Dodaj do ulubionych

Polska jest jednym z największych wrogów Rosji

01.06.07, 07:01
Nie Narod Polski, ale politycy doprowadzili do takiego stanu rzeczy.
Obserwuj wątek
    • michalng Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 07:15
      Politycy Rosyjscy i ich media doprowadzily do takiego stanu rzeczy. Nasi maja
      maja raczej ograniczone oddzialywanie na rosyjska opinie publiczną.
      • rosjanki Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Polski 01.06.07, 14:59
        michalng napisał:

> Politycy Rosyjscy i ich media doprowadzily do takiego stanu rzeczy. Nasi maja
        > maja raczej ograniczone oddzialywanie na rosyjska opinie publiczną.

Co do mnie, kiedys mialam wielka sympatie do Polski. Teraz tez zaliczam ja do wrogow Rosji, ale tak mysle wlasnie po ogladnaiu TVP i przeczytaniu mediow polskich, np. Gazety Wyborczej. Co do mediow rosyjskich, o Polsce w nich prawie nic sie nie mowi, pelna cisza, i mowi sie o Polsce tylko wtedy, gdy Polska sama robi jakies prowokacje przeciw Rosji, bo wtedy politycy i dziennikarze musza przeciez cos odpowiedziec na polskie prowokacje.
        • andrzej.sawa Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 15:35
          Kto kogo prowokuje?Dziecko zacznij myśleć.
          Fakt,jest poważna polska prowokacja - jesteśmy niepodlegli.
          • defuck2 Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 16:50

> Kto kogo prowokuje?Dziecko zacznij myśleć.
            > Fakt,jest poważna polska prowokacja - jesteśmy niepodlegli.
            Przypomnialo mi sie.ostatnio w polskiej prasie czesto cytowany jest O.Bismarck i
            jego wypowiedz o Rosji,ze nie jest tak silna,ale i nie jest tak slaba jak sie
            wydaje (chyba to tak leci)
            Pozwole sobie zacytowac inna jego wypowiedz wlasnie pasujacej do " polska
            prowokacja - jesteśmy niepodlegli" Chcecie ich zniszczyć? Dajcie się im samym
            rządzić!.kogo dotyczy ta wypowiedz nie musze mowic.
            • zigzaur Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 17:50
              No, nie uważałbym Bismarcka za autorytet:

1. Doradzał, aby Niemcy nie zadzierały z Rosją a sam śmiertelnie Rosję obraził
              (Kongres Berliński, 1878, dyplomacja Bismarcka zniszczyła wszystkie korzyści
              rosyjskiego wojennego zwycięstwa nad Turcją).

2. Tak rządził Niemcami, tak doradzał Kajzerom, że powstała Ententa, która
              zniszczyła II Rzeszę.
              • rusek11 Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 17:55
                nie pitol zboczku

he...he...
                • zigzaur Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 17:58
                  Nie zabieraj głosu, rusku, bo nawet nie wiesz, kto to był Bismarck. Lepiej się
                  zaspokój oralno-analnie.
                  • rusek11 Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 18:02
                    wiem, bismark to twoja seksualna fantazja, zboku

he...he...
                    • zigzaur Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 18:04
                      Tyle wiesz o Bismarcku?

Idź do Maskwy do mawzolieja i wydupcz trupa Lenina. Tylko zaplanuj wiele czasu,
                      bo kolejka długa.
                      • rusek11 Re: Polskie media wywolaly u mnie wrogosc do Pols 01.06.07, 18:09
                        o leninie tez marzysz, dzieciolubca zboczony

he...he...
    • sumienie.lk Jaki naród - tacy politycy 01.06.07, 07:15
      A niby kto ich wybiera? Krasnoludki?
    • leszek993 Polska jest jednym z największych wrogów Rosji 01.06.07, 07:18
      A czego ta banda dzikich drani oczekuje od Polaków -miłości????Wymordowali setki
      tysięcy niewinnych Polaków i miliony swoich i co oczekują sympatii.Tego nawet
      cynizmem nie można nazwać.Precz z Rosją i ich carem Putaną po włosku kur.....a.
      • jankowski1960 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 07:41
        z 22 000 robisz setki tysiecy. nie przesadzaj.
        • leszek993 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:25
          A okres zaborów specu od historii nie liczysz,była to inna Rosja??????????????????
        • tocqueville Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:32
          Polskich ofiar rezimu stalinowskiego było kilkaset tysięcy.
          Z Gułagu nie wróciło bardzo wielu.

• zigzaur Jakie 22 000 ??? 01.06.07, 10:08
          W chwili wybuchu wojny, 1 września 1939, Polska liczyła 36 mln ludzi. W chwili
          zakończenia 9 maja 1945 około 24 mln. Różnica wynosi 12 mln. Teraz odejmijmy 3
          mln Żydów zabitych przez Niemców z pobudek nacjonalistycznych. Pozostanie 9 mln.
          Odejmijmy 2 mln ofiar zbrodni niemieckich. Pozostanie 7 mln ofiar zbrodni
          rosyjskich.

Tak to w przybliżeniu wygląda.
          • rosjanki Jakie 7 milionow? 01.06.07, 14:49
            zigzaur napisał:

> W chwili wybuchu wojny, 1 września 1939, Polska liczyła 36 mln ludzi. W chwili
            > zakończenia 9 maja 1945 około 24 mln. Różnica wynosi 12 mln. Teraz odejmijmy 3
            > mln Żydów zabitych przez Niemców z pobudek nacjonalistycznych. Pozostanie 9 mln
            > .
            > Odejmijmy 2 mln ofiar zbrodni niemieckich. Pozostanie 7 mln ofiar zbrodni
            > rosyjskich.
            >
            > Tak to w przybliżeniu wygląda.
            ---------------------------------

Przed wojna Polska w tych 36 milionach liczyla tez 9 milionow Ukracincoq i Bialorisinow na zachodnich ziemiach Ukrainy i Bialorusi, ktore po wojnie zostaly zwrocone do Ukrainy i Bialorusi. Wiec o jakich 7 milionach zabitych mowisz? Wrecc przeciwnie wyszlo: 2 miliony ludzi wiecej w Polsce stalo.
            • zigzaur Źle liczycie, Rosjanki: 01.06.07, 16:44
              1. Ten ubytek ludności uwzględniał zaludnienie ziem przyłączonych do Polski w
              1945, więc powinno przybyć.
              2. Białorusinów i Ukraińców też mordowaliście. Ja podałem ludność Polski z 1939,
              obejmującą także mniejszości narodowe.
              3. Terytoria zrabowane przez Rosję w 1939 wcale nie zostały "zwrócone". One
              zostały przyłączone do zbrodniczego państwa sowieckiego. Ich ludność została w
              większości wywieziona na Syberię lub wymordowana przez Rosjan.
              4. Bardzo wielu Polaków z wschodnich ziem Rzeczypospolitej uciekło spod
              sowieckiego jarzma do Generalnej Guberni. Dzięki temu uratowali życie.
            • ruskozerca Re: Jakie 7 milionow? 02.06.07, 10:36
              prostytutki ruskie!!! Nie wam ku.rwy nasze straty liczyc! Kiedy taka ruska bladz
              bierze sie za matematyke,zawsze wychodzi ze obywatele RP to ukraincy i
              bialorusini,a Polska z 1939 to tylko takie "cos".DZIWKO RUSKA!wasz kraj dziki to
              dzis mieszanka 100 narodow,i nikt nie dzieli ich suko na
              bialorusinow,czeczenow,sybirakow itp.Masz suko obowiaczek szanowac historyczne
              fakty,a te mowia jasno: wspolnie z hitlerem napadliscie oku..ency na wolny
              kraj,zawladneliscie terytorium jak jakims ochlapem,niszczyliscie go 50 lat,a
              teraz taka kur.wa jak ty smie liczyc i przyporzadkowywac w/g pochodzenia moich
              przodkow?Ty ruska suko,takie gnidy powinno sie z urzedu gniesc.
              • rosjanki Re: Jakie 7 milionow? 02.06.07, 11:39
                ruskozerca napisała:

> prostytutki ruskie!!! Nie wam ku.rwy nasze straty liczyc! Kiedy taka ruska blad
                > z
                > bierze sie za matematyke,zawsze wychodzi ze obywatele RP to ukraincy i
                > bialorusini,a Polska z 1939 to tylko takie "cos".DZIWKO RUSKA!wasz kraj dziki t
                > o
                > dzis mieszanka 100 narodow,i nikt nie dzieli ich suko na
                > bialorusinow,czeczenow,sybirakow itp.Masz suko obowiaczek szanowac historyczne
                > fakty,a te mowia jasno: wspolnie z hitlerem napadliscie oku..ency na wolny
                > kraj,zawladneliscie terytorium jak jakims ochlapem,niszczyliscie go 50 lat,a
                > teraz taka kur.wa jak ty smie liczyc i przyporzadkowywac w/g pochodzenia moich
                > przodkow?Ty ruska suko,takie gnidy powinno sie z urzedu gniesc.

Закрой свою вонючую пасть и вплюнь член изо рта, говнюк сраный. Тебе, козлу затраханному, вообще не давали слово. Твоё место у параши.
          • rusek11 Re: Jakie 22 000 ??? 01.06.07, 17:56
            w przyblozeniu to ty zigi jestes zwyklym polaczkowskim zbokiem

he...he...
            • zigzaur Re: Jakie 22 000 ??? 01.06.07, 17:57
              To wy jesteście narodem analnych sadomasochistycznych nekrofili.
            • ruskozerca Re: Jakie 22 000 ??? 02.06.07, 10:43
              zalosny ruski brudasie,internet daje anonimowo szanse ruskiemu scierwu bezkarnie
              obrazac Polakow.Jak myslisz ty ruski pedale,czy gdybys wszedl do mojego domu,i
              wypowiedzial sie w ten sposob,to wyszedlbys zywy? Wiec wy.pie..j w ta
              sympatyczna sobote z naszego netu,buraku.
        • andrzej.sawa Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 10:10
          Smarkaczu,zakroj rot!!
        • ruskozerca Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 10:19
          TY PIR.DOLONY RUSKU Z POLSKIM NICKIEM-JANKOWSKI1960-NIE O 22 TYSIACACH MOWIMY,A
          O MILIONACH STRACONYCH LUDZKICH LOSACH NA PRZESTRZENI SETEK LAT,TY JEB,ANA
          TATARSKA CHORDO DZIKUSOW ZE WSCHODU.NIE POWINNISCIE ISTNIEC SCIERWA.
    • poglodzio Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 07:26
      jeżeli u nas przeprowadzono by takie badania to stawiam że w pierwszej czwórce
      znalazła by się Rosja,Niemcy,Izrael i Ukraina
    • amanasunta Lepszy jest ranking ,,przyjaciół''.... 01.06.07, 07:35
      1.Kazachstan,bo Rusy są podporą rezimu Nazarbajewa.
      2.Białoruś ,wiadomo :))))))
      3.Niemcy.W końcu rzadzili Rosją po Piotrze I.Tzw.Romanowowie to ,,czystej krwi
      Rosjanie'':))))).Byłą tylko jedna wpadka w ,,przyjaźni'',która kosztowała życie
      wielu milionów Rosjan.....ale Rusy oddali z nawiążką :))) i jest git.

Ciekawe dlaczego nie spytano o ...Żydów?To by byłą dopiero krewa!Chyba ,że
      sondaż by sie ,,zretuszowało buahahahhahha :)))))))
    • daretto Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 07:40
      Za PRL-u to było fajnie. Nic nie mielismy do gadania, okradali nas jak chcieli,
      ale za to jak się Edward z Leonidem całowali....
      Powróćże komuno do zakładów pracy
      Żeby znów szczęśliwi byli rodacy
      Żeby postać sobie mogli za szynką
      Żeby nic nie robić i pić tanie wino
      Pójdziemy z rodzina w wyborach głosować
      A potem po parku będziemy tańcować
      Niech wróci komuna i tania kiełbasa
      Pół litra na głowe i piwo na kaca
      • baby1 Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 08:48
        A skąd ty wiesz o tym okradaniu? W Rosji w tym czasie mówili, że to oni muszą
        utrzymywać Polskę i inne kraje bloku.
        Jakoś teraz nie widać aby Ruscy potrzebowali coś co ma Polska do zaoferowania.
        Nasz bilans handlowy z Rosją jest wyjątkowo niekorzystny.

daretto napisał:

> Za PRL-u to było fajnie. Nic nie mielismy do gadania, okradali nas jak
        chcieli,
        • zigzaur Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 10:10
          No to porównaj stan liczebny wojska obecnej Rosji (poniżej 2 mln) z CCCP za
          czasów Breżniewa. Zaopatrzenie i wyżywienie takiej armii musiało kosztować.
          • andrzej.sawa Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 10:13
            Kogo?Nas?
            • zigzaur Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 16:48
              Tak, nas.
              W NRD stacjonowało pół miliona sowieckich żołnierzy, armia NRD liczyła 200
              tysięcy, dodaj do tego ogromny aparat policyjny.
              Tuż za Bugiem stacjonował tzw. drugi rzut strategiczny, niektóre szlaki kolejowe
              i przejścia graniczne (np. Dorohusk czy Zubki Białostockie) były zamknięte dla
              ruchu cywilnego.
              Liczebność sowieckich wojsk w Polsce szacuje się na 50 tysięcy. Do tego dochodzi
              olbrzymi stan liczebny LWP, które strzelało do Polaków (1956, 1970, 1982) i
              najechało Czechosłowację.

To dlatego produkcja rolna była wielka a jedzenie było na kartki.
              • andrzejbj Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 17:49
                zigzaur- jesteś cepem więc odpowiem ci w ramach wyjątku. Po pierwsze: ROsjanie tak nas okradali że np brali darmowe statki. Tylko ze gdy przestali brac te darmowe statki natychmiast stocznia upadła. Inaczej było? Nie było, pańśtwo co roku po 90r musiało ją dokapitalizowywac i itak skończyło się plajtą. Poza tym podajesz w poście wyżej liczby tak bzdurne, że nawet już nie śmieszne. Szkoda ze mamy słabą służbę zdrowia- gdyby była dobra dawno by cię z Lubiążu zamknęli. Piękne miejsce, cisze byś miał i spokój. Tylko nienawiść ciężko by ci było w kaftanie rozładowywać...
                • zigzaur Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 17:53
                  A ty andrzejku, jesteś ministrem rolnictwa, z taką mózgownicą.

Sowiety brały polskie statki, ale gospodarka PRL przypominała jeden wielki
                  garnek. Stoczniowcom płacono drukowanymi złotówkami, które nie miały pokrycia w
                  towarze. W czasach PRL nie było problemem przesłanie wagonu banknotów
                  złotówkowych do stoczni, kopalni czy huty. Tylko, że nie można było nadrukować
                  ani mięsa ani mieszkań, ani samochodów ani mebli ani odzieży.

Stocznie polskie doskonale radzą sobie właśnie bez rubli transferowych.
          • rusek11 Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 17:57
            zigi zrij swe jablka sam, zboku

he...he...
            • zigzaur Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 17:59
              Co? Przerwę masz w przyjmowaniu klientów?
              • rusek11 Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 18:11
                nie sadz ludzi po sobie, zboku-sprzedajacy-swe-cialo

he...he...
        • andrzej.sawa Re: Ja chcę do PRL-u !!!!!! 01.06.07, 10:11
          Dziecko,ucz się smarkaczu i nie pieprz bzdur idioto.
    • tbernard politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 07:43
      alex-alexander napisał:

> Nie Narod Polski, ale politycy doprowadzili do takiego stanu rzeczy.

Skoro nawet za czasów SLD dawali Polsce ignora. Kwśniewskiego potraktowali na
      uroczystościach zakończenia wojny jak powietrze. A przecież w Polsce bardziej
      proruskich nie ma niż pochodne PZPR. Tylko ograniczony matoł nie jest
      w stanie zauważyć, że ichni car bardzo jest obrażony, że nie chcemy
      być nadal wasalem i to cały problem.
      • przejazd14 Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 07:52
        tbernard napisał:

> alex-alexander napisał:
        >

Wrogami Rosji sa po prostu jej sasiedzi ... tak zawsze było
      • zigzaur Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 10:11
        Czy giertychowców (antyzachodnich, antyunijnych i antyamerykańskich) również
        uważasz za pochodną PZPR?

Jeśli tak, to w pewnym sensie słusznie.
        • rusek11 Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 17:59
          zigi,zboku-buraku nie badz taki mudry

he...he...
          • zigzaur Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 18:00
            Jak to się z głodu durnieje, że nawet na monitorze widzi się buraka. Nawet w
            lustrze. Zjadłoby się, chociaż nać, co? Ale nielzia, Putana zabroniła.
            • rusek11 Re: politycy rosyjscy zapewne 01.06.07, 18:09
              jak sie cie czyta to burakiem smierdzi

juz wiem dzis dzien dziecka dlatego jestes taki nerwowy, zboku

he...he...
    • kropekuk1 Polska jest jednym z największych wrogów Rosji 01.06.07, 07:52
      A mnie to zupełnie zwisa. Dla mnie każdy rusek to nic innego jak tylko
      niewolnicze bydełko do poganiania przez okrutnych swoich krajanów. Zreszta co
      sie dziwić rosja to nic innego jak tylko taki Mozambik.
      • lavojtek Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 07:58
        Postawmy sobie za punkt honoru byc za rok na pierwszym miejscu.
        • ksks3 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:00
          lavojtek napisał:

> Postawmy sobie za punkt honoru byc za rok na pierwszym miejscu.

OT BARAN
          • lavojtek Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:14
            ksks3 napisał:

> OT BARAN

Nie baran tylko byk (urodzony w maju) ;)
            Jak nie potrafisz wylapac ironii to nie zabieraj glosu.
            Zastanawiajace jest ze rosjanie nie lubia nas narodu a my powtarzamy na kazdym
            kroku ze ruscy sa ogolnie cacy tylko ich rzad jest be. Otoz ja pojde dalej i
            oswiadczam ze nie lubie wszystkich rosjan, ktorzy popieraja swoj rzad :) Reszta
            jest ok!
      • rosjanki Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 15:05
        kropekuk1 napisał:

> A mnie to zupełnie zwisa. Dla mnie każdy rusek to nic innego jak tylko
        > niewolnicze bydełko do poganiania przez okrutnych swoich krajanów. Zreszta co
        > sie dziwić rosja to nic innego jak tylko taki Mozambik.

Gdyby Rosja byla Mozambikiem, wtedyby GW i inne polskie media nie pisaly tak duzo o Rosji – prawie codziennie. W Rosji np. bardzo malo pisze sie o Polsce – tyle samo co o Mozambiku, nie wiecej. Wiec kto z nas jest Mozambikiem?
        • defuck2 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 16:54
          W Rosji np. bardzo malo pisze sie o Polsce..
          "Polska znika z Rosji"
          przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=wywiad&name=243
        • ruskozerca Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 11:08
          Logika wypowiedzi "rosjanek" {czyli tych co ciagna druta w burdelach} jest taka:
          to Polacy sa sobie winni ze pisza,bo u nich sie o Polsce pisze tyle co o
          mozambiku.Widzisz ruski lachociagu,pisze sie przewaznie o tym co wazne i
          istotne,prasa to trybuna problemow a czesto dzwonek alarmowy,informujacy np.o
          powodzi.W waszym przypadku o zalewie propagandowej sieczki tego debila z
          kremla..O was sie tyle pisze bo w cywilizowanych krajach zawsze sie mowi o
          problemach.A jestescie NAJWIEKSZYM PROBLEMEM SWIATA.A ten fakt,ze o nas cicho w
          ruskiej prasie,swiadczy o Polsce jak najlepiej.Aktywizujecie sie gnidy tylko
          wtedy,gdy uda wam sie podpisac tajny protokol z Ribbentropem lub sfalszowac
          polskie dokukumenty fitosanitarne na mieso,ha,ha!
          • rosjanki Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 11:46
            ruskozerca napisała:

> Logika wypowiedzi "rosjanek" {czyli tych co ciagna druta w burdelach} jest taka
            > :
            > to Polacy sa sobie winni ze pisza,bo u nich sie o Polsce pisze tyle co o
            > mozambiku.Widzisz ruski lachociagu,pisze sie przewaznie o tym co wazne i
            > istotne,prasa to trybuna problemow a czesto dzwonek alarmowy,informujacy np.o
            > powodzi.W waszym przypadku o zalewie propagandowej sieczki tego debila z
            > kremla..O was sie tyle pisze bo w cywilizowanych krajach zawsze sie mowi o
            > problemach.A jestescie NAJWIEKSZYM PROBLEMEM SWIATA.A ten fakt,ze o nas cicho w
            > ruskiej prasie,swiadczy o Polsce jak najlepiej.Aktywizujecie sie gnidy tylko
            > wtedy,gdy uda wam sie podpisac tajny protokol z Ribbentropem lub sfalszowac
            > polskie dokukumenty fitosanitarne na mieso,ha,ha!
            ---------------------------------------------

Alez sie podniecasz, biedaku. Mozesz sobie pomasturbowac nad tymi glupotami ktore napisales, gnojku. Napewno jeszcze szkoly nie skonczyles, a juz wiesz kto jest najwiekszym problemem swiata. Rub w konia, rob...
            • ruskozerca Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 19:06
              ha,ha ty ruska dziwko!wystarczy ze powie sie wam prawde w oczy a dostajecie
              malpiego rozumu,ha,ha,ha! Masturbujecie sie wy-kacapy-od setek lat dostajecie
              orgazmu z nienawisci do kazdego kto wypomni wam ulomnosci:kiedys zdradzieckie
              knowania w Europie,pozniej straszenie calego Swiata,potem swoim jeb.anym glodem
              lat 80-90,kiedy to zarliscie kur.wy finskie maslo i amerykanskie kurczaki,bo nie
              umieliscie wykarmic narodu,a Cywilizowany swiat was karmil ,bo bal sie pijanego
              i glonego ruskiego skur.wysyna z przyciskiem atomowym...I ty je.bana ruska suko
              masz czelnosc dzisiaj,kiedy sramy na was,i praktycznie mamy was w dupie czepiac
              sie o "nieprzyjazn"Polakow.A JE.BAL WAS PIES,TO ZE WASZE KOBIETY TO KU..,A
              FACECI PIJACTWO TO FAKT,I NIE ZMIENI TEGO NAWET ROPA I GAZ,CHYBA ZE W DUPIE.
        • borrka Rosjanki. 02.06.07, 11:34
          W Polsce rzeczywiscie duzo pisze sie o Rosji.
          A duzo mniej o Niemczech, kraju bez porownania dla Polski wazniejszym.
          O takiej Holandi baaardzo rzadko.

To proste, dostarczacie jednorazowej rozrywki dla mas, ktorej szukaja media.
          Gdzie znajdziesz cywilizowany kraj, ktorego prezydent caluje w pepki przypadkowe dzieci ?
          Kto zna drugi taki kraj, gdzie tlum bezkarnie napada dyplomatow z neutralnych krajow?
          Pijani marynarze porywaja okrety podwodne.

Sam z przyjemnoscia o tym czytam.
    • miedzianakonefka ERRATA 01.06.07, 08:03
      Powinno być Nie Naród Polski ale rosyjscy politycy doprowadzili do takiego
      stanu rzeczy.
      • puchowy A kto robi wode z mózgu Rosjanom ??? 01.06.07, 08:11
        ich politycy tak rzadza aby zawsze mieli wroga !!!

Bo wspołny wróg najlepiej jednoczy

• roztoka Zaczęło się od głupiej przechwałki Kwaśniewskiego 01.06.07, 08:10
      Kwaśniewski, chcąc sie pochwalić przed światem jaki z niego bohater, uświadomił
      Rosjanom, że polska obecność na Ukrainie ma ostrze antyrosyjskie. I stąd się
      zaczęło. Putin upokarzajacej porażki rosyjskiej w wyborach na Ukrainie,
      odniesionej przy polskiej pomocy, do tej pory nie może przeboleć.
    • herkus-monte A za co mam kochac ruskich? za lata komunizmu? 01.06.07, 08:11
      ???
    • gamon0 A kto jest jednym z największych przjaciół Rosji? 01.06.07, 08:23
      Niemcy, Kuba, Korea Północna, Libia... :)))
    • sven_b Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:24
      Ranking obrażalskiej blondynki 'Nie lubie kolezanek ktore mi przygadały'.
    • dobrowoj Straciliśmy sympatię takich ludzi jak Sołżenicyn 01.06.07, 08:35
      "Kto zaczął - nie jest tu istotne. Problem polega na pełnym wzajemnym
      niezrozumieniu. Gdybyśmy, dla przykładu, przestali oskarżać Rosjan o
      ludobójstwo w Katyniu, a zaczęli mówić o komunistycznej zbrodni wojennej (też
      nie ulega przedawnieniu!), dawno w tej sprawie byśmy się porozumieli, gdyż
      tacy ludzie jak Sołżenicyn byliby po naszej stronie. Widzimy, niestety,
      wyłącznie swoją krzywdę. Kiedyś
      Rosjanom współczuliśmy, a oni odpłacali nam podziwem za naszą otwartość wobec
      nich w latach 60. i za nasz antykomunistyczny bunt w latach 80. Uczyli się
      polskiego, by czytać polską prasę. Byliśmy przecież najweselszym barakiem w
      obozie. Teraz gardzą nami za naszą pychę, cierpiętnictwo, za poniżanie ich
      prezydenta, którego popierają przecież masowo w całej swej różnorodności
      narodowej: za to przede wszystkim, że żyje im się coraz lepiej, że stać ich na
      wczasy w Hiszpanii i w Turcji, a paszporty mają przecież w domu, tak jak my."

www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=wywiad&name=243
      • net_friend Re: Straciliśmy sympatię takich ludzi jak Sołżeni 01.06.07, 08:52
        Po pierwsze to nie lubią się oba antagonistyczne rządy i media, bo zwykli ludzie
        już dawno poszli po rozum, sympatyzują i prowadzą wspolne interesy. I to jest
        b.czytelne. Politycy zamiast te sympatie podtrzymywać i ułatwiać biznes, palą
        mosty jeden za drugim.
      • romanchch Re: Straciliśmy sympatię takich ludzi jak Sołżeni 01.06.07, 09:01
        taaa, w zasadzie zgadzam sie z przedmowca, bo przeciez my obrazamy sie kiedy na
        swiecie mowia "polskie obozy koncentracyjne", ale tu jeszcze slychac w glosie
        Rosjan pewien zawod, bo zawsze mowili: kurica nie ptica, a Polsza nie zagranica"
        :-) a to jak jest dzisiaj nie do konca im pasuje...
      • zigzaur Re: Straciliśmy sympatię takich ludzi jak Sołżeni 01.06.07, 10:14
        Nikt w Polsce tego zbrodniarza i durnia Wsadzia nie poniża.

Poniżanie kogoś takiego jest niemożliwe, podobnie jak nie można spaść z podłogi.
    • bambooko Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 08:51
      dodaj wiecej nie polscy a zydowscy politycy bo ci rzadza polska od 60 lat
    • gekon1979 i tak trzymac ;) 01.06.07, 09:04

• rusek11 Re: i tak trzymac ;) 01.06.07, 10:27
        to dobrze jaszczurka,nie?
        teraz ruscy przynajmniej wiedza o tym ze niedaleko od nich mieszkaja bananowe
        tubylcy z 4rp
        a tak dalej by rp kojarzyli z zydami i niemcami

he...he...
        • zigzaur Re: i tak trzymac ;) 01.06.07, 16:49
          O ile byliby w stanie cokolwiek kojarzyć.
          • defuck2 Re: i tak trzymac ;) 01.06.07, 16:56
            Kojarzyc to raczej nie,ale pokazywac jako przyklad, jak to moze zle sie zkonczyc
            to jak najbardziej.
            • defuck2 Re: i tak trzymac ;) 01.06.07, 19:39
              dopelnie swa odpowiedz.
              jedna grupa to najwyrazniej nie bedzie kojarzyla Mozambiku w dodatku drugiego,no
              bo po co.a druga najwyrazniej nim sie zainteresuje,no przeciez to drugi
              Mozambik!!inni moze przyjada do "najwieksze myliny Europy" w tym samym celu jak
              robia to anglicy itd.i to by bylo tyle na temat skojarzen.
    • andrzej.sawa Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 10:09
      Którzy?
      • defuck2 Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 13:41
        zaluje jednej rzeczy ze przy parlamencie UE nie ma strony z tlumaczeniami
        wypowiedzi polakow.jak ktorys z eurodeputowanych RP zaczyna mowic o tolerancji
        swego narodu,o braku rusofobii np. to razem z tlumaczeniem jego slow wyswietlac
        przyklady z takiego forum.
    • panzerschreck Polska jest jednym z największych wrogów Rosji 01.06.07, 12:20
      a rosja najwiekszym wrogiem Cywilizacji Zachodniej.
    • kapitan.kirk Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 14:09
      Ciekawe, że - wyjąwszy tradycyjnego wroga, czyli USA - w tej pierwszej siódemce
      są same byłe republiki ZSRR i państwa satelickie z Układu Warsz... Coś im się
      chyba misja cywilizacyjna na podbitych terenach nie powiodła :-D
      Pzdr
    • aron2004 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 15:30
      Rosjanie lubią tylko te kraje, gdzie stacjonuje US Army - przykładem Niemcy.
      Tak że nas polubią dopiero jak przyjadą tu chłopcy Busha.
    • gupek222 Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 15:31
      Największy w WRóg Rosji to Rosja !
      • rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 15:37
        Największy w WRóg Polski to Polska !

he...he...

• zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 17:44
          Nie potrafisz samodzielnie ułożyć tekstu?

Ach, prawda! Przecież to rusek...
          • rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 17:52
            zigi, masz okres?

he...he...
            • zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 17:54
              Głodny jesteś?

Wasz Wsadź zabronił jedzenia mięsa, to różne myśli się po waszych pustych łbach
              pętają...
              • rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:00
                zigi, zazyj tabletke i fantazuj, zboku

he...he...
                • zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:01
                  A u was tabletek niet, walnij stakana! A potem wal się sam.
                  • rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:06
                    zboku, zwolnili cie z pracy?
                    chyba sie poznali na tobie

he...he...
                    • zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:08
                      Rusku, ty się do żadnej pracy nie nadajesz.

("rusek" to coś gorszego niż "zbok")
                      • rusek11 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:14
                        z prazdnikom cie zboku!

he...he...

• jankowski1960 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 18:33
                        zigi, ty idioto!
                        • ruskozerca Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 02.06.07, 10:24
                          wypaliles sie juz kacapski gnojku,wiedz skoro nie masz nic do powiedzenia procz
                          inwektyw to bardzo cie prosze: spier.dalaj juz z obcego tobie kulturowo
                          forum,ponial ruski sukinsyn?
                        • zigzaur Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 02.06.07, 22:50
                          Paszoł won, za Don!
                    • defuck2 Re: Największy w WRóg Rosji to Rosja ! 01.06.07, 19:19
                      нда брат..довели!
                      ЗНАМЕНИТАЯ польская интеллигенция показала свои интеллект хехе.
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63444517&a=63479923
                      • defuck2 rusek11 01.06.07, 19:23
                        нда брат..довели!
                        ЗНАМЕНИТАЯ польская
                        интеллигенция
                        показала свои
                        интеллект хехе.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63444517&a=63479923
                        • rusek11 Re: defuck2 02.06.07, 00:32
                          zigi to znany zboczeniec
                          ostatnio probowal udowadniac ze przestepstwa popelnione na dzieciach sa OK
                          ogolnie nie jest tak nerwowy, ale chyba pelnia ksiezyca tak na niego dziala
                          czasami bywa nawet calkiem do rzeczy i dlatego trza do niego podchodzic z
                          odrobina humoru
    • dzimbim Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 01.06.07, 18:06
      Nie jesteśmy wrogami,a istniejący stan oziębienia stosunków jest przejsciowy.
      • jankowski1960 Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosji 01.06.07, 18:32
        obecny rzad moze jedynie kasac Rosje na wysokosci kostki...
        • ruskozerca Re: Polska jest jednym z największych wrogów Rosj 02.06.07, 10:21
          zmien nicka,ruski gnojku,bo kos jeszcze pomysli ze Polak moze miec takie
          poj.ebane mysli we lbie.
    • strzelec51 A Chiny? 01.06.07, 20:04
      Zdawaloby sie, ze to Chiny stanowia najwieksze, potencjalnie przynajmniej,
      zagrozenie dla Rosji.
    • jurwal Rosja była naszym wrogiem. Od zawsze. 01.06.07, 20:12
      Rosja i Niemcy. Teraz Niemcy udają obojętnych lub trochę znajomych. Rosja
      wściekła na nas za stracenie swych wpływów wywołuje wrogość. Jeszcze dotyczy to
      tylko rządu, ale kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą. Rząd
      rosyjski wpaja swym poddanym, że to my jestesmy ich wrogami. Polacy lubią
      Rosjan bo to świetni ludzie. To normalne działanie każdego, kto chce kogoś
      zniszczyć.
      Na szczęście Rosja nie jest już potęgą. Jeśli Unia zachowa spokój i będzie
      konsekwentnie upierać się przy jednosci, to rząd rosyjski bedzie musiał zmienić
      politykę. Tylko czy Unia potrafi być konsekwentna? Niemcy prowadzą interesy w
      Rosją łamiąc solidarność Unii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka