest ważne, żeby
                                wszyscy obywatele popierali ideę radykalnych zmian. Pozostałych trzeba oddać w
                                ręce sprawiedliwości ludowej. Dla oportunistów pokroju Lafayette'a czy Sieyesa
                                nie ma u nas miejsca. Poprowadzi nas nieprzekupny obywatel Robespierre

• okazik mularczyk - kłamca lustracyjny 10.05.07, 20:20
                                  Ciekawe jakie są sankcje za kłamstwo podczas posiedzenia TK. Wprowadził w błąd
                                  wszystkich dla kilku godzin sensacji i opóźnienia orzeczenia TK. Nie jest prawy,
                                  nie jest sprawiedliwy, na osiedlu mówi się o takich: świnia. Prawdziwy działacz
                                  polityczny.
                                  • pablozed Re: mularczyk - kłamca lustracyjny 10.05.07, 20:25
                                    okazik napisał:

> Ciekawe jakie są sankcje za kłamstwo podczas posiedzenia TK. Wprowadził w błąd
                                    > wszystkich dla kilku godzin sensacji i opóźnienia orzeczenia TK. Nie jest prawy
                                    > ,
                                    > nie jest sprawiedliwy, na osiedlu mówi się o takich: świnia. Prawdziwy działacz
                                    > polityczny.

Poseł Mularczyk to prawdziwy patriota. Nie poddaje się dyktatowi niemoralnego
                                    prawa wziętego żywcem z "ancien regime" i śmiało zmierza ku świetlanej
                                    przyszłości ludu pracującego miast i wsi (niektórych). Poza tym rewolucja wymaga
                                    ofiar. Ostatecznie mogą być świnie.
                                    • seroo1 A czas sobie płynie, błoto wymieszano z g... 10.05.07, 20:40
                                      ...teraz będą wielkie kombinacje jaką by tu jeszcze sensację stopniowo dawkować
                                      ciemnemu ludowi - byle jeszcze te dwa latka - jak nie z kryminalistami i
                                      niedoukami to choćby z diabłem. Ale jak najdalej od biegłych psychiatrów...
                                      "Nieh rzyje rewolócja !!!"
                                      • okazik Niech żyje rewolucja! Ona pożera swoje dzieci... 10.05.07, 21:35
                                        Na szafot historii wyniesie mularczyki, zawisze, ziobry, cimańskie i
                                        pronygosiewskie. A sam wódz, bóg ułomny bo tylko w dwóch osobach kaczyński
                                        zginie w szambie, które sam napełni. Zapomniał biedaczek nauczyć się pływać
                                        • ivulspirit Kaczki pod Trybunał Stanu 10.05.07, 21:38
                                          niech mają prawy i sprawiedliwy proces, a później pod ścianę
                          • linfan Premier powinien byc bez zarzutu! 10.05.07, 21:30
                            Re: Sedzia powinien byc bez zarzutow. Szczegolnie

poszeklu napisał:

> Jesli sa jakies watpliwosci co do jego udzialu
                            > w skompromitowanych sluzbach bezpieki, to jazda,
                            > won z Trybunalu.

i to samo tyczyc sie powinno premiera. jesli premier ma teczke, to jazda, won ze
                            stolka.

tak mi sie skojarzylo... :)
                          • fakara Jakie wątpliwości??!! 11.05.07, 09:59
                    • sclavus Re: PiS powinien się ze wstydu spalić. 10.05.07, 20:46
                      swistak336 napisał:

> Treść tego co ujawniono to laurka moralne dla sędziego. Odmówił współpracy z
                      po
                      > wodów moralnych, miał wrogi stosunek do SB.

... gdybyż tylko go miał ... - ten wstyd :)
                      • sumienie.lk Nie ma co czekać na samokrytykę pisiorków... 10.05.07, 21:27
                        Zarówno obaj Kaczyńscy, jak też ich poplecznicy, tak mocno uwierzyli w swój
                        mesjanizm, że nikt i nic nie jest w stanie przekonać ich do tego, że tak
                        naprawdę są największymi szkodnikami naszego kraju (a może już nie naszego?
                        może tu rzeczywiście jest jakaś bolszewicka IV RP?). To, co dzieje się w
                        Trybunale Konstytutycyjnym to wszak tylko jedno w wielu podobnych zdarzeń
                        mających swoją, precyzyjnie wykalkulowaną przez Jarosława Kaczyńskiego, logikę.
                        Rzecz w tym, że logika ta nijak się ma do takich pojęć jak dobro
                        Rzeczpospolitej, czy choćby dobro Polek i Polaków.
                        • konread Re: Nie ma co czekać na samokrytykę pisiorków... 10.05.07, 22:25
                          Jedno jest pewne, towarzysz Feliks Dzierżyński byłby z Kaczyńskich metod
                          naprawdę dumny, za dotknięciem zaczarowanego kaczego pióra pojawiają się
                          dokumenty w parę minut, których nikt od kilkunastu lat (jeśli istniały w ogóle)
                          nikt nie widział;)
                        • iedsupo Re: Nie ma co czekać na samokrytykę pisiorków... 10.05.07, 22:39
                          sumienie.lk napisał:

> Zarówno obaj Kaczyńscy, jak też ich poplecznicy, tak mocno uwierzyli w swój
                          > mesjanizm,

Człowieku, jaki mesjanizm ??? Przecież to jest bezideowa klika owładnięta żądzą
                          władzy, która nie cofnie się przed niczym w imię realizacji swoich politycznych
                          celów. Gang badziewnych ludzi o zasr.nych umysłach. Mesjanizm i zeszczany w
                          gacie Mularczyk - to zestawienie jest wręcz humorystyczne.
                  • mockturtle Re: Moja osobista radość: Stępień mówi to, co ja 10.05.07, 20:18
                    skubi, przypuszczam, że czeka Cię jeszcze więcej radości w najbliższym czasie.
                    I mnie też, i mnóstwo uczciwych i przyzwoitych ludzi w Polsce. Oby to był
                    początek końca kaczego burdelu w Polsce.
                • travel_wawa Tomorrow belongs to me:) 10.05.07, 20:00

www.wrzuta.pl/audio/xfrROMSXMG
                  • romciugiertych Oh Vaterland, give me the sign! 10.05.07, 20:07
                    ---
                    Co łaczy Hitlera, Stalina, Kiszczaka iKaczyńskiego
                    • langston niezle ci bije palma lewacki narcyzie 10.05.07, 21:08
                      .
                      • linfan tja... 10.05.07, 21:31
                        "Re: niezle ci bije palma lewacki narcyzie"

inteligentnie zagail katoprawicowiec...
                    • zdzis1 Re: Oh Vaterland, give me the sign! 10.05.07, 22:37
                      Musieliscie cholery przypominac!!! Teraz caly czas nuce i chce mi sie maszerowac

;)

z
                  • koham.mihnika Re: Tomorrow belongs to me:) 11.05.07, 10:12
                    ten staruszek w okularach (na filmie) to ja. tak odczuwam obecna sytuacje w
                    Polsce, ze smutkiem, strachem i niesmakiem. Nigdy nie lubilem brazowego koloru.
              • skubi6 PiSowi życzę upadku szybkiego i bolesnego 10.05.07, 19:04
                ... za mieszanie sędziów z błotem, za bezsensowne ataki Zawiszy na Balcerowicza.

Dla Ziobro, trybunał stanu za zablokowanie przeszczepów.
                Dla braci, trybunał stanu za zniszczenie polskiego wywiadu - szczegóły tu:
                www.skubi.net/macierewicz.html
                O ustawie lustracyjnej: www.skubi.net/lustracja.html
                • poszeklu TK stal sie orezem do sabotazu pracy Sejmu 10.05.07, 19:52
                  TK to juz ostatni bastion komunizmu.
                  • ewik_75 Re: TK stal sie orezem do sabotazu pracy Sejmu 10.05.07, 19:57
                    TK to ostatni bastion władzy, niezagarniety przez obecna koalicje.
                    dlatego jest tak atakowany.
                  • tw_wielgus Re: TK stal sie orezem do sabotazu pracy Sejmu 10.05.07, 20:22
                    poszeklu napisał:

> TK to juz ostatni bastion komunizmu.

Ostatni bation komunizmu jest na Kubie.
                    Nie używaj takich przymiotników jak nie rozumisz ich znaczenia
                  • pos3gacz Re: TK stal sie orezem do sabotazu pracy Sejmu 10.05.07, 21:45
                    poszeklu napisał:
                    >TK to już ostatni bastion komunizmu.
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                  • pos3gacz Re: TK stal sie orezem do sabotazu pracy Sejmu 10.05.07, 21:56
                    poszeklu napisał:

> TK to juz ostatni bastion komunizmu.
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    Widziałem już idiotów na forum GW,ale takiego debila to nawet trudno sobie
                    wyobrazić.
                    Od kiedy to w Polsce był komunizm?Jeżeli nie rozumiesz jakiegoś słowa to jest
                    bardzo prosty sposób aby dowiedzieć się jego znaczenia,tylko trzeba zajrzeć do
                    odpowiedniego słownika lub encyklopedii,a mając internet nie stanowi to problemu
                    i tylko człowiek rozumny potrafi tak postąpić.
                    Mam propozycję dla naprawdę myślących internautów-=-olać komentarze tego osła.
                    [bardzo przepraszam to sympatyczne zwierzę,że użyłem jego nazwy dla określenia
                    takiego idioty].
                • tomasz.blaszynski Re: PiSowi życzę upadku szybkiego i bolesnego 11.05.07, 00:51
                  w tej chwili połowa Pisu powinna iśc przed trybunał stanu i posiedziec większość
                  czasu w miejscu odosobnienia.
              • przemjod __to oczywiste że teczki są sfałszowane... 10.05.07, 19:04
                jeśli ktoś ma cokolwiek przeciw IV rp, a nie ma na niego haka w IPN, to znaczy
                że teczki są sfałszowane albo zniszczone...
                Także sfałszowane są teczki zwolenników iv rp, nawet te z podpisanymi lojalkami
                ;-))))

To porażająco oczywista logika dziejów
                • dzieciatko_o_dyrektora Re: __to oczywiste że teczki są sfałszowane... 10.05.07, 19:14
                  wazbe ze sami w to wierza )))
                • tw_wielgus Re: __to oczywiste że teczki są sfałszowane... 10.05.07, 19:39
                  przemjod napisał:

> jeśli ktoś ma cokolwiek przeciw IV rp, a nie ma na niego haka w IPN, to
                  znaczy
                  > że teczki są sfałszowane albo zniszczone...
                  > Także sfałszowane są teczki zwolenników iv rp, nawet te z podpisanymi
                  lojalkami
                  > ;-))))
                  >
                  > To porażająco oczywista logika dziejów

Jestem porażony tą prawdą.
                  A Fakty które przyoczyłeś są niezaprzeczalne.
          • mayday100 Re: Kaczory stosują czysto bolszewickie metody 10.05.07, 20:55
            immyjazz napisał:

> Ciekawe że tacy antykomuniści z takim upodobaniem stusują komunistyczne metody.
            >
            > Co tam że facet odmówił współpracy - trzeba obrzucić błotem bo ma teczke i ma
            > ionne zdanie niż PiS.

PIS zakłamał się po same uszy. Nie trzeba było długo czekać ...;)
        • arius5 No to w koncu dlaczego ich zawiesili ? 10.05.07, 19:06
          Bo juz sam nie wiem.
          Wlasnie napisali, ze sedziowie ci nie wspolpracowali z SB, w czym wiec problem ?
          Czy to oznacza, ze PiS moze gnoic kogo im sie podoba w zasadzie bez powodu ?
          Niedlugo inni rozlicza tych zdrajcow Kaczynskich.
          • swistak336 Re: No to w koncu dlaczego ich zawiesili ? 10.05.07, 19:15
            Prezes wyłączył sędziów "od wypadku" - choćby po to, żeby po tak kłamliwych i nikczemych oskarżeniach ze strony posła PiS nie unieśli się gniewem.
          • borow4 a swistak zawija w sreberka 10.05.07, 19:17
            b
          • tomasz.blaszynski Re: No to w koncu dlaczego ich zawiesili ? 11.05.07, 00:53
            zawiesili ich no mularczyk zatail prawde i sedzia w dobrej wierze zawiesil zeby
            nie bylo smrodu. Mularczyk sterowany przez kaczorów, powinienem razem z
            mocodawcami pójść pod trybunał stanu.
      • charybdis Kaczyńscy "kontaktami operacyjnymi"? 10.05.07, 20:37
        >>>>>>> Zgodnie z nową ustawą lustracyjną akta z IPN dotyczące najważniejszych
        osób w państwie są jawne dla każdego.>>>>>>>>>>
        -----------------------------------------------------------------------------
        Skoro akta są jawne i informację można uzyskać w ciągu JEDNEGO dnia,
        dziennikarze powinni wystąpić do IPN o materiały dotyczące prezydenta i premiera.
        Będzie ich pewnie niewiele, ale mogą być sensacyjne... ;)
        • almagus Re: Kaczyńscy "kontaktami operacyjnymi"? 10.05.07, 20:51
          Polskie eksperymenty w ekstrementy.Pozwalam sobie przypomnieć!

Kartofle poekstrementujcie!

Tak swój talent polubiłem,
          jajca w kwasie rozpuściłem.
          I nie miejcie mnie za głupka,
          rozpuściła się skorupka.
          Pozostała tylko błonka,
          a Ojczyźnie oddam członka.
          Niech mu potencjometr wkręci,
          niech w „burdelu” tym się kręci.

Tak swój talent pokochałem,
          robię eksperyment z kałem.
          to nie mała taka kupka.
          Sięga prawie po podbrzusze,
          dla Ojczyzny oddać muszę.
          Niech narodek talent ćwiczy,
          będzie więcej gnojowicy.

Tak swój talent pompowałem,
          robię eksperyment z ciałem.
          to jest tylko męska pupka.
          Wspiera mnie wieczna dziewica,
          bo mój talent ją zachwyca.
          Niech się na mnie nazi ćwiczy,
          nie w poselskiej swej prawicy.

gadać każdy może, trochę leppiej lub gorzej
          Więcej dopisze talent niewyżyty co woli kleryków zamiast kobity.
          Kto przygotował ten scenariusz, podobny do szkalowania dziadka wziętego pod
          groźbą utraty życia do wehrmachtu?
          Zyta Gilowska i dziadek w wermachcie!
          Dla mnie zrobiła to ta sama ręka, te same ręce.
          Głos użyczany w Radiu Maryja.
          Ohyda.
          www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk

• douglasmclloyd Re: tylko nasr.. na ten kraj ! 10.05.07, 20:41
        Obawiam się, że możesz mieć rację.
    • l.o.r.t.e.a [...] 10.05.07, 17:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • petrucchio Psy szczekają... 10.05.07, 18:28
        ... a karawan z trumną PiS-u jedzie dalej.
      • borow4 ty jestes zwyczajnym barbarzynca 10.05.07, 19:16
        i to nie jest inwektywa - barbarzynca to ten ktory neguje podstawy cywilizacji
        zachodniej - tak jak Ziobro negfujesz zasade domniemania niewinnosci a jestes
        zwolennikiem zasady domniemania winy (bez sądu)
        i co z toba zrobic, chyba trzeba cie wyslac tam gdzie panuje odpowiednia
        kultura czyli do Rosji - tam bedziesz wsrod swoich
        • poszeklu Sedziowie byli mianowani przez system sowiecki 10.05.07, 19:49
          borow4 napisał:

> chyba trzeba cie wyslac tam gdzie panuje odpowiednia
          > kultura czyli do Rosji - tam bedziesz wsrod swoich

Sek w tym, ze ci sedziowie zostali zainstalowani przez cywilizacje
          wlasnie zza Buga, czyli z Sowietow. Kazdy z nich ma wiec zyciorys,
          ktory zostal zatwierdzony przez namiestnikow Moskwy.
          • krzywuj Re: Sedziowie byli mianowani przez system sowieck 10.05.07, 20:00
            Z taką gadką to uderzaj do swojej matki i kota.
          • tw_wielgus Re: Sedziowie byli mianowani przez system sowieck 10.05.07, 20:12
            poszeklu napisał:

> borow4 napisał:
            >
            > > chyba trzeba cie wyslac tam gdzie panuje odpowiednia
            > > kultura czyli do Rosji - tam bedziesz wsrod swoich
            >
            > Sek w tym, ze ci sedziowie zostali zainstalowani przez cywilizacje
            > wlasnie zza Buga, czyli z Sowietow. Kazdy z nich ma wiec zyciorys,
            > ktory zostal zatwierdzony przez namiestnikow Moskwy.

A ty pisospluwaczko długo myslałeś nad tym wybitnym tekstem ?
          • kolargolo Kaczynski zostal mianowany przez system sowieck 10.05.07, 20:15
            w koncu zostal magistrem za komuny.
            • ready4freddy Re: Kaczynski zostal mianowany przez system sowie 10.05.07, 22:28
              "ci ludzie zyja wciaz w przekonaniu, ze rzeczywistosc jest sowieckim wymyslem, a naszym obowiazkiem jest nie przyjmoweac tego wymyslu do wiadomosci" - 24 lata temu! antycypowal skubany! no zywcem kaczkodanow portet wlasny..
          • radio.wiec Każdego studenta mianowali sowieci 10.05.07, 20:26
            i teraz należy wszystkim wykształciuchom odebrać wyższe wykształcenie. Za wyjątkiem miłościwie nam panujących K2, bo oni sprytnie system oszukali, udając sowieckich agentów i dzięki temu wyłudzili z pobudek patriotycznych doktoraty. Pozostali z doktoratami to "śpiochy" i zasłużeni zabójcy KGB.

Żartowałem oczywiście:))

Po prostu aż szkoda czytać takie głupoty. Wyjdzie na to, że w tym kraju nadal rządzą sowieci tylko Polacy jeszcze o tym nie wiedzą.
    • iedsupo Kaczystowskie łgarstwa mają bardzo krótkie nóżki. 10.05.07, 17:40
      Podobnie jak ich autorzy - te śmierdzące gnidy, które niszczą polską demokrację.
      • tingri orwell. rok 2007 czyli IV rp=prl 10.05.07, 18:39
        nienawidzace wszystkich swinie
        maja pis-owskie ryje

gwalciciele knury
        maja samoobrony garnitury

niedouczone, neofaszystowskie gbury
        maja lpr-owskie mundury
        • langston czas orwella w Polsce sie konczy ...w UE tez:) 10.05.07, 18:53
          .
          • iedsupo ale chyba masz coś do powiedzenia na JAKIŚ temat ? 10.05.07, 18:56
    • indianski Kolejny pisowski bullterier wyszedl na idiote 10.05.07, 18:46
      te darmozjady nawet szczekac nie potrafia . O czytaniu nawet nie warto wspominac
      . To juz ponizej dna
      • swistak336 pisowski bullterier wyszedl na idiotę, kłamczuszka 10.05.07, 19:17
        W aktach IPN zamiast porażających dowodów na współpracę z SB znalazły się dowody NIEPOSZLAKOWANEGO CHARAKTERU SĘDZIEGO.
      • qc To sie nazywa desperacja. 10.05.07, 19:23
    • rilian 4rp, strzel sobie w łeb, wstydu oszczędź... 10.05.07, 18:50
      "czwarta rzeczpospolito", strzel sobie w łeb w końcu, oszczędź nam tego
      żenującego pseudowidowiska dla pospólstwa i hołoty...
      • langston ruch prezesa TK nazywasz "widowiskiem dla pospolst 10.05.07, 18:52
        ruch prezesa TK nazywasz "widowiskiem dla pospolst":))
        ...a to bardzo duza zmiana w stosunku do wczorajszego piania
        o autorytecie TW pardon TK:)
        • iedsupo trzeba być skrajnym debilem... 10.05.07, 19:00
          ...żeby w ten sposób próbować odwrócić kota ogonem. Nie dość, że nic to nie da,
          to jeszcze w ten sposób rozwiewasz ostatnie wątpliwości co do twojej kondycji
          umysłowej. Kaczystowska ścierko - pluję na ciebie. TFU !!!
          • tukot ...własnie miałem Ci napisać że on nie udaje... 10.05.07, 19:03
      • indianski Gdzie sie podzialy szczekaczki pisuaru ? 10.05.07, 18:54
        Zmienily forum ? dyskutuja o szydelkowaniu czy nowych trendach w makijazu ?
        • jaroslaw_kaczynski_balbina JEstem... chlopcy 10.05.07, 18:59
          Moge troche poszczkeac...
        • dzieciatko_o_dyrektora Poszly sie umyc Jarka 10.05.07, 19:10
          po kolejnej sraczce
      • swistak336 Re: 4rp, strzel sobie w łeb, wstydu oszczędź... 10.05.07, 19:19
        Dziś IV RP strzeliła sobie w kolano, gdy zamiast oskarżeń wobec sędziego, w teczce była laurka moralności i dowód niezłomnego charakteru.
        • util Na tym dokładnie polega gra teczkami. 10.05.07, 19:27
          O to chodzi w tej całej zas*anej lustracji. Fakt pojawienia sie nazwiska w archiwum IPN, nawet tylko jako kontakt operacyjny, nawet w kontekscie odmowy współpracy - traktowany jest jako zarzut i powód do odsądzania od czci i wiary. Dlaczego Mularczyk domagał sie wyłączenia tych sędziów? Jaki związek ma fakt zarejestrowania dwóch sędziów trybunału z orzekaniem w sprawie zgodności z konstytucja ustawy lustracyjnej? Żadnego.

Mularczyk - zeświniłeś sie tak, że gorzej nie mozna. Czasy mamy spokojne, a ty nawet w nich twarzy zachować nie potrafisz. Tylko splunąć pod nogi takim bydlakom.
    • tw_wielgus No i co PISowskie Spluwaczki 10.05.07, 19:05
      będziecie taraz odszczekiwać i prosić o przebaczenie ?
      • michos56 Re: No i co PISowskie Spluwaczki 10.05.07, 19:24
        Jeszcze nie triumfujmy. Trzeba uwazac. Do nich nie dociera jacy sa nedzni.
        stworzyli neopeerelowski uklad do samoobrony. w ich szregach sa jeszcze
        fanatycy gotowi na wszystko. Wystarczy przyjrzec sie niektorym twarzom (Ziobro,
        wasserman i ich naczelny strateg)nie uspokoja sie dopoki nie poczuja krwi -
        taka natura. A to kiedys byly nawet mile krasnoludki, tylko zachcialo im sie
        troche podrosnac i teraz sa potwornymi karlami z krotkimi lapkami. Narazie ich
        bronia jest slina i inwektywy, ale ciagle szukaja czegos bardziej morderczego.
        Oby nie zdazyli znalezc.
        • tw_wielgus Re: Mularczyk zrobił nikczemną rzecz 10.05.07, 19:38
          A tu komentarz z interii prof. Osiatyńskiego.

W opinii W. Osiatyńskiego poseł Mularczyk zrobił nikczemną
          Poseł PiS-u Arkadiusz Mularczyk zrobił rzecz nikczemną - uważa
          konstytucjonalista prof. Wiktor Osiatyński. Przedstawiciel Sejmu zarzucił dwóm
          sędziom Trybunału Konstytucyjnego, że byli zarejestrowani jako kontakty
          operacyjne SB.

Nikczemność polegała przede wszystkim na tym, że Instytut Pamięci Narodowej
          został wykorzystany w celach politycznych - mówi gość Faktów RMF FM.
          Wyciągnięcie sprawy Mariana Grzybowskiego i Adama Jamroza to był cel
          polityczny, a nie procesowy - podkreśla. A to - jak dodaje prof. Osiatyński -
          oznacza: że IPN wyciąga teczki na kogo chce, w takiej kolejności jak chce i
          potrzebuje, a teczki są wykorzystywane w celach politycznych.

Według gościa RMF FM, prezes Jerzy Stępień podjął właściwą decyzję, wykluczając
          obu sędziów z prac Trybunału. Jednocześnie prof. Wiktor Osiatyński podkreślił,
          że jest pełen podziwu dla Trybunału Konstytucyjnego, który - jak zaznaczył -
          jest w tej chwili jedynym szanującym się i poważnym organem władzy w całej
          Polsce.
          ..........................
    • marekble TK - dziękuję, nie dajcie się.. 10.05.07, 19:11
      ..dość już tych idiotyzmów
    • amanasunta53 Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 19:15
      Czy III RP to tsunami wytrzyma?
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 19:21
        nie wytrzyma , co gorsza z czwartej tez nie pozostanie nawet kacze gowno
      • tw_wielgus Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 19:26
        amanasunta53 napisała:

> Czy III RP to tsunami wytrzyma?

Znowu bierzesz to parszywe g..no.
        Nie stać Cie na lepszy towar mamuśka ?
        • amanasunta53 Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 19:39
          tw_wielgus napisał:

> amanasunta53 napisała:
          >
          > > Czy III RP to tsunami wytrzyma?
          >
          > Znowu bierzesz to parszywe g..no.
          > Nie stać Cie na lepszy towar mamuśka ?
          Nazywać huragan g..em?To poważna sprawa.
          • tw_wielgus Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 19:47
            amanasunta53 napisała:

> tw_wielgus napisał:
            >
            > > amanasunta53 napisała:
            > >
            > > > Czy III RP to tsunami wytrzyma?
            > >
            > > Znowu bierzesz to parszywe g..no.
            > > Nie stać Cie na lepszy towar mamuśka ?
            > Nazywać huragan g..em?To poważna sprawa.

Nie wygłupiaj się mamuśka to aż tak daje w łep, że nie wiesz o czym tutaj piszą?
            Tutaj pisą o tym że PIS to banda ogarniętych obłędem du..ków gotowych zniszczyć
            wszystko co do tej pory zbudowano w demokracji.

Mularczyk zrobił nikczemną rzecz
            A Mularczyk to tylko pionek , goniec Kaczyńskiego i Dorna.
            • amanasunta53 Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 19:50

> Mularczyk zrobił nikczemną rzecz
              > A Mularczyk to tylko pionek , goniec Kaczyńskiego i Dorna.

Mularczyk czy...IPN?Coś nie tak w IPN ...skoro wcześniej IPN uznał ,że w TK
              wszyscy czyści.I tu jest problem.
              • tw_wielgus Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 20:09
                amanasunta53 napisała:

>
                > > Mularczyk zrobił nikczemną rzecz
                > > A Mularczyk to tylko pionek , goniec Kaczyńskiego i Dorna.
                >
                > Mularczyk czy...IPN?Coś nie tak w IPN ...skoro wcześniej IPN uznał ,że w TK
                > wszyscy czyści.I tu jest problem.

W IPN pracują funkcjonariusze PIS , póżniej się będą tłmaczyli że wykonywali
                tylko rozkazy.
                Ale nic z tego teakiego błędu jak z rozliczeniem komunistó już nie można
                po0pełnić, trzeba zdelegalizować PIS a wszystkich członków tej przestępczej
                organizacji osadzić w więzieniu.
                Oni tak kochają symbolikę II RP więc może osoadzić ich w Berezie Kartuskiej ?
                • amanasunta53 Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 20:12
                  tw_wielgus napisał:

> amanasunta53 napisała:

> > Mularczyk czy...IPN?Coś nie tak w IPN ...skoro wcześniej IPN uznał ,że w
                  > TK
                  > > wszyscy czyści.I tu jest problem.
                  >
                  >
                  > W IPN pracują funkcjonariusze PIS , póżniej się będą tłmaczyli że wykonywali
                  > tylko rozkazy.
                  > Ale nic z tego teakiego błędu jak z rozliczeniem komunistó już nie można
                  > po0pełnić, trzeba zdelegalizować PIS a wszystkich członków tej przestępczej
                  > organizacji osadzić w więzieniu.
                  > Oni tak kochają symbolikę II RP więc może osoadzić ich w Berezie Kartuskiej ?

Ale jak to zrobić?Łukaszenka nie lubi Kaczyńskich podobnie jak Ty.A Bereza na
                  ...Białorusi.
                  • tw_wielgus Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 20:15
                    amanasunta53 napisała:

> tw_wielgus napisał:
                    >

> Ale jak to zrobić?Łukaszenka nie lubi Kaczyńskich podobnie jak Ty.A Bereza na
                    > ...Białorusi.

To się wybuduje pod Szczytnem.
                    • amanasunta53 Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 20:17
                      tw_wielgus napisał:

> amanasunta53 napisała:
                      >
                      > > tw_wielgus napisał:
                      > >
                      >
                      > > Ale jak to zrobić?Łukaszenka nie lubi Kaczyńskich podobnie jak Ty.A Berez
                      > a na
                      > > ...Białorusi.
                      >
                      > To się wybuduje pod Szczytnem.

W Klewkach?
                      • tw_wielgus Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 20:18
                        Mogą być Klewki, tak bliskie prawej ręce premiera Andrzejowi Lepperowi.
                        • amanasunta53 Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 20:46
                          tw_wielgus napisał:

> Mogą być Klewki, tak bliskie prawej ręce premiera Andrzejowi Lepperowi.
                          Raczej lewej...w rozumieniu muslimów.Muslim je prawą ręką a podciera sie ...
                          • iedsupo Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 22:55
                            > amanasunta53 napisała:
                            >
                            > > tw_wielgus napisał:
                            > >
                            > > Mogą być Klewki, tak bliskie prawej ręce premiera Andrzejowi Lepperowi.
                            > Raczej lewej...w rozumieniu muslimów.Muslim je prawą ręką a podciera sie ...

Jarosław Kaczyński doskonale sobie zdaje sprawę z tego, jak wrażliwym punktem
                            jest jego odbyt. Dlaczego więc pozwala takiej kanciastej i uzębionej istocie
                            zbliżać się do swojego słabego punktu na odległość intymną ? Może to jakiś
                            rodzaj perwersji związanej z odczuwaniem ryzyka ???
                  • iza_szczypka Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 21:17
                    A gdzie jest powiedziane, że klawisz ma kochać osadzonych?
          • pos3gacz Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 22:15
            amanasunta53 napisała:

> tw_wielgus napisał:
            >
            > > amanasunta53 napisała:
            > >
            > > > Czy III RP to tsunami wytrzyma?
            > >
            > > Znowu bierzesz to parszywe g..no.
            > > Nie stać Cie na lepszy towar mamuśka ?
            > Nazywać huragan g..em?To poważna sprawa.
            xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            Tsunami nie jest huraganem.
      • pos3gacz Re: Czy TW Karakatau wywoła tsunami? 10.05.07, 22:12
        amanasunta53 napisała:

> Czy III RP to tsunami wytrzyma?
        xxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Piszemy KRAKATAU[jest to wulkan].Poducz się zdziebko geografii.
    • ego_centryk 31 czerwca 1981?! Czerwiec ma 30 dni... 10.05.07, 19:16
      Wie ktoś, o co chodzi?
      • janek445 Re: 31 czerwca 1981?! Czerwiec ma 30 dni... 10.05.07, 21:59

Mularczyk dla kariery wpadł na minę bo szefowie zrobili go w Trąbe i powinien
        za to odpowiedziec przed sądem za pomówwienie jak zwykły obywatel
    • mikado111 31 czerwca 1981 r.? 10.05.07, 19:16
      To w 1981 czerwiec miał 31 dni?

• amanasunta53 Re: 31 czerwca 1981 r.? 10.05.07, 19:18
        mikado111 napisała:

> To w 1981 czerwiec miał 31 dni?
        ....O roku ów....

• mikado111 Re: 31 czerwca 1981 r.? 10.05.07, 19:20
          Pewnie to był rok przestępny inaczej.
          • pos3gacz Re: 31 czerwca 1981 r.? 10.05.07, 22:19
            mikado111 napisała:

> Pewnie to był rok przestępny inaczej.
            xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            To był rok chyba przestępczy.
    • qc Imagine... 10.05.07, 19:20
      rano budzi cie wiadomosc:
      dzisiejszej nocy z powodu (zadlawienia, upadku ze schodow, odwodnienia,
      apopleksji, niepotrzebne skreslic) stracilismy na zawsze szefa rzadu, bardziej
      znanego jako Kartofla.
      Ale bylaby ulga i karnawal.
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Imagine... 10.05.07, 19:26
        nawet dalbym zlotowke na mauzoleum (gdzies w kambodzy)
        • pablozed Re: Imagine... 10.05.07, 20:07
          dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> nawet dalbym zlotowke na mauzoleum (gdzies w kambodzy)

No dajże spokój. Oni już mieli swoich Czerwonych Khmerów
      • rmk28 Re: Imagine... 10.05.07, 19:27
        qc napisał:

> rano budzi cie wiadomosc:
        > dzisiejszej nocy z powodu (zadlawienia, upadku ze schodow, odwodnienia,
        > apopleksji, niepotrzebne skreslic) stracilismy na zawsze szefa rzadu, bardziej
        > znanego jako Kartofla.

a moze ziemniak bedzie potrzebowal przeszczepu? ;DDD
        • pantanal Re: Imagine... 10.05.07, 19:31
          rmk28 napisał:

> a moze ziemniak bedzie potrzebowal przeszczepu? ;DDD

Wtedy trzeba go będzie chronić przed mordercami w białych fartuchach i
          absolutnie nie dopuszczać do przeszczepu!
        • qc Re: Imagine... 10.05.07, 19:32
          ooo!! jakis niepotrzebny albo malo uzywany organ drugiego blizniaka i
          (koniecznie bez znieczulenia).
        • tw_wielgus Re: Imagine... 10.05.07, 19:42
          rmk28 napisał:

> qc napisał:
          >
          > > rano budzi cie wiadomosc:
          > > dzisiejszej nocy z powodu (zadlawienia, upadku ze schodow, odwodnienia,
          > > apopleksji, niepotrzebne skreslic) stracilismy na zawsze szefa rzadu, bar
          > dziej
          > > znanego jako Kartofla.
          >
          > a moze ziemniak bedzie potrzebowal przeszczepu? ;DDD

Chirurg już jest na wolności, nie wiem tylko czy lekarze nie zastajkują.
      • tw_wielgus Re: Imagine... Yes Yesy Yes 10.05.07, 19:29
      • jorge.martinez Ja życzę premierowi jak najdłuższego życia 10.05.07, 20:46
        Aby doczekał wszystkich wyroków jakie Trybunał Stanu i inne sądy w jego sprawie
        wydadzą.
    • dzieciatko_o_dyrektora Re: Wyborcza! Zróbcie coś z Waszym Michnikiem. Ni 10.05.07, 19:25
      Idz sie zlustrowac )))
    • krawat23 Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam odm.. 10.05.07, 19:26
      Zdradze wielką tajemnicę - wszyscy nauczyciele, jakich miałem, przesladowali
      nie tylko mnie, ale moje kolezanki i kolegów. Słtuszne byłoby więc wpisać ich
      nalicstę przesladowcow, niszczycieli Polski.
    • sledczy3 Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 10.05.07, 19:27
      moim zdaniem nalezy wszystkich urodzonych przed 1972 rokiem wysłać na bezpłatną
      wczesniejsza emeryture (skazac na dziadowanie), bedzie to forma odkupienie
      winy za luksusowe zycie w PRL.
      • pantanal Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 10.05.07, 19:32
        Życzę Ci takiego luksusowego życia! 65-latek
        • sledczy3 Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 10.05.07, 19:36
          wiem co pisze, sam przezyłem w PRL prawie czterdziwesci lat. było jak w bajce.
          czas podziadować. moze mnie wezma do pisu. jak na nich patrze to same dziady.
    • mikado111 Re: Wyborcza! Zróbcie coś z Waszym Michnikiem. Ni 10.05.07, 19:27
      marecki1963 napisał:

> Wyborcza! Zróbcie coś z Waszym Michnikiem. Niech sie opamięta. Jeździ po świecie
      > i opluwa Polskę na forum miedzynarodowym.

Proponuję zabrać mu paszport, jeżeli nie podpisze lojalki wobec miłościwie nam
      panujących. I dowód też, bo teraz na dowód też można wyjeżdżać.
      • tw_wielgus Re: Wyborcza! Zróbcie coś z Waszym Michnikiem. Ni 10.05.07, 19:32
        mikado111 napisała:

> marecki1963 napisał:
        >
        > > Wyborcza! Zróbcie coś z Waszym Michnikiem. Niech sie opamięta. Jeździ po
        > świecie
        > > i opluwa Polskę na forum miedzynarodowym.
        >
        > Proponuję zabrać mu paszport, jeżeli nie podpisze lojalki wobec miłościwie nam
        > panujących. I dowód też, bo teraz na dowód też można wyjeżdżać.

To dobry pomysł Towarzko, rozważymy to na najbliższym plenum KC PIS.
        Możnaby go też tak ze dwa razy kontrolnie spałować.
    • tw_wielgus Re: Wyborcza! Zróbcie coś z Waszym Michnikiem. Ni 10.05.07, 19:28
      marecki1963 napisał:

> Wyborcza! Zróbcie coś z Waszym Michnikiem. Niech sie opamięta. Jeździ po
      świeci
      > e

Tak jest por. Marecki możecie zameldować tow. Maciarewiczowi wykonanie zadania.
    • tychik1 Sedziowie nie mieli czasu zeby wczesniej wyjasnic? 10.05.07, 19:32
      Na tak powaznych stanowiskach ,zeby ukrywac taka drazliwa sprawe ?
      Widocznie bali sie utraty stolkow to raz(ciekawe ile zarabiaja) ,a wplywow na
      dzialania tego gremium to dwa !
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Sedziowie nie mieli czasu zeby wczesniej wyja 10.05.07, 19:36
        gdybym byl na twoim miejscu popelnilbym harakiri . Nie potrafisz uniesc sie
        resztkami pisuarowego honoru i zamknac dziob ?
        • tychik1 Re:PO okraglym srole "zapomieli" sie podetrzec ? 10.05.07, 20:14
          I ciagnie sie to teraz za nami wszystkimi jak smrod PO
          gaciach ; (

> gdybym byl na twoim miejscu popelnilbym harakiri . Nie potrafisz uniesc sie
          > resztkami pisuarowego honoru i zamknac dziob ?

T:Akurat rozmawiasz ze zwolennikiem i sluchaczem tak Radia Maryja
          jak i Ojca Dyrektora.
          A zamykac to juz probowano nas nie raz, ale melduje ze mamy sie dobrze : )
          • dzieciatko_o_dyrektora Re:PO okraglym srole "zapomieli" sie podetrzec ? 10.05.07, 20:27
            zamelduj preziowi . moze da na gume do zucia
    • grali1 Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam odm.. 10.05.07, 19:32
      Do jasnej cholery - jak najszybciej ujawnić wszystkie akta SB, aby nie
      dochodziło do koniukturalnych działań władz, sb-eków i takich tam im podobnych.
    • osjasz Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam odm.. 10.05.07, 19:32
      ciekawe że czerwiec ma 31 dni
      • mikado111 Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 10.05.07, 19:39
        osjasz napisała:

> ciekawe że czerwiec ma 31 dni

To kolejny dowód na to, jak daleko sięgały macki SB.
        • dzieciatko_o_dyrektora Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 10.05.07, 19:45
          proponuje zlustrowac 31czerwca .
      • anatol22 Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 11.05.07, 02:09
        Tak czytam tyo sie i wtrace. Skoro biale jest czarne to i moze byc 31
    • mentorlevicy tak czyści że mogliby czerwonymi papieżami zostać 10.05.07, 19:34
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: tak czyści że mogliby czerwonymi papieżami zo 10.05.07, 19:36
        oj boli ))))
        • tw_wielgus Re: tak czyści że mogliby czerwonymi papieżami zo 10.05.07, 19:41

> oj boli ))))

Tych mocherowych scierowojadów boli wszystko co nie po ich myśli.

• midwesterner Posek Mularczyk udowodnil, ze przede wszystkim 10.05.07, 19:41
          on sam jest klamca lustracyjnym.
          • tw_wielgus Re: Posek Mularczyk udowodnil, ze przede wszystki 10.05.07, 19:43
            midwesterner napisał:

> on sam jest klamca lustracyjnym.

Są pewne przypuszczenia pozwalające podjąć mniemanie że poseł Mularczyk jest :
            TWRM - czyli tajny współpracownik Radia Maryja.
        • jankowski1960 Re: tak czyści że mogliby czerwonymi papieżami zo 10.05.07, 19:44
          pisowskie scierki kontynuuja atak na inteligencje polska, no bo kim mogl
          interesowac sie wywiad PRL, chyba nie robotnikiem PGRu, a ludzmi
          wyksztalconymi. tak jest wszedzie na swiecie.
          • tw_wielgus Re: Dorn i jego sjonistyczna banda 10.05.07, 19:51
            popełniła gwałt na młodje polskiej demokracji.
            Mularczyk to pewnie agnet mossadu

• maruda.r PiS chroni ubecję 10.05.07, 19:49

Wcześniej Stępień zauważył, że peerelowską cenzurę i Urząd ds. wyznań wpisano do
      ustawowego katalogu organów bezpieczeństwa państwa, a Komitetu Centralnego PZPR,
      Milicji Obywatelskiej i ZOMO - nie wpisano.

Pytany o to Mularczyk nie odpowiedział, czemu nie wpisano tych organów,

Nie zgrywajcie się Mularczyk. Większość obecnej koalicji to popłuczyny po PZPR,
      MO i ZOMO.

• sceptyk31 Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam odm.. 10.05.07, 19:51
      Gdyby dopisali MO, to co by wpisal w swoje oswiadczenie milicjant Surmacz,
      zwolniony dyscyplinarnie już z policji ?
    • wieslaw1 Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam odm.. 10.05.07, 19:51
      Marzę by dziennikarze dotarli do książki wejść i wyjść z IPN-u i stwierdzili
      czy w ogóle p.Mularczyk był w IPN-e i jak długo,być może wszystko zostało mu
      podane na tacy,a w tedy rozmijał się z prawdą TK i to juz by było coś
      • tw_wielgus Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 10.05.07, 19:53
        wieslaw1 napisał:

> Marzę by dziennikarze dotarli do książki wejść i wyjść z IPN-u i stwierdzili
        > czy w ogóle p.Mularczyk był w IPN-e i jak długo,być może wszystko zostało mu
        > podane na tacy,a w tedy rozmijał się z prawdą TK i to juz by było coś

Mularczyk to typowy pisowski aparatczyk wykowywał tylko rozkazy tak jak Ci z SS.

Konrad Piasecki: Wykluczenie z prac Trybunału Konstytucyjnego dwóch sędziów, a
        więc zwycięstwo posła Arkadiusza Mularczyka, pana profesora nie ucieszyło?

Wiktor Osiatyński: To nie było zwycięstwo Arkadiusza Mularczyka. To była jego
        klęska.

Wnosił o odwołanie czy wycofanie tych dwóch sędziów.

Nie, on wnosił o odroczenie rozprawy, żeby uzyskać materiały z IPN-u. Trybunał
        Konstytucyjny czekałby na nie tak długo, jak chciałby Instytut Pamięci
        Narodowej.

Nie jest tak, że w momencie, gdy padły podejrzenia na dwójkę sędziów, oni sami
        powinni wycofać się z rozprawy?

Nie, bo wówczas mogliby uprawdopodobnić te podejrzenia. Oni złożyli
        oświadczenia, że podejrzenia są bezpodstawne, a decyzję podjął przewodniczący
        Trybunału Konstytucyjnego.

Myślał pan, że ta decyzja mogłaby być inna?

Na samym początku, kiedy nie bardzo znałem rodzaj czy charakter zarzutów,
        myślałem, że będzie inna. Ale szybko uświadomiłem sobie, że to byłaby najlepsza
        decyzja, chociaż nie mogłem przewidywać jaka będzie.

Na głowę posła Mularczyka sypały się gromy - to zamach stanu, zrobił coś
        karygodnego...

Zrobił nikczemną rzecz. Na pewno.

Ale z drugiej strony, gdyby się to okazało za tydzień, dwa po werdykcie
        Trybunału, to nie podważyłoby orzeczenia? Dzisiaj wydaje się to, że to był
        najlepszy moment.

Nie podważyłoby werdyktu, ponieważ werdykt podejmuje większość spośród 13
        sędziów, w tej chwili większość z 11.

Ale gdyby te dwa głosy przeważyły?

Wtedy byśmy o tym rozmawiali. Nie sądzę, by to podważyło wiarygodność.
        Nikczemność tego faktu polegała przede wszystkim na tym, że Instytut Pamięci
        Narodowej został wykorzystany w celach politycznych w ciągu jednej nocy, czy
        pół nocy, aby dostarczyć materiały na sędziów. Wyciągnięcie tego z rękawa,
        oznacza - po pierwsze: że IPN wyciąga teczki na kogo chce, w takiej kolejności
        jak chce i potrzebuje i teczki są wykorzystywane w celach politycznych. To nie
        był cel procesowy, a polityczny.

Z drugiej strony, jakaś instytucja państwowa w końcu zadziałała szybko.

Trybunał Konstytucyjny?

Instytut Pamięci Narodowej

Instytut Pamięci Narodowej, łamiąc swój regulamin, zadziałał szybko.

Patrząc na to, co dzieje się na tej sali wczoraj i dzisiaj, jakiego werdyktu
        pan się spodziewa.

Nie jestem prorokiem, nie oceniam. Sam wiem, jaki werdykt bym podjął. Nie mogę
        natomiast powiedzieć, jakiego werdyktu się spodziewam. Jestem pełen podziwu dla
        Trybunału Konstytucyjnego, który w całej Polsce jest w tej chwili jedynym
        szanującym się i poważnym organem władzy.

Źródło informacji: RMF

Biuletyn Fakty
        Zobacz ostatnie wydanie biuletynu Fakty »

• wieslaw1 Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 10.05.07, 19:57
          Ja myślę,że on w ogóle nie był w IPN-e i że mu materiały dostarczxono
          • tw_wielgus Re: Oficer PRL: Jamróz był nieprzydatny; on sam o 10.05.07, 20:06
            wieslaw1 napisał:

> Ja myślę,że on w ogóle nie był w IPN-e i że mu materiały dostarczxono

Ciekawe jak tym młodym dano w IPN w d.. żeby coś wygrzebały na sędziów TK.
        • pierot6 Rutkowski ujawnia taśmy! Kaczyńscy brali w łape! 10.05.07, 19:57
    • mikado111 "To jest zasada: kłam, kłam, kłam, a coś z tego... 10.05.07, 20:02
      ...zostanie, zasada goebelsowska, używana dzisiaj, niestety, w Polsce bardzo
      powszechnie, zasada dla demokracji rzeczywiście niesłychanie wręcz groźna, bo
      tam, gdzie niknie w ogóle związek między słowem a rzeczywistością, tam i
      demokracja zaczyna działać źle".

(Premier Jarosław Kaczyński, wywiad dla Sygnałów Dnia z 8 maja br.)
      • tw_wielgus Re: "To jest zasada: kłam, kłam, kłam, a coś z te 10.05.07, 20:11
        mikado111 napisała:

> ...zostanie, zasada goebelsowska, używana dzisiaj, niestety, w Polsce bardzo
        > powszechnie, zasada dla demokracji rzeczywiście niesłychanie wręcz groźna, bo
        > tam, gdzie niknie w ogóle związek między słowem a rzeczywistością, tam i
        > demokracja zaczyna działać źle".
        >
        > (Premier Jarosław Kaczyński, wywiad dla Sygnałów Dnia z 8 maja br.)

Trudno żeby nie stosował własnych zasad
        • mikado111 Re: "To jest zasada: kłam, kłam, kłam, a coś z te 10.05.07, 20:22
          tw_wielgus napisał:

> Trudno żeby nie stosował własnych zasad

Ależ premier miał oczywiście na myśli haniebne postępowanie opozycji i wściekłe
          ataki łże-mediów.
      • qc Re: "To jest zasada: kłam, kłam, kłam, a coś z te 10.05.07, 20:12
        te i wszystkie inne slowa kiedys wroca do pacholka jako bicz przeciw niemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka