Dodaj do ulubionych

Minister Ziobro znów atakuje dr. G

21.05.07, 07:13
Ten to już tylko do zakładu specjalnej troski,skoro nie posiada ani trochę
samokrytycyzmu,tylko maniakalny upór.Jak by choć trochę miał wstydu to by
przeprosił i nie pokazywał się.Ale to jest dla nas (cały ten PiS) kara boża
za pychę uznawania się za zbawcę Europy.
Obserwuj wątek
    • 1zorro Nad Ziobrem tez bedzie sad... Za dwa i pol roku! 21.05.07, 07:44

a wogole to ten facet jest psychiczny! I przez to staje sie niesamowicie
      niebezpieczny bo jest opetany jakas dzika rzadza zemsty! No tak, sadzc po
      nazwisku - Ziobro -to pochodzenie ma raczej z dolow... I tak to jest jak
      sie "doly" na gore wydrapia...
      • wiktoriaka Nad Ziobrem tez bedzie sad... Za dwa i pol ro 21.05.07, 08:10
        Jeszcze o czymś takim nie słyszałam. Pan Ziobro chce pokazać dowody zebrane w
        śledztwie i społeczeństwo ma samo ocenić na ile są wiarygodne. A niby jak ja mam
        to ocenić, nie jestem lekarzem, nie jestem prawnikiem? A niby jak oskarżony
        lekarz ma się bronić? Ma w telewizji opowiadać jak operował? Ja się na tym nie
        znam i nic mi to nie powie. Z zarzutami korupcji jest podobnie, nie będę w
        stanie ocenić wiarygodności dowodów. Powiedzenie Ziobry: "W tej sprawie
        ostatecznym sądem będzie sąd opinii publicznej" to już kuriozum. To po co nam
        sądy, rzućmy oskarżonych motłochowi, to wszystkich powywiesza. Aż trudno mi
        uwierzyć, że w XXI wieku, w cywilizowanym kraju europejskim, wykształcony
        prawnik może coś takiego powiedzieć.
        • piotrus508 Re: Nad Ziobrem tez bedzie sad... Za dwa i pol ro 21.05.07, 08:26
          Przeciez Ziobro nie jest wyksztalconym prawnikiem jedynie skonczyl wydzial
          prawa ale juz nie zdal aplikacji prokuratorskiedj i nie moze byc prokuratorem.
          Wlasciwie to moze bo cichaczem bez konferencji prasowej i bez niszczarki
          zmienil ustawe i moze jeszcze raz zdawac egzamin. Terza to on jest prokuratorem
          generalnym ktory nie moze byc prokuratorem bo nie zdal egzaminu.

www.zamekyale.pl/wojtek
      • pierot6 1zorro..Ojciec Ziobry był kacykiem PZPR... 21.05.07, 08:52
        w Krynicy...
        • 1zorro Re: 1zorro..Ojciec Ziobry był kacykiem PZPR... 21.05.07, 10:41
          a na studia dostal sie za "pochodzenie spoleczne"? Dla chlopow 7 a dla
          robotnikow 5 punktow. No tak kiedys bylo! I stad mamy tych "enteligentow"
          wyksztalconych.... A teraz ich dzieci sie bujaja...
          • maruda.r Re: 1zorro..Ojciec Ziobry był kacykiem PZPR... 21.05.07, 14:22
            1zorro napisał:

> a na studia dostal sie za "pochodzenie spoleczne"? Dla chlopow 7 a dla
            > robotnikow 5 punktow. No tak kiedys bylo! I stad mamy tych "enteligentow"
            > wyksztalconych.... A teraz ich dzieci sie bujaja...

A więc chłoporobotnik Ziobro dostał 12 punktów.

• fiszek2 wystrzelic postkomune w kosmos ! 21.05.07, 07:56
      kara bozna na s nas spadnie jeśli sie w porę nie obudzimy z letargu...mamy
      demokracje a nikt nie raczy dupska ruszyc na pół godziny żeby zadecydować o
      swojej przyszłości... lepszy przeciez grill, nachlac sie ze szwagrem,
      pooglądac taniec z gwiazdami, jakiś kabarecik.... a ględzenie o standartach
      demokracji? :))))) po co, jeśli sami polacy nie potrafią z niej korzystać
      Karą Bożą bedzie to jak postkomuna wyjdzie z szamba i zacznie wprowadzac swoje
      standarty demokracji takie jakie panowały przed afera "rywina"
      • pierot6 Ziobro, to bolszewik i kłamca !!! 21.05.07, 08:12
        ilu jeszcze musi umrzec ludzi ,przez tego łajdaka???
        • fiszek2 bzdury gadasz 21.05.07, 08:23
          j/w
          • pierot6 fiszek2.. spieprzaj dziadu... 21.05.07, 08:50
            Ziobro to syn komucha..Otacza sie bolszewicka hołota !
            Kryże,Wasserman,kornatowski i dużo innych...kliknij hasło "kryże", potem sie
            wypowiedz...
            • fiszek2 Re: fiszek2.. spieprzaj dziadu... 21.05.07, 08:54
              powiedz mi najpierw kto umarł przez ziobre?
              bo albo jestes demagogiem albo ignorantem
              • pierot6 fiszek2... 21.05.07, 09:15
                umarli pacjenci oczekujący na przeszczepy!
                Dzięki kłamstwom Ziobry, nie doczekali sie na zabieg...
                Blida też jest ofiarą kłamstw Ziobry.
                • pierot6 fiszek2... kliknij hasło "kryże", i odpowiedz... 21.05.07, 09:16
                  • fiszek2 Re: fiszek2... kliknij hasło "kryże", i odpowie 21.05.07, 09:42
                    najpierw podaj mi nazwisko jakiegos pacjenta który umarł (mowisz ze jest ich
                    duzo).. troche to górnolotne

wiem czytałem o kryże już wczesniej: i uwazam ze nie powinnie byc tam gdzie
                    jest teraz
                    • fiszek2 Re: fiszek2... kliknij hasło "kryże", i odpowie 21.05.07, 09:45
                      śp Blida jest ofiarą swojego postepowania...kryże rozumie i podzielam twoje
                      zdanie... ale nie wmówisz mi tegiej pierdoły jakoby śp Blida
                      została "zamordowana" przez prokurature - Ziobrę. Nikt kto jest krystalicznie
                      czysty nie popełnia samobójstwa gdy widzi policjanta
                    • kolargolo Re: fiszek2... kliknij hasło "kryże", i odpowie 27.05.07, 20:55
                      skoro spadla liczba przeszczepow to pacjenci umarli. rozumiesz to doskonale
                      tylko braklo ci argumentow. dane osobowe sa chronione o czym dobrze wiesz.
          • maruda.r Ziobro to jednak bolszewik 21.05.07, 14:30

- Nad sądem też jest sąd. Tym sądem będzie sąd tych wszystkich, którzy poznają
            zebrany w sprawie materiał dowodowy - mówił w sobotę minister sprawiedliwości.

Powyżej słowa Ziobry.

"Także w latach trzydziestych sformułował nową teorię prawa, która miała je
            zastąpić. Prawo – wyjaśniał – musi odzwierciedlać wolę klasy panującej, popartej
            siłą. W państwie socjalistycznym odzwierciedlało ono wolę proletariatu i zamiast
            zanikać, było wyrazem woli całego narodu, popartej siłą państwa."

A to cytat z Wikipedii o prokuratorze generalnym ZSRR Andrieju Wyszynskim.

Przy okazji: Dorn lubi cytować wysokich urzędników SS.

• piotrus508 Panie Ziobro 21.05.07, 08:23
      Panie Ziobro to ze jest Pan niedouczonym prokuratorem nie usprawiedliwia Pana
      przed wydawaniem wyrokow przed prawomocnym wyrokiem. Jak tam Pana egzamin
      prokuratorski? Zalatweil Pan sobie ustawe ze bedzie Pan jeszcze raz mogl
      zdawac. Ciekawe kiedy bedzie Pan zdawal czy po tym jak wykopia Pana ze stolka?

www.zamekyale.pl/wojtek
      • jankbh Ziobro grozi sedziom linczem 21.05.07, 18:29
        Tego chyba jeszcze nie bylo w cywilizowanym swiecie, by minister
        sprawiedliwosci podwazal bezstronnosc i niezaleznosc sedziów oraz straszyl ich
        postawieniem przed "trybunalem ludowym". Jest to kolejny atak PiSu na ustrój
        Polski, tym razem poparty grozbami zwróconymi w kierunku konkretnych osób. Tu
        juz zadne niedouczenie czy "skróty myslowe" nie sa w stanie wytlumaczyc
        postepowania Ziobry, który nie tylko lamie konstytucje, ale i stanowi
        bezposrednie zagrozenie dla ustroju demokratycznego panstwa.
    • nutka57 Bolszewicka retoryka 21.05.07, 08:31
      i naigrywanie się z niezawisłych sądów to metoda sprawowania władzy. Ona
      odpowiada określonemu elektoratowi - ludzi biednych,sfrustrowanych,
      zawiedzionych. Zdumiewa mnie sama osoba pana Ziobry - nie jest mężem stanu, co
      najwyżej showmenem na potrzeby prostackiego elektoratu. Aż dziw bierze jego
      zoologiczna nienawiść do środowiska medycznego zwłaszcza, że sam jest synem
      lekarzy! Ja też, ale moi rodzice nauczyli mnie tego, co sami mieli w nadmiarze -
      POKORY wobec innych,samych siebie i wyroków boskich. Mój Tata - wybitny
      chirurg- zmarł, w podobnych okolicznościach, co Ojciec pana Ziobry. Do głowy
      nam nie przyszło, by kogokolwiek winić za Jego śmierć i odłączenie od
      aparatury. Ból po stracie Najbliższych nie mija latami, kojenie go cierpieniem
      innych jest niegodziwością. A tak właśnie postępuje ziobro i to mnie upoważnia
      do nazwania go naczelnym bolszewikiem bolszewickiego nie-rządu.
    • qbel2 Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 08:33
      biedny ten Zero, podobno w szpitalu w Tworkach już mają dla niego przygotowany pokój
      • piotrus508 Re: Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 09:18
        Mieli ale zajal go Pan Antoni Maciarewicz. A Pan Ziobro nie bedzie chcaial
        mieszkac z Napoleonem no bo jak moze mieszkac w jednym pokoju dwoch Napoleonow?

www.zamekyale.pl/wojtek

• sound_of_silence krok do linczu? 21.05.07, 08:40
      "Zyjemy w kraju, w ktorym nad sadem jest sad opinii publicznej" Tego jeszcze
      nie dawali...moze sedziowie sa nam niepotrzebni? sami sobie kazdego osadzimy i
      wymierzymy kare, ktora spoleczenstwo uzna za sluszna. Panie Ministrze nie
      jestesmy w sredniowieczu. Jesli prokuratura udowodni dr G. wine to zostanie on
      skazany. A jesli mu winy nie udowodni to skazany nie bedzie- na tym polega
      praca sadu. Moze trzeba tu jeszcze rozgraniczyc rzetelne i uczciwe podejscie do
      prawa do obrony twarzy wlasnej Pana Ministra. Bo wycofac sie ze zbyt mocnych-a
      na pewno przedwczesnych- slow Pan nie potrafi.
      • obrokon Re: krok do linczu? Bo nie ma innej drogi 21.05.07, 09:14
        Próbowaliśmy porozmawiać z Mirosławem G. po jego wyjściu z aresztu, ale nie zgodził się na spotkanie. - Pan doktor jest w bardzo złym stanie, bierze leki uspokajające. Musi odpocząć - informuje jego adwokat Magdalena Bentkowska-Kiczor. W sobotę Mirosław G. wyjechał z Warszawy w rodzinne strony.

Jako osoba całkowicie niezdolna do samodzielnej egzystencji zostałem bezpodstawnie tymczasowo aresztowany. W więzieniu uznawano mnie za zdrowego, pozbawiono leków ratujących życie a ponadto musiałem dźwigać ciężary.
        Sprawa o odszkodowanie trwa już trzy lata i pomimo, że wszyscy lekarze dr. n. med., profesorowie uznają mnie za ciężko chorego, który w każdym momencie, zagrożony jest porażeniem cztero kończynowym lub utratą życia po wypadku komunikacyjnym, w którym doznałem urazu kręgosłupa szyjnego, biegli lekarze sądowi psychiatrzy oraz ich kumple psycholodzy uznają, że udaję swoją chorobę i histeryzuję.
        Oczywiście twierdzą, że nie znają się na neurologii i moje zaburzenia mózgu spowodowane jego niedotlenieniem powodowane uciskiem na tętnice oraz bardzo poważnie zredukowana przestrzeń rdzenia kręgowego z powodu wbicia się do rdzenia jednego z kręgów szyjnych wraz z krążkiem między kręgowym.

Tak na podstawie ocen zbrodniarzy lekarzy psychiatrów uznano, że nie odniosłem żadnych urazów psychicznych podczas aresztowania i pobytu w więzieniu, gdzie siedziałem ponieważ (jak zeznała) Pani policjantka pomyliła się w rutynowej robocie jaką jest wystawianie wezwań.

Natomiast - Pan doktor jest w bardzo złym stanie, bierze leki uspokajające. Musi odpocząć - informuje jego adwokat Magdalena Bentkowska-Kiczor. W sobotę Mirosław G. wyjechał z Warszawy w rodzinne strony.

Panie i panowie konowały możecie krzyczeć do woli ale wasze zbrodnie muszą wyjść na jaw i zostać ocenione przez naród, ponieważ po bolszewickie sądy nie mają żadnych praw do wydawania wyroków w Imieniu Rzeczypospolitej Polskiej.
        • jankbh krok do linczu 21.05.07, 18:35
          Wlasnie powyzszy post jest dowodem na to, ze wypowiedzi ministra Ziobry
          stanowia zagrozenie dla ustroju Rzeczpospolitej, a jego nawolywanie do linczu
          znajduje pozytywny oddzwiek.
    • claudia_s2 Radio Maryja trybuna wystapien rzadowych? 21.05.07, 08:49
      Rece po prostu opadaja, prymitywy i psychopaci rzadzacy przescigaja sie w
      kretynizmach wypowiadanych publicznie.
      Zadnego poszanowania dla prawa - jedyne co ich stymuluje to populizm.
      Trudno byloby skompletowac dzis w Polsce rzad wiekszych debili niz dzisiejsi!
      Ta cala banda amatorow, dyletantow, ignorantow, oportunistow i uposledzonych,
      nie jest w stanie robic nic innego jak toczyc wojne ze spoleczenstwem?
      Przerazajaca farsa trwa - jak dlugo jeszcze?
      Kiedy unieszkodliwi sie tych debili, demolujacych w swoim szalenstwie wszystko
      czego sie nie dotkna?
      Konkurs glupoty i nieodpowiedzialnosci trwa ...
      Co za holota?!
      • pierot6 Sekta RM...forum kłamstwa i pomówień !!!!! 21.05.07, 08:51
    • puuchatek Re: Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 08:58
      "Nad sądem jest sądo opinii publicznej"

Czyli - nie ważne, co ustalił sąd i co powiedzieli eksperci - skoro pan minister uważa, że lekarz jest winny - to jest winny. A ciemny lud go poprze, bo ciemny lud lubi igrzyska i szarpania kogoś za włosy.

Tyle, panie minstrze, że to się nie nazywa "sąd" tylko "samosąd" - niezależnie od tego, kto go uprawia.

A przy okazji: czy zwróciliści uwagę na słowa:

"Powiedział, że prokuratura udokumentowała dwa przypadki, w których doszło do "rażących zaniedbań, ewidentnego igrania ludzkim życiem"."

Aaaaa, czyli już mamy "rażące zaniedbania", a nie "zabójstwo"? Czyli nie "odłączył, bo mu nie zapłacili" tylko "zaniedbał"? Czyli już nie "morderstwo" tylko "nieumyślne spowodowanie śmierci"?

Proszę bardzo - jak to można wycofać się z tego, co się mówiło udając, że wszystko się podtrzymuje...
      • qpalzm Kompleksy ministra Zero 21.05.07, 12:39
        > "Powiedział, że prokuratura udokumentowała dwa przypadki, w których doszło
        do "rażących zaniedbań, ewidentnego igrania ludzkim życiem"."

Czy "prokuratura udokumentowała" czy tylko tak jej się wydaje, to zadecyduje
        sąd. Minister Zero jest przełożonym zarówno prokuratury jak i sądów, więc
        powinien dbać o prestiż obu tych instytucji, a nie manifestować swoje fobie i
        leczyć własne kompleksy.
    • yntums Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 09:45
      O to przykładn, jak za publiczne pieniądze realizuje się partyjny program.
      Oddział prokuratorow bada przypadki z przed 5lat - za mało jest bieżących
      dowodów?.
      Mściwy minister chce postawić na swoim.
      • obrokon Drodzy towarzysze. 21.05.07, 09:50
        piotrus508, nutka57, qbel2, sound_of_silence, claudia_s2, pierot6 , puuchatek i inni

w 1993 r. w wypadku komunikacyjnym doznałem urazu kręgosłupa, (nie z mojej winy) który po prostu wbił mi się do rdzenia kręgowego i spowodował lewo stronne porażenie.

W takim stanie tracąc przytomność, z uszkodzeniem wzroku i słuchu zostałem uznany przez konowałów za częściowo niezdolnego do pracy i kazano mi dorabiać do renty pracując jako kierowca TIR-a.

Oczywiście natychmiast była potrzebna operacja, ale nie posiadałem pieniędzy żeby ją wykonać.

Za karę, że toczyłem procesy o te pieniądze zostałem uznany za zdrowego i zdolnego do pracy jako kierowca.
        Po badaniach wykonanych w Instytutach Medycznych, gdzie wybitni fachowcy uznali opinie olsztyńskich lekarzy jako debilistyczne i kazali nad nimi ubolewać wyrokiem sądu przyznano mi wszelkie racje. Teraz gdy przyznana wyrokiem sądu renta się skończyła ponownie lekarze ZUS Odział Olsztyn od dnia 2007-04-01 pozbawił mnie renty, ponieważ przestępcy - lekarz specjalista neurolog Piotr M. Misiowiec (3896429), lekarz specjalista psychiatra Teresa Doroszuk-Bronkiewicz (2069139) i lekarz medycyny orzecznik ZUS Sławomir Kempisty uznali że wyzdrowiałem i jestem zdolny do kontynuowania pracy w zawodzie kierowcy TIR-a.
        Nie mogę osobiście złożyć zawiadomnienia o tych przestępstwach ponieważ właśnie po takim zgłoszeniu zostałem bezpodstawnie aresztowany w sprawie, która jest obecnie rozpatrywana przez trzy lata przez ten Sąd sygn. akt II Ko 203/04 i kolejnego aresztowania prawdopodobnie już nie przeżyję.

Ponadto Sąd posiada opinie sporządzona przez dr.n.med. oraz przesłuchiwał go w dniu 2007-05-08, gdzie dr. jednoznacznie stwierdził, że moje schorzenie nie może się samoczynnie zaleczyć a choroba jedynie postępuje co doprowadzi do mojej śmierci. Mogę jedynie tu dodać, że posiadam wiele opinii sporządzonych na zlecenie Sądu przez biegłych lekarzy sądowych dr.n.med. oraz profesorów, które jednoznacznie i w ten sam sposób odnoszą się do mojego schorzenia.

Ale chętnie poruszam się tirem po waszych ulicach – podajcie tylko adresy.
        • pierot6 obrokon...została ci tylko nienawiść...towarzyszu. 21.05.07, 10:12
          ona cie zagryzie....
          • obrokon Re: obrokon...została ci tylko nienawiść...towarz 21.05.07, 10:36
            > ona cie zagryzie....

Ależ wręcz przeciwnie
            Ja piszę prawdę a wy towarzysze i wykształci uchy piszecie o nienawiści, wyzywacie i dostajecie histerii.
            Ja nie mam czym się martwić – po prostu wygram w Strasbourgu
            Mogę jedynie dodać, że po raz kolejny.
            • manasonta obrokon.. towarzyszy szukaj wokół siebie.... 21.05.07, 11:38
              jełopie...
        • claudia_s2 wspolczuje ci i widze, ze glowe tez masz uszkodzo 21.05.07, 10:20
          na?
          • obrokon Re: wspolczuje ci i widze, ze glowe tez masz uszk 21.05.07, 10:30
            miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,4145689.html?nltxx=1078250&nltdt=2007-05-21-02-06
            • sbascik ooooo aleeeeeee sie boimy brrrrrrrrr 21.05.07, 10:35
              aleś nas przestraszył koleś!!!

no nie ma co-ale spoko coś "zbroisz" i minister Zero zrobią z ciebie potwora
              i "poddadzą pod osąd opini publicznej" (czytaj-hołota cię zlinczuje)-pan Zero
              będzie zadowolony (będą igrzyska, lud będzie zadowolony), ty bedziesz
              zadowolony (udowodnisz że metody ministra Zero są słuszne) i blacharz będzie
              zadowolony (będzie prostował blacharke w TIRze).
              Gratuluje pomysłu!!!

A tak serio-panie Zero-miejsce świń jest w CHLEWIE!!!
              • obrokon Re: ooooo aleeeeeee sie boimy brrrrrrrrr 21.05.07, 10:38
                i zamontowali ci tam internet?
            • manasonta obrokon..juz wiem !..piszesz z Tworek... 21.05.07, 11:39
      • qpalzm Minister Zero 21.05.07, 12:46
        Mówcie co chcecie, ale żaden - z tak chętnie atakowanych w przeszłości przez
        media - ministrów sprawiedliwości ze strony SLD, ani Cimoszewicz, ani
        Jaskiernia, ani Kubicki, ani Piwnik, ani Kurczuk nie posunałby się do tak
        kompromitujących czynów i wypowiedzi jak "minister Zero". Inna sprawa, że dwaj
        z nich są profesorami, dwaj mają doktoraty, a Piwnik jest zawodowym i
        doświadczonym sędzią. A kim jest "minister Zero" - pytanie retoryczne! Koń,
        jaki jest, każdy widzi!
    • romek334 I po co prowokujecie Ziobrę ? 21.05.07, 11:54
      • obrokon Re: I po co prowokujecie Ziobrę ? 21.05.07, 12:09
        Piszę z Olsztyna ale z Tworek pisałbym tak samo.

wiadomosci.onet.pl/1298249,2677,kioskart.html
      • pies_na_prawizne Z i o b r o - ty swinio!!! 21.05.07, 12:10
        w gebe ci pluja a ty mowisz ze deszcz pada!!
        • obrokon Re: Z i o b r o - ty swinio!!! 21.05.07, 12:25
          a ja tam siedzę sobie na wózku, nałykałem się psychotropów popiłem wiadrem wody i nikomu nie ubliżam.

Co z wami konowały i wykształciuchy ?

• 1zorro Glupi, glupszy...Ziobro! Cienki, cienszy...Ziobro! 21.05.07, 12:28
            cholera, co zaczynam jakies stopniowania to na koncu zawsze wychodzi...Ziobro!
            • kabra Tego bronicie konowały 21.05.07, 12:51
              wiadomosci.onet.pl/1298249,2677,kioskart.html
              Operacja łapówka
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2502565.html?nltxx=1721542&nltdt=2005-01-20-04-06
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2650709.html?nltxx=1721542&nltdt=2005-04-13-04-05
              miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,2222450.html?nltxx=1078250&nltdt=2004-08-11-02-04
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2639966.html
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2401878.html?nltxx=1721542&nltdt=2004-11-20-04-06
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2403783.html?nltxx=856991&nltdt=2004-11-22-09-05
              Rzeczpospolita": Dziennik dotarł do akt sprawy zabójców, którzy dzięki opiniom lekarzy uniknęli kary. Np. u Janusza K., który brutalnie zamordował dwie osoby, orzekli oni psychozę. Oskarżony trafił do szpitala psychiatrycznego.

Lekarz z Iławy na Mazurach zwolniony dyscyplinarnie z pracy, za dyżurowanie po pijanemu w pogotowiu, dziś przyjmował pacjentów w przychodni, będąc ponownie pod wpływem alkoholu.

Zwolniony lekarz znowu pijany na dyżurze
              Doktor Szczepan B. był zatrudniony w pogotowiu i przychodni.
              Szykuje się jeden z największych skandali medycznych w Polsce. Grupa 14 psychiatrów pomagała przestępcom wykręcić się od więzienia
              Ponad promil alkoholu w wydychanym powietrzu wskazał alkomat u lekarki ze szpitala wojewódzkiego w Łomży, w kilka godzin po operacji chirurgicznej, którą przeprowadziła. Operowany pacjent zmarł po wybudzeniu z narkozy - poinformował w środę rzecznik podlaskiej policji Jacek Dobrzyński.

Narodowy Fundusz Zdrowia na tropie nekroafery. Na listach pacjentów większości warszawskich szpitali są osoby, które już od dawna nie żyją - twierdzi NFZ. Rekordzistka umarła sześć lat temu, a jeszcze w zeszłym roku dwa razy trafiła do jednego z nich.

Policja zatrzymała wczoraj znanego radomskiego adwokata Mirosława Z. i zaprzyjaźnionego z nim ordynatora oddziału psychiatrycznego Roberta G. Lekarz wystawił za 5 tys. 200 zł lewe zaświadczenia o chorobie, które mogły pomóc uniknąć odpowiedzialności karnej, mecenas w tym pośredniczył - wziął za to 1,5 tys. zł. Obaj wpadli w wyniku prowokacji policyjnej.

Co się stało z 97 tys. zł z naszej składki zdrowotnej? Wzięła je lekarka za leczenie pacjentów, których nawet nie widziała na oczy. Listę z ich nazwiskami kupiła od dyrektora kasy chorych. Krakowska prokuratura i ABW odkrywają właśnie, jak funkcjonuje trwający od lat proceder wyłudzania publicznych pieniędzy na zdrowie
              KomentujeKonstanty Radziwiłł, prezes Naczelnej Izby Lekarskiej:

Korupcja wśród lekarzy nie ma nic wspólnego z zapaścią w służbie zdrowia. To po prostu zorganizowana działalność przestępcza. Tymi lekarzami zajmują się nasi rzecznicy odpowiedzialności zawodowej, ale lekarze nie chcą współpracować, a rzecznicy nie mają dostępu do dokumentów prokuratury. Często muszą zawieszać swoje postępowania do czasu wydania wyroku.

A wy płacić i milczeć. Lekarze i tak są biedni i za mało zarabiają. Prawda Panie Radziwił?

• aquarius43 Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 13:22
      Panie" mniej niż zero",przestań Pan robić z siebie błazna i rób aplikację a nie
      konferencje prasowe.
    • iedsupo Każdy ma prawo do autokompromitacji... 21.05.07, 13:46
      ...taką orginalną myślą błysnął swego czasu minister Ziobro. I jak powiedział,
      tak zrobił (wielokrotnie).
    • czarny_aniol_saskiej_kepy skad sie biora takie Ziobry? 21.05.07, 13:59
      • kijwoko Re: skad sie biora takie Ziobry? 21.05.07, 18:19
        > skad sie biora takie Ziobry?

Bierzemy zero i dokladamy okulary...
    • kamil2007 Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 14:28
      Czy ten człowiek jest członkiem partii prawo i sprawiedliwość? więc dlaczego
      teraz podważa prawo i wymyśla jakieś dyrdymały pachnące sądami ludowymi?
      • marekmarek44 Re: Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 14:40
        Zawsze myślałem,że w państwie prawa prokuratura jest po to by oskarżać i stawiać
        zarzuty,a sądy by je weryfikować i potwierdzać lub obalać.
        Jednak naszym zawistnym redaktorkom wydaje się,że tylko oni mają prawo do wolnej
        wypowiedzi i wydawania jedynie słusznych sądów.
    • japolak Minister Ziobro jest boski... 21.05.07, 15:13
      Ziobro jako boski sąd nad ziemskimi sądami?
      To on chce w przyszłości kandydowac na prezydenta V RP czy na Pana Boga???
    • tim7 Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 16:28
      Czy może mi ktoś logicznie wytłumaczyc, dlaczego urzędnik państwowy pobierający
      pensje z budżetu państwa, w sytuacji gdy telewizja publiczna również w głównej
      mierze jest opłacana przez podatnikaów (abonament rad-tel) ŁAZI do prywatnej
      telewizji i TAM przedstawia swoje stanowisko, ewidentnie mając w dupie
      obywateli niezainteresowanych posiadaniem zestawów do odbioru TV-Trwam? Czy
      żeby dowiedziec sie co robią MOI (w sensie podatek-budżet-pensja-minister)
      ministrowie i MÓJ (tylko w sensie jak wyżej) premier mam ZAKUPIĆ zestaw do TV-
      TrWam? O żesz ku!@#!@$a!! Po kiego chu!#@ więc zbierany jest abonament radiowo-
      telewizyjny?
    • rokets_w Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 20:14
      Panie Ziobro Naród jest z Panem !!!!
      Panie Ziobro nie daj sie pan temu motlochowi !!!
      A tacy specjalisci jak kalisz i tusk powinni wrócic do dawnych pegeerów i bykom
      jaja bujac. To zdrajcy narodu polskiego!!!! Oszusci --oklamywali naród tyle lat
      i jeszcze dalej to robią. A co do lekarzy tysiace ich bierze lapówki i maja sie
      dobrze.
      • tim7 Re: Minister Ziobro znów atakuje dr. G 21.05.07, 21:22
        "A co do lekarzy tysiace ich bierze lapówki i maja sie dobrze."

Faktycznie, ale raczej musiałeś ostro podpłacić za wypis z psychiatryka.
    • kolargolo sad sadem a Ziobro i tak ma racje 27.05.07, 20:57
      bo wykonuje polecenia Kaczynskiego, ktory nie myli sie nigdy. Nawet poparcie
      dla Walesy bylo przemyslanym ruchem tego genialnego stratega.
    • feralcat Re: Minister Ziobro znów atakuje dr. G 27.05.07, 21:42
      jaki ten ziobro brzydki! niech pokazuja tylko zdjecia doktora G. przy wszelkich
      artykulach na temat tejze afery
    • almagus Re: Minister Paprotka Bełkotka. 27.05.07, 22:35
      Paprotka Bełkotka.

Bełkot towarzysz,
      czy zauważysz,
      bełkot prawniczek,
      kaczy piórniczek.
      W piórniczku kupka,
      robi z was głupka.
      Ściga politycznie.
      Praw skandalicznie,
      twoich pilnuje,
      wszyscy to szuje.
      Płacić kolega ma,
      też student prawa,
      kwatera wspólna,
      płatność obopólna.
      Więc się zbuntował,
      to zasmakował,
      działań prawniczka,
      w sądzie popielniczka,
      miała lepszy los,
      szkalował na głos.
      W partii prawa,
      zakwitł jak agawa!

Myyy chcemyyyyy Praawaaa i Sprawieeedliwooościiii !

„Wystarczą cztery Ziobry”
      by mieć litr jadu kobry.
      Nic Was tak nie powali
      jak Ziobro i Ci mali!

Z oksytocyną kobro,
      przewleka sprawę Ziobro!
      Leppieja chroni Ziobro,
      więc „rzondzi samo dobro”!

Starczy rządząca trójca
      i katolicki zbójca.
      Lejmy gnojkę w kropidło,
      bo tym się święci bydło!