fraglesi67 28.06.07, 07:05 A są już paragrafy na "politycznych" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
government Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 07:06 Zmiany są konieczne i właściwe, a tzw. "eksperci" to - powiedzmy szczerze - wykształceni durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fff15 Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 07:18 łatwo napisac ze "eksperci" to wyksztalceni durnie, ale to tylko pustoslowie i obrazanie innych ludzi. zero argumentow i powaznej tresci. moze odniesiesz sie do podnoszonych przez nich zarzutow (mozesz jej poznac chocby czytajac artykul). ja nie chce zeby zmianami w kk zajmowal sie w glownej mierze posel jurgiel i inni wybitni "eksperci" pis. zastanawia mnie tez skad w pisie i jego wiernych wyznawcach taka pogarda dla ludzi wyksztalconych? to ma byc partia prawicowa (moze po prostu wynika to z kompleksow - na przyklad "wybitnego" prokuratora ziobry albo poslow ktorzy wprawdzie sa rolnikami, suwnicowymi, nauczycielami fizyki, pielegniarkami, itp., ale na prawie znaja sie lepiej niz profesorowie akademiccy)? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
takizenek +++ trzeba ludzi do budowy Euro 2012, nic za darmo 28.06.07, 07:34 Skad wziac robotnikow? Ten Ziobro to ma glowe Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Amerykanizacja 28.06.07, 07:53 Przypomina mi się przypadek z Californii gdy sąd uniewinnił gościa, który zastrzelił jednego po drugim trójkę dzieciaków, które pomyliły domy i zapukały do jego drzwi w maskach na bal karnawałowy. Także uważajcie na swoje dzieci czy młodzieńcza głupota nie porwie ich do zerwania jabłka w sadzie u jakiegoś świra z bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek ^^^^^^^^^^Ziorro ignoruje, bo ignorant^^^^^^^^^^ 28.06.07, 08:05 Ma szansę pokazać profesorom, którzy hurtowo oblewali go na egzaminach, gdy był Zbynkiem studencką ofermą, kto tu rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkopen Malwersacja = Zdrada stanu = kula w łeb 28.06.07, 08:29 Poseł zmalwersował, znaczy oszukał naród działając na jego niekorzyść. Więc kara powinna byćadekwatna, a nie jest!!! telewizjastrzelin.pl/view_video.php?viewkey=46495a8da1e5352d03ca Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek_michnika Ci eksperci powinni siedzieć za swoje błędy, 28.06.07, 09:46 za kryminalistów zażywających wolności dzięki nim. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo nowy kodeks na pewno to umozliwi 28.06.07, 09:48 i wszyscy krytykanci pojda siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki OTO PiSdokracja IV RPomrocznej !!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.07, 10:14 ...”Nie zaproszono żadnych ekspertów. Zamiast tego przedłożono posłom 18 opinii prawników, zamówionych przez Biuro Analiz Sejmowych. W większości są to opinie krytyczne - od zanegowania nowych rozwiązań po merytoryczne uwagi, jak przepis poprawić.”… ...”W posiedzeniu komisji uczestniczą za to przedstawiciele ministra sprawiedliwości w sile sześciu osób.”… ...”Obrady biegną tak: rząd rekomenduje kolejne punkty, prowadzący informuje, że "są zastrzeżenia ekspertów" - nie omawiając jakie - i prosi rząd, by się ustosunkował. Przedstawiciel rządu odrzuca zarzuty i punkt bez głosu sprzeciwu jest przyjmowany.”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Czyli radosna TFUrczość PiS BADZIEWIAKÓW z sejmowej MASZYNKI d/s „Solidarnego Państwa” ze starym PC wiarusem Jurgielem. co to kłopoty z czytaniem ma nie mówiąc o merytorycznym formułowaniu myśli. Geodeta Jurgielt w tej swojej 23 osobowej SPEC MASZYNCE co to powstała, bo PiS BADZIEWIAKI nad procesami legislacyjnymi w komisjach sejmowych nie byli w stanie SKANALIZOWAĆ, ma 3 (słownie: trzech) prawników. I do tego żadnego posła opozycji. Wybitny PiS prawnik Zi0br0 skierował kodeks DO PRZEPCHNIĘCIA w komisji starego PC wiarusa Jurgiela, bo wiedział, że w MERYTORYCZNEJ komisji ds. KODYFIKACJI (gdzie sami prawnicy, prokuratorzy, sędziowie) ten jego „projekt” zostałby całkowicie ZESZMACONY. OTO pRAWO i sPRAWIEDLIWOŚĆ „ciemny ludzie”. OTO PiSdokracja IV RPomrocznej w wykonaniu REWOLUCJONISTÓW MORALNYCH Jarusia MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCEGO. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Zaproszę kogoś,zastrzelę i powiem,że nie zaprasza- 28.06.07, 10:36 łem i nic mi nie zrobią?!?!?!?! Niech Zyje tow. Ziobro! Niech żyje! Niech żyje! A w ogóle to zapraszam do mojego auta na słówko, panie ministrze. (gdzie sie wyrabia pozwolenie na broń?) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus glupis, tak tylko raz mozesz zrobic a pozniej juz 28.06.07, 11:21 do ciebie nie bedzie chcial przyjsc. I ty sam do nikogo nie pojdziesz ze strachu marcowroc napisał: > łem i nic mi nie zrobią?!?!?!?! > > Niech Zyje tow. Ziobro! Niech żyje! Niech żyje! > > A w ogóle to zapraszam do mojego auta na słówko, panie ministrze. > > (gdzie sie wyrabia pozwolenie na broń?) Odpowiedz Link Zgłoś
ubolska_opluwajka-tvn U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_o_i__S_i_ę__ K_o_d_e_k_s_u__!! 28.06.07, 13:53 Ewa Siedleka z GWna donosi: dr hrab. Warylewski: ... analiza polskiej rzeczywistości nie wskazują na konieczność wprowadzenia tych zmian..... UBEKISTAŃSKA RZECZYWISTOŚĆ 3-CIEJ RP BYŁA DO TEJ PORY OK !:)))) NIE MA PIEKŁA HULAJ DUSZA :)))) ALE TEN PASKUDNY KODEKS WSZYSTKO PSUJE :( Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov "Obrona konieczna" to było dopiero kretyństwo 28.06.07, 14:31 Jak mnie ktoś napada nieważne czy z kamieniem, bronią, nożem czy nawet gołymi rękami, to nie będe dewagował "Czy koniecznym jest by użyć pałki teleskopowej czy też wystraczy poinformować o moich prawach do niej... czy też może lepiej umrzeć, zasnąć...". Ja NIE WIEM jakie środki mogą sie okazać konieczne, więc przez sam instynkt samozachowawczy mogę go zabić tym co mam pod ręką. I NIE BĘDE SIĘ CZUŁ MORDERCĄ. Nie lubię Ziorrrro, ale tą zmianę POPIERAM. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 TK zastosuje "Obrone konieczna" zlodzieji i bandyt 28.06.07, 14:37 srpnov napisał: > Jak mnie ktoś napada nieważne czy z kamieniem, bronią, nożem czy nawet gołymi > rękami, to nie będe dewagował "Czy koniecznym jest by użyć pałki teleskopowej > czy też wystraczy poinformować o moich prawach do niej... czy też może lepiej > umrzeć, zasnąć...". Ja NIE WIEM jakie środki mogą sie okazać konieczne, więc > przez sam instynkt samozachowawczy mogę go zabić tym co mam pod ręką. I NIE > BĘDE SIĘ CZUŁ MORDERCĄ. > > Nie lubię Ziorrrro, ale tą zmianę POPIERAM. M: nie martw sie bo TK znow wynajdzie sposob by zablokowac decyzje sejmowe powolujac sie na "konstytucje" Kwasa. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: OTO PiSdokracja IV RPomrocznej !!!!!!!!!!!!!! 28.06.07, 13:57 a OTO PiSdokracja w klubie PiS …”A inny dodaje: - Idzie w kierunku demokratyzacji PiS. Po raz pierwszy ktoś publicznie wstał i zgłosił wnioski przeciwne do wniosków Kuchcińskiego. Do tej pory było to niespotykane.”… www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070628/kraj/kraj_a_9.html = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
mhdeck Post głupi, a nick obrzydliwy. 28.06.07, 10:17 Polecam refleksję nad wątkiem dot. tego, co ma do stracenia skazany na dożwocie, jeżeli traci wszelką nadzieje na przedterminowe zwolnienie (np. po 20 latach). Albo nie - refleksja mogła by cię zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Post głupi, a nick obrzydliwy. 28.06.07, 10:39 mhdeck napisał: > Polecam refleksję nad wątkiem dot. tego, co ma do stracenia skazany na > dożwocie, jeżeli traci wszelką nadzieje na przedterminowe zwolnienie (np. po 20 > > latach). Albo nie - refleksja mogła by cię zabić. Coś w tym jest, z resztą wtedy takie z taką świadomością osoby mogą wtedy bez oporów popełniać najcięższe przestępstwa, tylko że za murami więzienia - niby nic, ale tam w końcu też pracują normalni ludzie, którzy ich pilnują. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Post głupi, a nick obrzydliwy. 28.06.07, 11:02 > nic, ale tam w końcu też pracują normalni ludzie, którzy ich pilnują. i są więźniowie, którzy zostali skazani na karę więzienia a nie śmierci z ręki współwięźnia, ale dla prostego wyborcy pisu to bez znaczenia jak ktoś trafił do wiezienia to jest podczłowiekiem i nie zasługuje na godne traktowanie. a do więzienia trafić coraz łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Malwersacja = Zdrada stanu = kula w łeb 29.06.07, 01:29 gregkopen napisał: > Poseł zmalwersował, znaczy oszukał naród działając na jego niekorzyść. Więc kar > a powinna byćadekwatna, a nie jest!!! A zakaz polowania na kaczki powinien obowiązywać przez cały rok pod groźbą kary śmierci. > <a href="telewizjastrzelin.pl/view_video.php?viewkey=46495a8da1e5352d03ca" target="_blank">telewizjastrzelin.pl/view_video.php?viewkey=46495a8da1e5352d03ca</a> Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ^^^^^^^^^^Ziorro ignoruje, bo ignorant^^^^^^^ 28.06.07, 10:00 inzynier_skrzypek napisał: > Ma szansę pokazać profesorom, którzy hurtowo oblewali go na egzaminach, gdy był > > Zbynkiem studencką ofermą, kto tu rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mhdeck "Nieprawość" systemu amerykańskiego 28.06.07, 12:27 Jeżeli niedouków nie przekonują różnice w moralnej podstawie "technologii sądzenia" (nie można twierdzić, że lepszy jest system w którym główny akcent nie pada na ustalenie stanu faktycznego, a na przeprowadzenie show, które przekona dyletantów tzn. przysięgłych, że to "nasza prawda" jest lepsza), to niech się zastanowią nad kabaretowymi wyrokami w stylu "milion $ odszkodowania, bo na kubku z kawą nie było ostrzeżenia że może poparzyć" :P Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: +++ trzeba ludzi do budowy Euro 2012, nic za 28.06.07, 11:57 juz widze tych wszystkich powystrzelanych "bandytow" - dziesieciolatkow, ktorzy chodza do mojego sasiaad na czeresnie, wow, jak w stanach, mozna dac w leb kazdemu, kto przekroczy magiczna granice twojego terytorium, ze nie wspomne o tych wszystkich krowach na wsiach, co co chwile wchodza w szkode, hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: +++ trzeba ludzi do budowy Euro 2012, nic za 28.06.07, 13:24 Jezeli sadzisz, tak jak wielu z tu piszacych, ze wejscie na teren posesji, domu sasiada jest, lub moze byc powodem do BEZKARNEGO zastrzelenia osobnika MYLICIE SIE. Tak jak na calym swiecie tak i tu obowiazuje prawo o OBRONIE OSOBISTEJ gdzie trzeba UDOWODNIC w sadzie, ze uzycie broni (jakiejkolwiek) spowodowane bylo grozba utraty zdrowia lub zycia. Wiele ludzi, siedzi wlasnie za to, ze przekroczyli granice obrony osobistej. Oczywiscie, zdarzaja sie "dziwne" wyroki sadowe, ale gdzie ich nie ma? Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
gwid1 Re: +++ trzeba ludzi do budowy Euro 2012, nic za 28.06.07, 14:17 Batiuszka Josif Wissarionowicz jego guru Władimir Iljicz zorganizowali GUŁAG aby mieć tanią siłę roboczą. Ich duchowi spadkobiercy władający nami łaskawie bracia K. przy pomocy swoich wspaniałych "prawników" jak min. Żebro czy exprzwodniczący komisji Zawisza niejaki, wydaje się że wszystko zrobią aby im dorównać na wszystkich polach włącznie z ulubionym gestem pożegnalnym Ziutka Słoneczko jakim Jego Wzdętość żegnał wiernych poddanych udając się na walkę o pierwiastek (zaciśnięta pięść). Wszystkich nieprawomyślnych (zeków) w kamasze i za zupę z pokrzyw niech budują autostrady, stadiony i hotele na EXPO 12 aby nasi ojcowie narodu byli szczęśliwi i zadowoleni z życia, Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:00 Masz rację, nazywanie expertów "durniami", to nie jest najlepszy pomysł, ale postawienia takiego experta przed bandziorem który mimo wyroku dożywocia został zwolniony z więzienia i przyszedł do niego /bo gdzie miał pójść/, po to aby mieć na pierwsze dni wolności, to taki pomysł podoba mi się. Rozumiem łagodzenie kar za drobne kradzieże i przechodzenie przez jezdnię w miejscu niedozwolonym. Wszelkie inne naruszenia prawa powinny być karane odpowiednio surowo i w tym zgadzam się z min. Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
barry100 Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 11:06 Gadasz bzdury kobieto. Kompletnie nie znasz realiów więzienia. Skazanych na dożywocie nie izoluje się, przebywają oni w celach z innymi skazanymi (np. za alimenty). Jeżeli przestępca skazany na dożywocie zacznie żyć ze świadomością, że już nigdy nie ujrzy wolności, nie będzie miał żadnych oporów, żeby zemścić się za to na współwięźniu, strażniku, wychowawcy, lekarzu. A tą zemstą będzie np. pozbawienie ich życia. I co? Ukarzą go za to pozbawieniem możliwości otrzymania paczki przez miesiąc? Dożywotniacy funkcjonują właściwie tylko dzięki nadziei, że po 25 latach będą mogli wyjść na wolność. Ci ludzie często bardzo mocno nad sobą pracują, w głowach wileu z nich dokonuje się rewolucja świadomościowa. Wiedzą, że to, co zrobili to straszna zbrodnia i muszą za nią odpokutować, ale muszą też mieć nadzieję. 25 lat to wystarczająco długi, żeby wyschły łzy, a pamięć ludzka okazała swoją ułomność. Trzymanie ich w więzieniu po kres ich dni to zwyczajna pomyłka i gra pod publiczkę. Jak widać wielu to kupuje, czego przykładem jest e.gajowa. A swoją drogą - myślenie nie boli, warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 12:35 Cieszę się, że nie musiałam poznawać wymienionych przez ciebie realiów. Proponuję abyś przed świętym oburzeniem na moje bzdury pomyślał o krzywdach jakie skazaniec wyrządził przed wyrokiem i to nie komuś..... tylko konkretnej osobie albo konkretnym ludziom i wybacz nie wyskakuj z przebaczeniem bo nie jestem aż tak wierząca by móc wybaczyć zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
roger_wolff Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:22 Nikt z PiSu nie jest przeciwko ludziom wykształconym bo musiałby byc przeciw P. Kaczyńskim. Chodzi tu o wyksztalciuchów- czyli ludzi, którzy myslą, że uzyskane wykształcenie upowaźnia ich do stawiania sie ponad reszta mniej wyksztalconego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Wykształciuch - kto to taki? 28.06.07, 11:55 roger_wolff napisał: > Nikt z PiSu nie jest przeciwko ludziom wykształconym bo musiałby byc przeciw > Kaczyńskim. Chodzi tu o wyksztalciuchów - czyli ludzi, którzy myslą, że > uzyskane wykształcenie upowaźnia ich do stawiania sie ponad reszta mniej > wyksztalconego spoleczenstwa. Chciałbyś pewnie, żeby tak było - ale to nie tak. Ludzie z PiS przyklejają etykietkę "wykształciucha" ludziom o innych poglądach, aby zdyskredytować ich autorytet. "Co z tego, że mają wykształcenie, skoro nie mają racji." Tymczasem wypowiedzi i działania wielu polityków rządzącej koalicji dowodzą trudności, jakie sprawia im logiczne myślenie - mimo posiadanych przez nich dyplomów magistrów, tytułów doktorskich czy nawet profesorskich... W przeważającej mierze mamy niestety do czynienia z miernotami, które co prawda uzyskały formalne wykształcenie, ale nie zdołały w życiu osiągnąć zawodowych sukcesów - stąd frustracja i wieczne szukanie wrogów, którzy uniemożliwili im "należne" kariery; często można tu mówić wręcz o manii prześladowczej ("protest pielęgniarek ma charakter polityczny i zmierza do zmiany ustroju" - sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
mut ha ha ha - ale "ałótorytety" 28.06.07, 08:24 Jeżeli pożal się Boze profesorzyna twierdzi że 18-latek nie jest w stanie określić co jest łamaniem prawa a co nie i nie może odpowiadać za swoje postępki to znaczy że ta profesorzyna jest wykształconą funkcjonalną idiotką. Zresztą kadry uniwersytetu warszawskiego już nie raz całokwicie się skompromitowały pokazując że ważniejszy jest przestępca niż uczciwy obywatel. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz autorytety wspieraja przestępców kosztem ofiar 28.06.07, 08:55 mut napisał: > Jeżeli pożal się Boze profesorzyna twierdzi że 18-latek nie jest w stanie > określić co jest łamaniem prawa a co nie i nie może odpowiadać za swoje > postępki to znaczy że ta profesorzyna jest wykształconą funkcjonalną idiotką. > Zresztą kadry uniwersytetu warszawskiego już nie raz całokwicie się > skompromitowały pokazując że ważniejszy jest przestępca niż uczciwy obywatel. Dokładnie tak jest. Polak-szarak odbiera "naukowe analizy" autorytetów jako zawracanie głowy i pomaganie przestępcom. Polak-szarak chce mieć pewność ,że wolno mu bronić swojego domu, swojego zycia wszelkimi możliwymi sposobami. Dzisiaj tej pewnosci nie ma (przekroczenie granic obrony koniecznej). W dyskusji nad zmiana kodeksu doczytałem się ,że aż 78 % ludzi broniących się jest ciągane po sądach niesłusznie. Człowiek się bronił i obronił a prokurator stawia zarzut "przekroczenia" . dopiero sąd "uniewinnia". A tego zarzutu w stosunku do tych 78 % wogóle nie powinno byc. Co do możliwości 16-17 latka wogóle nie zabieram głosu , bo opinia "aytorytetu" jest dla mnie zenująca. Ciekawe czy "autorytet" podtrzymał by swoja opinie gdyby mu grupa 16 latków złamała kregosłup i zabiła dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: autorytety wspieraja przestępców kosztem ofia 28.06.07, 11:51 remik.bz napisał: > Polak-szarak odbiera "naukowe analizy" autorytetów jako zawracanie głowy i > pomaganie przestępcom. > Polak-szarak chce mieć pewność ,że wolno mu bronić swojego domu, swojego zycia > wszelkimi możliwymi sposobami. Dzisiaj tej pewnosci nie ma (przekroczenie > granic obrony koniecznej). > W dyskusji nad zmiana kodeksu doczytałem się ,że aż 78 % ludzi broniących się > jest ciągane po sądach niesłusznie. > Człowiek się bronił i obronił a prokurator stawia zarzut "przekroczenia" . > dopiero sąd "uniewinnia". A tego zarzutu w stosunku do tych 78 % wogóle nie > powinno byc. > Co do możliwości 16-17 latka wogóle nie zabieram głosu , bo opinia "aytorytetu" > > jest dla mnie zenująca. > Ciekawe czy "autorytet" podtrzymał by swoja opinie gdyby mu grupa 16 latków > złamała kregosłup i zabiła dziecko. Właśnie. Z reguły te pięknoduchy litujące się nad przestępcami zwykle zmieniają zdanie, kiedy oni sami lub ktoś z ich najbliższych stanie się ofiarą brutalnego przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Re: ha ha ha - ale "ałótorytety" 28.06.07, 09:30 Jezeli, pozal sie Boze, internaucina nie rozumie tresci paru zdan artykulu ktore komentuje - Pani Profesor podniosla jedynie kwestie tego, ze jesli uzna sie czlowieka w wieku ponizej 18 lat za zdolnego prawnie do pelnej odpowiedzialnosci karnej, to powinno sie rowniez uznac jego zdolnosc prawna do wszelkich innych czynnosci (np. zawierania malzenstwa, czy pracy), ktorego to prawa panstwo mu jednoczesnie odmawia - to chyba nie powinien raczej torturowac innych uzytkownikow sieci swoimi wypocinami intelektualnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: ha ha ha - ale "ałótorytety" 28.06.07, 09:38 pm7303 napisał: > Jezeli, pozal sie Boze, internaucina nie rozumie tresci paru zdan artykulu ktor > e > komentuje - Pani Profesor podniosla jedynie kwestie tego, ze jesli uzna sie > czlowieka w wieku ponizej 18 lat za zdolnego prawnie do pelnej odpowiedzialnosc > i > karnej, to powinno sie rowniez uznac jego zdolnosc prawna do wszelkich innych > czynnosci (np. zawierania malzenstwa, czy pracy), ktorego to prawa panstwo mu > jednoczesnie odmawia - to chyba nie powinien raczej torturowac innych > uzytkownikow sieci swoimi wypocinami intelektualnymi? A co "małzeństwo" ma wspólnego z "rozbojem" ? Nie widzę w tym nic złego , aby np za rozbój odpowiadać od 16 roku zycia , móc pracowac dajmy na to od 17 -ego , małżeństwo zawierać np od 18 -ego , mieć prawo głosu od 21-ego. To oczywiście przykłady z sufitu. Chodzi o zasadę. Odpowiedz Link Zgłoś
anima2006 Re: ha ha ha - ale "ałótorytety" 28.06.07, 10:09 To może załóż "brygady śmierci" i prewencyjnie odstrzel ze dwustu szesnastolatków - reszta się pewnie przestraszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Gratuluje poziomu wypowiedzi 28.06.07, 10:15 anima2006 napisała: > To może załóż "brygady śmierci" i prewencyjnie odstrzel ze dwustu > szesnastolatków - reszta się pewnie przestraszy.... Siła Twojej argumentacji jest porażająca Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: Gratuluje poziomu wypowiedzi 28.06.07, 11:12 ty dalej nie rozumiesz tego, co (podobno) przeczytałeś. Wróć do artykułu, przeczytaj i spróbuj zrozumieć, o co chodzi autorytetom (oczywiście nie takim, jak ty). Natomiast powstrzymaj się od kolejnych niedorzecznych komentarzy o "Polaku- szaraku". Tym sposobem nie ośmieszysz się kolejny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz I dlatego PO przegrywa wybory 28.06.07, 13:20 nick_othem napisał: > ty dalej nie rozumiesz tego, co (podobno) przeczytałeś. > > Wróć do artykułu, przeczytaj i spróbuj zrozumieć, o co chodzi autorytetom > (oczywiście nie takim, jak ty). > > Natomiast powstrzymaj się od kolejnych niedorzecznych komentarzy o "Polaku- > szaraku". Tym sposobem nie ośmieszysz się kolejny raz. PO znana jest ze swojej pychy, poczucia wyższości i pogardy dla "szaraczków". Twój post to potwierdza. Ciekaw jestem tylko w jaki sposób chcecie wygrać wybory tzn jak zamierzacie przekonac tych "szaraczków", aby na Was głosowali ? Pychą i pogardą ? Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: ha ha ha - ale "ałótorytety" 28.06.07, 12:18 uprzejmie informuję, że w obecnym kk za rozbój odpowiadają nieletni którzy ukończyli 5 lat. więc argument chybiony. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: ha ha ha - ale "ałótorytety" 28.06.07, 11:12 Wysil swoje szare komórki i nie pisz głupot Już 3-4 latek jest mniej więcej świadomy tego co jest dobre a co złe. Człowiek 18 letni jest już conajmniej od kilku lat tego świadomy w pełni, ale to jeszcze nie oznacza że 4 latek i 18 latek są zdolni do zawarcia małżeństwa. Porównywanie tego jest typowym mieszaniem pojęć co świadczy tym bardziej o poziomie tego "naókofca". Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: ha ha ha - ale "ałótorytety" 28.06.07, 11:42 mut napisał: > Jeżeli pożal się Boze profesorzyna twierdzi że 18-latek nie jest w stanie > określić co jest łamaniem prawa a co nie i nie może odpowiadać za swoje > postępki "Profesorzyna nic takiego nie twierdzi.Trzeba się nauczyć czytać "ze zrozumieniem".Tego uczą w szkole podstawowej - Polecam tobie mut-ancie Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:35 Ja zawsze miałem wiele szacunku dla ludzi wykształconych, tak długo jak nie zobaczyłem co robią, np. kumają się z mafią, biorą po 10% od kontraktu, emanują pychą dla mniejszych od siebie, wyznają kult tylko i wyłącznie mamony, kombinują pod stołem czyli nie są święci, sami doprowadzili do tego że ich nikt nie szanuje. To tak trochę nie na temat dla fff15. Dla mnie min. Ziobro to pierwszy minister który usiłuje coś zmieniać a profesory wcale nie były takie mądre Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 11:08 ja rozumiem, że noszenie woreczków jest frustrujące, ale sam przyznaj jak nie chciało się nosić teczki to czyja to wina? sam móglbyś być człowiekiem wykształconym, a że nie jesteś to miej pretensje do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:24 > Zmiany są konieczne i właściwe, a tzw. "eksperci" to - powiedzmy szczerze - > wykształceni durnie. Tia, wykształciuchy, nie ? A ty pewnie jesteś niewykształconym mędrcem ? Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 09:17 government napisał: > Zmiany są konieczne i właściwe, a tzw. "eksperci" to - powiedzmy szczerze - > wykształceni durnie. Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć. A określenie "wykształceni durnie" może świadczyć jednynie o Twojej ignorancji - może jednak lepiej byłoby podnieść swój poziom wykształcenia zamiast obrzucać epitetami lepszych od siebie. Przemyśl to. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Moze Ziobro by sie wzial za sady? 28.06.07, 09:54 tylko ze wymaga wiecej pracy niz napisanie paru glupich przepisow. Rozprawy sie ciagna latami w polskich sadach i bardzo to ogranicza nasz biznes. Ciekawe dlaczego Ziobro nie chce sie tym zajac. Moze nie potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny7 Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 12:38 > government napisał: > > Zmiany są konieczne i właściwe, a tzw. "eksperci" to - powiedzmy szczerze > - > > wykształceni durnie. > Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć. A określenie "wykształceni durnie" > może świadczyć jednynie o Twojej ignorancji - może jednak lepiej byłoby podnieś > ć > swój poziom wykształcenia zamiast obrzucać epitetami lepszych od siebie. > Przemyśl to. CO to znaczy "lepszych od siebie" Zastanów się myślenie nie boli!!! Niezgadzanie się z argumentacją Tych wykształconych ludzi nie jest wyrazem ignorancji ,tylko lepszą znajomością życia tu i teraz . Inna sprawa to kto dostaje wyrok 25-lat czy dożywocie -aniołek ? To samo z r4esocjalizacją małolatów ,uważasz ,że jest możliwe resocjalizowanie małolata ,który zabija babcie czy dziadka dla paru złotych ,czy morduje bezdomnego,i tłumaczy się że wyeliminował śmiecia! Zabija rówieśnika bo ten jest inny? Ci wykształceni ludzie zwący się "ekspertami"zamiast krytyki ministra Ziobry powinni zapoznać się z faktami ,z odczuciami ofiar i rodzin ofiar . Niech w końcu to bandyta się boi! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Analfabetyzm prawny triumfuje 28.06.07, 11:12 A prezentują go takie fistaszki jak Kempa, Ziobro czy aparatczyk totalitarnego PRL sędzia Kryże. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 11:34 government napisał: > Zmiany są konieczne i właściwe, a tzw. "eksperci" to - powiedzmy szczerze - > wykształceni durnie. No, to już wiem kto to są "wykształciuchY". Swoją drogą, nawet tytuły naukowe może mieć i dureń. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 13:01 mylisz się government. Wystarczy ,że będzie się rzeczywiście karać (stawiać przed sądem) przestępcow. podnoszenie sankcji jeżeli nie będą stosowane niema większego znaczenia.Trzeba zreformować system a nie jedynie zwiększać na papierze kary.I słuchać ekspertów a nie stosować samowolę ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi wbrew opiniom 28.06.07, 07:08 wbrew opiniom łżeekspertów ładniejszy by był tytuł... Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Wreszcie można będzie bezkarnie wykończyć teściową 28.06.07, 07:16 A co tam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Wreszcie można będzie bezkarnie wykończyć teś 28.06.07, 09:49 a jak przyjdzie polityk PiS z ulotkami to tez go mozna zastrzelic? Odpowiedz Link Zgłoś
sunday.bloody.sunday Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 07:17 Jacek Giezek, czy to takie trudne wiedziec kogo sie cytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 07:21 Wielkim błędem obecnej władzy jest czepianie się nieudaczników tego czego nie potrafią robić np.: "fachowcy" od kodeksu, Giertych od szkolnictwa, Fotyga od dyplomacji a Kaczory od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 07:22 zwyklych ludzi,dla ludzi ktorzy nie lamia prawo a jedynie moga byc narazeni ze strony przestepcow.Czy wazne ze to nazwie sie amerykanizacja kodeksu karnego?Czyzby USA nie bylo panstwem demokratycznym?Czy dobre wzory z innych panstw to zle wzory w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 07:24 Schowaj się PISdzielski propagandzisto Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 07:47 i co odpisac na tak MADRY post? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Kodeks kodeksem a co Ziobro jest z Lyzwa i innymi 28.06.07, 07:25 burakami z Samoobrony? Do tego jeszcze djdzie paru wszypolakow... Jak bedziesz sie tak synku obijal to sie nie wyrobisz! Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Re: .....Kodeks dla ..... ciemnego luda 28.06.07, 08:23 lubiącego zaklinanie rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .....Kodeks dla ..... ciemnego luda 28.06.07, 08:27 To lewica zaklina rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Możesz jaśniej? 28.06.07, 08:35 presentation1 napisał: > To lewica zaklina rzeczywistosc. Bo jakoś nie widzę związku z tym co napisałam, z twoją odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Możesz jaśniej? 28.06.07, 08:43 Jest zwiazek.Wiaze sie z latami rzadow po 1989 roku gdzie zniszczono morale spoleczenstwa.Czym zniszczono?Tym z czym dzisiaj probuja rzadzacy walczyc.Jest to niespotykany przypadek w swiecie jak zniszczono panstwowosc i spoleczenstwo.Podobnie zniszczono Aborygenow w Australii z mala roznica ze oni byli caly czas w niewoli. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Następny żyjący w alternatywnej rzeczywistości :-( 28.06.07, 08:47 EOT Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Następny żyjący w alternatywnej rzeczywistośc 28.06.07, 08:49 mozesz jasniej?A moze poswiata zblakla? Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Następny żyjący w alternatywnej rzeczywistośc 28.06.07, 13:19 ginger_79 napisała: > EOT On naprawdę żyje w alternatywnej rzeczywistości- już dawno zmienił otoczenie na bardziej przyjazne, nawet bez paszportu i teraz się wymądrza z perspektywy kilku tys.km/ z Australii?/ Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Możesz jaśniej? 28.06.07, 12:32 Zgadzam się ! Dopuszczenie przez Radę Państwa do tzw. wolnych wyborów 4 czerwca 1989 i m.in. odejście od socjalistycznego prawa karnego było fatalnym w skutkach błędem porównywalnym tylko z wystąpieniem z Układu Warszawskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 08:24 @presentation: wbrew pozorom w wielu sprawach USA jest podobne do nieboszczki ZSRR. Jeśli USA to takie super państwo demokratyczne, to dlaczego np. Szwajcaria nie wprowadza rozwiązań z tego państwa?? Nie traktujmy Stanów Zjedn. jako wyroczni w demokracji, bo jest wiele innych krajów demokratycznych równie dobrze zorganizowanych o innych rozwiązaniach prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 08:32 Zwroc uwage na moj tekst.On mowi nie mniej,nie wiecej ze nalezy przyjmowac dobre rozwiazania z innych panstw.Moze to byc z USA a nawet Szwajcarii.Uwazam ze kazdy kraj ma cos do zaoferowania swiatu-moga to byc rozwiazania sluzace innym panstwom.Uwazam takze ze ma je Polska.Po prostu trzeba uwierzyc w siebie a nie biczowac sie nawzajem.Wiele przepisow o wolnosci jednostki w Polsce sa tez rodem z USA lu niektorych krajow UE.Tylko na te wolnosc trzeba przyjac zabezpieczenia ktore przeciez sprawdzily sie w niektorych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 12:37 Polecam presentation1 "Zabawy z bronią" Michaela Moore'a, lub inne produkcje tegoż. Ale zwłaszcza "Zabawy...", bo one świetnie pokazują co się dzieje w społeczeństwie, w którym świadomość bezkarności i kult "twardego" prawa doprowadził do potwornego zaniku więzi międzyludzkich i wzajemnego poszanowania. Ja się zgadzam całkowicie, że Kodeks Karny musi podlegać zmianom i ewoluować - choćby ze względu na rozwój technologii i następujące zmiany społeczne. Ale NIE MOŻNA robić tego tak, jak nasi, pożal się boże, rządzący. Brak równowagi sił w komisji może np zaowocować tworzeniem prawa karnego, skazującego za poglądy niezgodne z poglądami twórców tegoż prawa. Ale to tylko jedno z niebezpieczeństw. Istnieje jeszcze problem dziur prawnych powstających w momencie, gdy prawo tworzą ludzie niekompetentni. W naszym kraju jest już chyba wystarczająco dużo przepisów, których się nie egzekwuje, np z powodu absurdalności, albo wykluczania się z innymi przepisami. A min Ziobro to dla mnie przykład karierowicza, z nieograniczonym "parciem na szybę", który robi medialny show i działania pozorowane, nie zajmując się w ogóle rzeczywistymi problemami systemu, np opieszałością sądów lub fatalnym systemem penitencjarnym Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 08:28 W USA rocznie od broni palnej ginie ponad 11000 ludzi - godne do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 08:33 i dlatego w Polsce nie ma prawa gwarantujacego kazdemu obywatelowi posiadanie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 12:35 To jak ja mam się bronic przed bandytą ? Uderzę go w głowę amerykańskim kodeksem karnym ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: .....Kodeks dla ..... 28.06.07, 09:29 presentation1 napisał: > zwyklych ludzi,dla ludzi ktorzy nie lamia prawo a jedynie moga byc narazeni ze > strony przestepcow.Czy wazne ze to nazwie sie amerykanizacja kodeksu karnego? Cz > yzby USA nie bylo panstwem demokratycznym?Czy dobre wzory z innych panstw to zl > e wzory w Polsce? Zastanawiam sie czy wedlug nowego partiotycznego i solidarnosciowego prawa, ludzie jak Lesiu presentation1 ktorzy kiedys bez paszportu uciekli z Polski beda brane jako przestepcy, czy patrioci...??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=62794998&a=62805778 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nowy kodeks odpowiada zapotrzebowaniu wiekszości 28.06.07, 07:32 ludzi chcących poprawy bezpieczeństwa i surowych kar dla przestępców... Że się ludziom podobają pomysły Ziobro śiadczy jego ponad 60% poparcie... Lewackim ekspertom nic do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro palestrina, o ktorej to sie do roboty przychodzi? 28.06.07, 07:35 placa ci od 7 mej a jest juz 7.34! Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: prastelina to darmodajka 28.06.07, 12:34 prastelina to dziwka-woluntariusz - daje dupy za darmo. 1zorro napisał: > placa ci od 7 mej a jest juz 7.34! Odpowiedz Link Zgłoś
letanacze Re: Nowy kodeks odpowiada zapotrzebowaniu wiekszo 28.06.07, 11:46 palestrina2005 napisał: > ludzi chcących poprawy bezpieczeństwa i surowych kar dla przestępców... czy również dla przestępców rządowych?? jak np. dla Stokłosy, dla kryminalistów z LPRu i Samoobrony??? Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowyekspert Dobrze byłoby też otworzyć sklepy z tanią bronią!! 28.06.07, 07:33 (...)- To sygnał do społeczeństwa, że państwo będzie wspierać ludzi, którzy się bronią - tłumaczył na wczorajszej komisji w imieniu ministerstwa prokurator Tomasz Szafrański<<< To znaczy, że teraz za wysypywanie zboża będzie można Leppera zastrzelić? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Co złego w amerykanizacji? Ziobro jak Giuliani... 28.06.07, 07:35 Co złego w amerykanizacji prawa? Przecież USA to najpotęzniejszy kraj na świecie, chyba więc mają dobre rozwiązania skoro do tego doszli????? I demokracja ma się w USA dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Co złego w amerykanizacji? Ziobro jak Dzierzynski 28.06.07, 07:37 albo Beria, trzeba bylo lepiej napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny" 28.06.07, 07:39 Nawet eksperci twierdzą że Ziobro idzie w stronę amerykańskiego prawa... Czyżbyś twierdził że USA jeden z najbardziej liberalnych krajów jest jak ZSRR. Gratuluję Ci "inteligencji"... Hahahahahahaha...... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 07:53 aluzju nie panial...No, palestrina, inteligencji to tobie mozna pogratulowac! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 08:26 Bo cienkie porównania robisz zupełnie nie na temat i nie pasujące do tekstu w GW który komentujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 08:31 W USA jest największa ilość bezdomnych na świecie, największa ilość ludzi bez ubezpieczenia zdrowotnego, największa ilość zabójstw, największa ilość zabójstw z użyciem broni palnej, największe rozwarstwienie społeczne, największy procent analfabetów. Wspaniały kraj do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 08:59 USA - najpotężniejszy kraj świata, najbardziej innowacyjny, pchający świat do przodu, dużo dynamiczniejszy niż skostniała UE... A bezdomni - przeważnie imigranci - nikt im nie kazał przyjeżdżać do USA... USA ma obowiazek dbać o swoich obywateli a nie o cały świat.. Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 09:37 Większość bezdomnych to Amerykanie. A USA hamują rozwój swoją ropą i ekspansywną polityką. A wzrost gospodarczy UE już dawno przegonił skostniałą USA. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 11:53 Co za bzdury chrzanisz - weź sobie ostatnie 10 lat rozwoju Niemiec, Francji czy całej UE i USA i porównaj... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 12:35 a wez ty sobie, wzelinka, rozwoj Kanady czy Finlandi, i porownaj ze swoim mitycznym USA, to ci sie rozjasni pod czaszka. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 13:21 Porównywanie maleńskich ludnościowo krajów do USA jest śmieszne... a szczególnie Kanady - mało ludzi, wielki obszar i zasoby naturalne... Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 14:18 Polska ma jakieś 7 razy mniej ludzi (o terytorium nie wspomnę) niż USA - i dla nas cudowne amerykańskie recepty są dobre ? Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 08:31 Można porównywać USA do ZSRR, bo w USA jest więcej osób więzionych. 2% społeczeństwa jest w więzieniach.Wzorem rozwiazań dla Polski powinny byc tylko kraje starej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Porównujesz USA do ZSRR? Jesteś "inteligentny 28.06.07, 09:01 Skostniała, socjalistyczna stara Europa i dynamiczne USA... Ja wolę to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Nie obrażaj wybitnego polityka porównując go 28.06.07, 08:18 z Zerem. Guliani był skuteczny dzięki działaniu w ramach prawa i poprzez jego egzekwowanie, a nie dzięki populistycznym hasełkom guzik wartym, jak Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Giuliani ;-) 28.06.07, 09:52 Giuliani nie byl ministrem sprawiedliwosci i wzial sie za policje a nie zmiany prawa. Chodzi o egzekucje prawa a nie ciagle zaostrzanie. I co z tego ze teoretycznie wyrok bedzie o 20 lat dluzszy skoro przestepca nie zostanie zlapany, a jesli juz to wydawanie wyroku trwac bedzie 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream A orędownikiem tej demokracji jest CIA... 28.06.07, 10:00 palestrina2005 napisał: > Co złego w amerykanizacji prawa? > Przecież USA to najpotęzniejszy kraj na świecie, chyba więc mają dobre > rozwiązania skoro do tego doszli????? > > I demokracja ma się w USA dobrze... > > > Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Prawo amerykańskie daje większą możliwość obrony 28.06.07, 07:37 I bardzo dobrze. Np. zasad "mój dom moją twierdzą" jest bardzo potrzebna... Brawo Ziobro!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jeżeli dziś mogę zabić w obronie koniecznej 28.06.07, 07:39 to jakie może być jeszcze silniejsze prawo do obrony? Poćwiartować napastnika? Po co te kłamstwa? Ziostały wam dwa lata, zróbcie coś dla ludzi, zqamiast bezczelnie i na każdym kroku kłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: Jeżeli dziś mogę zabić w obronie koniecznej 28.06.07, 08:15 r_mol napisał: > to jakie może być jeszcze silniejsze prawo do obrony? Poćwiartować napastnika? > Po co te kłamstwa? Ziostały wam dwa lata, zróbcie coś dla ludzi, zqamiast > bezczelnie i na każdym kroku kłamać. jasne pierd* dalej od rzeczy - mozesz oczywiscie zabic w obronie koniecznej by nastepnie zostac skazanym na lata pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: Jakoś amerykańska demokracja ma się dobrze 28.06.07, 08:34 No nie ma się za dobrze, bo gospodarka jest w kryzysie a Bush ma 20% poparcia, czyli najmniej w całej historii USA. Pewnie, żeby podnieść se notowania, niedługo znowu gdzieś uderzą jacyś Talibowie i będzie następna wojenka. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Gospodarka USA rozwija się szybciej niż UE.... 28.06.07, 09:02 UE długookresowo bardzo duzo traci... więc nie chrzań bzdur... USA - największa potęga gospodarczaa i militarna swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
mhdeck Prawo amerykańskie jest anachroniczne 28.06.07, 12:22 Mam nadzieję, że Palestrinaileśtam nie jest prawnikiem, bo dla prawnika wywody o wyższości systemu amerykańskiego są kompromitujące. Jeżeli niedouków nie przekonują różnice w moralnej podstawie "technologii sądzenia" (nie można twierdzić, że lepszy jest system w którym główny akcent nie pada na ustalenie stanu faktycznego, a na przeprowadzenie show, które przekona dyletantów tzn. przysięgłych, że to "nasza prawda" jest lepsza), to niech się zastanowią nad kabaretowymi wyrokami w stylu "milion $ odszkodowania, bo na kubku z kawą nie było ostrzeżenia że może poparzyć" :P Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: Gospodarka USA rozwija się szybciej niż UE... 28.06.07, 09:43 "Obecny deficyt USA w handlu z Unią Europejską przekracza 100 mld USD, wzrost gospodarczy USA wyraźnie spadł poniżej 2%, utrzymuje się też presja inflacyjna, wysoki jest też deficyt budżetowy i handlowy" źródło: globaleconomy. Więc to Ty nie chrzań i czytaj czasm coś innego niż "Nasz dziennik" Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Gospodarka USA rozwija się szybciej niż UE... 28.06.07, 11:54 Porównaj ostatnie 10 lat rozwoju USA i UE.... Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Działania Ziobry przypominają mi rysunek Mleczki 28.06.07, 08:44 Facet w podkoszulku lini się przed telewizorem i woła do żony "Maryśka pokaż d..ę, będzie jak na Zachodzie". Odpowiedz Link Zgłoś
servicio Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 07:49 "Eksperci" zawsze troszczą się o przestępców, nigdy o ofiary. To naprawdę są wykształceni idioci, którzy uwielbiają bycie ekspertami, ale brzydzą się rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 07:53 eksperci mieszkają w zamkniętych osiedlach, chronieni przez strażników i kamery. pracują w gabinetach, odgrodzonych od świata. ich dzieci chodzą do ekskluztwnych szkół z ochroną. ani eksperci ani ich rodziny nie mają kontaktu z niebezpieczna częścią rodzaju ludzkiego. to jacy oni eksperci od zagrozenia? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A mozna zastrzelic w obronie przed glupota? 28.06.07, 07:57 bo glupota niektorych rzadzacych jest znacznie dla kraju i ludzi grozniejsza niz paru wlamywaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:14 Podales dobry przyklad.Mozna podstawic go takze pod emigracje w krajach zachodnich.Otoz zachodni politycy daja mozliwosc zycia w swoich krajach obcokrajowcom w szczegolnosci ten problem dotyczy kolorowych.Oczywiscie w wiekszosci ci obcokrajowcy wpasowuja sie w normalny krajobraz gdzie zmieniaja sposob zycia juz tam zyjacych.Brud,zlodziejstwo,narkotyki i to zmieszane najczesciej z islamem.Sa wiec aroganccy,agresywni itd.Rodowici musza uciekac z takich osiedli.Obywatele kraju uciekaja przed przyjezdnymi.Otoz politycy zyja w innym swiecie.Nie maja na codzien kontaktow z kolorowymi.Pozostawili to spoleczenstwu ktory na wlasnej skorze musi odczuwac rasizm kolorowych na swojej skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Imigracja jest niestety koniecznością gospodarczą 28.06.07, 09:09 bo nie ma skąd wziąć tanich rąk do pracy. Ten sam problem mają Europejczycy, Amerykanie (imigracja z Meksyku), Rosjanie (imigracja z republik środkowoazjatyckich). Coś za coś... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Imigracja jest niestety koniecznością gospoda 28.06.07, 09:29 Oczywiscie to fakt.Ja w moim poscie porownalem tylko opcje tych co walcza przeciw nowemu kodeksowi oraz opcje politykow walczacych z wlasnym spoleczenstwem.Tu i tam sa odgrodzeni od tych problemow a probuja narzucac spoleczenstwu cos niezgodnego z ich bezpieczenstwem czy poczuciem jego braku. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Imigracja jest niestety koniecznością gospoda 28.06.07, 12:55 A nie przyszło do głowy, że to nie wina prawa karnego, a wina niedoinwestowania wykształcenia imigrantów, ściąganie ich do najgorszych prac, ksenofobiczne postawy ludności miejscowej etc? Świat nie jest doskonały i wszędzie pojawia się rasizm, ksenofobia, strach przed "Innym". Ale to nie może stanowić usprawiedliwienia dla gorszego traktowania, bo wtedy zupełnie naturalnie grupują się wokół siebie i tworzą się getta. Ja wiem, ze to się tak fajnie pisze, a życie idzie swoim torem, ale to nie zwalnia ludzi z obowiązku pracy nad postawą wobec innych. A zaostrzanie kodeksu bez świadomości, że system działa szybko i sprawnie, oraz nie jest korupcjogenny, to zupełnie nic nie da Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 07:56 G..niarz, któremu wydaje się, że jest prawnikiem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 07:57 ale tylko mu sie tak wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Mnożysz mi się w oczach człowieku nadzwyczajn 28.06.07, 08:15 witam cie "ortografie"! To jak zaczynamy dzisiaj powtorke z pierwszej czy drugiej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Myślę raczej o wydłużonym weekendzie 28.06.07, 08:45 Czuję się nieco zmęczony tą niewdzięczną służbą tutaj. Pogoda wygląda optymistycznie więc rowerek i w góry. Ty zaś przestań się mnożyć bez końca i do słownika, popracuj nieco. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Myślę raczej o wydłużonym weekendzie 28.06.07, 21:53 jakos nie chce mi sie polskiej matury robic... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kub Nienawidzę PiSu ale kodeks Ziobry popieram. 28.06.07, 08:07 Dożywocie w Polsce dostają tylko najgorsi zwyrodnialcy z możliwych. Trzeba naprawdę ciężko pracować żeby dostać dożywocie a nie np. 25lat (wyjście po 10-ciu) Dlatego nie powinno się ich wypuszczać, a gadanie że skazany będzie bardziej niebezpieczny to bzdura. Tak samo z prawem do obrony koniecznej. Jestem Obywatelem, i mam PRAWO się bronić, i jako obywatel żądać by nie traktowano mnie jak bandytę gdy obronię siebie lub swoich bliskich. Ci eksperci nie czytają tego co się dzieje, albo, co bardziej prawdopodobne, mają to w dupie, jak na prawników przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
mhdeck I błądzisz podwójnie :) 28.06.07, 10:26 Dlaczego nienawidzisz PIS'u? Pominąwszy fakt, że nienawiść człowiekowi nie przystoi, to przecież rzeczona nowelizacja jest wiernym odbiciem pisowego widzenia świata. Więc albo jesteś niewprawny w myśleniu, albo nieszczery w wypowiedziach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jotelbe Tych 18 "ekspertów" wsadzić do pierdla razem 28.06.07, 08:08 z ich ukochanymi bandziorami.Może zmienią zdanie. W/g tych "znawców" bandzior, morderca to człowiek. Należy go traktować z honorami i bardzo uprzejmie. Zamordowany, zgwałcone i zamordowane dziecko to przecież ścierwo.Na nich już nic się nie zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:12 Bardzo ogólnikowy tekst, same emocje, zero konkretów. Grunt żeby dokopać Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek moj dom to moja twierdza 28.06.07, 08:13 W koncu pierwszy kodeks, ktory chroni obywatela, a nie przestepcow! Tak trzymac pisiory! I HWD tym wszystkim pseudo-humanitarnym debilom, ktorzy przez te wszystkie lata tworzyli front ochrony przestepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:14 I dobrze. Potem wg tego kodeksu bedzie się sądzić panów Kaczyńskich, Wassermwanów, Maciarewiczów i Ziobrów. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Po co zaostrzać kary 28.06.07, 08:21 skoro nie będzie kogo i przez kogo skazywać? Policjantów na ulicach coraz mniej, ławników będzie za chwilę brakowało... Ale ciemny lud to Zero jak widać łyka. Zupełnie jak Lecha Kaczyńskiego - poza populistycznymi hasłami jako minister sprawiedliwości, nic nie zrobił. A nie - przepraszam - wypromował PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Po co zaostrzać kary 28.06.07, 08:35 a pamiętasz dlaczego ?? bo każda jego inicjatywa godząca w przestępców była od razu utrącana Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 08:36 Dokładnie takie same jak Ziobry - zaostrzać. Możesz się odnieść do meritum? Bo ty też chyba zaklinasz rzeczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 08:52 > Dokładnie takie same jak Ziobry - zaostrzać. I słusznie - bo społeczeństwo chce żeby przestępca ponosił karę a nie wychodził z wyrokiem w zawiasach ze względu na "niską szkodliwość społeczną" śmiejąc się ofiarom w twarz i potem mszcząc na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Re: Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 09:57 mut napisał: > I słusznie - bo społeczeństwo chce żeby przestępca ponosił karę a nie wychodził > > z wyrokiem w zawiasach ze względu na "niską szkodliwość społeczną" śmiejąc się > ofiarom w twarz i potem mszcząc na nich. "Bo społeczeństwo chce..." - to dużo wyjaśnia. Działania Kaczyńskiego i Ziobry, żerujących na najniższych instynktach przede wszystkim. A teraz wytłumacz mi (może tobie się uda, bo do tej pory nikt mi nie odpowiedział), w jaki sposób zaostrzenie kar wpłynie na bezpieczeństwo ludzi bez policji na ulicach (nie ma kto łapać łamiących przestępców) i bez ławników w sądach (nie ma kto ich skazywać)? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 10:50 KGP: Policja coraz bardziej skuteczna 2 kwietnia 2007 Policja jest coraz bardziej skuteczna, a Polacy boją się coraz mniej. Wynika to z badań społecznych przeprowadzonych w styczniu 2007 roku na najliczniejszej do tej pory próbie badanych. Pracę policjantów, którzy pełnią służbę w okolicy miejsca zamieszkania ankietowanych, dobrze ocenia 63 proc. respondentów. 17 proc. uważa, że policjanci pracują źle. Jak Polacy oceniają pracę Policji? Jak często ją widzą i czy jest ona skuteczna? Czego boją się najbardziej? O to wszystko ankieterzy konsorcjum TNS-OBOP, CBOS, PBS DGA zapytali 17 tysięcy ludzi w wieku powyżej 15 lat. - To pierwsze takie duże badania w Polsce - na tak licznej próbie i taką metodą: wywiadu bezpośredniego - mówi kom. Jadwiga Kubik, naczelnik Wydziału Analizy Ocen Społecznych Biura Komunikacji Społecznej KGP. - Mają służyć ocenie i porównaniu komend wojewódzkich, ale mają też wymiar praktyczny. Pozwalają przeanalizować zmienne społeczno-demograficzne w poszczególnych województwach i na tej podstawie ustalić, do kogo trzeba skierować działania i jakie powinny one być. Inaczej trzeba działać, by zapewnić poczucie bezpieczeństwa ludziom młodszym, inaczej - starszm. Inne problemy są na wsi, inne w miastach, szczególnie w tych największych. JAK NAS WIDZĄ Pracę policjantów, którzy pełnią służbę w okolicy miejsca zamieszkania ankietowanych, dobrze ocenia 63 proc. respondentów. 17 proc. uważa, że policjanci pracują źle. Najwięcej dobrych ocen zebrali stróże prawa z województw świętokrzyskiego i mazowieckiego (bez KSP) - po 69 proc. oraz podlaskiego - 67 proc., najmniej - policjanci stołeczni i łódzcy - po 59 proc. oraz zachodniopomorscy - 58 proc. To, jak badani oceniają pracę Policji, zależy w dużej mierze od tego, czy widzą policjantów w okolicy swojego miejsca zamieszkania. Jak to możliwe, że nie widują ich np. mieszkańcy Warszawy? - Wcześniej realizowane badania pokazały, że mieszkańcy dużych miast nie zawsze rozpoznają policjantów na tle innych służb - mówi Jadwiga Kubik. - Na wsiach czy w małych miasteczkach wiadomo, że mundurowy to policjant. W mieście mogą to być strażnik czy ochroniarz, wyglądają podobnie. To może być jedną z przyczyn niskiej oceny obecności patroli. Ocena pracy Policji zależy też od stanu zatrudnienia i od tego, ilu policjantów jest na ulicy. - Z pogłębionych badań jakościowych wynika, że ludzie chcą, by policjanci byli widoczni w dzień i w nocy. Nie chcą się z nimi kontaktować, chcą ich widzieć. I chcą, żeby policjanci byli tam, gdzie może być niebezpiecznie, na przykład w parkach. Jak często Polacy widują patrole w swojej okolicy? 42 proc. badanych - codziennie i kilka razy w tygodniu, 8 proc. - wcale. - Na częstotliwość widywania patroli wpływa wiek - wyjaśnia kom. Kubik. - Najczęściej widzi je młodzież i ludzie w wieku 50-59 lat, mieszkańcy małych miast, osoby z wykształceniem podstawowym i zawodowym i ci, którzy w danym miejscu mieszkają dłużej niż pięć lat. Najrzadziej widują patrole ludzie najstarsi, mieszkańcy dużych i bardzo dużych miast, osoby z wykształceniem wyższym i te, które w danym miejscu mieszkają krócej niż rok. CZEGO BOJĄ SIĘ POLACY? Spada poczucie zagrożenia przestępczością. Największe (52 proc.) zanotowano w listopadzie 2004 roku i dotyczyło ono włamań. W lipcu 2006 roku obawiało się ich 46 proc. badanych, w lutym br. - 22 proc. Napady i rozboje największe obawy wzbudzały w 2004 roku (45 proc.) Teraz Polacy najbardziej boją się brawurowo jeżdżących kierowców (35 proc.). O czym świadczy ta zmiana? - Zmieniły się proporcje wskazań, znacznie zmalały pozostałe czynniki zagrożenia - wyjaśnia naczelnik Kubik. - A ten utrzymał się na poziomie zbliżonym do badań wcześniejszych. Trzeba wiedzieć, że brawurowo jeżdżących kierowców najbardziej obawiają się mieszkańcy wsi i małych miast. Stąd osobliwość Warszawy, gdzie wysokie jest zagrożenie pozostałymi czynnikami, a samochodów ludzie boją się mniej. W woj. lubuskim, można przypuszczać, że oddziałuje bliskość przejść granicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Po primo 28.06.07, 11:05 jaki ma związek wklejony przez ciebie tekst z zadanym przeze mnie pytaniem? Po secundo - ten tekst to strzał w stopę Ziobro i twoją własną - skoro ludzie czują się bezpieczniej, to po co jest zaostrzanie prawa z hasłem "żeby ludzie czuli się bezpieczniej"? Jest też potwierdzeniem mojego twierdzenia, że chodzi o policję na ulicach i skuteczne egzekwowanie prawa. Po tertio - nie czytałeś może, ale policjanci odchodzą masowo na emerytury (w dość młodym wieku), a kandydatów na zajęcie ich miejsc coraz mniej. Już teraz w kilku miastach/ gminach jest problem. Co zrobi Ziobro, gdy policjantów "na ulicę" zabraknie i ludzie poczują się faktycznie mniej bezpiecznie? Znowu zaostrzy kary - pod publiczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 11:04 chodzi o to że jak policja złapie przestępcę to on wyląduje w więzieniu a nie wyjdzie na wolność po 2 dniach i będzie dalej uprawiał swój "znikomo szkodliwy społecznie" proceder Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Konkrety może jakieś w końcu? 28.06.07, 11:08 mut napisał: > chodzi o to że jak policja złapie przestępcę to on wyląduje w więzieniu a nie > wyjdzie na wolność po 2 dniach i będzie dalej uprawiał swój "znikomo szkodliwy > społecznie" proceder Ja niestety mam niezłą pamięć i pamiętam, że po wypuszczeniu niektórych z tych "przestępców" po kilkuletnich aresztach zarządzonych przez min. Kaczyńskiego państwo polskie wypłacało odszkodowania, bo i areszt za długi, i dowody niezbędne do skazania coś nie bardzo zebrane. Czyli - pic na wodę fotomontaż. Czyli - PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Konkrety może jakieś w końcu? 28.06.07, 11:16 chcesz przykłady to masz typowe na które skarży się policja: złodziej kradnie samochód złodziej ma pecha i łapie go policja sąd orzeka karę pół roku w zawieszeniu na 2 lata ze względu na krótkotrwały zabór mienia złodzieje kieszonkowi notorycznie okradają pasażerów co kilka dni są łapani przez policję za każdym razem sąd orzeka niską szkodliwość bo chodziło np o 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Konkrety w sprawie "inicjatyw" min. Kaczyńskiego 28.06.07, 11:21 poproszę, a nie statystyki policyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Konkrety w sprawie "inicjatyw" min. Kaczyński 28.06.07, 11:40 ot choćby 2 proste sprawy - skreślenie z części ogólnej kk zasady humanitaryzmu - wpisanie, że decydując o wysokości kary, sąd powinien się kierować także "zadośćuczynieniem społecznemu poczuciu sprawiedliwości" niestety sądy tego nie robią i w imię humanitaryzmu przestępca ma więcej praw niż ofiara może teraz Ziobro wprowadzi to czego Kaczyńskiemu wtedy nie pozwolono i jeszcze jedno - więzienie to ma być KARA a nie resocjalizacja bo w tę wierzą chyba tylko na uczelniach - to Kaczyński "zagęścił" więzienie wbrem krzykom lewicy że łamane są prawa więźniów Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Re: Konkrety w sprawie "inicjatyw" min. Kaczyński 28.06.07, 12:18 mut napisał: > ot choćby 2 proste sprawy > - skreślenie z części ogólnej kk zasady humanitaryzmu Powrót do PRL? > - wpisanie, że decydując o wysokości kary, sąd powinien się kierować > także "zadośćuczynieniem społecznemu poczuciu sprawiedliwości" Najlepiej od razu linczować w imię "zadośćuczynienia społecznemu poczuciu sprawiedliwości": krotki.pl/1AY0 > niestety sądy tego nie robią i w imię humanitaryzmu przestępca ma więcej praw > niż ofiara Guzik prawda. > może teraz Ziobro wprowadzi to czego Kaczyńskiemu wtedy nie pozwolono Jeśli w taki sposób, jak teraz, to gratuluję dobrego samopoczucia. Już Ziobro pokazał, jak nieudolnie "reformuje" kodeks karny: elfhelm.salon24.pl/19420,index.html > i jeszcze jedno - więzienie to ma być KARA a nie resocjalizacja bo w tę wierzą > chyba tylko na uczelniach - to Kaczyński "zagęścił" więzienie wbrem krzykom > lewicy że łamane są prawa więźniów W resocjalizację wierzą na przykład też w Holandii czy Kanadzie - jakoś się dziwnie składa, że tam jest dużo bezpieczniej niż w takim np. Teksasie, gdzie jest największa liczba wykonywanych wyroków KŚ w USA. A w sprawie "zagęszczania" więzień i innych takich - zapomina się, że skazańcy wychodzą w końcu na wolność - przy takim działaniu, jak obecnie, bardziej zdemoralizowani, niż do niego weszli. Zwłaszcza ci najmłodsi. Ciekawe, komu to służy? Może Ziobrze? Wzrośnie za kilka lat przestępczość, znowu będziemy zaostrzać. Spadam. Miłego dnia i miłego samopoczucia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Konkrety w sprawie "inicjatyw" min. Kaczyński 28.06.07, 12:25 > Powrót do PRL? w tym temacie chetnie - tam więzień czuł że siedzi w więzieniu > Najlepiej od razu linczować w imię "zadośćuczynienia społecznemu poczuciu głupi argument - popadasz ze skrajności w skrajność nie chodzi o to żeby linczować ale żeby za przestępstwo była dotkliwa kara > > niestety sądy tego nie robią i w imię humanitaryzmu przestępca ma więcej > praw > > niż ofiara > Guzik prawda. niestety prawda > W resocjalizację wierzą na przykład też w Holandii czy Kanadzie - resocjalizacja to bajka dla lewaków więzienie ma być takie żeby przestępcy ciarki przechodziły po grzbiecie na myśl o pobycie w więzieniu > A w sprawie "zagęszczania" więzień i innych takich - zapomina się, że skazańcy > wychodzą w końcu na wolność jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 11:42 ginger_79 napisała: > "Bo społeczeństwo chce..." - to dużo wyjaśnia. Działania Kaczyńskiego i > Ziobry, żerujących na najniższych instynktach przede wszystkim. Owszem, społeczeństwo chce. Masz coś przeciwko demokracji, czy pojmujesz ją w bolszewicki sposób, tzn. demokracja tak, ale wtedy, kiedy podejmuje decyzje zgodne z wolą "salonu"? Poczucie sprawiedliwości jest wyższym instynktem niż poczucie wspólnoty ze zbrodniarzami, odczuwane przez lewiznę. > A teraz wytłumacz mi (może tobie się uda, bo do tej pory nikt mi nie > odpowiedział), w jaki sposób zaostrzenie kar wpłynie na bezpieczeństwo ludzi > bez policji na ulicach (nie ma kto łapać łamiących przestępców) i bez > ławników w sądach (nie ma kto ich skazywać)? A w jaki sposób wpływa na bezpieczeństwo ludzi obecność tabunów policji, prokuratorów, ławników i sędziów, skoro bandyta odsiaduje krótką i lekką karę w więzieniu, mając stawkę żywieniową wyższą niż chorzy w szpitalach? Policjanci mają łobuzów łapać, prokuratorzy oskarżać, a sądy skazywać na surowe kary więzienia z pracą 16 godzin na dobę. Bez przepustek, urlopów i porzedterminowych zwolnień za "dobre sprawowanie". To nie społeczeństwu ma zależęć na "resocjalizacji" przestępcy, tylko przestępcy ma zależeć, żeby drugi raz do pierdla nie trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Żenada 28.06.07, 12:25 misiu-1 napisał: > Owszem, społeczeństwo chce. Masz coś przeciwko demokracji, czy pojmujesz ją w > bolszewicki sposób, tzn. demokracja tak, ale wtedy, kiedy podejmuje decyzje > zgodne z wolą "salonu"? Co ma wspólnego myślenie "jedzmy kupę, miliony much nie może się mylić" z demokracją? Stosuj swoje chwyty wobec kogo innego z łaski swojej. > Poczucie sprawiedliwości jest wyższym instynktem niż poczucie wspólnoty ze > zbrodniarzami, odczuwane przez lewiznę. Jak wyżej - w kwestii chwytów. Żenada. > A w jaki sposób wpływa na bezpieczeństwo ludzi obecność tabunów policji, > prokuratorów, ławników i sędziów, skoro bandyta odsiaduje krótką i lekką karę w > > więzieniu, mając stawkę żywieniową wyższą niż chorzy w szpitalach? Proponujesz zatem lincze, głodzenie więźniów z zatłoczonych celach, ewentualnie za kradzież samochodu kulka w łeb? I ty mnie pouczasz o demokracji? Żenada. > Policjanci mają łobuzów łapać, prokuratorzy oskarżać, a sądy skazywać na surowe > > kary więzienia z pracą 16 godzin na dobę. O jeszcze praca niewolnicza. Śmierdzi nazizmem. Naziści też głodzili, zagęszczali i niewolniczo wykorzystywali więźniów. I strzelali w łeb, jak się któryś więzień buntował. > Bez przepustek, urlopów i > porzedterminowych zwolnień za "dobre sprawowanie". To nie społeczeństwu ma > zależęć na "resocjalizacji" przestępcy, tylko przestępcy ma zależeć, żeby drugi > > raz do pierdla nie trafić. Powtórzę się - żenujący jest twój sposób myślenia. Ale życzę ci, żebyś kiedyś trafił za kratki (np. przez pomyłkę) i doświadczył na własnej skórze wlasnych pomysłów. Spadam. Miłego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Żenada 28.06.07, 13:28 ginger_79 napisała: > Co ma wspólnego myślenie "jedzmy kupę, miliony much nie może się mylić" z > demokracją? Stosuj swoje chwyty wobec kogo innego z łaski swojej. Dobry tytuł dałaś dla swojej odpowiedzi. Właśnie na tym polega demokracja, że rządzi większość i wola większości staje się obowiązującym prawem. Narzucanie społeczeństwu swojej woli przez wyalienowaną grupkę wybranych, "lepiej wiedzących co dla niego dobre", pod hasełkami demokracji jest otóż oszustwem. Ja nie twierdzę, że demokracja jest dobra, ale dziwię się tym, któzy ją uznają i jednocześnie krzywią mordę na tzw. "wolę ludu". > Jak wyżej - w kwestii chwytów. Żenada. Jak zwykle - brak argumentów. > Proponujesz zatem lincze, głodzenie więźniów z zatłoczonych celach, > ewentualnie za kradzież samochodu kulka w łeb? I ty mnie pouczasz o > demokracji? Żenada. Żałosna manipulacja. Proponuję: za morderstwo - stryczek, za kradzież samochodu - więzienie z ciężką pracą. Po to, aby ten, komu samochód skradziono, otrzymał od skazanego należyte odszkodowanie. Także po to, aby sam więzień pokrył wszelkie koszty związane ze swoim pobytem w więzieniu. Kiedy więźniowie będą przebywali w celach tylko dla snu - 8 godzin dziennie, nie będzie problemu przepełnionych więzień. > O jeszcze praca niewolnicza. Śmierdzi nazizmem. Lewactwu wszystko, co odbiega od lewackiego spojerzenia na świat, śmierdzi nazizmem. > Naziści też głodzili, zagęszczali i niewolniczo wykorzystywali więźniów. Reductio ad hitlerum. Wyjątkowo mało wymagający intelektualnie argument. Jeśli naziści miewali żony, dzieci i zwierzęta domowe, czy to znaczy, że nie powinniśmy się żenić i rozmnażać? > I strzelali w łeb, jak się któryś więzień buntował. I bardzo dobrze robili. Naziści budowali też autostrady. I też bardzo dobrze. > Powtórzę się - żenujący jest twój sposób myślenia. Ale życzę ci, żebyś kiedyś > trafił za kratki (np. przez pomyłkę) i doświadczył na własnej skórze wlasnych > pomysłów. I tym się właśnie różnimy, że ja nie dopuszczam do siebie myśli, żebym trafił do więzienia, bo nie zamierzam robić nic, coby mnie tam mogło zaprowadzić. Lewactwo za to woli się identyfikować z przestępcami. Co nie dziwi, znając złodziejską naturę tegoż. > Spadam. Miłego życia. Jak tylko spadniesz, od razu zrobi się milsze. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna4511 Re: Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 10:30 Jak wszyscy populiści i ich poplecznicy mylisz represyjny system karny z egzekwowaniem kar. Różnica jest ogromna. Ziobro nie potrafi wyegzekwować skutecznego przestrzegania istniejących przepisów, więc mydli ludziom oczy surowszym kodeksem. A ciemny ludek wszystko kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 11:06 chrzanisz głupoty patologią obecnego systemu kar jest to że tych kar po prostu nie ma bo są orzekane najczęściej w zawieszeniu albo są orzekane śmieszne kary ze względu na znikomą szkodliwość społeczną Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Jakież to były "inicjatywy"? 28.06.07, 12:48 Byłeś kiedyś w sądzie ? Widziałeś jakąs statytykę odnośnie orzekanych kar ? Bo piszesz jakbyś zjadł wszystkie rozumy... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Po co zaostrzać kary 28.06.07, 11:45 mut napisał: > a pamiętasz dlaczego ?? > bo każda jego inicjatywa godząca w przestępców była od razu utrącana No dobrze, kary zaostrzać, to dlaczego nie buduje się nowych więzień? Można poprosić Amerykanów o pomoc, oni mają naprawdę solidne więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nazgul7 Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:22 Pisuarowe tłumoki nie mają zielonego pojęcia o prawie. O niczym zresztą nie mają pojęcia. Każdy pomysł legislacyjny tych niedouków to kompromitacja. Takiego nagromadzenia głupoty, ignorancji i bezczelności w Ministerstwie Sprawiedliwości nie było nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
gerard.g Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:24 Abstrahując od merytorycznych zastrzeżeń autorki - w końcu każdy może mieć na filozofię prawa karnego i podejście do kwestii penalizacji swoje własne zdanie, budzi zdumienie absolutnie dyletanckie i nieprofesjonalne podejście autorki do artykułu. Do Komisji wpłynęło 15 a nie 18 opinii eskpertów. Nie ma absolutnie żadnych szans na uchwalenie kodeksu do wakacji za następujących powodów: - proces legislacyjny (o czym widocznie autorka artykułu nie ma pojęcia) obejmuje tzw. trzy czytania projektu ustawy, a także rozpatrzenie poprawek senackich. Kolejne posiedzenie komisji zaplanowane jest na 4.07, a w świetle art. 94 ust. 4 regulaminu Sejmu "Drugie czytanie może odbyc się nie wczesniej niż czternastego dnia od doręczenia posłom sprawozdania komisji nadzwyczajnej" Tak więc nawet zakładając, że komisja skończy prace i 5.07 będzie gotowe sprawozdanie to uwzględniając, że ostatnie posiedzenie plenarne Sejmu odbędzie się 4-6.07 (ew. dodatkowe 11-12.07) nie ma żadnych mozliwości odbycia drugiego czytania wczesniej niż na sierpniowym posiedzeniu Sejmu 22-24.08. (a jeszcze poprawki z drugiego czytania, Senat....) - wystarczy sięgnąć do druku sejmowego 1756 i do art. 18 nowelizacji określającego vacatio legis ustawy na termin 3 miesięcy od dnia ogłoszenia (z wyjątkami sześciomiesięcznego vacatio legis). Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kodeks Ziobry na przełaj 28.06.07, 08:43 "- Nie ma nic złego w amerykanizacji prawa, bo prawo amerykańskie jest lepsze niż nasze - ucięła wiceminister sprawiedliwości Beata Kempa (PiS)." Ot i wyrok zapadł. Polemizować z idiotycznym stwierdzeniem nie można, ale można odsunąć tę panią od władzy. Tylko że ta pani nie działa w próżni. Powiedzmy sobie szczerze, do Sejmu zostało wybrane bydło partyjne, a bydło robi, co mu pasterz każe. Pozostanie cień satysfakcji, jeśli któryś członek tego stada wejdzie na moje podwórko... P.S. Amerykańskie samoloty też są lepsze od naszych. Odpowiedz Link Zgłoś
danek121 Nie ma zgody na zabijanie 28.06.07, 08:43 Ziobro słusznie mówi, że bezkarność skłania do popełniania przestępstw tyle tylko, że jest niekonsekwentny bo czym jest zezwolenie na zabijanie za wtargnięcie do mieszkania. Ta bezkarność może mieć straszne konsekwencje i dlatego na to nie ma zgody. Niech państwo wypełnia swój podstawowy obowiązek zapewnienia bezpieczeństwa obywatelom między innymi przez zakaz posiadania broni a nie uszczęśliwia tym obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Nie ma zgody na zabijanie 28.06.07, 08:46 > Niech państwo wypełnia swój podstawowy > obowiązek zapewnienia bezpieczeństwa obywatelom między innymi przez zakaz > posiadania broni a nie uszczęśliwia tym obywateli. błądzisz synu, błądzisz uczciwy obywatel nie ma broni ale przestępca jakoś ją sobie zorganizuje Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nie ma zgody na zabijanie 28.06.07, 08:50 Moze panstwo powinno zameldowac uzbrojonego policjanta w kazdym mieszkaniu czy domu? Odpowiedz Link Zgłoś
filomena_hanas1 I karę śmierci wprowadzić trzeba. Wyrwać hwasty! 28.06.07, 08:51 Odpowiedz Link Zgłoś
ashwort Ziob ma kompleksy 28.06.07, 08:52 Musiał być mały okularnik bity w szkole i w domu, wyśmiewany przez kolegów itd. Ale najgorsze jest to, że podważa autorytety którym do pięt nie dorasta. Kaczyńska ideologia w spranym mózgu. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś