alex-alexander 01.06.07, 07:01 Nie Narod Polski, ale politycy doprowadzili do takiego stanu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalng Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 07:15 Politycy Rosyjscy i ich media doprowadzily do takiego stanu rzeczy. Nasi maja maja raczej ograniczone oddzialywanie na rosyjska opinie publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Polski 01.06.07, 14:59 michalng napisał: > Politycy Rosyjscy i ich media doprowadzily do takiego stanu rzeczy. Nasi maja > maja raczej ograniczone oddzialywanie na rosyjska opinie publiczną. ___________________________ Co do mnie, kiedys mialam wielka sympatie do Polski. Teraz tez zaliczam ja do wrogow Rosji, ale tak mysle wlasnie po ogladnaiu TVP i przeczytaniu mediow polskich, np. Gazety Wyborczej. Co do mediow rosyjskich, o Polsce w nich prawie nic sie nie mowi, pelna cisza, i mowi sie o Polsce tylko wtedy, gdy Polska sama robi jakies prowokacje przeciw Rosji, bo wtedy politycy i dziennikarze musza przeciez cos odpowiedziec na polskie prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 15:35 Kto kogo prowokuje?Dziecko zacznij myśleć. Fakt,jest poważna polska prowokacja - jesteśmy niepodlegli. Odpowiedz Link Zgłoś
defuck2 Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 16:50 > Kto kogo prowokuje?Dziecko zacznij myśleć. > Fakt,jest poważna polska prowokacja - jesteśmy niepodlegli. Przypomnialo mi sie.ostatnio w polskiej prasie czesto cytowany jest O.Bismarck i jego wypowiedz o Rosji,ze nie jest tak silna,ale i nie jest tak slaba jak sie wydaje (chyba to tak leci) Pozwole sobie zacytowac inna jego wypowiedz wlasnie pasujacej do " polska prowokacja - jesteśmy niepodlegli" Chcecie ich zniszczyć? Dajcie się im samym rządzić!.kogo dotyczy ta wypowiedz nie musze mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 17:50 No, nie uważałbym Bismarcka za autorytet: 1. Doradzał, aby Niemcy nie zadzierały z Rosją a sam śmiertelnie Rosję obraził (Kongres Berliński, 1878, dyplomacja Bismarcka zniszczyła wszystkie korzyści rosyjskiego wojennego zwycięstwa nad Turcją). 2. Tak rządził Niemcami, tak doradzał Kajzerom, że powstała Ententa, która zniszczyła II Rzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 17:55 nie pitol zboczku he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 17:58 Nie zabieraj głosu, rusku, bo nawet nie wiesz, kto to był Bismarck. Lepiej się zaspokój oralno-analnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 18:02 wiem, bismark to twoja seksualna fantazja, zboku he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 18:04 Tyle wiesz o Bismarcku? Idź do Maskwy do mawzolieja i wydupcz trupa Lenina. Tylko zaplanuj wiele czasu, bo kolejka długa. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 18:09 o leninie tez marzysz, dzieciolubca zboczony he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jaki naród - tacy politycy 01.06.07, 07:15 A niby kto ich wybiera? Krasnoludki? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Polska jest jednym z największych wrogów Rosji 01.06.07, 07:18 A czego ta banda dzikich drani oczekuje od Polaków -miłości????Wymordowali setki tysięcy niewinnych Polaków i miliony swoich i co oczekują sympatii.Tego nawet cynizmem nie można nazwać.Precz z Rosją i ich carem Putaną po włosku kur.....a. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 07:41 z 22 000 robisz setki tysiecy. nie przesadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:25 A okres zaborów specu od historii nie liczysz,była to inna Rosja?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:32 Polskich ofiar rezimu stalinowskiego było kilkaset tysięcy. Z Gułagu nie wróciło bardzo wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Jakie 22 000 ??? 01.06.07, 10:08 W chwili wybuchu wojny, 1 września 1939, Polska liczyła 36 mln ludzi. W chwili zakończenia 9 maja 1945 około 24 mln. Różnica wynosi 12 mln. Teraz odejmijmy 3 mln Żydów zabitych przez Niemców z pobudek nacjonalistycznych. Pozostanie 9 mln. Odejmijmy 2 mln ofiar zbrodni niemieckich. Pozostanie 7 mln ofiar zbrodni rosyjskich. Tak to w przybliżeniu wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Jakie 7 milionow? 01.06.07, 14:49 zigzaur napisał: > W chwili wybuchu wojny, 1 września 1939, Polska liczyła 36 mln ludzi. W chwili > zakończenia 9 maja 1945 około 24 mln. Różnica wynosi 12 mln. Teraz odejmijmy 3 > mln Żydów zabitych przez Niemców z pobudek nacjonalistycznych. Pozostanie 9 mln > . > Odejmijmy 2 mln ofiar zbrodni niemieckich. Pozostanie 7 mln ofiar zbrodni > rosyjskich. > > Tak to w przybliżeniu wygląda. --------------------------------- Przed wojna Polska w tych 36 milionach liczyla tez 9 milionow Ukracincoq i Bialorisinow na zachodnich ziemiach Ukrainy i Bialorusi, ktore po wojnie zostaly zwrocone do Ukrainy i Bialorusi. Wiec o jakich 7 milionach zabitych mowisz? Wrecc przeciwnie wyszlo: 2 miliony ludzi wiecej w Polsce stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Źle liczycie, Rosjanki: 01.06.07, 16:44 1. Ten ubytek ludności uwzględniał zaludnienie ziem przyłączonych do Polski w 1945, więc powinno przybyć. 2. Białorusinów i Ukraińców też mordowaliście. Ja podałem ludność Polski z 1939, obejmującą także mniejszości narodowe. 3. Terytoria zrabowane przez Rosję w 1939 wcale nie zostały "zwrócone". One zostały przyłączone do zbrodniczego państwa sowieckiego. Ich ludność została w większości wywieziona na Syberię lub wymordowana przez Rosjan. 4. Bardzo wielu Polaków z wschodnich ziem Rzeczypospolitej uciekło spod sowieckiego jarzma do Generalnej Guberni. Dzięki temu uratowali życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruskozerca Re: Jakie 7 milionow? 02.06.07, 10:36 prostytutki ruskie!!! Nie wam ku.rwy nasze straty liczyc! Kiedy taka ruska bladz bierze sie za matematyke,zawsze wychodzi ze obywatele RP to ukraincy i bialorusini,a Polska z 1939 to tylko takie "cos".DZIWKO RUSKA!wasz kraj dziki to dzis mieszanka 100 narodow,i nikt nie dzieli ich suko na bialorusinow,czeczenow,sybirakow itp.Masz suko obowiaczek szanowac historyczne fakty,a te mowia jasno: wspolnie z hitlerem napadliscie oku..ency na wolny kraj,zawladneliscie terytorium jak jakims ochlapem,niszczyliscie go 50 lat,a teraz taka kur.wa jak ty smie liczyc i przyporzadkowywac w/g pochodzenia moich przodkow?Ty ruska suko,takie gnidy powinno sie z urzedu gniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Re: Jakie 7 milionow? 02.06.07, 11:39 ruskozerca napisała: > prostytutki ruskie!!! Nie wam ku.rwy nasze straty liczyc! Kiedy taka ruska blad > z > bierze sie za matematyke,zawsze wychodzi ze obywatele RP to ukraincy i > bialorusini,a Polska z 1939 to tylko takie "cos".DZIWKO RUSKA!wasz kraj dziki t > o > dzis mieszanka 100 narodow,i nikt nie dzieli ich suko na > bialorusinow,czeczenow,sybirakow itp.Masz suko obowiaczek szanowac historyczne > fakty,a te mowia jasno: wspolnie z hitlerem napadliscie oku..ency na wolny > kraj,zawladneliscie terytorium jak jakims ochlapem,niszczyliscie go 50 lat,a > teraz taka kur.wa jak ty smie liczyc i przyporzadkowywac w/g pochodzenia moich > przodkow?Ty ruska suko,takie gnidy powinno sie z urzedu gniesc. _______________________ Закрой свою вонючую пасть и вплюнь член изо рта, говнюк сраный. Тебе, козлу затраханному, вообще не давали слово. Твоё место у параши. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Jakie 22 000 ??? 01.06.07, 17:56 w przyblozeniu to ty zigi jestes zwyklym polaczkowskim zbokiem he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jakie 22 000 ??? 01.06.07, 17:57 To wy jesteście narodem analnych sadomasochistycznych nekrofili. Odpowiedz Link Zgłoś
ruskozerca Re: Jakie 22 000 ??? 02.06.07, 10:43 zalosny ruski brudasie,internet daje anonimowo szanse ruskiemu scierwu bezkarnie obrazac Polakow.Jak myslisz ty ruski pedale,czy gdybys wszedl do mojego domu,i wypowiedzial sie w ten sposob,to wyszedlbys zywy? Wiec wy.pie..j w ta sympatyczna sobote z naszego netu,buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 10:10 Smarkaczu,zakroj rot!! Odpowiedz Link Zgłoś
ruskozerca Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 10:19 TY PIR.DOLONY RUSKU Z POLSKIM NICKIEM-JANKOWSKI1960-NIE O 22 TYSIACACH MOWIMY,A O MILIONACH STRACONYCH LUDZKICH LOSACH NA PRZESTRZENI SETEK LAT,TY JEB,ANA TATARSKA CHORDO DZIKUSOW ZE WSCHODU.NIE POWINNISCIE ISTNIEC SCIERWA. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 07:26 jeżeli u nas przeprowadzono by takie badania to stawiam że w pierwszej czwórce znalazła by się Rosja,Niemcy,Izrael i Ukraina Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Lepszy jest ranking ,,przyjaciół''.... 01.06.07, 07:35 1.Kazachstan,bo Rusy są podporą rezimu Nazarbajewa. 2.Białoruś ,wiadomo :)))))) 3.Niemcy.W końcu rzadzili Rosją po Piotrze I.Tzw.Romanowowie to ,,czystej krwi Rosjanie'':))))).Byłą tylko jedna wpadka w ,,przyjaźni'',która kosztowała życie wielu milionów Rosjan.....ale Rusy oddali z nawiążką :))) i jest git. Ciekawe dlaczego nie spytano o ...Żydów?To by byłą dopiero krewa!Chyba ,że sondaż by sie ,,zretuszowało buahahahhahha :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
daretto Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 07:40 Za PRL-u to było fajnie. Nic nie mielismy do gadania, okradali nas jak chcieli, ale za to jak się Edward z Leonidem całowali.... Powróćże komuno do zakładów pracy Żeby znów szczęśliwi byli rodacy Żeby postać sobie mogli za szynką Żeby nic nie robić i pić tanie wino Pójdziemy z rodzina w wyborach głosować A potem po parku będziemy tańcować Niech wróci komuna i tania kiełbasa Pół litra na głowe i piwo na kaca Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 08:48 A skąd ty wiesz o tym okradaniu? W Rosji w tym czasie mówili, że to oni muszą utrzymywać Polskę i inne kraje bloku. Jakoś teraz nie widać aby Ruscy potrzebowali coś co ma Polska do zaoferowania. Nasz bilans handlowy z Rosją jest wyjątkowo niekorzystny. daretto napisał: > Za PRL-u to było fajnie. Nic nie mielismy do gadania, okradali nas jak chcieli, Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 10:10 No to porównaj stan liczebny wojska obecnej Rosji (poniżej 2 mln) z CCCP za czasów Breżniewa. Zaopatrzenie i wyżywienie takiej armii musiało kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 16:48 Tak, nas. W NRD stacjonowało pół miliona sowieckich żołnierzy, armia NRD liczyła 200 tysięcy, dodaj do tego ogromny aparat policyjny. Tuż za Bugiem stacjonował tzw. drugi rzut strategiczny, niektóre szlaki kolejowe i przejścia graniczne (np. Dorohusk czy Zubki Białostockie) były zamknięte dla ruchu cywilnego. Liczebność sowieckich wojsk w Polsce szacuje się na 50 tysięcy. Do tego dochodzi olbrzymi stan liczebny LWP, które strzelało do Polaków (1956, 1970, 1982) i najechało Czechosłowację. To dlatego produkcja rolna była wielka a jedzenie było na kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 17:49 zigzaur- jesteś cepem więc odpowiem ci w ramach wyjątku. Po pierwsze: ROsjanie tak nas okradali że np brali darmowe statki. Tylko ze gdy przestali brac te darmowe statki natychmiast stocznia upadła. Inaczej było? Nie było, pańśtwo co roku po 90r musiało ją dokapitalizowywac i itak skończyło się plajtą. Poza tym podajesz w poście wyżej liczby tak bzdurne, że nawet już nie śmieszne. Szkoda ze mamy słabą służbę zdrowia- gdyby była dobra dawno by cię z Lubiążu zamknęli. Piękne miejsce, cisze byś miał i spokój. Tylko nienawiść ciężko by ci było w kaftanie rozładowywać... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 17:53 A ty andrzejku, jesteś ministrem rolnictwa, z taką mózgownicą. Sowiety brały polskie statki, ale gospodarka PRL przypominała jeden wielki garnek. Stoczniowcom płacono drukowanymi złotówkami, które nie miały pokrycia w towarze. W czasach PRL nie było problemem przesłanie wagonu banknotów złotówkowych do stoczni, kopalni czy huty. Tylko, że nie można było nadrukować ani mięsa ani mieszkań, ani samochodów ani mebli ani odzieży. Stocznie polskie doskonale radzą sobie właśnie bez rubli transferowych. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 17:57 zigi zrij swe jablka sam, zboku he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 17:59 Co? Przerwę masz w przyjmowaniu klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 18:11 nie sadz ludzi po sobie, zboku-sprzedajacy-swe-cialo he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 10:11 Dziecko,ucz się smarkaczu i nie pieprz bzdur idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 07:43 alex-alexander napisał: > Nie Narod Polski, ale politycy doprowadzili do takiego stanu rzeczy. Skoro nawet za czasów SLD dawali Polsce ignora. Kwśniewskiego potraktowali na uroczystościach zakończenia wojny jak powietrze. A przecież w Polsce bardziej proruskich nie ma niż pochodne PZPR. Tylko ograniczony matoł nie jest w stanie zauważyć, że ichni car bardzo jest obrażony, że nie chcemy być nadal wasalem i to cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
przejazd14 Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 07:52 tbernard napisał: > alex-alexander napisał: > Wrogami Rosji sa po prostu jej sasiedzi ... tak zawsze było Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 10:11 Czy giertychowców (antyzachodnich, antyunijnych i antyamerykańskich) również uważasz za pochodną PZPR? Jeśli tak, to w pewnym sensie słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 17:59 zigi,zboku-buraku nie badz taki mudry he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 18:00 Jak to się z głodu durnieje, że nawet na monitorze widzi się buraka. Nawet w lustrze. Zjadłoby się, chociaż nać, co? Ale nielzia, Putana zabroniła. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 18:09 jak sie cie czyta to burakiem smierdzi juz wiem dzis dzien dziecka dlatego jestes taki nerwowy, zboku he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Polska jest jednym z największych wrogów Rosji 01.06.07, 07:52 A mnie to zupełnie zwisa. Dla mnie każdy rusek to nic innego jak tylko niewolnicze bydełko do poganiania przez okrutnych swoich krajanów. Zreszta co sie dziwić rosja to nic innego jak tylko taki Mozambik. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 07:58 Postawmy sobie za punkt honoru byc za rok na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:00 lavojtek napisał: > Postawmy sobie za punkt honoru byc za rok na pierwszym miejscu. OT BARAN Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:14 ksks3 napisał: > OT BARAN Nie baran tylko byk (urodzony w maju) ;) Jak nie potrafisz wylapac ironii to nie zabieraj glosu. Zastanawiajace jest ze rosjanie nie lubia nas narodu a my powtarzamy na kazdym kroku ze ruscy sa ogolnie cacy tylko ich rzad jest be. Otoz ja pojde dalej i oswiadczam ze nie lubie wszystkich rosjan, ktorzy popieraja swoj rzad :) Reszta jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 15:05 kropekuk1 napisał: > A mnie to zupełnie zwisa. Dla mnie każdy rusek to nic innego jak tylko > niewolnicze bydełko do poganiania przez okrutnych swoich krajanów. Zreszta co > sie dziwić rosja to nic innego jak tylko taki Mozambik. _________________________ Gdyby Rosja byla Mozambikiem, wtedyby GW i inne polskie media nie pisaly tak duzo o Rosji – prawie codziennie. W Rosji np. bardzo malo pisze sie o Polsce – tyle samo co o Mozambiku, nie wiecej. Wiec kto z nas jest Mozambikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
defuck2 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 16:54 W Rosji np. bardzo malo pisze sie o Polsce.. "Polska znika z Rosji" przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=wywiad&name=243 Odpowiedz Link Zgłoś
ruskozerca Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 11:08 Logika wypowiedzi "rosjanek" {czyli tych co ciagna druta w burdelach} jest taka: to Polacy sa sobie winni ze pisza,bo u nich sie o Polsce pisze tyle co o mozambiku.Widzisz ruski lachociagu,pisze sie przewaznie o tym co wazne i istotne,prasa to trybuna problemow a czesto dzwonek alarmowy,informujacy np.o powodzi.W waszym przypadku o zalewie propagandowej sieczki tego debila z kremla..O was sie tyle pisze bo w cywilizowanych krajach zawsze sie mowi o problemach.A jestescie NAJWIEKSZYM PROBLEMEM SWIATA.A ten fakt,ze o nas cicho w ruskiej prasie,swiadczy o Polsce jak najlepiej.Aktywizujecie sie gnidy tylko wtedy,gdy uda wam sie podpisac tajny protokol z Ribbentropem lub sfalszowac polskie dokukumenty fitosanitarne na mieso,ha,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 11:46 ruskozerca napisała: > Logika wypowiedzi "rosjanek" {czyli tych co ciagna druta w burdelach} jest taka > : > to Polacy sa sobie winni ze pisza,bo u nich sie o Polsce pisze tyle co o > mozambiku.Widzisz ruski lachociagu,pisze sie przewaznie o tym co wazne i > istotne,prasa to trybuna problemow a czesto dzwonek alarmowy,informujacy np.o > powodzi.W waszym przypadku o zalewie propagandowej sieczki tego debila z > kremla..O was sie tyle pisze bo w cywilizowanych krajach zawsze sie mowi o > problemach.A jestescie NAJWIEKSZYM PROBLEMEM SWIATA.A ten fakt,ze o nas cicho w > ruskiej prasie,swiadczy o Polsce jak najlepiej.Aktywizujecie sie gnidy tylko > wtedy,gdy uda wam sie podpisac tajny protokol z Ribbentropem lub sfalszowac > polskie dokukumenty fitosanitarne na mieso,ha,ha! --------------------------------------------- Alez sie podniecasz, biedaku. Mozesz sobie pomasturbowac nad tymi glupotami ktore napisales, gnojku. Napewno jeszcze szkoly nie skonczyles, a juz wiesz kto jest najwiekszym problemem swiata. Rub w konia, rob... Odpowiedz Link Zgłoś
ruskozerca Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 19:06 ha,ha ty ruska dziwko!wystarczy ze powie sie wam prawde w oczy a dostajecie malpiego rozumu,ha,ha,ha! Masturbujecie sie wy-kacapy-od setek lat dostajecie orgazmu z nienawisci do kazdego kto wypomni wam ulomnosci:kiedys zdradzieckie knowania w Europie,pozniej straszenie calego Swiata,potem swoim jeb.anym glodem lat 80-90,kiedy to zarliscie kur.wy finskie maslo i amerykanskie kurczaki,bo nie umieliscie wykarmic narodu,a Cywilizowany swiat was karmil ,bo bal sie pijanego i glonego ruskiego skur.wysyna z przyciskiem atomowym...I ty je.bana ruska suko masz czelnosc dzisiaj,kiedy sramy na was,i praktycznie mamy was w dupie czepiac sie o "nieprzyjazn"Polakow.A JE.BAL WAS PIES,TO ZE WASZE KOBIETY TO KU..,A FACECI PIJACTWO TO FAKT,I NIE ZMIENI TEGO NAWET ROPA I GAZ,CHYBA ZE W DUPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Rosjanki. 02.06.07, 11:34 W Polsce rzeczywiscie duzo pisze sie o Rosji. A duzo mniej o Niemczech, kraju bez porownania dla Polski wazniejszym. O takiej Holandi baaardzo rzadko. To proste, dostarczacie jednorazowej rozrywki dla mas, ktorej szukaja media. Gdzie znajdziesz cywilizowany kraj, ktorego prezydent caluje w pepki przypadkowe dzieci ? Kto zna drugi taki kraj, gdzie tlum bezkarnie napada dyplomatow z neutralnych krajow? Pijani marynarze porywaja okrety podwodne. Sam z przyjemnoscia o tym czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzianakonefka ERRATA 01.06.07, 08:03 Powinno być Nie Naród Polski ale rosyjscy politycy doprowadzili do takiego stanu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy A kto robi wode z mózgu Rosjanom ??? 01.06.07, 08:11 ich politycy tak rzadza aby zawsze mieli wroga !!! Bo wspołny wróg najlepiej jednoczy Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka Zaczęło się od głupiej przechwałki Kwaśniewskiego 01.06.07, 08:10 Kwaśniewski, chcąc sie pochwalić przed światem jaki z niego bohater, uświadomił Rosjanom, że polska obecność na Ukrainie ma ostrze antyrosyjskie. I stąd się zaczęło. Putin upokarzajacej porażki rosyjskiej w wyborach na Ukrainie, odniesionej przy polskiej pomocy, do tej pory nie może przeboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 A kto jest jednym z największych przjaciół Rosji? 01.06.07, 08:23 Niemcy, Kuba, Korea Północna, Libia... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sven_b Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:24 Ranking obrażalskiej blondynki 'Nie lubie kolezanek ktore mi przygadały'. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrowoj Straciliśmy sympatię takich ludzi jak Sołżenicyn 01.06.07, 08:35 "Kto zaczął - nie jest tu istotne. Problem polega na pełnym wzajemnym niezrozumieniu. Gdybyśmy, dla przykładu, przestali oskarżać Rosjan o ludobójstwo w Katyniu, a zaczęli mówić o komunistycznej zbrodni wojennej (też nie ulega przedawnieniu!), dawno w tej sprawie byśmy się porozumieli, gdyż tacy ludzie jak Sołżenicyn byliby po naszej stronie. Widzimy, niestety, wyłącznie swoją krzywdę. Kiedyś Rosjanom współczuliśmy, a oni odpłacali nam podziwem za naszą otwartość wobec nich w latach 60. i za nasz antykomunistyczny bunt w latach 80. Uczyli się polskiego, by czytać polską prasę. Byliśmy przecież najweselszym barakiem w obozie. Teraz gardzą nami za naszą pychę, cierpiętnictwo, za poniżanie ich prezydenta, którego popierają przecież masowo w całej swej różnorodności narodowej: za to przede wszystkim, że żyje im się coraz lepiej, że stać ich na wczasy w Hiszpanii i w Turcji, a paszporty mają przecież w domu, tak jak my." www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=wywiad&name=243 Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Straciliśmy sympatię takich ludzi jak Sołżeni 01.06.07, 08:52 Po pierwsze to nie lubią się oba antagonistyczne rządy i media, bo zwykli ludzie już dawno poszli po rozum, sympatyzują i prowadzą wspolne interesy. I to jest b.czytelne. Politycy zamiast te sympatie podtrzymywać i ułatwiać biznes, palą mosty jeden za drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
romanchch Re: Straciliśmy sympatię takich ludzi jak Sołżeni 01.06.07, 09:01 taaa, w zasadzie zgadzam sie z przedmowca, bo przeciez my obrazamy sie kiedy na swiecie mowia "polskie obozy koncentracyjne", ale tu jeszcze slychac w glosie Rosjan pewien zawod, bo zawsze mowili: kurica nie ptica, a Polsza nie zagranica" :-) a to jak jest dzisiaj nie do konca im pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Straciliśmy sympatię takich ludzi jak Sołżeni 01.06.07, 10:14 Nikt w Polsce tego zbrodniarza i durnia Wsadzia nie poniża. Poniżanie kogoś takiego jest niemożliwe, podobnie jak nie można spaść z podłogi. Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:51 dodaj wiecej nie polscy a zydowscy politycy bo ci rzadza polska od 60 lat Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: i tak trzymac ;) 01.06.07, 10:27 to dobrze jaszczurka,nie? teraz ruscy przynajmniej wiedza o tym ze niedaleko od nich mieszkaja bananowe tubylcy z 4rp a tak dalej by rp kojarzyli z zydami i niemcami he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: i tak trzymac ;) 01.06.07, 16:49 O ile byliby w stanie cokolwiek kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
defuck2 Re: i tak trzymac ;) 01.06.07, 16:56 Kojarzyc to raczej nie,ale pokazywac jako przyklad, jak to moze zle sie zkonczyc to jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
defuck2 Re: i tak trzymac ;) 01.06.07, 19:39 dopelnie swa odpowiedz. jedna grupa to najwyrazniej nie bedzie kojarzyla Mozambiku w dodatku drugiego,no bo po co.a druga najwyrazniej nim sie zainteresuje,no przeciez to drugi Mozambik!!inni moze przyjada do "najwieksze myliny Europy" w tym samym celu jak robia to anglicy itd.i to by bylo tyle na temat skojarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 10:09 Którzy? Odpowiedz Link Zgłoś
defuck2 Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 13:41 zaluje jednej rzeczy ze przy parlamencie UE nie ma strony z tlumaczeniami wypowiedzi polakow.jak ktorys z eurodeputowanych RP zaczyna mowic o tolerancji swego narodu,o braku rusofobii np. to razem z tlumaczeniem jego slow wyswietlac przyklady z takiego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerschreck Polska jest jednym z największych wrogów Rosji 01.06.07, 12:20 a rosja najwiekszym wrogiem Cywilizacji Zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 14:09 Ciekawe, że - wyjąwszy tradycyjnego wroga, czyli USA - w tej pierwszej siódemce są same byłe republiki ZSRR i państwa satelickie z Układu Warsz... Coś im się chyba misja cywilizacyjna na podbitych terenach nie powiodła :-D Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 15:30 Rosjanie lubią tylko te kraje, gdzie stacjonuje US Army - przykładem Niemcy. Tak że nas polubią dopiero jak przyjadą tu chłopcy Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek222 Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 15:31 Największy w WRóg Rosji to Rosja ! Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 15:37 Największy w WRóg Polski to Polska ! he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 17:44 Nie potrafisz samodzielnie ułożyć tekstu? Ach, prawda! Przecież to rusek... Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 17:52 zigi, masz okres? he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 17:54 Głodny jesteś? Wasz Wsadź zabronił jedzenia mięsa, to różne myśli się po waszych pustych łbach pętają... Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:00 zigi, zazyj tabletke i fantazuj, zboku he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:01 A u was tabletek niet, walnij stakana! A potem wal się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:06 zboku, zwolnili cie z pracy? chyba sie poznali na tobie he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:08 Rusku, ty się do żadnej pracy nie nadajesz. ("rusek" to coś gorszego niż "zbok") Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:14 z prazdnikom cie zboku! he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:33 zigi, ty idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
ruskozerca Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 02.06.07, 10:24 wypaliles sie juz kacapski gnojku,wiedz skoro nie masz nic do powiedzenia procz inwektyw to bardzo cie prosze: spier.dalaj juz z obcego tobie kulturowo forum,ponial ruski sukinsyn? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 02.06.07, 22:50 Paszoł won, za Don! Odpowiedz Link Zgłoś
defuck2 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 19:19 нда брат..довели! ЗНАМЕНИТАЯ польская интеллигенция показала свои интеллект хехе. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63444517&a=63479923 Odpowiedz Link Zgłoś
defuck2 rusek11 01.06.07, 19:23 нда брат..довели! ЗНАМЕНИТАЯ польская интеллигенция показала свои интеллект хехе. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63444517&a=63479923 Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: defuck2 02.06.07, 00:32 zigi to znany zboczeniec ostatnio probowal udowadniac ze przestepstwa popelnione na dzieciach sa OK ogolnie nie jest tak nerwowy, ale chyba pelnia ksiezyca tak na niego dziala czasami bywa nawet calkiem do rzeczy i dlatego trza do niego podchodzic z odrobina humoru Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 18:06 Nie jesteśmy wrogami,a istniejący stan oziębienia stosunków jest przejsciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosji 01.06.07, 18:32 obecny rzad moze jedynie kasac Rosje na wysokosci kostki... Odpowiedz Link Zgłoś
ruskozerca Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 10:21 zmien nicka,ruski gnojku,bo kos jeszcze pomysli ze Polak moze miec takie poj.ebane mysli we lbie. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 A Chiny? 01.06.07, 20:04 Zdawaloby sie, ze to Chiny stanowia najwieksze, potencjalnie przynajmniej, zagrozenie dla Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Rosja była naszym wrogiem. Od zawsze. 01.06.07, 20:12 Rosja i Niemcy. Teraz Niemcy udają obojętnych lub trochę znajomych. Rosja wściekła na nas za stracenie swych wpływów wywołuje wrogość. Jeszcze dotyczy to tylko rządu, ale kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą. Rząd rosyjski wpaja swym poddanym, że to my jestesmy ich wrogami. Polacy lubią Rosjan bo to świetni ludzie. To normalne działanie każdego, kto chce kogoś zniszczyć. Na szczęście Rosja nie jest już potęgą. Jeśli Unia zachowa spokój i będzie konsekwentnie upierać się przy jednosci, to rząd rosyjski bedzie musiał zmienić politykę. Tylko czy Unia potrafi być konsekwentna? Niemcy prowadzą interesy w Rosją łamiąc solidarność Unii. Odpowiedz Link Zgłoś