Dodaj do ulubionych

Podatek na pielęgniarki

23.06.07, 07:20
Ile razy trzeba im tłumaczyć, że najlepsze rozwiązanie to prywatyzacja służby
zdrowia? Żadne podnoszenie podatków!
Obserwuj wątek
    • martusia125 Podatek na pielęgniarki 23.06.07, 07:39
      Nie pytali w referendum o wysokość diet poselskich, o liczbe przysługujących
      BOROWIKÓW.
      Marszałek Dorn zapomniał, ze jego sieta jest z kieszeni pacjentów - obywateli ?
      • letanacze Re: Podatek na pielęgniarki 23.06.07, 08:11
        > Nie pytali w referendum o wysokość diet poselskich,
        dokładnie tak!! Jak również nie pytali czy społeczzeństwo zgadza się na
        podwyżki i nagrody w Ministerstwie Pani Kalety - kilka milionów złotych!!! (że
        nie wspomnę o wizażystce która i tak nie wiele jej pomogła) (albo na
        ochroniarzy dla mamusi bliżniaków).
        Chory rząd!!!
    • vidi12 Czy sympatycy PiS-u jeszcze nie wyleczeni ??? 23.06.07, 09:26
    • yanuss Podatek na pielęgniarki 23.06.07, 09:54
      Komorowski nie pierwszy raz okazuje sie kompletnym ignorantem, teraz
      ekonomicznym. A niby skad mozna wziac pieniadze na takie podwyzki jak nie zabrac
      innym Polakom ? Dla PO-wcow to za trudne. Tu nawet juz nie chodzi o podwyzki,
      cala ta wczesniej ustawiona akcja ma sluzyc tzw. miekkiej prywatyzacji. Chca za
      poldarmo szpitale i wyposazenie, nauczyli sie przeciez od kolegow komuchow ja k
      sie przechwytuje wlasnosc spoleczna. Sadza, ze dalej tak mozna. Mam nadzieje, ze
      wreszcie wyniosa te panie z urzedu a Walcowa zrozumie, ze nie wolno blokowac
      miasta nawet jesli sie chce robic z tego polityke przeciw PiS-owi. Dranstwo, nic
      wiecej...
      • walbrzych [...] 23.06.07, 10:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • atlantis44 Re: Podatek na pielęgniarki 23.06.07, 14:22
        yanuss napisał:

> Komorowski nie pierwszy raz okazuje sie kompletnym ignorantem, teraz
        > ekonomicznym. A niby skad mozna wziac pieniadze na takie podwyzki jak nie
        > zabrac innym Polakom ?

Może nie trwonić pieniędzy na administrację państwową, nie robić nowych
        ministerstw dla koalicjantów (np. mininisterstwo gospodarki morskiej dla LPR),
        nie rozdawać nagród kilkunastotysięcznych po 1 miesiącu pracy (8 milionów w
        ciągu roku) jak p. Kalata. Dla IPN pieniądze na podwyżkę za "dobrą służbę" się
        jakoś znalazły!

> Mam nadzieje, ze
        > wreszcie wyniosa te panie z urzedu a Walcowa zrozumie, ze nie wolno blokowac
        > miasta nawet jesli sie chce robic z tego polityke przeciw PiS-owi. Dranstwo,
        > nic wiecej...

Poczytaj z dobrymi chęciami Ustawę Zasadniczą (inaczej Konstytucję RP) prawo
        zezwala na protesty społeczne i nawet nie jest na to potrzebna niczyja zgoda.
        Oczywiście blokowanie ulicy bez zezwolenia jest wykroczeniem, ale pielęgniarki
        już jej nie blokują.
        PS jak za czasów SLD górnicy, czy kolejarze protestowali na ulicach to ci nie
        przeszkadzało? Boli cię, że ten prawy i sprawiedliwy rząd ma problem z
        pielęgniarkami? może być wysłał na nie "ZOMO" by zakończyć ten "szkodliwy"
        protest?!
        Tak samo myślała i czyniła komuna!

PS. premier Kaczyński jest jedynym premierem który "obraził się" na "wrednych
        wichrzycieli łamiących prawo" "szkodzących polsce z pobudek politycznych" i nie
        wyszedł do protestujących. Ten język coś mi przypomina!!!
    • niewir Premier ma rację! 23.06.07, 09:58
      Pełniący obowiązki premiera Jarosław Kaczyński ma rację twierdząc, że trzeba
      będzie wyciągnąć konsekwencje...
      Mam nadzieję, że szybko doczekamy chwili postawienia przed Trybunałem Stanu
      rządzących obecnie Polską, a Kaczyńsscy z Gosiewskim, Dornem, Wassermannem,
      Ziobrem, Lepperem,Giertychem dostąpią "zaszczytu" właściwego potraktowania przez
      niezawisły już wymiar sprawiedliwości.
    • niewir Re: Premier ma rację! 23.06.07, 10:01
      Trzeba szybko rozliczyć obecnie panujących z niegospodarności przy budowie IV
      Ciemnogrodu!
      • drugie_wcielenie Re: Premier ma rację! 23.06.07, 10:42
        ta.. popieram.

'Te panie łamią prawo w sposób zupełnie oczywisty i któregoś dnia trzeba będzie
        konsekwencje wyciągnąć - groził w piątek premier protestującym pielęgniarkom.'

normalnie powiedzialbym, ze to kretyn, ale z racji jego funkcji nie moge.

a konsekwencje wyciagniemy.. pewnie nie bedzie siedzial, ale ludzie na slowo
        kaczynski beda robic gesty odpedzajace zlo, tak jak krok w tyl w przypadku
        czarnego kota :D

npzdr
        • drugie_wcielenie dodatek 23.06.07, 11:03
          'W Polsce bardzo duża cześć ludzi zamożnych w ogóle podatków nie płaci albo
          prawie nie płaci.'

hehe.. zgadzam sie w wzupelnosci, ale chyba nie odwazy sie zajrzec do kieszeni
          kleru ?

npzdr
    • merkury2 Ministerki myślą? 23.06.07, 10:14
      Z pokazanej fotografii wynika, że ministerki Halina Olendzka i Anna Kalata
      "myślą"... Jestem ciekawy, czy myślą o problemie służby zdrowia, czy tylko
      zastanawiają się jak uratować ministerialne stołki pod swoimi pupami.
    • a.septic Podatek na pielęgniarki 23.06.07, 12:40
      A dlaczego w referendum nikt nie pyta czy chce dopłacać na kolej, górnictwo,
      kancelarie premiera???

Do Jarka: spier...
    • melissa777 Te baby powinny być ukarane zgodnie z K.K.! 23.06.07, 12:49
      Popełniają przestępstwo,jeżeli uważają że nie,to niech mi podadzą swoje adresy zamieszkania i ja wbrew ich woli pójdę tam sobie posiedzieć,bo tez mam postulaty: BY NIE DAŁY SIĘ MANIPULOWAĆ CZERWONYM ZŁODZIEJOM I MATACZOM Z POSLD!!! No, gdzie mieszkacie?
      • atlantis44 Re: Te baby powinny być ukarane zgodnie z K.K.! 23.06.07, 14:07
        Pielęgniarki nie siedzą u nikogo w domu! Kancelaria premiera to nie prywatny
        folwark tylko budynek rządu, który sprawuje władzę w imieniu CAŁEGO
        społeczeństwa. Kamcelaria premiera nie jest ani jego własnością, ani własnością
        PiS'u tylko własnością Państwa Polskiego, którego TYMCZASOWYM reprezentantem
        jest teraz premier Kaczyński. Obowiązkiem premiera jest łagodzenie i
        rozwiązywanie konfliktów, za to otrzymuje wynagrodzenie, a nie ich eskalacja!!!
      • michal04 melisso, masz prawo 24.06.07, 19:12
        melissa777 napisała:

> Popełniają przestępstwo,jeżeli uważają że nie,to niech mi podadzą swoje adresy
        > zamieszkania i ja wbrew ich woli pójdę tam sobie posiedzieć,bo tez mam postulat
        > y: BY NIE DAŁY SIĘ MANIPULOWAĆ CZERWONYM ZŁODZIEJOM I MATACZOM Z POSLD!!! No, g
        > dzie mieszkacie?

----------------------------------
        melisso masz prawo składania takiego postulatu, ale wcześniej poddaj się
        badaniom psychiatrycznym!
    • atlantis44 Premier nie ma za grosz rozsądku! 23.06.07, 14:02
      Premier Kaczyński zachowuje się niczym właściciel folwarku. Zapomina, że jest
      tylko wynajętym przez społeczeństwo urzędnikiem a kancelaria premiera nie jest
      jego własnością. OBOWIĄZKIEM premiera jest łagodzenie i rozwiazywanie problemów
      a nie ich eskalacja! Za to bierze wynagrodzenie od Państwa Polskiego, a pan
      premier się obraził na "wredne" pielęgniarki i tupie nogą. Jest to zachowanie
      niegodne zajmowanego stanowiska.
    • amanasunta To trzeba zmienić Konstytucję...ale 23.06.07, 14:28
      na to zgody nie ma!Bo...jest obawa PO i LiD,ze nie tylko takie pomysły zmian
      zostana wprowadzone i PRZEGŁOSOWANE!
      Lepiej szczekać..bo i tak nic tego a szum medialny jak tsunami :)))))

tetlian napisał:

> Ile razy trzeba im tłumaczyć, że najlepsze rozwiązanie to prywatyzacja służby
      > zdrowia? Żadne podnoszenie podatków!
      >
    • indris Podatek na pielęgniarki - zręczny pomysł 23.06.07, 14:49
      Nic nie szkodzi, jeżeli się rekinów trochę podskubie. Lud to zaaprobuje, a SLD
      będzie w kłopocie. Chavez zrobiłby to samo w tej sytuacji.
    • poznan70 Referendum w sprawie podatków jest słuszne 24.06.07, 17:47
      Referendum powinno określać:
      • Czy jesteś za całkowitym zniesieniem podatku i składki zdrowotnej od
      osób fizycznych i pokryć wszystkie wydatki z Budżetu Państwa poprzez:
      • Zmniejszenie o 50% wszelkich wydatków Kancelarii Prezydenta, Rządu i
      Kancelarii Premiera, Sejmu i Senatu oraz Instytucji Centralnych
      • Całkowitą likwidację Narodowego Funduszu Zdrowia, który nie jest żadnym
      narodowym
      • Zakończenie wprowadzonej przez Rząd a nie naród wojny w Iraku i
      Afganistanie
      • Natychmiastowe wypowiedzenie Watykanowi „Konkordatu”, gdyż Polska nie
      jest państwem wyznaniowym ( a wydatki roczne co najmniej 5,5 miliarda złotych
      są całkowicie zbyteczne
      • Ograniczenie także o 50% polskiej biurokracji na każdym odcinku, która
      tylko utrudnia normalne życie Polakom
      • Ustalenie dla wszystkich pracujących maksymalnych wynagrodzeń
      miesięcznych, ale także we wszystkich spółkach prywatnych, aby nie było tak że
      jeden zarabia 1.000 zł a inny taki sam człowiek 155.000 zł
      • Odzyskanie od wszystkich właścicieli majątków kwoty, które znacznie
      przekraczają ich osiągnięte dochody za wynagrodzenie.

• abba15 Giertych: to Michnik stoi za strajkami 24.06.07, 19:42
      Giertych: to Michnik stoi za strajkami

W rozmowie z tygodnikiem „Wprost” wicepremier Roman Giertych twierdzi, że w
      Polsce trwa „zorganizowana akcja przeciw rządowi”. Kto za nią stoi? - Siły,
      które zbudowały układ postkomunistyczny i obóz związany z byłą Unią Wolności,
      czyli dziś to jest „Gazeta Wyborcza”.
      - To im trzeba się przeciwstawić, a nie pielęgniarkom. To Kwaśniewski i Michnik
      za tym stoją – mówi Giertych.

- Lewica i Demokraci to ugrupowanie komunistyczno-przestępcze. Chcę wskrzesić
      komisję orlenowską, żeby to udowodnić – tłumaczy „Wprost" wicepremier. I dodaje,
      że komisja jest potrzebna, aby wykryć nieprawidłowości. – Bo układ, zawarty
      między Michnikiem a Kwaśniewskim prawie 20 lat temu, istnieje do dziś –
      argumentuje lider LPR. Cała rozmowa Anity Werner i Pawła Siennickiego z Romanem
      Giertychem w najnowszym numerze tygodnika „Wprost"
    • teso Podatek na pielęgniarki 25.06.07, 05:40
      Glosuje za rozwiazaniem panstwowej sluzby zdrowia, lecze sie u znachora.
    • proces7 Może lepiej rekwirować majątki? 25.06.07, 08:51
      Czy dla podniesienia podatków jest potrzebne referendum? Niech się piorą o:
      aborcję, prawa gejów, pierwiastki, całki, spisy lektur i cudzołożnic, ale od
      gospodarki wara!
    • anathesis czyli podatek na SLD 25.06.07, 09:00
    • lucass jeszcze jeden podatek? 25.06.07, 14:32
      mowy nie ma, nie zaplace ani grosza wiecej, to ze rzad nie potrafi sobie
      poradzic z kilkoma kobietami okupujacymi jakis gabinet nic mnie nie obchodzi...
      nie widze tez najmniejszego powodu zeby podwyzszac place tylko jednej grupie
      zawodowej (bo ona robi najwiecej problemow) a nie podwyzszac od razu np.
      nauczycielom? albo wszystkim proporcjonalnie albo wcale...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka