Dodaj do ulubionych

Libańska armia walczy z Palestyńczykami

21.05.07, 11:02
autor artykulu nie ma pojecia o czym pisze! armia syryjska byla w libanie lat
30, czyli od lat 70-tych. po drugie pisanie o nedznych obozach to kpina!
widzialem jak oni miezskaja i stwierdzam, ze maja lepiej ode mnie i to nie
kalajac sie zadna praca(no moze z malymi wyjatkami)! te obozy to domy i wille
(sic!) budowane na koszta ONZ i UE, czyli m.in. na masz!
Obserwuj wątek
    • arabija Re: Libańska armia walczy z Palestyńczykami 22.05.07, 23:13
      Nie zgadzam sie z gamil-wasim.
      Mialam okazje zobaczyc obozy dla uchodzcow palestynskich w Libanie i ich warunki
      zycia sa naprawde trudne. Nie wiem czym poparta jest ta opinia, wlasnymi
      doswiadczeniami czy relacjami osob trzecich.
      Jesli wlasnymi to wskaz prosze gamil-wasim obozy, w ktorych w twoim mniemaniu
      cytuje" maja lepiej ode mnie i to nie kalajac sie zadna praca(no moze z malymi
      wyjatkami)! te obozy to domy i wille (sic!) budowane na koszta ONZ i UE" chetnie
      dowiem sie ktore to sa, moze bylismy w tych samych obozach?! To byloby interesujace.
      Gamil-wasim, czekam na konkrety!
    • beduinka Re: Libańska armia walczy z Palestyńczykami 02.06.07, 12:13
      gamil-wasim napisał:

> autor artykulu nie ma pojecia o czym pisze! armia syryjska byla w libanie lat
      > 30, czyli od lat 70-tych. po drugie pisanie o nedznych obozach to kpina!
      > widzialem jak oni miezskaja i stwierdzam, ze maja lepiej ode mnie i to nie
      > kalajac sie zadna praca(no moze z malymi wyjatkami)! te obozy to domy i wille
      > (sic!) budowane na koszta ONZ i UE, czyli m.in. na masz!

ja od wielu lat przebywam w obozach dla uchodźców palestyńskich w Libanie (Nahr
      al-Bared, Beddawi, Burdż al-Baradżna, Sabra, Szatila, Mar Elia, Ain al-Hilwa,
      Mia Mia, Burdż asz-Szamali, Al-Bass, Ar-Raszidiyya), rzadziej też w obozach w
      Syrii, Jordanii i na Zachodnim Brzegu i to co o nich piszesz jest okropnym
      kłamstwem... w obozach panują bardzo trudne warunki mieszkaniowe, uchodźcy
      pozbawieni są wszystkiego, żyją w biedzie, nie mogą polepszyć swojej sytuacji,
      bowiem prawo libańskie zabrania im pracy w kilkudziesięciu zawodach
      • gamil-wasim obozy 19.07.07, 00:46
        wille widzialem w tyrze (wlasnie stamtad wracam),o domkach urzednikow autonomii
        nie wspomne... Oprocz willi widzialem palestynczykow krzyczacych heil hitler
        (sic!)i z duma prezentujacych tatuaze ze swastyka. zwiedzilem takze obozy w
        autonomii i jordanii. ze jest tam brudno, to zgoda,ale brudno jest w calym
        swiecie arabskim-ja za nich nie posprzatam.
        jak powiedzieli palestynczycy w gazie mojemu znajomemu: "musi byc brudno i
        pozornie biednie, zeby cudzoziemcy, ktorzy przyjada dali pieniadze". i
        glupia "chwaga placi, a ze wiekszosc znika w niewyjasnionych okolicznosciach to
        inna sprawa. taki urok arabskiego spoleczenstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka