Dodaj do ulubionych

Platforma każe sobie płacić

30.05.07, 08:46
HAhahahaahahahahahaha
Tak samo jak obiecywali że nie będą brali pieniążków z budżetu.
Tak samo teraz powielają chlubne praktyki z SO.
Obserwuj wątek
    • tomasz10012 Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 08:50
      Aniołku, tak robią wszystkie partie - coś za coś.
      Ty myślisz, że "dobrowolne" opodatkowanie się na rzecz jakieś partii nowość?
      Każda partia praktykuje takie rozwiązania!!!
      Nie podoba mi się to, nieważne czy robi to PO,PiS, SO czy ktokolwiek inny.
      Z faktami się nie dyskutuje.
      • r0b0l Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 08:55
        skoro robią to wszystkie bandy ( partie ) to czemu się biednego endrju czepiają?

stanowiska za opłatą i z klucza partyjnego... nie można mówić że wszyscy i że
        jest w porządku skoro nie jest.

• el_bigos Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 09:06
          bo w samoobronie podstawiano ludzi słupy, żeby ominąć prawo o finansowaniu partii?
          • r0b0l Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 09:10
            jaka różnica słup czy inny?
            nie ma w statucie ani słowa to znaczy że śmierdzi
            • konread Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 09:29
              Różnica subtelna ale jest, Samoobrona wpycha ludzi na stanowiska którzy będą
              płacić a nie koniecznie muszą się znać na sprawowaniu danego urzędu.
              • r0b0l Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 10:05

> płacić a nie koniecznie muszą się znać na sprawowaniu danego urzędu.

słusznie prawisz aczkolwiek chamy od brony to geniusze i każde stanowisko
                dostosujom do swego yntelektu oraz potrzeb ;)))
                • polska_baba Samoobrona narzuca standardy w polityce 30.05.07, 11:27
                  Przykre to, ale prawda jest okrutna. Każda partia musi mieć mnóstwo kasy, żeby
                  wygrać wybory. Jak się dopuszcza do gry jednego krętacza, to wkrótce kręcić
                  zaczynają wszyscy, bo uczciwi odpadają.
                  • krzych.korab Tusk odżegnuje się od komunistów ale pomysły PZPR 30.05.07, 12:49
                    na kasę sa niezłe.
                    • koloratura1 Re: Tusk odżegnuje się od komunistów ale pomysły 30.05.07, 15:47
                      krzych.korab napisał:

> PZPR na kasę sa niezłe.

Nie, żebym chciała stawać w obronie nieboszczki PZPR (zresztą ta "obrona", jak
                      się za chwilę okaże, będzie - hmm - taka sobie...), ale - wybacz - piszesz bzdury.

Pomysły, żeby mianowani/rekomendowani na urzędy przez partię funkcjonariusze
                      płacili specjalny haracz na partię, na pewno nie jest rodem z PZPR, bowiem PZPR
                      do głowy by nie przyszło domagać się haraczu na partię od nominatów, skoro
                      wówczas cały budżet państwa był jedną wielką kieszenią, z której partia brała
                      ile chciała, decydując o wszystkim w państwie, łącznie z wydatkami.

Dodam jeszcze, że pieniądze jako takie, miały wówczas daleko mniejsze znaczenie
                      niż obecnie, nawet dla konkretnych osób, które mogły być, jak byśmy to dziś
                      powiedzieli - korumpowane; ważniejsze było kto co komu mógł "załatwić"...
            • kralik111 Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 11:28
              r0b0l napisał:

> jaka różnica słup czy inny?
              > nie ma w statucie ani słowa to znaczy że śmierdzi

To jest wielka roznica, poniewaz jest to system mafijny, podobnie pierze sie
              brudne pieniadze, to jest bardzo powazna sprawa, i zgadzam sie z teza, ze
              trzeba sprawdzic zrodla i sposoby finanfowania wszystkich partii, lacznie z PO
              i PiS, nastepnie trzeba zmianic prawo tak, zeby w przyszlosci zadna partia nie
              musiala robic takich rzeczy.
        • janow5 Patrzę na Tuska i widzę Leppera 30.05.07, 09:18
          Ale to i tak lepiej niżbym patrzył na niego i widział go w mundurze dziadka z
          Wehrmachtu
          • r0b0l Re: Patrzę na Tuska i widzę Leppera 30.05.07, 10:07
            lepiej wyobraź sobie endrju lepierza w mundurze KGB. Ten sam typ urody i ten
            sam błysk intelektu w oku
            ;)
          • jjjupiter Re: Patrzę na Tuska i widzę Leppera 30.05.07, 10:51
            ...i widział go w mundurze dziadka z
            > Wehrmachtu
            Jestem ze Slaska i mam mnostwo znajomych ktorzy mieli w rodzinach rzolniezy
            Wermachtu-przeciez Slask i Gdansk byly to miejsca z ktorych mogli Niemcy
            spokojnie wcielac ludzi do wojska-i nie mial taki delikwent nic do
            powiedzenia-poza tym czyzby Wermacht byl organizacja przestepcza-jakos o tym nie
            slyszalem
            • jjjupiter Re: Patrzę na Tuska i widzę Leppera 30.05.07, 10:53
              "Zolniezy" oczywiscie-parda za lapsus
              • uu1 Re: Patrzę na Tuska i widzę Leppera 30.05.07, 11:12
                jjjupiter napisał:

> "Zolniezy" oczywiscie-parda za lapsus
                Może jednak - "żołnierzy"? :-)
        • geralt9 Hipokryci 30.05.07, 12:33
          Nie ma wiekszego hipokryty nad Tuska.
          >
          >
      • tewie60 VAT-em w złodziei - Donos do Izb Skarbowych 30.05.07, 12:34
        tomasz10012 napisał:

> Aniołku, tak robią wszystkie partie - coś za coś.
        > Ty myślisz, że "dobrowolne" opodatkowanie się na rzecz jakieś partii nowość?
        > Każda partia praktykuje takie rozwiązania!!!
        > Nie podoba mi się to, nieważne czy robi to PO,PiS, SO czy ktokolwiek inny.
        > Z faktami się nie dyskutuje.

Masz rację, że wszyscy tak robią. Ale ważne jest jaka jest podstawa wpłat. Jeśli
        jest to składka członkowska zapisana w statucie - OK.
        Jeśli jest to rewanż za rekomendację na stołek w urzędzie - jest to rozłożona
        na raty zapłata za Consulting i Promocję - a to już są usługi opodatkowane 22%
        VAT-em. W przypadku rozłożenia należności na raty oprócz faktury VAT wymagana
        jest także umowa określająca wysokość należności, ilość rat i termin spłaty,
        oraz warunki wypowiedzenia/rozwiązania umowy przed terminem.
        Izby Skarbowe powinny się na serio zainteresować tymi wpływami, bowiem mamy do
        czynienia z prowadzeniem niezarejestrowanej działalności gospodarczej i
        nierejestrowanymi dochodami.
        Mam nadzieję, że Tusk i S-ka jako piewcy czystych reguł (wszyscy płacą podatki w
        jednakowej wysokości, bez ulg i zwolnień) zgodzą się, że kontrola Izb Skarbowych
        powinna objąć nie tylko finanse Leppera ale i Platformowe wpływy, zwłaszcza te
        od osób, które członkami PO nie są, a haracz od pensji płacić muszą .
    • r0b0l najuczciwsi politycy to złodzieje z SLD 30.05.07, 08:53
      przynajmniej wiadomo czego się po nich spodziewać

cała prawica ile jest warta to już chyba wszyscy wiedzą
    • yanuss Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 08:56
      Szkoda, ze tak malym drukiem, dziennikarzyny z wybiorczej. Trzeba przyjac
      podobna miare jak dla Leppera.
    • realista1000 zdelegalizować PO i Samoobronę,a SLD/LiD..za kraty 30.05.07, 09:13
      i będzie cudowny spokój - każdy otrzyma to, na co zasłużył
      • kolargolo a co z Giertychem i kasa z WBR? 30.05.07, 09:23
        Giertych nie musi zbierac kasy od urzednikow bo ja zwyczajnie ukradl z banku w
        ktorym byl czlonkiem rady nadzorczej.
      • ready4freddy Re: zdelegalizować PO i Samoobronę,a SLD/LiD..za 30.05.07, 12:56
        nie martwta sie, kumie. przyjdzie czas, i to juz niedlugo, ze wyjasni sie
        rozmaite sprawy dotyczace takiego niewysokiego, pekatego, co to zarabia wory
        pieniedzy na panstwowym, wydawac niby na nic nie wydaje, oszczednosci nie
        deklaruje, a kase z sobie tylko znanych powodow kitra na koncie u matki. czy
        ktos wie, na co Lech..arek wydaje tyle kasy? pewnie zakopuje za domem albo
        upycha w materac, ale tak czy inaczej powiniene to zadeklarowac jako oszczednosci..
    • jacek2235 Dodatkowy 1% na wyjaśnienie losów dziadka Tuska 30.05.07, 09:16
      PO powinna pobierać dodatkowo 1% na wyjaśnienie wojennych losów Józefa Tuska,
      dotychczasowe niepełne ustalenia patrz
      pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Józef_Tusk
    • uu1 Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 09:35
      > To zupełnie co innego niż w przypadku Samoobrony. Nie ma mowy o żadnych >
      stanowiskach z konkursu - przekonuje skarbnik i poseł PO Mirosław Drzewiecki.
      Jakie konkursy? My jesteśmy najlepsi, prawda, panie D. Tusk?
      • maruda.r Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 10:22
        uu1 napisała:

> > To zupełnie co innego niż w przypadku Samoobrony. Nie ma mowy o żadnych &
        > #62;
        > stanowiskach z konkursu - przekonuje skarbnik i poseł PO Mirosław Drzewiecki.
        > Jakie konkursy? My jesteśmy najlepsi, prawda, panie D. Tusk?

Wszyscy widzimy przyczyny relatywnie niskich notowań PO. Wszyscy, poza samą PO.
        Nie chodzi tu bynajmniej o szwindle, a o brak programu i charakteru. PO nie ma
        pomysłu na własne istnienie i wciąż musi powielać czyjeś poronione pomysły. Jak
        Kaczyński idzie do kościoła, to Tusk też musi, ale innego. To jest bez sensu.

W efekcie jedynym oryginalnym wyczynem PO staje się występ posła Palikota ze
        sztucznym penisem i butelką wódki.

• r0b0l program PO zaklada że będzie program 30.05.07, 10:53
          a więc mają....

a póki co zamiast programu wystarcza jan maryja skoczek multipartyjny i omc
          premier.

ostatnia porządna partia polityczna to KPEiR od kiedy zabraklo PPPP
        • uu1 Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 11:10
          maruda.r napisał:

> Wszyscy widzimy przyczyny relatywnie niskich notowań PO. Wszyscy, poza samą PO.
          > Nie chodzi tu bynajmniej o szwindle, a o brak programu i charakteru. PO nie ma
          > pomysłu na własne istnienie i wciąż musi powielać czyjeś poronione pomysły. Jak
          > Kaczyński idzie do kościoła, to Tusk też musi, ale innego. To jest bez sensu.
          >
          > W efekcie jedynym oryginalnym wyczynem PO staje się występ posła Palikota ze
          > sztucznym penisem i butelką wódki.
          Masz rację. Dodałbym jedynie grzech pychy, który ciągnie się za PO od jej
          korzeni a który w połączeniu z brakiem pomysłu na życie, tworzy mieszankę
          wybuchowa ale implodującą. A oni są w sobie zakochani ... z wzajemnością.
        • melanc.hoolik Stefan Niesiołowski 30.05.07, 13:17
          maruda.r napisał:
          > Wszyscy widzimy przyczyny relatywnie niskich notowań PO. Wszyscy, poza samą PO.
          > Nie chodzi tu bynajmniej o szwindle, a o brak programu i charakteru. PO nie ma
          > pomysłu na własne istnienie i wciąż musi powielać czyjeś poronione pomysły. Jak
          > Kaczyński idzie do kościoła, to Tusk też musi, ale innego. To jest bez sensu.
          >
          > W efekcie jedynym oryginalnym wyczynem PO staje się występ posła Palikota ze
          > sztucznym penisem i butelką wódki.

Niesioł już dawno to zauważył:

"Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie
          żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują
          pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w
          trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie
          są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie".

Facet wie co mówi, a tutaj więcej jego proroczych cytatów
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=62226308&a=62228827
    • gdkj A co w tym dziwnego? 30.05.07, 09:41
      w końcu organizacja jako byt nadrzędny nad świadomościa jej członków też musi z
      czegos żyć. samo się nie da. a,że platformersi co innego mówieli a co innego
      robia to żadnym szokiem ani niespodzianka nie są. zapewne tak jest w każdej partii.
      i z finansowaniem i z obietnicami. ot kiełbasa i tyle. a ,że teraz do następnej
      kiełbasy jeszce ok. dwa lata to mamy igrzyska i wyciaganie spraw czasami
      nieistotnych i rozdmuchiwanie ich do rangi wydarzeń międzynarodowych. w końcu z
      gazetą "wprost" to kłopoty miały wszystkie opcje polityczne za co mają u mnie
      duże piwo. ośmieszać polityków ile wlezie a własciwie to pomagać im w tym bo
      sami to robią to najlepsza rzecz jaka można robić.
      folwark zwierzęcy to nie jest. ale zwierzyniec jak najbardziej.
      pozdrawiam.
      • gangstanyga Re: A co w tym dziwnego? 30.05.07, 09:47
        Dranie! A ja ich po cichu popierałem.
    • stasi1 Alree to już płacą czy też będą płacili? 30.05.07, 10:04
      do Gabriela. Pieniądze z budżetu dla parti się należą takie jest prawo. A wiesz
      czemu je uchwalono? Żeby partie nie musiały zdobyać pieniędzy na swoją
      działalność lewymi drogami za które ktoś bedzie chciał od nich odwdzięczenia
      się.
      • moki1 Kupiłeś tę bajeczkę? 30.05.07, 10:18
        Taką bajeczkę tobie opowiedziano. A tyś to kupił.
        Prawdziwym powodem jest maksymalne utrudnienie odebrania raz zdobytych stołków.
        Jeśli bowiem powstaje nowa partia w przeświadczeniu, że wszystkie dotychczasowe
        jednakowo ciebie lewają, to taka partia musi poradzić sobie bez dotacji.
        • stasi1 Re: Kupiłeś tę bajeczkę? 31.05.07, 10:12
          Ale partie i tak nowe powstają. Powstało też PiS , PO, teraz PR. A oczywiście w
          pierwszych chwilach działalności nie mają dotacji bo skąd by było wiadomo komu
          płacić/ Tylko dlatego że ktoś założył partię?

> Taką bajeczkę tobie opowiedziano. A tyś to kupił.
          > Prawdziwym powodem jest maksymalne utrudnienie odebrania raz zdobytych
          stołków.
          > Jeśli bowiem powstaje nowa partia w przeświadczeniu, że wszystkie
          dotychczasowe
          >
          > jednakowo ciebie lewają, to taka partia musi poradzić sobie bez dotacji.
      • gabriel Re: Alree to już płacą czy też będą płacili? 30.05.07, 11:59
        stasi1 napisał:

> do Gabriela. Pieniądze z budżetu dla parti się należą takie jest prawo. A wiesz
        >
        > czemu je uchwalono? Żeby partie nie musiały zdobyać pieniędzy na swoją
        > działalność lewymi drogami za które ktoś bedzie chciał od nich odwdzięczenia
        > się.
        A mnie i wielu innym obywatelom nie podoba się że mają łożyć forsę z podatków na
        tych darmozjadów których jeszcze nie popierają.
        I nie tłumacz mi że takie jest prawo bo jakie jest to ja wiem. Tak samo jak
        szybko przekonałem się że PO nawet tak fundamentalnej obietnicy nie potrafi
        dotrzymać.
        Od tego zaś by przestrzegać żeby partie nie finansowały się nielegalnie też jest
        prawo i organy ścigania.
        Różnica jest taka że teraz doją podwójnie, legalnie od podatników i nielegalnie.
        A przy rozwiązaniu nie dopłacania z budżetu nie trzeba by łożyć na niektórych
        pasożytów.
        • stasi1 Re: Alree to już płacą czy też będą płacili? 31.05.07, 10:16
          Przecież PO jedną kadencje w Sejmie było bez dotacji. Ale wtedy wystepowali
          jako komitet któremu się nie należy dotacja. Kaczory też nie potrafią dotrzymać
          obietnicy. I to sporo łatwiejszej do dotrzymania bo nie wiązało się z żadnymi
          wydatkami.
          >
          >
          > A mnie i wielu innym obywatelom nie podoba się że mają łożyć forsę z podatków
          n
          > a
          > tych darmozjadów których jeszcze nie popierają.
          > I nie tłumacz mi że takie jest prawo bo jakie jest to ja wiem. Tak samo jak
          > szybko przekonałem się że PO nawet tak fundamentalnej obietnicy nie potrafi
          > dotrzymać.
          > Od tego zaś by przestrzegać żeby partie nie finansowały się nielegalnie też
          jes
          > t
          > prawo i organy ścigania.
          > Różnica jest taka że teraz doją podwójnie, legalnie od podatników i
          nielegalnie
          > .
          > A przy rozwiązaniu nie dopłacania z budżetu nie trzeba by łożyć na niektórych
          > pasożytów.
          >
          >
    • radek_sim Zlikwidować dotację Sejmową dla Partii (nierobów) 30.05.07, 10:09
      Należysz do jakiejś bandy czy szajki płać… I bardzo dobrze. Powinni jeszcze
      zlikwidować wszelkie dotacje z moich podatków, które otrzymuje Partia-banda za
      wygrane wybory.
      Niech każda partia sama się finansuje, jeżeli chce istnieć.
      Ciekawe ile byłoby tzw. Posłów. Podejrzewam, że bardzo mało byłoby chętnych na
      posłowanie. Bo Ci, co byli i są liczą tylko na zysk, a nie kierują się dobrem
      swojego regionu czy Polski. Posłowanie traktują jak pracę za którą przez nic
      niezrobienie a należenie do zbędnych komisji bierze się ciężki szmal.
    • niezapowiedziany co???? jestem wyborca PO od jej powstania 30.05.07, 10:12
      jestem zbulwersowany i oburzony! ZNIESC TO!
      • m15 kongres lewych dochodów bis!!!! 30.05.07, 10:19
        jeśli ktokolwiek miał nadzieję,że te aferały z kld i uw wreszcie będą uczciwi-
        to kiep!!!
        • greg0.75 no jak to? 30.05.07, 12:34
          Przecież UCZCIWIE płacą (na partię)
      • moki1 Re: co???? jestem wyborca PO od jej powstania 30.05.07, 10:23
        Zawsze dziwiłem się tym, którym wmówiono, że jest różnica między Samoobroną i
        Platformą. Może tylko w lepszym udawaniu. Ja tam wolę aby okradali mnie
        bardziej nieudolni. Łatwiej ich wyłapać.
    • hummer A na SLD tak psioczycie :) 30.05.07, 10:29
      gabriel napisał:

> HAhahahaahahahahahaha
      > Tak samo jak obiecywali że nie będą brali pieniążków z budżetu.
      > Tak samo teraz powielają chlubne praktyki z SO.

Jarkowi też wyparowały dziwnie miliony.
    • robocop co za G-nie ma w tym kraju już przyzwoitej parti. 30.05.07, 10:30
      bt.
      • pierot6 RZ, to partyjna gazetka PISkomuny.... 30.05.07, 10:48
        • m15 witamy forumowego glupka!! 30.05.07, 10:53
          co za różnica kto podał wiadomość,najważniejsze,że wszyscy dowiadują się o
          lewiźnie cieniasów,dowiadują-lecz nie dziwią,wszak to spadkobiercy uw i kld
          • 123zly ty do tytanów intelektu też nie należysz! 30.05.07, 11:08

• m15 tak,tak wszak jestem oszołomem z kaczolandu:)) 30.05.07, 11:19
              totalne zaprzeczenie czerwonej inteligencji(z syndromem dworskim):)))))))
    • elfhelm W Samoobronie płacą na związek zawodowy 30.05.07, 10:52
      To jest w zasadzie problem. Bo kasa związku SO jest niekontrolowana. A system
      finansowania partii w miarę jasny.
    • alfredo5 Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 10:57
      Co, zdziwieni. Wszystkie partie tak robią. Dlaczego skarb państwa utrzymuje
      5,10,15% udziały w niektórych firmach, przecież nie ma tam nic do powiedzenia
      jako mniejszościowy udziałowiec, to są synekury dla działaczy, chcesz być w
      radzie nadzorczej, to opodatkuj sie na rzecz partii. Pisałem o tym wiele lat
      temu, ale "ciemny naród wszystko kupi" jak powiedział jeden z beneficjentów tego
      przekrętu.
    • junkier O przekrętach SLD i Prezia Wybiórcza nie pisze 30.05.07, 11:11
      Oho, Wybiórcza dobiera sie już do PO. Bo co, za mało entuzjazmu dla nowego
      projektu Prezia wykazali?

O przekrętach SLD i Prezia Wybiórcza nie pisze, czytając to osobliwe kuriozum
      gazetowe jakaś niezorientowana osoba mogłaby odnieść wrażenie że wszystkie
      afery i przekręty, jakimi wstrząsana była konająca w przeraźliwym fetorze
      korupcji "III RP" była dziełem Samoobrony, LPR i PO (o aferach PiS nie piszą bo
      i tak nikt by nie uwierzył), a SLD i świta Prezia żerująca na różnych LFO i
      innych przewałach to jacyś superuczciwi ludzie!

Tyle że koloryzowanie komuchów ma krótkie nogi, o czym żałosny los UD/UW/PeDe
      jest najbardziej wymownym przykładem.

• m15 zły to ptak,który własne gniazdo kala,przeto milcz 30.05.07, 11:24
        ą,:))
        • r0b0l niech Nasz Dziennik napisze o cegielkach Rydzyka 30.05.07, 12:21
          ;))
          czy innych przekrętach tego agenta GRU-STASI
          • r0b0l albo Rzepa o Telegrafie ;)))) 30.05.07, 12:23
            .. Fozz rozliczymy, skok sprawdzimy a kaczkoleperogiertychy będą oglądać niebo
            w kratkę
      • ready4freddy Re: O przekrętach SLD i Prezia Wybiórcza nie pisz 30.05.07, 13:05
        junkers, junkers.. PiSuar jest _zbudowany_ na aferach. nie martw sie, afera FOZZ
        zostanie kiedys wyjasniona DO KONCA. wlaczajac w to finansowanie partyjki zwanej
        kiedys pieszczotliwie PiCzka.
    • jarema6 Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 12:23
      To niestety prawda, od samego początku PO płaciło się na partię za różne
      stanowiska i Rady Nadzorcze. No ale to kasa z budżetu. Wszystkie partie tak
      robiły i robią a podatnik na to płaci. Szkoda że PO udaje tutaj dziewice i się
      błaźni. Pozdrawiam wszystkich człomków PO.
    • drogibronislaw Zawsze uważałem PO za większa chołotę od Samoo 30.05.07, 12:24
      brony. Każdy dzień utwierdza mnie w tym przkonaniu... Przy PO nawet komuchy Z
      SLD wydają się być jak dziewice ...
    • intel-e-gent A SLD nie :) 30.05.07, 12:30
      A przynajmniej nic o tym nie wiem :)

Oczywiście radni płacą, ale jeżeli ktoś pracuje w urzędzie (albo gdzie indziej), to może dobrowolnie oddawać część pensji. Nie ma przymusu.

;p
    • bezatu7 Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 12:31
      PO WITAMY W JEDNYM KLUBIE Z SAMOOBRONĄ! KOMPROMITACJA TUSKA, SCHETYNY I ICH
      POWIERNIKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • boa.donosiciel Jak ustrzelić jelenia na platformie 30.05.07, 12:40
      - Ukonstytuował sie Komitet Blokowy, którego ja jestem przedstawicielem, a pan
      nie był na zebraniu.
      - Tak, nie, nie byłem, właśnie, nie mogłem, wie pan.
      - Nie dobrze. Nie dobrze. Otóż na zebraniu przez aklamację podjęliśmy uchwałę,
      że każdy z mieszkańców dobrowolnie obciąży się na rzecz Komitetu kwotą złotych
      DWUSTU.
      - Przez aklamację?!
      - Tak, przez aklamację, a co, ma pan wątpliwości?
      - Nie, nie, skąd.

Pukanie do drzwi.
      - Proszę.
      - Można?
      - Tak, co się stało, coś nie w porządku?
      - Właśnie, większością głosów podjęliśmy uchwałę, żeby tamtą listę anulować. Tu
      jest ta właściwa.
      - I co?
      - TRZYSTA złotych.

Obserwując kolejne afery dochodzę do wniosku, że aferzyści sprawili sobie
      skrypt ze scenariuszami filmów Bareji i realizują w wolnej Polsce punkt po
      punkcie każdy peerelowski przewał jaki tam znajdą.
    • jarema6 Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 12:49
      Za miejsca na liście do parlamentu w i rad miejskich w PO, też siś słono płaci.
      I tutaj też istnieja cennik za nr na liście, Rzepa o tym nie pisze?
    • losiu4 Re: Platforma każe sobie płacić 30.05.07, 12:59
      wyborcza, to jeszcze nic. A pamiętasz jak swego czasu okazało się, że światła i
      niepokalana UW zdzierała ze swoich - o ile mnie pamięc nie myli - bodajże
      10%? :) Swoją drogą: chyba Tuska i jego ferajnę skazano na straty skoro teksty
      krytyczne o PO w GW się pojawiają coraz częściej... widać, teraz na topie jest
      enerdówek z czerwonymi łapkami na pokładzie...

Pozdrawiam

Losiu
    • komentator527 czyzby "praca za kase" :)? kolejna "afera" 30.05.07, 13:19
    • kazik_b4 czy sa jeszcze uczciwi ludzie w polityce? 30.05.07, 16:09
      Jak to jest mozliwe, zeby w Polsce partie polityczne byly zorganizowane na
      mafijnych zasadach "pracy"?
      Czy wszystkie partie w Polsce tak funkcjonuja?
      Ludzie okreslajacy i wprowadzajacy prawa dla obywateli, funkcjonuja poza
      wszelkim prawem?
      Co to za panstwo? Co to za prawo?
      Wszystkich (bez wyjatku) odpowiedzialnych za te naduzycia i bez znaczenia z
      jakiej sa partii - pod sad i do pierdla!
      • rewers10 Re: czy sa jeszcze uczciwi ludzie w polityce? 30.05.07, 16:18
        teraz wiadomo dlaczego w Szczecinie PO obsadza WSZYSTKIE stołki swoimi
        interes partii ponad wszystko !!!
      • ratm1978 Re: czy sa jeszcze uczciwi ludzie w polityce? 30.05.07, 20:02
        no właśnie..ale kto ich wybiera?!?!?
        Polacy...cały czas tych samych aferzystów
        rządzi reguła POPULARNOŚCI a nie PROFESJONALIZMU
        na zasadzie tych bzdurnych smsowych teleturnijów
        • rewers10 Re: czy sa jeszcze uczciwi ludzie w polityce? 31.05.07, 12:42
          w wydaniu PO jak widać nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka