Dodaj do ulubionych

ja to przewidziałem

23.06.07, 23:31
I stało się prawie dokładnie tak, jak przewidywałem jeszcze we wtorek rano:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64416957&a=64443068&t=1182632901206

Dzisiaj zaskakuje bezczelność Olejniczaka, który gratuluje Kaczyńskim, że nie
umierali za pierwiastek. Trzeba być ewidentnym kretynem sądząc, że skutecznym
negocjacjom lepiej przysłuży się ugodowość już na wstępie (Kwaśniewski -
Polska tylko stwarza problemy zamiast je rozwiązywać) niż determinacja
(używane przez Kaczyńskich hasło pierwiastek, albo śmierć oraz inspiracja do
poparcia stanowiska rządu przez polski parlament).

Mam nadzieję, że po tym znamiennym doświadczeniu Polacy sprawią (kartą do
głosowania), że ugrupowania jawnie występujące przeciw interesom Polski,
przeciw polskiej racji stanu już na zawsze pozostaną na marginesie polskiej
polityki. Że więcej nie zobaczymy w naszych parlamentarnych i
europarlamentarnych ławach zwolenników i przyjaciół Poeteringa, Cohn-Bendita,
Moscovici - Geremka, Kwaśniewskiego, Olejarskiego, Napierniczaka, czerwonych
i różowych homosovieticusów.

Głupawe uwagi semickiej urody Grzesia z Platformy Obywatelskiej zostawiam bez
komentarza.
Obserwuj wątek
    • amanasunta Re: ja to przewidziałem 23.06.07, 23:36
      elan13 napisał:

> I stało się prawie dokładnie tak, jak przewidywałem jeszcze we wtorek rano:
      >
      > <a
      href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64416957&a=64443068&t=1182632901206"
      target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64416957&a=64443068&t=1182632901206</a>
      >
      > Dzisiaj zaskakuje bezczelność Olejniczaka, który gratuluje Kaczyńskim, że nie
      > umierali za pierwiastek. Trzeba być ewidentnym kretynem sądząc, że skutecznym
      > negocjacjom lepiej przysłuży się ugodowość już na wstępie (Kwaśniewski -
      > Polska tylko stwarza problemy zamiast je rozwiązywać) niż determinacja
      > (używane przez Kaczyńskich hasło pierwiastek, albo śmierć oraz inspiracja do
      > poparcia stanowiska rządu przez polski parlament).
      >
      > Mam nadzieję, że po tym znamiennym doświadczeniu Polacy sprawią (kartą do
      > głosowania), że ugrupowania jawnie występujące przeciw interesom Polski,
      > przeciw polskiej racji stanu już na zawsze pozostaną na marginesie polskiej
      > polityki. Że więcej nie zobaczymy w naszych parlamentarnych i
      > europarlamentarnych ławach zwolenników i przyjaciół Poeteringa, Cohn-Bendita,
      > Moscovici - Geremka, Kwaśniewskiego, Olejarskiego, Napierniczaka, czerwonych
      > i różowych homosovieticusów.
      Oj naiwny naiwy naiwny.....
      > Głupawe uwagi semickiej urody Grzesia z Platformy Obywatelskiej zostawiam bez
      > komentarza.
      A to po kiego grzyba?Ja popieram od zawsze Dorna,nie wiem jakiej tam urody, na
      pewno pochodzenie semickie.I co z tego? Przez takie dopiski łatwo dorabić
      ,,gebe'' słusznemu Twojemu tekstowi!
      • moon5 Re: ja to przewidziałem 23.06.07, 23:59
        Dorn to jeden z semickich typów urody.
        • moon5 Re: ja to przewidziałem 24.06.07, 00:12
          A w ogóle, to a według mnie "zły bliźniak" też ma sporo cech semickich,
          "grzeczny braciszek" - mniej lub prawie żadnych.
          • amanasunta Re: ja to przewidziałem 24.06.07, 00:19
            moon5 napisała:

> A w ogóle, to a według mnie "zły bliźniak" też ma sporo cech semickich,
            > "grzeczny braciszek" - mniej lub prawie żadnych.
            Czyli gdyby urodzili sie 20 lat wczesniej to jeden bliźniak w SS a drugi w
            getto ?:)))
            Ludzieeeeeeeeeeee czy was już zupełnie pogieło?
            Czy wy tylko Bubla czytacie np. ,,hicior'' pt.,,Poznaj Żyda'':)))
            Matka Adama Mickiewicza pochodziła z rodziny frankistów(poczytaj kto to zacz.
            Marian Hemar też był z rodziny żydowskiej ...I co z tego !!!!!!!!!!!!!!!!!

• moon5 Re: ja to przewidziałem 24.06.07, 00:25
              Nie wiem, co złego jest w określeniu czyjegoś typu urody. To dobrze, że mieli
              dalsze semickie korzenie.
              • moon5 Re: ja to przewidziałem 24.06.07, 00:49
                Również z tego względu, że lepiej się porozumieją z Dornem. I nie będzie takich
                "cyrków", jak z wychodzeniem Jurka z PIS.
          • boston911 Re: ja to przewidziałem 25.06.07, 03:32
            moon5 napisała:

> A w ogóle, to a według mnie "zły bliźniak" też ma sporo cech semickich,
            > "grzeczny braciszek" - mniej lub prawie żadnych.

Ksiezyc, ty jak zwykle, jak cos palniesz to jak slon jajami o beton. Widze, ze
            od dawna uwielbiasz szufladkowac ludzi. Cechy semickie, cechy takie, siakie i
            owakie. A ja jakie mam cechy? Semicko-polskie, semicko-slowianskie, semicko-
            wielkopolskie. Co do cholery sa te cechy semickie? Czy to moze cos podobnego do
            cech polskich? Na przyklad, bicie zon po pijanemu, kradzieze i spowiadanie sie
            z tego, plotkarstwo, slepy nacjonalizm, przegiety patriotyzm, religijny
            fanatyzm, itd.? Czy te cechy polskie to maja rowniez Kaszubi, czy tylko takie
            rdzenne Poloki? Mazowszanie? A Slazacy?
            • moon5 Re: ja to przewidziałem 25.06.07, 16:59
              Kolejny Twój post do mnie w tonie wulgarno-protekcjonalnym, napisany nie po to,
              aby uzyskać odpowiedź, ale w celu zaatakowania rozmówcy.
        • elan13 Re: ja to przewidziałem 24.06.07, 00:15
          moon5 napisała:

> Dorn to jeden z semickich typów urody.

Bardzo cenię Ludwika Dorna. Na tle klasy politycznej wyróżnia się intelektem,
          erudycją i poczuciem humoru.

Śmieszy mnie platfus Grzesio, który jako wybitny strateg Platformy
          Obywatelskiej, opromieniony licznymi sukcesami negocjacyjnymi tejże partii, ma
          czelność wytykać błędy Kaczyńskim.
          • amanasunta Re: ja to przewidziałem 24.06.07, 00:20
            elan13 napisał:

> moon5 napisała:
            >
            > > Dorn to jeden z semickich typów urody.
            >
            > Bardzo cenię Ludwika Dorna. Na tle klasy politycznej wyróżnia się intelektem,
            > erudycją i poczuciem humoru.
            >
            > Śmieszy mnie platfus Grzesio, który jako wybitny strateg Platformy
            > Obywatelskiej, opromieniony licznymi sukcesami negocjacyjnymi tejże partii, ma
            > czelność wytykać błędy Kaczyńskim.
            I tak jest ok.Gęby Ci nie dorobią.
          • moon5 Re: ja to przewidziałem 24.06.07, 00:21
            Ten pan Schetyna nie jest chyba jakimś wybijającym się politykiem, nic nie wiem
            o jego dokonaniach. Nawet wyraz twarzy średnio inteligentny; może źle wychodzi
            na zdjęciach.
            • elan13 menda Olejniczak 24.06.07, 00:45
              Walczył orzeł z sępami, aż obrósł w legendę.
              Niestety - przy okazji podłapał też mendę.
              Wszyscy pytają orła: - Jak walczyłeś? Świergol!
              A menda w krzyk: - Spuściliśmy tym sępom wpier...!
              • moon5 Re: menda Olejniczak 24.06.07, 00:53
                Olejniczak zachowuje sie dziwnie. Jakby nie rozumiał strategii negocjacji.
                Ale, to zdaje się, Kwaśniewski narzucił lewicy stanowisko sprzeciwu wobec
                "pierwiastka".
                • moon5 Re: menda Olejniczak 24.06.07, 01:04
                  Onyszkiewicz też stwierdził, że szczyt unijny jest porażką Kaczyńskich. Żałosne
                  głupie gadanie.
            • michnischerbeobachter Re: ja to przewidziałem 25.06.07, 21:23
              Obawiam się że posiadanie lub nie cech semickich, iberoidalnych, kałmuckich czy
              mongoidalnych nie ma w tym przypadku specjalnego znaczenia. Czynienie takich,
              skadinąd niewinnych uwag jest tylko dzwoneczkiem na dźwiek którego masowo
              dostaną slinotoku dyżurne czworonogi Pawłowa. A tu na forum takowych nie brakuje
              • moon5 Re: ja to przewidziałem 25.06.07, 21:35
                Nie wiem do którego to było postu,
                ale masz rację, że na moją wypowiedź o cechach urody danego człowieka
                zareagowano tak, jakby była to wypowiedź antysemitki poddającej w watpliwość
                "czystość rasową" tej czy innej osoby.
      • mark.parker Re: ja to przewidziałem 24.06.07, 03:00
        amanasunta napisała:

> elan13 napisał:
        >
        > > I stało się prawie dokładnie tak, jak przewidywałem jeszcze we wtorek ran
        > o:
        > >
        > > <a
        > href="<a
        href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64416957&a=64443068&t=1182632901206""
        target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64416957&a=64443068&t=1182632901206"</a>
        > target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64416957&a=64443068
        > &t=1182632901206</a>
        > >
        > > Dzisiaj zaskakuje bezczelność Olejniczaka, który gratuluje Kaczyńskim, że
        > nie
        > > umierali za pierwiastek. Trzeba być ewidentnym kretynem sądząc, że skutec
        > znym
        > > negocjacjom lepiej przysłuży się ugodowość już na wstępie (Kwaśniewski -
        > > Polska tylko stwarza problemy zamiast je rozwiązywać) niż determinacja
        > > (używane przez Kaczyńskich hasło pierwiastek, albo śmierć oraz inspiracja
        > do
        > > poparcia stanowiska rządu przez polski parlament).
        > >
        > > Mam nadzieję, że po tym znamiennym doświadczeniu Polacy sprawią (kartą do
        >
        > > głosowania), że ugrupowania jawnie występujące przeciw interesom Polski,
        > > przeciw polskiej racji stanu już na zawsze pozostaną na marginesie polski
        > ej
        > > polityki. Że więcej nie zobaczymy w naszych parlamentarnych i
        > > europarlamentarnych ławach zwolenników i przyjaciół Poeteringa, Cohn-Bend
        > ita,
        > > Moscovici - Geremka, Kwaśniewskiego, Olejarskiego, Napierniczaka, czerwon
        > ych
        > > i różowych homosovieticusów.
        > Oj naiwny naiwy naiwny.....
        > > Głupawe uwagi semickiej urody Grzesia z Platformy Obywatelskiej zostawiam
        > bez
        > > komentarza.
        > A to po kiego grzyba?Ja popieram od zawsze Dorna,nie wiem jakiej tam urody, na
        > pewno pochodzenie semickie.I co z tego? Przez takie dopiski łatwo dorabić
        > ,,gebe'' słusznemu Twojemu tekstowi!

Hej - nieczęsto się z Tobą zgadzam, ale tę ostatnią uwagę w pełni popieram.
        Piszesz: "Przez takie dopiski łatwo dorabić ,,gebe''". Rzeczywiście łatwo - i
        wtedy człowiek zaczyna wątpić, czy autor tego rodzaju dopisków jest kimś na
        poziomie, czy tylko z zaprogramowania wspiera jedną stronę polityczną, a
        przeciwną krytykuje nie merytorycznie, tylko wyuczony przez "Protokoły Mędrców
        Syjonu". Dzięki, że to spostrzegłaś, aczkolwiek w zdaniu zarzucającym Geremkowi
        i innym przekonania homo sovieticus i dawanie mało delikatnie do zrozumienia, że
        nie są genetycznymi Polakami też rujnuje wrażenie. W każdym razie mam nadzieję,
        że kiedyś pokłócimy się merytorycznie. Wczoraj usłyszałem na forum pod swoim
        adresem dwie obelgi: żydokomucha icw..a - pod artykułem o nadużyciach LPR.
        Doszła do tego uwaga, że Hitler "przetrzebił bezpaństwowców", lecz nie dokończył
        dzieła. Obelgi niczego, oczywiście nie wniosły do tematu, a i ja odpowiedziałem
        obelgą, bo mnie poniosło, zwłaszcza, że Hitler i "genetycznych Polaków" uważał
        za podludzi i zamordował trzy miliony. Takie uwagi bolą mnie podwójnie - jako
        Polaka i jako Polaka wyznania mojżeszowego. Ze swoim gejostwem zaś się nie
        ukrywam, bo nie widzę powodu. I to jest ten trzeci wymiar obelgi, bo i nas
        Hitler ładował do obozów i mordował.
        Pozwól, że stwierdzę jeszcze raz: jestem pełen uznania dla Twego spostrzeżenia.
        Do następnego razu i zażartej, ale nie obelżywej dyskusji. BTW - wyjechałem z
        Polski za młodo, żeby się przywiązać do jakiejkolwiek opcji politycznej z
        wyjątkiem niepodległościowej, toteż tym bardziej niesprawiedliwe jest zarzucanie
        mi jakiejś różowości. Moje spojrzenie na świat ukształtowało się pod wpływem
        amerykańskiego przekonania, że każdy człowiek ma prawo realizować swój potencjał
        bez odgórnych ograniczeń. Mam nadzieję, że potrafisz to zrozumieć.
        Marek :)
        • elan13 wstydź się <mark.parker> 25.06.07, 00:49
          mark.parker napisał do <amanasunty>:

> Hej - nieczęsto się z Tobą zgadzam, ale tę ostatnią uwagę w pełni popieram.
          > Piszesz: "Przez takie dopiski łatwo dorabić ,,gebe''". Rzeczywiście łatwo - i
          > wtedy człowiek zaczyna wątpić, czy autor tego rodzaju dopisków jest kimś na
          > poziomie, czy tylko z zaprogramowania wspiera jedną stronę polityczną, a
          > przeciwną krytykuje nie merytorycznie, tylko wyuczony przez "Protokoły Mędrców
          > Syjonu".

Nie spodziewałem się tego po Tobie <mark.parker>. Ty - człowiek wyznania
          mojżeszowego ANTYSEMITĄ? No bo kimże jest człowiek traktujący
          określenie "semicka uroda", jako najgorszą obelgę, jako coś uwłaczającego i
          obrzydliwego. Jako inwektywę na tyle obraźliwą, żeby używającego owo określenie
          uznać za człowieka nie na poziomie, w dodatku inspirowanego apokryfami. To jest
          <mark.parker> antysemityzm w najczystszej postaci!!!

• elan13 "przyjaciel" Polski 24.06.07, 01:12
      A oto "przyjaciel" Polski i jednocześnie przyjaciel Geremka, który niedawno
      wraz z rodakami: Cohn-Benditem i Moscovicim, bronił zaciekle
      euromandatu "drogiego Bronisława":

- Przewodniczący frakcji socjalistów w Europejskim Parlamencie Martin Schulz
      (SPD) skrytykował w wywiadzie dla radio Deutschlandfunk kompromis z Polską.
      Jego zdaniem, pozostałe kraje zapłaciły "wysoką cenę", a Polska przez 10 lat
      będzie mogła utrzymać silną pozycję blokującą.

Ów przyjaciel Geremka jest również przyjacielem lewusów od Olejniczaka:

www.sld.org.pl/index.php?view=1&art_id=9923&pid=18&ret_id=16&rsid=3
      I żeby nie było wątpliwości co do urody:

www.spd.de/show/1690130/schulz_martin_presse.jpg
      • moon5 Re: "przyjaciel" Polski 24.06.07, 01:25
        Europejscy socjaliści są jak mafia, która czeka, aby się obłowić po całkowitym
        zjednoczeniu wszystkich krajów, do którego raczej nie dojdzie. A jak rządzą we
        Włoszech i Hiszpanii, widać.

Z taką urodą w Polsce nie miałby łatwego życia. Poza tym mało sympatyczny.
      • elan13 Re: "przyjaciel" Polski 24.06.07, 01:32
        "Przyjaciel" Polski Martin Schulz jest poważnie zaniepokojony:

- Kiedy porównujemy to, co działo się zaraz po przystąpieniu Polski do Unii -
        działania podejmowane przez poprzedni rząd z działaniami podejmowanymi przez
        rząd obecny, to nie możemy nie być bardzo zaniepokojeni rozwojem sytuacji w
        waszym kraju - powiedział Schulz.

Przecież było tak komfortowo za Kwaśniewskiego i rządów postkomuny.
        Rozumieliśmy się bez słów, a teraz ci wstrętni bliźniacy, mają czelność mieć
        własne zdanie, i co jak dotąd niespotykane - twardo bronić polskich interesów.
        I jaki to dla nas interes?
        • moon5 Re: "przyjaciel" Polski 24.06.07, 01:40
          Takich ludzi trudno zrozumieć. Czasem zachowują sie jak rewolucjoniści, którzy
          dostrzegają wyższość "idei" nad egzystencją ludzi.
          • elan13 Re: "przyjaciel" Polski 24.06.07, 01:59
            moon5 napisała:

> Takich ludzi trudno zrozumieć. Czasem zachowują sie jak rewolucjoniści, którzy
            > dostrzegają wyższość "idei" nad egzystencją ludzi.

Wszelkie lewactwo to wróg narodu polskiego już od czasów Juliana Marchlewskiego
            i Aleksandra Israela Helphanda, komunistów - przyjaciół, przeciwnych odzyskaniu
            przez Polskę niepodległosci w 1918 roku. Trzeba pokazywać społeczeństwu
            prawdziwą twarz Schulzów, Geremków, Olejniczaków i Kwaśniewskich.

Przypomnę, że imię Juliana Baltazara Marchlewskiego nosiła Szkoła Partyjna przy
            KC PZPR.
            • habitus Re: "przyjaciel" Polski 25.06.07, 01:24
              Ale obecne rządy ci się podobają? A przecież to najczystsze lewactwo. Tylko w
              katolickich maskach.
              Dziwne...
    • strzelec51 Gdzie tu korzysc? 25.06.07, 03:42
      Mniejsza o Olejniczaka. Jak czytam za dziesiec lat system podwojnej wiekszosci
      wejdzie w zycie w wersji forsowanej przez Niemcy. Koncesje na rzecz Polski maja
      zatem charakter... dorazny. A co z systemem pierwiastkowym?

*
      elan13 napisał:

> Trzeba być ewidentnym kretynem sądząc, że skutecznym
      > negocjacjom lepiej przysłuży się ugodowość już na wstępie (Kwaśniewski -
      > Polska tylko stwarza problemy zamiast je rozwiązywać) niż determinacja
      > (używane przez Kaczyńskich hasło pierwiastek, albo śmierć oraz inspiracja do
      > poparcia stanowiska rządu przez polski parlament).
      • elan13 Re: Gdzie tu korzysc? 25.06.07, 14:56
        strzelec51 napisał:

> Mniejsza o Olejniczaka. Jak czytam za dziesiec lat system podwojnej wiekszosci
        > wejdzie w zycie w wersji forsowanej przez Niemcy. Koncesje na rzecz Polski
        maja
        > zatem charakter... dorazny. A co z systemem pierwiastkowym?

Czy znasz znaczenie słowa "doraźny"?
        10 lat, to chwila w porównaniu z wiecznościa, ale dla Polski w obecnej fazie
        rozwoju, to kawał czasu, w którym będą podejmowane decyzje warunkujące tempo
        wychodzenia naszego kraju z zapóźnienia ekonomicznego. To bardzo istotne, że
        przez te 10 lat głos Polski będzie zbliżony siłą do głosu Niemiec, Anglii,
        Francji, Włoch, Hiszpanii.

Ponadto za 10 lat sytuacja może się znaczaco zmienić. Perspektywa podwójnej
        większości w sytuacji ewentualnego członkostwa tak liczebnie silnych krajów jak
        Turcja, czy Ukraina, może skłonić właśnie Niemców, Francuzów i może innych do
        wypracowania jeszcze innego systemu (na co Polska może się zgodzić lub nie).

Tak więc na te newralgiczne 10 najbliższych lat mamy system nicejski, sporo
        korzystniejszy dla Polski od pierwiastkowego. Społeczeństwo polskie jest
        wyedukowane i umniejszanie negocjacyjnego sukcesu Kaczyńskich przeczy logice i
        kompromituje umniejszacza.
        • strzelec51 Re: Gdzie tu korzysc? 25.06.07, 15:35
          Problem w tym, ze dla korzystnego dla Polski rezultatu glosowan w RE, bez
          wzgledu na ilosc glosow w dyspozycji samej Polski, konieczne bedzie poparcie
          innych - wielu innych, w tym Niemiec, Wloch, Francji. Przekonanie innych do
          wlasnych racji bylo, jest i przeto pozostaje rzecza o wiele wazniejsze od samej
          liczby wlasnych glosow do dyspozycji.

W kwestii pozyskania poparcia innych dla wlasnych racji nie odnosze wrazenia
          aby bracia Kaczynscy odniesli jakikolwiek sukces. Jest raczej wrecz na odwrot i
          dlatego ten "sukces" uwazam za klasyczny przypadek pyrrusowego zwyciestwa.
          • elan13 Re: Gdzie tu korzysc? 25.06.07, 16:45
            strzelec51 napisał:

> Problem w tym, ze dla korzystnego dla Polski rezultatu glosowan w RE, bez
            > wzgledu na ilosc glosow w dyspozycji samej Polski, konieczne bedzie poparcie
            > innych - wielu innych, w tym Niemiec, Wloch, Francji. Przekonanie innych do
            > wlasnych racji bylo, jest i przeto pozostaje rzecza o wiele wazniejsze od
            samej liczby wlasnych glosow do dyspozycji.
            >
            > W kwestii pozyskania poparcia innych dla wlasnych racji nie odnosze wrazenia
            > aby bracia Kaczynscy odniesli jakikolwiek sukces. Jest raczej wrecz na odwrot
            i dlatego ten "sukces" uwazam za klasyczny przypadek pyrrusowego zwyciestwa.

Widzę, że reprezentujesz bardzo oryginalny sposób rozumowania. Sprowadza się
            ono do - im gorzej, tym lepiej. Im bardziej ustąpimy w negocjacjach Niemcom,
            Włochom, Francucom itd, im bardziej oni będą z negocjajcji z nami zadowoleni,
            tym lepiej dla nas, bo niby w przyszłości będą nas popierać (pewnie z
            sympatii).

To jest klasyczny syndrom lewusa, nazwany przeze mnie wczesniej "genem lokaja".
            Wy lewusy, czujecie się nieswojo bez pryncypała. Najpierw był to gensek z
            Moskwy, teraz przywódcy zachodnioeuropejscy.

• strzelec51 Zludzenia Kaczynskich i ich fanow. 25.06.07, 18:46
              Bzdury pleciesz elan13. Nigdzie nie napisalem, ze nalezalo ustepowac w
              negocjacjach. Napisalem natomiast, ze Kaczynscy na koniec i tak ustapili i, ze
              niewiele w gruncie rzeczy uzyskali. 10 lat to moze i dlugo w polityce lecz, ze
              powtorze, zadna liczba glosow w Radzie czy gdziekolwiek indziej nic Polsce nie
              da jezeli ta nie nauczy sie SKUTECZNIE negocjowac czyli PRZEKONYWAC innych do
              wlasnych racji i ZDOBYWAC POPARCIE.

Polska polityka zagraniczna poniosla dotkliwa porazke w Brukseli wlasnie
              dlatego, ze Kaczysncy NIKOGO do swych racji nie przekonali. A to, ze pomachali
              szabelka veta i wymusili troche ustepstw na jakis czas na dluzsza mete nie ma
              zadnego znaczenia. Na tym mniej wiecej, elan13, polega roznica miedzy
              pozytywnym (konstruktywnym) a negatywnym (destruktywnym) podejsciu do polityki
              i dyplomacji.
        • wet3 Re: elan13 25.06.07, 15:52
          Czy zauwazyles ile to harpii - "dosmucaczy" zlecialo sie alby "dolozyc" temu
          artykulowi? No bo jakze mozna przepuscic cos pozytywnego o Polsce? Koniecznie
          trzeba to zeszmacic!
          PS - Napisalem cos podobnego pol godziny temu, ale cenzor wycial!
          • wet3 Re: elan13 25.06.07, 15:56
            wet3 napisał:

> Czy zauwazyles ile to harpii - "dosmucaczy" zlecialo sie alby "dolozyc" temu
            > artykulowi? No bo jakze mozna przepuscic cos pozytywnego o Polsce? Koniecznie
            > trzeba to zeszmacic!
            > PS - Napisalem cos podobnego pol godziny temu, ale cenzor wycial!

Popelnilem blad. Przepraszam cenzora. Omykowo wszedlem na inne forum.
    • maureen2 Re: ja to przewidziałem 25.06.07, 19:27
      to dobrze,że wszyscy gratulują,że coś zyskaliśmy,za długość skoku 5,za styl 0.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka