eva15 26.05.07, 17:19 No i to by było na razie na tyle odnośnie zachodniej próby obalenia Łukaszenki z polską pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czlowiek_ksiazka białoruski totalitararyzm 26.05.07, 17:52 Definicja (najnowsza) białoruskiego totalitaryzmu: To sytuacja polityczna, w której istnieje "opozycyjna koalicja, na którą skłąda się kilkądziesiąt partii i organizacji". -DZIESIĄT OPOZYCYJNYCH PARTII I ORGANIZACJI! Fiu, fiu! Nawet u nas nie ma tylu opozycyjnych partii! U nas jest "opozycyjne" PO. Opozycja na razie ma circa 3% poparcia wyborców, a już się bije o dostęp do koryta. Coś mi to przypomina... Czemu totalitarny Łukaszenka zgodził się na organizacje dwu-dniowego(!) kongresu opozycji w stolicy kraju, Mińsku. Coś niemrawe te KGB ostatnio, red. Wacławie? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: białoruski totalitararyzm 26.05.07, 17:56 czlowiek_ksiazka napisała: > Czemu totalitarny Łukaszenka zgodził się na organizacje dwu-dniowego(!) > kongresu opozycji w stolicy kraju, Mińsku. Coś niemrawe te KGB ostatnio, red. > Wacławie? Tja, zapomniało zrobć dobrze GW i red. W. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: białoruski totalitararyzm 26.05.07, 18:04 Zwróciłaś uwagę, evo15, jak mało krytyki "totalitarnego tyrana" Łukaszenki w artykule? Reportaż z kongresu opozycji, po prostu. Może zgodnie z najnowższymi demokratycznymi wytycznymi Łuka to już nasz chłop? Może został nim po tym jak zaczął walczyć z kapitalistą Putinem żądającym rynkowych cen za energię? Pragnienie Łukaszenki utrzymania komunistycznych cen poparła półgębkiem demokratyczna Gazeta Wyborcza. Red. Unger coś o tym pisał... Że jeśli przyjdzie wybierać między Łuką a Putinem, to trzeba pierwszego wesprzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: białoruski totalitararyzm 26.05.07, 20:15 Powoli, w znojnym trudzie wolnych mediów powstaje jedna definicja demokraty. Demokrata to ten, który zwalcza Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: białoruski totalitararyzm 26.05.07, 21:14 Wymieńmy tych najświeższych, najnowszych rosyjskich demokratów-walczących z wschodnią bestialską despotią i totalitaryzmem Putina: - eks-członek Komunistycznej Partii Związku Rądzieckiego Garik Kasparov z Baku, - bolszewik-nacjonalista Limonov, - eks-agent KGB Litwinienko (zmarły), - Czeczen Dudajew, b. generał sowieckiej armii (zmarły). W takim towarzystwie nie wstyd się pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Strasznie duzo tu klamstwa na tym forum 26.05.07, 20:20 wiecie Eva i Czlowiek_ksiazka? Zawsze mnie zastanawialo jak mozna tak bezczelnie klamac (CK: 3% poparcia Milinkiewicza) albo byc takim slepcem (Eva: obalenie luki pomyslem zachodu). Zajmijcie sie tym, ze Lukaszenka jest jedynym dyktatorem w Europie. Bardzo proste. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 opozycja 26.05.07, 20:27 ten opozycja juz nie chce dzielic sie zachodnia kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka i jedna prawda - kpixa! :)) 26.05.07, 21:07 Przepraszam, napisałem circa. Być może opozycja cieszy się poparciem 3,1% elektoratu, nie jestem pewien... Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Wiesz dobrze ze poparcie dla Milinkiewicza 26.05.07, 21:26 bylo na poziomie 25%. Podawanie jako prawdziwej liczby pochodzacej od bialoruskiej komisji wyborczej, o ktorej sam Lukaszenko przyznal ze majstrowala przy wyborach, jest albo jaskrawa slepota, albo (i tu sie sklaniam) zla wola. Z czego to pochodzi, taki durny upor, nie wiem. Ale to nie moja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nowa matematyka KPI ze starej 27.05.07, 00:47 Ooooo, twierdzisz, że 25% popierało Milinkiewicza? Podasz link do tej komisji?? BIAŁORUSKI link? Jednocześnie powołujesz się na Łukaszenkę, który, jak sam faktycznie podał, sfałszował wybory. Łukaszenka przyznał, że zrobł to z demoktratycznego wstydu. Wylazło mu bowiem czarno na białym, że wybiera go BEZ BICIA ca. 90% ludności. A tak w demokracj nie wypada - vide np. ilość wyborców Busha... Więc biedny Łukaszenka wybory sfałszował - na swą NIEKORZYSC (!!!). To naprawdę szokująca w demokracjach zachodnich NOWOSC. Tego jeszcze nie grali. Odpowiedz Link Zgłoś
svierb Milinkiewicz: Albo jeden lider, albo odchodzę z.. 26.05.07, 21:13 Nikt nie zdusi Bialorusi! Czytaj pavietra.org w jenzyku bialoruskim! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 jeszcze nie ma fotela a juz sie gryza!!!! fajne 27.05.07, 09:52 tak jak u nas....sa fotele a gryza sie nadal... Odpowiedz Link Zgłoś