maciej_aszek 16.05.07, 07:08 Przed maturą go, przed maturą w te kamasze!!! Będzie jednego wykształciucha mniej! PARANOJA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jankowski1960 Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:11 pisowskie metody rodem z glebokiego PRLu! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:16 W imię walki z PRL tworzą własny PRL. Gdzie tu logika? --- Tak nasz Jarosław obiera banana Odpowiedz Link Zgłoś
trewas PIS to partia bolszewicka. 16.05.07, 07:20 A ton i styl nadaje TW Hiacynt. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Coraz częściej mam wrażenie że PRL nie był zł 16.05.07, 07:25 byl taki sam...tez byli oni i my... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek11 +++ PRL wraca.. nareszcie !!! 16.05.07, 07:41 -------------------------------------------------------------------------------- Pis jest konsekwentny, powrot do PRLu kroczek po kroczku... juz niebawem bedziemy mieli sklepy komercjalne, telewizje prawomyslna i pryncypialnych towarzyszy. Wszystko bedzie sterowane centralnie przez jaroslawa Odpowiedz Link Zgłoś
jasio_siekierka Słusznie , należy ukarać warchołów ! 16.05.07, 08:10 Jesli ktoś chce budować 4 RP a potem zmienia zdanie i woli pomagać komunistom w ich niekczemnych planach to zasługuje na nauczkę. W wojsku tego nieokrzesanego pana nauczą dyscypliny. Mnie wojsko nauczyło. A wy mali ludzie o lewicowych poglądach wyjcie dalej i tak władzy nie dostaniecie już nigdy , Bóg na to nie pozwoli! Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Nie rżnij głupa Jurek.To twoi dyspozycyjni kolesie 16.05.07, 08:12 jak i ty sam. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 To przypomina sprawę Kluski 16.05.07, 08:53 Kluska nie poddał się układowi, to wojsko wzięło mu samochody terenowe. Teraz to samo, tylko gorzej, bo biorą człowieka, a nie tylko samochody. Tak PiS wlaczy z układem. www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Klan Borowcow wyklucza ze swego grona 16.05.07, 12:50 Lukasza za przynaleznosc do PISu - wszystko jedno do ktorej frakcji Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu A co by pisali, gdyby sobie noge zlamal, ze to PiS 16.05.07, 14:09 Dosc pokretne i bezsensowne dopasowywanie poboru do wojska z dzialanoscia przeciw PiS. Pewnie gdyby poslizgnal sie na skorce banana i zlamal noge, to tez bylaby by to sprawaka PiSu. Zla wola ze strony pomawiajacych i glupota u czytajacych robia smrodliwa afere. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: A co by pisali, gdyby sobie noge zlamal, ze t 16.05.07, 14:10 Bardzo trafnie to ujales- to w koncu PiS emituje najwiecej smrodu, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: A co by pisali, gdyby sobie noge zlamal, ze t 16.05.07, 23:15 poszeklu napisał: <blablabla> Twoj poziom intelektualny nie daje sie po prostu ocenic... poszeklu na czolowego idiote kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Nie rżnij głupa Jurek.To twoi dyspozycyjni ko 16.05.07, 09:00 login.gazeta1 napisała: > jak i ty sam. Słuszna uwaga. Jak Marek Jurek jako marszałek robił "sztuki magiczne", to nie widział w tym nic złego. A teraz - patrzcie państwo, obrażona niewinność! Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Dokładnie! Typowa mentalność Kalego... 16.05.07, 09:15 Ale pewnie ten Święty Inkwizytor zawsze wieczorem rozgrzesza się mówiąc sobie, że to "pro publico bono", he he...:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Dokładnie! Typowa mentalność Kalego... 16.05.07, 09:31 spark5719 napisał: > Ale pewnie ten Święty Inkwizytor zawsze wieczorem rozgrzesza się mówiąc sobie, > że to "pro publico bono", he he...:) Zapewne. Jest chyba nawet taka jednostka chorobowa. Ale prościej można to nazwać brakiem zasad moralnych. Marek Jurek ma akurat zasad sporo, ale żadna nie dotyczy niego samego, a wszystkie - jego oponentów... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Rewolucja pożera swije dzieci. 16.05.07, 11:34 PiS terz niszczy swoich. Przy sposobnosci Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo rewolucja zawsze zjada swoje dzieci 16.05.07, 10:19 tylko zostawia nizsze standardy niz przedtem. Tak tez bedzie tym razem. Szkoda tylko standardow bo juz teraz jestesmy w kraju, gdzie klamstwo i naginanie prawa jest ok pod warunkiem ze robi to PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
miko69 Re: Słusznie , należy ukarać warchołów ! 16.05.07, 10:47 To "oczywiste", że "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". Gdzieś to kiedyś słyszałem tylko nie wiem czy tamtemu panu to się udało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: Słusznie , należy ukarać warchołów ! 16.05.07, 12:41 nie mieszaj Boga w sprawy Pisdowców Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Słusznie , należy ukarać warchołów ! 16.05.07, 15:14 jasio_siekierka napisał: > Jesli ktoś chce budować 4 RP a potem zmienia zdanie i woli pomagać komunistom w > ich niekczemnych planach to zasługuje na nauczkę. W wojsku tego nieokrzesanego > pana nauczą dyscypliny. Mnie wojsko nauczyło. A wy mali ludzie o lewicowych po > glądach wyjcie dalej i tak władzy nie dostaniecie już nigdy , Bóg na to nie poz > woli! Odpowiedz Link Zgłoś
frodo6 Re: Słusznie , należy ukarać warchołów ! 17.05.07, 05:09 Człowieku, opanuj się. Zastanów się co ty piszesz. To miała być wolna Polska a nie prywata Kaczyńskich. Popatrz co się dzieje dookoła: Cudownie znalezione teczki w IPN to tylko małe piwo. No chyba że jesteś wielbicielem Wielkiego Brata z Torunia i RM. Wtedy jesteś usprawiedliwony, bo takim ludziom potrzebna jest opieka medyczna. Ja się wstydzę za ten rząd, premiera i prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pruss2003 Re: Słusznie , należy ukarać warchołów ! 17.05.07, 05:19 Siekierka chyba ktoś ci orąbał mózg.Przeczytaj jeszcze raz arykuł tylko powoli i wyrażnie, najlepiej na głos. Może ktoś w miarę rozumny (chociaż w PIS-ie trudno takich znależć) ci wytłumaczy jaką opcję reprezentuje Marek Jurek, do niedawna członek PIS-u i marszałek sejmu. Baranie Odpowiedz Link Zgłoś
varvar umożliwiał kaczy atak na demokrację, a teraz 16.05.07, 09:25 Marek Jurek się dziwi, gdy mleko się już rozlało? Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: +++ PRL wraca.. nareszcie !!! 16.05.07, 08:38 > Pis jest konsekwentny, powrot do PRLu kroczek po kroczku... juz niebawem > bedziemy mieli sklepy komercjalne, telewizje prawomyslna i pryncypialnych > towarzyszy. Wszystko bedzie sterowane centralnie przez jaroslawa Boje sie, ze grozi nam cos gorszego. To co wynegocjowano przy Okraglym Stole i uchronilo Polakow przed rozlewem krwi i stalo sie wzorem dla sasiadow jest obecnie demolowane przez msciwych pokurczy. I to moze skonczyc sie druga Jugoslawia. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: +++ PRL wraca.. nareszcie :-(( !!! 16.05.07, 08:48 Telewizję już reżimową mamy, co prawda na kilku kanałach (TVP i PLWAM) ale już jest, branie w kamasze przeciwników politycznych zaczyna się. Ja czekam na branie do psychuszek jak w ZSRR, tu dopiero Kaczyńscy mogą się wykazać. Czego wymagać od niewolników systemu jak nie dogłębnej znajomości systemu niewolniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Nie ubliżać PRL-owi! 16.05.07, 07:59 tetlian napisał: > W imię walki z PRL tworzą własny PRL. Gdzie tu logika? - Człowieku, nie ubliżaj PRL-owi! Był to totalitarny i ohydny ustrój, ale daleko mu do do nieprawości IV Rzeczypospolitej PiS-u i LPR-u! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Nie ubliżać PRL-owi! 16.05.07, 09:22 Nasz kraj to w ogóle jest udany: - tępi się komunę. ale jej metodami, jednocześnie ją potępiając - jako katolicy, opluwamy siebie na wzajem, oczywiście w chrześcijańskim duchu miłości do bliźniego - mając demokracje tęsknimy do dyktatury, inaczej nigdy bliźniacy którzy na początku lat 90-tych dali się poznać jako awanturnicy paląc kukłę demokratycznie wybranego prezydenta nie dostaliby aż takiej ilości głosów. Przydałby się naszemu narodowi jakiś psychoterapeuta ! Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Nie ubliżać PRL-owi! 16.05.07, 14:12 Masz rację niestety, zwłaszcza co do naszego 'chrześcijańskiego' stosunku do innych ludzi. Kraj niezwykle katolicki jest jednocześnie krajem, gdzie wobec innych odnosimy się z nieufnością i wręcz nienawiścią - a celują w tym i uczą nas tego nasi wybrańcy. Częściowo to oczywiście spadek po PRL - wtedy nieufność wobec władzy i oszukiwanie państwa było cnotą, więc nie tak łatwo to wykorzenić... Ale nie można wszystkiego zwalić na PRL - zwłaszcza, jeśli chodzi o ludzi młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Nie ubliżać PRL-owi! 16.05.07, 14:18 No tak, ale mlodzi bardzo czesto bezkrytycznie ulegaja opinii ludzi, ktorych wczesniej uznali za swoje autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 13:13 jankowski1960 napisał: > pisowskie metody rodem z glebokiego PRLu! Zgadza się! Podobnie było wpo tzw. "wydarzeniach marcowych" w 1968 roku, kiedy wielu zatrzymanych podczas demonstracji studentów wyrzucono z uczelni, przy czym natychmiast otrzymywali powołania do armii. U nas na uczelni był lepszy przypadek: jeden z moich kolegów - studentów dostał się na studia już po odsłużeniu wojska, co dawało mu tą wygodę, że nie musiał uczęszczać na szkolenie wojskowe i miał z tego tytułu 1 dzień wolny w tygodniu. Ale po wydarzeniach marcowych dostał wezwanie do odbycia szkolenia rezerwistów. Nie pomogły tłumaczenia, że studia, że sesja za pasem. Ale władza ludowa była wobec niego bardzo łaskawa, bo zafundowała mu tylko tydzień szkolenia w Marynarce Wojennej. W uczelni też poszli mu na rękę i nie poniósł żadnych strat z tego tytułu, ale inni mieli mniej szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
naleczowianin panie Borowiec puknij sie w łeb 16.05.07, 07:11 każdy zdrowy młody mężczyzna jest w Polsce prześladowany przez WKU - nie może dostać karty kredyowej ani wziąć na raty nawet tostera w mediamarkt mimo ze prowadze kilkuosobowa firme jestem zmuszony do studiowania juz 8 rok Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: panie Borowiec puknij sie w łeb 16.05.07, 07:47 chyba nie do końca o to chodzi w artykule że chłopak skarży się na wojsko :) Tylko wyraźnie widać, że pisowczykom nie w smak jest rozbijanie im partii. Aż strach pomyśleć co będzie kiedy dowiedzą się, kto w Polsze na nich nie głosował. Przecież gotowi są stworzyć największą armie poborową w dziejach europy środkowej :D... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Niebezpieczeństwo 16.05.07, 08:03 Ktoś mógłby powiedzieć, że to tylko lokalne przepychanki na prowincji. Ale demokracja i prawa człowieka obowiązują wszędzie w Polsce. Sytuacja robi się niebezpieczna. Niechże taki rzutki działacz z Zamojszczyzny zostanie przeniesiony do Warszawy i niech zacznie swoje pomysły realizować w skali kraju. Tak nawiasem mówiąc, dawno temu w Brazylii było niewolnictwo. A co robili niektórzy Murzyni, którym się poszczęściło i zostali wyzwoleni? Jechali do Afryki i tam zajmowali się handlem niewolnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Niebezpieczeństwo 16.05.07, 09:28 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Sytuacja robi się > niebezpieczna. Niechże taki rzutki działacz z Zamojszczyzny zostanie > przeniesiony do Warszawy i niech zacznie swoje pomysły realizować w skali kraju Coś mi się wydaje, że już kilku takich działaczy PiSu w Warszawie wylądowało i trenują naszą cierpliwość. Np. ten facet od radia (Targalski?). Wypisz wymaluj identyczna postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Re: panie Borowiec puknij sie w łeb 16.05.07, 08:04 lambert77 napisał: > chyba nie do końca o to chodzi w artykule że chłopak skarży się na wojsko :) > Tylko wyraźnie widać, że pisowczykom nie w smak jest rozbijanie im partii. Aż > strach pomyśleć co będzie kiedy dowiedzą się, kto w Polsze na nich nie > głosował. Przecież gotowi są stworzyć największą armie poborową w dziejach > europy środkowej - I dobrze! Będzie dużo mięsa do wysyłki do Afganistanu i Iraku. A tak poważnie - proszę pamiętać, że pisowczyków nikt nam nie narzucił siłą. Wybraliśmy sobie sami! Pamiętajmy również, że Hitler ze swoimi kolesiami też został wybrany demokratycznie. Potem ostro wziął się do likwidowania komunistów, Żydów i opozycjonistów. Czy w tych dwóch przypadkach nie ma podobieństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: panie Borowiec puknij sie w łeb 16.05.07, 09:14 walbrzych napisał: >> Wybraliśmy sobie sami! Pamiętajmy również, że Hitler ze swoimi kolesiami też > został wybrany demokratycznie. Potem ostro wziął się do likwidowania komunistów > , > Żydów i opozycjonistów. Czy w tych dwóch przypadkach nie ma podobieństwa? 1,5 roku tmu to pisałem na forum GW. Byłem wtedy "odsądzany od czci i wiary" a jak widac Kaczyzm to jest faszyzm z modelm rządów typu stalinowskiego. Zamiast UB (NKWD) mamy ABW wzmocnione urzędem antykoubcyjnym i IPN za Berię robi Zero. Czekam a procesy za współpracę z rządami III RP identyczie jak były procesy żołierzy AK za "kolaborację z okupantem hitlerowskim". Szczęśiwie teraz nie można nikogo wywoźić na sybir. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: panie Borowiec puknij sie w łeb 16.05.07, 10:33 Mi to się kojarzy raczej z czystką typu stalinowskiego. Wujek Józek miał swoich Trockiego i Zinowiewa, a kaczor ma Marka i Jurka. Najważniejsze jest ściganie rozbijactwa partyjnego, kapitaliści i komuchy moga poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: panie Borowiec puknij sie w łeb 16.05.07, 10:44 "za Berię robi Zero" - Beria był lubieżnikiem i gwałcicielem, zero to eunuch raczej... Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Armia się przyda.. 17.05.07, 05:34 Polacy zawsze mieli dobre pospolite ruszenie. A potem na ruskich: bij zabij, bij zabij! Na Wołyń, Na Lwów! Najwyższy czas! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Masz rację dobry człowieku.. 17.05.07, 05:32 Dlatego on też chciał na studia, ale mu nie dadzą. Przepadło. Powinien głupi poczekać do czerwca, potem pójsć na studia i wtedy dopiero dziesiatkować partię. A teraz, to nie wiadomo, czy nie zrobią z niego nieboszczyka w tym woju. Ot głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:13 W ogóle mnie to nie dziwi, takie właśnie kolega kolegę zapyta i załatwi. Typowe dla wszystkich partii, ale w IV RP miała być odnowa moralna buahahahaha ----------------------------- Dlaczego to wciąż jest aktualne? Dlaczego w Polsce? www.youtube.com/watch?v=xT84h4H0xwQ Odpowiedz Link Zgłoś
uldor Z czym do ludzi 16.05.07, 07:13 Monarchista mówi i fanatyczny katol mówi o zamachach na demokrację. Trzymajcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Z czym do ludzi 16.05.07, 07:19 hahahahahahahahahahahahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Zgadnijcie skad my to znamy? 16.05.07, 07:16 ciaganie do rezerwy w okresie świąt patriotycznych, czy tez pielgrzymek papieża. Mówiłem ze to PRL bis od początku. Cóz nowego nieudacznik moze wymysleć, kopiuje to co pamieta, a że sie tego bał wiec uważa to za skuteczne. Bohaterowie z PiS, z wrodzonym syndromem pola walki czyli sraczką, Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Zgadnijcie skad my to znamy? 16.05.07, 07:21 Moj kolega z Nowej Huty byl w swoim czasie ciagany na cwiczenia obrony cywilnej (bo do wojska sie nie nadawal)prawie przed kazdym dniem, kiedy mogly byc manifestacje. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nastepny krok to czyny społeczne. 16.05.07, 12:24 Okazji bedzie dosyc z okazji Euro 2012, bo pod społeczne listy poparcia juz fundamenty sie tworzy, chociazby pod pretekstem poparcia budowy obwodnicy Augustowa.Podobnyzabieg był przed wyborami, niby koalicja PO. Ostatnio ten temat znowu poruszył premier Kaczyński.Jeżeli sumienie go gniecie i jest to autentyczne to warte rozmów, ale biorac pod uwage doswiadczenia z działalnosci PC i PiS, niewiarygodne, mimo ze Polsce by sie przydała taka współpraca. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:17 >>> Przewodniczący Prawicy RP Marek Jurek: - To są rzeczy niedopuszczalne. Jeśli rzeczywiście doszło do takich działań, to traktuję je jako zamach na demokrację. Do pacyfikacji działalności politycznej wojsko używane było w PRL-u. W wolnej Polsce jeszcze o takiej sytuacji nie słyszałem. >>> bardzo dobre slowa Panie Marszalku ! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 13:21 alex1215 napisał: > >>> > Przewodniczący Prawicy RP Marek Jurek: - To są rzeczy niedopuszczalne. Jeśli > rzeczywiście doszło do takich działań, to traktuję je jako zamach na demokrację > . > Do pacyfikacji działalności politycznej wojsko używane było w PRL-u. W wolnej > Polsce jeszcze o takiej sytuacji nie słyszałem. > >>> > > bardzo dobre slowa Panie Marszalku ! Bardzo dobre, tylko dlaczego dopiero wtedy, kiedy dotyka to jego samego lub jego ludzi? "Wszystko, co posiada człowiek, odda za życie swoje. Lecz tknij jeno jego samego, zali złorzeczyć ci nie będzie?" (Hioba, 2,4-5) Odpowiedz Link Zgłoś
wozjac Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:20 Nie pójdzie w kamasze, choćby sam bardzo chciał. Przepisy mówią, że radni są "reklamowani" od służby wojskowej i WKU nie ma prawa wcielić radnego do żadnej słuzby. Wiem coś o tym, bo sam nie moge doprosić się, żeby mnie wcielono na miesięczną praktykę w jednostce, czego brakuje mi do stopnia oficerskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:20 PiS-u nie znacie to poznacie! Kto nie znami to jest z ZOMO a kto z nami moze zawsze liczyć na ciepełko materialne. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:21 "Do pacyfikacji działalności politycznej wojsko używane było w PRL-u." Naiwne czy przewrotne stwierdzenie bylego poltyka PiS. Przeciez PiS to PRL pomnozony przez -1. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 07:22 Teraz publikując bezsensowne notki mające skłócić Jurka z PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 07:23 Prawica kloci sie sama, drogi moj palestrino.PS.przestales juz byc myslicielem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 07:26 Od kiedy PiS jest prawica? Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 08:00 Od kiedy palestrina myślicielem? australopitecus napisał: > Od kiedy PiS jest prawica? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 08:02 podpisywal sie tak kiedys(i jeszcze mieszal w to UE). Wiec on pewnie wie -od kiedy.I dlaczego?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 08:08 nazwałbym palestrine bardziej dosadnie ale miłość bliźniego, wrodzona kindersztuba oraz regulamin forum nie pozwalają mi na to. pozdrowienia. imie_jaszczomp napisała: > podpisywal sie tak kiedys(i jeszcze mieszal w to UE). Wiec on pewnie wie -od > kiedy.I dlaczego?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 08:10 jasne- trzeba trzymac fason! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 09:05 imie_jaszczomp napisała: > jasne- trzeba trzymac fason! Co nie zmienia faktu, że GW nie musi skłócać prawicy, bo po pierwsze - jest skłócona od dawna, a po drugie - PiS to nie prawica :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 09:07 tylko czystej wody populisci, tez nie wiem, dlaczego sporo ludzi uwaza ich za pryncypialna prawice? Moze dlatego, ze oni sami tak glosno o tym krzycza? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 09:08 imie_jaszczomp napisała: > tylko czystej wody populisci, tez nie wiem, dlaczego sporo ludzi uwaza ich za > pryncypialna prawice? Moze dlatego, ze oni sami tak glosno o tym krzycza? Zapewne. Jak to Goebbels powiedział? "Powtórz kłamstwo tysiąc razy, a stanie się prawdą"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 09:14 maciejslu napisał: > - PiS to nie prawica :-))) no wlasnie, czy ktos moze mi odpowiedzic na proste pytanie, dlaczego do tej pory nie powstala nowoczesna chadecja na wzor np. niemieckiej CDU z lat 80-tych. Prosze o odpowiedz : "komu na tym zalezy i kto za tym stoi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Gazeta znowu próbuje skłócić prawicę... 16.05.07, 09:35 alex1215 napisał: > maciejslu napisał: > > > - PiS to nie prawica :-))) > > no wlasnie, czy ktos moze mi odpowiedzic na > proste pytanie, dlaczego do tej pory nie powstala > nowoczesna chadecja na wzor np. niemieckiej CDU z lat 80-tych. Nie powstała z kilku powodów. W Polsce jest tylu liderów prawicy, a każdy chce mieć własną partię, w myśl zasady "szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie". Dlatego jest wiele partii, a nie jedna... Inny powód - niechęć Kościoła do takiego tworu. Wbrew powszechnej opinii (i stanu prawnego) Kościół CHCE rządzić w Polsce "rzędem dusz". A gdyby powstała partia chadecka, miałby mniej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
stworek52 Żeby myśleć 16.05.07, 09:07 to trzeba mieć czym,palestrina pisze tylko to co mu powie Dorn i nic ponadto Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Zdrzemnąłeś się? 16.05.07, 10:48 palestrina2005 napisał: > Teraz publikując bezsensowne notki mające skłócić Jurka z PiS.... Jurek skłócił się z PiS już dobrych parę tygodni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a od kiedy to w Polsce jest prawica? 16.05.07, 10:55 ja żadnej prawicy nie widzę... taki np. pis to typowa katobolszewia a co do wcielania niepokornych do wojska:) no przeciez pissdziaki mają takie ciągoty, już niejaki dorn chcial brać lekarzy w kamasze, bo mu "fikali":) i nie chcieli (co za sukinsyny, prawda) pracować za 1200 zł... załosne jestescie, pissdziaki, bardzo żałosne wszystko potraficie zakręcić, oszukać, odwrócić jak sie takie kręcenie i kłamanie na kazdym kroku ma do waszej rzekomo katolickiej moralnosci? weź mi to wytłumacz, bo ja jestem ateistą i mogę nie rozumieć POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 10:52 winiary2 napisała: > PRL wrócił!!!!! Już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:35 Hahahahaha! "Zamach na demokrację", "wojsko służyło do politycznych czystek w PRL". Buahahahahahahahha. Znaczy się Marek Jurek byłmarszłakiem PRL-owskim? Bo Minister SWiA Dorn zdaje sięw czasach marszłokwania Pana Jurka chciał zabrać lekarzy w kamasze. Jak my bierzemy w kamasze, to jest demokracja, jak nas biorą w kamasze (a bardziej oczywiste jest branie w kamasze młodego faceta, który sięnie uczy, niż hurtowo lekarzy) - to zamach na demokrację. Buahahahahahahahaha. A to mu sięudało. Dawno się tak nie ubawiłem. Marek "Kali" Jurek. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:45 lupus76 napisał: > Hahahahaha! "Zamach na demokrację", "wojsko służyło do politycznych czystek w > PRL". Buahahahahahahahha. Znaczy się Marek Jurek byłmarszłakiem PRL-owskim? Bo > Minister SWiA Dorn zdaje sięw czasach marszłokwania Pana Jurka chciał zabrać > lekarzy w kamasze. Jak my bierzemy w kamasze, to jest demokracja, jak nas biorą > > w kamasze (a bardziej oczywiste jest branie w kamasze młodego faceta, który > sięnie uczy, niż hurtowo lekarzy) - to zamach na demokrację. > Buahahahahahahahaha. A to mu sięudało. Dawno się tak nie ubawiłem. Marek "Kali" > > Jurek. Piekna sygnaturka hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
menes7 Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:36 Jurek czyż to do niedawna była Twoja partia? Kiedy była zapowiedź Dorna o posyłaniu lekarzy w kamasze jakoś nie było słychać Twoich protestów. Ot moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:40 Szkoda że Jurek nie reagował jak siedział na ciepłym stołeczku i stukał tą swoją lagą w podłogę. A teraz źle? Ot, moralność Kalego Odpowiedz Link Zgłoś
zamek11 +++ PRL wraca ... nareszcie 16.05.07, 07:40 -------------------------------------------------------------------------------- Pis jest konsekwentny, powrot do PRLu kroczek po kroczku... juz niebawem bedziemy mieli sklepy komercjalne, telewizje prawomyslna i pryncypialnych towarzyszy. Wszystko bedzie sterowane centralnie przez jaroslawa Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: +++ PRL wraca ... nareszcie 16.05.07, 08:04 nie chciałbym ci psuć humoru ale prawomyślną telewizję i pryncypialnych towarzyszy już mamy. zamek11 napisał: > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Pis jest konsekwentny, powrot do PRLu kroczek po kroczku... juz niebawem > bedziemy mieli sklepy komercjalne, telewizje prawomyslna i pryncypialnych > towarzyszy. Wszystko bedzie sterowane centralnie przez jaroslawa Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: +++ PRL wraca ... nareszcie 16.05.07, 10:40 Zgadzam się z Tobą, pry czym zgłaszam jedną uwagę. Różnica pomiędzy tym co jest, a tym co PiS by chciał sprowadza się do postawienia przed twoim opisem słowa "tylko". Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:41 Powoływanie się Jurka & Ska - zagorzałych wrogów demokracji - na pryncypia tejże zakrawa na schizofrenię lub zwykłą łobuzerkę. Niemniej jednak, branie w kamasze przeciwników politycznych jako żywo przypomina mi 1968 r., kiedy to wyrzuceni z uczelni studenci kierowani byli do kompani karnych LWP. Odpowiedz Link Zgłoś
heidek Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:55 "Wy, którzy walczycie z potworami uważajcie by sami się nimi nie stać." podobno nasz rząd jest oczytany, więc powinien sobie przypomnieć ten cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 wojsko krzywdy mu nie zrobi 16.05.07, 07:55 nauczy sie porządku i dyscypliny, może zdobyć zawód kierowcy , kucharza lub płetwonurka, a przy tym spełni swój patriotyczny obowiązek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:55 To już są prześladowania polityczne. Po to walczono z komunizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 07:57 niedlugo sie dowiemy, ze walczylismy o kaczyzm Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nadużycie graniczące z podłością. 16.05.07, 11:25 imie_jaszczomp napisała: > niedlugo sie dowiemy, ze walczylismy o kaczyzm Potwornym nadużyciem ze strony J.Kaczyńskiego jest stwierdzenie, że wygrał wybory, bo obiecywał lustrację, dekomunizację, deubekizację, zatem skrupulatnie realizuje wyborcze obietnice PiSu (praktycznie niczym innym się nie zajmując). Pomijając klasyczne mohery, które stanowią niebagatelny procent jego elektoratu, a które do wyborów szły z karteczką w dłoni, na której to karteczce zanotowały sobie nr listy, na którą ojciec Rydzyk kazał oddać głos, pozostali głosowali na PiS - nie tyle, że względu na jego program wyborczy, gdzieś tam zapisany (kto czyta programy wyborcze?) - ile pod wpływem telewizyjnych reklamówek z lodówką i pluszakami; z obawy przed Platformą. Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 nie przesadzaj 16.05.07, 08:12 służenie Ojczyźnie to zaszczyt - członek tak patriotycznej partii jak PiS powinien dobyć służbę wojskowa z prawdziwą ochota i radością ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 13:26 gugula napisał: > To już są prześladowania polityczne. Po to walczono z komunizmem? Gdyby jeszcze pan Borowiec był komunistą lub socjaldemokratą, to byłoby to jak najbardziej słuszne, ale tak? "Nikt nie jest wolny od podejrzeń" (J. Stalin) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Lepiej weżcie Piłke Mariana.Oferma kompanijny... 16.05.07, 08:03 zawsze potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
daretto Tak powinno być 16.05.07, 08:05 Uważam, że panowie Jurek, Zawisza i inni powinni sami zrezygnować z mandatów poselskich. na ich miejsce powinni wejść nastepni z listy kandydaci PiS. Nie mozna byc w dwóch partiach jednoczesnie. Z całym szacunkiem tym panom niestety przyzwoitości zabrakło. Wyborcy przeciez głosowali na PiS, a nie na jakąś tam prawicę. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Tak powinno być 16.05.07, 08:13 zaraz, zaraz, nie jestem specjalnie za Jurkiem, ale w Polsce dzięki Bogu jak na razie głosuje się na ludzi, a nie na partie, więc nie widzę żadnego powodu dla którego Jurek miałby zlożyć mandat Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Tak powinno być 16.05.07, 08:18 tak naprawde- to glosuje sie na partie, bo taka mamy ordynacje. Gdyby byly jednomandatowe okregi wyborcze- to sytuacja bylaby jasna, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Tak powinno być 16.05.07, 09:20 na karcie wyborczej skreślałeś partię czy konkretnego kandydata? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Tak powinno być 16.05.07, 09:41 Niby skreslasz konkretnego, ale miejsce po prostu zaczyna "nalezec" do partii. Dlatego jestem za okregami jednomandatowymi, bo wtedy wlasnie glosujesz na KONKRETNA osobe i jest latwiej rozliczyc ja z obietnic przedwyborczych. Zajrzyj tutaj:portalwyborczy.pl/o_wyborach.php Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Nie wierzcie Kaczyńskiemu !! 16.05.07, 11:37 Manipulator. Na naszą szkode. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Tak powinno być 16.05.07, 13:31 imie_jaszczomp napisała: > tak naprawde- to glosuje sie na partie, bo taka mamy ordynacje. Gdyby byly > jednomandatowe okregi wyborcze- to sytuacja bylaby jasna, nie sadzisz? No i widzisz: Ludzie chodzą na wybory, a nie wiedzą, według jakiej ordynacji głosują. Nic dziwnego, że mamy takie rządy, jakie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Tak powinno być 16.05.07, 09:48 daretto napisał: > Uważam, że panowie Jurek, Zawisza i inni powinni sami zrezygnować z mandatów > poselskich. na ich miejsce powinni wejść nastepni z listy kandydaci PiS. Nie > mozna byc w dwóch partiach jednoczesnie. Z całym szacunkiem tym panom niestety > przyzwoitości zabrakło. Wyborcy przeciez głosowali na PiS, a nie na jakąś tam > prawicę. ślepy jesteś?? Tych wyborców to już nie ma, nikt się nie przyznaje, a jak się przyznaje to przeprasza albo zwala na RM = radio z ryjem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Niespójność... 16.05.07, 11:54 daretto napisał: > Uważam, że panowie Jurek, Zawisza i inni powinni sami zrezygnować z mandatów > poselskich. na ich miejsce powinni wejść nastepni z listy kandydaci PiS. Nie > mozna byc w dwóch partiach jednoczesnie. Z całym szacunkiem tym panom niestety > przyzwoitości zabrakło. Wyborcy przeciez głosowali na PiS, a nie na jakąś tam > prawicę. Od początku transformacji istnieje problem niekonsekwencji, a może i nawet pewnej niezgodności z Konstytucją. Z jednej strony - głosujemy ma listy partyjne, w rezultacie do sejmu może się dostać ktoś ze stosunkowo niwewielką liczbą głosów, a odpaść taki, który dostanie tych głosów kilkadziesiąt razy więcej, ale jego partia nie przekroczy progu wyborczego. Z tego logicznie powinien wynikać nie tylko nakaz przestrzegania dyscypliny klubowej w głosowaniach (co ma miejsce w tych głosowaniach, gdy klub taką dyscyplinę zarządza), ale i zakaz zmiany barw klubowych. Jednocześnie Konstytucja głosi, że poseł jest reprezentantem narodu, zatem - nie własnej partii. Dlatego zmiana barw nie może łączyć się z utratą mandatu i się nie łączy, a Jurek czy Zawisza bynajmniej nie są pierwszymi, którzy "porzucili" swoją partię w trakcie kadencji. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem - i zgodnym z Konstytucją (patrz wyżej) - byłaby zmiana ordynacji do sejmu na większościową. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos PIS-odnowa moralna-buhahahahahahaha:))) 16.05.07, 08:05 ta partia to po prostu jedna wielka obłuda, fałsz i kolesiostwo Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: PIS-odnowa moralna-buhahahahahahaha:))) 16.05.07, 08:06 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 08:15 Ale nie sądziłem, że PiS będzie próbowało pozbyć się mnie przez powołanie do armii - mówi "Gazecie" Łukasz Borowiec, powiatowy radny i były szef Forum Młodych PiS w Biłgoraju. To tylko dlatego, że jeszcze nie ma obozów koncentracyjnych. Od dawna mówiłem, że po inteligencji, PiS zabierze się za własnych ludzi. PiSuary uznały, że się mylę (delikatnie mówiąc). A ja przecież pamiętam KPZR i NSDAP. Zyczę temu młotkowi, żeby się przez całą służbę czołgał w błocie, skoro wybrał sojusz z g. Jarek Murek też pod tę kategorię podpada. I dalej: "O wyjaśnienie poprosiliśmy komendanta WKU ppłk. Andrzeja Kotowskiego. - Dlaczego WKU w Zamościu jako pilną potraktowało sprawę Łukasza Borowca? - zapytaliśmy. - Pojawiły się wątpliwości. Odroczenie służby wojskowej z tytułu nauki przysługuje uczniowi lub studentowi. Chcieliśmy to doprecyzować. - Od pracowników WKU usłyszeliśmy, że były naciski polityczne. - Oficjalnie nikt się do mnie nie zwracał. - A nieoficjalnie? - No cóż... Z racji wykonywanej funkcji uczestniczę w różnych uroczystościach i na jednej z nich padło pytanie o niego. - Czy był to polityk PiS? - Wolałbym na to pytanie nie odpowiadać." Przed sądem musiałby odpowiedzieć. Jeśli b . miłośnik pisuaru, a obecnie Jarka Murka odwoła się do sądu ze skargą o szykany na tle politycznym, bubek zostanie zmuszony do powiedzenia, kto na niego naciskał. Inaczej może pójść siedzieć, czego mu też życzę. Ironia polega na tym, że ofiary PiSu, które nienawidzą sądownictwa, będą teraz szukały ratunku w sądach. Właśnie słyszę złośliwy chichot historii. maciej_aszek napisał: > > Przed maturą go, przed maturą w te kamasze!!! > Będzie jednego wykształciucha mniej! > > PARANOJA! > Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Re: Zdziesiątkował PiS, pójdzie w kamasze 16.05.07, 08:39 Szczebel pobieranego przez pana Borowca wyksztalcenia wspaniale świadczy o poziome tak zwanych elit politycznych. "Nie masz wykształcenia? Nie znasz języka? Nie masz zawodu? Masz za niskie kwalifikacje do jakiejkolwiek pracy? Mamy dla ciebie rozwiązanie! Zostań politykiem i decyduj o milionach i miliardach!" Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko Prawo i sprawiedliwość - ta nazwa to chyba żart ! 16.05.07, 08:49 ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 PeDe w sojuszu z SLD to dopiero żart ! 16.05.07, 09:17 Co to znaczy wspólnota ideologiczna (nie ideowa!) i wspólnota interesów... lewych Odpowiedz Link Zgłoś