Dodaj do ulubionych

Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki"

• bwwald Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 21:35
      > znow beda nazwiska bez dowodow? ten odcinek serialu juz grali...

Grali, ale dlaczego ci ludzie robią to nadal? Ja dzielę ich na 3 główne grupy:
      Pierwsza-niemoralna. Najlepiej jest oskarżać innych jeśli ma się coś na
      sumieniu, tzn było sie TW w myśl zasady "najlepsza obrona jest atak". Dla nich
      nie ma już lekarstwa.
      Druga grupa (chciałbym ich chociaż zrozumieć jako chrześcijanin): zostalicw..ami (byli słabymi ludźmi- to nie ich wina ;)) we wiezieniu tylko dlatego, że
      przeciwstawiali się ustrojowi komunistycznemu. Dla nich lekarstwem jest raczej
      psycholog, który pozwoli zapomnieć o traumie.
      Trzecia grupa. Młodzi, zdolni, bez zahamowań w myśl zasady: "po trupach...".
      • gso Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 21:38
        A kogo to jeszcze interesuje? Bo ja niestety, albo tak po prostu w ogóle, mam te wszystkie listy w doopie KROPKA
        • jollyroger3 Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 21:46
          Jasne....poczekaj jak agentura urządzi ci przyszłość mędrcu...
          zwolenniku kwasizmu..."wybierzmy przyszłość".....
          A może by tak więcej wyobrażni..
          • gso Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 22:02
            Nigdy zwolennikiem Kwaśniewskiego nie byłem, nadal nie jestem.
            Na brak wyobraźni nie narzekam.
            Niemniej jednak mam te wszystkie listy w doopie, podobnie jak większość moich bliższych i dalszych znajomych KROPKA
            • jollyroger3 Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 22:10
              Jasne...poczekaj na świetlaną przyszłość...którą ci zafundują agenci...ludzie
              którzy Polskę mają w dużym poważaniu.....Dobrego samopoczucia życzę ...za dwadzieścia lat...
    • jaza01 Glupie kaczory,kurduple,jeden z ubytkiem zebow.. 19.06.07, 21:37
      Zero pomyslu na dobre panstwo.Tylko teczki,listy agentow.Do tego Lepper
      przestepca i Giertych faszysta.No i jeszcze poparcie elektoratu
      przyglupow.Radio Maryja,ojciec rydzyk tez przyglup.Caly ten rzad to sekta
      przyglupow bez wyksztalcenia a nawet dr jak prezydent.Horror.
    • honeyr To juz lekko nudne... a gdzie 3 miliony mieszkań? 19.06.07, 21:37
    • bokassa Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 21:40
      Czerwone i różowe karaluchy zaczęły szybciej biegać.
      • kurduple_na_ksiezyc Re: pierd..olniety kraj 19.06.07, 21:44
        Wczoraj premier Jarosław Kaczyński powiedział, że lita prędzej czy później musi
        być opublikowana, bo "jest rzeczą oczywistą, że Polacy mają prawo do takiej
        wiedzy".
        ---------------------------

a ja nie chce kto, na kogo, kiedy i po co donosil, zwisa mi to i powiewa
    • kita1979 jeśli nie zapłacą, to dalej będą wyciekać 19.06.07, 21:45
      najważniejsze to sie dobrze ustawić. Nie darmo mówią, że w obecnych czasach
      informacja to najcenniejszy towar.
    • prokto Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 21:45
      idei lustracji. Jakie macie dowody, że te informacje pochodzą z IPN. A może
      Czerwona Mafia rzuciła to mediom ,jak już niejeden raz to czyniła, w celu
      ogłupienia opinii społecznej. Nie tym razem czerwona hołoto.
      • bwwald Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 21:53
        prokto napisała:

> idei lustracji. Jakie macie dowody, że te informacje pochodzą z IPN. A może
        > Czerwona Mafia rzuciła to mediom ,jak już niejeden raz to czyniła, w celu
        > ogłupienia opinii społecznej. Nie tym razem czerwona hołoto.

Myślisz, że "ubecy" manipulują Panem Premierem, czy Pan Premier jest
        manipulowany przez "ubecję"? ;)
        <http://www.money.pl/archiwum/mikrofon/artykul/kaczynski;lista;500;powinna;byc;jawna,165,0,247973.html>
        "Premier powiedział wczoraj, że IPN-owska lista osób publicznych, które
        współpracowały z komunistycznymi służbami specjalnymi, powinna zostać ujawniona
        w całości."
        • prokto Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 21:55
          Gdybym był na miejscu postkomuny to bym tak robił.
          • bwwald Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 22:01
            prokto napisała:

> Gdybym był na miejscu postkomuny to bym tak robił.

To oni aż taki wpływ mają na Pana Premiera, że on mówi to, co oni chcą? ;)
            • zyg_maz Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 20.06.07, 00:51
              Nareszcie, brawo IPN. Przy tak usadowionych ubowcach, nigdy prawdy nie poznamy.
              Przykladem sa orzeczenia sadow i TK. Radykalnym rozwiazaniem bylaby
              delegalizacja komuszych organizacji /PZPR, SDRP,SLD - sprzedawczykow Polski/i
              wywozka do ich mocodawcow , na Sybir.
          • illogical Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 22:18
            Niezwykle interesujaca sugestia. Szczerze powiedziawszy, ja nie potrzebuje
            materialow z IPN aby posiadac blisko 100% pewnosc kto z rozowych i czerwonych
            psubratow zlorzeczyl POlsce i wciaz dziala na jej szkode. Wynika to zarowno z
            ich przeszlych, jak i obecnych dokonan zarowno na terenie Polski, jak i
            miedzynarodowym forum. Czasem tylko skapnie z nieba perla jak niedawne
            wypowiedzi Jozefa Brzytwy, ktora dobitnie potwierdzi podejrzenia.
            • jollyroger3 Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 22:24
              Zagadka...tylko co w tym gronie robi prof.B..........
        • jollyroger3 Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 22:01
          Mówisz o p.premierze Oleksym?Sam sobie odpowiedz...
          • bwwald Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 22:04
            jollyroger3 napisał:

> Mówisz o p.premierze Oleksym?Sam sobie odpowiedz...

Czytając informacje zawarte pod linkiem musisz zadawać tak trudne pytania? ;)
            www.money.pl/archiwum/mikrofon/artykul/kaczynski;lista;500;powinna;byc;jawna,165,0,247973.html
      • anty-4-rp Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 22:02
        Skoro ocenia się, że w tak hermetycznym środowisku jak kościół katolicki 10%
        stanowiła agentura, to jest jasne, że w innych środowiskach ten odsetek musiał
        być znacznie wyższy. Czekam z niecierpliwością (ale i świadomością nadchodzących
        wstrząsów) ujawnienia tych nazwisk.

Ale domagam się - i mniemam, że nie tylko ja - aby przeprowadzić konkretne
        działania procesowe, poparte dowodami. A potem jeszcze warto się zastanowić, czy
        jeśli dzisiejszy profesor matematyki był agentem - czy agenturalna przeszłość
        ogranicza jego wydolność i wiarygodność zawodową?

Obywatele państwa prawa mogą się spodziewać, że upadek autorytetów (niektórych
        nieunikniony, nie oszukujmy się) będzie przeprowadzony uczciwie wobec tegoż
        państwa i jego obywateli. A ujawnienie losowych nazwisk bez dowodów to
        kwintesencja dzikiej lustracji przy pełnej świadomości władz państwowych.

Liczę tylko, że przy rzucaniu gównem i rzucający się ubrudzi - może przez
        przypadek wyślizgnie się kilka nazwisk i z tej drugiej strony?
        • illogical Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 22:39
          > Ale domagam się - i mniemam, że nie tylko ja - aby przeprowadzić konkretne
          > działania procesowe, poparte dowodami. A potem jeszcze warto się zastanowić, cz
          > y
          > jeśli dzisiejszy profesor matematyki był agentem - czy agenturalna przeszłość
          > ogranicza jego wydolność i wiarygodność zawodową?

Z pewnosci nie ogranicza jego zdolnosci do plodzenia (nawet obfitego)
          wysmienitych prac. Stoje jednak na stanowisku, ze profesor musi swiecic
          przykladem dla studentow i stanowic dla nich niepodwazalny autorytet, i niczym
          zona Cezara winien byc poza jakimkolwiek podejrzeniem. Co wiecej, swoim tytulem
          podnosi range wypowiadanych sadow i opinii reprezentowanych w srodkach masowego
          razenia (GW, Polsat, TVN). Ilez wiec sa warte jego gornolotne profesorkie
          banialuki (to nie oksymoron) jesli ciagnie sie za nim/nia agenturalna
          przeszlosc?
          • anty-4-rp Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 22:51
            Mało jest w mediach matematyków opowiadających "górnolotne profesorskie
            banialuki". Za to niektórych pokazują w Discovery Channel. Czy tam ich
            domniemana agenturalna przeszłość też miałaby znaczenie?

Co do autorytetu zaś. Studenci stanęli murem za Miodkiem. Młodzi, nieuwikłani, a
            inteligentni. To dowodzi, że studentom wisi koło dupy (excusez le mot)
            domniemana przeszłość agenturalna profesora, o ile jest znakomitym fachowcem.

A i rzuca szersze światło na fakt, że ludziom w wieku studenckim nie zależy na
            rozplątywaniu supłów z przeszłości, bo jej nie pamiętają i jest im obojętna.
            Znacznie bardziej interesuje ich teraźniejszość i to, gdzie w przyszłości będą
            płacić podatki.

Podkreślę na koniec, że nie należę do przeciwników lustracji, a powyższe to
            jedynie obserwacja.
            • bwwald Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 23:27
              anty-4-rp napisała:

> A i rzuca szersze światło na fakt, że ludziom w wieku studenckim nie zależy na
              > rozplątywaniu supłów z przeszłości, bo jej nie pamiętają i jest im obojętna.
              > Znacznie bardziej interesuje ich teraźniejszość i to, gdzie w przyszłości będą
              > płacić podatki.

Wykształciuchgy! W głowach im sie pomieszało. Pan Premier zapewnia im darmowe
              wykształcenie, a oni komuszą i sprzedają wiedzę we Wielkiej Brytanii, czy innym
              niekatolickim kraju (Irlandii??? ;))!
              >
              > Podkreślę na koniec, że nie należę do przeciwników lustracji, a powyższe to
              > jedynie obserwacja.
            • illogical Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 23:46
              > Mało jest w mediach matematyków opowiadających "górnolotne profesorskie
              > banialuki". Za to niektórych pokazują w Discovery Channel. Czy tam ich
              > domniemana agenturalna przeszłość też miałaby znaczenie?

Ta czesc mojej wypowiedzi tyczyla sie profesorow socjologii, politologii i
              podobnych. Podkresle raz jeszcze - dopoty osoba szczycaca sie tytulem
              profesorskim nie zabiera glosu w sprawach publicznych, to nie formuluje pod
              jego/jej adresem zadnych pytan. W innym przypadku, gdy podnosi glos dotyczacy
              zywotnych dla Polski spraw, zwielokrotniony przez stacje o zasiegu
              ogolnopolskim, a wiec majacych wplyw na ksztaltowanie opinii w spoleczenstwie,
              to oczekuje, ze za jego/jej slowami stoi nieskazony antypolska dzialalnoscia
              autorytet.

> Co do autorytetu zaś. Studenci stanęli murem za Miodkiem.

Skad Szacowna Kolezanka to wie? Mam nadzieje, ze nie z lektury GWna wybiorczego
              (pardon my French).

Młodzi, nieuwikłani,
              > a
              > inteligentni.

Szacowna Kolezanka raczy kpic ze mnie. Obnizajacy sie poziom ksztalcenia oraz
              fakt, ze dzis prawie kazdy cos studiuje deprecjonuje status studenta. PO
              ukonczeniu samych studiow zyskuje sie co najwyzej miano "wyksztalciucha" Stad do
              czlowieka wyksztalconego, umiejacego wyciagac wnioski z otaczajacej
              rzeczywistosci droga dosc daleka ("Long is the way and hard, that out of hell
              leads up to light". Paradise Lost - John Milton). Zreszta, jak wiadomo na
              podstawie badan neurochirurgow, mozg osiaga pelna dojrzalosc w wieku 25 lat,
              albo i pozniej.

To dowodzi, że studentom wisi koło dupy (excusez le mot)
              > domniemana przeszłość agenturalna profesora, o ile jest znakomitym fachowcem.

A nie powinna, bo juz na starcie zycia dostaja lekcje, ze i komunistyczna
              kanalia moze zostac profesorem (watpliwosci moze takze budzic, w przypadku
              uzasadnionych podejrzen o zwiazki z agentura, sposob uzyskania tytulu).

> A i rzuca szersze światło na fakt, że ludziom w wieku studenckim nie zależy na
              > rozplątywaniu supłów z przeszłości, bo jej nie pamiętają i jest im obojętna.
              > Znacznie bardziej interesuje ich teraźniejszość i to, gdzie w przyszłości będą
              > płacić podatki.

Jako osoby aspirujace do miana wyksztalciuchow nie rozumieja, ze przeszlosc i
              przyszlosc sa ze soba nierozerwalnie zwiazane. I ze nie beda placic mniejszych
              podatkow, jesli kraj nie rozliczy sie z komunistyczna przesloscia i nie wyzwoli
              sie z neokomunistycznego jarzma.

> Podkreślę na koniec, że nie należę do przeciwników lustracji, a powyższe to
              > jedynie obserwacja.

Rozumiem, ze swoj nick Kolezanka wybrala zupelnie przypadkowo, gdyz lustracja
              jest jednym ze sztandarow 4 rp.
              • bwwald Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 19.06.07, 23:55
                > Skad Szacowna Kolezanka to wie? Mam nadzieje, ze nie z lektury GWna wybiorczego
                > (pardon my French).

Może słyszała o docentach marcowych, do których wielce szanowny kolega IMHO
                predestynuje? ;)
                • illogical Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 20.06.07, 00:43
                  Nie tylko. Mam na mysli takze wszelakiej masci oszustow naukowych, ktorym
                  uzyskali tytul przy wydatnej pomocy koterii i ukladow silnie osadzonych na
                  uczelniach.
              • anty-4-rp Re: Kolejna ubecka prowokacja w celu ośmieszenia 20.06.07, 11:54
                > Ta czesc mojej wypowiedzi tyczyla sie profesorow socjologii, politologii i
                > podobnych. Podkresle raz jeszcze - dopoty osoba szczycaca sie tytulem
                > profesorskim nie zabiera glosu w sprawach publicznych, to nie formuluje pod
                > jego/jej adresem zadnych pytan. W innym przypadku, gdy podnosi glos dotyczacy
                > zywotnych dla Polski spraw, zwielokrotniony przez stacje o zasiegu
                > ogolnopolskim, a wiec majacych wplyw na ksztaltowanie opinii w spoleczenstwie,
                > to oczekuje, ze za jego/jej slowami stoi nieskazony antypolska dzialalnoscia
                > autorytet.

Tu akurat bezwzględnie się zgadzam i mam nadzieję, że wyraz tej zgody dałam w
                poście nt. matematyków.

> > Co do autorytetu zaś. Studenci stanęli murem za Miodkiem.
                >
                > Skad Szacowna Kolezanka to wie? Mam nadzieje, ze nie z lektury GWna wybiorczego
                > (pardon my French).

od członka samorządu studenckiego na odnośnym wydziale. Gorliwy katolik, wręcz
                proPiSowski - nie ma powodu mu nie wierzyć.

Ze względu na młody wiek (ale przekroczony próg dojrzałości;)) znam mnóstwo
                młodych ludzi z rozmaitych opcji politycznych. Zapewniam, że nawet pośród
                zwolenników PiS prym wiodą oczekiwania co do uporządkowania kodeksu karnego,
                reformy finansów publicznych i zracjonalizowania polityki zagranicznej - a nie
                teczek. Mogę się z tymi oczekiwaniami zgadzać bądź nie - ale to nie przeszkadza
                w ich obserwowaniu.

Nick wybrałam z rozmysłem, ale węzłowe punkty mojego sprzeciwu wobec tzw. IV RP
                są tematem na inną dyskusję.

Pozdrawiam

• polihistor Kto w IPN odpowiada za to, by nie było 'przecieków 19.06.07, 21:51

• prokto Re: Kto w IPN odpowiada za to, by nie było 'przec 19.06.07, 21:53
        Pewny jesteś ,że to wyciekło z IPN.A może to podrzucił Kalisz żeby teraz mieć
        pełną gębę frazesow o łamaniu konstytucji.
        • kiminohikari Re: Kto w IPN odpowiada za to, by nie było 'przec 19.06.07, 21:57
          > Pewny jesteś ,że to wyciekło z IPN.A może to podrzucił Kalisz żeby teraz mieć
          > pełną gębę frazesow o łamaniu konstytucji.

jesli juz, to raczej kurtyka ma te papiery, a nie kalisz.
          nie wyglupial sie...
          • prokto Re: Kto w IPN odpowiada za to, by nie było 'przec 19.06.07, 22:00
            Jakie papiery , o tych nazwiskach mowił już Nizieński.
        • polihistor Jaasne. Niech Kurtyka zaprzeczy, że za listę 19.06.07, 21:57
          nie odpowiada IPN. Od jakiegoś czasu potwarca mówi o istnieniu listy i
          przygotowuje atmosferę przed jej 'wyciekiem'. To trochę tak, jakby ktoś mówił
          publicznie, że kogoś okradnie a potem, gdy ten ktoś zostaje okradziony liczył na
          to, że podejrzenie spadnie na kogoś innego. Absurd.
    • nerhaa dam sobie głowę i ręce uciąć, że na liście nie ma. 19.06.07, 21:52
      ...ani jednego człowieka z PiS - dziwnym oczywiście zbiegiem okoliczności...
      dostali podwyżki, to teraz dupsko wylizują do czysta pisuarom , ot co.
      • jollyroger3 Re: dam sobie głowę i ręce uciąć, że na liście ni 19.06.07, 21:56
        Język i kultura prawdziwego pisuarowca...od mycia pisuarów..nic ująć nic dodać..
    • rafnal Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 21:52
      Proponuję rewolucję pod hasłem "Spieprzaj dziadu" - dotyczy to kartofli
    • saniba Rymanowski z tvn24 19.06.07, 21:52
      dla mnie to już nie jest pan dziennikarzem, dla mnie jeseś m...ą pisuarową,
      sprzedałeś się kotleś.
      • bwwald Re: Rymanowski z tvn24 19.06.07, 21:58
        saniba napisała:

> dla mnie to już nie jest pan dziennikarzem, dla mnie jeseś m...ą pisuarową,
        > sprzedałeś się kotleś.

Dlaczego się sprzedał? Może ma takie zasady? Nie ma dziennikarza w pełni
        obiektywnego (może poza Moniką Olejnik ;))
    • tomekjeden Metodologia i obłęd. 19.06.07, 21:57
      ""Wczoraj premier Jarosław Kaczyński powiedział, że lista prędzej czy później
      musi być opublikowana, bo "jest rzeczą oczywistą, że Polacy mają prawo do takiej
      wiedzy"".

Na pierwszy rzut oka to trudno się z Panem Premierem nie zgodzić. Należy od razu
      postawić kilka pytań. O jaką "wiedzę" Panu Premierowi chodzi? Normalni ludzie
      nie potrzebują rewelacji o Panu Pastusiaku, czy o Panu Wiatrze. To czy ci
      zaskorupiali prymitywni komuniści, którzy przez wiele lat pracowali na rzecz
      brutalnego systemu jednopartyjnego, byli wtykami SB, czy też nie, jest zupełnie
      bez znaczenia. Dla takich typów nie powinno być miejsca w cywilizowanej
      demokracji. Nie bez znaczenia zaś są kryteria i metodologia, jakimi posługuje
      się IPN by rzucić podejrzenie na ludzi, którzy być może nic na sumieniu nie
      mają. To tak jakby postanowienie Trybunału Konstytucyjnego było czymś
      nieistotnym dla Pana Kurtyki i dla Pana Premiera Kaczyńskiego. Wiedza nie jest
      zbiorem stwierdzeń, których prawdziwość opiera się na partyjnym politycznym
      widzimisię. Zwłaszcza wiedza o ludzkich zachowaniach. To już było, taką "wiedzę"
      już przerabialiśmy wtedy kiedy "autorytetami" byli tacy nikczemni zwolennicy
      totalitaryzmu jak Panowie Pastusiak i Wiatr.
      • polihistor Wiedza o przestępstwach Leppera nikogo w PiS 19.06.07, 22:00
        nie interesuje. To dowód na to, jak bardzo zależy im na prawie i sprawiedliwości.
        • prokto Lepper przy Czerwonych Burżujach to pikuś. 19.06.07, 22:04
          "Przekręty szły"-Laboratorium Frakcjonowania Osocza
          Zygmunt N. już jedzie.
          • polihistor Na przestępstwa Leppera są dowody 19.06.07, 22:06
            Ty rzucasz jakieś pijackie brednie sfrustrowanego człowieka. Jakie masz
            przesłanki, by tak twierdzić?
            • prokto Re: Na przestępstwa Leppera są dowody 19.06.07, 22:16
              Wielka Brytania zgodziła się na wydanie Polsce Zygmunta N. - głównego
              podejrzanego w sprawie nieukończonej budowy Laboratorium Frakcjonowania
              Osocza.Skoro tak to są dowody.
              • polihistor Dowód? 19.06.07, 22:32
                pl.wikipedia.org/wiki/Dow%C3%B3d
    • marcin5051 Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 22:00
      przysięgam,że w najbliższych wyborach będę głosować na SLD bo nie ma innego
      wyjścia! Polska stała się chlewem, a wokół świńskie ryje.
      • vitabravo Re: SLD-owcy zagłosują sami na siebie, to pewne. 19.06.07, 23:15
        Im nawet obywatele są niepotrzebni. Sami sfabrykowaliby wyniki
        wyborcze.
    • gburiaifuria Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 22:02

spacerowicz82 napisał:

> znow beda nazwiska bez dowodow? ten odcinek serialu juz grali...

jesli to wszystko bez dowodow, to mozna smialo dopisac nazwiska Kaczynskich na
      ta liste, no bo niby czemu nie? Jak fikcja to fikcja.
    • halfliner To ci ludzie są dla kurdupli autorytetami?Toż to 19.06.07, 22:03
      sprlprsaipi
      • halfliner autorytety w sam raz dla nich. Bo nie Jeziorański 19.06.07, 22:05
        Bartoszewski, których skopali. Kurdupel to on jednak obrzydliwy jest.
        • chloppolski1 ...co za radosc... 19.06.07, 22:16
          ...czytac na tym forum, wrzaski, przklecia tych .....500-set "niewinnych
          inaczej" z Aleksandrem Kwasniewskim na czele...
          • halfliner Jakaś radość inaczej? 19.06.07, 22:22
          • perculator Re: ...co za radosc... 19.06.07, 22:23
            chloppolski1 napisał:

> ...czytac na tym forum, wrzaski, przklecia tych .....500-set "niewinnych
            > inaczej" z Aleksandrem Kwasniewskim na czele...

Te glosy to ich wyborcow.
            Podstatwowa zasada niszczenia spoleczenstwa i podporzadkowania "wladzy" to
            sklocenie. Brat przeciw bratu. I tak kloca sie na tym Forum
          • sceptyk40 Re: ...co za radosc... 19.06.07, 23:05
            Tylko kanalia żywi się jakąkolwiek niedolą bliźniego a jeśli na dodatek
            deklaruje że jest chłopem polskim, to chyba na wczasy pod gruszą nie
            pojadę.Pozdrawiam mimo wszystko.
            • vitabravo Ujawnienie nazwisk - uniemożliwi szantaż ! 19.06.07, 23:20
              Nie do przyjęcia jest taka sytuacja, że trzyma się w tajemnicy
              prawdę przed polskim obywatelem, która jest znana w Moskwie
              lub w Berlinie.
              Może Rossati nie podpisywałby antypolskich wystapień na forum UE,
              gdyby wcześniej wisiał na liście opublikowanej na słupach ogłoszeniowych.
    • tetradrachma jestem za ujawnieniem nazwisk tajnych agentów 19.06.07, 22:13
      ale tylko tych z współpracujących z UB, a nie tych (współpracujących) z WSI.
      Gdyby zaproponowano mi bycie agentem wywiadu lub kontr- to byłbym dumny ! Wielu
      takich było np. A. Olechowski. Przecież była to służba ojczyźnie. Nikt przy
      zdrowych zmysłach nie proponował współpracy Kaczyńskim bo....kim oni byli ?
      znali języki ?
    • momy Nadal czekam na te autorytety moralne 19.06.07, 22:14
      i wszelkie inne autorytety również, bo to one mialy być na tej liście. Na razie
      paczka polityków, której znalezienie się na tej liście było tak oczywiste, jak
      to, ze 2 i 2 to 4. Nie dlatego, że byli współpracownikami, ale dlatego, że
      nadarza się okazja, by ich kopnąc, a tej Kaczyński ze swyni totumfackimi nie
      przepuści. Najwyżej później ktoś przegra w sądzie, a skarb państwa zapłaci
      odszkodowanie. I w ten sposób Siemiątkowski, Piechota itp. jeszcze na tym zarobią.
      A tak nawiasem, podobno był zakaz werbowania członków PZPR na Tajnych (bo byli
      jawnymi współpracownikami systemu), więc jakim cudem mogli nimi być TW?
    • zeno50 Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 22:16
      Panie Kurtyka jest pan/umyślnie mała litera/malutkim człowieczkiem,liżącym d..ę
      tym zakompleksionym kurduplom,którym spłacasz dług za stanowisko. Jesteś ich
      narzędziem,gnidą wykonującą ich wredne pomysły. WSTYD. Kto ci nadał tytuł
      profesora? Czy twoim promotorem nie był przypadkiem potrójny proffesorus nad i
      zwyczajny,szef partii założonej przez SB/wg.twojego pryncypała/o nazwisku
      Lepper? Tak mówi warszawka. Że jesteś obrzydliwy-to mało powiedziane. Ze
      wstrętny,też mało. Użyję słów twojego guru SPIEPRZAJ DZIADU!!!!!!
      • bwwald Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 22:25
        zeno50 napisał:

> Panie Kurtyka ...

> Kto ci nadał tytuł profesora?

A on nie jest profesorem "podwórkowym"?
        nauka-polska.pl/raporty/opisy/dokhab/48000/d48450.htm
    • krak886 Lista jest prawdziwa - sam J.Kaczyński ją układał! 19.06.07, 22:17
      Lista jest prawdziwa - sam Jarosław Kaczyński ją układał!
      • amanasunta A może to ty misiu :)))) 19.06.07, 23:14
    • langston Przypominam panu mgr Stepniowi: 19.06.07, 22:20
      Przypominam panu mgr Stepniowi:
      "kto mieczem wojuje od miecza ginie"
      "zlapal Kozak Tatarzyna a Tatarzyn za leb trzyma"
      etc, etc

otoz jesli TK mysli ze moze miec prawo gdzies i postepowac wbrew mandatowi do
      ktorego pelnienia zostal powolany a zamiast tego bronic jednej czy drugiej
      grupy- to sorry inni tez nie beda sie zasd trzymac!
      • bwwald Re: Przypominam panu mgr Stepniowi: 19.06.07, 22:49
        langston napisał:

> Przypominam panu mgr Stepniowi:
        > "kto mieczem wojuje od miecza ginie"
        > "zlapal Kozak Tatarzyna a Tatarzyn za leb trzyma"
        > etc, etc

Ci wredni ubecy nadal działają i Pan Premier też jest nadal magistrem (jeśli
        jest) ;)
        <http://www.nauka-polska.pl/>
        "Wyniki: 1 - 13 z 13 (Stron: 1 )
        Zenon Andrzej Kaczyński, doktor nauk technicznych, 1990
        Koncepcja kartograficznego atlasu barw z uwzględnieniem trójchromatyzmu i
        bezrastrowej techniki graficznej uzyskiwania odcieni
        Andrzej Mariusz Kaczyński, doktor habilitowany nauk technicznych, 1996
        Zagadnienia szczelin międzywarstwowych w mikroperiodycznych kompozytach
        termosprężystych
        Jan Kaczyński, doktor habilitowany nauk humanistycznych, 1992
        Myśl estetyczna Edwarda Abramowskiego
        Romuald Marian Kaczyński, doktor habilitowany nauk technicznych, 1993
        Podstawy wyróżniania obiektów barwnych ze zdjęć wielospektralnych wykonanych z
        różnych wysokości
        Jarosław Andrzej Kaczyński, doktor nauk technicznych, 1995
        Analiza numeryczna zjawisk dysypacyjnych w wybranych układach przepływowych
        Lech Kaczyński, doktor habilitowany nauk prawnych, 1990
        Renta socjalna
        Paweł Kaczyński, doktor nauk humanistycznych, 1998
        Proza Tomasza Kajetana Węgierskiego. Studia i przekroje
        Grzegorz Jerzy Kaczyński, doktor nauk humanistycznych, 1976
        Ruchy religijne w procesie przemian społeczności tradycyjnej w Kongu Belgijskim
        Grzegorz Jerzy Kaczyński, doktor habilitowany nauk humanistycznych, 1999
        Czarny chrystianizm. Z badań nad ruchami afrochrześcijańskimi
        Krzysztof Kaczyński, doktor nauk teologicznych, 1999
        Pawła VI teologia pokoju
        Andrzej Mariusz Kaczyński, doktor nauk rolniczych, 1999
        Analiza programów hodowli bydła simentalskiego w wybranych krajach Europy
        Środkowej i Wschodniej oraz propozycje współpracy w tym zakresie
        Zbigniew Kaczyński, doktor nauk chemicznych, 2002
        I-rzędowa struktura O-antygenu bakterii Salmonella Abortusequi i II-rzędowa
        struktura O-antygenu bakterii Salmonella Aberdeen
        Adam Kaczyński, doktor nauk fizycznych, 2002
        Wpływ d defektów na strukturę elektronową półnieskończonej i nieskończonej
        supersieci półprzewodników"
      • polihistor Gdzie było przekroczenie uprawnień? 19.06.07, 23:39
        W którym momencie TK dał ci asumpt do twierdzenia, że "ma gdzieś prawo"?

Skąd przekonanie-cokolwiek egzotyczne- że wraz ze złamaniem prawa, przestaje ono
        obowiązywać??
    • jerzy30 a kogo obchodzi ta lista - chyba tylko PiSdzielcow 19.06.07, 22:20
      bo oni musza rozrabiac - ludzi to kompletnie nie interesuje - mialy byc
      nazwiska posiadaczy kont w szwajcarii - nie wyszlo - to sie liste publikuje -
      jacki kur[ew]skie, kaczory i inne prostaki biora sie za ostatnia szansze
      utrzymania popularnosci - wszystko im sie wali
      • jollyroger3 Re: a kogo obchodzi ta lista - chyba tylko PiSdzi 19.06.07, 22:32
        Mnie obchodzi...nie będą mi czerwone świnie stanowić prawa i urządzać mojego życia
        w przyszłości...kumasz cokolwiek?
        • bwwald Re: a kogo obchodzi ta lista - chyba tylko PiSdzi 19.06.07, 23:05
          jollyroger3 napisał:

> Mnie obchodzi...nie będą mi czerwone świnie stanowić prawa i urządzać mojego ży
          > cia
          > w przyszłości...kumasz cokolwiek?

Dlatego miałem dystans do większości pezetpeerowców. To byli zwykli
          karierowicze. Jeśli był nawiedzony (wierzył w komunizm - "człowiek z żelaza" -
          świetna rola Pani Agnieszki Holland), to była już to paranoja. Oni w to
          wierzyli!!! Z jednej strony mam dla nich szacunek (w coś wierzą!) z drugiej oni
          byli rewolucjonistami. Ja nie lubię rewolucji, tak jak czerwonych pająków z PIS
          (nie zasługują na miano ssaków, nawet jeśli nazwałbyś ich "czerwonymi świniami").
    • co.ty.powiesz Miał rację Konstanty Ildefons Gałczyński: 19.06.07, 22:21
      "Gdy wieje wiatr historii ludziom jak pięknym ptakom rosną skrzydła, natomiast
      trzęsą się portki pętakom"
      Nic dodać, nic ująć.
      • perculator Re: Miał rację Konstanty Ildefons Gałczyński: 19.06.07, 22:25
        Wspanialy cytat
      • kaczyjar Re: Miał rację Konstanty Ildefons Gałczyński: 19.06.07, 22:26
        Jesli moglbym doradzic cos dzieciom Kurtyki - to niech nigdy nie przyznaja sie
        do swojego ojca bo beda mialy przesrane a nie zycze im tego .
      • sceptyk40 Re: Miał rację Konstanty Ildefons Gałczyński: 19.06.07, 23:17
        Cytat może i piękny tylko role trochę pomieszane, bo kto tu jest człowiek a kto
        pętak ? Widzisz jakąś obiektywna linię podziału czy też kierujesz się barwami
        partyjnymi ?
        • co.ty.powiesz Re: Miał rację Konstanty Ildefons Gałczyński: 20.06.07, 00:24
          sceptyk40 napisała:

> kto tu jest człowiek a kto pętak ? Widzisz jakąś obiektywna linię podziału
          > czy też kierujesz się barwami partyjnymi ?

To proste: patrzę, komu trzęsą się portki...
          Dla ułatwienia przytoczę inną mądrość: na złodzieju czapka gore. Nic więc
          dziwnego, że złodziej nigdy nie będzie miłośnikiem prawdy i jawności.
          • momy Ja myślę, że portlki trzęsą się najbardziej temu 20.06.07, 11:02
            z najgrubszą w historii teczką. Bo na każdym kroku wychodzi na jaw, ze niestety
            jest tylko wielkim intrygantem. Nawet - na swoje nieszczęście - więzieniem nie
            może się pochwalić. Wszelkie ruchy są gestami rozpaczy dziecka, któremu ktoś
            kiedyś w piaskownicy sypnął piaskiem w oczy, więc się mści na całym świecie. A
            świat już jedną taką historię przerabiał. Protagonista wzrostem był zbliżony.
            Zaczynało się też od wyborów wygranych z wynikiem ok. 30% pod hasłami
            czyszczenia kraju. Też w systemie demokratycznym, który w podobny sposónb
            przestał nim być. Nawet książki są wrogami, zupełnie jak wtedy.
            Nie widzę oznak strachu u innych, a tylko politowanie.
    • l005 Głupota goni głupotę 19.06.07, 22:26
      Wiadome że ci którzy byli partyjnymi a szczególnie jeśli mieli stanowiska to
      musieli się zasłużyć w ten czy inny sposób systemowi. To że współpracowali z
      tymi czy innymi zawsze było oczywiste dla każdego kto miał klepki jako tako
      poukładane. Nie rozumiem jaką sensancję ktokolwiek może widzieć w tych
      ujawnieniach. Wiekszość społeczeństwa nie miała im tego za złe jak widać jako
      że nawet Gierek stał się bohaterem narodowym.
      Myślę natomiast że po tych 18 latach należy spojrzeć jaki wkład mają do
      demokratycznej Polski, czy wykorzystali szanse które im Naród dał. Moim zdaniem
      przynajmniej część z nich ten szansę wykorzystała i zapisała się pozytywnie w
      nowej historii Polski. To powinno się ostatecznie liczyć.
    • halfliner wiedzieć co to jest prawo. On naszym bogiem jest. 19.06.07, 22:29
      przecie, we świecie...
      • langston jest choc doktorem, a nie mgr jak Stepien:) 19.06.07, 22:40
        .
        • polihistor Pamiętasz kto powołałStępnia? 19.06.07, 22:46

• langston nie mial wyjscia 19.06.07, 23:03
            nie mial wyjscia taka kandydature przedstawiono prezydent -wybra mniejsze zlo
            Druga kandydatura byl komuch, ale co sie dziwic skoro czerwoni (PZPR) i rozowi
            (UW) maja wiekszasc w TK

"...Prezesa i Wiceprezesa Trybunału mianuje Prezydent RP spośród dwóch
            kandydatów przedstawionych na każde z tych stanowisk przez Zgromadzenie Ogólne
            Sędziów Trybunału..."
            • polihistor Od kiedy Mazurkiewicz jest komunistą?!? 19.06.07, 23:09

• leszlong Re: nie mial wyjscia 19.06.07, 23:40
              @langston: czy ty umiesz liczyć??? zobacz
              pl.wikipedia.org/wiki/Trybuna%C5%82_Konstytucyjny#S.C4.99dziowie_Trybuna.C5.82u_Konstytucyjnego.07UNIQ734c7ff93ff82d32-nowiki-00000015-QINU3.07UNIQ734c7ff93ff82d32-nowiki-00000016-QINU
              i pomijając 12 sędziów wybranych przez SLD i obecna koalicję. to z 3 pozostałych
              1 to b.członek UW - Niemcewicz, jeden to b.senator z listy "Porozumienia
              Obywatelskiego Centrum" (w skład którego wchodziła PC!!) - Stępień!! oraz
              ostatni to członek Solidarności. W dodatku, 2 sędziów powołanych przez SLD było
              odsuniętych od głosowania, czyli zwiększyła się przewaga "prawicowych" sędziów.
    • marek802 Mały krętacz Olo 19.06.07, 22:31
      j.w.
      • jollyroger3 Re: Mały krętacz Olo 19.06.07, 22:50
        Mały krętacz.....jigOlo...
    • teoriaspiskowa Re: Pierwszy wyciek nazwisk z "listy Kurtyki" 19.06.07, 22:33
      Posiedzi, ale jako minister "prawdy i patriotyzmu" w następnym rządzie.
      Przecież: "Panie Prezesie, zadanie wykonane." Chyba był jakiś motyw (zawsze
      jest) "przecieku": Wałęsa spotyka się z Kwaśniewskim. Jak uderzyć w Wałęsę?
      Kwaśniewski był agentem. W badaniu opinii publicznej wychodzi, że najbardziej
      ludzie chcą po wyborach koalicji PO z LiD. Jak uderzyć? Przecież ci z SLD to
      agenci. PO pod ścianą. Będziemy mieli "POPiS" i już możemy sobie kajdanki
      kupić, żeby ludowa władza nie musiała się zbytnio trudzić albo od razu popełnić
      samobójstwo, żeby nie musieli "wszczynać postępowania" przeciwko gnojkom z
      securitate. Do zobaczenia w "lepszej Polsce". Podobno ostatnio ktoś o kimś
      powiedział "ssyn". "Oj, brzydko".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka