tadjan "Wykluczenie jeszcze trzech sędziów to koniec l.. 10.05.07, 21:49 No cóż, wnioskuję że Kaczyńscy mają ruch? OK. Niech go zrobią ...... ciekaw jestem tego. A potem to ocenimy. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: "Wykluczenie jeszcze trzech sędziów to koniec 10.05.07, 21:52 mark6 napisał: > Kapusie z TK mają opiniować słuszność karania innych kapusi. Taki cyrk może > być tylko w Polsce. Przyjacielu, wielu ludzi nie umie czytać, ale niewielu tak radośnie się tym chwali. Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem, zauważyłbyś może, że obaj sędziowie NIE donosili. Jeden z nich nawet prost donoszenia ODMÓWIŁ, co w tamtych czasach wymagało dużej odwagi i tak zwanego "kręgosłupa". Ciekawe, ilu dzisiejszych posłów PiS miałoby tyle odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp kundle, które za komuny podkulały ogon teraz 10.05.07, 21:52 najgłośniej szczekają, a ciemny naród wzdychający za PRLem to kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
stavage Re: "Wykluczenie jeszcze trzech sędziów to koniec 10.05.07, 21:56 Tak - również ty (specjalnie z małej litery) możesz dalej kapować swoim faszystowskim czy bolszewickim świniom. Takie reguły demokracji, że zaśmiecasz forum. Wiem, sam teraz zaśmiecam, ale po prostu nie mogłem wytrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Prof. Stępień przywróci pomówionych przez PiS 10.05.07, 21:58 sędziów i będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
gso Re: "Wykluczenie jeszcze trzech sędziów to koniec 10.05.07, 22:00 Przeczytałeś człowieczku notki o życiu tych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
gso Re: "Wykluczenie jeszcze trzech sędziów to koniec 10.05.07, 22:01 To było do Mark6 Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie kogo reprezentuje Safjan ? 10.05.07, 22:04 niedalek pada jablko od jabloni ? pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan Dziennikarz m.in. miesięcznika Polska, warszawskiej Kultury. Obecnie pełni funkcję redaktora naczelnego dwutygodnika Słowo Żydowskie. Major LWP. Od 1951 kierownik działu propagandy w Centralnym Zarządzie Księgarstwa. Od 1967 do 1990 członek PZPR w latach 1971-1973 członkiem komitetu warszawskiego PZPR. W latach 1982-1984 wchodził w skład Tymczasowej Rady Krajowej PRON. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: kogo reprezentuje Safjan ? 10.05.07, 22:20 fakt niedaleko , wystarczy popatrzec na waszego ministra edukacji )))) Odpowiedz Link Zgłoś
olias argumenty cieńkie ale trzeba w zaparte 10.05.07, 22:04 Gazeta przestała odróżniać kapusia od opozycjonisty? Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Proszę Państwa, zanim zasięgnę rady psychiatry 10.05.07, 22:04 w kwestii poczynań Kaczyńskich wobec Trybunalu Konstytucyjnego,to spróbuje na "zimno" przeanalizować to co mialo miejce przy Pl.Krasińskich w Warszawie,bo tu wlaśnie mieści ów Trybunal Konstytucyjny,który jak rozumiem w państwie demokratycznym jest ostateczną wyrocznią, autorytetem nie kwestionowanym nawet u Pana Boga!Otóż stala sie rzecz zupelnie nieslychana jak na standardy pańswa demokratycznego w środku Europy czlonka Unii Europejskiej i Nato.A mianowicie samozwańczy premier Polski (Bo mianowany przez brata bliżniaka) poddaje w wątpliwość uczciwosć calego skladu orzekającego TK, jednym slowem ów groteskowy Premier dokonal dzisiaj zamachu stanu,obalajac tym samym demokrację!!! Od dzisiaj żyjemy w innej, żeby nie powiedzieć orwelowskiej rzeczywistości. Ten stan rzeczy naklada na Nas koniecznosć innego typu zachowań wobec represyjnego Państwa!Musimy doprowadzić do obalenia tego rodzinnego klanu Kaczyńskich,który próbuje "rządzić" naszym krajem, musimy się jednak śpieszyć bo może być za póżno.Moj adres mailowy jest dostępny, jeśli ktoś z Pańswa chcialby podzielić się ze mną swoimi uwagami,to zapraszam! Pozdr .Andrzej Gerlicz Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie TK - to polityczne cialo tzw. nieomylnych starcow 10.05.07, 22:07 czlonkowie TK parali sie polityka w takim czy innym okresie. nie sa dla mnie autorytetami, bo sa zarazeni wirusem homo sovieticus. ergo12 napisał: > w kwestii poczynań Kaczyńskich wobec Trybunalu Konstytucyjnego,to spróbuje > na "zimno" przeanalizować to co mialo miejce przy Pl.Krasińskich w Warszawie,bo > > tu wlaśnie mieści ów Trybunal Konstytucyjny,który jak rozumiem w państwie > demokratycznym jest ostateczną wyrocznią, autorytetem nie kwestionowanym nawet > u Pana Boga!Otóż stala sie rzecz zupelnie nieslychana jak na standardy pańswa > demokratycznego w środku Europy czlonka Unii Europejskiej i Nato.A mianowicie > samozwańczy premier Polski (Bo mianowany przez brata bliżniaka) poddaje w > wątpliwość uczciwosć calego skladu orzekającego TK, jednym slowem ów groteskowy > > Premier dokonal dzisiaj zamachu stanu,obalajac tym samym demokrację!!! Od > dzisiaj żyjemy w innej, żeby nie powiedzieć orwelowskiej rzeczywistości. Ten > stan rzeczy naklada na Nas koniecznosć innego typu zachowań wobec represyjnego > Państwa!Musimy doprowadzić do obalenia tego rodzinnego klanu Kaczyńskich,który > próbuje "rządzić" naszym krajem, musimy się jednak śpieszyć bo może być za > póżno.Moj adres mailowy jest dostępny, jeśli ktoś z Pańswa chcialby podzielić > się ze mną swoimi uwagami,to zapraszam! Pozdr .Andrzej Gerlicz > > Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Proszę Państwa, zanim zasięgnę rady psychiatr 10.05.07, 22:13 Ogladalem w telewizji przebieg procesu przed TK.Oglada sie prawie jak amerykanski film sadowy.Tam tez sa takie popisy krasomowcze prawnikow.Troche dluzyzn w tym spektaklu,ale da sie ogladac.Obaj prawnicy sa dobrzy w swoich rolach.Zapowiada sie krotki serial,do konca tygodnia. Slabo wypadaja Kaczynscy w swoich komentarzach do przebiegu procesu.Gdyby to oni wystepowali,a przeciez sa podobno prawnikami,bylaby kompletna klapa. Krotko mowiac dalszy ciag nastapi jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Zasięgaj bez zwłoki... 10.05.07, 22:50 Na wstępie powiedz że w 15. wierszowej notce popełniłeś 30 byków i zapytaj czy można to uznać za normę. Potem dopiero pytaj co sądzi o autorytetach takich jak były prezes TK Marek Safjan czy inni aktualni członkowie TK. Bierz się do roboty, tylko patrz abyś się sam pierwej niż Kaczyński nie obalił. Ja już się obaliłem ze śmiechu, tak więc poczuwam się do bycia drugą ofiarą (pierwsza to oczywiście demokracja). Nie jest więc tak źle, wiem przynajmniej co mnie zabiło no i towarzystwo do wyzionięcia ducha też niezłe. Pozdrawiam Cię dobry człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Panie Jama 314, ktoś mi napisal w mailu że 10.05.07, 23:01 Pan zajmuje się tu śledzeniem forumowiczów,ten ktoś napisal mi także, że jest Pan niejakim antysemitą który w pewnym felietonie "Radyja" toruńskiego hochsztaplera zwymyślal Zydów od judejczyków "którzy zachodzą Polskę od tylu"Czy to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Zasięgaj bez zwłoki.Już zasięgnąlem .. 10.05.07, 23:04 Panie Michalkiewicz! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Chylę czoła przed taką przenikliwością umysłu 10.05.07, 23:33 godną samego socjalisty, generalissimusa, słoneczka wschodu, Józefa Wiesierionowicza S... Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin "Wykluczenie jeszcze trzech sędziów to koniec l.. 10.05.07, 22:07 A mnie sie tam podoba. Wszyscy, jak debile, myśleliśmy, że PRL się skończył. A ty Kaczory udowadniają, że wcale nie. Dzięki PiSowi mamy niepowtarzalną szansę odczycia atmosfery PRL na własnych skórach. Strach być lekarzem, nauczycielem, kierowcą, dziennikarzem. Chyba, że chwali się Rząd I braciszków. I tyle iv rp to po prostu PRL-bis Odpowiedz Link Zgłoś
na-mur Re: "Wykluczenie jeszcze trzech sędziów to koniec 10.05.07, 22:12 To jest "oczywista" groteska,pastisz PRL-u. Czy ja śnię? Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: "Wykluczenie jeszcze trzech sędziów to koniec 10.05.07, 22:55 tetsujin,teraz są takie czasy jak w latach stalinowskich,tylko jeszcze nie katują,propaganda i zachowanie jest taka sama.Ludzie z pisu są tacy sami jak młodzi stalinowcy w latach 48-56.Kundle małe głosno szczekają dlatego że się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult Prezio pogroził TK pięścią, ciekawe czy 10.05.07, 22:08 Prezio pogroził TK pięścią, ciekawe czy sędziowie przestraszą się braci mniejszych... Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie dlaczego GW mnie tak nie lubi ???? 10.05.07, 22:08 przeciez ja tylko podaje fakty dostepne na wikipedzie: pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan Dziennikarz m.in. miesięcznika Polska, warszawskiej Kultury. Obecnie pełni funkcję redaktora naczelnego dwutygodnika Słowo Żydowskie. Major LWP. Od 1951 kierownik działu propagandy w Centralnym Zarządzie Księgarstwa. Od 1967 do 1990 członek PZPR w latach 1971-1973 członkiem komitetu warszawskiego PZPR. W latach 1982-1984 wchodził w skład Tymczasowej Rady Krajowej PRON. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: dlaczego GW mnie tak nie lubi ???? 10.05.07, 22:15 faktym o czym ? Nic nie bylo o babci i ciotkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: dlaczego GW mnie tak nie lubi ???? 10.05.07, 22:17 zegnajsmutasie napisał: > przeciez ja tylko podaje fakty dostepne na wikipedzie: I co chcesz przez to powiedziec?Do pieca z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: dlaczego GW mnie tak nie lubi ???? 10.05.07, 22:19 nie dziwie sie GW. jak mi pies nasra na trawniku też sprzątam. Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie chirlider - SLDowskie metody to obrazac, prawda ? 10.05.07, 22:30 pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan Dziennikarz m.in. miesięcznika Polska, warszawskiej Kultury. Obecnie pełni funkcję redaktora naczelnego dwutygodnika Słowo Żydowskie. Major LWP. Od 1951 kierownik działu propagandy w Centralnym Zarządzie Księgarstwa. Od 1967 do 1990 członek PZPR w latach 1971-1973 członkiem komitetu warszawskiego PZPR. W latach 1982-1984 wchodził w skład Tymczasowej Rady Krajowej PRON. Autor m.in. powieści sensacyjnej Pole niczyje (sfilmowanej w 1988). Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Żegnaj smutasie 10.05.07, 22:36 Jak ktoś wciska po raz dziesiąty ten sam nie swój tekst, musi się liczyć albo z lekceważeniem albo z ostrzejszym wyrazem niechęci.Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
na-mur Re: chirlider - SLDowskie metody to obrazac, praw 10.05.07, 22:36 i co dalej? Co proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: chirlider - SLDowskie metody to obrazac, praw 10.05.07, 22:36 też mogłbym pisać kto z obecnego rządu jest żydem, kto gejem a kto pewnie donosił, kto represjonował opozycjonistów... ale po co? nie jestem takim złamanymsmutasem jak ty. zegnajsmutasie napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan > Dziennikarz m.in. miesięcznika Polska, warszawskiej Kultury. Obecnie pełni > funkcję redaktora naczelnego dwutygodnika Słowo Żydowskie. Major LWP. Od 1951 > kierownik działu propagandy w Centralnym Zarządzie Księgarstwa. Od 1967 do 1990 > > członek PZPR w latach 1971-1973 członkiem komitetu warszawskiego PZPR. W latach > > 1982-1984 wchodził w skład Tymczasowej Rady Krajowej PRON. Autor m.in. powieści > > sensacyjnej Pole niczyje (sfilmowanej w 1988). > Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: chirlider - SLDowskie metody to obrazac, praw 11.05.07, 00:41 zegnajsmutasie napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan > Dziennikarz m.in. miesięcznika Polska, warszawskiej Kultury. Obecnie pełni > funkcję redaktora naczelnego dwutygodnika Słowo Żydowskie. Major LWP. Od 1951 > kierownik działu propagandy w Centralnym Zarządzie Księgarstwa. Od 1967 do 1990 > > członek PZPR w latach 1971-1973 członkiem komitetu warszawskiego PZPR. W latach > > 1982-1984 wchodził w skład Tymczasowej Rady Krajowej PRON. Autor m.in. powieści > > sensacyjnej Pole niczyje (sfilmowanej w 1988). > www.google.pl/search?hl=pl&q=Ludwik+Dorn&btnG=Szukaj&lr=lang_pl Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Re: chirlider - SLDowskie metody to obrazac, praw 11.05.07, 01:18 zegnajsmutasie napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan > Dziennikarz m.in. miesięcznika Polska, warszawskiej Kultury. Obecnie pełni > funkcję redaktora naczelnego dwutygodnika Słowo Żydowskie. Major LWP. No i czego się tak podnieca. "Żydowskie", "Żydowskie" - tak, tam jest napisane "Żydowskie". Nie możesz zrozumieć dlaczego nie ma wielkiego poruszenia? A poza tym przemilczałeś taki drobiazg, że facet napisał "Stawka większa niż życie". Słyszałeś kiedyś o tym żydowskim serialu? Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: dlaczego GW mnie tak nie lubi ???? 10.05.07, 23:00 Od 1951 kierownik działu propagandy w Centralnym Zarządzie Księgarstwa Zwłaszcza że facet urodził sie 1949 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: dlaczego GW mnie tak nie lubi ???? 11.05.07, 00:33 zegnajsmutasie napisał: > przeciez ja tylko podaje fakty dostepne na wikipedzie: > > pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan > Dziennikarz m.in. miesięcznika Polska, warszawskiej Kultury. Obecnie pełni > funkcję redaktora naczelnego dwutygodnika Słowo Żydowskie. Major LWP. Od 1951 > kierownik działu propagandy w Centralnym Zarządzie Księgarstwa. Od 1967 do 1990 > > członek PZPR w latach 1971-1973 członkiem komitetu warszawskiego PZPR. W latach > > 1982-1984 wchodził w skład Tymczasowej Rady Krajowej PRON. Podejmując Twój styl proponuję: napisz w Googlach hasło Ludwik Dorn. Przeczytasz mniej więcej to samo co wkleiłeś o Safianie. To powinno dać Ci do myślenia, jeżeli potrafisz myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
na-mur Re: pis to rzady holoty dla holoty n/t 10.05.07, 22:22 PiS - ostoją najpodlejszych cech ludzkich. Przykłady są codziennie. Dzisiaj popis dał Mularczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz paziu Mularczyk zapewne 10.05.07, 22:27 nocuje teraz w IPNie i bedzie do upadłego szukał teczek na sędziów byle zadowolić swojego pana, PiS atakuje ostatni bastion niezawisłości w kraju a ludziom to jeszcze odpowiada... Kurski miał racje - ciemny lud wszystko kupi... za gruby ten mocher na głowach, światło nie dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
na-mur Re: paziu Mularczyk zapewne 10.05.07, 22:31 TK powinien zamknąć drzwi i nie wpuszczać tych destruktorów mularczykowatych do końca postępowania, motywując przeszkadzającym smrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:36 polecam: pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=43619 Marek Safjan to syn Zbigniewa. Czy naprawde myslisz, ze bylby on obiektywny ? to by znaczylo cios dla jego tatusia i kolegow jego tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
na-mur Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:39 A wiesz czyim synem jest Romuś Gie? A czyim synem jest Jaruś Ka? Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:41 Romus nie jest z mojej bajki, a co do Jarusia, to podaj jakies linki, bo ten: pl.wikipedia.org/wiki/Rajmund_Kaczy%C5%84ski swiadczy tylko o wielkim patriotyzmie ojca Kaczorow. na-mur napisał: > A wiesz czyim synem jest Romuś Gie? A czyim synem jest Jaruś Ka? Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:42 kaczynski z romusiem wielcy patrioci a nawet flagi nie wywiesili :) romus wreczyl medal ksiedzu jankowskiemu ktory nazwal polskę polityczną prostytutką... nic juz nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:44 Romus nie jest z mej bajki. A co do flagi, to czy ty naprawde myslisz, ze premier czy prezydent jakiegos kraju wlasnorecznie mocuje flage na swym domu na swieta ? od tego jest jakis pracownik, ktory najwyrazniej niedopelnil swych obowiazkow. uookasz napisał: > kaczynski z romusiem wielcy patrioci a nawet flagi nie wywiesili :) > > romus wreczyl medal ksiedzu jankowskiemu ktory nazwal polskę polityczną > prostytutką... > > nic juz nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:46 to z niego taki książe ze juz flagi sam nie umie wywiesic ? powinien to zrobic jako pierwszy i dac przyklad :) o romku nie wspominajac. moze to tylko takie krzyki o patriotyzmie zeby ladnie w tv wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:47 musze powtorzyc, bo ciezko ci idzie zrozumiec proste slowa : Romus nie jest z mej bajki. A co do flagi, to czy ty naprawde myslisz, ze premier czy prezydent jakiegos kraju wlasnorecznie mocuje flage na swym domu na swieta ? od tego jest jakis pracownik, ktory najwyrazniej niedopelnil swych obowiazkow. uookasz napisał: > to z niego taki książe ze juz flagi sam nie umie wywiesic ? powinien to zrobic > jako pierwszy i dac przyklad :) o romku nie wspominajac. moze to tylko takie > krzyki o patriotyzmie zeby ladnie w tv wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:48 to jak nie dopelnil to pewnie byl agentem :) trzeba go zlustrowac bo dziala na szkode wizerunkowi prezydenta hehe dobra koniec jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:50 niech sobie smutasek poczyta: www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=86977 uookasz napisał: > to jak nie dopelnil to pewnie byl agentem :) trzeba go zlustrowac bo dziala na > szkode wizerunkowi prezydenta hehe > > dobra koniec jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: uookasz - TK to nie bastion 10.05.07, 22:51 no własnie... r.kaczynski "Polityczni przeciwnicy braci Kaczyńskich z satysfakcją wyciągają przemilczaną i mniej chlubną powojenną działalność Rajmunda Kaczyńskiego - za komuny współpracował z PZPR, organizując przy Politechnice Warszawskiej 2-letnie kursy szkoleniowe. Dzięki nim partyjni kacykowie mogli się legitymować dyplomami ukończenia studiów." :) Odpowiedz Link Zgłoś
xarp żaden koniec, gryzipiórki jakbyście obejrzeli 10.05.07, 22:29 ze zrozumieniem, jakie pytanie zadał Safjan temu pożal się Boże posłowi i jaką otrzymał odpowiedź, to byście wiedzieli, że dalsze grzebanie w teczkach sędziów TK jest bezprzedmiotowe. Przestancie ubijać tę śmierdzącą pianę. Opiszcie lepiej te wspaniałe stare siwe łebki, które z taką gracją pokazują wała iv rp (czymkolwiek ona jest) i robią to z wielkim umiarem i w absolutnych granicach prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 TECZKI 10.05.07, 22:30 Nie zdziwilbym sie, gdyby sie okazalo, ze WSZYSCY sedziowie TK maja teczki zalozone przez SB. Kto choc odrobine zna praktyki i obyczaje PRL-owskiej bezpieki ten wie, ze SB zakladalo teczki (akta) tym wszystkim, ktorzy z racji swoich pogladow ale przede wszystkim funkcji lub stanowiska mogli stanowic w ich oczach potencjalne zagrozenie dla ustroju PRL. W innym miejscu podalem przyklad prof. Adama Jamroza. Temu SB zalozylo teczke nie pozniej niz w 1975 roku kiedy ten, wtedy juz doktor, zostal adiunktem w Instytucie Nauk Politycznych na Uniwersytecie Slaskim w Katowicach. Co w tej teczce sie znalazlo, IPN sam moze to sprawdzic. Posel Mularczyk ma pretensje, ze w tej teczce znalazla sie notka o "kontakcie operacyjnym". Teczka byla zalozona z urzedu, Jamroz byl "kontaktem operacyjnym" Z URZEDU (jako pracownik naukowo-dydaktyczny tak zwanego "frontu ideologicznego" - nauki polityczne!), PiS poslugujac sie Mularczykiem usiluje z tego zrobic afere polityczna - bo prof. Jamroz najwyrazniej nie nalezy do stajni Kaczynskich. Najwiekszy problem jaki stanowi obecna lustracja w wydaniu braci Kaczynskich to sugerowanie ludziom, ze juz sam fakt posiadania teczki oznacza prawdopodobienstwo kolaboracji wlasciciela teczki. BREDNIA. Nie o lustracje tu chodzi, nie o ujawnienie rzeczywistych kolaborantow i donosicieli, ale o pozbycie sie tych wszystkich, ktorzy w swoim mysleniu i postepowaniu nie ulegaja poslusznie pogladom i dyrektywom rewolucyjnych bojownikow PiS. Obecny atak PiS na instytucje Trybunalu Konstytucyjnego, instytucji powolanej do zycia bezposrednio na mocy Konstytucji i instytucji z mocy tejze Konstytucji majacej byc niezawislym organem nadzoru nad przestrzeganiem prawa jest niczym innym niz bezczelnym ZAMACHEM STANU na system demokracji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek Re: TECZKI 10.05.07, 22:37 wlasnie po to jest potrzebna ustawa lustracyjna by odzielic i stopniowac poziom wspólpracy. koniokrad nie moze sadzic koniokrada dlatego rowniez ustawa ma odsunac wspolpracownikow od pelnienia funkcji publicznych - przyklad w trybunale istnieje zapomniane pojecie honoru i godnosci - ktore osobie np aspirujacej do TK - powiedzialo by STOP moja droga życiowa nie pozwala bym pelnil taka funkcje ale to pojecie ZAPOMNIANE Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Lez PiS-owi wcale nie o lustracje chodzi 10.05.07, 22:51 Ustawa o lustracji istnieje od 1997 roku. Sedziowie TK dawno temu skladali oswiadczenia lustracyjne, Rzecznik Interesu Publicznego zas mogl (i zapewne to zrobil) je dokladnie zweryfikowac. Kaczynscy wypowiedzieli wojne TK bo ci sedziowie osmielili sie orzekac niezaleznie i nie po ich mysli. Ot czym jest cala ta obecna "checa". Powtarzam jeszcze raz - to jest zamach na Konstytucje i ustroj polityczny Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv i o to chodzi 10.05.07, 22:34 teraz widze od jakiego komunistycznego barachla zasiadajacego w Trybunale zaleza losy ustaw,zlustrowac ich wszystkich i rozgonic. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 I co Wasc na to? 10.05.07, 22:35 Prezes Trybunału Konstytucyjnego Jerzy Stępień zarzucił posłowi PiS Arkadiuszowi Mularczykowi, że zataił przed Trybunałem, iż sędzia Adam Jamróz został wyrejestrowany w 1978 r. przez wywiad PRL, bo "odmówił współpracy z powodów moralnych", zaś Marian Grzybowski został zarejestrowany dopiero 19 czerwca 1989 r. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: I co Wasc na to? 10.05.07, 22:40 strzelec51 napisał: > Prezes Trybunału Konstytucyjnego Jerzy Stępień zarzucił posłowi PiS > Arkadiuszowi Mularczykowi, że zataił przed Trybunałem, iż sędzia Adam Jamróz > został wyrejestrowany w 1978 r. przez wywiad PRL, bo "odmówił współpracy z > powodów moralnych", zaś Marian Grzybowski został zarejestrowany dopiero 19 > czerwca 1989 r. oboje skladali juz oswiadczenia dawno dawno podobnie jak geremek, kto nie widzi ze to zwykly zamach na trybunal jako jednyne ciało, jakiego pis jeszcze nie obsadzil to jest poprostu durny, tzn nalezy do elektoratu jaśnie oswieconego. Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Tak wlasnie obala sie demokracje!!! Trzeba byc 10.05.07, 22:37 kompletnym idiota, zeby popierac PiS i ich koalicje. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek lepiej popierac szuje? 10.05.07, 22:39 lepiej popierac szuje , szpicli , gnidy , kapusi , zlodzieji ? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: lepiej popierac szuje? 10.05.07, 22:40 tak jak ty? dobiczek napisał: > lepiej popierac szuje , szpicli , gnidy , kapusi , zlodzieji ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: dupiczek???? 10.05.07, 22:44 dobiczek napisał: > lepiej popierac szuje , szpicli , gnidy , kapusi , zlodzieji ? --------------------- dlaczego innym dajesz swoje imie??? bolszewicka czerwona malpo??? Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie SLDowski pies umie tylko obrazac, zero merytoryki 10.05.07, 22:46 poziom tego SLdowca jak ponizej. pies_na_prawizne napisał: > dobiczek napisał: > > > lepiej popierac szuje , szpicli , gnidy , kapusi , zlodzieji ? > --------------------- > > dlaczego innym dajesz swoje imie??? bolszewicka czerwona malpo??? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: SLDowski pies umie tylko obrazac, zero meryto 10.05.07, 22:50 zegnajsmutasie napisał: > poziom tego SLdowca jak ponizej. > > pies_na_prawizne napisał: > > > dobiczek napisał: > > > > > lepiej popierac szuje , szpicli , gnidy , kapusi , zlodzieji ? > > --------------------- > > > > dlaczego innym dajesz swoje imie??? bolszewicka czerwona malpo??? > > ---------------------------------- a moze tak do szkolki??bo bylo pod gorke???umie czytac PiSowskie scierwo??? skoro mowie do kogos ze "bolszewik i czerwony" to jak moge byc z sld???? ciemniaku, myslenie nie boli > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: lepiej popierac szuje? 10.05.07, 22:44 To znaczy kogo konkretnie nazywasz szujami, szpiclami, gnidami, kapusiami itd.w swoim obiektywiźmie i szacunku do człowieka ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek lepiej popierac magistra? 10.05.07, 22:40 lepiej popierac Aleksandra magistra kwasniewskiego i jego swieże wartosci katolickie? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: lepiej popierac magistra? 10.05.07, 22:46 dobiczek napisał: > lepiej popierac Aleksandra magistra kwasniewskiego i jego swieże wartosci > katolickie? ---------------------- Kwas nie ma nic wspolnego z gwalceniem TK!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: lepiej popierac magistra? 10.05.07, 22:47 Jak już chcesz kogoś popierać to lepiej nikomu o tym nie mów, dla dobra swego i czytajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Cytat : Nie lękajcie się - JP II .... 10.05.07, 22:39 Trzeba bronić TK jak niepodległosci. Panowie Kaczyńscy studiowali w PRL-u i oni również pozbawieni są "dobrego wychowania" i szacunku dla prawa jakie powinna dawać uczelnia. Sedziowie TK są prawdziwym skarbem , odzyskanym w wyniku transformacji. Ten kto ich atakuje jest kandydatem na wariata. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Dziekuje Wam komunisci z calego serca!!! 10.05.07, 22:42 ze mnie wykorzeniliscie z mojej Ojczyzny, nigdy przedtem nie bylam tak szczesliwa jak teraz, ze nie musze zyc w kraju gdzie rzadza BANDZIORY!!!! Tylko Polakow i Polski szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek wrocilem i żaluje 10.05.07, 22:52 wrócilem do polski w 1980 ,bo myslam ,ze nareszcie bedzie inaczej , wrocilem 1999 bo też tak myslalem i coraz czesciej mysle o ponownym wyjezdzie , bo tu nie maze bycnormalnie. koniokrad sadzi koniokradów! i wszykim to pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: wrocilem i żaluje 10.05.07, 22:58 może byś znowu wyjechał, co? dobiczek napisał: > wrócilem do polski w 1980 ,bo myslam ,ze nareszcie bedzie inaczej , wrocilem > 1999 bo też tak myslalem i coraz czesciej mysle o ponownym wyjezdzie , bo tu > nie maze bycnormalnie. > koniokrad sadzi koniokradów! i wszykim to pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: wrocilem i żaluje 10.05.07, 22:58 dobiczek napisał: > wrócilem do polski w 1980 ,bo myslam ,ze nareszcie bedzie inaczej , wrocilem > 1999 bo też tak myslalem i coraz czesciej mysle o ponownym wyjezdzie , bo tu > nie maze bycnormalnie. > koniokrad sadzi koniokradów! i wszykim to pasuje. ------------------------------------------ ja bym wolala zyc wsrod swoich, pomimo wielu oznak sympatii i naprawde zaakceptowania, pobiegac po polskich polach i lasach, poczuc polskie powietrze w nozdrzach, ale nie wroce, bo za 30 lat ciezkiej pracy mogliby mnie nazwac kombinatorem i okradliby mnie ze wszystkiego, myslalam stare kosci zlozyc w mojej ziemi, ale woreczek polskiej ziemi spocznie w dziurze na mojej trumnie, nawet plakac juz nie mozna taki w sercu zal Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Cytat : Nie lękajcie się - JP II .... 10.05.07, 22:57 jan3211 napisał: > Trzeba bronić TK jak niepodległosci. Panowie Kaczyńscy studiowali w PRL-u i oni > > również pozbawieni są "dobrego wychowania" i szacunku dla prawa jakie powinna > dawać uczelnia. Sedziowie TK są prawdziwym skarbem , odzyskanym w wyniku > transformacji. Ten kto ich atakuje jest kandydatem na wariata. Trzeba bronić TK jak niepodległości. - Dokładnie tak. Przy kaczyzacji prawa, falandyzacja wysiada w przedbiegach. Trzeba, to się będzie bronić. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
vanici "kapus"? o adwokacie opozycjonistow?!? 10.05.07, 22:44 To juz naprawde trzeba miec skrzywiona percepcje :( Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Brawo tow. Jaroslawie! Poźniej trzeba rozpędzić 10.05.07, 22:45 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Sejm. I nie zapomnijcie zapuścić sobie takiego 10.05.07, 22:46 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner małego wąsika pod nosem. To zakończy dzieło 10.05.07, 22:47 oczyszczania Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Witaj halFILner, moja podróbo, znowu się 10.05.07, 23:00 szuka nowych pomysłów na niki bo sam nie potrafi nic wydumać ;)))) halfliner napisał: > podlizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
malary31 jak kurduple znowu coś wyknują naród pod trybunał 10.05.07, 22:47 jak kurduple znowu coś wyknują naród pod trybunał i na belweder mamay smsy i gadu gadu damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie zdziwisz sie jak ktos sie ruszy 10.05.07, 22:50 na szczescie kilku histerycznych antykaczystow na tym forum, to nie cale spoleczenstwo. a nawet wg notowan wrogich PiSowi sondazowni, notowania PiSu wzrastaja. malary31 napisał: > jak kurduple znowu coś wyknują naród pod trybunał i na belweder > > mamay smsy i gadu gadu damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Mój ulubieniec Safjan- autorytet były prezio TK 10.05.07, 22:49 A może pan prof. cuś opowie o tym, dlaczego tak broni postkomuszego układziku. Czyżby tylko przez wzgląd na ojczulka, jednego z czołowych utrwalaczy władzy ludowej? Czy może za jego zasługi w PRON w stanie wojennym? pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Rozumiem ciebie. Inteligentnych nie znosisz. 10.05.07, 22:50 Typowe dla moherowego mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner to dla ciebie naturalne, inaczej nie potrafisz. 10.05.07, 22:51 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Trafnie się określasz haFILner! Dzięki za ten hołd 10.05.07, 22:59 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner trafne samookreslenie SLD - sitwa majaca Polske 10.05.07, 23:02 w d..pie Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Mój ulubieniec Safjan- autorytet były prezio 10.05.07, 22:53 nie tak samo jak wasz Zioberkowicz i Kryze, ktorego tatus Polakow zabijal, synow wyrzucal z pracy i przesladowal, a teraz prawo ustla, naprawde powody do dumy!!!!!!Glupi kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Re: Mój ulubieniec Safjan- autorytet były prezio 10.05.07, 22:55 mozesz podac jakies zrodla ? mysle ze nie znajdziesz takich, wiec poki co - jestes po prostu goloslowny pies_na_prawizne napisał: > nie tak samo jak wasz Zioberkowicz i Kryze, ktorego tatus Polakow zabijal, > synow wyrzucal z pracy i przesladowal, a teraz prawo ustla, naprawde powody do > dumy!!!!!!Glupi kraj. > > Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Re: Mój ulubieniec Safjan- autorytet były prezio 10.05.07, 23:01 np. tutaj trochę zasług tatuśka ex-prezia Trybunału Komuszego. Znana jest od lat sprawa Nesslera i zasług donosicielskich w tej sprawie Zbigniewa Safjana. www.polskiejutro.com/art/a.php?p=161zakul Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Mój ulubieniec Safjan- autorytet były prezio 10.05.07, 23:07 zegnajsmutasie napisał: > mozesz podac jakies zrodla ? > mysle ze nie znajdziesz takich, wiec poki co - jestes po prostu goloslowny > > pies_na_prawizne napisał: > > > nie tak samo jak wasz Zioberkowicz i Kryze, ktorego tatus Polakow zabijal > , > > synow wyrzucal z pracy i przesladowal, a teraz prawo ustla, naprawde powo > dy > do > > dumy!!!!!!Glupi kraj. > >----------------------------------------------- prosze poczytaj, nie wiedzialem ze nawet o tym ktokolwiek nie wie w Polsce!!!!!!!! pl.wikipedia.org/wiki/Afera_mi%C4%99sna pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Kry%C5%BCe > > Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Mój ulubieniec Safjan- autorytet były prezio 10.05.07, 23:09 pies_na_prawizne napisał: > zegnajsmutasie napisał: > > > mozesz podac jakies zrodla ? > > mysle ze nie znajdziesz takich, wiec poki co - jestes po prostu goloslown > y > > > > pies_na_prawizne napisał: > > > > > nie tak samo jak wasz Zioberkowicz i Kryze, ktorego tatus Polakow z > abijal > > , > > > synow wyrzucal z pracy i przesladowal, a teraz prawo ustla, naprawd > e powo > > dy > > do > > > dumy!!!!!!Glupi kraj. > > >----------------------------------------------- > prosze poczytaj, nie wiedzialem ze nawet o tym ktokolwiek nie wie w > Polsce!!!!!!!! > pl.wikipedia.org/wiki/Afera_mi%C4%99sna > pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Kry%C5%BCe > > > > ----------------------------------- jeszcze jednen dowod pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Kry%C5%BCe > Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Mój ulubieniec Safjan- autorytet były prezio 10.05.07, 22:54 Nie masz pojęcia czego bronią tu forumowicze a jedynym poskomuszym układzikiem jest obecna koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Re: Mój ulubieniec Safjan- autorytet były prezio 10.05.07, 22:57 mysle, ze i Kwasniewski i Miller bardzo by sie usmiali z tego co napisales. i byliby zadowolenie, ze yntelygentny polski narod tak wlasnie mysli sceptyk40 napisała: > Nie masz pojęcia czego bronią tu forumowicze a jedynym poskomuszym układzikiem > jest obecna koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp czy tylko kaczor miał fałszywą teczkę ?!!!!!!!!!!! 10.05.07, 22:54 to narodowy dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Tutaj więcej faktów!! Z cyklu: Klan Safjanów!!! 10.05.07, 22:56 www.polskiejutro.com/art/a.php?p=161zakul Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Witam pisuarów! Wszyscy jesteście antysemitami? 10.05.07, 23:01 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
moher33 Nie wiem jak inni, ale ja jak najbardziej 10.05.07, 23:02 Dobra wiadomosc: jest nas wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
moher33 Re: I modlisz się do Żyda Chrystusa i jego Matki? 10.05.07, 23:06 Jestem buddystą pedale Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Rozumiem, rozumiem, tylko się uspokuj, kaftan 10.05.07, 23:07 w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Tak o nas mówią, ale czy zasługujemy na to? 10.05.07, 23:46 Tu miałbym już więcej wątpliwości. Jeśli zaś chodzi o Safjanów to wyjątkowo wredne czerwone pająki. Senior przysłużył się do śmierci swojego kolegi wojskowego denuncjując go jako AK-owca. Junior uprawia bajkopisarstwo o majątkach żydowskich ułatwiając claimsom z WJC drogę do odszkodowań za nie. Żeby było śmieszniej podpisał je swoim nazwiskiem i funkcją prezesa TK. Opisał to wszystko prof. J.R. Nowak demaskując ten klan rodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Dlaczego ty halFILner nie sławisz naszgo duckwodza 10.05.07, 23:05 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: bo z kolei w SLD to wiekszosc to pro-semici 10.05.07, 23:06 Marek Borowski - syna Arona Bermana: pl.wikipedia.org/wiki/Wiktor_Borowski Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Ale sławisz halFILner ze mną ojca naszego Rydzyka 10.05.07, 23:10 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Safjan to antypolski Zyd, b. obrzydliwy 10.05.07, 23:02 Zmień nik bo jeszcze niektórzy pomyślą, że kościół przez Ciebie przemawia a to tylko antysemityzm zaprawiony chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Re: www.michalkiewicz.pl 10.05.07, 23:00 czemu Marek Safjan atakuje lustracje ? bo broni w ten sposob swego ojca i kolesi ojca Kilka lat temu opinia publiczna została zbulwersowana faktem, że znany PRL- owski literat Zbigniew Safjan może stanąć przed sądem. Domagali się tego kombatanci i byli więźniowie okresu stalinowskiego, gdy wyszło na jaw, że Safjan jest nie tylko literatem, ale majorem rezerwy LWP i absolwentem komunistycznej Akademii Nauk Politycznych. Ale nie za to mógłby on być sądzony - albowiem swe zdolności literackie ujawnił już w 1944 roku, podczas służby w II Armii Ludowego Wojska Polskiego. Napisał wówczas donos do oficera Informacji, który doprowadził do śmierci młodego żołnierza AK z Wileńszczyzny, Jana Nesslera: "Informuję Was o tym, że w czasie mojego przebywania w Dojlidach poznałem instruktora sanitarnego J. Nesslera, który w przeprowadzonych rozmowach opowiedział mi, że wcześniej był członkiem AK, a również w czasie przebywania w polskiej Armii starał się nawiązać kontakt z AK i kontynuować robotę". Donos powstał 15 grudnia 1944 roku, w języku rosyjskim, co tym bardziej świadczyło o "polskim" obliczu tego wojska. Dokumentacja tej sprawy została opublikowana stosunkowo dawno, bo w 1994 roku w miesięczniku "Arka". Zbigniew Safjan straszył sądem, ale na strachach się skończyło. Zamordowany i zapomniany Jan Nessler Jan Nessler był w konspiracji od 1941 roku. Został aresztowany przez NKWD w lipcu 1944 roku (miał wtedy 26 lat), po operacji "Ostra Brama", która doprowadziła do wyzwolenia Wilna z pomocą polskich oddziałów. Oficerów "internowano", szeregowym żołnierzom dano wybór - albo służba w komunistycznym wojsku, albo syberyjskie łagry. Trudno im się zatem dziwić, że wybierali na ogół tę pierwszą możliwość, myśląc zarazem o możliwości ucieczki. Tak właśnie myślał Jan Nessler, ale na swoje nieszczęście, zwierzył się koledze z jednostki (tak zapewne wtedy o nim myślał), czyli Zbigniewowi Safjanowi. Od tej pory wypadki potoczyły się szybko. Podstawą skazania Nesslera na karę śmierci były zeznania Safjana, bo oskarżony nie przyznawał się do winy. Sąd polowy II Armii Ludowego WP oskarżył go o "zakładanie lub wspieranie związku mającego na celu obalenie demokratycznego ustroju Państwa Polskiego oraz nielegalne posiadanie broni i amunicji" i stwierdził, że "treść oskarżenia została mu podana do wiadomości dnia dzisiejszego. Do winy się nie przyznaje". Odbyła się zatem konfrontacja ze świadkiem oskarżenia Safjanem, który zeznał: "Dlatego zameldowałem o tym, gdyż uważałem Nesslera, że jest elementem negatywnym. Początkowo sam nie byłem zdecydowany, gdy przemyślałem wszystko, doszedłem do wniosku, że z takimi jak Nessler trzeba prowadzić bezkompromisową walkę i chociaż czułem do Nesslera słabość, lubiłem go, zdecydowałem się donieść oficerowi informacji, chciałem się przekonać, że jestem zdolny do bezkompromisowej walki". Walka była faktycznie bezkompromisowa, bo Jerzy Nessler po krótkiej rozprawie otrzymał karę śmierci: "Za przynależność do tajnej organizacji AK, prowadzenie rozmów z żołnierzami na temat stosunku do rządu w Londynie i Krajowej Rady Narodowej, uchylanie się od złożenia przysięgi wojskowej nowej władzy, przechowywanie pamiątkowego pistoletu z partyzantki Jan Nessler, na mocy art. 1 i 4 par. 1a dekretu PKWN z 30.10.1944 r. O ochronie państwa, skazany został na karę śmierci, pozbawienie praw publicznych i obywatelskich praw honorowych na zawsze. Sąd orzekł również przepadek mienia oskarżonego na rzecz skarbu państwa". Jego całym mieniem, zagarniętym przez oprawców, była manierka, pas główny, pasek do spodni, plecak, wieczne pióro, portmonetka skórkowa, scyzoryk i torba sanitarna. Został stracony na miejscu, w uroczysku Kąkolewnica na Podlasiu w dniu 11 lutego 1945 roku o godzinie 3 nad ranem przez pluton egzekucyjny pod dowództwem porucznika Mikołaja Popowa. Miejsca egzekucji i pochówku nie znamy do dziś, bo sprawcy starannie zacierali ślady. Jan Nessler był jednym z kilkudziesięciu zamordowanych tam żołnierzy AK i innych organizacji niepodległościowych. W 1990 roku toczyło się wprawdzie śledztwo w tej sprawie, ale szybko - na skutek "braku dowodów winy zaistnienia przestępstwa" zostało umorzone. Zaginionego poszukiwał starszy brat, Stanisław Nessler, już od 1947 roku, ale oczywiście bezskutecznie. Kwalifikowani wychowawcy narodu Można z całym przekonaniem powiedzieć, że Zbigniew Safjan ma wystarczające kwalifikacje polityczno-moralne do działalności wychowawczej, a taką są w istocie historyczne seriale, ale z pewnym uściśleniem: do socjalistycznej działalności wychowawczej. Partia komunistyczna doceniła go wystarczająco, Safjan był bowiem m.in. szefem Komisji Wychowania Patriotycznego PRON oraz zespołu pisarzy partyjnych przy KC PZPR. Naczelny organ KC PZPR uhonorował go laurem "Trybuny Ludu" "za całokształt dorobku pisarskiego". Było to w znamiennym okresie, bo w 1982 roku. Zbigniew Safjan jest obecnie redaktorem naczelnym dwutygodnika "Słowo Żydowskie - Dos Jidisze Wort", który w okresie PRL wychodził pod nieco innym tytułem, jako "Fołks-Sztyme". Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: dobre też warto przeczytac! 10.05.07, 23:05 to też warto przeczytać: www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=86977 Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Autorem jest oczywiście Idol TVN- WSI_24- Rutkosiu 10.05.07, 23:09 pierwszu UBol- kolega rodziny Safjanów. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: udzial w powstaniu to cos brzydkiego? 10.05.07, 23:13 raczej chodziło mi o ten fragment : "...Polityczni przeciwnicy braci Kaczyńskich z satysfakcją wyciągają przemilczaną i mniej chlubną powojenną działalność Rajmunda Kaczyńskiego - za komuny współpracował z PZPR, organizując przy Politechnice Warszawskiej 2- letnie kursy szkoleniowe. Dzięki nim partyjni kacykowie mogli się legitymować dyplomami ukończenia studiów. Żył jak pączek w maśle ..." www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=86977 Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Tutaj jest trochę więcej o karierach Safjanów... 10.05.07, 23:15 www.eczas.net/opinie/jerzy-robert-nowak Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: HALFilner to w a r i a t z Tworek !!!!!!!! 10.05.07, 23:15 pies_na_prawizne napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: kto polemikuje z poj.ebami??? 10.05.07, 23:16 pies_na_prawizne napisał: > pies_na_prawizne napisał: > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: HALFliner daj sobie spokoj, twoj klon 10.05.07, 23:16 klonu trzeba powiedzieć : duck off pies_na_prawizne napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner mozna tez - Kwach off 10.05.07, 23:17 chirlider napisał: > klonu trzeba powiedzieć : duck off > > pies_na_prawizne napisał: > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: mozna tez - Kwach off 10.05.07, 23:20 słabo kolego, zapału to tym pisowskim szczekaczkom nie brakuje, ale lotni są jak furmanka:) halfilner napisał: > chirlider napisał: > > > klonu trzeba powiedzieć : duck off > > > > pies_na_prawizne napisał: > > > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: zaczyna gnic i smierdziec ? 10.05.07, 23:22 wyrok TK jutro o 16 ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś