dominik.olsztyn 21.05.07, 21:16 Oooo.. A jak byliście w opozycji, to na wszystko było, wszystkim chcieliście dać. Co się więc takiego stało ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qawsedrftg a co o reformie KRUS sądzi v-premier prof. Lepper? 21.05.07, 21:21 czy obecnie w Jego poglądach przeważa keynesizm, miltonizm, thacheryzm, reaganizm, kaczyzm czy łyżwizm? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: a co o reformie KRUS sądzi v-premier prof. Le 21.05.07, 21:28 Jeszcze czego. Kolejna biurokracja... Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Ale oszuści!!! 21.05.07, 21:58 Nieźle to sobie wykombinowali - niby zapowiedzą reformę KRUS i podwyżki dla lekarzy, a potem Lepper obroni (bogatych) chłopów przed podatkami. A ponieważ ten rząd opiera się raczej na ciemnocie niż inteligencji nic mu nie zaszkodzi niedotrzymanie obietnic względem lekarzy... wszystko zostanie po staremu! Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: Ale oszuści!!! 21.05.07, 22:12 Czyli nic się nie zmieni i gula kretynizmu w służbie zdrowia dalej będzie narastać. Trochę mnie nawet zdziwiło- dzisiaj się strajk zaczął i już lekarze na jakieś głupie kompromisy idą... Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Sluzba zdrowia to RELIKT 21.05.07, 23:59 jezeli nie wprowadza kas fiskalnych i czesciowej odplatnosci za usugi spoza gwarantowanego koszyka swiadczen to NIC ale to NIC sie nie zmieni!!! niestety w budzecie nie ma 11mld dla lekarzy na dzis... i to nie jest retoryka rzadzacych tylko tak po prostu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
darkelven Re: Genialna taktyka rządu :) 22.05.07, 00:14 Teraz jak na ulice wyjdą lekarze, to przeciw nim wyjdą rolnicy :) Zamist bluzgać na rząd będą bluzgać na siebie nawzajem, a i kamieniami obrzucać będą oponentów miast budynki rządowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: a co o reformie KRUS sądzi v-premier prof. Le 21.05.07, 21:45 qawsedrftg napisał: > czy obecnie w Jego poglądach przeważa keynesizm, miltonizm, thacheryzm, > reaganizm, kaczyzm czy łyżwizm? Też coś na "-izm"; debilizm :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwako1234 no najlepiej podnieśc składki tym co płacą 21.05.07, 21:26 a rolnicy niech dalej nic nie płacą :| co za głupi kraj. jak to jest możliwe że 1/3 obywateli nic nie płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: no najlepiej podnieśc składki tym co płacą 21.05.07, 21:56 podniesc skladke? ZLODZIEJSTWO. Te pieniadze i tak pojda do smietnika. Niech jeszce doloża podatek 3% na ministrow i 2% na Piss, rownie logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: no najlepiej podnieśc składki tym co płacą 21.05.07, 22:36 No to już chyba wiecie na co głosować w przyszłych wyborach? Nie? Ciekawskich i zirytowanych aktualnym stanem państwa odsyłam na stronę Unii Polityki Realnej (www.upr.org.pl i www.upr.pl) A tutaj macie założenia które do mnie trafiają: www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=68&aid=94 Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: no najlepiej podnieśc składki tym co płacą 21.05.07, 22:16 Olało się wybory to się teraz płacze- rolnicy do wyborów poszli i sobie wybrali tych co im teraz tyłki chronią. Macie teraz "wypinanie się" na politykę. Nie wiem co za geniusz uznał, że jak nie pójdzie do wyborów to i "światu pokaże" i mu "lepiej będzie"... Odpowiedz Link Zgłoś
galicki To nie kraj jest głupi 22.05.07, 02:13 To wyborcy nie mają wyboru. Z jednej strony Samoobrona z PiS, z drugiej PSL z PO. A w Polsce i tak się poprawia. To jeszcze nie tym razem niezdrowe finanse publiczne dopieką nam tak, że aż zechcemy ich uzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść skła.. 21.05.07, 21:27 skończy sie tym, że składkę mieszczuchom podniosą, a bambrzy dalej będą nie płacić prawie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny_kupiec Znakomitą reformę przygotował minister Religa 21.05.07, 21:33 Podnieść składkę tym co płacą i może jak się wszyscy zgodzą to niech cokolwiek zapłacą niektórzy rolnicy. Świetny wynik po 2 latach rządzenia. A koszyk świadczeń kiedy ? Teraz nawet nie wiadomo do czego ma się prawo za "ubezpieczenie zdrowotne". Odpowiedz Link Zgłoś
cajmero Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść skła.. 21.05.07, 21:37 Wielce mądry? ministrze, ceny, opłaty i takie "reformy" to każdy potrafi i nie ponosząc żadnych konsekwencji będzie robić naród w "jajco". Zwalniać ludzi, też do tego nie trzeba kwalifikacji. W Gorzowie szpital się rozpird... a wy oczywiście o niczym nie wiedzieliscie. Bujajcie sie z waszą reforma i podwyżkami. Gó.. dajecie narodowi w zamian i tyle. Mam to w du...i wyjeżdżam. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 właśnie dlatego że jest nadmiar beznadziejnych 21.05.07, 21:59 szpitali jest problem z ich zadłużeniem. może byś cos zaproponował, bo z wyjazdem jesteś mało orginalny- taki typowy polaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Re: właśnie dlatego że jest nadmiar beznadziejnyc 22.05.07, 00:02 Niemniej jednak jest w tym dużo racji, że reformę polegającą na podniesieniu składek to byle imbecyl może zaproponować, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Najwyzszy czas. Ale Leppery beda plakac, ze 21.05.07, 21:38 straszna krzywda sie dzieje z powodu sprawiedliwosci spolecznej i rownosci obywatela wobec obowiazkowych ubezpieczen. I co? Koalicja sie rozleci czy pieniedzy dodrukuja? Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpcccp na służbę zdrowia głownie z ubezpieczeń i po równo 22.05.07, 01:00 budżet państwa to nie gumowy balon który można nadmuchać i ile do niego wpłynie tyle można wydać a i tak ciągnie na kredyt. Dlatego pomysł z reformą KRUS jest jak najbardziej słuszny i jeżeli wszyscy chcą mieć podstawowy koszyk świadczeń to niech tą podstawę finansową do niego wrzucą. Dotyczy to nie tylko rolników ale również innych uprzywilejowanych jak np. kleru. Kiedyś w komedii z Flipem i Flapem ci dwaj śmieszni mieli maszynkę do której z jednej strony wsadzali papier i po pokręceniu z drugiej wylatywał banknot jednodolarowy ta maszynka nazywała się "infleyti". Można właśnie w ten sposób bo jak zauważyłem niektórzy bez wyobraźni do tego namawiają ale wtedy pożegnajmy się ze wzrostem gospodarczym. Ja pamiętam jeszcze kosmiczną inflację to nie tak dawno było! Religa ma rację - naprawę służby zdrowia trzeba zacząć od naprawy systemu ubezpieczeń bo te są głównym źródłem jej finansowania Odpowiedz Link Zgłoś
5obserwator Recepta Religi-nie reformować i podnosić składkę. 21.05.07, 21:47 Zabrać wszystko, a to i tak nie uzdrowi służby zdrowia. Może tak zabrać politykom, oni mają czym się podzielić, niech ujawnią swoje wszystkie dochody. Reforę lepiej odłożyć, może się da jeszcze kilka razy podnieść składkę-to recepta prof. Religi na uzdrowienie służby zdrowia. Chyba raczej na zwiększenie budżetu i ministerialnych dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: Recepta Religi-nie reformować i podnosić skła 21.05.07, 22:09 "Władza chce naszego dobra, dlatego mamy go coraz mniej..." Ktoś kojarzy? Też mi recepta na reformy- zabrać każdemu wszystko. Panie Religa- ja nie potrzebuję mamki która będzie "lepiej" wiedziała na co ja mam wydać moje pieniądze, więc takie rady weź Pan lepiej przemilcz i nie ośmieszaj się. Starczy że środowisko lekarzy się z Pana śmieje, po co robić z siebie idiotę przed resztą społeczeństwa? Bo albo Pan jest idiotą proponując zwiększenie składek albo myślisz Pan, że my jesteśmy idiotami i że się zgodzimy na takie pomysły... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 racja, ale przede wszystkim- sprywatyzować!!!!! 21.05.07, 21:57 wtedy lekarze moga i 10 tys i więcej zarabiac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Jeśli rolnicy by płacili 30zł miesiecznie 21.05.07, 21:57 składki na ubezpieczenie zdrowotne miesięcznie to akurat starczyło by pieniędzy na tą podwyżkę! Odpowiedz Link Zgłoś
nazir75 Re: Jeśli rolnicy by płacili 30zł miesiecznie 21.05.07, 22:06 Ale nie zapłacą bo z czego? Dotacji im mało, żywiec tani itp. Z czego zapłaci "biedny" rolnik? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Dlaczego tylko 30 zł? 21.05.07, 22:55 Minimalna składka wynosi teraz 190,52 zł miesięcznie. Prywatnego (miastowego) przedsiębiorcy nikt nie pyta czy go stać na składki ubezpieczeniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Re: Dlaczego tylko 30 zł? 22.05.07, 00:04 Nie mówiąc już o tym że pracując na etacie i dodatkowo prowadząc działalność trzeba dwa razy płacić za to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Ale to 30zł mówię tylko jako o składce na 24.05.07, 09:24 ubezpieczenie zdrowotne. Dotychczas nie płacą w ogóle (mam znajomego który właśnie jest rolnikiem , nie uprawia ziemi jakby co a ma dom że większość ludzi by mu go pozadzrosciła. I ubezpieczenia też zdrowotnego nie płaci)więc straszny by się krzyk podniósł > Minimalna składka wynosi teraz 190,52 zł miesięcznie. Prywatnego (miastowego) > przedsiębiorcy nikt nie pyta czy go stać na składki ubezpieczeniowe. > Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Panie Religa, fundusz kościelny trzeba zlikwidować 21.05.07, 22:59 Też trochę kasy się odzyska. Nie ma najmniejszych powodów, by za kler składki płacić. Ulżyłoby też nam znacznie, gdyby katechetom składki płacili jedynie katolicy, a nie cały naród. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Panie Religa, fundusz kościelny trzeba zlikwi 21.05.07, 23:15 skoro ja w czasach rządów SLD płaciłem składki na szkolenia pana Biedronia w Beskidach to dlaczego Ty nie chcesz płacić na katechetów? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Panie Religa, fundusz kościelny trzeba zlikwi 22.05.07, 00:07 Bo pan Biedron na tace nie zbiera ? Bo pan Biedron nie kosi kaski za sluby i pogrzeby. Niechze Rydzyk zaplaci za katechetow, na biednego nie trafi ... Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: Panie Religa, fundusz kościelny trzeba zlikwi 22.05.07, 00:11 skoro takowy katecheta jest na etacie w szkole na warunkach jak normalny nauczyciel to z jaiej racji ma za niego kler placic... ???? a ksiezy powinni trakowac jak normalnych pracownikow, a nie jak nadludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Panie Religa, fundusz kościelny trzeba zlikwi 22.05.07, 02:11 A dlaczego on jest na etacie w szkole ? Dlaczego w ogole sa lekcje religii w szkole ? Dlaczego mam placic na to podatki ? Odpowiedz Link Zgłoś
5obserwator Re: Panie Religa, fundusz kościelny trzeba zlikwi 22.05.07, 06:47 Księża zarabiają w szkołach jak nauczyciele, a w kościołach to już nikt tego chyba nie policzy. A wydatki żadne, przecież nie mają żony i dzieci. Do tego jeszcze kręcą biznesy. Czy opłacają sprzedawców gazet i obsługę festynów? Może ktoś napisze na ten temat. A co z innymi biznesami kościelnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Panie Religa, fundusz kościelny trzeba zlikwi 22.05.07, 07:06 księża przynajmniej nie biorą łapówek i nie mordują pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść sk 21.05.07, 22:06 Chłop żywemu nie przepuści. Kto pyta zwykłego pracownika zarabiającego 500,600,1000zł, czy ma za co płacić składke zdrowotną. W Polsce mamy kasty świętych krów-górnicy,rolnicy,nauczyciele,lekarze itd. Najdrożsi są chłopi,im nigdy na nic nie wystarcza/nie wspominając cwaniaków,którzy mają hektary i firmy i posady, U nas jak zwykle nie można sprawdzić kto prowadzi gospodarstwo,kto nie płaci za wywóz śmieci,ża wywóz szamba itd. nasze kolejne władze w trosce o wynik kolejnych wyborów ulegają grupom nacisku,bo władza jest narkotykiem za ktory wszyscy płacimy.Wysokość dopłaty do rolników w zupełność pokryłaby podwyżki dla lekarzy. Jest tylko jeden warunek,podwyżki tak,ale odpowiedzialność materialna,a nie tylko wydumana moralna za błędy w sztuce. I jeszcze jedno- likwidacja komisji dyscyplinarnych dla lekarzy,które tylko kryją błędy swoich kolesi.To wszystko jest możliwe pod warunkiem,że politycy raz zrobią coś dla Polski ,a nie tylko dla partyjnej chwały Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść sk 21.05.07, 22:25 Religa czyś ty zwariował? Biedni rolnicy mają płacić na wille i limuzyny konowałów??? Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg limuzyny to już passe 21.05.07, 22:31 Konowały mają tyle kasy z łapówek że jest nowa moda: busy. Znam ordynatora który kupił 8-letniego sprintera. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: limuzyny to już passe 22.05.07, 00:08 No to pewnie kupe kasy wydal za 8-latka ? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: limuzyny to już passe 22.05.07, 00:21 > Znam ordynatora > który kupił 8-letniego sprintera. A ja znam lekarza który sobie kupił 24 letniego Żuka. Pławią sie w zbytku konowały :P Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp Re: Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść sk 21.05.07, 22:32 jak można od naszych latyfundystów wymagać składki zdrowotnej, przecież muszą najpierw skonsumować dotacje z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Stara komunistyczna śpiewka - podnieść podatki, 21.05.07, 22:50 podnieść podatki, podnieść podatki... Aż będzie jak w Korei - tam podatki wynoszą 100%, i o wszystkim decyduje władza. Fajnie, panie Religa, co nie? Tylko że tam chyba gorsza opieka zdrowotna niż u nas. Jak to u diabła wytłumaczyć? Może tak, żeś pan jest debilem? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść skła.. 21.05.07, 23:06 Panie Religa ale ma Pan tempo, do końca kadencji zdąży Pan może koszyk wiklinowy na stadionie kupić ale świadczeniami medycznymi to chyba się już nie uda Panu go wypełnić. Pajacować już Pana te ciemnoty kuchcińsko-kurskie najwyraźniej nauczyły. Po co Panu to było, z kłamczuchami i pozerami zadawać się, dobrze Pan wie że nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść skła.. 21.05.07, 23:24 Tylko w tak debilnym kraju jak nasz, pseudorolnicy, a raczej obszarnicy płacą składki KRUS po 200 zł na kwartał, podczas gdy posiadają po kilkaset hektarów! Emeryci i renciści płacą na ubezpieczenie zdrowotne a wielkich posiadaczy ziemskich finansuje budżet państwa! Skandal i paranoja! Gdzie Sejm, gdzie rząd, gdzuie prezydent, gdzie związki zawodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść skła.. 21.05.07, 23:47 Ja rozumiem,ze panstwo powinno byc opiekuncze w stosunku do ludzi,ktorzy znalezli sie w trudnej sytuacji t.zn. bezrobotnych,bezdomnych itp.Nie rozumiem natomiast dlaczego panstwo,kosztem podatnikow<ma finansowac opieke zdrowotna rolnikow,czyli ludzi,ktorzy maja wlasny warsztat pracy.Jesli nie sa w stanie placic skladek to oznacza,ze zbankrutowli.Jesli przedsiebiorca bankrutuje to nikt sie tym nie przejmuje,to jego problem. To mialo byc oszczedne panstwo a tu rozdawnictwo na kazdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść sk 22.05.07, 00:03 tego wlasnie uczyla wladza przez 60 lat! nie sa inni rolnicy, ze jest takie prawo i uciekaja od placenia skladek na takim poziomie jak w zusie. pamietam jaki byl larum podniesiony jak balcerowicz chcial opodatkowac symbolicznie rolnikkow aby wykazac czy sa dochodowi czy nie!!!!!!! i to kaczynscy razem z komuszkami tak samo krzyczeli glosno NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
ak102 Re: Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść sk 22.05.07, 00:16 A dlatego, że to samo państwo wprowadza regulacje i zakazy w osiąganiu zysku przez rolnika. Jeżeli przedsiębiorca z miasta może sobie naprodukować np. mebli ile chce i je sprzedawać, to rolnik już nie może sobie wyprodukować i sprzedawać tylu produktów ile by mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść sk 22.05.07, 01:04 Czyżby odezwał się profesor ekonomii? Marksistowskiej --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Religa tryska pomysłami 22.05.07, 00:03 Ale przypomina to kopanie studni w czas pożaru.Taki jest cały ten rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: Religa tryska pomysłami 22.05.07, 00:07 no pomysl z gwarantowanym koszykiem swiadczen to dobry pomysl. niech wreszcie powiedza za co panstwo bedzie placic a za co trzeba samemu doplacic. tak jest nawet w bogatyh krajach jak norwegia. a gdzie tu biedna polska, gdzie teoretycznie wszystko sie wszystkim nalezy, ale ludzie ciemni i tak placa... w taki czy inny sposob. i sciagac kase z ubezpieczycieli samochodowych za koszty udzielania pomocy podczas wypadkow, czy leczenia pokolizyjnego... to jest dobry pomysl reszta to raczej bedzie kosmetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski trudno znaleźć 11 mld? A ile dopłacamy burakom? 22.05.07, 00:48 na KRUS znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: trudno znaleźć 11 mld? A ile dopłacamy burako 22.05.07, 04:46 Budżet dopłaca do KRUS-u 16 mld złotych rocznie. Więcej niż wynosi nasz deficyt chyba, a za ok. 220 złotych kwartalnego ubezpieczenia rolnik ma prawo do emerytury, renty i opieki zdrowotnej; cała jego rodzina z tej gratisowej tzn. finansowanej przez nas opieki korzysta. Jak mój kumpel zrobił sobie prywatnie i odpłatnie operację rzepki i potem próbował podreperować budżet nieodpłatną rehabilitacją, to zrezygnował po 2 dniach. Rolnicy zjawiali się pod szpitalem po przyjeździe pierwszego pks-u, ok. 5.30, no i nie miał żadnych szans, żeby za składki, które płaci uzyskać jakieś świadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: trudno znaleźć 11 mld? A ile dopłacamy burako 22.05.07, 07:07 ty lepiej policz, jakie straty powoduje rozbuchana przestępczość w miastach. Na wsi jest spokojnie - nie zamyka się domów albo zamki są symboliczne. I właśnie dlatego rolnik dopłaca do miastowych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjakub11 Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść skła.. 22.05.07, 03:06 czy to oznacza że znowu całe ciężko pracujące społeczeństwo będzie płaciło na gumofilców. Ja płacę ponad 750 stów miesięcznie gumofilce 750 na kwartał i jeszcze im mało. Krus ma być tylko dla gumofilców nie mają kasy niech zdychają w bulach Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Racja! dlaczego mamy opłacać składki za KRUS ???? 22.05.07, 06:08 a rolnik to kto ? święta krowa wg. religii blokadowej doktora burakusa Lepperusa ? ja mam się jeszcze dokładać do składek pana Leppera,Hojarskiej i Beger ? za jakie grzechy ? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 profesor długomyślący KRUS to anachronizm-to rel 22.05.07, 05:24 ikt komuny i pan tak długo dumał nad tym? wstyd!rozumek sie panu udzielił od premiera leppera.Jak pan-człowiek który osiągnął szczyty kariery zawodowej mógł tak nisko upaść!Wstyd!Niestety alkohalizm to podobno choroba która atakuje szare komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść sk 22.05.07, 08:01 Hehe, reforma służby zdrowia w pierwszej kolejności powinna zlikwidować dysproporcje pomiędzy składkami zdrowotnymi odprowadzanymi przez KRUS do NFZ a tymi, które płaci do NFZ ZUS. Dlaczego rolnik mający kilkaset ha płaci na opiekę zdrowotną jak rolnik, który ma kilka ha, czyli grosze w porównaniu z tym, co zgodnie z przepisami ściągane jest z pensji ludzi zatrudnionych poza rolnictwem, których KRUS nie obejmuje? Jeżeli wysokość składki na KRUS będzie uzależniona od faktycznych dochodów z gospodarstwa, wtedy w budżecie, zamiast na dopłaty do KRUS, które małe nie są, będą pieniądze na podwyżki dla służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść sk 22.05.07, 08:36 w konstytucji jest podobno zagwarantowana rownosc obywateli. dlaczego zatem rolnik jest swieta krowa na ktorej leczenie sklada sie reszta podatnikow ? dlaczego jeszcze nikt w tej sprawie do trybunalu ze skarga nie poszedl ? Odpowiedz Link Zgłoś
nnn14 Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść skła.. 22.05.07, 08:59 zawsze mnie intrygowalo dlaczego rolnicy maja takie same prawa do leczenia a placa mniej niz zero.poleguja w szpitalach zadaja Bog wie czego za frico.A dla nich zawsze jest kasa od rzadu.pracuje w sluzbie zdrowia 30lat mam wyzsze wyksztalcenie a zarabiam gorzrej niz sprzataczka.kiedy to sie zmieni ,mialam nadzieje a nawet pewnosc ze obecny rzad moj wybrany doceni to co robie.a teraz wiem polujecie na czarownice,tematy zastepcze .PYTAM CO Z TA POLSKA? czyzby kasa byla od rzadu tylko na pilkarzy i na milosierdzie boze. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Religa: Należy zreformować KRUS i podnieść skła.. 22.05.07, 16:51 Czyli - podnieść składki tym, którzy już płacą, ale pozostali nie będą płacić nadal? Ukarajmy tych, którzy pilnie pracują i grzecznie płacą podatki! Doskonały pomysł... :( Poza tym przypominam, że w tym roku składka na ubezpieczenie zdrowotne już wzrosła! Odpowiedz Link Zgłoś